brussels mice 2014

24

description

brussels mice 2014

Transcript of brussels mice 2014

Page 1: brussels mice 2014
Page 2: brussels mice 2014

BRUSSELSnel en makkelijk bereikbaarStijlvolle events & unieke locatiesAangenaam vertoeven in een multiculturele omgevingHet kloppend hart van EuropaKleinschalig maar eindeloze mogelijkheden.

Een productie van Wallonie-Bruxelles Tourisme Coördinatie: Laurence Dogné Ontwerp en voordruk: www.sixplusone.be De informatie in deze brochure is met uiterste zorg verzameld. De uitgever kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele wijzigingen die zijn opgetreden tussen het moment van het verzamelen van de informatie en het drukken van de brochure.

Verantwoordelijke Uitgever: Viviane Jacobs Gedrukt in België (11/2013)

© W

BT

- G. B

ATIS

TIN

I

© W

BT

- J.P

. RE

MY

- ww

w.a

tom

ium

.be-

SA

BA

M

Page 3: brussels mice 2014

Het verleden van de stad zorgt voor een prachtig straatbeeld en een le-vendige cultuur. Verschillende musea geven toegang tot de kunstwerken die doorheen de eeuwen in Brussel gemaakt of terechtgekomen zijn en verschillende art nouveau-gebouwen fleuren de stad op. De schoonheid van de ontwerpen van Victor Horta zal u zeker appreciëren. In de vele theaters die de stad telt, is er steeds wel iets te zien dat de moeite waard is. De crea-tiviteit is in Brussel duidelijk aanwezig: muurtekeningen van stripfiguren, bre-de straten met allerlei designernamen en magie met chocolade, u vindt het er allemaal.

Het patrimonium en de geschiedenis zijn verweven met het trendy leven van de moderne Brusselaar. De bewoners zitten vol levenslust en savoir-vivre. Hun filosofie is om te proeven en te ge-nieten van het leven en vooral plezier te maken.

Brussel is dus niet voor niets de hoofd-stad van Europa. Alle verschillende culturen zorgen voor een mix van talen

die weerklinken in deze multiculturele stad. De grote straten van de Europe-se wijk worden afgewisseld met kleine straatjes en verborgen hoekjes. Niets heerlijkers dan daarin te verdwalen en onderweg talrijke Brusselse cafeetjes, pittoreske terrasjes en rustgevende groene parken te ontdekken.

Ontdek de charme van deze kosmopo-litische stad, voel de passie en geniet van de gastvrijheid. Kies een unieke plaats en sfeer die geschikt is voor uw evenement. Het aanbod is enorm: the-ma-avonden, middeleeuwse feesten, bierdegustaties, culinaire workshops of wandelingen voor lekkerbekken. In Brussel vindt u zeker wat u zoekt!

BrusselOrganiseer je volgende incentive in Brussel en laat je verrassen door deze wonderbaarlijke stad.

LET’S MEET!Alle wegen leiden naar Brussel Dé Europese wereldstadis bereikbaar vanuit 66 landenen 200 Europese en internationale locaties.

Brussel Mice 3

Page 4: brussels mice 2014

Europese wereldstadBrussel is een bruisende stad. Het is de hoofdstad van Europa, een plaats waar mensen graag samenkomen om elkaar te ontmoeten, zowel voor business meetings als voor party’s.

Brussel telt 19 gemeenten die samen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vormen. Het is de thuisbasis van on-geveer één miljoen inwoners. Brussel is ook de plaats waar Vlaanderen en Wallonië, de twee cultuurgemeen-schappen van België, elkaar ont-moeten en samensmelten tot een harmonieus geheel.

Brussel herbergt voor elk wat wils. Het hele jaar door maak je er kennis met een uitgebreid programma aan culturele activiteiten, festivals en vie-ringen. Dagdromen doe je op monu-mentale en pittoreske pleinen en het hoogstaande gastronomische niveau van de stad laat geen enkele fijnproe-ver onberoerd.

En dat is lang niet alles. Het einde-loze aanbod aan winkels, boetieks en galeries doet moeiteloos het hart van menig shopaholic een slag over-slaan en kunst en cultuur behoren in de Europese hoofdstad tot het neusje van de zalm.

Met haar ongedwongen karakter en open blik op de wereld laat Brussel, als tweetalige hoofdstad van België, een onvergetelijke indruk na bij haar bezoekers. Brussel is altijd een beetje thuiskomen.

Brussel in zuiderse sferenBrussel heeft een sterk Zuid-Europees karakter. De stad ademt een openhar-tige, gastvrije sfeer uit en uitgestrekte parken vormen een groene long die de

straten onophoudelijk van hun levens-adem voorziet. De inwoners spreken Nederlands en Frans en de straatna-men worden in beide talen weergege-ven. Den brusseleir is casual en relax en begrijpt als geen ander wat nodig is om onbezorgd te kunnen leven.

Zo vormen ontelbare gezellige cafeetjes in art-nouveaustijl, zoals de Falstaff naast de Beurs, het perfecte decor voor een uurtje verpozing en vind je er restau-rants in alle maten en gewichten, van trendy tot geraffineerd, met op het menu een eindeloze rist Belgische en internationale specialiteiten.

Cafés en restaurantsIeder zijn meug in Brussel. De Belgische is sterk vergelijkbaar met de Franse en in Brussel vormen talrijke culinaire tradities de basis van een moderne keuken, die verrassend fris en creatief is. De bijna 2.000 restaurants in de Europese hoofdstad zetten spontaan aan tot het ondernemen van een culi-naire ontdekkingsreis.

Starwood Hotels BrusselsMet vijf hotels in het stadscentrum is Starwood Hotels Brussels de geschikte kandidaat om u heel wat verschillende opties voor events aan te bieden, ongeacht de stijl of grootte die u in gedachten heeft. Op enkele stappen van de Grote Markt is er Le Méridien Brussels, een hotel met 224 vernieuwde kamers en suites en 18 conferentiezalen waar tot 200 gasten terecht kunnen. Het Aloft Brussels Schuman in de Europese wijk biedt dan weer 147 kamers en 145m² meetingruimte, terwijl het Sheraton Brussels Hotel in de Rogierwijk 511 kamers combineert met 19 conferentiezalen. Het Four Points by Sheraton Brussels, met 128 kamers en 100m² eventruimte verdeeld over drie meetingzalen, ligt in de Louizawijk, vlakbij een overvloed aan luxueuze boetieks. Het Sheraton Brussels Airport Hotel is gelegen op slechts 39 stappen (!) van de luchthaven en beschikt over 294 hotelkamers en 23 conferen-tieruimtes waarmee het maar liefst de grootste hotelconferencefaciliteiten aanbiedt van de Benelux. Keuze te over dus, wanneer u op zoek gaat naar een ideale locatie voor uw meet-ings, seminaries, conferenties, banketten of special events. Bovendien staat Starwood garant voor kwaliteit, comfort, service, professionalisme en gastvrijheid. www.starwoodbrussels.com

She

rato

n ©

Sta

rwoo

d

Brussel Mice4

Page 5: brussels mice 2014

Frietjes en chocoladeWie aan Brussel denkt, denkt aan friet-jes. België staat immers bekend om zijn goudgebakken aardappelstokjes - of ‘pommes frites’ - en dat is in de hoofdstad niet anders. Een portie friet, in een puntzak geserveerd, is moeilijk te weerstaan en kan op iedere hoek van de straat worden gekocht.

Je kan ook opteren voor een dampen-de pot verse mosselen in een gespe-cialiseerd mosselhuis, uiteraard verge-zeld van een portie friet.

Ook liefhebbers van exquise chocola-deproducten kunnen in Brussel meer dan ooit hun hart ophalen. Gerenom-meerde chocolatiers tonen graag hun vakmanschap en dompelen je met veel plezier onder in de geheimen van de chocoladekunst. Proeven is toegestaan!

