Boxlettertje - zomer 2012

26
Jaargang 2011-2012, n° 3 Boxlettert je

description

Boxlettertje - zomer 2012

Transcript of Boxlettertje - zomer 2012

Page 1: Boxlettertje - zomer 2012

Jaargang 2011-2012, n° 3

Boxlettertje

v.u. Luc ReinquinWiekstraat 119 te Genk

Page 2: Boxlettertje - zomer 2012

Beste ouders,

dit schooljaar is weer voorbij gevlogen. Het lijkt helemaal niet zo lang geleden dat we onze kinderen aan de schoolpoort hebben afgezet bij het begin van het schooljaar. Ook dit jaar was er weer veel te doen binnen onze schoolgemeenschap. Niet alleen binnen het normale lessenpakket, maar ook daarbuiten.

Onze ouderraad heeft er weer op toegezien dat er leuke activiteiten waren voor de ouders en hun kinderen. Al deze activiteiten vinden we belangrijk om ouders meer te betrekken bij schoolse activiteiten en om een goede band met de leerkrachten te onderhouden.

De ouderraad zal ook dit jaar, met de winsten van onze activiteiten, de school ondersteunen. Zo hebben we beslist om 2 ENO borden (digitale borden) aan te kopen en we voorzien een kleine verrassing bij het begin van het volgend schooljaar. De ouderraad organiseerde ook de verrassingsdag voor de kinderen op 28 juni en we betaalden, zoals elk jaar, de bus voor het schaatsen van het 4de leerjaar. Verder realiseerden we voor de derde keer een mooi jaarboek voor alle leerlingen van het 6de

leerjaar. Jullie geld wordt dus goed besteed.

Ondertussen staat de zomervakantie voor de deur. Nog even en de poorten gaan dicht. Het zal weer heel rustig worden op school. Maar voor we de poort voor dit schooljaar sluiten willen we de 46 leerlingen van het 6de leerjaar, die onze school definitief zullen verlaten, uitwuiven. Ze zullen in september naar alle richtingen uitzwermen om hun eerste stappen in het secundaire onderwijs te zetten. Veel succes voor hen allen en hopelijk zien we elkaar nog eens terug.

Er rest me nu enkel nog een dankwoord te richten voor iedereen die zich voor de school heeft ingezet: het schoolbestuur, de directie, de leerkrachten en het personeel voor hun dagelijkse inzet om een kwaliteitsvolle school te maken met oog voor een individuele aanpak. Ook een hartelijke dank aan de ouders voor hun vertrouwen in de school, maar ook voor de vele ouders die zich op één of andere manier inzetten voor de school. Tenslotte wil ik ook de kinderen feliciteren op het einde van het schooljaar. Jullie hebben deze zomervakantie echt verdiend.

Ik wens iedereen een zorgeloze, prachtige en schitterende zomer toe. Tot in september!

Luc ReinquinVoorzitter

2

Page 3: Boxlettertje - zomer 2012

Nieuwe leerlingen in onze school

Het schooljaar loopt stilaan op zijn einde en een heerlijke lange vakantie staat voor de deur. Maar laten we toch nog even stilstaan bij al de nieuwe gezichten die we onlangs op onze school mochten verwelkomen. We hopen dat zij zich ondertussen al goed thuis voelen op onze school en samen met de andere leerlingen al heel wat hebben kunnen leren en spelen. Begin januari mochten we volgende leerlingen welkom heten:

K9L K9L (vervolg)Aerts Sam Pascale MiraAlfano Tiberio Pironet LorienAtsiz Umut Put HannaBekaert Toon Quinart LotteBijloos Liene Redouane RyaneBoermans Sofie Segers NielCavallo Sabrina Sidibe MattizCelis Jef Tiberio MaximCoronas Elyssia Troch TjorvenDaenen Daniël Van Cauter NanouD'Amario Matteo Van den Bergh FerreDe Ceulaer Eliza Verpoorten GlennDe Kocker Anaïs Volckaert SanderDebusschere Emily Zidan LamyaeDesaer Lauren Zidan SamiaEvangelou Alexandros Hauben Lily K2H Hubeny Gisele Keskin MedineImre Beyza Imre Nisa 1A Imre Selin Vandepoel DylanKoniuszenko Gilke Magnette Myrthe 3C Mytilineos Paraschos Keskin AyseOeyen Lies Koonings Ellen

