brochure kunsteducatie voorjaar 2011

52
e tie du ca kunst CULTUURCENTRUM HASSELT 2011 voorjaar

description

brochure kunsteducatie voorjaar 2011

Transcript of brochure kunsteducatie voorjaar 2011

e

tieduca

kunst

cultuurcentrum hasselt

2011voorjaar

?? sep 10 olla podrida

auditie

kunsteducatie_voorjaar

2011

— 5

voor

woo

rd

voorwoord_

‘Een nieuwe lente, een nieuw geluid’ – ooit, in 1889, begon Herman Gorter zo zijn gedicht Mei. Ook wij willen jou in het voorjaar bekend maken met nieuwe geluiden en nieuwe ervaringen. Maar in 2011 wachten we niet tot mei. Wij vliegen er al in januari in!

Het aanbod van dit voorjaar bevat heel wat moois in alle velden van de kunst. Cultuurcentrum Hasselt presenteert dit voorjaar een aantal klassieke stukken uit het theater. We kiezen er weer resoluut voor om deze stukken zo toegankelijk mogelijk te maken. Zo presenteert Tuur Devens de mijlpalen uit de geschiedenis van het theater in een hedendaags jasje. Wie niet alleen wil leren, maar ook beleven, kan zijn hart ophalen in de theaterweekends rond vertellend en absurd toneel. Ook voor literatuur is er plaats met onze cursus Poëzie voor hedendaagse lezers.

Wat muziek betreft, is er voor elk wat wils. Tot ons genoegen kunnen wij je opnieuw enkele lezingenreeksen over klassieke componisten voorschotelen. Dit voorjaar is het de beurt aan Vivaldi en niet toevallig ook aan Mahler. Het is immers de 150ste verjaardag van Mahlers geboorte en cultuurcentrum Hasselt markeert die datum met het zevendaagse Mahlerfestival.

Daarbij mag een degelijke en zelfs tweeledige introductie tot het leven en werk van deze componist niet ontbreken. Wat swingender gaat het eraan toe in de workshop Gospel en Afrikaanse liederen, waar we al zingend The African Mamas achterna gaan. Zelfs voor de allerkleinsten is er muzikaal plezier voorzien met Babelut op stap: een hele dag van muzikale workshops en voorstellingen voor baby’s en kleuters.

In de beeldende kunsten combineren we opnieuw reflectieve cursussen, bijvoorbeeld over schildersmuze Suzanne Valadon, met actieve schilderworkshops voor jong en oud. Ook een cursus reportagefotografie ontbreekt niet. Tot slot wordt er ook weer heel wat afgedanst. De bekende Dans.art sessies keren terug in een nieuwe formule, met een cursus flamenco zetten we het cultuurcentrum in vuur en vlam, en het Krokusfestival brengt een hele week lang vernieuwende en kwalitatieve dansvoorstellingen en -workshops voor kinderen en jongeren.

Kortom, deze lente hopen wij een hele symfonie aan nieuwe geluiden voor jou te doen opklinken. Maak er een verfrissend voorjaar van!

René Geladé Karolien Mondelaers Hilde Moors directeur voorzitter stafmedewerker kunsteducatie

— 7

een opstap naargratis inleidingen

inle

idin

gen

inleidingen dans14 jan Rosas Rosas danst Rosas Dafne Maes04 feb MichaelDouglas Kollektiv Corpus Spiritus Gloria Carlier05 feb Michèle Anne De Mey Neige Gloria Carlier13 mrt Ballet van Vlaanderen Dawson, Mrozewski, Stewart & Forsythe Gloria Carlier23 mrt Ballet National de Marseille Métamorphoses Laurent Pitsi11 apr Claire Croizé & Oxalys The Farewell Gloria Carlier & Stefan Grondelaers16 apr Hiroaki Umeda / S20 Haptic & Adapting for distortion Gloria Carlier27 apr Meg Stuart / Damaged Goods Do animals cry Gloria Carlier20 mei NT Gent / Koen Augustijnen Close Gloria Carlier

inleidingen klassieke muziek25 jan Vlaams Radio Koor Stabat Mater – Dvorak Luc Anthonis04 feb Orpheon Ensemble Schubertiade Hugo Joris08 feb B’Rock & solisten Ero e Leandro André De Groeve09 feb The Queen’s Consort Royal Consorts: Lawes & Jenkins Stefan Grondelaers18 feb Vox Luminis Barocco Italiano Hugo Joris24 feb deFilharmonie Tsjaikovski & van Beethoven André De Groeve03 mrt Il Gardellino Musikalisches Opfer Jan De Winne08 mrt Trio Hantaï Franse barok & werken Bach Stefan Grondelaers23 mrt Anima Eterna van Beethoven Hugo Joris26 mrt Huelgas Ensemble Passieconcert Paul Van Nevel29 mrt Vlaams Radio Koor Les Flandriens/Vlaamse Polyfonie Hugo Joris

04 apr D. Henschel & S. Osborne Wunderhornlieder van G. Mahler Stefan Grondelaers05 apr D. Henschel & Oxalys Lieder eines fahrendes Gesellen Mahler Stefan Grondelaers07 apr J. Weisser & H. Gimse Kindertotenlieder van G. Mahler Stefan Grondelaers29 apr Orkest van de 18de eeuw Bach & Haydn André De Groeve11 mei Le concert olympique Beethoven in perspectief Jan Caeyers26 mei deFilharmonie Liszt, Fibich & Brahms André De Groeve

We bieden bij een grote selectie van onze voorstellingen en concerten een gratis inleiding aan. Op die manier hopen we u wat meer achtergrondinformatie te bezorgen die u kan helpen nog meer te genieten van wat u ziet en hoort. Al onze inleidingen starten om 19.15u en duren een half uurtje. De perfecte opwarmer voor een fijn bezoek!

