Cava licious voorstelling

of 26 /26
B Glamorous B Generous

Embed Size (px)

Transcript of Cava licious voorstelling

Page 1: Cava licious voorstelling

B Glamorous B Generous

Page 2: Cava licious voorstelling

we are CaVaL CIOUS

Cava Licious is een jong en dynamisch bedrijf met een duidelijke visie. Het concept van Cava Licious stoelt op 2 principes: B Glamorous en B Generous. Die combi-natie van een luxeproduct en de steun voor een basisbehoefte van de mens zorgt voor heerlijke bubbels met een hart.

Wanneer 2 vriendinnen een bruisend Cavamerk opstarten, dan mag u ervan overtuigd zijn dat dit met de nodige smaak en een warme aanpak gebeurt. De consument krijgt de mogelijkheid om te kiezen voor een hip product, maar met een solidair karakter.

De boodschap van Cava Licious is simpel: ‘Genieten van een lekker glaasje Cava, de mooie dingen des levens gaan perfect samen met solidariteit!’

Page 3: Cava licious voorstelling

we are 2 wOmen+

Goele Nickmans & Monique Dehaese zijn de oprichters en zaakvoerders van Cava Licious.

Het verhaal achter Cava Licious begint in 2008, wanneer zeven avontuurlijke meiden het idee krijgen om zelf een Cavamerk te lanceren. Het project startte als een droom, maar werd al snel zeer concreet. Goele en Monique besloten de stap te zetten en richtten Cavalicious BVBA op.

Page 4: Cava licious voorstelling

we are 2 wOmen+

Na een marktonderzoek kwamen ze tot twee conclusies:

Enerzijds moest hun Cava een specifieke en unieke look hebben. Hij moest opvallen tussen het grote aanbod. Bovendien wilden zij er absoluut voor zorgen dat het merk ook een maatschappelijke meerwaarde zou bieden: “Cava Licious moest en zou onze persoonlijke normen en waarden vertegenwoordigen”.

Het team achter Cava Licious ging op zoek naar de geschikte partners om mee samen te werken. Wekenlang gingen de dames aan tafel zitten met verschillende NGO’s, Cava producenten en designers. “We zochten naar de juiste partners, organisaties wiens filosofie het meest overeenstemde met onze visie.”

Page 5: Cava licious voorstelling

Cava Licious kiest voor sociaal engagement. Voor elk product uit het assortiment wordt er een bijdrage gedoneerd aan Water.org (www.water.org), om zuiver drinkwater en sanitaire voorzieningen te bevorderen in ontwikkelingslanden.

Social Corporate Responsibility en een gebalanceerde Cause Related Marketing strategie (CRM), verhogen de loyaliteit van klanten ten opzichte van het merk Cava Licious.

Cava Licious wil een link leggen tussen een luxeproduct en een basisbehoefte van de mens. De consument krijgt de mogelijkheid om te kiezen voor een hip product, met een solidair karakter.

In 2012 schonk Cava Licious $12,642.22 USD aan Water.org.

Bron: water.org, 2011

Page 6: Cava licious voorstelling

Enkele feiten op een rijtje:• 884 Miljoen mensen hebben geen

toegang tot veilig drinkwater: ongeveer 1 op 8 mensen.

• Elke 20 seconden sterft er een kind aan een ziekte veroorzaakt door onzuiver drinkwater.

• Het gebrek aan zuiver drinkwater en sanitaire voorzieningen eist meer levens dan eender welke oorlog door het gebruik van wapens.

• Slechts 62% van de wereldbevolking heeft toegang tot degelijke sanitaire voorzieningen.

• Elke 20 seconden sterft er een kind van een ziekte gerelateerd aan onzuiver water.

• Slechts 0,007% van al het water op deze wereld is geschikt voor direct menselijk gebruik.

Bron: water.org, 2011

Page 7: Cava licious voorstelling

we are gLamOrOUS

Het opvallende label van Cava Licious werd exclusief ontworpen door HOOKEDONWALLS, een gedeponeerd merk van ARTE. De originele en mooie verpakking ondersteunt het trendy imago van Cava Licious. Een modieuze combinatie, die een sprankelende indruk nalaat.

Dat staat in schril contrast met de ‘look’ van de meeste labels op de markt. Saai, oubollig en gewoontjes. Niets wat past in de stijl van Cava Licious!

Page 8: Cava licious voorstelling

we are deLICIOUS

België is de laatste jaren geëvolueerd tot een heus Cava-land. De Spanjaarden voerden vorig jaar liefst 23,2 miljoen flessen Cava uit naar België, ruim 10 procent meer dan in 2010. Daarmee zijn we per hoofd de grootste Cava-drinkers van de wereld en in absolute cijfers nummer vier, vóór de Verenigde Staten. (bron: Nieuwsblad)

Cava Licious kiest voor smaak. Enkel kwaliteitsvolle producten verdienen het Cava Licious label!

