Camping & Caravan "beleef Spreewald"

of 22 /22

description

 

Transcript of Camping & Caravan "beleef Spreewald"

Page 1: Camping & Caravan "beleef Spreewald"
Page 2: Camping & Caravan "beleef Spreewald"

Spreewald heeft een prachtig rivierenlandschap, dat tot de mooiste en tegelijk tot één van de meest unieke natuurreservaten van Europa behoort. De begrippen Spree en Wald staan voor ongerept binnendelta met een waterwegennet van meer dan 1.000 km in een heel klein gebied.

Beleef Spreewald!

3

Spreewald heeft een prachtig rivierenlandschap, dat tot de mooiste en tegelijk tot één van de meest unieke natuurreservaten van Europa behoort. De begrippen Spree en Wald staan voor ongerept binnendelta met een waterwegennet van meer dan 1.000 km in een heel klein gebied.

3

Dit is een uitgave van het Spreewalds Bureau

voor ToerismeRaddusch

Lindenstraße 1D-03226 Vetschau/Spreewald

Tel. 0049-35433-72299Fax 0049-35433-72228

[email protected]

Het toeristengebied Spreewald ligt helemaal in het oosten van Duitsland, 80 km zuiden van Berlijn, en is bereikbaar via de snelweg 13, afslagen Freiwalde, Duben en Lübbe-nau.

Onze internet-site geeft U alle informatie over onze regio.www.spreewald.de

www.spreewald-erlebnis.dewww.kopvanoverijssel.nl

Dit

D-03226TF

tour

2

Het samenwerkingsproject Noordwest-Overijssel en Spreewald wordt ondersteund door de Europese Unie in het kader van LEADER+ en door het land Brandenburg.

Page 3: Camping & Caravan "beleef Spreewald"

„Der Gurkenradweg©“ - Het „augurken“arrangement - een 7-daagse-toer voor fi etsers en wandelaarsInclusief:• 6 x overnachtingen met ontbijt• 5 x lunchpakketten• 5 x bagagetransport• informatiemateriaal• veiligheidscertifi caat van de touroperator

Tijdstip: het hele jaar doorAfstand: ongeveer 250 km door de unieke en betoverende fl ora en fauna van het SpreewaldPrijs per persoon: vanaf 310,00 EuroVerblijf: naar wens in pensions of hotelsAankomst: met auto of treinExtra voorzieningen: fi etsverhuur, puntertochten, kano’s, rondleidingen en veel meer

Voor het maken en organiseren van dit arrangement werd de „augurkenfi etstocht” op de internationale toeris-tenbeurs in Berlijn in 2001 met de toeristenprijsvan het land Brandenburg genomineerd.

Kanotocht door het SpreewaldDuur: 5 dagenInclusief:

• 4 overnachtingen/ontbijt in twee- persoonskamer (hotels of pensi- ons in Lübben, Lübbenau, Burg)• 3-daagse kanohuur• 3 x baggagetransport• kaarten

• veiligheidscertifi caat van de touroperator

Deelnemers: vanaf 2 personen

Tijdstip: mei tot en met september

Plaatsen: Lübben, Lübbenau en BurgPrijs per persoon: vanaf 255,00 Euro bij gebruik van een tweepersoonskamer

rropo errrator

5

Per huifkar en punter door Schlepzig rijden/varenPuntertocht en bier - dat vind je hier...

Een prachtig voorbeeld van ons aanbod.• 2 uur durende puntertocht vanaf Schlepzig• een typische Spreewald lunch in Schlepzig• een 2 uur durende huifkartocht vanaf Schlepzig• rondleiding en proeverij bij een Spreewalder bierbrouwerij

Deelnemersaantal: vanaf 12 personenTijdstip: april tot en met oktoberPlaats: SchlepzigPrijs p.p.: 38,00 Euro

Toeristencentrale SpreewaldUw touroperator met langdurige ervaringGraag organiseren wij voor u• Dagtochten en meerdaagse programma´s• Puntertochten• Ecologische excursies• Koets- en huifkartochten• Busrondreizen door het Spreewald, naar Berlijn, Potsdam, Dresden, Bautzen, en naar de Poolse buurstreek (Zielona Góra/Grünberg)• Fiets-, kano- en wandeltochten• Culturele programma´s zoals folkloristische voorstellingen en dansmanifestaties

Toeristencentrale SpreewaldOT Raddusch, Lindenstraße 1D-03226 Vetschau/Spreewald

Tel. [email protected]

www.spreewald.de

4

Page 4: Camping & Caravan "beleef Spreewald"

Ook grote delen van het natuurpark Niederlausitzer Landrücken ligt in Spreewald.In de lente- en herfst kunnen hier op één van de grootste kraanvogel-rustplaatsen van Duitsland soms tot 4.000 kraanvogels geobserveerd worden.

