Buurtkrant no 7 feb-april 2012

32

description

Buurtkrant no 7 feb-april 2012

Transcript of Buurtkrant no 7 feb-april 2012

Page 1: Buurtkrant no 7 feb-april 2012
Page 2: Buurtkrant no 7 feb-april 2012

2

De Redactie:Bert Blaauw (vormgeving,illustraties)Evert BosscherJan HeslingaHadassa KearenPeter TjassingPeter van PeltCarina van de Witte (ondersteuning)

Colofon: Buurtkrant op de Hoogte verschijnt 6 keer per jaar ineen oplage van 2000. Ingezonden stukken, reacties en vragen aanleveren met naam en adres. Het maximum aantal woorden is 250. De redactie behoudt zich het recht voor de kopij niet te plaatsen en eventueel in te korten of aan te passen.

Drukwerk: de Marge.

Pagina Onderwerp

01 | Voorpagina02 | Inhoudsopgave + Colofon03 | Voorwoord04 | Wijknieuws 05 | MJD de Hoogte06 | Bekend gezicht in de buurt08 | Bewoners aan zet10 | Nieuwjaarstoespraak 12 | Buurt in beeld13 | Wist u dat???14 | Wat is er allemaal te doen ??? 17 | Handige Tips 18 | Wijknieuws20 | Winterkriebels21 | Onthulling beeld “Samen”22 | De kringloopwinkel24 | Steun en informatiepunt26 | Straatnamen27 | Buurtbuffet28 | De bibliotheek29 | Christelijk Centrum Groningen30 | De column van Wil van Eekeren31 | Handige namen en adressen

De deadline voor de volgende uitgave is: 29 maart 2012 ******************************************* Verschijning omstreeks 23 april. De kopij voor de volgende editie kan in de brievenbus op Hermanstraat 27 of mailen naar [email protected]

Page 3: Buurtkrant no 7 feb-april 2012

3

Beste buurtgenoten,

Heeft u een bedrijf(je) in onze wijk en wilt u adverteren inde buurtkrant?

Zie pagina 7

De buurtkrant wordt wel in de bus gedaan bij NEE/NEE stickers.Indien u hier geen prijs opstelt, dan kunt u dit aange-ven bij de redactie!

Vragen over de bezorging? Bel: 06-285 36873

Op de voorpagina ziet udeze keer een foto van deonderkant van deHoogtepoort.

de foto is gemaakt door:Bert.

Gefeliciteerd! U heeft het nieuwe exemplaar van Op De Hoogte in handen! De buurtkrant voor en door bewoners.Bert Blaauw is weer lekker aan het stoeien geweest met de vormgeving en de voorkant is vernieuwd. Albert Buursma dook in de geschiedenis van de Asingastraat en ook de column van Wil van Eekeren ontbreekt niet. Het is een lekker ‘van alles wat’ exemplaar geworden met voor ieder wat wils.De wijkmedewerkers van De Huismeesters stellen zich zelf voor, evenals twee nieuwe medewerkers van het jongerenwerk. In het artikel van het Wijkteam De Hoogte kunt u lezen waar u met uw buurtplannen en -ideeën terecht kunt. Door de grote hoeveelheid aangeleverde kopij schuift onze goedgelezen rubriek De Pen door naar de volgende editie. Die houdt u dus nog even tegoed.

En, terwijl dit stukje geschreven zijn wij nog even een beetje aan het bijkomen dat met min 8 de stroom uit viel in De Hoogte en dat we plotseling s› nachts sneeuw hadden en min 18.Op naar het voorjaar … met als eerst volgende gebeurtenis het Carnaval, dat ook in onze buurt flink gevierd wordt met De Hoogte Narren, (zie achterzijde). Veel leesplezier! De redactie. Op de Hoogte is op zoek naar bewoners die 5 keer per jaar de buurtkrant willen rondbrengen in hun eigen straat. Iets voor jou? Laat het ons even weten.

Page 4: Buurtkrant no 7 feb-april 2012

4

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart organiseert het Oranjefonds, samen met vele vrijwilligers organisaties in het land, NL DOET: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NL DOET zet de vrijwillige inzet in de spotlights en activeert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Doe u ook mee? Er zijn, ook in de Korrewegwijk/Hoogte/Selwerderwijken veel leuke klussen waar vrijwilligers voor nodig zijn! Op www.nldoet.nl kunt u een klus uitzoeken. Op dit moment zijn de volgende klussen in de Korrewegwijk/Hoogte aangemeld:

Hamrikheem: Ontmoetingsruimte opknappen

Hamrikheem: Kerstbomen ordenenNoorderbrug: Verwendag

organiserenStichting Talent in Actie:

Hofjesproject

Kijk op www.nldoet.nl of er nog klussers gezocht worden. U kunt de klusaanbieder telefonisch of per email benaderen en vervolgens via de site de klus ‘claimen’. Of u nu als bedrijf

iets zoekt, als individu, als sportteam of in welke hoedanigheid dan ook: er is voor elk wat wils. Voor bedrijven is NL DOET een mooie manier om de maatschappelijke betrokkenheid van het bedrijf te tonen, of om aan teambuilding te werken. We hopen dat het 16 en 17 maart in de Korrewegwijk/Hoogte/Selwerderwijken gaat bruisen van de activiteiten!

Stiel Vrijwilligerswerk Korrewegwijk/HoogteJosephine Hoeksema06 – 81854141 / [email protected] Vrijwilligersvacatures uit de wijk vindt u in de map bij het STIPOf kijk op: www.vrijwilligersgroningen.nl of www.stiel.nl.

Steek de handen uit de mouwen tijdens NL DOET!

Page 5: Buurtkrant no 7 feb-april 2012

5

Het woud van financiële regelingen en voorzieningen is lang niet voor iedereen overzichtelijk. Mogelijk hoort het Jeugdsportfonds in dit rijtje thuis en daarom breng ik het onder de aandacht.Het Jeugdsportfonds is bestemd voor kinderen en jongeren van 4 tot en met 17 jaar die om financiële reden geen lid kunnen worden van een sportvereniging. Het fonds betaalt contributies en benodigde attributen (denk aan voetbalschoenen en sportkleding) tot een maximaal bedrag van € 225,- per jaar per kind. Er zijn wel een aantal regels aan verbonden. Eén daarvan is dat uw inkomen niet hoger mag zijn dan 105% van de bijstandsnorm. Ouders, kinderen en sportverenigingen kunnen zelf geen aanvraag indienen bij het Jeugdsportfonds. Dit moet gebeuren door een tussenpersoon van de MJD. Als u denkt voor dit fonds in aanmerking te komen, dan kunt u van 9.00 tot 13.00 uur terecht bij één van de inloopochtenden van de MJD. Op dinsdag is er zo’n inloopochtend in Buurthuis De Borg aan de Borgwal 90.

