Bondsboekje september-oktober 2013

32
1 Bondsboekje verschijnt tweemaandelijks - werkjaar 2013-2014 September - Oktober 2013 KSA Ten Rode - Oostkamp www.ksa-oostkamp.be V.U. Eva Roets Patersonstraat 22 8020 Oostkamp 0496 68 16 52

description

 

Transcript of Bondsboekje september-oktober 2013

1

Bondsboekje

verschijnt tweemaandelijks - werkjaar 2013-2014

September - Oktober 2013

KSA Ten Rode - Oostkamp

www.ksa-oostkamp.be

V.U. Eva Roets

Patersonstraat 22

8020 Oostkamp

0496 68 16 52

2

3

Woordje van de Bonds 4Bezinnend moment 5Woordje van het oudercomité 6Jaarthema 8Kabouters (1ste en 2de leerjaar) 10Pagadders (3de en 4de leerjaar) 12Jongknapen (5de en 6de leerjaar) 14Activiteiten overzicht 16Knapen (1ste en 2de middelbaar) 18Jonghernieuwers (3de en 4de middelbaar) 20Hernieuwers (5de middelbaar en ouder) 22Tokshop 23KSA 85 24Spek voor je bek strip 25Weetjes 26Mopjes en co 27Onze website 28CM-tegemoetkoming lidgeld/kampen 29Leiderskader 30Belangrijke data 32

Inhoudstafel

4

Woordje van de Bonds

Beste KSA’ers,

Er is terug een zomer aan ons voorbij gevlogen. Een zomer met super mooi weer en toffe kampen. Een zomer waar ik enkel blije KSA gezichten heb gezien! Zo ben ik samen met de grote bannen naar Bomal geweest en genoten we van zotte spellen, gezellige kampvuurmomenten en van de Ourthe! Daarna vol-gde het kamp van de kleintjes, met 140 trokken we naar Wout-ershof, elk met zijn eigen origineel thema. We leerden elkaar beter kennen en vormden een hechte groep. De koks ver-zorgden ons zeer goed en sloten zelfs af met een blitse Quicka-vond! Ik kan allen maar denken: op naar het volgend werkjaar!

En dit doen we ook! We beginnen het werkjaar jaarthemaget-rouw met ‘spek voor je bek’! Iets wat we allemaal leuk vinden: met de tractor naar de KSA en je mee laten slepen in de won-dere wereld van de startdag, dit in een origineel feestjasje. Dit voorafgaand door de BBQ en aansluitend met de KSAfuif en onze battle van verenigingen. Een goede start van het nieuwe werkjaar!

Dat we opnieuwmogen GENIETEN!

Tot één van deze!

Groetjes,

EvaBondsleidsterKSA Ten Rode Oostkamp

5

In de ban van de zonBeleef elke nieuwe dag als een geschenk,en zo mogelijk als een feest !Sta ‘s morgens niet te laat op !Kijk in de spiegel en lach tegen jezelf,en zeg “goedemorgen” tegen jezelfdan ben je een beetje geoefendom het ook tegen anderen te zeggen !

Als je de ingrediënten van de zon kent,kun je ze zelf maken,even goed als dagelijkse soep.

Neem een grote portie goedheid,doe er flink wat geduld in,geduld met jezelf, geduld met anderen.Vergeet dat tikkeltje humor niet,om de tegenvallers te verbeteren.Meng er een behoorlijke dosis werklust inen giet over alles een gulle lach,en je hebt de zon van de dag !

En met de zon van elke dagkom er zon in elke ban:het wordt een super KSA jaar in ten Rode!Proost Luc

Proost Luc

Bezinnend moment

6

Beste ouders en kids,

Het nieuwe werkjaar is terug begonnen en we kunnen zeker en vast terugkijken naar een zeer geslaagd KSA jaar!! Een jaar met veel ge-beurtenissen, nieuwigheden en bekroningen!!

Eerst en vooral werd onze KSA bekroont met de “ Gouden Merel”. Een kleine vogel maar met heel veel achtergrond. Het is een eer om dit als bondsleidster in ontvangst te mogen nemen. Dit wil zeggen dat we heel goed bezig zijn, met een groot aantal leden, een zeer goede leiding en een jeugdbeweging waar iedereen samenwerkt van jong tot oud!! Nogmaals een dikke proficiat!!

Dan kwamen er natuurlijk nog heel veel toffe activiteiten, met als nieuwtje voor ouders, kids en leiding, het “spaghettifestijn”. We waren superblij met de grote opkomst van ouders, leiding en oudleiding. Ons doel was zoveel mogelijk bijeen te krijgen om met die opbrengst dan nieuw kook materiaal te kunnen kopen. En daar zijn we meer dan in geslaagd. Met de opbrengst kochten we oa. een extra braadslede, een grote professionele mixer, 2 grote degelijke steelpannen, en een koffer vol met klein materiaal. Doordat ons eerste spaghettifestijn zo geslaagd was, gaan we natuurlijk voor een 2de dit jaar met hopelijk nog een grotere opkomst!! Dus hou jullie mails en boekje in het oog, zodat jullie snel de nieuwe datum kunnen noteren.

