Carnavalskrant Smouske 2015

72
ZILLANDS CARNAVALSKRANT 2015 P r i n s M a u r i c e d n U r s t e , P r i n s e s M a r j o e n A d j u d a n t J o r i s Z e e l a n d S . C . D e S m o u s k e s S.C . D E S MOU SKE S S INDS 1 1 -1 1 -1963 Smouske

description

 

Transcript of Carnavalskrant Smouske 2015

Page 1: Carnavalskrant Smouske 2015

Z I L L A N D S C A R N AVA L S K R A N T 2 0 1 5

Prin

s M

auri

ce d

’n U

rste,

Prinses Marjo en Adjudant Joris

Zeeland

S.C.

De Smouskes

S.C. “DE SMOUSKES” SINDS 1

1-11-1963

Smouske

Page 2: Carnavalskrant Smouske 2015

‘Smouske’Programma Carnaval 2015 5Op bezoek bij Ons Prinsenpaar 8Proclamatie 13Un interviewke met Adjudant Joris 15Pronkzitting 16Smous van het Jaar 19De Smouskes steunen Team Tijs 2011 vragen aan Oud-Prins Henk d’n Urste 23Maandag-Matinee 25Ook bij de Soos viert men carnaval 27Burgemeester Bakermans 27Ons Clubke 29Woordje Vorst Arno 31Diaken Pieter Raaijmakers 31Ziekenbezoek 33Carnaval in Compostella 33Dansgarde 35Doe mee met de Carnavalsoptocht 36Disco-GoGo met de Raad van 11 43Prinsengalerij 47

‘JeugdSmouske’ 49

Programma Carnaval 2015 51Kennismaken met de Jeugdhoogheden 52We nemen ons petje af! 55 Jeugdpronkzitting 57“Carnaval vieren is Supervet” 61Onze Jeugdcommissie 61Ziekenbezoek 65Hoischurke 67

Word lid van de Club van 111 69

Jetzt geht’s Wous1 november 2014

2

Page 3: Carnavalskrant Smouske 2015

Beste Smouskes en Smousinnekes,

Stichting Carnaval ‘De Smouskes’ uit Zeeland is er weer met een gloednieuwe Carnavalskrant voor het seizoen 2014-2015. In deze krant natuurlijk weer heel veel nieuws over onze activiteiten in het komende jaar, maar ook achtergrondinformatie over onze nieuwe Hoogheden en de vele geledingen bij De Smouskes. Daarnaast heel veel foto’s van het Carnaval 2013-2014 en van het nieuwe seizoen. Staat u ook op de foto? Vlug kijken maar.

Als voorzitter van De Smouskes ben ik bijzonder trots op deze krant die tot stand is gekomen met hulp van vele vrijwilligers binnen onze club. Zij hebben er voor gezorgd dat iedereen in Zeeland kan genieten van deze prachtige krant. Een groot woord van dank is dan ook zeker op zijn plaats voor deze hardwerkende vrijwilligers. Ook alle adverteerders wil ik hartelijk dank zeggen voor hun financiële bijdrage aan deze krant, want zonder hen was het niet mogelijk geweest deze krant te vervaardigen. Die vele adverteerders willen wij dan ook van harte bij u aanbevelen.

Ook dit seizoen waren we er als Smouskes vroeg bij om te starten met de voorbereidingen voor het Carnaval 2014-2015. In september al zijn we gestart om de vele commissies die we rijk zijn aan te vullen of op te starten. Zo was de Prins Zoek Commissie al voor september in het diepste geheim actief met het binnenhalen van de nieuwe Hoogheden. Ook hebben we met het oog op ons 55 jarig jubileum in het seizoen 2018-2019 alvast een commissie opgestart voor het organiseren van activiteiten om geld te generen voor dat 55 jarig jubileum. Deze commissie doet al van zich spreken, want in het eerste weekeinde van juli dit jaar, om precies te zijn op zondag 5 juli, zal er een eerste activiteit gehouden worden. U hoort en leest de komende tijd ongetwijfeld nog meer van dit evenement en deze commissie. De Prinsonthulling van dit seizoen vond plaats op zaterdag 1 november in Ambianz met dit keer als thema “Jetz Geht’s Wous”. We gingen daarmee op de Duitse toer en haalden de Oktoberfesten zo naar Smousenland in een prachtig mooi aangeklede Ambianz. Het hoogtepunt van deze avond was natuurlijk de onthulling van de nieuwe Hoogheden bij De Smouskes, maar eerst moesten we nog afscheid nemen van Prins Arno, Prinses Chantal en Adjudant Marc die het Smousencarnaval 2013-2014 kleur hadden gegeven.

Hun motto: “Ge moet lichelijk blij zijn anders bendet noit en nie hendig grijnze anders doedet alzeleve!” hebben deze kanjers van Hoogheden geweldig in de praktijk gebracht. Altijd stralend op het podium en enthousiast tot op het laatste moment. Hartstikke bedankt Prins Arno, Prinses Chantal en Adjudant Marc voor jullie bijdrage aan het Smousencarnaval. Afscheid nemen van jullie doen we zeker nog niet, want Arno gaat nu door het leven als Vorst, Chantal heeft het dagelijkse bestuur versterkt als secretaris en Marc blijft zijn bijdrage leveren binnen de Raad van 11.

Na dit afscheid waren alle ogen gericht op de onthulling van de nieuwe Hoogheden. In het diepste geheim waren de nieuwe Hoogheden aangeworven en geïnstrueerd en na een korte introductie en omgeven door veiligheidsmensen kwamen de nieuwe Hoogheden tevoorschijn op het podium. Daar stonden dus Prins Maurice d’n Urste, Prinses Marjo en Adjudant Joris te stralen als nieuwe Hoogheden 2014-2015 bij De Smouskes. Zij werden na hun onthulling officieel geïnstalleerd door wethouder Moritz Böhmer van de gemeente Landerd en daarna kon het feest losbarsten. Met hun motto: “Ut hille joar goan we dur vur, ma mè de carnaval sloan de stoppe dur!” gaan deze Hoogheden voorop tijdens het Smousencarnaval 2015. En .. er voor gaan dat doen wij zeker ook, samen met deze nieuwe Hoogheden.

Ook de nieuwe Jeugdhoogheden zijn onthuld en dat gebeurde een week nadat de “grote” Hoogheden tevoorschijn waren gekomen op zaterdag 8 november in een mooi versierde zaal van De Heische Tip. Vele (groot)ouders en kinderen hadden de moeite genomen om de Jeugd Prinsonthulling bij te wonen en na een mooie show van het Smouskes Jeugdcarnaval stonden de nieuwe Hoogheden te stralen op het podium. Prins Joep, Prinses Mariëlle, Adjudant Siem en Narrin Anouk lieten door hun enthousiaste toespraken al meteen zien uit het goede carnavalshout gesneden te zijn en na de officiële installatie door wethouder Moritz Böhmer konden zij ook het startsein geven van het Smousen Jeugdcarnaval 2015.

Met al deze nieuwe en superenthousiaste Hoogheden gaan De Smouskes Carnaval in Zeeland tot een succes maken. Ik nodig dan ook iedereen uit van groot tot klein, van jong tot oud om samen met ons het Smousencarnaval mee te gaan vieren. Activiteiten genoeg om aan deel te nemen dus ik zie u graag terug bij een van deze activiteiten.

Bij Ons in Zélland staat niemand aan de kant, De Smouskes nemen iedereen bij de hand! Alaaf!

Namens het bestuur van S.C. “De Smouskes”, Peter Lukassen, voorzitter.

“Bij Ons in Zélland staat niemand aan de kant”

“Ut hille joar goan we dur vur...”

Bedankt voor uw bijdrage voor deze carnavalskrant! Deze zullen we in zijn geheel besteden aan de activiteiten voor de gehele Zeelandse bevolking, jeugd, ouderen en mensen met een beperking! Bedankt!

3

Page 4: Carnavalskrant Smouske 2015

www.vandoren.nl

Ook dit jaar

sluiten wij weer af! Ook dit jaar

sluiten wij weer af!

60 jaar

4

Page 5: Carnavalskrant Smouske 2015

Programma

vrijdag 30 januari

zaterdag 31 januari

zondag 1 februari

vrijdag 13 februari

zaterdag 14 februari

zondag 15 februari

maandag 16 februari

dinsdag 17 februari

zaterdag 7 februari

woensdag 18 februari

zondag 25 januari Jeugdpronkzitting ‘De Smouskes nemen hun petje af’ 14.00 uur De Heische Tip, zaal open 13.30 uur

Pronkzitting ‘Bij Ons in Zélland’ 20.00 uur De Heische Tip, zaal open 19.00 uur, met De BlaosbalkenMet bekendmaking Smous van het Jaar (Verkoop gestart)

Pronkzitting ‘Bij Ons in Zélland’ 20.00 uur De Heische Tip, zaal open 19.00 uur, met De Blaosbalken (Verkoop gestart)

Pronkzitting ‘Bij Ons in Zélland’ uitsluitend voor mensen met een beperking en 65 plussers (vergeet de pas niet). 13.00 uur De Heische Tip, met De Blaosbalken. Geen voorverkoop, Entree aan de zaal € 5 p.p.

Bezoek Carnavalsbal De Soos met Jeugdcarnaval en De Blaosbalken, vanaf 19.30 uur De Vlashoeve

Ochtend: Bezoek aan alle basisscholen (evt. met optocht)Middag: Ziekenbezoek.Avond: Pronkzitting Compostella (met De Blaosbalken) aanvang 19.30 uur met daarna Cafébezoek Herberg D’n Brouwer (met De Blaosbalken).

Middag: Erewijn en Sleuteluitreiking op uitnodiging gemeente met alle Landerdse Carnavalsverenigingen vanaf 13.30 uur in De Phoenix te Schaijk (uitsluitend voor genodigden). Live op Landerd TV.Avond: Carnavalsviering met zang van koor Decibel 18.00 uur in de kerk van Zeeland met daarna Cafébezoek Ambianz.

Middag: Smouskes Optocht. Start om13.30 uur vanaf het kerkplein Daarna Prijsuitreiking en Optochtbal bij Ambianz.Avond: Cafébezoek Het Witte Huis met De Blaosbalken.

Ochtend en middag: Cafébezoek Café ’t Oventje 11.30 uur: Maandag-Matinee voor iedereen m.m.v. Hofkapel De PeelknijnenAvond: Cafébezoek Herberg D’n Brouwer, vanaf 21.00 uur

Ochtend: Op de koffie bij Compostella. Vanaf 10.11 uur.Ochtend: Bezoek Carnavalsbal lagere school jeugd in de Vlashoeve vanaf 11.00 uur.Middag: Cafébezoek Jeugdmatinee Café ’t Oventje.Avond: Afsluiting Carnaval bij Ambianz; iedereen is welkom!

Askruisje halen in de kerk,19.00 uur.

47e Spullenmarkt bij De Heische Tip: 10.00 – 16.00 uur

Feest-/bedankavond Club van 111 en medewerkers

Smouskes op weg naar 55 jaar: De Sterkste van Zélland op het terrein bij sporthal De Hekel van 10.00 tot 18.00 uur.

vrijdag 23 mei

zondag 5 juli

zondag 3 mei

Zeeland

S.C.

De Smouskes

S.C. “DE SMOUSKES” SINDS 1

1-11-1963

5

Page 6: Carnavalskrant Smouske 2015

6

Page 7: Carnavalskrant Smouske 2015

SmouskeZ i l landS carnavalSkrant 2015

nummer 52

Coördinatie : Joost Laurenssen en

Theodor van der Cruijsen

Teksten : Joost Laurenssen, Peter Lukassen, e.a.

Advertenties : Commissieleden & Raad van 11

Fotografie : Marc van Zuylen, Thea Jacobs,

Marco van Hout, e.a.

Opmaak : Theodor van der Cruijsen

Drukwerk : Drukkerij Wihabo

Bezorging : S.C. De Smouskes

Carnaval 2014

7

Page 8: Carnavalskrant Smouske 2015

Het is 1975 een veelbewogen jaar, een jaar dat er een nieuw tijdperk aanbreekt en de kleur rood centraal lijkt te staan.Het rood van het communisme: Saigon wordt ingenomen door Noord-Vietnam waarmee de Vietnamoorlog aan een einde komt. In Cambodja nemen de Rode Khmer de hoofdstad Phnom-Penh in en wordt Pol Pot één van meest besproken leiders premier.1975 is muzikaal een pover jaar. Kwaliteitsnummers in het top 100 jaaroverzicht zijn nauwelijks in de bovenste regionen te vinden. In de week van 16 mei wordt de nummer 1 van dat jaar Una Paloma Blanca van de troon gestoten door Roger Glover als zingende kikker met “Love is All”. Rood, de kleur van de liefde. Zeer opvallend is dat dat op 16 mei gebeurt, de dag dat Maurice Danen wordt geboren, de Prins van De Smouskes 2015. Wellicht hing er toen een snufje muzikaliteit in de lucht en kreeg Maurice de liefde voor muziek mee in zijn DNA. Hiermee hebben we dit jaar dus een geboren Prins van De Smouskes. Want wat is de kleur van De Smouskes? Inderdaad, rood…

Op 1 november 2014 is het dan zover, Prins Maurice d’n Urste, bijgestaan door zijn Prinses Marjo en Adjudant Joris wordt in de zaal van de Ambianz onthuld. De week na hun druk bezochte receptie begeef ik me naar de Bereklauw voor een interview met het Prinsenpaar om ze beter te leren kennen.

Er wordt over koetjes en kalfjes gesproken alsof we elkaar al jaren kennen wat ook zo is. Op een gegeven moment besluiten we toch over te gaan op het interview om er vervolgens weer meerdere malen van af te dwalen….

mauriceMaurice Danen is de zoon van Henk en Toos Danen en is getogen op Grootveld 13 en is dus een rasechte Smous. Hij is de jongste zoon in de rij van drie. Corné en Erwin zijn zijn oudere broers.Maurice vertelt dat hij nog graag terug kijkt naar die tijd aan de ‘andere kant van de kerkstraat’ waar het toen allemaal te doen was.

Samen met zijn vriendjes uit de buurt zoals Adjudant Joris, Stan Huvenaars, Barry van Hees, Maikel Klerkx en Alwin Roes had hij een geweldige tijd.Voetballen en soldaatje spelen op het veldje en bosrand naast de betonbaan of in de speeltuin tegenover het van Kilsdonkplein. Van zijn broers moest hij altijd keepen en dus besloot hij maar te gaan voetballen. Judo heeft Maurice ook nog geprobeerd maar omdat zijn broers hem altijd gebruikten als ‘gooipop’ hing hij de judoband vrij vlug aan de wilgen.

Maurice was als kind het liefst buiten en de scouting was dus op zijn lijf geschreven. De hele opleiding bij de welpen en verkenners heeft hij doorlopen om vervolgens als leiding bij de verkenners verder te gaan.

“M’n broers gebruikten mij altijd als gooipop”

Op bezoek bij

Ons Prinsenpaar

8

Page 9: Carnavalskrant Smouske 2015

Zijn schoolopleiding heeft hij eveneens volledig doorlopen. Na een succesvolle basisschoolopleiding aan de Vlasgaard ging Maurice naar de Sint Eloy school in Uden (LTS). Daar hadden de leraren al kennis gemaakt met zijn broer Corné waardoor Maurice meteen de eerste les de klas uitgezet werd voordat hij überhaupt binnen was. Uiteindelijk heeft Maurice (net als Corné overigens) ook de LTS en vervolgens de MTS waar hij elektrotechniek deed succesvol afgerond. Na zijn schoolcarrière is Maurice in 1996 begonnen als monteur bij van Doren engineers in Boekel. Dit bedrijf is specialist in elektroautomatisering en machinebouw. 19 jaar later is dit nog steeds de werkgever van Maurice. Na monteur heeft hij zich binnen van Doren verder ontwikkeld als achtereenvolgens panelenbouwer, tekenaar hardware, projectengineer en nu als projectleider.

marjoNet als Maurice is ook Marjo een echte Smous. Marjo is de dochter van Jan en Mia, en de zus van Tanja van Wiechen. Marjo is geboren en getogen op de Vlasroot (aan het paralelweggetje tussen Vlasroot en Langenboomseweg).Na de Vlasgaard, de Mavo in Uden en de MEAO in Veghel heeft Marjo zich in het bankwezen gestort, mede dankzij toenmalig directeur van Rabobank Zeeland Gerard van Rooij. “Gerard kende ons pap en ons mam goed en ik had een stageplek nodig. Gerard vond dat hij zo’n lief meiske niet kon weigeren en zodoende kwam ik op de Rabobank in Zeeland terecht.” Uiteindelijk heb ik hier 5 à 6 jaar gewerkt en alle Zeelandse geldzaken geregeld.Ook Marjo is nooit meer van werkgever gewijzigd en krijgt nog steeds haar loonstrookje van de Rabobank. Via Uden, Boxmeer en Schaijk is ze uiteindelijk op de Rabobank in Oss neergestreken. Hier werkt ze nu drie dagen in de week als ‘Intern Accountmanager Financiële Logistiek.’ In deze functie adviseert ze onder meer bedrijven over financiële zaken waaronder hun betalingsverkeer.

