Casadivers decemer 2012

26
NIEUWE BEWONERS voor de Van Lovenlaan > PAG. 6 / 7 CASA DIVERS Huurdersmagazine van CASADE DECEMBER 2012 PARTNERS AAN HET WOORD Wijkcoördinatoren > PAG. 16 / 17 PLANMATIG ONDER- HOUD 2013 > PAG. 8 / 11 BELEID ONDER DE LOEP Huurprijzen > PAG. 14 / 15

description

Huurdersmagazine van Casade

Transcript of Casadivers decemer 2012

Page 1: Casadivers decemer 2012

NIEUWE BEWONERSvoor de van lovenlaan > PAG. 6 / 7

CaSaDIVERSHuurdersmagazine van CASADE

DECEMBER 2012

PARTNERS AAN HET WOORDwijkcoördinatoren

> PAG. 16 / 17

PLANMATIGONDER-HOUD2013

> PAG. 8 / 11

BELEID ONDER DE LOEPHuurprijzen

> PAG. 14 / 15

Page 2: Casadivers decemer 2012

BINNEN KIJKENjeffrey vos

BELEID ONDER DE LOEPHuurprijzen

> PAG. 14 / 15

BIJZONDERE BURENeen mozaïek voor en door alle buren

> PAG. 12 / 13

ENERGIE-VOORLICH-TING AAN HUIS

> PAG. 4 / 5

18

05

13VOLOP LEVEN IN DE BAKKERIJ

> PAG. 22

BUURTPLAN BESOYEN EN HET BRUISEND DORPSHART

> PAG. 20 / 21

inHoudSOPGAVE

22

CaSaDIVERS2

Page 3: Casadivers decemer 2012

DAlle huurders van Casade hebben de afgelopen periode een brief met inlogggevens voor Mijn Casade gehad. Mijn Casade is uw persoonlijke pagina op onze website www.casade.nl. Hier kunt u uw gegevens inzien en zelf direct wijzigen. Ook kunt via Mijn Casade uw huurcontracten inzien.

Snel en goed geregeldNieuw is dat u uw huur voortaan kunt opzeggen via Mijn Casade. In Mijn Casade zijn alle benodigde gegevens al ingevuld en kiest u de datum voor het beëindigen van uw huurcontract. Uw opzegging wordt dan direct aan u bevestigd. Dat is snel geregeld! Meer informatie over het opzeggen van de huur vindt u op www.casade.nl.

Huurders die niet in de gelegenheid zijn om gebruik te maken van Mijn Casade zijn natuurlijk van harte welkom in één van onze woonpunten.

De huur opzeggen?Doe het online via Mijn Casade

Terug naar je basisWoningcorporaties zijn volop in het nieuws. Je hoeft er de krant niet eens voor open te slaan, de voorpagina’s vertellen het u al: wéér een corporatie in de problemen! Of het nu Woonbron of Vestia is, of dichter bij huis WSG in Geertruidenberg of Laurentius in Breda. Dat rijtje is zonder moeite een stuk langer te maken. Al deze situaties verschillen fl ink van elkaar. In het ene geval werd met de beste bedoelingen te veel hooi op de vork genomen, in een ander geval is sprake van regelrechte fraude. Maar ik zie ook een overeenkomst. Die overeenkomst zit in het feit dat directeuren in hun gedrevenheid los zijn geraakt van hun basis. Dat verklaart waarom zij zich niet schamen voor hun veel te hoge salarissen, dat verklaart waarom zij allerlei projecten aangaan ver buiten hun eigen regio, dat verklaart waarom ze vaak een veel te grote broek aantrekken…

Het antwoord op deze schandalen is dan ook in alle eenvoud: terug naar je basis! Luister heel goed wat de vraag is van de huurders en woningzoekenden met een laag inkomen, werk intensief samen met andere

maatschappelijke organisaties in je regio, lever een bijdrage aan het beleid van de gemeenteraden in de gemeenten waar je actief bent. En laat dat niet vrijblijvend zijn. In mijn ogen zijn huurders, maatschappelijke organisaties en gemeenteraden de ‘maatschappelijke aandeelhouders’ van een woningcorporatie. Ik wil zoeken naar manieren om deze aandeelhouders meer stem te geven in het beleid van de corporaties. Om te zorgen dat we met onze voeten op de grond blijven en blijven doen waar we voor uitgevonden zijn: zorgen voor goed wonen voor mensen met een bescheiden inkomen, niet meer en niet minder dan dat.

Roel van Gurp, directeur – bestuurder Casade

CaSaCOLUMN

3DECEMBER 2012

Page 4: Casadivers decemer 2012

Energievoorlichting aan huis (gratis!)Een initiatief van de gemeente Loon op Zand, de gemeente Waalwijk en Casade

Wilt u persoonlijk advies over hoe u zelf energie kunt besparen? Huurders en particuliere huiseigenaren in Loon op Zand en Waalwijk kunnen gratis een beroep doen op gespecialiseerde energievoorlichters. Zij geven u tijdens een huisbezoek waardevolle tips over energiebesparing. De moeite waard, omdat de energieprijzen de komende tien jaar naar verwachting 4 tot 5 procent per jaar zullen stijgen.

Makkelijk besparenNaast advies hebben de energievoorlichters veel praktische hulpmiddelen, inclusief instructies en achtergrondinformatie, in hun bagage. Deelnemende huishoudens krijgen een gratis spaarlamp en een slimme meter waarmee het energieverbruik is af te lezen. Ook maken zij kans op een prijs. Door het nemen van energiebesparende maatregelen en een bewuster woongedrag wordt de maandelijkse energierekening omlaag gebracht. Het gaat om maatregelen die u zelf en direct kunt nemen, zonder grote investeringen te hoeven doen. Naar verwachting bespaart een gemiddeld huishouden daarmee zo’n 175 euro op jaarbasis. Tegelijkertijd wordt een bijdrage geleverd aan de vermindering van de CO

2-uitstoot en een gezonder binnenklimaat.

Aan het werkDe voorlichters die de huisbezoeken afl eggen, worden geselecteerd uit werkzoekenden uit Waalwijk en Loon op Zand. Zij krijgen een tijdelijke baan aangeboden bij

Casade en worden via een gerichte opleiding gecertifi ceerd tot energievoorlichter. Casade biedt de op te leiden voorlichters een leerwerkplaats aan voor de duur van maximaal twee jaar. Zo draagt het project ‘Energievoorlichting aan Huis’ ook bij aan het arbeidsmarktbeleid van de gemeente om werkzoekenden zo snel mogelijk aan het werk te krijgen en leren en werken centraal te stellen. In november zijn de eerste twee kandidaten gestart met de energievoorlichting.