Het volgende dat op de agenda kwam, was de wedstrijd “beste kampkok”. Nadat Bram me voor deze wedstrijd inschreef, begon het dagelijks stemmen, en dit niet voor een week, maar meer dan 2 weken!! Een ganse opdracht om dit vol te houden en ook te onthoud-en!! Maar dankzij het promoteam (Nancy D en Michael M.) hadden de mensen weinig kans om het te vergeten! En daarnaast nog eens een voltallige leiding die fb onveilig maakt, ik moest bij de laatste 7 eindi-gen!!! Met het spelletje haasje over tussen 1st en 2de plaats, eindigde ik op de tweede plaats en kon ik meedoen aan de battle. Nu was het

Woordje van het oudercomité

7

mijn beurt om alles te geven, en hopen dat we nog een titel bijkregen dit jaar. Op het einde van een supertoffe dag, veel nieuwe mensen te leren kennen, en met spanning naar de jury te kijken en te luisteren, kregen Sylvie en ik te horen dat we gewonnen hadden!!! Yes, yes we did it!!!De ‘check your butt burger met zijn prooien’ kunnen jullie terugvinden op de site van mediaraven en binnenkort ook in het colruytboekje! Nogmaals merci voor de vele stemmen!!

Deze zomer hadden alle bannen een superkamp, met super weer!! Zo kan een kamp moeilijk slecht zijn, als je constant buiten kan zijn, spelen, eten, kampvuur kan maken enz. Bedankt aan alle leiding en koks om er een geslaagd kamp van te maken!!

En we eindigen het oude en starten het nieuwe werkjaar met “KSA’ 85”!! Laat het ons een geslaagd en zeeeeeer druk weekend worden, want daar zit niet alleen dit jaar werk in maar ook een lange tijd hi-ervoor. Het KSA’ 85 weekend krijgt van mij reeds een dikke proficiat, niet alleen voor de verjaardag, maar ook voor het vele werk en de vele inzit van zowel leiding, koks, oudercomité en vrijwilligers!!! Op naar KSA ’90!!!

Vele groetje,Nathalie voorzitster oudercomité

Weetjes:

8

Jaarthema

Eens jullie allemaal ingeschreven zijn, krijgen jullie zo snel als het kan jullie nieuwe lidkaart met het bijpassende embleempje van dit jaar. Dit jaar heeft KSA Noordzeegouw, onze koepel, gekozen voor het thema ‘Spek voor je bek’. Zo is het onze be-doeling om ook dit jaar jullie opnieuw te entertainen met tal van activiteiten. De ene al meer ‘spek voor je bek’ dan de andere! We zullen proberen om er een gevarieerd jaar van te maken en doen ons best om tal van nieuwe spellen te introduceren!

Tijdens het werkjaar 2013-2014 zal KSA zich samen met chef-kok Michelin Bacon verdiepen in koken en spel, onder de wellu-idende slogan: ‘Spek voor je bek’. Dit met zijn vrienden: Polette, Pretje, Sinas, Pepper, Papat en Ice T.

Laten we hen helpen door te roeren in de kookpot en er een lap op te geven!

We gaan voor een michelinSTER!

9

KeukenteamMaak kennis met het keukenteam van ‘Spek voor je Bek’. Chef Bacon

Chef Bacon wil het als chef-kok ver schoppen. Hij wil dolgraag een Michelin-ster verdienen. Maar eerlijk gezegd is hij een klungel in de keuken, waar-door veel gerechten dreigen te mislukken. Gelukkig kan hij rekenen op zijn keukenteam, waar hij uiterst trots op is. Voor zo’n lieve en gemotiveerde chef springen ze dan ook met veel plezier in de bres om alles tot een goed einde te brengen.

PolletteZij is de rechterhand van chef Bacon en brengt structuur in de keuken. Af en toe schept ze op met haar kennis, maar die komt meestal goed van pas. Pollette blijft lang in de keuken hangen, dus kan je altijd op haar hulp reke-nen. Ze lijdt aan smetvrees en heeft een hekel aan vuile potten en pannen.

PretjePretje is aangenaam, prettig gezelschap. Al fluitend of zingend brengt ze meteen een vrolijke noot in de keuken. Omdat ze zich gezond in haar vel-letje wil voelen, is ze nogal veel met haar uiterlijk bezig. Deze ijdeltuit droomt ervan om deel te nemen een missverkiezing. Achter alle pracht en praal schuilt er echter wel een lief en tikkeltje naïef Pretje.

SinasHij is de benjamin van het keukenteam en een echte speelvogel. Met zijn grapjes brengt hij sfeer, maar hij kent zijn grenzen nog niet, wat soms ergernis uitlokt. Chef Bacon kan zijn grapjes best appreciëren en voor Pepper is hij een ideale speelkameraad, want hij gaat elke uitdaging aan.

PapatPapat is als oude knol de senior van de bende. Met zijn wijze raad tempert hij onenigheid in de keuken. Toch is hij geen grote fan van de vernieuwende keuken, want volgens Papat was het vroeger allemaal beter. Als het soms wat te ver gaat, toont hij zich van zijn knorrigste kant. Gelukkig vrolijkt het speelse karakter van Sinas hem dan meteen weer op.

PepperPepper heeft een pittig, zuiders temperament en is vlot en sociaal. Als echte player probeert hij Pretje het hof te maken. Hij is erg competitief, ook buiten de keuken, zoals in sport en spel. Hij kan niet tegen zijn verlies dus durft hij wel eens vals te spelen. Zit je in een dipje, pept Pepper je wel op.