Marjo en Maurice hebben elkaar leren kennen bij ut Hoischurke. Op het zomerkamp van 1991 sloegen de vonken over. Zoals het op een kamp gaat was er een jongens- en een meisjesslaapzaal en die waren strikt van elkaar gescheiden.

Mobieltjes waren er toen nog niet en de woorden sms en whatsapp moesten nog worden uitgevonden. Enige mogelijkheid van communiceren was via de leiding die als postbode fungeerde. Over en weer werden ‘groetjesbriefjes’ geschreven en zo ontving Marjo de groetjes van Maurice. Deze groetjes werden ontvangen met gegiechel maar maakten desalniettemin veel indruk. De broers van Maurice waren tijdens het kamp weer spelbreker want zij kwamen Maurice tussentijds ophalen van het kamp omdat Pap en Mam 25 jaar getrouwd waren en dat gevierd moest worden met een etentje. De broers zagen meteen dat er iets aan de hand was met hun jongste broer en hebben er dan ook hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat Maurice na het etentje weer terug op het kamp werd bezorgd.

Hier mocht men genieten van één van de vele playbackoptredens van Maurice, maar dit keer in duetvorm met zijn nieuwe vriendin Marjo als Herman Finkers en Brigitte Kaandorp met ‘Het Duet’. Inmiddels, bijna 25 jaar verder, gaan ze als man en vrouw door het leven en vormen ze samen met hun zoon Lars (8) en dochter Mara (5) en hond Nielus een gelukkig gezin.

De Stichting Jeugdbelangen neemt een prominente plaats in het leven van Maurice en Marjo in.Als kind deden ze allebei aan praktisch alle activiteiten mee, er werd geen inkakamp gemist. “Totdat ik 13 was,” vertelt Marjo: “Men vond toentertijd dat je nog te jong was om hulpleiding te zijn en kon ik noodgedwongen niet meedoen met het inkakamp”. Enkele jaren later kwam daar verandering toen Marjo in de staf bij de SJB kwam en het organiseren van het Inkakamp één van haar taken was. Tegenwoordig is Marjo algemeen bestuurslid en valt de PR onder haar verantwoordelijkheid.Maurice heeft ook jaren als leiding meegedraaid tijdens het Inkakamp. Toen Jo Manders, beter bekend als ‘Jo Stroom’ stopte werd Maurice gevraagd om die taak invulling te geven. Sindsdien is Maurice de man van het licht en geluid. Bij alle activiteiten van de SJB is hij te vinden en makkelijk te herkennen aan het rode shirt (staflid) tussen de oranje shirts (steunberen).

Over en weer werden ‘groetjesbriefjes’ geschreven

Maurice is de nieuwe ‘Jo-stroom’!

9

Page 10: Carnavalskrant Smouske 2015

Showroom: Langenboomseweg 55, Zeeland

tel 0486 - 45 37 78

www.vanvlietkunststoffen.nl

• kunststof kozijnen • zonwering • schuifpuien • serres • terrasoverkappingen • rolluiken• zonnescreens • zonwering • dakkapellen• lichtstraten

• bouwservice

insectenwering

Vur alle Smouskes: ‘n skon Carnaval... ...Juist!

Kerkstraat 11 B, 5411 CJ Zeeland T 0486 45 21 94 www.petersvangemert.nl

10

Page 11: Carnavalskrant Smouske 2015

Prins mauriceMaurice heeft enkele belangrijke eigenschappen van een goede Prins zichzelf aangeleerd. Namelijk praten en geen podiumvrees hebben.Maurice heeft vanaf kleins af aan bij Festilent gevoetbald en enkele jaren geleden zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen. Na alle jeugdelftallen doorlopen te hebben werd Maurice bij de overstap naar de senioren meteen een vaste waarde in het eerste elftal. Daar was hij 13 jaar lang steunpilaar in de verdediging. In de 290 officiële wedstrijden die hij heeft gespeeld heeft hij welgeteld 1 keer gescoord (eigen goals niet meegerekend voegt Maurice er adrem aan toe). Degene die op een originele juichmethode zat te wachten kwam bedrogen uit want die kans werd Maurice niet gegund. “Voordat ik besef had van dit historische moment werd ik al bedolven door mijn medespelers die minstens zo blij waren als ik”. Gele kaarten heeft Maurice meer gespaard dan goals. Het grootste gedeelte van deze kaarten waren niet voor overtredingen maar voor ‘praten’. “kaarten die voortvloeien uit mijn fanatisme denk ik en dat is er nooit uit gegaan”. Wel wist Maurice precies hoe ver hij kon gaan, “want een tweede gele kaart heb ik nooit gekregen, al zat het soms wel tegen het randje. Eén keer heeft mijn broer Erwin trouwens een kaart van me opgeëist toen ik geel kreeg voor praten en geschorst zou worden voor de volgende (belangrijke) wedstrijd. Hij liet de scheidsrechter toen ‘E’ in plaats van ‘M’ Danen opschrijven. Een goede eigenschap van een Prins dus, veel praten en weten wat je wel en niet moet zeggen…Die andere goede eigenschap van een Prins is ‘geen podiumvrees hebben’ en ook daarin is Prins Maurice

bedreven. Van jongs af aan heeft hij aan menig playbackshow mee gedaan en niet onverdienstelijk. In zijn jeugdjaren nog op bonte avonden bij de Welpen, ut Hoischurke en bij Stuif es in van de SJB als André van Duin, U2 of Herman Finkers dus. De laatste jaren vormt hij samen met zijn adjudant Joris ieder jaar met carnaval een ander

legendarisch muzikaal duo, om in die hoedanigheid het podium te betreden en de luchtgitaar ter hand te nemen. Achtereenvolgens Kiss, Guns ’n Roses en ACDC hebben de eer gehad om door Prins Maurice en Adjudant Joris te worden vertolkt.

Genoeg eigenschappen die bij een Prins passen dus. Ik vraag aan Maurice of hij al ooit eerder is gepolst en wanneer hij voor het eerst benaderd is.“Nee, ze hebben me nooit eerder gevraagd. Ik weet nog goed dat Arno

Emons mij 3 september belde, ik zat net bij een klant en vroeg hem ’s avonds terug te bellen. Ik denk ‘O jee’ en heb ook meteen een app gestuurd naar Marjo. Twee dagen later zat de delegatie hier voor hun betoog. De beslissing om het te doen hadden we toen eigenlijk al gemaakt. Ik vind het een eer dat ze me gevraagd hebben en dan moet je er niet vanuit gaan dat ze je een tweede keer gaan vragen wanneer je antwoord nee is”. De kinderen van Maurice en Marjo hebben een mooie leeftijd om het bewuste mee te maken geeft Maurice aan. “Mara vroeg of zij nu ook Prinses mocht zijn en voor haar hebben we bijna dezelfde jurk gekocht als Marjo aan heeft. En onze Lars zit bij de jeugdRaad van 11 dus die kan ook overal mee naar toe in vol ornaat!” Kortom het hele gezin is voor deze carnaval in een supermooi tenue gehesen en zijn er helemaal klaar voor!

Joost Laurenssen

Op bezoek bij

Ons Prinsenpaarvervolg

“Een goede eigenschap van een Prins dus, veel praten en weten wat je wel en niet moet zeggen…”

11

Page 12: Carnavalskrant Smouske 2015

Vrijdag

13FEB

Zaterdag

14FEB

Zondag

15FEB

Maandag

16FEB

Dinsdag

17FEB

Spaarkasfeest

Live Karaoke!

De Laatste Avond

Ook niet-spaarders zijn van harte welkom!

Frikadellen schuiven!

2015

OPENVANAF 19.00 UUR

OPENVANAF 15.00 UUR

OPENVANAF 10.00 UUR

OPENVANAF 15.00 UUR

OPENVANAF 15.00 UUR

Maar wel gewoon

gezellig open!

Vanaf13.00

Vanaf19.00

ZEELANDSE OPTOCHT M.M.V

ROBERT SANDFOUTE DISCO PARTY

Met liveband Quatz!

Keuken open tot 21.00 uur

Zure matten: 2 halen 1 betalen!

Carnavalbij d’n Brouwer

En voor de voetbalfans op extra grote tv...Vrijdag | 20.00

AZ - PSVZondag | 16.45

Ajax - FC Twente

12

Page 13: Carnavalskrant Smouske 2015

Ten elfde:Dat wij de officiële aftrap geven, zodat jullie een daverend carnavalseizoen 2014-2015 kunnen beleven.

Ten tiende:M’n adjudant Joris is ok goed bij de pinke,

Hij zegt altijd ‘Ge moet goewd drinkuh’

Ten Negende:Een wijze raad voor als je naar huis toe gaat.

Na een avond van bier en wijn laat een taxi of eigen fiets oe partner zijn.

Ten Achtste:Vrienden maken op Twitter, Facebook of Instagram is misschien wel oké,

maar met de carnaval ontmoet je ze toch in het café.

Ten Zevende:De burgemeester kan er alvast naar toe leven,

want zaterdags mi carnaval kan hij de sleutel oan mij geven.

Ten Zesde:Zwarte Piet, blanke vla, moorkop, jodenkoek of negerzoen,

het carnaval in het Smousenland vieren wij met alle kleuren en rassen,

en zullen dat samen moeten doen.

Ten Vijfde:Dat we de zieken, bejaarden en mensen met een beperking ok veul aandacht geven,

zodat ze net als ons een skonne carnaval beleven.

Ten Vierde: Zonder hulp van enthousiaste carnavalsvierders en vrijwilligers (vrijwillig of

onder lichte dwang), komt onze carnaval in Smousenland niet op gang.

Ten Derde: Dat de Dansgarde en Huppelsmouskes met hun mooie sprongen en spagaten de

feestvreugde zullen vergroten, want dit feest zonder gedans zou carnaval verkloten.

Ten Tweede: Da mè hulp van de gehele club van De Smouskes; de Vorsten, Raad van 11 en

de Dames van de Raad, samen met de Jeugdhoogheden en de Jeugdraad,

deze carnaval me veul plezier voorbij gaat.

Ten Eerste:Wij het fantastisch vinden er met jullie een geweldige carnaval van te maken,

en er met z’n allen voor zorgen dat niemand de kans krijgt om af te haken.

11

10 9

8 7 6 5 4 3 2 1

Ut hille joar goan we dur vur,

mar mè de carnaval

sloan de stoppe dur!

ProclamatiePrins Maurice d’n Urste

13

Page 14: Carnavalskrant Smouske 2015

14

Page 15: Carnavalskrant Smouske 2015

adjudant Joris is een oude bekende bij de Smouskes. in 2000 toen zijn kameraad marty vollenberg prins werd sloot Joris van dijk aan bij de raad van 11, destijds beter bekend als de raad van Staarten aangezien een aanzienlijk deel van de raad van 11 lange haren op een staart had waar menig vrouw jaloers op zou zijn. 15 jaar later zwaait een andere kameraad van Joris met de scepter over de Smouskes.tijd voor een bekske koffie en een paar Heinekens bij adjudant Joris om hem beter te leren kennen.

Joris is de zoon van Paul van Dijk en Nellie van Dijk-Strik en is geboren op de Halstraat. Zijn broer Martijn en zus Susan gingen hem voor.Op zijn 5e verhuist Joris naar het Buitenveld om de hoek bij zijn beste maatje Maurice, met wie hij veel tijd heeft doorgebracht op de basisschool maar ook daarbuiten in de speeltuin en op het voetbalveldje naast de betonbaan.Na de Vlasgaard, LTS en MBO schilderopleiding riep de dienstplicht voor Joris, die hij in Oirschot op de tank vervulde.

“Ik hai dur alles oan gedoan om afgekeurd te worruh mar dè mog nie lukkuh. Achteraf hek dur ok gèn spijt van, veul schik gehad”, vertelt Joris in zijn kenmerkende stijl. Toen Joris’ zijn diensttijd erop zat is hij gaan werken.

Achtereenvolgens in Zeeland bij van Delst, bij meubelspuiterij Kanto en bij Probilex/MJD.Bij Probilex had hij in 2000 te maken met een bedrijfsongeval. Joris kwam met zijn arm tussen een dubbele wals. 10 operaties verder werd hij uiteindelijk in 2006 volledig afgekeurd. Sindsdien is Joris fulltime huisman.

In 2000 leerde Joris ook zijn huidige vrouw Tine kennen. In 2003 zijn ze getrouwd en naar Grave verhuisd om in 2004 snel weer terug te keren naar Zeeland en intrek te nemen in het huis aan de Pastoor Janssenstraat. Daar zijn ze de gelukkige ouders van 3 kinderen: Elin (8), Nena (6) en Levi (3).Als Tine naar haar werk gaat in Den Bosch bij Blink uitgevers waar ze werkt aan kindermerken zoals Bobo, Taptoe en de Okki en digitale lesmethodes ontwikkelt begint ook voor Joris

zijn werkdag. Als ik vraag wat huisman zijn inhoudt antwoordt Joris: “Alles. De jong noar school brenguh, bottram smeruh, was doen, etuh kokuh, de jong wèr van school hoaluh. Behalve de boekhouing, die doe Tine”.

Als Joris niet bezig is met zijn werk is hij te vinden bij op de tennisbaan, bij het voetbal of in de sporthal bij het winteravondvolleybal.Joris is al vanaf zijn 5e lid van Set ’77 en was geen onverdienstelijk tennisser. Vele kampioenschappen prijken op zijn palmares. Als gevolg van zijn ongeluk moest Joris stoppen met tennissen. De laatste jaren heeft hij zijn racket echter weer opgepakt en speelt hij graag competitietennis of onderlinge duels met zijn tennismaatjes. “Maar af en toe dan vliegt dè racket nog wel us uit mun hand, en nie omdà ik moet mopperuh mar omdà mun hand dur ekkes mee uitscheit mè vasthou-uh”.Voetballen heeft Joris ook gedaan, bij Inter H.A. één van de laatst overgebleven cafévoetbalteams. “Hier benk rustend lid nou. Ik heb hier verschillende joar gevoetbald. Nou kunnuh ze nog belluh as ze me noddig hebbuh”. De liefde voor voetbal ligt bij Joris met name bij PSV waarvan hij al 25 jaar een seizoenkaart heeft. “Veul kampioenschappuh mee gemakt maar de loatste joaruh hek ok duk zittuh mopperuh”.

In verband met al zijn hobby’s en gezin stapte Joris in 2011 uit de Raad van 11. “Ut war een schôn tijd. Kweet nog wel da we verdwoald waruh op de vliegbasis toen we van een receptie noar huis moessuh. Stonduh dur toch in enne keer wel hil veul lichtuh langs de weg.” Ook een manier van vliegensvlug naar huis gaan…“Toen Maurice me vroeg om adjudant te worruh moesuh we ok ekkes nadenkuh, hil ekkes mar. Diezelfde avond hân we dur samuh mè Maurice en Marjo al unne borrel gevat”.Dit jaar zullen we Joris en Maurice dus niet zien als een Ike & Tina Turner, Simon & Garfunkel of Nick & Simon maar als Adjudant Joris en Prins Maurice. Wie weet worden ze net zo wereldberoemd hier in Zélland en mogen we ze nog regelmatig op het podium zien schitteren in welke hoedanigheid dan ook!

Joost Laurenssen

“Toen Maurice me vroeg moesuh we ekkes nadenkuh, hil ekkes mar!“

Un interviewke mi

Adjudant Joris

15

Page 16: Carnavalskrant Smouske 2015

Over enkele weken, namelijk op vrijdag 30, zaterdag 31 januari en op zondagmiddag 1 februari vindt de Zeelandse pronkzitting plaats in de zaal van De Heische Tip.Ellen Dekkers en Miriam Lukassen zijn er weer in geslaagd om een prachtig programma samen te stellen. Door de tijdslimiet per stuk zal de avond qua planning niet meer uit gaan lopen! ;-)

De muzikale opening wordt dit jaar gedaan door Ellen Laurenssen-van Hoof. Naast de verschillende dansen van de Dansgarde en Huppelsmouskes zullen we ook de Raad van 11 zien optreden. Cor Verstegen stapt weer in de ton. Hij verhaalt over zijn carrieremove. Dat dit niet vanzelf gaat laat zich raden. Christ-Jan Swiers staat na enkele jaren weer solo voor het voetlicht en het leven van hem gaat niet over rozen. Sterker nog: wat kan er veel mis gaan in een leven. Maria en Cees van Dongen en Frans Lukassen vormen samen het trio ‘De Klokkenluiders’. Zij kijken terug op het afgelopen jaar in Zélland en wat er zoal positief en negatief plaats vond. Nieuw op het podium is het duo Annerie van Oort en Annemiek Griffioen. Deze twee dames laten zien dat roddelen hen beter afgaat dan werken. Nog een damesduo: Cindy van Dijk en Annette Breimer kruipen weer in de huid van ‘Shanti en Dushi’, de twee Antilliaanse ‘kunetti-kunnetti’-dames. De Dames van de Raad hebben de laatste jaren prachtige stukjes opgevoerd. Dit jaar gaan ze op die ingeslagen weg door. Erwin Kremers en Marcel van den Bogaart sturen dit jaar de mannen van ‘Sjaan en Door’ naar het podium. Niet alles van wat zij organiseren gaat volgens planning.