7

Natuurlijke beekjes, kleine riviertjes en kanalen kron-kelen zich als een labyrint door weilanden, bos, akkers, zelfs door onze steden en dorpen. Sinds 1991 bezit het Spreewald als natuurreservaat de er-kenning van UNESCO en werd daardoor onderdeel van een wereldwijd net van beschermde gebieden.

Puur

nat

uur

Zeldzame dier- en planten-soorten komen hier nog heel veel voor.

Ook grote delen van het natuurpark Niederlausitzer Landrücken ligt inSpreewald.In de lente- en herfst kunnen hier op één van de grootste kraanvogel-rustplaatsen van Duitsland soms

tot 4.000 kraanvogelsgeobserveerd worden.

7

Natuurlijke beekjes, kleineriviertjes en kanalen kron-kelen zich als een labyrintdoor weilanden, bos,akkers, zelfs door onze steden en dorpen. Sinds 1991 bezit het Spreewald als natuurreservaat de er-kenning van UNESCO enwerd daardoor onderdeel van een wereldwijd net van beschermde gebieden.

Zeldzame dier- en planten-soorten komen hier nogheel veel voor.

6

Puur natuur

7

Page 5: Camping & Caravan "beleef Spreewald"

Waar op andere plaatsen de auto gebruikt wordt voor het boodschappen doen, voor de dagelijkse rit naar het werk of voor het transport van grotere voorwerpen, gebruikt men in de kern van het Spreewald traditioneel de punter als transportmiddel. In de winter, als de Spree bevroren is, wordt een sprookje werkelijkheid en de honderden waterwegen en bevroren Spreewaldakkers nodigen tot schaatsen uit.

Kleine en grotere havens bieden in verschillende plaatsen zowel korte tochten aan met de punter, maar ook dagtochten behoren tot de mogelijkheden.Wie in het Spreewald overnacht, kan zelfs een nachtelijke tocht met een verlichtte punter beleven - met een beetje geluk is de maneschijn gratis!

9

p ,zelfs een nachtelijke tocht met een verlichtte punter bbeleven - met eenbeetje geluk is dee maneschijn gratis!

De traditionele houten punter (bij ons Kahn genoemd) bepaalt ook

Spre

ewal

d en

ig in

soo

rt

Traditionele houten punter

vandaag nog het alledaag-se leven in de kern van het Spreewald. De waterwe-gen zijn ook de belang-rijkste verbindingen tussen de plaatsen, en u ziet dan ook de plaatsnaamborden niet alleen langs de wegen, maar ook aan de oevers en aan het water.

Waar op andere plaatsen de auto gebruikt wordt voor het boodschappen doen, voor de dagelijkse rit naar het werk of voor het transport van groterevoorwerpen, gebruikt men in de kern van het Spreewald traditioneel depunter als transportmiddel. In dewinter, als de Spree bevroren is,wordt een sprookje werkelijkheiden de honderden waterwegen enbevroren Spreewaldakkers nodigen tot schaatsen uit.

Kleine en grotere havens den in verschillende plaatsen

zowel korte tochtten aan met de punter, maar ookk dagtochten behoren tot de mogelijkheeden.Wie in het Spreewwald overnacht, kan

9

De traditionele houtenpunter (bij ons Kahngenoemd) bepaalt ook

vandaag nog het alledaag-se leven in de kern van het Spreewald. De waterwe-gen zijn ook de belang-rijkste verbindingen tussen de plaatsen, en u ziet dan ook de plaatsnaambordenniet alleen langs de wegen,maar ook aan de oeversen aan het water.