Onze juffen

In het lager onderwijs vormt juffrouw Stephanie Valkenborgh nu samen een duo met juf Ria Lantmeeters. Juf Stephanie staat parttime mee in voor de zorgondersteuning.Bij onze kleuters is Juffrouw Jeanne Eerdekens afwezig wegens ziekte. Tot en met 30 juni 2012 zal juf Deborah Nigro haar vervangen. Juf An Reynders verzorgt de instaplestijden in de kleuterschool. Juf Anne vervangt juf Lara in het eerste leerjaar.

3

Page 4: Boxlettertje - zomer 2012

Ons vriendenboekje

Op onze school kom je niet alleen de directeur en de juffen tegen, maar ook Krist, onze klusjesman, en Anne van het secretariaat. Wij, de ouderraad, dachten eraan om deze mensen op een speciale manier in de kijker te zetten. Zij kregen van ons een leuk vragenlijstje.

Mijn voornaam: Krist

Mijn naam: Gregoire

Mijn taken op school: klusjesman

Zo kennen de kids mij: Kris (de werkman)

Mijn hobby’s: skiën, mijn beesten verzorgen (hond, ezel, dwerggeiten en kippen)

Mijn favoriete schoolvak: muziek

Mijn saaiste les: Frans

Dit vind ik echt cool: bungee-springen

Dit vind ik echt stom: kinderen die pesten

Het leukste stripfiguur: Fanny van Kiekeboe

Mijn lievelingsdier: Staf, mijn ezel

Het lekkerste eten: Het moet niet lekker zijn, als het maar veel is pasta

Naar een onbewoond eiland neem ik mee: mijn vrouw, kinderen en zonnebril

Mijn grootste wens voor de toekomst: gezond oud worden

Mijn voornaam: Anne Mijn Naam: Temmerman

Mijn taken op school: de boekhouding, geld tellen, administratieve taken, kindjes verzorgen die gevallen zijn

Zo kennen de kids mij: juffrouw Anne van het secretariaat

Mijn Hobby’s: Italiaans leren, lekker koken, frutselen en prutselen

Mijn favoriete schoolvak: frans

Mijn saaiste les: economie en recht

Dit vind ik echt cool: naar muziekfestivals gaan

Dit vind ik echt stom: kindjes die mekaar pesten en pijn doen

Het leukste stripfiguur: Bokkie uit Roel en zijn beestenboel

Mijn lievelingsdier: Jessie mijn hondje

Het lekkerste eten: spaghetti vongole

Naar een onbewoond eiland neem ik mee: mijn radio (op batterijen)

Mijn grootste wens voor de toekomst: Dat iedereen die ik graag zie nog lang in mijn buurt zal/wil blijven

4

Page 5: Boxlettertje - zomer 2012

Moppenhoekje

RaadselHet is een aanhangwagen en het is geel. (een banaanhangwagen)Jens

MopjeTwee vissen maken ruzie.Zegt de ene: ‘Waarom ben je tegen mij aan gezwommen?’Zegt de andere: ‘Sorry, hoor. Maar ik had water in mijn oog!Cas

5

TE KOOP:SCHOOLBANKEN!

De klassen van het 3de en 4de leerjaar worden voorzien van nieuwe schoolbanken.

De oude schoolbanken zullen verkocht worden aan 10 euro/stuk.

De banken zullen in de laatste week van het schooljaar tentoongesteld worden onder het afdak.