En op maandag, woensdag en donderdag zijn er inloopochtenden aan Zaagmuldersweg 65. Mocht u al contact hebben met de MJD, dan kunt er natuurlijk ook bij uw contactpersoon naar vragen. Wij staan u graag te woord en hopen dat er nog meer gebruik gemaakt gaat worden van dit mooie fonds.Hartelijke groeten,

Axel Kroeze, (buurt)maatschappelijk werker MJD De Hoogte Zaagmuldersweg 65 9713 LG Groningen 050-3125656 [email protected]

Geen geld om uw kind te laten sporten? Het Jeugdsportfonds kan helpen!

Page 6: Buurtkrant no 7 feb-april 2012

6

Eev’m veurstelln – De Huismeesters

Dagelijks lopen en rijden er best veel medewerkers van De Huismeesters bij u door de buurt. Wie zijn zij en wat doen ze eigenlijk? We stellen u voor aan Mathilda Groeneveld en Ronald Bolt.

Mathilda Groeneveld is de contactpersoon van De Huismeesters voor bewoners uit De Hoogte en Selwerderwijk Noord. Als Medewerker Wonen houdt ze zich bezig met het beheer en leefbaarheid in de wijk, overlastbemiddeling en de renovatie van De Hoogte. Ook nadat de renovatie is afgerond blijft Mathilda in De Hoogte werkzaam.

Waarvoor kunt u haar benaderen?Wanneer u bijvoorbeeld problemen heeft met uw buren, kunt u Mathilda benaderen. Zij kan bemiddelen en proberen de situatie samen met u op te

lossen. Ook als u problemen heeft met bepaalde zaken in uw woonomgeving, of u juist een goed plan heeft om de woonomgeving te verbeteren, kunt u bij haar terecht. En als er bijzondere omstandigheden ontstaan waardoor u hulp kunt gebruiken bij het regelen van uw (huur)zaken, dan weet zij bij wie u terecht kunt. Ze heeft goed contact met de verschillende hulpverleners die in uw wijk werken en kan u naar de juiste personen doorverwijzen.

Mathilda is bereikbaar via het algemene telefoonnummer van De Huismeesters: 050-3657171.

Page 7: Buurtkrant no 7 feb-april 2012

7

Eev’m veurstelln – De Huismeesters

Ronald Bolt is sociaal buurtbeheerder bij De Huismeesters. Naast De Hoogte en Selwerderwijk Noord beheert hij ook Selwerderwijk Zuid en De Wijert. Hij houdt in de gaten dat het netjes en rustig blijft in de wijk. Hij werkt hiervoor veel samen met Mathilda, maar ook met de beheerders van de gemeente. U kunt bij hem terecht met uw vragen en problemen over uw woon- en leefomgeving, maar ook kunt u hem rustig aanspreken voor een kennismakingspraatje. Ronald is bereikbaar via het algemene telefoonnummer van De Huismeesters, en daarnaast is hij natuurlijk vaak op straat te vinden, waar u hem zo kunt aanspreken.

Naam Bedrijfje/ Dienst Geleverde werkzaam- heden/ diensten

Adresgegevens/ telefoonnr./e-mail e.d.

Bovenstaande z.g.n.”Stoppertjes” zijn bedoeld voor kleine bedrijfjes en dienstverlening in de wijk. Deze zijn gratis, voor de echte professionele advertenties zijn er de 1/2 pagina 50 euro, 1/4 pagina 25 euro en de 1/8 pagina 15 euro. Deze zijn dus niet duur en we bieden ze nog steeds aan!

Page 8: Buurtkrant no 7 feb-april 2012

Wijkteam De Hoogte zoekt enthousiaste bewoners!

Het wijkteam De Hoogte is op zoek naar enthousiaste bewoners die mee willen draaien in het wijkteam. Het doel van het wijkteam is het organiseren van actieve betrokkenheid van bewoners bij hun buurt of wijk. Bewoners uit de wijk kunnen bij het wijkteam terecht als ze een plan hebben dat bijdraagt aan het prettig samenwonen in de wijk. Het wijkteam heeft geld beschikbaar voor deze plannen. Plannen die de bewoners zelf uitvoeren, maar waar het wijkteam wel ondersteuning bij kan bieden.

Het wijkteam komt ongeveer 10 keer per jaar bijeen. Nu zitten in het wijkteam:

• Stein van Berkel (De Huismeesters)

• Evert Bosscher (Bewoner uit de wijk)

• Nicole Stutterheim (Gemeente Groningen)

• Carina van de Witte (Stiel) Wat wij van belangstellenden vragen is:

• kennis van en betrokkenheid bij de wijk, weten wat er speelt

• brede interesse

• kunnen meepraten over beleid • onafhankelijk in het oordeel • kritisch maar constructief • periode: nader af te spreken

Interessant of leuk aan de vacature:Je ontmoet veel mensen, andere wijkbewoners en beroepskrachten van gemeente, woningcorporatie en welzijnswerk. Je helpt mensen op weg die goede ideeën hebben voor de buurt. Het wijkteam is een enthousiaste groep mensen die graag wil meehelpen om de wijk mooier, gezelliger en veiliger te maken. We hebben je hulp daarbij hard nodig.

Meer informatie bij de voorzitter:Stein van Berkel E-mail: [email protected]

8

Page 9: Buurtkrant no 7 feb-april 2012

Wil je een idee indienen? Dat kan nu het gehele jaar door. Het wijkteam heeft namelijk besloten geen wijkstemdag meer te organiseren. Maar het gehele jaar door de mogelijkheid te bieden ideeën in te dienen. Grote kans dat je het idee uit kunt gaan voeren als De Hoogte er een beetje mooier, gezelliger en/of beter van wordt. Kortom: als de leefbaarheid verbetert.

Er kan veel, maar je moet het wel samen met andere bewoners uitvoeren. Om een aanvraag goed en snel te kunnen beoordelen, willen we graag de volgende informatie van je: - Wat houdt je idee in? (geef een korte omschrijving) waarom vraag je dit aan? - Steunen anderen in de wijk je idee? - Geef aan wat je als wijkbewoner(s) zelf doet en wat aanvullend nodig is - Wat kost je idee? Je kunt een begroting bijvoegen met daarin de

uitgaven die nodig zijn.-Contactgegevens: naam, adres, telefoonnummer, e-mailadresHeb je nog vragen of wil je een idee indienen. Mail dan naar Gerda Galema, secretaris van het wijkteam, [email protected]. Met iedere indiener van een idee zal een intakegesprek plaatsvinden.

ps. Op de bijgaande foto’s kunt u zien, hoe het er vorig jaar aan toeging. Toen hadden we nog een wijkstemdag.De foto’s zijn geknipt uit een filmpjedat ik vond op de buurtwebsite.Hieraan danken wij ons bestaan!Bert, namens de redactie.

