Brochure schoolvoorstellingen 2016 2017

36

description

 

Transcript of Brochure schoolvoorstellingen 2016 2017

Beste leerkracht,Het cultuurteam van Nieuwpoort schotelt je graag met gepaste trots opnieuw haar schoolprogrammatie voor. De oprichting van ‘de City’ ging destijds gepaard met het streefdoel om aan de vraag van de Nieuwpoortse scholen tegemoet te komen, namelijk meer mogelijkheden om de leerlingen in eigen stad van cultuur te laten proeven. Wij hopen ten zeerste dat we met dit zorgvuldig uitgekozen programma aan de hoge verwachtingen kunnen voldoen, dat leerlingen (en leerkrachten) de zaal met een positief gevoel verlaten en tegelijk geprikkeld worden om in de toekomst vaker in de City of Centrum Ysara langs te komen. Wij kijken er alvast naar uit om jullie talrijk in onze theaterzaal te mogen aantreffen.

Praktische info

ReserverenReserveren kan via het online reservatieformulier op onze website www.cultuurnieuwpoort.be. Nieuwpoortse scholen krijgen hierbij voorrang. U ontvangt van ons een bevestigingsbrief met een overzicht van de voorstellingen. Wij vragen u deze brief voor akkoord ondertekend naar ons terug te sturen, waarna uw inschrijving definitief is. Annulering wordt enkel aanvaard in geval van overmacht en is enkel mogelijk tot 30 dagen voor de voorstelling. Daarna worden alle gereserveerde plaatsen aangerekend.

BetalenDe toegangsprijzen per leerling worden telkens vermeld bij de voorstelling. Begeleidende leerkrachten kunnen de voorstelling gratis bijwonen. De betaling van de voorstellingen gebeurt na ontvangst van de factuur.De verantwoordelijke leerkracht meldt bij aankomst het exacte aantal leerlingen. Enkel de aanwezige leerlingen worden aangerekend.

De voorstelling bijwonenWij starten de voorstelling graag stipt. Daarom vragen wij u om 15 minuten voor de aanvang van de voorstelling aanwezig te zijn, zodat er voldoende tijd is om de leerlingen hun plaats te laten innemen. De leerkrachten begeleiden de leerlingen naar hun plaats en nemen bij voorkeur verspreid plaats tussen de leerlingen om ongewenst gedrag te vermijden. Drank en etenswaren zijn verboden, alsook gsm’s. Om veiligheidsredenen worden jassen niet toegelaten in de theaterzaal. Er is een bewaakte vestiaire voorzien in de foyer.

EvaluerenHet cultuurteam van Nieuwpoort hecht veel waarde aan uw mening en die van de leerlingen en ongetwijfeld zullen er zaken zijn die in de toekomst nog zouden kunnen verbeteren. Vul daarom het evaluatieformulier zeker in.

Positief of negatief, wij horen het graag!

Dinsdag 20 september 2016 10.30 u.13.30 u.

FilmCity Sleeping Giant 3de

4dep5

Donderdag 29 september 2016 13.30 u. TheaterCity

Ultima Thule Los - met nagesprek

3de4de

p7

Dinsdag 04 oktober 2016 10.30 u.13.30 u.

FilmCity Une Famille à Louer 1ste

2dep9

Dinsdag 11 oktober 2016 10.00 u. 14.00 u.

FilmCIty Kiwi en Strit

1ste2de3de

p11

Donderdag 10 november 2016 9.30 u.13.30 u.

FilmCity Meester Kikker 1ste

2dep13

Dinsdag 22 november 2016 10.30 u.13.30 u.

TheaterCity

De Bende van de PrinsAverechts

3de4de5de6de

p15

Dinsdag 29 november 2016 9.30 u.13.30 u.

FilmCity Belle & Sebastiaan 5de

6dep17

Dinsdag 13 december 201609.15 u. 10.30 u.14.00 u.

TheaterCentrumYsara

Salibonani Klaproos

1ste2de3de

p19

Dinsdag 17 januari 2017 13.30 u. FilmCity

My First Highway met nagesprek

5de6de

p21

Dinsdag 31 januari 2017 9.30 u.13.30 u.

TheaterCity

Sprookjes Enzo Klein Duimpje 3de

1ste2de3de

p23

Donderdag 09 februari 2017 10.00 u.14.00 u.

TheaterCentrumYsara

4HoogKriep

3de4de5de6de

p25

Donderdag 09 maart 2017 10.30 u.14.00 u.