8

biedzowel kort

9

De plaatsnaamborden, straat- en waterwegen-aanduidingen zijn bij ons in het Spreewald tweetalig. Waarom? Spreewald en Lausitz beho-ren tot het vestigingsgebied van een klein Slavisch volk, de Sorben of de Wenden! Zij zijn ongeveer 1000 jaar geleden gekomen om de grond te bewerken en in cultuur te brengen. Hun oorspronkelijke eigen moe-dertaal en hun tradities zijn van onschatbare waarde voor ons vaderland, beide zijn tot de dag van vandaag bewaard gebleven.

Page 6: Camping & Caravan "beleef Spreewald"

Met

Frank’sPUNTERtochten

het Spreewald belevenen genieten

Frank’s PUNTERtochten en restaurant „Zum Nussbaum“ in Lübbenau en het gasthuis„Zum Froschkönig“ in Leipe heten u van harte welkom in het Spreewald bieden u• puntertochten van 2 -10 uur van af Lübbenau en Leipe• verlichtte tochten door de romatische avondidylle• kanu- en fi etsenverhuur en veel meerFrank’s KahnfahrtenRestaurant „Zum Nussbaum“, Gasthaus „Zum Froschkönig“Dammstraße 76, 03222 LübbenauTel.: 0049-3542-3673, Fax 0049-3542-47773U vindt ons ook op internet onder www.kahnfahrten.net

11

Met

Frank’srrPUNTERtochtentt

het Spreewald belevenen genieten

Frank’s PUNTERtochtenccen restaurant „Zum Nussbaum“ in Lübbenau en het gasthuis„Zum Froschkönig“ in Leipe heten u van harte we“Spreewald bieden u• puntertochten van 2 -10 uur van af Lübbenau en Lei• verlichtte tochten door de romatische avondidylle• kanu- en fi etsenverhuur en veel meerFrank’s KahnfahrtenRestaurant „Zum Nussbaum“, Gasthaus „Zum FDammstraße 76, 03222 LübbenauTel.: 0049-3542-3673, Fax 0049-3542-47773U vindt ons ook op internet onder www.kahnfahrten.ne

elkom in het

pe

Froschkönigg““

et

1110 11

Page 7: Camping & Caravan "beleef Spreewald"

Deze beroemde augurk staat ieder jaar centraal op de Spreewalder augurkendag; daarbij wordt het augurken-paar gekozen en gekroond.

Als de bekendste “ groen-teboer” van Duitsland bezit

Men zegt, dat de augurk uit Spreewald bekender is dan Spreewald zelf. In ieder geval wekt ze overal nieuwsgierigheid op naar haar mooie gebied van herkomst. En dat dan wel op een - letterlijk - bijzonder smaakvolle wijze - namelijk als wereldberoemde zure augurk, als gekruide augurk, als peperaugurk, knofl ookaugurk of als geschilde mosterdaugurk. Het geheim daarachter?

Spre

ewal

d cu

linai

r

Dat zijn de geheime recep-ten met veel specerijen en Spreewaldkruiden.

12

Groentekamervan Duitsland

13

Deze beroemde augurk staat ieder jaar centraal op de Spreewalder augurkendag; daarbij wordt het augurken-paar gekozen en gekroond.

Als de bekendste “ groen-teboer” van Duitsland bezit

Men zegt, dat de augurk uit Spreewald bekender is dan Spreewald zelf. In ieder geval wekt ze overal nieuwsgierigheid op naar haar mooie gebied van herkomst. En dat dan wel op een - letterlijk - bijzonder smaakvolle wijze - namelijk alswereldberoemde zure augurk, als gekruideaugurk, als peperaugurk, knofl ookaugurk of alsgeschilde mosterdaugurk. Het geheim daarachter?

Dat zijn de geheime recep-ten met veel specerijen en Spreewaldkruiden.

12

it

131312

het Spreewald een lange traditie in de verbouw van groente en in de konservering. Bekende Spreewalder specialiteiten zijn de Spreewalder mierikswordtel, de Spreewalder lijnzaa-dolie, onze likeuren, kruidenbitters en de inheemse bieren.

Page 8: Camping & Caravan "beleef Spreewald"

1515

En waar zo veel water is, is er altijd ook veel vis. De inheemse wateren leveren fi jne consumptievis, zoals

hecht, aal en snoekbaars. Probeert

u ook eens de heerlijke “vis in Spreewaldsaus”

of de beroemde Peitzer karper!