Door een vervelende oogblessure kan Martijn Derksen dit jaar geen presentatieduo vormen met Annelies Vollenberg. Volgend jaar hoopt hij deze taak weer op zich te kunnen nemen. De presentatie dit jaar zal overgenomen worden door Ben van der Walle. Het belooft weer een prachtige avond te worden waarbij de lachspieren vaak geprikkeld worden en de klanken van De Blaosbalken de gezellige sfeer nog eens extra zullen verhogen.

De kaartverkoop is ondertussen gestart. We weten bij het ter perse gaan van deze krant niet of er nog kaarten beschikbaar zijn. Kaarten kosten € 11,-. Voor zondagmiddag 1 februari, die uitsluitend is bestemd voor mensen met een beperking en 65+ers, zijn de kaarten aan de zaal verkrijgbaar à € 5,- per stuk.

Benieuwd? Kom naar de

Bij Ons in Zélland Pronkzittingen:

Kaartverkoop is gestart.

vol=vol

Drie dagen vol humor - dans - sketch - tonproaters - gezelligheid! Voor alle leeftijden!

Bij Ons in Zélland Pronkzitting

Kaarten à €11,-te koop bij: Die Twee Kappers of online op www.smouskes.nl

16

Page 17: Carnavalskrant Smouske 2015

Hallo Smouskes en Smousinnekes,

Hier een berichtje van Door en Sjaan vanaf de tennisbaan. Eigenlijk zou Ellen Dekkers een stukje schrijven in deze carnavalskrant, maar de organisatie was bang dat het een Ellenlang verhaal zou worden.Vorig jaar waren wij voor het eerst samen aanwezig op de pronkzitting van De Smouskes.Het was een schitterend programma met dans, zang en vooral veel humor.

We hebben even getwijfeld of we dit jaar weer mee zouden doen. Tijdens de zomervakantie waren we echter aan het zwemmen in het Lagio Majore en haalden we herinneringen op aan de pronkzitting. Sjaan kreeg tijdens het kletsen een grote slok water binnen, en dat smaakte naar meer!

Daarom hebben we besloten dat er een vervolg gaat komen op ons tennisavontuur en dat we dit jaar onze mannen eens het podium op sturen. Die weten daar wel raad mee!

Vanaf november is de organisatie alweer volop bezig om samen met de artiesten, de mensen van het licht, geluid, decor, schmink en hofkapel een schitterende avond in elkaar te zetten. Er wordt op de bijeenkomsten meegedacht en geholpen met elkaars teksten en voorbereidingen. Wij kunnen u daarom beloven, het programma is zeker de moeite waard om te komen bekijken. We verwelkomen u graag in de zaal van de Heische tip op 30 of 31 januari of zondagmiddag 1 februari. En laat u horen want: spreken is zilver, maar lachen is goud!

Door en Sjaan sturen hun mannen...

17

Page 18: Carnavalskrant Smouske 2015

your way of Living

roLLuiken ZonweringbuitenLevenraamdecoratievLoerenHekwerk

showroomLoopkantstraat 18B Udentel 0413 - 82 02 90www.topdealplaza.nl

18

Page 19: Carnavalskrant Smouske 2015

Kent u iemand uit uw omgeving die belangeloos veel werk verricht maar veelal op de achtergrond blijft? Nomineer hem of haar voor de titel Smous van het Jaar. Voor dit vaste onderdeel tijdens de Pronkzitting op vrijdagavond kunt u nominaties indienen bij Peter Lukassen, Melkpad 107, e-mail: [email protected]. Graag met naam en adres van de genomineerde en de reden waarom u iemand wilt nomineren. Een commissie van wijze mannen zal dan uiteindelijk uit de inzendingen de Smous van het Jaar 2015 kiezen. Wie de Smous van het Jaar 2014, Lieke van den Elzen, zal gaan opvolgen wordt dus op vrijdagavond 30 januari bekend gemaakt.

Smous van het jaar!

Voor 23 januari 2015 inleveren bij Peter Lukassen, Melkpad 107 of per mail: [email protected]

Mijn nominatie voor Smous van het Jaar 2015

naam genomineerde

adres genomineerde

reden nominatie

Ik wil meehelpen met de Pronkzitting op zondag

naam vrijwilliger(s)

telefoonnummer

e-mail

Vrijwilligers gezocht voor hulp tijdens Pronkzitting op zondag

Tijdens de zondagse Pronkzitting (1 februari) voor mensen met een beperking

en 65+ers, is de bediening in de zaal in handen van De Smouskes.

Wij zoeken personen die ons willen helpen met het serveren van koffie,

een hapje en een drankje! Als dank daarvoor ontvangt u een gratis entreekaart

voor de Pronkzitting op vrijdag 30 januari.

Opgeven kan bij Peter Lukassen, e-mail: [email protected]

Of gooi dit briefje in de bus op Melkpad 107.

Alvast bedankt!

voor een gratis entreekaart Pronkzitting

19

Page 20: Carnavalskrant Smouske 2015

team tijs, dat zich inzet voor Stichting Stofwisselkracht, is enorm vereerd dat de Smouskes Stichting Stofwisselkracht voor het komende carnavalsseizoen heeft geadopteerd als goed doel.

Prins Maurice d’n Urste en Prinses Marjo hoefden hierover niet na te denken. Prins Maurice en Frans van Ras (vader van Tijs van Ras) werden ongeveer rond dezelfde tijd voor het eerst vader. Zij beleefden samen het ‘papa in spe’ en maakten dezelfde papa-dingetjes mee. Tot bij Tijs de ongeneeslijke stofwisselingsziekte Sanfilippo A werd gediagnosticeerd. Maurice en Marjo hebben gezien hoe de wereld van de ouders van Tijs, Emmy en Frans van Ras op z’n kop werd gezet. Geraakt hierdoor deed Maurice in 2011 mee aan de

wielertocht Trappen voor Tijs. Hij fietste met zo’n 25 andere wielrenners van het AMC in Amsterdam naar Zeeland waardoor een mooie snoezelkamer voor Tijs gerealiseerd kon worden. De ziekte van Tijs en de impact die dit heeft op

het hele gezin gaat Prins Maurice en Prinses Marjo aan het hart. Daarbij doet het hen goed Emmy en Frans, en hun hele achterban, in beweging te zien om geld in te zamelen voor onderzoek naar stofwisselingsziekten. De ziekte van Tijs heeft een progressief verloop. Dat houdt in dat er voor Tijs nog geen behandeling of medicijn is dat hem geneest, hij zal de volwassen leeftijd niet halen. Maar hopelijk komt die er in de toekomst voor heel veel andere kinderen en volwassenen wél!

Er zijn ongeveer 600 verschillende stofwisselingsziekten. De ziekten zijn zeldzaam, maar toch hebben zo’n 10.000 gezinnen in Nederland ermee te maken. Stofwisselingsziekten zijn erfelijk. Elke stofwisselingsziekte uit zich op een andere manier en het verloop van de ziekten verschilt onderling enorm. Er zijn stofwisselingsziekten waarmee iemand normaal volwassen kan worden, indien men zich bijvoorbeeld aan een dieet houdt. Een aantal stofwisselingsziekten heeft zowel milde als ernstige vormen, maar ook zijn er stofwisselingsziekten met een grillig verloop. Daarnaast heeft een groot aantal stofwisselingsziekten een progressief verloop. Dat betekent dat de klachten erger worden en de patiënt achteruitgaat. De ziekte kan ernstige beperkingen veroorzaken en soms zulke ernstige verschijnselen hebben, dat de patiënt vroegtijdig overlijdt. Per jaar krijgen zo’n 800 kinderen de diagnose stofwisselingsziekte, waarvan meer dan de helft overlijdt voor hun 18e verjaardag.

Prins Maurice en Frans beleefden samen het ‘papa in spé

- zonwering- rolluiken- veranda- hekwerk

Sebastian Schuurmans Vrijblijvend advies en offerte op maat aan huis!06 - 11 45 93 89www.schuurmansbuitenleven.nl

Comfort en veiligheid

De Smouskes

steunen Team Tijs

20

Page 21: Carnavalskrant Smouske 2015

Deze vrolijke stofwisselpoppetjes worden ingezet tijdens acties en evenementen van Stichting Stofwisselkracht.

Hiermee symboliseren we de zoektocht naar een behandeling van volwassenen en kinderen met een stofwisselingsziekte. De stofwisselpoppetjes worden gehaakt en gebreid door vrijwilligers in het hele land. Ook in Zeeland zijn op dit moment een tiental dames hiermee actief’! Door het kopen van een stofwisselpoppetje à € 5,00 steun je Stofwisselkracht.

Samen in de strijd tegen stofwisselingsziekten. Samen de krachten bundelen, want met elkaar wordt het beter!

Met een cool Stofwisselkracht polsbandje à € 1,50 help je mee om stofwisselingsziekten onder de aandacht te brengen.

U kunt Stichting Stofwisselkracht én dus het onderzoek naar stofwisselingsziekten ook

steunen door te doneren. Uw financiële bijdrage komt rechtstreeks bij Stofwisselkracht terecht. Voor meer informatie en doneren, ga naar www.stofwisselkracht.nl. De acties van Team Tijs kunt u vinden via het tabblad ‘In actie!’.

Doe mee en steun Stichting Stofwisselkracht!

€ 1,50

Zeeland

S.C.

De Smouskes

S.C. “DE SMOUSKES” S

INDS

11-11-1963

Ook kinderen met stofwisselingsziekten verdienen een kans! Daarom zet Team Tijs zich in voor Stichting Stofwisselkracht en zamelt geld in voor onderzoek naar stofwisselingsziekten en de behandeling ervan zodat op een dag stofwisselingsziekten de wereld uit zijn!

Op verschillende manieren kunnen de inwoners van Smousenrijk dit goede doel steunen.

Tijdens de Bij Ons in Zélland Pronkzittingen kunnen loten worden gekocht voor een loterij met mooie prijzen en zal Team

Tijs met een infostand aanwezig zijn. Hier kunnen naast de awarenessbandjes van Stofwisselkracht ook de Stofwisselpoppetjes gekocht worden. De opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan Stichting Stofwisselkracht.

De volgende mooie prijzen zijn geheel kosteloos beschikbaar gesteld:een gourmetschotel voor 4 personen door ambachtelijke Slagerij van Haeren, een fietstas en 5 bikephonehouders door Ben van tienen b.v., een verzorgingspakket door drogisterij en parfumerie inge loeffen, een mini-fotoshoot door Fotografie By annelies, een metarmofose i.c.m. een voor- en nafoto door riestyle / kim’s kiekjes Fotografie, inky’s Joyfood (kook- en receptenboek) door inky en zo Fotografie, een design vogelvoederhouder door van der Burgt uw Groene vakwinkel, diverse sportartikelen door Zonnenberg Schoen & Sportmode en verschillende waardebonnen door Gompies kinderhoek, van der ven Slijterij & Partyservice en verstegen verf & Wand.

De trekking van de loterij geschiedt door Prins Maurice en Prinses Marjo, onder toeziend oog van Adjudant Joris, tijdens de pronkzitting van zondagmiddag. Door het kopen van loten maakt u kans op mooie prijzen én steunt u Stichting Stofwisselkracht.

€ 5,00

Loterij

Donatie

Stofwisselpoppetjes

Awarenessbandjes

21

Page 22: Carnavalskrant Smouske 2015

Hiep, hiep… Hoera! Van Boekel is een familiebedrijf dat in 1964 is opgericht. Gedurende het laatste decennium heeft Van Boekel zich gespecialiseerd in cultuur-, civiele- en betontechniek. De projecten welke Van Boekel aanneemt kennen een landelijke dekking en veelal een grote complexiteit. Meer dan 100 ervaren en enthousiaste medewerkers werken met een gezonde mix van passie, lef en kennis aan complexe opdrachten. Steeds weer wordt voor de opdrachtgever het optimale gehaald in economische, planningstechnische en duurzame zin. Best Value Procurement en EMVI aanbestedingen op basis van Design & Build behoren tot onze speciali-teiten, maar ook voor traditionele aanbestedings-vormen is Van Boekel uw aannemer.

VAN BOEKEL ZEELAND BVVoederheil 3 - Postbus 3 - 5410 AA ZeelandTel. +31 - (0) 486 - 45 90 00 - Fax +31 - (0) 486 - 45 90 [email protected]

Smouskeskrant_209x151mmFC.indd 1 21-11-2014 13:08:00

Carnaval vier je bij De Pastorie

Smouskes menu in het Grand Café

•Maak een slagzin voor De Pastorie over Carnaval

en win een dinerbon t.w.v. € 50,00Stuur uw slagzin naar [email protected]

•Carnavalszaterdag

feest in het Grand Café

•Tijdens de carnaval

à-la-carte reserveren

www.depastoriezeeland.nl

tel. (0486) 852 300

22

Page 23: Carnavalskrant Smouske 2015

Onlangs belde Joost aan met de vraag of ik, als oud-prins, een 11-tal vragen wilde beantwoorden en op papier wilde zetten voor de carnavalskrant. liefst zo snel mogelijk want theodor wilde de carnavalskrant begin januari de deur uit hebben. eigenwijs als ik ben heb ik me niet aan de vragen gehouden, maar getracht een verhaal te schrijven:

Mijn naam is Henk de Klein Destijds in 1978 mocht ik als Prins Henk d’n Urste de scepter zwaaien over het Smousenrijk. Samen met Jan Swiers als grootvorst. Een hele eer voor een van oorsprong Langenbooms broekske van nog geen 30 jaar. In die tijd was ik hoofd der school van de Mariaschool. En dat het werk doorging bleek wel uit het feit dat ondanks dat het carnavalsvakantie was, er toch nog een hoofdenoverleg was gepland met mijn 2 collega’s de heren van Schijndel en Schutjens. Maar wat is het al weer lang geleden.

Toendertijd woonde ik met mijn vrouw en drie zonen in de Vezelstraat in Zeeland, waar ik nog steeds woonachtig ben. Een buurtschap die erg actief was op carnavalsgebied. Meerdere buurtgenoten waren lid van de Raad van 11 toen. En de buurt was dan ook rijkelijk versierd toen ik als Prins op het schild werd geheven. Nou ja op het schild heffen is niet het juiste woord.

Ik werd destijds in een karretje onder een koeienhuid de zaal bij ‘t Zuid binnen gereden. Dat was een heel gedoe, zeker als je ruimtevrees hebt. De scheidende Prins was Piet Vrenssen van beroep veekoopman. Vandaar!!! Hij kwam één van zijn kostbare koeien verkopen aan burgemeester Verheijen.

Toen was carnaval vieren iets anders dan nu....neem ik tenminste aan. Want tegenwoordig heb ik weinig met carnaval van doen, maar toen hadden we nog 11 kroegen/cafés/feestzalen, die we in de loop van de carnavalsdagen allemaal moesten bezoeken. Dat deden we met een bus, die beschikbaar was gesteld door van Dongen. Met een vaste chauffeur Jan van de Elzen uit de Kerkstraat. Tegenwoordig één van mijn biljartmaatjes. We begonnen elke tocht bij de carnavalvierende jeugd van Ut Hoischurke, toen dacht ik bij garage Jan Wijnakker. En dan moesten er 3 of 4 feesttempels worden bezocht. Overal speechen en cadeautjes ontvangen. Van een mooie foto tot het omhangen van het druipende worst die je kreeg bij het café van Pieter van Dongen (huidige Bonte Os naast Ambianz). Aan het einde van zo’n dag toog het gezelschap naar de garage van Toon van Sambeek. Daar werden het carnavalstenue verwisseld voor het alledaagse pak en zat de dag er op.

De sleuteloverdracht vond plaats in de zaal van het café ‘t Centrum van Sjaak van de Coer, nu Ambianz. Van burgemeester Verheijen kreeg je officieel de sleutel van de gemeente Zeeland. In ruil daarvoor gaf je hem een presentje of in mijn geval een opdracht. Een tweetal weet ik er nog van: In een gebaksdoos een plag van het voetbalveld achter café ‘t Centrum, want daar zou

een sporthal op gebouwd gaan worden. Zonde toch. En een

reischeque naar de Graspeel om daar eens te gaan kijken hoe slecht de verlichting daar en in andere buitengebieden wel niet was.