Belgische bierenEn natuurlijk is er ook bier, dat andere typisch nationale product met wereld-faam dat in Brussel het best tot zijn recht komt. In de vele bierhuizen en cafés die de stad rijk is, kan je je smaak-papillen eindeloos verwennen met zin-nenprikkelende bieren, van blond- tot donkerkleurig, op fles of van ’t vat.

Een bezoekje aan het museum van de brouwerij Cantillon, bekend om haar

uitgebreid aanbod, is beslist de moei-te waard. Proef er zeker de geuze, een amberkleurig speciaalbier dat dankzij een uniek brouwproces enkel in Brus-sel en omgeving te vinden is.

Stripverhalen, kunst en art nouveauVan art nouveau over Magritte tot Kuif-je en Bobby. Brussel profileert zich als culturele wereldstad, met een brede kijk op kunst en cultuur, door alle tijden heen.

Op de Kunstberg vind je de belangrijk-ste musea. Deze musea vormen tevens de ideale locatie voor uitzonderlijke events en bieden een verzorgde ca-tering voor groepen tot tot 200 perso-nen. Zo ontpopt het Magritte Museum (www.musee-magrittemuseum.be) zich tot een echte toeristenmagneet. Het museum herbergt 200 schilderijen van de wereldberoemde Brusselse surre-alist. Kunstliefhebbers vinden vast en zeker ook hun gading in het Koninklijke Museum voor Schone Kunsten (www.fine-arts-museum.be) waar een cock-tailreceptie tot 700 personen of een conferentie tot 650 personen, tussen kunstwerken van de 14de eeuw tot nu, tot de mogelijkheden behoort.

Inzicht in de Belgische geschiedenis krijg je in het BELvue Museum (www.belvue.be), een voormalige adelijke residentie met elegante salons waar je groepen tot 50 personen vorstelijk kan ontvangen. Vlakbij het museum lenen de overblijfselen van een paleis uit de 12de eeuw zich perfect tot de organi-satie van evenementen tot 200 perso-nen. De middeleeuwse atmosfeer krijg je er gratis bij.

Het Belgisch Stripcentrum (www.cbbd.be), dat een onderkomen vindt in een prach-tig art-nouveaugebouw ontworpen door Victor Horta, krijgt jaarlijks ongeveer 200.000 bezoekers over de vloer en stelt op 4.000m² alles tentoon rond stripverhalen. Het gebouw leent zich voor gedenkwaardige evenementen. De Stripwandeling en Kuifjewandeling door de straten van Brussel behoren tot de toppers van de stad!©

Che

z Le

on

© W

BT

- J. P

. RE

MY

© W

BT

- J. P

. RE

MY

© W

BT

- P. L

ER

MU

SIA

UX

Brussel Mice 5

Page 6: brussels mice 2014

Wandelbaar BrusselWelkom in wandelbaar Brussel! De hoofdstad van Europa is met 60.000 evenementen per jaar een van de pla-ces to be in de wereld van business & leasure. Daarom nemen meer dan 1.700 bedrijven Brussel als uitvalsbasis voor hun activiteiten. Want zeg nu zelf, welke andere wereldstad kan wedijveren met Brussel als het gaat over internationale uitstraling en interculturele uitwisseling?

De hotels en conferentiecentra die in deze brochure zijn opgenomen, nodigen u van harte uit om een blik te werpen op hun geliefde stad en de mo-gelijkheden die ze te bieden heeft, te beginnen vanaf het centrale punt: de Grote Markt. De wijken Beurs-Dansaert, Rogier, Kruidtuin, Kunstberg, de Za-vel, Marollen en Zuid liggen in wijzer-zin rond de Grote Markt, dat gekend staat als een van de mooiste pleinen van Europa en zelfs van de wereld. De wijken Kunstberg, Rogier en Louiza lopen bovendien vloeiend over in het bruisende stadscentrum.

Een van de dingen die eventorganisato-ren hoog in het vaandel dragen, is dat in Brussel alle belangrijke locaties en toeristische bezienswaardigheden op slechts twee kilometer wandelen van elkaar liggen. Dit betekent dat deelne-

mers na het verlaten van een meeting of conferentie op enkele minuten tijd in de binnenstad al slenterend en starend kunnen genieten van de gezellige stads-drukte, de verschillende winkelgebie-den en het gevarieerde cultuuraanbod. Brussel doet het perfect als conferentie-stad dankzij haar compacte karakter, in combinatie met haar rijkdom aan event-locaties, hotels, restaurants en ontelbare ontspanningsmogelijkheden.

Altijd prijs!Met 156 hotels, samen goed voor onge-veer 20.000 kamers, kan Brussel mak-kelijk op maat gemaakte programma’s aanbieden, ongeacht het budget en de grootte van het event dat u in gedach-ten heeft. Om een duidelijk overzicht te behouden, kunt u steeds beroep doen op de Brussel Booking Desk. Of het nu gaat om internationaal vermaarde vijfsterrenverblijven, charmante fami-liehotels of jeugdherbergen, Brussel Booking Desk onderhandelt altijd in het voordeel van de eventorganisatoren.

Zo streeft de organisatie de beste prijs na voor uw conferentie en/of verblijf in een van de 11 luxueuze vijfsterrenho-tels, 50 viersterrenverblijven of 6.000 kamers verspreid over 66 driesterren-hotels. Voor low-budget events zijn verder 1.100 kamers beschikbaar in 42

© W

BT

- J. P

. RE

MY

tweesterrenhotels. Brussel Booking Desk: Altijd prijs!

Place to beHet compacte, maar wondermooie historische centrum van de stad is ontegensprekelijk the place to be. Van-af de Grote Markt - door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed - zijn de belangrijkste toeristische bezienswaar-digheden, tijdloze cafés, restaurants en hotels moeiteloos bereikbaar. In deze buurt ontmoeten mensen elkaar in gezellig donkere kroegen of chique restaurants, hoor je meer dan een do-zijn verschillende talen en geniet men van het dagelijkse leven in de bruisen-de stad. Tot de belangrijkste hotels en plaatsen vlakbij de Grote Markt beho-ren The Royal Windsor, The Radisson Blu Royal, The Brussels Marriott, The Novotel Off Grand’Place, The Domi-nican en Café du Vaudeville. In deze omgeving alleen al vind je maar liefst 1.200 kamers!

© W

BT

- G. B

ATIS

TIN

I

Brussel Mice6

Page 7: brussels mice 2014

Hotel Bloom!Het ultramoderne Hotel Bloom! is gelegen aan de Koningsstraat en heeft 305 hotelkamers, variërend in grootte van L tot XXL, en 12 meetingruimtes, inclusief een grote ruimte van 433m² waar de catering verzorgd wordt voor events tot 300 deelnemers. Dit designer hotel is met zijn heldere interieur een garantie voor de succesvolle organisatie van uw meetings. Alles is voorhanden, van een stevige wake-up koffie tot boost breaks zodat uw gasten zich optimaal kunnen concentreren. De volledig open meetinglounge in de lobby doet het prima als netwerkplek tijdens originele en creatieve pauzes. De vitaminerijke maaltijden en dranken worden met zorg geselecteerd en leveren de energie die nodig is om creatief aan de slag te gaan. www.hotelbloom.com

The DominicanOp het kruispunt van de Wolvengracht en de Leopoldstraat bevindt zich The Dominican, de eerste vestiging van de Design Hotels Group in Brussel. Het luxehotel, een voormalig Dominicaans klooster, ligt vlak achter de Muntschouw-burg en was begin 19de eeuw het huis van de bekende Franse schilder Jac-ques-Louis David die er overleed in 1825. Dankzij een groep bekende architecten werd de originele architectuur bewaard en verbonden met een nieuwbouw. The Dominican beschikt over 150 stijlvolle kamers en drie multifunctionele meet-ingruimtes. Gasten kunnen dineren in de Grand Lounge en de Lounge Bar op de binnenplaats van het hotel.www.thedominican.be