TheaterCentrumYsara

Rode Boom Gehoornde Man

1ste2de3de4de5de6de

p27

Dinsdag 18 april 2017 09.30 u.13.30 u.

FilmCity Reis naar het Noorden 3de

4dep29

Donderdag 27 april 2017 9.30 u.13.30 u.

TheaterCity

Anna’s Steen Ik ben een held

1ste2de

p31

LO SOKO

Foto: © Lessen in het Donker

Dinsdag 20 september 2016

FILM SLEEPING GIANT

Adam brengt zijn zomervakantie door met zijn ouders in een ruwe landstreek aan een meer. De saaie routine wordt doorbroken wanneer Adam bevriend raakt met Riley en Nate, twee neven die hun dagen vullen met het uithalen van kattenkwaad en springen van de kliffen. De ontdekking van een pijnlijk geheim zet een reeks onomkeerbare gebeurtenissen in gang die hun vriendschapsbanden testen en de jongens voorgoed veranderen.

In Sleeping Giant worden de verveling, ontluikende seksualiteit, frustraties, tegenstrijdige emoties en verwarring van het opgroeien prachtig in beeld gebracht. De film baadt in een warm zonlicht en is knap verfilmd met vaak energieke en vrij onvoorspelbare, beweeglijke beelden. De camera verplaatst zich naar de emoties van de drie hoofdpersonages. Drie jonge acteurs die indrukwekkend authentiek en spontaan zijn in hun rol. De serieuze thema’s doorprikken echter snel de verrukkelijke verpakking. Een film die je wat doet denken aan Stand by Me en Mean Creek en die je niet meteen zal vergeten.

Winnaar van de Explore Zone Competitie Film Fest Gent 2015.

-----------------------------------------------------

Regie: Andrew Cividino2015 – CanadaNederlands ondertiteld-----------------------------------------------------

Leeftijd: 3de jaar secundair onderwijs4de jaar secundair onderwijs-----------------------------------------------------

Locatie: City, Valkestraat 18-----------------------------------------------------

Prijs: € 3,00-----------------------------------------------------Aanvang:Ochtendvoorstelling om 10.30 u.Namiddagvoorstelling om 13.30 u.Maximum 200 leerlingen per voorstelling-----------------------------------------------------

Duur voorstelling: 89 minuten-----------------------------------------------------

Website: www.lesseninhetdonker.be-----------------------------------------------------

Lesmap: verkrijgbaar bij de dienst Cultuur-----------------------------------------------------

5

Foto: © Rupert Defossez

Donderdag 29 september 2016

ULTIMA THULE LOS

Max is een jongen van acht zonder superkracht.Zijn ouders zijn net uit-één.Weg van de plaats waar alles één is.Nu woont hij twee keer in de stad.Twee keer in een appartementsblok.Twee keer op de tweeëntwintigste verdieping.Eén keer in het noorden.Eén keer in het zuiden.Álles is anders nu.Zijn vader kan niet meer schrijven.In zijn oud huis wonen enkel nog de muizen.Hij moet zich aanpassen.Zijn moeder koopt een nieuw kleed.En alles zit LOS.Maar los blijft niet los.Niet voor altijd.Zonder dat Max het doorheeft wordt los gewoon…minder los. Los wordt een frisse, intieme, grappige en poëtische voorstelling over vasthouden en loslaten.

NAGESPREK:Na deze voorstelling vindt een nagesprek met de leerlingen plaats.

-----------------------------------------------------

Tekst: Sven RonsijnSpel: Sven Ronsijn en Griet Van DammeMuziek: Pablo Casella Dos SantosCoach: Wim De WulfPoppen: Evelyne Meersschaut en Katinka Heremans (stage)Kostuums: Chris SnikScenografie en techniek: Rupert Defossez-----------------------------------------------------

Leeftijd: 3de leerjaar lager onderwijs 4de leerjaar lager onderwijs-----------------------------------------------------

Locatie: City, Valkestraat 18-----------------------------------------------------

Prijs: € 4,00

-----------------------------------------------------

Aanvang: 13.30 u.Maximum 160 leerlingen per voorstelling-----------------------------------------------------

Duur voorstelling: 65 minuten-----------------------------------------------------

Website: www.ultima-thule.be

-----------------------------------------------------

Lesmap: verkrijgbaar bij de dienst Cultuur-----------------------------------------------------