Is dit gratis aanbod iets voor u?Bent u huurder of huiseigenaar in de gemeente Waalwijk of Loon op Zand en wilt u gebruik maken van dit gratis aanbod of wilt u meer informatie? Stuur dan een mailtje naar [email protected] neem contact op met het KlantContactCentrum van de gemeente Waalwijk, telefoon: 0416 683456.

te stellen. In november zijn de eerste

DE VOORDELEN VAN ENERGIEVOORLICHTING AAN HUIS• Verlaging van de woonlasten• Zuiniger energieverbruik• Vermindering CO2-uitstoot• Gezonder binnenmilieu in huizen• Meer wooncomfort• Extra werkgelegenheid

CaSaDIVERS4

Page 5: Casadivers decemer 2012

U & CASADE, SAMEN GOED GROEN BEZIG

5DECEMBER 2012

Groen = goed bezig!

Investeren in duurzaamheidBent u al ‘groen’ bezig? De verwarming een graadje lager, de wasmachine een ‘tikkie terug’, een zuinige auto en een spaarlamp in plaats van een gloeilamp… Het scheelt allemaal voor de energierekening! En daarmee helpt u meteen het milieu.

Ook bij Casade vinden we het milieu belangrijk. Daarom investeren we fors in duurzaamheid. We verbeteren de energielabels van onze woningen via diverse programma’s, zoals nieuwbouw, onderhoud en vernieuwende duurzaamheidsprojecten. En we hopen ook op uw hulp!

Page 6: Casadivers decemer 2012

De heer Van Dal geeft tips

De heer

Van Dal: van

energieverslinder,

naar bespaarder.

ENERGIEZUINIG WONEN

DEZE KEER BESPAREN WE OP STROOM!

De sleutels zijn uitgereikt! In oktober is nieuwbouwproject Van Lovenlaan in Waalwijk opgeleverd. De appartementen zijn voorzien van een duurzaam energiesysteem: warmte / koude opslag (WKO). Naast dat het duurzaam is, zorgt deze methode voor veel wooncomfort. In de winter biedt het WKO-systeem verwarming en in de zomer zorgt het voor verkoeling. Dat wordt heerlijk wonen voor mevrouw Sellier.

Nieuwe bewoners voor de Van Lovenlaan

Nieuwe bewoners

CaSaDIVERS6

Page 7: Casadivers decemer 2012

De heer Van Dal is een creatieve huurder van Casade. Hij maakt

van energie besparen een sport en heeft zijn gasverbruik met

23% weten te verminderen. Zijn stroomverbruik is zelfs 50%

afgenomen! Met zijn tips kunt ook u veel voordeel behalen.

SluipstroomEen computer die op het lichtnet aangesloten is, verbruikt sluipstroom. Dit geldt ook voor de adapter van een laptop. De makkelijkste manier om dit tegen te gaan, is een

stekkerdoos met schakelaar te gebruiken. Hiermee kunt u de stroom echt

uitschakelen, zodat er zeker geen ongewenst energieverlies plaatsvindt.

Snel stand-byLaat de computer zo snel mogelijk op stand-by over gaan als u even weggaat. U kunt dit in de instellingen van uw computer zelf aanpassen onder het kopje ‘energiebeheer’.

Plat is beterNieuwere, platte monitoren springen zuiniger om met elektriciteit. Ze zijn in de aanschaf duurder dan de oudere monitoren, maar met de tijd dalen ze snel in prijs. Op de lange termijn is het dus zeker aan te raden om een platte monitor aan te schaffen. Bij alle soorten monitoren geldt: hoe groter het beeld, hoe groter het energieverbruik.

manier om dit tegen te gaan, is een stekkerdoos met schakelaar te gebruiken.

Hiermee kunt u de stroom echt uitschakelen, zodat er zeker

Mevrouw Sellier uit Landgraaf komt dichter bij haar familie wonen.

7DECEMBER 2012 7

Page 8: Casadivers decemer 2012

Wat leest u in deze tabellen?In de tabellen staan de woningen waarbij in 2013 planmatig onderhoud (aangeduid met PO) en eventueel woningverbetering (aangeduid met WV) worden uitgevoerd. De werkzaamheden woningverbetering zijn maatregelen om de woning energiezuiniger en comfortabeler te maken. De exacte werkzaamheden voor woningverbetering worden aan de bewoners gecommuniceerd op het moment dat de voorbereiding start.

Casade bezit ongeveer 8000 woningen. Het beheer van al die woningen vraagt om een strategisch beleid. Dit betekent dat Casade weloverwogen keuzes maakt in hoe we op de lange termijn met onze woningen omgaan. Woningen worden verbeterd wanneer zij daar volgens het beleid voor in aanmerking komen. Hierbij kijken wij ook naar de noodzaak van energetische verbeteringen aan woningen. De uitvoering van energetische verbeteringen combineren wij namelijk met planmatig onderhoud, dat eens in de zes jaar plaats vindt.

Aan de gegevens op deze pagina’s

kunnen geen rechten worden ontleend.

De werkzaamheden zijn per complex

aangegeven en kunnen per woning

verschillen. De exacte werkzaamheden

aan een woning worden vastgelegd in

het rapport dat onze opzichter maakt.

Planmatig onderhoud 2013

Hoe wordt bepaald wanneer er planmatig onderHoud en woningverbetering aan mijn woning worden uit­gevoerd?

Volgend jaar onderhoud aan uw woning?

