Business-to-business Magazine 2010

52
RABOBANK ALKMAAR CULINAIR PLAZA 2010 BUSINESS-TO-BUSINESS MAGAZINE Dit magazine wordt mede mogelijk gemaakt door:

description

Het B2B Magazine van het Rabobank Alkmaar Culinair Plaza 2010. Een naslagwerk van het evenement, met sponsoren, entertainment en de sponsormogelijkheden voor 2011.

Transcript of Business-to-business Magazine 2010

Page 1: Business-to-business Magazine 2010

RABOBANK ALKMAARCULINAIR PLAZA 2010

BUSINESS-TO-BUSINESS MAGAZINE

Dit magazine wordt mede mogelijk gemaakt door:

Page 2: Business-to-business Magazine 2010

Wat er ook op het menu staat…

WNK is een dynamische organisatie die meer dan ooit nieuwe kansen

aangrijpt en flexibel inspeelt op (markt)ontwikkelingen. Een ondernemende

organisatie. Met maar één doel voor ogen: om mensen optimaal te

ontwikkelen, op de manier die het beste bij hen past, zodat zij kunnen

meedoen in de samenleving.

WNK re-integreert voor UWV, gemeenten en werkgevers. Wij zijn specialist

in het begeleiden en bemiddelen van mensen met een afstand tot de

arbeidsmarkt. Met eigen leerwerkplekken. Met training en scholing.

We denken in kansen en mogelijkheden. Met ruim 1800 medewerkers is

WNK één van de grootste werkgevers in de regio Alkmaar.

In het algemeen: WNK is een ondernemende organisatie, een interessante

samenwerkingspartner. Wat er ook op het menu staat, wij kunnen het

bieden. Nieuwsgierig? Kijk eens op onze website.

Hoofdkantoor:

Hertog Aalbrechtweg 32

1823 DL Alkmaar

T ( 072) 567 88 90

wnk.nl

flexibel n veelzijdig n innovatief

Page 3: Business-to-business Magazine 2010

De tienerjaren ontgroeid en elk jaar meer

volwassen aan het worden; het mooiste

culinaire evenement van Alkmaar gaat een

nieuwe levensfase

in. Bij de afgelopen

19e editie zijn een

aantal veranderingen

doorgevoerd, die het

Plaza klaar hebben

gestoomd voor het

grandioze jubileum in september 2011. Als

commissie kijken wij vol trots terug op het

evenement. Veel positieve reacties hebben we

mogen ontvangen op de nieuwe indeling van

het plein, met de andere opstelling van de

VipLounge, het podium en de deelnemende

restaurants. Ook de invoering van de toegangs-

controle heeft een goed eerste jaar beleefd. Dat

was zonder meer de grootste verandering. Als

commissie hadden wij hier onvoorwaardelijk

geloof in en we zaten dan ook vol spanning op

de uitkomst te wachten.

BetrokkenheidDe betrokkenheid van onze deelnemers, sponsoren en ook de bezoekers bij het Plaza heeft zich dit jaar weer bewezen. Vanaf het moment dat wij als commissie de nieuwe plannen ontvouwden richting de deelnemende restaurants, ontspon zich een positief kritische samenwerking. Eentje die wordt voortgezet naar het vierde lustrum van het evenement. De ‘Bourgondische’ en culinaire hoogstandjes hebben menig bezoeker in vervoering gebracht.

OnmisbaarDit jaar is meer dan ooit gebleken dat de inzet en hulp van sponsoren van evident belang is bij het organiseren van een evenement als het Culinair Plaza. Toen de nood hoog was, bleek de waardering van ondernemers voor het Plaza meer dan aanwezig te zijn. Het cadeau voor de goede doelen is daarmee gered.

Verandering van spijs doet etenDe bijna 10.000 bezoekers hebben een heerlijk evenement kunnen ervaren. Het gewenste effect van meer bewegingsvrijheid om culinair te genieten, is behaald. Het merendeel van de reacties was erg positief; over het entertainment en het geluid, de kwaliteit van de deelnemers en de ongewijzigde, gezellige sfeer.

BriljantDe gewijzigde opzet van het Plaza wordt door de nieuwe commissie het komend jaar verder gepolijst, zodat het briljante evenement in 2011 andermaal fonkelt. Een taak die de nieuwe commissie zonder twijfel uitstekend gaat invullen.

EnergiekTegelijkertijd met het overdragen van het voorzitterschap, komt er ook een einde aan mijn lidmaatschap van de ACP-commissie van de Junior Kamer Alkmaar. Het was gedurende drie jaar een uitgelezen kans om mezelf als Kamerlid te kunnen profi leren, ontwikkelen en het Alkmaarse ondernemersleven in optima forma te beleven. Een tijd en ervaring die mij veel kennis, kunde en inspiratie heeft opgeleverd, maar voornamelijk energie heeft gegeven. Daarom wederom mijn dank aan iedereen die van het Rabobank Alkmaar Culinair Plaza elk jaar weer een groots feest weet te maken. Ik wens de nieuwe commissieleden succes en vooral heel veel plezier bij de organisatie van het volgende Plaza.

Miel Tiebievoorzitter Rabobank Alkmaar Culinair Plaza 2010

ColofonDit is een uitgave van: Commissie Alkmaar Culinair PlazaPostbus 11800 AA AlkmaarE [email protected] www.alkmaarculinairplaza.nl

Teksten en coördinatie:Media Support, AlkmaarVormgeving/druk:Elma Multimedia B.V.Verzending: Nic. Oud Direct MailFotografi e:Rick Akkerman/Picturick

Nawoord van de voorzitter1

Page 4: Business-to-business Magazine 2010

www.cameranu.nl - (0527) 690 404 - Het Spijk 8 - 8321 WT Urk

Kijkt u ook eens naar het groeneregras en de betere prijzen aan deandere kant van het IJsselmeer

U ziet ons niet?

Wij verkopen ook verrekijkers......

210x297_1.pdf 1 6-7-2010 10:59:15

Page 5: Business-to-business Magazine 2010

De organisatie van het Rabobank Alkmaar

Culinair Plaza is in handen van de Junior

Kamer Alkmaar. De Junior Kamer Alkmaar is

onderdeel van JCI Nederland en Junior Chambers

International, een wereldwijd netwerk voor

ambitieuze, ondernemende mensen tot 40 jaar.

De Junior Kamer Alkmaar (JKA) bestaat uit een kleine dertigtal regionale ondernemers met een zakelijke of sociale binding met Alkmaar. Stuk voor stuk gemotiveerde leden, die hun tijd, kennis en energie belangeloos inzetten voor de organisatie van evenementen ten bate van een groot aantal regionale goede doelen. Zelf profiteren de Junior Kamer-leden ook van dergelijke evenementen. Immers, door samen te werken bij de organisatie, ontwikkelen de leden zowel hun persoonlijkheid en leiderschap-capaciteiten als sociale en zakelijke netwerken. Ofwel, ‘Learning by doing’. De samenstelling van de Kamer is om die reden ook zo breed mogelijk. Want door samen te werken met ondernemers uit diverse branches, leer je het meest. Maar het belangrijkste voor de eigen persoonlijke ontwikkeling is dat je letterlijk de handen uit de mouwen steekt en op die manier je maatschappe-lijke betrokkenheid toont.

Het spreekt dan ook voor zich dat Junior Kamer Alkmaar nu al voor het 19e achtereenvolgende jaar het Culinair Plaza initieert. Voor de JKA is het elk jaar een plezier om dit omvangrijke

evenement te organiseren en zo weer veel geld in te zamelen voor de goede doelen. Want dat verdienen ze.

JCI ChallengeNaast het Rabobank Alkmaar Culinair Plaza organiseert de Junior Kamer Alkmaar ook de jaarlijkse JCI Challenge. Op zaterdag 29 mei van dit jaar verschenen meer dan 50 teams aan de start van deze sportieve rally. Ook bij dit evenement staan genieten, samenwerking, maar vooral het goede doel, centraal. Aan het eind van de autodag reikte de JKA een cheque van € 2.500,- uit aan de voedselbank in Broek op Langedijk. Het resterende bedrag hebben de Kamer-leden geïnvesteerd in een verrassing voor stichting De Waerden. Deze Alkmaarse organisatie zet zich in voor mensen met een beperking in Noord-Holland en heeft vervoer nodig om haar cliënten op te halen. Daarom is van het overige sponsorgeld een stationcar gekocht. Meer informatie over de JCI Challenge staat op www.jci-challenge.nu.

Junior Kamer Alkmaar: Handen uit de mouwen voor het goede doel

3

Foto: Esther van der Linden/Rodi Media

Page 6: Business-to-business Magazine 2010

RTC Business Center

24i*nl

* kantoorruimte & flexplekken

* vergaderfaciliteiten & lounge

* receptie-, telefoon- & postservice

* secretariaat & bedrijfsadministratie

* telefoon: 072-5143543

* internet: www.24i.nl/rtc

ROOM FOR INNOVATION

minds for inspiration

Page 7: Business-to-business Magazine 2010

Als gastheer van het Rabobank Alkmaar Culinair

Plaza 2010 had culinair optimist Willem Kaspers

de eer om het evenement te openen. „Het

Plaza is een cadeau voor Alkmaar. Iets wat we

gezamenlijk krijgen en gezamenlijk beleven. En

zo voelde dit afgelopen Plaza ook.”

„Toen ik 19 jaar geleden door de toenmalige Junior Kamerleden gevraagd werd mee te doen aan een nieuw culinair evenement vroeg ik me af: is Alkmaar daar wel geschikt voor? Op culinair gebied stond Alkmaar toen heel anders op de kaart als nu. Maar ik vond ik de uitnodiging een hele eer en door de juiste mix van deelnemers werd de eerste Alkmaar Culinair Plaza een succes.

Nu, 19 edities later, is het nog altijd een fantastisch evenement! Dankzij het goede entertainment, de heerlijke hapjes en drankjes en vooral het homogeen samenzijn, is het door de jaren heen meer een cultureel culinair plaza geworden. Alle ingrediënten voor succes zijn hier met elkaar verbonden.