7

Foto: © Lessen in het Donker

Dinsdag 4 oktober 2016

FILM UNE FAMILLE A LOUER

Introvert, neurotisch en depressief. Paul-André heeft eigenlijk maar één iets in het leven en dat is zijn kapitaal. Hij verveelt zich stierlijk in zijn veel te grote villa. Tot hij Violette op tv ziet: een gearresteerde moeder (ze stal een kip in de supermarkt!) smeekt om hulp. Ze dreigt haar kinderen te worden afgenomen. Plots beseft Paul-André wat hij mist: de warmte van een gezin. Hij besluit haar een zakelijk voorstel te doen: in ruil voor het inlossen van haar schuldenberg, laat ze hem toe drie maanden bij hen te komen wonen.

Deze film lijkt op het eerste zicht een lichte komedie, maar heeft toch één en ander in zijn mars. Ondanks de rode draad van humor zitten er ook tal van (herkenbare) emoties in vervat. Dit dankzij de fijnzinnige regie van Jean-Pierre Améris. Daarnaast zijn de sterke vertolkingen van zowel Benoît Poelvoorde als Virginie Efira alsook haar twee kinderen een plezier om te zien. Neem daarbij nog de mooie decors (zonovergoten en kleurrijk bij haar, grijze bedoening bij hem – pluim voor de art director) en je zit klaar voor een fijne filmervaring.

-----------------------------------------------------

Regie: Jean-Pierre Améris2015 - FrankrijkNederlands ondertiteld-----------------------------------------------------

Leeftijd: 1ste jaar secundair onderwijs2de jaar secundair onderwijs-----------------------------------------------------

Locatie: City, Valkestraat 18-----------------------------------------------------

Prijs: € 3,00-----------------------------------------------------

Aanvang:Ochtendvoorstelling om 10.30 u.Namiddagvoorstelling om 13.30 u.Maximum 200 leerlingen per voorstelling-----------------------------------------------------

Duur voorstelling: 91 minuten-----------------------------------------------------

Website: www.lesseninhetdonker.be-----------------------------------------------------

Lesmap: verkrijgbaar bij de dienst Cultuur-----------------------------------------------------

9

Foto: © Lessen in het donker

Dinsdag 11 oktober 2016

FILM KIWI EN STRIT

Kiwi en Strit zijn twee gekke figuren en wonen naast elkaar in het bos. Ze duikelen van het ene in het andere bescheiden avontuur:

Als er ’s nachts een koe vervelend blijft loeien, dan smeden ze samen een plan om die het zwijgen op te leggen...

Als de één van de andere een portret wil schilderen, lukt het stilzitten niet zo goed...

En ook in bad gaan of samen voetballen loopt niet zoals gepland... Deze leuke reeks korte filmpjes is van het creatieve team dat ook ‘De geweldige beer’ en ‘De Verenkoning’ maakte.

De figuurtjes doen wat denken aan de prettig gestoorde minions!

Kleuters zullen smullen van deze reeks.

-----------------------------------------------------

Regie: Esben Toft Jacobsen2015 – Denemarkenzonder dialogen

-----------------------------------------------------

Leeftijd: 1ste kleuterklas2de kleuterklas3de kleuterklas-----------------------------------------------------

Locatie: City, Valkestraat 18-----------------------------------------------------

Prijs: € 3,00

-----------------------------------------------------

Aanvang: Ochtendvoorstelling om 10 u.Namiddagvoorstelling om 14 u.Maximum 200 leerlingen per voorstelling-----------------------------------------------------

Duur voorstelling: 45 minuten-----------------------------------------------------

Website: www.lesseninhetdonker.be

-----------------------------------------------------

Lesmap: verkrijgbaar bij de dienst Cultuur

-----------------------------------------------------

11

Foto: © Lessen in het donker

Donderdag 10 november 2016

FILM MEESTER KIKKER

“Soms ben ik een kikker. Dat is mijn supergeheim. Niemand mag het weten, behalve jullie.”

De meester maakt vast een grapje. Daarom vindt Sita hem zo leuk. Tot hij op een dag op school arriveert met kroos in zijn haar en zijn natte kleren aan flarden. De meester werd aangevallen door een ooievaar! Die zijn immers dol op kikkers… Samen met haar vrienden wil Sita er alles aan doen om de meester te beschermen. Dat wordt het begin van een grappig, maar ook spannend avontuur.

