Carillon 31 juli 2013

15
Woensdag 31 juli 2013 | Jaargang 34 | Weeknummer 31 | www.carillon.nl Nachtvlinderestafette nederhemert Alle 25 bezoekers van de natuurcamping bij het kasteel op het eiland werden zaterdagavond geïnformeerd over de mystiek van nachtvlinders. Bioloog Kees Boele gaf bij de baron- nesse thuis ter introductie een presentatie over een aantal van de 2200 verschillende nachtvlinders die er zijn. Op de camping was een wit doek gespannen wat verlicht werd door twee vlinderlampen. Na zonsondergang was het afwachten welke vlinders daarop af zouden komen. Het wachten werd al snel beloond. De Gele Hagedoornvlinder en de Zachtrode Avondrood pijlstaart lieten zich als eer- ste zien, gevolgd door de Huismoeder en als verrassing de Wilgenhoutrups die als alle vlinders maar drie dagen leeft. (Foto: Maarten van Hintum) KOUWENAAR & WEEHUIZEN ADVOCATEN LUYBENSTRAAT 15 ‘S-HERTOGENBOSCH TEL. (073) 612 41 11 WWW.KW-ADVOCATEN.NL voor winkelend Maasdriel ONDERDEEL ONDERNEMERSVERENIGING MAASDRIEL KIJK OOK EENS OP: www.ovm-maasdriel.nl Niet altijd ziek Zie pagina 3 afscheid nemen in stijl ... T: 073 613 92 52 (24 uur per dag) zie onze vernieuwde website www.uitvaartverzorger.nl Weekblad voor de Bommelerwaard Brillen en Contactlenzen Graafansfriedstraat 40 5331 BD Kerkdriel Tel. (0418) 63 39 32 Nieuwe Merken Vis gezond en lekker elke woensdag en vrijdag in Hedel van 08.30 tot 18.00 uur Aanbieding van de week Bij aankoop van 500 gram kibbeling voor E 7,50 met saus 100 gram kibbeling GRATIS zaltbommel De water- kwaliteit van de Tijningen Plas is op dit moment goed. Dat blijkt uit de resultaten van een onderzoek dat pro- vincie Gelderland onlangs heeft gevoerd. Toch raadt de gemeente niet aan om in de Tijningen Plas te zwem- men. “De Tijningen Plas is nog steeds geen zwemwater”, aldus wethouder Ton van Balken. “Niet alleen de kwaliteit van het water bepaalt of het geschikt is om in te zwemmen. Ook andere factoren spelen daarbij een rol, zoals diepte van een plas en de directe omgeving van de plas. Mensen die toch zwemmen in de Tijningen Plas doen dit geheel op eigen risico.” Vanwege vissterfte had de gemeente onlangs het vermoeden dat er mogelijk blauwalg of botulisme in het water aanwezig was. Dat blijkt nu niet het geval. “Blauwalg laat zich echter niet voorspellen. Veel kan blauwalg beïnvloeden. Een meting vandaag zegt dus weinig over de kwaliteit van het water morgen.” De ge- meente raadt aan om alleen te zwemmen in officieel zwemwater. Op www.gelderland.nl/ zwemwater staat de meest actuele informatie over zwemwater en andere zwemvoorzieningen, veilig zwemmen en de meest voorkomende gezondheids- klachten naar aanleiding van zwemmen in openbare wateren. Tijningen Plas geen zwemwater

description

Carillon 31 juli 2013

Transcript of Carillon 31 juli 2013

Page 1: Carillon 31 juli 2013

Woensdag 31 juli 2013 | Jaargang 34 | Weeknummer 31 | www.carillon.nl

Nachtvlinderestafette

nederhemert • Alle 25 bezoekers van de natuurcamping bij het kasteel op het eiland werden zaterdagavond geïnformeerd over de mystiek van nachtvlinders. Bioloog Kees Boele gaf bij de baron-nesse thuis ter introductie een presentatie over een aantal van de 2200 verschillende nachtvlinders die er zijn. Op de camping was een wit doek gespannen wat verlicht werd door twee vlinderlampen. Na zonsondergang was het afwachten welke vlinders daarop af zouden komen. Het wachten werd al snel beloond. De Gele Hagedoornvlinder en de Zachtrode Avondrood pijlstaart lieten zich als eer-ste zien, gevolgd door de Huismoeder en als verrassing de Wilgenhoutrups die als alle vlinders maar drie dagen leeft. (Foto: Maarten van Hintum)

KOUWENAAR&

WEEHUIZEN

ADVOCATEN

LUYBENSTRAAT 15‘S-HERTOGENBOSCHTEL. (073) 612 41 11

WWW.KW-ADVOCATEN.NL

voor winkelendMaasdriel

ONDERDEEL ONDERNEMERSVERENIGING MAASDRIEL

KIJK OOK EENS OP:www.ovm-maasdriel.nl

Niet altijd ziek

• Zie pagina 3

afscheid nemen in stijl ...

T: 073 613 92 52(24 uur per dag)

zie onze vernieuwde website

www.uitvaartverzorger.nl

Weekblad voor de Bommelerwaard

Brillen en Contactlenzen

Graafansfriedstraat 40 5331 BD KerkdrielTel. (0418) 63 39 32

Nieuwe Merken

Vis gezond en lekker

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

logo_dezeester_pdf_160209.pdf 16-2-2009 19:24:05

elke woensdag en vrijdag in Hedel van 08.30 tot 18.00 uur

Aanbieding van de weekBij aankoop van 500 gram kibbeling

voor E 7,50 met saus

100 gram kibbeling

GRATIS

zaltbommel • De water-kwaliteit van de Tijningen Plas is op dit moment goed. Dat blijkt uit de resultaten van een onderzoek dat pro-vincie Gelderland onlangs heeft gevoerd. Toch raadt de gemeente niet aan om in de Tijningen Plas te zwem-men.

“De Tijningen Plas is nog steeds geen zwemwater”, aldus wethouder Ton van Balken. “Niet alleen de kwaliteit van het water bepaalt of het geschikt is om in te zwemmen. Ook andere factoren spelen daarbij een rol, zoals diepte van een plas en de directe omgeving van

de plas. Mensen die toch zwemmen in de Tijningen Plas doen dit geheel op eigen risico.”

Vanwege vissterfte had de gemeente onlangs het vermoeden dat er mogelijk blauwalg of botulisme in het water aanwezig was.

Dat blijkt nu niet het geval. “Blauwalg laat zich echter niet voorspellen. Veel kan blauwalg beïnvloeden. Een meting vandaag zegt dus weinig over de kwaliteit van het water morgen.” De ge-meente raadt aan om alleen te zwemmen in offi cieel zwemwater.

Op www.gelderland.nl/zwemwater staat de meest actuele informatie over zwemwater en andere zwemvoorzieningen, veilig zwemmen en de meest voorkomende gezondheids-klachten naar aanleiding van zwemmen in openbare wateren.

Tijningen Plas geen zwemwater

Page 2: Carillon 31 juli 2013

“Ookvoor inbouw apparatuurkonik terechtbijdeWitgoedspecialist”

Als het om huishou-delijke apparatuurgaat, kiest de Witgoedspecialist niet alleenvoor de bestemerken, maar heefthij ook antwoord opal uw vragen enwensen. De Witgoed specialistheeft een ongeëven-aard assortiment enondersteunt dit metde beste service.

JOS VERSTEGENELEKTRO- EN HUISHOUDELIJKE APPARATENThorbeckeplein 10, 5301 NB ZaltbommelTel. (0418) 51 54 39Fax (0418) 68 08 30

Natuurlijk ook voor reparaties en onderdelen.

Door slim gebruik te maken van de zon kunt u in uw eigen elektriciteitsbehoefte voorzien, bijdragen aan een beter milieu en geld besparen.

Een investering in onze zonnepanelen kunt u in 7 tot 8 jaar terugverdienen. Hiermee wordt het rendement op deze investering 12,5% en meer, wat veel meer is dan een banku kan bieden. De subsidiepot is

rendement uitzonnepanelen

snel terugverdienen!

Gamerschestraat 39a5301 AP Zaltbommel

in onze zonnepanele jaar t jaar t jaar erugverdienen

het rendement o 12,5% en meer

is dan een bankDe subsidiepot isDe subsidiepot isDe subsidiepot

ugverdienen!

Gamerschestraat 39a5301 AP Zaltbommel

zonnepanelen ienen. p

% en meer, bel0418-683 612

of ga naarwww.soldu.nl

Carillon lezersactie! 10% korting op de aanschafprijsDit levert al snel € 400,- voordeel op. Actieperiode wegens succes verlengt t/m 30 september.

naar verwachting in september leeg. Wacht dus niet te lang en maak gebruik van de zonnepanelensubsidie.

interesse?Vraag om een goed advies en een vrijblijvendeofferte!

Bezoek ook ons terras!

Zomermenu

Openingstijden Restaurant:Donderdag, Vrijdag, Zaterdagvanaf 17.30 uurZondag vanaf 16.30 uurOverige dagen op reservering.

Voorstraat 17 5324 AT AmmerzodenT 073 5992186 F 073 5991526

E [email protected] www.deweesboom.com

Kijk op onze website voor de gehele menukaartHet zomermenu is de hele zomer geldig (tot 20-9-2013)

• Overheerlijke carpaccio met Parmezaanse kaas, pijnboompitjes, truffelmayonaise en pesto

• Op de huid gebakken zeebaars met prei, mix groenten, puree en noilly prats saus

• Aarbeien met vanilleijs en slagroom Prijs per persoon: 3-gangen 21,50

Voor onderhoud en reparaties van uw Mercedes-Benz. Ook uw adres voor service aan uw lichte bedrijfswagens zoals Vito, Viano en Sprinter!!

Provincialeweg 88 A - 5334 JJ Velddriel

Verkoop: 0418-637414 - Werkplaats: 0418-637407

www.maasautos.nl / www.mercedes-benz-occasions.nl

• Mercedes-Benz in- en verkoop

• Onderhoud en reparatie personenauto’s (alle merken)

• Onderhoud en reparatie lichte bedrijfswagens

• Haal- en breng service

• Mercedes-Benz gecertifi ceerde autotechnici

• Originele Mercedes-Benz onderdelen en uitleesapparatuur

• Gratis leenauto

• Garantie en coulance afwikkeling via Mercedes-Benz mogelijk

• Ook ’s-avonds en op zaterdag mogelijk

• APK || keuringen - Alarm jaarcontroles ( SCM erkend)

• Airco service - reparatie

• Schadereparatie - taxatie

• Uitlijnen

• Bandenservice

• Mobiliteitsgarantie in geheel Europa bij aankoop/onderhoud

• Lid van Mercedes-Benz specialistengroep - lid Bovag

Vraag vrijblijvend voor scherpe prijsopgaaf / offerte!

gewoon leuk

Damesmode m.u.v. standaard collectie

AAnbiedingen Lingerie:s 3 BH’s 1 betalens Slips / Strings 4 voor E10,-

Herenafdeling

AAnbieding:

s Shorts / Slips 3 voor E10,-

Kromsteeg 18Kerkdriel(0418) 63 12 55Dames- en Herenmode, Lingerie

50-70% korting

Uitverkoopfinale

30-50% korting

Page 3: Carillon 31 juli 2013

Door Hanneke Roos

alem • Liza uit Alem is een parmantig en tenger meisje van zeventien jaar. Dit jaar heeft Liza haar examen Ba-sis Beroeps, sector economie, gedaan op het Cambium te Zaltbommel. Helaas heeft ze het niet kunnen halen omdat ze te veel afwezig, te moe en te ziek was. Ze heeft namelijk Cystic fi brosis.

Cystic fi brosis (CF) wordt in de volksmond ook wel taaislijmziekte genoemd. Het is een aangeboren ziekte die nog niet te genezen is. Ieder mens heeft kliertjes in het lichaam die slijm afschei-den. Dit slijm zorgt voor de afvoer van afvalstoffen, zoals stofdeeltjes en bacteriën. Ver-der transporteert het slijm verteringsstoffen, of enzy-men, van de alvleesklier naar de dunne darm. Bij mensen met CF is het slijm door een genetische afwijking bijzon-der taai. Het kan daardoor bovengenoemde functies onvoldoende vervullen, met als gevolg dat organen, zoals de longen, alvleesklier en lever steeds slechter gaan functioneren.

Toen Liza ongeveer zes maanden oud was stelden de artsen vast dat zij CF had.

“Dit gebeurde door middel van een zweettest”, vertelt Thea van Kessel, de moeder van Liza. “Ik leef dus mijn hele leven al met deze ziekte, maar dat betekent niet dat ik altijd ziek ben”, reageert Liza. “Mensen zien het niet aan mij en zijn dan ook vaak verbaasd als ik iets niet kan of aangeef dat ik ergens geen energie voor heb. Ik vind veel dingen leuk om te doen. Ik hou van voetballen, vissen, bloem binden, uitgaan en shoppen met vriendinnen

of zussen.” Hierbij kijkt zij met een brede lach naar twee van haar drie zussen, Sanne van achttien en Demi van negen jaar. “Als het goed gaat kan ik alles doen wat ik wil maar als het even niet gaat is het wel vervelend”, vertelt Liza verder. “Het kan zomaar gebeuren dat ik aan het stappen ben en gewoon niet meer kan, dan moet ik mijn ouders bellen om me op te halen. Gelukkig weten mijn vriendinnen van mijn ziekte en begrijpen ze het. Ook tijdens het examen was het even lastig. Het ging niet goed en ik moest naar het ziekenhuis. Daar mocht ik net voor de examenperiode uit, alleen het infuus had ik nog. Toen heb ik drie exa-mens maar met een infuus gemaakt.” Vader Henk knikt:

“Dit is typerend voor Liza’s houding. Doorgaan en er het beste van maken.”

Ondertussen is Thea binnen gekomen met een dienblad met medicijnen. Zij legt uit dat Liza, per dag, tien ver-schillende medicijnen moet slikken. “Kijk hier”, zeg Liza terwijl zij naar een apparaat-je wijst. “Dit is een verneve-laar. Die gebruik ik twee keer per dag. Verder heb ik onder andere antibiotica, drankjes om aan te sterken en medicij-nen die ik moet nemen als ik iets gegeten heb. Soms neem ik hiervan wel vijfentwintig stuks! Dat is nodig omdat het slijm in mijn maag ook taaier is en daardoor wordt het voedsel niet zo goed opgenomen. Verder heb ik ook oefeningen. Daar heb ik echt een hekel aan! Ik krijg het enorm benauwd en moet hoesten en soms ook overgeven. Gelukkig heb ik ook prettige oefeningen. Die doe ik bij Annelies Piels, de Fysiotherapeut. Met haar ga ik ook hardlopen, dat vind ik echt heel leuk om te doen.”