Hoewel ik de eer had om het Plaza te openen, kunnen ook de bedrijven trots zijn op hun bijdrage. Dit evenement vormt namelijk een fantastische gelegenheid om meer naamsbekendheid te

krijgen. In plaats van te ‘sponsoren’, maken zij reclame. Het is juist de Junior Kamer die de goede doelen sponsort. Net als voorgaande jaren hadden de Junior Kamerleden het Plaza weer uitstekend georganiseerd. Vooral het invoeren van entreebewijzen vond ik een goede zet. Dit maakt het Plaza aantrekkelijker en wordt er nog meer nadruk gelegd op het culinaire aspect.

En natuurlijk mijn complimenten aan de deelnemende restaurants. Wat een passie! Zelf heb ik negen keer meegedaan en weet wat voor werk het is. Ik vind het enorm knap dat er in zo’n beperkte ruimte zoveel culinaire hoogstandjes verkrijgbaar zijn. Alkmaar wordt steeds meer een culinaire stad en het Plaza heeft hier een grote invloed op.

Maar het hoogtepunt van het Plaza is voor mij toch wel de sfeer. Die is geweldig en ik wilde dat we die vaker konden creëren. Kijk iedereen op de foto’s eens genieten en lachen. Iedereen voelt zich hier thuis. Dat ene weekend per jaar is Alkmaar net één grote familie met het Waagplein als gezellige huiskamer. Hoewel die huiskamer bijna uit zijn voegen barst, kan ik me geen betere locatie voorstellen. Het Waagplein is wereldberoemd door de kaasmarkt, maar het historische Plaza heeft bij mij een goede tweede plek.’’

Willem Kaspersoud-eigenaar van café-restaurant De Vestibule

Alle ingrediënten voor succesNawoord van Willem Kaspers

5

Page 8: Business-to-business Magazine 2010

HANOS Internationale Horeca Groothandel richt zich op de levering van food, non-food en versproducten aan diverse segmenten in de horeca. HANOS bezorgt door heel Nederland en heeft het gehele logistieke traject in eigen beheer. In onze fraai ingerichte zelfbedie-ningsvestigingen vindt u een uitgebreid, scherp geprijsd assortiment! Bij HANOS staat het belang van de klant voorop. Een persoonlijke benadering met een groot gevoel voor service, daar gaan wij voor!

www.hanos.nl

Wij heten u graag welkom in de wereld van HANOS!

ad_culinair_plaza_18x13,2cm_b_to_b.indd 1 05-07-2010 08:24:03

Kennisleider in beveiliging

securitas.nl

Securitas is met ruim 260.000 medewerkers in 40 landen wereldwijd kennisleider in beveiliging. In Nederland bieden ruim 5.600 Securitas-medewerkers onze klanten – en hún klanten – in elk segment specifieke beveiligingsoplossingen. De Securitas-medewerker is hierin essentieel. Ons doel als actieve beveiligingspartner: 24/7 een veilige werk- en leefomgeving voor mensen en organisaties.

15622 Securitas_Adv_180x132.indd 1 29-06-10 11:07

Page 9: Business-to-business Magazine 2010

Stichting Respijtzorg AlkmaarHet Respijthuis in Alkmaar geeft mensen die langdurig ziek zijn tijdelijke en volledige verzorging op maat in een warme en huiselijke omgeving, zodat de mantelzorger even vrijaf heeft. Er zijn vier luxe logeerkamers beschikbaar. De 45 vrijwilligers zorgen ervoor dat er 24 uur dagelijkse basiszorg aanwezig is. Het Respijthuis is op 26 augustus jl. feestelijk geopend. Met de bijdrage van het Alkmaar Culinair Plaza wil de stichting de grote tuin verder inrichten.

Rolstoelsportvereniging V.I.O.S. ‘82 AlkmaarRolstoelsportvereniging V.I.O.S. ’82 uit Alkmaar is een vereniging voor mensen met een lichamelijke handicap, die hockey of basketbal spelen. V.I.O.S. ’82 is de enige rolstoelsportvereniging van Noord-Kennemerland. De vereniging telt veertien basketballeden en tien elektrisch hockeyleden, die met hun teams wedstrijden spelen in verschillende landelijke competities.

Make a MemoryStichting Make a Memory vervaardigt foto’s voor familie van ernstig zieke, stervende of overleden baby’s vanaf 24 weken zwangerschap en kinderen tot en met 16 jaar. Vakkundig vervaardigde foto’s bieden in een later stadium een mooie herinnering en vaak ook troost bij de verwerking van verdriet. Stichting Make a Memory verzorgt graag deze steun in waarschijnlijk de moeilijkste periode uit een mensenleven.

Stichting HulphondVoor veel mensen met een lichamelijke beperking kan een hulphond uitkomst bieden. De hulphonden zijn speciaal getraind om te assisteren bij bepaalde handelingen, maar bieden ook steun en vriendschap. Stichting Hulphond leidt honden op, plaatst ze bij cliënten en zorgt voor begeleiding en nazorg. De sponsorgelden van het ACP gaan naar drie Alkmaarse hulphonden en hun baasjes.

Stichting Gehandicapten-disco AlkmaarDe stichting Gehandicaptendisco bestaat 8 jaar en organiseert maandelijks een discoavond voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Voor deze kwetsbare groep mensen zijn er slechts weinig uitgaansmogelijkheden. Elke eerste zondag van de maand organiseert de stichting in nachtclub Extase een speciale discoavond. Met de bijdrage van het ACP kan de stichting entertainment inhuren om de avonden extra geslaagd te maken.

Stichting AbajoStichting Abajo organiseert activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. De organisatie zorgt er met vrijwilligers voor dat mensen met een verstandelijke beperking hun sociale netwerk kunnen verbeteren. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een dagje golfen, een kookworkshop, een beautydag, concerten of feesten.

Goede doelen7

Page 10: Business-to-business Magazine 2010

de prettigste software...

De prettigste software voor relatiebeheer en CRM

Geoptimaliseerd voor moderne organisaties die nationaal of internationaal actief zijn.

Overzicht en gemak door helicopterview op gegevens.

Comfortabel compleet, van relatiebeheer tot CRM.

Zie www.archie.nl of bel 0299-411800

www.excluton.com

Postbus 74, 6650 AB Druten | Waalbandijk 155, 6651 KD Druten

T +31 (0)487 - 51 62 00 | F +31 (0)487 - 51 38 45 | E [email protected]

INDUSTRIEWEG 135145 PD WAALWIJKTHE NETHERLANDS

TEL. +31(0)416 379290FAX +31(0)416 373631

[email protected]

WWW.FRESH-PRODUCE.NL

IMPORT - EXPORT

FRUIT AND VEGETABLES

Page 11: Business-to-business Magazine 2010

Stichting Kinderboerderij “De Ark”Kinderboerderij De Ark in Bergen ligt naast mytylschool De Ruimte en kinderhuis Heliomare Wonen. Deze organisaties richten zich op kinderen met een lichamelijke of meervoudige handicap. Op de kinderboerderij is een variatie van dieren aanwezig, zoals herten, schapen, geiten, pony’s, konijnen en het nodige pluimvee. De kinderen zoeken dagelijks hun troost bij de diertjes. Onder toezicht van vrijwilligers of eigen begeleiders, kunnen ze de dieren voeren, aaien of verzorgen. Om te voorkomen dat de geiten uit de boerderij ontsnappen, zal er met hulp van het ACP een nieuw hek worden geplaatst.

Hospice AlkmaarHospice Alkmaar biedt aan mensen die ongeneeslijk ziek zijn gastvrijheid, begeleiding, verzorging en een plaats waar ze zich kunnen voorbereiden op hun sterven. Hospice Alkmaar streeft er naar de laatste levensfase van haar gasten zo leefbaar en waardig mogelijk te laten verlopen. Hiervoor zijn 24 uur per dag verpleegkundigen/verzorgenden aanwezig die verantwoordelijk zijn voor deskundige zorg en begeleiding. Daarnaast is er een aantal zorgvrijwilligers die de verpleegkundigen helpen bij de werkzaamheden, maar ook ingezet worden om met de gasten naar buiten te gaan, samen de krant te lezen of er gewoon te zijn voor iemand. De bijdrage van het ACP zal worden gebruikt om de kamers te voorzien van nieuwe radiosets en wellicht nieuwe televisies.

Lijn 5 Noord-HollandBij Lijn 5 wonen kinderen die uit huis geplaatst zijn. Omdat het lidmaatschap van een sportclub vaak niet mogelijk is voor deze kinderen en de organisatie ze graag wat lichaamsbeweging biedt, willen ze met de ACP-bijdrage een trampoline voor in de tuin aanschaffen.

Goede Doelen 2010 (vervolg)

Bosgroet 33 en 17 Zuid-ScharwoudeOp de Bosgroet wonen 10 mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Zij wonen begeleid zelfstandig, huren de woningen zelf en betalen de vaste lasten ook allemaal zelf. De bewoners leven van een uitkering en steunen voor extraatjes op sponsors en giften. Met het sponsorgeld van het ACP wordt een nieuwe tuinset gekocht.

Basisschool het KleurenorkestBasisschool het Kleurenorkest in Limmen geeft onderwijs volgens het concept ‘Natuurlijk Leren’, dat door steeds meer bestuurders en onderwijsdeskundigen wordt omarmd. De school staat onder leiding van een aantal enthousiaste mensen, die niet práten over vernieuwing in het onderwijs, maar het gewoon doen. De school telt nu zeventig leerlingen en er staan er bijna twintig op de wachtlijst. De school heeft inmiddels erkenning gekregen van de overheid, maar moet het komende schooljaar nog sterk steunen op bijdragen van sponsors en giften om onder andere de huur en salarissen te kunnen betalen. De Plaza-bijdrage is dan ook zeer welkom.

