Case Easywalker

of 10 /10
TOTAL IDENTITY EASYWALKER JUST WALK.

Embed Size (px)

description

Easywalker, wereldberoemd in Nederland. Hoe een mooi Nederlands merk relevant, krachtig en vitaal te houden in een ‘fast fashion’ markt van kindervervoer. Slechts 20 jaar jong maar toch al een merk met historie maar ook met grote uitdagingen. Over hoe jezelf opnieuw uit te vinden in de actuele context.

Transcript of Case Easywalker

 • TOTAL IDENTITY

  EASYWALKERJUST WALK.

 • ACHTERGROND

  DOELSTELLING EN SPEERPUNTEN

  PROPOSITIE EN VISUELE IDENTITEIT

  SUCCESS MATTERS

 • 3Easywalker, wereldberoemd in Nederland. Hoe een mooi Nederlands merk relevant, krachtig en vitaal te houden in een fast fashion markt van kindervervoer. Slechts 20 jaar jong maar toch al een merk met historie maar ook met grote uitdagingen. Over hoe jezelf opnieuw uit te vinden in de actuele context.

  ACHTERGRONDIn de jaren negentig van de vorige eeuw was er een sterke behoefte aan moderne mobiliteit voor het vervoer van de kinderen. Ouders werden steeds mobieler en vanuit de verdere individualisering en levensstandaard in de maatschappij wilden men steeds minder ingeven op hun eigen levenstijl na de geboorte van de kinderen. EasyWalker is hierop in gesprongen met een inmiddels klassiek simpel design van een driewielige kinderwagen. Het resultaat is een Dutch design kinderwagen met een internationale uitstraling; de EasyWalker Classic. In 1989 geintroduceerd op de Nederlandse markt. Een prijswinnend ontwerp (o.a. 1998, 1999 de Franse designprijs la Timbale de linnovation); Functioneel, vernieuwend n mooi. Inmiddels behoort de EasyWalker Classic zelfs tot de collectie van het Boymans van Beuningen.

  De EasyWalker Classic was de eerste 3-wiel kinderwagen op de Europese markt. Hierdoor groeide het bedrijf al snel met ondermeer distributeurs in Belgi en Frankrijk. Na meer dan 10 jaar van succes is EasyWalker in 2003 over gegaan naar een andere eigenaar. In de laatste jaren van het eerste decenium heeft het merk Easywalker aan kracht verloren. Het was ingehaald door urban fashion merken als Buggaboo en Stokke en aan de andere kant door internationale outdoor merken. Het gevaar lag op de loer van een stuck in the middle merk zonder duidelijke positionering.

  Met nieuw management aan boord is er de laatste jaren een nieuw elan ontstaan en vindt er een revitalisatie plaats van het Easywalker gedachtegoed. De EasyWalker Classic heeft in het begin van het nieuwe millenium een metamorfose ondergaan: nieuwe kleuren, rijkere stoffen en een nog functioneler design met als doelstelling te groeien naar een complete lijn. Op dit moment zijn er 4 modellenranges die op hun beurt ook weer de nodige prijzen en nominaties hebben gewonnen; Naast de zwaardere focus op de verdere export van de Europese en Amerikaanse markt werd de productie verhuisd van Nederland naar het verre Oosten. Hierdoor is er op het hoofdkantoor in Nederland meer ruimte voor productontwikkeling gekomen en breekt er een nieuwe levensfase aan voor Easywalker. Een vernieuwde identiteit en vernieuwde merkpositionering is het gevolg.