9

Ideeën indienen kan gehele jaar door!:

Page 10: Buurtkrant no 7 feb-april 2012

10

Flarden uit de Nieuwjaarstoespraak van Burgemeester Rehwinkel

Inwoners van noordelijke wijken leven gemiddeld 3 jaar korter“ Het thema van deze Nieuwjaarsbijeenkomst is Gezond Het Nieuwe Jaar in. Een mooi,optimistisch, neutraal thema. Saai, zo op het eerste gezicht. Wie kan er iets tegen hebben opeen goede gezondheid? Maar gezondheid kent ook een andere kant in onze stad. Hier zittenmijn zorgen.Wat mij sterk bezighoudt, is het grote verschil in leeftijdsverwachting tussen vooral onzenoordelijke en zuidelijke wijken. Dat verschil bedraagt al jaren om en nabij de drie jaar.Inwoners van de noordelijke wijken leven gemiddeld drie jaar korter dan hun stadgenoten inde zuidelijke wijken: Ik kan dat verschil

niet accepteren. Veroorzaakt door een groot aantalmet elkaar samenhangende negatieve ontwikkelingen. Maar met een uitkomst, waarbijbestuur en politiek van deze stad hun verantwoordelijkheid moeten nemen.”

Hoge werkloosheid in De Hoogte

Het begint met de sterfte en ziekte van baby’s rond de geboorte. Daar valt een wereld, wat zegik: daar vallen levens te winnen. Ga maar na: in onze stad sterven er jaarlijks op 1000geboorten 10 baby’s. Dat is landelijk – en zeker Europees – gezien zéér hoog. In sommige wijken van de stad is de sterfte rondom de geboorte zelfs meer dan 11 per 1000 geboorten.Vervolgens heeft in een deel van onze wijken 19 procent van de levend geboren kinderen een ongunstige start. Dat is maar liefst 8 procent hoger dan landelijk. Een fors en complex maatschappelijk probleem. Complex, omdat het raakt aan zaken als overgewicht, roken,alcoholgebruik, slechte voeding.Deze problematiek komt vooral voort uit sociaal-economische achterstand. Werkloosheid die in De Hoogte (13,1%) vele malen hoger is dan in Coenderborg (3,4%) of de Herewegwijk (3,9%).

Page 11: Buurtkrant no 7 feb-april 2012

11

Of het aantal wijkbewoners dat rond moet zien te komen van een bijstandsuitkering.Gemiddeld is dat in onze stad 4%. Maar we kennen ook hierbij forse uitschieters naar bovenen beneden. In de Indische buurt heeft 8,2% van de bewoners een bijstandsuitkering. In DeHoogte zelfs meer dan 11 procent. In de Coendersborg is dat 1,6%. En rondom de Hereweg2,5%.

Resultaten KrachtwijkenWe boeken resultaat. In november presenteerde de Rekenkamercommissie de uitkomsten vaneen onderzoek naar de beide Groninger krachtwijken De Korrewegwijk en De Hoogte. Deforse inzet van middelen, gedreven en betrokken beroepskrachten en de goede samenwerkingmet partners zoals de woningcorporaties hebben resultaat opgeleverd. Dat blijkt uit hetterugdringen van overlast, het vergroten van veiligheid en de toegenomen tevredenheid van debewoners over hun wijk. Maar heel letterlijk zijn er nog levens te winnen in onze wijken.We meten. Dus we weten. We weten wat er speelt in de wijken. Daarom

moeten we dóór,dóór: met het bestrijden van sociaal-economische achterstand. Ik vind dat we dit nieuwe jaareen meer dan forse bijdrage dienen te leveren om in onze stad het onacceptabele verschil inlevensverwachting te verkleinen. Ook voor deze taak ziet het gemeentebestuur vooral zichzelf gesteld.”

De complete toespraak van Peter Rehwinkel is te lezen op de website www.dehoogte-selwerderwijk.nl

Page 12: Buurtkrant no 7 feb-april 2012

12

Page 13: Buurtkrant no 7 feb-april 2012

13

Wist u dat?

De wijkverpleegkundigen een nieuw onderkomen hebben waar u binnen kunt lopen voor een praatje of gewoon een kopje koffie.

U op 28 Februari welkom bent bij de opening van ons pand van 9.30uur tot 11.00 uur zodat u kennis kunt maken met de wijkverpleegkundigen.

Ons nieuw adres Floresplein 30a is.U bij ons terecht kunt met vragen over uw gezondheid, wonen en welzijn of als u zich zorgen maakt om een ander.

U van maandag t/m vrijdag bij ons binnen kunt lopen, dit kan tussen 10.00 en 12.00 uur.

Wij zijn van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur telefonisch bereikbaar zijn voor al uw vragen.

Wij gaan starten met een wandelgroepje (wandelen rond de vijver)

Wij hiermee van start gaan op 6 maart om 10.00 uur en dat iedereen van harte uitgenodigd is. We starten vanaf het Floresplein 30a.

Ons telefoonnummer 06-54680105 is.

Ons maildres [email protected] is.

Tot ziens aan het Floresplein Marieke Arends, Petra Lok en Nineke Muller

Leuke en praktische weetjes over de wijkverpleegkundigen van “Nait soezen”

Page 14: Buurtkrant no 7 feb-april 2012

Maandag 13.30 -15.00 uur Computerlessen Speeltuingebouw De Hoogte voor volwassenen 15.30 -18.00 uur Kookclub 8 t/m 12 jaar De Borg Vanaf 20.00 uur Tafeltennis vanaf 17 jaar Speeltuingebouw De Hoogte Dinsdag 9.00 -13.00 uur Inloopspreekuur MJD De Borg 15.30 -16.30 uur Muziek Tovertijd De Borg, grote zaal voor groep 1 en 2 vanaf 24 januari (8x) 15.30 -17.00 uur Meidenclub 10 t/m 14 jaar De Borg 15.30 -17.00 uur Jongensclub 10 t/m 14 jaar De Borg 18.30 -19.30 uur Dansen meiden De Borg 10-14 jaar max. 8 en opgeven verplicht 18.00 -20.00 uur Inloop/soos 10 t/m 14 jaar De Borg 19.30 -21.00 uur Inloop/soos 14 t/m 23 jaar De Borg 19.45 -20.45 uur Dansen jongens De Borg 10 t/m 14 jaar max. 8 en opgeven verplicht 20.00-22.30 uur Kaarten en sjoelen vanaf 17 jaar Speeltuingebouw de Hoogte Woensdag 13.30 -15.00 uur Kinderclub 4 t/m 12 jaar Speeltuingebouw de Hoogte 14.30 -18.00 uur Sportcontainer Speeltuin (buiten) 16.30 -18.00 uur Sport met Tim! Sporthal Kapteynlaan 10 t/m 14 jaar (wintertijd) 18.00 -20.00 uur Inloop 10 t/m 14 jaar De Borg 19.30 -21.00 uur Inloop 14 t/m 23 jaar De Borg Vanaf 20.00 uur Inloop en darten vanaf 17 jaar Speeltuingebouw de Hoogte