CaSaDIVERS8

Page 9: Casadivers decemer 2012

Ener

gie

zuin

iger

en

com

fort

abel

er m

aken

Buit

ensc

hild

erw

erk

Scho

orst

enen

ver

vang

en

Dak

afw

erki

ng b

itum

en v

erva

ngen

Dou

chev

loer

en v

erva

ngen

Keuk

enbl

okke

n in

cl. b

oven

kast

en v

erva

ngen

Her

inri

chte

n to

iletr

uim

te

Radi

ator

en v

erva

ngen

Cv k

etel

s ve

rnie

uwen

Dak

ram

en v

erva

ngen

Isol

eren

de m

aatr

egel

en

Wer

kzaa

mhe

den

aan

lifti

nsta

llati

e

Div

erse

n kl

eine

wer

kzaa

mhe

den

buit

en/b

inne

n

Gar

aged

eure

n ve

rvan

gen

Wer

kzaa

mhe

den

aan

geve

lkoz

ijnen

en

begl

azin

g

Wer

kzaa

mhe

den

aan

best

rati

ng

WV

WaalwijkSt. Antoniusstraat 79, 85, 89, 93, 103 x x H. Badingspark 1, 3, 5, 9 + 19 t/m 55 (oneven) x x x x x xBeatrixstraat 10, 14, 16, 18, 22, 26, 28, 32, 34, 36, 38, 40, 42 xBeethovenlaan 112 t/m 130 (even) x x x x x xJ. van Breestraat 2 t/m 22, 26, 28, 30, 34 (even) x x x xA. Van Burenstraat 120 t/m 130 + 134 t/m 224 (even) xCanadesestraat 7, 9, 13, 15, 21, 23, 25, 27, 29 (oneven) + 2, 4, 8, 10, 12, 14 (even) xCortembergstraat 95 t/m 110 (alle) x xSt. Crispijnstraat 12, 24, 30, 38, 46, 48, 50, 60, 68 x xS. Dresdenstraat 1 t/m 7, 11 t/m 25 (oneven) x x x xDrogerij 1, 1a, 3, 3a, 33, 33a, 35, 35a, 36, 36a, 38, 38a x x xDrogerij 2a, 2 t/m 30 + 34, 40, 42 (even) + 5 t/m 31 + 37 t/m 51 (oneven) x x xEngelsestraat 2 t/m 12, 16, 20, 22, 24, 26, 32 xHofstad 70 t/m 164 (even) xIrenestraat 10 t/m 44 (even) xLarixplein 1 t/m 36 (alle) xLarixplein 37 t/m 72 (alle) xMarijkestraat 5, 7, 7a x x xOckeghempark 2 t/m 18 (even) + 1 t/m 15 (oneven) x x x xPoolsestraat 2 t/m 8 + 12 t/m 20 + 28 t/m 32 (even) + 3 t/m 15 + 19 t/m 27 (oneven) xPutstraat 102, 104, 106, 122, 124, 128, 136 x xPutstraat 126, 126a x xSchotsestraat 2 x x Schotsestraat 4, 6, 9 xSweelinckstraat 1 t/m 17 (oneven) x x x xSweelinckstraat 10 t/m 28 (even) x x x x x xVictoriestraat 4, 6, 10, 12, 14, 16, 20, 22, 26, 28, 32, 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46 xVictoriestraat 5, 7, 9, 11, 17, 21, 23, 25, 27, 39 xVredesplein 1, 2 x xWillaertpark 2 t/m 18 (even) x x x xB. Zweerstraat 1 t/m 20 (alle) x x x x x

PO

WERKZAAMHEDEN PLANMATIG ONDERHOUD (PO) EN WONINGVERBETERING (WV)

Staat uw woning erbij? Dan neemt Casade contact met u op

over de werkzaamheden. Ruim van te voren ontvangt u een

brief met daarbij alle informatie die u moet weten.

9DECEMBER 2012 9

Page 10: Casadivers decemer 2012

Ener

gie

zuin

iger

en

com

fort

abel

er m

aken

Buit

ensc

hild

erw

erk

Scho

orst

enen

ver

vang

en

Dak

afw

erki

ng b

itum

en v

erva

ngen

Dou

chev

loer

en v

erva

ngen

Keuk

enbl

okke

n in

cl. b

oven

kast

en v

erva

ngen

Her

inri

chte

n to

iletr

uim

te

Radi

ator

en v

erva

ngen

Cv k

etel

s ve

rnie

uwen

Dak

ram

en v

erva

ngen

Isol

eren

de m

aatr

egel

en

Wer

kzaa

mhe

den

aan

lifti

nsta

llati

e

Div

erse

n kl

eine

wer

kzaa

mhe

den

buit

en/b

inne

n

Gar

aged

eure

n ve

rvan

gen

Wer

kzaa

mhe

den

aan

geve

lkoz

ijnen

en

begl

azin

g

Wer

kzaa

mhe

den

aan

best

rati

ng

WV

Sprang-Capelle Beatrixstraat 10, 12, 14, 16 x x xC. de Bourbonstraat 1 t/m 19 (oneven) + 2 t/m 40 (even) x x xC. de Bourbonstraat - Garages G1 t/m G14 (alle) x x xA. van Burenstraat 1 t/m 19 (oneven) + 2 t/m 24 (even) x x xClausstraat 1 t/m 3, 5 t/m 9 (alle) x x xL. de Colignystraat 7, 11, 13, 17, 19 x x xConstantijnstraat 1 t/m 39 (oneven) x xConstantijnstraat 2 x xvan der Duinstraat 49 xvan Goghstraat 1 t/m 21 en 23 x x xJ. Israelsstraat 1, 3, 7 t/m 13, 17, 21, 23 (alle) x x xJ. Israelsstraat - Garages G1 T/M G9 (alle) xLoonsestraat 10 t/m 36 (even) xJ. Marisstraat 1 t/m 23 (oneven) xMauritsstraat 1 t/m 19 (oneven) + 2 t/m 12 (even) xMauritsstraat 18, 22 x xMesdaglaan 1 t/m 21 (oneven) x x xA. van Saksenstraat 1 t/m 13 (oneven) x x x Tooropstraat 3 xTooropstraat - Garages G1 t/m G7 (alle) xTrampad 5 xTrampad 9 t/m 17, 25 t/m 33 (oneven) x x xVilla Dotterbloem 46 t/m 60 (even) xW. de Zwijgerstraat 3, 17, 19, 21 x x xW. de Zwijgerstraat 36 t/m 54 (even) x x x

PO

WERKZAAMHEDEN PLANMATIG ONDERHOUD (PO) EN WONINGVERBETERING (WV)

Staat uw woning erbij? Dan neemt Casade contact met u op

over de werkzaamheden. Ruim van te voren ontvangt u een

brief met daarbij alle informatie die u moet weten.

