C-mine brochure '14/'15

208
C C-MINE CULTUURCENTRUM PROGRAMMABROCHURE 2014-2015

description

Muziek, dans, literatuur, film, vorming, aperitiefconcerten, theater, familievoorstellingen, circus en humor.

Transcript of C-mine brochure '14/'15

Page 1: C-mine brochure '14/'15

C C-MINE CULTUURCENTRUMPROGRAMMABROCHURE2014-2015

Page 2: C-mine brochure '14/'15

2 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

C-mine cultuurcentrum Genk is een stedelijke instelling, gesubsidieerd door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, departement Welzijn, Volksontwikkeling en Cultuur en door de provincie Limburg. C-mine cultuurcentrum Genk maakt deel uit van de provinciale samenwerkingsverbanden Dans in Limburg, Motives for Jazz, Dienst Toerisme, Dienst Economie en Forte. De cultuurpartners van het Cultuurcentrum zijn Dienst Cultuur, Bibliotheek Genk, de Academie Muziek, Woord en Dans / Plastische Kunsten, Werkplaats voor Beeldende Kunsten FLACC. C-mine cultuurcentrum Genk werd door de provincie Limburg structureel erkend als centrum met regionale werking. De provincie Limburg ondersteunt het Cultuurcentrum van Genk financieel omdat het garant staat voor een kwalitatief programma waarmee het zich duidelijk profileert in het Limburgse culturele veld.

C-mine cultuurcentrum GenkC-Mine 10/1, [email protected].: 089 65 50 00fax: 089 65 34 85

c-minecultuurcentrum.befacebook.com/cminecctwitter.com/cminecc

C-mine bezoekersonthaalC-Mine 10/2, Genktel : 089 65 44 90Fax : 089 65 44 [email protected]

INFO & TICKETS

CONTACT

Met dank aan:

foto: werk van Judith Clijsters © Maarten Mellemans

Page 3: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 3

Voor u ligt de nieuwe programmabrochure. Net als altijd heeft C-mine cultuurcentrum weer een uitgebreid en zo divers mogelijk aanbod voor u samengesteld. Uiteraard vindt u de vertrouwde reeksen theater, muziek en comedy terug, kan u opnieuw naar topdansvoorstellingen en lezingen of deelnemen aan een vormingsactiviteit.

Maar er zijn ook nieuwe accenten. Voor het eerst vindt u in ons aanbod drie sterke internationale circusvoorstellingen. Circus is de laatste jaren in opmars, ook in het theater. Het woordeloze genre spreekt een breed familiepubliek aan en is een ideale avond uit voor het hele gezin.

Ook nieuw, en daar zijn we trots op, is de reeks Nuff Said. Nuff Said is een avondvullend programma vol muziek, stand-up, literatuur en poëzie. Deze originele formule brengt internationale namen naar hier en is alleen te zien in cultuurcentrum Berchem en C-mine cultuurcentrum. Of op Canvas, dat afgelopen najaar verschillende uitzendingen aan dit unieke concept wijdde.

Natuurlijk is er ook aandacht voor de herdenking van vijftig jaar Turkse en Marokkaanse migratie - met onder andere een prachtige tentoonstelling met werk van Malou Swinnen - en voor de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Willem Vermandere maar ook Wouter Deprez maakten een programma hierover.

Cultuurcentrum Hasselt en C-mine cultuurcentrum Genk gaan samenwerken!Beide centra zijn ervan overtuigd dat over de muren van het eigen huis kijken verfrissend werkt en ieders aanbod en programma kan versterken. In tijden van besparingen geloven de cultuurcentra van Hasselt en Genk in schaalvergroting. Samen brengen wij een aanbod dat een publiek uit heel Limburg en ver daarbuiten kan aanspreken. Wij hopen dat dit een mooie start wordt van een groeiende samenwerking.

U vindt dit alles gebundeld in deze brochure. Neem uw tijd om het aanbod door te nemen en uw eigen accenten te leggen. Maar hou vooral ook nu en tijdens het seizoen onze website c-minecultuurcentrum.be in de gaten. Daar vindt u steeds de meest actuele informatie en nieuwe voorstellingen. Uiteraard staan we u ook graag persoonlijk te woord.We kijken ernaar uit om er samen met u weer een fantastisch seizoen van te maken!

Veerle Van Bun, Anniek Nagels, Wim Dries,Directeur schepen van cultuur burgemeester

VW

Page 4: C-mine brochure '14/'15
Page 5: C-mine brochure '14/'15

ZoMer – C-Mine MoMent / VoLLeBAK VenneStrAAt

ProGrAMMA

CurSuSSen / worKShoPS

CuLtuuruitStAPPen

AAnBod Voor SChoLen

PrAKtiSCh

I N H O U D

Page 6: C-mine brochure '14/'15

M

D

L

E

H

MUZIEK PROGRAMMABROCHURE2014-2015

DANS PROGRAMMABROCHURE2014-2015

LEZING PROGRAMMABROCHURE2014-2015

EXPO, EDUCATIEPROGRAMMABROCHURE2014-2015

HUMORPROGRAMMABROCHURE2014-2015

Page 7: C-mine brochure '14/'15

F

A

V

TFAMILIEVOORSTELLINGPROGRAMMABROCHURE2014-2015

APERITIEFCONCERTPROGRAMMABROCHURE2014-2015

VORMINGPROGRAMMABROCHURE2014-2015

THEATERPROGRAMMABROCHURE2014-2015

Page 8: C-mine brochure '14/'15

ZOMER2014

Page 9: C-mine brochure '14/'15

ZOMER2014

Page 10: C-mine brochure '14/'15

10 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

VoLLeBAK VenneStrAAtC-mine moment 2014Genk heeft ondertussen de mooie traditie opgebouwd om de thuisblijvers ook in de zomer van cultuur te voorzien. De samenwerking tussen cultuur, toerisme en economie leidde eerder al tot unieke realisaties in Genk. Vorig jaar was er Harmonic Fields, een muzikale installatie achter de gebouwen van de mijn van Waterschei. In de gebouwen zelf kon u naar de grote mijnwerkersportretten van de Russische kunstenaar-fotograaf Gleb Kosorukov gaan kijken. Ook de zomer van 2014 wordt het thuisblijven waard!

C-mine zoekt voor het C-mine moment 2014 niet alleen de zomer op, maar ook het zomers plezier dat een multiculturele volkse straat kan bieden. De Vennestraat is in aansluiting op C-mine in ontwikkeling tot ‘Straat van de Zintuigen’, een straat die mensen verwent met pittige restaurantjes, kruidige winkeltjes, leuke designspullen, relaxerende verwenning van lijf en leden, …. De Vennestraat is een gezellige volkse omgeving die openstaat voor creativiteit, kunst en design. De Vennestraat heeft zich laten inspireren door tal van Limburgse designers waaronder Thomas Lommee en Christiane Högner voor het project Designinnovatie en gewerkt aan een

nieuwe look en feel door LABO vzw o.l.v. Linde Hermans. Vanaf deze zomer wordt dit volop zichtbaar in het straatbeeld en in de diversiteit van winkeltjes en restaurantjes in de straat.

De zomer van de Vennestraat is een zinnenstrelend programma vol van volks artistiek en culinair straatplezier. De straat wordt iedere zaterdag, vanaf 16 augustus tot en met 14 september autovrij gemaakt en komt naar buiten met muziek, terrasjes, cocktails, streetfood en verwennerijen allerhanden…Zorg dat je er bij bent en geniet van het straatplezier van een creatieve straat. Het volledige programma vind je vanaf 1 juli op www.c-mine.be

Samen met en in de Vennestraat brengen C-mine cultuurcentrum, C-mine toerisme en C-mine creatieve economie vanaf 1 augustus tot en met de start van het nieuwe cultuurseizoen half september een welgevuld programma: van culinaire verrassingen tot Rocco-wandelingen, van kleine huiskamerconcertjes tot tentoonstellingen. U kan er de ganse zomer van genieten.

Page 11: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 11

© K

risto

f Vra

ncke

n / Z

33

unie hasselt-Genk

De provincie Limburg kreeg de voorbije jaren een budget van de Vlaamse Gemeenschap om te werken aan kunst in de openbare ruimte. De steden Hasselt en Genk investeerden mee en Kunstencentrum Z33 kreeg de opdracht om in Limburg trajecten uit te zetten waarop beeldende kunst een (vaste) plaats kreeg. De eerste aflevering in Zuid-Limburg (regio Borgloon-Heers) is een succes en in 2014 volgt aflevering twee in de regio Hasselt-Genk.

Op verschillende plaatsen in de beide steden worden kunstprojecten opgezet. In Genk kan u in en rond het Emile Van Dorenmuseum naar de Rockshow van de Nederlandse kunstenaar Erik Odijk. Hij verzamelt stenen én nodigt een aantal kunstenaars uit om werk te tonen: Rudy Luijters, Vaast Colson, Ives Maes, Melanie Bonajo, Tom Wolseley, Erlend Williamson, Ania Rachmat, Lara De Moor, Franzyz Denyz, Jean-Bernard Koeman, Pink en Jimmie Durham. Aan het Molenvijverpark komt een onderwatersculptuur van Zoro Feigl. Aan het Heempark komt werk van Nils Norman en in Kattevennen zal een gigantische installatie komen van Tomàs Saraceno. Tenslotte krijgt het station van Genk een beurt van het architectenduo Maurer United, die ook een ingreep doen in het station van Hasselt.

E tom Van GestelUnie Hasselt-Genk

Voormalig artistiek leider van de Stichting Kunst in de Openbare Ruimte, de Nederlander Tom Van Gestel, werd door Z33 gevraagd om in het kader van het Limburgse beleid over kunst in de openbare ruimte voor de regio Hasselt-Genk een kunstroute uit te zetten. Eerder was dat al gebeurd in de regio Borgloon – Heers en in de toekomst zal Noord-Limburg nog aan de beurt komen.Twee jaar geleden ging Tom Van Gestel als curator aan de slag en contacteerde een aantal kunstenaars die in de openbare ruimte kunstwerken zullen neerzetten. Genk heeft zich al een reputatie verworven met kunstwerken in de openbare ruimte. Denk maar aan de Colonna di Genk van Luciano Fabro op het stadsplein of de neonletters van Mekhitar Garabedian op de gevel van de bibliotheek.Tom Van Gestel zal in deze lezing tekst en uitleg geven bij de Unie Hasselt – Genk.

Gratis

Do 12 juni 2014 – 20.15 uur

uniehasseltgenk.be

Kleine Zaal

LNaast deze kunstroute zullen een aantal partnerprojecten getoond worden. Voor het volledige programma kan u terecht op uniehasseltgenk.be.

Za 21 juni – 5 okt 2014

uniehasseltgenk.be

Op verschillende locaties in Hasselt en Genk

hasseltse en Genkse muzikanten - hAnK Quartier Canal, Hasselt

Muziekodroom, C-mine cultuurcentrum, dienst jeugd en evenementen gaan een samenwerking aan met als doel de Hasseltse en Genkse muziekscene dichter bij mekaar te brengen. In de zomerperiode wordt een voortraject opgezet waarbij enkele Hasseltse en Genkse bands onder leiding van een coach samen het repetitiehok induiken. De eerste zondag van september is D-day, want dan zal een boot voor de helft gevuld met Genkenaren en de andere helft uit Hasselt, varen tussen beide steden. Bij aanmeren in Quartier Canal geven zij een concert. Muzikanten kunnen zich inschrijven voor de boottocht. De optredens in Quartier Canal zijn voor iedereen toegankelijk. Meer info kan u vinden op de website van Unie Hasselt-Genk.

uniehasseltgenk.be

M

Page 12: C-mine brochure '14/'15

12 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

Atelier de StadOp zoek naar het geluidvan Hasselt en Genk

CANVAS maakt in navolging van eerdere succesformules als de CANVAS Collectie en de CANVAS Connectie een nieuw programma dat in zes Vlaamse steden inzoomt. Via een wedstrijd kon een stad of dorp met een kunstzinnig idee op de proppen komen dat publiek en artiest samen in de armen sluit. Genk en Hasselt sloegen de handen in elkaar en stelden zich in de rand van het beeldende kunstproject de Unie Hasselt-Genk kandidaat voor een bijzonder geluidsproject. Een aantal jonge geluidskunstenaars gaat op zoek naar het geluid van de beide steden. Het resultaat kan gebruikt worden in een compositie die componist Wim Henderickx zal maken voor de laatste dag van de Unie Hasselt-Genk, een dubbelcompositie die onder de Tuikabelbrug tussen Hasselt en Genk bij elkaar gebracht wordt tot één compositie.CANVAS volgt de kunstenaars en maakt tegelijkertijd bijzondere portretten van de deelnemende steden voor een reeks programma’s die najaar 2014 worden uitgezonden.

Gratis

Zondag 5 oktober 2014

op diverse plaatsen in het energiegebouw

E

M hKA op Visite40/20, Genkenaren kiezen kunst

De collectie van het Antwerpse Museum voor Hedendaagse Kunst, het M HKA, gaat jaarlijks op visite. Toen de vraag gesteld werd aan de stad Genk om een project op te zetten met deze collectie ging ze daar met veel enthousiasme op in. Een antwoord op de vraag hoe en wat was snel gevonden. We gingen op zoek naar Genkenaren om onder begeleiding van een team curator te worden van een tentoonstelling.

Al snel werden vijf groepen samen-gesteld uit meer dan veertig vrijwilligers die zich voor dit project opgaven: een doorsnee van de Genkse bevolking. An Leemans werd aangetrokken om de vijf groepen via workshops kennis te maken met het vak van curator. Die workshops eindigden in een groepsbezoek aan het M HKA, 29 maart 2014. Rondleidingen

Ein het museum en achter de schermen werden afgewisseld met leuke werkmomenten. De keuze is gemaakt. En dat betekent dat Genk deze zomer een bijzondere tentoonstelling krijgt met werk van belangrijke kunstenaars, van bv. Luc Tuymans tot Hans Op de Beeck, van Marlene Dumas tot Anish Kapoor.

De tentoonstelling is project van Dienst cultuur en C-mine cultuurcentrum, in samenwerking met verschillende stedelijke diensten, waaronder Dienst Wijkontwikkeling.

Gratis

2 juli– 31 augustus 2014

Galerie

Page 13: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 13

Museumnacht

Tijdens de nacht van zaterdag 2 augustus zijn de Antwerpse musea open. Omdat C-mine op dat ogenblik een beetje M HKA is, gooien wij de tentoonstelling M HKA op visite die nacht ook open. Tot 01.00 uur kan u terecht in de galerie van C-mine cultuurcentrum. Een dj speelt ergens in het gebouw ten dans en voor lekkere drankjes kan u terecht bij Basic.

Gratis

Za 2 aug 2014

hoezo, design?

Hoezo, Design? koppelde zeven designers aan evenveel middelbare scholen in Limburg om een inspirerend en educatief ontwerptraject te doorlopen. Leerlingen werden uitgedaagd om zelf vorm te geven: van idee tot zelfgemaakt product. Zeven gevestigde namen als Roel Vandebeek, Wim Segers, Leen Lisens, Frans Hegge, Frederic Boonen, Jan Kuppers, Wim Buts en Hanne Put zorgden voor de begeleiding in de scholen. Hoezo, Design ? prikkelt en triggert studenten niet alleen, het verhoogt ook het vak-enthousiasme en kansen op de arbeidsmarkt.Ontdek in deze tentoonstelling hoe design het vaktechnisch onderwijs innoveert.

Hoezo, Design? is een initiatief van: Stad Genk en Cultuurplatform Design

Gratis

9 mei tot en met 31 augustus 2014

C-Mine designcentrum

E

E

Studio Piet StockmansKrimp

Het recente werk in porselein van Piet Stockmans is voor curator en oud-directeur M HKA Flor Bex zonder twijfel het boeiendste dat Piet ooit realiseerde. Hij herbruikt de mallen die voor serieproductie van serviesgoed hebben gediend, als basis voor de creatie van unieke objecten. Door telkens het resultaat bij de mal, waaruit het ontstaan is, te presenteren, kunnen we als toeschouwer de verschillende stadia van het ontstaansproces van het werk achterhalen. Door een minimale ingreep van de kunstenaar tijdens het productieproces, bevrijdt het object zich van de originele malvorm. Niet alleen de vorm verandert, maar ook de grootte, want tijdens het

E

bakken in de oven bij 1400 ° C. treedt een krimp op. Het materiaal, de porseleinaarde, dicteert dus zijn wetmatigheden, maar ontsnapt niet aan de manipulatie en de voorbedachtheid van de kunstenaar. Het resultaat is alles behalve eenduidig, want we worden geconfronteerd met tegengestelden: vast en vloeibaar, geglazuurd en niet geglazuurd, sterk en broos, vanzelfsprekendheid en bevreemding, rationaliteit en mysterie, maar ook met de schoonheid van de logica.

Concrete info vindt u vanaf 1 juni op pietstockmans.com

Gratis

Za en zo – 14-17 uur en op afspraak. Tot 31 augustus 2014

pietstockmans.com

C-Mine 100 bus 2, 3600 Genk

Absolutely FreeFestival

Traditiegetrouw brengt het eerste weekend van augustus een nieuwe editie van het Absolutely Free Festival! AFF vindt plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 augustus 2014, op de vertrouwde site aan C-mine. Terwijl het festival op 1 augustus de poorten opent voor een reeks internationale DJ’s staan een dag later alternatieve kleppers als Thurston Moore (US), Fanfarlo (UK) en Madensuyu er aan de zijde van te ontdekken talent als Blaue Blume (DK), De Staat (NL), Robbing Millions en Go March. AFF blijft dus voluit mikken op verrassing én is –mits het inleveren van drie gebruikte batterijen- nog steeds gratis toegankelijk.

i.s.m. C-mine cultuurcentrum

Gratis

Vr 1 en za 2 aug 2014

C-mine

M

Page 14: C-mine brochure '14/'15

14 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

© S

tijn

Bolla

ert

EC-MINEEXPEDITIE

Page 15: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 15

C-Mine eXPeditie

C-mine expeditie is een interactieve tocht van anderhalve kilometer die start in het prachtig gerestaureerde Energiegebouw en je door de authentieke, ondergrondse gangen van de mijn van Winterslag voert. Het is een creatieve, hedendaagse ode aan dit stuk verleden, maar bovenal een avontuur voor iedereen.

Zoek de krekelHet familiespel ‘Waar is Cyriel?’ kan gespeeld worden tijdens de openingsuren van C-mine expeditie en is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Wie het mysterie ontrafelt, krijgt een medaille. Het expeditieboekje bevat extra knutselpagina’s om thuis mee aan de slag te gaan.

ExpeditietochtenJe kan C-mine expeditie bezoeken onder begeleiding van een gids. Er zijn vaste rondleidingen op elke tweede, vierde en vijfde zaterdag van de maand om 14 uur, in juli en augustus ook op elke tweede en vierde zondag. De vijfde week van augustus kan je de tocht op zaterdag en zondag volgen.

c-mine-expeditie.be

E BeZoeKerS- ProGrAMMA

Op verkenningHet Energiegebouw is een bron van veel wonderlijke verhalen uit de mijn. Een stadsgids kan je er alles over vertellen terwijl hij je anderhalf uur lang door het gebouw loodst.

3 p.p

iedere eerste en derde zaterdag om 14 uur en in juli en augustus ook iedere eerste en derde zondag om 14 uur. Reserveren is wenselijk.

OntdekkingskaartAls je de iPodtour combineert met de papieren ontdekkingskaart – verkrijgbaar aan het bezoekersonthaal - dan ben je helemaal geïnformeerd over C-mine. Met de ontdekkingskaart krijg je een pak weetjes mee over de mijn en de nabijge-legen tuinwijken.

ontdekkingskaart: € 5, combi: € 6

IPodtour C-mine GuideC-mine op je eigen tempo ontdekken kan dankzij de C-mine guide, een iPodtour die je in het Nederlands of Engels door de site gidst. Mijningenieur Leblanc en mijnwerker Rocco nemen je mee langs boeiende ver-halen in woord en beeld. Je kan de wande-ling ook maken met je eigen smartphone.

huur iPod: € 3 combi: € 6

VSmoor-ver-tjirpt op jou…Een Cyriel de Krekel-avontuur in en rond het Energiegebouw van C-mine. Op zon-dag 24 augustus en zondag 7 september om 14 uur kunnen kinderen van 9-12 jaar deelnemen aan een actief ontdekkings-spel onder leiding van een deskundige gids. Hun creativiteit wordt uitgedaagd door leuke opdrachten en vraagstukken.

3,50 p.p.

24 aug. en 7 sept. 2014 - 14 uur

In de voetsporen van CyrielEen Cyriel de Krekel-avontuur in C-mine expeditie. Op zondag 24 augustus en zondag 7 september om 14 uur kunnen kinderen van 9-12 jaar deelnemen aan een spel in de C-mine expeditie waar beleving, ontdekking en zintuiglijke erva-ringen centraal staan.

3,50 p.p.

24 aug. en 7 sept. 2014 - 14 uur

Page 16: C-mine brochure '14/'15

16 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

Creatieve en techno-logische workshops in C-mine crib

C-mine crib is een dienstencentrum dat startende en jonge creatieve bedrijven ondersteunt, en deze zomer is dit ook de plaats waar kinderen naartoe kunnen komen om bijvoorbeeld meubelen te leren maken, een stad te ontwerpen of zelf computergames te ontwikkelen. Kortom, een zomer vol spetterende en creatieve technologieworkshops.

Ontwerp je eigen kindermeubelStoel net te laag of tafel te hoog? Hier leren kinderen met oude meubels een nieuw meubelstuk in elkaar te steken, speciaal op kinderformaat. We werken het meubelstuk af in een mooie kleur verf, bloemen, touw en andere accessoires. Op vrijdag mogen alle ouders komen proef- zitten of -staan!

Voor iedereen van 8 tot 14 jaar.

90

30 jun t.e.m. 3 jul 2014 – 9.30 - 16 uur

V Ontwerp je eigen stadSchuilt er een kleine architect in je kinderen? Houden ze van bouwen, stapelen, knippen en plakken? Laat ze dan naar deze workshop komen waar ze geïnspireerd worden door bekende architecten en hun geweldige bouwsels. In een week tijd maken ze een maquette van een zelf ontworpen pretpark, hut, kasteel, zwembad, zwevende ufo,straat of dierentuin. Op vrijdag richten we een heuse stad in van alle ontwerpen voor de ouders!Voor iedereen van 8 tot 14 jaar.

Inschrijvingen en informatie via [email protected] en dekleineballon.be. Er is geen opvang voor en na.

Voor iedereen van 8 tot 14 jaar.

90

11 t.e.m. 14 aug 2014 – 9.30 tot 16 uur

Junior Game BootcampDe bootcamp duurt vijf dagen inclusief overnachtingen en dompelt jongeren uit het secundair onderwijs onder in de fascinerende wereld van games. Je leert games ontwikkelen, komt in contact met game bedrijfjes onder het motto ‘van idee tot commercialisatie’. De week

wordt afgesloten met een receptie met prijsuitreiking waar ouders de ontwikkelde games kunnen bekijken. Dit alles gaat door op C-mine crib met dank aan de KHLim en UNIZO.Inschrijvingen en informatie via [email protected] en http://edev.khlim.be/jga. Geen opvang voor en na.

Vanaf 12 jaar.

Info en reservatie:C-mine Crib - [email protected] 20 17 00

50

4 t.e.m. 8 aug 2014, inclusief overnachting telkens om 9 uur.

Page 17: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 17

VenneStrAAt- ConCerten

Casa RoccoHet succes van Rocco Granata is een op en top Genks verhaal. In de discobar in de Vennestraat verkocht hij zijn eerste 25 plaatjes. Die nostaligische plaatjeszaak wordt deze zomer getransformeerd tot een gezellige pop-up-bar waar u alles te weten komt over Rocco’s muziekcarrière, vrienden en favoriete gerechten.In de vroegere platenwinkel Disco kan u niet enkel espresso, latte of machiato drinken in het Rocco-huis. U zal er ook terecht kunnen voor een serie huiskamerconcerten op maandag én voor koffie vanaf 1 augustus tot 14 september, op donderdag, vrijdag en zondag van 13 tot 19 uur, op zaterdag van 10 tot 19 uur in de Vennestraat 197. Tijdens de concerten is de capaciteit beperkt, zorg dat je erbij bent!

Paulien MathuesDe winnares van The Voice 2013 trapt de serie huiskamerconcerten af met werk van haar debuut cd ‘Flying Thought’s .

5

Ma 11 aug 2014 - 20.15 uur

Nele Needs A HolidayNele Van den Broeck presenteert op Ra-dio 1 ‘Nele in Radioland’, een program-ma over 100 jaar radio in België. Maar ze is ook een actrice en een zangeres met een eigen, vrouwelijke band.

5

Ma 18 aug 2014 - 20.15 uur

MStoombootNiels Boutsen is de jonge singer-songwriter van Stoomboot die met zijn gelijknamige debuut meteen hoge ogen gooide. Humo schreef: ‘Maar we weten het wel zeker nu: een kleinkunstheld is geboren.’

5

Ma 25 aug 2014 - 20.15 uur

La Sieste du DromadaireBijzondere tango van een kwintet met o.a. Joris Vanvinckenroye (Aranis) op zoek naar een mix van tango en woestijnmuziek.

5

Ma 1 sep 2014 - 20.15 uur

DelrueKlaas Delrue van Yevgueni brengt Franstalige liedjes uit zijn ‘Risquons Tout’-cd, zijn solo-cd met chansons.

5

Ma 8 sep 2014 - 20.15 uur

Folie DouceTwee meisjes van 17 jaar wonnen De Nieuwe Lichting van StuBru met breekbare liedjes verwant aan folk.

5

Ma 15 sep 2014 - 20.15 uur

© C

harli

e De

Kee

rsm

acke

r

in het spoor van rocco

Samen met een enthousiaste gids kom je te weten wat Rocco Granata tijdens zijn jeugd bezighield: niet alleen zijn passie voor muziek, maar ook het mijnwerkersleven van zijn vader en zijn heimwee naar Italië. Je start je tocht in Casa Rocco. Daarna proef je van de

authentieke Italiaanse smaken in enkele typische zaakjes in de Vennestraat.

6,5 p.p.

7 jun, 2-16-30 aug & 13 sep - 14 uur

Vertrek aan Casa Rocco, Vennestraat 197

Page 18: C-mine brochure '14/'15

18 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

VenneStrAAttheAter

Laurence Stas – The Time of my LifeVorig jaar studeerde de Tongerse the-atermaker Laurence Stas af aan LUCA Leuven. Maarten Westra Hoekzema was haar coach en iedereen was zeer te spreken over het resultaat. Ze werkt aan een nieuw stuk over sterven en maakt een integere monoloog over dood gaan, waarin de grens tussen humor en tragiek dikwijls vervaagt. Jong talent van hier!

5

Wo 13 en do 14 aug 2014 – 20.15 uur

Op locatie in de Vennestraat

TFundamenten in de VenneStemmen uit de straat

Met ‘Fundamenten in de Venne’ maken we samen met drie kunstenaars - Karel Van Gerven, Joris Iven en Tjen Heyligen een reis door de Vennestraat. We ontmoeten mensen van diverse leeftijden met verschillende achtergronden, bezigheden en verhalen. De kunstenaars maken een portret van hen en deze portretten leiden ons naar verschillende locaties.Deze expo is een organisatie van Galleriet, Vennestraat 187 en is een partnerproject van de De Unie Hasselt-Genk.

Gratis

14 augustus - 31 oktober 2014

de Vennestraat, Cinema Victoria, Galleriet, de tuin van Betty, natuurcentrum Kiewit

E

Page 19: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 19

theater in het Zadel

Traditioneel staat de laatste zondag van de grote vakantie ‘Theater in het Zadel’ op het programma, een amusante fietstocht voor het ganse gezin langs the-ateracts. Daags voor de eerste school-dag fietst u met vrienden en familie door het Genkse landschap. Onderweg is er deze keer vooral circustheater te zien. Hiermee volgt ‘Theater in het Zadel’ de trend van de groeiende interesse voor het nieuwe circus. Bij elke tussenstop is er een leuke en frisse circusact te zien en natuurlijk krijgt u dan ook de kans om extra energie op te doen aan de drank- en eetstandjes onderweg.Op het C-mine plein begint de pret van-af 14 uur. U kan er tot 18 uur artiesten van verschillende pluimage aan het werk zien. De terrasjes zijn open en u kan de laatste dag van de vakantie ontspannen afsluiten.

8 / 4

Zo 31 aug 2014

Vertrek C-mine plein tussen 10 en 12 uur

TZin in ZoMer

Het jaarlijks literatuurfestival ‘Zin in Zomer’ in Sint-Truiden, Hasselt en Genk opent op 16 augustus in Genk en heeft grote namen uit de Nederlandstalige literatuur op het programma staan. Dit jaar zijn dat o.a. Tom Lanoye, Ivo Victoria, Renate Dorrestein, Saskia De Coster, Franca Treur, Herman Koch en Griet Op De Beeck. Elke avond is er muziek en een verrassende extra activiteit.

Herman KochOp het terras van de kleine zaal van C-mine cultuurcentrum treedt op zaterdag 16 augustus de Nederlandse topschrijver Herman Koch aan. Hij leest voor uit ‘Het Diner’ en uit ‘Zomerhuis met Zwembad’. Journaliste Sue Somers (Humo) praat met hem. Muziek is er van de Valerie Solanas.Na afloop toosten we met een glaasje cava op de start van het festival. Herman Koch verkocht honderdduizenden exem-plaren van ‘Het Diner’ en van ‘Zomerhuis met Zwembad’. Zijn succesromans zijn ook in 37 landen te koop en zijn in bijna evenveel talen vertaald. ‘Het Diner’ is verfilmd in Nederland maar de bekende actrice Cate Blanchett maakt er een Amerikaanse versie van. ‘Het Diner’ is ook in de USA een bestseller.De Valerie Solanas zijn genoemd naar de vrouw die een aanslag pleegde op Andy Warhol en maken muziek die een mix is tussen jazz en blues, met een punkattitude.

i.s.m. Bibliotheek Genk

12 / 8 (vvk)

Za 16 aug 2014 – 20.15 uur

Terras kleine zaal (bij regenweer Kleine zaal)

Griet Op De BeeckMet haar debuut ‘Vele hemels boven de zevende’ raakte journaliste Griet Op De Beeck blijkbaar een gevoelige snaar bij lezend Vlaanderen en Nederland. Sinds het verschijnen ervan blijft het boek immers als warme broodjes over de toonbank gaan.Zij leest voor en wordt geïnterviewd door De Morgen-journalist Rik Van Puym-broeck. De muziek is in handen van Tenore Monte Arvu, een Genks-Sardeens ensemble.De locatie is de Cosmodroom in Kat-tevennen. U kan liggend genieten van één van de populairste boeken van het voorbije jaar en na afloop naar de ster-renhemel kijken, op zoek naar één van de hemels uit het boek.

i.s.m. Bibliotheek Genk

12 / 8 (vvk)

Zo 24 aug 2014 – 20.15 uur

grietopdebeeck.be

Kattevenia - Cosmodroom

L

65 (Zin in Zomer Vriendenpas)

Zininzomer.be

Page 20: C-mine brochure '14/'15

SEPTEMBER

Page 21: C-mine brochure '14/'15

SEPTEMBER

Page 22: C-mine brochure '14/'15

22 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

H

H

CATRIONA LEAHy ENKATSUTOSCHI yUASA

NAOMI KERKHOVEFOREST FRUIT

Page 23: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 23

Catriona Leahy en Katsutoschi Yuasa

C-mine cultuurcentrum werkt voor de tentoonstelling samen met FLACC, de werkplaats voor beeldende kunstenaars (Casino Modern). Tijdens het kunstenaarsdorp van 2013 ontmoetten we interessante kunstenaars van over heel de wereld. Voor ons was één van de opvallendste talenten dat van de Ierse Catriona Leahy. Zij werkt met druk- en printtechnieken, in zeer ruime zin, en onderzoekt de figuurlijke textuur van gebouwen die haar intrigeren. Ze begint meestal met leegstaande gebouwen, zonder enige functie, die ze aan een onderzoek onderwerpt. Vanuit die context begint ze te werken. Ze onderzoekt tijd, duur en geheugen van de gebouwen en plaatst die in een ruime sociale context.FLACC nodigt Catriona Leahy uit voor een residentie in Genk, waar ze samen zal kunnen werken met Katsutoshi Yuasa, een Japans kunstenaar die op dat ogenblik ook in Genk verblijft.Deze kunstenaar werkt met houtsnede –druk, een printtechniek die hij baseert op zijn eigen digitale foto’s. Deze houtsnede-druk is een traditionele, Japanse techniek die veel tijd vraagt. Maar met zijn techniek onderzoekt hij als kunstenaar natuurlijk ook de betekenis van fotografie.Beide kunstenaars leggen een interessant parcours af en zullen ongetwijfeld geïnspireerd raken door de context van Genk, waarin ze een tijd ondergedompeld worden.

i.s.m. FLACC en Dienst Cultuur

Za 6 sep – vr 31 okt 2014

flacc.info – catrionaleahy.com katsutoshiyuasa.com

Galerij

Ethe Box

In de Vennestraat vindt u The Box, een leegstaand pand dat gebruikt wordt voor pop-up events. U kon er het voorbije jaar al terecht voor pop-up shops van o.a. Michaël Verheyden. Deze zomer zal The Box regelmatig van bewoners veranderen.

PopupbugsDavid Creëlle en Liesbet Minne kweken eetbare insecten en verkopen ze. Of maken ze klaar zodat u ze deze zomer kan nuttigen in The Box.

Za 30 aug – di 9 sep 2014

popupbugs.be

rime and FishVintage is in en recycleren blijft in. RIME AND FISH geeft oude meubels een nieuw leven. Of het nu antiek, brocante of kringloopwinkelspul is, zij weten er raad mee.

Wo 10 – ma 15 sep 2014

rimeandfish.be

naomi KerkhoveForest FruitNaomi Kerkhove studeerde multimediale vormgeving aan het KASK in Gent en ontwikkelt haar werk op het grensgebied tussen strip, film, textielontwerp en performance. In haar voorstellingen en installaties neemt ze de kijker mee op een poëtische trip doorheen een volledig met de naaimachine gestikte, zwart-witte miniatuurwereld. Doorheen een universum waarop gedaantes en gedachten in elkaar overlopen wordt je verbeelding langzaam op sleeptouw genomen. En ontrafel je

E een lappendeken van impressies en verhalen, langs een draadje dat onherroepelijk bij jezelf uitkomt.

Naomi Kerkhove begint op dinsdag 16 september 2014 in de Box Store met een tekening van Winterslag/Genk als een voorproefje voor de workshops waarin ze met de deelnemers de tekening in een 3D-wereld zal ombouwen.

Woensdag 17 september 2014 van 14 tot 17 uurWorkshop voor kinderen van 8 tot 12 jaar

Donderdag 18 en vrijdag 19 september 2014 van 19 tot 22 uurWorkshop voor volwassenen

Zaterdag 20 en zondag 21 september 2014 van 14 tot 18 uur.Toonmoment van de workshops en open deur: wandel gerust binnen en misschien kan u ook even met Naomi Kerkhove mee doen. Dan wordt u heel even onderdeel van het bijzondere universum van deze kunstenares.

6 (kinderen) / 15 (volwassenen)

Di 16 – zo 21 sep 2014

Box Store

Page 24: C-mine brochure '14/'15

24 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

TBERLINLAND’S END

© B

ERLIN

© B

ERLIN

Page 25: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 25

BerlinLand’s End

Het Vlaamse gezelschap Berlin maakt bijzonder theater. Ze gebruiken alle middelen die voorhanden zijn. Vaak spelen film en installaties een belangrijke rol. Twee jaar geleden stonden ze in Genk met het beklijvende project ‘Tagfish’ over de mijnsite Zollverein in het Ruhr-gebied. Ze slagen er als geen ander in om fictie en werkelijkheid met elkaar te vermengen. Noem het ‘docufictie’.

Met ‘Land’s End’ maakten ze een voorstelling over een moord op de grens tussen Frankrijk en België, ‘over de schreve’. Deze moord raakte in de pers bekend als de ‘pannenkoekenmoord’, eind jaren negentig. Zoveel jaar later worden de betrokkenen bij elkaar gebracht voor een reconstructie. Wat de moord zo bijzonder maakte, was dat het zich afspeelde op de grens. Welk land moest de moordenaar(s) berechten?

Berlin maakt van ‘Land’s End’ een schitterend stuk in twee delen. In deel één maakt u kennis met de mogelijke scenario’s, deel twee is een reconstructie van het proces.

14 / 12 / 11

Vr 12 en za 13 sep 2014 - 20.15 uur

berlinberlin.be

Kleine zaal + locatie

T Frascati/davy Pieters/naomi VelissariouThe Truth about Kate

‘The Truth about Kate’ is de reconstructie van een leven van een vrouw, een geënsceneerde documentaire, waarin een jonge vrouw terugblikt op haar leven.Zij spreekt over zichzelf in de voltooid verleden tijd, derde persoon enkelvoud. En ze speelt alle rollen zelf. Ook de voice-over. In haar zoektocht naar bewondering, dramatiek en mysterie raakt zij verstrikt in haar eigen creatie. Haar leven lijkt steeds meer weg te hebben van een duizelingwekkende, gemediatiseerde nachtmerrie vol fake emoties en gruwelijke, traumatiserende nep-ervaringen. Kate creëert een leven waarin alles mogelijk is en waar ze geen verantwoordelijkheid hoeft te dragen voor alles wat zich daarin afspeelt.

Haast twee uur lang laat Naomi Velissariou zichzelf en het publiek alle hoeken van de zaal zien in een magistrale tour de force. Ze speelt alle rollen en neemt u mee op een emotionele rollercoaster. Het is beklijvend theater zoals u dat zelden te zien krijgt!

“In een wonderbaarlijke schizo-solo speelt actrice Naomi Velissariou alle rollen, razendsnel schakelend tussen de personages die deze documentaire bevolken.” **** De Volkskrant

12 / 10 / 9

Do 18 sep 2014 – 20.15 uur

Kleine zaal

T de QueesteSchroot

In 2004-2005 maakte de Queeste (in coproductie met cultuurcentrum Genk) ‘Arbeid/Afscheid De Ford’. Een locatievoorstelling over de 3000 ontslagen bij Ford Genk op basis van talrijke (diepte)gesprekken met de ontslagen arbeiders en vakbondsafgevaardigden. Tien jaar later ziet de Queeste in de Unie Hasselt-Genk het momentum voor een nieuw project. In ‘Schroot’ ontmoeten twee bijzondere geschiedenissen mekaar: die van Philips Hasselt en van Ford Genk. Alles begint bij een waargebeurde ontmoeting van de twee founding fathers Henry Ford en Anton Philips. Alles eindigt bij symbolische afvalbergen van auto’s en elektrische toestellen: ooit iconen van de vooruitgang, nu terrils van een industriële geschiedenis.Joost Horward (regie), ntb (spel), o.a. Stijn Segers (muziek), Karl Philips (scenografie), Selm Wenselaers (research & interviews), Alexander Schreuder (dramaturgie), Christophe Aussems (feedback) Een coproductie van de Queeste, de Unie Hasselt-Genk & C-mine Cultuurcentrum Genk.

12 / 10 / 9

Za 20 sep – za 4 okt 2014 (behalve op maandag)

dequeeste.be

Op locatie

T

Page 26: C-mine brochure '14/'15

26 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

MSIN & ‘T ARSENAALRUMBLE IN THE JUNGLE

SEIZOENSOPENING

Page 27: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 27

Sin & ’t ArsenaalRumble in the Jungle

1974. Muhammad Ali en George Foreman vechten in Kinshasa voor de wereldtitel boksen, zwaargewicht. Dat is de achtergrond voor een concert met slampoets, performers, acteurs en vooral heel veel muzikanten.Een feest! In de zaal staat de boksring waarop de presentator Junior Mthombe-ni het geheel in swingende banen leidt. Achter hem staat de band, de veertien-koppige B.U.R.K.A. met muzikanten uit heel de wereld. Denk Tattoo del Tigre meets James Brown en Fela Kuti. Denk aan een Afrikaanse versie van Radio Mo-dern. Een feest voor hoofd en heupen!

Soul, funk, blues, boogaloo, hiphop, sou-kous, latin … een aanslag op de benen. Tussendoor geven performers van jetje met korte stukjes slampoetry. Een straffe dj-set sluit af.

Concept en Regie: Junior MthombeniAssistant Regie: Michael De CockMuzikanten B.U.R.K.A. o.l.v. Enrique Noviello (sax, El Juntacadaveres): Loes Minnebo (trombone, Ambrassband), Angel Calvo Pérez (trompet, Ambrassband), Alfredo Bravo Ebner (drums, Flying Horseman), Tijl Piryns (drums, Martine de Kok), Ken Pichal (gitaar, Kremakawa),Joachim Gys (accordeon), Tobe Wauters (tuba, Vetex),Salah Ibnou Kacemi (beats, Nomobs), Mike De Ridder (vocal, Nomobs), Gloria Boateng (vocal), Junior Akwety (vocal), Mon den Haerynck (vocal), Nicolas Opowicz (vocal)Slammers: Mike “NoMobs” De Ridder, Michael Brijs, Elli (Elisabeth Severino Fernandes), Salahdine “NoMobs” Ibnou Kacemi, Ikram Aoulad, Junior Mthombeni, Mon (Simon Den Haerynck)

5

Za 20 sep 2014 – 20.15 uur

Kleine zaal – staand

M

© L

uch-

ila G

uich

on

Page 28: C-mine brochure '14/'15

28 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

MTHE BOOTLEG BEATLES

Page 29: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 29

the Bootleg Beatles

De legendarische Britse band The Beatles stopte in 1970 met als laatste wapenfeit ‘Let it Be’. Maar eigenlijk zijn ze nooit opgehouden. Zelden heeft een muziekgroep zoveel impact gehad als The Beatles en het is dus logisch dat er tribute bands van bestaan. De bekendste en beste Beatles tribute band is zonder twijfel The Bootleg Beatles. Ze bestaan al meer dan 30 jaar, véél langer dan de echte Beatles hebben bestaan. Ze zien eruit als The Fab Four en ze klinken zo. ‘Zij kennen onze muziek waarschijnlijk beter dan ik’, heeft wijlen George Harrison eens over hen gezegd. Het viertal heeft als enige groep de officiële toelating gekregen om het lettertype en logo van The Beatles te gebruiken.Na dertig jaar en ruim meer dan vijfdui-zend optredens is de act van The Bootleg Beatles akelig perfect. Vertolkingen van de overbekende hits begeleiden ze met een spectaculaire multimediashow.

