Brochure secundair onderwijs - seizoen 2010/2011

102

description

Bekijk het aanbod van Jeugd en Muziek voor 2010-2011, secundair, in deze digitale brochure. Bekijk het aanbod van Jeugd en Muziek voor 2010-2011 in deze digitale brochure.

Transcript of Brochure secundair onderwijs - seizoen 2010/2011

  • 10/11

    70 jaar kwalitatieve muziekbeleving, maar dynamischer dan ooit2010 is voor Jeugd en Muziek een feestelijk jaar. Dit jaar vieren we immers onze 70ste verjaardag. Zolang al streeft Jeugd en Muziek wereldwijd naar de verspreiding van muziek bij kinderen en jongeren. Jeugd en Muziek is ondertussen uitgegroeid tot de grootste muziekeducatieve organisatie voor, door en met jongeren.

    Ook in Vlaanderen zetten we tal van projecten op voor een jong publiek, voor jonge muzikanten en voor jonge organisatoren. Daarbij staat het bewust ervaren van muziek altijd centraal. Daarnaast bieden we de educatieve omkadering om die werking te realiseren.

    Elk jaar organiseren we meer dan 2.000 activiteiten (musiceerdagen, muziekkampen, ateliers, voorstellingen in school- en vrije tijd, festivals,) en bereiken we zo meer dan 200.000 voornamelijk kinderen en jongeren. Daarnaast ontwikkelen we - rekening hou-dend met een interculturele visie op muziek - continu nieuwe educatieve tools, gericht op de diverse leeftijdsgroepen.

    Deze brochure wil het bewijs leveren van de kwaliteit en de diversiteit van onze wer-king. Elk jaar stellen we een aanbod samen dat kinderen en jongeren kennis laat maken met die genres waar ze niet of nauwelijks mee in aanraking komen. Geen eenvoudige, maar wel een artistiek uitdagende opdracht.

    Dit jaar zijn we bewust op zoek gegaan naar een meer trajectmatige aanpak. We willen het passieve (het luisteren naar) aan de actieve (het zelf musiceren) participatie van jongeren koppelen. Die trajecten werden door deskundigen eenvormig samengesteld en worden dan ook als n geheel aangeboden. Zo vervullen we een belangrijk facet van onze pedagogische opdracht.

    Onze website (www.jeugdenmuziek.be) blijft een belangrijk platform voor bijkomende en bijgewerkte informatie over het aanbod en de talloze projecten en initiatieven van Jeugd en Muziek. De medewerkers van de (27!) plaatselijke afdelingen zijn bovendien steeds beschikbaar voor meer duiding. Aarzel zeker niet om hen te contacteren.

    Ook na 70 jaar gaat Jeugd en Muziek, dynamischer dan ooit, graag voluit voor haar pedagogisch en muzikaal project. Met een rugzak vol ervaring, jonge benen en een flinke dosis ambitie, maar bovenal overgoten met veel muziek!!

    Bruno Tuybens Roel VanhoeckVoorzitter Directeur 3

  • 4I N H O U D

    LEGENDEPROJECTFICHESACTIEF MUSICERENNAVORMINGEDUCATIEVE BIJLAGENPUBLICATIESBOEKINGENCONTACTGEGEVENS AFDELINGENCONTACTGEGEVENS PROVINCIALE CORDINATORENCONTACTGEGEVENS JEUGD EN MUZIEK VLAANDERENINDEX SCHOOLTIJD INDEX VRIJE TIJDMET DANK AANCOLOFON

    57

    829092939494969798

    100 106106

    4

  • 510/11

    55

    DE UITVOERDERS/MAKERS VAN DIT PRO-JECT ZIJN BEREID TE SLEUTELEN AAN DE INHOUD. ZO KRIJG JE - NA OVERLEG EEN PROJECT DAT OP MAAT GEMAAKT IS VAN JOUW LEERLINGEN, BIJVOORBEELD IN HET BIJZONDER ONDERWIJS OF VOOR KINDEREN/JONGEREN MET EEN FYSIEKE OF MENTALE BEPERKING.

    AAN DE HAND VAN DIT ICOONTJE ONTDEK JE ONMIDDELLIJK WELKE PROJECTENNIEUW ZIJN VOOR HET SEIZOEN 10/11

    HOE MEER KRUISJES, HOE COMPLEXER DE TECHNISCHE FICHE.IN DAT GEVAL IS HET BELANGRIJK OM CONTACT OP TE NEMEN MET DE PLAATSELIJKE AFDELING OF MET ONZE DIENSTEN. BIJ HET TOEKENNEN VAN DE KRUISJES HOUDEN WE REKENING MET DE VOLGENDE FACTOREN: TE VOORZIEN:

    EEN MINIMUM AAN TECHNISCHE VOORZIENINGEN

    GESCHIKTE LOCATIE (BV. VLEUGELPIANO)

    BIJKOMENDE GELUIDSVOORZIENINGEN, BELICHTINGSAPPARATUUR

    L E G E N DE

    AANGEPASTE LOCATIE, BELICHTING, PA, LANGE OPBOUWTIJD, EXTRAS

    5

    10/11

  • 6Peter De Jongh

    Mich Leemans

  • DE CAJON

    PRAKTISCHuitvoerderGeert Simoen (percussie, presentatie)duur50 min.max. aantal toeschouwers 25 boekingsperiodeHeel het seizoen.

    De cajon is een houten percussie-instrument van Afro-Peruaanse afkomst, in Europa gekend door het gebruik in de flamenco. Na een korte voorstel-ling en situering van het instrument leren de deelnemers zelf de cajon te bespelen. Belangrijk hierbij is de motoriek, de klankvorming en uiteraard het plezier van het samenspel: een uitstekende manier voor het aanvoelen en begrijpen van ritme.

    doelgroepBasisonderwijs, 3de graadSecundair onderwijs, alle graden

    WERELDPERCUSSIEIn deze workshop maken we kennis met de conga, de djemb en de dar-buka. Na een voorstelling van de instrumenten (herkomst en bouw) en hun speeltechniek (handzetting en klankvorming), leren de jongeren al vlug deze handtrommels bespelen. Door het herhalen van eenvoudige ritmepatronen uit Cuba, West- en Noord-Afrika en Zuid-Amerika leren ze op een prettige manier samenspelen. In functie van een optreden kan de workshop uitge-breid worden tot meerdere sessies om zo het samenspel verder uit te diepen en een repertoire samen te stellen.

    doelgroepBasisonderwijs, 3de graadSecundair onderwijs, alle graden

    www.vzw18.be

    7

    ACHTTIEN VZW

  • Maak kennis met barokke parels van componisten als Bach, Telemann, Hndel, Purcell, Mattheson en Corelli. Om de barok tot in jouw school te brengen speelt Ardalus van originele partituren op kopien van historische instrumenten uit de barok. Het programma is uiterst gevarieerd en laat de typische barokke instrumenten aan bod komen in zowel solostukken als composities voor ensemble. Tussen de werken door geven de muzikanten meer uitleg over de instrumenten, de tijdsgeest, de composities en de componisten.

    Een ontspannend, inspirerend en educatief programma dat Barokke Parels terug tot leven wekt!

    www.ardalus.be

    PRAKTISCHuitvoerdersSarah Abrams (zang), Benoit Laurent (barokhobo, blokfluit), Jan Devlieger (klavecimbel en blokfluit), Karen Ketels (blokfluit en muzikale leiding), Tine Van Parys (barokcello)doelgroepSecundair onderwijs, 2de en 3de graadVrije tijd, vanaf 12 jaarduur50 min. (schooltijd)max. aantal toeschouwers 120 boekingsperiodeHeel het seizoen.

    8

    ARDALUSBAROKKE PARELS

  • PRAKTISCHuitvoerdersAxl Peleman (verteller, zang, gitaar)technieker voor projectiedoelgroepSecundair onderwijs, alle gradenBijzonder secundair onderwijs (aangepast programma)duur50 - 60 min.max. aantal toeschouwers 150boekingsperiodeseptember 2010 - mei 2011 (maandag, dinsdag, woensdag en donderdag)

    9

    Hoe zou Beyonc er hebben uitgezien in de jaren 20?Wie was de Madonna van de jaren 40?Hoe klonk punk in de jaren 60?Wie en wat waren hip in de jaren 80?

    In deze voorstelling schetst Axl Peleman in n lesuur de geschiedenis van een eeuw populaire muziek en de invloed ervan op de tieners. Door altijd te vertrekken van huidige begrippen, namen en termen, en die te vertalen naar het verleden, blijven tien decennia zeer herkenbaar en overzichtelijk voor de leerlingen.De voorstelling bevat politieke en sociale informatie over de 20ste eeuw, maar blijft elke minuut luchtig door geluidsfragmenten, grappige filmpjes, fotomontages en live-muziek.

    www.maandacht.be/historyofpop

    AXL PELEMANHONDERD JAAR POPMUZIEK EN ZN JONGERENCULTUUR

    educatieve bijlage beschikbaar

  • BASTA: PG. 11

    Alexandra Cool

    ARDALUS: PG. 8

    1010

  • PRAKTISCHuitvoerderJoris Vanvinckenroye (contrabas en composities)doelgroepSecundair onderwijs, alle gradenVrije tijd, vanaf 10 jaarduur50 - 60 min. (schooltijd)60 - 70 min. (vrije tijd)max. aantal toeschouwers 200 boekingsperiodeHeel het seizoen.

    11

    BASTA!JORIS VANVINCKENROYE

    BASta! is een cross-over tussen klassiek, folk en pop, met tinten minima-lisme en symfonische muziek. Je hoort echos gaande van Philip Glass tot de vroege, wat orkestrale Pink Floyd, maar nergens wordt de copy mode inge-drukt. De toestellen waarmee Joris Vanvinckenroye zichzelf opneemt, maken dit stijlenpalet tot een organisch geheel.

    Contrabassist en componist Joris Vanvinckenroye was n van de bezielers van Troissoeur n oprichter van Aranis. Hij speelde bij groepen en artiesten als Roby Lakatos, Bjrk, tangogroep Lunfardo, Olla Vogala, Sandy Dillon en vele anderen.

    www.myspace.com/bastasolobass

    educatieve bijlage beschikbaar

  • 12

    PRAKTISCHuitvoerdersDomien Holthof, Andrew Claes, Koenraad EckerdoelgroepSecundair onderwijs, 2de en 3de graadVrije tijd, vanaf 12 jaarduur50 min. (schooltijd)75 min. (vrije tijd)max. aantal toeschouwers 150vrije tijd: nog te bepalen boekingsperiodeHeel het seizoen.

    1212

    Bleeps, beats, soundscapes, noise, klanken uit de leefwereld van jongeren worden uit de flexibele en uitbreidbare muziekdoos getoverd, CTRL-ALT-DEL genaamd. Drie muzikanten met een laptop op de schoot ontrafelen de geheimen van elektronische muziek. Zelfs live-instrumenten zijn niet meer veilig voor dit zootje ongeregeld. CTRL-ALT-DEL, ook de naam van het computerprogramma waar het lap-topensemble mee werkt, is gratis downloadbaar. Zo kunnen jongeren na de voorstelling zelf experimenteren (cf. workshop).

    Een productie van J&M Vlaanderen

    CTRL-ALT-DEL

    educatieve bijlage beschikbaar

  • 13

    PRAKTISCHuitvoerderanimator Jeugd en MuziekdoelgroepSecundair onderwijs, 2de en 3de graadduur1 sessie = 1 lesuur in schooltijd / 1 uur in vrije tijd(kan uitgebreid worden op aanvraag)max. aantal toeschouwers 20min. 2 en max. 6 klassen per dag boekingsperiodeHeel het seizoen.

    Laptopartiesten snuisteren dagelijks in alles wat muzikaal bruikbaar is en stellen zelf een gamma aan klanken en geluiden samen.Tijdens de workshop illustreert de laptopanimator hoe je het nodige mu-zikale materiaal verzamelt om een track te maken. De deelnemers maken hun eigen soundscapes door de verzamelde klanken te bewerken. CTRL-ALT-DEL is ook de naam van het computerprogramma dat gratis download-baar is voor deze toepassingen.

    CTRL-ALT-DELLAPTOPMUZIEK

  • PRAKTISCHuitvoerderJean Bosco SafaridoelgroepSecundair onderwijs, alle gradenduur50 minmax. aantal toeschouwers 100 boekingsperiodeHeel het seizoen.

    Muzikant zoekt podium! En misschien staat dat podium wel bij jou op school.Een dag met geeft je de kans doorgewinterd muzikaal talent uit te nodigen voor een babbel en een muzikaal moment. Niet meer, niet minder. Elke muzikant heeft een verhaal. Dit is jouw kans om het te ont-dekken, want vragen staat vrij. Deel even in de passie en droom van een leven vol muziek.

    De naam Jean Bosco Safari of Kid Safari zal zeker een belletje doen rinkelen. Deze zanger, songwriter en performer heeft zijn roots in Rubago, een Rwandese stad. Op zesjarige leeftijd moet hij noodgedwongen zijn vaderland verlaten door een burgeroorlog en belandt hij bij Vlaamse adoptieouders. In 1989 brengt hij als Kid Safari zijn eerste cd uit. Wow komt niet enkel in de Belgische pla-tenrekken terecht, maar verovert twee jaar na zijn lancering ook Europa en zelfs Australi, Zuid-Afrika en Argentini.

    Jean Bosco Safari is gelanceerd en meerdere cds volgen. Hij werkt hiervoor samen met gerenomeerde producers (waaronder de pianist van Tina Turner). In 1997 voegt hij een nieuwe dimensie toe aan zijn rock-soul-pop repertoire.

