Brochure axiemaxie 2015

24
België - Belgique P.B. - P.P. 2160 Wommelgem BC 33008 P 913998 Meer info? Jeugd- en sportdienst 03-355 12 61 / 03-355 12 59 een uitgave van www.wommelgem.be Programma kleuters lager onderwijs tieners 2015

description

 

Transcript of Brochure axiemaxie 2015

Page 1: Brochure axiemaxie 2015

België - BelgiqueP.B. - P.P.

2160 WommelgemBC 33008P

9139

98

Meer info?Jeugd- en sportdienst

03-355 12 61 / 03-355 12 59

een uitgave van

www.wommelgem.be

Programma

kleuters lager onderwijs tieners

2015

Page 2: Brochure axiemaxie 2015

‘AxieMaxie’, waarvoor staat dat? Onze vakantiewerking heeft een eigen mascotte. Maxie is zijn naam. Hij is je guitige vriendje dat met je meereist naar alle toffe vakantieactiviteiten. En Maxie is heel nieuwsgierig. Hij wil steeds het onderste uit de kan halen! Maxie is ‘de max’. Hij is er als de kippen bij als het om actie gaat. Net als ‘Mega’ Mindy noemen we hem ‘Axie’ Maxie. De naam in één woord: AxieMaxie.

2

AxieMaxie is terugKlaar voor aanstekelijke actie? Een gloednieuw jaar is begonnen. Tijd om je goede voornemens boven te halen en plannen te maken. Misschien ook al vakantieplannen? Die heeft Axie Maxie volop klaar. Zijn vakanties zitten barstensvol sport-, spel- en knutsel- plezier.

Het AxieMaxieprogramma steekt in elkaar. Voor een gans jaar. Er zijn geen aparte brochures meer voor de paas- en zomervakantie. Zo kan je op tijd een keuze maken ... en kunnen mama en papa hun vakantie plannen. Zit je in de lagere school, hou je van knutselen en trek je er graag op uit? Doe dan mee met de crea-doedagen van het jeugdatelier. Je kan hier kiezen aan welke dag(en) je deelneemt. Van dinsdag 7 t.e.m. vrijdag 10 april beleef je een magische paasvakantie: magische recepten, toverkrachten, sprookjes en speciale krachtstenen geven een idee van deze wonderlijke week. Van woens-dag 1 t.e.m. zaterdag 4 juli leren we ambachten van over de hele wereld kennen en van maandag 3 t.e.m. donderdag 6 augustus draait alles rond onze zintuigen.

Ook Wommelgem Sport vzw zorgt weer voor een uitgebreid aanbod. Zo is er in de paasvakantie een kleuterkamp en een omnisportkamp. In de zomerva-kantie kan je naargelang je leeftijd kiezen tussen een kleuter-, crea-, atletiek-, tennis- en omnisportkamp. Inschrijven voor de kampen (volledige week) kan op www.wospo.be. Ook andere sportclubs bieden toffe initiatiedagen en stages aan.

Tijdens alle schoolvakanties kan je je ook komen uitleven op speelplein Hulgen-rode. Dat kan met de gratis speelbonnen. Buitenschoolse kinderopvang ‘t Evertje pakt tevens uit met toffe activiteiten.

Zo zie je maar: in onze gemeente bieden we niet zomaar ‘opvang’ aan. Het gaat om een afwisselend aanbod van kwaliteitsvolle activiteiten, steeds be-geleid door gevormde mensen. Alle deelnemers zijn ook verzekerd tijdens de activiteiten.

Voor de crea-doedagen van het jeugdatelier schrijf je in bij de jeugd- en sport-dienst. Inschrijven kan vanaf maandag 26 januari, om 18 u. Neem alvast cash geld mee en kom langs in het gemeentehuis (Kaakstraat 2, 1ste verdieping). Het gemeentehuis is alle werkdagen geopend van 8.30 tot 12.30 u. en maan-dagavond van 18 tot 21 u.

Page 3: Brochure axiemaxie 2015

Meer weten?Jeugd- en sportdienst WommelgemKaakstraat 2 tel. 03-355 12 61 - [email protected] - www.wommelgem.be

33

Gemeentelijke activiteiten: opgelet ! • Je kan enkel deelnemen als je bent ingeschreven.• Wees er tijdig bij, want het aantal deelnemers is beperkt.• De crea-doedagen duren een halfuurtje langer nu, dus van 9 tot 16 u. Hou

hiermee rekening bij het afhalen van je kind(eren).• Inschrijven voor de crea-doedagen kan met ingevuld inschrijvingsformulier

vanaf maandag 26 januari, om 18 u. in het gemeentehuis. Niet vroeger!• Ben je belet op de inschrijvingsdag, stuur dan iemand in jouw plaats. Op-

gelet: inschrijven kan enkel voor kinderen uit maximaal 1 ander gezin.• Telefonisch inschrijven of per e-mail is niet mogelijk. • Inschrijven is komen! Kan je toch niet komen, bel dan minstens 2 werk-

dagen op voorhand af. Zo maak je misschien iemand gelukkig die op de reservelijst staat.

• Terugbetalingen gebeuren enkel als je een doktersbriefje kan voorleggen.• Zorg dat je steeds op tijd bent op de afgesproken plaats.• Laat waardevolle spullen zoals gsm, juwelen,… gewoon thuis. We zijn niet

verantwoordelijk voor diefstal, schade of verlies.