Spre

ewal

d cu

linai

r

isssssssss eeeeeeeeer aaaaaaaaainnnnhehehhhehhheemmmmmmmmfi fifififififififififififijnjnjnjnjne e cccccccc

snsssssss

u uuuuuuuuuuuuu oooooo“v“v““vvvis

14 15

Onze restaurants nodigen u uit van de Spreewalder specialitei-ten te genieten. Maak ook gebruik van het aanbod van de “Spreewald-smaakt-arrangementen” van het biosferenreservaat met bezoe-ken aan ecologische boeren: hier kunnen de verse producten geproefd en gekocht worden.

Page 9: Camping & Caravan "beleef Spreewald"

15848 Werder an der Spree, Tel.: 0049-33677-6180, Tel./Fax: 0049-35476-236Voor uw uitstapjes in de wondermooie omgeving van Werder stellen wij u graag huurfi etsen ter beschikking. Om uw verblijf afwisselend te maken staan wij u met raad en daad ter zijde.

Vakantiehuis 60 m²- goed ingericht- fi etsen aanwezig- kindvriendelijk

Tel.: 0049-35439-450

Glichower Straße 15, 03205 Calau / OT Groß Jehser

Spreewaldhotel Laura

Vakantiehuis Max Harting

Spreewaldhotel Matschke & Café-Restaurant Am Spreeufer

17

15848 Werder an der Spree, Tel.: 0049-33677-6180, Tel./Fax: 0049-35476-236Voor uw uitstapjes in de wondermooie omgeving van Werder stellen wij u graag huurfi etsen ter beschikking. Om uw verblijf afwisselend te makenstaan wij u met raad en daad ter zijde.

Vakantiehuis 60 m²- goed ingericht- fi etsen aanwezig- kindvriendelijk

Tel.: 0049-35439-450

Glichower Straße 15, 03205 Calau / OT Groß Jehser

Vakantiehuis Max HartingVakantiehuis Max Harting

p pSpreewaldhotel Matschke & Café-Restaurant Am SpreeuferSpreewaldhotel Matschke & Café Restaurant Am SpreeuferSpreewaldhotel Matschke & Café-Restaurant Am Spreeufer

17

Midden in het mooiste gedeelte van het Spreewald bieden wij u alles, wat men in zo´n uniek landschap verwachten kan. De stressgeplaagden verwennen wij met stoomsauna, sauna, biosauna, solarium, wellness. Voor de aktievelin-gen staan fi etsen klaar en organiseren wij punter- en huifkartochten. De kleine gasten kunnen zich verheugen op een kinderboerderij en een speelplaats. En wij verzorgen u graag in ons restaurant met regionale specialiteiten, in de biertuin, in de gemoedelijke bar of op het terras.

Ringchaussee 125, Burg-Kauper03096 Burg (Spreewald)Tel.: 0049-35603-646, Fax: [email protected], www.landhotel-burg.de

16 17

Page 10: Camping & Caravan "beleef Spreewald"

Cultuur & gebruiken en gewoonten

In de dorpen en steden vinden ieder jaar talrijke folklore-, dorps-, traditionele-, schuttersfeesten en Spreewaldfeesten plaats.

19

In de dorpen en steden vinden ieder pjaar talrijke folklore-, dorps-, traditionele-,schuttersfeesten en Spreewaldfeesten plaats.

De unieke cultuur van de Sorben of Wenden verrijkt het hele jaar ons dagelijks leven en ons evenemen-tenaanbod.

Spre

ewal

d cu

lture

el19

Beleef ons “verleden” in de Slavenbucht Raddusch en in het Freilandmuseum Lehde!

18 19

Page 11: Camping & Caravan "beleef Spreewald"

Het monumentaal beschermde hotel aan de rustig gelegen markt van Vetschau, de poort tot het Spreewald, is een ideaal uitgangspunt voor fi etstochten in het Spreewald en de Lausitz.