MarriottHet Brussels Marriott Hotel is gelegen in het stadscentrum aan de Auguste Ortsstraat, op vijf minuten wandelen van de Grote Markt. Dit majestueuze hotel in de Brusselse binnenstad werd gebouwd op een voormalig eiland in de rivier en staat bekend om zijn luxu-euze kamers die doordrenkt zijn van geschiedenis. De prachtig ingerichte hotelkamers zijn voorzien van het nieu-we, legendarische Marriott-bed dat be-kend staat voor zijn comfort, designer bedlinnen, donzen dekbedden en su-perzachte kussens. Gasten kijken hier reikhalzend uit naar een welverdiende nachtrust. Zakenreizigers kunnen bo-vendien plaatsnemen achter een uitge-breid bureau en blijven op de hoogte van wat er in de wereld gebeurt dankzij de razendsnelle internetverbinding. De Midtown Bar & Grill van het hotel maakt van de bereiding van sappige steaks, vis en zeevruchten een ware kunst. De lobby van het hotel omvat maar liefst 630m², is een van de meest stijlvolle in de stad en kan gebruikt worden voor allerlei bijzondere events.www.marriottbrussels.com

Best WesternDe Best Western Hotel Group bestaat uit tien hotels in Brussel. Op wandelaf-stand van de Grote Markt en het histo-rische centrum van de stad vindt u het viersterrenhotel en vlaggenschip van de groep: het Best Western Premier Carrefour de L’Europe met 64 hotelka-mers en 9 meetingruimtes die tot maxi-mum 180 personen kunnen ontvangen. Het Best Western Hotel Royal Cent-re, met 73 kamers, is gelegen aan de Koningsstraat. Het Best Western City Centre Brussels combineert een toplo-catie met een oase van rust. Het hotel heeft 49 kamers en beschikt over een Lounge Bar die 24 op 24 is geopend en waar u kunt kennismaken met heel wat bekroonde Belgische bieren. Langs de oostkant van het Jubelpark situeert zich en het Best Western Hotel Expo met 49 kamers aan de Heysel. www.bestwestern.com

© O

. PIR

AR

D

© T

he D

omin

ican

Hot

el

© M

arrio

tt

© C

arre

four

de

l’Eur

ope

Brussel Mice 7

Page 8: brussels mice 2014

Royal WindsorHet klassieke vijfsterrenhotel Royal Windsor Hotel Grand’Place geniet een voortreffelijke reputatie onder zijn gasten. Het hotel koppelt business aan ontspanning en biedt 267 kamers - inclusief 16 adembenemende suites en het recent geopende penthouse Grand Place Suite - verspreid over zes verdiepingen. Badkamers uit Portugees marmer, donsachtige badjassen en luxueuze toiletartikelen zorgen voor een stijlvolle toets. Het Royal Windsor Hotel beschikt bovendien over 15 geluidsdichte seminarieruimtes met natuurlijk daglicht en zitplaatsen voor 200 personen. De ligging van het hotel in het centrum van Brussel naast de Grote Markt. De 5-sterrendienstverlening en faciliteiten: privéparking, voiturierdienst, Clés d’Or conciërges. Op het gelijkvloers bieden het Business Centre, Salon Warwick en negen meetingruimtes voorzien van de allermodernste technologische snufjes, plaats voor meetings van 10 tot 30 personen. www.royalwindsorbrussels.com

Hotel Crowne Plaza Brussels – Le PalaceHotel Crowne Plaza Brussels – Le Palace is een wondermooi hotel met 354 kamers. Het is gelegen op het Rogierplein, in hartje Brussel, de ideale locatie van waaruit u de stad kunt ontdekken. Niet te versmaden is het feit dat het belangrijkste winkelgebied van de stad grenst aan het hotel. Het Hotel Crowne Plaza Brussels heeft een gezellig karakter, prima service en uitstekende gastvrijheid die ten zeerste wordt geapprecieerd. Het hotel is gelegen op slechts vijf minuten van het station Brussel-Noord, op twaalf minuten van het station Brussel-Zuid en op twaalf kilometer van Brussels Airport. De Europese Commissie en het Europees Parlement liggen op tien minuten en het hoofdkwartier van de NAVO bevindt zich op tien kilometer afstand. Met een metrostation op slechts twee minuten wandelen, hebt u het openbaar vervoer binnen handbereik. Crowne Plaza staat garant voor een inspirerende meeting. www.crowneplazabrussels.be

Husa President ParkHet viersterrenhotel Husa President Park omvat 297 uitnodigende, pas vernieuw-de hotelkamers en suites. Daarnaast be-zit het ook 17 meetingruimtes, verspreid over drie verdiepingen, waar het tot 550 gasten kan ontvangen. De kamers op het gelijkvloers zijn meteen toegankelijk van-af de straatkant en alle kamers zijn voor-zien van een houten vloer die in combina-tie met de warme kleuren van de houten bemeubeling en het bedlinnen voor een relaxe sfeer zorgen. De gasten kunnen zich na een vermoeiende dag ontspan-nen onder de hogedruk regendouches,

terwijl de meest gelukkigen kunnen ge-nieten van de luxueuze Presidential Sui-te, een suite van 150m², ontworpen in een elegante Engelse stijl en met een eigen keuken. De sfeervolle Spaans-Belgische bar en het restaurant Le Jardin de St. Roch, met zicht op de privétuin, bieden de gasten een plaats om zich rustig terug te trekken in hartje Brussel. Het restau-rant is elke dag geopend vanaf 6u30 en is beschikbaar voor events tot 120 per-sonen. Husa President Park kan ook ge-bruikt worden voor diverse motorshows.www.husapresidentpark.com

© R

oyal

Win

dsor

© H

usa

Pre

side

nt P

ark

© P

IRA

RD

Hotel Le Plaza BrusselsHotel Le Plaza situeert zich in het stadscentrum en maakt van uw verblijf een buitengewone ervaring. Het hotel herbergt 190 kamers en suites, verspreid over zeven verdiepingen, en bevat een Presidential Suite van 340m², de grootste in de Benelux! Sinds het hotel zijn deuren opende in 1930 werd het regelmatig bezocht en bewierookt door politici, wereldsterren en andere beroemdheden. Het is het enige hotel dat deel uitmaakt van de Gebrevetteerde Hofleveranciers van België. De theaterzaal van het hotel, met plaats voor 800 personen, is de perfecte locatie voor recepties, galadiners, conferenties en concerten. De negen conferentieruimtes die het hotel rijk is, zijn recent gerenoveerd en voorzien van de meest moderne en high-tech toestellen. De grootste conferentieruimte is voorzien op maximum 350 personen, de andere ruimtes zijn beschikbaar tot 300, 120, 40, 20 en 16 personen. Het restaurant l’Esterel serveert gerechten van Olivier Bontemps, een van de 33 Meesterkoks van België. Hotel Le Plaza is door het Brussels Instituut voor Milieubeheer met een tweede ster beloond voor zijn ecologische aanpak. Tegemoet komen aan al uw wensen en net dat tikkeltje verder gaan, dát is de service die Hotel Le Plaza Brussels voor u voor ogen heeft.www.leplaza-brussels.be

© P

. MO

LITO

R

Brussel Mice8

Page 9: brussels mice 2014

Hilton Brussels City Dit 4-sterrenhotel in hartje Brussel is de ideale locatie in de Belgische hoofdstad om uw evenement te organiseren. Het Noordstation ligt slechts op 600 meter van het hotel en de Express trein brengt u naar de internationale luchthaven in ongeveer 15 minuten. De Grote Markt, Manneken Pis en het Belgisch centrum voor stripverhalen zijn enkele van de grote toeristische attracties van de stad gelegen binnen 15 minuten loopafstand van het Hilton Brussels City hotel. Het hotel, recentelijk gerenoveerd, heeft alle benodigheden om een succesvol evenement te organiseren. Kies uit een van de 3 moderne conferentiezalen met een maximale capaciteit van 60 personen in theaterstijl. Het hotel heeft 284 comfortabele kamer ingericht met moderne kleuren en voorzien van een houten vloer wat bijdraagt aan een aangenaam en huiselijk gevoel. Draadloos internet is beschikbaar in het gehele hotel en gratis in de openbare ruimtes. Na een drukke dag, kunnen uw gasten ontspannen in de luxueuze Scandinavische Wellness en Health Club, voorzien van een sauna en hammam of blijf fit in ons Hilton fitness centrum. Geniet van traditionele Belgische specialiteiten in het restaurant Bien Belge Living Lounge, een lekker Belgisch biertje of een goede wijn in de stijlvolle wijnbar. www.brussels-city.hilton.com