JOL JeugdstadJOL (Jeugd Onder Leiding) organiseert elk jaar in de laatste twee weken van de zomervakantie op diverse locaties in Alkmaar een festijn voor kinderen van zes tot en met 12 jaar. De kinderen kunnen hutten bouwen, spelletjes spelen, knutselen, speurtochten doen en nog veel meer. De mensen van JOL steken graag de handen uit de mouwen. Tijdens het Culinair Plaza werken zij bergen afwas weg. Ook dit jaar bemannen weer een groot aantal volwassen vrijwilligers de afwasstraat van het ACP. Ze zijn herkenbaar aan hun speciale shirts die dit jaar zijn gesponsord door BorduurBedruk.biz. Projectleider Ronald Gunst van het JOL is onlangs extra in het zonnetje gezet: hij heeft voor zijn werk een lintje van de koningin ontvangen.

9

Page 12: Business-to-business Magazine 2010

Alkmaar • Almere • Amersfoort • Amsterdam • Den Helderwww.hlb-schippers.nl

AlkmaarJames Wattstraat 19, 1801 GA AlkmaarT (072) 514 20 70E [email protected]

Ondernemerszoals u

Keesomstraat 10G

1821 BS ALKMAAR

T: 072-5629730

F: 072-5629731

E: [email protected]

W: www.prnbv.nl

INVENTOR BUSINESS PARK ALKMAAR

ACCOUNTANCY ADMINISTRATIEVE DIENSTVERLENING FISCALE BEGELEIDING EN ADVISERING

’Kooimeerstaete’

Louise Henriëttestraat 25, 1814 XC Alkmaar

Telefoon 072 - 5112527, Fax 072 - 5157741

E-mail [email protected]

accountancyadministratieve dienstverleningfiscale begeleiding en advisering

‘Kooimeerstaete’

Louise Henriëttestraat 25

1814 XC Alkmaar

Telefoon 072 - 5112527

Fax 072 - 5157741

E-mail [email protected]

www.snijderincasso.nl • [email protected]

I n c a s s o e n G e r e c h t s d e u r w a a r d e r s

Wij zetten niemand voor aap om uw geldte krijgen.

Page 13: Business-to-business Magazine 2010

De afgelopen drie jaar was Rabobank

Alkmaar e.o. naamgever van

het Culinair Plaza. Hoe heeft de

Rabobank dit ervaren en wat vindt zij

van het Plaza?

,,Als naamgever hebben wij het Plaza de afgelopen drie jaar heel positief ervaren’’, vertelt Jacqueline Haasnoot, medewerker van de afdeling Marketing & Communicatie. ,,Het eerste jaar zagen we dat de mediapartners er wat moeite mee hadden om het evenement als het Rabobank Alkmaar Culinair Plaza te zien, maar na wat opstartperikelen zijn de twee opvolgende jaren zeer goed verlopen.’’

Relaties ontvangenDe Rabobank is erg te spreken over de nieuwe insteek van het Plaza. ,,De Junior Kamerleden hebben het imago aangepakt, waardoor de nadruk meer op het culinaire aspect is komen te liggen.’’ Ook is zij erg te spreken over de invoering van de toegangskaarten. ,,De zeer grote belangstelling voor kaarten vooraf tekent de populariteit en het belang van het evenement.’’ Maar het grootste voordeel vond zij nog wel dat het plein hierdoor ook beter toegankelijk was, waardoor de Rabobank haar relaties goed kon ontvangen.

Het uitnodigen en ontvangen van relaties is één van de redenen dat de Rabobank het Plaza sponsort. ,,Het Plaza is een prima plek om onze klanten in een informele setting te spreken en wij bieden hen graag een hapje en drankje aan in de VIP-tent. Dat waarderen onze relaties, want de opkomst is altijd erg hoog.’’

SponsorbeleidDe sponsoring van het Plaza past goed binnen het sponsorbeleid van de Rabobank. ,,Bij het toewijzen van sponsoring letten we op een aantal zaken. De Rabobank staat voor lokaal, dichtbij en betrokken. Dat willen we terugzien in het evenement en dat gaat goed op voor het Plaza. Hier komt heel Alkmaar bij elkaar en de lokale ondernemers zijn erg betrokken. Ook is de opzet goed en dat de opbrengst naar goede doelen gaat, maakt het Plaza helemaal een prima evenement om mede mogelijk te maken!’’

Omdat het sponsorcontract eind 2010 afl oopt, evalueert de bank het verloop met de Junior Kamer. ,,Wat daar uit komt, kan ik nog niet zeggen, maar we hebben met veel plezier met de Junior Kamer samengewerkt en gaan zeker over de toekomst praten. Het Rabobank Alkmaar Culinair Plaza leeft enorm in Alkmaar en wij dragen het een warm hart toe.’’

Prima ontmoetingsplaats voor de Rabobank 11

Page 14: Business-to-business Magazine 2010

Middenweg A1 • 1703 RA Heerhugowaard • T 072 57 57 120 • www.intragroen.nl

Intratuin Groenprojectenvoor tuinaanleg,'verrassend anders'

I N T R A T U I N G R O E N P R O J E C T E N

Laat u inspireren door de talloze mogelijkheden met betrekking tot de aanleg en het onderhoud van uw tuin door Intratuin Groenprojecten. Onze professionals staan voor u klaar!

Haal méér uit uw website!

www.trefnet.nl »

Page 15: Business-to-business Magazine 2010

The House of Villeroy & BochRitsevoort 71811 DM Alkmaartelefoon 072 5129932e-mail: [email protected]

www.aantafelalkmaar.nl

Openingstijdenmaandag 13.00 tot 18.00 uurdinsdag t/m vrijdag 10.00 tot 18.00 uurzaterdag 10.00 tot 17.00 uurkoopzondag 13.00 tot 17.00 uur (1e zondag v.d. maand)

Innovatie en Elegantie in

Tafelcultuur

Page 16: Business-to-business Magazine 2010

Laanenderweg 47a 1812 PW AlkmaarT 072 540 00 00 [email protected]

www.reclamo.nl

Laat ‘t tot stand komen

Stands Showrooms Interieurs 3D communicatie op groot formaat Reeds 75 jaar actief in het ontwerpen en realiseren van:

Bel voor een vrijblijvende afspraak

072-5272060

www.robbertsnotariskantoor.nl

Eerlijk advies

Behapbare

prijzen

Page 17: Business-to-business Magazine 2010

Ontspannen op het Plaza

De Junior Kamer en de deelnemende restaurants

hebben weer voor een succesvol Rabobank

Alkmaar Culinair Plaza gezorgd. Maar zonder

sponsors was dit Alkmaarse evenement niet

mogelijk geweest. En het Plaza heeft nogal

wat sponsors! De hoofdsponsors waren dit jaar:

Reststoffen Centrale Alkmaar, WNK Bedrijven, De Boer Tenten, Dékavé Media Groep, CameraNU.nl en 24i Groep.

24i Groep en Cameranu.nl zijn dit jaar voor het eerst hoofdsponsor. ,,Om onze naamsbekendheid en marktpositio-nering te verbeteren’’, legt Hans Disch van 24i Groep uit. Ook zag hij het als een vorm van relatiemanagement. De goede doelen en reclamemogelijkheden motiveerden Wilco de Vries van CameraNU.nl om hoofdsponsor te worden. ,,Of onze naams-bekendheid is toegenomen is moeilijk meetbaar, maar volgend jaar doen we het weer, zodat de bezoekers onze aanwezigheid nogmaals zien’’, aldus Wilco. 24i Groep heeft zijn hoofddoelen behaald. Hans: ,,We zijn nu een stuk bekender bij de Alkmaarse ondernemers en onze relaties vonden het leuk om uitgenodigd te

worden. Of dit meer klandizie oplevert, weet ik nog niet. Maar ik heb zeker interessante contacten opgedaan en hoop volgend jaar weer van de partij te zijn.’’

Dat komt Henk van Eijk van WNK Bedrijven bekend voor. Vorig jaar was WNK voor het eerst hoofdsponsor en dat beviel zo goed dat het sponsorschap zonder twijfel werd verlengd. ,,We willen onze naamsbekendheid vergroten en ons tussen de ondernemers in de markt zetten’’, vertelt Henk. ,,Voor het bedrag van hoofdsponsor krijg je zoveel meer dan voor het bedrag dat je betaalt aan een advertentie in een krant. Zo hebben we veel aandacht gekregen op het evenement en in de advertenties én ben ik zelfs op tv geweest. Het hele evenement zien wij als uitstekende gelegenheid om op informele wijze contacten te leggen en te onderhouden.’’

Gasten ontvangenKees de Groot is lid van de Junior Kamer en voor het derde jaar hoofdsponsor. ,,Eerst met C.A. de Groot en dit jaar met Reststoffen Centrale Alkmaar, want ik wil de naam van ons bedrijf aan het mooiste evenement van Alkmaar koppelen. In het begin sponsorde ik voornamelijk voor de promotie, maar nu zie

Reststoffen Centrale Alkmaar

www.rcalkmaar.nl

Reststoffen Centrale Alkmaar

Hoofdsponsors15

Page 18: Business-to-business Magazine 2010

Culinair arbeidsconflict?

Alkmaar’s specialist in arbeidsrecht

Tel. 072 - 54 11 070 www.amkoopman.nl

HEEFT U EEN GEZELLIG CULINAIR PLAZA GEHAD?

Ongetwijfeld heeft u genoten van de heerlijke hapjes en drankjes. De tijd is omgevlogen en u heeft mogelijk niet alles gedaan wat u had willen doen. Eigenlijk kan dit worden vergeleken met een juiste personeelsbezetting bij organisaties. Veel ondernemers zijn in de praktijk namelijk veel energie en tijd kwijt aan het hebben van een juiste personeelsbezetting. Wij beloven u dat wij deze personele hindernis voor u wegnemen. Zo kunt u zich op uw kerntaken richten!