Met Adam Hastings als John Lennon, Andre Barreau als George Harrison, David Catlin-Birch als Paul McCartney en Hugo Degenhardt als Ringo Starr.

26 / 24 / 23

Di 23 sep 2014 – 20.15 uur

bootlegbeatles.com

Grote zaal

willem VermandereDe Groote Oorlog

“Altijd iemands vader, altijd iemands kind”

Willem Vermandere omringt zich voor dit concert over Wereldoorlog I met drie muzikanten en een klassiek strijkkwartet. Hij woont en werkt in de Westhoek en is al gans zijn leven doordrongen van de geschiedenis van zijn streek. Dat de oorlog daarin een grote rol speelt, lijdt geen twijfel. Zijn geboortestreek draagt immers nog steeds de littekens van deze eerste grote oorlog.

Hij zingt, speelt gitaar en klarinet, vertelt en prevelt, geheel in zijn eigen stijl én in zijn eigen taal. Zijn concerten zijn geen shows maar belevenissen waarin u zich moet laten onderdompelen. De Groote Oorlog zal dit concert nog een extra dimensie geven.

Willem Vermandere : zang, klarinet, voetorgel en gitaar/ Freddy Desmedt : fluit , klarinet en saxofoon/ Pol Depoorter : gitaren en mandoline/ Bart Caron: contrabas/ Wiet Van de Leest: viool/ Aurelie Dorzee : viool/Claudine Steenackers : viool/ Nathalie Glas : viool

18 / 16 / 15

Vr 26 sep 2014 – 20.15 uur

willem-vermandere.be

Grote zaal

M M Studio orkaMijnheer Porselein

Voor iedereen vanaf 7 jaar

Studio Orka bestaat 10 jaar! Als dat geen reden is om feest te vieren! Maar laten we eerlijk zijn: wij vieren hier in Genk elk jaar feest met de voorstellingen van Studio Orka. Dit voorjaar nog maakten ze het mooie weer met ‘Zoutloos’, een lach en een traan waren nooit eerder zo mooi. Of u herinnert zich ongetwijfeld nog ‘Duikvlucht’ aan het kanaal, zomer 2013. Een ode aan de fantasie van klein en groot, dat is Studio Orka in een notendop. Om hun verjaardag te vieren hernemen ze ‘Mijnheer Porselein’, een voorstelling uit 2007.

Postbode Bruno gaat op zijn ronde thee drinken bij de familie Porselein. Pé Porselein is een bijzonder man. Hij heeft een dierenkliniek waar voelsprietjes gespalkt worden, het alleendje gezelschap gehouden wordt en de naar het bos gemigreerde mossel water krijgt. Maar sommige wonden zijn niet te helen. Ook in dit fantasierijke beestenbos geldt de wet van sterfelijkheid.

U herkent Dominique Van Malder, Jo Jochems, Katrien Pierlet en Griet Dobbelaere.

“Zalf aan de (kinder)ziel **** Orka goochelt met emoties, broos en hittebestendig als porselein. Soms hard, soms zacht.“ (De Morgen)

6 / 5

Za 27 sep 2014 en zo 28 sep 2014 Telkens – 14 en 16 uur

Op locatie

F

Page 30: C-mine brochure '14/'15

OKTOBER

Page 31: C-mine brochure '14/'15

OKTOBER

Page 32: C-mine brochure '14/'15

32 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

DCIE THORCOCKTAILS

© H

iche

m D

ahes

Page 33: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 33

ArchitectuurwijzerTOP-Limburg

In oktober 2013 was Genk het centrum van de Vlaamse architectuur. De nieuwe formule van de ‘Dag van de Architectuur’ bestond uit een week, waarin ook Ruimte Vlaanderen zich boog over Limburg, samen met lokale (en andere) experten. De bureaus MAAT (B) en ZUS (Nl), aangesteld door Ruimte Vlaanderen en het Team Vlaams Bouwmeester in het kader van TOP (Territoriaal Ontwikkelingsprogramma) centraal Limburg, deden in de tweede helft van 2013 onderzoek naar de ruimtelijke potenties van Limburg. Aan de hand van ontwerpend onderzoek inspireerden ze de vernieuwing die beoogd wordt in het Vlaamse ruimtelijk beleid. Inzet van TOP is de ontwikkeling van perspectieven voor Genk en centraal Limburg, met het oog op een duurzame reconversie post Ford. Architectuurwijzer grijpt terug naar de dynamiek van 2013 en gaat na, samen met de destijds door Vlaanderen geselecteerde experten, hoe bestaande onderzoeken bijdragen aan een dynamisch Genk en centraal Limburg.

i.s.m. Architectuurwijzer

7

Wo 1 okt 2014 – 20.15 uur

architectuurwijzer.be

Kleine zaal

L SKaGenDeKleineOorloG, een monoloog van Valentijn Dhaenens

Vier jaar geleden speelde Valentijn Dhaenens met ‘DegrotemonD’ ook in Genk één van de meest spraakmakende monologen van de voorbije jaren. In deze voorstelling smeedde hij belangrijke speeches van wereldleiders aan elkaar tot één geheel. Hij speelt deze voorstelling nog steeds, maar vooral in het Engels, op belangrijke festivals en op tournee in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Ondertussen maakte hij met ‘DeKleineOorloG’ een nieuwe monoloog waarin hij niet meer de wereldleiders maar wel de kleine man aan het woord laat. De gevolgen van de vaak ophitsende taal van de politieke kopstukken uit het verleden en heden zijn voor de gewone man niet te overzien. Een passend stuk in de herdenkingen van de Eerste Wereldoorlog.

In een veldhospitaal achter de linies bezinnen een cynische verpleegster, een decorerende generaal, zijn ijverige chauffeur, een deserteur veroordeeld tot het wassen van de lijken, een op- en afrijdende ambulancier, een verslagen dokter-chirurg, een stervende vreemdeling uit het Afrikaanse legioen, een dove ziekenoppas, een ijverige wasvrouw en een verwenste God zich over wat gebeurde.“Ach, mijn God, dat we toch weer mens konden zijn!”

“Zelden is zoveel gruwel voelbaar gemaakt met zoveel intimiteit. … Valentijn Dhaenens bespeelt die paradox minutieus, in een groots herinneringsmonument.” (Wouter Hillaert in De Standaard)

14 / 12 / 11

Wo 1 en do 2 okt 2014 – 20.15 uur

skagen.be

Grote zaal

T Cie thor Cocktails

De Limburgse-Brusselse choreograaf Thierry Smits brengt voor het eerst in jaren een kleinere voorstelling dan we van hem gewoon zijn. De voorbije jaren zagen we vooral schitterende grote zaal-producties zoals ’To The Ones I Love’ of ‘D’Orient’.

Hij keert terug naar een vorm die nauwer aanleunt bij performance - intiem en excentriek, ludiek en verwarrend. In een aaneenschakeling van korte stukjes voor één, twee of drie dansers, brengt ‘Cocktails’ een hedendaags cabaret, met alle daarbij horende clichés en extravagant geschminkte creaturen! Het wordt een voorstelling die – zoals de meeste van zijn choreografisch werk – een commentaar zal geven op onze tijd, niet meteen ’in your face’ maar onderliggend.

Thierry Smits slaagt er steeds weer in om topdansers voor zijn producties te strikken en dat zal bij ‘Cocktails’ niet anders zijn.

14 / 12 / 11

Vr 3 okt 2014 – 20.15 uur

Kleine zaal

D

Page 34: C-mine brochure '14/'15

34 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

THETPALEISDE ZAAK VAN DE DIERENTEGEN DE MENSEN

Page 35: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 35

Cibelle & the Colorist

Met een voorliefde voor niet alledaagse bijzondere en avontuurlijke muziek wil ‘The Colorist’ een breder publiek aanspreken. Drummer Aarich Jespers (o.a. Zita Swoon) en percussionist Kobe Proesmans (Gabriel Rios, Zita Swoon), gaan met een zeskoppig orkest op zoek naar nieuwe registers en klankkleuren voor populaire muziek. Naast de traditionele instrumenten, gebruiken ze percussie-instrumenten die ze zelf ontworpen hebben en die een klankwereld oproepen die aansluit bij de hedendaags klassieke muziek.Het ensemble bestaat, naast Aarich Jespers en Kobe Proesmans, uit pianist Wim De Busser, cellist Mathias van de Plas, klarinettist /elektronica Gerrit Valckenaers en de percussionist Amel Serra.

‘The Colorist’ wordt de vreemde begeleidingsband van Cibelle, een Braziliaans-Britse vocaliste die uit wat ze zelf ‘Tropical Punk’ noemt, komt.Bij de ontwikkeling van het project heeft het werk van o.a. Harry Partch, Luigi Russolo, Moondog, David Byrne en Tom Zé een belangrijke rol gespeeld.

Het programma bestaat uit eigen composities en bewerkingen van Cibelle’s muziek. Voor het her-arrangeren gaat deze akoestische-remix-band te werk zoals een ‘colorist’ in strip of film. Zo starten ze van de bestaande songcontouren en kleuren die op een eigenzinnige manier in.

15 / 13 / 12

Za 4 okt 2014 – 20.15 uur

thecoloristmusic.com

Kleine zaal

M Stanton

De debuutplaat van Stanton kwam uit in het najaar van 2013 en werd meteen opgemerkt en lovend ontvangen door pers en radio. Met Stanton brengt zanger-gitarist Geert Hellings (vaste gitarist van o.a. Guido Belcanto, The New Radio Kings, BRZZVLL, Helmut Lotti) een eigen repertoire van sterke, stomende, maar ook licht weemoedige songs. Inspiratie vond hij zowel in traditionele als hedendaagse Amerikaanse rootsmuziek en bij grootheden zoals Bob Dylan, Neil Young en Steve Earle.Met Geert Hellings (zang, gitaar), Bert Huysentruyt (drums), Jan Blieck (gitaar, toetsen), Nicolas Rombouts (bas), Stoffel Verlackt (gitaar) en Laura Huysmans (backing vocals).Stanton zal het Opglabbeekse cultureel seizoen aftrappen met een optreden in het Theaterkaffee.

i.s.m. C-Mine cultuurcentrum Genk

7 / 5 (vvk) via GC De Ichter

Vr 3 okt 2014 – 20.15 uur

stantonline.be

Theaterkaffee De Ichter Opglabbeek

M hetPALeiSDe zaak van de dieren tegen de mensen

Deze voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Van waar komt de wol van een trui? Klopt u wel eens een insect dood? Hebben de kippen in hun hok in de tuin genoeg plaats? Eet u vlees? Eet u vis?Wel, dan bent u één van de beschuldigden in het proces van de dieren versus de mens. Nee, het wordt geen ecologische voorstelling op geitenwollen sokken. De dieren nemen het even over. En het is aan de koning van de djinns om een oordeel te vellen.‘De zaak van de dieren tegen de mensen’ is een bewerking van het gelijknamige boek uit het midden van de 10de eeuw van een groep vrijzinnige filosofen uit Basra (Irak). In de voorstelling wisselen tekst en liedjes elkaar af. Er wordt gespeeld maar er is ook een camera die alles registreert en een tekenaar die live tekent.De makers van kleppers van voorstellingen als ‘Sunjata, De Leeuwenkoning van Mali’ gaan opnieuw aan de slag met een episch verhaal uit het Midden-Oosten. Dimitri Leue en auteur Rachida Lamrabet bewerken het verhaal van de dieren tegen de mensen. Benjamin Boutreur componeert de muziek.

Feest dus, met een boodschap!

Tekst: Rachida Lamrabet, Dimitri Leue – Regie: Dimitri Leue - Spel: o.a. Janne Desmet, Rashif El Kaoui en Jan Fonteyn

12 / 10 / 9

Wo 8 okt 2014 – 20.15 uur

Grote zaal

T

Page 36: C-mine brochure '14/'15

36 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

TSTEFANIE EN BARBARA CLAESDE BULTENKLACHT

Page 37: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 37

Stefanie en Barbara ClaesDe Bultenklacht

De tweeling Stefanie en Barbara Claes lieten zich enkele jaren geleden opmerken tijdens Theater aan Zee waar ze meteen in de prijzen vielen met hun bijzonder theater. Het is bricolage-theater dat verwant is aan outsider-kunst. Deze gebricoleerde klaagzang van een kameel brengt heimwee en verdriet in een wereld van plastiek, karton en heel veel tape.Misschien zag u de twee zussen al aan het werk in ‘Het fantastische leven van Sint-Kristoffel’ van Simon Allemeersch (selectie Theaterfestival en Circuit X).

‘De Bultenklacht’ brengt het verhaal van een kameel die naast de last van zijn eigen twee bulten ook een derde last moet dragen. Een nieuwe telkens groter wordende bult maakt het heimwee en het verdriet van de kameel zichtbaar. ‘De Bultenklacht’ toont de kameel als eerlijk, oprecht, maar daardoor ook eenzaam dier. Door plastieken buizen, die een soort van instrument vormen, weerklinkt de klaagzang van dit weesdier. Er wordt weinig gepraat in de voorstelling, wel gemompeld en gezongen, met de live accordeonmuziek van Wim Claeys (Ambrozijn). Het is een voorstelling zoals u er dit seizoen waarschijnlijk geen meer zal zien, volledig opgebouwd in het unieke en soms bizarre en humoristische universum van deze twee getalenteerde zussen.

concept, tekeningen en tekst: Barbara Claes en Stefanie Claes - spel en muziek: Barbara Claes, Stefanie Claes, Jelle De Wit, Mira Helmer, Wim Claeys.

12 / 10 / 9

Wo 8 okt 2014 – 20.15 uur

Kleine zaal

T Michel Bisceglia trio/ igor Gehenot trioSingularity

Genkenaar Michel Bisceglia is een bijzonder productief muzikant. Naast al het andere werk dat hij verrichtte, schreef hij de voorbije drie jaar maar liefst acht filmsoundtracks, o.a. die voor de succesfilm Marina. De hoogste tijd dus om terug de studio in te duiken met zijn eigen ensemble. Het resultaat is de cd ‘Singularity’, een cd die ver weg staat van de symfonische muziek van zijn soundtracks maar die perfect aansluit bij de muziek die hij met zijn trio al twintig jaar maakt. Die lange geschiedenis samen zorgt allerminst voor verstarring want de groepsdynamiek gekoppeld aan de maturiteit van dit trio is weergaloos.

Bassist Werner Lauscher en drummer Marc Léhan weten precies wanneer wat nodig is in de begeleiding van Michel Bisceglia. Hierdoor krijgt hij de ruimte om zijn subtiele en expressieve improvisaties de vrije loop te laten. Het resultaat is schitterend en dat zal u ook tijdens dit concert aan den lijve ondervinden.

Als appetizer krijgt u een jong en getalenteerd pianist te horen, Igor Gehenot. Amper 25, wordt hij al aanzien als ‘the next big thing’ in jazzland, de Waalse Jef Neve. Hij wordt begeleid door drummer par excellence Teun Verbruggen en door de solide bas van Philippe Aerts. Dit trio speelt werk uit ‘Motion’, de nieuwe cd van Igor Gehenot, die in september 2014 uitkomt.

15 / 13 / 12 / 10 (jazzabonnement)

Vr 10 okt 2014 – 20.15 uur

michelbisceglia.org igorgehenot.be

Kleine zaal

M Kugoni trioClassics Revisited

Vorig jaar mocht Mosa Trio, een jong ensemble uit Genk de reeks aperitiefconcerten openen. Ook dit seizoen steken we van wal met jong talent van eigen bodem. Kugoni Trio is een jong en uniek ensemble ontstaan aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Bert Koch (piano), Kurt Bertels uit Genk (saxofoon) en Nicolas Dupont (viool) vonden elkaar in een gezamenlijk enthousiasme voor energieke kamermuziek, verrassend klassiek en fris 20ste en 21ste eeuws repertoire.De drie jonge muzikanten – laureaat van Supernova, de vroegere Gouden Vleugels – nemen u mee op een muzikaal avontuur doorheen een bijzonder klassiek repertoire. De niet zo voor de hand liggende combinatie van viool, piano en saxofoon zorgt voor leuke verrassingen met muziek van Astor Piazolla, Jean-Luc Defontaine, Erik Desimpelaere en Dmitri Sjostakovitsj.

14 / 12 / 11 / 10 (apcopakket)

Zo 12 okt 2014 – 11 uur

kugonitrio.be

Kleine zaal

A

Page 38: C-mine brochure '14/'15

38 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

MWE ARE NOT... LOU REEDWE LOVE LOU

Page 39: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 39

Barbara dex &Gunther Verspecht(Stash)Dollymentaire:The Tennessee Waltz

OPENING SENIORENWEEK

Augustus 1983. Er slaat een vonk over tussen Kenny Rogers en Dolly Parton. In 1980 scoort Kenny Rogers een nummer 1-hit met ‘Lady’, in 1981 doet Dolly Parton dat met ‘9 to 5’. Twee jaar later is het bingo voor hun duet ‘Island in the Stream’. Tot op vandaag zijn beide countrysterren goed voor een slordige 200 hitnoteringen en een kwart miljard verkochte LP’s/cd’s.

We schrijven 2013, 30 jaar later dus. En er slaat een vonk over tussen Barbara Dex en Gunther Stash Verspecht. Hij kruipt wel eens in de huid van Kenny Rogers, zij schurkt haar stembanden wel eens tegen die van Dolly Parton aan. Gevolg: een programma groeit met de strafste songs uit het oeuvre van Rogers en Parton, een heuse dollymentaire. Het orkest staat onder leiding van Jo Mahieu.

11 / 9 / 7

Ma 13 okt 2014 – 14 uur

barbaradex.be stash.be

Grote zaal

M Jeroen Van BaarDe Prestatiegeneratie

De nog piepjonge Jeroen van Baar (1990) studeerde psychologie en neurowetenschappen in Utrecht en Parijs. Zijn succesboek ‘De Prestatiegeneratie’ zorgde voor een schokgolf bij iedereen die prestatiegericht bezig is. Jeroen van Baar verdedigt de stelling dat er niks mis is met middelmatigheid. Meer nog, middelmatigheid zorgt vaak voor meer geluk dan een tomeloze ambitie. Die tomeloze ambitie om de beste te zijn in alles zorgt voor burn-outs bij twintigers en dertigers terwijl ze nog maar net aan hun carrière bezig zijn. ‘Tevredenstellers’ maken dat niet mee. Zij zijn gewoon én tevreden.Jeroen van Baar stelt in deze lezing zijn bevindingen voor en gaat ongetwijfeld met u in discussie. Als u maar tevreden bent!

10 / 8 / 7

Ma 13 okt 2014 – 20.15 uur

prestatiegeneratie.nl

Kleine zaal

L we are not… Lou reedWe love Lou

Lou. Meer is niet nodig om te weten over wie je het hebt. De donkere peetvader van de alternatieve rock. De stichter van de Velvet Underground. Protégé van Andy Warhol. De man die drugs, sm, homofilie, travestie en zelfmoord in de rock lyrics introduceerde. De schrijver van ‘Take a Walk on the Wild Side’, ‘Heroin’, ‘Perfect Day’, ‘Vicious’, ‘Sweet Jane’...

De tribute band ‘We Are Not’ brengt hulde aan de vorig jaar overleden rock ‘n’ roll animal Lou Reed. We brengen hem weer tot leven in zijn glanzende jaren. In zijn volle decadente glorie. Met een intieme show die ons naar ergens halverwege de jaren 70 voert. Ergens tussen cabaret en punk. Tussen glitter camp en zwarte doom. Tussen pop-art en art-pop. En met een keuze van de very best uit de Velvet-periode en topalbums als Berlin, Transformer, Sally Can’t Dance, Street Hassle en Coney Island Baby.

Performer Tom Hannes, die in vorige producties David Byrne en David Bowie belichaamde, kruipt weer akelig nauw in de huid van de jonge Lou Reed. Geruggesteund door een briesende band met muzikanten en acteurs : Charlotte Vandermeersch, Marianne Loots, Kyoko Scholiers, Robby Cleiren, Mike Engels, Bart Palmers, Chris Cleiren, Eric Engels, Boots Butzenseller en Vincent Brijs.

17 / 15 / 14

Wo 15 okt 2014 – 20.15 uur

Kleine zaal

M

Page 40: C-mine brochure '14/'15

40 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

DKOEN DE PRETER15 SECONDS OF FAME

Page 41: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 41

Koen de Preter15 Seconds of Fame

De jonge choreograaf Koen De Preter is geen onbekende in Genk. Wij hebben een boontje voor zijn werk en toonden tot nu toe alles wat hij maakte. Vorig seizoen was hij bij ons te gast met de 88-jarige danseres Alphea Pouget in ‘Journey’ maar u zag zijn werk ook in Oud-Waterschei op locatie met ‘The House That Built Us’.Het Deense productiehuis Aabendans (Roskilde) gaf hem de opdracht een dansvoorstelling met drie dansers te maken: ‘15 Seconds Of Fame’, naar een uitspraak van Andy Warhol. ‘In the future, everyone will be world-famous for 15 minutes’. Koen gelooft dat die minuten ondertussen seconden zijn geworden. In ‘15 Seconds Of Fame’ zingen, dansen en performen drie mensen de ziel uit hun lijf, geïnspireerd door deelnemers aan verschillende soorten talentenjachten op televisie.‘15 Seconds Of Fame’ neemt het publiek mee op een rollercoaster van falen en slagen. Zoals steeds in de voorstellingen is de soundtrack van groot belang.Choreografie: Koen De Preter; performers: Pernille Koch, Pierre Enaux, Thomas Porup; lichtontwerp: Lennert Dierick

12 / 10 / 9

Vr 17 okt 2014 – 20.15 uur

koendepreter.com

Kleine zaal

D william BoevaMegalomaan

William Boeva is één van de laatste aanwinsten in comedy-land die zich in no time bij het kruim van de comedians voegde. Zijn shows zijn razend populair en zijn aanwezigheid op het kleine scherm maakt zijn naam nog bekender.In 2009 begon hij voorzichtig met een handvol grappen. Zijn passage op Pukkelpop in 2010 zorgde ervoor dat zijn naam plots op ieders lippen lag. Zijn deelname aan ‘Comedy Casino’ op Canvas maakte het plaatje compleet.

Nauwelijks 5 jaar na zijn eerste stappen op het comedy-toneel is hij al één van de betere comedians. Met een mond groter dan zijn gestalte wil hij de mensen zijn ‘soort’ leren kennen. Want misschien zijn er niet zoveel verschillen als het oog doet vermoeden.

16 / 14 / 13

Vr 17 okt 2014 – 20.15 uur

williamboeva.be

Grote zaal

H Johan LeysenTrauerzeit

Johan Leysen – van oorsprong Limburger – is één van de bekendste acteurs van dit land, ook al werkt hij vanuit Parijs. Misschien zag u hem de voorbije maanden in de film ‘Het Vonnis’ (Jan Verheyen) of in de Franse succesfilm ‘Jeune et Jolie’ (François Ozon) naast Charlotte Rampling. Maar u ziet hem ook in het Vlaamse theater, zoals vorig jaar in ‘M, a reflection’ van Kris Verdonck of in ‘Romeo en Julia’ van het Toneelhuis.

Het verhaal. Een jongen verlaat zijn moeder om in het leger te dienen. Hij maakt kennis met de mannenwereld. Hij ontdekt de vriendschap, de verleiding, de gruwel, de eenzaamheid, de verveling, de erkenning, de feesten, de vrouwen. Na een liefdesnacht met een onbekende, is hij te laat voor de slag. In zijn haast om zijn compagnie te vervoegen, stoot hij door tot midden in de vijandelijke troepen en sterft…

Johan Leysen neemt u een avond mee in de wereld van de rouw en wat die zoal aanricht in het hoofd van een jongen van tien. Opmerkelijk is het decor van Hans op de Beeck. De muziek is van Dominique Pauwels, gespeeld door het cellokwartet Aton & Armide, een jong kwartet dat gecoacht wordt door Ictus en Spektra Ensemble. Zij krijgen het gezelschap van sopraan Louise Wayman. De filmbeelden zijn van Laurence Rebouillon. Johan Leysen regisseert en speelt samen met Isabelle Ronayette.

16 / 14 / 13

Za 18 okt 2014 – 20.15 uur

Grote zaal

T

Deze voorstelling kadert in de samenwerking tussen de cultuurcentra van Hasselt en Genk.

Page 42: C-mine brochure '14/'15

42 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

VILLANELLA & MARIA CLARA VILLA LOBOSKOPPIE KOPPIE

F

Page 43: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 43

Villanella & Maria Clara Villa LobosKoppie Koppie

Voor iedereen vanaf 3 jaar

De Braziliaanse Maria Clara Villa Lobos studeerde midden jaren negentig aan de dansschool P.A.R.T.S.. Ze danste bij o.a. David Hernandez en Meg Stuart en was enkele jaren artist in residence bij Villanella. ‘Koppie Koppie’ neemt je mee op het parcours van een grappig ventje met een groot hoofd. Het hele leven passeert de revue: geboorte, opgroeien, kind zijn, een identiteitscrisis, jezelf terugvinden, de ‘andere’ ontmoeten, verliefd worden,…Tot de cirkel weer rond is met een nieuwe geboorte. Twee figuren met een groot hoofd dansen voor een wit scherm. In een ingenieuze projectie verschijnen de gekste beelden en filmpjes: van spermacelletjes op zoek naar het ei tot een betoverend kleurenspektakel in de stijl van Jackson Pollock.‘Koppie Koppie’ is een frisse mengeling van dans en animatiefilm, door twee mensen in gouden pakjes en met grote hoofden.

6 / 5

Zo 19 okt 2014 – 15 uur

villanella.be

Kleine zaal

F LaikaZetels van goud

Voor iedereen vanaf 6 jaar

‘Zetels van goud’ is letterlijk een kleine voorstelling: alles past in een houten kast. Grenzeloze fantasie voert je echter via de huiskamers van Ali en Aline rond de hele wereld. Ali heeft een mama en een vliegend tapijt. Aline heeft een papa en véél speelgoed. Ze zijn vriendjes op school en willen maar al te graag dat de mama van Ali en de papa van Aline dat ook worden. Schrijfster Rachida Lamrabet begon aan dit theaterstuk met in het achterhoofd de ouders die ze aan de schoolpoort zag en die nauwelijks contact met elkaar hebben. Voor haar is de school de plek waar kinderen uit alle culturen ondanks hun verschillen toch goed met elkaar opschieten. Misschien kunnen ouders daar wel iets van opsteken. C-mine cultuurcentrum herneemt de voorstelling naar aanleiding van de viering van 50 jaar Turkse migratie in Genk. ‘Zetels van Goud’ toerde in het najaar van 2013 al een week door Genk.Van Laika kan u op 7 en 8 maart 2015 nog een andere mooie voorstelling zien: de leuke eetvoorstelling ‘Aromagic’.

6 / 5

Wo 22 okt 2014 – 17 uur

Laika.be

Op locatie

F ArchitectuurwijzerStaten-Generaal

Tijdens de derde Staten-Generaal stelt Architectuurwijzer de eindpublicatie van Atelier Limburg Europa voor. De publicatie beschrijft de toekomst van Stad Limburg, maar vormt tegelijk een manifest voor de stadsregio’s van de toekomst. Architectuurwijzer beklemtoont daarin de (vergeten) ruimtelijke dimensie van economische en maatschappelijke issues.

De Staten-Generaal biedt een podium aan de beste ideeën uit de open oproep van Atelier Limburg-Europa. Zes concrete ontwerpuitdagingen binnen Limburg vormen de aanleiding van innovatieve ontwerpideeën. De stedelijke ruimte, het wijde landschap en het alomtegenwoordige mijnerfgoed van Limburg staan centraal. Een panel van experten zal reageren op de voorstellen. De Staten-generaal wordt afgesloten met een prikkelende avondlezing van een internationaal architectenbureau dat bekend staat voor een vernieuwende en maatschappelijk georiënteerde architectuurpraktijk.

Hiermee vormt de derde Staten-Generaal het sluitstuk van het traject dat Architectuurwijzer de afgelopen jaren samen met Gideon Boie (BAVO) aflegde. In 2012 werkte Architectuurwijzer een programma uit voor de Provinciaal Bouwmeester Limburg. In 2013 werden de contouren van de Stad Limburg afgetast. In hetzelfde jaar werd Atelier Limburg-Europa afgetrapt, een denktank voor experimenteel en kritisch ontwerpend onderzoek. Het Atelier werkt naar een generieke methodiek rond ruimteregie in Limburg vanuit concrete maatschappelijk-ruimtelijke vraagstukken in Limburg.

i.s.m. Architectuurwijzer

Gratis

Wo 22 okt 2014 – 20.15 uur

architectuurwijzer.be

Kleine zaal

L

Page 44: C-mine brochure '14/'15

44 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

MERIKSSON DELCROIXFOR EVER

© G

uy K

okke

n

Page 45: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 45

Maarten westra hoekzemaTrilogie van een twijfelaar

Zijn drie solo’s speelde de Nederlandse Antwerpenaar Maarten Westra Hoekze-ma drie jaar na mekaar in Genk: ‘ De Openbaring’ bracht hij in de bibliotheek, ‘De Verleiding’ en’ Testament’ speelde hij in onze kleine zaal. Nu smeedt hij de drie voorstellingen aan mekaar tot één mooie, sluitende solo, waarin Maarten de uitdaging zal aangaan het publiek drie keer van denkrichting te laten verande-ren. De onheilsprofeet, de verleidings-coach en de prediker komen samen op de scène: ‘Trilogie van een twijfelaar’.

Maarten Westra Hoekzema (1980) stond in 1999 in de finale van het Leids Caba-ret festival. In 2004 won hij de prijs ‘Jong Theater Werk’ op Theater aan Zee. Een talent! Even later speelde hij in produc-ties van Cie De Koe en van het Toneel-huis. Hij richt samen met Louis van der Waal en Kyoko Scholiers het gezelschap UNM op en maakt met zijn kompanen o.a. ‘Tussen Hond en Wolf’ en ‘The House That Built Us’.

14 / 12 / 11

Do 23 okt 2014 – 20.15 uur

maartenwestrahoekzema.com

Grote zaal

T eriksson delcroixFor Ever

Bjorn Eriksson is de man die de soundtrack van ‘The Broken Circle Breakdown’ maakte en zich meteen van een plaatsje in de filmgeschiedenis van dit land verzekerde. Nathalie Delcroix is één van de drie leden van het engelentrio Laïs. Samen vormen ze Eriksson Delcroix. In het werkelijke leven zijn ze ook een koppel en hun gedeelde liefde voor country & western bleek al in 2007 toen ze als ‘Partchesz’ hun debuut uitbrengen.

De soundtrack voor de film stond maanden op 1 in de charts, The Broken Circle Bluegrass-band speelt letterlijk het land plat en in Bjorns vitrinekast prijkt een Ensor. Ook dit jaar nog zal de ‘band van de film’ te zien zijn op menig festival.

Maar ze willen verder en de noodzaak om terug eigen songs te schrijven dringt zich op. Als Eriksson Delcroix brengen ze een nieuwe cd uit die goede kritieken krijgt. Hun concerten zijn net zoals hun plaat een mooie mix van hun muzikale werelden, van Americana, van country en folk.

17 / 15 / 14

Vr 24 okt 2014 – 20.15 uur

erikssondelcroix.com

Kleine zaal

M Pascale PlatelLes petites Pensées de Pascale Platel

Pascale Platel verbaasde vriend en vijand enkele jaren geleden met ‘Les Demoiselles de Rêve et leur Soutien’, een lezing waarin ze haar muzes aan het woord liet. Beroemde vrouwen passeerden de revue, vrouwen die Pascale Platel beïnvloed hebben en nog steeds hun sporen achterlaten in haar leven. Maar natuurlijk zijn het niet enkel vrouwen die haar beïnvloeden. Zij heeft ook een aantal filosofen die een diepe indruk op haar nalaten. We kenden haar al als een grote fan van het werk van Marcel Proust, maar dat Pascale Platel ook een grote affiniteit voelt met Socrates, Nietzsche, Schopenhauer en Camus – om er maar een paar te noemen – is nieuw. Op haar unieke manier wandelt ze op naaldhakken of sexy laarzen doorheen het oeuvre van haar favoriete filosofen. Een heerlijk ontspannende én leerrijke avond met één van de grote artiesten van dit land.

12 / 10 / 9

Ma 27 okt 2014 – 20.15 uur

Kleine zaal

L

Page 46: C-mine brochure '14/'15

46 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

CCIRQUE ALFONSETIMBER

© N

icol

as D

escô

tea

Page 47: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 47

Mesut ArslanBetrayal

Mesut Arslan is een Turks-Belgisch theatermaker die vanuit zijn organisatie 090 een brug slaat tussen kunstenaars in Turkije, Berlijn en België. Nu regisseert hij ‘Betrayal’ van Nobelprijswinnaar Harold Pinter, een stuk over een driehoeksverhouding. Voor de vertolking koos Arslan koos voor één actrice (Lotte Heijtenis) en twee dansers die eerder al bij Meg Stuart werkten. Deze eigenzinnige hedendaagse interpretatie wordt in het Engels gespeeld met Nederlandse boventiteling.Voor de scenografie deed hij een beroep op beeldend kunstenaar Lawrence Malstaf die met zijn werk ‘Nevel’ het podium voortdurend laat veranderen van opstelling. Het publiek loopt dan ook mee op het podium en kan zijn plaats voortdurend veranderen.

Van Mesut Arslan en met Lotte Heijtenis, Dennis Deter en Thomas Proksch. Scenografie: Lawrence Malstaf. Licht: Jan Maertens.

i.s.m. Takt Dommelhof

12 / 10 / 9

Vr 31 okt 2014 – 20.15 uur

Kleine zaal

TCirque AlfonseTimber

Het lijkt wel een bende houthakkers, weggelopen uit de Canadese bossen, maar het zijn artiesten pur sang. Hun mix van circusacrobatie en traditionele folk is verbazingwekkend. Hun ‘Timber’ is verslavend.Het materiaal dat ze gebruiken komt dan ook uit hun geboortestadje in Canada en ze gebruiken alles wat er op de familieboerderij voorhanden is of wat ze in het bos gevonden hebben. De muzikanten zorgen voor een uitgelaten sfeer. Nog even en u gaat spontaan een potje lijndansen!

Cirque Alfonse is een jong circusgezelschap uit Quebec. De artiesten komen uit gerenommeerde circusgezelschappen als Cirque du Soleil, Cirkus Cirkör en Les 7 doigts de la main. De meesten studeerden af aan de vermaarde ‘Ecole nationale de cirque de Montréal’, maar er staan ook een professionele danser, een voormalig skikampioen en drie muzikanten op de scène. Het resultaat is een voorstelling die volop buiten de lijntjes van het circus kleurt en u meeneemt voor een avondje heerlijk ontspannen voor de hele familie.

18 / 16 / 15 / 10 (- 12 jarigen)

Do 30 okt 2014 - 20.15 uur

cirquealfonse.com

Grote zaal

C Plankenkoorts2015

Voor het project ‘Plankenkoorts’ nodigt C-mine cultuurcentrum een jonge professionele regisseur/choreograaf uit om met Genkse jongeren aan de slag te gaan en een voorstelling te maken.Dit najaar worden er opnieuw audities georganiseerd.Hou de website en andere media in de gaten voor de meest recente informatie over het project!

c-minecultuurcentrum.be

F

Page 48: C-mine brochure '14/'15

NOVEMBER

Page 49: C-mine brochure '14/'15

NOVEMBER

Page 50: C-mine brochure '14/'15

50 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

© A

nouk

Luy

ten

F

L

THEATER LUXEMBURGDE 11 MINUTEN VANMEVROUW OLSEN

Page 51: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 51

LuxemburgDe 11 minuten van mevrouw Olsen

Voor iedereen vanaf 5 jaar

Heeft een tafel voor- of achterpoten? Als de tijd tikt, wie tikt hem dan terug? Kan een kopje koffie kopje onder gaan? Oei! En de handdoeken zijn ook niet tevreden. ’De 11 minuten van mevrouw Olsen’ neemt een loopje met de tijd en de dingen. Elke dag komen er duizenden beelden tegen hoge snelheid op ons af. We krijgen dus ontzettend veel te zien, maar wat blijft er hangen? Wat hebben we écht gezien en wat vertelt het ons nog? Theatergezelschap Luxemburg maakt samen met scenografen Katrijn Baeten en Saskia Louwaard een woordeloze voorstelling die vertrekt vanuit het beeld. Het ene beeld zorgt voor een nieuw beeld en vertelt een verhaal. Choreografe en danseres Kate Olsen staat mee op het podium in het gezelschap van geluidskunstenaar Bas De Caluwé.

6 / 5

Wo 5 nov 2014 – 15 uur

luxemburgvzw.be

Grote zaal

F Kristien hensGroeten uit Transitië

Het boek ‘Groeten uit Transitië’ is niet aan de aandacht van pers en groene jongens ontsnapt. Li Edelkoort zei bij de opening van C-mine in 2010 al dat de mens terug wilt naar een rurale omgeving, naar authenticiteit, naar duurzaamheid. In het boek ‘Groeten uit Transitië’, geschreven door vijf vrouwen, helt de balans over naar duurzaamheid, naar manieren om milieubewuster te leven. Het boek slaat aan ook al omdat het geen groen fundamentalisme preekt maar op een leuke, wetenswaardige manier omgaat met anders gaan leven. De vijf vrouwen, waaronder Mme Zsa Zsa (‘Allemaal Rokjes’) en Dorien Knockaert (‘Goed Eten’), hebben hiermee een praktisch en wijs boek geschreven. Coauteur Kristien Hens nam het onderzoeksgedeelte voor haar rekening. Zij staat in voor deze interactieve lezing en hoopt u op een vrolijke, ludieke manier van u een (milieu)bewuste burger te maken. De vrek is back!

i.s.m. Vormingplus Limburg

10 / 8 / 7

Wo 5 nov 2014 – 20.15 uur

groetenuittransitie.be

Kleine zaal

L Michael BijnensLa Linea

De jonge Michael Bijnens, geboren in Genk (1990), studeerde in 2013 af aan het Brusselse RITS als theatermaker. Met zijn afstudeerproject ‘La Linea’ speelde hij zich meteen in de belangstelling.

Michael Bijnens reisde in zijn masterjaar maandenlang door een deel van Mexico waar drugkartels met elkaar in oorlog zijn. Het is een erg gewelddadige streek. Hij ontmoette er ongelukkige Amerikaanse cowboys, sympathieke dealers, geheimzinnige DEA-agenten en een evangelisch priester die er zijn eigen gekkenhuis uitbaat.

Tijdens de laatste weken van zijn reis trok hij zich terug in een hotelkamer in El Paso om er een tekst te schrijven over een reeks moorden in datzelfde gekkenhuis. Twee acteurs bloeden en zweten dit ogenschijnlijk detectiveverhaal uit tot er weinig meer overblijft dan het licht van hun eigen waanzin.

Michael Bijnens is een toptalent. Hij won in 2013 de Sabam-theaterschrijfprijs op Theater aan Zee. Zijn werk getuigt van een groot maatschappelijk engagement. U kan voorjaar 2015 nog werk van hem zien: ’Justice’ van Bronks over jonge Syrië-strijders.

tekst en regie: Michael Bijnens, spel: Tibo Vandenborre, Soetkin Demey, licht: Allard Vonk, Harry Cole, geluid: Stef van Alsenoys, video: Alejandra Aragon, productie: RITS, School of Arts, detheatermaker, Kaaitheater

12 / 10 / 9

Do 6 nov 2014 – 20.15 uur

michaelbijnens.com

Kleine zaal

T

© A

nouk

Luy

ten

Page 52: C-mine brochure '14/'15

52 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

MADMIRAL FREEBEE

Page 53: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 53

dAKirA

In deze tentoonstelling kijkt u mee naar 50 jaar Marokkaanse geschiedenis. Die wordt chronologisch weergegeven. Er wordt stilgestaan bij persoonlijke migratieverhalen, de familiale achtergrond, herinneringen, de arbeidsomstandigheden, huisvesting, racisme, heimwee. Maar ook aandacht voor de confrontatie en dialoog met de Vlaamse samenleving, de verschillende stedelijke en industriële vestigingscontexten en de immateriële erfgoedrelicten zoals feesten, rituelen en tradities. Kortom de wijze waarop de Marokkaanse migrant vanuit deze achtergronden betekenis gaf aan zijn/haar evoluerende maatschappelijke en culturele identiteit. Bijzondere aandacht gaat eveneens naar het ontstaan van de Marokkaanse zelforganisaties.

De tentoonstelling opent op 6 november.

Gratis

Vr 7 nov – wo 24 dec 2014

dakira.be

Polyvalente zaal

E Malou SwinnenSchoonheid

De Limburgse fotografe Malou Swinnen is vooral bekend om haar gestileerde foto’s van jonge vrouwen. Het zijn foto’s waaruit vooral een fascinatie schuilt voor het hoofd en het lichaam bedekt/niet bedekt. Haar foto’s waren reeds in binnen- en buitenland te zien. Haar laatste project was te zien in het Hasseltse Modemuseum. Maar ze werkt ook regelmatig aan projecten met een sociale inslag. Zo maakte ze in een Brusselse school portretten van de leerlingen en ging ze met hen de discussie aan over identiteit en cultuur.In Genk zal ze grote portretten maken van Marokkaanse meisjes en jonge vrouwen. Het blijft niet enkel bij de portretten, maar ze betrekt de modellen ook in een discussie over schoonheid. Wat is schoonheid? En denken verschillende culturen anders over schoonheid? Aan de tentoonstellingen hangen ook workshops en lezingen vast. De tentoonstelling kan vrij bezocht worden, maar dat kan ook met een lesmap of met een begeleider.

De tentoonstelling opent op 6 november 2014.