Liza is zich heel goed bewust van haar mogelijkheden, maar ook van het leven met CF. Zij zet zich dan ook actief in voor de Nederlandse Cys-tic Fibrosis Stichting (NCFS). Tot nu toe heeft zij één keer meegewerkt aan een onder-zoek. Dit onderzoek duurde ruim drie jaar. Omdat zij het gevoel had dat het bij haar eerder averechts werkte is het onderzoek bij haar ge-stopt. “Als ik weer gevraagd

wordt voor een onderzoek ligt het er natuurlijk aan wat het is, maar in principe wil ik best meewerken aan onderzoeken. Het is toch be-langrijk dat er iets gevonden wordt tegen CF”, vertelt Liza.

“Ik vind trouwens toch dat er meer over gesproken moet worden. De mensen moeten weten dat het niet alleen je longen zijn waar je last van hebt, maar dat het veel meer

met je hele lijf doet. Ook moeten de mensen weten dat je niet zielig bent, maar ook leuke dingen kunt en mag doen. Het is belangrijk dat de NCFS haar werk kan doen. Daarom verkoop ik ook knuf-fel aapjes. Met het geld kan er weer meer onderzoek ge-daan worden.” Haar ouders knikken en Thea vult aan:

“Wie weet vinden ze iets. Nu zijn er wel medicijnen om

het vol te houden. In het uiterste geval kan iemand in aanmerking komen voor een longtransplantatie, maar dit is een ongelofelijk zwaar traject.” Liza knikt en besluit:

“Ik denk nog niet te veel aan later, daar ben ik soms best een beetje bang voor. Nu geniet ik van wat ik kan. Komend jaar doe ik mijn examen over en daarna ga ik ga ik een opleiding bloem

en vormgeving volgen. Dus plannen genoeg!”

Wilt u de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) steu-nen door een aapje van Liza te kopen? Mail dan naar Liza, haar mailadres is: [email protected]

Meer informatie over de ziekte NCFS vindt u op de website: http://www.ncfs.nl/

Cystic Fibrosis, je ziet het niet aan de buitenkant maar is er wel degelijk, gelukkig niet altijd op de voorgrond.

Niet altijd ziek!

Liza van Kessel. Kleine foto: Liza met haar ouders en twee van haar drie zussen. Van links naar echts: Thea, Iris, Demi, Henk en Liza van Kessel. (Foto’s: Hanneke Roos)

3Woensdag 31 juli 2013

Actueel

Het is toch belangrijk dat er iets gevonden wordt tegen CF.

Mensen zien het niet aan mij en zijn dan ook vaak verbaasd als ik iets niet kan of aangeef dat ik ergens geen energie voor heb.

Page 4: Carillon 31 juli 2013

zaltbommel • In 2011 is al een groot deel van de straatverlichting in de bin-nenstad vervangen. Negen straten kregen toen al nieuwe lantaarnpalen met een klassieke uitstraling en geelwit licht. Deze zomer wordt de straatverlich-ting op de Markt, Gamer-schestraat, Waterstraat en de Tolstraten vervangen of opgeknapt. De straatlan-taarns en gevelarmaturen in deze straten zijn aan vervanging of een opknap-beurt toe. In de Waterstraat en in de Tolstraat komen er extra masten bij.

Na de vakantieperiode beginnen de vervangings-

werkzaamheden. De werk-zaamheden nemen ongeveer drie weken in beslag. De armaturen in de Water-straat en Tolstraat en de masten op de Markt en in de Gamerschestraat zijn aan het einde van hun techni-sche levensduur.

De nieuwe verlichting van de Markt en de Gamer-schestraat is qua vormge-ving en techniek gelijk aan de verlichting in de binnen-stad zoals onder andere in de Gasthuisstraat. Vanwege het brede wegprofi el van de Markt en Gamerschestraat wordt een hogere mast gebruikt met een slag groter armatuur. De masten van

de Waterstraat en de Tol-straat worden opgeknapt. In de Waterstraat wordt de verlichting in zijn geheel vervangen en heringericht. De nieuwe verlichting zal wat vormgeving betreft het-zelfde zijn als de bestaande. In de Tolstraat zullen de opgeknapte masten worden voorzien van een nieuw armatuur en komt er één opgeknapte mast van de Waterstraat bij. De rest van de opgeknapte masten Waterstraat worden elders in de gemeente hergebruikt. De nieuwe armaturen zijn voorzien van een moderne energiezuinige lichttech-niek met een dimbare LED module en spiegelrefl ec-

tor. In de Korte Tolstraat worden de bestaande gevel-armaturen opgeknapt.

Door Theo Leerintveld

Nieuwe lantaarnpalen geven Zaltbommel meer uitstraling

Maakt u zich ergens druk over? Wilt u iets delen met plaatsgenoten? Of wilt u reage-ren op een artikel uit deze krant? Inzendingen kunnen (tot maandagochtend 10.00 uur) gestuurd worden naar Het Carillon, onder vermeling van ingezonden brief, naam, adres, woonplaats en telefoonnummer, waarvan alleen naam en woonplaats worden vermeld in het artikel. E-mailen mag ook. Inzendingen dienen bondig en be-schaafd te zijn. De redactie behoudt zich het recht voor inzendingen te weigeren, in te korten dan wel aan te passen zonder uitleg vooraf. Plaatsing wil niet zeggen dat de redactie instemt met de inhoud en zij aanvaardt dan ook geen enkele verantwoorde-lijkheid bij plaatsing.

Kampen-Noord (Maasdriel) mag zich gaan ontwikkelen! Snapt u het nog?Nederland heeft een groot overschot aan gebouwen en ruimten veelal op bedrijventer-reinen. Miljoenen vierkante meters gebouw staan te huur, te koop en in ieder geval on-gebruikt te verpieteren. Kijkt u maar eens rond op de terreinen van de gemeenten in de Bommelerwaard: vaak moderne gebouwen, zelfs op de zogenaamde A-locaties. En wat besluit de Raad van State: ga maar een nieuw bedrijventerrein ontwikkelen.

De verheugde wethouder ziet er wel brood in: het bedrijfsleven schijnt belangstelling te hebben en werkgelegenheid blijft behouden in de gemeente.

Ik hoop dat er voldoende raadsleden zijn in de gemeente Maasdriel die het lef hebben om het bestemmingsplan alsnog een keer aan de orde te stellen met vragen als: Moeten we geen halt toe roepen aan het ontwikkelen van nieuwe terreinen? Kunnen de geïn-teresseerde ondernemers echt geen plek vinden op de bestaande terreinen in de Bom-melerwaard? ( de vraag niet beperken tot Maasdriel a.u.b.! ); bij voorkeur in een van de leegstaande gebouwen?

Naast de terechte aandacht voor de ondernemer die wil uitbreiden is er ook de zorg voor de leegstand en het behoud van “groen”. Het behoud van werkgelegenheid lijkt mij geen zaak die zich beperkt tot een gemeente maar tenminste regionaal beschouwd dient te worden.

Ed Butter, Zaltbommel

Ingezonden brief

De toeristische waarde van de enige stad van de Bommelerwaard neemt toe door de batterij aan nieuwe lantaarnpalen. (Foto: Theo Leerintveld)

Door Theo LeerintveldDoor Theo Leerintveld

4Woensdag 31 juli 2013

Uit de gemeenten

Ruisch mag eindelijk aan slag met nieuw tankstationhedel • Vorige week kon wethouder Jos Huizinga (CDA) opgelucht ademhalen en een pijnpuntdossier diep opbergen. De Raad van State gaf de gemeente Maasdriel gelijk na een ellenlange procedure rond-om het bestemmingsplan voor de verplaatsing van tankstation Ruisch van de Uithovensestraat naar de Winkelseweg in Hedel. Het hoogste rechtsorgaan liet het Maasdrielse bestem-mingsplan in stand.

Het beroep was ingesteld door een omwonende van de Winkelseweg, de beoogde nieuwe locatie van het tank-station. Door de uitspraak is het bestemmingsplan onher-roepelijk geworden en kan

de exploitant van het tank-station de vergunningen voor de verplaatsing aanvra-gen. Ook is een obstakel voor de toekomstige ontwikke-ling van een nieuwe woon-wijk aan de Uithovensestraat weggenomen.

Wethouder Huizinga over het oordeel van de Raad van State: “Ik ben blij met deze uit-spraak. De ondernemer uit Hedel kan aan de slag. Het laat ook zien dat het meren-deel van de zaken waar we als gemeente bij betrokken zijn bij de Raad van State (circa 70%, red.) nog steeds met een positief resultaat wordt afgesloten. En dat mag ook wel eens gezegd worden…”

Samen Sterk Maasdriel wil meer duidelijkheid rondom brief participatieraad maasdriel • De derde grootste fractie van poli-tiek Maasdriel, Samen Sterk Maasdriel (SSM), stelde onlangs vragen aan het plaatselijke college van B&W. SSM wil graag meer weten over de inhoud van een brief van de partici-patieraad inzake aanpak overlast.

Maarten Daalder uit Well legt uit wat zijn partij wil weten van het vierkoppige team van burgemeester en wethouders in Maasdriel. “In de brief geeft de parti-cipatieraad aan dat er een toename is van overlast. De participatieraad doelt hierbij op toename van ver-vuiling, het minder naleven van regels, toename van van-dalisme en een toename van inbraken.

Is het college bekend met het beeld wat in de brief

geschetst wordt? En zo ja, hoe wil het college hier mee omgaan? Zijn er verschil-len te merken sinds het schrappen van de BOA’s? Bijvoorbeeld te denken aan meer overlast meldingen van burgers? Daarnaast stelt de participatieraad dat het schrappen van de BOA’s mogelijk extra kosten met zich mee brengt vanwege mogelijke extra overlast en extra inzet van wijkagenten. Kunt u dit bevestigen? Zo ja, is het dan ook mogelijk bij benadering een cijfermatige onderbouwing te maken?

Als advies geeft de participa-tieraad aan contact te zoe-ken met Zaltbommel omdat ze daar positieve ervaringen hebben met de BOA’s. neemt u dit advies over? Zo ja, heeft u hierover al contact gehad, indien dat zo is, wilt u de ervaringen dan met ons delen?”

PROJEKT- EN WONINGINRICHTING

Kromsteeg 18Kerkdriel tel. (0418) 63 12 55

Facette ShadesUnieke combinatie van lichtregeling en zachte stof

Roman ShadesDecoratieve stoffen op maat gemaakt

Silhouette ShadesSfeervol door zacht gefilterd licht

Houten JaloezieënNatuurlijke warme sfeer in uw huis

Duette ShadesPerfecte regeling van warmte en licht, het hele jaar door

GordijnjaloezieënElegante eenvoud voor grote ramen

RolgordijnenEindeloos kiezen met een eigen accent

Horizontale JaloezieënEen design klassieker die licht en privacy regelt

Plissé ShadesDecoratief voor elke raamvorm

Japanse Design CollectionCreëer uw eigen minimalistische sfeer

HorrenOngestoord genieten van frisse lucht

Royaal en luxe appartement met twee slaapkamers gelegen op de 1e verdieping van Het Koggeschip in Zaltbommel. De woonkamer met halfopen keuken (totaal 50 m2) ligt op het westen en de loggia (11 m2) is direct verbonden met de woonkamer. De badkamer is voorzien van douche, ligbad en badkamermeubel. In de parkeerkel-der is een privé parkeerplaats en een inpandige (beneden)berging. Het Koggeschip is een kleinschalig complex met 24 appartementen verdeeld over twee vleugels, verbonden door de binnentuin. De twee hoofdentrees, gelegen aan de binnentuin, zijn bereikbaar vanaf de Vergtweg o.a. via een hellingbaan, zodat een goede toegang voor iedereen wordt gegarandeerd. Elke vleugel heeft een eigen lift en trappenhuis van waaruit zowel de appartementen als de parkeerplaatsen en bergingen goed te bereiken zijn.

Woonopp.: ca. 102 m2, excl. loggia en (beneden)berging

Vraagprijs: € 286.000,-- k.k.

Gamerschestraat 34 t 0418 - 577 540 [email protected] AS Zaltbommel f 0418 - 577 541 www.ikverkoopmijneigenhuis.nl

TE KOOP: Het Koggeplein 17 | Zaltbommel

Page 5: Carillon 31 juli 2013

Woensdag 31 juli 2013 5

Door Theo Leerintveld

Pracht in de Gracht

Tot en met september kunnen bezoekers van de Bom-melse binnenstad genieten van Pracht in de Gracht. Dit is een tweejaarlijks kunst evenement in en rondom de plaatselijke grachten van de historische vestingstad. Om het jaar exposeren diverse kunstenaars met uiteen-lopende werken tijdens de zomermaanden. We vroegen aan drie bezoekers van de openbare kunstexpositie wat hun mening is over dit project.

Ans Dorrestein uit Giessenburg: “Ik had nog nooit gehoord van Pracht in de Gracht, wat op zich overigens een prachtige titel is voor zoiets. Helaas geven mijn man en oudste zoon, met wie ik vandaag op familiebezoek in Zaltbommel ben, geen snars om cultuur. Dat vinden ze maar iets voor rijke mensen. En dat zijn wij niet (luid lachend). Maar ik zal dadelijk zeker even gaan kijken of het iets is voor mij. Ik vind het wel mooi dat het gratis toegankelijk is en dat je vele verschillende dingen kan zien van vele verschillende mensen. Anders wordt het denk ik al snel erg saai.”

Margriet van Lith uit Oldenzaal: “Ik had op de website van In Your Pocket gelezen over dit evenement. Wij gebruiken deze website namelijk regelmatig om aparte dingen te ontdekken van steden waar je normaliter niet zo snel naar toe zou afreizen. En omdat mijn man en ik geen kinderen hebben, kunnen we lekker onze eigen din-gen doen. Een keer per maand mag een van ons een leuk uitje bedenken. Albert kwam met Pracht in de Gracht op de proppen waar ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord had. Zaltbommel kende ik wel, maar dan alleen van de fi les op de snelweg. De organisatie verdient een dikke pluim. Jammer genoeg is het maar eens in de twee jaar, verder kan ik alleen maar complimenten uitdelen. Al speelt het lekkere zomerse weer natuurlijk ook een rol. Als het alleen maar regent, geniet je toch een stuk min-der.”