3

Page 4: Brochure axiemaxie 2015

CREA-DOEDAGEN

4

Paasvakantie

T hema ‘Magie’Di 7 april Uitstap

Vandaag ontdekken we de magie in het kasteel van Gaasbeek. Onder leiding van een gids worden we ondergedompeld in de geheimen van het kasteel en zijn bewoners. In een workshop leren we de avonturier ‘markies Paul Arconati’ beter kennen. Tij-dens zijn vele reizen was hij steeds op zoek naar het recept voor de vrede. Met kranten, foto’s en ander beeldmateriaal dokteren we zelf magische recepten uit.Vertrek om 9 u. stipt.

Wo 8 april Voormiddag: ‘Hocus, pocus,…’In ‘t Poppenateljeetje kruipen we in de huid van een tovenaar. Mettakken,fimokleienspecialetoverkrachtenknutselenweeenmagische staf.Namiddag: ‘Ni hao’‘Ni hao’ is Chinees voor ‘Hallo’. Lutgard De Gendt neemt ons mee op reis naar het verre China. Zij vertelt ons enkele typische sprookjes. Goed luisteren is de boodschap want na de vertellin-gen beelden we de verhalen uit in een knutselworkshop.

Do 9 april UitstapMet de bus rijden we naar Urania in Hove. Hier ontdekken we heel de dag de magie van het heelal. Als astronauten maken we kennis met ons zonnestelsel, brengen een bezoek aan de waarnemingstoren en doen nog zo veel meer. Lunchen doen we natuurlijk in de Astrobar!Vertrek om 9 u. stipt.

Vr 10 april Voormiddag: ‘Ik wens, ik wens,…’Met Marijke Goossens gaan we samen op pad in een magische wereld vol verhalen en knutselplezier. We maken Tibetaanse vlaggetjes en tekenen onze allerliefste wensen erop. Voor onszelf kiezen we een speciale krachtsteen uit en maken er een ma-gisch doosje voor.Namiddag: ‘Op reis naar het land van de kangoeroe’Joeri Gielis leefde enige tijd tussen de aboriginals. Hij neemt ons mee naar de wereld van dit Australische volk. Tijdens de work-shop ‘dotpainting’ leren we een verhaal vertellen door stipjes verf te zetten op een blad. Stip voor stip komt ons verhaal tot leven. We worden door Joeri ook nog verwend met een mini-concert didgeridoo.

Page 5: Brochure axiemaxie 2015

5

T hema ‘Ambachten van over de hele wereld’Wo 1 juli Uitstap

Op de eerste dag van de vakantie gaan we al direct op reis naar zee. In Seafront te Zeebrugge maken we kennis met de wondere wereld van de zee en de visserij. Een gids neemt ons mee op sleep-touw door een interactieve tentoonstelling. We brengen ook een spannend bezoek aan een Russische duikboot. Na ons bezoek is het tijd om te lunchen en ons eens goed uit te leven op het strand van Zeebrugge. Opgelet: dit is géén zwemactiviteit!Vertrek om 8.30 u. stipt.

Do 2 juli Workshop 1: KalligrafieWekrijgeneenbeetjegeschiedenisoverkalligrafieenwatditjuistbetekent. Dan gaan we zelf aan de slag met pen en inkt. Als groot-meesters leer je jouw naam schrijven op een hele speciale manier. Nadien kaderen we je kunstwerk in.Workshop 2: ‘Tic tac, hoe laat is het?’Bij Linda ontdekken we hoe een uurwerk in elkaar zit en maken kennis met een aantal beroemde klokkenbouwers. We treden in de voet-sporen van Louis Zimmer en maken met vilt en verf een klok die ook écht werkt.

Vr 3 juli Workshop 1: Kunst bij de indianenWe trekken naar het noorden van Chili en ontdekken hoe de india-nen hun potten en borden in klei maakten. Ximena Ramirez weet ons heel wat te vertellen over dit volk en zijn symbolen. Na een boeiende uitleg ontwerpen we een eigen bord in klei. In het tweede deel van de workshop leert Ximena ons hoe we leer kunnen bewerken en ma-kenweeenarmbandmetverschillendegekleurdefiguren.Workshop 2: WevenBij Linda in ’t Poppenateljeetje proberen we een oude ambacht onder de knie te krijgen. Met verschillende materialen leren we hoe we een leuk tapijtje kun-nen weven.

Za 4 juli UitstapOm onze week af te sluiten brengen we een be-zoek aan Bokrijk. We kuieren gezellig tussen de oude boerderijtjes en ontdekken nog vele oude ambachten. Tijdens een tochtje met de huif-kar kunnen we even rusten om daarna onze ‘AxieMaxiekriebels’ los te laten in de speel-tuin. Vertrek om 9 u. stipt.

ZomervakantieCREA-DOEDAGEN

Page 6: Brochure axiemaxie 2015

T hema ‘Onze zintuigen’ Ma 3 augustus ‘Proeven, voelen, ruiken’

Workshop 1: ChocoladeIn ’t Poppenateljeetje bij Linda duiken we in de lekkere wereld van Willy Wonka. We gaan aan de slag met cho-coladeenmakenleukefiguurtjes.Natuurlijkmageenheerlijke proeverij niet ontbreken. Kom mee genieten van onze chocoladefondue!Gelieve bij inschrijving eventuele allergieën op te geven.Workshop 2: Knutselen à la RatatouilleHeb je al gehoord van knabbelkunst? De mensen van Artforum vzw weten daar alles van. Met eetbare mate-rialen maken we verf. Olie, zout, peper, parelsuiker en zelfs bloem blijken ook heel leuk tekengerei te zijn. We kliederen en kladderen als een echte tekenchef of is het keukenchef?