Al schrijvende komen steeds meer herinneringen naar boven. Het huldigen van mijn schoonmoeder tijdens de carnavalsmiddag voor de ouderen, als eerbetoon aan alle oma’s en opa’s die tijdens de carnavalsdagen op de kleintjes moesten en nog moeten passen.

Na mijn jaar als Prins heb ik nog een jaar gefunctioneerd als vorst. Daarna ben ik met al mijn carnavalsactiviteiten gestopt. De zin was voorbij en een wintersportvakantie leek aanlokkelijker en.... we hadden een fantastische grootvorst, namelijk Herman van der Wijst, vrijgezel en een vrijwilliger voor welke vereniging dan ook van Zeeland. Hij wilde graag betrokken blijven bij De Smouskes. En hij is toen Grootvorst gebleven. En ik..... Ik ging met mijn gezin op wintersport om nooit meer tijdens de carnavalsdagen in Zeeland te zijn.

Mijn huidige enigste betrokkenheid met De Smouskes heeft te maken met LanderdTV: nl het jaarlijkse interview met de nieuwe Prins van De Smouskes en de opnames van het Smousencabaret.

Maar De Smouskes hebben en zullen altijd een apart plekje bij mij hebben. Zeker als de Smousenprinstijd tijdens de uitreiking van mijn lintje van de Koning afgelopen december nog wordt aangehaald. En De Smouskes zijn nog steeds actief.

Na een mindere periode lijkt het weer een bruisendere vereniging te worden. En dat verdienen ze. Jonge mensen trekken weer de kar; het cabaret ziet er zeer professioneel uit.

Ik wens jullie veel plezier en leut met Carnaval, een prachtige optocht, met mooie wagens en groepen uit de verschillende buurtschappen.

Oud-Prins Henk d’n Urste

2

3

De Smouskes ‘77-’7811 vragen aan ...

Prins Henk d’n Urste

1

4

5

6

7

8

9

10

11

... maar dan toch anders ...

23

Page 24: Carnavalskrant Smouske 2015

Maikel KorbmacherT: 0621515958

E: [email protected] - www.korbmacher.nl

24

Page 25: Carnavalskrant Smouske 2015

Neem deel aan deZéllandse Lunchincl. 3 consumptiebonnen

per persoon voor maar:

Aanvang 11.30 uur.

€ 7,50

Wilt u deel nemen aan de Zéllandse lunch tijdens het Maandag-matinee in café ‘t Oventje? Kosten €7,50 inclusief 3 consumptiebonnen. Dit bedrag kunt u voldoen bij binnenkomst.

Graag dit briefje voor 12 februari 2015 inleveren bij Peter Lukassen, Melkpad 107 of per mail: [email protected]

Ja, wij nemen deel aan de lunch:

Ja, wij lunchen mee!

naam

aantal personen

Ook dit jaar organiseren wij, in nauwe samenwerking met Tinus en Trees van Café ’t Oventje, op Carnavalsmaandag 17 februari een Matinee. Het matinee is een ouwerwetse carnavalsmiddag die begint met een heerlijke Zéllandse lunch waarvoor wij iedereen willen uitnodigen om het ook dit jaar weer tot een groot succes te maken.

Ook dit jaar heeft de Commissie Matinee (Maria Willemsen, Cor Verstegen en Tiny Zegers) weer diverse verrassingen in petto en belooft het weer een spetterend Matinee te worden. Blaaskapel de Peelknijnen is wederom van de partij en brengen muziek van vroeger en nu.

En u kunt daarbij aanwezig zijn. Vanaf 11.30 uur starten we met het Matinee. De Eresmousen, Oud Prinsen en Oud Boerenbruidsparen ontvangen een persoonlijke uitnodiging want naast een matinee is het ook een reünie waar oude herinneringen van vroeger opgehaald kunnen worden.

Iedereen is welkom! Wil je deelnemen aan de lunch geef je dan voor 12 februari op via [email protected] of middels de invulstrook. Voor deelname aan de lunch vragen we wel een eigen bijdrage die bij binnenkomst voldaan moet worden. Leden van de Club van 111 krijgen de lunch gratis aangeboden en ontvangen een persoonlijke uitnodiging. Opgeven is wel gewenst.

Graag tot Carnavalsmaandag 17 februari bij het Matinee in Café ’t Oventje.

Kom gezellig naar ons

Maandag-Matinee!

Een ouwerwets Zéllands Matinee!

Gratis entree

25

Page 26: Carnavalskrant Smouske 2015

Instituut Lamat | Hooge Raam 6 | 5411 LT Zeeland | 0486 - 45 39 36 | 06 - 19 498 601

www.instituut-lamat.nl | [email protected]

Huidverzorging•Anti-age•Microdermabrasie•Glykolpeelings•PedicureManicure•Soak off Gel•Wellness & Therapeutische massage

Scheisteen 41

5411 BS Zeeland

m: 06 229 21 594

[email protected]

www.zonnenbergelektro.nl

Gespecialiseerd in

elektrotechnische installaties voor:

• nieuwbouw

• verbouw

• particulieren

• bedrijven

Zonnenberg elektro

26

Page 27: Carnavalskrant Smouske 2015

Prinses Nadieh en Prins Roland

Ook carnaval bij de Soos!

Bij de Soos voor mensen met een verstandelijke beperking, elke 2 weken bij de vlashoeve, wordt ook in 2015 feest gevierd, en dit jaar hebben we een bijzonder Prinsenpaar.

We hebben voor het eerst een PrinsES, Nadieh van Lent werd op 8 november j.l. gekozen tot de nieuwe Prinses van de Soos. Toen ze zelf een Prins mocht kiezen, werd dat natuurlijk haar vriendje Roland Smits.

Nadieh woont bij de woongroep “De Eenhoorn” in Schaijk en Roland woont in Heesch, zij zijn de jonge garde van de Soos, maar zijn toch al een hele tijd vast bezoekers.

Het was voor de Soos sowieso een hectische afsluiting van het jaar want op 21 december hadden wij onze familiedag die door minstens 400 mensen werd bezocht, diverse artiesten passeerden de revue en het hoogtepunt was het “Cadeautje van het Witte Huis” in de vorm van een optreden van Sieneke.

Bij de Soos hebben we elke veertien dagen feest, en een avond is niet compleet als er geen polonaise is geweest, dit wisten zowel Bertie Lukano als Sieneke ook en dus trok er op 21 december een enorme polonaise door het Witte Huis, en onze Polleke deed dat op het einde van de middag nog ’s even over ! Het was een prachtig feest !

Wij vieren ons carnaval altijd een weekje eerder, dus nu op zaterdag 7 februari, en we hopen ook dan weer de Hoogheden van Smousenland te mogen begroeten, en dan hebben we pas echt een hele lange polonaise !

Wij van de Soos wensen alle Smouskes HEEL VEEL CARNAVALSPLEZIER !!!

Beste Smouskes en Smousinnekes,

Allereerst wil ik Prins Maurice, Prinses Marjo en

Adjudant Joris van harte feliciteren. Ik ben ervan over-

tuigd dat zij het carnaval in het Smousenrijk dit jaar

weer tot een groot feest maken.

Ook een gelukswens voor de Jeugdhoogheden Prins

Joep, Prinses Mariëlle, Adjudant Siem en Narrin Anouk.

Hun motto ‘De Smouskes nemen hun petje af’ past

mooi bij de traditie van carnaval. Met dit motto willen

ze laten weten dat iedereen welkom is en hopen ze dat

iedereen zich op zijn gemak voelt. Want carnaval is er

voor iedereen, met activiteiten voor jong en oud.

Smouskes en Smousinnekes, ik heb er weer zin in. Ik kijk

uit naar de Erewijn die dit jaar door jullie georganiseerd

wordt. Iedereen veel plezier en succes! Ik ga er weer van

genieten! Alaaf!

Burgemeester Bakermans

De sleutel tot succes

“Iedereen veel plezier en succes”

27

Page 28: Carnavalskrant Smouske 2015

• VERZEKERINGEN •• HYPOTHEKEN •

Zeeland (0486) 453030

[email protected]

Kerkstraat 26, 5411 BA Zeeland

INSTALLATIEBEDRIJF

verbruggen

Voor aanleg, onderhouden aanpassingen van:

C.V.-installaties

C.V.-ketels

Sanitair

Gas- en waterinstallaties

Mechanische ventilatie

Dakbedekking

Installatiebedrijf Verbruggen, Zeeland

Tel. 06 - 511 854 31

De ruimste keuze in de mooiste

2de hanDse kleDing

voor Dames, heren en kinDeren

Wij wensen iedereen veul schik!

www.looktwicemode.nlPuttelaar 9B Zeeland

0486 - 450405

28

Page 29: Carnavalskrant Smouske 2015

Raad van 11

Dames van de Raad

Van links naar rechts: Vorst Arno, Vorst Joop, Prins Maurice d’n Urste, Prinses Marjo, Adjudant Joris en Grootvorst Theodor

Staand van links naar rechts:Marco van Son, Geert vd Elzen, Coen de Louw, Marco van Hout, Spreekstalmeester Joost Laurenssen, Gijs Verstegen, Martijn Raijmakers, Erwin Verstraten.Zittend van links naar rechts: Marc Broeren, Harry van Gerwen, Joost van Wijchen, Bernie Toenders, Arjen Manders, Arjan Timmers.Op de foto ontbreekt Corné Danen.

Staand van links naar rechts: Patricia Verstraten , Chantal Emons, Cindy de Louw, Marieke Danen, Angela Klerkx, Hilke Jansen, Eva Welten, Janneke Meggelaars, Hilde Govers, Tine van Dijk, Manita van Gerwen,Zittend van links naar rechts: Carla van Son, Doreth Laurenssen, Syndia van der Cruijsen, José van Hout, Ingrid van de Wijst en Ellen Laurenssen.

Hoogheden

Van links naar rechts:Joop Klerkx, Gijs Verstegen (penningmeester), Cindy de Louw (Dansgarde en Huppelsmouskes), Chantal Emons (secretaris), Theodor van der Cruijsen. Peter Lukassen (voorzitter), Angela Klerkx, Marc van Kol (Jeugd) en Patricia Verstraten.

Bestuur en Stuurgroep

Zeeland

S.C.

De Smouskes

S.C. “DE SMOUSKES” SINDS 1

1-11-1963

29

Page 30: Carnavalskrant Smouske 2015

+

Voederheil 5a Zeeland 0486-454139 of 06-20021141

Blauw met geel? Rood, gruun of pimpelpaars? We zijn bijzonder

nauwkeurig als het om kleuren gaat, maar met carnaval maakt

het ons even niets uit. Voor veel dorpen uit de regio zijn wij al

jaren de Hofdrukkerij. En daar zijn wij bijzonder trots op!

WIHABO WENST U VEUL LEUT

Uw hofleverancier

Heesterseweg 13 • 5386 KT Geffen • T 073 534 07 00

‘t Dorp 21 • 5384 MA Heesch • T 0412 457 522

www.wihabo.nl

Voor het aansluiten van uw:

• Verlichting

• Wandcontactdozen

• Data-installatie

• Meterkast

• TV installaties

Vakkundig enprobleemoplossend!

30

Page 31: Carnavalskrant Smouske 2015

Vanaf het moment dat ik gevraagd ben om Zélland aan te mogen sturen tijdens carnaval 2014, ben ik samen met mijn Prinses Chantal enthousiast aan de slag gegaan. De vele recepties bij andere clubs, de ziekenbezoeken, de soos en de activiteiten met de jeugd en op school, waren allemaal activiteiten waarvan we met volle teugen genoten hebben.

Overal om ons heen waren enthousiaste mensen die ons geholpen hebben deze voorliggende periode aan de carnaval op een goede manier door te komen. De Club van Vorsten, Raad van 11, Dames en Jeugdcarnaval, stuk voor stuk hard werkende mensen met ieder zijn eigen inbreng.

Tot daar de carnaval aanbrak. Een ieder die dan tegen me zei; “nu begint het Noudje!” Maar de 5 dagen van carnaval, is eigenlijk de klapper en de afsluiter van een half jaar samen opbouwen naar een feest wat in een dorp als Zeeland moet knallen. En geknald dat heeft het. Ik was al een echte carnavalsvierder hier in ons eigen dorp. Maar het als prins van het Smousenrijk te mogen beleven dat was een hele eer. Nu is de scepter doorgegeven aan een Prins die niet van stoppen weet. Als Vorst dit jaar zal ik hem steunen en bijstaan waar nodig.

Samen met Chantal en mijn Adjudant Marc hebben we genoten en gaan we door bij de club. We willen iedereen bedanken dat we er een prachtig jaar van mochten maken. En onthoud voor de rest van je leven;Ge moet lichelijk blij zijn anders bendet noit en nie hendig grijnze anders doedet alzeleve!

Groetjes Vorst Arno en Chantal Emons

“Ge moet lichelijk blij zijn!”

Ja, het is wer bekant Carnaval en ik geleuf de’k er onderhand aon toe ben.

Want het wordt er allemal nie better op! In de kerk zie’k bekant gin jong

volk mer, de friettent bij ons op ’t Oventje is dicht en nou hebbe ze pas ok

nog dè huis van vertier aon den Boekelsendijk geslote. Ik wed de’t werk is

van diejen neijen burgemister. Die kumt er elken dag langs es ie noar z’n

werk gu. Die dacht dè’t ie burgemister war van een fatsoenlijk durp! Ze

hebben er een dwangsom op gezet die nog nie dur twintig van die dames

te betaole is! Mar zo zal iedereen wel zijn eige sores hebbe.

Durrum is het goed dè’t gauw wer Carnaval is, dan kunne

we wer es unne keer lekker deurzakke en overal um lache.

Bij Ons in Zélland geuget dak er dan auwverwets af!

Veul plezier (en vlug wer hier; zin ons moeder dan altijd).

Diaken Pieter Raaijmakers.

“Het wordt er allemal nie better op”

In overleg met diaken Pieter Raaijmakers mogen we, net zoals afgelopen jaar, de mis meer carnavalesk maken met live (carnavals)muziek door Koor Decibel! U bent van harte welkom op carnavals-zaterdag om 18:00 uur in onze Jacobus de Meerdere-kerk.

Bedankt!

31

Page 32: Carnavalskrant Smouske 2015

van der CoerDe Echte Bakker

Kerkstraat 46, tel. 45 14 87

Zeeland (N.Br.)

Onderhoudreparatieschadeherstelkeuringbijzondere aanpassingen

www.benscampersencaravans.nl

Hoefslag 7a ZeelandTel 06-55737485

Gespecialiseerd in revisie en reparatie van versnellingsbakken, cilinderkoppen, turbo’s en

verstuivers van alle merken.

Jochem de Wildstraat 5a Volkel

0413 274 008

32

Page 33: Carnavalskrant Smouske 2015

Carnaval, voor vele mensen het mooiste feest van het jaar waar velen genieten van verkleedpartijen, gezellige middagen en/of avonden in de kroeg of juist een keer flink lachen tijdens één van de geweldige pronkzittingen. Het is juist in deze tijden van feesten en plezier ook eens goed om stil te staan bij alle mensen die door hun gezondheid niet of nauwelijks aanwezig kunnen zijn bij alle (carnavals)festiviteiten. Mensen, die graag een bezoekje ontvangen

om eens te kletsen over van alles en nog wat. Gewoon even niet alleen zijn en de gedachten ergens anders op kunnen vestigen. De meeste reacties variëren uiteindelijk dan ook van ‘bedankt, het

was erg gezellig’ tot ‘fijn dat ik even mijn verhaal kwijt kon’. Het is voor ons dan ook een dankbare taak waar we graag onze tijd voor vrijmaken. Kent u iemand die zo’n bezoekje kan gebruiken, iemand die door zijn of haar gezondheid niet in staat is om deel te nemen aan de festiviteiten? Geef ze dan op voor het ziekenbezoek van S.C. De Smouskes. We zouden het erg fijn vinden als u, als contactpersoon, tevens daarbij aanwezig bent.

Het ziekenbezoek vindt in overleg plaats op vrijdagmiddag 13 februari 2015 tussen 14:30 en 17:00 uur Opgeven kan bij; Marco van Hout email: [email protected]: 06-20614162

Er zijn wel enkele spelregels waar we ons aan dienen te houden. Ten eerste, de persoon in kwestie moet op de hoogte zijn van onze komst (en er ook mee akkoord gaan). Ten tweede, in verband met de Wet Bescherming Persoonsgegevens kunnen we zelf niet bij bijvoorbeeld zorginstellingen informeren naar een bepaalde persoon die is opgegeven voor ziekenbezoek. Dus wilt u een persoon opgeven en woont hij of zij in een zorginstelling? Dan dient u zelf te overleggen met de betreffende interne toezichthouder of afdelingshoofd van deze zorginstelling. Indien dat toegestaan is en eventuele begeleiding geregeld is, dan komen we graag op bezoek. Tenslotte, personen bezoeken in ziekenhuizen is helaas niet mogelijk.