Ineke Reesburg uit Soest: “Een oude studievriendin van me exposeert voor het eerst op deze lovenswaardige expositie. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog nooit van gehoord dat, terwijl dit toch bij uitstek een evenement is waar je landelijke aandacht mee kunt trekken. Maar ja, dan moet je wel zorgen dat je de landelijke media infor-meert en misschien iets moet doen met gericht adverte-ren in de juiste kranten en weekbladen. En natuurlijk kost dat geld, maar de kosten gaan altijd voor de baten. Nu is het een beetje halfbakken werk. Je vraagt tientallen lokale kunstenaars om een werk te maken, maar vervol-gens bereik je alleen maar lokale en misschien wat regi-onale geïnteresseerden. Het zou ongetwijfeld goed zijn voor alle partijen om eens te kijken hoe je zo’n potentieel prachtig evenement naar grotere hoogten kunt stuwen. Want mijn man Maximiliaan en ik waren zeer onder de indruk van zowel de werken, de ligging en de manier waarop je de route kan volgen. Wij zullen het ook zeker aan onze vrienden doorvertellen, maar dat zijn slechts winstpunten in de marge. Zo iets moois verdient meer dan wat complimenten van vrienden en bekenden…”

Straatpraat

Frank is een leuk dapper katertje. Hij is samen met zijn zusje gevonden en verblijft bij één van onze gastgezin-nen. Frank kijkt wel eerst de kat uit de boom, maar als hij je eenmaal kent is het een dotje. Hij speelt heel leuk met de andere katten in het gastgezin en met zijn zusje. Het zou voor Frank dan ook heel leuk zijn als hij samen met zijn zusje geplaatst kan worden. Honden en kleine kinde-ren is geen probleem voor Frank. Wie heeft er een gouden mandje staan voor deze lieverd ?

Meer informatie is verkrijgbaar bij: Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard, Steenweg 8 te Bruchem, tel. 0418-643129, www.dierenasiel-bommelerwaard.nlOpeningstijden: dinsdag t/m vrijdag van 13.30 tot 15.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 15.30 uur. Op maandag en zondag is het dierenasiel gesloten. Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om een afspraak te maken. Volg het dierenasiel ook via twitter: @asielbruchem en hyves: dierenasiel-hyves.nl

Dier van de week

Coop den BoerBurgemeester van Randwijckstraat 21, 5328 AS Rossum

Tel: 0418 66 1371

Geldig t/m zaterdag 3 augustus. Niet voor wederverkoop.

Lemon lime

of Red Orange

6 packvan € 3,99 voor

€ 1,99

STENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDERSTENDER

Programma RTMkerkdriel • Programma RTM Radio, frequentie 93.1, iedere week:Maandag 9.00 - 12.00 uur Mozes, Evergreen top 1000; 12.00 - 17.00 uur Mozes en Antoinette, Mozes draait door; Dinsdag 13.00 - 17.00 uur Gerrie Lansdaal, Gerrie’s Allerlei; 19.00 - 22.00 uur Maickel Trum, M-tunes; Woensdag 9.00 - 12.00 uur Paula Koppelaar, Koffi e-expres; 12.00 - 17.00 uur Bert Berghenegouwen, 40+ en 90+; Donderdag 9.00 - 12.00 uur Maria Piels, Maria’s muziek mozaïk, 21.00 - 00.00 uur Michael en Sander, RTM-live; Vrijdag 9.00 - 12.00 uur Joh-nny River, Gezellig Hollands, 20.00 - 22.00 uur Goesting in het weekend 80’s 90’s Top 40; Zaterdag 9.00 - 12.00 uur Mozes, De beste 50 van Mozes. Zondag 9.00 - 11.00 uur Maria Piels of Paula Koppe-laar, muziek op de zondag-morgen; 11.00 - 12.00 uur Martinuskerk, H. Mis; 12.00 - 15.00 uur Alfons, Piraat FM; 15.00 - 18.00 uur Henk Power, Powermix.

Kelly Nettenbreijers.

Dienstenveiling Team Maasdriel slaat aankerkdriel • Sinds de opening van de online vei-ling van Team Maasdriel is er € 456,- opgehaald voor het KWF.

De Team Maasdriel dien-stenveiling stelt lokale

ondernemers in staat om hun producten onder de aan-dacht te brengen. Koopjesja-gers kunnen er terecht voor producten of diensten tegen schappelijke prijzen.

De afgelopen weken zijn

verschillende mensen blij gemaakt met de producten of diensten van de diensten-veiling. Zo onderging Kelly Nettenbreijers (foto) een loopbaanonderzoek om te onderzoeken welke studie haar het best paste.

Biedt mee op mooie items

Team Maasdriel heeft een online dienstenveiling met unieke aanbiedingen. Een absolute aanrader om te bekij-ken. We veilen momenteel onder andere:

- Een huiskamerdiner, 5 gangen, voor 6 tot 12 personen- 1 dag schilderwerk door Harrie van Hemert- Zielz knuffels, door en voor kinderen- Dames wielershirt met handtekening van Marianne Vos- Verzorgingsbehandeling voor kat of hond.

De opbrengsten van Team Maasdriel gaan zoals gewoon-lijk naar het goede doel. De dienstenveiling is tot stand gekomen door een samenwerking met Online Identity. Wederom een mooi initiatief van bedrijven, particulieren en Team Maasdriel om aandacht te vragen voor gezond-heid en welzijn! Bekijk de veiling op www.teammaasdriel.nl en klik op ‘online veiling’.www.drukwerksuper.nl

Page 6: Carillon 31 juli 2013

Overlijden

Anja van de Meer Uitvaartverzorging

Industriestraat 4 • 5331 HW Kerkdriel • [email protected] • www.laatstereis.com

Dag en nacht bereikbaar:06-53537148

✁Budgetuitvaart: € 3.950,-

Wij werken voor alle verzekeringsmaatschappijen

Uitvaartverzorging Stork MaasdrielVoor een goed verzorgde uitvaart zoals u van ons

mag verwachten al vanaf € 3950,00

dag en nacht persoonlijk bereikbaar

tel. 073-5992411

www.storkmaasdriel.nl

Voor een uitvaart geregeld volgens uw persoonlijke wensen,vraag vrijblijvend een o� erte aan.

Zo krijgt u inzicht in de mogelijkheden. Of kijk op onze website.

Opgave van dankbetuigingen

en rouwadvertenties

uiterlijk tot dinsdag 12.00 uur.

Kerkdiensten

KERKDRIEL - St. Martinuskerk- Zondag 4 augustus: 11.00 uur eucharistieviering, B. Bus

Protestantse gemeente- Zondag 4 augustus 10.00 uur ds. M. BaanAlemzaal De Leijenstein- Zaterdag 3 augustus: 17.30 uur woord- en communie-viering, J. Vriesema

VELDDRIEL - St. Martinuskerk- Zondag 4 augustus: 9.30 uur eucharistieviering, J. Verhoeven

ALEM - H. Hubertuskerk- niet bekendHEDEL R.K. kerk H. Willibrordus - Zondag 4 augustus: 11.00 uur woord- en communievie-ring, Jos Vriesema

Hervormde gemeente- Zondag 4 augustus: 9:30 uur niet bekendAMMERZODEN/WELLR.K. kerk H. Willibrordus, Ammerzoden- Zondag 4 augustus: 9.30 uur eucharistieviering, B.Bus en T. van Knippenberg, geen koor.

Ned. Hervormde gemeente- Zondag 4 augustus: A’zoden 10.00 uur ds. L.M. Aan-geenbrug; Well 18.30 uur dhr. J. Kroon, Barneveld

Het Zonnelied, 14.30 uur- Zondag 4 augustus: Protestantse viering H.J. PaasDe Lindeboom, 16.00 uur- Geen vieringROSSUM/HURWENENFranciscus parochie Rossum – Hurwenen - Zondag 4 augustus: geen vieringProtestantse gemeente Rossum – Hurwenen - Zondag 4 augustus: 10.00 uur ds L. DavidseHEEREWAARDENNed. Hervormde Kerk- Zondag 4 augustus: 10.00 uur M. van Linde-HekhuizenZALTBOMMELR.K. Sint Martinuskerk- Zaterdag 3 augustus: 19.00 uur eucharistieviering, B. Bus

- Zondag 4 augustus: 11.00 uur geen vieringNed. Hervormde gemeente Sint-Maarten- Zondag 4 augustus: 10.00 uur ds H.J. Veltkamp Avond-maal

- Weekenddienst huisartsen Tijdens avond, nacht en weekenden, tel. 0900 - 88 60- Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) Bommelerwaard. Voor hulpvragen en/of

inlichtingen: tel. 06-10494120, b.g.g. tel. 0418-680777, www.vptz-bommelerwaard.nl

- Spreekuren St. Martinuskerk - Kerkdriel: Elke woensdag spreekuur door leden van de pasto-

raatsgroep: 9.30-11.30 uur. Bereikbaarheid voor parochianen in de gemeente

Maasdriel: Tel. 0418-632504 (secretariaat).- Dierenbescherming Nijmegen – Den Bosch e.o.

algemeen informatienummer: 088 8113400 en meld-punt dieren-mishandeling/verwaarlozing: 088 8113401

- Is uw huisdier vermist of heeft u een verdwaald dier gevonden? Kijk op de website van Amivedi: www.amivedi.nl. Voor gratis informatie of registratie, bel 0412-636686, e-mail: [email protected]. Al uw meldingen evt, met foto binnen 24 uur op www.Amivedi.nl. Ook meldin-gen over dode huisdieren worden verwerkt.

- Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk Werk Rivie-renland

Tel. 0900-8433 (€ 0,10 p/m).- SOS Telefonische Hulpdienst NB, tel. 0900-0767.

Voor info of het vermelden van vermiste of gevonden huisdieren kunt u bellen: Wilma van Aart, Stichting Amivedi, tel. 0412-636686

- Humanitas afd. Bommelerwaard Steun bij verlies (rouwverwerking door overlijden, maar ook rouw door verlies van gezondheid, werk of door scheiding), Heleen Post, werkdagen 17.00-18.00 uur via voicemail tel. 06-23536651, [email protected]. Thuisadministratie: Mevr. Erica Eykema, tel. 06-12200119, e-mail [email protected]

- Home-start, steun aan gezinnen met jonge kinderen: Coördinator mw. Mariska van den Heuvel,

e-mail: [email protected] Humanitas JouwMentor: Contactpersoon Maria Pulskens, tel. 06-51683496, e-

mail [email protected] Buurtzorg, verpleging en verzorging thuis. Voor hulpvragen: tel. 06-57567191. Voor info: www.buurtzorgnederland.com- Steunpunt Welzijn Bommelerwaard, - Ouderenadviseur, - Vrijwilligerswerk, - Mantelzorg. Woonzorgcentrum De Leyenstein, Bernhardstraat 4, 5331 TA Kerkdriel, tel. 0418-634231. Openingstijden: ma. t/m do. 9.00 tot 11.30 uur. WERKplein Bommelerwaard (Sociale dienst), t Huis van de Vergt, Johan van Oldenbarneveldstraat 48 in Zaltbommel. Dinsdag van 09.00 en 11.30 uur.

- Nederlandse Patiënten Vereniging afd. Bommeler-waard thuishulp, tel. 0418-672496; therminale thuis-hulp, tel. 06-30530699; Klussendienst, tel. 0418-640292

- Thuiszorg Bommelerwaard BrabantZorg, Secr. Schokkerstraat 21, 5324 EP Ammerzoden, Tel. 06-53 242513

Hulpdiensten

Het thuis verzorgenvan een ongeneeslijk ziek

familielid is zwaar

Vrijwilligers Terminale Zorg kunnen daarbij hulp bieden.

Bel voor hulpaanvragen of inlichtingen de coördinator Mw. L. Merks, tel.: 06 - 104 941 20, b.g.g. tel. 0418 - 680 777

E-mail: [email protected] - www.vptz-bommelerwaard.nl

Vrijwilligers PalliatieveTerminale Zorg

BommelerwaardVP T Z

Dames- en Herenschoenen & Herenkleding

Voorstraat 10, 5324 AV Ammerzoden, tel. 073 - 87 000 85openingstijden: maandag gesloten, dinsdag/woensdag/donderdag van 9.30 tot 12.30 en van 13.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 9.30 tot 20.00 uur, zaterdag 9.30 tot 17.00 uur

Op de gehele dames- en heren-zomercollectie

15% korting

hedel • Maandag 5 augus-tus is het dan toch eindelijk weer zover. Er zijn dit jaar maar liefst 317 aanmeldin-gen voor deze jubileume-ditie ! Na het opbouwen van de onderkomens zal de offi ciële opening om 11.30 uur verricht worden door burgemeester Prick. Ruim 400 ballonnen zullen na af-loop het luchtruim kiezen.

’s Middags is er voor de gro-teren vermaak zoals “Ren je rot”; een aantal clinics met drie aankomende wereldtop-pers en het alom bekende dozenspel. Voor de kleintjes wordt een geluidenbingo met geweldige prijzen geor-ganiseerd.

Dinsdag gaan alle kinderen met de bus op pad voor een fantastisch dagje uit naar

“Toverland” in Sevenum !

Woensdag start men met een dwazenjacht; ’s mid-dags worden alle kinderen vermaakt door twee bekende artiesten uit Den Haag die hun sporen inmiddels ruim-schoots verdiend hebben.

Donderdag kunnen de klein-tjes ’s morgens op bezoek bij poppen- en berendokters; zal er een reuze-glijbaan opgesteld staan en kunnen ze een bezoekje brengen aan de kinderboerderij die ingericht gaat worden in het Kleindierwandelpark.’s Middags kunnen de klein-tjes gaan genieten van een fantastische fi lm !

De groteren kunnen hun sportieve krachten gaan meten op het voetbalveld van VVH alwaar een grote sportspelcompetitie geor-

ganiseerd gaat worden. Als afsluiting zal er nog een grote touwtrekcompetitie gehouden worden.

Op vrijdag starten we pas om 13.00 uur, omdat het een hele lange dag gaat worden.De kleintjes beginnen met een prachtige poppenkast-voorstelling. De groteren starten met een fi lmmiddag.

Om 16.00 uur is het verza-melen geblazen voor een bezoek aan een evenemen-tenterrein elders in Hedel alwaar een grote spelen-kermis opgebouwd is. Wat dacht je van een nostalgi-sche zweefmolen; de kop van jut; trampolinespringen voor 4 kinderen tegelijk; een paardenrenbaan; een touw-trektent; blikgooien; een sui-kerspin- en popcornkraam; een poffertjesbakker; een frietwagen; een ijscokraam; een reuze-glijbaan etc. Te veel om op te noemen !Hier kunnen de kinderen zich zonder problemen een aantal uurtjes vermaken.

