CC De Woeker - programma najaar 2015

24
Programma Najaar 2015

description

 

Transcript of CC De Woeker - programma najaar 2015

Page 1: CC De Woeker - programma najaar 2015

Programma Najaar 2015

Page 2: CC De Woeker - programma najaar 2015
Page 3: CC De Woeker - programma najaar 2015

VOORWOORD

Dag trouwe(!) vrienden en vriendinnen van De Woeker

Er is er één jarig, hoera, hoera!

De Woeker blaast in september 20 kaarsjes uit. Een mooie verjaardag voor een schone culturele instelling!

Voorwaar, deze blijde gebeurtenis laten we niet zomaar voorbij gaan. U bent bij deze nu al uitgenodigd naar ons feest, naar het verjaar-dagsevenement op zondag 27 september 2015. We willen vieren met u, vrienden en vriendinnen, onze toeschouwers, maar ook met onze medewerkers, partners, vrijwilligers en … onze buren!

Met deze laatsten sloten we in september 1995 eenzijdig een samen- levingscontract af. We hopen oprecht dat het verstandshuwelijk van toen geëvolueerd is naar een samenzijn met veel respect en grote liefde. Toch zeker wat ons betreft!

Van de nood een deugd maken, dat hebben we geleerd in al die jaren. Die “veel te kleine” Woeker heeft toch maar netjes zijn plaats verwor-ven in het Vlaamse culturele landschap. Sinds enige tijd ontwikkelen we ook activiteiten in De BrandWoeker, de voormalige brandweer-kazerne, en stellen we ruimte en middelen ter beschikking voor andere, lokale organisaties en voor het ontplooien van plaatselijk talent.

Niet voor niets plakken we als titel boven ons evenement “De Woeker is een Straat!”. De Woeker, tussen de hoek van de Einestraat, tot verder aan de Kattestraat, ademt cultuur en smeedt een gemeenschap rond cultuur.

Maar eerst leveren wij nogmaals onze eigenzinnige bijdrage aan de Adriaen Brouwer Bierfeesten en trekken we uiteraard onze kaarten-verkoop voor het najaar van 2015 op gang. Misschien nuttig om te weten: wie minstens 3 voorstellingen reserveert, en dus een abon-nement neemt, geniet gratis van het ontbijt ter gelegenheid van onze verjaardag op 27 september.

Van de vrienden van J&M hebben we de najaarsprogrammatie nog niet binnen. OK-Swaree daarentegen, tekent al present voor een boeiend tweede luik van het jaar, evenals onze huisfilmclub Het Groot Licht.

Eén van de Kersen op de Woekerverjaardagstaart wordt het presti- gieuze eindejaarsconcert van de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen van Defensie. Het samenwerkingsverband van Oudenaarde met de Militaire School levert ons dat op. Uiteraard koppelen we dit evenement aan het goede doel: het buitengewoon onderwijs.

Guy Hove, Schepen van Cultuur en het Woekerteam

De Woeker najaar 2015 20

Page 4: CC De Woeker - programma najaar 2015

Neil Diamond TributeDiamond on the rocks

Zanger en liedjesschrijver Neil Leslie Diamond wordt in 1941 in Brooklyn, New York, geboren. In de jaren

’60, ’70 en ’80 schrijft hij vele hits. Zijn teksten zijn spits en hebben diepgang. Zijn muziek is soms

dramatisch en groot, soms essentieel en klein, maar raakt altijd.‘Diamond on the rocks’ is een muzikaal eerbetoon aan een man die al meer dan 50 jaar een groot en gevarieerd publiek ontroert met zijn onsterfelijk werk.Enkele eigen successen: Sweet Caroline, Cracklin’ Rosie, Song Song Blue, Girl, You’ll Be A Woman Soon,… Neil Diamond schreef ook nummers voor anderen: I’m A Believer (The Monkees), Kentucky Woman (Deep Purple), Red Red Wine (UB40), Dry Your Eyes (Frank Sinatra).

Voor u spelen:Kris ‘Kirri’ Valvekens: zanger, gitaristNiels Verheest: pianist en backing vocalsJan Cuyvers: drummerLuc Canters: gitaar en backing vocalsMarc ‘Rosso’ Van Puyenbroeck: basNathalie Van den Meuter en Emilie Leysen: backing vocals

Kaarten: 15 euro

Vrijdag 18 september om 20.30 uur

Het Zesde MetaalNiets doen is geen optie – try out

Niets doen is geen optie. En al helemaal niet voor Het Zesde Metaal, want de groep rond frontman Wannes Cappelle heeft met zijn derde album ‘Nie voe kinders’ de kloof met de kopgroep defi nitief gedicht.