Gratis

Vr 7 nov tot wo 24 dec 2014

Galerie

Kunsteducatief aanbod

Rond de tentoonstelling zullen verschillende randactiviteiten georganiseerd worden. Voor een overzicht van cursussen, lezingen,... over het thema kan u vanaf augustus terecht op onze website.

Het is mogelijk om in groep een rondleiding te krijgen in de tentoonstelling. Prijs: € 5 per volwassene voor een rondleiding van 1 uur 30.

EAdmiral Freebee

Er is er maar één die zichzelf admiraal mag noemen in muziekland! In het voorjaar verscheen hij terug in de schijnwerper met de succesvolle meezinger ‘Nothing Else To Do’, gevolgd door enkele andere topsongs uit zijn nieuwste album ‘The Great Scam’. Het is inmiddels zijn vijfde album en opvolger van het in 2010 verschenen ‘The Honey and the Knife’. Voor de opnames trok hij richting Verenigde Staten, waar hij de studio indook met producer John Agnello (Kurt Vile, Sonic Youth, Dinosaur Jr.,…). Live krijgen de nummers nog een extra dimensie. Hij staat op het podium met vier geroutineerde muzikanten, en ook twee blazers die voor extra warmte in de muziek zorgen. Bij zijn recente doortocht in de AB werd hij dan ook overladen met positieve reacties, met een plekje op de mooiste zomerfestivals als gevolg. Zowel Cactus Festival als Rock Werchter wilde hem per se hebben en wij natuurlijk ook, maar dan oergezellig in onze kleine zaal, voor zijn enige Limburgse concert dit jaar!

25 / 22 (vvk)

Vr 7 nov 2014 - 20.15 uur

admiralfreebee.be

Kleine zaal - staand concert

M

Page 54: C-mine brochure '14/'15

54 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

MISTANBUL FESTIVAL

Eens u er bent geweest, laat deze stad u niet meer los. Istanbul is een metropool waar Oost en West mekaar ontmoeten, een bruisende stad met een springlevende muziekcultuur. De muziek uit Istanbul zoekt aansluiting bij het Westen, maar gaat af en toe ook radicaal de andere kant uit. En net dat maakt het zo interessant. Deze tweedaagse laat u proeven van zowel de traditionele als de moderne aspecten uit die rijke muzikale cultuur.

Page 55: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 55

Sultans ensembleFasil

’Fasil’ is de licht-klassieke muziek die in de Ottomaanse periode in paleizen werd gespeeld. Vandaag hoor je dit genre vooral in de bars en restaurants van de uitgaansbuurten in Istanbul. Het Sultans Ensemble uit Istanbul combineert ‘fasil’ met traditionele Turkse klassieke muziek. Bij fasilmuziek hoort traditioneel een rakitafel die bestaat uit hapjes (mezze) en natuurlijk de Turkse nationale drank raki. Het publiek geniet in een losse sfeer van de muziek, waarbij meezingen en dansen gebruikelijk is. Bij dit concert worden mezze’s aangeboden.Het Sultans Ensemble bestaat uit Sadiye Erimli (zang & tef), Buse Yilmaz (oud & zang), Funda Suyur ( qanoen & zang), Gül Sahin (klassieke kemence) en Kirgiz Özyaman ( bendir, def, darboeka & zang).

12 / 20 (voor 2 dagen)

Za 8 nov 2014

C-mine cultuurcentrum

M Cem Adrian & Bulutsuzluk Özlemi

Cem Adrian is een Turkse singer-songwriter met een groot vocaal bereik, van bas tot sopraan. Hij bracht tot nu toe vijf succesvolle cd’s uit. De muziek van Cem Adrian beweegt zich tussen traditioneel Anatolische volksliederen en donkere, soms aandoenlijke, elektronische rock en jazz met een volgens sommigen spannend depressief, eigenzinnige geluid.

Bulutsuzluk Özlemi is een bekende en populaire Turkse rockgroep die al sinds 1986 bestaat en ondertussen een tiental cd’s op de markt bracht. Ze treden vaak op met gastmuzikanten en hun muziek is traditionele rock met een Turks randje. Sfeer verzekerd!

12 / 20 (voor 2 dagen)

Zo 9 nov 2014

C-mine cultuurcentrum

M

Page 56: C-mine brochure '14/'15

56 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

HWOUTER DEPREZSLIJK

© J

onas

Lam

pens

Page 57: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 57

umberto tozzi

Umberto Tozzi is één van de bekendste Italiaanse zangers, hij verkocht meer dan 32 miljoen platen. Iedereen kent zijn grootste hits. ‘Ti Amo’ (1977) is een plakker van jewelste waarmee menig bruidspaar de voorbije jaren de dans heeft geopend. Het nummer stond in 1977 maar liefst zeven maanden op nummer één in de Italiaanse charts. Maar u kent ook ‘Gloria’, een song die in de versie van Laura Brannigan een wereldhit werd. Begin jaren tachtig werd het stil rond deze levende legende van het Italiaanse lied maar in 1988 scoorde hij opnieuw een wereldhit met ‘Gente Di Mare’, ondertussen uitgegroeid tot een evergreen.Een concert dat perfect past in Genk, de meest noordelijke stad van Italië!

35

Ma 10 nov 2014 – 20.15 uur

Kleine zaal – staand concert

M tom StruyfAnother Great year for Fishing

Na ‘Vergeetstuk’ en zijn eersteling ‘De Tatiana Aarons Experience’ maakt Tom Struyf een ‘realitytheater annex videoperformance’. Zoals bij de vorige voorstelling zal hij in ‘Another Great Year For Fishing’ weer balanceren tussen theater, lecture, performance en documentaire. Uitgangspunt is de zucht naar verhalen. Mensen willen verhalen horen en dat is voor beleidsmakers, politici, belangengroepen en bedrijven een vette kluif. Meer dan ons lief is worden we immers gemanipuleerd om zus te denken of zo te handelen. Het is niet de werkelijkheid die er toe doet, maar het verhaal dat er om heen gesponnen is. Het wordt een voorstelling over massapsychose met twee spelers – Tom Struyf en danseres Nelle Hens – én een mega-touchscreen.De vorige stukken van Struyf werden in Genk op luid applaus onthaald en dat zal voor deze nieuwe voorstelling niet anders zijn.

12 / 10 / 9

Wo 12 nov 2014 – 20.15 uur

Kleine zaal

T wouter deprezSlijk

Wouter Deprez rijgt de successen aan elkaar. Elke show groeit hij weer een stuk. Samen met Wim Helsen voert hij het Vlaamse veld van de comedy aan. Zijn shows zijn nooit vrijblijvend, altijd doordacht maar wel hilarisch.

Deprez is een West-Vlaming en groeide op in het decor van de Eerste Wereldoorlog. Verblind door de meisjes en door de schaapachtigheid van zijn jeugd merkte hij er jarenlang nauwelijks iets van op. Maar op een dag moet een man graven naar zijn wortels.

Nu keert Wouter terug en kijk het verleden in de ogen. Hij vertelt wat die Groote Oorlog hem in het oor fluistert. Hij graaft bommen, botten en verhalen op. Hij zoekt uit waarom zijn grootvaders nooit gedecoreerd werden. Hij zingt de symfonie van de artillerie. Hij gaat het onmogelijke gevecht aan.Hoe maak je comedy van het ergste? Dat het hem zal lukken, daar twijfelt eigenlijk niemand aan.Hij krijgt op het podium gezelschap van muzikant Kristof Roseeuw, lid van Flat Earth Society, bekend van Fukkeduk en El Tattoo del Tigre.

In samenwerking met GoneWest, het artistieke programma van de Provincie West-Vlaanderen ter herdenking van de eerste wereldoorlog.

19 / 17 / 16

Do 13 nov 2014 – 20.15 uur

wouterdeprez.be

Grote zaal

H

Page 58: C-mine brochure '14/'15

58 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

DTRUUS BRONKHORST/MARC VANRUNXT/JAN MARTENSSHE WAS A VISITOR

© L

eo V

an V

elze

n

Page 59: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 59

Soledad

Het Brusselse Soledad ontstond een tiental jaar geleden uit een gemeenschappelijke passie voor de ‘Tango Nuevo’, en heeft sindsdien wereldwijd naam gemaakt als een van de beste ensembles in het genre. Ze braken door met hun cd ‘Del Diablo’ (2004) en stonden toen ook op het podium van Casino Modern. Ondertussen legden ze een hele weg af, toerden uitgebreid door heel Europa, veroverden Japan en Canada en trokken voor hun cd ‘Soledad plays Soledad’ een zesde muzikant aan, de percussionist Michel Séba.

Waar ze in het begin van hun carrière vooral werk van bekende componisten speelden – zoals van Astor Piazolla of van de Belgische componist Frédéric Devreese – zijn ze in de loop van hun carrière ook zelf beginnen componeren. Op hun meest recente cd staan dan ook hoofdzakelijk eigen composities naast werk van Gismonti, Pascoal en Jobim.Soledad is een genre op zich geworden, een eigenzinnige mix van jazz, klassiek, tango en rock.

Manu Comté: accordeon Jean-Frédéric Molard: viool Alexander Gurning: piano Patrick De Schuyter: gitaar Samuel Gerstmans: contrabas Michel Séba: percussie

15 / 13 / 12 / 10 (jazzabonnement)

Vr 14 nov 2014 – 20.15 uur

soledad.be

Kleine zaal

M rocco Granata

Hij is nooit helemaal weggeweest maar met het succes van de film ‘Marina’ staat Rocco weer helemaal bovenaan wat populariteit betreft. De man met de gouden hits krijgt in Genk een Rocco-tour die de toerist doorheen Genk gidst. In de Vennestraat komt in de zomer van 2014 een Rocco-plek in de voormalige platenzaak waar zijn carrière begon en de Marina-tour is één van de meest succesvolle producten uit het toeristisch aanbod van de stad Genk. Rocco zelf woont ondertussen in Antwerpen, maar hij draagt de stad waar hij opgroeide nog altijd een warm hart toe. Daarom koos hij voor C-mine om zijn nieuwe concerttournee af te trappen. Het beloven twee zinderende concerten te worden. De accordeon zal weer melancholische en plezierige deuntjes de zaal insturen met daarboven de typische, lichtjes hese stem van Rocco Granata, de eerste wereldburger van Genk.

22 / 20 / 19

Vr 14 en za 15 nov 2014 – 20.15 uur

roccogranata.be

Grote zaal

M truus Bronkhorst/Marc Vanrunxt/ Jan MartensShe was a visitor

Truus Bronkhorst is de ‘grand old lady’ van de Nederlandse dans. Op haar 62ste is ze nog steeds een grote podiumpersoonlijkheid. Vorig seizoen was ze te zien in de dubbelvoorstelling die Jan Martens voor haar en Joke Emmers maakte. Nu sloegen Marc Vanrunxt en Jan Martens met Truus Bronkhorst de handen in mekaar voor een nieuwe beklijvende performance.

Truus Bronkhorst beweegt gracieus over het podium, neemt poses aan die verwijzen naar de catwalk maar zeker ook naar klassiekers uit de dans zoals het werk van Martha Graham. Met een strenge en ernstige blik zet ze de bewegingen haast perfectionistisch neer, bewegingsmateriaal dat helder en eenvoudig is. Wie welke delen voor zijn rekening heeft genomen is niet meer zichtbaar, vooral omdat Truus Bronkhorst er zelf haar signatuur op plakt met details die verwijzen naar haar eigen, vroegere werk. Een bezwerende performance van een groot performer!

12 / 10 / 9

Za 15 nov 2014 – 20.15 uur

Kleine zaal

D

Page 60: C-mine brochure '14/'15

60 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

FKunStendAG Voor Kinderen

ZonZo CoMPAGnieC-mine cultuurcentrum slaat al enkele seizoenen de handen in mekaar met Zonzo Compagnie op de ‘Kunstendag voor Kinderen’. Ook dit seizoen werken we weer aan een avontuurlijke dag vol unieke muziek en bijhorende workshops voor het jonge publiek.

Zo 16 nov 2014

© A

aric

h J

espe

rs

Page 61: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 61

Station de voorstelling

Voor iedereen vanaf 6 jaar

Enkele seizoenen geleden smulden kleine en grote muziekliefhebbers van ‘Wagon’, een intieme voorstelling vol fantasie waarin bassist Nicolaas Rombouts (Dez Mona) en toetsenist Joris Caluwaerts (Zita Swoon Group, The Go Find) een voorstelling maakten met modeltreintjes. Dezelfde geluidskunstenaars maken nu ‘Station’, samen met Aarich Jespers (Zita Swoon Group) én twee naamloze, elektrische treintjes van Deense makelij.

Een station is een plek van vertrek. Kijk maar naar de bordjes, je kan werkelijk overal naartoe.Je moeder controleert nog gauw even je bagage, terwijl jij alvast de trein opstapt en een plaats uitzoekt. En dan plots gebeurt het! De conducteur die op zijn fluitje blaast. De deuren die sluiten. De trein die traag vertrekt. Op het perron geeft je moeder je nog een laatste knipoog. Je zwaait nog eens. En weg ben je!

6 / 5

Zo 16 nov 2014 – 13 en 16 uur

zonzocompagnie.be

Kleine zaal

Stationde workshop

Voor iedereen vanaf 6 jaar

De drie muzikanten die de voorstelling ‘Station’ maakten, geven jullie ook zelf de kans om te knutselen en muziek te maken zoals zij dat het liefst doen. Samen met Jeugd & Muziek werken ze een workshop uit, voor iedereen vanaf 6 jaar, waarin je geluid haalt uit vreemde of alledaagse voorwerpen. Je ontdekt zo hoe een voorstelling als ‘Station’ tot stand komt!De workshop is enkel te boeken in combinatie met het concert.

10 / 9 (Combi workshop & concert)

Zo 16 nov 2014 – van 14 tot 15.30 uur

zonzocompagnie.be

Kleine zaal

F F

Page 62: C-mine brochure '14/'15

62 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

TPETER DE GRAEF/ DE KOLONIERUDy

© D

acia

n G

roza

Page 63: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 63

Peter de Graef/ de KolonieRudy

We moeten Peter De Graef niet meer aan het C-mine publiek voorstellen. Hij was ondertussen verschillende keren te gast en verbaasde keer op keer vriend en vijand met voorstellingen die het publiek aan zijn stoel deed kleven. Schitterend verteltheater van een groot acteur. Hij schrijft weer zelf de tekst over een figuur, Rudy, een aandoenlijke man, herkenbaar, charmerend en confronterend. Op en top Peter De Graef!Ook nu is er livemuziek, Bo Spaenc componeert en speelt de soundtrack van deze ‘Rudy’.

‘We kunnen ook letten op de stilte, weet je, de stilte achter de gebeurtenissen.Die is zoals het wit van het papier waarop de letters staan. Zo zit er een levende stilte onder al wat gebeurt, een eigenschapsloze aanwezigheid waarop de gebeurtenissen zich neervleien. Als koeien... Als je dat begint waar te nemen, dan lossen al je problemen zich op...’ Dit zei Rudy tegen een klant die bij de bakker had staan vertellen dat haar gasoven stuk was maar haar grill het nog deed, en of ze nu een nieuwe moest kopen... Toen Rudy klaar was met spreken viel er een stilte. De stilte waar Rudy het over had gehad eigenlijk en waarin het meisje van de bakker, als een diamant in het oor van een prachtige vrouw, het zinnetje: ‘Anders nog iets?’ liet flonkeren.

14 / 12 / 11

Do 20 nov 2014 – 20.15 uur

dekoloniemt.be

Kleine zaal

T Kabinet KRauw

Voor iedereen vanaf 8 jaar

Dansgezelschap Kabinet K (Joke Laureyns en Kwint Manshoven) maakt breekbare voorstellingen voor kinderen die net zo goed door volwassenen kunnen gezien worden. Vaak spelen kinderen ook letterlijk de hoofdrol, zoals in deze ‘Rauw’. Een bende kinderen bevolkt het podium, samen met twee volwassen dansers. Waar zijn ze en wat doen ze?Ze zijn op zoek naar evenwicht en naar een tegengewicht tegen de constante dreiging van een wereld die te groot is om te bevatten.De voorstelling werd bij de première op gejuich en superlatieven onthaald, door pers en publiek. ‘Rauw’ is danstheater dat werelden opent. Dat doorgaat waar woorden ophouden. Dat onspectaculair durft te zijn, bij momenten. Dat prikkelt en pijnigt. Dat onweert en bliksemt en stilvalt en wegwaait. Dat veel vertelt met weinig.‘Rauw’ is een dansvoorstelling over spelen, dromen, doen alsof. Soms samen, soms ieder voor zich. Over kind zijn, ook als dat niet kan. Over opgroeien in hachelijke omstandigheden, met als motto: wat je niet breekt, maakt je sterk. Met live muziek van Thomas Devos (die u misschien nog kent van ‘Duikvlucht’ van Studio Orka in de zomer van 2013).

6 / 5

Zo 23 nov 2014 – 17 uur

kabinetk.be

Kleine zaal

F AntigoneDagboek van een soigneur

Twee van de beste acteurs van dit land staan samen op het podium in een wieler-tragikomedie. Lucas Van den Eynde (Toneelhuis, ’t Arsenaal, KVS & Van Vlees en Bloed) en Jos Verbist (Antigone, Van Vlees en Bloed & Quiz me Quick) spelen twee broers met een wielerverleden. Ze trekken door het land, van parochiecentrum naar polyvalente zaal, om over de ene broer zijn jaren als blinde soigneur te vertellen. De ander begeleidt hem en wil alles het liefst vergeten.

Tom Dupont schreef en regisseert het stuk, geïnspireerd door een documentaire over de betreurde wielrenner Dimitri De Fauw. Hij vertelt een verhaal over een onvoorwaardelijk geloof in het wielrennen.

14 / 12 / 11

Wo 26 nov 2014 – 20.15 uur

antigone.be

Grote zaal

T

© D

acia

n G

roza

Page 64: C-mine brochure '14/'15

64 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

MRADIO MODERNFEEST!

Page 65: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 65

radio ModernFeest!

Twee keer per jaar halen wij onze Radio Modern-outfit uit de kast, proper gestoomd en klaar voor twee nachtjes swingen en zweten.’ It’s only rock ’n roll’, maar we houden er van. U kent ondertussen het beproefde recept van deze uitbundige feesten. Kapster en schoonheidssalon staan klaar om u in te wijden in de heerlijke retrosfeer van Radio Modern. Zodra u de magische deuren van de Barenzaal openzwaait, wordt uw leven even helemaal anders. De swing doet zijn intrede, de cocktails staan klaar en de partner van uw dromen staat u op te wachten voor de beste dansnacht van het jaar.

15 / 13 (vvk / abo)

Za 22 nov 2014 – 20.30 uur Za 28 feb 2015 – 20.30 uur

radiomodern.be

C-mine Barenzaal

M

Page 66: C-mine brochure '14/'15

66 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

HMICHAEL VAN PEELVAN PEEL OVERLEEFT2014 – EINDEJAARS-CONFERENCE (TRy OUT)

Page 67: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 67

Michael Van PeelVan Peel Overleeft 2014 – Eindejaars-conference (try out)

De vijfde! Altijd een Magnum Opus! De vijfde van Beethoven, de vijfde Staatshervorming,Grand Theft Auto V. En nu dus ook de vijfde van Van Peel. In een veelbelovend jaar nog wel. De moeder aller verkiezingen en de vader aller mediacirci. Eindelijk vrede in Vlaanderen, Oekraïne én in het Midden-Oosten. Wie zal het zeggen? Van Peel natuurlijk! Michael Van Peel is één van de weinige comedians die het aandurft om de alleenheerschappij van Geert Hoste te doorbreken. Vroeger was het vooral in Nederland een goeie gewoonte van cabaretiers om een eindejaarsconférence te houden. Maar Michael Van Peel is ondertussen goed op weg om naast de Hoste-shows een eigen eindejaarsimperium uit te bouwen.

i.s.m. C-mine cultuurcentrum

14 / 12

Vr 28 nov 2014 – 20.15 uur

michaelvanpeel.be

Den Ichter Opglabbeek

H YawarSoteigai

PREMIÈRE

“Ik weet niet wat tijd is. Ik weet niet hoe je hem moet meten, als dat al mogelijk is. Zoals de klok het doet, is fout, dat weet ik: die verdeelt de tijd in ruimtes, van buiten. Zoals de gevoelens doen, klopt evenmin: die verdelen niet de tijd, maar de gewaarwording ervan. En zoals de dromen het doen, is ook verkeerd, want in onze dromen glijden wij de ene keer langzaam en de andere keer snel door de tijd, en wat we dan beleven is snel of langzaam naargelang het verloop er-van, waarvan ik niet weet hoe het werkt.”Fernando PessoaEen bont en bizar reisgezelschap on-derneemt een queeste naar de ultieme ‘machine des doods’. Ze reizen door een immens onderaards gangenstelsel. De gewone wereld is vernietigd en bestaat niet meer.Het reisgezelschap bestaat uit aller-hande bizarre figuren, sommigen op de vlucht, anderen met een bijzondere roeping. Elke reiziger heeft zijn eigen verhaal. Een bijzonder en persoonlijk attribuut roept herinneringen op en doet hen hun dromen of nachtmerries echt beleven.. Ze reizen niet alleen in de wereld maar ook in hun hoofd.Genks theatergezelschap Yawar brengt in première een beeldend relaas over time-travelling, over melancholie en nostalgie, over leven en dood en veel onbeantwoord verlangen.Met Gianni Sangiacomo, Akin Tatar, My-riam Martens, Malika N’ait-si-lahcen, Gert Reynders, Leen Ruyters, Emre Car, Ferhan Aktay, Furkan Aktay in een regie van Ge-orges Comhair en Akin Tatar. Nick Jones en Patrick Thijs schreven de muziek.

12 / 10 / 9

Za 29 nov 2014 - 20.15 uur

Kleine zaal

T roel dieltiensBuitenland

Vorig jaar speelde Roel Dieltiens in Genk voor een uitverkochte zaal de ‘cellosuites’ van Bach. Ook in het buitenland is hij een graag geziene gast. Hij trad als solist op met dirigenten zoals Frans Brüggen, Philippe Herreweghe, Reinbert De Leeuw e.a. en musiceerde met vele grote namen in kamermuziekverband.Dat hij regelmatig van de geijkte paden durft af te dwalen, bewees hij met zijn bijdrage aan voorstellingen van Alain Platel en Sidi Larbi Cherkaoui.Roel Dieltiens is een veelgevraagde gast op de internationale festivals en masterclasses.

Hij is professor aan de Musikhochschule Winterthur Zürich (CH) en leraar aan het Lemmensinstituut te Leuven (B). ). Hij brengt een programma van 19de eeuwse virtuozen en wordt daarin bijgestaan door zijn zus en pianiste Veerle. Samen doorkruisen ze ongerept repertoire uit het Rusland van de Tsaren, de Venetiaanse lagune, Schotse hoogvlakten, Parijse salons, Weense koffiehuizen en Boheemse wouden. Werken van F. Mendelssohn, A. Franchomme, D. Popper, A. Dvorak, F. Schubert, G. Fauré, F. Liszt en G. Rossini.

14 / 12 / 11 / 10 (apcopakket)

Zo 30 nov 2014 – 11 uur

roeldieltiens.be

Kleine zaal

A

Page 68: C-mine brochure '14/'15

DECEMBER

Page 69: C-mine brochure '14/'15

DECEMBER

Page 70: C-mine brochure '14/'15

70 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

TTG STAN / DOOD PAARDKUNST

Page 71: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 71

André AlemanHet Seniorenbrein

Een onderhoudend boek schrijven over hoe onze hersens na uw vijftigste werken, zonder dat meteen dementie en alzheimer om de hoek komt gluren, is in deze tijden een heuse krachttoer. De Nederlandse hoogleraar neuropsychologie slaagde er met glans in. Zijn boek ‘Het Seniorenbrein’ is helder en leesbaar. Het geeft een goed zicht op hoe de hersens na het vijftigste levensjaar evolueren.In zijn lezing gaat hij dieper in op hoe we onze hersens gezond kunnen houden. Hij vertelt ook dat een positief ingesteld mens jonger van geest blijft en dus zijn hersens minder onder druk zet. Kortom, deze lezing is er voor iedereen die van plan is gezond ouder te worden.

Na afloop van de lezing wordt u een drankje aangeboden door de Seniorenraad Genk.

i.s.m. Seniorenraad Genk

10 / 8 / 7

Ma 1 dec 2014 – 20.15 uur

Kleine zaal

L ‘t Arsenaal/ Moussem/ SinDe handen van Fatma

Vijf jaar na de voorstelling ‘Belga’ over de migratie van de mannen wordt met ‘De handen van Fatma’ opnieuw een bijzonder verhaal verteld: dat van de eerste generatie Marokkaanse vrouwen die later hun man vergezelden naar zijn nieuwe thuisland. Een bitterzoet verhaal over verborgen dromen en niet ingeloste verlangens, geschreven door Rachida Lamrabet en gespeeld door drie jonge actrices.

“Mijn gezicht is bleek en er is amper een rimpeltje te zien. Dat komt door te weinig zon. Hoe voelt zon op je huid? Ik denk dat ik vergeten ben hoe dat voelt.”

Met Ikram Aoulad, Maryam Hassouni en Evelien Van Hamme, in een regie van Michael De Cock.

14 / 12 / 11

Di 2 dec 2014 – 20.15 uur

tarsenaal.be moussem.be

kleine zaal

T tG Stan/dood PaardKunst

‘Kunst’ is een moderne klassieker van Yasmina Reza. Het stuk is geliefd bij het professioneel theater én bij de amateurgezelschappen. Het dateert van 1994 waar het in Parijs in première ging en is ondertussen vertaald en gespeeld in dertig talen.

Serge, Marc en Yvan zijn al vijftien jaar vrienden. Serge wil al wel eens geld uitgeven aan moderne kunst. Marc niet. Yvan weet het niet zo goed. Serge koopt een volledig wit schilderij voor 30.000 euro. Marc vindt dit belachelijk en laat dat merken. Hun meningen over wat kunst zou moeten zijn en hoeveel geld er aan besteed mag worden, lopen enigszins uit elkaar. Hun relatie komt dan ook onder vuur te staan. Yvan zit tussen beide partijen in, probeert de brokken te lijmen en maakt er ondertussen zelf een paar. Of de vriendschap zal overleven, is de vraag.

Van en met Kuno Bakker, Gillis Biesheuvel en Frank Vercruyssen

14 / 12 / 11

Wo 3 dec 2014 – 20.15 uur

doodpaard.be stan.be

Kleine zaal

T

Page 72: C-mine brochure '14/'15

72 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

MSTACEy KENT

Cultuurcentrum Hasselt en C-mine cultuurcentrum Genk gaan een samenwerking aan.Beide centra zijn ervan overtuigd dat over de muren van het eigen huis kijken verfrissend werkt en ieders aanbod en pro-gramma kan versterken. In tijden van besparing geloven de cultuurcentra van Hasselt en Genk in schaalvergroting. Samen brengen zij een aanbod dat een publiek uit heel Limburg en ver daarbuiten kan aanspreken. Beide centra zijn anders van karakter en vullen elkaar goed aan. Zo ontstaat er een groot en divers aanbod.

Als symbool voor deze samenwerking zijn vier voorstellingen gekozen, twee van elk cultuurcentrum :Johan Leysen – Trauerzeit, zaterdag 18 oktober 2014 om 20.15 uur in C-mine cultuurcentrum GenkStacy Kent, vrijdag 5 december 2014 om 20 uur in de concert-zaal van CC HasseltSharon Eyal – House (Belgische première), woensdag 25 maart 2015 om 20 uur in de theaterzaal van CC HasseltCie Ea Eo – M², zaterdag 28 maart 2015 om 20.15 uur in C-mine cultuurcentrum GenkVoor deze voorstellingen kunt u tickets kopen via de verkoop-kanalen van CC Hasselt én C-mine cultuurcentrum.

U herkent deze voorstellingen aan dit logo:

Page 73: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 73

Stacey Kent

Stacey Kent is één van de meest verba-zingwekkende en elegante revelaties binnen vocale jazz van de nieuwe eeuw. Haar unieke sensuele stem maakt haar een grote jazzdiva in de traditie van Billy Holiday, Ella Fitzgerald en Anita O’Day. De vrouwelijke en verfijnde vocale jazz is levend en wel, Stacey Kent vormt het elegante bewijs.

Stacey Kent is moeilijk te categoriseren. Een Amerikaanse die vloeiend Frans spreekt, evenals Portugees, Italiaans en Duits. Ze overstijgt met gemak de genre-grenzen en met haar heldere en tedere stemgeluid kleurt ze op een dynamisch swingende en speelse manier tijdloze jazzsongs in.Ze zingt met een relaxte en natuurlijke cool, heeft een quasi perfecte parlan-do en frasering en omringt zich met de beste muzikanten.

In 2007 tekende ze voor het legenda-rische jazz label Blue Note en sinds verkocht ze al meer dan een half miljoen albums, inclusief het Grammy-genomi-neerde Breakfast on the morning tram, Raconte-moi en Dreamer in concert. Haar meest recente album The chan-ging light, een mijlpaal in haar 15-jarige carrière, is een ode aan de Braziliaanse muziek en bevat zowel eigen composi-ties als songs van de grootste namen uit de Braziliaanse muziek zoals Tôm Jobim, Dori Caymmi, Marcos Valle en Roberto Menescal.

In het najaar van 2013 stelde Stacey Kent het album voor tijdens een wereldwijde tournee in prestigieuze zalen zoals L’Olympia in Parijs, Birdland in New York en Bozar in Brussel, deze zomer schittert ze op Jazz Middelheim en in najaar staat Hasselt op het programma.

“*****The changing lights staat vocaal op belachelijk hoog niveau. Technisch perfect en tegelijkertijd warm en gloedvol. Een album om heel dicht bij het hart te houden.” (writteninmusic.com, 25 september 2013)

Mzang: Stacey Kent, tenorsaxofoon: Jim Tomlinson, piano: Graham Harvey, bas: Jeremy Brown, drums: Josh Morrison

i.s.m. Stichting Bijzondere Culturele Activiteiten vzw

24 / 22 (reductie en abo)

Vr 5 dec 2014 – 20 uur

staceykent.com

Concertzaal CC Hasselt

Jeroen LeendersGeen idee

Comedian Jeroen Leenders won in 2010 de juryprijs op het Leids Cabaret Festival, amper een paar jaar na zijn debuut op het podium. Zijn eerste show ‘Sorry, ik ben Jeroen Leenders’, speelde hij ruim 200 keer. Ondertussen is hij als eerste Belg aspirant-lid van Comedytrain, een exclusief Nederlands clubje van de beste comedians. Op de vraag wat zijn volgende show wordt, antwoordt hij steevast ’Geen Idee’ en dat is uiteindelijk ook de titel van zijn nieuwe show geworden.

‘Geen idee’ is een show van 90 minuten waarin hij vertelt over de impact van debielen in het verkeer op de maatschappij, de energie die het opvoeden van kinderen opslorpt of hoe vrouwen geprogrammeerd zijn om ongelukkig te zijn. In die 90 minuten krijg je, tussen de regels door, een glimp te zien van wie Jeroen Leenders werkelijk is: behoorlijk ongepast, behoorlijk ongehoord en waarschijnlijk ook erg hilarisch.

16 / 14 / 13

Vr 5 dec 2014 – 20.15 uur

jeroenleenders.be

Kleine zaal

H

Deze voorstelling kadert in de samenwerking tussen de cultuurcentra van Hasselt en Genk.

Page 74: C-mine brochure '14/'15

74 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

THETPALEISDE GEHOORNDEN

© K

urt V

an D

er E

lst

Page 75: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 75

Pieter embrechtsApenbloed & Engelengezang

Pieter Embrechts is net zoals de rest van zijn familie een multitalent. Hij speelt theater (o.a. bij de Kakkewieten, HetPaleis), in film en bij televisie, maakt televisieprogramma’s over taal en maakt veel muziek (El Tattoo del Tigre, The New Radio Kings).

Oud en nieuw werk gaan hand in hand in dit concert waarop de pers bij de première zeer positief reageerde. Hij omringt zich met een bende uitgelezen muzikanten en maakt van dit concert een feest, met muziek die uit verschillende vaatjes tapt en teksten waaruit het engagement van Pieter Embrechts spreekt.

18 / 16 / 15

Za 6 dec 2014 – 20.15 uur

Grote zaal

M hetPaleisDe gehoornden

Met FC BERGMAN! Vijf mannen zitten samen in een kamer, een onbestemde ruimte. Ze hangen wat. Ze weten niet wat ze moeten doen, kijken naar elkaar en wachten. Eén van de vijf, Bruno, zet alles in gang. Langzaam maar zeker raken de mannen verstrikt in een schijnbaar onschuldig spel dat steeds gevaarlijker wordt. ‘De gehoornden’ is een surrealistische reis doorheen de ondoorgrondelijke krochten van het menselijke en jaloerse brein.‘De Gehoornden’ is gebaseerd op de klassieker ‘Le Cocu Magnifique’ (1921) van Fernand Crommelynck.Het werd bewerkt door de acteurs samen met Jan Byvoet en vertelt over één van de meest wrange van alle menselijke emoties: de jaloersheid. De tragikomische manier waarop de destructieve liefde, (on)trouw en obsessieve jaloezie wordt neergezet kon in de premièrereeks op veel bijval rekenen.

Het stuk wordt gespeeld door Joé Agemans, Bart Hollanders, Rik Verheye , Thomas Verstraete en Greg Timmermans.

“Nen goeie echtgenoot moet af en toe een klein hoorntje dragen, en ik wil een goeie echtgenoot zijn, dus voilà. Hop naar mijn ongeluk, maar ik ben wel de eerste die weet hoe dat eruit ziet, ” aldus Bruno.

14 / 12 / 11

Za 6 dec 2014 – 20.15 uur

Kleine zaal

T theo CompernolleOntketen Je Brein

Altijd bereikbaar zijn, multitasking, stress, slaapgebrek, open kantoren waar iedereen elkaar kan horen... Ons denkende brein staat meer dan ooit onder druk, met nefaste gevolgen voor onze productiviteit en creativiteit. Dat is zowat de kern van het boek ‘ Ontketen Je Brein’ van neuropsychiater en consultant Theo Compernolle. Hij dringt er in zijn boek op aan dat werkgevers er alles aan doen om hun mensen maximaal te laten presteren. Uit studies blijkt echter dat in het merendeel van de bedrijven het bedrijfsbrein maar voor zestig procent werkt. People management is een belangrijk onderdeel van een goed functionerend bedrijf. Uit zijn jarenlange ervaring distilleert Theo Compernolle een aantal valkuilen die hij voor u opsomt. Daarmee werpt hij een nieuw licht op de manier waarop u beslissingen kan nemen, hetzij als werknemer, hetzij als werkgever.Zijn boek ‘Ontketen Je Brein’ verschijnt in Nederlandstalige versie in september 2014.

10 / 8 / 7

Ma 8 dec 2014 – 20.15 uur

lannoo.be/theo-compernolle compernolle.be

Kleine zaal

L

© K

urt V

an D

er E

lst

Page 76: C-mine brochure '14/'15

76 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

MCAPE TOWN OPERA CHOIRAFRICAN ANGELS

© L

ucie

nne

Van

Der M

ijle

Page 77: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 77

Moussem/ radouan MrizigaOn

Radouan Mriziga, een jonge danser/choreograaf uit Marrakech studeerde in 1985 af aan de Brusselse dansopleiding P.A.R.T.S., nadat hij vanaf zijn 18de in Bordeaux en Tunis hedendaagse dans studeerde. Vorig jaar kreeg hij een residentie bij Moussem en werkte aan zijn eerste voorstelling, ‘On’. Daarin gaat hij op zoek naar alle mogelijke manieren waarop de danser informatie uitwisselt met de kijker én vice versa. Hijzelf gebruikt daarvoor alle middelen die hem als danser ter beschikking staan. Hij probeert voortdurende de perceptie, ervaring en verwachtingen van de kijker uit te dagen.

14 / 12 / 11

Di 9 dec 2014 – 20.15 uur

moussem.be

Kleine zaal

D Bram de Looze’s Septych

Bram De Looze’s Septych is een uitdagende internationale bezetting van twee cello’s, drie woodwinds, piano en drums. De Looze overtuigde saxofonist Robin Verheyen om aan dit improvisatieproject deel te nemen. De zeven muzikanten brengen vooral creatieve muziek, zowel vooraf gecomponeerd als op het moment zelf, op een subtiele manier vermengd met een resem invalshoeken uit hedendaagse klassieke muziek en jazz.

In dit concert vormen de diverse achtergronden van de muzikanten de basis voor de ontwikkeling van origineel materiaal voor de hedendaagse jazz. Door het experiment is evolutie van stijlen en genres mogelijk en wordt de muziek samengebracht in een uniek spontaan concert.

Michel Bisceglia verzorgt de inleiding.

Met: Bram De Looze (bandleider, componist, piano), Robin Verheyen (sopraan- en tenorsax),Bo Van Der Werf (baritonsax en basklarinet), Lester St-Louis (cello), Daniel Levin (cello), Gebhard Ullmann (basklarinet en tenorsax) en Flin Van Hemmen (drums)

15 / 13 / 12 / 10 (jazzabonnement)

Do 11 dec 2014 – 20.15 uur

Kleine zaal

M Cape town opera ChoirAfrican Angels

Komt het beste operakoor ter wereld uit Zuid-Afrika? Ja! Al in 2013 was de vakjury van het International Opera Awards Gala het daar unaniem over eens. Maar na de verbluffende optredens bij DWDD, voor Prinses Beatrix en bij het Mandela Memorial Concert was ook het grote publiek overtuigd: het Cape Town Opera Choir uit Zuid-Afrika mag met recht dit predicaat dragen. Het warme stemgeluid, de operatechniek in combinatie met de enorme hoeveelheid energie van dit koor, maken de voorstelling ‘African Angels’ het meest swingende operaconcert van het jaar. Met het programma ’African Angels’ brengt het Cape Town Opera Choir in de kerstperiode een verrassende mix van opera (van ‘Porgy & Bess’ tot’ La Traviata’ en Verdi), gospel (met klassiekers als ‘Oh Happy Day’) en Afrikaanse traditionals, aangevuld met bekende kerstliederen vol hoop en licht. Een toegankelijk concert voor de operaliefhebber, maar ook iedereen die van de koude wintermaanden een feest wil maken.

25 / 23 / 22

Do 11 dec 2014 – 20.15 uur

Grote zaal

M

© L

ucie

nne

Van

Der M

ijle

Page 78: C-mine brochure '14/'15

78 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

T‘T ARSENAAL /MOUSSEM / SINDE HANDEN VAN FATMA

Page 79: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 79

toneelhuis/Benjamin Verdonck/KVSNotallwhowanderarelost

Benjamin Verdonck is een kunstenaar pur sang. Zijn werk beperkt zich gelukkig niet tot het podium. In zijn oeuvre beweegt hij zich vrijelijk doorheen de verschillende vormen van podiumkunsten, performance (in de publieke ruimte), objectentheater en beeldende installaties. Voor zijn jongste creatie vertrekt Verdonck van het idee van een ‘tafeltoneel’, een mobiel, uitschuifbaar theater, dat op eender welke plek in de stad kan opduiken en al even onverwacht weer kan verdwijnen. Een toverdoos waarop en waarin hij als acteur en als toneelknecht optreedt, en die een poëzie voor oog en oor onthult, even tastbaar als raadselachtig.

‘Notallwhowanderarelost’ is een voorstelling met weinig woorden, maar des te meer touwen, kleuren, geometrische figuren, deuren die opengaan en gordijnen die vallen. Een theater dat tot zijn zuiverste essentie wordt herleid, op mensenschaal, binnen handbereik, op ooghoogte…

El tiempo es un río que me arrebata, pero yo soy el río;es un tigre que me destroza, pero yo soy el tigre;es un fuego que me consume, pero yo soy el fuego.(J.L. Borges)

14 / 12 / 11

Vr 12 dec 2014 – 20.15 uur

kvs.be toneelhuis.be

Kleine zaal

T Jukebox/Moussem50 jaar Marokkaanse migratie in België in 50 liedjes

In november en december 2014 kan u twee tentoonstellingen bezoeken die opgezet zijn in het kader van 50 jaar Marokkaanse migratie. Rond die twee tentoonstellingen wordt een randprogramma opgezet met theater, muziek, dans en workshops.‘Jukebox’ is één van de initiatieven die Moussem organiseert om dit jubileum te vieren. Het is vergelijkbaar met de ‘Jukebox 2000’ waarmee o.a. Lucas Van den Eynde en Tine Embrechts al enkele keren een tournee mee deden. Een top 50 van de populairste muziek van de Marokkaanse gemeenschap vult deze ’Jukebox’ en wordt gespeeld door de Jukebox-band met de Antwerpse zanger Abder en de Brusselse zangeres Samia Sabri.Deze laatste studeerde muziek in Brussel en in Meknès, staat op de grote podia in Brussel, Parijs, Dubai en Bahrein. Abder is een jonge Antwerpse industrieel ingenieur die als hobby singer-songwriter is en zich specialiseert in Raï en pop.

De Moussem Jukebox-band bestaat verder uit Ahmed Khaili (Darbukka en coördinatie), Kamal Radi (keyboard), Mohamed Al Moukhlis (viool), Ahmed El Maai (Quanun), Hossam Ben Elkadhi (ney), Nourddine Akerbal (basgitaar), Rachid Jazouli (bendir) en Moustapha Raad (drum).

10 / 8 / 7 (vvk en abo)

Za 13 dec 2014 – 20.15 uur

moussem.be

Kleine zaal

M redherring G.F. Händel- Sonates & Cantates

Het ensemble RedHerring legt zich toe op de barokmuziek. Voor dit aperitiefconcert kiezen Annelies Van Gramberen (sopraan), Kaori Uemura (gamba), Guy Penson (klavecimbel) en Patrick Denecker ( blokfluit) sonates en cantates van Händel.

Händel was zeer geliefd bij de Engelsen. Hij kreeg er veel opdrachten en moest economisch met zijn tijd omgaan. Dat maakte dat een aantal sonates opduiken in zijn opera’s. Maar de componist hield ook van Italiaanse kamercantates en zijn publiek was er even gek op. Tijdens dit concert speelt RedHerring vroege cantates. Ze zijn een intimistische vorm van de opera en de vocale tegenhanger van de instrumentale sonate. Alhoewel virtuositeit belangrijk is blijft de tekst prominent.