    In een dag met vertelt Jean Bosco Safari een verhaal over ontwrichting, ontdekking, verwondering en doorzetten; een universeel en warm verhaal. De muziek vertelt mee, beschrijft en zet het verhaal kracht bij.

    www.jeanboscosafari.be

    EEN DAG MET

    14

    jean bosco safari

    educatieve bijlage beschikbaar

  • 15

    Peter De Jongh

    Peter De Jongh

    15

  • Houthandel Antwerpen laat alle grenzen tussen podium en publiek vervagen. In dit spektakel wisselen ze het klassieke repertoire af met woord, beeld en choreografie. Zij spelen voor, achter en tussen de mensen een bombarde-ment voor al je zintuigen! *De Grote Houthandel Antwerpen Show* bewijst dat klassieke muziek leeft en hoe!

    programmaWaltz (uit Dance Suite) - Norman Hallam Trois Pices Brves (1930) - Jacques Ibert Bossa Nova (uit Dance Suite) - Norman Hallam Opus Number Zoo (1951, rev.1970) - Luciano Berio Quickstep (uit Dance Suite) - Norman Hallam Sechs Bagatellen (1953) - Gyrgi Ligeti Charleston (uit Dance Suite) - Norman Hallam

    www.houthandelantwerpen.com

    1616

    PRAKTISCHuitvoerdersSarah Vermeyen (fluit), Jeroen Soors (hobo), Evy Van Dongen (klarinet), Annelies Van Nuffelen (hoorn), Jonas Coomans (fagot) doelgroepBasisonderwijs, 3de graadSecundair onderwijs, alle gradenVrije tijd, vanaf 10 jaarduur50 - 60 min.max. aantal toeschouwers 200 boekingsperiodeHeel het seizoen.

    ENSEMBLE HOUTHANDEL ANTWERPEN

    DE GROTE HOUTHANDEL ANTWERPEN SHOW

    educatieve bijlage beschikbaar

  • PRAKTISCHuitvoerdersPeer Baierlein (trompet), Marc Vandes (bas), Dries Verhulst (gitaar), Arno Krijger (orgel), Koen Mertens (drum)doelgroepBasisonderwijs, 2de en 3de graadSecundair onderwijs, alle gradenVrije tijd, vanaf 8 jaarduur50 min. boekingsperiodeHeel het seizoen.

    17

    Het Electric Miles Project is een hedendaagse interpretatie van een door Miles Davis tot leven gewekte kruisbestuiving tussen jazz, funk en pop.

    Het project werd opgericht in september 2002 met de bedoeling slechts enkele concerten te spelen in de vorm van een tijdelijk project. Door het grote succes van deze concerten en talrijke aanmoedigingen van o.a. Sim Simons (Jazzmozaek) en Guy Van De Poel (Hopper) besloten de muzikanten om als vaste formatie verder te gaan.

    Het repertoire omvat de muziek die Miles Davis, samen met o.a. Marcus Miller, heeft opgenomen tijdens zijn comeback periode in de jaren tachtig. Het Electric Miles Project kiest in tegenstelling tot de originele Miles Davis opnames, voor een warme en meer organische klank.

    www.electric-miles.com

    ELECTRIC MILES PROJECT

  • ENSEMBLE HOUTHANDEL ANTWERPEN: PG.16

    FLANDERS RECORDER QUARTET: PG. 19

    1818

  • PRAKTISCHuitvoerderBart Spanhove, Joris Van Goethem, Paul Van Loey, Tom BeetsdoelgroepSecundair onderwijs, alle gradenduur50 min.max. aantal toeschouwers 200 boekingsperiodeHeel het seizoen.

    19

    FLANDERS RECORDER QUARTETFESTA MUSICALE

    Met een schitterende collectie van meer dan 150 blokfluiten reist het Flan-ders Recorder Quartet FRQ de hele wereld rond. Van noord tot zuid, van oost tot west overtuigen Bart Spanhove, Tom Beets, Joris Van Goethem en Paul Van Loey op een enthousiaste, attractieve manier het publiek met de onbeperkte mogelijkheden van een blokfluit. De talrijke positieve pers-kritieken na concerten en cd-opnames beklemtonen de gedurfde en unieke programmering, het kristalhelder samenspel, de eigenzinnige profilering en virtuoze en expressieve vertolking.

    Festa Musicale, met als orgelpunt Bachs magistrale prelude en fuga. Vier organisten, n orgel, in dit geval de warme klanken van reusach-tige contrabasblokfluiten. De voorstelling is ook een hommage aan drie Vlaamse componisten met wie het kwartet uiterst prettig samenwerkt. Virtuoos contrapunt van Piet Swerts, rijke contrasten en een knipoog naar de wereldmuziek in I Continenti van Jan Van der Roost en het repetitieve op de fles, gebotteld door klankentovenaar Frans Geysen en gespeeld op instrumenten uit hun eigen kelder. Grand Cru Class!

    www.flanders-recorder-quartet.be

  • Folk2Day bestaat uit vier knotsgekke enthousiastelingen van Urban Trad en AedO en maakt steeds meer festivalpodia onveilig. Ook scholen moeten er nu aan geloven! Folk2day trakteert leerlingen op swingende muziek en hippe folk met streepjes jazz. Folk2Day combineert traditionele muziek uit de eigen regio en levert een uiterst dansbare en originele mix!

    Het geheel wordt afgewisseld met een voorstelling van de verschillende muzi-kanten, folkrock van de bovenste plank en een ludieke presentatie n exploratie van de doedelzak en de diatonische accordeon. Tussendoor wordt zelfs een gastmuzikant uit het publiek gekozen die de groep op een speelse manier mee zal begeleidenEn of dat lukt? Jawel, Folk2Day mengt op een geslaagde wijze folk, jazz en andere ingredinten tot een folk-to-date!

    20

    PRAKTISCHuitvoerdersPieter De Meester (akoestische en elektrische gitaar, zang), Jonas De Meester (saxofoon, zang), Stefan Timmermans (doedelzak, gata, fluiten), Sophie Cavez (diatonisch accordeon)doelgroepSecundair onderwijs, alle gradenduur50 min.max. aantal toeschouwers 200 boekingsperiodeHeel het seizoen.

    FOLK2DAY

  • 21

    In hun sterk visuele; humoristische en soms potische voorstellingen presenteren Herman en Rosita Dewit de traditionele volksinstrumenten en hun meest ondenkbare afgeleiden. Naast de traditionele instrumen-ten vormen gerecycleerd keukenmateriaal (wortelklarinet, pilchard-piano,), sport (basketbaldoedelzak, pingpongbalfluit,) en huisvuil (milieuboxdrumstel, fietspompfluit, sigarenkistviool,) het uitgangspunt van hun concerten en workshops. Muziek en verhalen waarnaar geluisterd kan worden, maar waarin kinderen en jongeren ook kunnen meespelen, kijken, zingen en dansen.

    www.hermandewit.be

    MUZIEK UIT DE KEUKENdoelgroepBasisonderwijs, alle gradenSecundair onderwijs, alle gradenVrije tijd, vanaf 6 jaarduur50 min.max. aantal toeschouwers 200

    MUZIEK VAN OP T GROF HUISVUILdoelgroepBasisonderwijs, alle gradenSecundair onderwijs, alle gradenVrije tijd, vanaf 6 jaarduur50 min. (concert)3 x 50 min. (workshop: 1 klas per lesuur)max. aantal toeschouwers 200 1 klas per lesuur (workshop)

    HERMAN EN ROSITA DEWIT

    SPORTIEVE MUZIEKdoelgroepBasisonderwijs, alle gradenSecundair onderwijs, alle gradenVrije tijd, vanaf 6 jaarduur50 min.max. aantal toeschouwers 200

  • Hendrik Braet

    22

  • 23232323

    Vocale improvisatie voor stem, keelrasp, tongdrums en tanden

    Welke klanken hoor je op een doordeweekse groentemarkt? Hoe klinkt een jazzorkest of een disco, of hoe maak je je verstaanbaar in het Taiwanees zonder een woord te spreken?In deze vocale workshop kunnen deelnemers zelf scnes, beelden, sferen en verhalen verklanken met een gamma aan mogelijkheden die iedere stem heeft! Laat je mond dus maar eens openvallen

    Een professionele zanger komt op bezoek bij een groep kinderen/jongeren en brengt heel wat vocale verrassingen mee. De muzieka-nimator laat iedereen zijn eigen stemgeluid op een creatieve manier ontdekken en samenvoegen tot een nieuwe vocale creatie. Die vocal scat drumming zorgt voor een unieke sensatie!

    LAAT JE MOND NS OPENVALLEN

    PRAKTISCHuitvoerderanimator van Jeugd en MuziekdoelgroepBasisonderwijs, alle gradenSecundair onderwijs, alle gradenVrije tijd, vanaf 6 jaarduur1 sessie = 1 lesuur in schooltijd / 1 uur in vrije tijd(kan uitgebreid worden op aanvraag)max. aantal toeschouwers 25min. 2 en max. 6 klassen per dag boekingsperiodeHeel het seizoen.

  • PRAKTISCHuitvoerdersLennaert Maes (verteller, zang, gitaar), Wigbert Van Lierde (gitaar, banjo, zang), Marc De Boek (cello, sax, accordeon, bandoneon, piano, keyboards)doelgroepSecundair onderwijs, alle gradenBijzonder secundair onderwijs (aangepast programma)duur60 min.max. aantal toeschouwers 150boekingsperiodeseptember 2010 - mei 2011 (maandag en donderdag)

    Lennaert Maes (Lenny en de Wespen) neemt de leerlingen mee op een muzikale rollercoaster doorheen verschillende stijlen. Van klassiek over dixieland, van jazz naar blues, via country, reggae, latin, salsa, tango, wereld-, naar experimentele muziek Op zijn eigenwijze schalkse, verfrissende eigen manier betrekt Len-naert de leerlingen in deze stijlsprongen.

    Een interactief, leerrijk optreden waarin de leerlingen zullen merken dat heden-daagse popmuziek misschien wel wat minder hedendaags is dan ze dachten!Its Oh So Quiet van Bjork is een voorbeeld van een popnummer dat in bigband-stijl is uitgevoerd. Lennaert Maes is de frontman van de Leuvense band Lenny en de Wespen. Zij brachten twee cds uit: Eet van mij en Geen Helden Meer. Naast het mu-ziekwerk met de Wespen staat Lennaert ook geregeld op de planken als presen-tator en cabaretier. In 2005 won hij de jury- en publieksprijs op het CabareteSKE-festival in Eindhoven en stond hij in de finale van het Cameretten-festival in Rotterdam. Hij brengt ook het succesvolle schoolprogramma Lage Landen. Dit programma kreeg de Vlaamse Klei 2007 prijs, uitgereikt door vzw Nekka aan de beste promotor van het Nederlandstalige lied.

    www.myspace.com/lennyendewespenwww.maandacht.be

    HIJ HEEFT STIJL

    24

    educatieve bijlage beschikbaar

    LENNAERT MAES

  • PRAKTISCHuitvoerdersLennaert Maes (verteller, zang, gitaar), Andries Boone (multi-instrumentalist)doelgroepSecundair onderwijs, alle gradenduur50 min.max. aantal toeschouwers 150 boekingsperiodenovember 2010 - mei 2011 (maandag, donderdag en vrijdag)

    Met de voorstelling De klerenkleptomaan maakte Lennaert Maes (Lenny en de Wespen) voor de eerste keer een voorstelling voor anderstaligen.

    Met De Bonskis zijn terug! gaat hij verder op hetzelfde elan. Het wordt een muziekvoorstelling afgestemd op een niet-Nederlandstalig publiek dat Nederlands leert. Naast eigen nummers van Lennaert zit-ten er ook een aantal bekende covers in de set.

    De focus ligt op de verstaanbaarheid van de Nederlandstalige songs. Ook de participatie van het publiek staat weer erg centraal en humor zal nooit ver te zoeken zijn.

    Wie Nederlands op een prettige manier wil leren mag deze voor-stelling niet missen. Wie zijn die Bonskis? Waar komen zij vandaan? Waarom zijn ze terug? U hoort het allemaal in De Bonskis zijn terug!

    www.myspace.com/lennyendewespen

    25

    LENNAERT MAES DE BONSKIS ZIJN TERUG!

    educatieve bijlage beschikbaar

  • 26

    Nele Vansteenwegen

    26

    Davy Van Laere

  • 27

    PRAKTISCHuitvoerdersBjorn Eriksson (sologitaar), Peter Pask (ritmegitaar), Lenn Dauphin (contrabas), Jon Birdsong (cornet)doelgroepSecundair onderwijs, 2de en 3de graadVrije tijd, vanaf 12 jaarduur50 - 60 min.max. aantal toeschouwers 200 (schooltijd) onbeperkt (vrije tijd)boekingsperiodeHeel het seizoen.

    Les Blauw nemen ons mee in de voetsporen van een van de groot-ste jazzlegendes van Belgische bodem. Django Reinhardts muzikale ziel drong door tot in het diepst van hun lijf. Eigen composities en opzwepende ritmes maken van dit kwartet een unieke muzikale ervaring. Vandaag blijven ze hun gitaargod trouw en spelen ze deze mysterieuze en opzwepende zigeunerblues met griezelige overgave.

    www.myspace.com/quotlesblauwquot

    LES BLAUW LE CLUB RYTHMIQUE DE BELGIQUE EST TOUJOURS EN TOURNE

  • 28

  • LONDON CALLING

    29

    Zes jongeren uit minder gegoede milieus uit de buitenwijken van Londen zakken samen met componist/dirigent Benjamin Ellin naar Vlaanderen af om hun verhaal te brengen. Ze vertellen over hoe (klassieke) muziek hen terug op het rechte pad bracht, hun verleden, over de kracht van muziek en het samenspelen, over Pembroke Academy en veel meer; grote en kleine verhalen van niet zo ver weg, voor jongeren van hier.