Ice TIce T heeft een koele, nuchtere kijk. Voor hem is meedoen belangri-jker dan winnen. Hij zal zich niet rap opwinden en lijkt af en toe een beetje weg van de wereld. Maar onderschat hem niet, want uiteindeli-jk is hij een goede strateeg. Voor een leuk (zomer)feestje tekent hij zeker present.

Weetjes:

10

Kabouters (1ste en 2de leerjaar)

Liefssste kaboutersss,

Alsss mooissste ssslang van het grote Beessstenbosss, kan ik in naam van alle dieren zeggen dat wij heel erg blij zijn om jullie dit jaar in onsss bosss te mogen verwelkomen.

Laat ik mijn vrienden even voorssstellen!

Allereerssst isss er de leider van onze groep: Vosss. Zijn rechterhand is Dasss, steedsss vergezeld wordt door zijn lieve vriendje Mol. Dan zijn er nog Meneer en Mevrouw Muisss, die geen moment van el-kaarsss zijde wijken. De ssslimssste van het hele Beessstenbosss isss uiteraard Mevrouw de Uil. Bij haar kunnen we sssteedsss terecht voor goede raad. Altijd vrolijk en goedgezind is het ssschattige koni-jntje Holly! Alsss laatssste mag ik natuurlijk Kato de kip niet vergeten. Alsss we verdwaald zijn vindt zij altijd de weg terug!

Op 21 ssseptember vliegen we er meteen in met het fantassstisssche Beessstenbosssverkenningssspel! Zo kunnen we jullie trotsss de mooissste plekjesss van het prachtige Beessstenbosss laten zien en leren we ook elkaar een beetje beter kennen!

Een weekje later, op 28 ssseptember, ssspelen we een ssspel dat altijd in de sssmaak valt bij zo’n lieve kaboutertjesss alsss jullie: Beessstenpaintball! Hiervoor brengen jullie een wit t-ssshirt mee dat vuil mag worden.

Meneer en Mevrouw Muisss hebben vreselijke plannen ontdekt, het lijkt wel alsssof ons bos bedreigd wordt… We kunnen onsss bessst voorbereiden op het ergssste en zorgen dat we sssteedsss op tijd kunnen ontsssnappen. Daarom ssspelen we met jullie ‘Ren-je-rot, Vos’ op 5 oktober.

Na zo’n donkere en enge week, kunnen we bessst wat afleiding en zonlicht gebruiken. We laten de zon weer ssschijnen in onsss Beessstenbosss dankzij het ‘Breng-de-zonnessstralen-in-Beesssten-bosss-ssspel’ op 12 oktober. Breng allemaal jullie grootssste glimlach mee!

11

We dachten dat het ergssste voorbij wasss, maar nietsss isss minder waar… Al de hele week proberen bulldozersss onsss bosss binnen te dringen, maar voorlopig konden we hen nog tegenhouden. Helaasss zijn we nu zelf uitgeput dusss kunnen we jullie hulp bessst gebruik-en op 19 oktober. Kom allemaal af voor het ‘Beesten-tegen-bulldoz-erssspel’!

Deze week hebben we lassst van een bladluizenplaag in onsss Beessstenbosss! Wij verssschuilen onsss alvassst in onze holletjesss en jullie blijven op 26 oktober ook bessst ver weg van het Beesssten-boss! (Geen activiteit)

Ook in onsss Beessstenbosss isss het een traditie om Halloween te vieren. Daarom nodigen we jullie op 2 november uit voor onsss Hal-loweenfestijn van 14u tot 17u. Kom zo eng mogelijk verkleed, zodat we jullie niet kunnen herkennen!

Voor de kabouteroudersss isss het goed om te weten dat alle ac-tiviteiten doorgaan de zaterdagnamiddag van 14u tot 16u15 in de Ssschakel, tenzij andersss vermeld in het boekje. Wij vragen dat alle kinderen een KSA-sssjaaltje dragen tijdensss de activiteit (deze kan je bestellen bij Sssisssi de Ssslang), en het ssspreekt voor zich dat de kinderen bessst niet hun mooissste kleren aantrekken voor een activiteit… We hopen steedsss iedereen op tijd in onsss bosss aan te treffen, zodat we geen tijd verliezen en ten volle kunnen genieten van elke minuut!

Indien er nog vragen zijn, aarzel zeker niet om onsss te bellen, de gsssm-nummersss vind je achteraan in dit boekje!

Hopelijk hebben jullie er even veel zin in alsss mij, ik sta alvassst te popelen om jullie te ontmoeten!

Tot dan,

Sssisssi de Ssslang

12

Pagadders (3de en 4de leerjaar)

Het KoningsbladEr was eens ver, heel ver hier vandaan een koning, genaamd Herman. Hij was alleen, hij droomde van een leven met een prachtige koningin. Hij ging op zoek over zeeën en oceanen en daar was ze. Hij had nog nooit zo een mooie dame gezien, Fiola. Even later trouwden ze en ze kregen een bloedmooie dochter, Pommeline Peer. Ze leefden in een groot en machtig koninkrijk: ‘PAGIETOPIA !’

Maar zoals in alle verhalen ging niet altijd alles goed, ze kregen met vele problemen te maken en kwamen voor de moeilijkste beslissingen te staan. Gelukkig kunnen ze rekenen op de 2 bodyguards: Knabbel Knorie & Babbel Barbara. Of toch niet ?! Fiola is verzot op boerenkost, waarvoor boerin Saskia zorgt. Wanneer mensen ziek zijn zorgt het kruidenmeisje Jeanne altijd voor een brouwsel, die de zieke zou moeten genezen… Sommigen twijfelen eraan of het kruidenmeisje wel te vertrouwen is, maar de meesten hebben wel vertrouwen in haar. Anderen hebben dan weer hun twijfels over het duivelskind Georgette. Nochtans heeft ze niets gemeenschappelijk met haar boosaardige moeder!