— 8

een opstap naargratis inleidingen

inleidingen opera10 feb Internationale Opera Producties Die Fledermaus Hugo Joris31 mrt Internationale Opera Producties Nabucco Hugo Joris11 jun Opera Zuid L’Elisir d’ Amore Hugo Joris

inleidingen theater 05 jan TgA / NTGent Kinderen van de zon Gerhard Verfaillie12 jan ’t Arsenaal De koning sterft gezelschap22 feb NTGent/Ceremonia Het geval Woyzeck gezelschap 28 feb NUNC Twee kweenen Tuur Devens15 mrt De Spelerij Othello Paula Bangels08 apr TgAmsterdam Spoken Gerhard Verfaillie14 apr ’t Arsenaal Drie zusters gezelschap07 mei LOD De gehangenen Geerdt Machiels 11 mei Nowy Teatr/Krzysztof Warlikowski Het einde. Mogelijke scenarios Gerhard Verfaillie13 mei Troubleyn/Jan Fabre Prometheus Gerhard Verfaillie

— 9

januari_

jan

uari

januari_

do 27 antonio vivaldi de rode priester uit venetië / 9

— 1

1

do 27 jan 11 antonio vivaldi de rode priester uit venetië

praktisch

4 donderdagen van 19.30 tot 22 u / 27 jan & 03-10-17 feb 11/ euro 49 / max. 12 deelnemers / euro 49 basis / 47 red. / 42 amarantleden / + concert: euro 65,5 basis / 63,5 red. / 58,5 amarantleden / i.s.m. amarant / © luc bernaerts

www.amarant.be

cursusnummer

Km05

bovendien heus niet tot concerti. Als priester schreef Vivaldi ook een indrukwekkend œuvre aan geestelijke muziek bij elkaar en hij componeerde naar eigen zeggen maar liefst 98 opera’s.

Na een grondige analyse van De vier seizoenen vergasten we je op uitgekiende luistervoorbeelden zodat je Vivaldi als volleerd meester leert kennen. Aan wie nog meer wil, presenteren wij op 8 februari 2011 het concert van B’Rock voor een uitvoering van De vier seizoenen en de cantate Ero E Leandro.

Vivaldi is voor velen de componist van gemakkelijke deuntjes, niet meer dan een veelschrijver die honderden keren hetzelfde concerto herkauwde. Een vooroordeel dat dringend de wereld uit moet, want in werkelijkheid was deze componist een groot innovator.

Vivaldi vond de concertformule uit en plaatste een veelheid van instrumenten als solist in de schijnwerper. Zijn ‘vivaldiformule’ werd al snel geëxporteerd over de Alpen heen, waar zelfs Johann Sebastian Bach er dingen uit leerde. Hij beperkte zich

André de Groeve studeerde kunstgeschiedenis en musicologie. Hij was zanger bij de Schola Cantorum Cantate Domino, muziekrecensent bij de Gazet van Antwerpen en medewerker van Klara. Daarnaast is hij ook actief als jurylid en schrijft hij in verschillende tijdschriften. Hij geeft regelmatig cursussen in Hasselt die op heel wat belangstelling mogen rekenen.

muziek klassiek

B-roCk

jan

uari

— 1

2—

12

fotosCapes © HerMan goMMé (zie pag. 14)

— 1

3se

ptem

ber

febr

uari

februari_

februari_

za 05 spinoZa tHeologie als uitgangspunt van seCularisering / 13

za 19 fotoscapes / 14

kunstgeschiedenis

Za 05 feb 11 spinoZa tHeologie als uitgangspunt van seCularisering

febr

uari

Op drieëntwintigjarige leeftijd werd Baruch Spinoza (1634-1677) veroordeeld voor ketterij. Hij werd door de Amsterdamse joodse gemeenschap schuldig bevonden aan het schenden van de joodse wet. Van zijn ketterse ideeën maakte hij uiteindelijk zijn levenswerk, namelijk een filosofie die uitgaat van rationeel nadenken over de werkelijkheid die begint bij God alleen.

Voor Spinoza zijn de natuur en God synoniemen. Wie de werkelijkheid wil begrijpen, moet dus al zijn aandacht richten op God. Daartoe moet hij vrij zijn van passie. Hoop en Vrees – niet toevallig twee centrale begrippen binnen religie - zijn voor Spinoza de gevaarlijkste passies.

Om de vrijheid van het individu niet te belemmeren, mag de staat niet beïnvloed worden door eender welke religie. Scheiding van Kerk en Staat dus, en de overheid moet elk individu erkennen als lid van de gemeenschap, als burger. Daarmee is Spinoza samen met tijdgenoot John Locke de architect van het politieke liberalisme.

Tijdens deze studiedag onderzoeken we het pantheïstische

en liberale denken van Spinoza tegen de achtergrond van de instroom van joodse inwijkelingen in Amsterdam en het politieke leven in Den Haag in het midden van de zeventiende eeuw.

praktisch

za 05 feb 11 / van 10.30 tot 17 u / euro 24,50 basis / 23,50 red. / 21 amarantleden / i.s.m. amarant

www.amarant.be

cursusnummer

Kb10

Stefan Joosten is licentiaat in de geschiedenis en licentiaat in de wijsbegeerte en doceert verschillende cursussen voor Amarant.

BaruCH spinoza

— 1

5

beeldende kunst fotografie

Za 19 feb 11 fotoscapes

praktisch

5 zaterdagen van 10 tot 12.30 u / za 19-26 feb, 05-26 mrt & 09 apr 11 / euro 75 / 70 voor leden centrum voor beeldexpressie / max. 16 deelnemers / deelnemers brengen hun eigen fototoestel mee / i.s.m. centrum voor beeldexpressie / © herman gommé

www.beeldexpressie.be

cursusnummer

Kb11

Er zijn zoveel onderwerpen die men kan fotograferen. Maar waar moet je rekening mee houden als je een bepaald thema wil fotograferen?

Deze cursus leidt je in in alle aspecten van de fotografie. Al doende leer je verschillende thema’s fotograferen. Hoe kan je bijvoorbeeld het best een portret maken? Waar hou je rekening mee als je de weide natuur in trekt? Wie weet zou je graag eens een theaterstuk of een concert fotograferen? Of wil je graag een straatfotograaf worden, Henri Cartier-Bresson achterna?

Of je nu digitaal of analoog fotografeert, in deze cursus leer je de knepen van het vak. Geen scène meer die voor jou geen beeldig plaatje oplevert.

Vera Cammaer is fotografe en geeft uiteenlopende cursussen fotografie bij verschillende organisaties.

— 1

6

maa

rt

maart_

maart_

Ma 07 stoMpen (krokusfestival) / 17

di 08 huppeldans en Zwanengang (krokusfestival) / 18

Ma 14 Meer weten van theater (is Meer kijkgenot) / 20

do 17 het vocale œuvre van gustav Mahler / 19

di 22 suZanne valadon een vrijgevoCHten BoHeMienne / 22

za 26 theaterweekend verHalend en vertellend toneel / 23

di 29 anton tsjechov leven en Werk / 24

Wo 30 poËZie voor hedendaagse leZers / 25

— 1

9krokusfestival dans

Ma 07 Mrt 11 stoMpen (8+)

maa

rt

In maart barst in cultuurcentrum Hasselt weer het Krokusfestival los. De editie van dit jaar draait helemaal rond dans. De gehele week zijn er niet te missen voorstellingen en workshops. Hier presenteren wij een greep uit het aanbod.