14 / 12 / 11 / 10 (apcopakket)

Zo 14 dec 2014 – 11 uur

redherring.be

kleine zaal

A

Page 80: C-mine brochure '14/'15

80 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

TPEEPING TOMVADER

Page 81: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 81

Peeping tomVader

Peeping Tom maakt bijzonder danstheater, zoals de vorige jaren met ‘A Louer’ en ‘32 Rue Van den Branden’, twee voorstelling waarin dans, acrobatie, muziek en zang mekaar vonden in een schitterend decor. Met deze stukken schaarden ze zich bij de Europese top.

Nu is Peeping Tom begonnen aan een trilogie met als eerste deel: ‘Vader’. Alles speelt zich af in de visitekamer van een bejaardentehuis. Torenhoge muren zetten in de verf dat alles zich diep in de grond afspeelt. In het midden van deze onderwereld, ergens tussen de wereld van de levenden en die van de doden, staat de figuur van de vader, die zichzelf langzaam afschermt van de menselijke gemeenschap. Tegelijk goddelijk en lachwekkend. Bezeten van een rijk mentaal leven én afgesloten, in verval, leeg.

De andere bewoners en het personeel bewonderen hem, ze bezien hem met amusement en haat, affectie en onverschilligheid.

Het stuk speelt in op de breder wordende kloof tussen perceptie en realiteit. Met scherpheid en vernuft onderzoekt Vader het ogenblik wanneer de herinneringen (of zijn het verbeeldingen, hallucinaties?) van een oud man – een soort moderne Don Quichot – voortdurend de realiteiten van het dagelijkse leven in fantasie doen omslaan.

Regie: Franck Chartier Regie assistentie en dramaturgie: Gabriela CarrizoCreatie en uitvoering: Leo De Beul, Marie Gyselbrecht, Hun-Mok Jung, Maria Carolina Vieira, Simon Versnel, Brandon Lagaert & Yi-Chun Liu, met de hulp van Eurudike De Beul

18 / 16 / 15

Za 13 dec 2014 – 20.15 uur

peepingtom.be

Grote zaal

T

© C

hris

toph

e Co

ãnon

Page 82: C-mine brochure '14/'15

82 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

HET GEVOLG & VANELLESTRAKS IS NU GEDAAN

F

Page 83: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 83

de SpelerijKat op heet zinken dak

‘Cat on a hot tin roof’ is vooral bekend als film. Richard Brooks verfilmde dit typische verhaal van enfant terrible van de Amerikaanse literatuur Tennessee Williams met Elizabeth Taylor en Paul Newman in de hoofdrollen. Tennessee Williams schreef een aantal klassiekers die allemaal verfilmd werden en overladen werden met prijzen. Denk maar aan ‘A streetcar named Desire’ of ‘Suddenly, Last Summer’.‘Kat op een heet zinken dak’ is een broeierig familiedrama. Vader wordt 65. Hij is één van de rijkste mannen van het land. Hij is echter terminaal ziek en iedereen aast op zijn erfenis : drankorgel Brick en de sensuele, flirtende Maggie of Goovert, de schijnheilige plichtsbewuste zoon en zijn vrouw Mia. Het onweer nadert, de hitte maakt de gemoederen verhit en hitsig. De ware aard komt naar boven. En het onweer barst los.

Regisseur Paula Bangels neemt dit stuk onder handen en doet dat met een veelbelovende cast. U herkent Mathias Sercu en David Cantens (beide schitterden in’ Marsman’), Eva Van der Gucht (‘Connie & Clyde’), Lynn Van Royen (‘Marsman’), Lotte Pinoy (‘De Smaak van de Keyser’) en Roy Aernouts (‘Katarakt’, ‘Vermist’).Het lichtontwerp is van Genkenaar Luc Peumans.

14 / 12 / 11

Di 16 dec 2014 – 20.15 uur

despelerij.be

Grote zaal

T het Gevolg & VanelleStraks is nu gedaan

Voor iedereen vanaf 3 jaar

Het Gevolg is een theatergezelschap uit Turnhout dat vanaf januari 2014 in de artistieke handen is van Stefan Perceval. Hij wil het gezelschap dat de voorbije jaren een beetje uit de aandacht verdween nieuw leven inblazen.‘Straks is nu gedaan’ is een coproductie met Vanelle, het gezelschap van Nelle Demaeyer. Vanelle maakt kleurrijk beeldend theater voor jonge kinderen.

“Ik heb nu geen tijd! Straks… We moeten op tijd zijn! Seffens. We gaan te laat zijn! Subiet!!”Dat zijn abstracte woorden die slordig rondslingeren, maar voor kleuters niet altijd even begrijpelijk zijn. Wegens te abstract. Wat moeten ze met die woorden? Een magische kleutervoorstelling over tiktaktiktak tijd: voor koters duister en verward, voor volwassenen concreet en grijpbaar.Een poëtische familievoorstelling die niet bang is om de donkere kant van een doldraaiende en gejaagde wereld op te zoeken. ‘Straks is nu gedaan’ is een poging om de tijd 45’ stil te laten staan; of het publiek ook de tijd vergeten zal zijn is een andere vraag.

6 / 5

Wo 17 dec 2014 – 15 uur

hetgevolg.be vanelle.be

Grote zaal, podium op podium

F incantatioJ.S. Bach - Weihnachtsoratorium

C-mine cultuurcentrum heeft de voorbije jaren een traditie opgebouwd om met plaatselijke koren en professionele muzikanten samen te werken aan grotere, muzikale projecten. Nu is het de beurt aan één van de echt grote klassiekers, het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach, een kerstconcert om naar uit te kijken.

Bach heeft het werk als een cyclus van zes cantates uitgedacht. Oorspronkelijk werd het ook op zes verschillende dagen tussen Kerstmis en Driekoningen uitgevoerd. Tegenwoordig wordt het meestal in één uitvoering, geheel of gedeeltelijk, ten gehore gebracht. Incantatio brengt enkel de delen 1, 3, 5 en 6. In die stukken komt evenwel het hele kerstverhaal tot het bezoek van de drie koningen in al zijn emoties aan bod.

Ook nu wordt beroep gedaan op een orkest van professionele muzikanten met als orkestmeester Lei Wang, orkestmeester bij het Brussels Philharmonic en het Limburgs Symfonisch Orkest, organist Joost Termont en als solisten Hilde Venken (sopraan), Eva Goudie-Falckenbach (alt), Ivan Goossens (tenor) en Joris Derder (bariton). Zij hebben allen hun sporen verdiend o.a. als solist bij het Vlaams Radiokoor.

Naar aanleiding van dit concert kan u deelnemen aan een inleidende lezing op donderdag 23 okotber 2014.

18 / 16 / 15

Zo 21 dec 2014 – 15 uur

incantatio.be

O. L. Vrouw van Fatima Kerk Bret-Gelieren (Richter 1)

M

Page 84: C-mine brochure '14/'15
Page 85: C-mine brochure '14/'15

JANUARI

Page 86: C-mine brochure '14/'15

ERASA - IK-JIJ-WIJIDENTITEIT

Page 87: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 87

rASA -iK-JiJ-wiJIdentiteit

Jongeren staan voor de opdracht hun identiteit te ontdekken en te ontwikkelen binnen de super diverse samenleving van vandaag. Daarom wil Rasa met de nieuwe tentoonstelling ‘Ik-Jij-Wij’ de blik op eigen identiteit en die van anderen verruimen. Topwerken uit binnen- en buitenland van kunstenaars als Francis Alÿs, Cindy Moorman, Rineke Dijkstra, Anthony Goicolea, Sofie Muller, Nick Cave, Shadi Ghadirian, Edith Ronse, Maen Florin en Koen Vanmechelen helpen denken hierover. In de tentoonstelling wordt een plek gecreëerd waar iedereen vrij van gedachten kan wisselen over het thema. Dit forum biedt ruimte voor gesprekken, korte films, lezingen en een occasionele performance. Een interactieve app daagt je uit om verder te reflecteren en zelf een creatieve bijdrage te leveren.

Kunsteducatief aanbodHet is mogelijk om in groep een rondleiding te krijgen in de tentoonstelling.

3 voor jongeren vanaf 10 jaar en 5 per volwassene (vanaf 18 jaar) voor een rondleiding van 1 uur 30.

Voor leerkrachten en opvoeders wordt een vormingsmoment georganiseerd op maandag 5 januari 2015 om 19 uur.

5 per deelnemer, infomap inbegrepen.

In het kader van de expo worden ook drie lezingen georganiseerd door Kathleen Gabriëls, Kathleen Vandeputte en Mieke De Veuster.

Van 5 tot en met 25 jan 2015

Galerie

E Kathleen GabriëlsEthiek in de Digitale Wereld

De capriolen van NSA en de lekken van Edward Snowden zorgen voor behoorlijk wat discussie over de veiligheid en de ethiek van de nieuwste technologie. Internet is grenzeloos en iedereen kan er mee “spelen”. Het anonieme karakter van de virtuele media heft vaak alle morele grenzen op. Denk maar aan de pesterijen via sociale media, die in het ergste geval tot zelfmoord van jonge, kwetsbare mensen leidden. Scheldpartijen en bedreigingen via dezelfde sociale media zijn schering en inslag.

Kathleen Gabriëls doctoreert op moraliteit in de virtuele wereld. Zij kijkt in haar lezing even naar het nog jonge verleden van internet en bekijkt samen met u hoe elke nieuwe technologie gepaard gaat met angsten en verwachtingen. Zij heeft het ook over hoe er sinds de jaren ‘90 in het digitale tijdperk over morele identiteit gedacht wordt en hoe onderzoek tot verschuivingen in het denken heeft geleid. Dagelijks zijn er nog veranderingen. Want wat gebeurt er met onze morele identiteit nu regulier internet meer en meer plaats maakt voor mobiel internet ?

Wat ooit science fiction was, is meer dan keiharde realiteit geworden. Dit is een lezing waarbij u zelden nog gedachteloos achter uw computer op internet zal zitten

10 / 8 / 7

Ma 19 jan 2015 – 20.15 uur

Kleine zaal

LKathleen VandeputteIndividualiteit in de gemeenschap

5

Ma 12 jan 2015 – 20.15 uur

Galerie

Mieke de Veuster Identiteitsontwikkeling bij jongeren in de

puberteit

5

Di 13 jan 2015 – 20.15 uur

Galerie

Deze twee lezingen bestaan enerzijds uit een voordracht door de ontwikkelings-psychologe Mieke De Veuster en de filo-sofe Kathleen Vandeputte en anderzijds uit een interactief deel met het publiek en in confrontatie met de kunstwerken uit de tentoonstelling.Deze lezingen hebben uitzonderlijk plaats in de galerie van C-mine cultuur-centrum zodat wat er gezegd wordt met-een in relatie staat tot de kunstwerken.

L

L&

rASA

Page 88: C-mine brochure '14/'15

88 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

MARTHA!TENTATIEFDINSKA BRONSKA

F

© K

oen

Broo

s

Page 89: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 89

Martha!tentatief Dinska Bronska

Voor iedereen vanaf 8 jaar

Bart Van Nuffelen en Johan Petit zijn de twee kernleden van het Antwerpse gezel-schap Martha!Tentatief, een gezelschap dat bekend staat om zijn maatschappelij-ke betrokkenheid.Bart Van Nuffelen schreef een tekst over Dinska Bronska, een meisje dat sinds twee jaar, twee maanden en twee dagen hier in Vlaanderen is. Ze heeft een lange reis achter de rug.De voorstelling ‘Dinska Bronska’ werd ge-maakt naar aanleiding van de opening van het Red Star Line Museum in Ant-werpen en is gebaseerd op historische getuigenissen van emigrerende kinderen vroeger en nu.

’Dinska Bronska’ is een tijdloos verhaal over vertrekken, alles achterlaten en ergens anders aankomen. Een verhaal voor alle kinderen en hun ouders van hier, met een grote herkenbaarheid voor alle kinderen én volwassenen die ooit van daar zijn vertrokken.

Animatiefilmer Boris Sverlow maakte een prachtige film, Anastassya Savitsky danst een wervelende choreografie van Kiki Vervloessem. De muziek is van de jonge componist Milan Warmoeskerken. Het verhaal wordt verteld door de 12-jarige Arevik Akopian, die in Armenië werd geboren.

6 / 5

Wo 7 jan 2015 - 19 uur

marthatentatief.be

Kleine zaal

F Kloppend hert/haider Al timimi Bite the hand that feeds

youGentenaar Haider Al Timimi ging hier in januari 2014 nog in première met ‘Total Loss’, een stuk over de crisis. Zijn eerste voorstelling ‘Ich Bin Wie Du’ werd meteen geselecteerd voor Circuit X van het Theaterfestival. Hij leerde het vak bij Union Suspecte en staat sinds twee jaar op eigen benen. Zijn derde voorstelling speelt zich af in Gent, de stad die veel Romazigeuners huisvest. Chris Vancamp schreef de tekst en Bart Capelle zorgde voor de dramaturgie.

Haider Al Timimi gaat het gevecht aan met de clichés over Romazigeuners, gitano’s en manouches.Hij gaat aan de slag met een meute jonge Roma- en andere muzikantjes. En ergens tussen Gadjo Dillo - de film over zigeuners - en Minor Swing (Django Reinhardt) ontstaat een sprookje met scherpe klauwen. Met live-muziek!

12 / 10 / 9

Wo 14 jan 2015 - 20.15 uur

kloppendhert.be

Kleine zaal

T

© K

oen

Broo

s

Architectuurwijzer – oMA

Het Office for Metropolitan Architecture (OMA) en zijn onderzoeksspiegelbeeld AMO behoren tot de absolute top van de internationale architectuur en stedenbouw en het onderzoek daar-omtrent. OMA en AMO worden geleid door Pritzkerprijswinnaar Rem Koolhaas - Koolhaas en OMA sleepten zowat iedere belangrijke architectuurprijs in de wacht. Met kantoren in Rotterdam, New York, Beijing, Hong Kong en Doha bevestigt OMA het internationale karakter van de praktijk. De referentielijst van OMA is lang en bijzonder indrukwekkend: de Kunsthal in Rotterdam, de Congresexpo in Lille, een reeks ontwerpen voor Prada, Case da Musica in Porto, de bibliotheek in Seattle, de Nederlandse ambassade in Berlijn, CCTV in Beijing en - heel recent - het grootste gebouw van Nederland, De Rotterdam. Koolhaas schreef onder andere ‘Delirious New York, S,M,L, XL’ (met Bruce Mau), ‘Content’ en ‘Project Japan’ (met Hans Ulrich Obrist). In 2014 is Koolhaas curator van de internatio-nale architectuurbiënnale van Venetië. Onder de noemer ‘Fundamentals’ neemt hij schijnbaar afstand van zijn werk als schrijver met een voorkeur voor het sur-realisme en de verbeeldende kracht van het ontwerpen en keert hij terug naar de basiselementen van de architectuur. Tegelijkertijd focust de biënnale via de landenpaviljoens op nationale architec-tuur na 100 jaar modernisme. Recent meldde Koolhaas aan De Morgen dat het ‘Belgisch compromis’ zijn volgende project is (na ‘Project Japan’). Hoog tijd dus voor een lezing door OMA!

Lezing door Rem Koolhaas of AMO-direc-teur en projectarchitect van de Rotter-dam, Reinier de Graaf.i.s.m. Architectuurwijzer

15

Datum wordt later bekend gemaakt

architectuurwijzer.be

Grote zaal

L

Page 90: C-mine brochure '14/'15

90 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

TDE ROOVERSALSEMKOMT

© S

tef S

tess

el

Page 91: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 91

de roovers Alsemkomt

De ‘Dollarcyclus’ bracht twee schitterende voorstellingen naar Genk, twee delen in een krachtige kritiek op de crisis die ieder van ons treft. Na deel 1, ‘Timon Van Athene’ en deel 2, ‘De Laatsten der Onverstandigen’, brengen De Roovers opnieuw een stuk van een groot theaterauteur. Ze kiezen voor een stuk van Eugene O’Neill, ooit winnaar van de Nobelprijs Literatuur en schrijver van talrijke klassiekers zoals ‘Rouw past Elektra’ of ‘Onder de Olmen’.Deze ’Alsemkomt’ speelt zich af in het harde economische klimaat in het New York van het begin van de 20ste eeuw. In het café van Harry komen alle verloren zielen samen. Ze kijken allemaal uit naar het jaarlijkse feest van Hickey die hen trakteert op een braspartij, als een perverse versie van het Laatste Avondmaal.

De mini-samenleving van Harry’s café is eigenlijk een afspiegeling van de maatschappij. Hun angsten en verlangens zijn dezelfde als die van ons. Het sluitstuk van de trilogie past perfect in het tijdsbeeld en O’Neill maakt met dit stuk een vlijmscherpe analyse.

De kern van De Roovers wordt uitgebreid tot een ensemble van tien acteurs met o.a. Stefaan Degand, Jeroen Perceval en Lucas De Wolf.

De Roovers speelden de voorbije jaren in onze kleine zaal maar ook in open lucht (met ’Blue Remembered Hills’), op locatie (‘Les Noces’ in de mijn van Waterschei en in een leegstaande fabriek met ‘Oresteia’). Nu nemen ze voor het eerst de grote zaal in.

14 / 12 / 11

Za 17 jan 2015 - 20.15 uur

deroovers.be

Grote zaal

T terra nova Verdwenen tussen Mozart en Beethoven:

Henri Joseph de Croes

NIEUWJAARSCONCERT

Terra Nova is een muzikale onderzoeks-groep met Antwerpen als thuishaven. De groep gaat actief op zoek naar onge-kende of verdwenen waardevolle muziek met als doel deze ontdekkingen op een podium opnieuw tot leven te brengen. In het concertprogramma worden deze werken naast gevestigde waarden van onze westerse muziekcultuur geplaatst. In dit concert brengt Terra Nova muziek van Mozart en Beethoven en plaatsen dit naast werk van een Vlaams tijdge-noot, Henri Joseph de Croes, in de 18de eeuw kapelmeester van de Prinsen van Thurn en Taxis te Regensburg. Daar werd enkele jaren geleden pas werk van hem ontdekt.Terra Nova brengt in grote bezetting – 2 klarinetten, 2 hobo’s, 2 altviolen, 2 fagot-ten, 2 hoorns, contrabas, 2 natuurtrom-petten en klassieke pauken – bekend werk van Mozart en Beethoven, naast divertimenti van de Croes. Kortom, een feestelijk programma om het nieuwe jaar op de juiste manier in te zetten.

14 / 12 / 11 / 10 (apcopakket)

Zo 18 jan 2015 - 11 uur

Kleine zaal

A tom VanstiphoutConcert

Tom Vanstiphout is één van de meest gevraagde gitaristen van dit land. Hij ging op tournee met Clouseau, met Mi-low, met Jan Leyers … Waarschijnlijk is er niemand in Vlaanderen die met zoveel verschillende artiesten samen werkte.Hij bracht in de loop van de voorbije jaren twee cd’s uit, was al eens te gast in Casino Modern met zijn eersteling en staat nu met zijn derde cd ‘Little Beams of Light’ voor het eerst op het podium in C-mine.Op zijn derde cd valt eens te meer op wat een vakman hij is, want ook wat songs schrijven betreft slaagt hij erin om vakmanschap af te leveren. Voor dit con-cert heeft hij Evert Verhees (bas, gitaar en toetsen) en Kobe Proesmans (percus-sie en drums) naast zich.

15 / 13 / 12

Wo 21 jan 2015 - 20.15 uur

tomvanstiphout.be

Kleine zaal

M

© S

tef S

tess

el

Page 92: C-mine brochure '14/'15

92 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

MBRUSSELS JAZZ ORCHESTRAWARRE BORGMANSMAESTRO OF DE MANZONDER TANDEN

© K

oen

Broo

s

Page 93: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 93

Brussels Jazz orchestra / warre Borgmans

Maestro of De man zonder tandenWarre Borgmans speelt trompettist John Dyke (pseudoniem van Johan Van Dyck), een topper in de jazzwereld. Op een dag slaat het noodlot toe: hij raakt zijn tanden kwijt in een vechtpartij. Met zijn nieuwe tanden kan hij nog wel spelen, maar zijn magische klank is hij kwijt. Maar John blijft niet bij de pakken zitten. Hij componeert een aantal stukken die de grootheid en de tragiek van zijn kun-stenaarschap illustreren.Zo slaagt John Dyke erin om uit het bit-tere noodlot toch nog pure schoonheid te distilleren. Tijdens het concert legt hij uit hoe de muziek in zijn levensloop past. Een swingend uitzicht op het rijke geeste-sleven van een levende legende!Een heerlijk absurde en theatrale muziek-voorstelling op tekst van Hugo Matthysen en livemuziek van het gerenommeerde Brussels Jazz Orchestra.

Spel: Warre BorgmansTekst : Hugo MatthijsenMuziek: Frank VaganéeProductie : BJO/’t Arsenaal

18 / 16 / 15

Do 22 jan 2015 - 20.15 uur

brusselsjazzorchestra.com warreborgmans.be

Grote zaal

H hooverphonicReflection

Hooverphonic is sinds het toetreden van Noémie Wolfs aan een nieuw hoofdstuk begonnen. Het succes is zowaar nog groter geworden. Het zijn hoogdagen voor Hooverphonic. Het achtste studio-al-bum ‘Reflection’ werd opgenomen in vier privéwoningen, elk huis zijn eigen sound.Hun muziek is tijdloos en dat bewijst hun eerste single ’Amalfi’, een instant-succes. Na amper twee weken stond het al op nummer één.

Hooverphonic is opnieuw te gast in C-mine en ook dit keer zal het weer een gedenkwaardig concert worden. Snel reserveren is de boodschap!

33

Di 27 jan 2015 - 20.15 uur

hooverphonic.com

Grote zaal

MBronksGrote hoofden, kleine hartjes

Voor iedereen vanaf 7 jaar

In ‘Grote hoofden, kleine hartjes’ ver-dwaal je mee in het hoofd van Knies. Een hoofd dat overvol zit, waar de gedachten niet meer op een rijtje zitten en oude dromen op de dool zijn. Knies koestert alles wat er in haar grote hoofd rondwaart en wil alles bewaren. Ze heeft geen plaats meer voor de praatjes en de deuntjes van buurman Broos. Maar wat als er onkruid begint te groei-en tussen al die versleten gedachten en haar hoofd zo groot wordt dat ze amper rechtop kan blijven staan? Wat als die buurman en zijn deuntjes zich toch nestelen in één van de kamers van haar hoofd? Hoofden kunnen niet ontploffen, zeggen dokters. Maar ze kunnen wel zo groot worden dat je bijna omvalt en je iedere nacht onder een dekentje van verdriet slaapt.Schrijfster Reineke Van Hooreweghe bewerkte haar verhaal tot een theater-voorstelling over een kniezend vrouwtje en een broze buurman.Met Isabelle Van Hecke en Wannes Cappelle (gekend van o.a. het Zesde Metaal).

6 / 5

Zo 25 jan 2015 - 15 uur

Kleine zaal

F

© K

oen

Broo

s

Page 94: C-mine brochure '14/'15

94 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

MRAyMOND VAN HET GROENEWOUDBIJNA VOLWASSEN

Page 95: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 95

raymond van het GroenewoudBijna volwassen

Raymond van het Groenewoud heeft ondertussen een repertoire bij elkaar geschreven zodat hij rustig elk jaar op tournee kan met telkens een ander programma. Het is heerlijk grasduinen in het oeuvre van de godfather van de Vlaamse rock. Hij is de zestig net voorbij maar weet als geen ander waar de klepel hangt. Hij bladert door zijn catalogus en serveert u een heerlijke avond Raymond.

Hij brengt weer een uitstekende band mee met zijn zoon Leander van het Groenewoud op toetsen en percussie, Cesar Janssens op drums, Mich Verbelen op bas en Pieter van Bogaert op hammond. Raymond zelf neemt de gitaar, toetsen en zang voor zijn rekening.Een klassieker!

18 / 16 / 15

Za 31 jan 2015 – 20.15 uur

raymondvanhetgroenewoud.be

Grote zaal

MCie CeciliaAngelena

Mieke Dobbels is terug. U kent haar van de fantastische voorstelling ‘The Broken Circle Breakdown featuring The Co-ver-ups of Alabama’ die ze samen met Johan Heldenbergh maakte. Ze stond er vijf keer mee in C-mine. Het succesver-haal kent u ondertussen.

Nu maakt ze een voorstelling over een vrouw die al vier jaar in de gevangenis zit, geïnterneerd. En ze probeert het leven in de nor draaglijk te maken met humor, donkerte, kwetsbaarheid en brutaliteit.Al verschillende keren werd België door Europa veroordeeld voor het schenden van de Rechten van de mens. En toch zitten er nog altijd talloze geesteszieke mannen en vrouwen in de gevangenis. Zonder zicht op hulp of vrijlating.Mieke Dobbels gaat opnieuw voor een verhaal dat recht naar de ziel gaat. Een verhaal zonder franjes, om te lachen en om te ‘bleiten’. En om content te zijn dat u straks gewoon terug naar uw eigen huis mag.

Mieke Dobbels wordt gecoacht door Arne Sierens en Johan Heldenbergh.

14 / 12 / 11

Vr 30 en za 31 jan 2015 – 20.15 uur

compagnie-cecilia.be

Kleine zaal

TBelpop Bonanza Bis Het beste uit de Belgische Pop-

geschiedenis volgens Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing

Jan Delvaux is dé kenner van de Belgi-sche pop bij uitstek. Dat bewijst hij al ja-ren en toen hij vorig jaar op tournee ging met zijn sparring partner DJ Bobby Ewing bleek hij die kennis ook nog leuk te kun-nen verpakken. Er komt een bisronde.

Belpop Bonanza Bis wordt geruststel-lend gelijkend en verrassend anders. Het speelveld blijft de Belgische mu-ziekgeschiedenis natuurlijk. Alvast een opwarmer: wat is het verband tussen Ann Christy en Bob Dylan? Welke rockster verkoopt buitenkeukens? Wat hebben wij betekend voor ZZ Top? En waarom is Salim Seghers zo groot in Marokko? Het zijn geen levensvragen, maar een avond lang zijn ze de heetste hangijzers van het heelal.

15 / 13 / 12

Do 29 jan 2015 – 20.15 uur

belpopbonanza.be

Kleine zaal

M

Page 96: C-mine brochure '14/'15

96 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

MBELPOP BONANZA BISHET BESTE UIT DE BELGISCHEPOPGESCHIEDENIS

Page 97: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 97 © T

om V

erbr

ugge

n

Page 98: C-mine brochure '14/'15

FEBRUARI

Page 99: C-mine brochure '14/'15

FEBRUARI

Page 100: C-mine brochure '14/'15

100 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

DALAIN PLATEL/LES BALLETS C. DE LA B.MÜNCHER KAMMERSPIELETAUBERBACH

© C

hris

Van

Der

Bur

ght

Page 101: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 101

Sofie Vanden eynde, Clare wilkinson, Moneim Adwan

Divine Madness (Souls in Exile)De Limburgse Sofie Vanden Eynde is één van de weinige specialisten op het gebied van oude tokkelinstrumenten. Ze studeerde luit en theorbe en bewandelt hiermee een boeiend en internationaal parcours. Na haar opleiding aan het conservatorium van Gent trok ze naar de befaamde Schola Cantorum Basiliensis in Basel om zich te vervolmaken.

In ‘Divine Madness’ brengt ze Engelse lutesongs, Arabische melodieën en hedendaags werk samen, als was het een nieuwe renaissance. Melancholie als inspiratiebron, zoals bij de renaissancekunstenaar, is van alle tijden. Onbehagen als bron van schoonheid is iets eigen aan de Vlaamse kunst. De zucht naar het onbereikbare, het verlangen om op te gaan in het paradijs, onvrede met het aardse bestaan, de zoektocht naar een onmogelijke liefde, lijkt een queeste naar het sublieme.

Sofie Vanden Eynde beheerst haar instrumenten haast perfect en weet er klanken uit te toveren die perfect passen bij die melancholie.Ze brengt muziek van John Dowland, R. Johnson, Nicholas Lanier, Alfonso Ferrabosco, James Wilson, Henry Lawes, Moneim Adwan en Thomas Smetryns.

14 / 12 / 11 en 10 (apcopakket)

Zo 1 feb 2015 - 11 uur

sofievandeneynde.be

Kleine zaal

A Janne desmet & VillanellaHier waak ik

Janne Desmet werd ooit bestolen. Iemand ging met haar fiets aan de haal. Het bleef haar achtervolgen en uiteindelijk besloot ze om er een voorstelling over te maken. Samen met Villanella begint ze een onderzoek naar het fenomeen diefstal en organiseert een aantal avonden met sprekers en getuigenissen. Het resultaat verwerkt ze samen met Johan Petit (Martha!Tentatief) in een voorstelling over diefstal.

12 / 10 / 9

Di 3 feb 2015 - 20.15 uur

jaarvandediefstal.be

Kleine zaal

T Alain Platel/Les Ballets C. de la B.Münchner Kammer- spieleTauberbach

Het is ondertussen alweer een paar jaar geleden dat we u nog werk mochten presenteren van Alain Platel. U herinnert zich ongetwijfeld het meesterwerk ‘Gar-denia’ (2010) of het even beklijvende ‘Out of Context’ (2010).Ondertussen maakte hij voor de opera van Madrid in opdracht van de betreurde Gerard Mortier ‘C(H)OEURS’ (2012), een pro-ductie die te groot was voor Genk en enkel in gerenommeerde operahuizen stond.

Voor ‘Tauberbach’ zet Alain Platel de lijn verder van ‘Out Of Context’. Er wordt gezocht naar bewegingen die ontstaan wanneer de dansers “kruipen in dat stukje van hun hoofd waar de bescha-ving nog geen vat op heeft gekregen”. Alain Platel werkt hier ook voor het eerst samen met NTGent-actrice Elsie de Brauw. Uitgangspunt is de documentai-re ‘Estamira’ (Marcos Prado) over een schizofrene vrouw die in Brazilië op een vuilnisbelt leeft en een unieke manier van communiceren met haar omgeving heeft ontwikkeld. Vandaar het thema “in bijna onmogelijke omstandigheden toch met waardigheid proberen (over)leven”.Een ander vertrekpunt en inspiratiebron voor deze voorstelling zijn ‘Tauber Bach’ van Artur Zmijewski (muziek van Bach gezongen door doven) en aria’s van Mo-zart die live worden vertolkt. De muzikale leiding is in handen van Steven Prengels, die eerder al samenwerkte met Alain Platel voor ‘Gardenia’ (2010) en ‘C(H)OEURS’ (2012).

Pers en publiek waren het eens: een vintage Alain Platel.‘Zelden was de brute poëzie van Platels danstheater zo helder en zo fundamenteel aangrijpend als in dit meesterwerk. (..) Deze parabel van het onvolmaakte grijpt je meteen stevig bij de kladden,’ aldus de vijf sterren-recensie van De Standaard.

18 / 16 / 15

Di 3 feb 2015 – 20.15 uur

lesballetscdelab.be

Grote zaal

D© C

hris

Van

Der

Bur

ght

Page 102: C-mine brochure '14/'15

102 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

M

T H

CARLO NARDOZZA QUARTET & MOON EXPRESS

KUNSTZ / ADRIAN SACKLAB

THOMAS SMITHRUIS

Page 103: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 103

thomas SmithRuis!

Maar liefst drie Vlaamse comedians hebben Britse roots: Alex Agnew, Nigel Williams en Thomas Smith. Thomas Smith is één van de comedians die al ettelijke jaren aan de weg timmert en een gevestigde waarde is. Met zijn eerdere shows ‘Chaos’ en ‘Will set you free’ was hij al te gast in Genk. Misschien kent u hem ook van het televisieprogram-ma ‘Foute vrienden’.

Voor zijn vierde show zoemt hij in op de ruis die ons én hem omringt. Wat moeten we met al die prikkels die onze wereld verdoezelen? Hoe kunnen we die ruis uitschakelen om te kunnen focussen op de belangrijke zaken van het leven? Of zijn belangrijke zaken net de ruis?Hoog tijd om daar wat verduidelijking in te brengen en vooral wat ruis aan toe te voegen. Het wordt meteen de meest onvoorspelbare voorstelling van het seizoen. Eén ding is zeker: er zal hard gelachen worden.

16 / 14 / 13

Vr 6 feb 2015 - 20.15 uur

thomassmith.be

Grote zaal

HCarlo nardozza Quartet & Moon express

Genkenaar Carlo Nardozza komt naar C-mine met Alano Gruarin op piano, Mimi Verderame op drums en Christophe Devisscher op bas. Ze brengen muziek van Alano Gruarin en van Carlo Nardoz-za zelf. Deze twee zijn talentvolle loten van de Italiaanse muziekboom in Genk. Er zijn behoorlijk wat professionele en semipro-fessionele muzikanten in Genk, haast allemaal met Italiaanse roots. Dit concert belooft een mix te worden van intieme muziek met enkele energieke uitspattin-gen, afgewerkt met een snuifje groove.Het Kwartet combineert uitstekend met Moon Express.Zes muzikanten, onder de deskundige leiding van oud-Wizards of Ooze lid Hugo Bogaerts, brengen wat ze zelf ’Jafusoul’ noemen, een stomende mix van jazz, funk en soul. Wie ooit de Wizards of Ooze aan het werk zag, weet perfect wat dat betekent.

Moon Express is Hugo Boogaerts (saxo-foon en zang), Yves Baibay (drums), Robert Mercurio (bas), Bart van Cae-negem (keyboards), Patrick Deltenre (gitaar) en Nico Schepers (trompet).

15 / 13 / 12 / 10 (Jazzabo)

Wo 4 feb 2015 - 20.15 uur

moonexpress.be

carlonardozza.be

Kleine zaal

M KunstZAdrian SackLab

KunstZ is een sociaal-artistieke organisa-tie die acteurs en podiumkunstenaars van diverse origine begeleidt en onder-steunt. Ze stonden al een paar keer in Genk op het podium: ‘A reason to talk’, ‘Macbeth’ en ‘Ford Escort’.Adrian Sack is van Filippijnse origine en kwam op zijn tweede met zijn moeder naar België. Hij is gefascineerd door di-va’s en besliste om er voor deze voorstel-ling zelf eentje te spelen. Hij kruipt in de huid van Imelda Marcos, de voormalige Filippijnse first lady, zijn eigen Filippijnse moeder en zichzelf. Wat hen verbindt, is de liefde. Op de Filippijnen spreken ze love uit als lab - misschien voelen ze het daardoor des te harder?

Met ‘Lab’ toont Adrian hoe geïntegreerde vreemdelingen Vlaanderen zien. En hoe geïntegreerde vreemdelingen gezien worden door Vlamingen. Een ontwape-nend herkenbaar, troostend en bij mo-menten hilarisch verhaal. Mét en zonder hoge hakken!

Adrian Sack wordt gecoacht door Mieja Hollevoet en Greet Vissers.

12 / 10 / 9

Do 5 feb 2015 - 20.15 uur

kunstz.be

Kleine zaal

T

Page 104: C-mine brochure '14/'15

104 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

nuff Said

‘Nuff Said’ is een avondvullend programma vol muziek, stand-up comedy, literatuur en video dat zes jaar geleden opgezet werd in cultuurcentrum Berchem met een aantal partners. Het programma wordt aan elkaar gepraat door vaak een grappige master of ceremony.Samen met de organisatoren in Antwerpen, brengen we nu maandelijks ‘Nuff Said’ naar Genk. We delen hetzelfde programma maar zoeken een Genkse insteek met regelmatig Limburgse gasten.

Eigenlijk is er maar één woord voor ‘Nuff Said’: Feest! Want een avond ‘Nuff Said’ is oergezellig en gaat door in een ongedwongen sfeertje met artiesten uit alle windstreken. Voor het juiste programma moet u de website in de gaten houden.

12 / 10 (vvk/abo)

Za 7 feb 2015 – 20.15 uur Za 7 maa 2015 – 20.15 uur Za 4 apr 2015 – 20.15 uur Za 9 mei 2015 – 20.15 uur

c-minecultuurcentrum.be nuffsaid.be

Kleine zaal

H

Page 105: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 105

Page 106: C-mine brochure '14/'15

106 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

TTONEELHUIS/BART MEULEMANSIRENE

Page 107: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 107

Laika & KunstZ Een dame in de kast

Voor iedereen vanaf 4 jaar

‘Een dame in de kast’ is een succes-nummer van Laika. Na meer dan twintig jaar en na verschillende hernemingen wordt deze voorstelling op aller verzoek opnieuw gespeeld. Het is een klassieker in het kindertheater en ondertussen heb-ben duizenden kinderen in binnen- en buitenland sinds 1992 van deze heerlijke voorstelling genoten. ‘Een dame in de kast’ is een levend stripboek. Drie acteurs spelen grappige, vreemde en onverstoorbare figuren in een nooit stilstaande carrousel van voor-werpen, beelden en personages. Greet Vissers en Jo Roets lieten zich inspireren door het werk van Annie M.G. Schmidt.

Deze nieuwe versie wordt gespeeld door een trio acteurs die tot de vaste kern van Laika en KunstZ behoren: Alain Rinck-hout, Celia Fechas, Soleman Amadou.

6 / 5

Zo 8 feb 2015 – 15 uur

laika.be kunstz.be

Grote zaal

F Gideon Kiefer

De van origine Limburgse kunstenaar (Neerpelt, 1970) werkt vanuit Oost-Vlaan-derenen is bij het grote publiek vooral bekend van zijn werk voor Humo, Vrij Nederland, De Groene Amsterdammer. Maar hij is veel meer dan een illustrator. De voorbije jaren krijgt hij als kunste-naars steeds meer en meer de erken-ning die zijn werk verdient.

Zijn werk – vaak getekend op de binnen-kant van boekcovers – heeft op het eer-ste zicht iets vertrouwds en is toeganke-lijk. Maar dat is erg bedrieglijk want een tweede blik op het werk onthult allerlei machinaties die te maken hebben met machtsverhoudingen. In het Guislain Museum toonde hij in 2013 werk dat nauw verwant was aan de corebusiness van het Guislain instituut, nl. de psychiatrie. Vaak zijn het dokters, wetenschappers, zakenlui, bazen die aan de soms letterlijke touwtjes trekken. Die lijnen – als touwtjes – komen veel in zijn werk voor. Het geeft niet alleen diepte aan zijn werk, maar het lijnenspel schept ook orde. Of chaos.Zijn werk is minutieus gemaakt en absoluut niet vrijblijvend. Het beklijft, blijft plakken en laat de kijker nooit meer los. Ook al lijkt het werk eenvoudig, het laat zich pas geleidelijk aan helemaal zien en voelen.Naar aanleiding van zijn tentoonstelling stelt Gideon Kiefer samen met zijn gale-rie Geukens & Devil, uitgeverij Hannibal en C-mine cultuurcentrum een boek voor over het werk van de kunstenaar.De tentoonstelling opent op zondag 8 februari.

Gratis

9 feb – 29 maart 2015

geukensdevil.com

Galerie

E toneelhuis/Bart Meuleman Sirene

‘De Man in de Mist’ oogstte vorig seizoen veel lof. Deze mooie monoloog naar Maurice Gilliams mét saxofoonmuziek was één van de betere voorstellingen van het voorbije jaar. Regisseur Bart Meu-leman maakt bij het Toneelhuis grote zaal-producties maar neemt af en toe de tijd om een kleine voorstelling te maken.

Een meisje, van op haar hoge stoel, leest hardop de gedachten en de verlangens van de man die haar bespiedt. Ze praat, ze lokt, ze verleidt, ze bezweert, ze troost. Zal hij weggaan, of komt hij toch bij haar binnen? Regisseur Bart Meuleman maakt met ‘Sirene’ opnieuw een voorstelling die de diepte peilt van de erotische fantasie, zoals hij dat al deed in ‘The Bult and the Beautiful’. Een kleine filosofische reis waarin de stem de hoofdrol speelt, een stem die beurtelings spreekt en zingt, maar altijd vervoert.Fien Maris speelt en zingt ‘Sirene’.

12 / 10 / 9

Di 10 feb 2015 – 20.15 uur

toneelhuis.be

Grote zaal

T

Page 108: C-mine brochure '14/'15

108 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

LAIKA & KUNSTZEEN DAME IN DE KAST

F

Page 109: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 109

© P

hile

Dep

rez

Page 110: C-mine brochure '14/'15

110 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

MEVA DE ROOVEREEVA VIERT

Page 111: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 111

theater Malpertuis Ivanov

Artistiek leider van Theater Malpertuis, Piet Arfeuille, staat bekend voor zijn hel-dere en eigenzinnige bewerkingen van klassiek repertoire. Na de Grieken, Sha-kespeare, Ovidius en Ingmar Bergman komt hij nu bij de grote Tsjechov terecht. Denk maar aan zijn beklijvende bewer-kingen van ‘Hamlet’, ‘Romeo & Julia’ en ‘Woyzeck’.

Ivanov is moe. Nog geen dertig en nu al lijkt het alsof hij zich ‘vertild’ heeft. Zijn vrouw Anna is ongeneeslijk ziek, zijn aan-bidster Sasja creëert voor zichzelf een heldenrol door hem uit zijn depressie te willen sleuren. Wie met hem een gesprek wil aanknopen, lijkt op dovemansoren te stoten.Tsjechov schreef ‘Ivanov’ op z’n 28ste. Het is zijn eerste toneelwerk en hij had er slechts tien dagen voor nodig.

In de stukken van Tsjechov speelt de verveling de hoofdrol. Piet Arfeuille zet ‘Ivanov’ tegenover de praatzieke sa-menleving, tegenover de zieke Westerse samenleving waarin mensen kampen met burn- out.

Voor deze grote zaalproductie verza-melde Piet Arfeuille een schitterende cast: Rik Verheye, Ini Massez, Eva Schram, Lukas Smolders, Tania van der Sanden, Ingrid De Vos, Mattias Van de Vijver, David Dermez, Ward Kerremans. Daarmee doet Arfeuille wat nog weinigen kunnen: een Tsjechov op het podium zetten in grote bezetting.