“Bedankt, het was erg gezellig”

Ziekenbezoek in en buiten Zeeland!

Al jòrre kumt Carnavalsvereniging “De Smouskes”in ’t váásteovendweekend op de

vrijdag dùr veur nor Compostella. Onder ’t genot van ’n advokáátje en ’n borreltje

kunne dan de bewoners van de Compostella en de Franciscushof, dan same geniete

van optrééijes uit de Zéllandse pronkzitting. ’T Hògtepunt van disse’n ovend is toch

aalt ’t optrééije van’t eige personeel…

Alle bewoners die ’t afgelóópe joor 90 zing

gewòrre, wòrre nog is ekstrà in’t zùnnekè

gezet. Zij krijge van De Smouskes ’n echte

onderschééijing mè heure naam d’r op. Op dissen

ovend word ‘r flink gelache en òk nog flink

gebùrt, mar ’t hosse en de polonaise , dè laote

we over òn de jeugd!Al weke van te veure word ‘r al gesmiespèld in de

gange, zoewe van; wie zal ‘r di joor onder de pronkzitting tot Prins of Prinses gekóze

worre? De Neije Prins of Prinses krijgt dan de sluttel van de veurdeur van ’t huis uit

háánde van d’n direkteur zelf en zal dan d’n hèlle váástenovend de baas zing ovver hel

’t huis!!Sins enkele jòrre kenne wè ’n nééij gewònte! Mè unne ollinge meter krintemik en ’n

máánd vol advocaat, kumt de Prins en z’n Prinses van de Smouskes , duk mè hieël

kléén uugskès en bèkant gen stem, dinsdag’s soves hier nog in’t huis op de koffie.

D’r word dan òk wèr gezellig gebùrt, zoewe van ; Hoe ist jungskè, kunde ’t nog efkès

volhaawe tot t’ovend?? En as ie dan goed en wel zunne koffie op hè dan gùttie wer

mè z’n ònhang. Ondertusse hebbe ze in de keuke de pètassie kloor gezet worvan wij

ons eige dan dik òn ete. Às dan s’woensdags s’mèrges alle aander Smoukès heure roes

uit ligge te slope, stòn alle bewoners, dieje zelfde mèrge al wer kloor um ’n askruiske

gòn te haole!!Beste Smouskes, wij van de aktiviteitebegeleiding, hope dè gullie de ònkammende

jòrre ons mè dee’z dáág nog steeds kamt bezuuke!

Carnaval in Compostella

“Sins enkele jòrre kenne wè ’n nééij gewònte!”

33

Page 34: Carnavalskrant Smouske 2015

Hoofdmanstraat 35411 DH ZEELAND

Tel.: (06) 28 88 41 72www.jansen-timmerwerken.nl

Hoofdmanstraat 35411 DH ZEELAND

Tel.: (06) 28 88 41 72www.jansen-timmerwerken.nl

www.jansen-timmerwerken.nl

Hoofdmanstraat 3, 5411 DH ZEELAND, E-mail: [email protected], Tel.: 06 - 28 88 41 72

 

34

Page 35: Carnavalskrant Smouske 2015

Staand van links naar rechts: Meike Klerkx, Evi Danen, Froukje Derks, Loes van Gerwen, Ilja vd Brand, Kim Jacobs, Sam van Rossum, Marieke van Hout, Femke vd Linden, Isa de Louw

DansgardeWij van de dansgarde mogen uiteraard ook niet ontbreken in de carnavalskrant.Wij zijn een groep meiden tussen de 11 en 15 jaar en houden van dansen en gezelligheid. Vanaf april, eigenlijk meteen na de carnaval beginnen we met het instuderen van de nieuwe gardedans.Dit doen we vanaf dit seizoen op een nieuwe trainingslocatie. In de schuur bij Wim en Annie van Tiel op de Groesplak. We zijn super blij dat we bij hen iedere woensdagavond terecht kunnen!De gardedans kunnen we al met de ogen dicht. Op alle recepties waar wij de afgelopen maanden zijn verschenen vertrokken wij niet voordat we deze dans hadden gedaan.Inmiddels zijn we ook druk bezig met het instuderen van de showdans en deze gaat ook al bijna vlekkeloos. Tijdens de jeugdpronkzitting en de pronkzittingen kunnen jullie beide dansen zien. Wat het thema van de showdans is houden we nog even voor ons maar het is een stoere dans waarbij iedereen het liefst wil gaan staan en mee springen.De meiden van de huppelsmouskes hebben ook een showdans ingestudeerd en zij halen ‘hun neus ook niet op’ voor een beetje spektakel.Dit kunnen wij allemaal niet alleen. We hebben drie trainsters, José van Hout, Inge van de Ven, Lizzy van de Laar en twee begeleiders, Ellen Laurenssen en Cindy de Louw die alles in goede banen leiden. Hopelijk tot ziens op één van de pronkzittingen of met het carnaval!

ZEELAND

DANSGARDE

”DE

 SMOUSK

ES”

35

Page 36: Carnavalskrant Smouske 2015

Witte gullie da...... de gemintewerkers elk jaor de hekkes klaor zetten?

... de strepen di jaor ok wel is willen winnen anders gaon ze op der strepen ston?

... de hermunie di jaor ok wer mee du?

... Cor en Antoinet Verstegen elk jaor de snoep zakskes perfekt in orde maken?

... d’n Trent wil da ‘t Uiventje wint?

... de optocht commissie di joar wer de kar trekt vur den optocht?

... de vrijwiligers ok unne keer in ‘t zonnetje gezet willen worre me den optocht?

... de Juryleej der di jaor wer ger bij zijn?

... de Zilandse optocht in een stijgende lijn is?

... ‘t Uiventje wil da den Trent de doet?

... de Jury nie um te kopen is vur en tijdens de optocht? Nao de optocht wel!

36

Page 37: Carnavalskrant Smouske 2015

Wil je de Optocht samen met ons nog langer en gezelliger maken? Doe dan mee! Meld je dan aan bij Wilbert Dekkers, 06-15126864, Harry van Gerwen, 06-13025877 of Anton Janssen, 06-22456420of vraag een inschrijfformulier aan via [email protected]

Heb je geen idee, maar wil je toch deelnemen, dat kan ook. Bel Wilbert, Harry of Anton en zij staan voor je klaar om ideeën aan te leveren. De uitvoering moet je uiteraard wel zelf doen op zondag 15 februari. Doe dus mee en maak die Optocht langer en gezelliger! Inschrijven kan tot woensdag 11 februari.

Bij de optocht wordt onderscheid gemaakt in 4 categorieën:Categorie 1: Loopgroepen 1 t/m 4 personen.Categorie 2: Loopgroepen met 5 of meer personen.Categorie 3: Carnavalswagens.Categorie 4: Overig.

Er is geen leeftijdsgrens voor de diverse categorieën. Wel moet er bij deelname van kinderen voldoende begeleiding van volwassenen aanwezig zijn. Aan de deelnemers wordt geen inschrijfgeld gevraagd. Alle creaties worden beoordeeld door een deskundige jury en voor de mooiste creaties is er prijzengeld beschikbaar. De wisselbeker is voor de creatie met de hoogste puntenscore van alle categorieën.

Route en opstelling van de Optocht! De start van de optocht is om 13.30 uur vanaf het kerkplein. De deelnemers stellen zich op vanaf het kerkplein richting gemeentehuis. De route gaat daarna als volgt: Kerkstraat – Langenboomseweg – Puttelaar - Manegestraat – Korte Dijk - Brand - Puttelaar - Kerkstraat – einde kruising Kerkstraat/Schoolstraat/Langenboomseweg.

Het centrum van Zeeland zal die zondag afgesloten zijn van 11.00 tot 16.00 uur en de bussen van het Openbaar Vervoer zullen omrijden via de Bergmaas en Voederheil. De halte Peelweg zal dan de enige halte zijn waar reizigers in en uit kunnen stappen. Dit is in goed overleg met Arriva gebeurd.

Voorafgaande aan de Optocht zal bij de inschrijving in Herberg D’n Brouwer activiteiten georganiseerd worden voor zowel deelnemers als toeschouwers. Bij D’n Brouwer wordt er vanaf 11.00 tot 12.30 uur gratis snert, brood, koffie en thee geserveerd op Brouweriaanse wijze. Zeker een reden voor deelnemers om vroeger naar het centrum van Zeeland te komen en hun creatie alvast op te stellen in de Kerkstraat. Wij wensen alle deelnemers veel plezier tijdens de voorbereidingen en de Carnavalsoptocht.

Doe mee, samen maken we hem groter, langer en beter!

Carnavalsoptochtzondag 15 februari ... Rob de soep al

on ‘t maken is?

... door De Smouskes met de optocht flink wordt uitgekeerd?

... dizze mens ok di jaor wer stu te kijken nor de optocht?

... Joeri Noijen ok bij de optocht commissie zit en die prebeert de jeud mee te nemen?

... de Raod van 11 ok di jaor wer ‘n rooi jas on hi?

37

Page 38: Carnavalskrant Smouske 2015

MAAKT EENSPORT VANJOUW DOEL

WWW.TOMLAURENSSEN.NL

OPVALLEN in een continu veranderende bonte verzameling van (nieuwe) media valt niet mee. Wij helpen u graag, maak een vrijblijvende afspraak.

communicatie • online & offl ineimage • promotie • vormgeving

www.gerwen.nl • 0486 45 19 60

GERWENRECLAME

Reekseweg 10 5411 RB Zeeland Tel: 06-33055051

voor meer info kijk op:www.vanboxtelverhuur.nl

of mail naar:[email protected]

Oude molenstraat 5a5411 EJ Zeeland0486-451264

Een bloemenwinkel waar je héél vrolijk van wordt… tenminste dat vinden wij.

Laat je verrassen door ons bijzonder assortiment bloemwerk en cadeau-artikelen… behalve met carnaval want dan zijn wij natúúrlijk op stap!

Knippen Dames* .......................................................................................................€ 15,00

Knippen Föhnen Dames .......................................................................................€ 25,50

Föhnen ..............................................................................................................................€ 14,25

Knippen Watergolf ....................................................................................................€ 35,00

Watergolf .........................................................................................................................€ 22,50

Knippen Heren* .........................................................................................................€ 15,00

Tondeuse ........................................................................................................................€ 10,00

Baard knippen .............................................................................................................€ 6,50

Knippen Kinderen t/m 12 jaar* .......................................................................€ 12,50* Inclusief blowen en stylen van het haar.

kn

ipp

en

Verven uitgroei/kort haar.....................................................................................€ 22,50

Verven half lang haar ..............................................................................................€ 27,25

Verven lang haar .......................................................................................................€ 32,50

Kam soleil vanaf ..........................................................................................................€ 7,50

Highlights folies kort haar vanaf ......................................................................€ 10,00

Highlights folies lang haar vanaf .....................................................................€ 17,50

ve

rve

n

Permanent .....................................................................................................................€ 62,50incl. knippen & föhnen

Deel permanent ........................................................................................................€ 50,00incl. knippen en föhnenp

erm

an

en

t

Ook voor make up (advies) en bruidskapsels kunt u bij mij terecht.Voor vragen bel gerust!

Anne Bardoel Haarstyliste-aan-HuisM: 06 52 03 13 93

E: [email protected]

Knippen Dames* .......................................................................................................€ 15,00

Knippen Föhnen Dames .......................................................................................€ 25,50

Föhnen ..............................................................................................................................€ 14,25

Knippen Watergolf ....................................................................................................€ 35,00

Watergolf .........................................................................................................................€ 22,50

Knippen Heren* .........................................................................................................€ 15,00

Tondeuse ........................................................................................................................€ 10,00

Baard knippen .............................................................................................................€ 6,50

Knippen Kinderen t/m 12 jaar* .......................................................................€ 12,50* Inclusief blowen en stylen van het haar.

kn

ipp

en

Verven uitgroei/kort haar.....................................................................................€ 22,50

Verven half lang haar ..............................................................................................€ 27,25

Verven lang haar .......................................................................................................€ 32,50

Kam soleil vanaf ..........................................................................................................€ 7,50

Highlights folies kort haar vanaf ......................................................................€ 10,00

Highlights folies lang haar vanaf .....................................................................€ 17,50

ve

rve

n

Permanent .....................................................................................................................€ 62,50incl. knippen & föhnen

Deel permanent ........................................................................................................€ 50,00incl. knippen en föhnenp

erm

an

en

t

Ook voor make up (advies) en bruidskapsels kunt u bij mij terecht.Voor vragen bel gerust!

Anne Bardoel Haarstyliste-aan-HuisM: 06 52 03 13 93

E: [email protected]

38

Page 39: Carnavalskrant Smouske 2015

uitslag carnavalsoptocht 2 maart 2014

categorie 1: looprgroepen t/m 4 personen1. Tussen kunst en Kitsch 2. Wij zijn van de kaart 3. We lopen met de stroom mee 4. De armoeizaaiers 5. De Stoere Wout lopers 6. Wij van de Stip maker er ‘n punt van 7. Ik heb de pijp leeg 8. Nooit geweten dat licht zo zwaar kan zijn

categorie 2: Grote loopgroepen1. De Aaiphone 2. De Trent zorgt voor unne skonne optocht met veul spektabel 3. Me carnaval nie zeure, da kan zwarte piet in alle kleure 4. Ook wij hebben bal met carnaval 5. Op de Repelakker hebben we genoeg grond, daarom delen we nu wat rond 6. 50 jaar buurtschap d’n Brand

categorie 3: Wagens1. Effe Wachte: Ondanks de crisis vol gas 2. De Maffia van Zeg ‘t Mar heeft het voor mekaar... ze ontvoeren de Prins dit jaar 3. Met Prins Astronoutje en Prinses Chantal gaan wij naar het heelal

categorie 4: Overig1. Prins Frans en Prinses Ans 2. De Steek van de Heikneuters

Woon je aan de route waar op zondag

15 februari de optocht voorbij komt?

Versier jouw huis in carnavalssfeer; met

balonnen, slingers of spreuken. De familie

Van Berlo aan de Langenboomseweg

werd vorig jaar door de Hoogheden

uitgeroepen tot mooist versierde huis

van de optocht. Als prijs kregen zij 4

vrijkaarten voor de vrijdagse Pronkzitting

van 2015.Dus doe ook mee en versier jouw huis!

Succes!

39

Page 40: Carnavalskrant Smouske 2015

for gift s and

home accessories

Kerkstraat 17b, 5411 CJ Zeeland T 0486 - 74 71 13 E [email protected]

www.forkingsandqueens.nl

Apk keuring €33,00 All-in ! Toeslag diesel €7,00 Gratis herkeuring

www.autoservicelanderd.nl Pierre van der Burgt Openingstijden: Voederheil 8b Ma t/m Vrijdag 5411 rk Zeeland 8.00 t/m 18.00uur Tel: 0486-451180 Zaterdag van Fax:0486-450147 9.00 t/m14.00uur

autoservice

L A N D E R D ONTSPANNINGSMASSAGE | ZWANGERSCHAPSMASSAGE | BABYMASSAGE

BROEkSTEEN 17 | ZEElANd | 06 - 45 75 49 34

WWW.SANdRAvERdIjCk.Nl

Ook verzorgen wij ontwerp en bestrating van uw tuin.

Bezoekadres:Brand 65 5411 PA Zeeland

Tel: 0486 451743

www.voordeligbestraten.nl

• Sierbestrating/Klinkers

• Gebakkenklinkers (nieuwengebruikte)

• Terrastegel/Betontegels

• Beton-enPallisadebanden

• Muurelementen

• Sier-enTuingrind

• (Zandbak)Zand

40

Page 41: Carnavalskrant Smouske 2015

Prinsreceptie23 november 2014

Mayke en Maud verlieten de Dansgarde

Jeroen nam afscheid van de Raad van 11 en Saskia van de Dames van de Raad

Peter en Marco:11 jaar lid van De Smouskes

Marjan nam na 23 jaar afscheid van De Smouskes 41

Page 42: Carnavalskrant Smouske 2015

Joris VeegerGrenssteen 11 | 5411 BT Zeeland+31 (0)6 53 79 79 [email protected]

Voor Horeca, industrie en particulier!