Rond 21.00 uur gaan de kinderen en hun begeleiders in optocht –en begeleid door Hels kabaol- naar het parkeerterrein achter het Gelre’s End, alwaar om 21.30 uur een gigantisch vuur-werk ontstoken zal worden, ter afsluiting van een –naar wij hopen- fantastische va-kantieweek voor de jeugd uit Hedel en verre omgeving.Mede door de vele sponsors is stichting jeugdwerk “De Molshoop” Hedel in staat om het voor alle kinderen betaalbaar te houden. De sponsors worden langs deze weg dan ook alvast van harte bedankt !

45 jaar Kindervakantie-week in Hedel !

Plezier voor twee! Doe je mee?

Wij verzorgen kleinschalige, aangepaste vakanties voor ouderen en zoeken hiervoor vrijwilligers.

Bel voor meer informatie: (0318) 48 51 83 of kijk op www.allegoedsvakanties.nl

Page 7: Carillon 31 juli 2013

Workshopzaltbommel • Alzahra Dance + Yoga geeft 18 augus-tus van 11:30 tot 13:00 uur een workshop YogaDance. Kosten: € 25,-. Aakstraat 6 in Zaltbommel. Opgave vooraf is noodzakelijk! Info en aan-melding: Fiona Huisman, Alzahra Dance + [email protected] of 06-44726390

Inzameling rommelmarkt Gère wegkerkdriel • Smartlap-penkoor Gère Weg is voorne-mens een rommelmarkt te organiseren om de fi nanciële huishouding van deze ver-eniging te waarborgen. Deze rommelmarkt zal worden gehouden op 27 oktober van dit jaar in MFC De Kreek in Kerkdriel. Om deze rom-melmarkt te kunnen orga-niseren zijn zij op zoek naar aantoonbaar verkoopbare goederen. Indien u goederen heeft waar u afstand van wilt doen en de vereniging een steuntje in de rug wilt geven, dan bent u van harte welkom om dit aan te bieden aan de vereniging. Iedere eerste zaterdag van de maand tus-sen 14.00 -16.00 uur kunt u uw goederen aanbieden op: Kievitsham 87 te Hoenza-driel. Dit kan op de volgende dagen: 03-08, 07-09, en 05-10. Geen meubels en elektrische apparaten zoals televisies, computers en koelkasten.

kijk weer eens op www.carillon.nl

Afremmen

De Bond zonder Naam kwam eens met de spreuk “Vakantie, kortweg even anders”. Uiteraard rukken veel mensen zich los van werk, school, omgeving en andere zaken. Ze gaan eens even héél iets anders doen. Dat kan voor korte of lan-gere tijd zijn. Lekker luxe of juist heel primitief.

Een van mijn stokpaardjes is dat vakantie ook kort-weg iets anders in je eigen omgeving kan zijn. Bijvoor-beeld in een nabij gelegen bosgebied of in je eigen tuin. Misschien heb je al een vakantiegevoel door in je eigen ogen ondeugend te zijn. Lekker eens een dag of wat niet doen wat je eigen-lijk wel dient te doen. Even niet omdat je er gewoon geen zin in hebt. Mogelijk kun je ook wel een vakan-tiesfeer oproepen door jezelf te verwennen met iets leuks of iets lekkers. Of misschien door extra stilte in jezelf en om je heen te creëren en je alvast te ver-heugen op de thuiskomst van dierbaren. Vakantie wordt zo als het ware je pas even inhouden en meer dan anders aandacht heb-ben voor wat je doet. Met name oudere mensen hebben zich geleidelijk die

gave toch al enigszins eigen gemaakt. In feite biedt de vakantietijd voor de nog haastigen onder ons ook de mogelijkheid dit eens te ervaren. Velen menen toch nog mee te moeten met de jachtige stroom van deze tijd. Dat kan heftig zijn. Wanneer ze zitten dan staan ze als het ware weer en als ze staan lopen ze al. Lopend zijn ze weer bezig met dingen bij de stop. Het eten bijvoorbeeld gaat wel eens ongemerkt het keelgat in omdat er weer gepland wordt voor daarna. Kortom, het ontbreekt vaak aan een van de belangrijkste levens-functies: aandacht hebben voor wat je doet, erbij zijn, er in opgaan. Aandacht heb-ben is echt leven, is genie-ten, proeven, luisteren en aanvoelen. Aandacht heb-ben is van iets vervuld zijn. Feitelijk zou de vakantietijd dus geen imitatie mogen zijn van de dagelijkse haast en prestatie. Maar wat hoor je nogal eens? “We hebben wel zoveel duizend kilometer gereden in onze vakantie.” Of, “We zijn ’s morgens heel vroeg aange-reden en waren ’s avonds al in….” Aandacht hebben is echter volheid in plaats van veelheid. Allemaal even afremmen graag. Veel en veel gezonder.

[email protected]

door rinus aarssen

Onder ons gezegd... Expositie kunstzinnige Joffers

nederhemert • Acht kunstzinnige Joffers van het eiland Nederhemert-zuid organiseren voor het eerst een expositie van eigen werk. U kunt er schil-derijen, illustraties, teke-ningen, quilts en handge-maakte tassen bewonderen.

De Joffers gebruiken ver-schillende materialen voor hun werk zoals olieverf, acryl, aquarel en olieverf schilderijen. U zult er stille-vens, dorpgezichten en fi gu-ratief werk treffen. Het idee is ontstaan tijdens een bij-eenkomst die de dames om

de twee maanden houden. Iedereen is op zijn eigen manier met kunst bezig en het leek de Joffers een goed idee om hun werk een keer tentoon te stellen.

De expositieruimte wordt ingericht in een prachtig

monumentaalpand in Nederhemert –zuid.

De expositie is gratis toe-gankelijk en is van 11.00 tot 17.00 uur op 23, 24 en 25 augustus geopend in de Kerklaan 12, Nederhemert-zuid.

Deze acht dames organiseren een expositie van eigen werk.

Woensdag 31 juli 2013 7

Even puzzelen

5 3

3 2 4 5 7

6

2 7 5 1 6

1

9 8

4 8

3 7 2 5 4

4 3 1 6 2pbs 306

Sudoku HH

De oplossing kunt u vinden op www.carillon.nl onder het kopje fotoalbums

vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus

Koningstraat 5, 5328 BC Rossumtelefoon 0418 - 66 12 43

www.bakkerijgremmee.nl • [email protected]

CHOCOLADEBOL nu voor € 1,40KERSENFLAP MET SLAGROOM nu voor € 1,25WORSTENBROODJES MINI nu 10 voor € 5,95Wij zijn de hele zomerperiode geopend!

Elke dinsdag BROODDAG: 3 broden naar keuze (tarwe, volkoren en wit) € 5,00Elke vrijdag het 2e meergranenbrood voor de HALVE PRIJS.

broodactie wekelijks laten staan

Het CarillonWeekblad in de Bommelerwaard

OOK VOOR UW FOLDERBEZORGING

Uw eigen folder gedrukt en verspreid, waar en wanneer u dat wenst voor de allerbeste prijs!Op internet zijn er veel interessante deals te vinden, maar wie is in het totaalpakket het goedkoopst? Wij zoeken voor u de meest goedkope partner voor drukwerk en verspreiding en verzorgen

het hele traject. Hierdoor kunt u zo goedkoop mogelijk het maximale uit uw huis-aan-huis campagne halen. Het Carillon heeft inmiddels jarenlange ervaring met het optimaal benaderen van consumenten: wij bezorgen uw boodschap op het juiste moment, via het juiste kanaal. Het Carillon heeft speciaal voor u

heel de gemeente in kaart gebracht. In combinatie met data van winkel- en bezorggebieden, zijn we in staat om zeer gedetail-leerde verspreidplannen te maken.

Hierbij kan rekening worden gehouden met uw doelgroep, oplage

Los bij Het Carillon gestoken

Hele oplage ofeen deel

Nederhemert, Wellseind, Well, Ammerzoden, Hedel, Velddriel, Hoenzadriel,

Kerkdriel, Alem, Rossum, Heerewaarden, Hurwenen, Zaltbommel

Bel voor meer info

0418-572290

Uw eigen folder gedrukt en verspreid, waar en wanneer u dat wenst voor de allerbeste prijs!Op internet zijn er veel interessante deals te vinden, maar wie is in het totaalpakket het goedkoopst? Wij zoeken voor u de meest goedkope partner voor drukwerk en verspreiding en verzorgen

het hele traject. Hierdoor kunt u zo goedkoop mogelijk het maximale uit uw huis-aan-huis campagne halen. Het Carillon heeft inmiddels jarenlange ervaring met het optimaal benaderen van consumenten: wij bezorgen uw boodschap op het juiste moment, via het juiste kanaal. Het Carillon heeft speciaal voor u

Bel voor Max. 5 folders

per editie

Uw eigen folder gedrukt en verspreid, waar en wanneer u dat wenst voor de allerbeste prijs!Op internet zijn er veel interessante deals te vinden, maar wie is in het totaalpakket het goedkoopst? Wij zoeken voor u de meest goedkope partner voor drukwerk en verspreiding en verzorgen.

het hele traject. Hierdoor kunt u zo goedkoop mogelijk het maximale uit uw huis-aan-huis campagne halen. Het Carillon heeft inmiddels jarenlange ervaring met het optimaal benaderen van consumenten: wij bezorgen uw boodschap op het juiste moment, via het juiste kanaal. Het Carillon heeft speciaal voor u

heel de gemeente in kaart gebracht. In combinatie met data van winkel- en bezorggebieden, zijn we in staat om zeer gedetail-leerde verspreidplannen te maken.

Hierbij kan rekening worden gehouden met uw doelgroep, oplage Bezorging op woensdag

Page 8: Carillon 31 juli 2013

Wit of tarweboerentijgerbroodheel, gesneden

Gebakken hamvan onze versafdeling100 gram

Roomkaasvan onze versafdelingalle soorten100 gram

Botermalse runderbiefstuk250 gram

Vruchtenschelpdoorsnede 22 cm.

Snijworstvan onze versafdeling100 gram

Westland ambachtelijkerundvleesslaatjespak 4 stuks

Varkensfi letlapjesnaturel, gemarineerdof à la minute500 gram

1.19

6.99

1.69

0.99

1.09

2.49

3.49

3.99

W 31 - Aanbiedingen gelden t/m zaterdag 3 augustus 2013. Prijswijzigingen en uitverkocht voorbehouden, niet voor wederverkoop!

MCD Ammerzodende Haar 40, 5324 DB Ammerzoden

tel. 073- 59 98 585

MCD KerkdrielJulianastraat 12-14, 5331 BJ Kerkdriel

tel. 0418- 63 89 50

Fleuril/Reuswasmiddelalle soorten

Coca Cola4 fl essen à 1500 ml.1+1

GRATISBij aankoop van 2 artikelen 50% korting. Bijv: 2 fl acons Witte Reus gel 1.2 liter van 10.18 voor 5.09 5.35

4 fl essen

*

1.692 zakken

Varkensreepjes naturel,shoarma- of gyrosreepjes500 gram

Daily FreshroerbakgroentenThais, Oosters, Provençaalsof kastanjezak ca. 400 gram

Almhof milde halfvolle yoghurtalle soortenbeker 500 ml.

Wc Eend toiletreinigers,-blokken of nr1 ontkalkeralle soortenfl acon 750 ml of per stuk 38 gram

Meloen naar keuzeGalia-, Cantaloupe- of Piel de Sapo meloenper stuk

Witte druivenpitloosschaal ca. 500 gram

Hertog potje genietencitroen meringue, chocolade brow-nie of appel-kruimelbeker 450 ml.

Alfa bier*krat 24 fl esjes à 30 cl of pak 12blikken à 500 ml.

Markant Tintelfruitalle soorten à 1500 ml.4 pakken

Conimex borrelkroepoekalle soorten2 zakken à 75 gram

W 15 - Aanbiedingen gelden van maandag 8 april t/m zaterdag 13 april 2013. Prijswijzigingen en uitverkocht voorbehouden, niet voor wederverkoop!

2.49 25%KORTING

1.490.99

0.99

2.99

2e ARTIKEL

HALVEPRIJS

MCD KerkdrielJulianastraat 12-14, 5331 BJ Kerkdriel

tel. 0418- 63 89 50

MCD AalstE.P. van Ooyenstraat 5, 5308 KD Aalst

tel. 0418- 671 598

9.99

2.994 pakken

*

Page 9: Carillon 31 juli 2013

11Woensdag 31 juli 2013

Gemeentenieuws

Woensdag 31 juli 2013

Kerkstraat 455331 CB Kerkdriel

T: 14 0418E: [email protected]

Meer informatie:

www.maasdriel.nl

volg ons op twitter@Gem_Maasdriel

of op Facebook

Gemeente Maasdriel

Aangevraagde omgevingsvergunningen (Wabo)Aanvraag omgevingsvergunningen voor deelactiviteit bouwen• Hedel, Broekheuvelsestraat 2, 5321 JC; uitbreiden bedrijfsruimte met kantoor en opslaghal (18-07-2013)• Hedel, Molendijk 32, 5321 GG; plaatsen tuinhuisje (18-7-2013)• Hurwenen, Waaldijk 107, 5327 KP; aanbouwen tuinkamer (22-07-2013)• Kerkdriel, Reinaldstraat 31, 5331 XA; oprichten bijgebouw (22-7-2013)Aanvraag omgevingsvergunning voor deelactiviteit aanleggen• Rossum, Achterdijk 5A, 5328 JL; aanleggen van aarden wallen voor geluid reductie (22-07-2013)Aanvraag omgevingsvergunning voor deelactiviteit uitweg• Hedel, Koningin Wilhelminastr 16, 5321 TC; verbreden uitweg en verplaatsing van lantaarnpaal (18-07-2013)

Voor het slopen, bouwen en veranderen van bouwwerken is meestal een vergunning nodig. Aangevraagde vergun-ningen kunt u niet inzien, maar verleende vergunningen kunt u wel inzien. Tegen verleende vergunningen kunt u bezwaar maken.

BesluitenregisterGeweigerde omgevingsvergunning• Hedel, A.C.D.R. van Steveninckstraat 7, 5321 GJ; uitbreiden woonhuis 1e fase (09-07-2013)Ingetrokken omgevingsvergunning• Hedel, Architronlaan 3, 5321 JJ; bouwen bedrijfsloods met dienstwoning (05-07-2013)Verleende omgevingsvergunningen (Wabo)Omgevingsvergunning voor deelactiviteit bouwen• Ammerzoden, Langehof 22, 5324 EM; bouwen carport (12-07-2013)Omgevingsvergunning voor deelactiviteit bouwen en strijd gebruik gronden bouwwerk met RO • Rossum, Burg. van Randwijckstraat 23B, 5328 AS; bouwen veranda (19-07-2013)• Velddriel, Wordenseweg 5, 5335 JA; wijzigen reeds verleende bouwvergunning voor renovatie bedrijfspand

(18-07-2013)Drank- en horecawet• Hedel, Herberg De Zwaan; ontheffi ng verbod voor zonder vergunning verstrekken van zwakalcoholhoudende

drank tijdens het Hedels Spektakel op 14 september 2013 (15-07-2013)

Als u meent rechtstreeks in uw belang te zijn getroffen door één of meerdere van deze besluiten kunt u binnen zes weken na bovengenoemde datum van bekendmaking/verzending (= datum tussen haakjes), een gemotiveerd bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel indienen. Een bezwaarschrift schorst niet de werking van dit besluit. Indien u dit wenst, kunt u tegelijk met de indiening van uw bezwaar-schrift, een verzoek voor het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank, sector bestuursrecht, postbus 9030 6800 EM Arnhem.