Luba Uitzendbureau is één van de grootste arbeids-bemiddelaars in Nederland. Luba bemiddelt medewerkers tot en met mbo-niveau in de industriële en logistieke sector. Wij combineren kwaliteit, persoonlijke benadering en kennis van de lokale arbeidsmarkt voor werkgevers en werknemers. Doordat wij referenties natrekken, bent u verzekerd van betrouwbare kandidaten waarmee een juiste personeelsbezetting gegarandeerd is.

Met elf vestigingen in Noord-Holland kennen wij de lokale arbeidsmarkt als geen ander. En dat is gunstig voor u! Geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen? Surf dan naar www.luba.nl of bel (0800) 22 464 22. Wij staan het gehele jaar voor u klaar!

Inlichtingen 072 540 40 30

Bufo CalamitaBoekelermeer

Page 19: Business-to-business Magazine 2010

ik het als relatienetwerkevenement. Dankzij mijn sponsorpakket kon ik veel gasten op het Plaza ontvangen en dat werd erg gewaardeerd. Ik was dan ook zo door mijn toegangskaarten heen!’’

Ook Loek Dingerdis van Dékavé Media Groep maakt deel uit van de Junior Kamer. Regionale betrokkenheid is de hoofdreden dat Dékavé het Plaza al vanaf het begin af aan sponsort. Loek: ,,Alkmaar is ons belangrijkste werkgebied en de opbrengst van het Plaza gaat naar goede doelen. Daarbij vind ik het een leuk evenement waar ik graag mijn relaties voor uitnodig.’’

Barbara Kalksma van De Boer Tenten is ook vanaf het begin af aan betrokken bij het Rabobank Alkmaar Culinair Plaza. Eerst als partner en nu voor het tweede jaar als hoofdsponsor. ,,Als Alkmaars bedrijf kunnen we hier niet ontbreken. Wij nodigen relaties uit, maar de meeste kaarten gaan naar het personeel. Het Plaza hoort bij ons bedrijf. We hebben er zo’n band mee opgebouwd en steunen ook graag de goede doelen. Op vrijdag komen al onze medewerkers hier. Dan lijkt het wel een perso-neelsborrel’’, lacht Barbara.

Beter begaanbaarDoor de nieuwe insteek was de VIP-tent dit jaar alleen toegankelijk voor de hoofdsponsors. Ook waren de entreekaarten ingevoerd. Henk van Eijk stelde dit zeer op prijs. ,,Het Plaza is een waardevolle gebeurtenis voor ons bedrijf. In de tent kon ik prettig gesprekken voeren en was het buffet perfect geregeld. Daarbij was het plein nu beter begaanbaar en lag de nadruk meer op het culinaire aspect. Hierdoor vond ik de sfeer zelfs nog beter dan de vorige keer.’’ Kees de Groot vond het vrijdag prima in de tent, maar de andere dagen te rustig. ,,Toen was het plein veel gezelliger’’, vond hij. Ook Wilco de Vries gaf de voorkeur aan het plein, maar vond de tent een prima schuilplaats tijdens de regen. Volgens Loek Dingerdis heerste er dankzij de kaarten een meer ontspannen sfeer en kwamen mensen ondanks de regen toch opdagen. Voor Hans Disch was het afgelopen Plaza zijn allereerste, maar zeker niet zijn laatste. ,,Ik vond het geweldig! De sponsorborrel was nat, maar heel gezellig. De organisatie was goed en de toegangskaarten maakten het juist specialer om relaties uit te nodigen.’’ Ook Barbara Kalksma is tevreden over hoe de toegangskaarten hebben uitgepakt: ,,Zo blijkt maar weer hoe het Plaza zich op de kaart heeft gezet.’’

Hoofdsponsors (vervolg)17

Page 20: Business-to-business Magazine 2010

DE BESTESCHADEVERZEKERAARVAN NEDERLAND

Culinair genieten op

het Waagplein mede

mogelijk gemaakt door

de ’smaakmakers’

onder de verzekeraars!

www.nh1816.nl

KNS Automatisering levert complete en betrouwbare IT oplossingen

voor het midden- en kleinbedrijf. Neem bijvoorbeeld onze geïntegreerde

spraak/data oplossingen, waarmee u direct slimmer kunt (samen)werken.

Wilt u eff ectiever kunnen werken?

Wilt u meer weten?

U kunt ons bereiken via 020-40 80 971 of [email protected] Automatisering • Pleimuiden 16 d, 1046 AG Amsterdam • www.kns.nl

DE CULINAIRE VLEESPRODUCENT VOOR DE PROFESSIONELE

HORECA

OOK VOOR ÉCHT BIOLOGISCH VLEES UIT NOORD HOLLAND

Meer informatie: www.primemeat.nl

multituinerie

BERGERThuis in uw tuin

KENNEMERSINGEL 17-18 ALKMAAR072 - 512 17 09

Voorjaars-beurt tuin:

Bel nu voor een afspraak.

Vooraf prijsopgave.prijsopgave.

DE specialist in:

• Tuinaanleg

• Tuinonderhoud

• Sierbestrating

• Snoeiwerken

• Alle hekwerken

• Schuttingen

Page 21: Business-to-business Magazine 2010

Net als alle bezoekers hebben ook de partners

van het Rabobank Alkmaar Culinair Plaza

bepaalde verwachtingen van het evenement.

Wat vonden ze van de laatste editie, waarom

sponsoren zij het Plaza en levert hun

aanwezigheid hen nog iets extra’s op?

De partners zijn het unaniem eens: het 19e Plaza is met vlag en wimpel geslaagd. Betty Tiktak van Rodi Media: ,,Het was weer erg leuk. Tijdens de sponsorborrel was het wel slecht weer,

maar we hebben weer heel wat relaties gesproken. Het is echt een evenement waar iedereen elkaar treft.’’ Maarten Schiphorst van Media Support noemt het zelfs ‘een Alkmaar onderonsje’: ,,Een leuke combinatie van bekenden en zakelijke relaties

waar contacten op een ontspannen manier worden bevestigd. Het afgelopen Plaza was zo als altijd erg gezellig en ik heb weer

heerlijk gegeten.’’ Ook Piet de Geus van De Geus Bouw ontmoet graag bekenden op het Plaza. ,,Er zijn veel ondernemers op de vrijdagavond, onder wie bestaande relaties. Voor mij draait het Plaza om de goede doelen, netwerken en gezelligheid.’’

Nadruk op culinairOmdat er veel genetwerkt wordt, nodigen de partners graag eigen relaties uit. ,,Ik krijg altijd positieve reacties op de uitnodigingen en de invoering van de toegangskaarten versterkte dit effect’’, vertelt Piet de Geus van De Geus Bouw. Vooral Owen Prins van Securitas is erg blij met deze invoering. ,,Voor de veiligheid dring ik al jaren aan op een gereguleerde in- en uitstroom op het plein. Sommigen waren bang dat het minder bezoekers zou trekken, maar nu gaan mensen bewust heen en

was er meer ontspanning.’’ Roel Hopman van Brand Bier is in tweestrijd: ,,Hoewel de invoering de culinaire beleving stimuleert, vormt het ook een belemmering voor de nieuwsgierigen die even wat willen drinken op het Plaza. Dat is jammer, want anders zouden ze blijven hangen en nemen dan ook een hapje.’’ Michiel van Overbeek van Elma Multimedia vindt de kaartinvoering juist een meerwaarde bieden. ,,De nadruk ligt hierdoor meer op het exclusieve en culinaire.’’ Ook de nieuwe insteek om sponsors aan deelnemers te koppelen beviel hem goed. Michiel: ,,Zo hadden we een eigen plek en konden we makkelijk uitleggen waar we waren. Dat willen we volgende jaar weer.’’

‘Een Alkmaar onderonsje’

‘Nadruk op het exclusieve en

culinaire’

Gezellig netwerken voor het goede doel19

Page 22: Business-to-business Magazine 2010

www.stammishorecaverhuur.nl

Balans Schoonmaak- en bedrijfsdiensten is een professionele organisatie

met een uitgebreid dienstenpakket. Van industriële reiniging en moderne

interieurverzorging tot alle denkbare bedrijfsdiensten, zoals kantinediensten,

gevelreiniging en reiniging bij oplevering.

Goede communicatie en flexibiliteit, maar ook betrouwbaarheid en

professionaliteit. Balans is een betrokken partij die meedenkt, adviseert,

initiatieven toont en daarbij de schoonmaakeisen van de opdrachtgever

altijd centraal stelt. Balans werkt planmatig en doelbewust, en zorgt voor

frequente statuscontroles. De lat ligt altijd hoog en het streven naar een

meer dan gemiddelde kwaliteitsnorm is standaard.

Breng BALANSin uw bedrijf

Balans werkt op basis van

verregaand partnership om zo het

beste resultaat te kunnen bereiken.

Aan deze visie dankt Balans een zeer

divers en groeiend klantenbestand.

Balans schoonmaak- en Bedrijfsdiensten

Bovenweg 30 1834 ce st Pancras

(072) 540 00 66 [email protected] www.Balansschoonmaak.nl OSB+ - gecertificeerd

541666_MED.indd 1 21-07-09 11:48

inclusief gratis helpdesk en support,eenvoudig Nederlandstalig CMS, hosting en doorontwikkeling.

*prijs per jaar, exclusief BTW en grafisch ontwerp.

Ziber maakt het makkelijk

€ 144,-

€188,-

Ziber Standaardsitelite®

Ziber Webbly®

Goedkoopste website met CMSwww.standaardsitelite.nl

www.webbly.nl

Design website met CMS

NIEUW WONEN IN EEN OUDE STAD

WWW.SCHELPHOEK.NL

IN EEN OUDE STAD PROFITEER NU... VERKOOPGARANTIE UITGEBREID NAAR 100%

Geniet van het levendige van de stad. Geniet van het nieuwe wonen in plan Schelphoek.