F-GassenGecertificeerd

Bossestraat 65 Schaijk - Schoonstraat 2A Heesch - tel. 0486-1386www.spanjersvoordierentuin.nl - Discus-Spanjers-voor-Dier-en-Tuin

GLAS & SCHILDERSBEDRIJF

VAN DELST vofVoor al uw glas- schilder- en behangwerk

Tevens verhuur spuitcabine

Kerkstraat 8 ZEELAND (0886) 45 18 93 fax. 45 37 03 Mob. 06 10 01 60 20

GLAS & SCHILDERSBEDRIJF

VAN DELST vofVoor al uw glas- schilder- en behangwerk

Tevens verhuur spuitcabine

Kerkstraat 8 ZEELAND (0886) 45 18 93 fax. 45 37 03 Mob. 06 10 01 60 20

Kerkstraat 50 5411 BA ZeelandTel: 0486-451362

www.dietweekappers.nlwww.facebook.com/tweekappers.zeeland

42

Page 43: Carnavalskrant Smouske 2015

Houtbouw op maat.

• Houten huizen

• Recreatiehuizen

• Gastenverblijven

• Ateliers

• Garage / Berging

• Prefab Projecten

www.olympa.nl Brand Zeeland 8

0486-452724

Een echte ploat!Gordon, Jeroen van de Boom en alle Jumbo-kerststerrren maakten even plaats voor deze Raad van 11-sterren in de White Villa-studio in Ede van Zeelander Pieter van Schooten! Pieter schreef de tekst en componeerde deze song, Doreth, Inge en Maud verzorgden het bijbehorend dansje en de regie was in handen van Harry, Erwin, Corné, Joost en Doreth. Komt ze zien: de Disco-Raad!

Om mee te zingen:

De jaren 80 zen wir topWij drage krulle op de kopGlitter glamour zen wir inMar di is pas het begin

Ge wit deez raad stu alt vuroanOm mi de tijd... mee te gaonDus hebbe we nun dans gemaktDie iedereen goed raakt

He! Ho! He Ho!

Disco-GoGoWij stele hier de showWe danse en we zingeEn vliege in het rondMet de Disco-GoGo!

Ja danse doen wij zoIedereen gaat feestenVoetjes van de grond

He ho! Disco - GoGo!

Di is echt een dans voor onsLekker vlot en zonder fronsGe wit wij zien het nie zo nauwDus geef mar bier en niet te lauw

Geggut te lomp geggut te hardDan doen we zuutjes vuur men part Al stu de wirreld op zun kopWij vangen alt mekaren op

Refrein

Ge ziet daanse maakt on heel erg blijMar zwierezwaaie in een rijGu ons toch veul bitter afAllaaf! allaaf! allaaf!

Refrein

Disco-GoGo met de Raad van 11

43

Page 44: Carnavalskrant Smouske 2015

Vooroventje 32,

(0486) 45 13 22

Telefoon (0486) 45 39 62Fax (0486) 45 39 65

Kerkstraat 48 Zeeland Tel.: 0486 - 45 13 90

DE GROOT

Horeca Zeeland wenst iedereen een te gekke carnaval 2015!!

Horeca Zeeland wenst iedereen een te gekke carnaval 2015!!

44

Page 45: Carnavalskrant Smouske 2015

WWW.AMBIANZ.NL

OOk vOOr eeN cArNAvALsfeest MOet

je BIj AMBIANZ ZIjN

Horeca Zeeland wenst iedereen een te gekke carnaval 2015!!

Horeca Zeeland wenst iedereen een te gekke carnaval 2015!!

45

Page 46: Carnavalskrant Smouske 2015

A. Sengers Mechanisatie

Peelweg 28, 5409 TW OdiliapeelT/F 0486-436675M 06-53695398E [email protected] www.sengersmechanisatie.nl

- Mc Cormick traktoren- Zetor traktoren- Slootsmid bemesters- Schuitemaker bemesters- Mestpompen- Bemonsteringsapparatuur- GPS besturing- Mobiele weegsystemen- Fella hooibouw- Seco voermengwagens

a_sengers.indd 1 14-11-2014 14:19:16

A. Sengers Mechanisatie

Peelweg 28, 5409 TW OdiliapeelT/F 0486-436675M 06-53695398E [email protected] www.sengersmechanisatie.nl

- Mc Cormick traktoren- Zetor traktoren- Slootsmid bemesters- Schuitemaker bemesters- Mestpompen- Bemonsteringsapparatuur- GPS besturing- Mobiele weegsystemen- Fella hooibouw- Seco voermengwagens

a_sengers.indd 1 14-11-2014 14:19:16

A. Sengers Mechanisatie

Peelweg 28, 5409 TW OdiliapeelT/F 0486-436675M 06-53695398E [email protected] www.sengersmechanisatie.nl

- Mc Cormick traktoren- Zetor traktoren- Slootsmid bemesters- Schuitemaker bemesters- Mestpompen- Bemonsteringsapparatuur- GPS besturing- Mobiele weegsystemen- Fella hooibouw- Seco voermengwagens

a_sengers.indd 1 14-11-2014 14:19:16

A. Sengers Mechanisatie

Peelweg 28, 5409 TW OdiliapeelT/F 0486-436675M 06-53695398E [email protected] www.sengersmechanisatie.nl

- Mc Cormick traktoren- Zetor traktoren- Slootsmid bemesters- Schuitemaker bemesters- Mestpompen- Bemonsteringsapparatuur- GPS besturing- Mobiele weegsystemen- Fella hooibouw- Seco voermengwagens

a_sengers.indd 1 14-11-2014 14:19:16

A. Sengers Mechanisatie

Peelweg 28, 5409 TW OdiliapeelT/F 0486-436675M 06-53695398E [email protected] www.sengersmechanisatie.nl

- Mc Cormick traktoren- Zetor traktoren- Slootsmid bemesters- Schuitemaker bemesters- Mestpompen- Bemonsteringsapparatuur- GPS besturing- Mobiele weegsystemen- Fella hooibouw- Seco voermengwagens

a_sengers.indd 1 14-11-2014 14:19:16

kampeerwinkel

caravans en voortenten

diverse aanbiedingen op de meest uiteenlopende kampeerartikelen

verkoop, onderhoud, schadetaxatie/reparatie

Hogeweg 13a Zeeland (NB) Tel 0486 - 45 25 24www.vdelzencaravans.nlma t/m vr 8.30 - 18.00u, za 9.00 - 17.00u.

SCHADESERVICE

GLASHANDEL & GLASZETTERSBEDRIJF

A.J. van Rooij

Tel.: 0486 - 43 17 49 Fax: 0486 - 43 21 59 Mobiel: 06 - 53 700 633

Directeur: J. ThoonenBroekstraat 20

5453 RR LangenboomWerkplaats: Broekstraat 20

GLASHANDEL & GLASZETTERSBEDRIJF

A.J. van Rooij

Tel.: 0486 - 43 17 49 Fax: 0486 - 43 21 59 Mobiel: 06 - 53 700 633

Directeur: J. ThoonenBroekstraat 20

5453 RR LangenboomWerkplaats: Broekstraat 20

GLASHANDEL & GLASZETTERSBEDRIJF

A.J. van Rooij

Tel.: 0486 - 43 17 49 Fax: 0486 - 43 21 59 Mobiel: 06 - 53 700 633

Directeur: J. ThoonenBroekstraat 20

5453 RR LangenboomWerkplaats: Broekstraat 20

• Timmerwerken• Buitengevelisolatie• Montage/ onderhoudswerken• Houten vloeren

Voederheil 5 • 5411 RJ ZeelandTel. 0486 450853 • Fax 0486 450857 • Mobiel 06 21615211

• Timmerwerken• Buitengevelisolatie• Montage/ onderhoudswerken• Houten vloeren

Voederheil 5 • 5411 RJ ZeelandTel. 0486 450853 • Fax 0486 450857 • Mobiel 06 21615211

• Timmerwerken• Buitengevelisolatie• Montage/ onderhoudswerken• Houten vloeren

Voederheil 5 • 5411 RJ ZeelandTel. 0486 450853 • Fax 0486 450857 • Mobiel 06 21615211

46

Page 47: Carnavalskrant Smouske 2015

‘63-’64 Prins Martinus I Martien v.d. Ven

‘64-’65 Prins Theodorus ITheo Toenders

‘65-’66 Prins Henricus I Harrie Geurts

‘66-’67 Prins Rien IRien v.d. Elzen

‘75-’76 Prins Jan I Jan Swiers

‘76-’77 Prins Piet IPiet Vrenssen

‘77-’78 Prins Henk I Henk de Klein

‘78-’79 Prins Sjaak ISjaak Pluk

‘79-’80 Prins Arie I Arie Kuijpers

‘80-’81 Prins Tiny ITiny Zegers

‘81-’82 Prins Harrie II Harrie Vrenssen

‘82-’83 Prins Piet IIPiet Gremmen

‘91-’92 Prins Corne I Corne Danen

‘92-’93 Prins Jan IV Jan Vertogen

‘93-’94 Prins Wiljan I Wiljan v. Lokven

‘94-’95 Prins Hans IHans v.d. Berg

‘95-’96 Prins Marien I Marien Nas

‘96-’97 Prins Cor ICor Verstegen

‘97-’98 Prins Theo IV Theo v.d. Elzen

‘98-’99 Prins Pieter I Pieter v. Dongen

‘67-’68 Prins Ben I Ben v.d. Berg

‘68-’69 Prins Lambert ILambert v. Tiel

‘69-’70 Prins Wim I Wim Broeren

‘70-’71 Prins Theodorus IITheo Verstegen

‘71-’72 Prins Leo I Leo Laurenssen

‘72-’73 Prins Wim IIWim Boeyen

‘73-’74 Prins Kees I Kees Bongers

‘74-’75 Prins Herman IHerman v.d. Wijst

‘83-’84 Prins Tiny II Martien Verbruggen

‘84-’85 Prins Willie IWillie Henst

‘85-’86 Prins Theo III Theo v. Boxtel

‘86-’87 Prins Harrie IIIHarrie Nooyen

‘87-’88 Prins Jan II Jan Strik

‘88-’89 Prins Henk IIHenk Merx

‘89-’90 Prins Koos I Koos Dekkers

‘90-’91 Prins Jan IIIJan v.d. Heuvel

‘99-’00 Prins Mart I Marty Vollenberg

‘00-’01 Prins Antoon IAntoon v. Dongen

‘01-’02 Prins Ronnie I Ronnie Hoevenaars

‘02-’03 Prins Joost IJoost Laurenssen

‘03-’04 Prins Marco I Marco v. Son

‘04-’05 Prins Wilbert IWilbert Dekkers

‘05-’06 Prins John I John Bens

‘06-’07 Prins Ronald IRonald van de Berg

‘07-’08 Prins Cor II Cor Schel

‘08-’09 Prins Eddy IEddy Bens

‘09-’10 Prins Coen I Coen de Louw

‘10-’11 Prins Theodor ITheodor v.d. Cruijsen

‘11-’12 Prins Joop I Joop Klerkx

‘12-’13 Prins Joost IIJoost van Wijchen

‘13-’14 Prins Arno IArno Emons

‘14-’15Prins Maurice IMaurice Danen

Zeeland

S.C.

De Smouskes

S.C. “DE SMOUSKES” SINDS 1

1-11-1963

Prinsengalerij

47

Page 48: Carnavalskrant Smouske 2015

+

Arnoud van Gelderweg 107 b 5361 CV GRAVET 0486 473070 F 0486 712190 I [email protected]

Z I L L A N D S C A R N AVA L S K R A N T 2 0 1 5

Zeeland

S.C.

De Smouskes

S.C. “DE SMOUSKES” SINDS 1

1-11-1963

Je

ugdp

rins

Joep

, Jeu

gdprinses Mariëlle, Adjudant Siem

en Narrin Anouk

Jeugd Smouske Jeugd Smouske

Broekstraat 20, 5453 RR langenboom

Tel. 0486 - 431749

Fax 0486 - 432159

Mobiel 06-53700633Da’s Mooi!

FouragehandelJan Thoonen:Hét juiste adres

voor hooi en strooi!

Schildersbedrijf

Kerkstraat 63a, ZeelandTelefoon (0486) 45 12 94

48

Page 49: Carnavalskrant Smouske 2015

Z I L L A N D S C A R N AVA L S K R A N T 2 0 1 5

Zeeland

S.C.

De Smouskes

S.C. “DE SMOUSKES” SINDS 1

1-11-1963

Je

ugdp

rins

Joep

, Jeu

gdprinses Mariëlle, Adjudant Siem

en Narrin Anouk Jeugd Smouske Jeugd Smouske

49

Page 50: Carnavalskrant Smouske 2015

OVENBERG 38 - 6596 DP  MILSBEEKTELEFOON 0485 - 513742    TELEFAX 0485 - 541379

Wij wensen jullie

een gezellige carnaval,

veel lol en plezier!

Vliegeniersstraat 14, UdenTelefoon: 0413 - 335 207

www.pdcu.nl

Een hele fijne carnaval!Een hele fijne carnaval!

www.heijtech.com

hogeweg 21a zeeland0486 45 05 95

50

Page 51: Carnavalskrant Smouske 2015

Programma Jeugdcarnaval

vrijdag 13 februari

zaterdag 14 februari

zondag 15 februari

maandag 16 februari

dinsdag 17 februari

zondag 25 januari Jeugdpronkzitting De Smouskes nemen hun petje af!14.00 uur, zaal De Heische Tip. Zaal open 13.30 uur.

Overdag scholenbezoek met een bezoek aan de school op´t Oventje en… het allereerste bezoek van De Smouskes aan de kinderen in De Morgenzon, er is een speciaal programma door de scholen in elkaar gestoken en dat wordt weer grandioos.Aansluitend het ziekenbezoek aan een Zeelands kind dat door ziekte wordt beperkt in zijn/haar doen en laten. Weet je iemand die al even niet mee kan doen in je club of vereniging of gewoon bij het voetballen op straat? Laat dit ons dan even weten zodat we hem of haar met een bezoek kunnen verblijden. Misschien gaan we wel bij een pas geboren Smous op bezoek .’s Avonds gaan we eerst met de raad en de hoogheden naar het carnavalsfeest van VCO op ’t Oventje, om daarna met de hoogheden en de Huppelsmouskes binnen te trekken in Compostella tijdens hun carnavalsavond.

’s Morgens worden de opa’s en oma’s van de Jeugdhoogheden in het zonnetje gezet en gaan we ’s middags met z’n allen naar Schaijk voor de sleuteloverdracht en het officiele gedeelte van het carnavalsfeest. En omdat we met de jeugd een optreden hebben gaat iedereen van de jeugdcarnaval mee.Om half zes gaan we met z’n allen in de kerk de carnavalsmis vieren.

Met z’n allen op de Jeugdprinsenwagen tijdens de optocht en zwaaien naar alle mensen langs de kant van de route, en aansluitend naar Ambianz voor de prijsuitreiking.

Een bezoek aan het Hoischurke voor het jeugdcarnaval, lekker springen en hossen tussen onze klasgenoten.

Om elf uur wederom los gaan in het Hoischurke en daarna snel naar Cafe ’t Oventje want bij Tinus en Trees wordt het weer beregezellig tijdens het matinee. Hierbij worden weer een paar toppers uit de jeugdpronkzitting uitgenodigd.’s Avonds wordt alles afgesloten met Prins Maurice en z’n gevolg in Ambianz en is het alweer voorbij.

51

Page 52: Carnavalskrant Smouske 2015

Het is zondag 23 november net voor het middaguur. Ik parkeer mijn auto achter het Witte Huis. Naast het Witte Huis zijn alle plaatsen al bezet. Ik begin me stil af te vragen of ik de datum wel goed heb. “Is het vandaag niet de intocht van de goedheiligman?” Ik loop naar de ingang en hoor de dweilorkesten al spelen. Net voordat ik naar binnen loop zie ik de bus van de Knoerissen uit Uden het parkeerterrein oprijden. “Dan zijn al deze mensen hier dus wel voor onze nieuwe hoogheden gekomen,” merk ik op.Binnen is het één groot feest. Carnavalsverenigingen uit Volkel, Uden, de vliegbasis en half Zeeland zijn er om onze Jeugdhoogheden te feliciteren.Maar wie zijn nu deze vier die dit jaar voorop gaan tijdens het jeugdcarnaval? Een dag na hun receptie is het tijd voor een interview met Jeugdprins Joep, Jeugdprinses Mariëlle, Adjudant Siem en Narrin Anouk.

Terwijl ze bij mij aanschuiven en zich tegoed doen aan de pepernoten en chips beginnen ze zelf al te vertellen hoe vet de receptie was en hoeveel cadeaus ze hebben gekregen. “Veel snoep, pepernoten, chocolade en spek. Maar ook champagne (Volgens Joep was het wel kinderchampagne) en uitschuifbare zaklampen.”