© H

ilton

Bru

ssel

s C

ity

© W

BT

- J. L

. FLE

MA

L

Brussel Mice 9

Page 10: brussels mice 2014

© W

BT

- J. P

. RE

MY

Brussel Mice10

Page 11: brussels mice 2014

© N

ovot

el

NovotelHet viersterren Novotel Brussels Off Grand’Place situeert zich in hartje Brussel, vlakbij het SQUARE – Brussels Meet-ing Centre. Zowel de 138 kamers als de Foodsquare Bar, waar het aangenaam genieten van een biertje is, steken in een chique en modern jasje. Het Novotel Brussels Centre Tour Noire, dat gereno-veerd werd in september 2011, beschikt over 217 kamers en een conferentiecen-trum met 16 meetingruimtes, waarvan één van 215m². De gasten kunnen zich ont-spannen in de fitnessruimte, het jetstream zwembad, een hammam en jacuzzi van het Aqua Health Centre. Het hotel ligt aan het levendige Sint-Katelijneplein, op 800 meter van de Grote Markt. Gratis Wifi is beschikbaar in beide hotels. www.novotel.com

Steigenberger GrandhotelDe officiële opening van het Grandhotel Brussel vond plaats op 1 januari 2013. Dit luxe hotel heeft een historische gevel en is in het Wiltcher’s complex geïntegreerd aan de Louizalaan, een van de meest elegante lanen van Brussel. Het hotel be-schikt over 267 kamers en suites waarvan 95 superior kamers met uitzicht op een zeer rustige binnenplaats. Alle kamers hebben een minimale oppervlakte van 45 vierkante meter en zijn voorziene van een marmeren badkamer met bad en aparte douche. Het Grandhotel Brussel is de ide-ale plek voor uw evenementen, met een totale vergaderoppervlakte van 1100 vier-kante meter. Het hotel beschikt over de grootste kolomvrije ruimte in de hoofd-stad: de balzaal van 552 vierkante meter biedt plaats aan maximaal 600 personen in theateropstelling of receptie. Deelbaar in drie secties, past de zaal zich gemak-kelijk aan allerlei evenementen. Het hotel beschikt over 10 kleinere, van natuurlijk daglicht voorzien, vergaderruimtes voor meer intieme vergaderingen, die plaats bieden aan maximaal 60 personen en verschillende mogelijkheden op maat. Alle zalen bevinden zich in de rustige ruimtes van het hotel. De “Meeting Con-ciërge” staat tot uw beschikking geduren-de uw evenement om er een succes van

PullmanPullman Brussels Midi, het nieuwste 4-sterrenhotel van Accor, opende zijn deuren op 1 juni 2013. Dit stijlvolle, kosmopolitische hotel geniet een schit-terende ligging in het hart van het station van Brussel-Zuid. De 1000 m² vergader-ruimte, gratis WiFi en capaciteit voor 360 personen maken van dit hotel een be-langrijke speler op de MICE markt in Brussel. Dit is de ontmoetingsplaats voor internationale meetings door de rechtstreekse toegang tot hogesnel-heidstreinen zoals Thalys, Eurostar, TGV en ICE. Het hotel is nieuw gebouwd en ontworpen door de gerenommeerde designer Jean-Philippe Nuel. Dit wordt meteen duidelijk door de strakke lijnen en adembenemende draaitrap in de lob-by. Er zijn 237 kamers, met 4 kamertypes waarvan 2 Deluxe Suites. In de design kamers vind je het comfortabele Pullman bed, een revitaliserende regendouche en Bose docking station. De kamers zijn uitgerust met de allerlaatste technolo-gische snufjes, zoals een multimedia systeem waar je gratis de nieuwste films op kan vinden. Een hapje of uitgebreid diner kan bij Victor bar & restaurant waar je de laatste trends op vlak van italo-franco keuken kan ontdekken.www.pullmanhotels.com

© S

HR

Bru

ssel

s

© A

baca

Cor

pora

te /

D. D

elm

as

Radisson Blu Royal HotelHet Radisson Blu Royal Hotel bevindt zich in hartje Brussel en biedt 281 ka-mers in verschillende stijlen. De 15 meet-ingruimtes, uitgedost met een gratis on-beperkte wifi-verbinding, situeren zich voornamelijk op de eerste verdieping rond een indrukwekkend atrium dat het nodige natuurlijke daglicht binnenlaat. Onder het spectaculaire glazen dak van het atrium is het aangenaam tafelen in het Atrium Restaurant of het Sea Grill Restaurant dat twee Michelinsterren achter zijn naam heeft staan. Het Radis-son Blu Royal Hotel was het eerste hotel in de stad dat met het Green Key-certifi-caat werd beloond om zijn inspanningen voor een beter leefmilieu. Wifi Gratis.www.radissonblu.com/royalhotel-brussels

© S

oenn

e-A

rchi

tekt

urfo

togr

af

te maken. Voor alle audiovisuele diensten werkt het hotel nauw samen met een ex-tern bedrijf dat aan al uw eisen en behoef-ten kan voldoen. Het Grandhotel Brussel biedt u internationale en Belgische ge-rechten aan in zijn restaurant “Cafe Wilt-cher’s”. In de chique en rustige ambiance van Loui Lounge & Bar kunt u ontspannen en genieten van verschillende dranken en Cocktails. Profiteer van een speciaal entree tarief voor het SPA-centrum Aspria Avenue Louise als gast van het hotel met directe toegang vanaf het hotel.www.brussels.steigenberger.be

Brussel Mice 11

Page 12: brussels mice 2014

Kunstenaars en conferentiesEventorganisatoren en kunstliefhebbers vinden op de Kunstberg, op slechts tien minuten wandelen van de Grote Markt, hun gading. Daar bevindt zich immers het SQUARE – Brussels Meeting Centre (www.square-brussels.com), midden het stadscentrum en dichtbij ontelbare pa-leizen en Koninklijke Museums. Het ge-bouw situeert zich vlakbij het treinstati-on Brussel-Centraal en stelt schilderijen tentoon van beroemde Belgische kun-stenaars als René Magritte, Paul Delvaux en Louis Van Lint. SQUARE staat garant voor een uitgebreid aanbod aan multi-mediatools, heeft oog voor een duurza-me omgeving en hanteert nauwgezette veiligheidsmaatregelen. Het centrum pakt uit met verschillende auditoria voor resp. 1.200, 500 en 300 personen, een multifunctionele ruimte van 4.000m² en verschillende vergaderzalen met natuur-

lijk daglicht. Een exclusieve ruimte voor events op de bovenste verdieping, biedt bovendien een adembenemend panora-ma over Brussel.

Meetingorganisatoren vinden niet ver hiervandaan de Bozar (www.bozar.be), het Paleis voor Schone Kunsten dat via een wandelpad verbonden is met het SQUARE. Bozar is een waar meesterwerk in art-decostijl, ontworpen door de Bel-gische architect Victor Horta. Dit stads-juweel huisvest tentoonstellingsruimtes, theaters en de Henry Le Boeuf-concert-zaal die uitgebreid werd met enkele mo-derne multimediaruimtes. Bozar is een vermaard centrum voor internationale culturele en artistieke events en oefent een enorme aantrekkingskracht uit op liefhebbers van schone kunsten over de hele wereld. Meer dan 250 klassieke concerten worden hier jaarlijks gehou-

© J

ean-

Pol

LE

JEU

NE

© J

ean-

Pol

LE

JEU

NE

den, tegelijkertijd met tentoonstellingen, hedendaagse toneel- en dansvoorstel-lingen en uiteenzettingen door bekende schrijvers en filmmakers. De Henry Le Boeuf-concertzaal wordt beschouwd als een van de vijf beste concertlocaties in de wereld.