Di 4 augustus ‘Horen en voelen’Workshop 1: Toveren met elektronenOnze oren zijn hier heel belangrijk. We moeten namelijk verschillende klanken goed kunnen herkennen. Fernand of Jef van Artforum vzw maken ons ermee vertrouwd. Met professioneel materiaal zoals een synthesizer proberen we verschillende muziekjes en gekke geluiden te maken. Onze prestaties worden vastgelegd op cd. Die kan je daarna in het gemeentehuis gaan afhalen.Workshop 2: Schuim je te pletterAan de hand van spelletjes en proefjes gaan we op zoek naar … schuim. We ontdekken schuim in verschillende vormen en maken onze eigen tandpasta.

Wo 5 augustus UitstapVandaag kunnen we al onze zintuigen gebruiken op onze uitstap naar Het Peerdsbos in Brasschaat. Een gids neemt ons mee op pad en laat ons op een andere manier naar de natuur kijken. Na onze lunch op kinderboerderij ‘Mikerf’ kunnen we nog even spelen en gaan we met een imker op pad in de wereld van de bijen.

Zomervakantie

6

CREA-DOEDAGEN

Page 7: Brochure axiemaxie 2015

Do 6 augustus ‘Voelen, ruiken, horen’Workshop 1: RelaxIn ’t Poppenateljeetje gaan we eens lekker relaxen. We laten je kennismaken met de kruidenwereld. Er worden verschillende kleuren en geuren ontdekt. Tijdens een relaxmomentje leren we elkaars handen masseren met een zelfgemaakte massageolie. Dat wordt genieten! In het tweede deel van de workshop laat Linda ons zien hoe we een echte mandala kunnen inkleuren. We gaan dan zelf aan de slag met speciale kleurpotloodjes.Workshop 2: Laat de drums maar dreunenMet Arend-Johan van Het Muzepaleis reizen we naar Afrika. Daar ontdekken we aan de hand van een verhaal het ritme van de djembé. Stap voor stap leren we dit instrument bespe-len. We sluiten onze reis af met een eigen miniconcertje. Zet jullie oren maar open!

Crea-doedagen: praktischData 7 - 10 april / 1 - 4 juli / 3 - 6 augustusUren 9 - 16 u. (tenzij anders vermeld).

De activiteiten duren een halfuurtje langer dan vroeger.Opvang Crea-doedagen:

8.30 - 16.15 u.BKO ‘t Evertje:7.30 - 18.00 u. (enkel voor inwoners en mits inschrijving: 0475-22 84 87, zie p. 16)

Plaats Basisschool De Boomgaard - Lt. K. Caluwaertsstraat 41 - tel. 0490-11 05 00 (Anita Vlaminck)

Leeftijd Lager onderwijs (dus in het 1ste leerjaar zitten)Prijs Wommelgemnaren: € 15 per dag / € 60 volledig

Niet-Wommelgemnaren: € 25 per dag / € 100 volledigMeebrengen Lunchpakket, 2x tussendoortje (koek en drankje), voldoende

drank en afhankelijk van het weer aangepaste kledij en zonne-melk. Geen geld of snoep a.u.b.

Info en inschrijven: Gemeentelijke jeugd- en sportdienst, Kaakstraat 2, tel. 03-355 12 61. Inschrijven kan met ingevuld inschrijvingsformulier vanaf maandag 26 januari (*), om 18 u.! (zie volgende pagina) Telefonisch inschrijven of per e-mail is niet mogelijk. Je bent pas ingeschreven ná betaling in het gemeentehuis.

Het jeugdatelier werkt samen met:’t PoppenateljeetjeMarijke GoossensJoeri GielisVolksterrenwacht Urania Kasteel van GaasbeekVereniging België-China & Confucius Instituut BrusselAtelier ‘De roep van Neptunus’

Ximena RamirezProvinciaal Domein BokrijkSeafront ZeebruggeArtforum vzwJeugd, Cultuur en Wetenschap vzwGidsen Provinciaal Sportcentrum PeerdsbosHet Muzepaleis

(*) Ouders die niet kunnen inschrijven op deze datum, mogen iemand anders in hun plaats sturen. Opgelet: inschrijven kan enkel voor kinderen uit maximaal 1 ander gezin.

7

Page 8: Brochure axiemaxie 2015

6

Inschrijvingsformulier CREA-DOEDAGENAlgemene informatieAchternaam: Voornaam:

Adres: Nummer / bus:

Plaats: Postcode:

Geboortedatum: Telefoon of gsm:

E-mailadres:

Opmerkingen die je zeker moet weten over mijn zoon / dochter: (allergieën, medicatie,…)

Fiscaal attest en tussenkomst ziekenfondsIkwenseenfiscaalattest: ☐ Ja, vul dan hier de naam in van de

schuldenaar van de uitgaven, van wie het kind ten laste is:

.............................................................................

☐ Neen

Voor kinderen tot 12 jaar kan je een fiscaal attest bekomen voor € 11,20 per dag.

Terugbetaling ziekenfonds? Sommige ziekenfondsen komen tussen in de kosten voor deelname aan georganiseerde opvang voor kinderen en jongeren tijdens de normale schoolvakanties. Informeer hiervoor bij je eigen ziekenfonds.