10445_adv schelphoek_88x132.indd 1 06-10-2010 13:47:26

Page 23: Business-to-business Magazine 2010

Goede doelenVoor bijna alle partners vormt het steunen van de goede doelen een grote motivatie om het Plaza te sponsoren. Ingrid Groot van Villeroy & Boch begon drie jaar geleden met sponsoren voor de naamsbekendheid. ,,We zijn trots dat ons servies op tafel staat.

Dit straalt kwaliteit en klasse uit. Tevens steunen we hierbij het goede doel.’’, vertelt ze. Evelyn Zandstra van Archie: ,,Natuurlijk willen we graag onze naamsbekendheid vergroten, maar we koppelen Archie ook graag aan het steunen van goede doelen. Dat vinden we een prachtige gedachte.’’ Carla Geels

van Geels Evenementen vindt het Plaza een van de leukere evenementen voor goede doelen in de omgeving. ,,Je ziet dat iedereen zich samen inzet voor het goede doel. Dat is de kracht van het Plaza en dat creëert die geweldige sfeer.’’

‘We krijgen volop media-

aandacht’

‘Een van de leukere

evenementen in de regio’

Volop media-aandachtHoewel Maarten Schiphorst puur voor de gezelligheid komt, heeft zijn aanwezigheid hem wel eens opdrachten opgeleverd. Ook Betty Tiktak ondervindt dat: ,,We halen er altijd wel wat uit. Niet alleen via contacten op het Plaza, maar ook via de advertenties en links op internet.’’ Loek Beemster van Hanos Amsterdam is erg te spreken over de wijze waarop de organisatie de sponsors in beeld brengt. ,,Veel breder en vaker dan andere events die we sponsoren. We krijgen volop media-aandacht in

verschillende uitingen en na afloop hebben we een evaluatie. Voor ons is het Plaza een uitstekend evenement om naamsbekendheid bij de Noord-Hollandse horecaondernemers te genereren. Dankzij onze aanwezigheid weten zij dat we ook in Alkmaar bezorgen.’’ Voor Roel Hopman weegt

het culinaire aspect zwaar mee. Roel: ,,Brand is ons premium bier bij culinaire activiteiten en door het Plaza te sponsoren willen we het culinaire aan Brand koppelen.’’

Gezellig netwerken voor het goede doel(vervolg)

21

Page 24: Business-to-business Magazine 2010

ConnectingBusinessElma Multimedia B.V.Keizelbos 11721 PJ Broek op LangedijkTelefoon: +31 226 33 16 00Fax: +31 226 33 16 01E-mail: [email protected]: www.elma.nl

ZoekmachineOptimalisatie

Elma Multimedia is sinds jaar en dag de betrouwbare partner in het uitgeven van het Regio Alkmaar Magazine. Diezelfde partner kunnen wij ook zijn voor uw vindbaarheid op het internet

U wilt uw bedrijf beter vindbaar maken in de reguliere zoekresultaten van Google? Met de diensten van Zoekmachine.net kunt u dit zeer eenvoudig bereiken. Zoekmachine.net heeft de ervaring en de tools in huis om uw (bedrijfs)website hoog in de zoekresultaten te laten verschijnen.

Kijk voor meer informatie op www.zoekmachine.net of bel 0226-331600en vraag naar Robbert Rosdorff

Page 25: Business-to-business Magazine 2010

Sinds de eerste editie van het Alkmaar Culinair

Plaza in 1992 steekt Lex Brüggemann de

organisatoren van het evenement elk jaar in een

net pak. Deze keer zagen de heren er verrassend

anders uit. ,,We hebben twee modestijlen

gecombineerd, wat een oorspronkelijk effect

geeft’’, vertelt Lex Brüggemann. ,,Een leuk jong

colbert met een ruige jeans, aangevuld met

een trendy shirt met leuk contrast in kraag en

manchet.’’

Lex Brüggemann sponsort het Culinair Plaza graag. ,,Wij hebben een echt origineel Alkmaars bedrijf met een vestiging in de binnenstad aan de Langestraat 31. Het ACP is ook prachtig gesitueerd in de binnenstad en dat zorgt voor mooie promotie van Alkmaar én de winkels. Daarnaast kunnen wij ons helemaal vinden in de goede doelen die worden gesteund: het Plaza betekent elkaar helpen, iets extra’s voor elkaar doen.’’

Minder formeel Editie 2010 was volgens Lex Brüggemann een geslaagd feest. ,,De reacties waren bijzonder positief. Ook wat onze kleding betreft. Omdat de organisatie van het Plaza zich moderniseerde, vond ik dat we met de kleding daarin mee moesten gaan. In tegenstelling tot vorig jaar, toen de heren een net kostuum aan hadden, droegen ze nu een minder formele outfit. Het geheel had de uitstraling van vrijetijdskleding met een aparte twist. Daarbij haakten we in op de actuele mode.’’

Als gegotenDe colberts waren op maat gemaakt. ,,Dat kan ook eigenlijk niet anders, met zo’n uitgebreide groep mannen waarin alle maten voorkomen. De mannen voelden zich zodoende erg

prettig in hun kleding. De reactie van de vrouwen was het mooist. De dames waren blij verrast dat hun mannen er zo opvallend leuk uitzagen.’’ Lex Brüggemann heeft in de periode na het ACP al diverse klanten in zijn winkel ontvangen die ook wel zo’n colbert wilden. ,,Dat is geen enkel probleem. De colberts worden gemaakt via onze eigen maatwerkservice en zijn binnen drie tot zes weken klaar.’’ Hoe de organisatoren van het Alkmaar Culinair Plaza er in 2011 bijlopen zal nog even geheim blijven; die outfit zal in ieder geval weer een Lex Brüggemann-label hebben.

Modern Plaza, moderne outfits23

Foto: Esther van der Linden/Rodi Media

Page 26: Business-to-business Magazine 2010

24

Sponsorinformatie

Alkmaar Culinair Plaza 2011

PAKKET KEUZE HOOFDSPONSOR HOSPITALITY ARTIESTEN ADVERTENTIE BASIS VRIENDENSponsorbedrag 1 jaar € 9.000,= € 4.500,= € 4.500,= € 1.500,= € 750,= € 250,=of 3 jaar € 7.500,= € 3.750,= € 1.250,= € 650,=Maximum aantal sponsors Maximaal 8 Maximaal 8 Onbeperkt Onbeperkt OnbeperktAlgemene kenmerken Totaal 60

VIP-kaartenTotaal 30

VIP-kaartenTotaal 20

VIP-kaartenTotaal 30

Plaza-kaartenTotaal 18

Plaza-kaartenTotaal 2

Plaza-kaarten

HOSPITALITY HOOFDSPONSOR HOSPITALITY ARTIESTEN ADVERTENTIE BASIS VRIENDENAantal toegangskaarten(vrij/zat/zon)

60 (verdeling naar keuze)

30 (verdeling naar keuze)

20 (op dag van optreden)

10/10/10 of 18/6/6

6/6/6 of 10/4/4

2/0/0

- inclusief toegang VIPLouge, buffet en consumpties

x x x

Aantal Plaza munten 300 180Ontvangst genodigden exclusief bij deelnemer (vrijdag 18.00 - 21.00 uur)

x

Uitnodiging sponsor-receptie (vrijdag 17.00 - 18.00 uur)

x x x x x x

Uitnodiging uitreiking goede doelen

x x x x x x

PRINT HOOFDSPONSOR HOSPITALITY ARTIESTEN ADVERTENTIE BASIS VRIENDENACP bijlage Alkmaar op Zondag (Oplage 120.000)

1/2 pagina 1/4 pagina 1/4 pagina 1/8 pagina Naamsver-melding

Naamsver-melding

Advertentie Culinaire Gids(Oplage 6.000)

1/1 pagina 1/2 pagina 1/2 pagina 1/4 pagina Naamsver-melding

Naamsver-melding

ACP Business-to-Business Magazine achteraf (Oplage 3.000)

1/1 pagina 1/2 pagina 1/2 pagina 1/4 pagina Naamsver-melding

Naamsver-melding

Advertentie aankondiging ACP Alkmaar op Zondag

Logo groot logo klein

Posters (Oplage 1.000) Logo grootDriehoeksborden (stad) Logo groot

DIGITAAL HOOFDSPONSOR HOSPITALITY ARTIESTEN ADVERTENTIE BASIS VRIENDEN Nieuwsbrief 6x per jaar (Oplage 20.000)

Logo groot

Website Logo homepage Logo homepage Logo homepage

Logo hoofdsponsor pagina

BedrijfsprofielLink Link Link Link

Naamsvermelding Naamsver-melding

Naamsver-melding

Naamsver-melding

Naamsver-melding

Naamsver-melding

Sponsortent digitale schermen

Logo (8x per uur) Logo (4x per uur)

Advertentie digitale schermen Cityboard

Logo groot

PLEIN HOOFDSPONSOR HOSPITALITY ARTIESTEN ADVERTENTIE BASIS VRIENDEN Podium digitale schermen Logo (8x per uur)Podium doeken / borden Logo groot Tijdens

optreden artiest

Sponsortent doeken Logo groot Logo kleinSpandoeken Entree Logo grootVlag/Banier 2x 1xBorden boven kassa’s Logo groot

Page 27: Business-to-business Magazine 2010

Zonder sponsors geen Alkmaar Culinair Plaza.

,,De bedrijven en ondernemers die ons elk jaar

weer financieel steunen zijn net zo belangrijk

als de deelnemers en bezoekers van het plein’’,

vertelt Kees de Groot, voorzitter van de

ACP-commissie 2011. ,,We hebben die inkomsten

nodig voor de organisatie van het evenement,

maar vooral ten behoeve van de goede doelen,

voor wie alle opbrengsten van het Plaza bestemd

zijn.’’

Het Alkmaar Culinair Plaza viert in 2011 haar 20-jarig jubileum. Het wordt dan ook een speciale editie, die ongetwijfeld veel media-aandacht zal opleveren. Kees: ,,Het is een mooi evenement om je naamsbekendheid in de regio te vergroten. Maar het is vooral een perfecte gelegenheid om je zakelijke relaties in een andere ambiance te treffen en je maatschappelijke betrokkenheid te tonen. Voor het onderhouden en aanboren van contacten werkt het heel goed.’’