Hopelijk heeft dit verhaal ook een mooi einde. Ontdek samen met hen of ze eindigen met een “Ze leefden nog lang en gelukkig” . Welkom in Koninkrijk PAGIETOPIA!

“Koninklijke familie koopt nieuw kasteel in Pagietopia” 21 september 2013 Vandaag zullen de pagadders kennismaken met de koninklijke familie Peer. Maar wie zijn ze ? Om ze wat beter te leren kennen spelen we de “ambachtelijke kennismakingsspelen!” Alle mensen van Pagi-etopia zullen aanwezig zijn, hopelijk zijn jullie ook van de partij!

“Uit het leven gegrepen: de bodyguards” Zoals we allemaal weten zijn Knabbel en Babbel de bodyguards van de koning. Volgens een gerucht zou er geen vertrouwen meer zijn tussen de 2 partijen. Is de koning nog steeds tevreden? Moet er voor vervanging ge-zorgd worden? Zoveel vragen en nog steeds geen antwoorden. De koning antwoordde steeds: “ Geen commentaar.” Wij denken steeds meer dat de koning iets verzwijgt, misschien is hij wel op zoek naar nieuwe bodyguards? Wil je bodyguard worden? Kom dan naar de “koninklijke estafetten” op 28 september 2013!

“Koning Peer versus Prinses Peer, vader versus dochter” Wij hebben vernomen uit verschillende bronnen dat de koning en zijn doch-ter steeds meer ruzie hebben. Vertrekt de prinses?

13

Is ze het beu? Wat heeft de prinses gedaan? Of meer nog, wat heeft de koning gedaan? Een bron deelde ons mee dat de koninklijke familie op 5 oktober 2013 een van de beroemde “Pagietopische paintballen” gaat organiseren! Maar waarom? Voor de koning een weet en voor ons een vraag. Kom er samen met ons achter waarom. We verwachten jullie daar! Oproep van koning Herman: EEN WIT T-SHIRT MEENE-MEN!

“Joost is verdrietig!” Hebben jullie Joost gezien?! Onze journalisten zien Joost steeds meer eenzaam en alleen in een hoekje. Hoe komt dat toch? Is hij verdrietig? Wordt hij misschien vervangen? Is de koning niet meer tevreden over hem? Het hele land lijkt er niet mee in te zitten want ze zijn allemaal bezig met het organiseren van een “me-ga-coole-swingende-verrassende swingpaleis” op 12 oktober. Be there om mee te swingen met alle inwoners van Pagietopia!

“Koning Herman en Koningin Fiola op zoek naar nieuw leger” De geruchten gaan de ronde! Het hele land kan het over niets anders hebben dan over de aanwerving van een nieuw leger. Het echtpaar deelde ons mee dat iedereen zich kan aanmelden om deel te nemen aan de selectie. Ben je sterk? Kan je tegen een stootje? Is het leger iets voor jou? Kom dan zeker eens kijken en speel samen met ons de “prinselijke stratego” op 19 oktober 2013. Wees een goede dienaar voor de koning en wordt samen met vele andere aangeworven door het koninklijke leger!

“Alle inwoners van het paleis gaan op buurtbezoek!” De vertegenwoordiger van de koning laat ons weten dat alle inwoners van het paleis weg gaan voor een weekendje. De koning gaat een paar steden bezoeken en een paar afspraken maken in andere koninkrijken. Die dag is er dan ook geen activiteit! Op 26 oktober 2013 is het dus “koningsdag” (leidersdag). De prinses en de rest van het paleis delen ons mee dat ze ernaar uitkijkt om jullie volgende week terug te zien.

“HEEEEEEELp monster in Pagietopia!” Sinds gisteren loopt er een afschuwelijk monster rond in Pagietopia. De inwoners van het dorp en van het paleis durven niet langer buiten te komen. Ook de twee bod-yguards deelden ons deze morgen mee dat iedereen beter binnen blijft omdat ze niet weten tot wat het monster in staat is. De koning vraagt alle koninkrijken om hulp, hij wil het monster vangen! En dan is er nog een groter probleem! Normaal ging er ”een vorstelijk Halloweenbal” zijn op 2 november 2013 van 15u tot 18u, maar kan dit nog wel doorgaan? We zullen het zien. Oproep van koning Herman: Trek allemaal jullie engste kledij aan voor het vorstelijke Halloweenbal.

Indien er geen uren bij de activiteit staan: 14u-16u15.

Ps: Koningin Fiola heeft graag dat iedereen telkens op tijd aanwezig is!