Page 9: Cava licious voorstelling

OUrprOdUCtS

Page 10: Cava licious voorstelling

CaVaLICIOUSLOUnge

Samenstelling 30% Macabeo,40% Xarel-Lo, 30% Parellada Dosage 11,3 g/literAciditeit 3,70 g/literKarakteristieken Cava Licious Lounge is een schitterende, droge en volle kwaliteitscava, goudgeel gekleurd met lichtgroene tonen. Deze rijkelijk parelende Cava Brut heeft intense aroma’s en subtiele geuren van rijpe meloen, banaan en groene ap-pel. Een klein vleugje aciditeit met een ronde en elegante afdronk. Uitstekend als aperitief, bij tapas, zeevruchten of lichte maaltijden.Bewaarpotentieel 1 à 2 jaarServeren op 5 à 6°CAlcoholgehalte 11,5%

Label Belgian Graffiti

CaVa BrUt

Page 11: Cava licious voorstelling

CaVaLICIOUS

SweetSamenstelling 30% Macabeo, 30% Xarel-Lo, 40% ParelladaDosage 33,1 g/literAciditeit 3,75 g/literKarakteristieken Cava Licious Sweet is een Cava Semi Seco met fijne, aanhoudende bubbels en aroma’s van appel en rijpe perzik. Ideaal bij het dessert, ijs & vers fruit. Maar ook een mooi aperitief voor diegenen die houden van zoet.Bewaarpotentieel 1 à 2 jaarServeren op 4 à 5°CAlcoholgehalte 11,5%

CaVa SemI SeCO

Label Belgian Graffiti

Page 12: Cava licious voorstelling

CaVaLICIOUS

LOLItaSamenstelling 70% Garnacha, 30% MonastrellDosage 11,8 g/literAciditeit 3,70 g/literKarakteristieken Mooie licht kersrode kleur. In de neus zeer elegante florale impressies en fruitige aroma’s van vooral aardbei en framboos. In de mond een zeer verfrissende en levendige sprankel. Mooie fruitige finale. Uitstekend als aperitief en bij lichte maaltijden.Bewaarpotentieel 1 à 2 jaarServeren op 5 à 6°CAlcoholgehalte 12%

CaVa BrUt rOSadO

Label Belgian Graffiti

Page 13: Cava licious voorstelling

CaVaLICIOUS

SOULSamenstelling 35% Macabeo, 30% Xarel-Lo, 35% ParelladaDosage 11,3 g/literAciditeit 3,70 g/literKarakteristieken Cava Licious Soul is een Cava Brut met een prachtige goudgele kleur met lichte groenaccenten. Deze rijk sprankelende Cava bevat intense smaken van rijpe meloen, banaan en groene appel en heeft een rijke afdronk. Een mooi aperitief in combinatie met tapas, zeevruchten of een lichte maaltijd.Bewaarpotentieel 1 à 2 jaarServeren op 5 à 6°CAlcoholgehalte 11,5%

Exclusief label “Blossom”

CaVa BrUt

Page 14: Cava licious voorstelling

CaVaLICIOUS

gIFt BOttLe

Uniek design door HOOKEDONWALLS.Voor diegene die een cadeautje wil geven met stijl! Bevat 1 fles Cava Licious Lounge, Sweet of Lolita.

Page 15: Cava licious voorstelling

CaVaLICIOUS

gIFtBOx

Uniek design door HOOKEDONWALLS.Voor diegene die een cadeautje wil geven met stijl! Bevat 1 fles Cava Licious Lounge, Sweet of Lolita en 1 ijsemmer. 1 euro gaat naar Water.org.

Page 16: Cava licious voorstelling

Cava Licious LOUNGE werd geselecteerd door ‘Wijnkoopgids 2011’ en ‘Wijnkoopgids 2012’ als 1 van de 30 BESTE mousserende wijnen onder de €15

Cava Licious Lolita werd geselecteerd door ‘Wijnkoopgids 2013’ als 1 van de 30 BESTE mousserende wijnen onder de €15

Cava Licious werd verkozen door de organisatie van Horeca Expo 2011 als BAANBREKER

OUr wardS

Page 17: Cava licious voorstelling

Oordeel van de jury‘Cava met een boodschap: had u die al in het glas? Achter deze moussewijn, die niet alleen trendy is qua ‘look’, schuilt namelijk ook een hedendaags concept: voor elke verkochte fles gaat een deel van de opbrengst linea recta naar een goed doel, in dit geval investeringsprojecten voor zuiver drinkwater. Bubbels drinken en ondertussen de dorst van minderbedeelden lessen is natuurlijk fantastisch, op voorwaarde dat wat in de fles drijft niet alleen ‘ethisch’ maar vooral ‘lekker’ is. En ook op dat vlak zit het snor, want in onze flûte vloeit een intens rijpgele wijn met miniatuurbelletjes die traag naar de oppervlakte doorstoten. Vrij rijk geurpakket van Conférencepeer, Kaapse appel en citroengras, maar een stuk rijper qua textuur en iets hoger gedoseerd in de mond, met opnieuw sappige peerimpressies, een lichte boisé maar ook voldoende citrusfrisheid. Ongetwijfeld een ‘crowd pleaser’ die vooral in de aperitiefsfeer zal aantikken.’