CaSaDIVERS10

Page 11: Casadivers decemer 2012

Ener

gie

zuin

iger

en

com

fort

abel

er m

aken

Buit

ensc

hild

erw

erk

Scho

orst

enen

ver

vang

en

Dak

afw

erki

ng b

itum

en v

erva

ngen

Dou

chev

loer

en v

erva

ngen

Keuk

enbl

okke

n in

cl. b

oven

kast

en v

erva

ngen

Her

inri

chte

n to

iletr

uim

te

Radi

ator

en v

erva

ngen

Cv k

etel

s ve

rnie

uwen

Dak

ram

en v

erva

ngen

Isol

eren

de m

aatr

egel

en

Wer

kzaa

mhe

den

aan

lifti

nsta

llati

e

Div

erse

n kl

eine

wer

kzaa

mhe

den

buit

en/b

inne

n

Gar

aged

eure

n ve

rvan

gen

Wer

kzaa

mhe

den

aan

geve

lkoz

ijnen

en

begl

azin

g

Wer

kzaa

mhe

den

aan

best

rati

ng

WV

KaatsheuvelAnjerstraat 1 t/m 8, 10 (alle) x x x xAsterstraat 1 t/m 10 (alle) x x x xBerndijksestraat 30 t/m 42 (even) + 27 t/m 61 (oneven) x x x xBerndijksestraat 48 t/m 56 + 60 t/m 74 + 78, 80, 82, 84, 86, 88, 92 x x x xBerndijksestraat 111, 113, 115, 117, 121 x x x xBinnenvaert 2 t/m 10 + 28 t/m 38 (even) + 7 t/m 31 (oneven) x x x xBinnenvaert 40, 48 x x xBinnenvaert 42, 44, 46 x x x xBinnenvaert 58 t/m 80 (even) x x xBredevaert 41 t/m 47 (oneven) x x x xBuitenvaert 2c, 4, 6 x x x xBuitenvaert 8, 16, 18, 26 x x xBuitenvaert 10, 12, 14, 20, 22, 24 x x x xHilsestraat 75, 83 x x x xDe Hooivork 16, 18 xLeliestraat 1 t/m 31, 35 t/m 43 (oneven) + 2 t/m 12 (even) x x x xLeliestraat 16 t/m 30, 36 t/m 40 (even) x x x xPr. Mauritsplein 3 t/m 35 (oneven) + 4 t/m 10 + 16 t/m 36 (even) x x x xMiddelstraat 42 xOldebarneveltstraat 1 t/m 8 (alle) x x x xOudevaert 1 t/m 37 (oneven) x x xOudevaert 10, 12, 14, 16 x x x xRingvaert 1, 9, 11, 19, 30, 38, 48, 56, 58, 66 x x xRingvaert 2 t/m 8 + 22 t/m 28 (even) + 21 t/m 35 + 59, 65, 69, 73, 75 (oneven) x x x xRingvaert 3, 5, 7, 13, 15, 17, 32, 34, 36, 50, 52, 54, 60, 62, 64 x x x xRingvaert 10, 12, 14 x x x xRozenstraat 9 t/m 33 (oneven) + 30 t/m 48 (even) x x x xDe Vaertkant 2 t/m 10 + 102 t/m 110 + 202 t/m 210 (alle) x x x x xMgr. Völkerstraat 1a t/m 1f (alle) x xJ. de Wittstraat 4 t/m 12 (even) x x x xZijstraat 40 t/m 46 (even) x x xZijstraat 48, 50 x x xZijstraat 52, 54 x

PO

WERKZAAMHEDEN PLANMATIG ONDERHOUD (PO) EN WONINGVERBETERING (WV)

Staat uw woning erbij? Dan neemt Casade contact met u op

over de werkzaamheden. Ruim van te voren ontvangt u een

brief met daarbij alle informatie die u moet weten.

11DECEMBER 2012

Page 12: Casadivers decemer 2012

Bijzondere buren

Het idee voor het mozaïek ontstond toen Fijke Willemse een oproep in dorpsblad Rond de Toren las. Het ging over een project waarbij buurtbewoners werden uitgenodigd hun wijk te versieren met een mozaïek. Het was voorjaar en buiten zaten wat mensen gezellig te buurten. “Fijke kwam met het krantje naar ons toegelopen,” herinnert Floor zich. “We waren meteen allemaal enthousiast. Diezelfde avond nog is het ontwerp gemaakt door buurvrouw Margot Maas.”

Op het mozaïek is een dolfijn in een regenboog te zien. “De dolfijn staat symbool voor communicatie en verbinding”, vertelt Fijke. En het verbeteren van de communicatie was precies het doel wat de buurvrouwen voor ogen hadden. Dat gebeurde bijna vanzelf. “Echt iedereen heeft hieraan bijgedragen”, zegt Floor. “Mannen, vrouwen en kinderen. De mannen waren wat minder van

het mozaïeken, maar wel van het sjouwen met de materialen. En zelfs bewoners van de andere pleintjes in de buurt hebben meegeholpen.” Fijke: “Daardoor is er nu meer sociale samenhang in de buurt. We weten dat we bij elkaar kunnen aankloppen als er iets is.”

De onthulling van het kunstwerk werd uiteindelijk een soort buurtfeest, compleet met springkussen voor de kinderen en een popcorn- en suikerspinnenstand. De burgemeester was er voor het officiële deel, de onthulling. “We hebben veel hulp gehad van de gemeente”, zegt Wilma.

“daardoor iS er nu meer SoCiale SamenHang in de buurt. we weten dat we bij elkaar kunnen aankloppen alS er ietS iS.”

De Virgo in Loon op Zand is

altijd al een gezellig plein

geweest. Het afgelopen jaar

hebben de bewoners elkaar

nóg beter leren kennen. Samen

werkten ze aan een mozaïek om

het plein te versieren en aan

nieuwe speelvoorzieningen voor

kinderen. Initiatiefneemsters

Fijke Willemse, Wilma Chabot en

Floor Warmerdam zijn, met recht,

reuze trots.

12 CaSaDIVERS

Page 13: Casadivers decemer 2012

Een mozaïek voor en door alle buren

“Het was voor ons echt een eer dat de burgemeester de onthulling deed.”

Het succes van het mozaïek smaakte naar meer. Het volgende project was de aanleg van een mooi pad met hinkelstenen en plaatsing van grote houten paddenstoelen als zitjes. Het pleintje is hiermee een stuk aantrekkelijker geworden voor kinderen.

Ondanks al het werk dat ze hebben verricht, willen Wilma, Fijke en Floor absoluut de eer delen met alle bewoners van de Virgo. En met alle

Heeft u ook een bijzondere buurtbewoner, die ‘ns in het zonnetje gezet mag worden? Laat het ons dan weten via [email protected] onder vermelding van CasaDivers, bijzondere buren. De geïnterviewde krijgt van ons een cadeaubon.

sponsoren en Casade, zonder wie het allemaal niet mogelijk was. “Stratenmaker Frank van Elderen is hier tot laat in de avond bezig geweest om het pad af te krijgen. Echt geweldig”, vertelt Floor.

Nieuwe plannen voor het plein zijn er nog niet. “Er zijn vast andere bewoners die goede ideeën hebben”, zegt Fijke. “Wellicht nemen zij een volgende keer het initiatief.”

“Iedereen heeft hieraan bijgedragen: mannen, vrouwen en kinderen.”

Wilma Chabot, Fijke Willemse en Floor Warmerdam.

13DECEMBER 2012

Page 14: Casadivers decemer 2012

HuurprijzenDezelfde woning, andere huurprijs?

Dit verschil ontstaat door de verschillende huurverhogingen die er de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. De huurprijs kan op 3 momenten worden aangepast: bij de jaarlijkse huurverhoging, na woningverbetering en als de woning voor het eerst aan iemand wordt verhuurd. Zittende huurders hebben vooral te maken met de jaarlijkse huurverhoging en huurverhoging door woningverbetering. Nieuwe huurders hebben te maken met de bepaling van de aanvangshuur.

ik woon in HetZelFde tYpe woning alS mijn buurman, maar ik betaal per maand 75 euro meer aan Huur. Hoe kan dat?