14

Jongknapen (5de en 6de leerjaar)

Joepiejajeeeeey! Het nieuwe ksa-jaar is gestart lieve jongknaapjes! Dit jaar zijn we allen welkom in de Bubble Ramsoe-fabriek! Misses Ramsoe en haar voltallige team zullen heel het jaar klaarstaan de zaterdagmiddag van 14u-16.15 om jullie weer onvergetelijke namiddagen te doen beleven. Aan de voorkant van het fabrieksgebouw zal het personeel jullie opwachten en daar weer afzetten zodat jullie al jullie belevenissen kunnen vertellen aan de mama en de papa. Het personeel is al druk in de weer om alles tot in de puntjes te regelen voor jullie komst . In een fabriek draagt iedereen ook dezelfde kleren, dus kom altijd met je uniformeke en dat prachtige oranje sjaaltje naar de KSA! En met altijd bedoelen wij dus altijd, niet soms,niet nooit, niet enkel ‘s ochtends maar altijd, meer dan vaak, zoveel als altijd eigenlijk gewoon simpel gezegd.

Om het jaar traditiegetrouw te starten, beginnen we met de STARTDAG op 14 september. Ondertussen weten jullie wel hoe het gaat, nee. Eerst worden jul-lie opgehaald door onze stoere chauffeurs om een toereke te maken in onze superdupermupertuperlupervupersnuperkuperwuperkruperzupercupergu-percoole tractoren! Na ons ritje worden we aan de schakel verwacht waar we kort kennismaken met de nieuwe lading jonkies en met jullie leiding voor dit jaar (spanneeeund!!) Daarna staat een toffe middag vol sport en spel op de menu! Hierna volgt zoals elk jaar een delicieuze verassing waarna jullie voldaan huiswaarts kunnen keren. Neem al je vriendjes en vriendinnekes mee en kom maar allemaal af om er een onvergetelijke middag van te mak-en!

Jullie worden verwacht om 13.30u aan de stops van onze tractors ofwel kunnen jullie om 14u aan de schakel verschijnen. Wees op tijd! Want om 17u is onze startdag al afgelopen en kunnen jullie ouders jullie komen oppikken aan de Schakel.

Hebben jullie al kennisgemaakt met den Yuri of Olga, Lenka en Valesca?? Weten jullie welke schoenmaat Igor heeft of als Misses Ramsoe nog naar musti kijkt? Nee is inderdaad het correcte antwoord! Het personeel wil jullie alvast beter leren kennen dus vandaag (21 september) zullen we eens allen

op de catwalk lopen en onszelf showen!

15

Misschien maak je zo ook wel heleboel nieuwe maatjes? Dat is dan ook de bedoeling van deze namiddag: mekaar heel wat beter leren kennen!

Kun je goed mikken, ben je snel, behendig, lenig en onzichtbaar? Dan moet jij zeker komen op 28 september! Want vandaag staat er een middag vol actie, spanning en onderlinge strijd op de kalender! Wil je weten wat deze middag precies gebeurt? Afkomen is de boodschap!

Op 5 oktober worden jullie meteen onder druk gezet. We zullen eens check-en wie een échte jongknaap is! Doe niet jullie zondagse kleren aan, want vandaag zullen jullie gezichten onherkenbaar zijn als jullie wederkeren naar jullie ouders! Het is tijd voor… tadadadzaaaaaaaaaam: PLEINSPELEN!

Ja hoor, tijd om eens lekker vuil te worden! Bereid jullie maar voor op een ruige middag!

Natuurlijk moeten we ook eens de omgeving rond de fabriek gaan verken-nen. Misses Ramsoe heeft nog een plaatsje op 12 oktober in haar ooh zo drukke agenda? Zijn jullie ook vrij dan? Kom dan zeker naar de KSA voor een traditioneel spelleke in het dorp!

We mogen natuurlijk niet vergeten dat we ook wat moeten werken in de fab-riek. We blijven dus ter plekke aan ons fabrieksgebouw. Maar wees gerust: daar valt ook vanalles te zien en te beleven. Voorbeeld die bomen voor de fabriek? Wat doen die daar toch? Misses Ramsoe zegt altijd dat we tussen de bomen moeten spelen. 3 keer raden welk spelleke het vandaag wordt…

Misses Ramsoe heeft af en toe genoeg van de fabriek en neemt dan ook wel eens een dagje congé. Op 26 oktober is het leidersdag en mogen jullie dus eens lekker luieren thuis. Een filmmarathon houden of een eetwedstrijd of je pop zijn haren knippen of mieren tellen! Genoeg dingen te doen! (geen activiteit)

Maar niet getreurd kinderkes! Op 2 november zijn we al terug met een griezelige griezelgriezel. Dat betekent dat de bangeriken onder ons vandaag beter thuisblijven. Tijd voor wat spanning en sensatie! Allen welkom aan de schakel om 16.15u waar jullie ouderkes om 18.30u al weder kunnen komen om jullie op te halen. Breng gerust een extra onderbroek mee voor moesten er accidentjes gebeuren. MOEHAHHAHAAAAAA!

We zien jullie hopelijk snel op onze afspraakskes!

Vele groetjes van Misses Ramsoe, Yuri, Katinka, Igor, Gregory, Olga, Valesca & Lenka!

16

Activiteiten overzicht

14 sept 21 sept 28 sept 5 okt

KaboutersSTARTDAG

NIEUWE

WERKJAAR

BeestenbosVerken-

ningsspel

BeestenPaintball

WitT-shirtMee!!

Ren je rot vos

Pagadders

Am-bachtelijke

Kennis-makingSpelen

KoninklijkeEstafetten

Pagie Topische

paintballen

Jongknap-en

Mekaar leren

kennen

VerrassingSpel

Pleinspelen

Knapen

Rollende varkentjes in het veld

spel

Achter de kerkspel

Wave your flag spel

Jong-hernieuw-

ersPleinspelen

Het grote welkom

terug Bram spel

Rondkruipen op onze buik

17

Prik me aan het prikbord

14 sept 21 sept 28 sept 5 okt

KaboutersSTARTDAG

NIEUWE

WERKJAAR

BeestenbosVerken-

ningsspel

BeestenPaintball

WitT-shirtMee!!