Sterker nog: dankzij een karrenvracht viersterrenrecensies en twee singles die het tot radiohit hebben geschopt zitten Cappelle en co nog fris genoeg om aan de kop te sleuren, op alle parcours. Na een zo goed als uitverkochte clubtour, met bijwijlen stevig te keer gaande gitaren, neemt Cappelle zijn volledige groep nu ook mee naar het theater, maar dan wel met een meer ingetogen repertoire. Naast talrijke verstilde pareltjes uit zijn drie albums trakteert Het Zesde Metaal ook met ijzersterk materiaal uit ‘Spelen in Berlin’, de gloednieuwe EP met werk over de Eerste Wereldoorlog, die in september verschijnt.

Het Zesde Metaal:Wannes Cappelle: zang, akoestische gitaarTom Pintens: elektrische gitaar en pianoFilip Wauters: elektrische gitaar, lapsteel, pedal steelTim Van Oosten: drumsRobin Aerts: baswww.hetzesdemetaal.be

Kaarten: 15 euro

Vrijdag 25 september om 20.30 uur

1809

muziek

1 De Woeker Najaar 2015

muziek

2509

Page 5: CC De Woeker - programma najaar 2015

[email protected] 2

Walter Baele16-18, de volgendjaarsconférence

Wacht niet op de eindejaarsconférences. Vanaf nu is er de unieke ‘volgendjaarsconférence’ van Walter Baele. Daarin vertelt hij nu al wat er gebeurt in 2016 tot en met 2018. Over nieuwe trends, de evoluties in

3D-printen, uitburgeringscursussen, de doorbraak van de Speedy Pass of de Tweede Wereldoorlog, die overgedaan moet worden wegens procedurefouten. En wat gebeurt er met Elio Di Rupo? Of Koning Filip? Neemt de vorst een sabbatjaar? ‘16-18’ is een show zijn tijd ver vooruit, met nieuwe en bekende typetjes en spraakmakende imitaties.

Walter Baele staat al ruim 25 jaar op de planken als ‘meneer imitator’. Met zijn mimiek en timing creëert ‘de man van 1001 typetjes’ in enkele seconden tijd een nieuwe fantasiewereld. Wekelijks schittert hij ‘tegen de sterren op’ in het gelijknamig televisieprogramma.

Kaarten: 15 euro

Zaterdag 26 september om 20.30 uur

Flamenco EsencialFestival van Vlaanderen

Als danseres Irene Alvarez en danser Frederico Ordonez elkaar op het podium ontmoeten is spanning verzekerd. Samen met zangeres Carmen Fernandez en gitarist Alexander Gavilan gaan ze

volop voor de essentie van fl amenco: het beleven van het moment, de dialoog van zang, dans en gitaar.

Zonder beroep te doen op een verhaallijn of een uitgestippelde show putten zij uit de traditie van de fl amenco en hun eigen inspiratie. Verdriet, vreugde en verlangen worden muziek, worden zichtbaar in de dans en leiden zo tot een gedeelde ervaring van de artiesten en het publiek. De artiesten doen de vonk overslaan met hun virtuoze gitaarspel, de spetterende zapateado en het temperament en de elegantie van de danseres.Een garantie voor een heerlijke Flamenco-avond!

Kaarten: 10 euro

Vrijdag 2 oktober om 20.30 uur

humor

dans en muziek

2609

0210

Page 6: CC De Woeker - programma najaar 2015

Ontroerend GoedWijven

Wij zijn ’t zwakke geslacht, maar we zijn met meer en we leven langer. Ons gevoelens hebben we nie in de hand. Een keer per maand bloeden we, omdat we ’t verdienen. We zijn godinnen, muzes,

amazones, vechtersbazinnen. We kennen ons eigen mysteries nie. We schreien, roepen en tieren, zwijgen als ’t nie nodig is. Ons goestingskes veranderen gelijk niets. We zijn prinseskes die kicken op een hoepelrok. We hebben ne vent nodig die het voor ons regelt. We hebben van die lange voelsprieten en da doet zeer. Als we lief zijn voor elkaar, dan verwachten we ne klauw. We zijn hoeren, brave meiskes, mama’tjes. We zien overal tekens. We dagen uit maar als ’t mis loopt snappen we ’t nie. We kunnen goe liegen, gebruiken ons lijf om ergens te geraken, en ge kunt ons nie begrijpen als ge zelf geen vrouw zijt. We zijn wijven en het podium is van ons.