15 / 13 / 12

Wo 11 feb 2015 – 20.15 uur

malpertuis.be

Grote zaal

TCompagnie FriedaLampe

voor iedereen vanaf 6 jaar

Compagnie Frieda is een jong gezelschap dat vaak op onverwachte plekken én in schouwburgen figurentheater maakt. Ze vonden onderdak bij gelijkgestemde zielen van gezelschap FroeFroe, die hen niet alleen logistiek ondersteunen maar ook coproduceren.Deze ‘Lampe’ gaat over een eenzame figuur die enkel ’s nachts de deur uit komt. Hij is te traag, te sloom en te kwetsbaar voor deze wereld. Zelfs ’s nachts beschermt hij zijn oren tegen de stadsgeluiden. Maar de werkelijkheid kan niet genegeerd worden, hoe erg hij ook zijn best doet. Ze haalt hem langzaam maar zeker in. Toch moet hij verder met zijn leven. Het decor is een mooie, gebricoleerde omgeving die charmant met haken en ogen aan elkaar hangt, zoals het hoort in dit soort voorstellingen vol winterblues.

“Lampe is een schoon, essentieel en hoopvol verhaal over opnieuw begin-nen,” (De Morgen)

6 / 5

Wo 11 feb 2015 - 17 uur

compagniefrieda.be

Kleine zaal

F eva de roovereEva viert

‘Dagen van niets’ spat uit de radioboxen. De song blijft plakken en dat geldt eigenlijk voor de hele vierde cd van Eva De Roovere. Die werd opgenomen met Luuk Cox (Shameboy, Buscemi) en wordt gedragen door een keur van artiesten, waaronder Genkenaar Arnout Hellofs.

Eva De Roovere begon haar carrière als zangeres van folkgroep Kadril, zingt bij Oblomow en begint dan aan een solo-carrière. En dat lukt aardig, al vier cd’s lang. Ze is nog lang niet uitgezongen en komt met de nieuwe songs van haar vier-de cd ‘Viert’ solo naar Genk. Alleen op het podium met een gitaar en een hoop mooie liedjes: dat wordt genieten.

17 / 15 / 14

Do 12 feb 2015 – 20.15 uur

evaderoovere.be

Kleine zaal

M

Page 112: C-mine brochure '14/'15

112 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

DROSAS / ANNE TERESA DE KEERSMAEKERFASE, FOUR MOVEMENTS TO THE MUSIC OF STEVE REICH

Page 113: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 113

© H

erm

an S

orge

loos

rosas/Anne teresa de KeersmaekerFase, Four Movements

to the Music of Steve Reich

Het was een kleine revolutie, in 1982, toen deze choreografie van Anne Teresa De Keersmaeker in première ging. Het danslandschap zag er op slag anders uit. Het begin van de hedendaagse dans waarin Vlaanderen een grote rol zou spelen, was een feit.Opmerkelijk is dat deze 33 jaar oude choreografie nog steeds overeind blijft en fans of leken telkens weer opnieuw begeestert.

‘Fase’ bestaat uit drie duetten en één solo, gechoreografeerd op vier repeti-tieve composities van de Amerikaanse minimalist Steve Reich: ‘Piano Phase’, ‘Come Out’, ‘Violin Phase’ en ‘Clapping Music’. Reich laat zijn tonen langzaam verschuiven in ritme, in melodie en tussen de instrumenten onderling. De choreografie volgt hetzelfde principe van faseverschuiving. De zuiver abstracte be-wegingen zijn zo perfect uitgevoerd dat ze bijna mechanisch gaan lijken en ons desondanks op een vreemde manier raken. Een fascinerende ervaring! ‘Fase’ is wellicht de meest opgevoerde choreo-grafie van Anne Teresa De Keersmaeker.

Gedanst door Anne Teresa De Keersmae-ker en Tale Dolven op muziek van Steve Reich: ‘Piano Phase’ (1967), ‘Come Out’ (1966), ‘Violin Phase’ (1967), ‘Clapping Music’ (1972).

16 / 14 / 13

Vr 13 feb 2015 – 20.15 uur

rosas.be

Grote zaal

D

Page 114: C-mine brochure '14/'15

114 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

LSIMON ALLEMEERSCHRABOT

Page 115: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 115

Simon AllemeerschRabot

Theatermaker Simon Allemeersch is een kunstenaar die zijn vak beoefent vanuit een grote maatschappelijke betrokken-heid, een artiest pur sang. Twee jaar lang had hij zijn atelier in een apparte-ment in de Rabotwijk in Gent, in de twee hoge sociale woonblokken die beetje bij beetje leeglopen omdat ze worden afgebroken. Zijn eerste atelier moest hij verhuizen toen het woonblok – net buiten de stadsmuren van Gent – ont-ruimd werd voor afbraak. Hij verhuisde naar het tweede woonblok en werkte er samen met de bewoners aan een uniek verhaal op het snijpunt van architec-tuur, stadsontwikkeling, geschiedenis en vormgeving. De bewoners leken aange-spoeld, mensen met allerlei achtergrond, uit tientallen verschillende culturen, met en zonder problemen, een zinkende Ark van Noah.

In zijn lecture-performance maakt hij een reconstructie van de gebouwen en van zijn atelier, samen met de bewoners. Als een geheugen van de woonblokken. Het is een zoektocht naar antwoorden op eenvoudige vragen. Zo ontstaat een verhaal van binnenuit over wonen, eco-nomie, armoede en persoonlijke ficties. Naast de lezing maakte Simon Allemeer-sch ook een documentaire en een boek van zijn ervaringen in de Rabot-Torens.

10 / 8 / 7

Ma 16 feb 2015 – 20.15 uur

simonallemeersch.wordpress.com rabotatelier.be

Kleine zaal

Ltheater de SpiegelCaban

Voor iedereen van 1 tot 3 jaar

Theater De Spiegel maakt muziektheater voor de allerjongsten. Acteurs en muzi-kanten spelen met figuren, ruimte, muziek én publiek. Dit heerlijke samenspel leidt tot knusse en hartverwarmende voorstel-lingen. Theater De Spiegel stimuleert de nieuwsgierigheid, verwondering en fanta-sie van zowel kinderen als volwassenen.

In deze voorstelling zijn de kinderen de acteurs, de spelers. Ze komen in een knusse speelruimte waarin van alles ge-beurt maar waarin de kinderen, zonder dat ze het zelf door hebben, voor de actie zorgen. Ze ontdekken wat er kan en zijn verwonderd door de muziek die op verschillende plaatsen weerklinkt.

6 / 5

Za 14 en zo 15 februari 2015 Telkens om 11 en 16 uur

despiegel.com

Kleine zaal

F Saint Amour

Na de geheelonthouding in 2014 snakt Behoud de Begeerte naar een nieuwe editie van Saint Amour – de nood is hoog. Deze keer zijn het vooral (liefdes)dichters uit binnen- en buitenland die inschepen op de karavaan. Het hart van Saint Amour 2015 klopt immers voornamelijk voor de poëzie, het oergenre van de liefdesliteratuur; een genre dat door velen wordt beoefend, maar waarin slechts enkelen excelleren. Petrarca had zijn Laura, Dante zijn Beatrice, maar deze Saint Amour bewijst dat er ook nu nog dichters en prozaïsten zijn die verlangen, smart, lust en andere besognes in een extatische taal kunnen kanaliseren. Verwacht u aan ronkende en onontdekte dichters en schrijvers, een uitgekiend decor, verfijnde projecties en zinderende passages en verzen die u tot achter de oren bronstig, verliefd of verlegen maken.Het volledige programma wordt in het najaar bekendgemaakt.

I.s.m. bibliotheek Genk

18 / 16 / 15

Do 19 feb 2015 – 20.15 uur

www.begeerte.be

Grote zaal

L

Page 116: C-mine brochure '14/'15

116 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

CCIE CIRCONCENTRIQUE

Page 117: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 117

Freek Vielen, rebekka de wit, tom Struyf, Suzanne Grotenhuis en harald

Austbø HeimatVlak voor de feestdagen in december 2012 woonden vijf jonge theatermakers een week in een bejaardentehuis. Niet uit liefdadigheid, niet uit nostalgie naar een tijd die ze niet hebben gekend, maar uit nieuwsgierigheid. Ze waren nieuwsgierig naar wat er overblijft van een leven als dat bijna voorbij is. Naar de inzichten van mensen met de meeste ervaring in datgene wat we allemaal zo graag zo goed zouden kunnen: leven. En nieuwsgierig naar wat die mensen, die nog komen uit de tijd van wandelen naar het volgende dorp en weckflessen om je eten te bewaren, zien als ze uit het raam kijken.

Na die week beslisten Freek Vielen, Rebekka de Wit, Tom Struyf, Suzanne Gro-tenhuis en Harald Austbø, dat ze verder wilden graven. Dieper de grond in en dichter bij huis.Met een camera trokken ze naar hun eigen heimat, om daar in elf ultieme keukentafelgesprekken hun ouders en grootouders in een keer alles te vragen over wat het leven is en hoe het geleefd dient te worden. Het resultaat is een heer-lijke theatervoorstelling.

“‘Heimat’ is aandoenlijk en herkenbaar theater dat inspeelt op onze emoties maar vooral verdomd goed in elkaar zit.” (Cobra.be)

12 / 10 / 9

Do 19 feb 2015 - 20.15 uur

Kleine zaal

T Cie Circoncentrique

Maxime Pythoud en Allesandro Maida zijn twee rasechte circusacrobaten die net dat tikkeltje verder gaan. Humoristisch, wild en technisch superieur. Ze studeerden allebei aan de Brusselse circusschool ESAC en zijn op korte tijd met hun virtuoze technieken een vaste waarde geworden. Een tollende ring, adembenemende rotaties, een gevoel van gewichtloosheid… én van gevaar!

Het lijkt soms wel dans, zoals ze met een grote ring aan de slag gaan of als ze met een bal over het podium rollen. Soms poëtisch, dan weer schaterlachen, de ideale voorstelling voor het ganse gezin! (vanaf 8 jaar)

12 / 10 / 9

Vr 20 feb 2015 – 20.15 uur

circoncentrique.com

Kleine zaal

C Pascal GielenCreativiteit en andere fundamentalismen

Professor sociologie Pascal Gielen schreef op vraag van het Nederlandse Mondriaanfonds een essay over het ‘moeten creatief’ zijn. Niet alleen kunstenaars, ook bedrijfsleiders en beleidsvoerders worden tot creativiteit aangespoord. Zelfs gezinstherapeuten en conflictbemiddelaars worden aangezet om met meer creatieve oplossingen te komen. Iedereen creatief! Creativiteit hoort tegenwoordig alleen maar in een positieve moraal thuis. Er wordt niets dan goeds van verwacht. Maar wat betekent het woordje nog wanneer zowat iedereen het verslijt? Waar komt deze honger naar creativiteit vandaan? Wijst die niet eerder op een sluipend verlies van werkelijke creativiteit? De devaluatie van het woord creativiteit kan nefaste gevolgen hebben voor de ‘echte’ creativiteit. Deze lezing richt zich vooral op de maatschappelijke context van creativiteit, Pascal Gielen vertelt over het maatschappelijke (her)scheppingsproces van de creativiteit.

Pascal Gielen (1970) is universitair hoofddocent kunstsociologie en directeur van het onderzoekscentrum Arts in Society verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is tevens lector Kunstpraktijk in de Samenleving bij de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

10 / 8 / 7

Ma 23 feb 2015 – 20.15 uur

Kleine zaal

L

Page 118: C-mine brochure '14/'15

118 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

TFREEK VIELEN, REBEKKA DE WIT, TOM STRUyF, SUZANNE GROTENHUIS EN HARALD AUSTBøHEIMAT

Page 119: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 119

Page 120: C-mine brochure '14/'15

120 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

hetPaleisWulong of de Dansende Draak

Voor iedereen vanaf 8 jaar

Elk jaar hebben we wel één grote zaal-productie voor het hele gezin. De voorbije jaren kwamen deze voorstellingen uit HETPALEIS, het grootste kinder- en jeugdtheater van Vlaanderen en omstreken. Trouwe theaterbezoekers herinneren zich ongetwijfeld ‘Sunjata’ (2012) of ‘Heksie’ (2014).

In 2013 maakten componist-muzikant Kobe Proesmans en choreografe Iris Bouche een fantastische voorstelling in een mooie, evenwichtige mix van oosterse en westerse cultuur. ‘Wulong’ is een spectaculair sprookje met een internationale cast. Het verhaal: het kleine meisje Ming Ming kan ’s nachts niet slapen. Ze is bang van de schaduwen op haar kast. Ze gaat op zoek naar Long, haar knuffel in de vorm van een rode draak en drukt die stevig tegen zich aan. Plots gaat haar kastdeur open en komen er lichtflitsen en schaduwen uit de kast. Haar hele kamer lijkt wel te bewegen en het licht knippert. Ming Ming is doodsbang en sluit haar ogen ... ‘Wulong of de dansende draak’ is een beeldend sprookje over opgroeien, angsten overwinnen en de onuitputtelijke kracht van de fantasie. Deze woordeloze voorstelling is geïnspireerd op het oude China en zijn symbolen en rituelen, maar is toch geen Chinese voorstelling. De voorstelling gaat breder en nodigt de wereld uit op het podium: dansers, muzikanten en poppenspelers creëren een visueel en muzikaal schouwspel voor groot en klein waarin oud en nieuw, geschiedenis en toekomst, west en oost samenkomen. De cast is afkomstig uit alle windstreken: van Canada tot Californië, van China tot Antwerpen.

F“De makers, componist-percussionist Kobe Proesmans en choreografe Iris Bouche, gingen niet voor het opzichtige exotisme, maar voor een slimme, mooi gestileerde mix van oost en west. De muziek heeft Chinese accenten, maar even goed zijn er glansrollen voor accordeon en viool. Een hele batterij instrumenten tingelt, zoemt, blaast, zucht, ratelt, bonkt. Continu hoor je kleine verrassingen op een stroom van energie.” Eva Berghmans in De Standaard

8 / 7

Za 28 feb 2015 en zo 1 maart 2015 telkens om 15 uur

hetpaleis.be

Grote zaal

Page 121: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 121

© K

iurt

Van

Der E

lst

Page 122: C-mine brochure '14/'15
Page 123: C-mine brochure '14/'15

MAART

Page 124: C-mine brochure '14/'15

124 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

Peter De Bie is één van de boegbeelden van het Vlaamse theatergezelschap Laika. Ze zijn zowat jaarlijks te gast in Genk en maken voorstellingen voor kinderen en (jong)volwassenen. U hebt ongetwijfeld al wel eens genoten van één van de zintuigelijke voorstellingen van Peter De Bie. Ze lieten het publiek niet alleen ontspannen achter maar zorgden ook dat de innerlijke mens verzadigd was. Met lekkere en bijzondere smaken in een verrassende keuken.

Geerdt Machiels en Peter de BieTussen Bord en Brein

In deze bijzondere lezing gaat bioloog en wetenschapsfilosoof Geerdt Machiels samen met Peter De Bie dieper in op de vraag wat er gebeurt als we eten. We krijgen verschillende smaken in onze mond. ‘Een tijmplant wasemt geen tijmgeur uit, en peer “bevat” geen perensmaak. Ze bevatten moleculen die bepaalde receptoren activeren in onze mond, op onze tong en in onze neus, zoals een sleutel die een slot opent.’ Neurogastronomie is een jonge wetenschap die het verband bestudeert tussen onze smaak en onze hersenen.Peter De Bie en Geerdt Machiels duiken met u in de neurogastronomie! De lezing vindt plaats in het decor van de voorstelling.

12 (incl. degustatie, proevertjes, mirakelpil)

Do 5 maart 2015 – 20.15 uur

Grote zaal

L LaikaAromagic

Voor iedereen vanaf 8 jaar

Laika maakt een voorstelling waarin u het publiek bent van een proefuitzending van een kookprogramma voor televisie. Het decor is alvast indrukwekkend, de gastvrouw charmant, de gasten - een kok en een smaakspecialist - enthousiast. Wat begint als een keurig onderonsje over zout, zoet, zuur en bitter mondt uit in een leuk parcours doorheen de wereld van proeven, ruiken, zien en horen. Grappige weetjes over de vijf smaken worden afgewisseld met proeverijen. Zo weet u meteen ook of het aroma van wat u voorgeschoteld krijgt ‘magic’ is. Van en met o.a. Peter De Bie, Jo Roets, Michiel Soete en Silke Melis.

10 / 9

Za 7 maart 2015 – 19 uur Zo 8 maart 2015 – 15 uur

Grote zaal

F

Page 125: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 125

© K

athl

een

Mic

hiel

s

Page 126: C-mine brochure '14/'15

126 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

© P

hilip

pe W

erke

rs

M

M

STRAND

FLyING HORSEMAN

Page 127: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 127

Strand, Blackie & the oohoos, Flying horseman

Een avond, gehuld in duisternis, met de best bewaarde geheimen van de Belgische popmuziek. We presenteren drie groepen die koppig hun eigen ding doen, wars van alle conventies. Hun gemeenschappelijke deler is de hang naar experiment, maar stuk voor stuk brengen ze pareltjes van popsongs. Ontdekking en avontuur voor fijnproevers, maar vooral hartverwarmend!

StrandBert Dockx (Flying Horseman, Dans Dans) waagt zich met Strand aan de Nederlandse taal. Helemaal alleen met een akoestische gitaar speelt hij uitgepuurde, van alle franjes ontdane liederen.

Blackie & the OohoosDe zussen Loesje en Martha Maieu speelden in 2012 een betoverende set in C-mine. Ze brengen een soort van psychedelische droompop waarbij continu een onderhuidse spanning aanwezig is. Denk aan muziek van Beach House, Mazzy Star, Beth Gibbon of het vervreemdende sfeertje van David Lynch. Een reden te meer om hen terug te vragen, voor de voorstelling van hun nieuwe album.

Flying HorsemanIn oktober 2013 verscheen ‘City Same City’, het alom bejubelde 3de album van Flying Horseman. Bij Focus Knack was het al snel CD van de week: “Meesterlijk!” Begin 2014 kreeg de groep 3 MIA nominaties: beste album, beste alternatieve band en Bert Dockx voor beste muzikant. U mag zich in C-mine verwachten aan een try-out van enkele nieuwe nummers. Absoluut te ontdekken waard!

15 / 13 / 12

Do 5 maart 2015 – 20.15 uur

Kleine zaal

M A two dogs Company/Kris VerdonckUntitled

‘Untitled’ is een nieuwe solo van de hand van Kris Verdonck. Hij creëerde deze solo – zijn derde – voor Marc Iglesias, een danser die eerder al danste in choreografieën van Ugo Dehaes. Kris Verdonck baseert deze solo op een kortverhaal van Daniil Charms, net zoals zijn vorige solo ‘H, an incident’. Die gaat over een man die geen eigen mening heeft. Hij test – weliswaar uit pure armoede – alle mogelijke ideologieën uit als een soort overlevingstactiek. Hij sterft uiteindelijk in de gevangenis. Hij heeft letterlijk zijn leven gegeven voor het vaderland. De man neemt de mascotte uit ‘H, an incident’, mee op de scène. ‘Untitled’ laat de mens verdwijnen in zijn werkkledij en wil zo onder andere reflecteren op de arbeidsomstandigheden van de onzichtbare maar groeiende massa van de werkende armen.

16 / 14 / 13

Woe 11 maart 2015 – 20.15 uur

atwodogscompany.org

Grote zaal

D

© P

hilip

pe W

erke

rs

Page 128: C-mine brochure '14/'15

128 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

MBLACKIE & THE OOHOOS

Page 129: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 129

Page 130: C-mine brochure '14/'15

130 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

STUDIO ORKACARRARA

F

Page 131: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 131

Jean-Paul estiévenart trio

Jazzliefhebbers kennen hem al geruime tijd, maar met zijn debuut ‘Wanted’ van zijn eigen trio maakt de 29-jarige trompettist Jean-Paul Estiévenart zijn reputatie als grote jazzbelofte waar. In zijn trio zit bassist Sam Gerstmans én de verbazingwekkende 20-jarige drummer Antoine Pierre, de Waalse Lander Gyselinck (Ragini Trio, LABtrio).Deze twee muzikanten behoren tot de smaakmakers van de Waalse jazz en komen in de muziek van Estiévenart volledig tot hun recht. De spitsvondige melodieën op trompet worden geruggesteund door een solide ritmesectie. Het repertoire bestaat voornamelijk uit eigen composities van Estiévenart en een hedendaagse adaptatie van Lazy Bird van John Coltrane. Het resultaat is vinnige hedendaagse jazz met wortels in de traditie.

15 / 13 / 12 / 10 jazzabonnement)

Za 14 maart 2015 – 20.15 uur

estievenartjp.wix.com/

jeanpaulestievenart

Kleine zaal

M Studio orkaCarrara

Voor iedereen vanaf 7 jaar

Studio Orka is dit seizoen maar liefst met twee voorstellingen te gast in Genk. U kon ze al aan het werk zien met ‘Mijnheer Porselein’ (in september) maar nu staan ze er met nieuw werk.Voor de nieuwe voorstelling ‘Carrara’ laat Studio Orka zich inspireren door beeldhouwers en de ateliers waarin ze dag in dag uit werken, dromen, twijfelen, slapen. Het eeuwige stof op de vloer, onder hun nagels, in hun haren. De muffe geur van jute, klei en aangebrande koffie. Hun verwoede pogingen om iets ‘volmaakts’ te maken. Wat spookt er in hun hoofd wanneer ze hun beelden kloppen, kappen, kneden en slaan?‘Carrara’ is een hartverwarmende familievoorstelling over bouwen en breken, over muzen en muizenissen, over hoe schoon lelijk kan zijn, over brokken maken en die dan weer te lijmen, over hoe je van je hart een steen kan maken en hoe die steen dan van je hart valt.

6 / 5

Za 14 en zo 15 maart 2015 telkens om 14 en 16 uur

studio-orka.be

Op locatie

F Anne Cambier & Maiko inoue

Sopraan Anne Cambier is een grote dame in de klassieke zang. Ze beheerst dan ook de drie grote klassieke zangdisciplines: opera, lied en oratorium. Na haar halve finaleplaats in de Koningin Elisabethwedstrijd kreeg haar carrière internationale allure. Ze stond al eerder op de Genkse planken met pianoforte-specialist Jan Vermeulen.Samen met pianist Maiko Inoue brengt ze liederen van beroemde Amerikaanse componisten zoals Leonard Bernstein, George Gershwin, Samuel Barber en Dominick Argento. Iedereen kent wel ‘Rapsody in Blue’ of ‘Porgy & Bess’, maar weinig mensen kennen de liederen die deze componisten schreven. Dit wordt een heerlijk liederenconcert!

14 / 12 / 11 / 10 (apcopakket)

Zo 15 maart 2015 - 11 uur

annecambier.be

catalpaproductions.be

Kleine zaal

A

Page 132: C-mine brochure '14/'15

132 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

© K

oen

Broo

s

LOD/INNE GORIS/THOMAS SMETRyNSSNEEUW

F

Page 133: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 133

Lod/inne Goris/thomas SmetrynsSneeuw

Voor iedereen vanaf 4 jaar

Inne Goris is een Brusselse theatermaak-ster die met haar eigenzinnig werk al meerdere prijzen in de wacht sleepte. Sinds enkele jaren heeft ze in muziekthe-ater Lod een partner gevonden die haar werk mee ondersteunt. Tijdens het voorbije seizoen was ‘ZigZag ZigZag’ te zien in de Genkse scholen. Inne Goris werkte enkele jaren geleden ook met Genkse jongeren aan een Plan-kenkoorts-project.

Nu maakt ze een voorstelling voor de kleintjes vanaf vier jaar. ‘Sneeuw’ neemt je mee naar de stilte van het wit, naar het wit van de kou, naar de kou van een hand, naar de hand van een meisje. Een meisje dat sneeuw-vlokken kan toveren, dat dwarrelt door een witte wereld en de stilte bezingt met haar kraakheldere stem.Een wereld vol verrassingen, vormgege-ven door Ruimtevaarders, op muziek van Thomas Smetryns.De nieuwe voorstelling van Inne Goris is net als een sneeuwkristal die langzaam en eindeloos verandert van vorm. Welke vorm kies jij?

6 / 5

Wo 18 maart 2015 – 15 uur

lod.be

Kleine zaal

F Bart PeetersOp de groei

Bart Peeters mag dan twee jaar geleden gestopt zijn met optreden, hij bleef wel alom aanwezig. We zagen hem als quizmaster in het grappige ‘De Neus Van Pinocchio’, met Tine Embrechts en Adriaan Van den Hoof aan zijn zijde, en als jurylid van Eurosong.

Na vier studioalbums, 10 jaar ononderbroken toeren en 800 uitverkochte voorstellingen in Vlaanderen en Nederland nam Bart Peeters de tijd om een frisse neus te halen.Die frisse neus is ondertussen een feit en Bart en zijn mannen hebben er ongelooflijk veel zin in. ‘Op de groei’ is de naam van de nieuwe cd en de nieuwe tournee.

Verwacht u aan een mix van folk, wereldmuziek, cabaret, zelfs een beetje hip-hop en een vleugje jazz. Het repertoire komt vooral uit de nieuwe cd, maar ook de liedjes uit zijn eerdere Nederlandstalige werk komen aan bod. Met Mike Smeulders (piano, accordeon) , Ivan Smeulders (bas, percussie, accordeon), Piet van den Heuvel (percussie, zang, gitaar), Amel Serra (percussie, bas) en Emile Verstraeten (viool, mandoline, gitaar).

30

Wo 18 en do 19 maart 2015 – 20.15 uur

bartpeeters.net

Grote zaal

M Ali BAli B Beken(d)t

Met ‘Ali B geeft antwoord’ stond deze Nederlandse rapper en comedian voor het eerst in C-mine. In die show vertelde hij veel over zichzelf en het publiek mocht de vragen stellen. Maar als u dacht ondertussen alles te weten over deze Nederlandse ster, dan hebt u het toch mis. Hij heeft nog heel wat geheim gehouden en een deel daarvan geeft hij nu prijs.

Het verhaal van de kansarme Marokkaan uit Amsterdam-Oost die het schopt tot publiekslieveling: te mooi om waar te zijn. En Ali weet dat u weet dat er meer achter moet zitten. Dus komt hij nu met de echte verhalen, noemt hij man en paard, laat het achterste van zijn tong zien. Voor sommigen misschien een schok, voor anderen een opluchting, maar hoe dan ook; niets was wat het leek.

“De voorstelling biedt veel meer. In tegenstelling tot de voorganger Ali B geeft antwoord, die in 2012 werd bekroond met de cabaretprijs Neerlands Hoop, is Ali B beken(d)t een volwaardige theatervoorstelling.” Volkskrant (****)

16 / 14 / 13

Vr 20 maart 2015 - 20.15 uur

alib.nl

Kleine zaal

H

© K

oen

Broo

s

Page 134: C-mine brochure '14/'15

134 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

MBART PEETERSOP DE GROEI

© H

ugo

Van

Beve

ren

Page 135: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 135

HALI BALI B BEKEN(D)T

© H

ugo

Van

Beve

ren

© S

teph

anie

Pis

tel

Page 136: C-mine brochure '14/'15

136 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

JONATHAN HOLSLAGKRACHT VAN HET PARADIJS

© K

oen

Broo

s

© A

lex

Salin

as

MLAXELLE RED

Page 137: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 137

Zonzo CompagnieMile(s)tones

Voor iedereen vanaf 6 jaar

Miles Davis is voor veel muziekliefhebbers net zo belangrijk als Bob Dylan of The Beatles. Deze jazztrompettist is wellicht de meest invloedrijke componist uit de jazz uit de tweede helft van de 20ste eeuw. Hij was de godfather van de cooljazz en vond zowat de jazzrock uit. Zijn plaat ‘Milestones’ is een mijlpaal in de muziekgeschiedenis. Ze belichaamt zowel het verleden als de toekomst van de jazz.

Zonzo Compagnie brengt het jonge publiek naar de wereld van Miles Davis met een slagwerker, een pianist en een trompettist. Deze muzikanten laten je kennis maken met de wereld van de improvisatie. De muziek brengt je naar een opnamestudio, naar het podium, naar de film of naar een schildersatelier.

Na de voorstelling bieden we een workshop aan. Je leest hierover binnenkort meer op onze website.

Met Fulco Ottervanger en Simon Segers (beiden van De Beren Gieren) en Bert Bernaerts.

‘Mile(s)tones’ is een productie van Zonzo Compagnie in coproductie met De Beren vzw, Centro Cultural de Belém, Kunstencentrum De Werf, Kunstencentrum Rataplan en Jeugd & Muziek Vlaanderen.

6 / 5

Zo 22 maart 2015 – 15 uur

zonzocompagnie.be

Kleine zaal

F Jonathan holslagKracht van het Paradijs

Jonathan Holslag schreef het meest urgente boek van dit jaar! Dat blijkt tenminste uit de kritieken in de meest ernstige kranten en bladen in binnen- en buitenland. Deze jonge dertiger is verbonden aan de VUB en is lid van het Brussels Institute of Contemporary China Studies (BICCS). Hij is ondertussen één van de meest eminente China-experten, in binnen- en buitenland gevraagd voor zijn kennis.

Europa tuimelt van crisis in crisis en zet alle zekerheden op losse schroeven. Maar hebben we echt de boot gemist? En begrijpen we wel goed wat er aan de hand is? Jonathan Holslag beschrijft in ‘De Kracht van het Paradijs’ op overrompelende wijze de naoorlogse economische geschiedenis van Europa. Het is een episch verhaal over onze drang naar welvaart en de manier waarop we het noorden zijn kwijtgeraakt.

Als chroniqueur van zijn tijd kent Holslag zijn gelijke niet. Tegenover het haarscherpe, ontstellende portret van een continent met een kapseizende economie, plaatst Holslag de mogelijkheid van een nieuwe renaissance. Diep in Europa zit nog steeds de kracht van het paradijs.

‘Jonathan Holslag heeft een boek geschreven dat gewaagd en elegant is, visionair en stijlvol. Dit is een Europeaan die bereid is moeilijke waarheden te vertellen.’ ( Robert D. Kaplan, auteur van ‘De wraak van de geografie’)

10 / 8 / 7

Ma 23 maart 2015 – 20.15 uur

Kleine zaal

L Axelle redConcert

Axelle Red bewees met ‘Rouge Ardent’ dat ze twintig jaar na haar debuut nog steeds internationaal tot de top behoort. Ook in België haalde ze platina. Ondertussen kent heel Vlaanderen haar ook als één van de vier juryleden van ‘The Voice van Vlaanderen’. Eind 2014 verschijnt de nieuwe plaat van Axelle Red, opgenomen in België en in de USA. Met die plaat doet ze een kleine tournee langs intieme(re) zalen. Maar het wordt geen akoestisch concert, ze is van plan om een feestje te bouwen. Met haar speciale mix van pop, folkrock en soul kan het niet anders dan swingen. En ook in de grote zaal van C-mine cultuurcentrum zal de ‘amour profond’ voor ‘all things red’ alleen maar feller worden.

34

Di 24 maart 2015 - 20.15 uur

axelle-red.com

Grote zaal

M

© A

lex

Salin

as

Page 138: C-mine brochure '14/'15

138 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

Page 139: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 139

Sharon eyalHouse

BELGISCHE PREMIÈRE!

Sharon Eyal danste sinds haar zeventiende bij Batsheva Dance Company, een gezelschap dat zonder twijfel tot de absolute wereldtop behoord. Ze was er één van de muzes van artistiek leider Ohad Naharin en zette er ook haar eerste schreden als choreograaf. Na 23 jaar Batsheva startte ze vorig jaar met Gai Behar en zeven dansers van hetzelfde Batsheva haar eigen groep: L-E-V (Hebreeuws voor hart).

Eyal ontwikkelde al een eigen signatuur, waarbij technische virtuositeit en emotionele lading gelijk opgaan. Haar werk is heel verfijnd en heeft tegelijkertijd zo veel power dat je als toeschouwer omver wordt geblazen. Dat dat voor vuurwerk zorgt bleek tijdens de uitvoering van House in de Stadsschouwburg Amsterdam vorig jaar: het applaus na afloop was eindeloos en oorverdovend.

House is Eyal’s eerste avondvullende productie. Acht dansers in strakke huidkleurige bodysuits worden geleid door een vrouw in een strak zwart lakpak – dat is Eyal zelf, die in House ook op het podium staat. De sfeer is als die in een disco of op een underground feest: uitdagend, elkaar bekijkend en bekeken willen worden. Aanvankelijk blijft de groep dicht bij elkaar terwijl er langzame, aarzelende bewegingen worden gemaakt. Dan waaieren ze uit, soms schokkerig bewegend als stramme robots die uit elkaar dreigen te vallen, dan weer de sterren van de hemel dansend, krachtig, groot en soepel. House is als een liefdesbrief aan de dans: meeslepend, grimmig en vervreemdend, sexy en eigenzinnig, suggestief en heerlijk.

Om 19.15 uur wordt er een gratis inleiding voorzien.

“Een Jeroen Bosch schilderij van een buitenaardse rave.” (The New York Times)

“Fantasievolle, precieze, krachtige en pakkende dans. Eyal heeft een unieke bewegingstaal.”(Oberostereichishe Nachrichten)

“Lichamelijk, krachtig en indringend.” (Tanz Magazine)

concept & choreografie Sharon Eyal & Gai Behar, dans Rachael Osborne, Olivia Ancona, Leo Lerus, Gon Biran, Keren Lurie Pardes, Douglas Letheren, Rebecca Hytting & Dominic Santia, muziek Ori Lichtik, lichtontwerp Avi Yona Bueno, kostuums Ma’Ayan Goldman, inleiding Gloria Carlier

24 / 22 (reductie en abo)

Wo 25 maart 2015 - 20 uur

l-e-v.org

Theaterzaal CC Hasselt

D

© G

adi D

agon

Deze voorstelling kadert in de samenwerking tussen de cultuurcentra van Hasselt en Genk.

Page 140: C-mine brochure '14/'15

140 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

© B

en H

oppe

r

CCIE EA EOM2

Page 141: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 141

Cie ea eoM2

Eric Longequel, Sander De Cuyper, Jordaan De Cuyper & Bram Dobbelaere zijn vier jongleurs die zich in deze voorstelling moeten aanpassen aan hun speelruimte die steeds kleiner wordt. Ze krimpt en ze moeten zien te overleven op de vierkante meter die hen rest. Het jongleren wordt hardnekkiger, ieder vecht voor zijn ruimte.

M² is een circusvoorstelling waarin 4 jongleurs bruusk en onafwendbaar geconfronteerd worden met hun angst voor en de gevolgen van een gebrek aan leefruimte. Cie Ea Eo bestaat sinds 2008. Jongleren is hun belangrijkste expressievorm en bepaalt voor een groot stuk het vocabularium van hun werk: ritme, beeld, snelheid, breekbaarheid, impact, evenwicht, vallen en precisie. Hun voorstellingen zijn een succes in binnen- en buitenland. Deze voorstelling is ook heel geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

12 / 10 / 9

Za 28 maart 2015 – 20.15 uur

cieeaeo.com

Kleine zaal

C Bronks/de theaterma-ker/Michael Bijnens/Aurelie di Marino

JusticeMichael Bijnens (Genk, 1990) en Aurelie Di Marino bijten zich vast in het verhaal van jongeren die naar Syrië trekken om er te vechten. Het onbegrijpelijke van deze strijdlust gaat hand in hand met de waanzin van de oorlog in dat land.Michael Bijnens en Aurelie Di Marino zijn theatermakers én onderzoeksjournalis-ten die niet schrikken voor diepgaan-der graafwerk. Voor ze het repetitiehok ingaan, dompelen ze zich ook letterlijk onder in het onderwerp van hun voor-stelling. Ze maken een tocht langs de Brusselse Sikkel, de binnenstad van Caïro en zelfs een vluchtelingenkamp aan de grens met Turkije. Michael Bijnens bewees eerder al dat dit soort theater hem ligt. Daarnaast is hij een zeer goed schrijver. Samen met Aurelie Di Marino, werkzaam bij het International Institute of Political Murder (Milo Rau), vormt hij voor dit theater de perfecte tandem.Aan de kant kijkt Ruud Gielens toe. Deze theatermaker woont en werkt in Europa en in Caïro. Hij heeft de Egyptische revo-lutie van dichtbij mee gemaakt.

12 / 10 / 9

Di 31 maart 2015 - 20.15 uur

bronks.be

Kleine zaal

T

© B

en H

oppe

r

Deze voorstelling kadert in de samenwerking tussen de cultuurcentra van Hasselt en Genk.

Page 142: C-mine brochure '14/'15
Page 143: C-mine brochure '14/'15

APRIL

Page 144: C-mine brochure '14/'15

144 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

© J

ohan

Jac

obs

M

H

10 JAAR TE GEK!?MANISCHE MANNEN

RAF WALSCHAERTSJONGEN TOCH

Page 145: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 145

raf walschaertsJongen Toch

De helft van Kommil Foo maakt regelmatig solo-uitstapjes en deze ‘Jongen Toch’ ging het voorbije seizoen in première en werd heel positief onthaald. Het is immers theater zoals het publiek dat gewoon is van de broertjes Kommil Foo.Raf Walschaerts mijmert over leven, liefde en andere trivialiteiten. Hij vertelt dit keer zijn versie van de feiten. Schaamteloos gekleurd door zijn eigen bril, dat wel. Met oogkleppen om u tegen te zeggen, dat ook. Lachwekkend, pathetisch en grotesk, dat zeker, maar wél uit het hart gegrepen.Raf walschaerts maakt al jaren lang unieke voorstellingen met Kommil Foo, ook deze solo situeert zich weer op het kruispunt van cabaret, toneel en concert. Een piano, een gitaar, een lijf dat gemaakt lijkt om te vertellen.

“Raf Walschaerts beklijft en ontroert met ‘Jongen toch’ ...nu eens met een aai,dan weer verrassend brutaal” (De Morgen **** )

19 / 17 / 16

Wo 1 apr 2015 – 20.15 uur

rafwalschaerts.be

Grote zaal

H 10 jaar te Gek!?Manische Mannen

TE GEK!? is een initiatief dat al enkele jaren de aandacht vestigt op de psychi-atrie en probeert er een ander beeld van te geven dan de heersende clichés. Van de serie concerten verschenen de voorbije jaren succesvolle cd’s. TE GEK!? viert zijn tiende verjaardag en dat doen ze in stijl. Ze sturen vier “Manische Man-nen” uit de muziek- en theaterwereld de baan op.

“Manische Mannen” is een muziekthe-atervoorstelling die de laatste twijfels over het geestelijk welzijn van het sterke geslacht zal wegnemen. Op teksten van o.a. Hugo Matthysen zullen zij een voorstelling brengen waarbij u niet alleen de haren ten berge zullen rijzen maar waarbij ook uw sluitspieren op de proef zullen gesteld worden! De vier manische mannen zijn: Stefaan Degand, Marcel Vanthilt, Guy Swinnen en Wannes Capelle. Die laatste kent u als drijvende kracht achter Het Zesde Metaal. Stefaan Degand is dé coming man van het Vlaamse theater en de betere TV-fictie (De Ronde, Quiz Me Quick, Albert II). Marcel Vanthilt en Guy Swinnen hoeven we u wellicht niet meer voor te stellen. De vier klasbakken worden begeleid door ‘De Laatste Showband’ en muzikaal zal er gegrasduind worden uit de 5 CD’s die Te Gek!? sinds 2004 uitbracht.

Met Wannes Cappelle, Guy Swinnen, Stefaan Degand, Marcel VanthiltDe Laatste Showband o.l.v. Paul Poel-mans (piano, keyboards), Chris Peeters (gitaar), Bert Embrechts (o.v) (bass), Joost Van den Broeck (drums), Patrick Riguelle (gitaar, slide-gitaar)Regie: Wim Dewulf

18 / 16 / 15

Vr 3 apr 2015 – 20.15 uur

tegek.be

Grote zaal

M Little waves

Na twee succesvolle edities is het uitkijken naar de derde editie van Little Waves. Headliner Girls in Hawaii maakte vorig jaar samen met onder andere Sam Amidon, Blaudzun en Milky Chance het mooie weer op ons festival dat bij de tweede editie al meteen een gevestigde waarde was.Hoe het programma er dit keer zal uitzien, merkt u de in de loop van voorjaar 2015. Vanaf januari 2015 mag u de eerste namen verwachten.

Za 11 apr 2015 – 19 uur

littlewaves.be

C-mine cultuurcentrum

M

© J

ohan

Jac

obs

Page 146: C-mine brochure '14/'15

146 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

L

E

KRISTOF REULENSEMILE VAN DOREN150

EMILE VAN DOREN150

Page 147: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 147

Kinderkunsten-fabriek

Ben je tussen 8 en 12 jaar oud en heb je zin om tijdens de Paasvakantie een hele week samen te werken met een echte kunstenaar ?Dat kan, tijdens de Kinderkunstenfabriek!

Inmiddels heeft C-mine cultuurcentrum jarenlange ervaring bij de organisatie van dit project, waarbij honderd kinderen in samenwerking met tien jonge kunstenaars workshops volgen en zelf kunstwerken maken. Aan het einde van de week worden de resultaten tentoongesteld en kunnen familie, vrienden en buurtbewoners alles komen bewonderen.De Kinderkunstenfabriek vindt ieder jaar in een andere wijk plaats.Hou onze website in de gaten voor meer informatie!

3 / dag

13-18 apr 2015

c-minecultuurcentrum.be

Op locatie

F eMiLe VAn doren 150

In 2015 vieren we de 150ste geboorte-dag van Emile Van Doren (1865 – 1949). De landschapschilder werd geboren in Brussel als zoon van een slager en kwam naar Genk om er te schilderen. Daar viel hij voor Cidonie Raikem, een herber-gierster, waar hij mee trouwde. In 1913 verhuisde hij van het ondertussen onder zijn invloed befaamde Hôtel des Artistes naar zijn villa Le Coin Perdu waar hij tot aan zijn dood in 1949 woonde.Na de dood van zijn dochter Fanny in 1956 erfde Genk de kunstenaarswoning met inboedel. Het huis zou verschillende functies krijgen maar werd uiteindelijk het Emile Van Dorenmuseum. De voorbije jaren kreeg het museum een ruimere functie als museum voor landschaps-schilderkunst, opgebouwd rond het leven en werk van Emile Van Doren.Zijn 150ste verjaardag is een mooie reden om zijn werk in de kijker te zetten en er een grote retrospectieve van te or-ganiseren. Emile Van Doren was namelijk één van de eerste die als creatieveling van Genk zijn thuis maakte, en daarmee Genk ook naar buiten uitdroeg. Een ambitie die de stad Genk en C-mine cultuurcentrum nog altijd koestert. Op C-mine staat Emile Van Doren als kunste-naar centraal. Het werk van Emile Van Doren zal door curator Kristof Reulens in zijn context ge-plaatst worden binnen de geschiedenis van de landschapsschilderkunst. Villa Le Coin Perdu brengt het verhaal achter de man, zijn familie en zijn leven.