Donderdag

Poederoijen • Zomer op Loevestein, 11:00 - 17:00 uur. Bijna elke dag is er wel iets bijzonders te doen. Brakel • 15:30 uur, WTC Maaswaal houdt op 1 en 8 augustus voor 60- plus-sers op het parcours aan de Langerakseweg 60plus wedstrijden. Deze wedstrij-den tellen mee voor het jaarklassement 2013 met in totaal 51 wedstrijden op het programma. kerkdriel • Leijenstein: 10:30 uur Beter bewegen, Alemzaal; 14:30 Creamid-dag, Kerkdrielzaal

Vrijdag

Ammerzoden • Heili-genweg 6. Springwedstrijd voor B t/m ZZ bij Gelderse Boys. Zaltbommel • Film: De Smurfen 2 (3D/NL), 13:15 uur, Cinema ZaltbommelZaltbommel • Film: Ver-schrikkelijke Ikke 2 3D/NL, 15:30 uur, Cinema Zaltbom-mel. Entree € 8,50. Vanaf 6 jaar. Zaltbommel • Film: Spijt, 18:15 uur, Cinema Zaltbom-mel. Entree € 7,-. Vanaf 9 jaar.Poederoijen • Schemer-wandeling rond Loevestein, 20:00 - 22:00 uur. De wande-ling start bij het toegangs-hek van de grote parkeer-plaats bij Slot Loevestein. Meer informatie: 06-51207153 of mail [email protected]. Kosten: € 5,-, kinderen: € 3,-Zaltbommel • Film: Grown ups 2, 20:15 uur, Ci-nema Zaltbommel. Entree € 7,-. Vanaf 9 jaar.kerkdriel • Leijenstein: 14:30 uur Koken met de kok, Kerkdrielzaal

Zaterdag

Ammerzoden • Heili-genweg 6, Dressuurwed-strijd voor BB t/m ZZ-L bij Gelderse Boys.Zaltbommel • Film: De

Smurfen 2 (3D/NL) 13:15 uur, Cinema Zaltbommel.Zaltbommel • Stadswan-deling Zaltbommel met stadsgids, 13:30 - 15:00 uur, Vertrek vanaf TRIP, Markt 10. Aanmelden via [email protected]. Kosten: € 2,50, incl. kop koffi e/thee bij de HEMA. Zaltbommel • Torenbe-klimming Sint Maartens-kerk, 14:30 - 15:30 uur. Mini-mum leeftijd 12 jaar. Zaltbommel • Film: Ver-schrikkelijke Ikke 2 3D/NL, 15:30 uur, Cinema Zaltbom-mel. Entree € 8,50. Vanaf 6 jaar. Zaltbommel • Band Voo-doo Swing in Cafe de Spin, 16:00 uur, Waterstraat.Toegang gratis! Zaltbommel • Film: Spijt, 18:15 uur, Cinema Zaltbom-mel. Entree € 7,-. Vanaf 9 jaar.Zaltbommel • Orgelcon-cert Sint Maartenskerk: André Knevel, 20:00 uur. Vanavond bespeelt hij het Wolfferts-Heyneman orgel. Zaltbommel • Film: Red 2, 20:15 uur, Cinema Zaltbommel, Zaltbommel Entree € 7.- Vanaf 12 jaar.kerkdriel • Leijenstein: 17:30 uur, Kerkdienst Alemzaalhedel • Aan de Molendijk, 1e Maasoever-Toernooi op de banen van P.V. Hatalle .Start 10.30 uur, u wordt om 10.00 uur verwacht. Inschrijving is mogelijk tot daags voor de wedstrijd via wedstrijdzaken van P.V. Hatalle.

Zondag

Ammerzoden • Dres-suurwedstrijd Gelderse Boysonbekend, Heiligenweg 6, Dressuurwedstrijd voor BB t/m ZZ-L. Brakel • Oude Moestuin geopend, 13:00 - 17:00 uur, achter Huis Brakel. De toe-gang is gratis. Zaltbommel • Film: De Smurfen 2 (3D/NL), 13:15 uur, Cinema Zaltbommel Zaltbommel • Film: Ver-schrikkelijke Ikke 2 3D/NL, 15:30 uur, Cinema Zaltbom-

mel. Entree € 8,50. Vanaf 6 jaar. Zaltbommel • Film: Grown ups 2, 20:15 uur, Cinema Zaltbommel, Zalt-bommel. Entree € 7,-. Vanaf 9 jaar.

Maandag

kerkdriel • Leijenstein: 14:30 uur, Spellenmiddag , Kerkdrielzaalkerkdriel • 6de Kinder-vakantieweek van 5 tot 7 augustus.hedel • Tot 9 augustus, 45e Kindervakantieweek.

Dinsdag

kerkdriel • Leijenstein: 10:00 uur Koersbal, Kerk-drielzaal

Woensdag

maasdriel • Open eet-tafel KBO Maasdriel, 11:30 - 13:30 uur, Leyenstein, Hoenzadrielzaal. Toegang voor leden en niet leden. Drankje vooraf, 3gangen maaltijd en koffi e na. € 7,50 ter plekke betalen.Zaltbommel • Film: De Smurfen 2 (3D/NL), 13:15 uur, Cinema Zaltbommel.poederoijen • Stoere struintocht voor de al-lerkleinsten (4 tot 8 jaar), 14:00 uur, Startlocatie: toegangshek grote P-plaats Slot Loevestein. Aanmelden is niet nodig. Kosten: € 5,- volw. € 3,- kinderen. Zaltbommel • Film: Ver-schrikkelijke Ikke 2 3D/NL, 15:30 uur, Cinema Zaltbom-mel. Entree € 8,50. Vanaf 6 jaar. kerkdriel • Zomer Tai Chi aan de Zandmeren, 19:00 - 20:00 uur. Vrijwil-lige bijdrage is welkom! Informatie: Tai Chi school De Witte Lelie. brakel • Zangavond Vakantie Bijbel Week Sing-Inn, 19:30 - 21:00 uur, Nabij Marktplein.kerkdriel • Leijenstein: 14:30 uur, Spellenmiddag Kerkdrielzaal

Agenda Ontwerpbestemmingsplan “Kerkdriel en Hoenzadriel 2013” (BP1084)Van 1 augustus tot en met 11 september 2013 ligt het ontwerpbestem-mingsplan ‘Kerkdriel en Hoenzadriel 2013’ ter inzage. Dit bestemmings-plan “repareert” de delen die door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State zijn vernietigd in het kader van het beroep tegen het huidige bestemmingsplan. Daarnaast zijn tussentijds geconstateerde omissies gecorrigeerd en tussentijdse ontwikkelingen zoals bestemmings-planwijzigingen, omgevingsvergunningen, ontheffi ngen, afwijkingen etc. die sinds de vaststelling van het huidige plan zijn vastgesteld of verleend en onherroepelijk zijn, in het plan verwerkt.InzienIedereen kan het ontwerpbestemmingsplan tijdens de openingstijden inzien in het gemeentehuis in Kerkdriel, Kerkstraat 45.U kunt het bestemmingsplan ook vinden op: • onze website onder ‘Wonen en Leven / Bouwen en bestemmingsplannen

/ Bestemmingsplannen inkijken.• op de website www.ruimtelijkeplannen.nl via de link http://www.ruimte-

lijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0263.BP1084-ON01.De bronbestanden zijn beschikbaar via http://www.imro.maasdriel.nl/plannen/NL.IMRO.0263.BP1084-/NL.IMRO.0263.BP1084-ON01.ReagerenIedereen kan tijdens de inzagetermijn reageren op het plan. Uw zienswijze stuurt u onder vermelding van ‘BP1084’ aan: de gemeenteraad van Maas-driel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel.Wij ontvangen bij voorkeur uw zienswijzen schriftelijk, per e-mail is niet mogelijk!Als u uw zienswijzen mondeling wilt indienen, kunt u hiervoor contact opnemen met de behandelend ambtenaar.Meer informatieVoor meer informatie neemt u contact op met de behandelend ambtenaar de heer M.R. Prins, telefoonnummer (0418) 63 88 88, of mailt u naar [email protected], t.a.v. M.R. Prins.

Industriestraat 9 | 5331 HW Kerkdriel | T (0418) 63 63 63 | www.printbest.nl | [email protected]

ontwerp • huisstijl • drukken • printen • kopiëren promotie • posters • reclameborden • familiedrukwerk brochures • fl yers • stickers • banners • folders presentatiemappen • afwerking • ontwerp • huisstijl drukken • printen • kopiëren • promotie • posters reclameborden • familiedrukwerk • brochures • fl yers stickers • banners • folders • presentatiemappen afwerking • ontwerp • huisstijl • drukken • printen P R I N T B E S T

D R U K K E R I J

bommelerwaard • In de zomer genieten veel mensen van de zon. Bij uitstek ook de periode om bewust met de zon om te gaan. Want behalve dat je kunt genieten van de goede en prettige effecten van zonneschijn, moet je er ook rekening mee houden dat de zon een belangrijke ver-oorzaker van huidkanker is. Volgens het KWF stijgt het aantal huidkankerpati-enten snel. Daarmee neemt ook de behoefte toe aan informatie over het herken-nen van verdachte plekjes en vlekjes.

Actinische keratose, de medische term voor zonne-schade, is een huidaandoe-ning die kan uitgroeien tot huidkanker maar nog rela-tief onbekend is. Hierover is nu een nieuwe website in het leven geroepen: www.zonneschade.nl.Naast verstandig zonnen is het ook van belang je huid te kennen, zoals dermato-loog Marcel Bekkenk, beden-

ker van de app Huidmonitor, aangeeft: “Wees bewust van veranderingen op je huid en van de schade die de zon op je huid kan aanrichten. Ont-dek je een verdachte vlek, ga dan altijd naar de huisarts.”

Hoe ontstaat zonneschade? De uv-straling van de zon richt zowel in als op de huid schade aan, die zich in de loop van de jaren opbouwt. Zonneschade wordt ook wel actinische keratose genoemd, een huidaandoe-ning die te herkennen is aan roodachtige, schilferige plekjes. Ze kunnen variëren in grootte, vorm en kleur. Meestal zijn de plekjes klei-ner dan 1 cm. Als je je huid controleert is het niet alleen belangrijk om te kijken, maar ook om je huid goed te voelen. Zonneschade voelt ruw aan, vergelijkbaar met de structuur van schuurpa-pier. Deze plekjes kunnen vanzelf overgaan. Er is ech-ter een kleine kans dat een of meer plekjes zonneschade uitgroeien tot huidkanker.

Door je huid in de gaten te houden kun je veranderin-gen tijdig signaleren. Als je verandering of verdachte plekjes ontdekt, neem dan altijd contact op met je huisarts.

Voornamelijk mensen met een licht huidtype die vaak in de zon komen, lopen een hoog risico. Het is te vergelijken met een emmer en druppelende kraan. Als je een hele grote emmer hebt, kan het zijn dat deze nooit overstroomt, ongeacht hoe lang de kraan blijft druppe-len. Als je een kleine emmer hebt, kan deze snel vol raken. Je zongedrag bepaalt hoe hard de kraan stroomt en je huidtype hoe groot de emmer is. Het is bekend dat het belangrijk is om je huid te beschermen met anti-zonnebrandproducten en beschermende kleding. Daarnaast is het goed je huid regelmatig te controle-ren om vroegtijdig zonne-schade of andere veranderde plekjes te ontdekken.

Zonneschade, wat is het en hoe herken je het

Page 10: Carillon 31 juli 2013

Winnaars VIP-dinerbon t.w.v. € 100,-

Gezellig uit eten in Ammerzoden!

meer informatie

www.heteethuys.nl

tel. 073 5995907

Kerkstraat 3 Ammerzoden

2 augustus:

Mosselavond

8 t/m 13

augustus:

Méditerranée

week

We kunnen weer genieten van heerlijke mosselen !!

Bekijk voor meer informatie onze website www.restaurantdukdalf.nl of reserveer al

direct via [email protected] of tel. 0418 - 674195

Zandstraat 9 Kerkdriel

[email protected]

WWW.RESTAURANTDUKDALF.NL

7 DAGEN PER WEEK GEOPEND!

Genieten met een Gouden randje

Reserveren is mogelijk via www.goudenmolen.nl of tel. 0418-661306.

In Rossum vindt u hotel-restaurant De Gouden Molen. Onze locatie met direct uitzicht op de Waal is dé plaats om tot rust te komen. Hier kunt u genieten van hoogwaardige gerechten die een eigen invulling geven aan genieten. Ook voor een overnachting, feest op locatie of catering kunt u bij ons terecht. Aan elke vraag kan voldaan worden. Wij heten u graag welkom in ons hotel-restaurant.

Restaurant ‘t Oude VeerhuisJeroen & Monique

A la carte restaurant Lounge café Feesten & partijen Recepties & Koffi etafels Brunches Exclusieve catering Evenementen

Molendijk 15324 BC Ammerzodentel. 073-5991342

[email protected]

Maandag gesloten.

Fruits de mer schotel voor € 35,50

per couvert.

“Zeeuwse mosselen,

ze zijn er weer!”

Tel: 0418 66 12 83

FAMILIE IN PETTO

Waaldijk 1 | 5328 EZ Rossum | T 0418-513662 | www.pubrossum.nl | [email protected]

“Het dijkhuis van kwaliteit, eerlijkheid en bourgondisch genieten.”