De Standaard schreef: ‘Wijven: zo sterk dat ook mannen spontaan feminist worden’.

Voor u spelen:Charlotte De Bruyne, Aurélie Lannoy, Anemone Valcke, Marjan Deschutter, Karolien De Bleser, Verona Verbakel. (Charlotte De Bruyne en Anemone Valcke speelden de hoofdrollen in de VRT-reeks ‘Vriendinnen’)Regie: Alexander DevriendtDramaturgie: Joeri Smet, Mieke VersypMet de steun van de Vlaamse Gemeenschap, Provincie Oost-Vlaanderen en Stad Gent

Kaarten: 15 euro

Vrijdag 9 oktober om 20.30 uur

theater

3 De Woeker Najaar 2015

0910

Page 7: CC De Woeker - programma najaar 2015

[email protected] 4

2910

Antigone & LazarusWoody

In Woody behandelen Theater Antigone en Lazarus het oudste thema in de kunsten: relaties.Relaties schenken ons het grootste geluk en veroorzaken tegelijkertijd de diepste ellende.

Niemand ontsnapt eraan, en toch zijn er weinig mensen die er hun rust in vinden. Uitvoerig bezongen, veelvuldig beschreven en bijna overal latent aanwezig ligt de liefde op de loer.

Twee mannen en één vrouw op het podium. Liefde, lust en ellende. Fantasie, fascinatie, jaloezie. Wat is waan en wat niet?Voor Woody vertrekken de acteurs niet van een wit blad, maar laten ze zich inspireren door eigen ervaringen en door de tragikomische wereld van schrijver, acteur, muzikant, regisseur, comedian en patiënt: Woody Allen. Niet door hem te kopiëren, maar als vertrekpunt voor een gesprek tussen de drie acteurs, dat zal uitmonden in een hoogst tragikomische variant van de driehoeksrelatie.

Van en met: Jan Sobrie, Joris Van den Brande en Charlotte VandermeerschScenografi e: Giovani Vanhoenacker

Kaarten: 15 euro

Donderdag 29 oktober om 20.30 uur

Bert VerbekeBeter dan ik

Tijdens een onderhoud met de directie krijgt een tv-vedette slecht nieuws. Zijn succesvolle carrière wordt tijdelijk on hold gezet. Heeft hij buiten zijn wil om één of andere misstap begaan? Dat moet

vooralsnog blijken. In elk geval dringt een zelfonderzoek zich op. En het besef dat je niet noodzakelijk onschuldig bent tot het tegendeel bewezen is.

Na enkele jaren tv (o.a. Thuis) en theater (o.a. ’14-’18) brengt Bert Verbeke een avondvullende solovoorstelling. Hij zingt, speelt muziek en acteert met Jo Van Dammes nieuwe tekst als rode draad.

Spel: Bert VerbekeTekst: Jo Van DammeCoaching: Servé Hermans

Kaarten: 15 euro

Zaterdag 31 oktober om 20.30 uur

3110

theater

muziektheater

Page 8: CC De Woeker - programma najaar 2015

5 De Woeker Najaar 2015

Toneelschap Beumer & DrostErik of het klein insectenboek

‘Erik of het klein insectenboek’ gaat over de droom van de tienjarige jongen Erik Pinksterblom. Aan de vooravond van een repetitie op school over Solms klein insectenboek ligt Erik te kijken naar het

lievelingsschilderij dat boven zijn bed hangt: de Wollewei.Terwijl hij zich voorstelt hoe heerlijk het moet zijn daar te wonen, komt het schilderij tot leven. Erik wordt heel klein en met een reuzenzwaai komt hij in het gras op het schilderij terecht. Het krioelt er van de insecten, die dezelfde goede en slechte eigenschappen hebben als mensen.

'Wondermooi theater. […] je kijkt ademloos toe, je lacht en verlaat de zaal met een zeer voldaan gevoel. Het voortreffelijke spel, de goede regie en het inventieve decor voegen nu wél een dimensie toe aan het oorspronkelijke verhaal. Kinderen wordt daarom aangeraden hun ouders mee te nemen, dan zien die ook weer eens wat goeds.’ (De Telegraaf)

Voor iedereen vanaf 8 jaar

Kaarten: 6 euro / 10 euro

Donderdag 5 november om 15 uur

Kommil FooSchoft - try out

Wereldniveau in het Nederlands… zwarte romantiek van het hoogste kaliber… maximaal ontroeren met minimale middelen: dat kopte de pers bij de première van hun vorige voorstelling.