Mede-Kamerlid Sander Schouten, sponsorverantwoordelijke van het Plaza 2011 beaamt dat het Culinair Plaza al jaren hét netwer-kevenement van de regio is. ,,De veranderingen die we dit jaar hebben doorgevoerd, met de gecontroleerde toegang en andere plek van de VIP-lounge, zijn een succes gebleken. Daarmee is het Plaza teruggegaan naar de basis: een plek voor ondernemers om te netwerken. Het plein is niets van haar sfeer en gezelligheid verloren, maar er is nu meer ruimte en gelegenheid om rond te lopen en in een ontspannen sfeer gezellig te praten met je relaties, onder het genot van goed eten en drinken.’’

Er zijn diverse sponsormogelijkheden, legt Sander uit. ,,Er zijn verschillende pakketten: hoofdsponsor, advertentiesponsor, basissponsor en ‘Vriend van het Plaza’. Nieuw dit jaar is het hospitalitypakket met kaarten voor de VIP-lounge. De VIP-lounge is komend jaar inclusief volledige catering en daarmee een prima locatie om gasten uit te nodigen.’’ Voor de hoofd- en hospita-litysponsors geldt branche-exclusiviteit. Een onbeperkt aantal sponsors kan zich aanmelden voor de andere pakketten. Er is ook nog de mogelijkheid om een bedrijfsnaam te verbinden aan de artiesten die komen optreden. Voor elk van de drie dagen wordt een topact geboekt.

Sponsorcontracten kunnen worden afgesloten voor een jaar, maar liever nog wordt gekozen voor een driejarige overeenkomst. ,,Dat geeft voor ons meer mogelijkheden en is belangrijk voor de continuïteit van het evenement. Het is voor beide partijen prettig als je weet dat we voor langere tijd samen verder kunnen’’, aldus Kees.

Interesse om sponsor te worden van het Alkmaar Culinair Plaza 2011? Stuur dan een e-mail naar:[email protected] of bel met Sander Schouten, 06-15568514 of Kees de Groot, 06-51267530.

Zonder sponsors geen Plaza25

Kees de Groot

Sander Schouten

Page 28: Business-to-business Magazine 2010

Rotatiedruk, drukwerkverspreiding,

huis-aan-huis & online bereik

De mediaspecialistuit Noord-Holland.www.rodimedia.nl

Broeker Werf 81721 PC Broek op LangedijkPostbus 1501723 ZK Noord-ScharwoudeT (0226) 33 33 11F (0226) 33 33 22 E [email protected]

Page 29: Business-to-business Magazine 2010

Het 19e Rabobank Alkmaar Culinair Plaza had

een primeur. RTV Alkmaar nam hier namelijk de

eerste afl evering van haar nieuwe programma

‘De Onderneming’ op. Ook maakte de omroep

een sfeerimpressie van het feest en zo was RTV

Alkmaar het hele weekend aanwezig.

RTV Alkmaar wilde zich zichtbaar maken bij de regionale ondernemers en waar kan dat nu beter dan op het Rabobank Alkmaar Culinair Plaza, vroegen directeur van RTV Alkmaar, Anita Kerssens, en Channel Manager Televisie, Maurice Hirschhaut, zich af. ,,Daarbij vormde het evenement een mooi podium voor de eerste afl evering van ons nieuwe programma ‘De Onderneming’’’, aldus Anita.

In een reguliere afl evering van ‘De Onderneming’ vertelt een ondernemer uitgebreid over zijn of haar bedrijf, tijdens een interview met Tom van ‘t Hek. Daarnaast gaan startende ondernemers in gesprek met experts en adviseurs, waaronder de Kamer van Koophandel en het Ondernemersloket van de gemeente Alkmaar en kunnen de hoofdgasten een bedrijfs-reportage laten opnemen door de programmamakers van RTV Alkmaar. Maurice: ,,Het programma gaat op inhoudelijke en scherpe wijze met de ondernemers het gesprek

Primeur voor het PlazaRTV Alkmaar filmt ‘De Onderneming’

aan en zoekt naar diepere lagen, problematiek en aanpak van het ondernemen in zijn totaliteit. Omdat we de eerste afl evering op het Plaza fi lmden, maakten we er gelijk een special van door drie sponsors van het evenement als gasten uit te nodigen.’’ En zo schoven Bob van der Hout van de Rabobank, Henk van Eijk van WNK Bedrijven en Kees de Groot van Reststoffen Centrale Alkmaar één voor één bij de presentatoren van RTV Alkmaar aan tafel. In de VIP-tent beantwoordden zij vragen over onder andere maatschappelijk verantwoord ondernemen, re-integratie en waarom zij juist het Plaza sponsoren.

,,De heren vonden het erg leuk om mee te werken, maar de opnames duurden helaas langer dan verwacht. We hadden ons verkeken op de externe ruis en door zo’n tentdoek hoor je alles’’, vertelt Anita. Zo werd er een pauze ingelast tijdens de playbackshow en kon er geen publiek bij de opnames aanwezig zijn. ,,Bij de opnames van het sfeerverslag maakte het achtergrondgeluid niet uit, maar bij een serieus stuk als ‘De Onderneming’ is het storend.’’

RTV Alkmaar vond de opnames tijdens het Plaza een succes. ,,We hebben fl ink aan onze naamsbekendheid gewerkt en vele leuke reacties ontvangen. Ook weten de ondernemers nu dat ze bij ons terecht kunnen voor promotie van hun onderneming.

Volgend jaar zijn we er weer. Wel houden we dan meer rekening met de programmering en het achter-grondgeluid’’, lacht Anita.

De special van ‘De Onderneming’ en het sfeerverslag zijn terug te zien op www.rtv-a.nl in het tv-archief van RTV Alkmaar.

27

Page 30: Business-to-business Magazine 2010

Dékavé Media Groep bestaat uit Kade 32 Concept & Design, Trefnet en Dékavé Managing Print

Proef ons!op Alkmaar Culinair Plaza

Bel 072 527 55 27 en vraag naar

Antoine, Loek of Sander voor een smaakvolle en effectieve impuls van uw communicatie!

www.dekavemediagroep.nl

DKV 75 ACP 210x297 500512.indd 1 12-07-10 12:53

Page 31: Business-to-business Magazine 2010

restaurant

ZEGELSWil je als

restaurant meer naams-

bekendheid in Alkmaar, dan kun je

niet om deelname aan het Rabobank Alkmaar

Culinair Plaza heen. ,,Een mooie gelegenheid om

te laten zien wat je in huis hebt’’, aldus Lilian Kops van

Restaurant Abby’s.

Maar deelname aan het Plaza vergt veel voorbereiding en ook tijdens en na het evenement is het erg druk. Daar kan Manon Kamphuis van Grand Café & Restaurant Granada over meepraten. ,,Om onze bekendheid in Alkmaar te vergroten, deden we eerder dit jaar mee met Alkmaarse evenementen, zoals Kaeskoppenstad, maar met het Culinair Plaza gingen we voor het ‘echie’. De voorbereiding was intensief en tijdens het Plaza hadden we het zelfs zo druk, dat ik familie en vrienden inschakelde om ons te helpen!’’ Café Jong Belegen is bekend met de Plaza-drukte. André de Moel: ,,Tijdens het Plaza houdt ons vaste personeel het café draaiende en bemannen mijn vrouw en ik de tent met een aantal enthousiaste vrijwilligers.’’

Voor Rik Jonk van Grand Café-Hotel-Restaurant Babylon is het Plaza een kwestie van goed organiseren. ,,Ieder jaar gaat het makkelijker. Twee jaar geleden zijn we naar een grote tent overgestapt. Toen moesten we onze spullen weer aanpassen.’’ Dit bleek een goede keuze. ,,We zijn goed aanwezig op het plein en krijgen altijd veel leuke reacties.’’ Tom Slaaf van Restaurant Zegels onderscheidt zijn tent van de andere door grote foto’s van het restaurantinterieur op te hangen. ,,Dat geeft toch een beetje onze sfeer weer.’’

Snoepen van diverse hapjesNa vorig jaar was het duidelijk dat Grand Café Restaurant Oost4 wederom zou deelnemen aan het Plaza. ,,Het is de ideale mogelijkheid om ons op de kaart te zetten en bezoekers naar Oost4 in Heerhugowaard te trekken’’, aldus Linda Metzelaar. Daar is Richold Bakker het mee eens. Om die reden was hij aanwezig met zijn Indonesische restaurant DjaDjan. ,,Ik wil meer Alkmaarse bezoekers trekken naar DjaDjan in Bergen en het Plaza kan daar goed bij helpen.’’ Daarbij vindt hij DjaDjan een zeer passende formule voor het evenement. ,,Onze Indonesische gerechtjes zorgen voor diversiteit. Op een culinair festijn moet je van allerlei verschillende hapjes kunnen snoepen.’’

Letterlijk snoepen konden de bezoekers bij Australian Homemade en A.C. de Boer Patisserie. ,,Weer of geen weer, het ijs vindt altijd gretig aftrek. Daarnaast hebben we ook heerlijk warme wafels, smoothies en shakes’’, aldus Cathy Faber van Australian Homemade. ,,Koffie en zoetigheid mogen zeker niet ontbreken op het Plaza’’, vindt ook Cees de Boer. ,,Ruim van te voren vragen klanten al of we er weer bij zijn.’’

Laat je zien op het Plaza29

Page 32: Business-to-business Magazine 2010

Pesman Advocaten is een snel groeiend en ondernemend advocatenkantoor met vestigingen in Alkmaar en Haarlem.

De specifieke aandachtsgebieden van ons kantoor zijn ondernemingsrecht, arbeidsrecht, intellectueel eigendom, insolventierecht, bouwrecht, aansprakelijkheidsrecht, verzekeringsrecht en bestuursrecht.