Het Muziekinstrumentenmuseum (www.mim.be) is dan weer een art-nouveau-juweeltje op de Kunstberg. Het muse-um is gehuisvest in het voormalige Old England-warenhuis en stelt een van de grootste muziekinstrumentencollecties ter wereld tentoon. Verspreid over vier verdiepingen worden maar liefst 7.000 oude en hedendaagse instrumenten getoond. Een concertzaal kan hier na-tuurlijk niet ontbreken. Die bevindt zich op de vijfde verdieping en heeft plaats voor 200 zitjes die in een halve cirkel voor het podium staan. Dit amfitheater wekt een gevoel van gezelligheid op, wat maakt dat het de ideale setting is voor kick-off events en prijsuitreikingen.

Square – Brussels Meeting CentreSquare – Brussels Meeting Centre is het nieuwste conferentiecentrum in de Europese hoofdstad dat uitgebaat wordt door GL Events. Het centrum heeft een aanlokkelijke ar-chitectuur en is met zijn 13.000m² uitermate geschikt voor alle soorten events, of het nu gaat om internationale bijeenkomsten, een Europese top, productlanceringen, business meetings, bedrijfsfeesten, galadiners, modeshow of filmvoorstellingen. Square biedt vier auditoria aan (Gold: 1.200 zitjes, Copper: 500 zitjes, Silver: 300 zitjes en Arc: 140 zitjes), 23 conferentiezalen met ruimte voor 252 zitjes en een modulaire ruimte van 3.650m² voor recepties, shows, diners en handelsbeurzen. De samenwerking met Bozar en de Henry Le Boeufzaal levert mogelijkheden voor events tot 2100 personen. www.square-brussels.com

Brussel Mice12

Page 13: brussels mice 2014

New ManhattanHet Convention District Rogier, beter be-kend als New Manhattan, biedt de mo-gelijkheid om grootschalige meetings te houden tussen hoge torengebouwen en statig oude optrekjes. Rond het Ro-gierplein vind je 2.300 hotelkamers en twee conferentiecentra van meer dan 1.000 m². Onder andere het Crown Pla-za La Palace, het Thon City Hotel, Hotel La Plaza, het design hotel Bloom! en het moderne Husa President Park, vind je in de onmiddellijke buurt.

Niet ver van het Rogierplein ligt Tour & Taxis (www.tour-taxis.com), een voorma-lige industriële opslagplaats en douane-gebouw naast het kanaal van Brussel. De depotgebouwen werden gerestau-reerd en worden vandaag voornamelijk gebruikt voor kunstevenementen, com-merciële beurzen, muziekfestivals en exclusieve party’s. Met zijn kenmerken-de daken en merkwaardige architectuur ademt Tour & Taxis een sfeer van indus-trial chic uit. Het gebouw strekt zich uit over 17.410m² en is opgedeeld in vier gigantische multifunctionele ruimtes. De catacomben zijn op zich nog eens goed voor een extra 7.000m².

© T

our &

Tax

is

© E

. DA

NH

IER

Hard Rock CaféHet café is gevestigd in een gerestau-reerd gebouw uit de 16de eeuw, en combineert zo de energie en uitstraling van het merk Hard Rock met de oncon-ventionele, eclectische sfeer van de stad. Daardoor ontstaat er een unieke, Brusselse Hard Rock-beleving. Het café heeft een oppervlakte van meer dan 530 vierkante meter, en biedt ruimte aan een groot zitgedeelte voor 150 personen, een podium voor wekelijkse liveoptredens, een nachtlounge en een Rock Shop vol merchandise. In Hard Rock Cafe kun je ook originele en unieke evenementen or-ganiseren, zoals muzikale liveoptredens, dj-party’s, vergaderingen en cocktailre-cepties. Je kunt het zo gek niet beden-ken of de evenementsruimtes van Hard Rock Cafe zijn er geschikt voor. Profiteer

van de voordelen van de modernste technologie, WiFi-toegang in het hele gebouw, een vergunning voor nacht-muziek, rocksterrenservice en nog veel meer. Hard Rock biedt zijn gasten al meer dan veertig jaar klassieke Amerikaanse kost in rock-’n-rollsfeer. Hard Rock Cafe is de ideale plek om de wereldberoem-de keuken van het merk, waaronder Hard Rock’s legendarische hamburgers en karakteristieke gerookte schotels, onder de aandacht te brengen. Naast eten serveert Hard Rock ongeëvenaarde cocktails van zijn bekroonde dranken-kaart, van Hurricanes en Margaritas tot alcoholvrije Alternative Rock-drankjes, waaronder favorieten als Wildberry Smoothies en Crushed Velvet-martini’s.www.hardrock.com

© E

. SC

AG

NE

TTI

Brussel Mice 13

Page 14: brussels mice 2014

Het AtomiumEen ander belangrijk meeting point is Brussels Expo (www.brusselsexpo.com) in het noordwesten van de stad. Het complex combineert indrukwek-kende elementen uit de art deco met een schitterende inrichting en is via de metro makkelijk bereikbaar vanuit het congreskwartier Rogier. Het Ko-ning Boudewijnstadion, Mini-Europa (www.mini-europe.eu) en het Atomium (www.atomium.be), het Belgische nati-onale monument, zijn de belangrijkste landmarks in de omgeving.

Brussels Expo bestaat uit 12 eve-nementenhallen, samen goed voor 120.000m². Het complex is uitstekend geschikt voor congressen, productlan-ceringen, beurzen en tentoonstellin-gen. Het grootse auditorium heeft een capaciteit van 1.860 zitjes. Daarnaast is er ook een auditorium met 400 zitjes en zijn er 13 conferentieruimtes voor 50 tot 180 personen.

Alle congressen leiden naar BrusselBrussel kroonde zich voor het tweede jaar op rij tot dé Europese congresbe-stemming nummer een. Wereldwijd belandt de Europese hoofdstad zelfs op nummer twee in het lijstje van po-pulairste locaties. Cijfers van de Union of International Associations voor 2010 tonen aan dat Brussel de sterkste stij-ger is in de wereld wat betreft het aantal congressen dat in de stad georgani-seerd wordt. Daarmee verkleint de ach-terstand met Singapore zienderogen.

Brussel combineert zijn open, interna-tionaal, modern en innovatief karakter met een ruim aanbod aan cultuur en ontspanning, en is daarom sterk ge-liefd bij eventorganisatoren over de hele wereld. Door het samengaan van lokale tradities en toekomstgerichte innovaties is het hart van Europa erin geslaagd zijn typische Belgische char-me te behouden en tegelijkertijd uit te groeien tot een bruisende wereldstad.

BRUSSEL MICE KALENDERbevat een overzichtvan alle congressen en de belangrijkste events in Brussel van vandaag en morgen.www.micecalendar.be

© D

JSha

rko

- ww

w.a

tom

ium

.be

- SA

BA

M20

12

Brussel Mice14

Page 15: brussels mice 2014

Deze interessante mix vormt de ideale achtergrond waartegen uw event volle-dig tot zijn recht komt.

De oprichting van de Brussels Booking Desk bezit een groot aandeel in dit suc-ces. De evenementensector genereert minstens 20.000 jobs en ongeveer 4 miljard euro per jaar. De economische status van dit fenomeen mag dus niet onderschat worden. Nieuwe eventlo-caties, zoals het SQUARE – Brussels Meeting Centre, en de optimale bereik-baarheid van de stad zorgen er voor dat Brussel ongestoord zijn weg verder zet om ’s werelds meest populaire meet-inglocatie te worden.

Brussel voor groentjesBrussel staat bekend als een van de groenste steden in de wereld, met dank aan zijn vele parken, stadstuinen en het Zoniënwoud dat zich in het zuiden als een groene gordel langs de stadsrand uitstrekt. De stad heeft bovendien 14 eventlocaties met een uitgesproken duurzaam karakter. Op deze speciale locaties worden events georganiseerd die volop rekening houden met de ge-volgen voor het leefmilieu. De events voldoen aan alle milieustandaards en werden gekwalificeerd met het Eco-Dy-namic Companies label.