Mich en Raf Walschaerts maken cabaret zoals niemand anders het doet: ontroering, hilariteit, virtuoze muzikaliteit en pakkende beelden vechten om voorrang.

Lachen of huilen? Dat is de vraag.

www.kommilfoo.be

Kaarten: 15 euro

Donderdag 12 november om 20.30 uur

1211

familievoorstelling (+ 8 jaar)

0511

muziektheater

Page 9: CC De Woeker - programma najaar 2015

[email protected] 6

1411

muziektheater - humor

Die Verdammte SpielereiEen dag met Stefaan

4 saxofoons, 1 percussionist en 1 van megafoon voorziene onnozelaar. Oftewel 6 adonissen met kathedralen van lichamen, spitsbogen en rondbuiken. Samen vormen ze Die Verdammte Spielerei.

Stefaan, tamboer-majoor van dit wonderorkest, leidt zijn discipelen. Zonder pad, zonder doel. Vanuit zijn eenvoudige geest en fi losofi sche ondoorgrondelijkheid. Zijn emoties laat hij verklanken door de trouwe schare muzikanten die hem klakkeloos volgt.‘Een dag met Stefaan’ is pure transcendentie. Lang dwaalde hij langs straatfeesten en braderijen. En dan nu… Een programma voor cultuurminnend Vlaanderen. Kuier, pikkel, fl aneer of stiefel mee in de schedelpan van Stefaan en laat je behagen door de hormonale kruisbestuiving tussen toonkunst en onzin met grote O. Feestelijk omkaderd door mooie instrumenten als alt-, tenor- en baritonsax, dwarsfl uit en klarinet, misschien zelfs een marimba.‘Een heerlijke combinatie van muziek, humor en gekkebekkentrekkerij’.

Stefaan De Winter: woord, zangRoeland Vanhoorne: sopraansax, klarinetPieterjan Vandaele: altsaxBjorn Verschoore: tenorsaxThomas Van Gelder: baritonsax, dwarsfl uitRuben Cooman: percussie

www.dieverdammtespielerei.bewww.facebook.com/dieverdammtespielerei

Kaarten: 15 euro

Zaterdag 14 november om 20.30 uur

Page 10: CC De Woeker - programma najaar 2015

7 De Woeker Najaar 2015

theater

2811

muziek

Jef Neve solo

Na meer dan 10 jaar toeren over heel de wereldbol met allerlei verschillende formaties werd het stilaan tijd om tot de essentie te komen. Eén piano, één pianist en daarmee is de kous af. Haal

die muzikant weg uit zijn ‘comfortzone’, strip hem van zijn ritmesectie en kijk toe welke pure, naakte kunst er dan op het podium verschijnt.Naast enkele eigenzinnige bewerkingen van bestaande songs schreef Jef gedurende meerdere jaren aan dit nieuwe album. Je krijgt dus een muzikale tijdreis voorgeschoteld, doorspekt met passende verhalen en anekdotes die vertellen waar een nummer is ontsproten, zodat je mee kan wegdromen bij het horen van de songs.Het album werd ondertussen uitgebracht in meer dan 10 landen, Jef reisde het voorbije jaar van Canada tot Japan, van Australië tot Chili, maar de heimat roept en brengt hem terug op de Vlaamse podia dit najaar.

www.jefneve.com

Kaarten: 20 euro

Vrijdag 27 november om 20.30 uur

Lies PauwelsWhite Lies

‘White Lies’ is onderdeel van een trilogie die Lies Pauwels tot stand brengt in nauwe samenwerking met (toneel)schrijvers. Deze tweede solo is geschreven door Rob de Graaf en concipieert

een sollicitatiegesprek van een actrice bij Lars von Trier.Wouter Hillaert schreef in De Standaard: ‘de Graaf beitelt existentiële zinnen, die de kracht hebben van boutades. Als geen ander beheerst ze de paradoxen van de zelfpresentatie. Hoe parmantiger Pauwels zichzelf etaleert, hoe meer ze het ook over onze wereld heeft. ‘White Lies’ is een prachtig portret. Van een actrice die zichzelf baart’.De voorstelling ‘White Lies’ van Lies Pauwels was in 2014 geselecteerd voor Circuit X. Circuit X wil een nieuwe generatie talentvolle podiumkunstenaars de kans geven om hun werk te tonen in heel Vlaanderen. Circuit X is een kwaliteitslabel, dat staat voor verrassende voorstellingen van makers die nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek. De eerste editie vond plaats tijdens het seizoen 2011-2012’.