In de workshop Stompen laten we ons inspireren door de Britse percussie- en dansgroep Stomp. We bekijken een video en gaan daarna zelf aan de slag. Daarbij wordt ons lichaam een ritme-instrument. Ja, we doen aan body percussion in de échte zin van het woord! In het tweede deel van de workshop werken we verder met ritmestokken. Tot slot maken we in groepjes zelf een eigen Stomp-dans. En we zullen het zeker niet stil houden!

Deze workshop wordt gegeven door Marie-Anne Dierckx.

Meer weten? Kijk zeker in de brochure van het Krokusfestival of neem online een kijkje op www.krokusfestival.be.

praktisch

ma 07 mrt 11 / van 13.30 tot 15.45 u / euro 6 / 8+ /max. 13 deelnemers / i.s.m. artforum / © chris nash

www.artforumvzw.be

cursusnummer

KK01

— 2

0 krokusfestival dans

di 08 Mrt 11 huppelpas en Zwanengang (6-8)

praktisch

di 08 mrt 11 / van 15.15 tot 17.15 u / euro 6 / 6-8 j /max. 16 deelnemers / i.s.m. artforum

www.artforum.bewww.krokusfestival.be

cursusnummer

KK02

In maart barst in cultuurcentrum Hasselt weer het Krokusfestival los. De editie van dit jaar draait helemaal rond dans. De gehele week zijn er niet te missen voorstellingen en workshops. Hier presenteren wij een greep uit het aanbod.

In de workshop Huppelpas en zwanengang maken we kennis met hedendaagse dans. Met tape

maken we de gekste patronen en figuren op de grond. Langs dit parcours gaan we springen, dansen, draaien, klimmen en weer afdalen. Lukt het op één been of rol je er lekker overheen? Op kromme lijnen, vierkanten, cirkels of dikke stippen kan je al dansend tonen wat je allemaal kan: in huppelpas of zwanengang.

Deze workshop wordt gegeven door Katrien van Aerschot.

Meer weten? Kijk zeker in de brochure van het Krokusfestival of neem online een kijkje op www.krokusfestival.be

— 2

1muziek klassieke Muziek

do 17 Mrt 11 het vocale œuvre van gustav Mahler

maa

rt

Naar aanleiding van het Mahlerfestival presenteert cultuurcentrum Hasselt een tweeluik van cursussen over deze grote componist.

Een eerste cursus werpt een licht op Mahlers leven en werk, in het bijzonder zijn vocale œuvre. Als jongeman al liet Mahler (1860-1911) voelen dat zijn liederen van fundamenteel belang zouden zijn, zowel voor zijn eigen symfonieën als voor de latere expressionisten

uit de 20ste eeuw. Mahler had de toekomst in handen, al was zijn vocale œuvre qua omvang veel beperkter dan dat van andere romantische liedcomponisten, waaronder zijn goede vriend Richard Strauss. Je leert dus ook waar Strauss bleef stilstaan en waar Mahler vooruitging.

Mahler is meer dan ooit actueel, niet alleen omwille van de herdenkingen van zijn 150ste geboortejaar en 100ste sterfjaar, maar vooral om het inhoudelijke van zijn muziek. De vaak complexe structuren en gevoelsnuances kunnen best een woordje uitleg verdragen. Bovendien zijn het leven, de persoonlijkheid en het werk van Mahler op een unieke manier ineengestrengeld, wat deze audiovisueel rijk geïllustreerde driedaagse nog boeiender maakt.

TIP: Voor liefhebbers van deze cursus valt er heel wat te beleven tijdens het Mahlerfestival in cultuurcentrum Hasselt van 4 tot 11 april. Neem zeker een kijkje op pagina 30 en in de programmabrochure!

praktisch

3 donderdagen van 19.30 tot 22 u / do 17-24-31 mrt 11 / euro 36 / 34,50 red. / 30,50 amarantleden / i.s.m. amarant

www.amarant.be

cursusnummer

Km06

gustav MaHler

— 2

2

antwoord op deze vragen.

Deze cursus is de ideale instap voor wie houdt van modern en klassiek theater, maar er graag meer van wil weten. Met deze info in het achterhoofd krijgt elk stuk net dat ietsje meer. Gekoppeld aan deze cursus nodigen wij je uit op de voorstelling Othello, origineel van Shakespeare en uitgevoerd door De Spelerij (Di 15 maart 2011). Maar ook Woyzeck door NTGent en Toneelgroep Ceremonia (Di 22 februari 2011), De koning sterft (Wo 12 januari 2011) en De drie zusters door ’t Arsenaal (Do 14 april 2011) sluiten perfect aan.

Tuur Devens is theaterrecensent voor De Bond, www.theatermaggezien.be en Zuiderlucht. Hij publiceerde diverse boeken en essays over figurentheater. Hij is lid van de theatercommissie.

TIP: Als deze cursus je boeit, neem dan zeker ook een kijkje op pagina 24, waar meer te lezen staat over de grote dramaturg Anton Tsjechov.

theater

bewerkingen. We bekijken hoe stukken uit de canon in deze (post)moderne tijden nog op de scène worden gebracht. Zijn bewerkingen van klassiekers iets typisch voor nu, of greep men vroeger ook al terug naar de grote namen? In welke mate haalde Shakespeare bijvoorbeeld de mosterd bij de oude Grieken? Gebeurden bewerkingen toen anders? Gesteund door allerlei beeldmateriaal vinden we een

In deze cursus maken we in twee avonden kennis met de grote namen uit de geschiedenis van het westerse theater: van de oude Grieken tot Shakespeare, van de Comedia dell’arte over Tsjechov en Georg Büchner tot Ionesco met zijn De koning sterft.

Dit overzicht van theaterklassiekers krijgt een hedendaags tintje door de focus op een aantal moderne

Ma 14 Mrt 11 Meer weten van theater (is Meer kijkgenot)

praktisch

2 maandagen van 19.30 tot 22 u / ma 14-21 mrt 11 / euro 22 (cursus) / euro 36,5 (cursus + voorstelling)

cursusnummer

Kt08

otHello

— 2

3m

aart

De jaren leren ons een man niet kennen: enkel een maag zijn ze, wij enkel voedsel. Gulzig verslinden ze ons, en als ze vol zijn, kotsen ze ons uit.

...

Jaloerse zielen zijn jaloers uit jaloezie: dat monster verwekt zichzelf en baart zichzelf.

...

Moor, ze was kuis, ze hield van je, wrede Othello.