    Pembroke Academy of Music is een gemeenschapsproject dat zon 65 kinderen en jongeren uit de meest achtergestelde buurten van Londen muziekeducatie aanbiedt. Elke week krijgen 8 tot 18-jarigen muziekles, waarin ze hun muzikaal talent, maar ook creatieve en emotionele vaardig-heden verder ontwikkelen.

    taal (bindteksten): Engels

    Een samenwerking tussen J&M Vlaanderen en Pembroke Academy of Music.

    www.pembrokehouse.org.uk

    PRAKTISCHuitvoerdersmuzikanten van Pembroke Academy of Musicstrijkersensemble, gitarist,... (bezetting nog verder te bepalen)doelgroepSecundair onderwijs, (2de en) 3de graadduur50 min.max. aantal toeschouwers 100 boekingsperiode15 - 20 november 2010

  • Malick Path Sow keert terug naar de roots van de Peul-muziek met zachte, akoestische blues waarbij de traditionele instrumenten een vooraanstaande rol spelen. Malick komt uit een oude kaste van Senegalese Laawbe, traditioneel instrumentenbouwers en zangers. Zij dragen bij de Peul, een nomadenvolk uit West-Afrika, de mondelinge kennis over van vader op zoon. Wanneer in Afrika een oude man sterft, gaat een bibliotheek in vlammen op.

    Malick laat de geschiedenis op zijn manier verder leven. Hij zingt over de be-scherming van (minderheids)talen, roept op tot samenleven in verscheidenheid en maakt zich zorgen om het milieu en de natuur. Die themas zijn even actueel in Senegal als in de huidige leefwereld van de muzikanten die elkaar vinden in Matonge, een multiculturele wijk in Brussel.

    taal (bindteksten): Frans

    http://www.myspace.com/malickpathesow

    30

    PRAKTISCHuitvoerdersMalick Path Sow (hoddu, gitaar, zang), Bao Sissoko (kora), Mady Kouyate (gitaar), A Komlan Octave (percussie)doelgroepSecundair onderwijs, 3de graadVrije tijd, vanaf 14 jaarduur50 min.max. aantal toeschouwers 150 boekingsperiodeHeel het seizoen.

    MALICK PATHE SOW

    educatieve bijlage beschikbaar

  • MALICK PATHE SOW: PG.30

    LENNAERT MAES: PG. 24-25

    Mira Feryn

    Dieter Telemans

    31

  • Piet Van den Boscche

    HERMAN EN ROSITA DE WIT: PG.21

    FOLK2DAY: PG. 20

    32

  • PRAKTISCHuitvoerdersFreddy Copp (klarinetten, Midi-Wind-driver), Bart Copp (trompetten, bugel), Jan Huylebroeck (verteller, synthesizer, trombone, accordeon)doelgroepSecundair onderwijs, 1ste graadduur50 min. max. aantal toeschouwers 250 boekingsperiodeHeel het seizoen.

    33

    MANNEN METBAARDEN

    Wie schrijft er in hemelsnaam muziek om niet naar te luisteren, muziek die nauwelijks gehoord wordt? Je denkt misschien dat zulke muziek niet bestaat, maar wat dacht je dan van filmmuziek? Bij het bekijken van een film luister je immers niet echt naar de muziek die je hoort. Muziek en film zijn altijd met elkaar verbonden geweest. In de begin-jaren van de cinema speelde een pianist, een organist of zelfs een groot orkest muziek bij de geprojecteerde beelden.

    Vandaag vullen muziek en beeld elkaar aan, meer nog, ze zijn vaak in elkaar verstrengeld. De videoclip is nu minstens even belangrijk als de song, soundtrack en beeld scheppen samen de juiste sfeer.

    In Sferen voor Beelden zoemt Mannen met Baarden in op de muziek, gescheiden van het witte doek. Het historisch overzicht werd nu uitge-breid tot recente films van de 21ste eeuw.

    www.mannenmetbaarden.be

    SFEREN VOOR BEELDEN

  • 34HERMAN EN ROSITA DEWIT: PG. 21

    MASTERCLASSES: PG.35-43

  • 35

    MASTERCLASSESWil je zonder partituur leren spelen, leren luisteren naar je medemuzikan-ten, samen een groepssound bepalen, voor een keer niet op de toetsen van je piano spelen of mooi recht op je viool strijken? Wil je alles te weten komen over gitaren, versterkers en effectpedalen of wil je een stapje verder gaan in je improvisatietechniek? Wil je iets leren wat je niet meteen zal leren op de muziekschool?

    Doe dan je oorkleppen af en nodig een van de Masters van Jeugd en Muziek uit. Enkel specialisten terzake, topmuzikanten en muzikale virtuozen behoren tot dit selecte gezelschap en mogen zichzelf Masters van Jeugd en Muziek noemen. Zij gaan met jouw instrumentenklas of ensemble/com-bo zon twee uur aan de slag.

    Aan deze masterclasses koppelt Jeugd en Muziek een (optioneel) concert door de Masters van Jeugd en Muziek zelf. De Masters inspireren zo de jonge muzikanten om verder te experimenteren en hun instrument op een andere manier te ontdekken.

    Een project voor het deeltijds kunstonderwijs.

  • PRAKTISCHuitvoerderJoris Vanvinckenroye (contrabas en composities)doelgroepDeeltijds kunstonderwijs (vanaf middelbare graad)duur2 uur (workshop)50 min. (concert)max. aantal toeschouwers 15 (workshop)200 (concert)boekingsperiodeHeel het seizoen.

    36

    MASTERCLASS MET OPEN OREN JORIS VANVINCKENROYE

    workshop: met open orenVoor een keer en waarschijnlijk ook de eerste keer spelen de leerlingen zonder partituur. Joris Vanvinckenroye neemt de jonge muzikanten mee in een onbekend avontuur, een dat ze zelf schrijven en spelen: van heel stil tot heel luid, van traag tot snel, licht of donker, weinig of veel,... Het spelplezier staat centraal.In deze masterclass ondek je de ongekende mogelijkheden van je instrument n van jezelf. Vanuit verschillende bestaande muziekstijlen ga je op zoek naar een eigen muzikaal verhaal. Alles is mogelijk. Joris vertelt zijn verhaal en begeleidt je in dit avontuur.

    concert: BASta! (optioneel)BASta! is een cross-over tussen klassiek, folk en pop, met tinten minimalisme en symfonische muziek. Je hoort echos gaande van Philip Glass tot de vroege, wat orkestrale Pink Floyd, maar nergens wordt de copy mode ingedrukt. De toestel-len waarmee Joris Vanvinckenroye zichzelf opneemt, maken dit stijlenpalet tot een organisch geheel.Contrabassist en componist Joris Vanvinckenroye was n van de bezielers van Troissoeur n oprichter van Aranis. Hij speelde bij groepen en artiesten als Roby Lakatos, Bjrk, tangogroep Lunfardo, Olla Vogala, Sandy Dillon en vele anderen.

    www.myspace.com/bastasolobass

    educatieve bijlage beschikbaar

  • 37

  • 38

    PRAKTISCHuitvoerdersRodrigo Fuentealba (gitaar) & 1 gastmuzikant (voor het concert)doelgroepDeeltijds kunstonderwijs Plugged in: vanaf lagere graad (optie lichte muziek) No scores!: vanaf middelbare graad (optie lichte muziek) Impro: vanaf hogere graad (optie lichte muziek)duur2 uur (workshop)50 min. (concert)max. aantal toeschouwers 15 (workshop)120 (concert) boekingsperiodeHeel het seizoen.

    38

    workshop: plugged in / no scores /improGitaarvirtuoos Rodrigo Fuentealba, onder andere gitarist bij Gabriel Rios en Arsenal, overspoelt je met zijn kennis over akkoorden, posities, stemmingen, speel-technieken, versterkers, effectpedalen, gitaren, (optie Plugged in). In No scores schuiven we uiteraard de partituur aan de kant en leert Rodrigo de leerlingen naar elkaar luisteren, een eigen sound maken, volumes beheersen, blenden met andere instrumenten, improviseren, Je oren leren gebruiken, daar komt het op neer. Een derde onderdeel is Impro, een module voor de gevorderde muzikant. Hier begint de echte fun: toonladders, akkoorden en klankkleur, jazz-, rock- of bluesim-provisatie, noise, soundscapes of vrije improvisatie, Rodrigo schotelt je de fijnste waren voor en jij kan proeven van al dat lekkers.

    concert (optioneel)De maestro zelf aan het werk horen als afsluiter van een workshop? Dat kan! Rodrigo inspireert je om zelf verder te gaan met wat je ontdekte en proefde tijdens de workshop. Ofwel komt Rodrigo alleen, vergezeld van al zijn gitaren, ofwel neemt hij een extra muzikant mee (Steven De bruyn, Kris Dane,).

    www.myspace.com/rodrigofuentealba

    MASTERCLASS PLUGGED IN / NO SCORES / IMPRORODRIGO FUENTEALBA(& FRIENDS)

  • 3939

  • 40

    PRAKTISCHuitvoerderPieter Jansen (viool)doelgroepDeeltijds kunstonderwijs (vanaf middelbare graad)duur2 uur (workshop)50 min. (concert)max. aantal toeschouwers 15 (workshop)100 (concert) boekingsperiodeHeel het seizoen.

    4040

    MASTERCLASS STRANGE STRING THINGSPIETER JANSEN

    workshopDat je op een strijkinstrument kan strijken en tokkelen weet iedereen, maar welke wonderbaarlijke geluiden kan je nog uit je (alt)viool of cello toveren? Ontdek het in deze workshop. Schrik niet als er plots helikopters komen aanvliegen of 100 metro-nomen tegelijk beginnen tikken!

    In de workshop maken de leerlingen kennis met mijlpalen en muzikale stromingen uit de 20ste eeuw, aan de hand van videobeelden en door zelf te experimenteren met hedendaagse technieken.

    concert (optioneel)De maestro zelf aan het werk horen als afsluiting van een workshop? Dat kan! En muzikant, n instrument, een explosie van klanken en kleuren.

    Violist Pieter Jansen (ARSIS4) exploreert in een verrassend en uitdagend program-ma de rijkdom aan muziek voor soloviool uit de voorbije eeuw, van conventioneel tot experimenteel. Er zit meer in een viool dan je denkt!

    programmaS. Sciarrino (Capricci 1, 2 en 3 uit 6 Capricci for solo violin), H. Lachenmann(Toccatina), I. Xenakis (Mikka), J. Cage (59 seconds for a String Player, 433), B. A. Zimmerman (Sonata for solo violin), M. Nyman (Car Crash uit Zoo Caprices)

  • 41

  • 4242

    workshopEen poging om de piano het digitale tijdperk in te sleuren door hem elektronisch te koppelen aan microfoons, Wii, spelconsoles en webcam. Onder leiding van Jeugd en Muziek Master Paul Craenen maken de leerlingen tijdens de workshop op inter-actieve manier kennis met elektronische klanktechnieken die live kunnen worden toegepast op een piano. De toetsen worden bespeeld op de normale wijze, maar tegelijk kan vanop afstand de opgepikte klank worden getransformeerd.

    concertAan de workshop koppelt Jeugd en Muziek een andere Master: toppianist Frederik Croene. Met een piano onder stroom speelt hij de oorkleppen van je hoofd en laat hij je kennis maken met een nieuwe avontuurlijke wereld.

    programmaPaul Craenen, Karlheinz Essl, Richard Barret,...

    www.frederikcroene.comhttp://users.telenet.be/paulcraenen

    MASTERCLASS PIANO ONDER STROOMPAUL CRAENEN & FREDERIK CROENE

    PRAKTISCHuitvoerdersPaul Craenen (workshop) & Frederik Croene (concert)doelgroepDeeltijds kunstonderwijs (vanaf middelbare graad)duur2 uur (workshop)50 min. (concert)max. aantal toeschouwers 15 (workshop)100 (concert) boekingsperiodevanaf januari 2011

  • 43

  • 444444

    Erik Jamar

  • PRAKTISCHuitvoerdersVeerle Peeters (piano), Laura Verlinden (woord), Jan Boon (video), Liesbet Vereertbrugghen (concept en coaching), Jeroen DHelft (technische ondersteuning)doelgroepSecundair onderwijs, 3de graadVrije tijd, vanaf 14 jaarduur60 min. (schooltijd)70 min. (vrije tijd)max. aantal toeschouwers 250vrije tijd: onbeperkt boekingsperiodeHeel het seizoen.