wIjnkOOpgIdS2011

CaVa LICIOUS LOUnge

Page 18: Cava licious voorstelling

Oordeel van de juryVoor bubbels geldt een ijzeren wet: laureaten uit vorige edities moeten minstens drie jaar in het vagevuur zitten, alvorens ze opnieuw worden opgenomen, want we willen onze lezers (blijven) verrassen. Dat deze Brut, die zelfs een verkooppercentage afstaat voor een goed doel, toch weer opnieuw opduikt, is geen zetduivel. De proefnota’s lieten immers een ander smaakprofiel zien en bij navraag bleek dat de Bodega Masia Freye de dosage met minstens 1 gram suiker had laten dalen. Dit resulteert in een beduidend frissere, pittigere Cava die zelfs nog meer consumenten zal plezieren. In ons glas ontdekken we immers een mix van 35% Macabeo, 30% Xarel-Lo en 35% Parellada die twaalf maanden ‘sur lattes’ rijpten. Helder strogeel, met onstuimige mousse en minibelletjes, glanzend. Parfum van groene appel, pruimpjes, witte abrikozen en zelfs een grassige toets. Rijp en romig in de mond, met de smaak van appelgebak, meloen, nectarine, conferencepeer plus een kruidige toets, met een aangenaam citrusstaartje en menthol in de afdronk. Schenk deze crowd pleaser, waar fraîcheur en douceur hand in hand gaan, rond 7°C.

wIjnkOOpgIdS2012

CaVa LICIOUS LOUnge

Page 19: Cava licious voorstelling

Oordeel van de juryEen paar jaar geleden bedachten jonge (Vlaamse) vrouwen deze bubbels-met-een-goed-doel. Ze introduceerden toen hun eerste cuvée Cava, gemaakt door de Catalaanse bodega Masia Freyé, waarvan een percentage van de omzet linea recta gaat naar waterprojecten. Zo schonken ze vorig jaar dankzij onze dorstige kelen reeds 10 000 euro. Deze rosado is de jongste telg in hun gamma, een blend van 70% Garnache en 30% Monastrell, die als ‘Lolita’ onder label gaat. Een nogal pikante naamkeuze, maar de prijs en kwaliteit compenseren direct het eventuele misverstand. In ons glas belandt een lilaroze wijn met uitbundige mousse en talrijke, vinnige belletjes-kolommen. Aromatisch in de ban van klein rood fruit, vooral aalbes, rozen en aardbeiden-mousse. In de mond: nerveus en citrusfris, sappig, met fruitimpressies van rijpe aardbeien en frambozen, gedragen door een aangename rondeur. Natuurlijk zijn er gesofisticeerdere rosébubbels op de markt, maar zelden in deze prijsvork. Geniet dus met een gerust geweten van deze vieve rosado, het liefst rond 7°c.

wIjnkOOpgIdS2013

CaVa LICIOUS LOLIta

Page 20: Cava licious voorstelling

Wat zijn baanbrekers? Producten en diensten die vernieuwend zijn op de Belgische horecamarkt en een probleem in vele horecazaken kunnen helpen oplossen. Ze komen bij voorkeur de samenleving, het milieu of de voedselveiligheid ten goede.

Baanbrekers worden verkozen door een onafhankelijke jury van professionals in de verschillende branches van de Belgische horeca.

BaanBreker

2011

Page 21: Cava licious voorstelling

OUr FaCtS&FIgUreS

Distributie - verkoopDe producten van Cava Licious zijn verkrijgbaar in verschillende verkooppunten. Meteen na de opstart van Cava Licious, werd de supermarktketen Colruyt een belangrijke distrubutiepartner in België. Je kan Cava Licious Lounge vinden bij Colruyt sinds november 2010.

13.135 111.486

Aantal flessen boekjaar 2009-2010

Aantal flessen boekjaar 2010-2011

Page 22: Cava licious voorstelling

OUr FaCtS&FIgUreS

= verkoop 2011 = verkoop 2010Janu

ari

Febru

ariMaa

rtApri

lMei

Juni Ju

li

Augus

tus

Septem

ber

Oktobe

r

Novem

ber

Decem

ber

Page 23: Cava licious voorstelling

OUr B®andIng

Cava Licious is een jong en innovatief bedrijf.Verrassende acties en leuke productondersteuning vormt een absolute meerwaarde. Cava Licious heeft een aantal leuke acties uitgewerkt, bijvoorbeeld: • Kraslotactie deze zomer waarbij ze 100 flessen

weggaven op fuiven, events, etc…• Table tops en Placemats voor horeca• Integratie in de serie ‘Clan’ op VTM• Tijdens het eindejaar 2012 een actie met VITAYA

magazine: 2 flessen Cava Licious kopen, 3de fles gratis

Page 24: Cava licious voorstelling

OUr B®andIng

Page 25: Cava licious voorstelling

OUr eVentS

Page 26: Cava licious voorstelling

B Glamorous B Generous

[email protected] Nickmans +32 (0) 485 188 503

Monique Dehaese +32 (0) 476 214 382

www.cavalicious.com