Concept, spel en vormgeving: Lies PauwelsTekst: Rob de GraafAdvies eindregie: Ben Benaouissewww.sontag.be

Kaarten: 15 euro

Zaterdag 28 november om 20.30 uur

2711

Page 11: CC De Woeker - programma najaar 2015

[email protected] 8

Vernieuwd Gents VolkstoneelVergeet het!

Didier Aspeslagh, oud ambtenaar van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, wordt een dagje ouder en er lijkt soms wat ruis op zijn gedachten te zitten. Zijn naaste omgeving vindt in elk geval dat hij aan

begeleid wonen toe is. Ze maken zich echter niet alleen zorgen over Didiers helderheid van geest, maar ook over zijn steeds levendiger wordende fantasie en zijn recent ontloken religiositeit. Ook wel een beetje over zijn kunstverzameling waar ze tot voor kort geen vermoeden van hadden.Een evenwichtsoefening op de grens tussen strategisch geheugenverlies en de eerste tekenen van dementie.

Tekst: Jo Van DammeRegie: Walter JanssensSpel: Dirk Buyse, Bob De Moor, Tania Van der Sanden en Tanya Zabarylowww.vernieuwdgentsvolkstoneel.be

Kaarten: 20 euro

Vrijdag 11 december om 20.30 uur

Kris DaneRose of Jericho

Kris Dane, Brusselaar en wereldburger, heeft een nieuwe cd, ‘Rose of Jericho’. Moeilijk te geloven dat het een Belgische plaat is. Songs die klinken alsof ze begin jaren ’70 ergens in het westen van de Verenigde

Staten zijn ontstaan en onlangs volwassen werden in een hedendaagse topstudio.

De Morgen: ‘Deze tien nummers komen stuk voor stuk binnen. Het is altijd gevaarlijk om vergelijkingen te maken met iconen uit de popmuziek, maar er sluimeren echo’s door van Bob Dylan, Leonard Cohen en Van Morrison. Goede invloeden, uiteraard, maar Dane doét er iets mee…

Op de achtergrond zoemt een orgeltje, zuchten wat strijkers of wordt een spaarzame akoestische gitaar aangeslagen. Resultaat: het zijn de songs zelf die schitteren.’

Ook de rest van de vaderlandse muziekrecensenten gooide met sterren naar dit album.

Werkten mee:Wim De Wilde, producer (Novastar, Gabriel Rios)Chris Elliott, arrangeur (Amy Winehouse, Adele, Joe Cocker, Rufus Wainwright)Tom Elmhirst, mix (Paolo Nutinni, Amy Winehouse, Adele)www.krisdane.comwww.facebook.com/KrisDaneOffi cial

Kaarten: 15 euro

Vrijdag 18 december om 20.30 uur

1112

theater

1812

muziek

Page 12: CC De Woeker - programma najaar 2015

9 De Woeker Najaar 2015

Pascale PlatelLes petites pensées

Waarom wij leven, lijden, verlangen, waar we naartoe gaan, wat het belangrijkste is in het leven, de waarheid, wat echte liefde is, waarom uw broek vandaag zo spant terwijl ze gisteren

nog knussig los zat… Ik weet het omdat het mij werd doorgegeven via de oude en de iets jongere meesters, de wijzen, de fi losofen,… de mannen tjiens.

Met haar nieuwe voorstelling heeft Pascale Platel ‘la petite morte’ ingeruild voor ‘la petite pensée’. Probeerde ze in een vorige voorstelling nog tevergeefs hoogte te krijgen van het zinloze zwarte gat van het libido, met ‘les petites pensées de Pascale’ fl addert ze vrolijk en vrij rond (en tegen) de hete lamp van de grote denkers uit het Westen. Nietzsche kietelen, Schopenhauer opvrijen, Wittgenstein paaien en Camus het bos insturen.

Ewig weiblich. Herlich!