Donderdag 15.30 -16.30 uur Knutselfrutselclub Kinderruimte De Borg

groep 3 t/m 5 vanaf 26 januari (8x) 15.30 -17.00 uur Gerichte activiteit 10 t/m 16 jaar De Borg 19.00 -20.15 uur Disco voor 4-12 jaar Speeltuingebouw de Hoogte 20.15 -22.00 uur Disco 12+ Speeltuingebouw de Hoogte

Vrijdag 13.00 -18.00 uur Sportcontainer Speeltuin (buiten) 15.00 -17.00 uur Inloop 10 t/m 16 jaar De Borg 18.00 uur Training 4 mijl Start bij Speeltuingebouw Zondag Vanaf 19.00 uur Biljarten Speeltuingebouw de Hoogte

*De Sportcontainer is van november tot maart tot 17.00 open. Van maart tot november weer, een uur langer, tot 18.00 uur. *Voetbal op groot scherm Alle voetbalwedstrijden van FC Groningen en het Nederlands elftal worden uitgezonden in het speeltuingebouw

14

BORGPLEINBuurtcentrum De Borg en Buurt- en Speeltuinvereniging (BSV) De Hoogte, aan de Borgwal, werken intensief sa-men. Er wordt heel veel georganiseerd door de vrijwilligers en de beroepskrachten van MJD, Stiel, SKSG en Werk-Pro, en niet te vergeten door de Studenteninzet + stagiaires. De activiteiten vinden plaats in de beide gebouwen, op de Playground en uiteraard op het speeltuinterrein.

Page 15: Buurtkrant no 7 feb-april 2012

15

Kinderen opgelet!

Er is nog veel meer te doen voor jullie. Houd daarom goed de Vensterschool-ladder in de gaten. De kinderen krijgen deze uitgereikt op de basisschool. Zit je op een school waar deze ladder niet uitgedeeld wordt, kijk dan even in De Borg of in het Speeltuingebouw. Daar worden ze opgehangen!

FitnessDe Borg heeft een ruimte met fitnesstoestellen die grotendeels niet gebruikt worden. Na een aardige zoektocht is er een vrijwilliger gevonden! Fuad mag fitness geven in De Borg. Zo gauw dit 100% geregeld is, zal dit bekend gemaakt worden!

Bericht voor de jeugd van Annemiek en PieterWil jij graag op de hoogte blijven van de activiteiten van het jongerenwerk? Voeg ons dan toe op Hyves (jjwdehoogte), Facebook (jjwdehoogte) en/of Twitter (jjw dht)

Waar er één gaat, komt er ander voor terug!In dit geval zijn er twee weg gegaan!Als eerste hebben we afscheid genomen van Niels Bouman. Niels was ruim een half jaar de buurtsportwerker hier

in de Hoogte. Ten tweede hebben we afscheid genomen van Jan Brugge. De meesten hier kennen Jan wel, aangezien hij ongeveer 6 jaar als jongerenwerker in De Hoogte heeft gewerkt. Jan is per 9 januari 2012 werkzaam in Vinkhuizen. Wellicht zullen jullie hem nog wel eens zien!Maar voor Jan en Niels zijn er ook weer twee nieuwe gezichten bijgekomen. Een deel van de jeugd heeft al kennis met hen gemaakt, maar hieronder zullen zij zich ook voorstellen!of wil je gewoon eens kennis maken, kom dan langs bij De Borg. Hier ben ik te vinden van dinsdag t/m vrijdag. Een deel van de jeugd heeft al kennis met hen gemaakt, maar op de volgende bladzijde zullen zij zich ook voorstellen!

Page 16: Buurtkrant no 7 feb-april 2012

16

Hallo allemaal,

Mag ik mij even voorstellen. Ik ben Pieter Kleinhout, 31 jaar oud en de nieuwe jongerenwerker in De Hoogte. Hiervoor heb ik drie jaar gewerkt als jongerenwerker bij Miks Welzijn in Joure, Gemeente Skarsterlan. Ik ben al een langere tijd werkzaam in de stad Groningen. Ik werk namelijk ook voor New Attraction sinds 2005.Bij het jongerenwerk zal ik de jongensclub doen, ben ik bij de inloop en allemaal andere activiteiten.Heb jij leuke ideeën voor een activiteit of wil je gewoon eens kennis maken, kom dan langs bij De Borg. Hier ben ik te vinden van dinsdag t/m vrijdag.

Groet, Pieter Kleinhout

[email protected]

Hoi allemaal,

Ik ben Tim, de nieuwe buurtsportwerker in de Hoogte. Heb je zin om te komen sporten, kom dan eens langs op één van onze sportactiviteiten! Ik ben elke woensdagmiddag (16.30-18.00uur) te vinden in de zaal op de Kapteynlaan. Ook zal ik regelmatig te vinden zijn in de Borg of op de playground.

Voor vragen of opmerkingen mogen jullie me altijd bellen! Ook kan je me volgen op Twitter, of vrienden worden op Facebook.

Groetjes, Tim Kingma

[email protected] 0629486815Facebook: Bslim Oude Wijken Twitter: Buurtsportwerk Oude Wijken

Page 17: Buurtkrant no 7 feb-april 2012

17

GLANS cursus maart 2012

Bent u een vrouw van 55+ en hebt u het gevoel dat uw leven wel wat meer GLANS kan gebruiken? Dan is deze cursus misschien wel iets voor u!

Hoe geef je meer glans aan je leven? Hoe zorg je voor leuke en gezonde bezigheden, een prettige vrienden- en/of kennissenkring en hoe zorg je dat je je sterke punten kent en gebruikt.Dat wordt tijdens deze cursus behandeld.

Bij het ouder worden horen leuke veranderingen, zoals het hebben van meer vrije tijd, en minder leuke veranderingen, zoals het wegvallen van een vaste dagindeling, het uit het oog verliezen van vrienden en vriendinnen of het verlies van dierbaren. “Je moet er dan zelf iets van maken en deze cursus heeft mij ondersteund om dat te doen”, zegt een van de eerdere deelneemsters. “Ik ben er flink van opgeknapt. Alleen al het contact met vrouwen onderling is prettig. Je wordt gedwongen na te denken over leuke dingen in je leven, waar je normaal aan voorbijgaat”, zegt een andere deelneemster.