Ren je rot vos

Pagadders

Am-bachtelijke

Kennis-makingSpelen

KoninklijkeEstafetten

Pagie Topische

paintballen

Jongknap-en

Mekaar leren

kennen

VerrassingSpel

Pleinspelen

Knapen

Rollende varkentjes in het veld

spel

Achter de kerkspel

Wave your flag spel

Jong-hernieuw-

ersPleinspelen

Het grote welkom

terug Bram spel

Rondkruipen op onze buik

12 okt 19 okt 26 okt 2 nov

Beesten Bosspel

Beesten te-gen

bulldozerspel

LEIDERSDAG=GEEN

ACTIVITEIT

Halloween

Mega Coole Swingende

Verrassende swingpaleis

Prinselijke stratego

Vorstelijk halloween

Traditioneel Spelleke in

Het dorp

Bomen moeten

spelen spel

Griezel griezel griezel

Verrassings Quizzz

Superzotte dagtocht

Halloween

Lovely city of eastcamp spel

E-talking spelMateriaal bosspel

18

Knapen (1ste en 2de middelbaar)

Dag knapen en knapinnen!

Na een lange, mooie zomer en een schitterend kamp zijn wij weer terug om jullie een ook schitterend jaar te bezorgen. Wij dat is dit jaar Lotte, Roeland, Mieke, Sarah en Sticke. We hoeven hier niet meer bij te zeggen dat de activiteiten dit jaar super-cool-mega-tof zullen zijn en het zonde is als je deze mist.

We vliegen er meteen in met een extra-zotte editie van onze startdag op 14 september. Dat deze editie extra-zot is komt natuurlijk omdat het 13-15 september ons feestweekend is. Voor de eerste jaars knapen zal dit de eerste keer zijn dat ze een zwomloop doen. Hiervoor moeten jullie om 12u15 reeds aan-wezig zijn aan de schakel met vuile kleren aan!!! Nadien kan je douchen en krijg je nog een superlekkere hamburger. Neem dus verse kleren en jullie douchegerief mee. Allen afkomen is de boodschap en nodig alvast je ouders uit op onze BBQ 13 sep-tember!

Op 21 september spelen we het rollende-varkentjes-in-het-veld-spel. Benieuwd wat voor een supertofspel dat is? We kunnen je al verklappen dat je alweer je vuilste kleren mag aantrekken en dat deze niet terug proper thuis zullen komen!

Nu jullie je al goed bewezen hebben als knaap, nemen we jullie meer naar het dorp. 28 september is het namelijk het achter-de-kerk-spel. Deze week is het extra belangrijk dat jullie in uniform komen. Deze zullen jullie met veel trots dragen. Zorg dus dat je zeker je sjaal + hemd aan hebt.

19

Ondertussen is het alweer 5 oktober en is het tijd om wat te rennen en rotten, krossen en mossen in de bossen. Het is vandaag het wave-your-flag spel.

We hebben nu al de hele tijd gelopen en gezweet, maar we weten nog niet of jullie ook wel slim zijn. Daarom houden we op 12 oktober een verassingsquiz. Maar denk niet dat je heel de tijd stil zal mogen zitten. Kom bewijzen hoe goed of slecht je bent!

Smeer jullie kuiten in en trek jullie beste wandelschoenen aan, want op 19 oktober is het een superzotte dagtocht! Vergeet zeker jullie lunchpakket niet, want we verwachten jullie reeds om 10u aan de schakel. Jullie mogen terug huiswaarts keren om 17u.

Jammergenoeg moeten we ook nog een ernstige medede-ling doen! De week erop 26 oktober is er GEEN activiteit. Oooooooooooooooooooooooooh!!!! Dit komt omdat jullie liefste leidertjes op leidersdag zijn.

Maar niet getreurd, op 2 november vliegen we er weer in met onze halloween-activiteit. Deze activiteit is niet voor angsthazen. Doe al-vast zwarte kringen rond jullie ogen om in de stemming komen.

VEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEL groetjes van jullie tofste leiders !!!

Lotte, Roeland, Mieke, Sarah en Stickie

Heel belangrijk! De activiteiten gaan steeds door van 14u tot 16u15 tenzij anders vermeld. In de knapen wordt er verwacht dat je in uni-form komt. Dit is een hemd en sjaal. Je kunt ze kopen op de startdag!

20

Jonghernieuwers (3de en 4de middelbaar)

Yoooooooo de manne, heeeeeeeeeeeeeeey maskes,Hier zijn we dan weer met zen allen klaar om er nog eens een jaartje volledig voor te gaan é! Elke zaterdagavond staan we weer met ons volledig vernieu-wde ban klaar om jullie een topmoment te bezorgen! Dat zal dit jaar weer lopen van een spel waar men niet proper thuis komt tot een rustige film of bowling in tijden van examens voor uw leiding ;)

Voor degene die het na een zware zomer zouden vergeten zijn, onze activite-it gaat dus door op zaterdagavond tussen 19u en 22u, tenzij anders vermeld natuurlijk! Wij houden ook nog steeds ons barmomentje als er daar tijd voor is, waar we gezellig nog wat kunnen keuvelen over wat we in de week gedaan hebben, terwijl we iets consumeren aan kleine prijzen ;)Nog even een opmerking, ene hemd en das is verplicht tijdens onze activite-it, vergeet deze dus absolut niet!