Emilia, de vrouw van JagoUit: Othello, Shakespeare

— 2

4 kunstgeschiedenis

Geboren als Marie-Clémentine Valade, onwettige dochter van een ongetrouwde wasvrouw, zou Suzanne Valadon de muze van de bohèmeschilders van Montmartre worden. Ze poseerde als model voor Henner, Puvis de Chavannes, Renoir en Toulouse-Lautrec. Haar turbulente liefdesleven en haar furieuze temperament waren legendarisch.

Aangemoedigd door Degas begon Suzanne Valadon zelf te schilderen. Ze maakte portretten, stillevens, landschappen en allegorische stukken in felle, levendige kleuren met sterke omlijningen. Vooral met haar vele naakten maakte ze furore, hoewel die ook veel weerstand opriepen. Ze was de eerste vrouwelijke schilder in de geschiedenis die mannelijke naaktmodellen nam en het aandurfde om zichzelf op gevorderde leeftijd naakt te portretteren.

di 22 Mrt 11 suZanne valadoneen vrijgevoCHten BoHeMienne

Valadon trotseerde alle vooroordelen van haar tijd en bleef een sterke, vrijgevochten vrouw. Op haar beurt stimuleerde ze haar onwettige zoon, Maurice Utrillo, om te schilderen.

Fabienne De Meulemeester studeerde kunstwetenschappen in Leuven, waar ze zich specialiseerde in de geschiedenis en de problematiek van vrouwelijke kunstenaars.

praktisch

di 22 mrt 11 / van 19.30 tot 22 u / euro 11 / i.s.m. amarantwww.amarant.be

cursusnummer

Kb12

suzanne valadon - tHe Blue rooM

theater

Za 26 Mrt 11 theaterweekend verHalend en vertellend toneel

Dit theaterweekend bestaat uit 2 delen. In het eerste deel, ‘s zaterdags, doen we de oeroude kunst van het verhalen vertellen alle eer aan. We verdiepen ons in verschillende, min of meer theatrale standaardverhaalvormen zoals de toespraak of het pleidooi. Ook het griezelverhaal, de mop, het sterke verhaal, enzovoorts krijgen een belangrijke plaats.

In het tweede deel, ’s zondags, draait het om het spelen: vertellend toneelspelen.

De vertellende toneelspeler is geen gewone verhalenverteller, maar een toneelspeler die heel zijn lichaam gebruikt en vertelt precies door te spelen. De manieren om op de scène een verhaal te doen diepen we zo uit.

Voor deelname aan dit weekend is geen voorkennis vereist.

Inge Huybrechts studeerde af aan de Toneelacademie in Maastricht als dramadocent/regisseur. Ze regisseerde onder andere Is dit een kapstok? (2006) en Ark (2007). Ze maakte de locatievoorstelling Ganzenbord en levertraan (2009) en werkte mee aan talrijke projecten.

praktisch

za & zo 26-27 mrt 11 / van 10.30 tot 16.30 u / euro 40

cursusnummer

Kt09

— 2

5m

aart

bekijken we deze veelzijdige persoon en het oeuvre dat hij heeft nagelaten.

Wie aansluitend een hedendaagse bewerking van Tsjechovs De drie zusters wil bijwonen, kan op donderdag 14 april naar een uitvoering van dit stuk door ’t Arsenaal. Warm aanbevolen!

Martine Kouwenhoven studeerde Germaanse literatuur- en theaterwetenschappen en politieke en sociale wetenschappen. Ze geeft met veel enthousiasme lezingen en cursussen waarin literatuur en theater bekeken worden tegen de politieke en sociale achtergrond waarin ze tot stand komen. Haar specialisme ligt in de 19de eeuw en het fin de siècle.

TIP: Als deze cursus je boeit, kijk dan zeker ook even op pagina 20 en 21 naar de cursus meer weten over theater (is meer kijkgenot)!

theater

In 2010 was het 150 jaar geleden dat Anton Tsjechov werd geboren, de meesterlijke Russische dramaturg. Zijn stukken worden ook vandaag seizoen na seizoen opnieuw bewerkt. Ondertussen is er zelfs sprake van de Grote Vier van Tsjechov: De meeuw, De drie zusters, Oom Vanja en De kersentuin.

Tsjechov ligt aan de basis van het zogenaamde psychologische

di 29 Mrt 11 anton tsjechovleven en Werk

realisme. Dat wil zeggen dat hij in zijn stukken de nadruk legt op de psyche, het innerlijke van zijn karakters. De karakterisering van de personages en hun innerlijke drijfveren krijgen dus meer nadruk dan de handelingen. Tsjechov weet op die manier vooral een bepaalde stemming op te roepen, die perfect aansluit bij het Russische volkskarakter. Dat doet hij ook in zijn kortverhalen. In deze cursus

praktisch

di 29 mrt 11 / van 19.30 tot 22 u / euro 11 (lezing) / 25.5 (lezing + voorstelling) / i.s.m. vormingplus limburg & leesweb

www.vormingpluslimburg.bewww.tarsenaal.be

cursusnummer

Kt10

anton tsjeCHov

— 2

6

— 2

7literatuur poëzie

wo 30 Mrt 11 poËZie voor hedendaagse leZers

maa

rt

praktisch

2 woensdagen van 19.30 tot 21.30 u / 30 mrt & 06 apr 11 / euro 22

cursusnummer

Kb13

Naast die modieuze tendensen krijgen ook de meer klassieke dichters zoals Christine D’haen opnieuw de aandacht die ze verdienen. We gaan na of en hoe deze dichters nog actueel kunnen zijn. Wat is de plaats van die traditionele poëzie in een tijdperk dat het klassieke niet meteen lijkt te waarderen?

Voor deze cursus is geen specifieke voorkennis noodzakelijk, passie voor poëzie volstaat.

Van Enquist tot Van Bastelaere, van Gerlach tot Lanoye, van D’haen tot Zwagerman: in twee bijeenkomsten gaan we in op de belangrijkste strekkingen in de hedendaagse poëzie. We lezen niet alleen postmoderne en zelfs post-postmoderne dichters, maar we bekijken ook het werk van performers en stadsdichters zoals Tom Lanoye. Wat bezielt hen, waarom schrijven ze zoals ze schrijven, en wat moet een geïnteresseerde lezer daarmee?

Dirk de Geest doceert moderne Nederlandse literatuur aan de K.U.Leuven. Hij schrijft ook over poëzie voor diverse tijdschriften.

toM lanoYe

— 2

8

viCente aMigo © anneMiek rooYMans (zie pag. 35)

apri

l

april_

april_

zo 03 DANS.Art 1 / 29

za 11 HEt LIED VAN MAHLEr / 30

za 16 SCHILDErEN MEt JE KIND (6+) / 31

za 30 PLEZIEr VAN HEt ZINGEN: gospel en afrikaanse liederen / 32

— 3

1dans Hedendaagse dans

Je hebt een passie voor hedendaagse dans en zoekt naar intensieve workshops onder begeleiding van professionele dansers en choreografen? Dan is dans.art een formule die jou vast interesseert!