Pesman Advocaten kenmerkt zich door openheid, professionaliteit, teamwork en een flexibele manier van werken. Een goede persoonlijke relatie met onze zeer gevarieerde cliënten vinden wij van groot belang.

Voor meer informatie belt u met mr. Gert Kramer of mr. Guido de Wit, telefoon 072 - 541 11 03.

Pesman Advocaten Postbus 366 1800 AJ Alkmaar Postbus 5037 2000 CA Haarlem

www.pesmanadvocaten.nl

04577-Pesman-adv-business-v2.ind1 1 12-07-2010 17:45:20

w w w . p d z . n l ui tzendbureaus

PDZ. Daar tref je ‘t!

PDZ vestigingen

Alkmaar

Almere

Amsterdam Centrum

Amsterdam Noord

Beverwijk

Haarlem

Heerhugowaard

Hoofddorp

Techniek

Wormerveer

Zaandam

Page 33: Business-to-business Magazine 2010

Jezelf onderscheidenOok Restaurant Abby’s mag volgens Lilian Kops niet ontbreken op het culinaire evenement. ,,We zijn onderscheidend en bieden het Plaza een toegevoegde waarde’’, aldus Lilian. ,,Hoewel Abby’s nu heel goed draait, doen we mee om ons restaurant te promoten. Ook in goede tijden moet je adverteren.’’

,,Deelnemen aan het Plaza voegt absoluut iets toe’’, aldus Paul Tijm van Restaurant De Bios. ,,Natuurlijk is het altijd veel werk en niet makkelijk. Doe je het niet goed, dan kom je slecht op de kaart te staan, want het Plaza heeft toch wel impact.’’ De Bios doet dan ook zijn uiterste best. Paul: ,,Wij bereiden onze hapjes ter plekke en na het evenement hebben we altijd wel nieuwe gasten.’’ Paul vindt het ieder jaar weer een mooi evenement om aan mee te doen. ,,Er is geen concurrentie onder de deelnemers. De saamhorigheid is juist erg groot. We willen er samen een succesvol en aantrekkelijk feest van maken.’’

Minder drankjes Dankzij de nieuwe opzet werden er over het algemeen meer hapjes verkocht, maar de drankomzet bleek gedaald. ,,Wel met 25% vergeleken met voorgaande edities’’, vertelt Hans Bezembinder van Stichting Evenementen Waagplein. Hij regelde de drankjes voor alle restaurants. De reden voor de daling vormde de toegangskaarten, denkt hij. ,,Hierdoor mis je mensen die spontaan langskomen voor een drankje.’’ Cees de Boer vond die invoering maar niets. Hij wil het impulsieve karakter behouden. Ook André de Moel vindt het een verplichting als je ruim van te voren je kaarten moet kopen en merkte de impact. Toch vonden de meeste deelnemers de kaartverkoop een succes. Zo ook Hans: ,,De sfeer was erg goed en het plein was beter begaanbaar. De toegangskaarten moeten we zeker behouden, maar de prijsstelling kan wel wat lager. Op naar de volgende editie!’’

Laat je zien op het Plaza (vervolg)31

Page 34: Business-to-business Magazine 2010

heydestaeteI v a s t g o e d b . v . I

Constructor_adv_B-to-B_Magazine_88x132.indd 1 09-07-2010 13:10:54

Oudegracht 249 | 1811 CG Alkmaar (oude bibliotheek) | Telefoon: 072 - 511 2000

Da’s pas echt voordelig verzekeren met de PolisPas

Page 35: Business-to-business Magazine 2010

Opening 201033

Page 36: Business-to-business Magazine 2010
Page 37: Business-to-business Magazine 2010

Entertainment 201035

Page 38: Business-to-business Magazine 2010

Member of the DEME Group

DEME: creating land for the future

• Ruime ervaring op millieu-, gww- en baggergebied

• Ruim aanbod van specifiek materieel voor alle werkzaamheden

• Eigen verwerkingslocaties voor bagger- specie en verontreinigde grond

• Uitgebreide toepassingsmogelijkheden voor secundaire grondstoffen

• Projectcoördinatie van A tot Z

creatie&

inspiratie

iOPPi.nl vrolijkeboel.nl

Natasha adv_88x132.indd 1 08-10-2010 17:35:00

Page 39: Business-to-business Magazine 2010

BOUWEN OP ZO’N100 JAAR VAKMANSCHAPWijsheid in bouwen is kiezen voor een bouwer die bewezen heeft het vertrouwen waard te zijn. Zo’n bouwer is De Geus Bouw. Opgericht in 1912 heeft De Geus Bouw sindsdien een kleine stad aan bouwprojecten opgeleverd. De eerste bouwprojecten staan nu bijna een eeuw. Het zijn stille getuigen van de mentaliteit en

kwaliteit die al sinds de oprichting loodrecht overeind staan. Kijk voor recente voorbeelden van sterk en betrouwbaar bouwen op www.geusbouw.nl of bel 0226-316244 voor een persoonlijk advies of prijsopgave. Of het nu gaat om grote of kleinere bouw-projecten, De Geus Bouw is graag uw partner.

Dijk 301721 AE Broek op LangedijkPostbus 2101723 ZL Noord-Scharwoude

T 0226 31 62 44F 0842 28 26 [email protected]

DE GEUS BOUWSINDS 1912

Page 40: Business-to-business Magazine 2010
Page 41: Business-to-business Magazine 2010

,,Het Culinair Plaza is vernieuwend, net als wij’’,

zegt Mirel van Dam, eigenaresse van modewinkel

Lemon & Lime die gevestigd is aan de Wende-

laarsstraat 1-g. ,,Daarom past onze modeshow

zo goed bij dit Alkmaarse evenement. Daarnaast

spreekt het Plaza een gemêleerd publiek aan, iets

wat wij ook willen uitstralen.’’

Van Dam is zeer te spreken over het verloop van de show tijdens het Culinair Plaza 2010. ,,Bij de organisatie van een modeshow komt heel wat kijken. Zelf heb ik uiteraard een compleet draaiboek, maar goede logistiek is van belang en daarin werd ik professioneel begeleid door de leden van de Junior Kamer.’’

Mode voor iedereen De modellen van Lemon & Lime showden modieuze kleding voor zowel moeder als dochter. ,,Onze mode is geschikt voor jong en oud, maatje 34 tot 46: dus echt voor iedereen. Haar en make-up werd gedaan door kapsalon Bosman, waar we al jarenlang een prettige samenwerking mee hebben. We sloten af met de bruidjes van Mary Borsato.’’ Ook was er een plekje op het podium voor dansgroep Gottamove uit Heerhugowaard én zangeres Kim de Boer, deelnemer aan tv-programma The Voice of Holland. Het maakte de show van Lemon & Lime compleet. ,,Na afl oop kregen we veel complimenten en de week erna was het beduidend drukker in onze winkel. Volgend jaar zijn wij er zeker weer bij!’’

Succesvolle show voor Lemon & Lime39

Page 42: Business-to-business Magazine 2010

Havinghastraat 32 | 1817 DA Alkmaar

Tel. (072) 515 14 13 | www.mediasupport.nl | [email protected]

Jong belegen, mild en romig of juist oud en pittig: voor iedere Alkmaarse kaasliefhebber is er wel een lekkere smaak te koop. Zoveel verschillende kazen er zijn, zo anders is ook elk communicatievraagstuk.

Media Support adviseert en ondersteunt bedrijven en overheden bij hun in- en externe

communicatie. Praktisch en doelgericht, al bijna 25 jaar. Geen vast stramien, maar telkens een frisse en verrassende aanpak.

Interesse in een smakelijk, op maat gesneden stuk?

Maak een vrijblijvende afspraak.

Een echt Alkmaars bureau…

Page 43: Business-to-business Magazine 2010

Rabobank Culinair Plaza 201041

Page 44: Business-to-business Magazine 2010

Even ruimte* nodig?

De Boer levert snel te bouwen tijdelijke accommodaties voor evenementen en zakelijke toepassingen,

variërend van culinaire festivals en hospitalityunits tot opslaghallen en supermarkten.

+31 (0)72 540 04 44 | www.deboer.nl | [email protected]

*ruimte voor succes, ruimte voor continuïteit

DBI_75_ACP_210x297.indd 1 07-07-09 15:07

Page 45: Business-to-business Magazine 2010

Stichting 4 Feet For ICT is vorig jaar aangewezen

als één van de goede doelen van het Rabobank

Alkmaar Culinair Plaza. Als resultaat kregen

de oprichters maar liefst 5.000 euro aan

sponsorgeld. Wat hebben zij met dit bedrag

gedaan? Woordvoerder Joop Sinke vertelt.

,,In 2009 hebben Wim Smit, Harmn Draisma en ik onze stichting opgericht. ‘4 Feet’ staat voor de voeten van Wim en Harm. Zij hebben zich een aantal jaar geleden voorgenomen om van Koedijk naar Santiago de Compostella in Spanje te lopen, de oude pelgrimsroute. Zij willen zich hiervoor laten sponsoren en dit geld aan een goed doel schenken. Dit doel hebben zij gevonden in Stichting Michael-Wings. Deze stichting realiseert internet aan bed op de kinderaf-delingen in ziekenhuizen en zorgcentra waardoor de ernstig zieke kinderen tijdens die nare periode toch in contact kunnen blijven met hun vrienden en familie.’’

Concert en marathon,,Omdat we dit zo’n goed doel vinden, zoeken we ook naar andere activiteiten waarmee we geld kunnen ophalen. Zo hebben we vorig jaar oktober het Michael Wings Concert georganiseerd. Hier kwamen lokale bands als Unigroove, Try Out, Bangers en Mash, maar ook bekende artiesten als George Baker en Wolter Kroes belangeloos optreden. Het zou een eenmalige actie zijn, maar dankzij het grote succes en een opbrengst van wel 9.500 euro, hebben we het dit jaar nogmaals gehouden. Ook hebben we in april 2010 een spinning marathon opgezet. Met dank aan de Sportlagune in Heerhugowaard en de ruim 250 deelnemers hebben we toen 3.250 euro opgehaald voor Stichting Michael-Wings.’’