Page 6: Boxlettertje - zomer 2012

Uit de klas van …

… juf Lieselotte, juf Marga en juf An

Een bijzondere moederdag en vaderdag in de instapklasDe 2,5-jarige kleuters hebben hun mama’s en papa’s speciale dagen bezorgd! Niet alleen werkten de kleuters aan een cadeau en leerden ze een versje, ook wilden we de mama’s en papa’s vieren door samen een voormiddag door te brengen.

Voor moederdag werd er een uitstap georganiseerd voor de mama’s. We nodigden hen uit om samen met ons naar de kinderboerderij in Kiewit te gaan, voor een leuke voormiddag samen. We gingen naar alle dieren kijken, dat werd een fijne zoektocht. De kleuters speelden op de speeltuin en in de zandbak en we gingen samen picknicken. Het was een geslaagde uitstap!

De papa’s kregen natuurlijk ook hun speciale voormiddag. We hebben deze doorgebracht op school en deden enkele sportieve activiteiten, zoals een bewegingsomloop in de turnzaal, een heuse dansmarathon, kringspelen en allerlei leuke Vlaamse kermisspelletjes. Om de gezonde start verder te zetten, maakten de papa’s samen met hun kind fruitstokjes, om er daarna natuurlijk zelf van te smullen.Ook deze dag was een succes!

Bedankt aan alle mama’s en papa’s voor hun enthousiasme en de fijne momenten die we samen mochten beleven! Ook aan de oma’s, opa’s en andere familieleden die wilden “inspringen” voor een mama of papa die er niet bij kon zijn, bedankt!

Juf Lieselotte, juf Marga en juf An

6

Page 7: Boxlettertje - zomer 2012

… juf Carine

Op 24 mei was het een stralende lentedag, heerlijke temperaturen. En wat kan je dan beter doen dan voor een beetje afkoeling zorgen.Juf Naomi, onze stagiaire had enkele leuke waterspelletjes bedacht. Voor 1 keer werd de kleding van de kleuters vervangen door zwemkleding. Maar voor je kan genieten van de zon eerst een goede insmeerbeurt: maak een kring, ga met je gezicht naar de rug van je voorganger staan, doe een goede streep zonnebrandcrème op je schouders en wrijven maar…Gewoon heerlijk, voel je het al?

Dan lekker spelen:

1. even spelen met waterballonnen,

2. zet een beker water op je hoofd en probeer er zo ver mogelijk mee te stappen,

3. vul een spuit met water, probeer zo ver mogelijk te spuiten,

4. tikkertje: ik spuit je nat met het waterpistool,

5. iedereen krijgt een spuit en maak elkaar maar nat.

Aan de foto’s te zien was het een en al plezier. Als het weer meezit nog wel iets om over te doen. Kandidaten om te helpen?

Verder willen we alle mama’s en papa’s bedanken om naar ons feest van moeder- en vaderdag te komen. We hopen dat jullie hier een fijn moment hebben gehad.

Groeten van alle 4-jarige kleuters van juf. Carine

… 2C

Een terugblik op het schooljaar door 2CBijna elke dag doen we een maaltoets. Soms zijn het gemakkelijke en soms moeilijke. We doen het in een oranje schriftje. Bijvoorbeeld: 7 x 7 = 49. De maaltoets komt na de + en – toets. Het duurt 1 minuut.Brecht en Mattia

We moesten wandelen van aan de school tot op het veld voor de sportdag. Toen waren we aangekomen en hadden we pauze. Toen moesten we bal werpen en op ski’s lopen en ook verspringen in de zandbak.Kyandra en AshleyWe knutselen of tekenen dingen. Vrij of met de juf. We tekenen huizen of pinguïns. We hebben veel lol of pret. Bij muzo zingen we ook liedjes of we dansen.Jaan en Andreas