Fascinerende locatiesBrussel ligt als een onontgonnen schat op u te wachten om ontdekt te worden. Duik in de rijke geschiedenis en geniet met volle teugen van de middeleeuwse, neoclassicistische, art nouveau en art deco architectuur. Wandel door de kei-zerlijke stad van Karel V, aanschouw de stedelijke pracht en praal uit de tijd van Koning Leopold II en waan jezelf in de 17de eeuw wanneer je rondkuiert op de Grote Markt.

Met meer dan 90 musea, met gigan-tische collecties van middeleeuwse Vlaamse schilderijen tot surrealistische werken van René Magritte en Paul Del-vaux, valt er heel wat moois te ontdek-ken. Vele historische en moderne ge-bouwen gooien bovendien al jaren hun deuren open voor glamoureuze en on-vergetelijke events. Waarom dus niet dat tikkeltje hoger mikken en opteren voor een kunstzinnige omgeving om uw gasten te omringen? Of kiezen voor het Atomium (www.atomium.eu), ’s we-relds meest verbluffende bouwwerk? Ook een optie is de Brussels Event Brewery (www.eventbrewery.com), de oude bottelarij en voormalige brouwerij Bellevue ligt in het westen van de stad. Banketten tot 1.200 personen zijn hier van harte welkom.

© W

BT

- M. V

AN

HU

LST

© F

. DE

JA

EG

ER

WB

T - J

. P. R

EM

Y

© W

BT

- A. K

OU

PR

IAN

OFF

Brussel Mice 15

Page 16: brussels mice 2014

© O

. PIR

AR

D

© E

vent

Lou

nge

The HotelProfessionele bijeenkomsten voor 350 deelnemers of meer, kunnen kiezen voor een of meer van de 12 vergaderruimtes en 421 kamers en suites van The Hotel. Praktisch gesproken kan elke ruimte opgesteld worden in boardroom-, school- of theaterstijl maar het is vooral de elegante en minimalistische inrichting en het inspirerende 180° stadszicht die visionair denken zullen stimuleren. Stijlvol en toch functioneel dankzij de gratis en ongelimiteerde snelle Wifi, ingebouwde LCD projectoren en schermen, elektrische verduisteringsgordijnen en de oude vertrouwde flip charts en witte schrijfborden. Deelnemers zullen blij zijn met de koffiepauzes en lunch in de ruimtelijke foyer met het schitterende panoramische uitzicht. En om weer gemotiveerd verder te gaan, verzorgt The Hotel Team een lunch en pauzes met directe energie! Voor een zeer exclusief privé-evenement, cocktailreceptie of diner, is VISTA 27 op de 27ste verdieping waarschijnlijk wel de meest bijzondere en gewenste locatie in Brussel.Op 94 m hoogte en op het hoogste gedeelte van Brussel... nergens elders in de stad kun je een inspirerende vergadering of evenement organiseren met zo’n geweldig uitzicht!www.thehotel.be

Voor een wel zeer bijzondere atmosfeer wendt u zich best tot de Cureghem Cel-lars (www.cureghemcellars.be). Deze rustieke gewelfde kelders onder de 19de-eeuwse markthallen bestrijken een oppervlakte van 10.000m² en ver-welkomen maar liefst 6.000 personen. De locatie is voorzien van 1.500 par-keerplaatsen en is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Wie weg is van een onvervalst indus-triële look, vindt zijn gading in het Ga-licisch cultureel centrum La Tentation (www.latentation.be), een voormalige fabriekswinkel van twee verdiepingen die afgehuurd kan worden voor ban-ketten tot 700 personen. In de stijlvolle Event Lounge (www.eventlounge.be) zorgen de voormalige 2FC Studio en de SAP Lounge dat modern en barok samenvloeien tot een trendy geheel. De AA Dock’s ( www.aadocks.be), een multifunctionele industriële hal, leent

zich met zijn gladde uiterlijk, hyper-moderne multimediatechnologieën en VIP-dakterras tot de perfecte locatie voor innovatieve events.

Voor een meer relaxed gevoel is er Ca-sino Viage (www.viage.be). Verspreid over 14.500m² verleent deze locatie toegang tot verschillende ultramoder-ne speelzalen, themabars, een theater voor 1.000 personen en een stijlvol dakrestaurant.

Europa binnen handbereikZeventwintig nationaliteiten onder één dak, drieëntwintig officiële talen en 100.000 mensen aan het werk voor Europa, dat is Brussel. Brussel is de hoofdstad van de Europese Unie en het politieke hart van Europa. De Raad van Europa en de Europese Commissie hebben hier hun uitvalsbasis en neste-len zich in een mooie groene omgeving waartoe ook het Jubelpark behoort.

Brussel Mice16

Page 17: brussels mice 2014

Moderne kantoorgebouwen, het eer-biedwaardige art-nouveaudistrict rond het Ambiorixplein, het Jubelpark en de Brusselse triomfboog staan hier broe-derlijk naast elkaar en schenken deze omgeving zijn unieke identiteit.

Eendracht EuropaMaar wat speelt er zich eigenlijk af ach-ter de muren van al die officiële EU-ge-bouwen? Waarvoor staan de Raad van Europa en het Europese Parlement?

Thon HotelsThon Hotels baat 5 hotels en 2 apart hotels uit in Brussel. Het vlaggenschip van de groep is het elegante Stanhope hotel aan de handelsstraat in de Europese Wijk. Het hotel heeft 125 pas gerenoveerde kamers en negen confer-entieruimtes, samen goed voor 880 m2. Het Thon hotel Brussels City Center is op zijn beurt een van de grootste viersterr-enhotels die de stad rijk is. Het hotel om-vat 454 nieuw gerenoveerde kamers en 13 meeting ruimtes die gebruikt worden voor seminaries en tal van andere events. Een fitnessstudio, wellnessruimte en sauna op de 29ste verdieping bieden een panoramisch uitzicht over Brussel. Het vi-ersterren deluxe hotel Thon Bristol Steph-anie ligt aan de moderne Louizalaan. Het biedt 142 kamers die de perfecte mix belichamen van elegantie en ruimte-lijk comfort. In combinatie met 10 meetingru-imtes met een ballroom oppervlakte van 365 m2 en een vaste breakout area is het hotel een waar genot voor iedere reiziger. Het recent geopende viersterren hotel Thon EU is met zijn 405 kamers, 10 con-ferentiezalen en ligging in het hart van de Europese Wijk een droom die uitkomt voor de perfecte meeting. Thon hotels Brussel biedt aan elke reiziger een ideaal verblijf. www.thonhotels.com ©

Tho

n H

otel

s

© C

once

rt N

oble

© A

lber

t Hal

l Ros

elan

d

Dat kan u allemaal ontdekken tijdens een bezoek aan de Europese Commis-sie. U kan kiezen voor een negentig minuten durende algemene introduc-tie tot de verschillende EU-instellingen of, iets uitgebreider, voor een dagpro-gramma met direct contact tot commis-sieambtenaren en de kans om te fo-cussen op de onderwerpen waarvan u alles weten wil. Ook interessante multi-mediarondleidingen in de plenaire zaal van het Europees Parlement (www.ec.europa.eu) behoren tot de mogelijk-heden. Tijdig reserveren is een must!