    Man of vrouw? Niet onbelangrijk in de tijd van Mlanie Bonis (1858-1937). Het woord emancipatie was nog niet uitgevonden. Vrouwen waren voorbestemd om rijk te trouwen en kinderen groot te brengen. Dat was ook het lot van de getalenteerde Mlanie. Haar geliefde (niet haar man!) haalde Mlanie uit het keurslijf van de Parijse burgerij en zette haar terug aan het componeren. Ze publiceerde haar muziek onder het mannelijke pseudoniem: Mel Bonis, om ernstig te worden genomen. Krachtige, sensuele, verfijnde muziek die dan weer drama-tisch, melancholisch of humoristisch is. Een perfecte graadmeter voor haar bewogen leven: een voortdurende strijd tussen aantrekken en af-stoten, tussen euforie en depressie, tussen leugen en waarheid, tussen hart en ziel. Mel Bonis werd uitgehuwelijkt aan een veel oudere man, was moeder van acht kinderen, gaf werk aan evenveel huisbedienden en onderging de moeilijke oorlogsjaren. Een dramatische wending in haar leven aan de zijde van haar minnaar brengt haar in een impasse. Pianiste Veerle Peeters promoot haar muziek en brengt relaas, actrice Laura Verlinden vertolkt Mlanie en de video zorgt voor de driehoeks-verhouding.

    Centraal staat de pianomuziek van Mel Bonis. Korte schilderachtige stukjes, sensuele, fijngevoelige Franse muziek, met mooie kleuren in de harmonie. Post-romantisch. Beter dan de doorsnee salonmuziek. Veel beter.

    workshopVoor DKO, rond pianomuziek van Mel Bonis (mogelijk met pianiste Veerle Peeters)

    Een productie van J&M Vlaanderen.

    4545

    MEL BONIS - M/V VAN HET JAAR

    educatieve bijlage beschikbaar

  • PAPA HAYDS VLEGEL MOZART: PG. 59

    MUSIC TEACHERS BAND: PG. 47

    46

  • PRAKTISCHuitvoerdersThomas Vanelslander (zang, gitaar), Chris Van Nauw (zang, gitaar), Micha Vandendriesse (drums), Karl Zosel (bas, zang), Franky De Cock (keyboard, zang)doelgroepSecundair onderwijs, alle gradenVrije tijd, vanaf 10 jaarduur50 min. max. aantal toeschouwers 220boekingsperiodeHeel het seizoen.

    47

    MUSIC TEACHERS BAND

    Zonder de blues en Beethoven, de gitaar en de synthesizer, flower power en de oliecrisis, zou de hedendaagse pop waarschijnlijk totaal anders klinken. Dat de muziek waar we vandaag op dansen gegroeid is uit de muziek waarop onze ouders zich uitleefden, wordt wel eens vergeten. Music Teachers Band schetst hoe muziek evolueerde van blues over rock n roll, flower power, disco, reggae, punk en new wave tot electronic dance, grunge en triphop.

    www.musicteachersband.be

    VAN ROCK N ROLL TOT HEDENDAAGSE POP

  • 4848

    PRAKTISCHuitvoerdersOdysseia Ensemble ofZwerm of Les Blauw doelgroepSecundair onderwijs, alle gradenVrije tijd, vanaf 12 jaarduur3 - 5 min. (individueel)2 eindconcerten van 30 min. (in groep)max. aantal toeschouwers 10 klassen120 lln. per eindconcert boekingsperiodeHeel het seizoen.

    4848

    MUZIEKTERREURMuzak in winkels, stations, liften, metrostations, terreur voor de oren! Jeugd en Muziek schakelt het Amos Strijkkwartet in om contraterreur te zaaien.

    musziekstersreur de; v.(m.)1. georganiseerde geweldpleging ter bereiking van esthetische doelen, bewind waarbij de bevolking leeft in voortdurende angst voor slechte muziek; - 2. (min-der eig.) voortdurende dreiging van commercile muziek.

    Het doel is veranderingen af te dwingen door middel van de schoonheid van muziek die het dagelijks muzikaal leven ontwricht. Muzikanten zaaien verwon-dering om zo de muzikale geplogenheden te ondergraven. Jeugd en Muziek vraagt via deze actie een muzikale ontvoogding voor kinderen en zet een verzet op tegen de huidige commercile muziekpolitiek.

    Gewapend met hun instrument nemen de muziekterroristen je school of festival in, duiken ze op waar je hen nooit verwacht en eisen drie minuten alle aandacht op. Je weet niet wanneer, waar, wie, hoeveel en hoe! Een zekerheid: op het einde van de dag gaan ze met zn allen een half uur door tot je bezwijkt.

    programmaOdysseia Ensemble (S. Prokofiev, Quintet op. 39)Les Blauw (doordrongen van Django Reinhardts muzikale ziel)Zwerm (L. Andriessen, N. Didkovsky en F. Frith)

    Een productie van J&M Vlaanderen.

    educatieve bijlage beschikbaar

  • 494949

    Kribbels, droedels, bollen en clusters,... bereid je voor op het terreurensemble en geef hen een partituur van eigen makelij!Hoe zet je je hersenspinsels op papier zonder een noot muziek te kennen? Hoe krabbel je de gekste ideen neer? En vooral... hoe klinkt dat dan?

    Eerst een muzikale brainstorm. Dan samen met een muziekanimator alle ideen structureren en grafisch omzetten tot een leesbare muziekpartituur. Laat je ver-rassen door de uitvoering van deze unieke, eigengereide compositie!

    Het ensemble (Odysseia Ensemble, Les Blauw of Zwerm) geeft op de dag van de voorstelling een eigen interpretatie aan jullie grafische partituur!

    PRAKTISCHuitvoerderanimator van Jeugd en MuziekdoelgroepBasisonderwijs, alle gradenSecundair onderwijs, alle gradenduur1 sessie = 1 lesuur in schooltijd / 1 uur in vrije tijd(kan uitgebreid worden op aanvraag)max. aantal toeschouwers max. 25 lln.min. 2 en max. 6 klassen per dag boekingsperiodeHeel het seizoen.

    GRAFISCHE PARTITUUR

    49

    MUZIEKTERREUR

  • 50

    MUZIEKTHEATER TRANSPARANTPORSELEIN

    Het lijkt een gewone dag. Porselein loopt in fel zonlicht de weg van school naar huis. De wandeling van elke dag. Al is er vandaag een verschil. Het lijkt stiller dan anders. Porselein weet van niets, hij kent alleen het kleine leven van een wat gesloten jongen. Porselein is 9 jaar als hij de 14 treden naar de woonkamer oploopt. De gordijnen zijn gesloten, zijn moeder vertelt hem dat hij ziek is en zijn kamer niet meer mag verlaten.

    In de voorstelling Porselein herinnert een oude man zich zijn kinderjaren. Hoe hij in het huis waaruit zijn vader verdween, eenzaam opgroeit onder de bescher-mende vleugels van zijn ongeruste moeder. Porselein vindt zijn eigen weg om te ontsnappen uit zijn beklemmende donkere kamer. Al tekenend creert hij zichzelf een nieuwe wereld. Zijn fantasie wordt ingezet als ontsnappingsroute uit de gesloten wereld. Zijn ingebeelde vriend Maurice staat hem bij.

    Een productie van Muziektheater Transparant. Educatieve omkadering in samen-werking met J&M Vlaanderen.

    www.transparant.bewww.paulverrept.bePRAKTISCHuitvoerdersSimon Versnel, Jochem Vanagt, Naomi Beeldens (spel en zang), Jeroen Malaise (piano), Paul Verrept & Emily Dickinson (tekst), Jan Van Outryve (muziek), Wouter Van Looy (regie en visueel concept), Freija van Esbroeck, Paul Delissen (animatiefilm), Jochem Vanagt, Naomi Beeldens, Ina Geerts, Jaro Vanderghinste (film), Aline Cornelis & Jochem Vanagt (voice off), Peter Quasters (lichtontwerp), Bart Celis (klankontwerp), Stijn De Ceuninck (camera), Maarten Van Kerckhoven (tekeningen)doelgroepBasisonderwijs, 2de en 3de graadSecundair onderwijs, 1ste graadVrije tijd, vanaf 8 jaarduur60 min.max. aantal toeschouwers 150 (schooltijd)200 (vrije tijd)boekingsperiodeop aanvraag

    educatieve bijlage beschikbaar

    50

  • 51

    Een professionele muziekanimator komt op bezoek in een klasje van de 2de en 3de graad basisschool of van de 1ste graad secundair.

    Tijdens deze workshop componeren de kinderen zelf een soundscape bij stop-motion filmpjes uit de voorstelling. Ze gebruiken hiervoor hun eigen stem, in-strumenten of allerlei gekke voorwerpen. De kinderen leren tijdens de workshop ook het enige echte Porselein-lied aan.

    PORSELEIN

    PRAKTISCHuitvoerderanimator Jeugd en MuziekdoelgroepBasisonderwijs, 2de en 3de graadSecundair onderwijs, 1ste graadduur1 sessie = 1 lesuur in schooltijd / 1 uur in vrije tijd(kan uitgebreid worden op aanvraag)max. aantal toeschouwers 25min. 2 en max. 6 klassen per dagboekingsperiodeHeel het seizoen.

    51

  • boekingsperiodeHeel het seizoen.

    CINEMACHINEMUZIEK OP DVDuitvoerderFernand Buyls doelgroep Basisonderwijs, 3de graadSecundair onderwijs, alle gradenVrije tijd, vanaf 10 jaarduur50 min.max. aantal toeschouwers 30

    EEN WERELDHIT CD MAKENuitvoerderFernand Buyls doelgroep Basisonderwijs, alle gradenSecundair onderwijs, alle gradenVrije tijd, vanaf 6 jaarduur4 umax. aantal toeschouwers 30

    GEDRUMDE DIVERSITEITuitvoerdersFernand Buyls (verteller, drum, soundscape),Geert Simoen (percussie, klankkleuren)doelgroep Basisonderwijs, alle gradenSecundair onderwijs, alle gradenVrije tijd, vanaf 6 jaarduur50 - 75 min.max. aantal toeschouwers 200

    DRUMS EN PERCUSSIEuitvoerderFernand Buyls doelgroep KleuteronderwijsBasisonderwijs, alle gradenSecundair onderwijs, alle gradenVrije tijd, vanaf 3 jaarduur50 min.max. aantal toeschouwers 30

    52

    OP SLAG EN TIJDFernand Buyls, percussie-elektronica-duivel-doet-al, laat kleuters, kinderen en jongeren kennismaken met de meest uiteenlopende vormen van (elektronisch) slagwerk: van sampler, beatbox en groovebox tot een hele resem aan traditionele en exotische percussie-instrumenten. Fernand houdt de vinger aan de pols bij wat leeft bij de kin-deren en jongeren en verrast hen met zijn muzikale vertelsels, meespeelvoorstellingen, workshops, schoolprojecten, concerten,

    users.telenet.be/opslagentijd

  • 53

    Peter De Jongh

  • 54

    PRAKTISCH uitvoerdersAxelle Kennes (compositie), Brick De Bois (regie), Laurie Janssens (sopraan), Zofia Ciescynska (sopraan), Rik Willebrords (contratenor), Frauke Marin (hobo), Linde de Groof (viool), Charlotte Vavourakis (cello), Jan De Maseneer (bastuba), Bernhard Schepens (video), Bert Roman (dans),Elisa Schepens (kostuum en tekeningen), Caroline Mathieu (decor)doelgroepBasisonderwijs, 3de graadSecundair onderwijs, 1ste graadVrije tijd, vanaf 9 jaarduur60 min.max. aantal toeschouwers 200 boekingsperiodeVoorjaar 2011

    EEN JONG VERHAAL

    ORPHELIE INDE BOVENKAMER

    Ik wil mijn hoofd op jou schouder. Ik wil mijn hand in je hand.Ik wil je vingers in mijn haar. Ik wil je lachende gezicht weer zien.Mijn hart? Wat ben ik met jou in mijn hart?Mijn hart heeft geen ogen. Mijn hart heeft geen handen.Geen oren, geen neus. En geen lippen.Zwijg. Kom achter me staan en zwijg.Kom mee. Nu. Ik sta klaar.Nu. Ik vertrek. Nu. Volg me maar.

    Orphelie is verdrietig. Ze treurt om Frederik, haar gestorven vriendje. Genspireerd door het verhaal van Orpheus in de onderwereld, gaat ze naar hem op zoek. Ze wil hem terughalen. Met haar verdriet trekt ze naar de bovenkamer, het veilige nest, waar ze samen uren hebben doorgebracht. De bovenkamer zit vol herinneringen, geheimen van Orphelie en Frederik.

    Tijdens haar zoektocht ontmoet ze vooral zichzelf. Ze hunkert naar het onmogelijke, en blijft hopen. Dat hij haar op een dag naar beneden zal volgen, daarvan is ze overtuigd. Bij het omdraaien, zal hij achter haar staan...

    In samenwerking met J&M Vlaanderen. Met steun van de Vlaamse Overheid.

  • 55

    Elisa Schepens

  • 56

  • PRAKTISCHuitvoerdersBo Spaenc en Cesar Janssens (muziek en spel), Jan en Mark Maillard (regie, decor en muziekmachine)doelgroepSecundair onderwijs, 3de graadVrije tijd, vanaf 14 jaarduur50 min.max. aantal toeschouwers 200 boekingsperiodemaart - juni 2011

    Outsiders2 neemt je mee naar isolement. Maak het stil om binnenin te kunnen luisteren. Ga tot op het bot en dieper.Genspireerd door de outsiderkunst in het Dr. Guislain Museum en door hun eigen levensverhaal nemen Bo Spaenc en Cesar Janssens je mee op reis in het onderbewuste. Met hun handen, voeten en stem bespe-len ze een zot instrumentarium. Theater Froe Froe maakt speciaal voor deze voorstelling een gigantische en indrukwekkende muziekmachine die trilt en rammelt, maar niet altijd gehoorzaamt

    Outsiders2 is een mystiek verhaal, een rauwe zoektocht naar pure schoonheid, een sjamanistische reis op de grens tussen (ab)normaal en geniaal.