7

Page 8: Boxlettertje - zomer 2012

Rekenen is heel leuk in het tweede. Ik (Jarne) reken in het derde in plaats van in het tweede. De sportdag was heel leuk. Soms hebben we knutselen, dat is leuk. Zwemmen is ook leuk.In het tweede leerjaar zitten is heel leuk.Emma en Jarne

We gingen met de bus naar de film van Rafiki. De film begon om kwart over 10 en hij was gedaan om half 10. Het was een hele verdrietige film. Maar hij eindigde toch nog goed.Frauke en Safure

Het eerste, tweede en derde leerjaar gingen samen op sportdag. Een jongen van de andere school is eerste geworden. Sehmi is tweede geworden en Fedro was derde voor de veldloop.Emir en Alexi

We zijn op schoolreis naar Toverland geweest. Het is leuk op school en soms niet zo leuk. We zijn Rafiki gaan kijken.Jessy

We stapten in de bus en we waren in Toverland. We hebben frietjes gegeten. We gingen in de snelle trein en ook nog in de Schorpioen en de boomstammen.Jorne en Mirza

Elke dag doen we een gebedje in de klas. Het gaat zo:Wij danken U Vader voor al wat Gij doet. Wat Gij ons geeft is altijd goed.Luka en Dwina

… 3A

De leerlingen van 3A willen iets vertellen over de schoolreis naar Toverland.

Toverland!Het is er mega fijn! Er zijn twee delen binnen en er is een deel buiten. Vooral de Troy is echt te gek! Zeker eens naar toe gaan! Lies

Toverland was super! Alles was heel leuk, alleen hebben we lang in de bus gezeten. Ik ben met mijn vriendinnen overal ingegaan. We hebben heel hard gelachen! ValérieWe zijn op schoolreis geweest naar Toverland. Het was heel leuk. De Troy vond ik super en ook de boomstammen! Ik was héél moe toen we terug kwamen! Robyn

8

Page 9: Boxlettertje - zomer 2012

Het was heel fijn in Toverland! Ik ben in de snelle trein gegaan en nog in andere dingen. Ik vond het jammer dat we er terug moesten vertrekken. Chiara

We zijn op schoolreis naar Toverland geweest. Ik vond het heel leuk. Ik ben op de Troy geweest en ook op de sneltrein. Super! Melisa

Nog enkele mopjes uit de klas van 3A

Hoe kun je weten of er een olifant onder je bed zit? Als je met je neus tegen het plafond zit!

Yassine

Jantje zegt tegen mama: “Die kip heeft het koud!” “Hoe weet jij dat?” vraagt mama. “Die kip heeft KIPPENVEL!” Fee

’T is geel en het pest? Een banaanananana Ilana

Een meisje zit te kribbelen op een papier. Mama vraagt:“Wat ben jij aan het doen?”Het meisje antwoordt: “Een brief aan het schrijven!”“Maar je kan toch helemaal nog niet schrijven,” zegt mama.“Niet erg! Mijn vriendin kan ook niet lezen!” Anna

… 3B

SchoolreisDe Troy! Iedereen heeft het over de Troy.Hij is wild, hoog en nog veel meer! Alleen het 3de leerjaar mag erop! Maar pas op want je moet er groot voor zijn!Noa

SportdagDe sportdag was fijn!We hebben veel spelletjes gedaan en het leukste spelletje vond ik verspringen en de veldloop. We hebben veel gesport!En we zijn benieuwd of we gewonnen hebben tegen Winterslag.Jana

9

Page 10: Boxlettertje - zomer 2012

… 4C

Hoi ik ben Gioia en ik ga vertellen over het schoolfeest. Het schoolfeest was heel fijn en er waren ook mooie dansjes en ook leuke spelletjes bv. springkasteel, reis rond de wereld en nog veel meer. Je kon ook barbecuen en een ijsje eten. Ik vond het toch heel leuk en iedereen heeft goed gedanst en goed gespeeld, denk ik toch. Daaaaaag! En misschien tot nog eens.

