Castaar maart - april

4
Personeelsblad van de CAS groep, voor intern gebruik. V.U.: Jan Van Roie Maart en april 2012 De Garde blijft niet bij de pakken zitten De Oudaan, in het hart van de stad, is het zenuwcentrum van de lokale politie van Antwerpen. Het team van de Garde zorgt er elke dag voor een gezonde en gevarieerde maaltijd. Spijtig genoeg verhuisde een ge- deelte van de politiemensen begin maart uit de Oudaan, om elders een kantoor te gaan betrekken. Met een uitdaging van formaat tot gevolg voor het team van de Garde. “In to- taal vertrokken er zo’n tweehonderd politiemensen”, vertelt chef San- dra. “Daardoor daalde de omzet en moesten we op zoek naar een nieuw concept. Vanaf april werken we à la carte: de personeelsleden van de Oudaan zullen kunnen kiezen uit vijf nieuwe schotels. Bovendien maken we vanaf nu ook vijf seizoensgebon- den broodjes om de klanten nog ex- tra aan te spreken.” Het is duidelijk: ook al veranderen de omstandighe- den, voor het keukenteam van de Garde is dat geen reden om bij de pakken te blijven zitten. “Integen- deel”, aldus chef Sandra. De cas taar

description

Castaar maart - april

Transcript of Castaar maart - april

Page 1: Castaar maart - april

Personeelsblad van de CAS groep, voor intern gebruik. V.U.: Jan Van Roie Maart en april 2012

De Garde blijft niet bij de pakken zitten

De Oudaan, in het hart van de stad, is het zenuwcentrum van de lokale politie van Antwerpen. Het team van de Garde zorgt er elke dag voor een gezonde en gevarieerde maaltijd. Spijtig genoeg verhuisde een ge-deelte van de politiemensen begin maart uit de Oudaan, om elders een kantoor te gaan betrekken. Met een

uitdaging van formaat tot gevolg voor het team van de Garde. “In to-taal vertrokken er zo’n tweehonderd politiemensen”, vertelt chef San-dra. “Daardoor daalde de omzet en moesten we op zoek naar een nieuw concept. Vanaf april werken we à la carte: de personeelsleden van de Oudaan zullen kunnen kiezen uit vijf

nieuwe schotels. Bovendien maken we vanaf nu ook vijf seizoensgebon-den broodjes om de klanten nog ex-tra aan te spreken.” Het is duidelijk: ook al veranderen de omstandighe-den, voor het keukenteam van de Garde is dat geen reden om bij de pakken te blijven zitten. “Integen-deel”, aldus chef Sandra.

De castaar

Page 2: Castaar maart - april

“Het gasvuur opzetten, kost je meer geld”Kom.EET is een groot succes bij buurtbewoners

Kom.EET was vanaf de openingsdag een succes. Getuigen daarvan zijn An-nie, Myriam, Greta en August. Zij komen elke dag, zonder uitzondering, eten bij kom.EET. “Het is gemakkelijk, goedkoop en lekker. Wat wil je nog meer?” vindt Greta.

“Ik kom elke middag hier eten”, zegt An-nie. “Want als ik thuis m’n gasvuur moet opzetten, kost me dat meer geld (lacht). En hier is alles dagvers. Dat proef je. Ik leer hier ook nieuwe dingen kennen: zo had ik nog nooit waterkerssoep gege-ten. Heerlijk was dat.”

“Of look’”, vult Myriam aan. “Dat luste ik ook niet. Maar hier, in kom.EET, heb ik dat leren eten. Die diversiteit aan sma-ken, samen met de excellente service, maken kom.EET dubbel en dik de moei-te waard.”

Broodjes bij den Bell... ...en bij Foyer De Stroming

Over voordelig gesproken: met één maaltijdcheque kunnen de personeelsleden bij den Bell een volledige maaltijd kopen. Het ‘Broodje Van De Week’ bestaat uit een broodje, een drank-je en een stuk fruit. Het is zowel om mee te nemen, als om ter plaatse te eten. Op de foto toont Cynthia zo’n broodje. Zij is van bij het begin bij Bell en neemt een belangrijke rol in de broodjeskeuken op.

De grote schotel broodjes die Irène in haar handen houdt is maar een fractie van wat er op een dag gemaakt wordt bij Foyer. Vorige week verlieten een keer achthonderd, en nog een keer twaalfhonderd broodjes de keuken van Foyer De Stroming. In het auditorium ernaast wordt immers wel eens heftig gedebatteerd. En dan is een gebalanceerde maaltijd uiteraard noodzakelijk.

2 De castaar

Page 3: Castaar maart - april

Bakboord levert aan huis

Bakboord blijft scoren en dat gaat ook in de buurt van het restaurant niet onopgemerkt. Bij dienstencentrum Ter We-len valt het eten van Bakboord zo in de smaak, dat ze vroe-gen om het eten naar hen te brengen. “Elke dag vervoeren we zo’n vierentwintig maaltijden in speciale containers”, zegt chef Wim (foto midden), die zes maanden bij Bakboord werkt. Omar en Haidar dragen met plezier hun steentje bij.

Zaim is de nieuwe klusjesman

Maarten (foto links) houdt de staat van onze restaurants in het oog en kijkt toe op de kwaliteit ervan. Als er dus wat stuk gaat, heeft hij een betrouwbare klusjesman nodig en die vindt hij in Zaim. Die laatste vervangt Andrej en is sinds eind januari in dienst voor de CAS groep. “Dit is een enorm leuke job”, vindt Zaim. “Ze is afwisselend en geeft me voldoening. Ik hoop dat er voor mij een mooie toekomst is weggelegd bij CAS.”

Permeke krijgt nieuwe kassa’s

Panomporn, bij de collega’s beter bekend als Bie, gaat binnenkort aan de slag met een nieuwe kassa. Tot zes april krijgt het team van Permeke nog cursussen van HR-medewerkster Greet, en daarna wordt het nieuwe systeem operationeel.

De castaar 3

Page 4: Castaar maart - april

Zo hier en daar, een tip van

de Castaar!

Qua timing om al-les in te soppen, kan geen seizoen de lente kloppen!

De gemiddelde leeftijd van de CAS-medewerker is 38 en daar-mee wint Kom.EET een ingekader-de foto van het team. De nieuwe opdracht is als volgt: maak een zo origineel mogelijke foto van de groep, met de paaseieren die je op 6 april ontvangt als centraal the-ma. De ploeg met de origineelste foto wint!

!

Tekst, foto’s en lay-out: [email protected]

Mangerie gaat ervoorBij Mangerie Clara lopen de zaken op wieltjes. In het restaurant zelf is de flow veranderd, om de klanten nog sneller ten dienste te kunnen zijn. Er wordt nu een onderscheid gemaakt tussen men-sen die een dagschotel willen en men-sen die enkel iets kleins eten, om wacht-tijden te verminderen.

Maar ook daarbuiten blijft het team druk in de weer om de beste kwaliteit af te leveren. Het ontbijtbuffet bij hotel Elzenveld wordt letterlijk en figuurlijk door iedereen gesmaakt. Zo fel zelfs, dat de Mangerie ook de catering voor ver-gaderingen en feesten op zich is gaan nemen.

Kameta (foto) helpt elke dag mee brood-jes maken om naar Elzenveld te brengen. “Omdat we zo dichtbij zitten, kunnen we rechtstreeks reageren op de vraag”, vertelt chef Jeroen.

Wedstrijd

4 De castaar