Een onbekommerde zomerse film boordevol dieren… en vooral één heel bijzondere kikker. Naar het gelijknamige succesboek van Paul van Loon.

-----------------------------------------------------

Regie: Anna van der Heide2016 - NederlandNederlands gesproken-----------------------------------------------------

Leeftijd: 1ste leerjaar lager onderwijs2de leerjaar lager onderwijs-----------------------------------------------------

Locatie: City, Valkestraat 18-----------------------------------------------------

Prijs: € 3,00-----------------------------------------------------

Aanvang:Ochtendvoorstelling om 9.30 u.Namiddagvoorstelling om 13.30 u.Maximum 200 leerlingen per voorstelling-----------------------------------------------------

Duur voorstelling: 100 minuten-----------------------------------------------------

Website: www.lesseninhetdonker.be-----------------------------------------------------

Lesmap: verkrijgbaar bij de dienst Cultuur-----------------------------------------------------

13

Foto: © Michel Deveen

Dinsdag 22 november 2016

DE BENDE VAN DE PRINS AVERECHTS

Twee acteurs bestormen het podium. Ze zullen het waargebeurde verhaal van Henry Tandey vertellen en spelen. Dolkomische taferelen vertellen een dramatisch verhaal.

Nadat Henry Tandey opgroeide in een weeshuis, bood hij zich tijdens de Eerste Wereldoorlog aan bij het Engelse leger om te gaan vechten. Hij kende geen angst, gaf nooit op. Hij schakelde in zijn eentje een Duitse machinegeweerpost uit. Terwijl de kogels om zijn oren floten, repareerde hij eigenhandig een brug. Hij leidde persoonlijk een bajonetaanval. Samen met negen Engelsen versloeg hij een divisie vijanden. Henry Tandey werd een oorlogsheld. Uit de hand van de Britse koning kreeg hij het Victoria Cross voor moed en zelfopoffering. Toch maakte hij op het slagveld één vergissing die het verloop van de wereldgeschiedenis zou bepalen...

‘Pepijn Lievens en Wouter Bruneel zijn een mooi slapstickduo, ze spelen hun lichamelijke contrasten gretig uit in een erg fysieke speelstijl, gefocust op lichaam en mimiek.’ [Evelyne Coussens, Tazette]

-----------------------------------------------------

Tekst: Pepijn LievensRegie: Mich Walschaerts (Kommil Foo)Spel: Pepijn Lievens en Wouter BruneelDramaturgie en productie: Els DeventerDecor: Huis Van den Broucke-----------------------------------------------------

Leeftijd: 3de jaar secundair onderwijs 4de jaar secundair onderwijs5de jaar secundair onderwijs6de jaar secundair onderwijs-----------------------------------------------------

Locatie: City, Valkestraat 18-----------------------------------------------------

Prijs: € 4,00-----------------------------------------------------

Aanvang: Ochtendvoorstelling om 10.30 u.Namiddagvoorstelling om 13.30 u.Maximum 200 leerlingen per voorstelling-----------------------------------------------------

Duur voorstelling: 55 minuten-----------------------------------------------------

Website: www.debendevandeprins.com

-----------------------------------------------------

Lesmap: verkrijgbaar bij de dienst Cultuur-----------------------------------------------------

15

Foto: © Lessen in het donker

Dinsdag 29 november 2016

FILM BELLE EN SEBASTIAAN

September 1945. In het dorp viert iedereen het einde van de oorlog. Belle en Sebastiaan wachten ongeduldig op de terugkeer van Angelina, maar zij bereikt Saint Martin nooit. Er komt verschrikkelijk nieuws: Angelina raakte vermist toen haar vliegtuig diep in een bos in het Alpengebied crashte. Sebastiaans opa kent een man die hen kan helpen Angelina te vinden. Het wordt een zoektocht vol gevaren en beproevingen.

De eerste Belle & Sebastiaan-film uit 2013 – een herwerking van de beroemde jeugdserie uit de jaren ‘60 - was een schot in de roos. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven. Dit keer tekende Christian Duguay voor de regie en hij maakte in lijn met de eerste film een uitgebalanceerde mix van spanning, schoonheid en emoties. Een heerlijke jeugdfilm met de juiste ingrediënten in een schitterend decor. Je hoeft het eerste deel niet gezien te hebben om deze film te kunnen volgen.