Beleid onder de loep HuurprijzenDezelfde woning, andere huurprijs?

Beleid onder de loep

Ank Fransen en Jan van Kessel

14 CaSaDIVERS

Page 15: Casadivers decemer 2012

Een paar vragen daarover aan Casade:

Hoe denkt Casade over huurprijzen?

We vinden het belangrijk dat er voldoende betaalbare woningen zijn. Door nieuwe regelgeving zien we echter een groeiende vraag naar huurwoningen met een prijs boven e 664,66. We blijven zorgen voor voldoende betaalbare woningen, maar in de toekomst zal een deel van de woningen van Casade een huur hebben boven e 664,66.

Wat zijn de spelregels rondom de berekening voor huurprijzen?

Voor zittende huurders

Zittende huurders krijgen eens per jaar een huurverhoging. De laatste jaren is deze gelijk aan de inflatie (= stijging van het algemene prijspeil). Dat gebeurt bij de jaarlijkse huurverhoging. De overheid bepaalt hoe hoog de jaarlijkse huurverhoging maximaal mag zijn. Omdat de woningen van Casade vergeleken bij de markt een relatief lage huurprijs hebben, wil Casade ieder jaar de maximale huurverhoging doorvoeren. Daarnaast voert Casade woningverbeteringsprojecten uit.

Woningverbetering die technisch noodzakelijk is, leidt in de regel niet tot huurverhoging. Soms leidt een technische verbetering wel tot een (beperkte) huurverhoging. Bijvoorbeeld een technische verbetering waardoor een woning energiezuiniger wordt. Deze verbetering berekent Casade echter niet volledig door via een huurverhoging. Op die manier houden we dit soort energetische verbeteringen zo bereikbaar mogelijk voor onze huurders. Want we vinden het belangrijk dat deze verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Daar worden zowel de huurders als de woningen beter van. Huurders hebben hierin vaak keuze en worden altijd goed geïnformeerd over deze keuze en de huurverhoging.

Zittende huurders krijgen dus te maken met jaarlijkse huurverhoging en eventueel

huurverhoging omdat er verbeteringen aangebracht zijn in of aan de woning die tot meer wooncomfort leiden.

Voor nieuwe huurders

Wanneer een woning vrijkomt, bekijken wij nog eens goed hoeveel punten de woning waard is. Die woningwaardering gebeurt op basis van een telling die voor alle corporaties dezelfde en dus onafhankelijk is. Op basis van het aantal punten berekenen wij een nieuwe huurprijs. In veel gevallen leidt dit tot een hogere huurprijs dan dat de vorige bewoner betaalde voor deze woning.

Spelregels algemeen De nieuwe huur mag niet hoger zijn dan de maximaal redelijke huur. Deze huur wordt door de overheid vastgesteld. Het gaat om een maximaal bedrag gekoppeld aan het aantal (woningwaarderings)punten dat een woning heeft. Casade vraagt niet de maximale huur, maar 75 of 80% daarvan. Dat is net zoveel als in de regio gebruikelijk is.

De huren worden dus alleen maar hoger. Ook als

ik nooit verhuis?

Feitelijk klopt dit. Wel is het zo dat Casade aan haar woningen verbeteringen uitvoert die leiden tot meer wooncomfort. Een huurverhoging voor isolerende maatregelen is een verhoging op de huurnota, maar leidt tot een verlaging van de energierekening (en die verlaging is vaak meer dan de extra huur). Zo willen we de totale woonlasten voor u betaalbaar houden.

Zijn er nog andere redenen voor

huurverhogingen?

In de media wordt met enige regelmaat geschreven over plannen van de overheid om extra huurverhogingen te realiseren. Zolang deze nog niet zijn vastgesteld kan Casade daar ook geen uitspraak over doen. Natuurlijk houden wij u op de hoogte van eventuele ontwikkelingen.

internettip: www.rijksoverheid.nl/huurverhoging

15DECEMBER 2012

Page 16: Casadivers decemer 2012

partners aan het woord

Jacqueline de Bekker en René Pagie zijn de wijkcoördinatoren en hebben behalve hun functie nog iets gemeen: een aanstekelijk enthousiasme. Samen vormen zij het aanspreekpunt voor bewoners van de gemeente Loon op Zand; Jacqueline voor Kaatsheuvel-West en De Moer, René voor Kaatsheuvel-Oost en Loon op Zand. Ze vertellen allebei bevlogen over het Samenwerkenaandewijk. Maar wat is dat nu precies?

René legt uit: “Eigenlijk zegt de naam al genoeg. Door intensief samen te werken met bewoners, scholen, bedrijven en instanties stimuleren we elkaar om wijken, buurten en straten leefbaarder te maken. Dat kun je heel groot zien, zoals het opzetten van een plan dat ervoor zorgt dat de buurt veiliger wordt, tot wat kleinschaliger projecten als het schoonhouden van speeltoestellen in een wijk. Als wijkcoördinatoren proberen we de brug te slaan tussen lokale overheid, politie en bijvoorbeeld Casade aan de ene kant en de lokale wijkbevolking aan de andere kant. Als coördinator weet je wat er mogelijk is en waar kansen liggen, maar ook wat niet mogelijk is. Wij proberen hierin een centrale rol te nemen.”

Actieve rol van CasadeOok Casade heeft een belangrijke rol in het geheel. Deze stimuleert bewoners mee te denken over nieuwe initiatieven die de leefbaarheid kunnen vergroten en probeert ook nadrukkelijk zich te laten gelden binnen de wijken waar zij woningen heeft. Met actieve hulp en inzet van de wijkcoördinatoren worden bewoners betrokken bij wat er zoal speelt in hun wijk. Ze worden uitgenodigd en aangemoedigd om zich ook in te zetten. En met succes. Jacqueline: “We merken in toenemende mate dat wijkbewoners hun steentje willen bijdragen. Ze zijn begaan met veiligheid en welzijn binnen hun eigen leefomgeving. Als coördinatoren zijn we zelfs zó ver, dat sommige wijkgroepen de beschikking hebben over een eigen budget.

Zo kunnen zij zelf bepalen waar hun aandacht en middelen naar uitgaan.”

Binnen de gemeente Loon op Zand zijn sinds enige tijd

wijkteams actief. In deze teams werken Casade, gemeente,

de Twern Loon op Zand, politie, Thebe Thuiszorg en Juvans

samen om de leefbaarheid en de veiligheid te vergroten.

Uw wijk, waarin u leeft, sport, werkt, wandelt en uw

buren treft. In deze CasaDivers meer over het initiatief

Samenwerkenaandewijk.