De tentoonstelling opent op 12 april 2015.

Gratis

Van 13 apr tot en met 21 jun 2015

Galerie

E Kristof reulensEmile Van Doren 150

KUNSTEDUCATIEF AANBOD

Kristof Reulens, coördinator kunst en erfgoed van de stad Genk en conservator van het Emile Van Doren Museum, dook naar aanleiding van de 150ste geboortedag van de schilder samen met een werkgroep onder in het verhaal en werk van Emile Van Doren. Het resultaat is een bijzonder boek en een indrukwekkende tentoonstelling. Reulens heeft zich de afgelopen jaren verdiept in het werk van deze ‘Genkse’ schilder met Brusselse roots. Hij is tevens een kenner van wat gemeenzaam de Genkse School genoemd wordt, maar eigenlijk een opeenvolging is van vier generaties schilders die van midden 19de eeuw tot de jaren 1930 naar Genk afzakten. Reulens was eveneens de curator van de tentoonstelling ‘Genk Door Schildersogen’, de openingstentoonstelling van C-mine in 2010.Kristof Reulens vertelt u het mooie verhaal over een romance tussen een Genkse herbergierster en een Brusselse schilder, over Hôtel des Artistes en villa Le Coin Perdu.

op dinsdag 19 mei en dinsdag 2 juni om 19.30 uur worden twee nocturnes georganiseerd. Prijs: € 6 per volwassene voor een rondleiding en een drankje.

10 / 8 / 7

Ma 4 mei 2015 – 20.15 uur

Kleine zaal

L

Page 148: C-mine brochure '14/'15

M

M

ROELAND HENDRIKX ENSEMBLEMOZART, SCHUMANN,BRUCH

CyCLOP MAX & FRANKVAGANéE KWARTETTHE JAZZ BARONNESS

Page 149: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 149

roeland hendrikx ensembleMozart, Schumann,

Bruch

Het Roeland Hendrikx Ensemble is een splinternieuw ensemble, rond klarinettist Roeland Hendrikx en pianist Liebrecht Vanbeckevoort. De Limburgse muzikant Roeland Hendrikx is zowat de beste klarinettist van het land. Hij was al verschillende keren te gast in Genk, steeds in een wisselende bezetting. Maar nu heeft hij voor het eerst zijn eigen ensemble dat zich toespitst op het rijke repertoire voor klarinet, piano en strijkers en met een hoofdrol voor de klarinet. Voor zijn nieuw ensemble koos hij om samen te werken met sterpianist Liebrecht Vanbeckevoort (finalist Koningin Elisabethwedstrijd 2007). Het duo zal in Genk door een altviolist vervoegd worden.Ze brengen muziek van Mozart, Bruch en Schumann. Het is een verrassende combinatie en deze aparte bezetting is slechts voor een paar meesterwerken voorbehouden: in hun warme klankkleur en melancholie zijn de klarinet en de altviool onovertroffen. Tegenover de frisse klank van het Kegelstatt-trio van Mozart staat bij Schumann en Bruch de Duitse romantiek centraal: schilderachtig en kleurrijk.

14 / 12 / 11 / 10 (apcopakket)

Zo 19 apr 2015 – 11 uur

rhmusic.be

Kleine zaal

A Cyclop Max & Frank Vaganée Kwartet

the Jazz Baronness De steenrijke Pannonica de Rotschild hoorde een opname van ‘Round Midnight’ van Thelonious Monk. Het veranderde haar leven en toen ze Monk leerde kennen werd ze verliefd. Ze trok naar New York en werd er onderdeel van het nachtleven. Ze dompelde zich onder in de jazz en leerde Charlie Parker , Art Blakey, Charles Mingus en vele anderen kennen. Met Thelonious Monk kreeg ze een bijzondere band. Of de twee ooit een relatie hadden is niet zeker. Wel is zeker dat ze veel samen optrokken en dat Nica zich inspande om het leven van Monk makkelijker te maken. Op elke foto van hun twee is de liefde duidelijk aanwezig. ‘The Jazzbaroness’ werd een levende legende en verschillende muzikanten schreven nummers voor haar. Monk schreef voor haar ‘Pannonica’, Horace Silver schreef ‘Nica’s Dream’. Het Frank Vaganée Quartet vertelt het verhaal van deze unieke persoonlijkheid via eigen en gearrangeerde composities van Monk,Bird, Mingus en andere jazzmusici. Philip Paquet en Werner Gilliom Claessens tekenen en animeren live met behulp van videoprojectie.Het duo is bekend onder de naam Cyclop Max.

Met Frank Vaganée (sax), Nathalie Loriers (Piano), Jos Machtel (bas),Toni Vitacolonna (drums), Philip Paquet en Werner Gilliom Claessens (live animaties).

15 / 13 / 12 / 10 (jazzabonnement)

wo 22 apr 2015 – 20.15 uur

frankvaganee.com

Kleine zaal

M Cie Cecilia & theater AntigoneZingarate

In 2011 maakten Cie Cecilia en Theater Antigone de superproductie ‘De Pijnders’ over zes vrienden in een Vlaams dorp. Het was een regelrecht succes en de voorstelling werd opgenomen in de selectie van het Theaterfestival.

Arne Sierens maakt met ongeveer dezelf-de cast een nieuwe voorstelling die ver-want is aan ‘De Pijnders’. Vier vrienden gaan elke maand samen een weekend weg zonder hun vrouwen. Ze klagen over hun huwelijks- en beroepsleven, vertellen hilarisch over allerlei rampen, en klagen steen en been over de verveling in hun leven.

Arne Sierens verzamelde weer een prachtige cast met haast dezelfde ac-teurs als in ‘De Pijnders’. Op het podium staan Jos Verbist (‘Antigone’, ‘Quiz me quick’), Dominique Van Malder (‘Studio Orka’), Tom Vermeir (‘Heksie’), Robrecht Vanden Thoren (‘Hasta La Vista’), Titus Devoogdt (‘Vorst’), Joris Hessels (‘Stu-dio Orka’) en Olivia Carrère (‘Théâtre Nationale’).

15 / 13 / 12

Wo 22 tot en met 25 apr 2015 -

20.15 uur

compagniececilia.be

Grote zaal

T

Page 150: C-mine brochure '14/'15

150 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

M

E

TINE EMBRECHTS & KARLIJN SILEGHEMHUGO MATTHySEN, ARAM VAN BALLAERT & RONNy MOSUSEDE HERSENHAP

ARTFORUMINSECT

Page 151: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 151

the Line-up met Joost Van hyfte, Seppe toremans,

Michaël Van Peel en Bas BirkerThe Line-Up is een collectief van 12 doorwinterde comedians die besloten hebben dat ze graag samen op een podium staan. Elk met een eigen smoel en een eigen stijl, allen met ballen en jarenlange ervaring in het wereldje. Zij kiezen wie er wanneer op het podium gaat staan.In Genk zal zeker Joost Van Hyfte present zijn, de winnaar van de 123comedy Award 2006. Hij toert sinds 2012 met zijn eerste avondvullende programma ‘Kok’. Het is een improvisator en stand-upcomedian in hart en nieren voor het volk. Samen met hem zullen ook Seppe Toremans en Michaël Van Peel op het podium staan. Seppe Toremans was finalist van Humo’s Comedy Cup 2000 en 2005, en speelde reeds de avondvullende programma’s ‘Guts’ en ‘Cut!’. Michaël Van Peel was winnaar Culture Comedy Award 2007, winnaar Humorologie 2009 en is toe aan zijn 4e editie van zijn succesvolle eindejaarsconference ‘Van Peel overleeft …’.Bas Birker is de MC van dienst. Hij stond vorig seizoen solo in Genk met zijn avondvullend programma en zal nu het geheel aan elkaar praten.Comedy with heart and guts.

16 / 14 / 13

Do 23 april 2015 – 20.15 uur

thelineup.be

Kleine zaal

H ArtforumInsect

Voor kinderen vanaf 6 jaar

Met ‘Insect’ tonen we u een kleine maar bijzondere tentoonstelling/installatie op verplaatsing in het Heempark (Hoogzij 7) waarin bijen de hoofdrol spelen. U weet ongetwijfeld dat bijen een cruciale rol spelen in de natuur, maar helaas gaat het niet zo goed met de bijen. Een gebrek aan voedsel en een gebrek aan nestgelegenheid zorgen samen met ziektes en pesticides dat bijenvolken verdwijnen en wilde bijen het moeilijker hebben om te overleven. Genk wil de komende jaren de bijenpopulatie op haar bodem beschermen en doen groeien. Daarvoor werd er een bijenplan opgesteld met daarin concrete acties om daadwerkelijk iets voor de bijen te doen. De stad zal zelf acties uitvoeren maar er wordt bewust gekozen om wijken, verenigingen en burgers te begeesteren om zo samen heel wat acties te realiseren.‘Insect’ is een installatie opgebouwd als een bijenkast waarin werk van 14 kunstenaars over insecten te zien is. Ism dienst Leefmilieu stad Genk

6 / 5

Za 25 en zo 26 apr 2015 van 13-17 uur

artforumvzw.be

heempark.be

Heempark

E tine embrechts & Karlijn Sileghemhugo Matthysen,

Aram Van Ballaert & ronny Mosuse De Hersenhap

De bende van het Peulengaleis, Leugenpaleis, CPeX, Harmonia enz. slaat weer toe. Op de voorgrond staan Tine Embrechts & Karlijn Sileghem die als volwaardige probleemoplossers aan de slag gaan . Ze worden muzikaal begeleid door drie vierde van de Clement Peerens Explosition.

De Hersenhap is een stijlvolle speciaalzaak waar u à la carte problemen krijgt voorgeschoteld, met een voorkeur voor persoonlijke en emotionele problemen. Tine en Karlijn maken ze waar u bij zit én reiken meteen de beste oplossingen aan. Want wat is er erger dan een mens zonder problemen? Tine en Karlijn geven graag goeie raad, ze suggereren oplossingen en wijzen de liefhebbers en passant ook op trendy probleempjes waarmee je vrienden en kennissen op feestjes kan verrassen.Daarbij gaan ze zang en danspasjes niet uit de weg.

Dit wordt een feest met de bijzondere humor van de schrijver van ‘De Hersenhap’, Hugo Matthysen, de muziek van drie vierde van CPex en de heerlijk ontwapenende dames Embrechts & Sileghem.

16 / 14 / 13

Do 30 april 2015 - 20.15 uur

Grote zaal

M

Page 152: C-mine brochure '14/'15

MEI

Page 153: C-mine brochure '14/'15

MEI

Page 154: C-mine brochure '14/'15

154 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

TNICO BOON &FEMKE HEIJENSQUICKSAND VALLEy

Page 155: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 155

Les Ballets C. de la B./KVS/Alain Platel/ Fabrizio Cassol/Serge

Kakudji Coup FatalIn ’Coup Fatal’ gaat Alain Platel het avontuur aan met een muzikale bende uit Kinshasa. Samen met de Congolese contratenor Serge Kakudji, de Brusselse componist Fabrizio Cassol en gitarist Rodriguez Vangama gaat hij aan de slag met 13 muzikanten uit Kinshasa én met het repertoire van verscheidene ba-rokcomponisten. Rond de zangpartijen van Kakudji wordt een nieuw en heden-daags universum gecreëerd, zowel in muziek als in beeld. Die nieuwe muziek is een uitbundig en organisch geheel van barokfrazen, traditionele Congolese muziek, rock, jazz, en Congolese populai-re muziek.

Alain Platel en danser Romain Guion (o.a. ‘C(H)OEURS’) zoeken samen met de ploeg naar een theatrale vorm. Het decor komt tot stand in samenwerking met Freddy Tsimba. Hij maakt in Kinshasa levensgrote, onrustwekkende sculpturen van kogelhulzen, die hij verzamelt in Congolees oorlogsgebied.

Het barokke ‘Coup Fatal’ krijgt de onver-sneden glans van parmantige ‘sapeurs’, de dandies van Kinshasa. Tegen een achtergrond van kogelhulzen moeten de gebaren protserig en groots zijn, het grauw uitdagend.Eerder dan een eerbetoon aan de barokmuziek, is Coup Fatal een ode aan de onverbiddelijke elegantie van de Congolezen.

‘Coup Fatal’ gaat in première tijdens de Wiener Festwochen in Wenen in juni 2014.

20 / 18 / 17

Za 2 mei 2015 - 20.15 uur

lesballetscdelab.be

Grote zaal

T tutu Puoane Sextet

Tutu Puoane is een Zuid-Afrikaanse zangeres die sinds 2004 in België woont. Daarvoor studeerde ze muziek in Kaapstad en in Den Haag. Hier in België heeft ze de voorbije tien jaar een internationale carrière als jazz-zangeres uitgebouwd. Zo zong ze bij het Brussels Jazz Orchestra in het project ‘Mama Africa’, een tribute voor Miriam Makeba.Voor haar volgende eigen project en album, besliste ze om haar 10-jarig verblijf in Europa/België te vieren en ging ze op zoek naar een feestelijke sound. Om die reden voegde ze twee blazers bij haar gewoonlijke kwartetbezetting: Carlo Nardozza op trompet en Wietse Meys op tenorsaxofoon. Op piano en bas zijn er nog steeds Ewout Pierreux en Nicolas Thys, en op drums Jasper Van Hulten, één van haar favorieten uit Nederland.Met deze groep mengt Tutu alle muziek die haar beïnvloed heeft tot haar eigen unieke mix : soulvolle melodieën, mooie harmonie, veel verschillende grooves, opwindende scatsolo’s… elementen van de Amerikaanse, Afrikaanse en Europese muziektradities ontmoeten elkaar in het midden. Het ene moment gebruikt ze haar stem als een instrument in unisono met de blazers, het volgende zingt ze een eerlijk en pakkend verhaal.Haar prachtige stem, haar intuïtie, haar gevoel voor ritme en frasering maken samen met haar natuurlijke charisma elk concert tot een unieke ervaring. Tutu Puoane laat je lachen, ze ontlokt hier en daar een traan, ze laat je dansen en meezingen – ze ontroert op elke mogelijke manier.

15 / 13 / 12 / 10 (jazzabonnement)

Di 5 mei 2015 – 20.15 uur

Kleine zaal

M nico Boon & Femke heijensQuicksand Valley

Een zoon keert na een lange periode van afwezigheid terug naar het naturis-tenkamp van zijn ouders dat in eco-nomisch troebel vaarwater vertoeft. Hij brengt een overnameplan, een verloofde en wat onhandige pogingen tot toena-dering met zich mee. Maar wat een hel-dere financiële bespreking had moeten worden ontaardt in een nachtmerrie... ‘Quicksand Valley’ gaat over wat er in een familiebedrijf gebeurt als de macht van het geld de tegenstellingen tussen gezinsleden alleen nog maar vergroot. Het is een verhaal over thuiskomst en verraad, schaamte en verantwoordelijk-heid, onbedwingbaar egoïsme en de noodzakelijke verstarring van principes... Een hilarisch en soms loeihard relaas van wat wij als mensen allemaal doen om – wanneer het water ons aan de lippen staat – ons vege lijf te redden. Nico Boon (1978) studeerde aan het RITS en speelde onder andere in ‘Het moment waarop we niets van elkaar wisten’ van Ruud Gielens (Kaaitheater), ‘Langzaam hondsdol de wereld inschie-ten’ van Action Malaise en ‘The Walk’ van Irma firma. Verder werkte hij ook mee aan ‘Als, Dan’ en’ A L’attente du Livre d’Or’ in de KVS en regisseerde hij bij Theater Antigone ‘Buurman’ (2008) en ‘Gezon-gen Zeer’ (2009), waarvoor hij ook telkens de tekst schreef.Femke Heijens is een jonge theatermaker met een eigen gezelschap, Eisbär. Twee jaar geleden werd ze met de HETPA-LEIS-productie ‘Dit is Alles’ geselecteerd voor het Theaterfestival.Tekst: Nico Boon, regie: Femke Heijens en Nico Boon, spel: Charlotte Vander-meersch, Tania Van der Sanden, Mark Verstraete e.a.

14 / 12 / 11

Wo 6 mei 2015 - 20.15 uur

Kleine zaal

T

Page 156: C-mine brochure '14/'15

156 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

TAURUS QUARTET

A

Page 157: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 157

Lazarus Met argumenten kan je iedereen overtuigen

Koen De Graeve (1972) en Günther Lesage (1967) kennen mekaar al van in hun jeugd in het Oost-Vlaamse Mere. Ze kwamen mekaar weer tegen in het theater, waar ze al ettelijke keren samen op de planken stonden: ‘Wegens succes Verlengd’, ‘Oblomow’ en ‘De Idioot’.

Voor ‘Met argumenten kan je iedereen overtuigen’, buigen de twee zich over het werk van de bekende evolutiebioloog Richard Dawkins en de even bekende theoloog Allister Mc Grath. Deze twee Britten gingen in 2007 met mekaar in de clinch tijdens een spraakmakend debat over zin en onzin van religie. Twee volledig tegengestelde visies over geloof, het al dan niet bestaan van een boven-natuurlijke god en fundamentalistisch atheïsme.Aangevuld met eigen tekstmateriaal belooft deze voorstelling de toeschouwer alle hoeken van de schouwburg te laten zien, waarbij De Graeve en Lesage geen blad voor de mond zullen nemen, elkaar niet zullen sparen en met de nodige dosis filosofische humor met getrokken degens tegenover elkaar zullen staan.

14 / 12 / 11

Di 12 mei 2015 – 20.15 uur

lazarusvzw.be

Grote zaal

TCie Barbarie & theater AntigoneRisk

De zeven dames van Compagnie Barba-rie gaan een alliantie aan met het Kor-trijkse Theater Antigone, de plek waar Jos Verbist al jaren boeiend theater maakt. De dames maken een voorstelling over de Eerste Wereldoorlog gebaseerd op romans/dagboeken die over die oorlog gaan. In deze dagboeken gaat het vaak over de andere kant van de oorlog: de smerige kant, de kant van de verve-ling, de hopeloosheid, het uitzichtloze. Ze uiten hun ontzetting, woede en frustratie over de oorlog die een einde zou maken aan alle oorlogen en uit zijn as een bete-re wereld zou laten herrijzen.

U kent Cie Barbarie van hun bijzondere voorstellingen waarin ze steeds weer op zoek gaan naar het evenwicht tussen ernst en humor, voorstellingen waarin ze ernstige onderwerpen een Barbarie-be-handeling geven. We zijn nieuwsgierig hoe ze dit belangrijk stuk geschiedenis gaan aanpakken.

Van en met Ruth Beeckmans, Evelien Broekaert, Liesje De Backer, Karolien De Bleser, Amber Goethals, Lotte Vaes en Sarah Vangeel.

14 / 12 / 11

Vr 8 mei 2015 – 20.15 uur

antigone.be

compganiebarbarie.be

Kleine zaal

T taurus Quartet

Taurus Quartet wil zich resoluut richten op het grote en rijke klassieke en romantische repertoire: Beethoven, Schumann, Schubert, Mozart, Haydn, Janacek,....De vier muzikanten hebben elk al een mooie staat van verdienste. Cellist Martijn Vink kent u nog van Oxalys, violist Wietse Beels speelt ook bij Orquesta Tanguedia en het Narziss und Goldmund Pianotrio. Wibert Aerts is ook violist bij het Collectief en altviolist Vincent Hepp kent u nog van bij het Kryptos Kwartet.De liefde voor het repertoire, het streven naar diepgang, energie en raffinement in hun samenspel, en het samen zoeken van een eigen, unieke strijkersklank zijn de drijfveren voor het ontstaan van het Taurus Quartet.In Genk spelen ze Beethoven op. 130 met de Grote Fuga. Een vrij uitzonderlijk programma.

14 / 12 / 11 / 10 (apcopakket)

Zo 10 mei 2015 – 11 uur

Kleine zaal

A

Page 158: C-mine brochure '14/'15

158 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

dood PaardMacbain

Manja Topper en Gillis Biesheuvel, twee derden van Dood Paard spelen een bewerking van Shakespeare ’s ‘Macbeth’ door Gerardjan Rijnders. Deze laatste is één van de meest spraakmakende theaterauteurs van Nederland. Hij was één van de sterkmakers van Toneelgroep Amsterdam en haalde in Vlaanderen ooit de schandaalpers met zijn contro-versiële ‘Liefhebber’.

‘Macbain’ gaat over een echtpaar dat wacht op een onafwendbaar einde. Dat einde komt wanneer het Birnam Wood het op een lopen zet (Birnam Wood is het woud in Macbeth waarvan de sol-daten takken gebruiken om zich achter te verstoppen en het zo lijkt alsof het bos ‘loopt’).Het einde komt er en wordt voltrokken door iemand die niet uit een vrouw ge-boren is. De man wordt geplaagd door

T

TDOOD PAARDMACBAIN

chronische buikpijn en is geobsedeerd door ‘flipperbaby’s’. De vrouw heeft ooit een kind de borst gegeven maar inmid-dels heeft dat kind zelfmoord gepleegd. In het echtpaar herkennen we Macbeth en zijn Lady, het ambitieuze en moord-zuchtige stel uit het meesterwerk van Shakespeare. Daarnaast herkennen we Nirvana-zanger Kurt Cobain en zijn vrouw Courtney Love, het roemruchte koppel uit de jaren negentig van de vorige eeuw dat leefde in een wereld van roes, wanen en rock en roll.

14 / 12 / 11

Wo 20 mei 2015 – 20.15 uur

doodpaard.nl

Kleine zaal

Page 159: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 159

tG StanEen Rus

‘Als we wachten op het moment wanneer alles, absoluut alles klaar is, beginnen we nooit.’(Ivan Toergenjev)

“In het voorjaar van 2015 creëert STAN opnieuw, in de traditie van ‘Point Blank’ (naar ‘Platonov’ van Anton Tsjechov) of ‘Zomergasten’ (van Maxim Gorki), een voorstelling met een grotere bezetting. Er zijn al toneelspelers geëngageerd, er zijn al partners gezocht en er wordt over een stuk nagedacht. Eén ding is vrijwel zeker : het wordt een Rus. Eerst was er sprake van ‘De Meeuw’, maar later ging het helemaal de kant op van ‘De Kersentuin’. Toen kwam plots Toergenjev ter sprake. ‘Een maand op het land’ ? Trouwens, moet het wel een stuk zijn ? Is ‘Anna Karenina’ geen geweldig vertrekpunt ? Allemaal opwindende gedachten, maar ondertussen moeten er wel seizoens-brochures gedrukt worden… Maar we hebben nog geen beslissing genomen. Wel dat we het gaan maken, wel met wie we het gaan maken (al wordt ook daar nog over onderhandeld), wel waar het in première zal gaan, wel dat er een Frans-talige versie van zal gemaakt worden - er gaan zelfs stemmen op om een tweeta-lige voorstelling te maken - maar wat het wordt, daar is dus nog geen knoop over doorgehakt…,” aldus TG STAN.

U leest het, als één van de meest succes-volle Vlaamse gezelschappen met ‘een Rus’ aan de slag gaat, dan zitten wij op het puntje van onze stoel. Na hun eerdere bewerkingen van Russische meesters wordt dit ongetwijfeld één van de hoogte-punten van het voorjaar van 2015.Met en van: Evelien Bosmans, Robby Clei-ren, Jolente De Keersmaeker, Sara De Roo, Damiaan De Schrijver, Lukas De Wolf, Bert Haelvoet, Stijn Van Opstal, Frank Vercruys-sen en anderen.Coproductie: KunstenFestivaldesArts, Festi-val d’Automne, Théâtre Garonne en STAN

16 / 14 / 13

Do 21 mei 2015 – 20.15 uur

stan.be

Grote zaal

T ’t Arsenaal/SinAmigos

Voor iedereen vanaf 6 jaar

Gebaseerd op het boek ‘Verre Vrienden’ van Gerda Dendooven en Michael De Cock maakte een bende muzikanten en acteurs een heerlijke swingend theaterconcert. ‘Amigos’ is van begin tot einde één groot feest.De veelkleurige groep muzikanten speelt de pannen van het dak. Groot en klein krijgen een zuiderse fiësta voorgeschoteld waarvan de aanstekelijke liedjes nog lang blijven hangen. ‘Amigos’ is een onvergetelijke muzikale belevenis rond het universele thema vriendschap, herkenbaar en een plezier voor jong en oud. Acteurs vertellen tussen de muziek door spannende en leuke verhalen die geschreven zijn door Fikry El Azzouzi, Orlando Verde, Gerardo Salinas, Maud Vanhauwaert, Mira Bertels, Rachida Lamrabet, Freek Mariën e.a.Meer dan elf muzikanten en acteurs van diverse origine staan samen op het podium in een mix van spannende wereldmuziek, die doet dansen en bewegen. Een feestelijke afsluiting van het seizoen!

Met o.a. Junior Mthombeni, Ikram Aoulad, Tom Van Landuyt, Kike (Enrique) Noviello, Cesar Janssens, Juan Luis Quintanar, Dennis Nicles, Salahdine Ibnou Kacemi, Sabri Saad El Hamus, Loes Minnebo en Angel Calvo Perez.

6 / 5

Za 23 mei 2015 - 15 uur

tarsenaal.be

Grote zaal

F Pro Cantione/ Amabile/Lirica Onvoltooid

Landschap‘Wat als dit uit de hand loopt, als het niet meer terug te dringen valt, niet meer te stoppen? Wat als de wereld ontstond om hier op te houden?’ fragment uit ‘Onvoltooid Landschap’ van Annelies Verbeke.

De prachtige nieuwe novelle ‘Onvoltooid Landschap’ van Annelies Verbeke (°1976) vertelt over een koppel in oorlogstijd: Julienne beseft dat ze zwanger is als haar schilder Edgar naar het front vertrekt. Edgar vecht dag in dag uit. Tijdens de kerstbestanden in 1914 wordt er verbroederd aan weerszijden van het front. Die verbroedering blijkt een zegen én een vloek...Componist Maarten Van Ingelgem (°1976) vertaalde het libretto naar een beklijvend vredesoratorium voor koren van alle leeftijden. Enkele maanden na de creatie in Kortrijk eind 2014, komt deze productie ook naar C-mine met koren uit Genk en Neerpelt in de hoofdrol.

Uitvoerders: Pro Cantione o.l.v. Jan Peeters, Amabile o.l.v. Jan Vanderheyden, jeugdkoor Lirica o.l.v. Jos Venken, kinderkoor Lirica o.l.v. Ann Cox, e.a.Verteller: Kurt DefrancqRoeland Vanhoorne, Thomas Van Gelder, Bertel Schollaert, Eva Vermeiren: saxofoonMattijs Vanderleen: percussiei.s.m. Koor&Stem

14 / 12 / 11

Zo 31 mei 2015 – 15 uur

Grote zaal

M

Page 160: C-mine brochure '14/'15
Page 161: C-mine brochure '14/'15

CURSUSSEN &WORKSHOPS

Page 162: C-mine brochure '14/'15

162 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

KunStGeSChiedeniSRijksmuseum Amster-dam – Hoogtepunten

Barack Obama liep er in maart nog rond en prees de collectie. En gelijk heeft hij natuurlijk. Het Amsterdamse Rijksmuseum is één van de topmusea van de wereld. Het heeft een ongelooflijke collectie oude meesters zoals Johannes Vermeer, Rembrandt Van Rijn en Frans Hals. Als u door dit museum wandelt, herkent u voortdurend werken. Maar het museum heeft niet alleen een fantastische collectie schilderijen – De Nachtwacht! – maar ook een beeldenafdeling, een compleet modemuseum, een afdeling vol meubels en interieur of een tekeningenafdeling.

U kan met ons het museum ontdekken op 24 oktober 2014, maar na deze boeiende inleidingen kan u het ook op eigen houtje. In deze cursus heeft kunsthistoricus Ignace Wouters het niet enkel over de bekende collectie, maar ook over de architectuur en over de andere, minder bekende collecties van het museum.

25 (incl. syllabus)

Di 14 en 21 okt 2014 – 20 uur

rijksmuseum.nl

Vergaderzaal

V KunStGeSChiedeniSArt Deco

Na de Art Nouveau volgt de toegepaste versie ervan, de Art Deco, van ongeveer 1920 tot eind dertiger jaren van vorige eeuw. Het mooiste voorbeeld in België is wellicht de beroemde basiliek van Koekelberg. Maar in het centrum van Brussel zijn voorbeelden genoeg van Art Deco te vinden. Dat kan u ontdekken tijdens een uitstap op 23 januari 2015 naar Brussel waar u o.a. enkele prachtige voorbeelden van Art Deco te zien krijgt: Huis Wielemans-Ceuppens in Vorst, het beroemde en net gerenoveerde Hotel Métropole enz. De tweedelige cursus waarin de jonge kunsthistoricus Ignace Wouters dieper ingaat op deze kunststroming is de perfecte voorbereiding voor deze uitstap.

25 (incl. syllabus)

Di 13 en 20 jan 2015 – 20 uur

Vergaderzaal

V

Page 163: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 163

MuZieK J. S. Bach Weihnachts-oratorium

Bach is de grootmeester van de klassieke muziek. Hij domineert keer op keer de top 100 van de klassieke muziek van Klara en dit met lengtes voorsprong op de andere grote componisten. Zijn werk blijft een inspiratie voor iedereen die van muziek houdt. Eén van zijn klassiekers is ongetwijfeld het Weihnachtsoratorium. Op 21 december 2014 geeft het Genkse kamerkoor Incantatio een matinee kerstconcert met deze beroemde muziek.Onze vaste inleider, David Lodewyckx, zorgt voor de perfecte inleiding op dit concert.

i.s.m. OKRA

9 – 7 (Okra-leden)

Do 23 okt 2014 – 14 uur

Kleine zaal

V MuZieKF. Schubert Winterreise

De 19de eeuwse componist Franz Schubert is vooral bekend door zijn prachtige liederen. Hij schreef er in zijn korte leven (1797- 1828) ongeveer 600. Zijn liederen zijn door de grootste zangers van deze tijd gezongen: Christophe Prégardien, Matthias Goerne en de in 2012 overleden superster Dietrich Fisher Dieskau.David Lodewyckx gaat dieper in op zijn werk en blijft stilstaan bij de prachtige liederencyclus ’Die Winterreise’, die Schubert schreef enkele maanden voor zijn dood, arm en verlaten. Het thema is dan ook het doodsverlangen en de eenzaamheid. Geniale liederen van een man die even later aan tyfus zou sterven.

i.s.m. OKRA

9 – 7 (Okra-leden)

Do 26 feb 2015 – 14 uur

Kleine zaal

VMuZieKMeeting Miles

Miles Davis is voor veel muziekliefhebbers net zo belangrijk als Bob Dylan of The Beatles. Deze jazztrompettist is wellicht de meest invloedrijke componist uit de jazz uit de tweede helft van de 20ste eeuw. Hij was de godfather van de cooljazz en vond zowat de jazzrock uit. Zijn plaat ‘Milestones’ is een mijlpaal in de muziekgeschiedenis, waarin hij zowel naar het verleden als naar de toekomst van het muziekgenre kijkt. Aan de hand van de carrière van Miles Davis bladert docent jazz- en popgeschiedenis Frederik Goossens vier avonden lang door de geschiedenis van de jazz. U kan het Milestones concert meemaken op zondag 22 maart 2015.

35 (incl. syllabus)

Do 5, 12, 19 en 26 feb 2015 – 19.30 uur

jazzlabseries.be

Vergaderzaal

V

Page 164: C-mine brochure '14/'15

164 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

dAVidSFondS ACAdeMieInleiding tot heden-

daagse kunstVoor veel mensen was het vroeger duidelijker: een schilderij is een schilderij en wat er op stond, was duidelijk te herkennen. Ook al kon het op verschillende manier gezien of ‘gelezen’ worden, het beeld was duidelijk. De hedendaagse kunst is zo divers, kent zo veel richtingen, zo veel stromingen dat het vaak moeilijk is voor zowel leek als liefhebber om vat te krijgen op die hedendaagse kunst.

Deze korte cursusreeks probeert een antwoord te formuleren op de vragen die er over hedendaagse kunst leven bij een publiek van leken en liefhebbers. De deelnemers bezoeken ook de tentoonstelling van het werk van Gideon Kiefer (Limburgs kunstenaar) die dan in de galerie van C-mine cultuurcentrum loopt.

I.s.m. Davidsfonds Reg. Genk

nog te bepalen

DI 20, 27 jan en 3 feb 2015 van 14 tot 16.30 uur

davidsfonds.be

Kleine zaal

VdAVidSFondS ACAdeMieWerelderfgoed op de

toeristische kaart De spanningsboog tussen toerisme en erfgoed

Het Nationaal Park Hoge Kempen, waar C-Mine in Genk deel van uitmaakt, gaat voor erkenning als UNESCO-Werelderf-goed. De Waalse mijnen zijn al een paar jaar cultuurerfgoed en het Nationaal Park Hoge Kempen gaat ook voor een erken-ning. Met de Grand Canyon , Le Pont du Gard , de Amsterdamse Grachtengordel of Aboe Simbel op dezelfde lijst vertoeft het Nationaal Park dan in mooi gezelschap.Heel wat toeristen willen werelderfgoed met eigen ogen aanschouwen maar op verschillende sites lopen de spannin-gen tussen erfgoedspecialisten, lokale bevolking en de toeristische industrie steeds hoger op. Bovendien zijn heel wat UNESCO-aanvraagdossiers getekend door een verborgen agenda van politici of economische belangengroepen. Myriam Verbeke gaat in deze cursus dieper in op dit actuele vraagstuk.Prof. Myriam Verbeke is buitengewoon hoogleraar toeristisch management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en emeritus van de KU Leuven (Geografie en toerisme). Ze is als onderzoekster en adviseur betrokken bij de planning en marketing van erfgoedsites in binnen- en buitenland.

I.s.m. Davidsfonds Reg. Genk

53 - 47 (met Davidsfonds Cultuurkaart)

Di 7, 14 en 21 okt 2014 van 14 tot 16.30 uur

davidsfonds.be

Kleine zaal

V

Page 165: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 165

LiFeStYLeFall Looks

In het voorjaar was er’ Spring Looks’ en de lente lachte u toe. U werd met raad en daad bijgestaan door een styliste en visagiste om er lentemooi uit te zien. Voor de herfst is er nu ‘Fall Looks’, om stralend door het najaar te komen. Na afloop ontvangt u een goodiebag!U krijgt een theoretische inleiding over haar- en make-uptechnieken. En dan volgt de praktijk. Het resultaat kan u in de spiegel bekijken. Wedden dat Jani er nog wat van kan leren?

Begeleiding: Priscilla Machils, visagiste en Femke Hulshof, styliste bij l’Oréal Professional

40 (incl. goodiebag)

Do 23 okt 2014 – 19 uur

Vergaderzaal

V LiFeStYLeWorkshop leer Natalie Van

Lijsebettens IT-bagSchoenen ofte footwear zit Natalie Van Lijsebettens in het bloed. Ze studeerde aanvankelijk Oost-Europese talen en culturen maar brak haar studies af om het vak van schoenmaker te leren. Ze komt immers uit een schoenmakersgeslacht. Ze richtte Collectif d’Anvers op, een atelier waar ze werkt aan haar collectie. Vaak werkt ze samen met andere ontwerpers. Zo stelde ze haar collectie voor samen met de kleren van de uit Genk afkomstige Sofie Claes.Tijdens deze workshop gaat u met haar aan de slag om zelf een leren handtas te maken. U ontwerpt zelf het model en haalt het daarna uit leer. Samen met Natalie wordt deze handtas handmatig in elkaar gezet.

95 (all-in)

Za 21 feb 2015 – van 13 tot 17 uur

Vergaderzaal

V LiFeStYLeWorkshops in kader van het project

‘Schoonheid’

Fotografe Malou Swinnen maakt in het najaar van 2014 een reeks portretten van Marokkaanse meisjes in een project over’ Schoonheid’. Tijdens het traject dat zij met deze meisjes aflegt, is er aandacht voor de middelen die in de verschillende culturen gebruikt worden om schoonheid te accentueren. Zo gebruiken vrouwen in de Marokkaanse cultuur henna, arganolie, kohl en andere ingrediënten om hun schoonheid in de verf te zetten. De deelneemsters aan deze expo organiseren in de loop van november en december workshops waarin deze natuurlijke schoonheidsproducten gebruikt worden. Zodra het volledige programma bekend is, leest u er alles over in de speciale folder en op c-minecultuurcentrum.be.

V

Page 166: C-mine brochure '14/'15

166 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

CreAtieVe eConoMieBlogging Business #2 Technische kant van

het bloggen

Het succes van de reeks over de zakelijke kant van bloggen laat ons toe aan om een nieuwe reeks op te zetten, samen met Gitzwart (een creatief bureau), over de technische kant van het bloggen.Bloggers (to be) vinden in deze reeks de nodige info over onder andere fotografie, online tools en zoekmachineoptimalisatie.

Blogging Business – het beginJe start een blog, en dan? Of het vanuit een passie, hobby of onderneming is, er zijn enkele technische vereisten om die blog te doen slagen. Hoe pak je dat aan? Welke minimale technische kennis kan je best beheersen? En hoe zorg je ervoor dat jouw blog zo hoog mogelijk in de Google lijstjes staat?Herman Maes - dailybits.be - geeft je de nodige tips & tricks. In het dagelijkse leven is hij IT-consultant en experimenteert hij met alle nieuwe online tools en code mogelijkheden. Voor deze workshop is geen basiskennis vereist.

Za 18 okt 2014 – van 10 tot 12.30 uur

VBlogging Business – communityHoe haal je het maximum uit je blog? In deze praktische workshop gaan we ervoor zorgen dat je blog een groter bereik krijgt. Hiervoor maken we gebruik van de nodige beschikbare online tools, duiken we in de wereld van SEO (zoekmachineoptimalisatie) en zorgen we ervoor dat je blog optimaal deelbaar is op social media (Facebook, Twittercards, Google Authorship,...). Hoe groter je blog gaat worden, hoe meer je last krijgt van hackers. Je krijgt informatie over hoe deze ongewenste bezoekers te bestrijden. Tenslotte belichten we nog de verschillende opties waarmee je iets kan verdienen aan je blog. Herman Maes van Dailybits begeleidt ook deze vervolgcursus.Voor deze workshop is er een minimale basiskennis vereist. Deze workshop sluit aan op de workshop ‘Blogging Business – het begin’.

Za 8 nov 2014 – van 10 tot 12.30 uur

Blogging Business – fotografieGepaste foto’s bij de juiste content zorgen ervoor dat je je blog kan personaliseren en dat je blog een visuele trekpleister wordt voor bezoekers. Tijdens deze workshop geven foodblogger Marta (princessmisia.com) en fotoblogger Dieter Decuypere (speakingthroughsilence.com) praktische informatie rond het gebruik van fotografie op een blog. Je leert er alles over storytelling technieken, het stylen van foto’s en het gebruik van natuurlijk licht. Ook jouw blog komt aan bod.

Za 13 dec 2014 – van 10 tot 12.30 uur

25/sessie – 70/3 sessies

gitzwart.com

bloggingbusiness.be

Vergaderzaal

Page 167: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 167

CreAtieVe eConoMieWorkshop Efficiënt Lezen

Herkent u zich in volgend scenario? Vandaag twee vergaderingen, tussendoor een poging om uw emailberichten te lezen, daarna nog vijf dossiers doornemen. Als er dan nog tijd overblijft, wilt u graag werk maken van een nieuw project waarover u volgende week een eerste draft moet klaar hebben. Tijd te kort dus … Soms zou u willen dat uw brein u in staat zou stellen meer te doen in minder tijd en met meer effect. U kan dit leren! Tijdens deze opleiding ‘efficiënt lezen’ wordt de leesstrategie die u vroeger werd aangeleerd verfijnd om zo een betere assimilatie en adequaat geheugenspoor te creëren. U leert opnieuw lezen met inzicht in de manier waarop uw ogen en hersenen samenwerken. Uw leessnelheid wordt opgedreven, u leert technieken om beter te onthouden en de diverse breintechnieken toepassen. Begeleiding: Hilde Jaspaert, partner Inter-ActiveMinds

75

Di 18 nov en do 20 nov van 19 tot 22 uur

Vergaderzaal

V CreAtieVe eConoMiePopupbusiness

C-mine opende in oktober 2010 met o.a. een pop-up shop met design van jonge ontwerpers, met als curatoren Michaël Verheyden en Saartje Vereecken. Meteen maakte Genk kennis met een concept dat al enkele jaren furore maakte in de grootsteden als New York en Londen. C-mine cultuurcentrum organiseert nu samen met het creatieve bureau Gitzwart een reeks van drie workshops over pop-up.Ondertussen zijn pop-up events een haast alledaags iets. Zelfs VTM gebruikt het idee om met pop-up restaurants in vijf Vlaamse steden een variant te maken op de succesformule ‘Mijn Restaurant’. Koks als Wouter Bru en Gert de Mangeleer openden met veel succes pop-up restaurants. Pop-up events zijn immers goedkope en makkelijk te realiseren concepten om op een originele manier je bedrijf, restaurant, winkel,… tijdelijk in de kijker te zetten. Van pop-up restaurant tot fotostudio, met een klein budget en een toffe plek kan je op een eenvoudige en succesvolle manier de juiste aandacht trekken. Op voorwaarde dat je het goed aanpakt natuurlijk... Je hebt al een idee voor een pop-up concept, maar je weet niet hoe je het moet aanpakken op vlak van locatie, budget en openingsfeest bijvoorbeeld? Schrijf dan nu in.

