Brochure Parc Margriet - 8 luxe herenhuizen

download Brochure Parc Margriet - 8 luxe herenhuizen

of 56

 • date post

  21-Jul-2016
 • Category

  Documents

 • view

  213
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Parc Margriet ligt in de sfeervolle wijk Hunnerberg. In totaal verrijzen hier 135 grondgebonden woningen en appartementen, die allemaal een unieke plek krijgen in het park. De nieuwe gebouwen aan de randen van het park sluiten qua uitstraling aan bij de rijkdom van de negentiende-eeuwse woningen in de omgeving. Hier vindt u Paviljoen Margriet waar 33 luxe koopappartementen herrijzen. In Résidence Wilhelmina bevinden zich 44 luxe koopappartementen. De appartementen varieren in prijsklasse waardoor er volop keuze bestaat. Naast appartementen biedt Parc Margriet ook 8 luxe herenhuizen. Deze statige woningen zijn erg riant, hebben een ruime tuin en zijn luxe afgewerkt. Een uniek project op een historisch, geweldige plek in Nijmegen!

Transcript of Brochure Parc Margriet - 8 luxe herenhuizen

 • PARC MARGRIET8 LUXE HERENHUIZEN

 • 2In Nijmegen-Oost, aan de rand van het historische

  stadshart van de stad, komt verscholen rijkdom

  weer tot leven: Parc Margriet. De oorspronkelijke

  afgesloten en verborgen stadstuin wordt hier

  maximaal benut voor luxe wonen en leven in een

  parkachtige omgeving. In totaal 135 nieuwe grond-

  gebonden woningen en appartementen krijgen

  een unieke plek in de parkachtige omgeving.

  En de twee monumentale bomen, een rode beuk

  en een treurbeuk, die hier al mensenlevens lang

  geworteld zijn, die blijven gewoon staan. Sterker

  nog, ze spelen een belangrijke rol in het landschap

  dat in Parc Margriet vorm krijgt.

 • 3

 • 4Vooraanzicht luxe herenhuizen parkzijde

 • 5

 • 6DE AAN TREKKINGSKRACHT VAN NIJMEGEN

  Nijmegenaren vieren het hedendaagse leven op de sfeervolle terrasjes. En de stad verwelkomt de toekomst met innovatieve projecten waaraan bijvoorbeeld de universiteit, zorg instellingen en bedrijven samenwerken.

  ONTMOETINGSPLEKNijmegen is een echte studenten- en toeristenstad en het hele jaar een ontmoetingsplek bij uitstek. De stad heeft niet alleen de grootste terrasdichtheid per inwoner van Nederland, maar ook een zeer divers winkelaanbod met veel moderne winkelcentra en gezellige boetiekjes.

  Op een heuvelrug, aan de oevers van de Waal, ligt Nijmegen. Nijmegen heeft een geschiedenis die

  meer dan twee millennia teruggaat, en is waarschijnlijk de oudste stad van het huidige Nederland.

  Verleden, heden en toekomst gaan hier dan ook hand in hand. Nijmegen koestert de geschiedenis

  in prachtige historische gebouwen, parken en musea.

 • 7NIJMEGEN-OOST

  CENTRUM

  WAALBRUGDE WAAL

  HUNNERBERG

  CULTUURSTADOok op het gebied van cultuur heeft Nijmegen veel te bieden: er zijn verschillende musea die een bezoek waard zijn, zoals Museum Het Valkhof, Natuurmuseum Nijmegen en het Nationaal Fietsmuseum Velorama. Daarnaast zijn er tal van andere bezienswaardigheden. Denk aan de St. Stevenskerk en St. Stevenstoren, het Besiendershuis, de Marinburgkapel en de Commanderie van Sint Jan.

  NATUURSCHOONIn de Nijmeegse parken als het Kronenburgerpark, Valkhofpark en Goffertpark komt u helemaal tot rust. Het rivierenlandschap tussen Maas en Waal ligt in de buurt, evenals het fascinerende heuvellandschap waarin Beek-Ubbergen, Berg en Dal, Groesbeek en Mook verscholen liggen.