We hadden schoolfeest en het ging over onze thema Hans en Grietje. Het was erg leuk. Ik had een speelkaart gekocht en ik had frieten en ijs gegeten. Het was leuk. Ons liedje van schoolfeest heet nosa nosa … (en ik ben daar op) en we hebben ons geamuseerd.Issam Ziddan

Hallo allemaal, ik ben Rümeysa. Ik zit in 4C en ik ga vertellen over onze schoolreis: Bobbejaanland.Dat was super leuk! Dat was op 15 mei dinsdag. Dat was mijn lievelingsdag. Ik ben op: dizz, reuzenrat, de bootjes, snelle trein, boomstam, revolution en nog meer! Ik hoop dat ik daar altijd ga. Daar zijn heel enge attracties! Jammer dat het een vieze dag was!! Ik heb veel frietjes gegeten. Daag!Rümeysa Keskin

Hij hallo! Ik ben Enise van 4C. Wij hebben ons tijdens de schoolreis goed geamuseerd maar dankzij het slechte weer was ik kleddernat. Toch was het fijn in Bobbejaanland. We zijn in de revolution geweest, de dizz en de king kong niet vergeten. Daag!Enise

Hallo, ik ben Inara,We hebben 17 mei schoolreis gehad. Het was in Bobbejaanland. Ik ben in vele atrakties geweest. Ik ben in het reuzenrat geweest. En heb hele leuke spelletjes gespeeld. We hebben frieten gegeten en het was heel lekker. Ik ben in een winkel geweest en heb hele mooie dingen gekocht en ook kauwgom. We zijn in het snoephuisje geweest en heb veel snoepjes gekocht en gegeten. We hebben veel lol gehad. En het was superleuk!Inara

Hoi, ik ben Melin en ik zit in 4C. Wij zijn naar Bobbejaanland geweest. En natuurlijk was het leuk!En hier komt het mopje: Het is zwart, gevaarlijk en het zit in de schoorsteen: een kraai met een pistool!!Melin

10

Page 11: Boxlettertje - zomer 2012

Woensdag 23 mei heeft het 4de leerjaar een “multiculturele” dag gehouden. In de moskee in Winterslag werden we heel vriendelijk onthaald en kregen we een leuke uitleg over de werking ervan.Eenmaal terug in de school, wachtte ons in de eetzaal een heus “eetfestijn”. Liefst 17 gerechten werden ons voorgeschoteld! Van Marokkaanse soep, tot pizza! We hebben allemaal ons buikje meer dan rond gegeten! Waarvoor dank en een dikke pluim naar als die “superkoks”! Het was overheerlijk!!Juf Veerle

De kerk is fijn maar de moskee is toch veel fijner! Daag!En de multi-culture dag was lekker en fijn.Sandro

Gisteren was er een multicurele dag. Wij zijn naar de moskee geweest en daarna mochten we gerechten eten, bv: pizza,… Dat vond ik het lekkerst. Ik had 6 borden op zo lekker was het. En we zijn ook naar Bobbejaanland geweest. Ik was in de tyfoon geweest, dat vond ik het fijnste atractie.En ik ben ook nog in de andere atractes geweest bv: de trein en zo voort.Lorenzo

Jantje moest naar de nachtwinkel om een pak sigaretten te kopen voor mama en hij komt aan en vraagt ‘meneer mag ik een pak sigaretten’ en de meneer zegt ‘nee, je bent veel te jong’ en hij zegt ‘oke’ en hij gaat naar huis en zegt ‘mama ik mag geen sigaretten kopen van die meneer’ en mama zegt ‘zeg dat je 36 jaar bent, je hebt één vrouw en jou portemonee is int water gevallen’. Jantje gaat naar de winkel en zegt ‘ik mag wel sigaretten kopen want ik ben 1 jaar en ik heb wel 36 kinderen en mijn vrouw is int water gevallen’Bram