  EasyWalker CLASSIC EasyWalker SKY EasyWalker DUO EasyWalker QTRO

  REPOSITIONING & BRAND IDENTITY

 • 4RUIMTE VOOR NIEUWE VISIENa de ontwikkelingen zoals hierboven beschreven zien wij nieuwe ontwikkelingen in de maatschappij; vanuit de individualisering uit de jaren negentig en de hang naar veiligheid en terugtrekken/concooning na 9-11 is er in dit nieuwe decennium een nieuw bewustzijn aan het ontstaan. Een nieuwe werkelijkheid die zich juist weer meer concentreert op de maatschappij en samenleving; verbinding maken, spirituele verrijking en een duurzaamheidsfocus zijn grote themas die hun weg vinden naar een breder publiek. Deze ontwikkelingen zijn in zekere mate ook te spiegelen naar de ontwikkeling van EasyWalker. Met de overname en nieuwe bedrijfsleiding onstaat er ook binnen de organisatie een nieuw bewustzijn. Een bewustzijn dat EasyWalker weliswaar infant mobiliteitsconcepten ontwikkeld maar dat dit meer is dan een product van stof en metaal. Het is een product wat werkelijke verbinding (verlengstuk) vormt tussen ouder en kind en dat deze verschillende stadia doormaken in hun beider ontwikkeling als (beginnend) ouder en kind. Ook het soort ouderschap is van belang voor de wijze waarop je kind zich kan of wil ontwikkelen. Het zijn deze inzichten dat er naast een rationale mobiele productdimensie ook een emotionele ouderschapsrelatie dimensie een rol speelt bij de invulling van de behoefte van de markt. Het is nu juist deze emotionele dimensie waarop EasyWalker zich kan gaan onderscheiden.

  EEN MARKT IN BEWEGINGEr is op dit moment sprake van een behoorlijk homogene markt van vele soortgelijke aanbieders met een groot stuck in the middle middenveld zonder echt hard onderscheid (Quinny, iCandy, Maxi-Cosi, Joolz). De een weliswaar met een hoog realistisch karakter (Maxi Cosi) de ander met een meer fantasy benadering (Joolz) maar echt onderscheid zit er niet in. Werd het onderscheidende vermogen in het verleden vooral uitgevochten op productniveau met kleuren, functionaliteit e.d. , tegenwoordig is iedereen doorgeschoten op lifestyle fashion statements met een hoog slice of life karakter. De een meer met een outdoor karakter (Mount Buggy, Kiwi Explorer) de ander met een sterk urban karakter (Stokke, Bugaboo).

  Na enkele eerste verkenningen is Total Identity gevraagd een sterk iconografisch merk te ontwikkelen voor Easywalker. Er is een start gemaakt in de vorm van een Brand Navigator die naar aanleiding van de workshop en de discussies een vertrekplatform vormt voor de verdere merkverkenningen. Er zijn 4 merkstrategische pijlers gevormd;

  Product Eenvoud simple, easy, elementary simple, easy, elementaryPerformance Eerlijk oersterk, comfort, design, oersterk, comfort, design, Eerlijk oersterk, comfort, design, Eerlijk usability usability usability Karakter Eigenzinnig flow, exploring, experiencing flow, exploring, experiencing Toegevoegde Empatisch verbindend, vrijheid, verbindend, vrijheid, Waarde connectivityWaarde connectivityWaarde connectivity

  Vanuit deze gedachte is er een vertaalslag te leggen naar een communicatief kader waarin dus een eerlijk product met eigenzinnig karakter je vrijheid biedt om te verbinden.

  444

  Easywalker highlights

  werd EasyWalker een groot succes in de Benelux

  EasyWalker Classic wordt opgenomen in het museum Boymans van Beuningen

  een Dutch Design, waarbij de vorm wordt gevolgd door de functionaliteiten, gentroduceerd

  EasyWalker Classic wint de franse design prijs la Timbale de linnovation

  Oprichter Ren Floore werd eigenhandig de Classic te ontwerpen, fabriceren en te verkopen

  1989 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000

 • 5DOELGROEPEr is veel gesproken over de doelgroep. De EasyWalker fans leven in het hier en nu, het zijn echte levensgenieters. Hoewel ze erg open staan voor iedereen en het leven in het algmeen maken ze hierin wel heel duidelijk en bewust hun eigen keuzes. Ze stimuleren hun kinderen in hun ontwikkeling door ze vooral ook veel te laten ervaren. Ze staan heel dicht bij hun kinderen maar niet op een ongezonde manier. Er heerst een grote mate van vrijheid wanneer het op de levenservaring aankomt. Ze leven een dynamisch leven maar nemen ook het leven in zekere mate zoals het komt. De combinatie van zelfverzekerdheid, een zekere nonchalance en adaptief zorgt voor een zekere flow in het leven; the flow of life. Een vrije kijk op het leven en de eerder genoemde flexibiliteit zorgt ervoor dat ze zich door vele sociale lagen en klassieke clusters heen bewegen.