Om het jaar te starten gaan we der vandeneerste keer invliegen met ons nog eens volledig te laten gaan tijdens een BAM JONGE pleinspelen! Kom dus massaal af, strak in form met de witte nikes aan om moegelopen, gerold, gedanst terug naar huis te kunnen keren met hopelijk geen roze nikes!

Met dat ik er die eerste week jammergenoeg niet kan bij zijn, jaja fami-liefeest is in sommige gevallen nog eens verplicht, spelen we op 28 sep-tember ‘ Het grote Welkom terug Bram spel!’ kom dus massaal af om jullie favoriete leider terug in het werk te zien tijdens een spel vol Bram!

Jaja, tis alweer oktober zeg, de zon gaat al wat vroeger naar beneden, dus gaan we nog eens heel de valkaart rondkruipen op onze buik, terwijl we ietwat verkleed zijn in sommige gevallen, of voor de chansaards gewoon doorlopen en der zijn, jaja je ziet wel wat het is!

12 oktober lijkt ons een superdag om eens in the lovely city of eastcamp een spelletje te doen é! Kom dus met zen allen af voor een avond vol plezier!

21

It’s not me, it’s the E-talking iedereen kent deze zin wel uit het nummertje van Soulwax, wel daar gaat ons spel vanavond nu over zie. Kom maar of op ons E-talking spel!

De 26ste oktober moeten jullie jammer genoeg thuis blijven… saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai, ja we weten het maar uw leiders krijgen als beloning om een jaar goed leiding te geven een leidersdag. Zo mogen wij ook nog eens een spelletje spelen ipv er altijd te maken en te geven. Dus deze dag moet je niet afkomen naar de schakel, maar gewoon gezellig thu-is zitten of afspreken met de maten!

De laatste activiteit van dit boekje(2nov) is een spel waarbij jullie materiaal mogen gebruiken om in het bos ietwat te bouwen. OMG bouwen, das echt niets voor mij é zegt Lauren ( moest ze haar dit jaar nog ingeschreven heb-ben, dat weet ik helemaal niet é) maar tis niet zo super moeilijk bouwen wi, dus kom maar af en speel met ons mee! Het wordt dolletjes!

Zo, dit is dan alweer het eerste boekje van het jaar, kom dus alle-maaaaaaaaaaaaaaaaaaaal massaaaaaaaaaaaal af é! We zijn met een veel kleinere bende dit jaar, dus om de spellen wat tof te houden heb-ben we graag dat jullie met veel afkomen! Wij doen ons best het tof te maken voor jullie, en jullie maken het tof voor ons door af te komen! Tot daaaaaaaaaaaaaaaaaaaan

Uw lieftallige, meelevende, vriendschappelijke, overbezorgde maar vooral beste leiding:

Griet Ro-steel, Dries Klaas, Jonas Ver van de Straete & Bram Zoets

22

Nog even en ook wij vliegen er opnieuw in, startende met een niet temissen stuif-in! Haal dus allen jullie beste pak en kleedje uit de kasten kom op vrijdag 20 september af naar de schakel!

Onze activiteitenkalender kunnen jullie terugvinden op de HN Facebook pagina of op het leiders/hernieuwers gedeelte van onze website. Tot dan! Robin -> https://www.facebook.com/groups/hernieuwers.oostkamp -> http://www.ksa-oostkamp.be/?main=leiderssite

Hernieuwers (5de middelbaar en ouder)

23

Tokshop

Uiteraard zijn onze KSA-(st)ers trots op het feit dat ze in de KSA zijn. Om dat te tonen hebben we een heleboel leuke zaken die je voor een democratische prijs kunt kopen in onze tokshop. Hieronder even de belangrijkste koopjes op-gesomd.

Tok (muts) €8Sjaaltje €2,5Hemd (30-36) €23Hemd (38-50) €25T-Shirt (KSA algemeen) €10Mouwshildjes (bannen algemeen) €1Sleutelhanger €1Sticker (KSA algemeen) €1T-Shirt Ten Rode (kinderen) €12T-Shirt Ten Rode (volwassen) €15Sweater Ten Rode €20Schildje Ten Rode €1

Bent u op zoek naar toffe ideetjes voor een cadeautje voor een diehard KSA-er, geen nood in de tokshop zitten ook leuke gadgets.

Vanaf nu is er elke eerste zater-dag van de maand een verkoop!

24

KSA 85

De retro dommel T-shirts zijn nog steeds niet allemaal afgehaald! Als je deze van jou nog niet ontvangen hebt die je bestelde dan

kan je steeds terecht bij de Tokshop! Telkens de eerste zaterdag van de maand! Er zijn helaas geen meer in reserve…

25

Spek voor je bek strip

26

Weetjes

- Onze KSA bestaat dit jaar 85 jaar en daar zijn we best trots op!!

- Kok Nathalie heeft deze zomer de prijs gewonnen van beste Kampkok! Ze zal in de boeken van Colruyt komen!

- Wij dit jaar de Gouden Merel voor de jeugd hebben gewonnen!

- Je zeker een poster van KSA aan je ruit moet hangen want bondsleidster Eva passeert en kiest je misschien wel uit als winnaar van een tokshopbon!