Het PUBseizoen is weer begonnen:

- 4 augustus Jeu de Boules Tournament- 16 augustus BBQ en Say Keys Acoustic

Voor meer info, check de nieuwe agenda op www.pubrossum.nl

Marianne Piels (l) overhandigt aan de winnaars van de vorige maand een Vip-dinerbon t.w.v. € 100,-. De dames van vriendengroep De Eetclub gaan vaker samen eten, vlnr. Willemijn Kraaij en dochter Leona, Nathalie van den Oord en dochter Tara, Marijke Swart met kinderen Nova en Luca, Marieta de Leeuw met kinderen Stijn en Jesse, Debby Hamer en Hanneke Hofmans staan niet op de foto. Zij mochten met de VIP-dinerbon gaan dineren bij De Dorpswaard.

w w w . l a n d g o e d g r o e n h o v e n . n lD o r p s s t r a a t 6 | 5 3 14 A E B r u ch e m | 0 4 18 - 6 4 4 0 0 5w w w . l a n d g o e d g r o e n h o v e n . n lw w w . l a n d g o e d g r o e n h o v e n . n lw w w . l a n d g o e d g r o e n h o v e n . n lw w w . l a n d g o e d g r o e n h o v e n . n lw w w . l a n d g o e d g r o e n h o v e n . n lw w w . l a n d g o e d g r o e n h o v e n . n lw w w . l a n d g o e d g r o e n h o v e n . n lw w w . l a n d g o e d g r o e n h o v e n . n lD o r p s s t r a a t 6 | 5 3 14 A E B r u ch e m | 0 4 18 - 6 4 4 0 0 5w w w . l a n d g o e d g r o e n h o v e n . n lw w w . l a n d g o e d g r o e n h o v e n . n lw w w . l a n d g o e d g r o e n h o v e n . n lw w w . l a n d g o e d g r o e n h o v e n . n lw w w . l a n d g o e d g r o e n h o v e n . n lw w w . l a n d g o e d g r o e n h o v e n . n lw w w . l a n d g o e d g r o e n h o v e n . n lw w w . l a n d g o e d g r o e n h o v e n . n lD o r p s s t r a a t 6 | 5 3 14 A E B r u ch e m | 0 4 18 - 6 4 4 0 0 5w w w . l a n d g o e d g r o e n h o v e n . n lw w w . l a n d g o e d g r o e n h o v e n . n lw w w . l a n d g o e d g r o e n h o v e n . n lw w w . l a n d g o e d g r o e n h o v e n . n lw w w . l a n d g o e d g r o e n h o v e n . n lw w w . l a n d g o e d g r o e n h o v e n . n lw w w . l a n d g o e d g r o e n h o v e n . n lw w w . l a n d g o e d g r o e n h o v e n . n lD o r p s s t r a a t 6 | 5 3 14 A E B r u ch e m | 0 4 18 - 6 4 4 0 0 5

Restaurant Groenhoven & Ons KelderkeZOMERS AANBOD

* elke 4e persoon gratis * bij 2 personen 10% korting geldig in juli en augustus 2013 korting geldt voor het eten en niet i.cm. andere actie

ZakelijkProductief vergaderenPresentatie, Congres

1001 RedenenBruiloft, Feest, Borrel,

Doop, Kick-off, HighTea

Reserveer via de

QRcode of bel even

G O L F V E R E N I G I N G

GolfClub De Dorpswaard | Piekenwaardweg 3 | 5331 PD Kerkdriel Tel. 0418 – 634803 | [email protected] | Fax. 0418 – 634630

Brasserie de Pieckenhof

Feesten & partijen

kerkdriel • Restauranthouders die meedoen met de actie van Het Carillon laten alle bezoekers een bon invullen. Met deze bon is er kans op het winnen van een VIP-dinerbon t.w.v. € 100,-. Daarbij mag gratis gebruik worden gemaakt van een taxi van vervoersbedrijf Juijn uit Zaltbommel.

De trekking werd verricht door Jeroen Roeters en Anita van Herwijnen van ‘t Oude Veerhuis in Ammerzoden. De VIP-dinerbon t.w.v. E 100,- van Landgoed Groenhoven is gewonnen door Coriene de Laat uit Ammerzoden. Coriene was niet in staat om de bon op te komen halen zodat de foto van de overhandiging de volgende keer wordt geplaatst.

Ria de Wit en haar man (l) en Conny de Wit met haar man.

Ria en Conny de Wit hebben twee maanden geleden de VIP-dinerbon gewonnen. Ria: “Ik ben samen met mijn man en mijn schoonzus en zwager, zaterdag 27 juni naar Gasterij den Dijk in Gameren geweest. Ik vind het een heel gezellig en knus restaurant. We heb-ben heerlijk gegeten en gedronken. De ontvangst was uitermate vriendelijk, een goede gastheer en een prima kok. Wij vinden het echt een aanrader om daar gezellig, knus, maar vooral goed te eten. Het is gewoon super en met een aantal glazen wijn/bier zijn we laat op de avond weer huiswaarts gegaan met taxi Juin.”

kerkdrieldie meedoen met de actie van Het Carillon laten alle bezoekers een bon invullen. Met deze bon is er kans op het winnen van een VIP-dinerbon t.w.v. gratis gebruik worden gemaakt van een taxi van vervoersbedrijf Juijn uit Zaltbommel.

Uit eten

Ook adverteren

Adverteren op deze pagina’s?

Bel Regiomedia BV0418-572290

Page 11: Carillon 31 juli 2013

Door Theo Leerintveld

Poederoijen • Slot Loevestein mag dan door de landelijke politiek niet altijd als volwaardig worden aangezien (gezien de vele kortingen op subsidies), gelukkig denkt het publiek daar heel anders over. Afgelopen weekend kon iedereen in Poederoijen genieten van de ‘Meyden van Loevestein’, waarbij tientallen dames gehuld waren in Middeleeuwse klederdracht. Een keur aan oude ambachten en lang vergeten kookmethoden werden gedemonstreerd aan een nieuwsgierig publiek. Ondanks fl inke hoosbuien in de och-tend, was het bij een middagtemperatuur van 25 graden en een helderblauwe hemel genieten van dit mooie nieuwe evenement.

Deze foto’s zijn GRATIS te downloaden vanaf onze website. Ga naar: www.carillon.nl / Fotoalbums / Onder de loep

Onder de loep / Meyden van Loevestein Carillonnetjes

Tarieven:- € 0,40 per woord, mini-mum van € 10,-.

- Brieven onder nummer € 6,50 extra.

- Op rekening € 7,50 extra. - Tarieven excl. BTW.- Opgave vóór maandag 10.00 uur.

- Eerste plaatsing gratis voor particulieren (muv famili-eberichten en persoonlijke mededelingen). Maximum aantal tekens 120. Tekst digitaal aanleveren via [email protected] De redactie houdt zich het recht voor om advertenties te weigeren zonder opgaaf van reden.

KINDERFEESTJE (vanaf 7 jaar), WORKSHOPS bij Boerderij DE SPIJKEN. Maak zelf de prachtigste kaarsen. Bel voor meer informatie Truus Kras 0623075084 of www.despijken.nl

I.v.m. uitbreiding van ons callcenter zijn wij op zoek naar nieuwe col-lega’s vanaf 16 jaar.Zin in een nieuwe uitda-ging? Wij bieden fl exibele werktijden en een gezel-lige werksfeer. Logic-Call Rosmalen 073-5286700.

Voor een feestje: Bel Piek van Mil! Voor het huren van een tent, biertaps, stoelen, hangtafels, barkruk-ken, enz. Ammerzoden tel. 073-5996468; Joop 06-51138758; Marc 06-53805749.

Voor al uw stukadoors-werkzaamheden: Stuca-doorsbedrijf Kreemers, tel. 06-54280296.

Rioolafvoer verstopt of defect? Van Herwijnen helpt u direkt! Rioolon-tstoppingen, onderhoud, rioolreinigingen, aanleg en reparatie. Camera-inspectie. M.M. van Her-wijnen, Bulkseweg 26, 5331 PK Kerkdriel. Tel. 0418-631682 of 06-54900800 of 06-54365525.

Wij zijn een gezin uit Zaltbommel bestaande uit moeder en dochter en zoe-ken een nette vrouwelijke huurder. De kamer is 15m2, gemeubileerd en gestof-feerd. Keuken, woonkamer, badkamer en toilet zijn allen gedeeld. De huurprijs is € 300,- incl. g/w/e en zal per direct voor onbepaalde tijd beschikbaar zijn. Voor meer info bel 0620618599.

Verhuur van geboorte- en feestborden: *tuinwiegjes, 3D-ooievaar; Abraham/Sarah-pop; *Trouw-jubi-leumboog; *verkoop van div. versieringen. Chantal’s geboorte- en feestborden, Hedel, 073-5994458,www.chantalsgeboorteenfeest-borden.nl

ACTIEF DE ZOMER DOOR!? Zin in nieuwe inspiratie? Nieuwe mensen ontmoe-ten? En samen dingen ondernemen?Kom dan in beweging met www.OpenJeHart.nu Nu ook in deze regio via www.beweegje.nl

Merks springkussenver-huur: overdekte spring-kussens, Abraham, Sarah, etc. Kijk op www.spring-kussenstehuur.nl voor de nieuwste modellen, tel. 06-15237328.

Te koop gevraagd: mooie gebruikte meubelen o.a. eiken, bankstellen, eet-hoeken + kasten + barok en noten meubelen. Tel. 06-54901516

Te huur per 1 september, Woonruimte in Heerewaar-den. Rustig gelegen studio,met balkon, badkamer en eigen opgang. Max. 2 personen. info H. Drost 06-27190926

Gratis af te halen, hardhouten voordeur met dubbel glas. Tel. 06-12812071

Akkermans Feestverhuur en Catering ‘UW FEEST, ONZE ZORG’. Voor al uw feesten en partijen bent u bij Akkermans aan het juiste adres. Van statafel tot compleet georganiseerd feest.www.akkermansfeest-verhuur.nl [email protected]

Te koop dames- en heren-fi ets, vrijwel nieuw. Merk: Sparta Marathon. Prijs € 300,- p.s. Tel. 06-54660026

Schoonheidssalon La Silhouette, volledige huid-verzorging, harsbehande-lingen, elektrisch ontharen, permanente make-up en sportmassage. Schoon-heidsspecialiste Simone Blokland, lid ANBOS. Well-seind 0418-551779

Plaats een advertentie bij de Caril-lonnetjes. De eerste plaatsing voor parti-culieren

[email protected] 0418-572290www.carillon.nl

Als dank een nieuwe fi etskerkdriel • Chris van Uitert Tweewielers neemt afscheid van Marit van de Einden. Linda Verhoeven neemt haar taak over. Vanaf Maart 2007 was Marit het vertrouwde gezicht op zater-dag in de tweewielerwinkel, waar ze klanten te woord stond en hielp met de ver-koop van diverse accessoires. Nu ze haar studie heeft afge-rond, kan ze het werk in de

winkel niet meer combine-ren met haar nieuwe baan. Omdat ze graag op de fi ets naar haar werk gaat kreeg ze uit handen van Linda Verhoeven een nieuwe fi ets aangeboden als dank voor de fi jne samenwerking.Linda is sinds 1 Juli iedere middag aanwezig in de tweewielerzaak om klanten te woord te staan en waar nodig te adviseren.

Marit van de Einden en Linda Verhoeven (l).

Page 12: Carillon 31 juli 2013

11Woensdag 31 juli 2013

Gemeentenieuws

Woensdag 31 juli 2013

Kerkstraat 455331 CB Kerkdriel

T: 14 0418E: [email protected]

Meer informatie:

www.maasdriel.nl

volg ons op twitter@Gem_Maasdriel

of op Facebook

Gemeente Maasdriel

Aangevraagde omgevingsvergunningen (Wabo)Aanvraag omgevingsvergunningen voor deelactiviteit bouwen• Hedel, Broekheuvelsestraat 2, 5321 JC; uitbreiden bedrijfsruimte met kantoor en opslaghal (18-07-2013)• Hedel, Molendijk 32, 5321 GG; plaatsen tuinhuisje (18-7-2013)• Hurwenen, Waaldijk 107, 5327 KP; aanbouwen tuinkamer (22-07-2013)• Kerkdriel, Reinaldstraat 31, 5331 XA; oprichten bijgebouw (22-7-2013)Aanvraag omgevingsvergunning voor deelactiviteit aanleggen• Rossum, Achterdijk 5A, 5328 JL; aanleggen van aarden wallen voor geluid reductie (22-07-2013)Aanvraag omgevingsvergunning voor deelactiviteit uitweg• Hedel, Koningin Wilhelminastr 16, 5321 TC; verbreden uitweg en verplaatsing van lantaarnpaal (18-07-2013)

Voor het slopen, bouwen en veranderen van bouwwerken is meestal een vergunning nodig. Aangevraagde vergun-ningen kunt u niet inzien, maar verleende vergunningen kunt u wel inzien. Tegen verleende vergunningen kunt u bezwaar maken.

BesluitenregisterGeweigerde omgevingsvergunning• Hedel, A.C.D.R. van Steveninckstraat 7, 5321 GJ; uitbreiden woonhuis 1e fase (09-07-2013)Ingetrokken omgevingsvergunning• Hedel, Architronlaan 3, 5321 JJ; bouwen bedrijfsloods met dienstwoning (05-07-2013)Verleende omgevingsvergunningen (Wabo)Omgevingsvergunning voor deelactiviteit bouwen• Ammerzoden, Langehof 22, 5324 EM; bouwen carport (12-07-2013)Omgevingsvergunning voor deelactiviteit bouwen en strijd gebruik gronden bouwwerk met RO • Rossum, Burg. van Randwijckstraat 23B, 5328 AS; bouwen veranda (19-07-2013)• Velddriel, Wordenseweg 5, 5335 JA; wijzigen reeds verleende bouwvergunning voor renovatie bedrijfspand

(18-07-2013)Drank- en horecawet• Hedel, Herberg De Zwaan; ontheffi ng verbod voor zonder vergunning verstrekken van zwakalcoholhoudende

drank tijdens het Hedels Spektakel op 14 september 2013 (15-07-2013)

Als u meent rechtstreeks in uw belang te zijn getroffen door één of meerdere van deze besluiten kunt u binnen zes weken na bovengenoemde datum van bekendmaking/verzending (= datum tussen haakjes), een gemotiveerd bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel indienen. Een bezwaarschrift schorst niet de werking van dit besluit. Indien u dit wenst, kunt u tegelijk met de indiening van uw bezwaar-schrift, een verzoek voor het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank, sector bestuursrecht, postbus 9030 6800 EM Arnhem.