-----------------------------------------------------

Regie: Christian Duguay2015 - BelgiëNederlands ondertiteld-----------------------------------------------------

Leeftijd: 5de leerjaar lager onderwijs6de leerjaar lager onderwijs-----------------------------------------------------

Locatie: City, Valkestraat 18-----------------------------------------------------

Prijs: € 3,00-----------------------------------------------------

Aanvang:Ochtendvoorstelling om 9.30 u.Namiddagvoorstelling om 13.30 u.Maximum 200 leerlingen per voorstelling-----------------------------------------------------

Duur voorstelling: 98 minuten-----------------------------------------------------

Website: www.lesseninhetdonker.be

-----------------------------------------------------

Lesmap: verkrijgbaar bij de dienst Cultuur-----------------------------------------------------

17

Foto: © salibonani

Dinsdag 13 december 2016

SALIBONANI KLAPROOS

Op een geheim plekje in het bos woont Papa Rumba.Hij maakt de ganse dag muziek,samen met de vogeltjes en Kokeliko, de kip.Die legt groene eitjes.Soms is Papa Rumba een beetje eenzaam.Maar niet vandaag.Want er komt iemand op bezoek.Een heel bijzonder iemand.Daarom heeft Papa Rumba een cadeautje klaar staan.Wat zou dat zijn? ‘Klaproos’ is een zinnenstrelende voorstelling voor de allerkleinsten in een sprookjesachtig decor. De speelse combinatie van muziek en beweging, poppen, magie en het gebruik van vreemde muziekinstrumenten maken van deze voorstelling een bijzondere theaterbelevenis voor groot en klein. Na de voorstelling krijgen de kinderen de kans om kennis te maken met de gekke verzameling muziekinstrumenten van Salibonani.

-----------------------------------------------------

Spel: An Valenteyn en Lukas Van EchelpoelRegie: Benjamin Op de BeeckCreatie pop: Patrick MaillardMuziek: Lukas Van EchelpoelLicht: Ludo Van CraenDecor: Lukas Van Echelpoel en Pim Mariën-----------------------------------------------------

Leeftijd: 1ste kleuterklas2de kleuterklas3de kleuterklas-----------------------------------------------------

Locatie: Centrum Ysara Dienstweg Havengeul 14 Nieuwpoort-Bad-----------------------------------------------------

Prijs: € 3,00-----------------------------------------------------

Aanvang:Ochtendvoorstellingen om 9.15 u. en om 10.30 u.Namiddagvoorstelling om 14 u.Maximum 100 leerlingen per voorstelling---------------------------------------------------

Duur voorstelling: 40 minuten-----------------------------------------------------

Website: www.salibonani.be-----------------------------------------------------

Lesmap: verkrijgbaar bij de dienst Cultuur-----------------------------------------------------

19

Foto: © Lessen in het Donker

Dinsdag 17 januari 2017

FILM MY FIRST HIGHWAY

Tijdens de jaarlijkse vakantie met zijn ouders op een camping in Spanje, wordt Benjamin (16) verliefd op Annabel, een Vlaams meisje dat er samen met haar moeder een supermarkt uitbaat tijdens het seizoen. Ze is mooi en intrigerend én ze sleurt hem mee in een avontuur dat een gevaarlijke wending neemt. Het wordt een zomer die voor de rest van zijn leven in zijn geheugen gegrift zal staan.Dit magistrale debuut van Kevin Meul is strak opgebouwd en zal de leerlingen meeslepen in de gewetenskwestie waar Benjamin mee te maken krijgt. Vertel je leerlingen zo weinig mogelijk op voorhand om de filmbeleving te versterken. Het is een film die veel gespreksstof zal opleveren.

De regisseur maakte enkele opmerkelijke filmische keuzes: zo koos hij er bewust voor de volwassen personages letterlijk uit beeld te houden (je hoort enkel hun stemmen) zodat het de twee jonge hoofdpersonages zijn die de film dragen. En dan is er nog de straffe vertolking van Benjamin (Aäron Roggeman) die je in élke scène van deze film ziet en die je van begin tot eind meetrekt in dit relaas.

NAGESPREKRegisseur Kevin Meul of hoofdacteur Aäron Roggeman houdt na de vertoning een nagesprek met de leerlingen.