Spreekt dit u aan? Geef u dan op bij Marieke Arends 06-54680105.Ook als u eerst meer informatie wilt kunt u bellen.

De cursus wordt gehouden in de Immanuelkerk aan het overwinningsplein 1. 15, 22 en 29 maart en 5, 12 en 19 april van 13:30-16:00. De kosten zijn eenmalig €15.

Hoera, ik ben Sarah.

Page 18: Buurtkrant no 7 feb-april 2012

18

De Werkgroep Woonomgeving de Hoogte heeft met de MilieuStewards van Partcipatie & Schoon van de Milieudienst een actieplanning voor 2012 gemaakt. Onderstaand een overzicht van de voornaamste acties. Zaterdag 16 juni 09.00-14.00 Milieustraat Selwerderwijk ZuidBewoners van de Bedumerweg, Bedumerstraat, J. de Wittstraat, A. Pauwstraat, Asingastraat (even nummers), Almastraat, Heinsiusstraat, Allersmastraat en Noorderstationstraat ruimen samen met de MilieuStewards zwerfafval op en leveren tussen 09.00 en 14.00 uur grofvuil, oud ijzer, hout, chemisch afval en electrische apparaten in.

Zaterdag 30 juni 09.00-14.00 Milieustraat de Hoogte/Selwerderwijk NoordBewoners van de Borgplein, Bedumerweg, Bedumerstraat, J. Catsstraat, van Slingelandtstraat, van Oldenbarneveltlaan, Asingastraat (oneven nummers), Hoogtepunt (seniorenwoningen), Hoogteplein, Idastraat, Cortinghpoort, Reinautstraat, Hermanstraat, Cortinghlaan, Noorderspoorsingel, Stinsstraat en

Poortstraat ruimen samen met de MilieuStewards zwerfafval op en leveren tussen 09.00 en 14.00 uur grofvuil, oud ijzer, hout, chemisch afval en electrische apparaten in.Vrijdag 31 aug. 10.00-16.00 Grote Studenten zwerfafvalopruimactie - o.v.b.Eerstejaars studenten ruimen zwerfafval in de de Hoogte/Selwerderwijken op.

Dinsdag 20 nov. 10.00-14.00 Winter in de Hoogte/SelwerderwijkenActielocatie nog nader te bepalen.Gratis verstrekken van strooizout en sneeuwschuivers

Zaterdag 08 dec. 09.00-14.00 Milieustraat Selwerderwijk ZuidBewoners van de Bedumerweg, Bedumerstraat, J. de Wittstraat, A. Pauwstraat, Asingastraat (even nummers), Almastraat, Heinsiusstraat, Allersmastraat en Noorderstationstraat ruimen samen met de MilieuStewards zwerfafval op en leveren tussen 09.00 en 14.00 uur grofvuil, oud ijzer, hout, chemisch afval en electrische apparaten in.

Actieplanning de Hoogte Schoon … dat doen we gewoon.

Page 19: Buurtkrant no 7 feb-april 2012

19

Milieustraten succesvol verlopen

De Werkgroep Woonomgeving de Hoogte heeft met de Milieudienst twee Milieustraten georganiseerd. Bewoners konden op 16 en 17 december gratis grofvuil, oud ijzer, hout en afgedankte elektrische en elektronische apparaten bij de containers van de MilieuStewards Kars Ottens en Wally Schepers inleveren. Bewoners werden daarbij goed door de Huismeesters geholpen. Met een wagen met aanhanger werden allerlei oude spullen bij de bewoners thuis opgehaald. Daarbij kregen de Huismeesters en de MilieuStewards weer stoere hulp van een aantal sterke jongeren van Go-4-It. Ook in 2012 zullen verschillende grote acties worden uitgevoerd. Informatie daarover vindt u in de wijkkrant. Alles om er met de bewoners voor te zorgen dat we in prachtige, schone en veilige wijken wonen.

Zaterdag 15 dec. 09.00-14.00 Milieustraat de Hoogte/Selwerderwijk NoordBewoners van de Borgplein, Bedumerweg, Bedumerstraat, J. Catsstraat, van Slingelandtstraat, van Oldenbarneveltlaan, Asingastraat (oneven nummers), Hoogtepunt (seniorenwoningen), Hoogteplein, Idastraat, Cortinghpoort, Reinautstraat, Hermanstraat, Cortinghlaan, Noorderspoorsingel, Stinsstraat en Poortstraat. ruimen samen met de MilieuStewards zwerfafval op en leveren tussen 09.00 en 14.00 uur grofvuil, oud ijzer, hout, chemisch afval en electrische apparaten in.

Page 20: Buurtkrant no 7 feb-april 2012

20

WinterKriebels in de Hoogte en Selwerderwijken

De Werkgroep Woonomgeving de Hoogte heeft met de MilieuStewards twee pilots WinterKriebels georganiseerd. Bewoners kregen gratis een emmer met strooizout en zolang de voorraad strekte ook een gratis sneeuwschuiver. Honderd sneeuwschuivers en bijna tweehonderd emmertjes strooizout zijn uitgereikt. Daarmee waren de pilots al een succes voordat er ook maar een vlokje sneeuw naar beneden dwarrelde. Of die sneeuw en/of ijs deze winter nog zullen komen, zal de tijd uitwijzen. Een groot aantal bewoners is echter op het ergste voorbereid en bereid het eigen

stoepje schoon te houden. Uiteraard hopen we dat bewoners elkaar verder gaan helpen om de hele stoep in voorkomende winterse situaties sneeuw- en ijsvrij te houden.

Gert Bron (Foto’s), Participatie & Schoon Milieudienst Groningen

Page 21: Buurtkrant no 7 feb-april 2012

Onthulling van het beeld “Samen”

Sinds augustus 2011 is beeldend kunstenaar Selsio Martha actief in zijn atelier in het voormalig schoolcomplex de Hamrik, aan de Heinsiusstraat 1. Selsio Martha maakt beelden en sculpturen van klei, geïnspireerd door zijn Afro-Indiaanse achtergrond. Op 8, 9 en 10 juni organiseert Martha een evenement in en rond zijn atelier, met als middelpunt de onthulling van zijn beeld Samen, dat symbool staat voor saamhorigheid en diversiteit. Het beeld is 6 meter hoog en het is de bedoeling dat dit monument in de toekomst gaat reizen door Nederland. Tijdens de 3 dagen worden allerlei activiteiten en workshops georganiseerd, onder andere door andere kunstenaars die gevestigd zijn in de voormalige Hamrik.Martha vindt het belangrijk om ook de wijkbewoners bij de organisatie van de activiteiten van deze 3 dagen in juni te betrekken en doet daarom een oproep aan buurtbewoners om zich als vrijwilligers te melden. Buurtbewoners die mee willen doen kunnen zich melden op emailadres [email protected]

21

Selsio Martha was voorheen gevestigd in de Trefkoel. Hij heeft daar cursussen ‘Werken met Klei’ gegeven voor de wijken Paddepoel, Selwerd en Vinkhuizen. Hij wil binnenkort graag deze cursus voor onze wijk organiseren .