Big smiles,,Om zoveel mogelijk geld binnen te halen, schrijven we ook fondsen en organisaties aan voor steun. Dat we vorig jaar waren uitverkoren als goed doel door de Junior Kamer vonden we fantastisch! Uiteindelijk kregen we maar liefst 5.000 euro van de opbrengst van het Rabobank Alkmaar Culinair Plaza 2009. Dat zorgde bij ons en Stichting Michael-Wings voor big smiles. Die donatie maakt onze wereld niet alleen een stuk mooier, maar ook makkelijker. Met dit geld konden we namelijk een groot deel van de kosten van de marathon en het concert fi nancieren. Vooral het regelen van de licht- en geluidsinstallaties en professionele beveiliging bij het concert tikt aan. Maar dankzij de donatie van de Junior Kamer hebben we meer geld voor de stichting Michael-Wings op kunnen halen en dat komt weer ten goede aan de ziekenhuizen. De ziekenhuizen kunnen de hulp van Stichting Michael-Wings goed gebruiken, want het verzorgen van laptops, hygiënische toetsenborden en de aanleg van het netwerk op de

kinderafdelingen kost ruim 15.000 euro per ziekenhuis. De afgelopen jaren heeft de stichting met succes een tiental projecten afgerond, onder meer in het MCA in Alkmaar en in Veldhoven, waar prinses Máxima het systeem eerder dit jaar offi cieel in gebruik stelde. Maar er is nog genoeg werk aan de winkel, want er zijn nog

altijd meer ziekenhuizen zónder Michael Wings System dan mét.’’

2.550 kilometer,,Onze eerstvolgende actie is de reis waar het allemaal om begon. Op 28 februari 2011 is het zover. Wim en Han zijn fl ink aan het trainen voor hun avontuur. Zij hebben vier maanden uitgetrokken om de afstand van 2.550 kilometer te overbruggen. Nu zijn we druk op zoek naar bedrijven en particulieren die hen willen sponsoren. Ook kijken we naar mogelijkheden om landelijke bekendheid te krijgen. Bijvoorbeeld door bekende Nederlanders te vragen om een stukje mee te lopen. Tijdens de tocht zullen Wim en Harm een wekelijkse update geven op RTV Alkmaar en houden we iedereen via onze website www.4feetforict.nl op de hoogte. Natuurlijk zijn alle opbrengsten voor Stichting Michael-Wings.’’

Stap voor stap naar internet aan bed43

Foto: Studio Petit

Page 46: Business-to-business Magazine 2010

www.ckh-advocaten.nl

Robijnstraat 56 1812 RB Alkmaar Postbus 9013 1800 GA Alkmaar t 072 511 40 32 f 072 511 53 37 [email protected]

C30 Advantage

vanaf

399,- per maand

PureLease_adv_B-to-B_Magazine_88x132.indd 1 09-07-2010 11:52:45

Kennemerpark 201811 DE ALKMAARTel. 072 – 512 22 41Fax 072 – 515 76 45

[email protected]

www.accountantskantoordeman.nl

Page 47: Business-to-business Magazine 2010

Uit de opbrengst van

het Rabobank Alkmaar

Culinair Plaza editie 2009,

bestaande uit sponsoring

door bedrijven en een

omzetpercentage van de

restaurateurs, is een bedrag

gekomen van € 20.000,00

dat is verdeeld onder de

uiteenlopende Goede

Doelen.

Een cheque ten bedrage van € 3.000,- werd overhandigd aan Stichting Reach, die sporten mogelijk maakt voor mensen met een handicap of beperking.

Stichting ’t Praethuys kreeg een cheque van € 3.000,- voor haar inloophuis dat mensen met kanker, hun familieleden en andere betrokkenen ondersteunt bij de omgang met de ziekte.

Stichting 4 Feet for ICT kreeg een cheque ter waarde van € 5.000,-. Deze stichting zamelt geld in voor de stichting Michael Wings. Dit geld besteden zij aan draadloze inter-netsystemen op kinderafdelingen in ziekenhuizen.

Stichting de Vriendelijke Reus kreeg € 5.000,-. Deze stichting biedt gezinnen met een gehandicapt kind ontspanning middels paardrijden.

Stichting Dolfinn ontving € 4.000,- om dolfijntherapie mogelijk te maken voor kinderen met een beperking. Deze therapie wordt gegeven op Curaçao.

Waardevolle bijdrage voor goede doelen45

Page 48: Business-to-business Magazine 2010

BOUWEN IS VERTROUWEN

CU-COC-808843Het keurmerk van verantwoorde bosbouw.© 1996 Forest Stewardship Council A.C.

MULDEROBDAM.NL

Mulder Obdam. Al 75 jaar gespecialiseerd in bouwen enprojectontwikkeling. Hart voor klanten en medewerkers. Oog voor innovatie en duurzaamheid met gevoel voor kwaliteit.Meer weten over Mulder Obdam? Kijk eens op de website.

Green Energy is sinds 1998

in Nederland actief met het

effi ciënter maken van de elektrische

infrastructuur binnen bestaande

faciliteiten van grootverbruikers

in elektriciteit. Tegenwoordig zijn

we ook actief in België en overige

Europese landen.

Adresgegevens: Dokweg 29B, 1976 CA IJMUIDENPostbus 41, 1970 AA IJMUIDENTelefoon: 0255-545020Fax: 0800-0230854Website: www.green-energy.nlMailadres: [email protected]

…van overdie • Weidehekken • Sierhekken • Afrasteringsgaas • • Tuinornamenten • Constructiestaal • Non-ferro •

Noordervaart 236 • 1841 JH Stompetoren • Tel (072) 540 02 11

Sierlijk staal…

Page 49: Business-to-business Magazine 2010

Document House Noord-Holland is uw totaal leverancier voor Xerox kantoorsystemen, documentverwerkende oplossingen en al uw kantoorartikelen.

www.documenthousenh.nl

Maak snel een afspraak voor een advies op maat van een van onze

specialisten op 072-5720011 of [email protected]

DIGIDOC_ROBB.indd 1 01-11-10 16:09

ITmobile levert beproefde IT-oplossingen voor

Fleetmanagement, voor besparing op auto kosten

en optimale inzet van uw buitendienst.

Vrijblijvende offerte of presentatie?

Bel (0345) 63 11 71 of kijk op www.itmobile.nl

• Tijd- en urenregistratie

• Bestuurdersidentificatie

• Uitgebreide management-rapportage

• Antidiefstal

• Fiscaal sluitende rittenadministratie

• Navigatie

• GPRS/GPS-communicatie

itmobile.nl

Grip op uw buitendienst

Page 50: Business-to-business Magazine 2010

48Sponsors Plaza 2010

Basis Sponsors Plaza 2010

AtéCéAttack OngediertebestrijdingAutobedrijf Jeroen PostmaBouwbedrijf Bolten BVBouwbedrijf Donker/KeemanBukom Service B.V.Conijn ParketDekker Autogroep (Ford Alkmaar)Deloitte Drukkerij Marcelis & v.d. Lee BVElektropartnersEurojob Services BVG.P. Groot Containerservice B.V.Gomes Noord Holland B.V.Grontmij Nederland B.V.Harm Mulder SchilderwerkenHogeschool INHolland AlkmaarHoman ElektrotechniekHonig en Honig BVIngenieursbureau Broomans BVInstallatie-Dakdekkersbedrijf Kusch BVKixxonlineKlaver AccountantsKoks Milieu B.V.Landman Assurantiën B.V.Leeuwenstein & PartnersMastermate Van Ree B.V.Mercury MetalsMetafa Holland B.V.MultiRent AlkmaarNic Oud Direct Mail B.V.OBM Financieel Adviesgroep B.V.Pieter Haverkamp BedrijfsmakelaardijProfi le Tyre Center KossenPunt UitzendbureauQball Internet BVRoele de Vries BV Ronde Tafel 6 Alkmaar Ruitersport Alkmaar Sterk Beton B.V.Stuijfbergen ElektraSuperdots BVTabarondeTIB Beemster Elektrotechniek BVVan Diepen Van der Kroef AdvocatenVan Westen KeukensVictoria Horeca B.V.Ynter

Vrienden van het Plaza 2010

Autoservice AlkmaarBrouwer AlkmaarChannel 4 AllCityboardCompany FinanceDAF Noord-HollandDe KilometerverzekeringDenzoEasy 2 OrderEngelsma R & BFeike DokterGolfbaan SluispolderGTP Vastgoedontwikkeling B.V.Installatiebedrijf KuilboerJPP BeemsterboerKohl TradingLands Advies B.V.New Talent GroupNoordeloos ElektroPeereboom InstallatietechniekScania BeersStam & LandmanStef KuilboerUbbink GardenVan der Linden van Sprankhuizen Volvo Trucks B.V. Van den Berg Europe Der.Vezet WarmenhuizenVink Automaterialen B.V.Wasserij SchoenXafax Nederland B.V.

Natura Sponsors van het Plaza 2010

Mulder Media Groep Picturick Fotografi e Stammis Horecaverhuur

Page 51: Business-to-business Magazine 2010

Reststoffen Centrale Alkmaar

Reststoffen Centrale Alkmaarwww.rcalkmaar.nl

En laat uw afval maar aan ons over

Hoofdsponsor Alkmaar Culinair Plaza

Page 52: Business-to-business Magazine 2010

Samen bereik je meer!Rabobank Alkmaar Culinair Plaza is een uniek evenement waar mensen elkaar ontmoeten

en in een informele sfeer contacten leggen. Het allermooiste is dat de opbrengsten van dit

evenement naar zorgvuldig gekozen goede doelen gaan. Uiteindelijk profiteren de mensen

ervan die het echt nodig hebben!

www.alkmaar.rabobank.nl

Rabobank. Een bank met ideeën.

Rabobank AlkmaarCulinair Plaza 2010