    Een coproductie van De Kolonie MT en Theater Froe Froe. Met steun van J&M Vlaanderen.

    5757

    DE KOLONIE MT & THEATER FROE FROE

    OUTSIDERS2

    educatieve bijlage beschikbaar

  • POPULAR STRINGS: PG. 62

    TO BE OR NOT TO BE-BOP: PG. 67

    5858

  • PRAKTISCHuitvoerdersJan Vermeulen (fortepiano), Michal Pas (acteur), Koen Van Impe (acteur)doelgroepSecundair onderwijs, alle gradenduur60 min.max. aantal toeschouwers 300boekingsperiode8 - 10 okt. 2010 (overdag + avond)20 - 23 dec. 2010 (overdag)jan. 2011 (overdag)apr. 2011 (overdag + avond)

    PAPA HAYDN VLEGEL MOZART

    Een mix van woord en muziek, van ernst en luim,een grillig portret van twee onlosmakelijk met elkaar verbonden componisten en geestesverwanten.Zo vaderlijk-ernstig als Haydn was, zo losbandig-brutaal was de jonge Mozart.Of is dat maar schijn?

    Acteurs Michal Pas als Mozart en Koen Van Impe als Haydn plaatsen beide componisten tegenover elkaar.Fortepianist Jan Vermeulen illustreert hun schertsen,hun diepgang of gekibbel op meesterlijke wijze aan het klavier.

    JAN VERMEULENMICHAL PAS & KOEN VAN IMPE

    59

  • 6060

    Sebastiaan Van Doninck

  • 6161

    PRAKTISCHuitvoerdersPieter Embrechts & het Spectra Ensemble o.l.v.Filip RathSebastiaan Van Doninck (illustrator)doelgroepBasisonderwijs, alle gradenSecundair onderwijs, 1ste graadVrije tijd, vanaf 6 jaarduur45 min.max. aantal toeschouwers onbeperkt boekingsperiodeHeel het seizoen.

    FRANKENSTEIN!! PIETER EMBRECHTS & HET SPECTRA ENSEMBLE

    Heb je gevoel voor humor? Hou je van satire? Dan is Frankenstein!! van H.K. Gruber wat je zoekt. De Weense componist schreef muziek op spottende kinderrijmpjes, die bevolkt worden door monsters, kan-nibalen en superhelden; door Batman en Robin, Dracula, Frankenstein, Superman en John Wayne. Deze verfrissende klassieker voor ensemble en chansonnier werkt elke keer weer op de lachspieren. Het stuk, dat zowel verfijnde als ronduit ridicule klanken bevat, is een briljante en onvoorspelbare uiting van een licht gestoorde fantasie.

    In dezelfde geest gaat Frank Nuyts, met zijn humoristische en briljante schrijf- en orkestreerstijl, aan de slag met songs die Pieter Embrechts maakte op bekroonde pozie geschreven door kinderen.

    programmaFrankenstein!! (1976-77) - H.K. Gruber (1943)creatie (2010) - Frank Nuyts (1957)

    Een productie van het Spectra Ensemble. Met steun van J&M Vlaanderen.

    www.spectraensemble.be

  • Rodrigo Fuentealba (gitarist bij o.a. Gabriel Rios en Arsenal) vertelt de ge-schiedenis van de populaire muziek aan de hand van een amalgaam elektrische gitaren, pedalen en versterkers, veel live muziek en assistentie van zijn collega Kris Dane.

    Een trip door de basis (West-Afrika en de pentatoniek), de roots (Mississippi Delta en rhythm and blues), rock & roll, surf, singer-songwriters, psychedelia, punk en new wave, improvisatie,... En met de gitaar in de hoofdrol: in al zijn verschijningen, evoluties, hoofd- of bijrollen, beperkingen en vrijheden en met en zonder effecten.

    www.myspace.com/rodrigofuentealbawww.myspace.com/krisdane

    62

    PRAKTISCHuitvoerdersRodrigo Fuentealba (gitaar), Kris Dane (gitaar & zang)doelgroepSecundair onderwijs, alle gradenduur50 min.max. aantal toeschouwers 100boekingsperiodeHeel het seizoen.

    POPULAR STRINGSRODRIGO FUENTEALBA& KRIS DANE

  • STEVEN DELANNOYETRIO ON THE STREETS: PG.66

    TATAKE: PG. 68

    63

  • PRAKTISCHuitvoerdersTriatu + 1: Dimitri Dumon, Frank van Eycken, Bjrn Denys, n.n.doelgroepBasisonderwijs, 3de graadSecundair onderwijs, alle gradenduurmax. 5 min. per klas / 2 eindconcerten van 30 min. (schooltijd)vrije tijd: af te sprekenmax. aantal toeschouwers max. 10 klassen / max. 130 lln. per eindconcertvrije tijd: af te spreken boekingsperiodeHeel het seizoen. Maandag en dinsdag: enkel voormiddag

    64

    SLAGROOMTRIATU +1

    Vier percussionisten slaan zich een weg doorheen je school, ze laten niemand onberoerd en geven je de figuurlijke slag in je gezicht waardoor je even verlamd van verwondering - en ook wel bewondering - geen woord kan uitbrengen. Nog voor je goed en wel beseft wat je overkomt, zijn ze alweer weg. Later schudden de vier je nog eens door elkaar met brute aardse percussie en subtiele klankwol-ken, met experimentele klankkleuren en onverwachte mokerslagen.Vier percussionisten laten even - heel even - de tijd stilstaan.

    Een productie van J&M Vlaanderen.

    www.triatu.be

  • 65656565

    Je eigen vingers, voeten, handen en tanden laten tokkelen, pingelen, kloppen en tingelen geeft al een enorme kick. Als je dan alle ritmische elementen gaat orde-nen en samenvoegen, krijg je een heerlijke groove waarin iedereen een cruciale muzikale rol speelt. Haal er vervolgens nog wat stoelen, pennen, propjes papier en bordkrijt bij en een uniek stuk slagRoom is ontstaan! Na de voorstelling slag-Room lijkt het een koud kunstje om vanuit het niets toffe grooves te toveren. Met de hulp van een animator van Jeugd en Muziek slaagt iedere klas erin een eigen ritmisch werk te creren in een mum van tijd!

    PRAKTISCHuitvoerderanimator van Jeugd en Muziek / Dimitri Dumon (Triatu)doelgroepBasisonderwijs, 3de graadSecundair onderwijs, alle gradenduur1 sessie = 1 lesuur in schooltijd / 1 uur in vrije tijd(kan uitgebreid worden op aanvraag)max. aantal toeschouwers 25 min. 2 en max. 6 klassen per dag boekingsperiodeHeel het seizoen.

    VAN BODY PERCUSSION TOT COMPOSITIE

    SLAGROOM

  • Als ex-hiphop-deejay heeft saxofonist Steven Delannoye altijd een hart gehad voor street grooves. In de bezetting van zijn trio (Yannick Peeters - contrabas, Lionel Beuvens - drums) vinden we de basisingredinten terug van hiphop: een baslijn en drums. Met dit materiaal is Steven aan de slag gegaan in zijn compo-sities. Live krijgen we een uitzonderlijke mix van hiphop grooves (bas en drums) met jazzkleuren (sax) te horen.

    Voor Jeugd en Muziek graaft Steven dieper in zijn hiphoproots en exploreert hij alle mogelijkheden en raakpunten van hiphop met jazzmuziek, blues en vrije improvisatie.

    www.stevendelannoye.com

    66

    PRAKTISCHuitvoerdersSteven Delannoye (saxofoon), Yannick Peeters (contrabas), Lionel Beuvens (drum)doelgroepSecundair onderwijs, 2de en 3de graadVrije tijd, vanaf 14 jaarduur50 min. (schooltijd)60 min. (vrije tijd)max. aantal toeschouwers 150vrije tijd: 250boekingsperiodeHeel het seizoen.

    STEVEN DELANNOYETRIO ON THE STREETS

  • 67

    TO BE OR NOT TO BE-BOP IEDEREEN KANIMPROVISEREN

    De drie topmuzikanten van To be or not to be-bop verklappen de geheimen van het improviseren in jazz-, pop- en bluesmuziek. Maar ook in het klassieke milieu is improvisatie geen vreemde eend. De drie maestros tonen op een interactieve manier dat iedereen kan improvi-seren. Vertrekkend vanuit de stem - spelen wat je zingt - komen ze uit tot scat vocal. Hoe een interpretatie van een melodie of het herhalen van n noot op een bepaald akkoordenschema kan leiden tot impro-viseren. Stap voor stap ontdek je meer en meer over improvisatie.

    PRAKTISCHuitvoerdersRudy Reunes (trompet, bugel), Filip Verneert (akoestische en elektrische gitaren, loops), Jean Van Lint (contrabas, elektrische bas, zang)doelgroepSecundair onderwijs, alle gradenduur60 min.max. aantal toeschouwers 200 boekingsperiodeHeel het seizoen (behalve op woensdag).

  • 68

    TTAKE!Ttake! -Taiko (Ttake is Japans voor Geef er een lap op en Taiko betekent grote trom ) bestaat uit Vlaamse en internationale percussionisten en artiesten die de kunst van het traditioneel Japans drummen Taiko beoefenen en verspreiden. In Japan is deze heel oude muziekvorm zeer populair en telt dit genre meer dan 10.000 groepen. De indrukwekkende trommels zijn houten vaten, overspannen met dikke runderhuiden die bespeeld worden met stokken. Ttake! -Taiko bouwt deze kostbare instrumenten zelf.

    De percussiegroep toont de verschillende speelstijlen die mogelijk zijn met deze trommels; staand, zijdelings, bovenarms of zelfs liggend. Heel arbeidsintensief!In de muziek zelf vind je niet echt een bepaald patroon terug zoals in de Westerse en Afrikaanse percussie. De volumineuze diepe tonen van de grote drums zorgen voor een schouwspel dat recht naar de buik gaat.

    www.tatake.be

    PRAKTISCHuitvoerdersvaste muzikanten: Saskia Rock, Bart GitsdoelgroepBasisonderwijs (aangepaste versie)Secundair onderwijsVrije tijd, vanaf 6 jaarduur50 min. (schooltijd)60 - 70 min. of 2 x 45 min. (vrije tijd)max. aantal toeschouwers workshop: 25 boekingsperiodeHeel het seizoen.

    68

  • PRAKTISCHuitvoerdersIlse De Backer (digitale piano), Jan Cherlet (percussie), Charles Van Houtte (percussie)doelgroepSecundair onderwijs, alle gradenVrije tijd, vanaf 12 jaarduur50 - 60 min.max. aantal toeschouwers 200 boekingsperiodeHeel het schooljaar: op maandagvoormiddag, donderdag en vrijdagFamilievoorstellingen: heel het seizoen

    69

    TRIANGELTRIOEen boeiende muzikale reis doorheen de wereld van de percussie. Maak kennis met deze grootste en oudste instrumentenfamilie. Ontdek haar her-komst, gebruik en invloed via de meest uiteenlopende muziekgenres. Voor het jonge publiek is een traject uitgestippeld, gaande van klassiek, folk, wereldmuziek over jazz, Afro-Cubaans tot techno en popmuziek. Geplaveid met slagwerk waaronder het drumstel, de xylofoon, de marimba, het klok-kenspel, de vibrafoon, de djemb, congas, bongos, cajons, een wasbord, digitale percussie,...

    www.triangeltrio.be

    WEVE GOT RHYTHM

  • 70

    PRAKTISCHuitvoerdersDimitri Dumon (slagwerk, presentatie), Frank van Eycken (slagwerk), Bjrn Denys (slagwerk) doelgroepSecundair onderwijs, alle graden duur50 min.max. aantal toeschouwers 150boekingsperiodeHeel het seizoen.

    Een driekoppige slagwerklinie met pit. Verrassend, creatief, hedendaags en mondig. Naast instrumenten zoals een marimba, een vibrafoon, een xylofoon, een klokkenspel, bespelen de leden van Triatu ook nog een waaier van minder gekende slaginstrumenten zoals een pandeiro, een berimbau, een djemb, een conga, aangevuld met bruitages en jawel zelfs ordinaire tafels. Met handen en voeten overrompelen ze het jonge publiek met hun instrumenten en muziek. Dimitri Dumon geeft tekst en uitleg.

    www.triatu.be

    TRIATUTRADITIONEEL TEGEN DE TRADITIE IN

  • 71

    PRAKTISCHuitvoerdersBertel Schollaert (sopraansax), Maarten Jan Huys-mans (altsax), Eva Vermeiren (tenorsax),Thomas Van Gelder (baritonsax), Mattijs Vander-leen (percussie)doelgroepSecundair onderwijs, 2de en 3de graadVrije tijd, vanaf 14 jaarduur50 min. (schooltijd)60 min. (vrije tijd)max. aantal toeschouwers 200 (schooltijd)onbeperkt (vrije tijd)boekingsperiodeHeel het seizoen.