“ we merken in toenemende mate dat wijkbewonerS Hun Steentje willen bijdragen.”

CASADIVERS16

Page 17: Casadivers decemer 2012

partners aan het woord

Woont u in Loon op Zand en bent u benieuwd wat uw wijk voor u kan betekenen of nog beter; wat ú kunt betekenen voor uw wijk? Neem dan contact op met René Pagie (0646605515) of Jacqueline de Bekker (0621204709). Ook kunt u meer informatie vinden en op de hoogte blijven via Facebook of Twitter.

facebook.com/reneenjacqueline. samenwerkenaandewijk twitter.com/Rene_Pagie twitter.com/Jacquelinedebek

Casade wil de betrokkenheid van de bewoners vergroten

Wijkcoördinatoren Jacqueline de Bekker en René Pagie.

17DECEMBER 2012

Page 18: Casadivers decemer 2012

Lekker relaxenDe comfortabele hoekbank staat er nog niet zo lang. “Eerst had ik twee tweezitbanken, maar toen die versleten waren, wilde ik iets anders. De bank is voor mij ideaal omdat ik er goed op kan liggen. Dat is vooral prettig als ik veel gelopen heb en daardoor last heb van mijn benen. Kussentjes weg en benen erop en dan lekker voor de tv hangen.”

Mooi uitgepaktOpvallend is het schilderij dat boven de bank hangt, een verrassing van Jeffrey’s moeder. “Ze vroeg of ik het leuk zou vinden als ze iets zou maken voor aan de muur. Het was de eerste keer dat ze iets schilderde, ze deed het gewoon op gevoel. Ik vind dat het mooi heeft uitgepakt. Ze is er zelf ook tevreden over.”

Netjes Bij Jeffrey vind je geen rondslingerende tijdschriften, gebruikte glazen of troep in de woonkamer. “Ik hou niet van troep, ik kan er niet goed tegen als er hier van alles rondslingert. Van mijn ouders heb ik meegekregen dat ik mijn rotzooi moet opruimen. Natuurlijk moet er wel geleefd worden, dus als er bezoek komt maak ik het gezellig. Maar daarna ruim ik meteen alles op en doe ik de afwas.”

Binnenkijken

CaSaDIVERS18

Page 19: Casadivers decemer 2012

Jeffrey Vos Toen hij vijftien was, had Jeffrey Vos (30) uit Waalwijk zich al ingeschreven voor een aangepaste woning. Hij wilde er zeker van zijn dat zodra hij er klaar voor was om op zichzelf te gaan wonen, hij niet te lang hoefde te wachten. Ruim zeven jaar geleden betrok hij het aangepaste appartement aan het Vredesplein in Waalwijk. Hij woont er zelfstandig en kan wanneer het nodig is, hulp van vrienden en familie inroepen. Het is ruim, licht en heeft een open uitzicht op het plein. “Dit is het mooiste appartement van het hele gebouw”, zegt hij stellig. “Ik heb het hier heel goed naar mijn zin en ga hier nooit meer weg.”

Zelf koken De keuken is volledig aangepast aan de wensen van Jeffrey. Hij kan er met zijn rolstoel goed in werken, maar hij maakt vooral gebruik van de trippelstoel, die op allerlei manieren verstelbaar is. Meestal eet Jeffrey maaltijden die thuis worden bezorgd en in de diepvries bewaard kunnen worden, maar soms kookt hij ook zelf. “Vaak is het dan iets wat snel klaar is, een biefstukje bijvoorbeeld. Ik werk vijf dagen in de week en ben daarom ‘s ochtends vroeg weg en aan het eind van de dag pas laat thuis. Het kost dan te veel tijd om nog uitgebreid te gaan koken.”

Grote kamer, grote tafelEen grote eettafel met comfortabele stoelen scheidt de keuken van de rest van de woonkamer. Hij is zo neergezet dat Jeffrey er met zijn rolstoel nog goed langs kan. “Ik gebruik mijn rolstoel bijna nooit in huis, maar bij het neerzetten van de meubels heb ik er wel rekening mee gehouden”, vertelt hij. “Ik vind het mooi om een grote tafel te hebben. Waarom zou je een kleine tafel neerzetten als je zo’n grote woonkamer hebt? Bovendien is het erg handig als er bezoek is en we willen samen eten. Dan heb je die tafel wel echt nodig.”

Bent u blij met uw huis en/of uw in richting? Of is er een plekje in uw huis waar u bijzonder trots op bent? Wij komen graag bij u binnenkijken. U kunt zich voor deze rubriek opgeven via [email protected] onder vermelding van: CasaDivers, Binnenkijken. Wij brengen als dank een cadeaubon t.w.v. € 50,- voor u mee.

kijkenkijkenBinnenkijken

19DECEMBER 2012

Page 20: Casadivers decemer 2012

Samen met de gemeente Waalwijk realiseert Casade het project herontwikkeling Besoyen. Dit project bestaat uit 4 deelprojecten: De Poort, Brede school, Pastorie en Kasteellaan.

Deelplan De PoortOp locatie De Poort, dit is de hoek Molenstraat/Hollandsestraat, realiseert Casade circa 48 appartementen. Het worden huurappartementen in verschillende prijsklassen voor 55-plussers.

Deelplan KasteellaanIn dit deelplan komen circa 67 appartementen op de hoek Kasteellaan/Burgemeester Verwielstraat. De appartementen worden vormgegeven in een fraai gebouw en hebben een vrij uitzicht over het Hertog Janpark. Deze appartementen, in het hoger segment, worden luxueus afgewerkt en variëren van circa 75 m2 tot 120 m2.

Deelplan Pastorie Hier komen circa 30 individuele zorgappartementen en groepswoningen voor Stichting Schakelring en circa 20 zorgappartementen op de locatie van de Pastorie. In deelplan Pastorie wordt een programma gerealiseerd voor zorgaanbieder Schakelring en daarvoor hebben Casade en Schakelring in juli een samenwerkingsovereenkomst getekend. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van deelplan Pastorie. Start bouw van deelplan Pastorie is gepland in 2014.

Deelplan Brede SchoolIn de Brede School aan de Van Duvenvoordestraat komen 12 klassen basisschool Besoyen, Mikz Kinderopvang en een peuterspeelzaal.Voor de ontwikkeling van de Brede School ligt het initiatief

voor de nieuwbouw bij de gemeente Waalwijk. Voor alle andere onderdelen van het plan is Casade opdrachtgever. Er is een klankbordgroep van buurtbewoners samengesteld. Via onze website www.casade.nl informeren wij u over nieuws in het plan.