-----------------------------------------------------

Regie: Kevin Meul2016 – BelgiëNederlands gesproken-----------------------------------------------------

Leeftijd: 5de jaar secundair onderwijs6de jaar secundair onderwijs-----------------------------------------------------

Locatie: City, Valkestraat 18-----------------------------------------------------

Prijs: € 4,00-----------------------------------------------------

Aanvang: 13.30 u.Maximum 200 leerlingen per voorstelling-----------------------------------------------------

Duur voorstelling: 82 minuten-----------------------------------------------------

Website: www.lesseninhetdonker.be-----------------------------------------------------

Lesmap: verkrijgbaar bij de dienst Cultuur-----------------------------------------------------

21

Foto: © Sprookjes Enzo

Dinsdag 31 januari 2017

SPROOKJES ENZO KLEIN DUIMPJE

“Hier ik ben!” Klein Duimpje blijft een minuscuul stapje voor op iedereen om zijn broers van hun stiefmoeder, hun vader en het monster te redden. Met zijn vogels van dansende pluimpjes, een schrikaanjagend reuzenhoofd, een vliegend huisje en draagbaar bos is deze, oorspronkelijk Italiaanse, voorstelling een klein wonder! Het hele verhaal speelt zich af op, onder en naast een houten keukentafel.

Het is een verhaal over bang zijn, een verhaal over hongerig zijn.

Het is een verhaal over spelen en plezier maken, iets wat Klein Duimpje beter kan dan wie ook.

-----------------------------------------------------

Tekst: Marcello ChiarenzaSpel: Maarten ClaeyssensRegie & scenografie: Pietro ChiarenzaKostuums & grafisch ontwerp: Margot de Group In samenwerking met CC De Kern en met steun van de stad Antwerpen

-----------------------------------------------------

Leeftijd: 3de kleuterklas 1ste leerjaar lager onderwijs2de leerjaar lager onderwijs3de leerjaar lager onderwijs-----------------------------------------------------

Locatie: City, Valkestraat 18-----------------------------------------------------

Prijs: € 4,00-----------------------------------------------------

Aanvang: Ochtendvoorstelling om 9.30 u.Namiddagvoorstelling om 13.30 u.Maximum 200 leerlingen per voorstelling-----------------------------------------------------

Duur voorstelling: 50 minuten-----------------------------------------------------

Website: www.sprookjes.be-----------------------------------------------------

Lesmap: verkrijgbaar bij de dienst Cultuur-----------------------------------------------------

23

Foto: © Els Deventer

Donderdag 9 februari 2017

4HOOG KRIEP

Wat als een thriller ontleed wordt?Volledig binnenstebuiten gedraaid?Stelt het je gerust of word je dan banger?Wat als je denkt: “ik heb het helemaal door” en je blijkt het mis te hebben? Wat als je het in je broek doet en je weet dat dat nergens goed voor is?Wat als je zeker weet dat het “maar toneel” is en het toch vergeet ...Dan heb je .... de naakte thriller!

4Hoog maakt een naakte thriller waarin twee actrices en een acteur 20 rollen op zich nemen. Waar was wie, wanneer en waarom? Vreemde geluiden, akelige plaatsen, nare figuren.

Kriep, gevaarlijk grappig op het puntje van je stoel!

-----------------------------------------------------

Concept: Stan Vangheluwe, Tineke Caels, Jits Van Belle en Frans Van der AaRegie: Frans Van der AaSpel: Tineke Caels en Jits Van Belle Spel, muziek en bruitage: Stan VangheluweDecor: Rupert Defossez en Bram Geldhof Kostuums: Elles De Koe en Kathleen MoersProductieleiding: Celine Vanhoutte

-----------------------------------------------------

Leeftijd: 3de leerjaar lager onderwijs4de leerjaar lager onderwijs5de leerjaar lager onderwijs6de leerjaar lager onderwijs-----------------------------------------------------

Locatie: Centrum Ysara Dienstweg Havengeul 14 Nieuwpoort-Bad-----------------------------------------------------

Prijs: € 4,00-----------------------------------------------------

Aanvang: Ochtendvoorstelling om 10 u. Namiddagvoorstelling om 14 u.Maximum 200 leerlingen per voorstelling-----------------------------------------------------

Duur voorstelling: 50 minuten-----------------------------------------------------

Website: www.4hoog.be-----------------------------------------------------

Lesmap: verkrijgbaar bij de dienst Cultuur-----------------------------------------------------

25

Foto: © Rode Boom

Donderdag 9 maart 2017

RODE BOOM GEHOORNDE MAN

Gehoornde Man is de eerste voorstelling waar Kurt Demey en Joris Vanvinckenroye elkaar vonden.