Vakantieaanbieding:- welkomst-cocktail- 7 x overnachting/ontbijtbuff et- informatiepakketvanaf 299 € per persoon in tweepersoonskamer

Hotel Ratskeller VetschauTel.: 0049-35433-510Fax: 0049-35433-70387info@ratskeller-vetschau.dewww.ratskeller-vetschau.de

HOTEL RATSKELLERHOTEL RATSKELLER

21

goedkoop en comfortabel

Het Treff Landhaus Hotel is naast een comfortabele akkomodatie voor Spreewald-bezoekers en zakenmensen tegelijkertijd een autosnelweghotel, ligt aan de A13.

• 86 kamers, 2 suites, 2 gezinskamers

• evenementsruimte‘s voor tot 150 personen

• regionale keuken

• terras, bar, open haard

15 kamers met douche/WC/TV, ontbijt, parkeer-plaatsen, fiets- en kanoverhuur, café- en grill- restaurant, wellness, rustige ligging in Lehde, direkt aan het water, ca. 1,5 km naar het centrum van Lübbenau/AltstadtH

aus „

An d

er D

olzk

e“

Spre

ewal

dpen

sion

„Am

Hol

zgra

ben“

7 kamers met douche/WC/TV, ontbijt, parkeer-plaatsen, centrale ligging in Lübbenau met veel vrijetijds- en inkoopmogelijk-heden, fietsenver-huur, puntertochten

Aanvragen, boekingen, informatie onderTel.: 0049-3542-2221, Fax: 0049-3542-2034

[email protected], www.holzgraben.de

20

Spreewaldpensionen

21

Page 12: Camping & Caravan "beleef Spreewald"

De wegen langs de rivieren zijn bijzonder mooi – zij bieden veel afwisseling, wanneer het over “Wehre” en “Bänke” gaat. Zo heten hier de mooie houten bruggetjes.

Fietsen & skaten

23

De wegen langs de rivieren zijn bijzonder mooi – zij bieden veel afwisseling, wanneer het over “Wehre” en“Bänke” gaat. Zo heten hier de mooie houten bruggetjes.

23

Ongeveer 1.000 km aan-trekkelijke wegen, ver weg van het drukke verkeer, dwars door het Spreewald zijn goed te vinden, gemakkelijk te volgen en aangenaam om te rijden. Huurfi etsen zijn overal te krijgen. De geasfalteerde wegen zijn ook bijzonder geschikt voor skaters.

Spre

ewal

d ak

tief

22 23

Page 13: Camping & Caravan "beleef Spreewald"

Ontdek met de natuurbe-schermers de unieke natuur van het biosferenreservaat Spreewald! U kunt kruiden leren kennen of “maan-landschappen” ontdekken, vol met planten in allerlei groene en blauwe tinten.

Ook van de nieuwe nordic-walking-aanbiedingen kan overal gebruik gemaakt worden.

25

Ontdek met de natuurbe-schermers de unieke natuur van het biosferenreservaat Spreewald! U kunt kruidenleren kennen of “maan-landschappen” ontdekken, vol met planten in allerleigroene en blauwe tinten.

Ook van de nieuwe nordic-walking-aanbiedingen kan

25

Mooie paden en weggetjes leiden door donkere bossen, langs lichte weilanden, langs schilderachtige rivieren. Kanarie gele bloemen- tapijten nodigen uit voor een picknick onderweg. De unieke restaurants in het Spreewald die u onder-weg tegenkomt nodigen u uit voor een heerlijke lunch of diner.

Spre

ewal

d ak

tief

24

overal gebruik gemaakt worden.

Mooie paden enweggetjes leiden door donkere bossen, langslichte weilanden, langsschilderachtige rivieren.Kanarie gele bloemen- tapijten nodigen uit voor een picknick onderweg

Wandelen en Nordic Walking

25

Page 14: Camping & Caravan "beleef Spreewald"

2727

Ontspannend en toch heel sportief - een combinatie, die u per kano kunt onder-nemen. Bewonder het lagunelandschap tijdens het peddelen of roeien op de bijna 500 km bevaar-bare waterwegen, die met de kano te ontdekken zijn! Word één met de natuur, als u zacht door het labyrint van beekjes en riviertjes glijdt.Sp

reew

ald

aktie

f

Gewoonweg beginnen te peddelen

26

Speciale waterkaarten en een goede beschrijving van de riviertjes helpen bij deze ontdekkingsreis. Ongeveer 50 bedrijven verhuren kano’s en kajaks voor het maken van schitterende tochten. Nieuw gebouwde rust-plaatsen nodigen uit tot picknicken en kamperen.

