Bullfighting Leaflet

Click here to load reader

 • date post

  22-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  215
 • download

  1

Embed Size (px)

description

Hard Copy Ammo

Transcript of Bullfighting Leaflet

 • MOOIE VAKANTIEHERINNERINGEN!

  BOYCOT DEZE ZOMER DE STIERENGEVECHTEN

  VAKANTIEGANGERS! Help deze zomer alstublieft met het stoppenvan n van de meest wrede bloedsporten ter wereld. Gaat u op

  vakantie naar een land waar stierengevechten plaatsvinden, boycot u deze gevechten dan alstublieft.

  Veel toeristen die een stierenvechtarena bezoeken uit nieuwsgierigheid, verlaten deze met ontzettingen hebben spijt getuige te zijn geweest van de marteling van en brute moord op onschuldige dieren.

  Schokkend, walgelijk en wreedHOE KAN IK HELPEN?

  Stierengevechten vindenplaats in Spanje, Portugal,

  Frankrijk, Colombia, Ecuador,Mexico, Peru en Venezuela.Als u de plaatsen wilt vermij-den waar stierengevechten

  plaatsvinden, kunt u een lijstdownloaden van

  www.banbloodsports.com/bull

  Ga nooit naar eenstierengevecht. Vermijdt ookstierenvechtmusea en koopgeen stierenvechtsouvenirs.

  Geef een kopie van dit pamfetaan uw vrienden voordat ze opvakantie gaan. Vraag uw reis-bureau om een exemplaar aanhun clinten te overhandigen.

  SPANJE

  FRANKRIJK

  PORTUGAL

  Ieder jaar worden duizenden stieren gedoodtijdens stierengevechten. Elk stie- rengevechtgaat gepaard met het langzaam doden vanzes of meer stieren. Ruiters te paardverzwakken de stier eerst door mid- del vanscherpe lansen die ze in zijn lichaam steken.Om hem te dwingen zijn kop te laten zakkenworden vervolgens scherpe speren metweerhaken in zijn nekspieren gestoken. Dewreedheid komt tot een hoogtepunt met eenfatale steek door zijn hart met een zwaard,waarbij het vaak nog enige tijd duurt voordatde stier dood is. De paarden zijn ook slachtof-fers; vaak worden ze omver gestoten en/ofernstig verwond door de horens van de stier.

  Sommige reisbureaus en reisgidsen pro-beren u over te halen om een arena tebezoeken en schilderen stierengevechten afals artistiek en cultureel. Ter beschermingvan de dieren en uw geweten: trapt u hieralstublieft niet in.

  Het zien van een opengesneden stier die

  verdwaasd en verzwakt door de arenawankelt, met bloed dat uit zijn rug spuit en uitzijn mond en neus vloeit, laat zeker eenzwarte bladzijde achter in uw vakantie- herin-neringen. Veel toeristen die naar eenstierengevecht gaan lopen vol walging dearena uit, omdat de stieren vlak voor hunogen worden afgeslacht. Ik was op het erg-ste voorbereid, maar vond het nog steedswalgelijk en wreed, laat een geschoktetoerist weten. Nadat een man afschuwe- lijkgewond raakte en drie stieren waren afges-lacht, ben ik weggegaan. Dit zou niet mogengebeuren!

  Stierengevechten op populaire vakantie-locaties zijn afhankelijk van de verkoop vantickets aan toeristen.

  Boycot deze toeristenattractie en houd uwvakantie dierenleed-vrij. Niet alleen zal dithelpen om de stierengevechten te stoppen,maar het garandeert ook dat u thuiskomt metmooie vakantieherinneringen!

  CAS INTERNATIONALComit Anti

  Stierenvechtenwww.cas-international.org