Page 22: Buurtkrant no 7 feb-april 2012

22

Kringloopwinkel De Hoogte

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag

van 13.00 - 17.00 uur

Almastraat 16 Groningen

Hèt adres in de buurt voor goedkope goederen.

Ook voor het inbrengen van goede bruikbare spullen

Een initiatief van Talent in Actie

Page 23: Buurtkrant no 7 feb-april 2012

23

Hier is een fotoreportage van onzekringloopwinkel, die sinds een paar maanden gevestigd is in de voormalige school aan de van Oldebarneveldlaan.De ingang bevind zich aan de zijkant in

de Almastraat. Wat mij opviel is dat je hier nog met een glimlach ontvangen wordt, iets wat bij veel winkels al lang niet meer het geval is! “Oh, bent u van de buurtkrant. En wilt u misschien iets drinken meneer” Bert.

Page 24: Buurtkrant no 7 feb-april 2012

24

Mantelzorgers in Groningen

Ze krijgen van de gemeente Groningen wederom een gratis Stadjerspas 2012. De verstrekking van de pas is een blijk van waardering voor alle zorg die mantelzorgers bieden aan chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden. Met de gratis stadjerspas kunnen mantelzorgers even de tijd voor zichzelf nemen en leuke activiteiten ondernemen. Dit voorkomt overbelasting bij deze groep zorgverleners.Mantelzorgers verlenen onbetaalde zorg aan een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid of vriend. Ze doen dit omdat ze een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen.Kom naar Stip Korrewegwijk/de Hoogte! De stadjerspassen 2012 zijn door mantelzorgers af te halen bij alle Stips in de stad, bij het Steunpunt Mantelzorg van Humanitas (A-Kerkhof Zuidzijde 22) en bij het Zorgloket van de gemeente Groningen (Hanzeplein 120). Bij het afhalen van de pas moeten mantelzorgers een pasfoto en legitimatiebewijs meenemen.

Zorgt u voor een familielid, vriend of buur met een ziekte of handicap?

Mensen die zorg hebben voor een partner, ouder(s), kinderen, vriend of vriendin, buurman of buurvrouw met een ziekte of handicap heten ‘mantelzorgers’. In dat geval komt een groot deel van de dagelijks hulp op u aan. Dit kan soms een erg zware belasting zijn met het risico dat u overbelast raakt. Het is hierbij belangrijk om ook goed voor uzelf te zorgen. De mantelzorgondersteuner van Humanitas kan u hierbij helpen!

Iedere maandag (feestdagen uitgezonderd) tussen 10.00 en 12.00 uur kunt u, zonder afspraak, terecht op het mantelzorgspreekuur in het STIP met al uw vragen op het gebied van mantelzorg. Renco van Eeken van het Steunpunt Mantelzorg staat voor u klaar voor: -Een gesprek over uw mantelzorgsituatie, -Informatie en advies, -Doorverwijzen naar de juiste instantie, en Informatie over respijtzorgTelefoon Mantelzorgondersteuner Renco van Eeken: 06 838 10 225

Page 25: Buurtkrant no 7 feb-april 2012

STIP-contact

Rieks Schaap, invalvrijwillliger Stip Korrewegwijk/de Hoogte

LaagdrempeligBezoekers van Stip Korrewegwijk/de Hoogte kennen Rieks Schaap waarschijnlijk wel. De laatste maanden is hij regelmatig op Stip aanwezig om bezoekers te woord te staan. Stip is erg laagdrempelig. Veel mensen denken nog onterecht dat Stip alleen voor ouderen is. Maar iedereen kan hier terecht, jong en oud, Stadjer, autochtoon en allochtoon. Rieks geeft advies en informatie en ondersteunt mensen bij bijvoorbeeld het invullen van formulieren. Daarnaast is Rieks coördinator bij de Hulpdienst van Humanitas.

Hulp aan wijkbewonersAls bewoners met Stip bellen met een daadwerkelijke hulpvraag komt deze bij Rieks terecht. Hij zoekt vrijwilligers uit die deze klus kunnen doen. Daarnaast houd hij een logboek bij van alle klussen die de revue passeren.Het bevalt Rieks prima bij Stip. Na 24 jaar bij de SuikerUnie gewerkt te hebben, kwam hij in de ziektewet als gevolg van een val en een rugoperatie. Via het project Meedoen van de Sociale dienst kwam Rieks bij de MJD terecht en zo ook bij Stip.

Het verder helpen van mensen geeft Rieks een goed gevoel: “Het is een invulling van mijn leven en ik vind het fijn iets voor anderen te doen.”

Stip is een plek waar iedereen terecht kan met vragen. Heb je ondersteuning nodig, vraag het bij Stip !

25

Stip Korrewegwijk/de Hoogte gaat verhuizen!

Per 5 maart 2012 gaat Stip Korrewegwijk/deHoogte verhuizen van het Veilig In de Buurt pand aan de Floresstraat 75 naar de caféruimte van het Floreshuis. We gaan de openingstijden van Stip Korrewegwijk/deHoogte veranderen en uitbreiden. Stip is nu op maandag en woensdag van 9 tot 12 geopend en op donderdag van 18 tot 20 uur. Vanaf 5 maart is Stip elke werkdag geopend; van maandag tot en met vrijdag van 14 tot 17 uur. Het ligt in de bedoeling om een Stipspreekuur te openen aan het Borgplein zodra de daar geplande verbouwing van het Speeltuingebouw is voltooid. Het nieuwe adres: Floreshuis, Floresplein 19. Ons telefoonnummer en internetadres blijft hetzelfde:050-577 31 62, [email protected]

Page 26: Buurtkrant no 7 feb-april 2012

26

door Albert Buursma

De Asingastraat loopt dwars door De Hoogte/Selwerderwijk en vormt de scheiding tussen Selwerderwijk-zuid en Selwerderwijk-noord (met De Hoogte). Deze straat, ooit bedoeld als onderdeel van een ringweg, liep in 1955 nog dood op de spoorlijn. Dat jaar verrezen er zo’n tweehonderd woningen, waaronder 32 zogenaamde ‘Triplexwoningen’. Die benaming sloeg niet op het bouwmateriaal, maar op de indeling: vanwege woningnood koos men ervoor om van elke twee woningen aan de zuidzijde er voorlopig drie te maken. Ze bestaan nog steeds met een kleine woon- en een slaapkamer aan weerszijden van een keuken en voorts een inloopkast en een toilet.De straatnaam verwijst naar een vooraanstaande familie die in al in de 14e eeuw wordt genoemd te Ulrum.