Buurtplan Besoyen en het Bruisend Dorpshartbelangrijke wijkprojecten in waalwijk en kaatsheuvel

‘Thuis in de wijk’ is niet voor niets het motto van Casade. We timmeren hard

aan de weg met diverse wijkprojecten. Zo zorgt Casade samen met Heijmans

Vastgoed dat het Dorpshart van Kaatsheuvel weer gaat bruisen. En ook in

Besoyen (Waalwijk) staat wat te gebeuren, waarmee de wijk een plus krijgt.

Besoyen

CaSaDIVERS20

De maquette van

buurtplan Besoyen.

Page 21: Casadivers decemer 2012

Het nieuwe

Bruisend Dorpshart

van Kaatsheuvel.

Eind september plaatsten VOF Centrum Kaatsheuvel (Heijmans Vastgoed en Casade) en de gemeente Loon op Zand hun handtekening onder de nieuwe ontwikkel- en realisatieovereenkomst Bruisend Dorpshart. Dit was de start voor de realisatie van het nieuwe centrum in Kaatsheuvel.

Met de ondertekening van deze nieuwe overeenkomst, komt de oude overeenkomst van oktober 2010 te vervallen. Casade is als nieuwe partij betrokken bij de ontwikkeling en realisatie van het project en is partner van Heijmans in de nieuwe VOF Centrum Kaatsheuvel. De VOF is contractpartner van de gemeente Loon op Zand.

Inhoud van het plan Op 28 juni jl. stemde de gemeenteraad van Loon op Zand in

met de gewijzigde plannen voor het Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel. De belangrijkste wijziging is dat er geen apart gemeentehuis en apart multifunctioneel centrum (MFC) wordt gebouwd, maar één gebouw: een gemeenschapshuis.

Er komen daarnaast drie woongebieden: Branderhof, Westwand en Noordwand. Branderhof bestaat uit 41 woningen, zowel rijwoningen als twee-onder-één-kapwoningen en seniorenwoningen. De Westwand bestaat uit circa 50 appartementen, onder deze appartementen komen circa 110 parkeerplekken in een ondergrondse parkeergarage. In de Noordwand komen circa 20 appartementen met daaronder een plint waarin ruimten voor horeca en/of andere commerciële functies worden ontwikkeld.

Het kan weer gaan bruisenMet de gewijzigde plannen krijgt het centrum van Kaatsheuvel er veel kwaliteit bij; het kan weer gaan bruisen! Eind november is de VOF Centrum Kaatsheuvel gestart met de realisatie van het nieuwe centrum. De verwachting is dat eind 2016 het totale project is gerealiseerd.

Verdere informatie U kunt een kijkje nemen op de websites www.bruisenddorpshart.nl en www.branderhof.nl. En natuurlijk houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Bruisend Dorpshart

Verkoop Branderhof

gestart!

21DECEMBER 2012

Page 22: Casadivers decemer 2012

Nieuws uit de wijk

De komende tijd is er weer volop leven in De Bakkerij, het Buurtpunt bij het Oranjeplein in Waalwijk. Iedere woensdagavond wordt er gezellig gebiljart. Ook worden er verschillende workshops georganiseerd waar nog ruimte is voor nieuwe deelnemers. Binnenkort gaat de Internationale Vrouwensalon van start met Nederlandse les voor volwassenen en is er elke woensdagmiddag (met uitzondering van de schoolvakanties) bijles voor kinderen. Vanaf december houdt de Vrouwensalon

elke eerste maandagavond van de maand een inloopavond. Zaterdag 15 december wordt er een kerstmarkt georganiseerd voor de buurt. Buurtpunt De Bakkerij is dan ook open van 14.00 tot 17.00 uur.Daarnaast werkt wijkconsulent Wilma Dekkers vaak vanuit het Buurtpunt en wordt er regelmatig vergaderd. Heeft u zelf ideeën voor een activiteit in De Bakkerij? Maak uw wensen kenbaar aan Wilma Dekkers, e-mail [email protected] of telefonisch op nummer 06 46252688.

Onder de naam ‘Pastorie Waalwijk’ zijn in de voormalige pastorie aan de Burgemeester Verwielstraat de eerste activiteiten van start gegaan. Initiatiefnemers Wim Stokwielder en Irene Wonders organiseren er zangcursussen en geven adem- en ontspanningstherapie en aandachttraining. Anderen geven workshops decoratieve schildertechnieken, koken voor ouderen of organiseren knutselmiddagen voor kinderen.

Stokwielder en Wonders hebben de pastorie tot begin 2014 in bruikleen van Casade. Ze stellen het pand en de tuin open voor Waalwijkers met een goed idee voor een activiteit. De steekwoorden ‘ontmoeting’, ‘creativiteit’, ‘aandacht’ en ‘cultuur’ zijn daarbij het uitgangspunt. Kijk voor meer informatie op www.pastoriewaalwijk.nl.

Volop leven in De Bakkerij

‘Pastorie Waalwijk’ van start

Wijkconsulent Wilma Dekkers. Buurtpunt De Bakkerij.

CaSaDIVERS22

Page 23: Casadivers decemer 2012

SAMENWERKING ‘MINI 80’ EN BALADE ZEER GESLAAGD!

Zaterdag 8 september is voor het eerst de Mini 80 georganiseerd. Op deze prachtige zomerdag liepen zo’n 1.400 kinderen in de leeftijd van 4-14 jaar de route van 5 kilometer door Waalwijk. Een looproute langs 13 posten die de plaatsnamen van de originele 80 van de Langstraat vertegenwoordigden. BaLaDe (Elshout) was de tweede hoofdpost. Hier kregen de kinderen iets te drinken en konden zij spandoeken maken.Het sfeervolle evenement, waar ruim 25 vrijwilligers en medewerkers van BaLaDe een bijdrage aan gaven, was in alle opzichten zeer geslaagd.

Uw wijkconsulenten in Kaatsheuvel en Sprang-CapelleSinds 1 oktober vervult Soeli Alexandris de functie van interventieconsultent binnen Casade. In deze functie voert hij de regie over de aanpak van complexe overlastsituaties. Omdat Soeli niet meer werkzaam is als wijkconsulent, zijn de werkzaamheden van de wijkconsulenten in Kaatsheuvel en Sprang-Capelle als volgt verdeeld:

CASAKORT

Wim Veldkamp

Sprang / Driessen

[email protected]

Wat doet de wijkconsulent? De wijkconsulent luistert naar uw situatie en wensen. Daarnaast overlegt en werkt de wijkconsulent nauw samen met allerlei instanties om de leefbaarheid van uw buurt continu te verbeteren.