Donderdag

Poederoijen • Zomer op Loevestein, 11:00 - 17:00 uur. Bijna elke dag is er wel iets bijzonders te doen. Brakel • 15:30 uur, WTC Maaswaal houdt op 1 en 8 augustus voor 60- plus-sers op het parcours aan de Langerakseweg 60plus wedstrijden. Deze wedstrij-den tellen mee voor het jaarklassement 2013 met in totaal 51 wedstrijden op het programma. kerkdriel • Leijenstein: 10:30 uur Beter bewegen, Alemzaal; 14:30 Creamid-dag, Kerkdrielzaal

Vrijdag

Ammerzoden • Heili-genweg 6. Springwedstrijd voor B t/m ZZ bij Gelderse Boys. Zaltbommel • Film: De Smurfen 2 (3D/NL), 13:15 uur, Cinema ZaltbommelZaltbommel • Film: Ver-schrikkelijke Ikke 2 3D/NL, 15:30 uur, Cinema Zaltbom-mel. Entree € 8,50. Vanaf 6 jaar. Zaltbommel • Film: Spijt, 18:15 uur, Cinema Zaltbom-mel. Entree € 7,-. Vanaf 9 jaar.Poederoijen • Schemer-wandeling rond Loevestein, 20:00 - 22:00 uur. De wande-ling start bij het toegangs-hek van de grote parkeer-plaats bij Slot Loevestein. Meer informatie: 06-51207153 of mail [email protected]. Kosten: € 5,-, kinderen: € 3,-Zaltbommel • Film: Grown ups 2, 20:15 uur, Ci-nema Zaltbommel. Entree € 7,-. Vanaf 9 jaar.kerkdriel • Leijenstein: 14:30 uur Koken met de kok, Kerkdrielzaal

Zaterdag

Ammerzoden • Heili-genweg 6, Dressuurwed-strijd voor BB t/m ZZ-L bij Gelderse Boys.Zaltbommel • Film: De

Smurfen 2 (3D/NL) 13:15 uur, Cinema Zaltbommel.Zaltbommel • Stadswan-deling Zaltbommel met stadsgids, 13:30 - 15:00 uur, Vertrek vanaf TRIP, Markt 10. Aanmelden via [email protected]. Kosten: € 2,50, incl. kop koffi e/thee bij de HEMA. Zaltbommel • Torenbe-klimming Sint Maartens-kerk, 14:30 - 15:30 uur. Mini-mum leeftijd 12 jaar. Zaltbommel • Film: Ver-schrikkelijke Ikke 2 3D/NL, 15:30 uur, Cinema Zaltbom-mel. Entree € 8,50. Vanaf 6 jaar. Zaltbommel • Band Voo-doo Swing in Cafe de Spin, 16:00 uur, Waterstraat.Toegang gratis! Zaltbommel • Film: Spijt, 18:15 uur, Cinema Zaltbom-mel. Entree € 7,-. Vanaf 9 jaar.Zaltbommel • Orgelcon-cert Sint Maartenskerk: André Knevel, 20:00 uur. Vanavond bespeelt hij het Wolfferts-Heyneman orgel. Zaltbommel • Film: Red 2, 20:15 uur, Cinema Zaltbommel, Zaltbommel Entree € 7.- Vanaf 12 jaar.kerkdriel • Leijenstein: 17:30 uur, Kerkdienst Alemzaalhedel • Aan de Molendijk, 1e Maasoever-Toernooi op de banen van P.V. Hatalle .Start 10.30 uur, u wordt om 10.00 uur verwacht. Inschrijving is mogelijk tot daags voor de wedstrijd via wedstrijdzaken van P.V. Hatalle.

Zondag

Ammerzoden • Dres-suurwedstrijd Gelderse Boysonbekend, Heiligenweg 6, Dressuurwedstrijd voor BB t/m ZZ-L. Brakel • Oude Moestuin geopend, 13:00 - 17:00 uur, achter Huis Brakel. De toe-gang is gratis. Zaltbommel • Film: De Smurfen 2 (3D/NL), 13:15 uur, Cinema Zaltbommel Zaltbommel • Film: Ver-schrikkelijke Ikke 2 3D/NL, 15:30 uur, Cinema Zaltbom-

mel. Entree € 8,50. Vanaf 6 jaar. Zaltbommel • Film: Grown ups 2, 20:15 uur, Cinema Zaltbommel, Zalt-bommel. Entree € 7,-. Vanaf 9 jaar.

Maandag

kerkdriel • Leijenstein: 14:30 uur, Spellenmiddag , Kerkdrielzaalkerkdriel • 6de Kinder-vakantieweek van 5 tot 7 augustus.hedel • Tot 9 augustus, 45e Kindervakantieweek.

Dinsdag

kerkdriel • Leijenstein: 10:00 uur Koersbal, Kerk-drielzaal

Woensdag

maasdriel • Open eet-tafel KBO Maasdriel, 11:30 - 13:30 uur, Leyenstein, Hoenzadrielzaal. Toegang voor leden en niet leden. Drankje vooraf, 3gangen maaltijd en koffi e na. € 7,50 ter plekke betalen.Zaltbommel • Film: De Smurfen 2 (3D/NL), 13:15 uur, Cinema Zaltbommel.poederoijen • Stoere struintocht voor de al-lerkleinsten (4 tot 8 jaar), 14:00 uur, Startlocatie: toegangshek grote P-plaats Slot Loevestein. Aanmelden is niet nodig. Kosten: € 5,- volw. € 3,- kinderen. Zaltbommel • Film: Ver-schrikkelijke Ikke 2 3D/NL, 15:30 uur, Cinema Zaltbom-mel. Entree € 8,50. Vanaf 6 jaar. kerkdriel • Zomer Tai Chi aan de Zandmeren, 19:00 - 20:00 uur. Vrijwil-lige bijdrage is welkom! Informatie: Tai Chi school De Witte Lelie. brakel • Zangavond Vakantie Bijbel Week Sing-Inn, 19:30 - 21:00 uur, Nabij Marktplein.kerkdriel • Leijenstein: 14:30 uur, Spellenmiddag Kerkdrielzaal

Agenda Ontwerpbestemmingsplan “Kerkdriel en Hoenzadriel 2013” (BP1084)Van 1 augustus tot en met 11 september 2013 ligt het ontwerpbestem-mingsplan ‘Kerkdriel en Hoenzadriel 2013’ ter inzage. Dit bestemmings-plan “repareert” de delen die door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State zijn vernietigd in het kader van het beroep tegen het huidige bestemmingsplan. Daarnaast zijn tussentijds geconstateerde omissies gecorrigeerd en tussentijdse ontwikkelingen zoals bestemmings-planwijzigingen, omgevingsvergunningen, ontheffi ngen, afwijkingen etc. die sinds de vaststelling van het huidige plan zijn vastgesteld of verleend en onherroepelijk zijn, in het plan verwerkt.InzienIedereen kan het ontwerpbestemmingsplan tijdens de openingstijden inzien in het gemeentehuis in Kerkdriel, Kerkstraat 45.U kunt het bestemmingsplan ook vinden op: • onze website onder ‘Wonen en Leven / Bouwen en bestemmingsplannen

/ Bestemmingsplannen inkijken.• op de website www.ruimtelijkeplannen.nl via de link http://www.ruimte-

lijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0263.BP1084-ON01.De bronbestanden zijn beschikbaar via http://www.imro.maasdriel.nl/plannen/NL.IMRO.0263.BP1084-/NL.IMRO.0263.BP1084-ON01.ReagerenIedereen kan tijdens de inzagetermijn reageren op het plan. Uw zienswijze stuurt u onder vermelding van ‘BP1084’ aan: de gemeenteraad van Maas-driel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel.Wij ontvangen bij voorkeur uw zienswijzen schriftelijk, per e-mail is niet mogelijk!Als u uw zienswijzen mondeling wilt indienen, kunt u hiervoor contact opnemen met de behandelend ambtenaar.Meer informatieVoor meer informatie neemt u contact op met de behandelend ambtenaar de heer M.R. Prins, telefoonnummer (0418) 63 88 88, of mailt u naar [email protected], t.a.v. M.R. Prins.

Industriestraat 9 | 5331 HW Kerkdriel | T (0418) 63 63 63 | www.printbest.nl | [email protected]

ontwerp • huisstijl • drukken • printen • kopiëren promotie • posters • reclameborden • familiedrukwerk brochures • fl yers • stickers • banners • folders presentatiemappen • afwerking • ontwerp • huisstijl drukken • printen • kopiëren • promotie • posters reclameborden • familiedrukwerk • brochures • fl yers stickers • banners • folders • presentatiemappen afwerking • ontwerp • huisstijl • drukken • printen P R I N T B E S T

D R U K K E R I J

bommelerwaard • In de zomer genieten veel mensen van de zon. Bij uitstek ook de periode om bewust met de zon om te gaan. Want behalve dat je kunt genieten van de goede en prettige effecten van zonneschijn, moet je er ook rekening mee houden dat de zon een belangrijke ver-oorzaker van huidkanker is. Volgens het KWF stijgt het aantal huidkankerpati-enten snel. Daarmee neemt ook de behoefte toe aan informatie over het herken-nen van verdachte plekjes en vlekjes.

Actinische keratose, de medische term voor zonne-schade, is een huidaandoe-ning die kan uitgroeien tot huidkanker maar nog rela-tief onbekend is. Hierover is nu een nieuwe website in het leven geroepen: www.zonneschade.nl.Naast verstandig zonnen is het ook van belang je huid te kennen, zoals dermato-loog Marcel Bekkenk, beden-

ker van de app Huidmonitor, aangeeft: “Wees bewust van veranderingen op je huid en van de schade die de zon op je huid kan aanrichten. Ont-dek je een verdachte vlek, ga dan altijd naar de huisarts.”

Hoe ontstaat zonneschade? De uv-straling van de zon richt zowel in als op de huid schade aan, die zich in de loop van de jaren opbouwt. Zonneschade wordt ook wel actinische keratose genoemd, een huidaandoe-ning die te herkennen is aan roodachtige, schilferige plekjes. Ze kunnen variëren in grootte, vorm en kleur. Meestal zijn de plekjes klei-ner dan 1 cm. Als je je huid controleert is het niet alleen belangrijk om te kijken, maar ook om je huid goed te voelen. Zonneschade voelt ruw aan, vergelijkbaar met de structuur van schuurpa-pier. Deze plekjes kunnen vanzelf overgaan. Er is ech-ter een kleine kans dat een of meer plekjes zonneschade uitgroeien tot huidkanker.

Door je huid in de gaten te houden kun je veranderin-gen tijdig signaleren. Als je verandering of verdachte plekjes ontdekt, neem dan altijd contact op met je huisarts.

Voornamelijk mensen met een licht huidtype die vaak in de zon komen, lopen een hoog risico. Het is te vergelijken met een emmer en druppelende kraan. Als je een hele grote emmer hebt, kan het zijn dat deze nooit overstroomt, ongeacht hoe lang de kraan blijft druppe-len. Als je een kleine emmer hebt, kan deze snel vol raken. Je zongedrag bepaalt hoe hard de kraan stroomt en je huidtype hoe groot de emmer is. Het is bekend dat het belangrijk is om je huid te beschermen met anti-zonnebrandproducten en beschermende kleding. Daarnaast is het goed je huid regelmatig te controle-ren om vroegtijdig zonne-schade of andere veranderde plekjes te ontdekken.

Zonneschade, wat is het en hoe herken je het

Page 13: Carillon 31 juli 2013

zaltbommel • Viviana van Hees twee maal fi nale op Wereldkampioenschap BMXDe 17 jarige studente en talentvolle fi etscrossster Vivi-ana van Hees uit Zaltbom-mel die opgenomen was in de Nationale WK selectie van bondscoach Bas de Bever was zeer succesvol op het UCI BMX Wereldkampioenschap, dat afgelopen weekend werd verreden in Auckland Nieuw Zeeland. Ze bereikte als eer-ste jaar Junior Women maar liefst twee keer de fi nale. Op Zaterdag bereikte ze de time-trial super fi nale waarin ze als 8e eindigde met maar 1,069 sec achterstand op de

Wereldkampioen. Voor zon-dag stond haar wedstrijd op het programma. Na drie ster-ke reeksen met een 6e, 3e en een 4e plaats ging Viviana als vierde door naar de fi na-le. In deze zeer sterk bezette fi nale had Viviana geen goede start maar reed verder een sterke race en kwam als 5e over de streep. Zo zal Viviana van Hees woensdag 31 juli weer na twee weken landen op Schiphol en kan ze tevreden terug kijken op een geslaagd Wereldkam-pioenschap. Het volgende Wereldkampioenschap zal in 2014 in eigen land zijn en wel in AHOY Rotterdam.

kerkdriel • In Kerkdriel wordt de laatste hand gelegd aan de voorberei-dingen voor het Eurol/Veka Nederlands Kampioenschap autocrosswedstrijd van zaterdag 17 augustus a.s. De Autocrossvereniging ACCG, uit het Brabantse Geffen staat garant voor de organi-satie van deze wedstrijd. In de diverse klassen zijn de punten te verdelen waarbij de juniorklasse de meest

recente klasse is. In het kader van de jeugd heeft de toekomst is deze klasse een aantal jaren geleden opgericht door het overkoe-pelend orgaan KNAF. Met een standaard 1300cc motor mag je vanaf je 14e tot aan het jaar waarin je 18 wordt in deze klasse meerijden. Vol gas zonder rijbewijs kun je dus je eerste bekers ver-overen.De kleiondergrond van Kerk-

driel zal er bij droog weer voor gaan zorgen dat er een snel wedstrijd verloop zal zijn op de baan. Hoge snel-heden, turbodruk, driften en strijd staan niets meer in de weg om zaterdag 17 augustus te omcirkelen in je agenda om de deelnemers aan te komen moedigen in Kerkdriel.Het terrein is gelegen aan de Drielse Veldweg nr 15 te Velddriel.

17Woensdag 31 juli 2013

Sport

Kampioenschap Autocross te Kerkdriel

Viviana van Hees

De coureurs gaan vol gas over de crossbaan.

Voetbalheerewaarden • SVHProgramma oefenwedstrijd11 aug.: White boys1 - SVH1 13.0018 aug.: SVH1 - Irene 13.00Bekerwedstrijden25 aug.: Lekvogels-1 SVH1 17.0027 aug.: SVH1 - Brakel1 18.301 sept.: SVH-1 - BZS 14.308 sept.: Aanvang competitie

Goed resultaat voor Viviana op Wereldkampioenschap BMX

Paarden en pony kerkdriel • Op Dieren-sportcentrum ‘t Laar werd 19 t/m 21 juli een dressuur-wedstrijd voor paarden gehouden tot en met Z2 niveau.

Hellen Lahey maakte met haar paard Simply Black haar wedstrijddebuut. De combinatie behaalde in de klasse B een 3e plaats (184 punten) en een mooie 4e plaats met 187 punten. Op zondag een mooie twee-de en derde plaats met 180 punten voor de combinatie. Jan Willem Theuns behaalde met zijn paard Ultimo 177 punten in deze rubriek. Op zaterdag reed Suzan Horst met Zhivago nakom-ling Elanko voor het eerst een L1 wedstrijd. Het duo behaalde een tweede plaats met 183 punten. De com-

binatie Nina van Mook en Dilinda M namen deel aan de L2 rubriek en behaalde de derde plaats met 192 punten. Zondagmiddag reden er in de L2 rubriek twee MRMV leden mee, Nina van Mook en Karin van Zonsbeek. Nina reed haar paard Delinda M naar een 3e plaats met 187 punten en een 3e plaats met 188 punten. Karin van Zons-beek en Activ K behaalden in deze rubriek 175 punten.

