Boom catalogus pagina 1-499 LQ

download Boom catalogus pagina 1-499 LQ

of 499

 • date post

  11-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  307
 • download

  7

Embed Size (px)

description

Boom Catalogus 2011-2012 pagina's 1-499 in lage kwaliteit (LET OP: prijzen zijn niet actueel, raadpleg onze webshop of een van onze medewerkers voor actuele prijzen)

Transcript of Boom catalogus pagina 1-499 LQ

 • Geachte klant,

  Voor u ligt onze nieuwe catalogus. De Boom Laboratorium Catalogus 2011-2012. Een handig naslag-werk voor de dagelijkse praktijk in het laboratorium. Een boek met een enorm aanbod aan apparatuur en benodigdheden van hoge kwaliteit.

  Wat Boom BV voor u kan betekenen leggen we in het eerste katern van dit boek graag aan u uit, wij stellen ons aan u voor en lichten het assortiment toe.

  Op basis van deze catalogus is het duidelijk waarom Boom BV uw aangewezen partner is voor apparatuur en benodigdheden. Maar natuurlijk ook voor laboratoriumchemicalin die wij van alle gerenommeerde fabricaten veelal uit voorraad leveren. En dat is nog niet alles, in eigen productiefaciliteiten bereiden wij vele chemicalin en reagentia, ook volgens uw receptuur.

  Komt u er met deze catalogus niet uit, dan kunt u natuurlijk altijd terugvallen op onze verkoop binnendienst of customer service. Ook als u, ondanks het ruime aanbod in deze catalogus, juist niet vindt wat u zoekt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Vrijwel zeker kunnen wij u verder helpen.

  Boom is onafhankelijk, met andere woorden, wij zijn in staat diverse fabricaten van de door u gevraagde producten te leveren. Commercile en technische aspecten bepalen uiteindelijk uw keuze.

  Op onze website www.boomlab.nl treft u het aanbod wat in deze catalogus staat eveneens aan. Hier worden dagelijks de binnengekomen wijzigingen verwerkt, zodat alle informatie echt actueel is. Bovendien is het assortiment daar nog eens uitgebreid met vele producten die Boom BV voert en niet in dit boek werden opgenomen.

  Wij vertrouwen erop, u met dit boek een goede basis te geven voor uw aankoopkeuze.

  Boom BV,Meppel, september 2010

  WELKOM

 • Wie zijn wij?

  Boom BV is d complete leverancier voor

  het laboratorium

  Met circa 65 enthousiaste, competente medewerkers biedt Boom u naast een breed assortiment voor het laboratorium ook een unieke dienstverlening. Het veelzijdige leveringsprogramma omvat vele tienduizenden producten voor het laboratorium van gerenommeerde fabrikanten. Kennis, gedegen pre- en aftersales, snelle levering, logistieke dienstverlening tot desgewenst overname van interne logistieke processen zijn kenmerken van Boom. Ook opslag van laboratoriumchemcalin die aan specifieke voorschriften moet voldoen en batchreservering is aan ons uit te besteden.

  Onze producten

  Het productenpakket is onder te verdelen in apparatuur, benodigdheden, chemicalin, media en andere producten voor microbiologie, chromatografiebenodigdheden, (speciaal)glaswerk, laboratoriummeubilair en disposables. Naast de chemicalin voor het laboratorium van alle gerenommeerde merken levert Boom ook stoffen uit een eigen productiefaciliteit, waar ook bereiding en ompakken op afnemersspecificaties plaatsvindt.

  Ons afzetgebied

  Boom als laboratoriumvakhandel levert o.a. aan water- en milieulaboratoria, (petro)chemische-, voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie, aan overheidsinstellingen, hogescholen, universiteiten, ziekenhuizen en vele andere laboratoria zowel nationaal als internationaal.

  Als partner in de pan-Europese LLG-groep is Boom verder in staat om de gezamenlijke

  kennis en leveringsprogramma's voor het laboratorium te benutten en zo de service verder te optimaliseren.

  Assortiment

  Laboratoriumapparatuur

  Laboratoriumapparatuur voor al uw routine- werkzaamheden maakt deel uit van ons leveringsprogramma. Of het nu gaat om meten, wegen, verwarmen, koelen, centrifugeren, reinigen of schudden, de benodigde instrumenten komen in ons assorti-ment voor. Ook leveren

  wij meer specifieke laboratoriumapparatuur, voor ultrasone homogenisatie, flux-technologie, monstervoorbereiding, waterbehandeling en andere. Boom levert al deze instrumenten van gerenommeerde merken. Advies, levering en technische nazorg, wordt bij Boom door een gespecialiseerde groep medewerkers, de Apparatuurdivisie, verzorgd. Een rotsvaste garantie voor langdurig gebruiksgenot.

 • Laboratoriumbenodigdheden

  Boom levert een uitgebreid assortiment laboratoriumbe-nodigdheden. Het omvat: glaswerk, kunststof-producten,

  filtreerpapier, porselein, dispensers, rubber- en kurkproducten, metaalwaren, thermometers, diverse verpakkingsmaterialen etc. Ook levert Boom een groot assortiment disposable-producten zoals petrischalen, pipetpunten, spuiten, tissues, handschoenen en monsterflessen en -potten. Ook voor specifieke benodigdheden moet u bij ons zijn. Wij bieden o.a. een reeks veiligheids- en beschermings-artikelen: handschoenen, brillen, maskers, maar ook veiligheidskannen. Voor biotechnologie is bij Boom ook volop keus, bijvoorbeeld (membraan)filters, cultuurbuizen, PCR-buisjes en cryodozen.