27

Page 15: Camping & Caravan "beleef Spreewald"

• Of een gezondheidsvakantie in de Reha-centra in Burg en Lübben - met de beste medische verzorging en het modernste comfort in gezonde Spreewald-lucht• En tenslotte de Stille Zuidzee beleven in een exotische omge-ving van palmen en bloemen. Dag en nacht geopend, 24 uur per dag zwemplezier: in het Spreewald ligt

het Tropical Islands Resort in de buurt van Krausnick . Het para-dijs is zo dichtbij...

• Attraktieve sauna- en zwemmogelijkheden, weldoende massages, licht en klank

29

• Of een gezondheidsvakantie in de Reha-centra in Burg en Lübben - met de beste medisscheverzorging en het modernstecomfort in gezonde Spreewald-lucht• En tenslotte de Stille Zuiddzeebeleven in een exotische omgge-ving van palmen en bloemen. Dag en nacht geopend, 24 uur peer dagzwemplezier: in het Spreewaald ligt

het Tropical IslanndsResort in de buurrt vanKrausnick . Het ppara-dKrausnick . Het pparadijs is zo dichtbij...

• Attraktieve sauna- en zwemmogelijkheden,weldoende massages,licht en klank

29

• Lichaam, geest en ziel in balans brengen • Duiken in een zee van ontspanning, in een wereld van oosterse geu-ren • Warme zoutwater en thermale bronnen vindt u in de Spreewald Therme Burg • Even weg uit het alledaagse leven, even tijd voor jezelf

Zich

in h

et S

pree

wal

d go

ed v

oele

n

• Kuren kan ook in het openbare kuur- en kristal-bad Lübbenau, in Resort & Spa “Zur Bleiche” in Burg en in veel particuliere huizen

Onderduiken & energie opladen

28 29

Page 16: Camping & Caravan "beleef Spreewald"

31

Kristal kuur- en vrijetijds-zwembad LübbenauAlte Huttung 13 • 03222 LübbenauTel. 0049-3542-894160 • Fax [email protected] • www.kristallbad-luebbenau.de

Midden in het mooie Spreewald be-vindt zich het Kristal kuur- en vrijeti-jdszwembad in Lübbenau. Hier kan men in tropische sfeer golfbaden, zich in een wildwaterbaan laten meedrijven of pret en aktie op twee reuze glijbanen beleven.Ook voor ontspanning kunt u hier terecht. Relaxen in het Romeinse warme bronnenbad, zich lichamelijk fi t houden bij de gratis watergymnastiek of in de unieke saunawereld met een saunadorp en 10 thema-sauna‘s gewoon even ontspannen.Een whirlpool, nevel-ijsgrot, osmanische Hamam, het natuurzoutwater binnen- en buitenbad, massageafdeling, ouder-kind-bereik en restau-rants laten niks te wensen meer over.

Genomineerd tot „Europasauna met 4 parels“ - „beste saunalandschap in Brandenburg“

Openingstijden: Ma, Wo, Do 10-22 uur, Di 10-23 uur, Vr 10-24 uur, Za 09-24 uur, Zo 09-22 uurNaaktzwemmen: Di vanaf 20 uur (behalve tijdens op vakantie- en feestdagen), Vr altijd vanaf 19 uurOp feest- en vakantiedagen is het zwembad altijd vanf 9 uur geopend.

30 31

Page 17: Camping & Caravan "beleef Spreewald"

Spreewaldhotel StephanshofCentrale ligging, direkt aan het water, met een eigen punterhaven, boot- en fi etsverhuur, terras met gril, 31 kamers, restaurant met regionale keuken, goede verkeersverbindingen

Hotelarrangement 4 dagen / 3 nachten:3 x overnachting in comfortabele tweepersoonskamer3 x ontbijtbuffet3 x 3-gangendiner in het restaurant2 uur durende puntertochtToeristenbelastingPrijs per persoon Euro 186,- in tweepersoonskamer

4 vakantiehuizen voor ieder max. 4 personenBuitenbad, moderne inrichting

Lehnigksberger Weg 115907 LübbenTel.: 0049-3546-27210Fax: 0049-3546-272160E-Mail: [email protected]

3332 33

Page 18: Camping & Caravan "beleef Spreewald"

Voor jong en oud, alleen-staand of met het gezin – interessant zijn vooral de veelzijdige mogelijkheden die de campings bieden voor een actieve vakantie. Som-mige campings verhuren ook stacaravans, vakantiehuisjes of appartementen.