  Door de tand des tijds is de Classic aangepast en uitgebreid met verschillende accessoires

  EasyWalker DUO wordt genomineerd voor Best Baby & Infant Product in Nederland

  EasyWalker SKY is uitgeroepen tot Beste Koop door de Consumentenbond

  EasyWalker QTRO genomineerd voor Best Innovation Award & Kind & Jugend Show Keulen, Duitsland

  De nieuwe identitietsonthulling

  Het assortiment is gecompleteerd met een vierwieler

  Het EasyWalker assortiment werd uitgebreid met twee modellen

  2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011

 • i can tell hes an

  6

  LEADING CONCEPTWanneer al deze ingredienten in ogenschouw nemen kunnen we komen tot een leading concept. Belangrijkste hierbij is te constateren dat het hier met name niet om een lifestyle orientatie gaat maar een mentaliteits orientatie, een groot verschil.

  Hiermee kan EasyWalker zelfs meer worden dan een Hiermee kan EasyWalker zelfs meer worden dan een merk; van merk naar mentality

  Op het moment dat we het als een mentaliteit gaan Op het moment dat we het als een mentaliteit gaan benaderen zien we dus dat Easywalking een synoniem benaderen zien we dus dat Easywalking een synoniem wordt voor een zekere levensinstelling; wordt voor een zekere levensinstelling;

  666

 • 71

  2

  Voor de kleur printer op de 3de

  3

  12

  PMS 383PMS 7409 PMS 2925

  Voor de drukker (PMS)

  3

  logotype

  creative rationale

  icon form rationale

  icon

  tough on the outside, sweet in the middle.easy with oomph!, Defender meets urban, the oysters pearl.

  logo

  a caring parent with a child in the carriage.

  a winking, happy child the letter e

  TOTAL IDENTITY

  *Do not use as a color reference.

  *

  logotype

  creative rationale

  icon form rationale

  icon

  tough on the outside, sweet in the middle.easy with oomph!, Defender meets urban, the oysters pearl.

  logo

  a caring parent with a child in the carriage.

  a winking, happy child the letter e

  TOTAL IDENTITY

  *Do not use as a color reference.

  *

  logotype

  creative rationale

  icon form rationale

  icon

  tough on the outside, sweet in the middle.easy with oomph!, Defender meets urban, the oysters pearl.

  logo

  a caring parent with a child in the carriage.

  a winking, happy child the letter e

  TOTAL IDENTITY

  *Do not use as a color reference.

  *

  de letter e

  knipoog van een blij kind

  een zorghebbende ouder met een kindje in de wieg

 • xperience the nowconnect with the world and be our own easywalker

  This unique 4-wheeler was designed in order to meet the needs of both parent and child. Spacious carrycot and seat adds value and comfort to childs development, suitable from birth up to 4 years old. This stroller offers a perfect combination between comfort for the child and ease of use for the parent.

  The QTRO has excellent performance on any surface. With an adjustable footrest for the ultimate comfort of the child, full 4-wheel suspension, (front and rear suspension) and is added with safety features such as UV protection for childs safety.

  This unique 4-wheeler was designed in order to meet the needs of both parent and child. Spacious carrycot and seat adds value and comfort to childs development, suitable from birth up to 4 years old. This stroller offers a perfect combination between comfort for the child and ease of use for the parent.

  8

  Product brochure

  xperience the now,connect with the world and be our own easywalkerown easywalker

  own easywalker

  xperience the nowconnect with the world and be our own easywalker

  xperience the nowconnect with the world and beown easywalker

  own easywalker

  just walk.

 • 9Corporate website

  Guerrillia marketing

  just walk.

  EasywalkerNLabout 19 hours ago via API

  RT @EasyWalkerUSA: FlexiBath, how multifunctional! Check out the following link:... http://bit.ly/bozceF

  about 19 hours ago via API

  RT @toddlerbabysite: Mannen hebben ook zwangerschapskwalen - Blog.nl (Blog) http://dlvr.it/1jDm0 #baby

  Share your experiencesProduct assortment 1 2 3 4

  home products gallery news dealers service about us contact

 • TOTAL IDENTITY

  TOTAL IDENTITYChallenging ambition

  AmsterdamPostbus 124801100 AL AmsterdamPedro de Medinalaan 91086 XK AmsterdamTelefoon (020) 750 95 00Fax (020) 750 95 01

  Den HaagPostbus 2212501 CE Den HaagMauritskade 12514 HC Den HaagTelefoon (070) 311 05 30Fax (070) 311 05 31

  [email protected]