Hoi, ik heet Valentino en dit is mijn mop:Jantje ging naar school en de meester vraagt na 5 minuten ‘hoeveel is 9 x 5’ en Jantje zegt ‘waarom moet ik het weten?’ hahahahaValentino

Een Belg, een Turk en een Italiaan gaan in een cafe. De Turk zegt wie het meest bier kan drink zonder te pissen die wint. De Belg drinkt 10 pintjes en moet pissen, de Italiaan drinkt 50 pintjes en moet pissen, de turk zeg ik gewonnen want ik heb 100 pintjes gedronken. Hoe komt het dat je zoveel kunt drinken? Omdat ik een pamper aan had.Lorenzo

Wat is oranje en ruikt naar een wortel?? Een konijnenscheet!Gioia

11

Page 12: Boxlettertje - zomer 2012

Uit de krant

Schoolfeest Boxbergheide ontwijkt de regen

Een halfuurtje voor het schoolfeest in Boxbergheide zou beginnen gingen de hemelsluizen dicht zodat de talrijk opgekomen ouders en grootouders hun oogappels konden bewonderen en aanmoedigen tijdens een mooi en sfeervol optreden.Daarna was het tijd voor allerlei leuke spelletjes met vogelpik, ballengooien, heksenkoekjes en een hele reeks andere dingen.Uiteraard werd ook dit schoolfeest afgesloten met een heerlijke barbecue.

School beschadigd door brandstichting – 26 mei 2012

De basisschool van Boxbergheide heeft zaterdagochtend heel wat schade opgelopen doordat brandstichters een bank in vuur staken. De bank stond vlakbij het schoolgebouw. De vlammen sloegen over naar een vuilnisbak. Door de hitte sprong een ruit. Daardoor is ook schade op het gelijkvloers en op de eerste verdieping van de school. De brandstichting werd rond twee uur 's nachts opgemerkt.Een halfuur later kwam bij de brandweer van Genk een melding van een brandende bank in de Albrecht Rodenbachlaan in Termien. Ook die werd in brand gestoken.

De ‘ Oo zit dat zo?’ van Meester Piet

12

Page 13: Boxlettertje - zomer 2012

Het weer zat niet mee op ons schoolfeest. Toch hebben de kinderen hun nummertjes kunnen opvoeren. De opbrengst zal besteed worden aan nieuwe bankjes voor de kinderen van het derde en vierde leerjaar. Voor het eerste leerjaar worden digitale borden aangekocht. Hiervoor mogen we rekenen op de financiële steun van de ouderraad. Langs deze weg wil ik, in naam van al onze kinderen, alle medewerkers bedanken voor hun inzet.

Een brand vernielde een deel van de opvanglokalen. We hopen alles te herstellen voor het begin van het nieuwe schooljaar.

Voor de tweede keer legden onze leerlingen van het zesde leerjaar een fietsexamen af. De politie stippelde voor ons een parcours uit van ongeveer acht kilometer. Op verschillende punten werden controleposten voorzien. Alle leerlingen legden met succes het examen af. Onze dank aan de “agenten” en zeker aan Luc Briers de coördinator.

De vijfjarige kleuters nemen afscheid van hun kleutertijd op dinsdag 26 juni. Ze verzorgen dan een proclamatie voor de ouders in de Schalm.

Donderdag 28 juni na de school, is er mogelijkheid tot een contact met de leerkracht van uw kind, om even de resultaten te bespreken. Voor de leerlingen eindigt het schooljaar op vrijdag 29 juni om 12u15. Vrijdagmiddag 29 juni is er geen opvang. Zaterdag 30 juni begint voor de kinderen de welverdiende grote vakantie.

Om hun schoolloopbaan in schoonheid af te sluiten houden de zesde klassers, samen met hun ouders, op donderdag 28 juni 2012 een proclamatie. Op vrijdag 29 juni 2012 nemen deze leerlingen afscheid in de misviering van 9u00.