Ze nemen je mee in een wereld van poëtische rituelen waarbij de grens tussen fantasie en werkelijkheid zeer dun wordt. De belangrijkste attributen zijn de gedachten van de toeschouwers die telkens op onverklaarbare wijze gelezen worden. Leugens spannen zich als een dun vlies om een glimp van de waarheid te vangen. Van waar komt hun gave? Spelen zij met toeval of met slimme psychologische manipulaties? Moeten we hen geloven of niet? Gehoornde Man is een voorstelling vol leugens die gevaarlijk veel waarheden bevatten. Met technieken uit de wereld van ‘mentalisme’ weet Gehoornde Man zijn publiek een onvergetelijke ervaring te geven.

Met steun van de Vlaamse Overheid, MiramirO ISTF , Centre national des Arts de la Rue NIORT, CC de Spil & Internationaal kunstenfestival Zart

-----------------------------------------------------

Concept, spel, kostuum, scenografie, mentalismetechnieken, creatie video (Indoor): Kurt DemeyComposities, contrabas, spel: Joris Vanvinckenroye Licht (indoor): Satya RoosensCreatie video en VJ (Indoor): Naïm Abdelhakmi-----------------------------------------------------

Leeftijd: 1ste jaar secundair onderwijs2de jaar secundair onderwijs3de jaar secundair onderwijs4de jaar secundair onderwijs5de jaar secundair onderwijs6de jaar secundair onderwijs-----------------------------------------------------

Locatie: Centrum Ysara Dienstweg Havengeul 14 Nieuwpoort-Bad-----------------------------------------------------

Prijs: € 4,00-----------------------------------------------------

Aanvang:Ochtendvoorstelling om 10.30 u.Namiddagvoorstelling om 14 u.Maximum 250 leerlingen per voorstelling-----------------------------------------------------

Duur voorstelling: 60 minuten-----------------------------------------------------

Website: www.rodeboom.be-----------------------------------------------------

Lesmap: verkrijgbaar bij de dienst Cultuur-----------------------------------------------------

27

Foto: © Lessen in het donker

Dinsdag 18 april 2017

FILM REIS NAAR HET NOORDEN

Sint Petersburg, 1892.

Sasha droomt ervan om in de voetsporen te treden van haar opa, een poolreiziger die nooit terugkeerde van zijn laatste expeditie. Dat is niet naar de zin van haar rijke ouders, die al een huwelijk voor haar hebben gepland. Sasha vlucht de stad uit, monstert aan op een schip en begint aan een lange reis… naar het noorden.

In deze film vecht een dapper meisje niet enkel tegen de woeste natuurelementen, maar ook tegen een wereld die uitsluitend door mannen wordt geregeerd. Een groots en stijlvol geanimeerd avontuur.

Winnaar van de Publieksprijs op het Annecy International Animated Film Festival.

-----------------------------------------------------

Regie: Rémi Chayé2016 - FrankrijkNederlands gesproken-----------------------------------------------------

Leeftijd: 3de leerjaar lager onderwijs4de leerjaar lager onderwijs-----------------------------------------------------

Locatie: City, Valkestraat 18-----------------------------------------------------

Prijs: € 3,00-----------------------------------------------------

Aanvang: Ochtendvoorstelling om 9.30 u. Namiddagvoorstelling om 13.30 u.Maximum 200 leerlingen per voorstelling-----------------------------------------------------

Duur voorstelling: 78 minuten-----------------------------------------------------

Website: www.lesseninhetdonker.be-----------------------------------------------------

Lesmap: verkrijgbaar bij de dienst Cultuur-----------------------------------------------------

29

Foto: © Anna’s Steen

Donderdag 27 april 2017

THEATER ANNA’S STEEN IK BEN EEN HELD

“Paps, Vertel jij het?Ik? Neen!En waarom niet?Omdat het veel te griezelig is! Doe jij het maar…Ok! Ik ben niet bang voor een spannend verhaal…Ha ha ha! Dat wil ik dan wel eens zien, het is er niet één , het zijn er vier!Pff, ik durf het wel, want ik ben een held.”

Vier straffe verhalen over een bijzondere vader-kind relatie waarin het kind altijd slimmer en moediger is dan zijn vader. Gekleurd met vertedering en deugnieterij en onverbloemde gruwel. Dit alles voortgestuwd door ritmische jazzmuziek zoals in een stomme film.Over een monster zonder kop, een vis met scherpe tanden, een geheim… dat geheim is én een spook onder het bed!Deze succesvolle productie uit 1996 werd 20 jaar geleden genomineerd voor de Signaalprijs. De verhalen behouden we, de vorm hebben we herdacht en vernieuwd!