Deze Asinga’s waren mogelijk familie van die te Middelstum. En dan waren er ook nog Asinga’s te Warffum die verwant waren aan die te Harssens (bij Adorp). Daar stonden ook hun borgen. Een ‘borg’ was een versterkt stenen huis van een aanzienlijke of adellijke familie. Later was borg de naam voor een luxe buitenplaats, zoals de nog bestaande Menkemaborg te Uithuizen.Ook de evenwijdig met de Asingastraat lopende Allersma- en Almastraat verwijzen naar soortgelijke, vooraanstaande families. Deze drie straten zouden eerst Madelieven-, Boterbloem- en Pinksterbloemstraat gaan heten. Het raadslid De Waard protesteerde daartegen; hij zag liever namen van beroemde mannen. B&W kwamen hem tegemoet door in 1917 – ten tijde van de aanleg – te kiezen voor de namen van families die een belangrijke rol hadden gespeeld in Stad en Ommelanden: Allersma, Alma en Asinga.

Bronnen: H. Feenstra, Adel in de Ommelanden (Groningen 1988); Beno Hofman, De Korrewegwijk De Hoogte (Leeuwarden 1999).

Page 27: Buurtkrant no 7 feb-april 2012

27

VRIJWILLIGERS UIT ETEN IN “MAFF”

Verslag: Ike Wagenaar

Stiel nodigde hun vrijwilligers uit voor een etentje op 22 december als bedankje voor de inzet van deze mensen in 2011. Het gehele Mexicaans eetcafé “Maff” was hiervoor afgehuurd gedurende een paar uur.

De opkomst was groot en de sfeer gezellig. De mensen van Maff hebben een heerlijk lopend buffet verzorgd dat steeds goed werd aangevuld. Vooraf hapjes, het buffet had genoeg keuze, voor elk wat wils. Kip, rund en varkensvlees maar ook vis, heerlijke salade, rijst en nog meer. Voor de mensen die vegetarisch zijn werd apart een schotel verzorgd, alles was tot in de puntjes verzorgd. Een overheerlijk kopje koffie na.De gasten werden bij binnenkomst al opgevangen en aan andere mensen voorgesteld en aan tafels ingedeeld. Carina, Mieke en Josephine van Stiel hadden alles goed geregeld zodat de mensen zich snel op hun gemak konden voelen. Josephine sprak de gasten kort toe om aanwezigen voor hun inzet van

afgelopen jaar te bedanken maar ook de wens uitsprak dat we vooral door willen gaan. Daarna kon het smullen beginnen…Was het buiten koud en regenachtig, binnen was het lekker warm en gezellig. Voor de vrijwilligers een goede gelegenheid om andere vrijwilligers eens te ontmoeten. Allemaal doen ze verschillende dingen dus was er genoeg gespreksstof. Een heel gezellige avond vol vrolijkheid, gelach en leuke gesprekken. Zeker de moeite waard om nog eens te doen!

ps. Wat opviel was, dat er zoveel klaargemaakt was, dat we dachten. Dit krijgen we nooit op! Maar aan het einde bleek dat het de bedoeling was om dit mee te nemen, in de speciale bakjes die al op ons stonden te wachten. Dit hadden we nog niet eerder meegemaakt!! Bert, namens de redactie

Page 28: Buurtkrant no 7 feb-april 2012

28

Februari Doe Mee

Alle kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen vanaf 1 februari meedoen met de Kinderjury. Ze kunnen uit alle boeken die in 2011 zijn uitgekomen drie favoriete boeken kiezen. Kinderen die stemmen maken kans de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2012 toe te kennen! Stemmen kan tot en met 11 mei. Stemformulieren zijn verkrijgbaar in de bibliotheek. Stemmen, leestips opdoen en chatten kan op de website van de Kinderjury. www.kinderjury.nl.

Boekenweek14 t/m 24 maart

Dit jaar is het thema Vriendschap en andere ongemakken. De Bibliotheek heeft voor een boeiende avond de schrijver van het Boekenweekgeschenk uitgenodigd:Vr 23 maart, Tom Lanoye, 19.30 uur ForumImages* *tijd en locatie onder voorbehoud

www.boekenweek.nl

Kikkertiendaagse 21 t/m 30 maartVan 21 t/m 30 maart staat Kikker, de bekende creatie van de schrijver Max Velthuys, centraal in de bibliotheken. Een greep uit onze activiteiten:

Kikker is Kikker (4-6 jr)

Liedjes zingen en voorlezen uit Kikker is Kikker.Kikker voelt zich nutteloos omdat hij niet zoveel kan als zijn vrienden. Gelukkig waarderen zijn vrienden hem om wie hij wel is, namelijk Kikker!Geproduceerd door Noorderpoort School voor de Kunsten.

Wo 28 maart – 16.00 uur, Bibliotheek Selwerd

Duur: 30 minutenEntree: gratis (op vertoon van toegangskaartje) Na afloop ontvangen de kinderen een leuke kleurplaat!

KikkerkleurplatenVoor ieder kind is er een leuke kleurplaat die als ansicht aan ooms, tantes of vriendjes en vriendinnetjes gestuurd kan worden!

Zie voor het volledige programma het programmaboekje. Verkrijgbaar vanaf begin maart in de bibliotheek! www.kikkertiendaagse.nl

Informatie Voor volledige programma-overzichten, actuele informatie en bibliotheekgegevens: www.mijneigenbibliotheek.nl

Page 29: Buurtkrant no 7 feb-april 2012

29

Textielcafé in de Hoogte

5 jaar geleden opende Linda Eilers in Berlijn het eerste naaicafé ter wereld. Het idee wat daaraan ten grondslag lag, was dat mensen net als dat ze naar een internetcafé gaan als ze geen internet hebben, naar een naaicafé konden komen als ze geen naaimachine hadden. Het bleek een gat in de markt, want op vele plaatsen in europa werden er sindsdien naaicafés geopend. Vorig jaar heeft Marinka Pol een dergelijk café geopend in de Hoogte, dat sinds dien elke eerste en derde donderdag van de maand van 19.30 tot 21.30 uur wordt gehouden in het buurtcafé van Christelijk Centrum Groningen aan de Johan de Wittstraat 2. Naast dat je gewoon bezig kunt met je eigen textielproject, worden er ook workshops aangeboden. Het programma is te vinden op www.ccg.nu/textielcafe. Door sponsoring is het mogelijk om gratis van de materialen gebruik te maken en is er zelfs gratis koffie, thee en fris.