    71

    [SIC]

    Unplugged is een akoestisch programma voor vier saxen en percussie. Het is een eclectische clash van eigentijdse composities met een hoog rock n roll gehalte: van het intieme Tuning Path tot het zappa-achtige Ritt. Een non-stop muziektrip doorkliefd met percussieve interventies.

    programma Workers Union - Louis Andriessen (saxkwartet + percussie)Scrum - Peter Vermeersch (2 tenorsaxen + percussie)Ritt - Kapsar Ewald (saxkwartet)Case History - Roderik De Man (percussie solo)Etude de Peaux n 2 Satz - Bruno Giner (percussie solo)Tuning Path - Terry Riley (saxkwartet)Transit - Lieven Eeckhout (saxkwartet + percussie)e.a.

    www.siconline.be

    UNPLUGGED

  • 72

    PRAKTISCHuitvoerdersDierdre Timp (verteller), Encantar (zang/spel), Marian Minnen (barokcello), Bart Jacobs (orgel), Mathieu Loux (barokhobo), Nico Boon (tekstregie), Jan Boon (videodecor)Dierdre Timp, Liesbet Vereertbrugghen (tekstbewerking, concept en realisatie naar een novelle van Stefan Brijs) doelgroepSecundair onderwijs, 3de graadVrije tijd, vanaf 14 jaarduur70 - 75 min. (vrije tijd)60 min. (schooltijd)max. aantal toeschouwers 200 (schooltijd)250 (vrije tijd) boekingsperiode9 - 22 dec. 2010

    Kerstavond. Twee buren, een jonge man en een oudere vrouw, bereiden zich elk voor op een kerstfeest thuis. Ieder op zijn eigen manier. Hij viert kerst op een nogal burgerlijke manier, met Jingle Bells en fondue. Zijn buurvrouw, een weduwe van in de zestig, zoekt tezelfdertijd troost in arias van Bach. De twee lijken niets met elkaar te maken te hebben. Maar dat blijft niet zo.

    programma carols in arr. van Erik Van Nevel, Lieselot De Wilde en Peter Maussopraan- en altarias uit Weihnachtsoratorium van J.S. Bach

    Een productie van J&M Vlaanderen in coproductie met Academiezaal (vzw Villarte) Sint-Truiden

    TWEE LEVENSencantar & dierdre timp

    programmaboekjebeschikbaar

  • Mirjam Devriendt

    [SIC]: PG. 71

    73

    TRIATU PG. X

    TWEE LEVENS: PG. 72

  • 7474

    Sebastiaan Van Doninck

    MUZIEKKAMPEN: PG. 87 - 89

  • 75

    Tzigani verenigt zon vier nationaliteiten en nog meer muzikale invloeden. Het enthousiasme en de energie waarmee de vijf muzikanten musiceren werken aanstekelijk. Beelden uit films van Emir Kusturica komen spontaan in je op bij het horen van de opzwepende muziek van Goran Bregovic. Afgewisseld met tra-ditionele zigeunermuziek uit Oost-Europa (Roemeni, Hongarije en Rusland) brengt het kwintet de Balkan en Oost-Europa even dichterbij.

    TZIGANI

    PRAKTISCHuitvoerdersEmilia Kirova (Bulgarije), viool en zang - Pal Szomora (Hongarije), viool - lulian Jantea (Roemeni), accordeon - Istvan Szomora (Hongarije), cimbalom en/of gitaarHerman De Rycke (Belgi), contrabasdoelgroepSecundair onderwijs, 2de en 3de graadVrije tijd, vanaf 12 jaarduur50 min. (schooltijd)60 min. of 2 x 50 min. (vrije tijd)max. aantal toeschouwers 200

  • een elektroakoestisch eenmansorkestgezongen, gefluisterdsoms in t dialect, soms ook niet,liedjes van zichzelf en liedjes van anderen

    Alleen op het podium, omringd door elektronica, gitaar, toetsen, loopstation en baspedalen brengt hij als eenmansorkest zijn eigen nummers en eigen versies van liedjes van andermans repertoire.

    Van Voet over The Doors, Gaetano Veloso, Elvis Presley tot Nacht und Nebel en terug Voet.

    www.bartvoet.com

    76

    PRAKTISCHuitvoerdersBart Voet (zang, gitaar, toetsen, loopstation, baspedalen & elektronica),Geert De Wit (geluid & licht)doelgroepSecundair onderwijs, 2de en 3de graadduur50 min.max. aantal toeschouwers 80 (scholen)170 (in theaterzalen) boekingsperiodeHeel het seizoen.

    VOET

  • 77

    Cien Schelkens

  • 78

    PRAKTISCHuitvoerdersJohannes Westendorp, Bruno Nelissen, Matthias Francisco Koole, Toon Callier,Cdric Dambrain, Jeroen StevensdoelgroepSecundair onderwijs, 2de en 3de graadVrije tijd, vanaf 12 jaarduur50 - 60 min.max. aantal toeschouwers 250boekingsperiodeHeel het seizoen.

    ZWERM [ELECTRIC GUITAR QUARTET]WELL ASK THE QUESTIONS AROUND HERE

    Well ask the questions around here, een titel die de lading dekt: direct, brutaal en compromisloos. Hoewel afkomstig uit verschillende muzikale stromingen drijft eenzelfde stuwende energie de werken aan. Deze energie gaat vooraf - en voorbij - de gebruikelijke kaders van rock, alternatief of nieuw gecomponeerd waarmee de hedendaagse muziek nogal eens geplaagd wordt; en het is daarom niet verwonderlijk deze terug te vinden in werken met zo verschillende achtergronden. Een korte serie vlijmscherpe stukken uit de koker van het vermaarde Fred Frith Guitar Quartet en een creatie van Frank Crijns. De vervreemdende, soms zelfs futuristisch aandoende klankwerelden in Plq van Cdric Dambrain maken duide-lijk dat een nieuwe generatie componisten zich weinig aantrekt van traditionele kaders.

    programmaFred Frith - Motormouth Nick Didkovsky - Egil the Skald / Well Ask The Questions Around Here 1 and 2 Frank Crijns - creatie C. Dambrain - Plq (creatie)

    www.zwerm.be

  • 79

  • NAAST DE UITEENLOPENDE PRODUCTIES VOOR JONG EN OUD, ZETTEN DE MEDEWERKERS VAN JEUGD EN MUZIEK OOK ELK JAAR HUN SCHOUDERS ONDER VELE ANDERE INITIATIEVEN. ZOALS EEN MUZIEKEDUCATIEVE WEBSITE, VASTE PROJECTEN, EN EEN HEUS FESTIVALCONCEPT. MEER INFO VIND JE HIERONDER.

    MUSIC LIVEWWW.MUSICLIVE.BE

    JEUGD EN MUZIEK

    STELT VOOR

    Zes voorrondes, een Regionale Finale, workshops n een Nationale Finale in samen-werking met Jeunesses Musicales de la Communaut franaise de Belgique (JMCF). Een enthousiast publiek! Een prachtige prijzenpot! Wat hebben jonge muzikanten nog meer nodig? Dankzij onze sponsors en internationale uitwisselingen geen probleem. Rest ons enkel nog deze enthousiaste muzikanten te vinden. Elk genre is welkom, zolang alles maar live gebracht wordt.Via Music Live willen Jeugd en Muziek en JMCF Belgische jongeren tussen 12 en 19 jaar zoveel mogelijk unieke podiumkansen aanbieden. Inschrijvingen starten in september, verlies www.musiclive.be dus zeker niet uit het oog!

    www.musiclive.be

    alle genres!

  • JONGE PROGRAMMAMAKERSWWW.JONGEPROGRAMMAMAKERS.BESteek de hoofden samen! Brainstorm rond een uniek festivalconcept en ga zelf aan de slag. Een affiche samenstellen, een communicatieplan uitwerken, muzikanten zoeken, sponsors overtuigen, Its up to you!Ideaal als schoolproject of gewoon met vrienden.Breng ons op de hoogte van je ideen via [email protected]. Jeugd en Muziek laat vijf projecten per seizoen toe en geeft een startschotsubsidie.

    DZJEM-FESTIVAL WWW.DJEM.BE/FESTIVALElk jaar opnieuw is een bepaalde regio in Vlaanderen in de ban van een dzJeM-festival, een festival voor, door en met jongeren. Proef en geniet van concerten, voorstellingen, Wie, wat, wanneer vind je terug via volgende link www.djem.be/festival.www.dzjem.be/festival

  • 82

    I N H O U D

    4

    AC T I E F M U S I C E

    R E N

    JEUGDORKESTENMUSICEERDAGENREGIO ANTWERPENREGIO GENTACTIEF MUSICEREN REGIO ANTWERPENMUSICEERDAGENMUZIEKKAMPENWORKSHOPS 11-11 MOVE IT!ACTIEF MUSICEREN REGIO BRUSSELKLANK OP 10MUZIEK- EN SPORTKAMPENPOP- EN ROCKSTAGESROCK- EN JAZZSTAGES

    82

    8486

    87

    88

    10/11

  • 83

    Peter De Jongh

    Mich Leemans

    83

    Jeugd en Muziek Brussel

  • Jeugd en Muziek is niet minder dan vier symfonische jeugdorkesten n een jazzorkest rijk! Elk orkest verzorgt jaarlijks een aantal concerten. Het enthousiasme waarmee de jonge talentvolle musici optreden, werkt telkens weer verrassend voor de luisteraar en straalt dubbel met een vermenging van jeugdig kameraadschap en intens speelplezier. Muziekstages, repetitieweken en af en toe buitenlandse concertreizen behoren tot de vaste activiteiten. Tijdens open stages of een play-in kunnen nieuwe muzikanten kennismaken met het orkest.

    JEUGDORKESTEN

    8484

    JEUGD EN MUZIEK ORKESTOOST-VLAANDEREN (JEMOO)www.jemoo.bedirigentGeert SoenencontactElly [email protected]/329 61 49

    JEUGD EN MUZIEK ORKEST VAN ANTWERPENwww.jmoa.bedirigentIvo VenkovcontactDries [email protected]/94 26 95www.jmoa.be

    JUNIORENORKEST VAN JEUGD EN MUZIEK ANTWERPENwww.juniorenorkest.be dirigentRoel WillemscontactVeerle [email protected]/35 88 33

    [email protected]/35 88 33

    LIMBURGS ORKEST JEUGD EN MUZIEKwww.limburgsorkest.comdirigentRik GhesquirecontactDany [email protected]/22 22 63

    YOUTH JAZZ ORCHESTRA www.jeugdenmuziekbrussel.be/yjodirigentFlorian Ross, Pierre Bertrand, Bob Mintzer, Frank VaganecontactJan [email protected]/507 83 40

  • 8585

    Jeugd en Muziek Brussel

  • 8686

    J&M ANTWERPENwww.jeugdenmuziekantwerpen.beHerfstsessie op ma. 1 en di. 2 en/of wo. 3 november 2010 inschrijven vr 15 oktober 2010Krokussessie op di. 8 en wo. 9 maart 2011inschrijven vr 15 februari 2011Paassessie op ma. 11 en di. 12 april 2011inschrijven vr 15 maart 2011PRAKTISCHuren1ste dag: van 9 tot 17 uur (paassessie tot 17.30 uur).Onthaal vanaf 8.30 uur.2de dag: van 9 uur tot na het concert.plaatsKoninklijk Vlaams Conservatorium, Desguinlei 25, 2018 Antwerpenslotconcertdi. 2 of wo. 3 november 2010 (herfstsessie)wo. 9 maart 2011 (krokussessie)di. 12 april 2011 (paassessie)telkens om 19.30 uurin deSingel te Antwerpeninfo en inschrijvingenBrigitte Lodewijckx [email protected] - 03/237 97 30

    J&M GENTwww.jeugdenmuziekgent.beHerfstsessie op za. 6 en zo. 7 november 2010Krokussessie op za. 12 en zo. 13 maart 2011PRAKTISCHuren1ste dag: van 9 tot 17 uur Onthaal vanaf 8.30 uur2de dag: van 9 uur tot na het concert.plaatsKoninklijk Conservatorium,Hoogpoort 64, 9000 Gentslotconcertzo. 7 november 2010 (herfstsessie)13 maart 2011 (krokussessie)telkens om 19 uur in de Concertzaal Karel Miryvan het Koninklijk Conservatorium Gentinfo en inschrijvingenWim De [email protected] 09/232 13 45

    MUSICEERDAGEN6 T.E.M.18 JAARKinderen en jongeren die actief willen musiceren tijdens de herfst-, krokus- en paasvakantie kunnen deelnemen aan de Musiceerdagen in Gent en/of Antwerpen. Zowel J&M Antwerpen als J&M Gent bieden met de Musiceerdagen de gelegenheid aan jonge musici samen te spelen met leeftijdgenoten van hetzelfde muzikale niveau. Onder begeleiding van een specialist-instru-mentalist brengen de deelnemers de Musiceerdagen door in ensembles, instrumentengroepen of koor. Twee dagen lang tokkelen, strijken, blazen, slaan of zingen ze naar hartenlust om de laatste dag te besluiten met een heus slotconcert. Ouders, familie en vrienden zijn hierop meer dan welkom! De Musiceerdagen organiseren we voor iedereen die graag zingt of musiceert. Om in een groep te kunnen meespelen moet je minstens n jaar instrumentles gevolgd hebben. Wie deze ervaring nog niet heeft, kan altijd meezingen in het koor. Maak je vooral geen zorgen over je technische bekwaamheid: zowel beginners als gevorderden komen aan hun trekken!Naast de herfst- en krokusvakantie zorgt J&M Antwerpen ook tijdens de paasvakantie voor een muzikaal uitgewerkt programma met ateliers, koor en orkest.