Ik ben een held’ is zoals het moet zijn, niks meer maar zeker ook niks minder! [Wouter Hillaert, De Standaard]

Hun verfrissende fantasie gekoppeld aan fijne, relativerende humor maakt van ‘ Ik ben een held’ zonder meer hoogstaand theater [Gazet van Antwerpen]

-----------------------------------------------------

Tekst & spel: Eric VanThillo, Silke de Bruyne & Bart EmbrechtsRegie: Bart EmbrechtsKostuum: Miep EmbrechtsProductieleiding: An LombaertsKijkdozen: studenten kunstacademie Sint Lucas KapellenNaar: ‘Ik ben een held’ van Ted van Lieshout

-----------------------------------------------------

Leeftijd: 1ste leerjaar lager onderwijs2de leerjaar lager onderwijs-----------------------------------------------------

Locatie: City, Valkestraat 18-----------------------------------------------------

Prijs: € 4,00-----------------------------------------------------

Aanvang:Ochtendvoorstelling om 9.30 u. Namiddagvoorstelling om 13.30 u.Maximum 180 leerlingen per voorstelling-----------------------------------------------------

Duur voorstelling: 50 minuten-----------------------------------------------------

Website: www.annassteen.com-----------------------------------------------------

Lesmap: verkrijgbaar bij de dienst Cultuur-----------------------------------------------------

31

EDUCATIEVE OMKADERING - aWAKeSamenwerkingsproject tussen Centrum Ysara, de City, Achthoek en Westhoek Acedemie Koksijde

Wat?‘aWAKe’ staat voor artistieke educatie vanuit de Westhoek Academie Koksijde (WAK). Sinds 2011 verzorgt de WAK verschillende projecten met partners uit het onderwijsveld. De samenwerking vindt plaats op gebied van kunst- en cultuureducatie en resulteert in op maat gemaakte workshops voor verschillende doelgroepen. Alle muzische domeinen (beeld, media, woord, muziek en dans) of een cross-over van meerdere domeinen kunnen aan bod komen.

Waarom?Wij dragen kunst- en cultuureducatie hoog in het vaandel en zien het als een fundamenteel onderdeel in de ontwikkeling van elk kind. Het is niet altijd even gemakkelijk om in de klas muzisch te gaan werken. Daarom stellen wij vanuit de WAK onze expertise beschikbaar en gaan we aan de slag in de klas zelf.Indien de muzische activiteit kan worden gekoppeld aan een schoolvoorstelling zal de beleving van de culturele activiteit des te intenser zijn.Er wordt steevast rekening gehouden met de vakgebonden en vakoverschrijdende ontwikkelingsdoelen en eindtermen van het basisonderwijs

Schooljaar 2016-2017Iedere workshop wordt gekoppeld aan een schoolvoorstelling die door uw klas wordt bezocht. Deze workshop wordt speciaal voor u op maat gemaakt en vindt plaats in uw school voor en/of na de voorstelling.Enerzijds worden leerlingen muzisch voorbereid op de inhoud of vorm van de voorstelling, anderzijds worden thema’s uit de voorstelling op een muzische manier verwerkt.Dankzij Achthoek kunnen wij deze workshops aanbieden in alle scholen van Nieuwpoort.

PraktischNadat uw school of klas heeft ingetekend voor één of meerdere voorstellingen wordt u gecontacteerd met een voorstel voor een workshop voor en/of na een schoolvoorstelling. Deze workshop wordt ter plaatse in de school of klas georganiseerd.Meer inlichtingen bij Lode Demey, projectverantwoordelijke ‘aWAKe’[email protected] - T 0491 35 62 67 - www.westhoekacademie.be

COLOFON

Deze brochure wordt uitgegeven door:Autonoom Gemeentebedrijf Vrije TijdMarktplein 7, 8620 Nieuwpoort.

Ontwerp: Dienst Cultuur Nieuwpoort

Programma:Het programma uit deze brochure wordt aangeboden door:Dienst Cultuur NieuwpoortValkestraat 18, 8620 NieuwpoortT 058 79 50 [email protected]

Contact: Eveline Denorme, [email protected] 058 79 50 05