In de dans.art sessies ga je samen met een choreograaf actief op zoek naar nieuw bewegingsmateriaal. De choreograaf geeft jou een inkijk in hoe hij een concept vorm geeft en een choreografie uitwerkt. Deze workshop richt zich tot jonge dansers (15-30 jaar) met ervaring maar vooral met goesting om buiten de lijntjes van de pure dansles te kleuren. Ideaal voor wie creatief met dans wil omspringen of wil meestappen in een (dans)project.

Zo 03 apr 11 dans.art 1

praktisch

zo 03 apr 11 / van 13.30 tot 17.30 u / euro 23 / i.s.m. passerelle

www.passerellevzw.be

cursusnummer

Kd04

apri

l

Nicolas Vladyslav startte met een opleiding aan de circusschool van Amiens, maar ontdekte al snel de dans. Na een balletopleiding in Nieuw-Caledonië en Boulogne ging hij hedendaagse dans studeren aan het conservatorium van Lyon. In 2001 verhuisde hij naar België om te dansen voor Michèle-Anne De Mey. Hij ging ook aan de slag voor Les ballets C de la B, eerst als danser, later ook als assistent choreograaf.

— 3

2 muziek klassieke Muziek

Naar aanleiding van het Mahlerfestival presenteert cultuurcentrum Hasselt een tweeluik van cursussen over deze grote componist.

In deze tweede cursus, in de vorm van een viertal inleidingen

Ma 04 apr 11 het lied van Mahler

bij de geprogrammeerde concerten, werpt Stefan Grondelaers een licht op de liederen van Mahler. Dat Mahler als symfonicus de geschiedenis is ingegaan, betekent namelijk niet dat hij geen liederen

praktisch

ma 04, di 05, do 07 & ma 11 apr 11 / van 19.15 tot 19.45 u / inleiding gratis bij de voorstelling / inschrijving niet nodig

gustav MaHler

componeerde. Integendeel, Mahlers compositieproces werd zijn hele leven lang gekenmerkt door een intense vermenging van lied en symfonie.

Mahlers liederen zagen het levenslicht als composities voor stem en piano en het is in die bezetting dat cultuurcentrum Hasselt de Wunderhorn- en de Kindertotenlieder serveert op 4 en 7 april. Op 5 april worden de Lieder eines fahrendes Gesellen opgevoerd. Als slot van het festival presenteren wij een dansvoorstelling op de tonen van Das Lied von der Erde. De docent voorziet deze voorstellingen ruimschoots van achtergrond, opdat je maximaal van Mahlers liederen kan genieten.

Tip: Als deze cursus je wat lijkt, blader dan zeker terug naar pagina 19 voor deel één van deze cursus, een inleiding in Mahlers leven en werk.

Stefan Grondelaers is muziekjournalist en –recensent bij verschillende media. Hij schrijft onder andere voor De Standaard en Ons Erfdeel.

— 3

3beeldende kunsten

Na grote belangstelling afgelopen najaar organiseert cultuurcentrum Hasselt opnieuw deze cursus voor ouders met hun zoon of dochter.

Schilderen is bedenken hoe je iets moois, iets unieks of iets bijzonders kan creëren. Een proces en een resultaat waar je van kan genieten. Hoe uniek zou het dan niet zijn om samen met je zoon of dochter zoiets te doen? Een kunstwerk maken waarin je allebei je eigenheid legt en met evenveel inbreng er samen iets moois van maakt.

Samen schilderen wordt zoals een spel of een gesprek, maar dan met veel kleur en verf. Gedurende twee voormiddagen zal kunstenares Nina Haveman samen met jullie aan de slag gaan om een schilderij te maken, dat een prachtig getuigenis zal zijn voor later, een fijne herinnering aan een unieke samenwerking!

Nina Haveman is kunstenares. Ze geeft ook regelmatig workshops voor volwassenen, jongeren en kinderen. Ze is al jaren actief in cultuurcentrum Hasselt en staat bekend als een docente met een erg persoonlijke aanpak.

Za 16 apr 11 schilderen Met je kind (6+)

apri

l

nina HaveMan

praktisch

za & zo 16-17 apr 11 / van 09.30 tot 12 u / euro 55 per duo (1 volwassene + 1 Kind) / incl. verf & dragers / max. 8 duo’s / deelnemers brengen een schort, mengborden en penselen mee

cursusnummer

Kb14

— 3

4 muziek gospel - afrikaans

Al eens paf gestaan bij het horen van een gospelkoor? Zin om dat ook eens te proberen? Dan is dit jouw kans. Deze workshop is bedoeld voor iedereen die graag wil zingen in groep. Muziekkennis is niet nodig. We beginnen met een actieve stemopwarming waarbij de stemmen worden gesmeerd en we als zangers aan elkaar wennen. Daarna zingen we bekende en minder bekende gospelsongs en Afrikaanse liederen.

Deze workshop kun je koppelen aan het optreden van The African Mamas (wo 4 mei 2011). Met Sing mama Africa – A tribute to Miriam Makeba brengen zij een gevarieerd repertoire aan Afrikaanse liederen, opgedragen aan Miriam Makeba of ‘Mama Africa’.

Michele Bergeron volgde les in de Jazzstudio Antwerpen en onder andere bij Anita Daulne van Zap Mama en Didier Likeng. Ze coördineerde het Afrikaans gospelkoor in Brussel en geeft workshops voor volwassenen en kinderen.

Za 30 apr 11 pleZier van het Zingen

gospel en afrikaanse liederen

praktisch

za 30 apr 11 / van 14.30 tot 17.30 u / euro 11 (worKshop) / euro 34,5 (worKshop + concert) / max. 20 deelnemers / i.s.m. wisper vzw

www.wisper.bewww.africanmamas.com

cursusnummer

Km07

afr iCan MaMas

mei

mei_

mei_

Ma 02 flaMenco voor beginners / 35

za 11 babelut op stap / 36

za 16 dans.art 2 dans(s)staal / 39

zo 28 theaterweekend aBsurd toneel / 40

dans

In deze cursus begeleidt docente Silvia je stap voor stap bij je eerste flamencopassen. De sierlijke arm- en handbewegingen die flamenco zo typeren, leer je gebruiken in een mooie choreografie. Ook maakt ze je wegwijs in de verschillende dansstijlen en hun fascinerende ritmes. Tot slot gaat ze met jou op zoek naar de magische ‘duende’. Laat de Spaanse passie dus maar naar boven komen!