  • PRAKTISCH Info en inschrijvingenJeugd en Muziek Antwerpen - [email protected]

    87

    ACTIEF MUSICERENREGIO ANTWERPENwww.jeugdenmuziekantwerpen.be

    MUSICEERDAGEN 6 T.E.M. 18 JAAR: ZIE PG. 86

    MUZIEKKAMPEN7 T.E.M. 22 JAARPak je rugzak en vertrek met Jeugd en Muziek op kamp. Intensief muziek maken, daar gaan we voor! Naast musiceren kan je kiezen uit verschillende sport- en andere (buiten-) activiteiten. Voor de kampen met overnachting organiseren bekwame en gediplomeerde monitoren ook s avonds allerlei leuke momenten boordevol muziek en amusement. Ideaal om een pak nieuwe vrienden te leren kennen. Ook voor beginners is er plaats. Een aantal van onze leraars heeft bijzondere ervaring met het lesgeven aan kinderen die hun eerste stappen zetten op de notenbalk. Op het einde van een kamp zijn je familie en vrienden welkom tijdens een afsluitend toonmoment. Zomerkamp, klinkt als muziek in de oren, zeker met een team enthousiastemonitoren!Gitaarkamp, Harpkamp I (lagere graad dko), Harpkamp II (middelbare en hogere graad dko), Jazz en Popmuziek, Koorkamp, Musicalstage, Orkestweek, Djembkamp, Saxofoonkamp, Strijkerskamp (lagere graad dko) en strijkorkest (middelbare graad dko), Muziekstage (hogere graad dko)zomervakantie

    WORKSHOPS 11-115 T.E.M. 15 JAAROp 11 november kan je in het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen jaarlijks verschillende workshops volgen. Zo kan je meedoen aan een toffe muziekinitiatie, een leuk kinderkoor of je eigen muziek op cd zwieren tijdens Muziek en Techniek.

    MOVE IT!6 T.E.M. 12 JAARHou jij van streetdance, jazz, ballet of breakdance?Hou jij van zingen? Zou jij wel eens willen muziek maken op allerlei instrumenten?Dan is Move it iets voor jou!In de vakantie staan dansers en muzikanten klaar om met kinderen aan de slag tegaan met een dansbaar muziekthema. De laatste dag van deze workshops kunnenouders, familie, vriendjes en vriendinnetjes natuurlijk komen kijken!

  • 88

    ACTIEF MUSICERENREGIO BRUSSELwww.jeugdenmuziekbrussel.be

    KLANK OP TIENIn een reeks van tien aaneensluitende ateliers verdiepen we ons met de kinderen of jongeren in n speci-fiek instrument, genre of stijl:

    MUZIEKVIDEOS MAKEN: VJS VERSUS DJS8 T.E.M. 14 JAARWassup Bros! Jullie kennen allemaal TMF, Jimtv, MCM en MTV. Veel goede muziek en coole videos, maar ook veel videos van Belgische bands. En als zij dat kunnen, dan kunnen wij dat beter!Samen met een beeldenkunstenaar en een gerodeerd muzikant gaan we zelf een muziekclip maken. Rap, Hip-Hop, Rock, het genre doet er niet toe zolang we ons amuseren. Zingen, free-stylen, teksten schrijven, programmeren, scenarios bedenken, acteren, dansen, filmen en monteren: alles wordt door jou gedaan. Als alles af is, zetten de we de muziekclip op Youtube en maken we een eigen MySpace. Zo kan je je eigen hit verspreiden over de hele wereld.

    SCHOOL OF ROCK VANAF 12 JAARHello Werchter!! Its great to be back in Belgium! Wie weet valt deze eer jou ooit te beurt. Ter voorberei-ding van dit grote moment kan je in dit Klank op tien-atelier. Je talent aanscherpen in onze School of Rock. Wij hebben geen Gene Simons in onze rangen maar we garanderen je dat we een beestige leraar hebben voorzien. Vette gitaren, strakke drums, pompende bassen, violen, keyboards... Iedereen en alles is welkom. Let there be rock!!

    Info en inschrijven:[email protected] www.jeugdenmuziekbrussel.be

    PRAKTISCH Info en [email protected]

  • MUZIEK- EN SPORTKAMPEN 12 T.E.M. 18 JAARIn de zomer- en de paasvakantie zakken elk jaar honderden jongeren af naar het Europees Centrum La Foresta in Vaalbeek. In dit imposante gebouw nemen ze deel aan de Muziek- en Sportkampen van J&M Brussel.

    Tijdens dit kamp musiceren de deelnemers dagelijks minstens drie uur. Elke jongere krijgt individuele muziekles op zijn/haar niveau. Wie nog nooit een instrument bespeeld heeft is ook welkom. J&M Brussel stelt immers een aantal instrumenten ter beschikking op aanvraag. Naast musiceren doe je dagelijks ook minstens twee uur aan omnisport. De bosrijke omgeving laat tal van disciplines toe, van mountainbike tot voetbal. Daarnaast kiezen ze nog eens extra uren omnisport, rockatelier, dans, theater enz. Trakteer je familie en vrienden op een spetterend concert aan het einde van een Muziek- en Sportkamp.zomer- en paasvakantie

    POP- EN ROCKSTAGES ROCK- EN JAZZSTAGES 13 T.E.M. 16 JAAR 16 T.E.M. 21 JAAR Voor rock-, pop- en jazzliefhebbers zijn deze stages het ideale tijdverdrijf tijdens de zomer-maanden. Ze bieden een ideale mix van theorie en praktijk met ruimte voor eigen keuzes, rekening houdend met je niveau. Elke stagedag bestaat uit elkaar aanvullende sessies: een band session, info rond de basics (ritme en theorie), instrumental workshop of zangcoaching, en dit zeven dagen lang. Ook s avonds word je verwend. Je kan met je medecursisten jam-men, een film bekijken en nog zoveel meer. Keuze genoeg! Ook een stage sluit je af met een concert voor familie en vrienden.zomervakantie

    89

    PRAKTISCH Info en [email protected]

  • 490

    NAVO R MI N G O P M

    A AT

    PRAKTISCH beschikbaarheidData en aantal sessies zijn af te spreken. info Sterre De Raedt ([email protected] 02/507 84 47)

    VOOR PROFESSIONELE MUSICIMUZIEKPEDAGOGEN & MUZIEKANIMATORENwww.jeugdenmuziek.beJeugd en Muziek Vlaanderen organiseert twee vormingsweekends per jaar om mensen uit het muzi-kale werkveld samen te brengen en nieuwe impulsen aan te bieden in een breed muzikaal kader. Elk navormingsweekend komen er nieuwe coachen of musici aan bod om via praktische oefeningen tot ver-rijkende muzikale lesvormen te komen. Met o. a. Sarah Goldfarb, Wim Henderickx, Paul Dinnewith, Bart Maris, Bo Spaenc, Joris Vanvinckenroye, Jos Zwaanenburg e.a. konden deelnemers reeds proeven van verscheidene werkmethodes. Een minimum van drie jaar musicerende of muziekonderwijzende ervaring is noodzakelijk.Indien de deelnemers dat wensen komen zij terecht in een pool. Uit deze pool kan Jeugd en Muziek muzikanten/muziekanimators rekruteren voor allerhande muziekeducatieve projecten (muziekkampen, -projecten, -ateliers, -stages....).

    Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 november 2010 verwachten we diverse coachen voor ons eerst-

    volgende navormingsweekend in Destelheide, Dworp.

    Wil je graag op de hoogte blijven van de volgende navormingsweekends? Check de navormingsagenda op www.jeugdenmuziek.be of mail en bel Sterre De Raedt ([email protected] - 02/507 84 47)

    VOOR LEERKRACHTEN SECUNDAIR ONDERWIJSJeugd en Muziek Vlaanderen biedt leerkrachten uit het kleuter-, basis- en secundair onderwijs muzikale bijscholingen op maat aan. Deze navormingen kaderen perfect in een muzikaal-pedagogische studiedag of kunnen van pas komen om de eindtermen muzische vorming een sterker kader te geven.Een ervaren muziekanimator reikt vanuit een breed muzikaal kader vakoverschrijdende tools en tips aan als inspiratiebron voor uw leerkrachtenteam om creativiteit in het onderwijs een nieuwe impuls te geven.Bovendien kan deze formule worden afgestemd op de behoefte van de school.

  • Peter De Jongh

    Mich Leemans

    91

    voor professionele musici (in spe), muziekpedagogenen muziekanimatorenJeugd en Muziek Vlaanderen organiseert twee navormingsweekends per jaar om mensen uit het muzikale werkveld samen te brengen en nieuwe impulsen aan te bieden in een breed muzikaal kader.Elk navormingsweekend komen er nieuwe coachen of musici aan bod om via praktische oefeningen tot verrijkende muzikale lesvormen te komen.Met o.a. Sarah Goldfarb, Wim Henderickx, Paul Dinneweth, Bart Maris, Bo Spaenc, Tiffany Veys, Bart Van Dongen e.a. konden deelnemers reeds proeven van verscheidene werkmethoden.Een minimum van drie jaar musicerende of muziekonderwijzende ervaring is noodzakelijk.

    Op za. 24 en zo. 25 oktober 2009 verwachten we Walter Thompson (USA) om zijn methodiek en ervaring rond de gerenommeerde methode Sound-painting toe te lichten. Wil je graag op de hoogte blijven van het volgende navormingsweekend? Check de navormingsagenda op www.jeugdenmuziek.be of mail [email protected].

    voor leerkrachten kleuter--, basisonderwijsJeugd en Muziek Vlaanderen biedt leerkrachten uit het kleuter-, en basis-onderwijs muzikale bijscholingen op maat aan.Deze navormingen kaderen perfect in een pedagogische studiedag of kunnen van pas komen om de eindtermen muzische vorming een sterker kader te geven. Bovendien kan deze formule worden afgestemd op de behoefte van de school.

  • 492

    10/11

    E D U CATI E V E B I J

    L AG E N

    ALLE LESMAPPEN ZIJN GRATIS ONLINE BESCHIKBAAR

    OP WWW.JEUGDENMUZIEK.BE!

    CTRL-ALT-DELDE FEE IBACHFRANKENSTEIN!! HET FANTOOM VAN DE OPERA EN ZIJN VRIENDJESLONDON CALLINGMALICK PATH SOWMEL BONIS - M/V VAN HET JAARMUZIEKTERREUROUTSIDERS2 SLAGROOM

    10/11

    Jeugd en Muziek voorziet een educatieve bijlage voor een groot aantal van haar projecten. In deze lesmap krijgt de muziekeducatieve werking specifieke accenten, gekoppeld aan de doelgroep van het project. Deze lesmappen bereiden leerlingen en leerkrachten voor op een voorstelling of een bezoek van een muzikant of de komst van een muziekanimator. Verder voldoen ze inhoudelijk aan de volgende criteria: kwaliteitsvolle achtergrondinformatie en bronnenonderzoek, relevante lesopdrachten die de zelfwerkzaamheid van de jongeren stimuleert, aansluiting bij de onderwijspraktijk (leerdoelstellingen en vakoverschrijdende eindtermen), vlotte schrijfstijl, muzikaaltechnische verwerking die uitmondt in een bewuster actief luis-teren en/of musiceren, aantrekkelijke communicatiemix op maat van het doelpubliek (vb. promoclip, interview, reportage, gadget ).

  • JEUGD EN MUZIEK HEEFT IN SAMENWERKING MET ENKELE PARTNERS PUBLICATIES UITGEWERKT.

    JE KAN DEZE BESTELLEN DOOR HET JUISTE BEDRAG + 2 EURO VERZENDINGSKOSTEN

    OVER TE SCHRIJVEN OP HET REKENINGNUMMER 430-0872821-06 MET VERMELDING BOEK OF CD + TITEL.

    STUUR JE BESTELLING DOOR PER MAIL ([email protected]), SAMEN MET JE ADRESGEGEVENS OP WWW.JEUGDENMUZIEK.BE!

    -06

    IEK.BBE!

    6

    BE), !

    P U B L I CAT I E S

    MENEER SATIECarl Norac (tekst)Erik Satie (muziek)Elodie Nouhen (illustraties)Boek + cd: 19,95Te verkrijgen via J&M Vlaanderen

    GEEN SPIJT Leven en liedjes van kleine EdithPaul Verrept (tekst en illustraties),Bo Spaenc (muziek)Boek: 15,95 - Cd: 7Boek + cd : 20Te verkrijgen via de boekhandel

    BOEKEN MET OF ZONDER CD

    OLEK SCHOOT EEN BEERBart Moeyaert (tekst)Wim Henderickx (muziek)Wolf Erlbruch (illustraties)Boek + cd Te verkrijgen via de boekhandel

    GA JE MEE NAAR TOEJEWEETWELJoke van Leeuwen (tekst en illustraties)Boek + cd: 15Te verkrijgen via J&M Vlaanderen

    ENSEMBLEHOUTHANDEL ANTWERPEN 15Te verkrijgen via J&M Vlaanderen

    IK HOOR JE WEL, IK ZIE JE NIET 10Te verkrijgen via J&M Vlaanderen

    CDS

    HIDDEN SOUNDSCAPESAranis en Toon Fret Single 6Te verkrijgen viaJ&M Vlaanderen

    93

  • 10/11

    JEUGD EN MUZIEK HEEFT EEN UITGEBREID NETWERK VAN PLAAT-SELIJKE AFDELINGEN. INDIEN JE EEN ACTIVITEIT WENST TE BOEKEN OF NOG VRAGEN HEBT, NEEM DAN CONTACT OP MET EEN REGIONALE AFDELING. DE PLAATSELIJKE MEDEWERKERS KUNNEN JE MEER VERTELLEN OVER DE BESCHIKBARE DATA EN DE UITKOOPSOMMEN. IS ER GEEN AFDELING IN JE BUURT, NEEM DAN CONTACT OP MET JEUGD EN MUZIEK VLAANDEREN ([email protected] - 02/507 84 53).