Kaarten: 15 euro

Zaterdag 19 december om 20.30 uur

1912

theater - humor

WORDT VERWACHT: DE WOEKER - VOORJAAR 2016

MUZIEK

22/01 FLIP KOWLIER SOLO03/02 HISTROLOGY - LENNON 7505/03 STOOMBOOT

THEATER

05/02 TRISTERO - DE VERBOUWING 04/03 THEATER PALJAS - VRIENDINNEN 01/04 ANTIGONE - DAGBOEK VAN EEN SOIGNEUR 15/04 BROS Producties ism FAKKELTHEATER THE 39 STEPS 29/04 BRUNO VAN DEN BROECKE & SPEELMAN - HECHTEN

HUMOR/VARIETE/CABARET

23/01 AN NELISSEN - DE MANNENMONOLOOG20/02 WONDERS - SIDE SHOW26/02 NIGEL WILLIAMS16/04 BEGIJN LE BLEU04/05 WARRE BORGMANS - BLETEN

EXTRA

26/03 BERLIN - JERUSALEM

Page 13: CC De Woeker - programma najaar 2015

[email protected] 10

Tentoonstelling

De plechtigheden in het kader van de honderdste verjaardag van het begin van de Groote Oorlog lieten een nooit geziene betrokkenheid en beleving bij de Oudenaardse bevolking ontstaan. Dit konden we niet onbenut laten, dus blikken we er in het najaar op terug aan de hand van een fotografi sch relaas. Een fototentoonstelling, met een inbreng van alle mede-organisatoren van de herdenking, in het oud-Onze-Lieve-Vrouwhospitaal tussen 11 november en 11 december 2015.

Eindejaarsconcert

Als Ode aan de Vrede, want daaruit bestond toch wel het opzet van deze herdenking van WO I, sluiten we het jaar af met een prestigieuze muziekproductie in de Sint-Jozefskerk.De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen bestaat uit een groot harmonieorkest

van 84 streng geselecteerde musici, alle titularis van verschillende Eerste Prijzen van onze Koninklijke Conservatoria, en een trompetterkorps van 19 muzikanten. Sinds haar ontstaan in 1832 heeft deze Muziekkapel door haar uitzonderlijke kwaliteiten zowel specialisten, onder wie talloze grote componisten – gaande van Berlioz tot Strawinski - , als het grote publiek in binnen- en buitenland weten te boeien. Yves Segers is Kapitein Kapelmeester. Hij studeerde gedurende tien jaar aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel en behaalde maar liefst vier diploma’s, waaronder drie Master diploma’s voor dwarsfl uit, voor Hafabra-directie en voor symfonische orkestdirectie.

T.v.v. Buitengewoon Onderwijs Oudenaarde: MPI GO ’t Craeneveld en Bernardus DriesprongKaarten: 15 euro, OK-pas 1,50 euro

Sint-Jozefskerk OudenaardeReserveren: 055 30 13 66 of [email protected]

Donderdag 10 december 2015 om 20 uur

1012

100 in 100

Herdenking 100 jaar Eerste Wereldoorlog in Oudenaarde in 100 beelden en klanken

Page 14: CC De Woeker - programma najaar 2015

11 De Woeker Najaar 2014

Groot ontbijt in de Straat(gratis voor abonnees)

Gratis optredensSur Mesure (circustheater), Het Zwanenmeer (woonwagenballet), ...

De Wandelende DagboekenAnimatie

Tentoonstelling”Ha,Ha, Handicap” ism GRIP vzw

Vrije TribuneIn Memoriam: De Woeker

RondleidingenEen kijkje achter de schermen met demonstratie theatertechnieken

AnimatieDoorlopend Cultuurbar

Zondag 27 september 2015

Meer info na de grote vakantie

De Woeker is een Straat ! 20 jaar De Woeker

De Woeker en De BrandWoeker

OPROEPVrije tribune : In Memoriam De Woeker

Voor onze 10de verjaardag lieten we ons door ons publiek verrassen met originele wenskaarten. We gooien het dit keer over een andere boeg; zo kent u ons.

Schrijf naar aanleiding van 20 jaar De Woeker een In Memoriam!

Ok, dat klinkt misschien luguber, we zijn immers nog lang niet dood, maar het is een interessante stijloefening om - voelt u hem komen ? – toch vooral goede dingen over iets of iemand neer te pennen…

U kan uw In Memoriam zelf komen voorlezen op zondag 27 september in onze Cultuurbar of het laten presenteren door leerlingen van de Stedelijke Muziekacademie, afdeling Woord.

Stuur uw bijdrage naar [email protected]

Alle deelnemers ontvangen twee vrijkaarten voor het voorjaarsprogramma van 2016!

Page 15: CC De Woeker - programma najaar 2015

Filmclub Het Groot Licht Filmclub Het Groot Licht Filmclub Het Groot Licht stelt voor: The Best of 2014! stelt voor: The Best of 2014! stelt voor: The Best of 2014!