Ik wens in te schrijven voor volgende crea-doedagen - thema ‘MAGIE’☐ dinsdag 7/04 Uitstap Kasteel Gaasbeek

☐ woensdag 8/04 Hocus Pocus en ‘Ni hao’

☐ donderdag 9/04 Uitstap Urania Hove

☐ vrijdag 10/04 ‘Ik wens, ik wens’ en dotpainting

Tijdens de activiteiten kunnen de deelnemers gefotografeerd worden door de gemeente. Deze foto’s kunnen later gebruikt worden in gemeentelijke publicaties (‘de Wommelgemnaar’, AxieMaxiefolder, website…). Deze foto’s kunnen onder geen enkel beding in publicaties van derden gebruikt worden. Ouders en voogden of deel-nemers hebben geen rechten op deze foto’s en geven door deelname toestemming tot publicatie van deze foto’s in gemeentelijke media.

Paasvakantie

Te betalen

Page 9: Brochure axiemaxie 2015

Algemene informatieAchternaam: Voornaam:

Adres: Nummer / bus:

Plaats: Postcode:

Geboortedatum: Telefoon of gsm:

E-mailadres:

Opmerkingen die je zeker moet weten over mijn zoon / dochter: (allergieën, medicatie,…)

(Optioneel) Zit graag samen in de groep met:

Fiscaal attest en tussenkomst ziekenfondsIkwenseenfiscaalattest: ☐ Ja, vul dan hier de naam in van de

schuldenaar van de uitgaven, van wie het kind ten laste is:

.............................................................................

☐ Neen

Voor kinderen tot 12 jaar kan je een fiscaal attest bekomen voor € 11,20 per dag.

Terugbetaling ziekenfonds? Sommige ziekenfondsen komen tussen in de kosten voor deelname aan georganiseerde opvang voor kinderen en jongeren tijdens de normale schoolvakanties. Informeer hiervoor bij je eigen ziekenfonds.

Ik wens in te schrijven voor volgende crea-doedagenJuli - ‘Ambachten van over de hele wereld’ Augustus - ‘Onze zintuigen’

☐ woensdag 1/07 Uitstap Zeebrugge ☐ maandag 3/08 Proeven, voelen, ruiken

☐ donderdag 2/07 Kalligrafieen‘Tictac’ ☐ dinsdag 4/08 Horen en voelen

☐ vrijdag 3/07 Indianenkunst en weven ☐ woensdag 5/08 Uitstap Het Peerdsbos

☐ zaterdag 4/07 Uitstap Bokrijk ☐ donderdag 6/08 Voelen, ruiken, horen

Tijdens de activiteiten kunnen de deelnemers gefotografeerd worden door de gemeente. Deze foto’s kunnen later gebruikt worden in gemeentelijke publicaties (‘de Wommelgemnaar’, AxieMaxiefolder, website…). Deze foto’s kunnen onder geen enkel beding in publicaties van derden gebruikt worden. Ouders en voogden of deel-nemers hebben geen rechten op deze foto’s en geven door deelname toestemming tot publicatie van deze foto’s in gemeentelijke media.

Zomervakantie

Te betalen

Inschrijvingsformulier CREA-DOEDAGEN

Page 10: Brochure axiemaxie 2015

SPORT KAMPEN EN -DAGEN

8

Kleuterkamp

Data 7 - 10 april (4 dagen)13 - 17 april1 - 3 juli (3 dagen)6 - 10 juli13 - 17 juli17 - 21 augustus 24 - 28 augustus

Programma Samen een hele week op pad binnen eenzelfde thema. We knutselen, spelen spelletjes en dansen op muziek. Vrijdag mogen de kleine spruiten verkleed komen vol-gens het thema en mag iedereen komen kijken naar de voorstelling om 15.50 u.

Uren 9 - 16 u.Opvang Vooropvang vanaf 8 u., naopvang tot 17.30 u. (op vrij-

dag tot 17 u.)Plaats Sportzaal Het Oogappeltje - Dasstraat 26Leeftijd 4 - 5 jaar (2de en 3de kleuterklas)Prijs Wommelgemnaren: € 115 (3 dagen: € 75, 4 dagen: € 95)

Niet-Wommelgemnaren: € 130 (3 dagen: € 80, 4 dagen: € 105)

Meebrengen Sportieve kledij, sportschoenen, turnpantoffels en lunch-pakket

Info en inschrijven www.wospo.be, telefonisch of per e-mail inschrijven is niet mogelijk

Wospo-kampen

= aanbod in paasvakantie

= aanbod in zomervakantie

10

Page 11: Brochure axiemaxie 2015

99

Omnisportkamp

Data 7 - 10 april (4 dagen)13 - 17 april1 - 3 juli (3 dagen)6 - 10 juli13 - 17 juli17 - 21 augustus 24 - 28 augustus

Programma 6 uren omnisport. Op donderdagnamiddag gaan we zwemmen in Lier. Dit jaar delen we de omnisporters op in twee groepen. De 5- tot 8-jarigen zijn de omniMINI’s en de 9- tot 14-jari-gen zijn de omniMAXI’s.

Uren 9 - 16 u.Opvang Vooropvang vanaf 8 u., naopvang tot 17.30 u. (op vrij-

dag tot 17 u.)Plaats Sportzaal ‘t Laar - Maria Clarastraat 60Leeftijd 6 - 14 jaarPrijs Wommelgemnaren: € 115 (3 dagen: € 75, 4 dagen:

€ 95)Niet-Wommelgemnaren: € 130 (3 dagen: € 80, 4 dagen: € 105)

Meebrengen Sportieve kledij voor buiten en binnen, sportschoenen voor buiten en binnen, lunchpakket en op donderdag: zwemgerief

Info en inschrijven www.wospo.be, telefonisch of per e-mail inschrijven is niet mogelijk

11

Page 12: Brochure axiemaxie 2015

12

Atletiekkamp

Data 6 - 10 juli17 - 21 augustus

Programma Sprint, uithouding, kogelstoten, verspringen, hoogspringen, aflossing,hockeybalwerpen:allemaaldisciplinesdieopeen speelse manier aangeleerd en geoefend worden.