- Je leiders weer een heel jaar parraat staan om er elke week zotte activiteiten van te maken!

- We nu al terug verlangen naar de zomer en de kampen!

- We 5000 boekjes van KSA 85 verdeeld hebben over heel Oostkamp!

- We opnieuw zin hebben in een jaar vol plezier!

- We als leider heimwee hebben na een kamp naar jullie lachende gezichtjes!

- ...

27

Er staat een meisje te huilen op straat. Komt er een man langs en vraagt: wat is er? Zegt het meisje: ik ben een euro kwijt. Geeft de man haar een euro, begint het meisje hierop nog harder te huilen… eigenli-jk ben ik 5 euro kwijt!

Lerares vraagt aan Lotte wat ze later wil worden. Lotte zegt: ik zou later fotomodel willen worden. Lerares: en als je nou eens heel lelijk bent. Lotte: dan wordt ik lerares!

Jantje zegt de juffrouw: je moet je gezicht wat beter wassen. Ik kan zo zien wat je deze ochtend hebt gegeten. ‘Wat dan juf?’ vraagt Janje. ‘Brood met choco’.’ Fout, dat was gisteren!’ zegt Jantje.

Zegt de juf tegen de klas: weet iemand een zin met het woord ventila-tor in? Iemand steekt zijn vinger op en zegt: ‘als het warm is, zet mijn vader de ventilator aan zodat het wat koeler wordt.’’ Goed zo! ‘zegt de juffrouw. ‘Weet iemand er nog één?’ Zegt Jantje: ‘als je eerder bent in de bioscoop dan heb je een betere plek dan de vent die later komt.’

Twee baby’s (een meisje en een jongen) liggen in hun bedje. Zegt het jongentje: ‘ik ben een jongentje!’ Daarop reageert het meisje:’ Hoe weet je dat?’ Nou als onze moeders weg zijn zal ik het je laten zien. Als even later de moeders de kamer hebben verlaten vraagt het meis-je: ‘laat je het me nu zien dat je een jongentje bent?’ Natuurlijk! Het jongentje doet de dekentjes opzij… ‘kijk maar: Blauwe sokjes!’

Waarom vliegt een heks op een bezem? Omdat een stofzuiger te zwaar is.

Wat waren de laatste woorden van kapitein Iglo? ‘Help! Ik geloof dat ik in een vis-stick!’

Een man gaat naar de dierenarts met zijn goudvis. ‘Volgens mij heeft hij epilepsie’, zegt de arts. De man onderzoekt de vis en zegt: ‘ Hij ziet er toch redelijk kalm uit meneer…’ ‘ Ja wacht maar tot ik hem uit de kom haal!’

Mopjes en co

28

Neem zeker eens een kijkje! Als je het bondsboekje van de volgende maanden nog niet ontvangen hebt dan kun je het op deze site ook ter-ugvinden! Net als alle activiteiten.

Onze website

29

CM-tegemoetkoming lidgeld/kampen

Papieren voor de CM kunnen meegegeven worden aan het ban-hoofd zij zullen ervoor zorgen dat dit correct wordt ingevuld.

30

Kabouters

Annelies Malengier 0477476459Lopke Ommeslag 0485603704Jolien Talloen 0478998824Hannelore Verlinde 0474785713Hannah Van Eenoo 0497397251Michiel MusschootFinn SabbeGlenn Desloover

Pagadders

Daan Rosseel 0471541746Laura Deboelpaep 0496427417Soetkin Zwaenepoel 0494377095Marieke Malengier 0496354358Femke Ommeslag 0485286920Lindsey Desloover 0472919849Charlotte Verlinde 0474785731Stef BassléChloë Vanderschaeghe

Jongknapen

Elien Zwaenepoel 0496347179Ines Verhelst 0478757014Delfien Acx 0474525553Deborah Depestel 0471384828Amber Van Hoe 0476847395Martha Fieuws 0474727803Arne Den BaesSarith Compernolle

Leiderskader

31

Knapen Mieke Decorte 0484634461

Roeland Zwaenepoel 0494377083 Lotte D’hoore 0495826725 Jens Talloen 0498248092 Sarah Sterckx 0476844051

Jonghernieuwers Bram Roets 0496681653 Dries Claeys 0478524677 Griet Rosseel 0497084768 Jonas Verstraete 0486751934

Hernieuwers Robin Usewils 0478756960

Financiën Mieke Decorte 0484634461 Delfien Acx

Materiaalverhuur Roeland Zwaenepoel 0494377083 Jasper De Pestel 0496116942

Ledenadministratie Lopke Ommeslag 0485603704

Bondsleider Eva Roets 0496681652

Oudercomité Nathalie Alleman 0496655604

32

Belangrijke data

18 oktober 2013: Dag van de jeugdbeweging26 oktober 2013: Leidersdag = geen activiteit22-24 november 2013: Leidersweekend = geen activiteit30 november 2013: Sint in KSA!18-22 december 2013: Truffelverkoop14-16 februari 2014: Weekend kleintjes te Loppem Merkenvelde21-23 februari 2014: Weekend jonghernieuwers Hoogveld28 feb- 2 maart 2014: Weekend knapen Hoogveld27 april 2014: Voetbaltornooi6-16 augustus 2014: Bondskamp in de Hoge Rielen voor de grote (knapen en jonghernieuwers)9-16 augustus 2014: Bondskamp in de Hoge Rielen voor de kleintjes