  Voor het analytisch laboratorium bieden we een complete lijn chromatografieproducten voor GC, HPLC, CE, CEC en spectrometrie aan: kolommen, vials en caps, deuteriumlampen en spuiten.

  Het totale pakket aan benodigdheden is terug te vinden in onze webshop www.boomlab.nl .

  Chemicalin

  Boom levert een grote verscheidenheid aan chemicalin en rea-gentia van meer dan honderd fabrikanten. Het veelzijdige assor-timent chemicalin is gebaseerd op toon-aangevende fabricaten als J.T. Baker, Labscan

  en Merck. Maar ook merken als Acros en Hach Lange zijn deel van ons leveringsprogramma. Op het gebied van microbiologie levert Boom media van 3M, Oxoid, Merck, Bacto, Difco en BBL, alsmede kant-en-klare media, maar ook kits voor snelle analyses. De producten zijn leverbaar in uiteenlopende kwaliteiten van technisch, (zeer) zuiver, Europese Farmacopee tot en met pro analyse in verpakkingen van 1 mg tot 200 kg Kijk op www.boomlab.nl voor ons uitgebreide assortiment!

  Boom chemicalin

  Boom levert meer dan 2.000 verschillende artikelen in een verscheidenheid aan hoeveelheden onder eigen label. Boom produceert zelf rea-gentia ,zoals titer-vloeistoffen, speciaal-oplossingen, kleurstof-

  en indicatoroplossingen en producten speciaal voor wateronderzoek. Voor het aanvragen van klantspecifieke reagentia wordt verwezen naar het aanvraagformulier voor reagentia, dat te vinden is op onze website www.boomlab.nl onder Formulieren.

 • Monsternameflessen

  Boom biedt ook talloze mogelijkheden voor kant-en-klare flessen met de door u gewenste toevoeging(en). Flessen met desgewenst door ons geproduceerd conserveringsmiddel toegevoegd, eigen logo, getiketteerd, voorzien van barcode, gamma

  bestraald etc. En dat in combinatie van flessen en sluitingen in kwaliteiten, glas en kunststof. U ziet, Boom denkt met u mee!

  Diensten

  Levering

  Wanneer u een bestelling plaatst, kunt u er verzekerd van zijn dat wij deze snel en adequaat zullen afhandelen. Wij beschikken over een ruime voorraad in Meppel en indien er geen voorraad is, worden we snel bevoorraad vanuit ons centrale LLG-magazijn in Meckenheim, Duitsland en/of door een van onze leveranciers.

  De logistieke mogelijkheden van Boom zijn:

  * Producten op voorraad, besteld voor 12.00 uur, worden in principe nog dezelfde dag verstuurd en de volgende dag afgeleverd.

  * Aflevering volgens uw wensen eventueel op vaste aanleverdag(en).

  * Voorraad- en batchreservering op verzoek.* In overleg abonnement- en afroeporders.* Facturering op maat: ordergewijs, per periode, afdelingsgewijs, met vermelding kostenplaats of kostendrager en electronisch.

  Veiligheid

  Voor zowel het vervoer over de weg (ADR/VLG), over zee (IMDG) als door de lucht (IATA) is alle kennis intern aanwezig om afhandeling van uw opdrachten volgens de richtlijnen te laten verlopen. Ook uw exportzendingen worden bij Boom verpakt volgens de geldende regels en op de plaats van bestemming afgeleverd. Uiteraard kunnen wij ook alleen de zending exportwaardig verpakken, zonder de verdere afhandeling te verzorgen.

  Kwaliteit

  Kwaliteit is voor ons van

  grote betekenis. Als onderdeel van onze relatie met u maar ook met leveranciers is de kwaliteit van het product en tevens de toegevoegde waarde van

  onze dienst van essentieel belang. Zowel bij de keuze van de producten die wij leveren en de leveranciers waarvan wij ze betrekken staat op de praktijk afgestemde kwaliteit centraal. Boom BV heeft haar kwaliteitsmanagementsysteem volgens NEN-ISO 9001:2008 opgezet en officieel laten certificeren. Het certificaat kunt u downloaden van onze site www.boomlab.nlU kunt dit vinden onder Meer Boom.

  Milieu

  Milieu is een zeer belangrijk aspect waar bedrijven steeds meer rekening mee moeten houden. Boom voldoet aan de eisen die gesteld worden om de mens en het milieu te

  beschermen in en om het bedrijf. Daarom is er over het assortiment bij Boom nagedacht met betrekking tot het milieu. Om onze betrokken-heid ten aanzien van mens en milieu te waar-borgen hebben wij ervoor gekozen ons milieu-managementsysteem te laten certificeren conform NEN-ISO 14001:2004. Het certificaat kunt u downloaden van onze site www.boomlab.nl. U kunt dit vinden onder Meer Boom.

 • Responsible Care

  Dit omvat een programma dat is gericht op voort-durende verbetering van de prestaties van betrokken bedrijven met betrekking tot

  gezondheid, veiligheid en milieu, alsmede de communicatie hierover. Boom heeft zich geconformeerd aan de uitgangspunten van de Responsible Care en dat wordt regelmatig geaudit door TV.

  PGS 15

  In het kader van de steeds belangrijker wordende eisen met betrekking tot milieu, arbeidsomstandigheden en veiligheidsnormen heeft Boom een bedrijfspand dat voldoet aan de eisen zoals gesteld in de PGS 15.

  Prijzen

  De vermelde prijzen zijn onze standaard verkoopprijzen op het moment van uitgave. De prijzen gelden exclusief BTW, per genoemde eenhei