Wil je helemaal in de sfeer komen? Dan nodigen wij je gekoppeld aan deze workshop uit op de voorstelling Paseo de gracia van Vicente Amigo (dinsdag 17 mei om 20 u). Vicente Amigo wordt beschouwd als één van de meest virtuoze gitaristen van het moment. Zijn muziek geldt al twintig jaar als de ware belichaming van flamenco. De ideale gelegenheid om inspiratie op te doen voor jouw flamencopassen!

Silvia Leon werd op 11-jarige leeftijd gegrepen door flamenco, een passie die haar sindsdien niet meer heeft losgelaten. Emilio Salazar en Antonio Martínez (Brussel) gaven haar gevoel voor ritme (compás) en Saray Montoya (Sevilla) voegde er een gitana-accent aan toe. Ze heeft ook verschillende stages gevolgd bij choreograaf Javier Latorre en Encarnación López. Ze geeft regelmatig optredens, workshops, teambuildings en voordrachten.

— 3

7m

ei

Ma 02 Mei 11 flaMenco voor beginners

credits

4 maandagen van 20 tot 22 u / ma 02-09-16-23 mei 11 / euro 44 (worKshop) / euro 64 (worKshop + concert)/ max. 20 deelnemers / deelnemers dragen geen sportschoenen / dames brengen een brede roK mee en schoenen met een lichte haK (geen naaldhaKKen) / i.s.m. wisper vzw

www.wisper.bewww.vicente-amigo.com

cursusnummer

Kd05

s ilv ia leon

— 3

8 theater

let op* Voor Babelut op Stap kan je enkel telefonisch reserveren via 011 22 99 33. * Wij vragen (groot)ouders bij inschrijving de leeftijdsgrenzen strikt na te leven. Dat is in het belang van alle kindjes die deelnemen.* Er worden meestal 2 volwassenen per kind toegelaten. Dat betekent steeds dat 1 volwassene bij het kind zit, terwijl de andere toekijkt.* De combinatie van twee activiteiten is gezien de doelgroep van deze familiedag voldoende. Uit ervaring weten we dat 3 activiteiten te vermoeiend zijn voor baby’s en peuters.

credits

© Kristof vranKenwww.jeugdenmuziek.bewww.musica.be

praktisch

zo 08 mei 11 / vanaf 9.30 u / diverse locaties (zie volgende pagina’s)

Zo 08 Mei 11 babelut op stap

kunst voor BaBY’s en kleuters (0-3 jaar)

Babelut op Stap wil baby’s en peuters laten kennismaken met muziek, beeld en theater. Hebben baby’s en peuters kunst nodig? Begrijpen ze het wel? Wat hebben ze eraan?

Het zijn veel gestelde vragen maar elke ouder zal het kunnen beamen: kinderen worden geboren met wijde ogen. Het zijn kleine avonturiers zonder remmingen, hongerig naar elke nieuwe uitdaging. Het omgaan met klank, beweging en beeld is een enorme verrijking voor kinderen. Daarom slaan Jeugd & Muziek Hasselt en Musica Impulscentrum voor Muziek de handen in elkaar voor een boeiend programma voor de allerkleinsten. Op zondag 8 mei 2011 zorgen zij voor een creatieve ontmoetingsplaats met voorstellingen en workshops voor kinderen van 0 tot 3 jaar, hun ouders en/of grootouders.

Hier presenteren wij alvast de workshops. Voor het volledige aanbod kan je terecht in onze familiebrochure, of neem een kijkje op de site: www.ccha.be.

elien de schrijverMuziek Met alledaagse dingen (18M-3j)

Baby’s en peuters kunnen urenlang met een voorwerp spelen, het draaien in alle richtingen, het grondig bestuderen, er geluiden bij maken… Die voorwerpen krijgen in handen van de allerkleinsten vaak een heel andere betekenis.

In deze workshop werken we met alledaagse objecten en brengen ze tot leven met muziek en bewegingen. De objecten maken klanken of we maken er klanken bij. Er ontstaat een muzikaal poppenspel.

praktisch

zo 08 mei 11 / 10u, 11 u & 12.15 u / loKaal 1 / euro 3 / 40 min. / leeftijd: 18 maanden tot 3 jaar / max. 10 Kinderen, met max. 2 (groot)ouders per Kind

charlotte de windtdansen Met BaBY’s (6M-12M) of peuters (18M-3j)

Baby’s en peuters bewegen heel graag, maar het mag ook eens iets anders zijn dan een cd opzetten en gezellig met de billen wiebelen. In deze workshop inspireren allerlei materialen om met baby’s of peuters te dansen. In een grote zak zitten voorwerpen verborgen: bellenkransen, linten, knuffels, elastieken, ballonnen, lakens, kussens. Ontdek wat er allemaal mogelijk is en dans mee met deze ‘dansdingen’.

praktisch

zo 08 mei 11 / 10.30 u (baby’s), 11 u & 12.15 u (peuters) / Kleine feestzaal / euro 3 / 25 min (baby’s), 40 min.(peuters) / leeftijd baby’s: 6 tot 12 maanden, leeftijd peuters: 18 maanden tot 3 jaar / max. 10 Kinderen, met max. 2 (groot)ouders per Kind

henk mesuereBajoesCHki-Bajoe (18M-3j)

Pentatonische muziek is gebaseerd op 5 tonen. Ze is over heel de wereld te vinden bij volkeren die nog iets van de oude natuurverbondenheid en tradities bewaard hebben. In deze workshop gaan we vooral vanuit het zelf ‘doen’ en ‘beleven’ op ontdekking in deze bijzondere wereld.

praktisch

zo 08 mei 11 / 10u en 11.30u / Kleine schouwburg / euro 3 / 60 min / leeftijd: 18 maanden tot 3 jaar / max. 10 Kinderen, met max. 2 (groot)ouders per Kind

— 3

9m

ei

sarah verhulst & annelies luyckx Muzikaal geBraBBel (0-8M)

Baby’s en peuters zijn vaak druk in de weer om hun stem te ontdekken en ermee te experimenteren. Denk bijvoorbeeld aan de eerste brabbelklankjes van baby’s en aan het geroep van peuters. Tijdens deze workshop gaan de muzikanten in gesprek met de baby’s. Een muzikaal gesprek

met songs en chants geïnspireerd door de Music Learning Theory van Gordon, een internationaal gerenommeerd pedagoog met specialisatie in de vroege kindertijd. Baby’s reageren op deze muzikale prikkels en antwoorden in hun eigen muzikaal gebrabbel.