 • 88

  BUITENGEWOON WAARDEVOL EIGENTIJDSE LUXE IN EEN HISTORISCHE STADSTUIN

  In een parkachtige stadstuin In het sfeervolle Nijmegen-Oost Dichtbij stadscentrum en natuur Exclusieve appartementen en woningen

  Diverse woningtypen Mogelijkheden voor flexibele indeling Luxe afwerking met duurzame materialen Ondergrondse parkeergarage

  Parc Margriet grenst aan het historische stadshart van Nijmegen, een beschermd stadsbeeld met bijzondere

  negentiende-eeuwse architectuur. Dit gebied is rijk aan decoratieve elementen als erkers, balkons en serres,

  kroonlijsten, fraai houtsnijwerk, ornamenten van natuursteen en smeedijzeren tuinhekken langs de straten.

  LUXE WONEN IN NIJMEGEN-OOST

  TEN HOETSTRAATTEN HOETSTRAAT

  BARBAROSSASTRAAT

  BARBAROSSASTRAAT

  REGENTESSESTRAAT

  REGENTESSESTRAAT

  HUGO

  DE

  GROO

  TSTR

  AAT

  HUGO

  DE

  GROO

  TSTR

  AAT

  HUGO

  DE

  GROO

  TSTR

  AAT

  HUGO

  DE

  GROO

  TSTR

  AAT

  DOCT

  OR C

  LAAS

  NOO

  RDUY

  NST

  RAAT

  DOCT

  OR C

  LAAS

  NOO

  RDUY

  NST

  RAAT

  BERG EN DALSEWEG

  PAVILJOEN MARGRIET

  RSIDENCEWILHELMINA

  8 LUXE HERENHUIZEN

 • 99

  Parc Margriet voegt oprechte kwaliteit toe aan de rand van dit buitengewone stadsbeeld. Met aan-dacht voor de plek in de stad en respect voor het oorspronkelijke stadstuin karakter.

  DICHTBIJ STAD EN NATUURVanuit Parc Margriet bent u binnen vijf minuten in het bruisende stadscentrum van Nijmegen. U vindt

  hier alle voor zieningen die het leven aantrekkelijk en comfortabel maken, zoals winkels, musea, uitgaansgelegenheden en de sfeervolle Waalkade. Even snel bereikt u het natuurlijke schoon van Nijmegen. De Ooijpolder en de Duffelt vormen samen een heerlijk gebied om te wandelen door de polders en uiterwaarden.

  IN DE BUURTNijmegen-Oost is een gevarieerd en historisch stadsdeel met stijlvolle woningbouw van voor of net na de oorlog. De wijk wordt gevormd door de buurten Altrade, Bottendaal, Galgenveld, Hunnerberg, Hengstdal, Kwakkenberg, Groenewoud en Ooyse Schependom. In de loop der jaren is Nijmegen-Oost uitgegroeid tot the place to be in Nijmegen. Het stadsdeel herbergt een klein centrum met verschillende eet- en drinkgelegenheden. Al bij de eerste zonne stralen stromen de straten en terrassen vol. Er zijn diverse supermarkten, scholen voor basisonderwijs, voortgezet en hoger onderwijs, sport- en speelvoorzieningen.

  OVER PARC MARGRIETParc Margriet ligt in de sfeervolle wijk Hunnerberg. In totaal verrijzen hier 135 grondgebonden woningen en appartementen, die allemaal een unieke plek krijgen in het park. De nieuwe gebouwen aan de randen van het park sluiten qua uitstraling aan bij de rijkdom van de negentiende-eeuwse woningen in de omgeving. In het midden van het gebied staat een blikvanger: Paviljoen Margriet, een opvallend licht appartementengebouw dat de parkachtige sfeer van Parc Margriet benadrukt.

  STADSTUINOp de plek waar Parc Margriet ontstaat, lag vroeger een verborgen grote tuin achter het voormalige Verpleeghuis Margriet. Deze tuin is in Parc Margriet weer openbaar en hij geeft het gebied de uitstraling van een park. Twee monumentale bomen zijn behouden en hebben zelfs een centrale plaats gekregen. Deze stadstuin geeft iedereen het gevoel een bijzonder gebied te betreden.