Uren 9 - 16 u. Opvang Vooropvang vanaf 8 u., naopvang tot 17.30 u. (op vrijdag

tot 17 u.)Plaats Sportzaal ‘t Laar - Maria Clarastraat 60Leeftijd 6 - 14 jaarPrijs Wommelgemnaren: € 125

Niet-Wommelgemnaren: € 140Meebrengen Sportieve kledij voor buiten en binnen, sportschoenen voor

buiten en binnen, lunchpakket en op donderdag: zwem-gerief

Info en inschrijven www.wospo.be, telefonisch of per e-mail inschrijven is niet mogelijk

Creakamp

Data 6 - 10 juli13 - 17 juli17 - 21 augustus24 - 28 augustus

Programma Een hele week werken we creatief rond een thema. Er komt wat expressie, knutselen en spel aan bod. Op vrijdag-avond om 17 u. mogen alle geïnteresseerden afzakken naar onze tentoonstelling in de sportzaal van GBS ‘t Laar.

Uren 9 - 16 u.Opvang Vooropvang vanaf 8 u., naopvang tot 17.30 u. (op vrijdag

tot 17 u.)Plaats Refter GBS ‘t Laar - Maria Clarastraat 60Leeftijd 6 - 14 jaarPrijs Wommelgemnaren: € 125

Niet-Wommelgemnaren: € 140Meebrengen LunchpakketInfo en inschrijven www.wospo.be, telefonisch of per e-mail inschrijven is niet

mogelijk

= aanbod in paasvakantie = aanbod in zomervakantie

Page 13: Brochure axiemaxie 2015

13

Tenniskamp

Data 13 - 17 april6 - 10 juli13 - 17 juli3 - 7 augustus 17 - 21 augustus24 - 28 augustus

Programma Forehand, backhand, volley, smash en service: allemaal slagen die op een speelse manier aangeleerd en ge- oefend worden. Voor het tenniskamp werkt Wospo sa-men met tennisclub Ten Hoeve. Bij regenweer wordt er binnen geomnisport.

Uren 10 - 16 u.Opvang Vooropvang vanaf 9 u., naopvang tot 16.30 u.Plaats TC Ten Hoeve - Ternesselei 94aLeeftijd 6 - 16 jaarPrijs Wommelgemnaren: € 175

Niet-Wommelgemnaren: € 190Inclusief kindvriendelijk warm middagmaal

Meebrengen Sportieve kledij en sportschoenenInfo en inschrijven www.wospo.be, telefonisch of per e-mail inschrijven is

niet mogelijk

Een organisatie van: In samenwerking met:

= aanbod in paasvakantie = aanbod in zomervakantie

Page 14: Brochure axiemaxie 2015

12

Aanbod andere sportclubs

Sportstage - Koninklijke Wommelgemse Turners

Initiatie luchtkarabijnschieten - SV Rebels Datum Dinsdag 14 april

Dinsdag 11 augustusDonderdag 27 augustus

Programma Op een veilige manier leren omgaan met, en de grondbeginselen aanleren van het luchtkarabijnschie-ten, een olympische discipline.

Uren 13.15 - 17.00 u.Opvang Opvang mogelijk mits afspraakPlaats Fort 2 (lokaal 131) - Fort II straat z/nLeeftijd 9 - 15 jaar (max. 12)Prijs € 5, drankje inbegrepenInfo en inschrijven Bij Jef Schoenaers - tel. 03-248 95 74 / 0486-78 95 58 -

[email protected]

Datum Dinsdag 14 aprilProgramma Turnen, dansen en spelletjesUren 9 - 16 u.Plaats Turnzaal Sint-Johanna - Beukenlaan z/nLeeftijd 6 - 12 jaar (max. 40)Prijs € 9Meebrengen Sportkledij en binnensportschoenen (ver-

plicht!),plasticflesjewatervoortijdenshetsporten, lunchpakket en drankje

Info en inschrijven Bij Denise Van Hove - tel. 03-353 12 10 / 0474-87 65 02 - [email protected]

14

= aanbod in paasvakantie

= aanbod in zomervakantie

Page 15: Brochure axiemaxie 2015

Initiatiedag bowling - JIC Sinjoor

Datum Zaterdag 21 februariZaterdag 11 aprilZaterdag 18 aprilZaterdag 22 augustusZaterdag 29 augustusZaterdag 7 november

Programma Leren bowlen zonder hekjes of bumpers: aanloop, werptechniek,...

Uren 12.15 - 14.30 u.Plaats Bowling Stones - Autolei 113Leeftijd 6 - 18 jaar (max. 10)Prijs € 10 per dag, eerste keer gratisInfo en inschrijven Bij Danny Haest - tel. 0495-29 24 60 -

[email protected]

Recrea turnkamp - Koninklijke Wommelgemse Turners

Datum 3 - 7 augustusProgramma Toestelturnen, tumbling, trampoline: álle turndisciplines

komen aan bod op een recreatieve manier. Tussen-door staan ook dans en omnisport op het program-ma.