De eerste vraag die ik traditioneel stel is wanneer en hoe ze gevraagd zijn. De vier geven tegelijk, door elkaar antwoord.De moeder van Narrin Anouk vroeg het aan haar. “Ik twijfelde of ik het wel moest doen. Mijn vriendin Emmy zat eerst bij de Raad van 11 maar die was net gestopt zodat we nog één keer samen carnaval konden vieren voordat we naar het voorgezet onderwijs gaan.”Toen Adjudant Siem hoorde dat hij bij zijn vader moest komen was zijn eerste gedachte “Wat heb ik nú weer verkeerd gedaan? Ons pap vertelt alleen serieuze verhalen als hij gedronken heeft,” voegt hij er vervolgens aan toe. Na een nachtje erover geslapen te hebben was Siem’s antwoord een enthousiaste Ja.Jeugdprinses Mariëlle hoefde niet lang na te denken want ze had altijd al Prinses willen worden. “Mooi zijn en op hoge hakken lopen heeft me altijd leuk geleken!”Jeugdprins Joep tenslotte had weinig uitleg nodig. Hij was net gestopt met de Raad van 11 omdat zijn vriendjes ook waren gestopt. Dat ze hem toch gevraagd hebben als Jeugdprins vond hij des te meer een grote eer en hier hoefde hij dan ook niet lang over na te denken.

En toen begon het geheim houden, twee maanden lang. De laatste weken, de laatste dagen, en vooral de laatste uurtjes werd het steeds spannender en moeilijker.

Bij Mariëlle en Anouk in de klas was het één groot spel wie er tot de hoogheden zouden gaan behoren. “Minke en Anessa waren ook verdacht maar met name Isa stelde ons lastige vragen.” Omdat sommige zichzelf verdacht maakten hebben we niet te hard nee geroepen, dat zou alleen maar verdacht zijn. We speelden het spelletje gewoon mee.”Ook de familie van Mariëlle speelde het spelletje goed mee. Omdat zij eigenlijk niet van carnaval vieren houden zou het verdacht zijn als ze in de zaal waren. Om het voor iedereen een verrassing te laten bleven zij daarom tot het allerlaatste moment in het café. Uiteindelijk heeft dat goed gewerkt want de namen van Mariëlle en Anouk waren niet zoveel geraden.Voor Joep en Siem was het iets lastiger.Bij Siem op ’t Oventjes was hij samen met Sil hoofdverdachte. Toen de klasgenoten de vader van Siem in de zaal zagen was 1 en 1 ook op ’t Oventje 2.Ook Joep was op school verdacht. Toch kon hij het goed verborgen houden mede omdat andere klasgenoten zich ook verdacht maakten. “Alleen ons pap en ons mam hadden een slechte smoes. Zij hadden gezegd dat ze rond de carnaval in een verbouwing zitten. Alsof een verbouwing carnaval vieren onmogelijk maakt, duhhh.”

Prins Joep, in het dagelijks leven bekend als Joep Maarschalkerweerd heeft een jongere broer Jelle en een hond die Dirk heet. Dirk is een Shiba Inu, een ‘handbagagetas hond’ waar Joep graag mee speelt.Carnaval vieren is voor Joep gesneden koek wat in de voorgaande drie jaren liep hij in de voorste regionen van de polonaise als lid van de Raad van 11. Zijn broertje zit hier nog steeds bij.Joep is sportief aangelegd. Hij voetbalt en freerunt.Voetballen doet Joep bij de D2 van Festilent die onlangs winterkampioen zijn geworden. Ondanks dat hij voorstopper is wist hij in de kampioenswedstrijd te scoren met een afstandsschot. “In de kruising zeker?” vraag ik. “Nee,” antwoord Joep eerlijk: “Het was niet echt goed gekeept.”Op maandag is Joep in de sporthal in Uden te vinden waar hij freerunt. “Dat is over allemaal dingen springen en salto’s maken”.De oudste inwoners van Zeeland kennen Joep ook goed want Joep is de jongste vrijwilliger van de Compostella. Daar doet hij koffie inschenken voor de bewoners. “alleen koffie inschenken?” vraag ik.

“We speelden het spelletje gewoon mee”

Kennismaken met de Jeugdhoogheden

52

Page 53: Carnavalskrant Smouske 2015

“Nee, ook thee en fris”. Joep is een graag gezien persoon onder de bewoners. De oma van Mariëlle die ook op de Compostella is te vinden vindt Joep wel tof weet Mariëlle te vertellen.

Met Prinses Mariëlle hebben we een stoere lieve meid als Prinses. Mariëlle zit namelijk op kickboksen en streetdance.Streetdance doet ze in de Garf. Twee enthousiaste dames geven daar al drie jaar les en Mariëlle is er al vanaf het begin bij. Ze danst één keer per week om één keer per jaar een spectaculaire show op te kunnen voeren. Kickboksen doet Mariëlle bij Yoshida in Uden. Ze ‘vecht’ daar tegen jongens en meisjes. Al vindt ze ‘vechten’ geen leuk woord volgens mij. Ze vertelt dat ze zelf teams mogen maken en dat ze meestal met vriendinnen ‘spart’.Mariëlle heeft één oudere broer Harry en twee honden, Sepp en Scott. Als ze niet aan het kickboksen of dansen is knutselt, tekent en bakt ze graag. Ze bakt het liefst cup cakes met noten want die vindt ze het lekkerst.Dat knutselen en carnaval goed samen gaan heeft Mariëlle bewezen want ze heeft ooit een jurk gemaakt waarmee ze een prijs op school heeft gewonnen voor mooist verkleed.

Siem woont samen met zijn ouders en oudere zussen Elke en Meike op de Trent en viert carnaval daarom meestal bij ‘dun Dikke’. Net als Joep is Siem een echte voetballer. Siem voetbalt in de D1 van VCO en is al vier keer kampioen geweest in zijn prille carrière en is topscorer van zijn team. Dit jaar moest hij zijn meerdere erkennen in het team van Joep.

Naast voetballen fietst Siem graag op zijn wielrenfiets. Bij een club fietsen doet hij niet omdat dat niet te combineren is met voetballen. Samen met zijn vader trekt hij er echter graag op uit met de fiets.Letterlijke hoogtepunt voor Siem is het op fietsen van de Alpe d’Huez (1860 meter hoge berg in Frankrijk). Deze klim van 13,8 km met een stijgingspercentage van 8% heeft Siem helemaal op eigen kracht volbracht zonder af te stappen! Na de klim ging het snel bergafwaarts met Siem. Snelheden van 60 km per uur werden door hem bereikt!

Anouk heeft één broer Stan van 14 en één zus Ilse van 16. Dat voetbal al lang geen jongenssport meer is bewijst Anouk want zij is de zoveelste ‘meisjesjeugdhoogheid’ die voetbalt. Bij de MD van Festilent is zij de joker van het team want ze staat overal waar ze nodig is. De functie van Narrin bij De Smouskes past haar dus goed.Anouk is een goede vriendin van Prinses Mariëlle en net als Mariëlle tekent, knutselt en bakt ze graag. Wie weet komen we Anouk en Mariëlle samen nog een keer tegen in de Cup Cake Cup of Heel Holland Bakt.

Hoogheden bedankt voor jullie gezelligheid en openhartigheid. Ik denk dat heel Zeeland nu weet wie jullie zijn en dat zij alle vertrouwen hebben dat het Zeeland’s jeugdcarnaval met jullie voorop in goede handen is!

Joost Laurenssen

Paspoort Jeugdprins JoepVoornaam: JoepAchternaam: MaarschalkerweerdWoonachtig: op de MilkyWaySchool: De Wizzert

Paspoort Adjudant Siem

Voornaam: SiemAchternaam: van den Broek

Woonachtig: op de Trent

School: ‘t Oventje

Paspoort Jeugdprinses Mariëlle Voornaam: MariëlleAchternaam: van HamWoonachtig: Oude MolenstraatSchool: Vlasgaard

Paspoort Narrin Anouk

Voornaam: Anouk Achternaam: ZonnenbergWoonachtig: GraspeelSchool: Vlasgaard

“We speelden het spelletje gewoon mee”

53

Page 54: Carnavalskrant Smouske 2015

Sport-enontspanningsmassages,EMDR,Natuurgeneeskunde,ManuelelymfedrainageHotstonemassage,Ayurveda,Gewichtsconsult

Pimpernel14,5411GZZeeland,tel,0625000368Zowelmiddag-alsavondbehandelingenopafspraak

WWW.PRAKTIJKTINYENTONNY.NL

De Scheiwal

TUINCENTRUM BLOEMSIERKUNSTHOVENIERSBEDRIJF Langenboomseweg 117

5411 AT ZeelandTel. (0486) 45 19 91Fax (0486) 45 35 68

www.descheiwal.nl

• Kamerplanten• Snijbloemen• Rouwwerk / gelegenheidslinten (rouwlint)• Bloembollen

Wenskaarten• 1001 cadeau-artikelen• Vliegengordijnen• Tuinbeelden en parasolvoeten• Groot assortiment tuinplanten

coniferen, sierheesters en bomen• Groenten- bloemzaden• Vogelwintervoer• Vogelhuisjes• Canvasdoeken

Molenstraat 32a, 5411 EG Zeeland0486 - 45 23 93 | 06 - 12 21 67 [email protected]

Samen met de nabestaanden probeer ik een zo persoonlijk mogelijke uitvaart te creëren

Wiljan van Lokven

uw laatste wens met zorg geregeld

54

Page 55: Carnavalskrant Smouske 2015

De Smouskes nemen hun petje af staat overal te lezen als motto van de jeugd, maar dat wil niet zeggen dat we de hele carnaval zonder steken rond zullen lopen. We nemen ons petje af voor iedereen die we welkom kunnen heten daar waar ook wij van de partij zijn. Ook doen we dit voor iedereen die respect verdient, bijvoorbeeld omdat hij of zij zich belangeloos zich inzet voor een bepaald doel. Of wat denk je van de artiesten van de (jeugd)

pronkzitting. Geweldig als je op het podium gaat staan en daar een act opvoert, wij weten als geen ander dat je elke keer weer een stap moet zetten om het podium op te lopen en je publiek iets te laten zien waar je lang voor hebt geoefend. Naast respect draait het bij carnaval vooral om feest, feest en nog eens feest. Onze grotendeels nieuwe

jeugdraad heeft laten zien dat zij daar al wel zin in hebben. De Huppelsmouskes hebben hun nieuwe dans ondertussen al een paar keer laten zien, ook zij kunnen niet wachten tot ze bij hun volgende optreden zijn. Jaja beste Smouskes we lijken hier te maken te hebben met rasartiesten! Lijkt het u ook fantastisch om u hiervoor in te zetten neem dan even contact op met de leden van de commissie Jeugdcarnaval, we zijn altijd op zoek naar mensen die met ons hun petje af willen nemen voor en met deze kanjers.

als laatste wil ik u, ouders van Zeeland nog even wijzen op een verantwoording ;-)Als ouders dienen wij er met zijn allen voor te zorgen dat onze kinderen weten wat carnaval vieren inhoudt, en dat wij onze kinderen moeten leren hoe ze carnaval moeten vieren. Wij hebben onze kinderen ook geleerd hoe ze moeten fietsen en hoe ze hun veters moeten strikken. Leren feesten en genieten van het leven hoort voor ons Smouskes net zo veel bij het leven als leren lezen en schrijven! Zorg er daarom voor dat uw kinderen weten wat ze moeten doen als we met onze Hoogheden op de scholen langskomen bij het schoolcarnaval: Feesten!!!! Alaaf!

JeugdRaad van 11Staand van links naar rechts: Lars Danen, Auke van der Cruijsen, Jelle Maarschalkerweerd, Co Stokman, Lars Emons, Kimi Duiker, Joey Habraken, Nena Goossens.Zittend van links naar rechts: Jet van Rossum en Auke ZonnenbergHidde v.d. Walle ontbreekt op de foto

De HuppelsmouskesStaand van links naar rechts:

Jelke van Dijk- Vera de Groot- Ize van Tienen- Marit Bel-

Mirte Derks- Eva Verstegen- Silke Danen- Sanne Cornelissen-

Renee vd Heuvel- Sanne Emons

We nemen ons petje af! Vieren we dan carnaval zonder steek?

“Daarnaast draait het om feest, feest en nog eens feest”

Zeeland

S.C.

De Smouskes

S.C. “DE SMOUSKES” SINDS 1

1-11-1963

55

Page 56: Carnavalskrant Smouske 2015

WILLEMSEN

Kerkstraat 117 - 5411 CK Zeeland Nbr - Tel (0486) 45 21 15 - www.tonnywillemsen.nl

TU IN -   EN   PARKMACH INESTANKSTAT IONHONDENWASSERETTE

Kerkstraat 117 - 5411 CK Zeeland NbrTel (0486) 45 21 15 - www.tonnywillemsen.nl

Burg. de Grootstraat 22 - 5374 GE SchaijkTel (0486) 46 19 56 - www.gashandelwillemsen.nl

G A S H A N D E L

Tevens uw adres voor slijpwerk en onderhoud van

Tuin- en Parkmachines

Tevens uw adres voor propaan, heftruckgas en industriële gassen

WILLEMSEN

Kerkstraat 117 - 5411 CK Zeeland Nbr - Tel (0486) 45 21 15 - www.tonnywillemsen.nl

TU IN -   EN   PARKMACH INESTANKSTAT IONHONDENWASSERETTE

Kerkstraat 117 - 5411 CK Zeeland NbrTel (0486) 45 21 15 - www.tonnywillemsen.nl

Burg. de Grootstraat 22 - 5374 GE SchaijkTel (0486) 46 19 56 - www.gashandelwillemsen.nl

G A S H A N D E L

Tevens uw adres voor slijpwerk en onderhoud van

Tuin- en Parkmachines

Tevens uw adres voor propaan, heftruckgas en industriële gassen

WILLEMSEN

Kerkstraat 117 - 5411 CK Zeeland Nbr - Tel (0486) 45 21 15 - www.tonnywillemsen.nl

TU IN -   EN   PARKMACH INESTANKSTAT IONHONDENWASSERETTE

Kerkstraat 117 - 5411 CK Zeeland NbrTel (0486) 45 21 15 - www.tonnywillemsen.nl

Burg. de Grootstraat 22 - 5374 GE SchaijkTel (0486) 46 19 56 - www.gashandelwillemsen.nl

G A S H A N D E L

Tevens uw adres voor slijpwerk en onderhoud van

Tuin- en Parkmachines

Tevens uw adres voor propaan, heftruckgas en industriële gassen

WILLEMSEN

Kerkstraat 117 - 5411 CK Zeeland Nbr - Tel (0486) 45 21 15 - www.tonnywillemsen.nl

TU IN -   EN   PARKMACH INESTANKSTAT IONHONDENWASSERETTE

Kerkstraat 117 - 5411 CK Zeeland NbrTel (0486) 45 21 15 - www.tonnywillemsen.nl

Burg. de Grootstraat 22 - 5374 GE SchaijkTel (0486) 46 19 56 - www.gashandelwillemsen.nl

G A S H A N D E L

Tevens uw adres voor slijpwerk en onderhoud van

Tuin- en Parkmachines

Tevens uw adres voor propaan, heftruckgas en industriële gassen

vluchtoord 13 uden 0413 265554 tgo-uden.nl

ontwerpreklamedrukwerk

56

Page 57: Carnavalskrant Smouske 2015

Op 25 januari gaat het weer gebeuren op de jeugdpronkzitting van De Smouskes.Zien we daar de Zeelandse Amy, Shelly en Lisa of misschien een toekomstige rock-star van Zeelandse komaf. Zeker is dat het weer geweldig gaat worden, zet je mooiste pet op of en trek je mooiste carnavalsoutfit aan want wie weet win jij de prijs van mooiste verkleding? Neem vooral voor iedere artiest je petje af want een act opvoeren is al heel wat, maar dat op het podium van de jeugdpronkzitting doen maakt je tot een kanjer die beroemd gaat worden in het hele Smousenrijk.

De zaal gaat open om half twee en we beginnen om twee uur met de show. Neem ook je papa en mama mee want ook voor hen hebben we iets leuks bedacht, zij zullen zich dan ook niet vervelen. Deze pronkzitting wordt voor en door de Zeelandse jeugd georganiseerd en is voor iedereen toegankelijk. De kinderen van de Zeelandse scholen krijgen een vrijkaartje via school, zit je niet in Zeeland op school? Vraag dan aan je ouders om een mailtje te sturen aan [email protected] met je adres en naam dan zorgen wij dat je ook een vrijkaartje krijgt. De entree voor ouders en alle andere mensen die geen vrijkaartje hebben bedraagt €4,-. Dus kom op 25 januari naar De Heische Tip en neem met ons je petje af voor de Zeelandse artiesten.

Jeugdpronkzitting zondag 25 januari

57

Page 58: Carnavalskrant Smouske 2015

Ik kan u helpen door middel van hypnose

Voor meer informatie, kijk op de site of maak een vrijblijvende afspraak: 06-20499336

www.werkenmethypnose.nl

Hypnotherapie, Zeeland

Stoppen met roken

Afvallen

Pijnverlichting

Slaapstoornis

Faalangst

Spanning en stress

Zelfverzekerdheid

Allergie

Angst en fobie

Een lekkere trek op iedere plekVerse friet en snacks gebakken op locatie

Maar ook pannenkoeken, broodjes beenham, friet met kipshoarma of stoofvlees,

vegetarische snacks, broodjes hamburger, gehaktballen of glutenvrij.