Tijdens de vakantie is het secretariaat open tot en met 4 juli. We zijn terug uit vakantie op donderdag 23 augustus. Inschrijven van nieuwe kinderen kan dan tussen 10u00 en 12u00.

De eerste dag van het nieuwe schooljaar is “maandag” 3 september. Donderdag 30 augustus is er een open klasmoment van 16u00 tot 18u00. De kinderen kunnen dan even kennis maken met de nieuwe klas.

De eerste communie zal plaatsvinden op zondag 5 mei 2013 om 10u00.Het schoolfeest is gepland in het weekend van 25 en 26 mei 2013.

Voor u allemaal: een toffe vakantie, met vele dagen zonneschijn.Tot maandagmorgen drie september.Directeur Piet Anthonissen

13

Page 14: Boxlettertje - zomer 2012

Project “Gezond ontbijten”

Project van de stuurgroep “Genk Preventief Gezond” en OCMW Genk in samenwerking met onze school, de ouderraad en dienstencentrum

“De Schalm”

Wat?Een gratis gezond ontbijt voor ouders en de kids van de school in zaal De

Schalm

Inbegrepen na het ontbijt:Uitleg over gezond ontbijten door een diëtiste

Uitleg over opvoedingsvragen rond eten door medewerker van de opvoedingswinkel

Mogelijkheid tot vragen stellen

Wanneer?Vrijdag 21 september: 1e leerjaarVrijdag 28 september: 2e leerjaar

Vrijdag 5 oktober: 3e leerjaarVrijdag 12 oktober: 4e leerjaarVrijdag 19 oktober: 5e leerjaarVrijdag 26 oktober: 6e leerjaar

Hou deze de nodige data eventueel al vrij in je agenda!Meer informatie volgt aan het begin van volgend schooljaar.

14

Page 15: Boxlettertje - zomer 2012

Ouderraad

Paaswandeling 15 april 2012

Op zondag 15 april 2012 werd er weer naar jaarlijkse gewoonte door de Ouderraad een wandeling georganiseerd. In tegenstelling tot andere jaren vond de wandeling dit jaar plaats in domein Kelchterhoef waar er werd vertrokken vanuit vakantiecentrum De Bosberg. Er was een prachtige wandeling uitgezet over het domein, die vergezeld was van leuke opdrachten. Er waren verschillende doe-opdrachten zoals een schorsafdruk maken, verschillende soorten blaadjes zoeken, met basketbal of voetbal spelen,... Er was ook een foto-opdracht die al iets moeilijker was en waar de foto’s in de juiste volgorde dienden herkend te worden, maar toch werden alle opdrachten goed uitgevoerd. De gezelligheid van de wandeling en het plezier van het uitvoeren van de opdrachten werd jammer genoeg een beetje tegengewerkt door het slechte weer dit jaar.Echter dit werd volledig goed gemaakt door de lekkere en uitgebreide brunch die men na de wandeling kon nuttigen. Er was keuze genoeg en iedereen vond wel iets naar zijn/haar goesting.Dus alles bij elkaar genomen kunnen we zeker zeggen dat het weer een geslaagde wandeling was, gevolgd door een lekkere brunch. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.Aan allen die er niet bij konden zijn dit jaar, het is zeker een aanrader voor volgend jaar!Ellen

Ouderraadweekend 2012

Ons ouderraadweekend was leuk, hip, tof en cool,we waren met een hele boel.

Met zijn allen in één huis, iedereen voelde zich er thuis.

We deden aan casino, sport en spel in het bos, een quiz, maar daar ging het soms mis.De animatie was keitof, over deze vrouwenploeg niks dan lof.

Hmmm… hotdog, frietjes, spaghetti, een lekker ontbijt iedere morgen weer,onze buikjes waren goed gevuld keer op keer.