Uren 9 - 16 u.Plaats Turnzaal Sint-Johanna - Beukenlaan z/nLeeftijd 6 - 12 jaar (max. 40)Prijs € 20 per dag of € 90 voor de hele weekMeebrengen Sportieve kledij en sportschoenen voor buiten en bin-

nen,plasticflesjewatervoortijdenshetsporten,tus-sendoortje, lunchpakket en drankje

Info en inschrijven Bij Denise Van Hove - tel. 03-353 12 10 / 0474-87 65 02 - [email protected]

15

= aanbod in paasvakantie

= aanbod in zomervakantie

Page 16: Brochure axiemaxie 2015

Regiosportdag - Sportregio Midden-Provincie

Datum Dinsdag 14 aprilUren Ca. 8 - 17 u.Leeftijd 11 - 16 jaar

Wat, waar, hoe? Hou ‘de Wommelgemnaar’ en de activiteitenkalender op www.wommelgem.be in de gaten!

16

Zomeropvang buitenschoolse kinderopvang

‘T EVERTJE Woon je in Wommelgem en heb je kinderen van 2,5 tot 12 jaar die tijdens de vakantiemaanden naar hartenlust willen

knutselen, dansen, buiten spelen…? Noteer dan alvast onder-staande gegevens in je agenda.

Waar?BKO ’t Evertje

Lt. K. Caluwaertsstraat 41Gsm 0475-22 84 87 of 0490-11 05 02

Wanneer?Elke werkdag in juli en augustus van 7.30 tot 18.00 u. (behalve dinsdag 21 juli).

Belangrijk!• Breng elke dag je eigen lunchpakket mee.• Neem koekjes en sapjes mee als 10- en 15-uurtje. • Breng bij goed weer zeker je zwemkledij en handdoek mee.• Drinkwateruitflessenisgratisbeschikbaar.

Inschrijvingsdata• Maandag 1 juni van 15 tot 20 u.• Woensdag 3 juni van 10 tot 18 u.

Opgelet! Wie voor of na de crea-doedagen opvang nodig heeft, moet hier-voor eveneens inschrijven in ‘t Evertje op bovenstaande dagen en uren.

Als je kindje voor de eerste keer naar ’t Evertje komt, neem dan zeker volgende zaken mee:

• drie kleefbriefjes van het ziekenfonds,• rijksregisternummer van het kind en van een ouder,• foto of pasfoto van het kind (mag ook een kopie zijn),• inentingskaart of kopie uit het boekje van Kind & Gezin.

Page 17: Brochure axiemaxie 2015

17

Ravotten en spelen op

SPEELPLEIN HULGENRODE

(*) Prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Deze dagprijzen gelden enkel voor inwoners van Wommelgem, Schoten en de districten van de stad Antwerpen. Inwoners uit andere gemeenten betalen 10 euro per ticket.

Hulgenrode is een vakantiespeelplein in een groene en avontuurlijke omge-ving, begeleid door gevormde animatoren. Je hebt er een waaier aan speel-mogelijkheden, op maat van elke leeftijd: spelen in het bos en op de water-speelplaats, zandkastelen bouwen, knutselen in de ateliers, naar hartenlust sporten ... of meehelpen op de kinderboerderij. De kinderen kunnen er ook vrij spelen volgens hun eigen interesse en fantasie.

Voor wie?Kinderen van 3 tot en met 14 jaar. Het speelplein heeft een aparte kleuter- en tienerwerking en staat open voor kinderen met een beperking.

Welke schoolvakanties?Alle schoolvakanties (weekdagen), behalve de kerstvakantie.

• Krokusvakantie: van 16 tot en met 20 februari • Paasvakantie: van 7 tot en met 17 april • Zomervakantie: van 1 juli tot en met 28 augustus • Herfstvakantie: van 2 tot en met 6 november

OpeningsurenOpen van 7.30 tot 18.00 u.

• Vooropvang: van 7.30 tot 8.30 u.• Naopvang: van 17 tot 18 u.

Voor- en naopvang kost 0,75 euro per begonnen half uur.

Prijzen (*) TicketsZijn te koop op het speelplein zelf. Reserveren hoeft niet.

• 1 ticket: 8 euro per dag• 4 tickets of meer: 7 euro per dag• Namiddagticket (13 - 17 u.): 3 euro

VerzekeringEen verzekering is verplicht en kost 8 euro. Die sluit je eenmaal af per werkjaar, dus van zomervakantie t.e.m. paasvakantie. Ze dekt wel geen materiële schade.

1

2

Page 18: Brochure axiemaxie 2015

18

Meer info?Secretariaat Koraal speelpleinen

Otto Veniusstraat 20 2000 Antwerpentel. 03-232 97 72

(tijdens de kantooruren)[email protected]

Speelplein Hulgenrode‘t Serclaesdreef 342160 Wommelgem

tel. 03-366 27 10 (tijdens de openingsuren)

Warme maaltijd en/of versnaperingenDie zitten steeds in de dagprijs. De kruisjes geven aan waarvoor het speelplein zorgt. Behalve in de zomervakantie, geef je je kind wel altijd een lunchpakket en drankje mee.

Warme maaltijd Soep Drankje Vieruurtje Zelf

voorzien

Krokusvakantie x x x lunchpakket + drankje

Paasvakantie x x x lunchpakket + drankje

Zomervakantie x x x x Eventueel extra drankje

Herfstvakantie x x x lunchpakket + drankje

Krijg je deelnamekosten gedeeltelijk terugDit zijn de mogelijkheden:

• Fiscaal attest: hou wel zelf bij hoeveel dagen je kinderen naar het speelplein zijn gekomen, en hoeveel je hiervoor betaalde. Bezorg deze gege-vens voor 1 december aan het speelplein. Je krijgt danjefiscaalattesttoegestuurd.Eenfiscaalattestvraag je aan via een aanvraagformulier, te verkrij-gen op het speelpleinsecretariaat (zie onder). Je kan het ook downloaden op www.koraal.be.