[email protected] 12

Boyhood (163’) van Richard LinklaterGefi lmd over een periode van 12 jaar met dezelfde acteurs, vangt Boyhood tot in verbazingwekkend detail de jeugd van Mason. In een ontroerend coming-of-age verhaal zien we Mason voor onze ogen op het scherm opgroeien van jongen tot man. We volgen ook zijn familie. Terwijl de jaren voorbij glijden, zien we hoe elk van hen omgaat met nieuwe fases in hun leven.

Dinsdag 22 september om 20 uur

The Grand Budapest Hotel (100’) van Wes AndersonThe Grand Budapest Hotel speelt zich af in het Europa van de Jaren 1920. Daar zien we een beroemde hotelconciërge, Gustave H. Hij erft het schilderij Boy With Apple, nadat zijn one night stand Madame D. vermoord wordt. Haar zoon Dmitri zweert wraak op Gustave en wijst hem als schuldige aan voor de moord op zijn moeder.

Dinsdag 27 oktober om 20 uur

Mr. Turner (149’) van Mike LeighIn Mr. Turner wordt een blik geworpen op de tweede helft in het leven van de geniale 19de-eeuwse Britse landschaps-schilder J.M.W. Turner. Twee uur lang heb je de indruk dat je door ’s mans verzameld werk struint en gezien de kwaliteit van die beelden is dat een zeer aangenaam gevoel.

Dinsdag 17 november om 20 uur

Selma (128’) van Ava DuVernaySelma vertelt het verhaal van Martin Luther King die een historische strijd aanging om stemrecht te garanderen voor iedereen. Het is een visueel indrukwekkende, samenhangende historische reconstructie van meedogenloze onderdrukking en de gebeurtenissen die in 1965 leidden tot de protestmars voor gelijke burgerrechten van Selma naar Montgomery. Die mars luidde het einde in van de ongelijkheid in stemrecht voor de zwarte Amerikanen.

Dinsdag 15 december om 20 uur

Het Groot Licht voor kinderenRio 2 (101’)De tropische vogels Blu, Jewel en hun drie kinderen besluiten op avontuur te gaan. Voor een familiereünie verlaten ze de wereldstad Rio de Janeiro en reizen ze af naar het regenwoud. In deze voor hem onbekende omgeving krijgt Blu het aan de stok met twee pittige tegenstanders.Prachtige animatiefi lm – Nederlandse versie.

Woensdag 4 november om 15 uurKaarten kosten 5 euro / 4 euro (-25 en +55) / 1,50 euro (OK-pas).Kaarten enkel te verkrijgen de dag zelf.www.fi lmclubhetgrootlicht.be

Page 16: CC De Woeker - programma najaar 2015

13 De Woeker Najaar 2015

Ok Swaree: beleef een leuke avond!

Een leuke samenkomst met een etentje en een drankje, gevolgd door een gratis activiteit: muziek, dans, theater, fi lm, lezing, … ook een barbecue, daguitstap, enz… staan op het programma. Een initiatief van de werkgroep ‘Kansen voor Cultuur’.

Onze ontmoetingsplaats is De BrandWoeker, Woeker 7, tenzij anders vermeld.

Eenmaal per maand komen we samen op de 3°donderdagavond van 18u30 tot 23u. Uitzonderlijk wordt hiervan afgeweken.

Iedereen is welkom, ook wie het fi nancieel moeilijk heeft.

Vanaf 18u30: etentje aan 3 euro, drank aan 1 euro. Vanaf 20u: gratis activiteit

Inschrijven is niet nodig (tenzij vermeld) en er kan (gratis) vervoer voorzien worden voor minder mobiele mensen.

Wil je meer info over OK swaree?

Bel naar Veerle Mouton, Sociaal huis 055/46.06.40

Donderdag 18/6/2015 van 18u30 tot 22u: ‘kisten uit het tropisch regenwoud’: getuigenis over het leven van mensen, dieren en planten in het Amazonegebied.

Donderdag 2/7/2015: daguitstap naar Plopsaland voor mensen met een OK-pas met kinderen. 3 euro per persoon (alles inbegrepen: vervoer, ingang).

Donderdag 20/8/2015:

BBQ met workshop van de tekenacademie aan ‘Den Donk’.

Donderdag 17/9/2015:

‘From the cradle to the grave’: overzicht van het leven van een Afrikaan van de wieg tot het graf.

Donderdag 15/10/2015:

OK Swaree in het teken van ‘dag van de armoede’

Donderdag 19/11/2015:

buikspreker ‘mister Boullart’ met show ‘gescheurde lachspieren’

Donderdag 17/12/2015:

klankschalenconcert ism ‘De Ast’ (onder voorbehoud). Plaats: ’t Zakske.