Pop-up vs. PraktijkTwee succesvolle pop-up concepten getuigen over hun ervaring.Gert Gijbels (Mookum) is de man achter het design label Mookum. In 2009 opende hij een pop-up shop als één van de eerste in de Benelux. Na 15 pop-up shops weet hij je alles te vertellen over de pop-up shop als versterking van een webshop. Davey Verhaeghe (So On Concept) vertelt zijn verhaal dat startte bij een eerste juwelencollectie en uitmondde in een pop-up parcours verdeeld over 6 panden in Antwerpen. Als ‘in-store experience coördinator’ van Delhaize en medeoprichter en denkbrein van Studio Waxx kleedt hij 7.000 internationale winkels aan en geeft hij advies aan andere pop-up initiatieven. Je krijgt van Mookum en So On Concept

Vde nodige info over de stappen die je moet zetten om een pop-up event te organiseren: gaande van budget over locatie tot communicatie.

Za 24 jan 2015 – van 10 tot 12.30 uur

mookum.com so-on-concept.com

Pop-up vs. PartyEen event van korte duur verdient een opening waarover nog lang wordt nagepraat. Baroness O. geeft je de nodige tips & tricks om van jouw openingsfeest of vernissage een knaller te maken. Baroness O. is een creatieve studio uit het Brusselse die beweegt in het gebied tussen design en communicatie. Ze zijn altijd op zoek naar unieke verhalen achter design en vertalen dit naar een blog, online store en verschillende pop-up events.

Za 7 feb 2015 – van 10 tot 12.30 uur

baronesso.com

Pop-up vs. SupportJe concept ligt er en is klaar voor lancering, maar je zoekt nog financiële steun of een ideale locatie? Kim Mampaey, coördinator van Innovatieve Retail bij Voka, wijst je de weg. Kim heeft altijd al een passie voor retail gehad. Sinds 2007 werkt ze bij Voka en zet ze sinds 2009 haar tanden in het project Innovatieve Retail. Drie jaar lang werden vernieuwende winkelconcepten, technologieën en marketingvormen uitgetest in het veld. Haar ervaringen bundelde ze in het boek ‘Innovatieve Retail – Uw klant wil iets beleven’. Vandaag leidt Kim het project Innovatieve Retail II in goede banen en werkt ze aan een online kennisplatform en een nieuw boek volledig gewijd aan de pop-up store.

Za 21 feb 2015 – van 10 tot 12.30 uur

http://innovatieveretail.be

25/sessie - 70/3 sessies

Vergaderzaal

Page 168: C-mine brochure '14/'15

168 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

VCULINAIRRAW FOOD EXPERIENCE

Page 169: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 169

CuLinAirRaw food experience

De Amerikaanse rockster Moby is een fervent aanhanger van raw food, het eten van rauw voedsel. Rawfood zorgt ervoor dat alle enzymen, vitamines en mineralen behouden blijven. Dat zou een mens gezonder maken, aldus de volgelingen van deze manier van leven. De meeste rawfoodists of rauwariërs zijn vegetariërs of veganisten, maar net zoals er in de burgerkeuken ook rauw vlees gegeten wordt, kan er bij raw food ook vlees en vis in de keuken opgenomen worden.Na een inleiding leert u veganistische raw food-gerechten klaar maken. U bereidt gezonde, groene smoothies (volgens de leer van Victoria Boutenko, auteur van verschillende raw food kookboeken en ambassadeur van de rauwe keuken). Natuurlijk proeft u ook de raw food-gerechten.

Begeleiding: Arend van der Heijden, Wowfood

37,50 (incl. degustatie en cursusmap)

Di 14 okt 2014 – 18.30-22.30 uur

wowfood.nl

Heempark

V

CuLinAirPizzaiolo per un Giorno Napolitan Pizza

Workshop

Pizza was het arme mensen-voedsel in Italië. Gerezen deeg werd belegd met restjes en in de oven gebakken. Ondertussen is pizza naast friet en kebab zowat het meest gegeten gerecht over heel de westerse wereld. De pizza is al lang geen goedkoop eten meer, maar wordt op alle mogelijke manieren belegd en klaargemaakt. De Genkse pizzabakker Massimo Zamponi maakt in zijn restaurant de originele Napolitaanse pizza, in een hedendaagse versie.

V

CuLinAirThaïs koken

Als u van heerlijk verfijnd pikant houdt – het kan ook mild – dan is de Thaïse keuken iets voor u. In Vlaanderen zijn niet zoveel Thaïse restaurants, maar toch is de keuken ondertussen geen onbekende meer bij de doorsnee Vlaming. Thailand is een vruchtbaar land met een belangrijke, traditionele keuken gebaseerd op simpele, verse ingrediënten en geurige kruiden. Koriander en kokos zijn veelgebruikte ingrediënten. In elk Thaïs gerecht zit een subtiel evenwicht van verschillende smaken.

Begeleidster Bea Geudens neemt u mee naar het verre oosten, vertelt u over één van de beste keukens ter wereld en bereidt samen met u enkele klassiekers. Wees gerust, het zal smaken.

Begeleiding: Bea Geudens

30 (incl. materiaal)

Do 5 maart 2015 – 19.30 uur

Heempark

V

Hij leert u in deze workshop alles over pizza. Eerst krijgt u bij een aperitiefje een woordje uitleg over de geschiedenis van de pizza. Daarna trekt u de pizza-schort aan en gaat u zelf aan de slag. Wordt het capriciosa, siciliana of quatro stagioni? Massimo staat u bij met woord en daad. Uiteindelijk mag uw pizza in de oven en luttele minuten later eet u smakelijk bij een glaasje lekkere wijn.

Begeleiding-locatie: Massimo Zamponi.

60/avond (incl. degustatie, T-shirt, originele pizzabakkersschort en koksmuts Il Proverbio)

Ma 6 okt 2014 – 19 uur of Ma 3 nov 2014 – 19 uur

Il Proverbio

CuLinAirSpirits around the world

Na de succesvolle workshops met whisky en gin nemen we u nu mee voor een wereldreis op zoek naar andere lekkere, alcoholische drankjes. Kenner Timon Salmez gaat u voor en vertelt u over spirits van over heel de wereld. Whisky, gin, cognac maar ook vermouth en sake. Het wordt een ontdekkingsreis doorheen de originele, verrassende en soms ook bizarre wereld van sterke dranken.

Begeleiding: Timon Salmez

20 (incl. degustatie)

Do 20 nov 2014 – 19.30 uur

thenectar.be

Vergaderzaal

V

CuLinAirThe best of Mexico

Tequila anyone? Snuifje zout op je hand oplikken, en dan het glas tequila ad fundum. Maar Mexico is meer dan sombrero’s, drugkartels en goedkope tequila. Het heeft een grote traditie in het stoken en destilleren van sterke drank. Er zijn waarschijnlijk zo veel soorten tequila als er soorten jenever zijn. Trouwens, tequila wordt gemaakt van de agave-plant en is eigenlijk een mezcal uit de streek van Santiago de Tequila. Misschien denkt u bij mezcal meteen aan de broodje aap-verhalen van sterke drank met een worm in de fles. Dat komt eigenlijk alleen maar voor bij goedkope tequila en is meer een toeristisch product geworden. U komt er alles over te weten in deze workshop. En beloofd, u zal niet met hoofdpijn naar huis moeten. Zelfs niet na de degustatie.

Begeleiding: Timon Salmez

20 (incl. degustatie)

Do 12 feb 2015 – 19.30 uur

thenectar.be

Vergaderzaal

V

Page 170: C-mine brochure '14/'15
Page 171: C-mine brochure '14/'15

CULTUURUITSTAPPEN

Page 172: C-mine brochure '14/'15

172 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

C

C

HASSELT EN GENKUNIE HASSELT)GENK

AMSTERDAMRIJKSMUSEUM

Page 173: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 173

hASSeLt en GenKUnie Hasselt-Genk

De zomer wordt opnieuw een kunstzinnige zomer, zowel in Genk als in Hasselt. Niet alleen zijn er grote tentoonstellingen met werk van internationale namen in C-mine cultuurcentrum en in Studio Piet Stockmans maar ook buiten zal u op verrassende plekken in Genk en Hasselt opmerkelijke kunstwerken zien. Na het project in de regio Borgloon – Heers maakt de provincie Limburg in samenwerking met Z33, Genk en Hasselt een parcours dat de twee grootste steden van de provincie met elkaar verbindt.Deze uitstap in de eigen regio brengt u onder begeleiding van een gids langs de belangrijkste kunstwerken. U zal werk zien van o.a. Tomás Saraceno, Rinus Van de Velde, Erik Odijk, Maurer United …Als u goed voorbereid aan deze uitstap wil beginnen, kan u ook deelnemen aan de inleiding die plaats vindt voor de vakantie op 12 juni om 20.15 uur.

45 (incl. lunch )

Vrijdag 26 september 2014 9.30 uur: vertrek parking C-mine 18 uur: vertrek terug naar Genk

uniehasseltgenk.be

AMSterdAMRijksmuseum Amsterdam

We nemen u mee naar één van de leukste steden van Europa. Amsterdam is bij de cultuurliefhebber niet enkel bekend omwille van zijn net heropende Stedelijk Museum of zijn altijd drukke Van Goghmuseum. Amsterdam is bij de echte cultuurliefhebber vooral bekend om zijn Rijksmuseum. U denkt natuurlijk meteen aan één van de beroemdste schilderijen van onze westerse beschaving ‘De Nachtwacht’. Wij brengen er u naar toe, in een rondleiding die toegespitst is op de hoogtepunten van dit indrukwekkende museum aan het prachtige Museumplein op wandelafstand van het Leidse Plein.U krijgt gedurende een uur een professionele rondleiding én aansluitend meer dan voldoende tijd om zelf het museum te exploreren. Het is immers meer dan een museum vol schilderijen. Het bezit ook schitterende collecties kostuums, meubelen, Aziatische kunst enz. Natuurlijk kan u ook na het geleide bezoek rustig naar het Leidse Plein wandelen. Onderweg kan u op eigen houtje nog de sjieke P.C.Hooftstraat bezoeken, de duurste winkelstraat van het land. Kortom, Amsterdam heeft veel te bieden en u kan er tijdens deze uitstap van proeven.Om het bezoek aan het Rijksmuseum voor te bereiden, kan u ook inschrijven voor twee boeiende inleidende avonden. Een echte aanrader!

43 (excl. lunch)

Vrijdag 24 oktober 2014 9 uur: vertrek parking C-mine 19.30 uur: vertrek terug naar Genk

rijksmuseum.nl

AntwerPenRed Star Line en Rockoxhuis

In 2013 ging het langverwachte Red Star Line Museum open, onder massale belangstelling uit binnen- en buitenland. De Red Star Line was immers de vertrekplek voor enkele miljoenen migranten op zoek naar een beter leven in de Verenigde Staten of in Canada.Het museum is gehuisvest in de voormalige gebouwen van de Red Star Line, de rederij Société Anonyme de Navigation Belge-Américaine op het Eilandje in Antwerpen. De Red Star Line vervoerde tussen 1873 en 1934 miljoenen mensen, waaronder in de periode voor de oorlog heel wat Joden.Het museum geeft een mooi overzicht van die migratiegeschiedenis, een beetje zoals dat aan de andere kant van de oceaan ook gebeurt in Ellis Island, de plek in New York waar deze mensen aankwamen.Maar eerst bezoekt u in de voormiddag het Gulden Cabinet in het Rockoxhuis, het prachtige 17de eeuwse huis van voormalig burgemeester en mecenas Nicolaas Rockox. De kunstverzameling is enorm met werk van Rubens, Van Dyck, Teniers de Jonge, Hals, de beide Breughels … Het Gulden Cabinet herbergt naast de topstukken uit de eigen collectie nu ook een groot aantal topwerken uit de collectie van het tijdelijk gesloten Koninklijk Museum voor Schone Kunsten.

55 (incl. lunch)

Vrijdag 5 december 2014 8 uur: vertrek parking C-mine ca. 17.30 uur: vertrek terug naar Genk

rockoxhuis.be redstarline.be

C C C

Page 174: C-mine brochure '14/'15

174 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

C

C

BRUSSELWIELEMANS-CEUPPENSA CAPTAIN OF INDUSTRy

GENKA’PETIT-CULINAIREWANDELING

Page 175: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 175

BruSSeLWielemans – Ceuppens: A captain

of industryOuderen onder ons kennen ongetwijfeld nog het bier van de Brusselse brouwerij Wielemans. Deze Brusselse familie kocht in de 19de eeuw een brouwerij en begon aan een succesverhaal. Nochtans zat het de familie niet echt mee, want de eigenaar overleed niet lang nadat de brouwerij in hun bezit kwam. De weduwe Wielemans-Ceuppens zette het werk van haar man verder, geholpen door enkele van haar 10 kinderen. De familie liet zijn sporen na in de hoofdstad, met o.a. het pas gerenoveerde en heropende Hotel Métropole en het gemeentehuis van Vorst. Want samen met het succes van deze Brusselse brouwersfamilie tonen we u ook enkele hoogtepunten uit de Art Deco, een populaire stijlbeweging van 1920 tot 1939 die een weerslag had op de decoratieve en toegepaste kunst.Naast het iconische Hotel Metropole aan het Brouckère-plein in hartje Brussel is de voormalige brouwerij in Vorst één van de bekendste gebouwen uit die periode. Ondertussen is dat gebouw één van de beste kunstencentra voor beeldende kunst in België.U wandelt door Brussel en rijdt daarna naar het gemeentehuis van Vorst met als rode draad de familie Wielemans-Ceuppens én de Art Deco.Om goed voorbereid hieraan te beginnen kan u deelnemen aan twee inleidende avonden over Art Deco.

Begeleiding: vzw Korei

50 (incl. lunch)

Vrijdag 23 januari 2015 8 uur: vertrek parking C-mine ca. 18 uur: vertrek terug naar Genk

korei.be

GenKA’petit – culinaire wandeling

Genk heeft de voorbije jaren een aardige reputatie gekregen wat zijn culinaire identiteit betreft. Het is niet meteen een stad met sterrenrestaurants, maar wel met een culinaire traditie die de verschillende culturen verenigt. Authenticiteit staat voorop. Multiculinair is in Genk geen vies woord. Om dat waar te maken heeft de stad de juiste troeven in handen. Kijk maar naar de wekelijkse markten, naar de moestuinen van de doorsnee Genkenaar, naar het aanbod voedingswinkels van de verschillende mediterrane culturen.Deze lekkere wandeling brengt u naar de tuinwijk van Winterslag, terwijl een gids u niet enkel het water in de mond doet krijgen maar u ook wetenswaardigheden vertelt over het mijnverleden. Ondertussen wandelt u van restaurant naar restaurant en degusteert een volledige maaltijd, gelardeerd met leuke anekdotes over Winterslag.Speciale eetwensen (allergieën, vegetariërs) dienen bij reservatie te worden doorgegeven.

60 (incl. aperitief, hoofdgerecht, dessert)

Vrijdag 27 maart 2015 17 uur: vertrek bezoekersonthaal C-mine 20.30 uur: einde

vizit.be

AntwerPenAntwerpen modetour

EXCLUSIEF!

Een bijzondere dag voor fashionista’s en liefhebbers van mooie kleren! U bezoekt twee ateliers waar zelfs de doorwinterde shopper niet komt. ‘Atelier Assemblé’ is het werkterrein van twee jonge ontwerpsters die in een vorig leven al met mode bezig waren maar er nu resoluut voor gekozen hebben om dames- en kinderkleding te maken. U bezoekt ook ‘Collectif d’Anvers’, het atelier van schoenontwerpster/maakster Natalie Van Lijsebettens. Zij maakte o.a. de glazen muiltjes voor de Musical Assepoester. Schoenen ofte footwear zit haar in het bloed. Ze komt immers uit een schoenmakersgeslacht. Ze richtte ‘Collectif d’Anvers’ op, een atelier waar ze werkt aan haar collectie, vaak ook samen met andere ontwerpers. De atelierbezoeken worden gecombineerd met de tentoonstelling die dan in het Modemuseum loopt. Zodra bekend wordt welke tentoonstelling dat wordt, leest u dat op onze website.

75 (incl. lunch)

Vrijdag 24 april 2015 8 uur: vertrek parking C-mine ca.18 uur: vertrek naar Genk

atelierassemble.be momu.be collectifdanvers.be

C C C

Page 176: C-mine brochure '14/'15
Page 177: C-mine brochure '14/'15

SCHOOLVOORSTELLINGEN

Page 178: C-mine brochure '14/'15

178 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

Studio orka Porselein

Om hun tiende verjaardag te vieren, herneemt Studio Orka hun voorstelling waarmee ze doorbraken, ‘Porselein’.Postbode Bruno gaat op zijn ronde thee drinken bij de familie Porselein. Pé Porselein is een bijzonder man. Hij heeft een dierenkliniek waar voelsprietjes ge-spalkt worden, het alleendje gezelschap gehouden wordt en de naar het bos gemigreerde mossel water krijgt. Maar sommige wonden zijn niet te helen. Ook in dit fantasierijke beestenbos geldt de wet van sterfelijkheid.U herkent Dominique Van Malder, Jo Jochems, Katrien Pierlet en Griet Dobbe-laere.

3e en 4e jaar basisonderwijs

25 en 26 sep 2014

studio-orka.be

ultima thule Loop

“Of de kogel al dan niet uit mijn geweer kwam, ik zal het nooit weten. Ge wordt daar zot van.”

Ultima Thule maakt een voorstelling die verwijst naar de Eerste Wereldoorlog en brengt een aangrijpend verhaal over twee broers die twee zussen leren kennen. De liefde laait hoog op maar de ene broer vertrekt naar de oorlog en de andere deserteert. De voorstelling laat zien hoe het leven van vier mensen ontwricht wordt door de keuzes die ze moeten maken: de dwingende machine-rie van onvrijheid achter elke oorlog.Van Wim De Wulf en met Joris Hessels, Dominique Collet, Lore Dejonckheere, Sven Ronsijn, Tom De Wulf en Joeri Cna-pelinckx. Poppen en scenografie: Filip Peeters

1e en 2e graad secundair onderwijs

6 okt 2014

ultima-thule.be

hetPALeiS De zaak van de dieren tegen de mensen

Grote zaal-productie van HETPALEIS (‘Hek-sie’, ‘Sunjata’) waarin Dimitri Leue en Rachida Lamrabet een boek uit de 10de eeuw uit het Iraakse Basra bewerken. De dieren nemen het over en vragen zich af waarom de mens zo wreed is tegen dieren.Feest dus, met een boodschap! Met live muziek! Met tekeningen van Sara Yu Zeebroek!

2e t.e.m. 4e jaar secundair onderwijs

9 en 10 okt 2014

hetpaleis.be

S S S

SULTIMA THULELOOP

Page 179: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 179

Sylvie huysmanWollebol

Een heerlijke, grappige beeldende dansvoorstelling waarbij alles rond wol draait. In de voorstelling is alles gebreid en gehaakt...het decor is van wol, de attributen zijn van wol, op een gegeven moment zijn ook de kostuums van wol. Annelies Baert werkte anderhalf jaar aan de realisatie ervan!

1e kleuterklas

9 okt 2014

S Koen de Preter 15 seconds of fame

De jonge choreograaf Koen De Preter is geen onbekende in Genk. De schoolvoorstelling ‘We dance to forget’ was een groot succes en hij breit verder op die succesformule: een combinatie van energieke dans en leuke muziek van vandaag. Hij haalt zijn inspiratie de verschillende soorten talentenjachten op televisie.Hij kreeg van het Deens productiehuis Aabendans (Roskilde) een opdracht voor een dansvoorstelling met drie dansers: 415 Seconds Of Fame4 naar een uitspraak van Andy Warhol. ‘In the future, everyone will be world-famous for 15 minutes’.

3e graad secundair onderwijs

17 okt 2014

koendepreter.com

S Villanella & Maria Clara Villa LobosKoppie Koppie

De Braziliaanse Maria Clara Villa Lobos studeerde midden jaren negentig aan de dansschool P.A.R.T.S., danste bij o.a. David Hernandez en Meg Stuart en was enkele jaren artist in residence bij Villanella.Daar maakte ze nu ‘Koppie Koppie’, een voorstelling voor de kleinsten in een mix van dans en animatiefilm. ‘Koppie Koppie’ neemt je mee op het parcours van een grappig ventje met een groot hoofd. Het hele leven passeert de revue: geboorte, opgroeien, kind zijn, een identiteitscrisis, jezelf terugvinden, de ‘andere’ ontmoeten, verliefd worden,…Tot de cirkel weer rond is met een nieuwe geboorte.

2e en 3e kleuterklas

20 en 21 okt 2014

villanella.be

S

© B

etty

Bex

SSyLVIE HUySMANWOLLEBOL

Page 180: C-mine brochure '14/'15

180 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

de bende van de prins Averechts

Omwille van het groot succes enkele seizoenen geleden hernemen we deze voorstelling in het jaar dat we WO I uitge-breid herdenken. Eerste Wereldoorlog, het waargebeurde verhaal van de Britse soldaat Henry Tan-dey. Hij werd een oorlogsheld en kreeg uit handen van de Engelse Koning het Victoria Cross voor moed en zelfopoffe-ring. Toch maakte hij op het slagveld een vergissing die de loop van de wereldge-schiedenis zou bepalen…‘Pepijn Lievens en Wouter Bruneel zijn een mooi slapstickduo, ze spelen hun lichamelijke contrasten gretig uit in een erg fysieke speelstijl, gefocust op lichaam en mimiek.’ (Evelyne Coussens, Tazette)

2e graad secundair onderwijs

20 en 21 okt 2014

debendevandeprins.com

Laika Zetels van Goud

Letterlijk een kleine voorstelling, alles past in een houten kast, maar grenzeloze fantasie voert je via de huiskamers van Ali en Aline rond de hele wereld. Ali heeft een mama en een vliegend tapijt. Aline heeft een papa en véél speelgoed. Ze zijn vriendjes op school en willen maar al te graag dat de mama van Ali en de papa van Aline dat ook worden. Schrijfster Rachi-da Lamrabet begon aan dit theaterstuk te schrijven met in het achterhoofd de ouders die ze aan de schoolpoort zag en die nau-welijks contact met elkaar hebben. Voor haar is de school de plek waar kinderen uit alle culturen ondanks verschillen toch goed met elkaar opschieten. Misschien kunnen ouders daar wel iets van opsteken. We hernemen de voorstelling naar aan-leiding van de viering van 50 jaar Turkse migratie in Genk. ‘Zetels van Goud’ toerde in het najaar van 2013 al een week door Genk, langs Genkse scholen en met ook een tussenstop in C-mine cultuurcentrum.

2e jaar basisonderwijs

20 en 21 okt 2014

laika.be

© P

hile

Dep

rez

S S

SLAIKAZETELS VAN GOUD

Page 181: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 181

Froefroe Tropoi

Froefroe maakt met ‘Tropoi’ opnieuw verrassend theater dat met een mix van poppen, acteurs, sterke tekst en live mu-ziek een brede toegankelijkheid voorop-stelt. ‘Tropoi’ is een middeleeuws sprookje met opvallend veel knipogen naar onze huidige maatschappij. Of hielden de middeleeuwers zich ook al bezig met ‘vuistjes’ en aantal ‘likes’? Er zijn duidelijk kosten noch moeite gespaard om deze voorstelling tot een fantastisch spektakel te maken. Niet alleen het vakmanschap bij het maken van de schitterende poppen, maar ook de energie van de acteurs en de gelaagde humor maken van Tropoi een bijzondere voorstelling. De livemuziek met luit, gitaar en viool – en de solo’s van soprane Thaïs Scholiers die verschillende keren voor een kippenvel-moment zorgen – versterkt het authenti-citeitsgevoel van de voorstelling.

© P

hile

Dep

rez

S Bleeding Bulls De zwarte schande

WO I anders bekeken … ‘De zwarte schande’ is het verhaal van Maarten Schiltmeier, ex-voetba-linternational en achterkleinkind van een Senegalese Soldaat uit de Eerste Wereldoorlog. Als hij de dagboeken van zijn overgrootvader vindt, ontdekt hij dat de man tijdens de Eerste Wereldoorlog gevochten heeft. ‘De zwarte schande’ is een humorvolle theatermonoloog over voetbal, de Eerste Wereldoorlog en anders zijn, vroeger en nu. Over de band tussen de loopgraven in Ieper en de velden van Manchester United. Maar in de eerste plaats is het een verhaal over liefde, een liefde zo pijnlijk dat je botten ervan breken.

3e graad secundair onderwijs

4 nov 2014

bleedingbulls.be

SDit is het verhaal van Castiglio, alchemist, magiër, wegverbreder, haarverlenger en avonturier! Een middeleeuws avontuur rond de magie van muziek.

2e graad secundair onderwijs

3 nov 2014

froefroe.be

S SFROEFROETROPOI

BLEEDING BULLSDE ZWARTE SCHANDE

Page 182: C-mine brochure '14/'15

182 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

tom Struyf Another great year for fishing

Na ‘Vergeetstuk’ en zijn eersteling ‘De Tatiana Aarons Experience’ maakt Tom Struyf een realitytheater annex videoper-formance. Zoals bij de vorige voorstelling zal hij in ‘Another great year for fishing’ weer balanceren tussen theater, lecture performance en documentaire. Het wordt een voorstelling over massapsy-chose, waarbij Tom Struyf en Nelle Hens spelen met een mega-touchscreen.

Uitgangspunt is de zucht naar verhalen. Mensen willen verhalen horen en dat is voor beleidsmakers, politici, belangen-groepen en bedrijven een vette kluif. Meer dan ons lief is worden we immers gemanipuleerd om zus te denken of zo te handelen. Het is niet de werkelijkheid die er toe doet, maar het verhaal dat er om heen gesponnen is.

3e graad secundair onderwijs

12 nov 2014

tomstruyf.be

Stheater Luxemburg De 11 minuten van mevrouw Olsen

Heeft een tafel voor- of achterpoten? Als de tijd tikt, wie tikt hem dan terug? Kan een kopje koffie kopje onder gaan? Oei! En de handdoeken zijn ook niet tevre-den. ‘De 11 minuten van mevrouw Olsen’ neemt een loopje met de tijd en de din-gen. Elke dag komen er duizenden beel-den tegen hoge snelheid op ons af. We krijgen dus ontzettend veel te zien, maar wat blijft er hangen? Wat hebben we écht gezien en wat vertelt het ons nog? Theatergezelschap Luxemburg maakt samen met scenografen Katrijn Baeten en Saskia Louwaard een woordeloze voorstelling die vertrekt vanuit het beeld. Het ene beeld zorgt voor een nieuw beeld en vertelt een verhaal. Choreografe en danseres Kate Olsen staat mee op het podium en zij krijgt het gezelschap van geluidskunstenaar Bas De Caluwé.

3e kleuterklas, 1e en 2e jaar basisonderwijs

4 en 5 nov 2014

luxemburgvzw.be

S de Maan & nat Gras Steltenloper

De Maan & Nat Gras maken een voorstelling van het prentenboek ‘De steltenloper’ van het jonge talent Mattias De Leeuw die voor dit boek een Boeken-pluim won in 2013.

Een jongeman maakt van zijn kleine houten huisje metershoge stelten en trekt de wijde wereld in. Hij loopt hoog boven de toppen van een enorm dennen-bomenbos, waadt door de eindeloze diepte van de Stille Oceaan. In de Grand Canyon is alles knaloranje, op de Noord-pool is alles ijzig blauw… Tijdens zijn fantastische reis door de we-reld ontmoet de steltenloper de gekste figuren. En op het einde, komt hij weer veilig thuis. Zoveel rijker, zoveel wijzer, zijn wereld en hijzelf zoveel fleuriger en kleuri-ger als voorheen.

2e en 3e kleuterklas

6 nov 2014

demaan.be natgras.be

S

© A

nouk

Luy

ten

STHEATER LUXEMBURGDE 11 MINUTEN VANMEVROUW OLSEN

Page 183: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 183

fABuLeuS Stand Up

Vier jaar na hun creatie van de suc-cesvolle monoloog ‘Ik ben geen racist’, slaan de makers opnieuw de handen in mekaar voor een monoloog met een scherp en actueel thema: verontwaardi-ging. Een verontwaardigde jonge kerel wil zijn leeftijdsgenoten wakker schud-den. Deze monoloog haalt zijn inspiratie bij twee mensen, de jonge Brit Barnaby Raine die bij de studentenprotesten in Londen in 2010 een vlammende speech gaf én de vorige jaar overleden Frans-mans Stéphane Hessel, de eeuwige activist. Raine en Hessel gaan beiden uit van de hoop dat jongeren vandaag wél nog idealen hebben. Maar waar begin je als je de wereld wil veranderen? En hoever ga je in je pogingen om dat te doen? Stand Up is een even vurig als wanhopig

ultima thuleSpoor

Elke zondagavond ziet Gaston, 10 jaar, zijn pa vertrekken met de trein naar La Louvière. Een naam als in een film. La Louvière. Zijn pa gaat er in de koolmijnen werken. Op een dag komt hij niet terug. Een ontploffing, hoort hij. Mijngas, wordt er verteld. Nochtans, zijn pa had altijd gezegd : ‘Mij zal niets gebeuren, Koning Arthur is mee…’ Koning Athur, de gele kanarie… Waar was die dan wel toen het gebeurde?‘Spoor’ wordt een pakkende voorstelling over een stuk geschiedenis dat nog heel dichtbij is voor ons. La Louvière kan even-zeer Winterslag of Beringen zijn.

5e en 6e jaar basisonderwijs

17 en 18 nov 2014

ultima-thule.be

S Sbetoog van een verontwaardigde jonge-re met de ambitie om zijn leeftijdgenoten wakker te schudden. Over de moed om voor je mening uit te komen en tot actie over te gaan. En over het besef dat je soms minder heldhaftig bent dan je zou willen.

3e graad secundair onderwijs

13 nov 2014

fabuleus.be

STOM STRUyFANOTHER GREAT yEARFOR FISHING

Page 184: C-mine brochure '14/'15

184 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

theater Speelman Wachten

Theater Speelman maakt een voorstel-ling voor kinderen van 6 of 7 jaar, een leeftijd waarop wachten bijzonder moei-lijk is. Maar wachten is altijd moeilijk, voor klein en groot.Twee jongens spreken af aan een boom. Want ze zijn het wachten tot ze groot zijn beu. Toch zullen ze moeten wachten. Tot ze groot zijn.

Wachten is een voorstelling voor kleine filosofen, een soort ‘Wachten op Godot’ voor kinderen, gebaseerd op een tekst van Stefan Boonen. Met Martijn Megens en Stan Reekmans.

1e en 2e jaar basisonderwijs

21 nov 2014

speelman.be

Moussem /’t Arsenaal De handen van Fatma

Vijf jaar na de voorstelling Belga over de migratie van de mannen wordt met ‘De handen van Fatma’ opnieuw een bijzonder verhaal verteld: dat van de eerste generatie Marokkaanse vrouwen die later hun man vergezelden naar zijn nieuwe thuisland. Een bitterzoet verhaal over verborgen dromen en niet ingeloste verlangens.

Rachida Lamrabet schreef samen met Fikry El Azouzi en Birsen Taspinar een nieuwe tekst over de vrouwen die hun man volgden naar het nieuwe vader-land. Drie jonge actrices vertellen het leven van Fatma die haar man naar Bel-gië achterna reist. Een mooie, bitterzoete voorstelling over heimwee en verlangen naar Marokko.

3e graad secundair onderwijs

2 dec 2014

tarsenaal.be moussem.be

Vanelle & het Gevolg Straks is nu gedaan

“Ik heb nu geen tijd! Straks… We moeten op tijd zijn! Seffens. We gaan te laat zijn! Subiet!!”Dat zijn abstracte woorden die slordig rondslingeren, maar voor kleuters niet altijd even begrijpelijk zijn. Wegens te ab-stract. Wat moeten ze met die woorden? Hoe concreet is het begrip tijd voor een kleuter? Alles behalve concreet; zeg maar abstract en aartsmoeilijk. Maar het is wel iets waar ze constant -dag in dag uit- mee worden geconfronteerd, tot vervelens en tenen krullend toe. Een magische, poëtische kleutervoorstel-ling over tiktaktiktak tijd.

2e en 3e kleuterklas

18 en 19 december 2014

vanelle.be hetgevolg.be

S S S

© S

tef D

epov

er

S STHEATER SPEELMANWACHTEN

MOUSSEM / ‘T ARSENAALDE HANDEN VANFATIMA

Page 185: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 185

MArthA!tentAtieF! Dinska Bronska

Bart Van Nuffelen schreef een tekst over een meisje dat sinds twee jaar, twee maanden en twee dagen hier in Vlaan-deren is. Dinska Bronska. Ze heeft een lange reis achter de rug.De voorstelling werd gemaakt naar aan-leiding van de opening van het Red Star Line Museum in Antwerpen en baseerde zich op historische getuigenissen van emigrerende kinderen vroeger en nu. Ze interviewden o.a. 40 kinderen in een onthaalklas anderstalige nieuwkomers.Animatiefilmer Boris Sverlow maakte een prachtige film, Anastassya Savitsky danst een wervelende choreografie van Kiki Vervloessem. De muziek is van de jonge componist Milan Warmoeskerken. Het verhaal wordt verteld door de 12-jarige Arevik Akopian, die in Armenië werd geboren.

5e en 6e jaar basisonderwijs & 1e graad secundair onderwijs

8 en 9 jan 2014

marthatentaief.be

theater de Spiegel Niet drummen

In een origineel decor vol trommelvellen, nodigen we jonge kinderen en hun ou-ders uit om samen met een percussionist en een poppenspeler unieke ervaringen te beleven. Met muzikale improvisaties en verrassend schimmenspel wordt er een authentiek verhaal gecreëerd.‘Niet drummen’ is een muziektheater-voorstelling met percussie en verwon-derlijk schaduwspel. Deze performan-ce groeide uit ‘Caban’, de creatieve speelruimte en doe-plek van Theater De Spiegel.Theater De Spiegel maakt muziektheater voor de allerjongsten. Acteurs en muzi-kanten spelen met figuren, ruimte, muziek én publiek. Dit heerlijke samenspel leidt tot knusse en hartverwarmende voorstel-lingen. Theater De Spiegel stimuleert de nieuwsgierigheid, verwondering en fanta-sie van zowel kinderen als volwassenen.

Instapklas- en 1e kleuterklas

22 en 23 jan 2015

despiegel.com

BronKS Grote hoofden, kleine hartjes

In ‘Grote hoofden, kleine hartjes’ ver-dwaal je mee in het hoofd van Knies. Een hoofd dat overvol zit, waar de gedachten niet meer op een rijtje zitten en oude dromen op de dool zijn. Knies koestert alles wat er in haar grote hoofd rondwaart en wil alles bewaren. Ze heeft geen plaats meer voor de praatjes en de deuntjes van buurman Broos. Maar wat als er onkruid begint te groei-en tussen al die versleten gedachten en haar hoofd zo groot wordt dat ze amper rechtop kan blijven staan? Wat als die buurman en zijn deuntjes zich toch nestelen in één van de kamers van haar hoofd?

2e graad basisonderwijs

26 jan 2015

bronks.be

S S S

© K

oen

Broo

s

© S

tef D

epov

er

SMARTHA!TENTATIEF!DINSKA BRONSKA

Page 186: C-mine brochure '14/'15

186 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

KunstZLab

KunstZ is een sociaal-artistieke organisa-tie die acteurs en podiumkunstenaars van diverse origine begeleidt en onder-steunt. Ze stonden al een paar keer in Genk op het podium: ‘A reason tot talk’, ‘Macbeth’ en ‘Ford Escort’. Adrian Sack is van Filipijnse origine en kwam op zijn tweede met zijn moeder naar België. Hij is gefascineerd door di-va’s en besliste om er voor deze voorstel-ling zelf eentje te spelen. Hij kruipt in de huid van Imelda Marcos, de voormalige Filipijnse first lady, zijn eigen Filipijnse moeder en zichzelf. Met ‘Lab’ (love) toont Adrian hoe geïnte-greerde vreemdelingen Vlaanderen zien. En hoe geïntegreerde vreemdelingen gezien worden door Vlamingen. Een ontwapenend herkenbaar, troostend en bij momenten hilarisch verhaal. Mét en zonder hoge hakken!

2e graad secundair onderwijs

5 en 6 feb 2015

kunstz.be

SJanne desmet & Villanella Hier waak ik

Coach Johan Petit begeleidt Janne Desmet in een grappige en schurende voorstelling over diefstal. Janne toont wat voor een straffe actrice ze is: geestig, to the point en heel oprecht. In ‘Hier waak ik’ schetst ze hoe zelfs een kleine diefstal je wereld op zijn kop kan zetten. De verhalen zijn talrijk, iedereen lijkt dader en slachtoffer. Janne kruipt in de huid van godsdienstlerares Ria wiens job met uitsterven bedreigd is. En toch wil ze de wereld redden!

3e graad secundair

2 feb 2015

jaarvandediefstal.be

nic Balthazar/ Soufiane Chilah Neeland

Spreek je Nederlands? vragen ze. Het eerste Nederlandse woord dat ik hoorde was nee. Nee, nee. Overal nee. Ik weet nog dat ik dacht: Ah...ja. Daarom noe-men ze het neelands.

‘Neeland’ van Nic Balthazar is een ver-haal over de even harde als hoopvolle zoektocht van jonge asielzoekers naar geluk. Gebaseerd op gesprekken met jonge asielzoekers, is ‘Neeland’ eerst geschreven als een “luisterogen“-verhaal voor laaggeletterde jongeren en nu be-werkt tot muzikale vertelling. Met muziek van de Gents-Turkse Melike Tarhan én met beelden.

1e graad secundair

29 jan 2015

SS

SNIC BALTHAZAR/SOUFIANE CHILAHNEELAND

Page 187: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 187

Laika & KunstZ Een dame in de kast

‘Een dame in de kast’ is een succes-nummer van Laika. Na meer dan twintig jaar en na verschillende hernemingen wordt deze voorstelling op aller verzoek opnieuw gespeeld. Het is een klassieker in het kindertheater en ondertussen hebben duizenden kinderen sinds 1992 van deze heerlijke voorstelling genoten. De voorstelling speelde met veel succes in binnen- en buitenland.Het is een levend stripboek. Drie acteurs spelen grappige, vreemde en onver-stoorbare figuren in een nooit stilstaande carrousel van voorwerpen, beelden en personages.

2e en 3e kleuterklas en 1e jaar basisonderwijs

9 feb 2015

laika.be

de Bende van de PrinsHet woud

Geïnspireerd op het boek ‘Bambi, ein Leben im Walde’ van Felix Salten. Een coming of age story over de zoektocht naar een plaats in de maatschappij. Een jongen groeit op in een getto, ze noemen dit Het Woud, bijna geen daglicht vindt er de weg naar de straten. Zijn moeder noemt hem Bambi, omdat hij reeënogen heeft, hij haat die naam. De jongen en zijn moeder hebben niets. Niets hebben is gemakkelijk, je kan ook niets verliezen. Tot er rellen uitbreken en Bambi zijn moeder verliest…

5e en 6e jaar basisonderwijs

9 feb 2015

bendevandeprins.com

S S Cie FriedaLampe

Lampe is een eenzame figuur die enkel ’s nachts de deur uit komt. Hij is te traag, te sloom en te kwetsbaar voor deze wereld. Zelfs ’s nachts beschermt hij zijn oren tegen de stadsgeluiden. Maar de werke-lijkheid kan niet genegeerd worden, hoe erg hij ook zijn best doet. Ze haalt hem langzaam maar zeker in. Toch moet hij verder met zijn leven. Het decor is een mooie, gebricoleer-de omgeving die met charmant met haken en ogen aan elkaar hangt. Zoals het hoort in dit soort voorstellingen vol winterblues.

“Lampe is een schoon, essentieel en hoopvol verhaal over opnieuw begin-nen,” (De Morgen)

1e graad basisonderwijs

11 feb 2015

compagniefrieda.be

S

SDE BENDE VANDE PRINSHET WOUD

© E

ls D

e Ve

nter

Page 188: C-mine brochure '14/'15

188 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

hetPALeiS Wulong

‘Wulong of de dansende draak’ is een beeldend sprookje over opgroeien, ang-sten overwinnen en de onuitputtelijke kracht van de fantasie. Deze woordeloze voorstelling is geïnspireerd op het oude China en zijn symbolen en rituelen, maar is toch geen Chinese voorstelling. De voorstelling gaat breder en nodigt de wereld uit op het podium: dansers, muzikanten en poppenspelers creëren een visueel en muzikaal schouwspel voor groot en klein waarin oud en nieuw, geschiedenis en toekomst, west en oost samenkomen. “De makers, componist-percussionist Kobe Proesmans en choreografe Iris Bouche, gingen niet voor het opzichtige exotisme, maar voor een slimme, mooi gestileerde mix van oost en west. De mu-ziek heeft Chinese accenten, maar even goed zijn er glansrollen voor accordeon en viool. Een hele batterij instrumenten tingelt, zoemt, blaast, zucht, ratelt, bonkt. Continu hoor je kleine verrassingen op een stroom van energie.” Eva Berghmans in De Standaard (23.04.13)

Laika Aromagic

Laika maakt een voorstelling waarin u het publiek bent van een proefuitzen-ding van een kookprogramma voor tele-visie. Het decor is alvast indrukwekkend, de gastvrouw charmant, de gasten - een kok en een smaakspecialist - enthousiast. Wat begint als een keurig onderonsje over zout, zoet, zuur en bitter mondt uit in een leuk parcours doorheen de wereld van proeven, ruiken, zien en horen. Grap-pige weetjes over de vijf smaken worden afgewisseld met proeverijen. Zo weet u meteen ook of het aroma van wat u voorgeschoteld krijgt magic is.

3e tot 5e jaar basisonderwijs

26 en 27 feb 2015

laika.be

S S 3e tot 5e jaar basisonderwijs

26 en 27 feb 2015

hetpaleis.be

SLAIKAAROMAGIC

Page 189: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 189

Studio orkaCarrara

Voor de nieuwe voorstelling ‘Carrara’ laat Studio Orka (‘Duikvlucht’, ‘Zoutloos’) zich inspireren door beeldhouwers en de ateliers waarin ze dag in dag uit werken, dromen, twijfelen, slapen. Het eeuwige stof op de vloer, onder hun nagels, in hun haren. De muffe geur van jute, klei en aangebrande koffie. Hun verwoede pogingen om iets ‘volmaakt’ te maken. Wat spookt er in hun hoofd wan-neer ze hun beelden kloppen, kappen, kneden en slaan?Over muzen en muizenissen. Over hoe schoon lelijk kan zijn. Over praten tegen jezelf omdat er niemand anders is. Over brokken maken en die dan weer te lijmen. Over hoe je van je hart een steen kan maken en hoe die steen dan van je hart valt.‘Carrara’ wordt gespeeld door Joris Van den Brande, Stijn Van Opstal.