praktisch

zo 08 mei 11 / 10.45 u & 11.15 u / grote feestzaal / euro 3 / 25 min / leeftijd: 0 tot 8 maanden / max. 10 Kinderen, met max. 2 (groot)ouders per Kind

liesbet hoorelbeke en sarissa rombouts

Muzikaal spel (9M-2.5j)

Deze workshop is gebaseerd op de principes van de Gordon Music Learning Theory. De kinderen ontdekken de rijkdom van hun ‘muzikale’ omgeving door te bewegen en door hun stem te gebruiken. De kinderen zingen liedjes in verschillende toonaarden. In deze workshop wordt duidelijk dat muziek een communicatiemiddel is en dat kinderen muziek kunnen verwerven zoals ze een taal leren. Door het gebruik van stem en beweging leren ook de ouders hoe ze hun kinderen in dit muzikaal spel kunnen betrekken.

praktisch

zo 08 mei 11 / 10.45 u en 11.15 u / salon / euro 3 / 25 min / leeftijd: 9 maanden tot 1,5 jaar (10.45 u) & 18 maanden tot 3 jaar (11.15 u) / max. 10 Kinderen, met max. 2 (groot)ouders per Kind

— 4

0

— 4

1dans Hedendaagse dans

Zo 15 Mei 11 dans.art 2dans(s)taal

mei

Je hebt een passie voor hedendaagse dans en zoekt naar intensieve workshops onder begeleiding van professionele dansers en choreografen? Dan is dans.art een formule die jou vast interesseert!

In deze dans.art sessie ga je samen met choreograaf Thomas Devens actief op zoek naar nieuwe bewegingen. Het werk van Thomas Devens kenmerkt zich door zijn fysiek en dynamisch bewegingsmateriaal. In deze workshop staat dus het fysieke

dansplezier voorop. We vertrekken van een releasetechniek, gekoppeld aan dynamische acties en verplaatsingen. Dit wordt de basis voor de dansers om ook zelf dansmateriaal te gaan maken.

Deze workshop richt zich tot jonge dansers (15-30 jaar) met ervaring maar vooral met goesting om buiten de lijntjes van de pure dansles te kleuren. Ideaal voor wie creatief met dans wil omspringen of wil meestappen in een (dans)project.

Thomas Devens volgde zijn dansopleiding aan de Fontys Dansacademie in Tilburg (NL). Terug in België danste hij met en voor choreografe/danseres Anabel Schellekens in verschillende voorstellingen. Ondertussen danst hij nog in kleinere projecten voor Bert van Gorp. Met Paul Devens en Anabel Schellekens creëerde en danste hij Reset (2004). Momenteel danst Thomas aan de zijde van Annabel Schellekens, Ilythyia De Lignière en Bert Van Gorp in NU (vzw INTI, Laïka en cultuurcentrum Hasselt).

credits

zo 15 mei 11 / van 13.30 tot 17.30 u / euro 23 / i.s.m. passerelle

www.passerellevzw.be

cursusnummer

Kd06

tHoMas de vens

— 4

2 theater

In het toneelgenre ‘absurd toneel’ wordt vaak uitgegaan van realistische karakters en situaties, maar tijd, plaats en identiteit zijn eerder vaag of dubbelzinnig.

We laten ons inspireren door de eerder onzinnige dialogen uit het werk van enkele belangrijke absurdistische toneelschrijvers zoals Eugène Ionesco, Samuel Beckett en Harold Pinter om zelf tot absurde scènes te komen.

Naast het werk van deze schrijvers laten we ons ook inspireren door droombeelden: onbelangrijke details, onwerkelijke beelden en flarden van werkelijkheid worden materiaal voor de verbeelding om op voort te borduren. De onsamenhangende maar schijnbaar logische vorm van dromen leidt tot uniek theater!

Voor deelname aan dit weekend is geen voorkennis vereist.

Inge Huybrechts studeerde af aan de Toneelacademie in Maastricht als dramadocent/regisseur. Ze regisseerde onder andere Is dit een kapstok? (2006) en Ark (2007). Ze maakte de locatievoorstelling Ganzenbord en levertraan (2009) en werkte mee aan talrijke projecten.

Za 28 Mei 11 theaterweekendaBsurd toneel

praktisch

za & zo 28-29 mei 11 / van 10.30 tot 16 u / euro 40

cursusnummer

Kt11

saMuel BeCke t t t

— 4

3m

ei

Estragon Wat zullen we doen?Vladimir Terwijl we wachten.Estragon Terwijl we wachten.Vladimir Als we onze oefeningen eens maakten?Estragon Onze lichaamsoefeningen.Vladimir Voor lenigheid.Estragon Voor losheid.Vladimir Voor buigzaamheid.Estragon Voor losheid.Vladimir Om warm te worden!Estragon Om kalm te worden!Vladimir Daar gaan we!Estragon Genoeg! Ik ben moe.Vladimir We zijn niet in vorm. Laten we nog een paar ademhalingsoefeningen doen.Estragon Ik wil niet meer ademen.Vladimir Je hebt gelijk. Laten we nog de boom maken, voor het evenwicht.

Samuel BeckettUit: Wachten op Godot

— 4

4 terugblik

terugblik

In het najaar van 2010 presenteerde cultuurcentrum Hasselt een goed gevuld kunsteducatief programma. Sommige cursussen en workshops lopen ook dit voorjaar nog verder. In deze terugblik presenteren wij een greep uit de reacties op de voorbije en lopende cursussen van vorig seizoen.

In het schildersatelier voor jongeren op woensdag werken Nina Haveman en haar leerlingen een jaar lang rond drie thema’s: beweging, surrealisme en actuele schilders.

‘Ik kijk elke week uit naar woensdag, dan is het schilderles. Ik vind het het leukste moment van de week. Dan kan ik me helemaal inleven in mijn schilderij en Nina heeft ook vaak koekjes mee voor te pauzeren. Super tof!’

‘Schilderen vind ik leuk omdat je vrij bent in wat je schildert. Het is altijd wel gezellig met de muziek en het babbelen erbij, en Nina is heel fijn. Schilderen = super!’

— 4

5te

rugb

lik

Amarant-docente Fabienne De Meulemeester was dit najaar naar goede gewoonte weer te zien in cultuurcentrum Hasselt. Op 9 november lichtte zij het leven en werk toe van de controversiële Leni Riefenstahl.

‘Een lezing met diepgang. Chapeau voor de docente!’

Ingrid Dullens werkt dit seizoen ’s woensdags aan een theateratelier met kinderen én jongeren. Elke week proberen zij nieuwe oefeningen en toneelstukjes uit.

‘Ik ga graag naar het theateratelier omdat ik me goed kan uitleven in rollen waar ik helemaal kan in verdwijnen.’