Iedereen is welkom! Wie maandelijks een uitnodiging wenst te ontvangen, laat dit weten aan [email protected], of kom eens langs in het Sociaal huis en vraag naar Veerle.

Page 17: CC De Woeker - programma najaar 2015

PRAKTISCHE INFO

ReserverenDe Woeker digitaal – fase 1

Wij willen u vragen zoveel mogelijk digitaal te reserveren.

• U gebruikt het abonnementenformulier dat u bij dit boekje vindt als bijlage, vult het in, scant het in en verstuurt het naar [email protected]

• Of u downloadt het abonnementenformulier op www.oudenaarde.be, vult het in, en verstuurt het als bijlage naar [email protected]. Het formulier vindt u onmiddellijk bij de onderwerpen die in de kijker staan !

We houden dus geen klassieke AbonnementenVerkoopDag meer, maar laten de Woekerliefhebber-zonder-computer, als die nog bestaat, niet in de steek. We zullen op zaterdag 27 juni 2015 (Bierfeesten) vanaf 20 u aanwezig zijn in De Woeker om abonnementen te ontvangen of om meer uitleg te verschaffen over de programmatie en de reservatie.

PlanningU kan uw abonnementen digitaal aanvragen vanaf zaterdag 27 juni 2015 om 10 u. De aanvragen worden behandeld in volgorde van ontvangst. Wie te vroeg mailt, komt onderaan de stapel terecht.

Abonnementenplaatsen krijgen steeds voorrang op bijkomende losse kaarten.

De verkoop van de losse kaarten start op maandag 17 augustus 2015 vanaf 14 u. U kan die bestellen of krijgen aan de balie of via de telefoon in de AVM / Bibliotheek of bestellen via mail. (zie onder)

Anders ReserverenIn de bibliotheek, Vleeshuis, Markt 35 in Oudenaarde en op 055/30.13.66 .

Openingsurenmaandag en woensdag: van 14u tot 18udinsdag en vrijdag: van 14u tot 20u

donderdag: van 10u tot 18uzaterdag: van 10u tot 16u

Ook via www.oudenaarde.be doorklikken naar 'Vrije Tijd' 'De Woeker' of via mail op [email protected]

Vrije-keuze-abonnementenVanaf 3 voorstellingen naar keuze, krijgt u 10% korting.Vanaf 5 voorstellingen naar keuze, krijgt u 20% korting.Op het kindertarief geven we geen abonnementskorting.Jongeren met een European Youth Card en +60 krijgen bij iedere voorstelling 10% korting, maar kunnen deze korting niet cumuleren met een abonnement.De leeftijdsgrens wordt trouwens opgetrokken tot 31 jaar, voor zover het studenten betreft!

Last Day Tickets!Jongeren tot 26 jaar kunnen de dag van de voorstelling zelf, kaarten kopen aan halve prijs!

BetalenWat wij u aanbevelen :

Wanneer u digitaal gereserveerd hebt, wacht u op de uitnodiging tot betalen van onze medewerkers. U schrijft dan over op rekening BE81 0910 1224 0924 van De Woeker. Na ontvangst van uw betaling sturen wij de kaarten op. Betalen kan ook contant of via bancontact aan de balie van de AVM / Bib of aan het loket van De Woeker.

KassaDe kassa van De Woeker is open vanaf één uur vóór de de voorstelling.Vanaf dan kan u ons daar ook bellen op 055/39 03 63

Programmatie, nog vragen?Bel naar 055/33 51 35De Woeker, Woeker 3, 9700 Oudenaarde

Wij zijn met vakantievan 18 juli tot 10 augustus

Page 18: CC De Woeker - programma najaar 2015

AVELGEM - EINE - OUDENAARDE - RONSEwww.claryssedranken.be

Page 19: CC De Woeker - programma najaar 2015

Uw wekelijkse afspraak met het nieuws uit onze regiowww.destreekkrant.be

Page 20: CC De Woeker - programma najaar 2015

Telescopische tribunes

Mobiele tribunes & podia

Vaste tribunes & zitsystemen

Theatertechnieken

COS nvArend de Keyserestraat 89700 Oudenaardetel. +32 55 21 15 [email protected]

www.cos.be

Page 21: CC De Woeker - programma najaar 2015
Page 22: CC De Woeker - programma najaar 2015
Page 23: CC De Woeker - programma najaar 2015
Page 24: CC De Woeker - programma najaar 2015

Woeker 3 • 9700 Oudenaarde • [email protected]