Startersevenement Sushi & WonenSushi maken en al je vragen stellen over het kopen of huren van je eerste huis? Het kon op 24 oktober bij de tweede editie van Sushi & Wonen. Sushi & Wonen wordt georganiseerd voor alle jonge starters op de woningmarkt. Onder het genot van een (zelf gecreëerd) hapje en drankje, kwamen de bezoekers van alles te weten over het kopen of huren van hun eerste huis! Sushi & Wonen is een gezamenlijk initiatief van Rabobank De Langstraat, Piet Klerkx, Staete Makelaars, Piet Klerkx Restaurant, Notaris van Lintel en Casade. Al deze mensen uit de regio stonden voor de bezoekers klaar om alle vragen te beantwoorden. Daarnaast gaf topkok Pim Haaksman een workshop sushi maken en kon er bij de interieurstylisten van Piet Klerkx een eigen moodboard gemaakt worden. Over de gehele avond zijn er 100 bezoekers langs geweest om informatie in te winnen en/of om sushi te maken. Al met al een zeer geslaagde en gezellige avond.

Marjo Eshuis

Kaatsheuvel West / Oost

[email protected]

Olga van der Meulen

Loon op Zand / De Moer /

Nieuwbouwprojecten in Kaatsheuvel

[email protected]

Een leuke dag voor alle Mini 80 lopers.

23DECEMBER 2012

Page 24: Casadivers decemer 2012

Schoon, heel gewoon...In Bloemenoord was het op zaterdag 22 september voor de tweede keer dat er een opschoonactie werd gehouden. De eerste keer was zo geslaagd dat de bewoners een herhaling wilden. De bewoners werden geholpen door buurtpreventieteam de Akkers, de gemeente Waalwijk en Casade. De tuinen en achterpaden hebben een grote opknapbeurt gekregen.

Vanaf 8.30 uur waren er steeds meer mensen in hun tuin aan het werk, werd er met kruiwagens gereden, werd er gesnoeid, geharkt en geveegd. Natuurlijk was er ook tijd om een broodje en een soepje te eten.

De gemeente Waalwijk had gratis één van hun borstel- en veegmachines met bemanning ter beschikking gesteld. Hiermee werden de trottoirs en parkeerplaatsen van het onkruid ontdaan. Oudere mensen werden geholpen door buurtgenoten om de tuin onder handen te nemen. En er was zelfs een speciale ploeg met een hoogwerker in de weer om op hoogte bomen te snoeien.

Na afl oop van deze fysieke inspanningen was er nog een gezellig ‘burenverbroederingsfeest’ waar nog lekker geborreld werd tot een uur of zeven. Al met al een zeer geslaagde burendag. Door de bewoners is er al geopperd om de activiteiten volgend jaar uit te breiden met iets voor

kinderen en het maken van vogelvoederplaatsen.

...in Bloemenoord

Kies je eigen nieuwbouwwoning!betaalbaar kopen in waalwijkCasade brengt in Waalwijk drie nieuwbouwprojecten op de markt. Deze woningen zijn voorzien van luxe keuken en badkamer en worden allemaal verkocht met Koopgarant. Hierdoor profi teer je van veel woongenot, korting op de aankoopprijs en gegarandeerde terugkoop in de toekomst. Onderzoek of deze koopwoningen interessant zijn voor jou!

Doe de WoonwijzerMet de speciale Woonwijzer kun je onderzoeken welke woonwensen voor jou belangrijk zijn en welke van deze drie projecten je het meeste aanspreekt. Wil je meer weten? Check dan alle mogelijkheden op www.casade.nl/kieszelf.

GroteWaalGroteWaal

NoordWaalNoordWaal

VreedeWaalVreedeWaalVreedeWaalVreedeWaalVreedeWaal

zeer geslaagde burendag. Door de bewoners is er al geopperd om de activiteiten volgend jaar uit te breiden met iets voor

kinderen en het maken van vogelvoederplaatsen.

CaSaDIVERS24

Page 25: Casadivers decemer 2012

Schoon, heel gewoon...…in Zanddonk

Op zaterdag 22 september stond het thema Schoon, heel gewoon centraal in de Johan Straussstraat in de wijk Zanddonk in Waalwijk. Alle bewoners hebben samen met buurtpreventieteam Strauss&Co, de Twern, de gemeente Waalwijk, WML Facilitair en Casade dit stukje van de wijk Zanddonk eens even wat extra aandacht gegeven.

De bewoners hebben zich die dag ingespannen om de tuinen en brandgangen weer schoon te maken. Er is hard gewerkt en in de middag zat de speciale container vol met tuinafval. Voor diegenen die hadden meegeholpen was er een leuk mandje met winterviolen. Kortom, een zeer gezellige en geslaagde dag met een schoon resultaat!

25DECEMBER 2012

Page 26: Casadivers decemer 2012

TekstenBabette KnipMariëtte SnoerenWendy TrüggTekstbureau BootQuint Tekst & Foto

Fotografi eFrank TrommelenDrieluik fotografi e, Stef Mennens

Vormgeving2d studio in vormKaatsheuvel

RedactieDré BrekelmansBabette KnipMarion SasaboneMariëtte SnoerenWendy Trügg

Niets uit dit blad mag zonder toe-stemming van Casade vermenigvuldigd en/of verspreid worden. Aan de artikelen in deze uitgave kunnen geen rechten ontleend worden.

Onze huurders en woningzoekenden verwachten dat ze vanuit huis online zaken kunnen regelen, vanuit hun luie stoel en op ieder gewenst tijdstip. We merken dat aan het snel groeiende aantal klanten dat steeds meer zaken via internet regelt of ons een mailtje stuurt met hun vraag in plaats van te bellen. Tegelijkertijd blijft er altijd een groep klanten die liever persoonlijk contact heeft. Aan ons is dan de uitdaging hieraan vorm te geven. Daar zijn we druk mee aan de slag. Daarom een overzicht hoe en wanneer u ons kunt bereiken.

Waar en wanneer is Casade bereikbaar?www.casade.nl - 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Alle informatie over het huren of kopen van een woning via Casade. Via Mijn Casade beheert u zelf eenvoudig uw gegevens en kunt u uw contracten inzien. Of mail uw vraag naar [email protected]

Klantennummer 0800 55 222 22 (gratis)

Woonpunten in Waalwijk en KaatsheuvelMaandag t/m vrijdag 08.30 uur tot 12.00 uurDonderdagavond 17.00 – 20.00 uur

Daarnaast komen onze wijkbeheerders, wijkopzichters en wijkconsulenten regelmatig in uw wooncomplex of in de wijk. Zij blijven onverminderd actief als oren en ogen van de wijk, als aanspreekpunt en partner in het aanpakken van problemen.

Wegwijzer Casade

Volg Casade op Twitter!Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten en onze visie over zaken die in corporatieland spelen? Volg ons dan op www.twitter.com/casadenl.

Wilt u als eerste ingeseind worden over ons aanbod van koopwoningen en nieuwbouw? Volg dan www.twitter.com/kopenbijcasade.