‘Ik wil later actrice worden!’

‘Er zijn heel veel leuke mensen in de les en toneelspelen is gewoon vet cool!’

terugblik

Op zaterdag 20 november gaf Stefan Joosten de cursus Maarten Luther (1483-1546). Een revolutionair tegen wil en dank. Deze samenwerking met Amarant werd enthousiast onthaald.

‘Een zeer waardevolle dag die mij stimuleert me verder te verdiepen!’

leni r ie f enstaHl

tHeater atel ier ©ludov iC dr iessen

‘Goede verdeling tussen theorie en praktijk.’

‘Het is de eerste keer dat ik mij inschrijf voor een dergelijke cursus. Ik vond het heel interessant en heel leerrijk.’

Op zaterdag 11 december werd een groepje liefhebbers door Vera Cammaer ingeleid in de portretfotografie. De theoretische uitleg werd onmiddellijk in de praktijk gezet met een aantal portretfoto’s!

anne - ©gino vongHia

inschrijven_

insc

hrij

ven

— 4

8

kunsteducatie voorjaar 2011

> voor meer informatie over cursussen die zullen doorgaan in het voorjaar van 2011 kan u steeds contact opnemen met de dienst kunsteducatie op het nummer 011 77 15 20. De najaarsbrochure verschijnt in augustus 2011.

bijkomende informatie

> voor alle praktische inlichtingen omtrent cursussen kan u op het nummer 011 77 15 20 telefonisch contact opnemen met Loe De Corte, administratie en inschrijvingen.> uitgebreide informatie vindt u ook terug op onze website: www.ccha.be (kunsteducatie)

als u annuleert

> indien u na inschrijving beslist om toch niet deel te nemen en u stort bijgevolg geen inschrijvingsgeld, gelieve ons hiervan zo snel mogelijk op de hoogte te brengen. Dit geeft ons de mogelijkheid om andere geïnteresseerden op de wachtlijst aan te spreken.> u kan de cursus annuleren tot 10 werkdagen voor de start. Bewijs van overmacht dient hierbij aangetoond te worden. Uw inschrijvingsgeld wordt enkel na het voorleggen van dit bewijs van overmacht integraal terugbetaald, mits afhouding van 4 euro administratiekosten.> indien u ons niet tijdig op de hoogte brengt, zijn wij genoodzaakt het volledige inschrijvingsgeld te weerhouden.

als wij annuleren

> bij een onvoldoende aantal inschrijvingen is het mogelijk dat het cultuurcentrum Hasselt een cursus annuleert. U wordt dan zo snel mogelijk verwittigd. Uw inschrijvingsgeld wordt integraal teruggestort.

Hoe inscHrijven?

Vooraf inschrijven is noodzakelijk: > telefonisch: door contact op te nemen met Loe De Corte, dienst kunsteducatie 011 77 15 20 tijdens de kantooruren (09-12 & 13-17 u)> schriftelijk: door bijgevoegd inschrijvingsformulier terug te sturen of te faxen naar cultuurcentrum Hasselt, dienst kunsteducatie, Kunstlaan 5, 3500 Hasselt / fax: 011 24 32 07> persoonlijk: door langs te komen tijdens de kantooruren bij de dienst kunsteducatie of aan de plaatsbespreking> mailen: [email protected] (alle nodige informatie vermelden: naam, adres, telefoonnummer, emailadres, cursus en cursusnummer!)

Hoe betalen?

> een betaling gebeurt aan de hand van een overschrijvingsformulier dat u door de dienst kunsteducatie wordt toegestuurd. Naam en adres van de deelnemer en cursusnummer dienen duidelijk vermeld te worden. Ons rekeningnummer is 235-0434000-34> aan de kassa kan betaald worden met contant geld, Bancontact/Proton, Visa/Mastercard en opleidingscheques> de inschrijving is pas definitief na ontvangst van de betaling. > het cursusgeld is een vast bedrag voor de hele reeks en wordt niet opgesplitst in een bedrag voor één of meerdere lessen.

inschrijven & informatie

theater aan tafel

— 4

9co

lofo

n

colofon_

samenstelling programma & (eind)redactie

Hilde Moorssamenstelling programma & redactieLoe De Corte inschrijvingen & administratie

vormgeving

Monique Rutten & Ludovic Driessen

beeld binnencover

Herman Gommé

druk

Baillien & Maris, Hasselt

papier

Arjowiggins chromomat 300grMulti Design White Smooth 90gr

oplage

4 000 ex.

verantwoordelijke uitgever

René Geladé, p.a. Kunstlaan 5, 3500 Hasselt

disclaimer

Alle informatie m.b.t. de voorstellingen is gebaseerd op de gegevens zoals per november 2010 verstrekt door producenten en gezelschappen. Wijzigingen en zetfouten voorbehouden.

adresgegevens publiek

De adresgegevens van het publiek komen terecht in het bestand van het cultuurcentrum Hasselt en worden enkel gebruikt om u op de hoogte te houden van het programma en te verwittigen in geval van wijzigingen. Conform de privacywet van 8 december 1998 kan u uw gegevens steeds inkijken of wijzigen.

SubSidiënten

Dhr. Mevr. naam/voornaam

straat/nr/bus

postcode gemeente

e-mail

tel. (overdag) tel. (‘s avonds) gsm

datum handtekening

bestelformulier kunsteducatie voorjaar 2011

terugsturen naar: cultuurcentrum Hasselt / dienst Kunsteducatie / Kunstlaan 5 / 3500 hasselt / tel. 011 77 15 20 / fax 011 24 32 07

u Kan ooK mailen: [email protected]

cursusnummer titel cursus bedrag (euro)

____________________ ________________________________________________________________________ _______________

____________________ ________________________________________________________________________ _______________

____________________ ________________________________________________________________________ _______________

____________________ ________________________________________________________________________ _______________

____________________ ________________________________________________________________________ _______________

____________________ ________________________________________________________________________ _______________

____________________ ________________________________________________________________________ _______________

____________________ ________________________________________________________________________ _______________

____________________ ________________________________________________________________________ _______________

____________________ ________________________________________________________________________ _______________

totaal bedrag _______________

U ontvangt een overschrijvingsformulier waarmee u het volledige bedrag dient te vereffenen.

De deelnemers aan de ccha-activiteiten participeren ten privé-titel; er wordt voor hen geen extra verzekeringspolisafgesloten.

¬cultuurcentrum hasselt vzw.¬

Kunstlaan 53500 hasseltt+32 11 22 99 31f+32 11 24 32 [email protected]

Kunsteducatiet+32 11 77 15 [email protected]

www.ccha.be