Het weekend was voor ons de eerste keer,maar volgend jaar zijn we er zeker weer !!Lien

15

Page 16: Boxlettertje - zomer 2012

Beste ouders, schoolbestuur, directie, leerkrachten en personeel van de school,

op 30 juni zal ik officieel de voorzittershamer van de ouderraad overgeven aan mijn opvolgster Nathalie Delsaer. Ik neem nog geen afscheid van de ouderraad en ik wil me blijven inzetten voor de 2 jaren.

De 4 jaren als voorzitter waren schitterende jaren. De ouderraad groeide uit tot een groep van 40 toffe mensen die zich, op één of andere manier, inzetten voor de school in het algemeen en voor de ouders en de leerlingen in het bijzonder. Het bijzondere is toch wel dat onze ouderraad een zeer hechte vriendengroep is. Nieuwe ouders voelen zich onmiddellijk welkom in de groep en weten dat ze er echt bijhoren. We hebben ons samen ingezet om een dynamische groep te worden en daar zijn we perfect in geslaagd. Regelmatig werden er door jullie nieuwe initiatieven voorgesteld en we werkten dit uit tot mooie activiteiten. Als de school hulp nodig had, waren er altijd bereidwillige ouderraders klaar om te helpen.

Als voorzitter kreeg ik voldoende de kans om het evenwicht te vinden tussen het “opkomen voor de ouders en de leerlingen” en het onderhouden van goede relaties binnen de school. Daarom vond ik het zo belangrijk om oplossingsgericht problemen en meningsverschillen te bespreken met het schoolbestuur en de directie. We kwamen er niet altijd voor 100% uit, maar we slaagden er in om oplossingen te vinden waar iedereen mee konden leven. Piet, de directeur, heb ik leren kennen als een zeer betrokken directeur. Hij laat het niet altijd merken, maar hij is zeer gevoelig als er iets niet botert in de school. Ik vond het altijd heel sterk dat hij, als er een probleem was op school met leerlingen of ouders, altijd oplossingen voorstelde om zaken te verbeteren. Hetzelfde gevoel had ik met het schoolbestuur, maar ook met onze zorgcoördinatoren, juf Ria en Clara. Alles was bespreekbaar en, in de mate van het mogelijke, werden er acties genomen. Ik wil ook graag een dikke duim opsteken voor de leerkrachten, het secretariaat en het personeel van de school. Dankzij jullie is onze school een fijne en een sterke school.

Mij rest alleen nog om Nathalie, de nieuwe voorzitter, en Erwin, de nieuwe ondervoorzitter, veel plezier en voldoening toe te wensen. Ik weet dat jullie er erg veel zin in hebben en dat jullie dat zeer goed gaan doen. De ouderraad kennen jullie natuurlijk al. De ganse groep staat achter jullie en ik weet dat ze met zijn allen uitkijken naar de eerstvolgende activiteiten.

Tot binnenkort!

Luc ReinquinVoorzitter ouderraad

16

Page 17: Boxlettertje - zomer 2012

Onze nieuwe voorzitster

Eind dit schooljaar geeft onze voorzitter Luc dus de fakkel door aan onze nieuwe voorzitster Nathalie.Met veel plezier stelt ze zich aan u voor:

Mijn voornaam: NathalieMijn naam: DelsaerMijn taken op school: de nieuwe voorzitter van de ouderraadZo kennen de kids mij: als mama van Lotte (7jaar) en Robbe (3 jaar) en als zus van juf PatriciaMijn hobby’s: zingen, naar activiteiten van de ouderraad gaanMijn favoriete schoolvak: knutselen Mijn saaiste les: GeschiedenisDit vind ik echt cool: de ouderraad!Dit vind ik echt stom: onbeleefd zijnHet leukste stripfiguur: professor GobelijnMijn lievelingsdier: hondHet lekkerste eten: frietjes!Naar een onbewoond eiland neem ik mee: mijn man en kinderenMijn grootste wens voor de toekomst: dat ik nog veel leuke activiteiten kan organiseren samen met alle leden van de ouderraad en dat we verder kunnen bouwen aan het contact tussen ouders en de school

17