35

Voor jong en oud, alleen-staand of met het gezin– interessant zijn vooral de veelzijdige mogelijkheden die de campings bieden voor een actieve vakantie. Som-mige campings verhuren ook stacaravans, vakantiehuisjes of appartementen.

35

In ons sprookjesachtige landschap met veel water, bossen en weilanden zijn veel campings te vinden.

Ove

rnac

hten

in S

pree

wal

d Camping & caravanOf u nu met tent of caravan naar het Spreewald komt -u vindt gegarandeerd een kampeerplaats, die met zijn ligging en faciliteiten aan uw persoonlijke wensen zal voldoen.

34 35

Page 19: Camping & Caravan "beleef Spreewald"

37

Spreewald-Camping LübbenSpreewald-Camping Lübben

36

Page 20: Camping & Caravan "beleef Spreewald"

3939

In ons mooie Spreewald hebben we een uitgebreid aanbod aan overnach-tingsmogelijkheden in elke prijsklasse.De talrijke hotels, pensions, vakantiehuisjes, appartementen, Bed & Breakfast bij particulieren of jeugdherbergen heten u van harte welkom!

Ove

rnac

hten

in S

pree

wal

d38 39

Vraagt onze vakantiegids aan, die u de volledige infor-matie over alle accommoda-ties geeft. Of kijk op onze web-site: www.spreewald.de.

Page 21: Camping & Caravan "beleef Spreewald"

4141

Am Hafen 1, 15913 Alt Zauche-WußwerkTel.: 0049-3546-187590 en 2622

www.fremdenverkehrsverein-alt-zauche.de

FremdenverkehrsvereinAlt-Zauche e. V.

40 41

Page 22: Camping & Caravan "beleef Spreewald"

Spreewald-TourismuszentraleOT Raddusch, Lindenstraße 1, 03226 Vetschau/SpreewaldTel.: 0049-35433-72299www.spreewald.de

Touristinformation Burg (Spreewald), Haus des GastesAm Hafen 6, 03096 Burg (Spreewald)Tel.: 0049-35603-417 en 75016-0www.burg-spreewald-tourismus.de

Spreewaldinformation LübbenErnst-von-Houwald-Damm 15, 15907 Lübben (Spreewald)Tel.: 0049-3546-3090 en 2433www.luebben.de

Spreewald-Touristinformation Lübbenau e. V.Ehm-Welk-Straße 15, 03222 Lübbenau/SpreewaldTel.: 0049-3542-3668 en 2474www.spreewald-online.de

Touristinformation LuckauTourismusverband Niederlausitzer Land e. V.Am Markt 34/Rathaus, 15926 LuckauTel.: 0049-3544-3050 en 508275www.niederlausitz.com

Touristinformation OberspreewaldKirchstraße 11, 15913 Straupitz/SpreewaldTel.: 0049-35475-80977www.amt-lieberose-oberspreewald.de

Amt Peitz, Kultur- und TourismusamtMarkt 1, 03185 PeitzTel.: 0049-35601-8150www.stadt-peitz.de

Touristinformation Schwielochsee, Haus des GastesOT Goyatz, Goyatzer Dorfstraße 3, 15913 SchwielochseeTel.: 0049-35478-393www.haus-des-gastes-schwielochsee.de

Touristinformation UnterspreewaldDorfstraße 26, 15910 SchlepzigTel.: 0049-35472-64025www.unterspreewald.de

Touristinformation, Stadt Vetschau/SpreewaldSchlossstraße 10, 03226 Vetschau/SpreewaldTel.: 0049-35433-777-84www.vetschau.com

Touristinformation „Märkische Heide“OT Groß Leuthen, Schlossstraße 13 a, 15913 Märkische HeideTel.: 0049-35471-851-13www.maerkische-heide.de