Brussels Special VenuesBrussels Special Venues is een over-koepelende non-profitorganisatie voor 32 ongewone eventlocaties in Brussel. Iedere locatie verleent een professio-nele service met als doel nauwgezet te waken over de kwaliteit van uw event. Alle Brussels Special Venues houden zich aan de strenge kwaliteitsnormen van het Brussels Convention Bureau. De gezamenlijk omzet van alle leden bedraagt 20 miljard euro. De organisa-tie voldoet aan uw hoge kwaliteitsnor-men en scoort zeer sterk op het vlak van klantentevredenheid. www.venues.be

Brussel Mice 17

Page 18: brussels mice 2014

U vraagt, Brussel draaitBenijdenswaardige eventlocaties zijn in Brussel makkelijk te vinden. Het Koninklijk Museum voor Kunst en Ge-schiedenis (www.kmkg-mrah.be) heeft meetingruimtes voor 30 tot 250 deel-nemers. Het monumentale bouwwerk maakt deel uit van de impressionante site van het Jubelpark, en vormt een unieke setting voor alle soorten events. Een banket voor 500 of een receptie voor 750 personen behoren tot de mogelijkheden. Het Jubelpark is bo-vendien de thuishaven van Autoworld (www.autoworld.be), dat de grootste verzameling voertuigen in Europa be-zit. Events tot 2.500 personen komen er perfect tot hun recht. Onder het ij-zeren dak bevinden zich twee grote meetingruimtes van 180 en 300m², inclusief lounge- en partybar. In de hal bevindt zich bovendien een restaurant

© W

BT

- J. P

. RE

MY

© S

olva

y Li

brar

y

met buitenterras dat alles weg heeft van een glazen scheepsbrug.

Maar misschien heeft u het meer voor events met kamerhoge digitale wallpa-pers, meterslange boekenrijen of zelfs dinosauriërs als achtergronddecor? U vraagt, Brussel draait. In de vernieuw-de Europese wijk zijn de mogelijkhe-den onbegrensd.

De Claridge (www.claridge.com) is enig in zijn soort en verrast zijn gasten keer op keer met prachtige projecties van thematisch en informatief materiaal op machtige digitale wallpapers waardoor uw event een eigen karakter krijgt. De art-decoruimte van 500m² is uitgerust met de nieuwste technologische snuf-jes om uw presentatie tot een verbluf-fend event te maken. Dit is werkelijk uniek in België. Uw gasten zullen er versteld van staan.

Een andere optie is het Albert Hall Complex (www.albert-hall.com). Het gebouw is 2.500m² groot en combi-neert de beste technische voorzie-ningen met prachtig gerestaureerde

MCE Conference CentreWaterleidingsstraat 118 in Elsene is de uitvalsbasis van het MCE Conference Centre. Een receptiezaal, tentoonstel-lingsruimte, catering en 38 meetingruim-tes goed voor 700 personen, vinden hun plaats op een oppervlakte van 7.800m². Alle ruimtes zijn voorzien van ultramo-derne technologieën en de grootste vergaderzaal is uitgerust met zes simul-tane vertaalcabines. Een meertalig team organiseert events van A tot Z en zelfs de meest veeleisende cliënten keren te-vreden huiswaarts. www.mce-ama.com

Brussel Mice

© M

CE

© W

BT

- A. P

ETR

OS

INO

18

Page 19: brussels mice 2014

© W

BT

- G. P

HIL

IPPA

RT

art-deco-elementen. Drie aangrenzen-de hoofdzalen met vijf kleinere meet-ingruimtes, keukens en kleedruimtes vormen de ideale locatie voor events van 100 tot 1.000 deelnemers.

De Concert Noble (www.concertnoble.com) is eveneens een exclusieve loca-tie. In de 18de en 19de eeuw was dit the place to be voor de high society. Met zijn elegante karakter en weelderi-ge balzaal, waar plaats is voor banket-ten tot 400 personen, is dat vandaag nog steeds het geval.

Dichtbij het Europese Parlement bevindt zich ook de honderd jaar oude Solvay Bi-bliotheek (www.bibliothequesolvay.be), een parel van eclectische bouwkunde. Het gebouw werd gerestaureerd in zijn originele staat en verzorgt de cate-ring bij events tot 300 gasten. En als u verder in de geschiedenis tot in de prehistorie wil duiken, dan kunt u altijd nog opteren voor een diner tussen de dinosaurussen. Het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (www.naturalsciences.be) omvat elf zalen, auditoria en meetingruimtes waar onvergetelijke events gehouden worden onder het alziend oog van de T-Rex, de iguanodons van Bernissart en andere dinosauriërs.

Sofitel BrusselsSofitel baat twee luxehotels uit in Brussel die u dankzij het speciaal ontwikkelde Inspired Meeting-concept een onver-getelijk en op maat gemaakt event aan-bieden. Het Sofitel Brussels Europe ligt pal in het centrum van het Europese kwartier. Het behelst 149 kamers, waarvan 12 suites. Dit elegante luxehotel is gele-gen aan het Jourdanplein, op wandelaf-stand van het Leopoldpark, de musea in de nabije omgeving van het Jubelpark en de ietwat ongewone Felix Hap-tuin. De elf conferentieruimtes van Sofitel Brussels Europe beschikken over airconditioning, Wifi en ultramoderne audiovisuele voor-zieningen. De bar en het restaurant van

het vijfsterrenhotel combineren de Franse keuken met de laatste internationale trends. Een ander vijfsterrenhotel is het Sofitel Brussels Le Louise gelegen aan de Louizalaan die haar bezoekers verleidt met weelderige en exclusieve boetieks. Met zijn 169 kamers waarvan 10 suites nodigt het hotel u uit om te blijven hangen in een eigentijdse sfeer. De Crystal Lounge doet dienst als locatie voor onvergetelijke events. Meetingorganisatoren hebben de keuze uit verschillende meetingruimtes tot 240 personen. www.sofitel.com www.bebrussels.be www.crystallounge.be

© S

OFI

TEL

© S

ilken

Ber

laym

ont B

russ

els

Silken Berlaymont BrusselsOp drie minuten wandelen van de Euro-pese Commissie, aan de Karel de Grote-laan 11 – 19, situeert zich het Silken Ber-laymont Brussels Hotel, een designer hotel uit 1996 met 214 kamers en suites. Vanuit restaurant L’Objectif heeft u een heerlijk zicht op de tuin, terwijl de bar The News en koffiehuis Jacqmotte u een uitgebreid aanbod voorstelt aan drank-jes, gebak, tapas en snacks. Het hotel bevat tevens een Relax Spa met jacuzzi, stoombad, sauna, infraroodcabines en een fitnessruimte. Zeven meetingruim-tes, voorzien van airconditioning, zijn be-schikbaar voor events tot 150 personen. www.hotelsilkenberlaymont.com

Brussel Mice 19

Page 20: brussels mice 2014

Een waaier aan hotelsMet 1.100 hotelkamers vormt de Euro-pese wijk in Brussel vanzelfsprekend een aantrekkelijke locatie voor het organiseren van meetings en events. De omgeving rond het Berlaymontge-bouw waar de Europese Commissie gehuisvest is, biedt tal van hotels op wandelafstand, zoals Silken Berlay-mont, Sofitel Brussels Europe en Mar-tins’ Central Park.

Shop till you dropIn de geraffineerde Louizawijk is Con-rad Brussels een van de meest ex-clusieve plaatsen om te overnachten. Het Management Centre Europe is dan weer een uitgelezen plaats om meetings te organiseren. Een ander voordeel van deze wijk is dat ze, met 1.800 hotelkamers in de nabije omge-ving, de ideale locatie vormt om het bruisende nachtleven van Brussel te ontdekken.

De Louizalaan is met zijn luxueuze boetieks bovendien een van de meest populaire shoppingbestemmingen van Europa. Boetieks van Boss tot Versace, musea, cinema’s, theaters, clubs, cafés en restaurants doen ie-dereen watertanden. U vindt er alles terug, van haute couture tot avant-gar-

de, van retro tot vintage. Vanaf de Louizalaan tot de Terkamerenboslaan zijn de hippe en exclusieve design-winkels niet te tellen. De nabijgelegen Waterloolaan is eveneens een snoep-je voor wie van shoppen houdt. Gro-te winkelgalerijen zowel als intieme boetieks verkopen exclusieve mode, juwelen en andere luxeartikelen.

De Louizawijk is niet alleen the place to be voor shopaholics, maar staat ook bekend voor zijn architecturale schat-ten. Magische art-nouveauhoogstand-jes wisselen elkaar af langs levendige boulevards. De gebouwen langs de vijvers in Elsene en aan de Meerstraat zijn absoluut bewonderenswaardig.