Op donderdag 25 juli reed de familie van Mook naar Herveld. Lotte van Mook behaalde met haar pony Leunsveld Walter een mooie eerste en tweede plaats in de klasse M1. Met 180 en 188 punten mocht de com-binatie weer 2 winstpunten aan hun puntentotaal toe-voegen.

Ook afgelopen weekend was er weer succes voor de MRMV leden. Op zaterdag namen de zusjes van Mook deel aan een dressuurwed-strijd in Gameren. Lotte behaalde daar tweemaal een eerste prijs met 201 en 188 punten (3 winstpunten) waardoor zij nu met haar pony Leunsveld Walter een klasse hoger mag gaan starten. Nina presteerde de afgelopen dagen ook weer uitstekend. Zaterdag schreef ze met haar paard Delinda M de L2 rubriek op haar naam met 210 punten. In de tweede proef behaalde ze 192 punten en een mooie tweede plaats. Een succesvol-le dag voor de combinatie: met 4 winstpunten keerde ze huiswaarts. Op zondag werd er goed gepresteerd op de thuiswed-strijd van de MRMV leden. In de klasse B was er twee

keer een eerste plaats voor Alicia Ackermans. Met haar zwarte pony Rex behaalde ze bij beide juryleden 193 punten. Lotte van Mook reed haar pony Leunsveld Walter harmonieus naar de overwinning in beide M1 rubrieken. De combinatie kreeg 188 en 205 punten van de jury.

De volgende dressuur-wedstrijd op ‘t Laar staat gepland op zaterdag 24 en zondag 25 augustus, start 10.00 uur.

ammerzoden • Gelderse BoysVelddriel dressuur: Francien Vereecken met Golden Girl cat. B kl. L1 2 x 1e 188/198 punten = 2 wp, Anne van Schaijk met Calvados cat. B kl. B 182 en 183 punten = 2 wp

Postduivenammerzoden • Steeds SnellerUitslag van de wedvlucht vanuit Nijvel, 142 km, dui-ven 319: Jan de Werd 1-4-5-6-7-8-20-25-26-27-29; Jana Smulders / Jonkers 2-3-9-12-13-14-18-19-28; Comb T Jonkers 10-11-21-22-23-24; Mari de Laat 15-16-17; Toine v Beers 30-32; Bart v Kuik 31

kerkdriel • MaasbodeTours 20-07, Duiven 89:J. Hooymans 1-2-3-5-6-8-9-11-12-13-14-15-16-17-18-19-20-21-23; Jeroen van Vugt 4-10; Joh. Ackermans 7-22Nijvel 21-07, Duiven 333: Jeroen van Vugt 1-7-12-13-17-

18-21-22-23-30-33-50-51-56-57-58-59-75-79-80-83-84; Comb R. van Oss & Zn 2-3-5-6-9-10-14-15-16-19-20-25-26-27-29-31-32-35-36-37-38-40-41-42-44-45-47-48-53-54-55-61-62-63-71-72-73-74-78-82; Joh. Ackermans 4-11-34-39-43-46-49-52-60-67-81; M. Piels 8-24-65; J. Vissers 28-77; H.R. van Heumen 64-70; Andrzej Juszczak 66; Justin van Bruchem 68; H. van Houten 69; G.J. Quik 76Nijvel 28-07, Duiven 220: Comb R. van Oss & Zn 1-4-5-7-8-9-13-14-15-16-17-19-20-23-24-25-26-27-29-30-39-40-41-45-46-48-49-50-51-52; J. Vissers 2-18-42-43-44; Jeroen van Vugt 3-10-11-12-28-31-32-33-36-53-55; Joh. Ackermans 6-21-22-34-35-38; H. van Houten 37-47; Justin van Bruchem 54

Dartenkerkdriel • Zondag 18 augustus Wens Ambulance Brabant Dart toernooi. Gezel-lig dart toernooi t.b.v. de Wens Ambulance Brabant, onderdeel van de Doe een Wens stichting.Zaal open vanaf 12.30 uur, inschrijven tot 13.15 uur. Aanvang 13.0 uur. Inschrijf-geld E 5,- (al het inschrijf-

geld gaat naar de Wens Ambulance). Prijzen: bekers. Poulesysteem gevolgd door Knockout Winnaars- en Verliezersronden. Maximaal aantal deelnemers 64, vol is vol. Voorinschrijven is telefonisch mogelijk (vraag naar de inschrijfmogelijkhe-den of via facebook) Locatie: Sophie’s Choice, Camping Maaszicht, Maasbandijk 1a, Kerkdriel, tel. 0418-629929

www.carillon.nl/bedrijftoevoegenbedrijvengids

ammerzoden • Davy Pootjes van het Hannamax Red Bull KTM Team is tijdens de vierde wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc op de Lausitzring in Duitsland op een zevende plaats geeindigd. Davy reed de hele fi nale rond de vijfde plaats en had tot in de slotfase de zesde plaats in handen. Helaas moest hij toen nog een plaats prijs-geven aan Henry Jacobi en werd op een zevende plaats afgevlagd.

Page 14: Carillon 31 juli 2013

Het Carillon is een onafhankelijke uitgave van Regiomedia b.v. en wordt wekelijks op woensdag gratis huis-aan-huis verspreid in de gemeente Bommelerwaard in een oplage van 22.000 exemplaren. Ook wekelijks te vinden op: www.carillon.nl

redactieledenTheo Leerintveld: tel. 06-53799146 AmmerzodenEls van den Bogert: tel. 06-23422993 AmmerzodenAnnelieke Haubrich: tel. 06-23876586 BrakelGijs Krist: tel. 06-50596481 HeerewaardenAdele Pompen: tel. 06-23242523 KerkdrielJan Piels: tel. 06-40295962 KerkdrielMarijke Tasche-v.d. Elsen: tel. 06-15047428 KerkdrielSaskia Pompen: tel. 06-39387243 KerkdrielGerry Verhoeven: tel. 06-43797833 KerkdrielHanneke Roos: tel. 06-53373055/0418-661111 RossumMaarten van Hintum: tel. 06-15007888 WellseindErik Geursen tel. 06-51436506 Zaltbommel

inleveren kopijMaandag vóór 10.00 uur. Digitaal, met MSWord tekstbestanden en eventuele foto’s als attachment (in hoogste jpg-resolutie) gekoppeld aan het bericht! e-mail: [email protected]

advertentiesRegiomedia b.v. - Industriestraat 9, 5331 HW Kerkdrieltel. 0418-572290 - fax 0418-572291 - e-mail: [email protected]

vormgeving & opmaak Regiomedia b.v. - Kerkdriel

Geen Carillon ontvangen? Bel: tel. 0418-572290

Hoera, Stan heeft een broertje

Teun19 juli 2013

Marcellino, Joke en Stan Leenders

Wilhelminaplein 10, 5331 TB Kerkdriel

Familiebericht

Woensdag 31 juli 2013 15

ColumnFranka Huveneers (zaltbommel, ondernemer)

VakantiemodusMijn vorige column ging over de eindsprint naar de vakantie toe. Terwijl ik deze column schrijf lig ik heerlijk in mijn ligstoel op een camping in de Hooge Velu-we. Niets geen moeten, alleen nog maar mogen. Mijn gezel-schap bestaat uit wat nieuws-gierige vogeltjes en konijntjes die hopen op wat left overs van ons ontbijt. Zodra ze in de buurt zijn worden ze afgeschrikt door mijn kinderen maar toch, het is zover, ik zit in de vakantiemodus. Even geen planning en vooral geen structuur. Iedere avond de BBQ aan en het toetje bestaat uit een stel heerlijk plakke-rige marshmallows.Ik moet er even inkomen maar als ik er in zit, dan blijf ik het liefste in deze modus hangen. Alles is zo lekker anders. In mijn dagelijks leven ben ik namelijk behoor-lijk van de structuur en wil ik graag weten waar ik aan toe ben. Met kamperen is het net even anders. Je weet dan totaal niet waar je aan toe bent en kun je nog geen uur vooruit kijken. Dat bleek vorig jaar wel toen wij voor het eerst gingen kamperen. Zo onervaren als wij waren hadden we voor twee weken in Nederland een kampeerplaats geboekt. Gewoon lekker basic, alleen een tent met een luchtbed op de grond. Het was koud en nat en het leek onderhand meer op survivallen. Dit had een vakantie moeten zijn geen bootcamp! Na een week regen en nog een week nattigheid in het vooruitzicht zijn we alsnog vertrokken naar Zuid Frankrijk. Kijk, en juist die fl exibiliteit spreekt mij nu zo aan. Het ene moment zit je in regenachtig Nederland en het andere moment (lees twaalf uur later) zaten we in de zon op een camping in Zuid-Frankrijk. Go with the fl ow, geen stress en inspelen op wat zich voordoet dat is voor mij pas echt vakantie. Ieder jaar neem ik mij dan ook weer voor om de relaxte vakantie-modus bij thuiskomst zo lang mogelijk vast te houden. Maar u voelt hem al aankomen, dat gaat niet zo mak-kelijk. Thuis worden er gewoon weer dingen van je ver-wacht en dien je weer ergens op tijd op te duiken. Dus nu maar extra genieten van die kostbare drie weken per jaar dat je even geen verplichtingen hebt. Na het schrij-ven van deze column gaat mijn laptop voor drie weken op retraite, verstop ik mijn smartphone en stort ik me op een stapel ongelezen boeken en tijdschriften. Moet lukken zo op de camping. Alleen die verrekte afwas drie maal per dag. Volgende keer een vaatwasser mee want dit afwasritueel haalt me toch echt uit mijn vakantiemodus.

Reageren? Mail [email protected]

Leuk prijsje!

Advertentieprijzen van familieberichten € 17,50 incl. btw(per blok van 4 bij 4,5 cm)

Teisterbandstraat 6-8 - Kerkdriel

OPENINGSTIJDEN: Maandag t/m vrijdag 0.900 - 12.00 u / 13.00 - 18.00 u

Vrijdag koopavond tot 21.00 u / Zaterdag 09.00 - 17.00 u

www.janvandiesen.nl

DE NIEUWE COLLECTIE IS BINNEN

Hypervenom

NOVA11 PRO

www.weerstation-kerkdriel.nl

Onderlest gezien

Wilt u ook graag een foto plaatsen bij deze rubriek? De bedoeling: u stuurt foto’s in van alledaagse gebeurtenissen, genomen in de Bommelerwaard. De voelbalwedstrijd van uw zoontje, de eerste paardrijles van uw dochter of zomaar een leuke foto gemaakt tijdens een wandeling door onze mooie regio. Maar let op: de foto mag niet ouder zijn dan een week en de mooiste foto’s worden geplaatst. De lezersfoto’s van deze week:

Stuur uw foto naar: [email protected] foto’s zijn gratis te downloa-den vanaf de website.

Ga naar: www.carillon.nlFotoalbums | Uit de krant

Zonsondergang Ammerzoden woensdag 24-7. (Foto: Rex Leenders)

Ik fi etste door de Hooiweg in Hedel en zag maïs en (tarwe?) plat liggen als gevolg van het weer van afgelopen zaterdagnacht. (Foto: Wim van den Bogaard, Hedel)

Ook in Hedel afgelopen weekend veel regen en onweer maar geen meldingen van schade gelukkig. Zaterdag op zondag in 20 minuten tijd 37,5 mm regen en soms felle bliksems. (Foto: Step-han van Rooij, Hedel)

Sanitair n Verwarming n Airconditioning n Loodgieterswerken n Service n Onderhoud

Nijverheidsstraat 8b, 5331 PT Kerkdriel, Tel. 0418-664220

Sinds kort is een pagina opgericht door Dymphie Hom-mels-Rippens op facebook over het oude Kerkdriel en alle gewoontes van Drielenaren. Oude foto’s, herinneringen, gesprekken over het dialect en nog veel meer komt voor-bij. De teller blijft oplopen, inmiddels meer dan 400 leden en dat in een paar dagen. Word vrienden van kerkdrielen-vroegeretijden.

www.facebook.com/groups/kerkdrielenvroegeretijden/

www.carillon.nl/bedrijftoevoegenbedrijvengids

Page 15: Carillon 31 juli 2013

Preventieve Botmeting Door Verpleegkundig Overgangsconsulente

Zaltbommel: Woensdag 14 augustusRossum: Donderdag 15 augustus

“voorkomen is beter dan breken!”

Aanmelden bij:Jenny Nugteren tel: 0418-662827

www.praktijksophia.nl

Vakantiegevoel in eigen tuinDeze inzendin-gen heeft Het Carillon nog ontvangen.De winnaar is Carin Linssen uit Aalst. Carin ontvangt bericht van de redactie.

Schoonspringen bij oma en opa in de tuin! (Foto: Rien van Wan-rooij, Kerkdriel)

Zat net het Carillon te lezen en toen dacht ik.... deze hoort zeker bij tuingeluk!!(Foto: Carin Linssen, Aalst) Groetjes en geniet van het zon-netje!!

(Foto: Jules Leerintveld, Kerkdriel)

Ons tuingeluk: In onze oude partytent genie-ten van het bezoekvan Kees met hond Tara!!!! (Foto: Els Reu-vers, Kerkdriel)

Gezellig buiten ontbijten na een nachtje in de tent in de tuin geslapen te hebben aan de Eiken-straat. De 4 vrienden/broers Tom, Marvin, Mike en Jasper genieten heerlijk van de verse broodjes door moeder Hermien gehaald.

Mike, Marvin, Jasper en Tom: 4 stoere jon-gens nog niet toe aan vakan-ties in verre landen, zoals Al Bufera of L’Oret de Mar, maar gewoon nog veel schik in het zwem-bad in onze achtertuin.(Foto: Mariena de Leeuw, Kerkdriel)

Blijf uw foto’s insturen van alledaagse gebeurtenissen, genomen in de Bommeler-waard. Wellicht wordt uw foto geplaatst in de rubriek ‘Onderlest Gezien’. Bijvoorbeeld een foto van de voelbalwedstrijd van uw zoontje, de eerste paardrijles van uw doch-ter of zomaar een leuke foto gemaakt tij-dens een wandeling door onze mooie regio. Maar let op: de foto mag niet ouder zijn dan een week en de mooiste foto’s worden geplaatst.