• De meeste ziekenfondsen geven een bedrag per kind en per gezin. Vraag bij je ziekenfonds naar de formulieren. Geef ze af op het speelplein, waar ze die voor je kunnen invullen.

• Sommige werkgevers komen ook tussen in de kos-ten voor speelpleinwerking. Vraag dit even na bij je werkgever.

Page 19: Brochure axiemaxie 2015

19

Gratis speelbonnenOp vertoon van je speelbon (zie hieronder), mag je kind de ganse dag gratis spelen op speelplein Hulgenrode. Voor elke korte schoolvakantie is er één bon. Voor de zomervakantie zijn er twee: eentje per maand (juli en augustus).

Niet vergeten • bij regenweer: regenjas en laarzen• bij warm weer: zwemgerief voor op de waterspeelplaats

Uitknippen en meenemen

S P E E L BO N HULGENRODE 2015Hiermee speel ik 1 volle dag gratis op speelplein Hulgenrode (weekdagen)KROKUSVAKANT IE (16 - 20 februari van 8.30 tot 17.00 u.)Enkel geldig voor inwoners van WommelgemElk kind van jouw gezin kan deze vakantie gebruikmaken van 1 bon. Let wel: slechts 1 bon per kind! Heb je meer dan 1 kind, vraag dan bijkomende bonnen bij de jeugddienst (zolang de voorraad strekt).

S P E E L BO N HULGENRODE 2015Hiermee speel ik 1 volle dag gratis op speelplein Hulgenrode (weekdagen)PAASVAKANT IE (7 - 17 april van 8.30 tot 17.00 u.)Enkel geldig voor inwoners van WommelgemElk kind van jouw gezin kan deze vakantie gebruikmaken van 1 bon. Let wel: slechts 1 bon per kind! Heb je meer dan 1 kind, vraag dan bijkomende bonnen bij de jeugddienst (zolang de voorraad strekt).

S P E E L BO N HULGENRODE 2015Hiermee speel ik 1 volle dag gratis op speelplein Hulgenrode (weekdagen)ZOMERVAKANT IE JULI (1 - 31 juli van 8.30 tot 17.00 u., behalve 21 juli)Enkel geldig voor inwoners van WommelgemElk kind van jouw gezin kan deze maand gebruikmaken van 1 bon. Let wel: slechts 1 bon per kind! Heb je meer dan 1 kind, vraag dan bijkomende bonnen bij de jeugddienst (zolang de voorraad strekt).

S P E E L BO N HULGENRODE 2015Hiermee speel ik 1 volle dag gratis op speelplein Hulgenrode (weekdagen)ZOMERVAKANT IE AUGUST US (3 - 28 augustus van 8.30 tot 17.00 u.)Enkel geldig voor inwoners van WommelgemElk kind van jouw gezin kan deze maand gebruikmaken van 1 bon. Let wel: slechts 1 bon per kind! Heb je meer dan 1 kind, vraag dan bijkomende bonnen bij de jeugddienst (zolang de voorraad strekt).

S P E E L BO N HULGENRODE 2015Hiermee speel ik 1 volle dag gratis op speelplein Hulgenrode (weekdagen)HERF ST VAKANT IE (2 - 6 november van 8.30 tot 17.00 u.)Enkel geldig voor inwoners van WommelgemElk kind van jouw gezin kan deze vakantie gebruikmaken van 1 bon. Let wel: slechts 1 bon per kind! Heb je meer dan 1 kind, vraag dan bijkomende bonnen bij de jeugddienst (zolang de voorraad strekt).

Page 20: Brochure axiemaxie 2015

20

Creatief aan de slag in

‘T POPPENAT ELJEETJE

Meer weten?’t PoppenateljeetjeRollebeekstraat 22tel. 0486-56 66 [email protected] www.poppenateljeetje.be

Ben je een creatieve duizendpoot? Ben je verzot op trollen, heksen, elfen en kobolden? Treed

dan binnen in de wereld van ’t Poppenatel-jeetje. Inschrijven doe je bij de organisatie zelf.

‘t Poppenateljeetje in de Rollebeekstraat is de uitgelezen plek om kennis te maken met je eigen creativiteit. Keramiekschil-deren, vilten, boetseren, tekenen, mo-

zaïeken, porseleinen poppen maken,… Het kan allemaal. Heb je een creatief idee

maar je weet niet hoe eraan te beginnen? Het atelier helpt je graag verder.

Tien keer per jaar organiseert ‘t Poppenateljeetje een opendeurweekend met workshops keramiekschil-deren. Maar je kan bij hen ook terecht voor avond- en dagcursussen. Tijdens de schoolvakanties organiseren zij kindercursussen rond een bepaald thema voor jongens en meisjes vanaf 7 jaar.

Tot binnenkort?

Page 21: Brochure axiemaxie 2015

21

BUIT ENSPEELDAGop speelplein Beukenlaan

Meer info? jeugddienst tel. 03-355 12 61 [email protected]

Het is geen grap maar de Buitenspeeldag vindt plaats op woensdag 1 april. Geen excuus om binnen te blijven: buiten spelen is de boodschap!

De vorige Buitenspeeldag was een enorm succes. Naar schatting 200 kinderen trokken naar het speelplein aan de Beukenlaan voor een namiddag vertier en plezier. Ook dit jaar organiseren we een Buitenspeeldag op dit grote speelplein, gelegen achter de Sint-Johannaschool.