© W

BT

- J. P

. RE

MY

© W

BT

- A. K

OU

PR

IAN

OFF

Brussel Mice

Hotel AmigoRocco Forte Hotels is proud to present: Hotel Amigo! Het hotel is een van de meest luxueu-ze hotels in het centrum van de Europese hoofdstad. Zo grenst het aan de Grote Markt en ligt het op wandelafstand van De Zavel, een wijk bekend om zijn vele antiekwinkels. Zowel in de kamers als conferentieruimtes vindt u de modernste voorzieningen en technologie-en terug. Een groot deel van de recente investeringen is gegaan naar de uitbreiding en upgrading van de conferentieruimtes. Hotel Amigo beschikt over zes meetingruimtes met alle voorzieningen, een polyvalente danszaal en een Business Centre. De kamers zijn ruim, hebben elk hun eigen karakter en zijn luxueus uitgedost. In restaurant Bocconi kunt u in een eigentijds kader genieten van de Italiaanse en mediterrane keuken, terwijl u in Bar Amigo dan weer kan kiezen uit een uitgebreide selectie cocktails. De fitnessruimte werd volledig vernieuwd en voorzien van de modernste fitnesstoestellen. Het interieur van Hotel Amigo, is net als in alle andere Rocco Forte Hotels, doordrongen van een frisse, moderne stijl.www.hotelamigo.com

© M

artin

’s C

entra

l Hot

el

© A

mig

o

20

Page 21: brussels mice 2014

Brussel Mice

Martin’s Central ParkNog aan de Karel de Grotelaan vindt u op nummer 80 het Martin’s Central Park, trouw aan de traditie van de Martin’s hotelketen. Dit viersterrenhotel ademt de harmonieuze sfeer uit van een tradi-tioneel hotel dat iedereen kan bekoren. De eerste verdieping is volledig gere-serveerd voor meetings en seminaries. U vindt er vijf beschikbare ruimtes met natuurlijk daglicht - waarvan vier voor-zien zijn van vertaalcabines - die dienst kunnen doen tot 110 deelnemers. De gasten kunnen in een van de 100 kamers terecht voor een verkwikkende nacht-rust. De badkamers combineren een zekere grandeur met het comfort dat u nodig heeft. De meeste beschikken dan ook over een whirlpool, waarin het aan-genaam relaxen is na een dagje sight-seeing of ettelijke uren marathonver-gaderen. Martin’s Central Park verbindt zich ertoe om een serieuze bijdrage te leveren voor een beter leefmilieu.www.martins-hotels.com

Le Châtelain Boutique HotelDit vijfsterrenhotel verwelkomt zijn gasten in een exclusieve sfeer met een sterke nadruk op persoonlijke service. Het hotel staat garant voor een uitmun-tende gastvrijheid, uitzonderlijk comfort en vooruitstrevende technologieën. Le Châtelain Boutique Hotel bevat 107 luxe-kamers en suites en gaat er prat op om tegemoet te komen aan de meest veelei-sende vragen. Meetings en conferenties worden gehouden in een van de vele ruimtes die beschikken over alle nodi-ge voorzieningen. De centrale locatie van het hotel, de behaaglijke tuin en het prachtig uitgebouwde fitnesscentrum op de laatste verdieping schenken het hotel een uitgesproken charme.www.le-chatelain.com

Brussel Mice

© L

e C

hâte

lain

Bou

tique

Hot

el

Brussels Booking Desk“One stop shop” voor accommodatie in Brussel. Een gratis service.

Accommodatie management voor (grootschalige) evene-menten met oa een gepersona-liseerd veilig “online” platform voor kamerreservatie, … ten dienste van de organisatoren.www.brusselsbookingdesk.be

© W

BT

- Tho

mas

Bla

iron.

be

21

Page 22: brussels mice 2014

Uw event in veilige handen

BTS TravelHet team van BTS Travel Brussels be-staat uit een gezonde mix van ervaring en een uitzonderlijk oog voor service op het vlak van groeps- en zakenrei-zen en, in het bijzonder, op het vlak van meetings, incentives en events.

Een professioneel team bekijkt alle aan-vragen tot in de kleinste details en cre-eert vervolgens een optimaal kader om het succes van uw event te garanderen. BTS Travel Brussels organiseert events, meetings, incentives, seminaries, confe-renties, productlanceringen, cultuurbe-zoeken, thematische excursies en veel meer. De tevredenheid van klanten en partners staat steeds voorop!

www.btstravel.be

Ovation BelgiumOvation is een van de belangrijkste DMC’s gespecialiseerd op meetings, congressen en incentives in België en beschikt over een team van experts dat uw event tot leven brengt. Ze staan garant om uw evenement om te zetten in een ervaring die recht doet aan de business reden van het project en bin-nen het budget. Ovation is onderdeel van een grote internationale groep met kennis van zaken en is aanwezig op vier continenten. De keuze voor België ligt voor de hand als perfecte locatie die gemakkelijk te bereiken is via een internationaal netwerk van hogesnel-heidstreinen en per wagen of vliegtuig. Brussel is de essentie van Europa

Hugo Slimbrouck www.ovationdmc.com

Brussel Mice

De verschillende agentschappen die hieronder worden beschreven zijn experts op het vlak van eventorganisaties in Brussel. Ze steken dan ook graag een handje toe bij de planning en uitvoering van uw event.

© C

omic

Stri

p M

useu

m (C

BB

D)

© W

BT

- P. L

ER

MU

SIA

UX

22

Page 23: brussels mice 2014

Itinéraires Onze sleutelwoorden zijn: creativiteit, interactiviteit, exclusiviteit en persoon-lijkheid! Themaverblijf, incentive en teambuilding naar keuze.

Sinds 1986 specialiseren we in een welbepaalde sector : het cultureel toerisme. Onze ambitie was vanaf het begin “kunst beleven als een levens-kunst”, “mensen bij de hand nemen, hen meenemen op onze reizen en hen een verhaal vertellen”. Het verhaal van een plaats, zijn inwoners, zijn erfgoed en zijn cultuur, en dit in de meest ruime zin. Ons team van professionele mede-werkers werkt altijd op maat, waarbij het de routes en de op maat gemaak-te reisprojecten (tailor-made) voortdu-rend aanpast en opnieuw bedenkt.

Cultureel toerisme, speciale evene-menten en incentives, marketing en communicatie.

www.itineraires.be

AIM Group InternationalAIM Group International treedt al 50 jaar in het voetlicht en is in Brussel aan-wezig sinds 1999. Het bedrijf werkt een volledig servicepakket uit wat betreft de planning en uitvoering van uw event. AIM stelt u binnen de voor-opgestelde deadlines een op maat gemaakte oplossing voor, gaande van de organisatie van conferenties tot het plannen van publieke en bedrijfse-vents en het uitvoeren van incentives. Flexibiliteit en toewijding zijn onze standaardbegrippen.

Jan Van den Broeck en Bernadette DellaCroce www.aimgroupinternational.com

Choux de BruxellesChoux de Bruxelles is een aanbieder van premium diensten voor evenementen. Onze doelstelling is eenvoudig: de klant helpen bij het vinden van een uniek en exclusief venue voor zijn evenement.

Ontvang uw evenementen in prestigi-euze locaties met de zekerheid van een keuken en een eerste klas service zijn onze troeven. Onze groep is gespecia-liseerd in het leveren van diensten voor evenementen: evenementenlocaties, ca-tering, restaurants en gastenkamers.

Choux de Bruxelles is de waarborg van een hoogwaardige service verstrekt door ervaren personeel op de plaats van uw keuze of op onze prestigieuze evenementplaatsen.

www.chouxdebruxelles.be

Brussel Mice© J

ean-

Pol

LE

JEU

NE

© X

. CLA

ES

© W

BT

- J. L

. FLE

MA

L - w

ww

.ato

miu

m.b

e - S

AB

AM

23

Page 24: brussels mice 2014