3e en 4e jaar basisonderwijs

12 en 13 maart 2015

studio-orka.be

Lod / inne Goris Sneeuw

Tijdens het voorbije seizoen was ‘Zig-Zag ZigZag’ van Inne Goris te zien in de Genkse scholen. Zij werkte enkele jaren geleden ook met Genkse jongeren aan een Plankenkoorts-project. Nu maakt ze een voorstelling voor kleuters. ‘Sneeuw’ neemt je mee naar de stilte van het wit, naar het wit van de kou, naar de kou van een hand, naar de hand van een meisje. Een meisje dat sneeuw-vlokken kan toveren, dat dwarrelt door een witte wereld en de stilte bezingt met haar kraakheldere stem.

2e en 3e kleuterklas

17 en 18 maart 2015

lod.be

tuning People DaDaKaKa

Met ‘DaDaKaKa’ viert Tuning People zijn 10-jarig bestaan en 100 jaar Dadaïsme. Na het succes van ‘Tape voor Kleuters’ staan de drie makers van Tuning People opnieuw samen op de scène.‘DaDaKaKa’ is een op hol geslagen cabaret voor kinderen. ‘DaDaKaKa’ is een combinatie van hoekige dans, gebroken pianomuziek, geflipte beelden en gestoorde teksten. ‘DaDaKaKa’ is een voorstelling over wat kan en wat niet kan. De wereld barst van de regels, in deze voorstelling zijn er geen: een schilderij kan zingen en letters kunnen dansen.

2e graad basisonderwijs

19 maart 2015

tuningpeople.be

S S S

STUNING PEOPLEDADAKAKA

Page 190: C-mine brochure '14/'15

190 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

Zonzo CompagnieMile(s)tones

Miles Davis is voor veel muziekliefhebbers net zo belangrijk als Bob Dylan of The Beatles. Deze jazztrompettist is wellicht de meest invloedrijke componist uit de jazz uit de tweede helft van de 20ste eeuw. Hij was de godfather van de cooljazz en vond zowat de jazzrock uit. Zijn plaat Milestones is een mijlpaal in de muziekgeschiedenis. Hij kijkt er terug naar het verleden van de jazz en kijkt tegelijkertijd naar de toekomst ervan.Zonzo Compagnie brengt kinderen naar de wereld van Miles Davis met een slag-werker, een pianist en een trompettist. Ze laten hen op een speelse kennismaken met de wereld van de improvisatie. De muziek brengt je naar een opnamestu-dio, naar het podium, naar film of naar een schildersatelier.

1e en 2e jaar basisonderwijs

23 maart 2015

zonzocompagnie.be

Bronks & Michael Bijnens Justice

Michael Bijnens (Genk, 1990) en Aurelie Di Marino bijten zich vast in het verhaal van jongeren die naar Syrië trekken om er te vechten. Het onbegrijpelijke van deze strijdlust gaat hand in hand met de waanzin van de oorlog in dat land.Michael Bijnens en Aurelie Di Marino zijn theatermakers én onderzoeksjournalis-ten die niet schrikken voor diepgaan-der graafwerk. Voor ze het repetitiehok ingaan, dompelen ze zich ook letterlijk onder in het onderwerp van hun voor-stelling. Ze maken een tocht langs de Brusselse Sikkel, de binnenstad van Caïro en zelfs een vluchtelingenkamp aan de grens met Turkije.

3e graad secundair onderwijs

31 maart 2015

bronks.be

Kopergietery & Kabinet K Bab(b)el

‘Bab(b)el’ is een dansvoorstelling over taal. Taal als een middel om de dingen te vatten, de werkelijkheid te grijpen, de wereld voor te stellen op een menselijke schaal. En dat wordt vertaald in bewe-gingen. ‘Bab(b)el’ richt zich naar een jong pu-bliek dat net heeft kennisgemaakt met lezen en schrijven, voor wie de uitdaging om met woorden te spelen en via woor-den te ontdekken gloednieuw is.

1e en 2e jaar basisonderwijs

27 en 28 april 2015

kopergietery.be

kabinetk.be

S S S

© C

hris

Van

Der

Bur

ght

SKOPERGIETERy &KABINET KBAB(B)EL

Page 191: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 191

Sprookjes enzo De Tuin

‘De Tuin’ is één groot spel: kinderen volgen samen de aanwijzingen van de acteurs en worden de hoofdrolspelers in hun eigen verhaal. Deze sprookjesach-tige interactieve voorstelling slaagt erin het kleinst denkbare publiek te boeien en stimuleert en opvoeders verhalen te vertellen aan de kinderen.Sprookjes enzo maakt voorstellingen waarin het publiek een actieve rol mag spelen. Ze toonden in Genk ook o.a. ‘Sneeuw’, een magische voorstellingen die vele jonge gezichtjes deed stralen.

Instap- en 1e kleuterklas

7 en 8 mei 2015

sprookjes.be

S

SSPROOKJES ENZODE TUIN

Page 192: C-mine brochure '14/'15

192 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

KunSteduCAtie

wurm

Van 2,5 tot 6 jaar

De Oostenrijkse kunstenaar Erwin Wurm maakt kunstwerken die een lage drempel hebben. Een paar jaar geleden was zijn werk nog te zien in het Middelheim-park in Antwerpen en u herinnert zich wellicht de huizen, auto’s en een boot die geplooid of opgeblazen waren tot andere proporties. Het zijn net objecten met overgewicht. Wurm is één van de toonaangevende kunstenaars van vandaag. De kunsteducatieve organisatie Kunst In Zicht ontwikkelde een project gebaseerd op het werk van Erwin Wurm en dat voor kleuters van 2,5 tot 6 jaar.

Op een speelse manier maken ze kennis met het werk van Erwin Wurm en exploreren hun eigen mogelijkheden binnen de verschillende kunstdomeinen. Spel en beleving staan centraal. Tegelijkertijd geeft het de leerkrachten en begeleiders de kans om vanuit kunst op andere manieren te werken met de creativiteit van hun kleine leerlingen.

Wurm is een project van Kunst in Zicht en komt tot stand met de steun van de Vlaamse Overheid.

5 / leerling / week

17 - 21 november 2014

kunstinzicht.be erwinwurm.at http://beaufort04.be/nl/ artistiek/36/erwin-wurm-html

Malou SwinnenSchoonheid

Vanaf 14 jaar

De Limburgse fotografe Malou Swinnen werkt al sinds meer dan 30 jaar als kunstfotografe en toont haar werk in binnen- en buitenland. Samen met haar ontwikkelde C-mine cultuurcentrum een project over ‘Schoonheid’ waarin de tentoonstelling van portretten van Marokkaanse meisjes en jonge vrouwen centraal staat.De tentoonstelling laat zien hoe schoonheid in verschillende culturen een andere betekenis kan hebben. Rond de tentoonstelling zullen rand-activiteiten georganiseerd worden. Voor meer info kan u vanaf augustus terecht op onze website.Van 7 november tot 24 december 2014 (opening 6 november)Rondleidingen op aanvraag:

Info en reservatie: 089 65 50 35/37

3 per leerling/rondleiding van 1,5u. 5 per volwassene (vanaf 14 jaar)/ rondleiding van 1,5u.

7 nov tot 24 dec 2014

rasaIk,Jij, Wij - Over identiteit en interactie met de ander

Vanaf 10 jaar

De kunsteducatieve organisatie RASA bestaat al langer dan 20 jaar en is regelmatig te gast in Genk, met hun opmerkelijke tentoonstellingen met hedendaagse kunst voor kinderen en jongeren. Meestal zijn hun tentoonstellingen het exclusieve domein van kinderen en opvoeders, maar met de tentoonstelling IK-JIJ-WIJ maken ze een project over identiteit en interactie met de ander dat open staat voor de vrije bezoeker. Met andere woorden: deze tentoonstelling is voor iedereen die kennis wil maken met hedendaagse kunst. Met werk van o.a. Sofie Muller, Rineke Dijkstra, Francis Alÿs en Koen Vanmechelen.

Rondleidingen op aanvraag:Vanaf 10 jaar – ook voor jongeren en volwassenen

Info en reservatie: 089 65 50 35/37

Vormingsmoment voor leerkrachten & opvoeders: ma 5 januari 2015 – 19 uur

In het kader van deze expo worden er ook drie lezingen georganiseerd.

3 per leerling/rondleiding van 1,5u. 5 per volwassene/rondleiding van 1,5u.

Ma 5 jan 2015 t/m zo 25 jan 2015

rasa.be

E E E

Page 193: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 193

ArtforumInsect

Voor kinderen vanaf 6 jaar

Met INSECT tonen we u een kleine maar bijzondere tentoonstelling/installatie op verplaatsing in het Heempark (Hoogzij 7) waarin bijen de hoofdrol spelen. U weet ongetwijfeld dat bijen een cruciale rol spelen in de natuur, maar helaas gaat het niet zo goed met de bijen. Een gebrek aan voedsel en een gebrek aan nestgelegenheid zorgen samen met ziektes en pesticides dat bijenvolken verdwijnen en wilde bijen het moeilijker hebben om te overleven. Genk wil de komende jaren de bijenpopulatie op haar bodem beschermen en doen groeien. Daarvoor werd er een bijenplan opgesteld met daarin concrete acties om daadwerkelijk iets voor de bijen te doen. De stad zal zelf acties uitvoeren maar er wordt bewust gekozen om wijken, verenigingen en burgers te begeesteren om zo samen heel wat acties te realiseren.INSECT is een installatie opgebouwd als een bijenkast waarin werk van 14 kunstenaars over insecten te zien is.

Ism dienst Leefmilieu stad Genk

Info en reservatie: 089 65 50 35/37

3 per leerling

Ma 20 apr tot en met vr 24 apr 2015

artforumvzw.be heempark.be

Heempark

E

Page 194: C-mine brochure '14/'15

194 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

C-Mine CuLtuurCentruM

C-mine 10 bus 1, 3600 Genk

tel: 089 65 50 00

e-mail: [email protected]

c-minecultuurcentrum.be

FACturAtieGeGeVenS

Autonoom Gemeente Bedrijf Genk

C-mine cultuurcentrum

Stadsplein 1, 3600 Genk

Be 872 093 742

inFo & tiCKetVerKooP

Online via c-minecultuurcentrum.be

C-MINE BEZOEKERSONTHAAL

C-mine 10 bus 2, 3600 Genk

Tel: 089 65 44 90

e-mail: [email protected]

visitgenk.be

oPeninGSuren

C-MINE BEZOEKERSONTHAAL

MA: 13 – 17 uur, DI–WOE–DO–VR: 10 – 17

uur ZA–ZO: 10 – 17 uur (ook op feestdagen)

GESLOTEN met Kerstmis, Nieuwjaar

BereiKBAArheid

Voor wagens is er een ruime parking voorzien aan

C-mine. Parkeren is bovendien gratis. Ook met het

busvervoer is C-mine goed bereikbaar. De stadslijn

G8 brengt u in enkele minuten van het station van

Genk naar C-mine. Bussen rijden tussen 6 uur en

23 uur, om het half uur (tijdens de spits om het

kwartier). De juiste dienstregelingen kan u vinden

op delijn.be.

tiCKetVerKooP

De ticketverkoop start op vrijdag 6 juni 2014

van 10 tot 20 uur. Vanaf 8 uur ‘s morgens kan

u al online een abonnement of losse tickets

kopen. Dit heeft enkel voordelen, zoals een snelle

afhandeling, waardoor u zeker bent van goede

plaatsen. De aankoop online verloopt in 4 stappen:

registreren, kiezen, betalen en printen. Surf naar

de website en klik rechts boven de blog op ‘online

ticketing’. Registreer, kies uw voorstellingen en

betaal online via bankcontact of kredietkaart. U

krijgt de tickets via pdf in de mailbox toegestuurd.

Indien u niet wegwijs geraakt uit de online

verkoopsmodule, dan helpen we u graag verder

in C-mine cultuurcentrum. Daar staan we met

een team klaar om samen met u het bestelproces

online te doorlopen. Registreren doet u best vooraf

al thuis, dat bespaart heel wat werk.

Op de gewone manier reserveren kan natuurlijk

ook. Het voorgedrukt inschrijvingsformulier kan

hiervoor een hulpmiddel zijn.

PRAKTISCHE INLICHTINGEN

Page 195: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 195

LASt-Minute KortinG Voor JonGeren

Iedereen jonger dan 26 jaar kan bij een voor-

stelling die niet uitverkocht is, tickets kopen aan

het speciale reductietarief van € 8! Deze tickets

worden enkel verkocht aan de kassa, één uur voor

aanvang van de voorstelling.

Dit geldt niet voor voor Little Waves, Incantatio, TIZ,

uitstappen, Radio Modern, cursussen en films.

ABonneMenten

HET KEUZEABONNEMENT

Neem een keuzeabonnement en geniet van de

voordelen die hieraan verbonden zijn. U bent

reeds geruime tijd voor de voorstelling zeker van

een goede plaats en u krijgt het meest voordelige

tarief. Hoe werkt het? U kiest uit het aanbod

minstens 5 voorstellingen en u krijgt voor de

avondvoorstellingen en de aperitiefconcerten een

reductie van € 3. Voor de familievoorstellingen krijgt

u een reductie van € 1. Daarenboven kan u in de

loop van het seizoen nog kaarten bijbestellen aan

het gereduceerd tarief! Volgende voorstellingen

kunnen niet opgenomen worden in het

keuzeabonnement: Theater in het Zadel, een aantal

concerten (met voorverkoop), filmvoorstellingen,

vormingsinitiatieven en Little Waves. Naast

het keuzeabonnement kan u kiezen voor één

van volgende pakketjes die wij u voor hebben

samengesteld met extra voordelige kortingsprijzen:

ABONNEMENT APERITIEFCONCERTEN

Bent u een liefhebber van klassieke muziek dan

moet u zeker dit abonnement hebben! Voor alle

aperitiefconcerten van dit seizoen betaalt u € 80.

Abonnement C-mine Jazz Nights

Voor de jazzliefhebber hebben we een jazzpakket

aan € 30 waarmee u de drie fantastische C-mine

Jazz Nights kan bijwonen.

ZAALreSerVAtieS

C-MINE CULTUURCENTRUM GENK

C-mine 10 bus 1, 3600 Genk Tel: 089 65 50 00

e-mail: [email protected]

e-mail zaalreservaties:

[email protected]

c-minecultuurcentrum.be

Rekeningnummer: 068-2085354-75 BTW-

nummer: BE 872 093 742

OPENINGSUREN SECRETARIAAT:

MA t/m VRIJ: 9 – 12 uur en 13.30 – 17 uur

Andere reduCtieS

Het cultuurcentrum voorziet volgende kortingen:

• Iedereen jonger dan 26 jaar of ouder dan

60 jaar kan kaarten kopen aan reductietarief,

indien aangegeven.

• Een groepsreservering van minstens 10

personen geeft bij de avondvoorstellingen en

aperitiefconcerten recht op een reductie van

€ 2,50 per ticket, bij de familievoorstellingen

een reductie van € 0,50 per ticket. De

groepskorting is niet van toepassing voor:

Theater in het Zadel, filmvoorstellingen,

vormingsinitiatieven en Little Waves.

• Kortingen kunnen niet gecumuleerd worden.

THEATERCHEQUES

Op zoek naar een origineel cadeau? De

theatercheque is een waardebon waarvan u het

bedrag zelf bepaalt en kan voor het volledige

aanbod van de voorstellingen, cursussen

en cultuuruitstappen worden gebruikt, met

uitzondering van de filmvoorstellingen Little

Waves. De theatercheque blijft 1 jaar na

uitgiftedatum geldig.

ALGEMENE VOORWAARDEN

• Betalingen van gereserveerde tickets dienen

te gebeuren binnen de 14 dagen, zoniet

worden de plaatsen terug vrijgegeven. Na

betaling worden de toegangskaarten toe-

gestuurd. Tickets die minder dan 14 dagen

voor de voorstelling worden gereserveerd

worden niet meer toegestuurd, maar

zullen klaargelegd worden aan de kassa. U

dient een betalingsbewijs voor te leggen.

Verkochte kaarten worden niet teruggenomen.

Laatkomers krijgen geen toegang meer tot de

schouwburg. Tickets van laatkomers worden

niet terugbetaald. C-mine cultuurcentrum

Genk behoudt zich het recht voor om bij

onvoldoende inschrijvin- gen een cursus of

uitstap te annuleren.

• Voor cultuuruitstappen kan u voor max. 2

personen reserveren.

• C-mine cultuurcentrum is niet verantwoordelijk

voor gebeurlijke ongevallen tijdens de

uitstappen of andere activiteiten.

PRAKTISCHE INLICHTINGEN

Page 196: C-mine brochure '14/'15

196 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

dAtuM � Genre � uur � LoCAtie � nAAM � uitVoerder � P. �

ZoMer

donderdag 12 juni 14 Lezing 20.15u Kleine zaal Tom Van Gestel Unie Hasselt-Genk 11

vanaf 2 juli 14 Expo Galerie M HKA op visite 40/20, Genkenaren kiezen kunst 12

vanaf 21 juni 14 UNIE HASSELT - GENK 11

AuGuStuS

maandag 11 augustus 14 Muziek 20.15u Casa Rocco Paulien Mathues Vennestraatconcert 17

woensdag 13 augustus 14 Theater 20.15u Vennestraat Laurence Stas The time of my life 18

donderdag 14 augustus 14 Theater 20.15u Vennestraat Laurence Stas The time of my life 18

zaterdag 16 augustus 14 Literatuur 20.15u Terras kleine zaal Herman Koch Zin in Zomer 19

maandag 18 augustus 14 Muziek 20.15u Casa Rocco Nele Needs A Holiday Vennestraatconcert 17

zondag 24 augustus 14 Familie C-mine Smoor-ver-tjirpt op jou 15

zondag 24 augustus 14 Familie C-mine In de voetsporen van Cyriel 15

zondag 24 augustus 14 Literatuur 20.15u Cosmodrome - Kattevenia Griet Op De Beeck Zin in Zomer 19

maandag 25 augustus 14 Muziek 20.15u Casa Rocco Stoomboot Vennestraatconcert 17

van 30 aug tot 9 sept Expo Vennestraat The Box Popupbugs 23

zondag 31 augustus 14Theater in het Zadel - Theater op het plein

19

SePteMBer

maandag 1 september 14 Muziek 20.15u Casa Rocco La Sieste du Dromadaire Vennestraatconcert 17

vanaf 6 september 14 Expo Galerie Catriona Leahy en Katsutoschi yuasa 23

zondag 7 september 14 Familie C-mine Smoor-ver-tjirpt op jou 15

zondag 7 september 14 Familie C-mine In de voetsporen van Cyriel 15

maandag 8 september 14 Muziek 20.15u Casa Rocco Delrue Vennestraatconcert 17

van 10 tot 15 september 14 Expo Vennestraat The Box Rime and Fish 23

12 en 13 september 14 Theater 20.15u Kleine zaal Berlin Land's End 25

maandag 15 september 14 Muziek 20.15u Casa Rocco Folie Douce Vennestraatconcert 17

van 17 tot 21 september 14Expo/Workshops

Vennestraat The Box Naomi Kerhove – Forest Fruit 23

donderdag 18 september 14 Theater 20.15u Kleine zaal The truth about KateFrascati/Davy Pieters/Naomi Velissariou

25

KALENDER

Page 197: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 197

dAtuM � Genre � uur � LoCAtie � uitVoerder � nAAM � P. �

20 sept. tot 4 oktober 14 Theater 20.15u Op locatie De Queeste Schroot 25

zaterdag 20 september 14Muziek/performance

20.15u Kleine zaal Sin & 't Arsenaal Rumble in the Jungle 27

dinsdag 23 september 14 Muziek 20.15u Grote zaal The Bootleg Beatles 29

vrijdag 26 september 14 Muziek 20.15u Grote zaal Willem Vermandere De Groote Oorlog 29

vrijdag 26 september 14 Cultuuruitstap 9.30u vertrek C-mine Unie Hasselt Genk 173

zaterdag 27 september 14 Familie 14 en 16u Op locatie Studio Orka Mijnheer Porselein 29

zondag 28 september 14 Familie 14 en 16u Op locatie Studio Orka Mijnheer Porselein 29

oKtoBer

woensdag 1 oktober 14 Lezing 20.15u Kleine zaal TOP-Limburg Architectuurwijzer 33

woensdag 1 oktober 14 Theater 20.15u Grote zaal Skagen DeKleineOorloG 33

donderdag 2 oktober 14 Theater 20.15u Grote zaal Skagen DeKleineOorloG 33

vrijdag 3 oktober 14 Dans 20.15u Kleine zaal Cie Thor/Thierry Smits Cocktails 33

zaterdag 4 oktober 14 Muziek 20.15u Kleine zaal Cibelle & The Colorist 35

woensdag 8 oktober 14 Theater 20.15u Grote zaal HETPALEISDe zaak van de dieren tegen de mensen

35

woensdag 8 oktober 14 Theater 20.15u Kleine zaal Stefanie & Barbara Claes De Bultenklacht 37

vrijdag 10 oktober 14 Muziek 20.15u Kleine zaal Michel Bisceglia Trio & Igor Gehenot Trio 37

zondag 12 oktober 14 Klassiek 11u Kleine zaal Kugoni Trio Classics Revisited 37

maandag 13 oktober 14 Muziek 14u Grote zaal Barbara Dex & Gunther Verspecht Dollymentaire: The Tennessee Waltz

39

maandag 13 oktober 14 Lezing 20.15u Kleine zaal Jeroen Van Baar De Prestatiegeneratie 39

woensdag 15 oktober 14 Muziek 20.15u Kleine zaal We are not… Lou Reed - We love Lou 39

vrijdag 17 oktober 14 Dans 20.15u Kleine zaal Koen de Preter 15 Seconds of Fame 41

vrijdag 17 oktober 14 Humor 20.15u Grote zaal William Boeva Megalomaan 41

zaterdag 18 oktober 14 Muziektheater 20.15u Grote zaal Johan Leysen Trauerzeit 41

zondag 19 oktober 14 Familie 15u Kleine zaal Villanella & Maria Clara Villa Lobos Koppie Koppie 43

woensdag 22 oktober 14 Familie 17u Op locatie Laika Zetels van goud 43

woensdag 22 oktober 14 Lezing 20.15u Kleine zaal Staten-Generaal Architectuurwijzer 43

donderdag 23 oktober 14 Theater 20.15u Grote zaal Maarten Westra Hoekzema Trilogie van een twijfelaar 45

vrijdag 24 oktober 14 Muziek 20.15u Kleine zaal Ericsson Delcroix For Ever 45

vrijdag 24 oktober 14 Cultuuruitstap 9u vertrek C-mine Rijksmuseum Amsterdam 173

maandag 27 oktober 14 Lezing 20.15u Kleine zaal Pascale PlatelLes petites Pensées de Pascale Platel

45

donderdag 30 oktober 14 Circus 20.15u Grote zaal Cirque Alfonse Timber 47

vrijdag 31 oktober 14 Theater 20.15u Kleine zaal Mesut Arslan Betrayal 47

Page 198: C-mine brochure '14/'15

198 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

noVeMBer

woensdag 5 november 14 Familie 15u Grote zaal LuxemburgDe 11 minuten van mevrouw Olson

51

woensdag 5 november 14 Lezing 20.15u Kleine zaal Kristien Hens Groeten uit Transitië 51

donderdag 6 november 14 Theater 20.15u Kleine zaal Michael Bijnens La Linea 51

vrijdag 7 november14 Muziek 20.15u Kleine zaal Admiral Freebee 53

vanaf 7 november 14 Expo C-mine DAKIRA & Malou Swinnen 53

zaterdag 8 november 14 Muziek 20.15u C-mine Sultans Ensemble Fasil - Istanbul Festival 55

zondag 9 november 14 Muziek 20.15u C-mine Cem Adrian/Bulutsuzluk Özlemi Istanbul Festival 55

maandag 10 november 14 Muziek 20.15u Kleine zaal Umberto Tozzi 57

woensdag 12 november 14 Theater 20.15u Kleine zaal Tom Struyf Another Great year for Fishing 57

donderdag 13 november 14 Humor 20.15u Grote zaal Wouter Deprez Slijk 57

vrijdag 14 november 14 Jazz 20.15u Kleine zaal Soledad 59

vrijdag 14 november 14 Muziek 20.15u Grote zaal Rocco Granata 59

zaterdag 15 november 14 Muziek 20.15u Grote zaal Rocco Granata 59

zaterdag 15 november 14 Dans 20.15u Kleine zaalTruus Bronkhorst/Marc Vanrunxt/Jan Martens

She was a visitor 59

zondag 16 november 14 Familie C-mine Kunstendag voor Kinderen 60

donderdag 20 november 14 Theater 20.15u Kleine zaal Peter De Graef/De Kolonie Rudy 63

zaterdag 22 november 14 20.30u C-mine barenzaal Radio Modern 64

zondag 23 november 14 Familie/dans 17u Kleine zaal Kabinet K Rauw 63

woensdag 26 november 14 Theater 20.15u Grote zaal Antigone Dagboek van een soigneur 63

vrijdag 28 november 14 Humor 20.15u GC Den Ichter Michael Van Peel Eindejaarsconference 67

zaterdag 29 november 14 Theater 20.15u Kleine zaal yawar Soteigai 67

zondag 30 november 14 Klassiek 11u Kleine zaal Roel Dieltiens Buitenland 67

deCeMBer

maandag 1 december 14 Lezing 20.15u Kleine zaal André Aleman Het Seniorenbrein 71

dinsdag 2 december 14 Theater 20.15u Kleine zaal t' Arsenaal/Moussem/Sin De handen van Fatma 71

woensdag 3 december 14 Theater 20.15u Kleine zaal TG Stan/Dood Paard Kunst 71

vrijdag 5 december 14 Humor 20.15u Kleine zaal Jeroen Leenders Geen idee 73

vrijdag 5 december 14 Muziek 20u CC Hasselt Stacey Kent 73

vrijdag 5 december 14 Cultuuruitstap 8u vertrek C-mine Antwerpen: Red Star Line en Rockoxhuis 173

zaterdag 6 december 14 Muziek 20.15u Grote zaal Pieter Embrechts Apenbloed en Engelengezang 75

zaterdag 6 december 14 Theater 20.15u Kleine zaal HETPALEIS / FC Bergman De Gehoornden 75

maandag 8 december 14 Lezing 20.15u Kleine zaal Theo Compernolle Ontketen je brein 75

dinsdag 9 december 14 Dans 20.15u Kleine zaal Moussem / Redouan Mriziga On 77

dAtuM � Genre � uur � LoCAtie � uitVoerder � nAAM � P. �

Page 199: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 199

donderdag 11 december 14 Jazz 20.15u Kleine zaal Bram De Looze's Septych 77

donderdag 11 december 14 Muziek 20.15u Grote zaal Cape Town Opera Choir African Angels 77

vrijdag 12 december 14 Theater 20.15u Kleine zaal Toneelhuis / Benjamin Verdonck / KVS Notallwhowanderarelost 79

zaterdag 13 december 14 Dans 20.15u Grote zaal Peeping Tom Vader 81

zaterdag 13 december 14 Muziek 20.15u Kleine zaal50 jaar Marokkaanse migratie in België in 50 liedjes

79

zondag 14 december 14 Klassiek 11u Kleine zaal RedHerring G.F. Händel - Sonates & Cantates 79

dinsdag 16 december 14 Theater 20.15u Grote zaal De Spelerij Kat op een heet zinken dak 83

woensdag 17 december 14 Familie 15u Grote zaal Het Gevolg & Vanelle Straks is nu gedaan 83

zondag 21 december 14 Klassiek 15u Kerk Bret-Gelieren Incantatio J.S. Bach - Weinachtsoratorium 83

JAnuAri

vanaf 5 januari 15 Expo Galerie RASA IK-JIJ-WIJ 87

woensdag 7 januari 15 Familie 19u Kleine zaal Martha!tentatief Dinska Bronska 89

maandag 12 januari 15 Lezing 20.15u Galerie Kathleen Vandeputte Individualiteit in de gemeenschap 87

dinsdag 13 januari 15 Lezing 20.15u Galerie Mieke De VeusterIndividualiteitsontwikkeling bij jongeren

87

woensdag 14 januari 15 Theater 20.15u Kleine zaal Kloppend Hert / Haider Al Timimi Bite the hand that feeds you 89

zaterdag 17 januari 15 Theater 20.15u Grote zaal De Roovers Alsemkomt 91

zondag 18 januari 15 Klassiek 11u Kleine zaal Terra Nova Nieuwjaarsconcert 91

maandag 19 januari 15 Lezing 20.15u Galerie Kathleen GabrielsMorele identiteit in de digitale maatschappij

87

woensdag 21 januari 15 Muziek 20.15u Kleine zaal Tom Vanstiphout 91

donderdag 22 januari 15 Humor/muziek 20.15u Grote zaal Warre Borgmans / B.J.O.Maestro of De man zonder tanden

93

vrijdag 23 januari 15 Cultuuruitstap 8u vertrek C-mineBrussel: Wielemans-Ceuppens: A captain of Industry

175

zondag 25 januari 15 Familie 15u Kleine zaal Bronks Grote hoofden, kleine hartjes 93

dinsdag 27 januari 15 Muziek 20.15u Grote zaal Hooverphonic Reflection 93

donderdag 29 januari 15 Humor/muziek 20.15u Kleine zaal Jan Delvaux & DJ Bobby Ewing Belpop Bonanza Bis 95

vrijdag 30 januari 15 Theater 20.15u Kleine zaal Cie Cecilia Angelena 95

zaterdag 31 januari 15 Theater 20.15u Kleine zaal Cie Cecilia Angelena 95

zaterdag 31 januari 15 Muziek 20.15u Grote zaal Raymond Van het Groenewoud Bijna volwassen 95

FeBruAri

zondag 1 februari 15 Klassiek 11u Kleine zaalSofie Vanden Eynde / Clare Wilkinson / Moneim Adwan

Divine Madness 101

dinsdag 3 februari 15 Theater 20.15u Kleine zaal Janne Desmet & Villanella Hier waak ik 101

dinsdag 3 februari 15 Danstheater 20.15u Grote zaal Alain Platel / Les Ballets C. de la B. Tauberbach 101

dAtuM � Genre � uur � LoCAtie � uitVoerder � nAAM � P. �

Page 200: C-mine brochure '14/'15

200 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

woensdag 4 februari 15 Jazz 20.15u Kleine zaal Carlo Nardozza Quartet & Moon Express 103

donderdag 5 februari 15 Theater 20.15u Kleine zaal Kunst Z / Adrian Sack Lab 103

vrijdag 6 februari 15 Humor 20.15u Grote zaal Thomas Smith Ruis! 103

zaterdag 7 februari 15 Humor 20.15u Kleine zaal Nuff Said 104

zondag 8 februari 15 Familie 20.15u Grote zaal Laika / KunstZ Een dame in de kast 107

vanaf 9 februari 15 Expo Galerie Gideon Kiefer 107

dinsdag 10 februari 15 Theater 20.15u Grote zaal Toneelhuis / Bart Meuleman Sirene 107

woensdag 11 februari 15 Familie 17u Kleine zaal Compagnie Frieda Lampe 111

woensdag 11 februari 15 Theater 20.15u Grote zaal Theater Malpertuis Ivanov 111

donderdag 12 februari 15 Muziek 20.15u Kleine zaal Eva De Roovere Eva viert 111

vrijdag 13 februari 15 Dans 20.15u Grote zaal Rosas / Anne Teresa De KeersmaekerFase, Four Movements to the Music of Steve Reich

113

zaterdag 14 februari 15 Familie 11 en 16u Kleine zaal Theater De Spiegel Caban 115

zondag 15 februari 15 Familie 11 en 16u Kleine zaal Theater De Spiegel Caban 115

maandag 16 februari 15 Lezing 20.15u Kleine zaal Simon Allemeersch Rabot 115

donderdag 19 februari 15 Lezing 20.15u Grote zaal Behoud de Begeerte Saint Amour 115

donderdag 19 februari 15 Theater 20.15u Kleine zaalFreek Vielen, Rebekka de Wit, Tom Struyf, Suzanne Grotenhuis, Harald Austbo

Heimat 117

vrijdag 20 februari 15 Circus 20.15u Kleine zaal Cie Circoncentrique 117

maandag 23 februari 15 Lezing 20.15u Kleine zaal Pascal GielenCreativiteit en andere fundamentalismen

117

zaterdag 28 februari 15 Familie 15u Grote zaal HETPALEIS Wulong of de Dansende Draak 120

zaterdag 28 februari 15 20.30u C-mine barenzaal Radio Modern 64

MAArt

zondag 1 maart 15 Familie 15u Grote zaal HETPALEIS Wulong of de Dansende Draak 120

donderdag 5 maart 15 Lezing 20.15u Grote zaal Geerdt Machiels & Peter de Bie Tussen bord en Brein 124

donderdag 5 maart 15 Muziek 20.15u Kleine zaalFlying Horseman / Blackie & The Oohoos / Strand

127

zaterdag 7 maart 15 Humor 20.15u Kleine zaal Nuff Said 104

zaterdag 7 maart 15 Familie 19u Grote zaal Laika Aromagic 124

zondag 8 maart 15 Familie 15u Grote zaal Laika Aromagic 124

woensdag 11 maart 15 Dans 20.15u Grote zaal A Two Dogs Company / Kris Verdonck Untitled 127

zaterdag 14 maart 15 Jazz 20.15u Kleine zaal Jean-Paul Estiévenart 131

zaterdag 14 maart 15 Familie 14 en 16u Op locatie Studio Orka Carrara 131

zondag 15 maart 15 Familie 14 en 16u Op locatie Studio Orka Carrara 131

zondag 15 maart 15 Klassiek 11u Kleine zaal Anne Cambier & Maiko Inoue Aperitiefconcert 131

woensdag 18 maart 15 Familie 15u Kleine zaal Lod/Inne Goris/Thomas Smetryns Sneeuw 133

dAtuM � Genre � uur � LoCAtie � uitVoerder � nAAM � P. �

Page 201: C-mine brochure '14/'15

SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM / 201

woensdag 18 maart 15 Muziek 20.15u Grote zaal Bart Peeters Op de groei 133

donderdag 19 maart 15 Muziek 20.15u Grote zaal Bart Peeters Op de groei 133

vrijdag 20 maart 15 Humor 20.15u Kleine zaal Ali B Ali B Beken(d)t 133

zondag 22 maart 15 Familie 15u Kleine zaal Zonzo Compagnie Mile(s)tones 137

maandag 23 maart 15 Lezing 20.15u Kleine zaal Jonathan Holslag Kracht van het Paradijs 137

dinsdag 24 maart 15 Muziek 20.15u Grote zaal Axelle Red 137

woensdag 25 maart 15 Dans 20u CC Hasselt Sharon Eyal House 139

vrijdag 27 maart 15 Cultuuruitstap 17u vertrek C-mine Genk : A'petit, culinaire wandeling 175

zaterdag 28 maart 15 Circus 20.15u Kleine zaal Cie Ea Eo M² 141

dinsdag 31 maart 15 Theater 20.15u Kleine zaalBronks/De Theatermaker/Michael Bijnens/Aurelie Di Marino

Justice 141

APriL

woensdag 1 april 15 Humor 20.15u Grote zaal Raf Walschaerts Jongen Toch 145

vrijdag 3 april 15 Muziek 20.15u Grote zaal 10 jaar Te Gek!? Manische Mannen 145

zaterdag 4 april 15 Humor 20.15u Kleine zaal Nuff Said 104

zaterdag 11 april 15 Muziek 19u C-mine Little Waves 2015 145

vanaf 13 april 15 Familie Op locatie Kinderkunstenfabriek 2015 147

vanaf 13 april 15 Expo Galerie Emile Van Doren 150 147

zondag 19 april 15 Klassiek 11u Kleine zaal Roeland Hendrikx Ensemble Mozart, Schumann, Bruch 149

woensdag 22 april 15 Jazz 20.15u Kleine zaal Cyclop Max & Frank Vaganée Kwartet The Jazz Baronness 149

van 22 tot 25 april 15 Theater 20.15u Grote zaal Cie Cecilia & Theater Antigone Zingarate 149

donderdag 23 april 15 Humor 20.15u Kleine zaalJoost Van Hyfte, Seppe Toremans, Michaël Van Peel, Bas Birker

the Line-up 151

vrijdag 24 april 15 Cultuuruitstap vertrek C-mine Antwerpen modetour 175

zaterdag 25 april 15 Expo/ 13u Heempark Artforum Insect 151

zondag 26 april 15 workshop Heempark Artforum Insect 151

donderdag 30 april 15 Muziektheater 20.15u Grote zaalTine Embrechts / Karlijn Sileghem / Hugo Matthysen / Aram Van Ballaert & Ronny Mosuse

De Hersenhap 151

Mei

zaterdag 2 mei 15 Danstheater 20.15u Grote zaalLes Ballets C. de la B./KVS/Alain Platel/Fabrizio Cassol/Serge Kakudji

Coup fatal 155

maandag 4 mei 15 Lezing 20.15u Kleine zaal Kristof Reulens Emile Van Doren 150 147

dinsdag 5 mei 15 Jazz 20.15u Kleine zaal Tutu Poane Sextet 155

woensdag 6 mei 15 Theater 20.15u Kleine zaal Nico Boon & Femke Heijens Quicksand Valley 155

vrijdag 8 mei 15 Theater 20.15u Kleine zaal Cie Barbarie & Theater Antigone Risk 157

zaterdag 9 mei 15 Humor 20.15u Kleine zaal Nuff Said 104

zondag 10 mei 15 Klassiek 11u Kleine zaal Taurus Quartet 157

dAtuM � Genre � uur � LoCAtie � uitVoerder � nAAM � P. �

Page 202: C-mine brochure '14/'15

202 / SEIZOENSBROCHURE C-MINE CULTUURCENTRUM

dinsdag 12 mei 15 Theater 20.15u Grote zaal LazarusMet argumenten kan je iedereen overtuigen

157

woensdag 20 mei 15 Theater 20.15u Kleine zaal Dood Paard Macbain 158

donderdag 21 mei 15 Theater 20.15u Grote zaal TG Stan Een Rus 159

zaterdag 23 mei 15 Familie 15u Grote zaal t Arsenaal / Sin Amigos 159

zondag 31 mei 2015 Klassiek 15u Grote zaal Pro Cantione/Amabile/Lirica Onvoltooid Landschap 159

CurSuSSen / worKShoPS

maandag 6 oktober 14 19u Culinair: Napolitan Pizza Workshop 169

dinsdag 7 oktober 14* 14uDavidsfonds Academie: Werelderfgoed op de toeristische kaart

164

dinsdag 14 oktober 14* 20uKunstgeschiedenis: Rijksmuseum Amsterdam

162

dinsdag 14 oktober 14 18.30u Culinair: Raw food experience 169

zaterdag 18 oktober 14 10u Blogging Business: het begin 166

donderdag 23 oktober 14 19u Lifestyle: Fall Looks 165

donderdag 23 oktober 14 14u Muziek: J.S. Bach Weihnachtsoratorium 163

maandag 3 november 14 19u Culinair: Napolitan Pizza Workshop 169

zaterdag 8 november 14 10u Blogging Business: community 166

dinsdag 18 november 14* 19uCreatieve economie: Workshop efficiënt lezen

167

donderdag 20 november 14 19.30u Culinair: Spirits around the world 169

zaterdag 13 december 14 10u Blogging Business: fotografie 166

dinsdag 13 januari 15* 20u Kunstgeschiedenis: Art Deco 162

dinsdag 20 januari 15* 14uDavidsfonds Academie: Inleiding tot de hedendaagse kunst

164

zaterdag 24 januari 15 10u Pop-upbusiness: Pop-up vs. Praktijk 167

donderdag 5 februari 15* 19.30u Muziek: Meeting Miles 163

zaterdag 7 februari 15 10u Pop-upbusiness: Pop-up vs. Party 167

donderdag 12 februari 15 19.30u The best of Mexico 169

zaterdag 21 februari 15 10u Pop-upbusiness: Pop-up vs. Support 167

zaterdag 21 februari 15 13u Lifestyle: Workshop leer 165

donderdag 26 februari 15 14u Muziek: F. Schubert Winterreise 163

donderdag 5 maart 15 19.30u Culinair: Thais koken 169

*Deze cursussen gaan door op verschillende data, de aangekondigde datum is de startdatum

dAtuM � Genre � uur � LoCAtie � uitVoerder � nAAM � P. �

Page 203: C-mine brochure '14/'15
Page 204: C-mine brochure '14/'15
Page 205: C-mine brochure '14/'15

directeur: Veerle Van Bun

dans & theater: Eddie Guldolf, Veerle van de Kerkhof

Muziek, comedy & projecten: Brecht Gielis, Ronny Machiels

Film: Eddie Guldolf

Familie en school: Karolien Akkermans, Greet Houben

Vorming: Hilde Peumans, Caterina Saraceno

Communicatie: Veerle Van Bun, Filip Olaerts

techniek: Simo Reynders, Tuur Vanthoor, Chris Weyens, Tim Dalemans, Raf Wouters,

Bart Leeten, Davy Honlet, Jeroen Opsteyn, Frank Hardy

Secretariaat: Patrizia Tonin, Sabine Sobota, Sandra Wiest

Boekhouding: Karolien Lantmeeters

C-mine cultuurcentrum heeft een uitgebreide ploeg van gemotiveerde vrijwilligers.

Vormgeving: Volta druk: Profeeling oplage: 9.500 ex.

Verantwoordelijke uitgever: Anniek Nagels, schepen van cultuur

COLOFON

Page 206: C-mine brochure '14/'15

C-MINE LIGGINGSPLAN

Page 207: C-mine brochure '14/'15
Page 208: C-mine brochure '14/'15

C c-minecultuurcentrum.be