Van 13 tot 17 u. zijn alle kinderen van 4 tot 12 jaar welkom. Je kunt de ganse namiddag buiten spelen, ravotten, sporten en dat alles onder begeleiding van ervaren monitoren. Deelnemen is volledig gratis. De jeugddienst zorgt ook voor een drankje en een versnapering.

Page 22: Brochure axiemaxie 2015

22

Uit de bol op 15de

JEUGDDAG

Op zondag 11 oktober gaan we weer voluit voor de jeugd. Het belooft een spetterende hoogdag te worden voor kinderen van 2,5 tot 14 jaar. Want op speelplein Hulgenrode is dan weer een heleboel te beleven…!

De kinderen kunnen zich uitleven op allerlei toffe activiteiten. En dat kan bo-vendien allemaal gratis. De ouders kunnen gezellig kletsen op het terras, met prima zicht op het plein. Het programma start om 13 u. en loopt tot 17 u. Om-streeks 16.30 u. ronden we de namiddag af met een stevig slotspektakel.

Noteer dus al 11 oktober in je agenda! In ‘de Wommelgemnaar’ van septem-ber-oktober onthullen we het volledige programma. Rond die periode worden ooknogaffichesenflyersverspreid.DeflyerswordenookuitgedeeldindeWommelgemse scholen.

Meer info? jeugddienst tel. 03-355 12 61 [email protected]

Page 23: Brochure axiemaxie 2015

23

Doe mee met het

JEUGDAT ELIER

2014-2015

Jeugdatelier

Tsjip

pie

en

de

knut

selb

oom

Wommelgem

LIJM

Gemeentelijk jeugdatelierAnita VlaminckLt. K. Caluwaertsstraat 41tel. 0490-11 05 [email protected]

JeugddienstDiego SasGemeentehuis, Kaakstraat 2tel. 03-355 12 [email protected]

In het jeugdatelier kunnen kinderen hun creatieve kriebels ont-plooien, in een ongedwongen en stimulerende sfeer. Dat gebeurt via verschillende expressiemogelijkheden, met allerlei materialen en technieken. Hierbij komt het beeldende aspect, het knutselen en frutselen, het meest aan bod.

Het jeugdatelier helpt kinderen in hun ontdekkingstocht naar de eigen creatieve mogelijkheden. Ze vertrekken vanuit de interesse-

wereld van het kind om zo de grote wereld van kunst en cultuur te ontdekken. Dit gebeurt elk jaar aan de hand van een thema en via allerlei uitstappen (theater, musea,…) of gastbezoeken (auteur, kunstenaar,…).

Het jeugdatelier is een initiatief van de gemeente Wommelgem, die de grootste kosten op zich neemt. Elk jaar werken zij samen met de gemeentelijke bibliotheek tijdens de Jeugdboekenweek. Op woensdag is er ook de mogelijkheid om je kind voor of na de activiteit te laten opvangen in ’t Evertje, de gemeentelijke kinder-opvang, gehuisvest in hetzelfde gebouw.

Voor wie en wat kost dit?Kinderen van de lagere school die in Wommelgem wonen of naar school gaan, komen in aanmerking.• Kinderen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar knutselen op woensdagnamiddag

van 14.00 tot 16.30 u. Als er veel inschrijvingen zijn dan knutselen zij om de 14 dagen. Per trimester betaal je 20 euro.

• Kinderen van het 4de, 5de en 6de leerjaar laten hun creatieve kriebels los op zaterdagvoormiddag van 9.30 tot 12.00 u. Per trimester betaal je 40 euro.

In de groep ‘Den Artiest’ vinden nu ook tieners hun gading. Wie in het 1ste, 2de of 3de middelbaar zit, kan zich één keer per maand creatief komen uitleven op vrijdagavond van 18.30 tot 21.00 u. Per trimester betaal je 15 euro.

Fiscale attesten kunnen in het atelier opgevraagd worden.

Inschrijven?Dat is nu nog niet mogelijk. Hou ‘de Wommelgemnaar’ van mei-juni (nr. 217) in het oog, waarin deze dagen vermeld zullen worden.

Page 24: Brochure axiemaxie 2015

Meer weten?Jeugd- en sportdienst Wommelgem

Kaakstraat 22160 Wommelgem

tel. 03-355 12 61 [email protected]

www.wommelgem.be

Fiscale aftrekbaarheid van vakantieprogramma’s en sportkampen

Als ouder kan je de kosten voor de opvang van je kind(eren) jonger dan 12 jaar inbrengen als vermindering van je belastbaar inkomen. Ook vakantieopvang tijdens jeugdwerkinitiatieven (zoals vakantie- en speelpleinwerking, kampen jeugd-beweging,…)ensportkampenzijnfiscaalaftrekbaarvoorkinderentot12jaar.

Je kan deze uitgaven (gedaan in 2015) aftrekken van je belastbaar inkomen bij de belastingaangifte in 2016. Onrechtstreeks krijg je dus een ‘korting’ op de deelnamekost.

De jeugd- en sportdienst zorgen ervoor dat elk deelnemend kind automatisch een attest krijgt. Het betreft hier enkel de crea-doedagen. Voor de andere ac-tiviteiten moet je het attest opvragen bij de inrichtende organisatie zelf. Voor de Wospo-kampen is dat bijvoorbeeld bij Wommelgem Sport vzw. Dit attest voeg je bij de belastingaangifte in 2016.

V.U. gemeentebestuur Wommelgem, p/a Ann Theys, Kaakstraat 2, 2160 WommelgemRealisatie: jeugddienst, sportdienst en communicatiedienst (vormgeving)