  Het landschap is als het ware rondom de monu-mentale grote treurbeuk geplooid. Deze imposante boom groeide in het verleden tegen Verpleeghuis Margriet en kon zich niet verder ontwikkelen. In Parc Margriet kan hij weer in vol ornaat groeien. In de afgelopen jaren is het wortelpakket van de boom begeleid en de boom voort durend bemest. Ook is de boom voorzien van een nieuw irrigatie-systeem zodat hij voldoende water krijgt.

  Oprechte kwaliteit aande rand van

  het historische stadshart

 • 10

  Achteraanzicht luxe herenhuizen parkzijde

 • 11

 • 12

  515253

  54

  55

  56

  57

  58

  RIANT WONEN IN DE BINNENSTAD

  EXCLUSIEVE HERENHUIZENDit deel van Parc Margriet bestaat uit zes riante herenhuizen met vier woonlagen en twee herenhui-zen met drie woonlagen, exclusief de kelder die zich onder de volledige woning uitstrekt. De acht luxe herenhuizen hebben verschillende woonoppervlak-tes van 141 m tot maar liefst 225 m. Alle woningen beschikken over een grote priv achtertuin. De indelingen van de woningen zijn doordacht en bieden talloze mogelijkheden voor een smaakvolle inrichting. Kiest u al in een vroeg stadium voor een herenhuis, dan krijgt u uiteraard ook volop de ruimte om in samenspraak de indeling van de woning te wijzigen en te kiezen voor bijvoorbeeld het samenvoegen van slaapkamers of het toevoegen van een extra badkamer en suite bij de hoofdslaapkamer.

  N MET DE OMGEVINGDe met zorg ontworpen herenhuizen passen goed in hun omgeving en bieden exclusief wooncomfort. Samen vormen de woningen n geheel, terwijl iedere woning afzonderlijk toch zijn eigen uitstraling heeft. Iedere woning reageert op zijn eigen omgeving. Vanuit de woonkamer is er een optimale relatie met de royale privtuin, vanuit de keuken in de parkwoningen loopt u met uw kopje koffie zo het park in en de straatwoningen bieden uitzicht op de stedelijke rand van Parc Margriet.

  Acht statige herenhuizen markeren de stadse rand van Parc Margriet. De woningen leggen de relatie

  tussen de laat negentiende-eeuwse architectuur van de omgeving en het parkachtige binnengebied

  van Parc Margriet. Ze zijn opvallend ruim van opzet en hebben een eigentijdse uitstraling. Mt daarin

  duidelijke kenmerken van het negentiende-eeuwse straatbeeld: verticale lijnen, een rijke detaillering

  en verbijzonderingen in het metselwerk en houten kozijnen die extra plasticiteit aan het geheel geven

  en de ritmiek versterken. Natuurstenen plinten geven de begane grond extra allure. Het is een

  samenspel van mooie, rijke materialen.

  188 m2

  169 m2

  155 m2

  155 m2

  182 m2

  227 m2

  171 m2 169 m2

 • ventilatierooster, Ducofit50ZR

  positie noodoverstort

  Renvooi gevelomgevingsvergunning, activiteit bouwen

  V1

  NO

  * Voor materiaal gebruik zie kleur-en materialen staat

  * Beglazing conform NEN 3569

  ventilatierooster, Ducoflat12ZRV2

  ventilatierooster, Ducoklep15ZRV3

  koekoek met ventilatieV4

  doorvalveilige beglazingdv

  BOUWBESLUIT LEGENDA

  Trappen en balustraden:Trappen naar een bouwlaag voorzien van verblijfsruimteuitvoeren conform tabel 2.33 kolom woonfunctie

  Afmetingen van een trap woonfunctie- minimum breedte van de trap 0,80 m- minimum vrije hoogte boven de trap2,30 m- maximum hoogte van de trap 4,00 m- minimum aantrede t.p.v. de klimlijn 0,22 m- maximum hoogte van een optrede 0,188 m

  - hoogte traphek, gemeten vanaf bovenkant voorzijde treden, is tenminste 0,85m.- hoogte bordeshek en vloerafscheiding min. 1,00m vanaf bovenkant vloer.- horizontale openingen tussen afscheiding en vloer/trap 50mm.- geen openingen in een afscheiding met een breedte 0,10m.

  - geen opstapmogelijkheid tussen 0,20m en 0,70m +vloer.- leuning t.p.v. trap gemeten vanaf bovenk