Bij Snacks 4 You is veel -zoniet alles- mogelijk. Alle andere wensen zijn bespreekbaar.

Ook verhuur van toiletwagen

Bel voor meer info of reserveren: Ellen en Wilbert Dekkers 06 22 61 68 35

of kijk op www.snacks4you.nl

• Onderhoud • Restauratie• Decoratie • Marmer- en houtimitatie

Repeltand 25411 AK Zeelandwww.beekmans-st.nl

Telefoon (0486) 45 28 48Mobiel (06) 51 75 92 93

Email [email protected]

58

Page 59: Carnavalskrant Smouske 2015

Jeugdpronkzitting 2014

59

Page 60: Carnavalskrant Smouske 2015

Van Tilburg, Laar 8 - Nistelrode 0412 - 611288Van Tilburg Ravenstein - Van Tilburg Schijndel

“Uw helpende hand in de techniek”

Edwin PlukVaandriglaan 1

5411 DA Zeeland

Tel. 06 - 270 48 63560

Page 61: Carnavalskrant Smouske 2015

Carnaval vieren is Vet! Maar carnaval vieren als Prins, Prinses, Adjduant of Narrin is supervet!!Dit zijn zo maar wat uitspraken die we onze Jeugdhoogheden van 2014 hebben horen doen.Het bezoek aan onze klasgenoten op school, al het bezoek met de grote berg snoep op de receptie. De spanning voorde onthulling was wel groot en het was heeeeeel moeilijk om jezelf niet te verraden. Maar het was de moeite waard, en we hebben er veel plezier aan beleefd.Prins Joep, Prinses Marielle, Adjudant Siem en Narrin Anouk veel plezier!!

Groetjes, Ex-Prins Tom, Ex-Prinses Auke, Ex-Adjudant Sietse en Ex-Nartin Anna

“Carnaval vieren is Supervet!”

Van links naar rechts: Marc van Kol, Eva Welten, Dorien Geurts-van Kessel, Melanie Op ‘t Veld, Janneke Mechelaars en Marcel Geurts-van Kessel.

Aan de linkerzijde de trainsters: (v.l.n.r.) José van Hout, Lizzy van de Laar en Inge van de Ven. Aan de rechterzijde de leiding: (v.l.n.r.) Cindy de Louw en Ellen Laurenssen.

Jeugdcommissie

Huppelsmouskes & Dansgarde

61

Page 62: Carnavalskrant Smouske 2015

Vindingrijke oplossingen voor elke bedrijfswageninrichting. Van een enkel opbergrek tot een compleet ingerichte bedrijfswagen. Ingebed in een flexibele dienstverlening, een strakke planning en een scherpe prijs/kwaliteit verhouding.

Instra Bedrijfswageninrichtingen helpt u uw concurrentie op de zo belangrijke aspecten van logistiek en/of service een stap voor te blijven.

Op onze internetsite, www.instra.nl, krijgt u een overzicht van onze mogelijk-heden en specialisaties.

in mobiele functionalite itmaatWeRK

Hoefslag 6 Zeeland (nb) tel.: (0486) 45 21 36 WWW.instRa.nl

Boekelsedijk 30 • 5411 NX Zeeland tel. 06-53818509 • fax 0486-450145

www.ottensluchtbehandeling.nl

Installatie en Service voor:❆ luchtverwarming❆ airconditioning

❆ centrale verwarming ❆ ventilatie❆ sanitair

gecertificeerd

Reparatie/onderhoud

ALLE merken

62

Page 63: Carnavalskrant Smouske 2015

Onth

ullin

g Je

ugdh

oogh

eden

7 no

vem

ber 2

014

63

Page 64: Carnavalskrant Smouske 2015

Gert Jan van Boxtel

06 43 45 24 57

• EvEnEmEntEn-organIsatIE• LIcht En gELuId

[email protected]

Meubel - Woning - Projectstoffering

Puttelaar 7 5411 BE Zeeland Tel. 0496 - 411745 Fax: 0486 - 416452

Vouwgordijnen - Overgordijnen - Vitrage - Rolgordijnen - Inbetweens - Jaloezieën - Plissés Duettes - Meubelstoffen - Tapijt - Karpetten - Marmoleum - Novilon - Vinyl - Traptreden Relax Fauteuils, meubelen, enz.

Wij wensen u een prettige carnaval

Naaimachines & ModestoffenKleinvak & BorduurserviceReparatie en onderhoud

alle merkenPuttelaar 4, 5411 BE Zeeland (0486) 45 1271

Kinderopvang op de boerderijwww.KdvKoeKeloere.nl

Zeeland

S.C.

De Smouskes

S.C. “DE SMOUSKES” SINDS 1

1-11-1963

Sportprijzen, Graveerwerk & Reclame

Nu ook voor al uw Laser-Graveerwerk

Witweg 7 St . Hubert Tel . : 0485-453647

64

Page 65: Carnavalskrant Smouske 2015

Wil jij ook een echte Prins of Prinses op bezoek?Sinds enkele jaren brengen de Hoogheden van het Jeugdcarnaval een bezoek aan zieke kinderen of kinderen met een beperking. Wij hopen ook dit jaar weer iemand te mogen verblijden met een bezoek van de Jeugdhoogheden. Wij doen dan ook aan iedereen een beroep. Kent u iemand die (langdurig) ziek is of een beperking heeft en die het leuk zou vinden als de Hoogheden op bezoek komen? Laat het ons dan weten.

Het bezoek vindt plaats op vrijdag 13 februari na 14.00 uur (voor aanvang van het carnaval). Opgeven kan door buren, kennissen, familie, vrienden, of zelfs leerkrachten en klasgenootjes. Wij stellen het wel op prijs als diegene op de hoogte is van ons bezoek.Opgeven kan bij de commissieleden van het [email protected]

Ziekenbezoek bij de jeugd van Zeeland

Op Bezoek bij Melissa en Sven

Het is 28 februari 2014, nog behoorlijk onder de indruk van het scholenbezoek stappen wij Prins Tom, Prinses Auke, Adjudant Sietse en Narrin Anna uit bij het adres van de eerste afspraak.We zijn bij Melissa , die gehinderd wordt in haar kind zijn.Ze kan niet altijd meedoen met spelletjes op school, daarom vonden we het tijd om deze kanjer eens wat extra aandacht te geven en haar met een bezoek te vereren. Wat blijkt, Prins Tom komt al jaren over de vloer bij Melissa en haar ouders en dat wordt tijdens het verder bezoek wel duidelijk. Melissa je hebt laten blijken dat je lichaam niet altijd meewerkt, maar dat dat voor jou geen reden is om niet te doen wat je graag doet. Daarom nemen wij ons petje voor je af.

Daarna weer verder want het leven van Jeugdhoogheid wordt tijdens de carnavalsdagen geleidt door de klok, we moeten alweer verder naar.. Sven.Sven wie?? Sven de Groot, Sven is een pasgeboren Smous die met zijn ouders op de Melkpad woont samen met zijn ouders en zijn twee grote broers. We zijn op kraamvisite, en bij kraamvisite hoort beschuit met muisjes!! Als Sven (de) groot is wordt hij misschien ook wel een keer Prins net als zijn opa die dat in 2014 was in Volkel. Maar voorlopig gaat hij hier vooral veel over dromen.Melissa en Sven het was leuk dat we bij jullie op bezoek mochten komen.

65

Page 66: Carnavalskrant Smouske 2015

+

Het grote voordeel van de grootste inkoperbeterbed.nl

En we gaan

nog niet naar bed...

Wij wensen jullie allemaal unne skônne carnaval toe!Henk, Kim, Jody, Marlein en DimphyWij wensen jullie allemaal unne skônne carnaval toe!Wij wensen jullie allemaal unne skônne carnaval toe!Wij wensen jullie allemaal unne skônne carnaval toe!Wij wensen jullie allemaal unne skônne carnaval toe!

Focussport Langenboomseweg 39, 5411 AT Zeeland

• Aerobic/steps • Callanetics • Fitgym • Spinning • Body power

info (0486) 45 18 01 • www.focussport.info • [email protected]

66

Page 67: Carnavalskrant Smouske 2015

Fun in the Sun and Fun in the Snow!

JONGERENeventsJONGERENevents

Groep 7 t/m 15 jaar Het belooft dit jaar een bijzondere carnaval te worden. We gaan namelijk in 1 avond het hele jaar door. Van de herfst naar de winter, van de winter naar de lente, van de lente naar de zomer en van de zomer weer terug naar de herfst.

Zaterdag 14 februari 19 - 22 uur Al jaren staat het Hoischurke erom bekend dat het de gezelligste plek is om carnaval te vieren dus ook dit jaar zal het weer 1 groot gekkenhuis worden. Neem je vrienden en vriendinnen mee naar het Hoischurke en ga genieten.

Er wordt muziek gedraaid waarop je lekker uit je dak kunt gaan. We zijn open van 19.00u tot 22.00u. Neem je pasje mee en je krijgt een gratis consumptie die je wordt aangeboden door de carnavalsvereniging De Smouskes en Hoischurke Jongerenevents.

Groep 3 t/m 8 Voor de jeugd van groep 3 t/m 8 van de basisschool (groep 7 en 8 is dus drie keer welkom!) organiseert Jongerenevents Hoischurke ook dit jaar weer de carnaval.

Maandag 16 en dinsdag 17 februari 11-13 uurVan 11.00 uur tot 13.00 uur kan er gefeest en gehost worden in onze discotheek! Op beide dagen komen de Jeugdhoogheden met hun gevolg langs en zullen de Huppelsmouskes hun beste beentje voor zetten. De entree is gratis, een consumptie kost maar 70 eurocent en er zijn snoepbetaalkaarten te koop. Carnavalsvereniging De Smouskes zal beide dagen een consumptie uitdelen.

Jongerenevents Hoischurke vind je in De Vlashoeve, Puttelaar 37 in Zeeland. Kijk voor meer informatie over het Hoischurke op onze site: www.hoischurke.nl

67

Page 68: Carnavalskrant Smouske 2015

Voor al uw gronD- en sloopwerk

VerHuur Van conTainerbakken

ZanD en grinD

Hans Van DiJkTrenTseDiJk 20, ZeelanD

0486 - 45 16 3706 - 16 53 24 43

GRONDVER Z E T

Jouw carnavalsnieuws direct op www.arenalokaal.nl?Plaats je bericht en/of foto rechtstreeks via Jouw Arena!

ALAAF!

Weekblad Arena is een uitgave van:Tekst & Uitleg MediaPastoor van Winkelstraat 57a Schaijk 0486-463112 www.uitleg.nl

Hogeweg 235411 LP ZeelandTel. (0486) 45 28 77Fax (0486) 45 35 17

www.thoonentimmerwerken.nl

68

Page 69: Carnavalskrant Smouske 2015

Al enkele jaren kennen we bij De Smouskes de Club van 111. Een Club van bedrijven en (zeker niet minder belangrijk) personen die De Smouskes graag ook financieel willen steunen. Deze Club is natuurlijk van groot belang voor De Smouskes, want mede door deze bijdragen worden allerlei activiteiten georganiseerd voor iedereen -jeugd, ouderen, mensen met een beperking- in Zeeland.

Zoals iedereen weet (er wordt in ieder geval genoeg over gepraat) moet iedereen in deze economisch moeilijke tijd op z’n centjes letten. De Smouskes moeten dat ook en doen dat ook.

Maar een bijdrage aan de Club van 111 hoeft niet veel te kosten, wat zeg ik; Je krijgt er heel veel voor terug zoals:* Gratis entree Wousweekend* 2 gratis kaartjes voor Pronkzittingavond naar keuze* Een onderscheiding (het Skabbeleerke)* Enkele malen per jaar een mailing van De Smouskes* Vermelding in de Carnavalskrant en op het bord bij

D’n Brouwer.* Een hele gezellige feestavond voor alle Clubleden om

contacten te leggen (sommige noemen dit netwerken) of gewoon eens lekker samen een pilsje te drinken (of iets anders).

Voor de bedrijven is er nog meer te verdienen:* 11 % korting op een advertentie in de

Carnavalskrant. * Een gratis link naar uw website op onze website www.smouskes.nl* Reclame voor uw bedrijf via een mooie powerpoint presentatie tijdens verschillende

activiteiten van De Smouskes.

Aan particulieren vragen wij een minimale bijdrage van €55,- maar dat mag natuurlijk altijd

meer zijn (en in de stijl van Carnaval denken wij dan natuurlijk aan bedragen die deelbaar zijn door 11).

Voor bedrijven is de minimale bijdrage €111 + €11,-. Natuurlijk mag het ook hier meer zijn.

Je ziet het, je kunt zeker voordeel halen bij de Club van 111, maar de beste reden voor deelname is het steunen van een actieve Carnavalsvereniging die uw bijdrage zal gebruiken voor alle Zeelandse inwoners, jong en oud.

Heb je interesse in de Club van 111 of wil je meer weten neem contact op met Gijs of mail hem via [email protected]

Leden Bedrijven: Particulieren leden:

AmbianzBeter BedCafé ‘t OventjeCafé ‘t Witte HuisCamping de Heische TipCornelissen Aannemingsbedrijf B.V.Die Twee KappersDrukkerij WihaboFerro-ex ServiceGeurts-van Kessel SierbestratingHerberg d’n Brouwer Eet & drinklokaalHW interieurs & DesignInstituut LamatJansen Timmerwerken

Cor & Astrid SchelJan BergmansTheo & Tiny v/d LaarPeter LukassenGeert v/d Elzen & Hilde GoversHarrie & Riek NooijenWim VerstegenJohn Bens & Astrid LucassenKees de Veth (Kiske & Kaas)Peter & Mia v.d. LaarJan Arts

Cor & Helma van BredaChrist-jan en Elly SwiersPeter Huvenaars Harry HenstAnoniemAnoniem

Jumbo EijsermansKwalitaria De GrootSlijterij van de VenToenders MontagetechniekTonny Willemsen vofVan Boekel groepVan Vliet kunststoffenVerkeersschool / Taxibedrijf van Gerwen vofVerstraten Handels- onderneming ZeelandZonnenberg Schoen en Sportmode

De Club van 111, leuk voor de Club maar ook voor jezelf.

De Club is niet alleen voor bedrijven!

Volg de Smouskes! WWW smouskes.nl facebook.com/smouskes twitter.com/smouskes

S.C. “DE SMOUSKES” SINDS 11-11-1963

S.C. “DE SMOUSKES” SINDS 11-11-1963

69

Page 70: Carnavalskrant Smouske 2015

70

Page 71: Carnavalskrant Smouske 2015

De Smouskes wensen jullie een fijne carnaval!

Boekelsedijk 22a Zeeland

T 0486 45 16 08

[email protected]

www.cornelissenbouw.nl

adv102x72fc_SMOUSKES.indd 1 1-12-2014 16:05:45

71

Page 72: Carnavalskrant Smouske 2015

Bernie ToendersToenders Montagetechniek

Arjan TimmersTimmers MachinebouwMarc Broeren

Broeren Montage

De Raad van 11:

Joost van WijchenHW Interieurs & Design

Erwin VerstratenVHZ Verstraten HandelsondernemingZeeland

Vakkundig en ondernemend!

Verstraten Handelsonderneming Zeeland

In- en Verkoop van gebruikte tractoren en (landbouw)machines

www.verstratenzeeland.com of bel 06 205 258 49

Uw Interieur in vertrouwde & vakkundige handen

HW interieurs & Design Vlasroot 37 5411 AC Zeeland Ronnie 0653-186890 Joost 0651-810087

Het Pakhuis 8, [email protected]

TOENDERS

MONTAGETECHNIEK

TOENDERS

MONTAGETECHNIEK

Graspeel 275411 LB Zeeland

Tel. 0653331513E-mail [email protected]

KvK 16086406BTW nr. NL1508.47.105.B.01

Rabobank Uden-VeghelIBAN nr. NL56 RABO 0171 5077 54

TOENDERS

MONTAGETECHNIEK

TOENDERS

MONTAGETECHNIEK

Graspeel 275411 LB Zeeland

Tel. 0653331513E-mail [email protected]

KvK 16086406BTW nr. NL1508.47.105.B.01

Rabobank Uden-VeghelIBAN nr. NL56 RABO 0171 5077 54

• CENTRALE VERWARMING• LOODGIETERSWERK• AUTOGEEN LASSEN• (RVS) TIGLASSEN• DAKBEDEKKING

Graspeel 27 Zeeland • Tel. 06 53331513 • [email protected]

Tel. 0412-405053

WWW.TIMMERSMACHINEBOUW.NL