    BOEKINGENJ E U G D E

    N M U Z I EK

    J&M AALSTMarissa VerlindenArbeidstraat 239300 Aalst0487/61 35 [email protected]

    J&M ANTWERPENBrigitte LodewijckxDesguinlei 252018 Antwerpen03/237 97 [email protected]

    J&M BRUGGENicole Van WassenhovenRopeerdstraat 208000 Brugge050/33 39 [email protected]

    J&M BRUSSELHendrik VeuchelenRavensteinstraat 231000 Brussel02/507 83 [email protected]

    J&M EEKLODirk BruggemanOostveldstraat 1819900 Eeklo0489/87 36 [email protected]

    J&M GENTWim De BruyckerOude Brusselseweg 399090 Melle0474/25 53 [email protected]

    J&M GERAARDSBERGENFreddy DuffeleerGrotestraat 20A9500 Geraardsbergen054/43 42 [email protected]

    JEUGD EN MUZIEKAFDELINGEN

    94

  • J&M HASSELTp/a Kunstlaan 53500 Hasselt011/22 99 [email protected]

    J&M HERENTALS Mia SchrovenKlotputten 22370 Arendonk014/67 82 [email protected]

    J&M KORTRIJKAnnie LibeerHarelbeeksestraat 348520 Kuurne056/71 03 [email protected]

    J&M REGIO LEUVENJoost Van KerckhovenPrins de Lignestraat 303001 Heverlee0497/18 16 [email protected]

    J&M MAASEIKGerrie GeurtsTweede Straat 583680 Maaseik0475/28 15 [email protected]

    J&M MAASMECHELENSaskia BartenMolenstraat 1253630 Maasmechelen0476/59 50 [email protected] www.jmmaasmechelen.be

    J&M MECHELENBrendan Burny cultuurcentrumMinderbroedersgang 52800 Mechelen015/29 40 [email protected]

    J&M MENENGeert ValckeHansbekestraat 918940 Wervik056/31 37 21 [email protected]/jeugdenmuziek

    J&M NEERPELTDirk MaxHoogveld 543990 Peer011/73 55 [email protected]

    J&M NINOVEPatrick WynantDwarsstraat 509470 Denderleeuw0473/75 45 04 [email protected]

    J&M OOSTENDELiesemarie BeelaertsLeffingestraat 858400 Oostende0499/46 33 [email protected]

    J&M OUDENAARDEAn De LeenheerStropkaai 399000 Gent09/221 80 22 [email protected]

    J&M POPERINGEPaul ParretJ. Van Walleghemstraat 38970 Poperinge057/38 83 [email protected]

    J&M ROESELARE Lies DebelBoeversstraat 368800 Roeselare051/21 07 [email protected]

    J&M TIENENAlfons Ponsaerts Grote Markt 33300 Tienen016/81 24 [email protected]

    J&M TONGEREN / SINT-TRUIDENMarie-Jeanne PrincenElderseweg 543700 Tongeren012/23 76 [email protected]

    J&M VILVOORDESandy GovaertsGroenstraat 21b1800 Vilvoorde0498/27 12 [email protected] J&M WAASLANDJana ArnsJoseph Lonckestraat 489100 Sint-Niklaas0486/94 02 45 [email protected]

    J&M WAREGEMLuc DumoulinOlmstraat 258790 Waregem056/60 09 18 [email protected]

    J&M WETTERENGert De WildeJan Cooppalaard 89230 Wetteren0496/51 53 14 [email protected]

    95

  • 10/11

    VIND JE GEEN AFDELING IN JE REGIO? NEEM DAN ZEKER EENS CONTACT OP

    MET DE PROVINCIALE CORDINATOR UIT JE STREEK.

    J E U G D EN M U Z I E

    K

    96

    J&M LIMBURGGerrie GeurtsTweede Straat 583680 Maaseik0475/28 15 [email protected]/Limburg

    J&M OOST-VLAANDERENWim De Bruycker Oude Brusselseweg 39 9090 Melle 0474/25 53 85 [email protected] www.jeugdenmuziek.be/Oost-Vlaanderen

    JEUGD EN MUZIEK VLAAMS-BRABANTAnnelynn Ballieu0496/54 50 [email protected] www.jeugdenmuziek.be/Vlaams-Brabant

    J&M WEST-VLAANDERENKatty Van KerkhoveMeense Heirweg 20 8800 Roeselare0478/87 28 [email protected]/West-Vlaanderen

    PROVINCIALE CORDINATOREN

  • 97

    DIRECTEURRoel [email protected]

    ZAKELIJKE CORDINATIEAnn [email protected]/507 84 35

    PROGRAMMERING, EDUCATIE,PROJECTBEGELEIDINGJan De [email protected]/507 84 52

    CORDINATIE EDUCATIEVE PROJECTENSterre De [email protected]/507 84 47

    COMMUNICATIELeen [email protected]/507 84 51

    GRAFISCHE VORMGEVINGMarleen De [email protected]/507 84 38

    ADMINISTRATIE, BOEKINGEN, PROJECTBEGELEIDINGSyl Lefevre [email protected]/507 84 53

    JEUGD EN MUZIEKVLAANDEREN

    Jeugd en Muziek vlaanderen vzwwww.jeugdenmuziek.be

    Baron Hortastraat 131000 Brussel

    tel. 02/507 84 35fax 02/507 84 37

  • 498

    SECUNDAIRSCHOOLTIJD

    I N H O U D

    I N H O U D

    BAROKKE PARELS | ARDALUSBASTA! | JORIS VANVINCKENROYE CINEMACHINEMUZIEK OP DVD | OP SLAG EN TIJDCTRL-ALT-DEL CTRL-ALT-DEL - WORKSHOP ROND LAPTOPMUZIEKDE BONSKIS ZIJN TERUG! | LENNAERT MAES DE CAJON | ACHTTIEN VZWDE GROTE HOUTHANDEL ANTWERPEN SHOW | ENSEMBLE HOUTHANDEL ANTWERPENDE WERELD ROND JAMMEN (MEESPEELVOORSTELLING) | OP SLAG EN TIJDDRUMS EN PERCUSSIE | OP SLAG EN TIJDEEN DAG MET JEAN BOSCO SAFARI EEN WERELDHIT CD MAKEN | OP SLAG EN TIJDELECTRIC MILES PROJECT FESTA MUSICALE | FLANDERS RECORDER QUARTETFOLK2DAY FRANKENSTEIN!! | PIETER EMBRECHTS & HET SPECTRA ENSEMBLEGEDRUMDE DIVERSITEIT | OP SLAG EN TIJDHIJ HEEFT STIJL | LENNAERT MAESHONDERD JAAR POPMUZIEK EN ZN JONGERENCULTUUR | AXL PELEMANIEDEREEN KAN IMPROVISEREN | TO BE OR NOT TO BE-BOPJONGE PROGRAMMAMAKERSLAAT JE MOND NS OPENVALLEN LE CLUB RYTHMIQUE DE BELGIQUE EST TOUJOURS EN TOURNE | LES BLAUW

    81152121325

    716

    52

    52145217192061

    5224

    9

    67812327

  • 99

    LONDON CALLING MALICK PATH SOW MASTERCLASS - MET OPEN OREN | JORIS VANVINCKENROYE MASTERCLASS - PLUGGED IN / NO SCORES / IMPRO | RODRIGO FUENTEALBA (& FRIENDS) MASTERCLASS - STRANGE STRING THINGS | PIETER JANSENMASTERCLASS - PIANO ONDER STROOM | PAUL CRAENEN & FREDERIK CROENE MEL BONIS - M/V VAN HET JAAR MUZIEK UIT DE KEUKEN | HERMAN EN ROSITA DEWITMUZIEK VAN OP T GROF HUISVUIL | HERMAN EN ROSITA DEWITMUZIEKTERREUR - WORKSHOP: GRAFISCHE PARTITUUR MUZIEKTERREUR ORPHELIE IN DE BOVENKAMER | EEN JONG VERHAAL OUTSIDERS 2 | DE KOLONIE MT & THEATER FROE FROEPAPA HAYDN VLEGEL MOZART | JAN VERMEULEN - MICHAL PAS - KOEN VAN IMPEPOPULAR STRINGS | RODRIGO FUENTEALBA & KRIS DANE PORSELEIN - WORKSHOPPORSELEIN | MUZIEKTHEATER TRANSPARANTSFEREN VOOR BEELDEN | MANNEN MET BAARDENSLAGROOM | TRIATU + 1 SLAGROOM - WORKSHOP: VAN BODY PERCUSSION TOT COMPOSITIE SPORTIEVE MUZIEK | HERMAN EN ROSITA DEWITSTEVEN DELANNOYETRIO ON THE STREETS TTAKE! TRADITIONEEL TEGEN DE TRADITIE IN | TRIATUTZIGANI UNPLUGGED | [SIC]VAN ROCK N ROLL TOT HEDENDAAGSE POP | MUSIC TEACHERS BANDVOET WELL ASK THE QUESTIONS AROUND HERE | ZWERM [ELECTRIC GUITAR QUARTET]WERELDPERCUSSIE | ACHTTIEN VZWWEVE GOT RHYTHM | TRIANGELTRIO

    29303638

    40

    42

    45212149 48 545759

    625150336465

    21666870757147

    7678

    769

    10/11

  • XXXX

    X

    X XXXXXXX

    X

    X

    4100

    SECUNDAIR VRIJE TIJD

    ACTIEF MUSICEREN - REGIO ANTWERPENACTIEF MUSICEREN - REGIO BRUSSELBAROKKE PARELS | ARDALUSBASTA! | JORIS VANVINCKENROYE CINEMACHINEMUZIEK OP DVD | OP SLAG EN TIJDCTRL-ALT-DEL CTRL-ALT-DEL - WORKSHOP ROND LAPTOPMUZIEKDE CAJON | ACHTTIEN VZWDE GROTE HOUTHANDEL ANTWERPEN SHOW | ENSEMBLE HOUTHANDEL ANTWERPENDE WERELD ROND JAMMEN (MEESPEELVOORSTELLING) | OP SLAG EN TIJDDRUMS EN PERCUSSIE | OP SLAG EN TIJDDZJEMFESTIVALEEN WERELDHIT CD MAKEN | OP SLAG EN TIJDELECTRIC MILES PROJECT FRANKENSTEIN!! | PIETER EMBRECHTS & HET SPECTRA ENSEMBLEGEDRUMDE DIVERSITEIT | OP SLAG EN TIJDJEUGDORKESTENJONGE PROGRAMMAMAKERSLAAT JE MOND NS OPENVALLEN LE CLUB RYTHMIQUE DE BELGIQUE EST TOUJOURS EN TOURNE | LES BLAUWMASTERCLASS - MET OPEN OREN | JORIS VANVINCKENROYE MASTERCLASS - PLUGGED IN / NO SCORES / IMPRO | RODRIGO FUENTEALBA (& FRIENDS) MASTERCLASS - STRANGE STRING THINGS | PIETER JANSENMASTERCLASS - PIANO ONDER STROOM | PAUL CRAENEN & FREDERIK CROENE

    8788

    811521213

    716

    52

    5281521761

    5284812327

    3638

    40

    42

  • 101

    MEL BONIS - M/V VAN HET JAAR MUSICEERDAGENMUSIC LIVEMUZIEK UIT DE KEUKEN | HERMAN EN ROSITA DEWITMUZIEK VAN OP T GROF HUISVUIL | HERMAN EN ROSITA DEWITMUZIEKTERREUR - WORKSHOP: GRAFISCHE PARTITUUR MUZIEKTERREUR ORPHELIE IN DE BOVENKAMER | EEN JONG VERHAALOUTSIDERS 2 | DE KOLONIE MT & THEATER FROE FROEPORSELEIN - WORKSHOP PORSELEIN | MUZIEKTHEATER TRANSPARANTSLAGROOM | TRIATU + 1SLAGROOM - WORKSHOP: VAN BODY PERCUSSION TOT COMPOSITIE SPORTIEVE MUZIEK | HERMAN EN ROSITA DEWITSTEVEN DELANNOYETRIO ON THE STREETS TTAKE! TWEE LEVENS | ENCANTAR & DIERDRE TIMPTZIGANI UNPLUGGED | [SIC]VAN ROCK N ROLL TOT HEDENDAAGSE POP | MUSIC TEACHERS BANDWELL ASK THE QUESTIONS AROUND HERE | ZWERM [ELECTRIC GUITAR QUARTET]WEVE GOT RHYTHM | TRIANGELTRIOWERELDPERCUSSIE | ACHTTIEN VZW

    45868021214948545751506465

    21 666872757147

    78

    697

    10/11

  • 09/10

    102

    09/10

    09/10

    J&M ZKT:

    Elk seizoen gaan we immers op zoek naar creatieve, muziekeducatieve en kwalitatieve voorstellingen. Wie de eindtermen van het basis- en secundair onderwijs nastreeft, heeft al een paar streepjes voor. Verras ons met een ver-nieuwende en avontuurlijke muziekvoorstelling. Toon hoe je met je creaties jong en oud verwondert en voor je het weet ga je op tournee door Vlaanderen met je productie!!

    Stuur alvast zoveel mogelijk info (concept, technische fiche, uitkoopsom) door naar Jan De Moor, programmator Jeugd en Muziek Vlaanderen. Wie weet beland je in onze eerstvol-gende brochure! * je beschikt over een bachelordiploma muziek of een aan-tal jaren relevante ervaring

    JAN.DEMOOR@JEUGD