KindervakantieclubAl sinds 2008 zien de basisschoolkinderen uit de buurt uit naar de vakanties omdat ze weten dat er dan weer kindervakantieclub is in CCG. Tijdens de vakanties zijn er meestal twee ochtenden waarop de kinderen kunnen komen knutselen en

spelen. Beneden worden alle stoelen uit de kerkzaal gehaald en daarvoor in de plaats wordt er een trampoline, voetbaltafel, tafeltennistafel, sjoelbakken etc. neergezet. Boven kunnen de kinderen aan verschillende tafels knutselen. Ook kunnen ze zich laten schminken en krijgen ze bij alles wat ze doen een sticker voor op hun stickerkaart. Als ze aan het eind van de dag de kaart vol hebben krijgen ze een cadeautje. De eerstvolgende kindervakantieclub is op 28 en 29 februari van 10.00 tot 12.00 uur.

Maandelijks internationaal buffetElke eerste zondag van de maand is er na afloop van de dienst in het Engels een gezellig, lekker en vooral ook internationaal buffet in CCG. Onder de naam Taste & See! schuiven tientallen mensen van over de hele wereld bij elkaar aan tafel om elkaars favoriete recept te proeven. Als je het leuk vindt om ook een keer mee te doen, kom dan met jouw gerecht om 16.00 uur naar de dienst in het Engels aan de Johan de Wittstraat 2.

Page 30: Buurtkrant no 7 feb-april 2012

30

In het najaar van vorig jaar vonden er in de Groninger supermarktbranche vrij snel na elkaar drie opmerkelijke gebeurtenissen plaats:

Na een grondige verbouwing heropende Jumbo op Beren haar deuren, en presenteerde haar klanten een compleet veranderde supermarkt, inclusief ‘muur’ met warme snacks, en zelfs een toilet voor klanten, zodat men er nu dus ook voor de grote boodschap terecht kan; Min of meer tegelijk opende dit supermarktconcern een nieuw filiaal aan de Wilhelminakade; Albert Heijn, die blijkbaar niet achter wilde blijven, opende in diezelfde periode een nieuw filiaal in de Nieuwe Ebbingestraat.

Wat betreft die openingen (dus punt 2 en 3) is een heel groot verschil mij toch wel opgevallen: toen het Jumbofiliaal aan de Wilhelminakade werd geopend, werden zelfs de klanten die in de Jumbo-vestiging van Beren kwamen getrakteerd op een heerlijke amandelstaaf. Iedereen mocht blijkbaar participeren in de feestvreugde. Echter toen ik een paar dagen later toevallig (want ik wist niet eens van de komst van een nieuwe winkel aldaar) langs de zojuist geopende AH-vestiging in de

Nieuwe Ebbingestraat wandelde, en ik uit nieuwsgierigheid eens een kijkje in de winkel wilde nemen, werd mij beleefd doch met klem de toegang geweigerd door een in liftboy-tenue gestoken medewerkster; het openingsfeest was voor slechts een kleine elite van genodigden, en daar hoorde ik dus niet bij.

Dat is nou het verschil tussen Jumbo en Albert Heijn.

Ik zeg wel eens: als ik chagrijnig ben, ga ik gewoon naar de Jumbo toe. Natuurlijk niet om mij daar uit te leven, maar omdat je humeur daar meteen zo lekker van opknapt. Niet dat ik nu chagrijnig ben hoor, maar kan ik voor iemand nog wat meenemen?

Wil

Het Verschil

Page 31: Buurtkrant no 7 feb-april 2012

Redactie Op de HoogteKopij: Hermanstraat [email protected]

Buurtcentrum De BorgBorgwal 90, 9716 GZ Groningen(050) 571 27 15Beheerder: Tjalling Leffers

Buurt- en Speeltuinvereniging De HoogteBorgwal 88, 9712 GZ Groningen(050) 573 01 03Contactpersoon: Anno van Meel

Christelijk Centrum GroningenJohan de Wittstraat 29716 CG Groningen(050) 577 77 57

Wijkpand De HuismeestersCortinghlaan 11Iedere dinsdagmiddag van 15.00 tot 17.00 spreekuur over de renovatie.Telefoon: (050) 365 71 71

De HuismeestersFriesestraatweg 18 9718 NH Groningen(050) 365 71 71 (ma t/m vrij van 8.00 – 17.30 uur)Openingstijden van het kantoorma t/m vr van 8.00 - 17.00 uur

MJD jeugd- en JongerenwerkPieter Kleinhout 06-209 29 [email protected] Kingma (buurtsportwerk)06-294 86 815 [email protected]

BuurtsportwerkNiels [email protected]

SKSG Kinderwerk Esse van der Molen06 49494353 [email protected] Centrum Jeugd en GezinOpvoedondersteuning. Billitonstraat 78/2 Consulent Marije den Daas 06- 131 976 67

Stiel OpbouwwerkCarina van de Witte(050) 577232506-285 386 [email protected] Twitter @CarinaStiel

Stiel VrijwilligerswerkJosephine Hoeksema06-818 54 141 [email protected]

Politie0900-8844Buurtagent Jaap WallingaJeugdagent Fred Wilbrink

Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld(050) 318 00 11 dagelijks 9.00 -17.00 uur en daarbuiten voor noodgevallen, zoals [email protected]

STIP (Steun- en informatiepunt)(050) [email protected] *Vanaf 5 maart: caferuimte Floreshuis, Floresplein 19 maandag t/m vrijdag van 14.00- 17.00 uur

Humanitas MantelzorgondersteuningRenco van Eeken06-838 10 [email protected]

MJDIn De Borg, (050) 571 27 [email protected] Crisissituaties, na 17.00 uur en in het weekend bereikbaar via Sensoor: (050) 526 07 07

Thuiszorg Nait Soezen06-54680105 Dagelijks van 8.30-17.00 uur [email protected] Floresplein 30a

BuurtconciërgeKoos de VriesWerkplek: De Borg(050) 571 27 15

Milieudienst (afval)(050) 367 10 00

Brandweer(050) 3674777

MilieustewardsKars Ottens [email protected] Wally Schepers [email protected]

Loket beheer en verkeer (wijkpost)(050) 367 89 10

Het Ondernemershûs,participatie, werk en ondernemerschapJohan de Wittstraat 159716 CN Groningen(050) 549 25 61

Meldpunt Overlast en Zorg Ma t/m vrijdag tussen 10.00 – 17.00 uur(050) 587 58 85

Buurtwerk OntmoetingMariska Kappert06- [email protected]

31

Staan uw gegevens hier (nog) niet bij of incorrect, laat het ons dan even weten [email protected]

Page 32: Buurtkrant no 7 feb-april 2012