Boekske September - Oktober 2012

24
België-Belgique PB 2650 Edegem 8/4350 P 2A6238 VU: vzw 85ste Elsdonk Scouts Edegem Verschijnt tweemaandelijks, uitgezonderd juli en augustus BOEKSKE SEP - OKT

description

Het 2-maandelijks programma boekje van de 85ste Scouts Elsdonk Edegem (Editie September Oktober 2012).

Transcript of Boekske September - Oktober 2012

Page 1: Boekske September - Oktober 2012

België-BelgiquePB 2650 Edegem8/4350

P 2A6238

VU: vzw 85ste Elsdonk Scouts EdegemVerschijnt tweemaandelijks, uitgezonderd juli en augustus

BOEKSKESEP - OKT

Page 2: Boekske September - Oktober 2012

3

Beste 85’ers,

Het boekske is terug! We hebben het scoutsjaar geweldig goed afgesloten met het allereerste groepskamp van onze scouts. Daarna konden we even genieten van een lange vakantie maar nu zijn we terug voor meer scoutsplezier!Het komende jaar wordt al gestart met een knaller van formaat: de startdag, de enige echte officiële start van het scoutsjaar.Jammer genoeg betekent dit nieuwe jaar ook dat we afscheid nemen van ons, jullie redactie. Niet getreurd, onze opvolgers zullen zeker en vast alles in goede banen kunnen leiden.

Jullie ex-redactiePepijn & Joris

VOORWOORD

Page 3: Boekske September - Oktober 2012

4

INHO

UDST

AFEL Kalender 5

Woordje van de groepies 6

Kip&Rib 8

Programma kapoenen 9

Programma welpen 11

Verjaardagen 13

Programma jongverkenners 14

Programma verkenners 16

Telefoon & E-mail 19

Pret & Vertier 20

Page 4: Boekske September - Oktober 2012

September

zaterdag 15 :

Oktober

vrijdag 19 :

Inschrijvingen

Informatie voor het inschrijven in onze scouts verder in het boekske.

In de kijker:

5

KALENDER

Startdag

Dag van de Jeugdbeweging

Page 5: Boekske September - Oktober 2012

6

WOO

RDJE

VAN

DE

GROE

PIES

Gegroet beste leden, ouders en sympathisanten!

Eindelijk is het tijd voor een nieuw scoutsjaar! De nieuwe leidingsploeg staat al te popelen en wij hopen de leden ook. Wij verwelkomen niet minder dan 6 nieuwe leiding dit jaar! Ellen, Hanne, Tom, Willem, Raf en Vince zullen dit jaar de 85ste komen versterken en zij kijken er al heel erg naar uit.

Helaas hebben we dit jaar afscheid moeten nemen van Joris Peeters en Nils Clijmans. Wij willen hen langs deze weg bedanken voor hun jarenlange inzet voor

de 85ste. Wij hopen hen nog vaak te zien op de scouts of in één of andere nevenfunctie.

Het jaar gaat ook van start met kersverse groepsleiding! Joris, Pepijn en Lauren zullen dit jaar ook nog actief zijn als leiding in de takken en daarnaast verwelkomen we ook Jan Dierckx terug! Hij is altijd actief gebleven in enkele nevenfuncties, maar heeft besloten een laatste (?) comeback te maken en wij zijn hem daar heel dankbaar voor.Nog wat onervaren en aftastend zijn wij aan het jaar begonnen, maar daar zal snel verandering in komen. Wij staan zoals altijd het hele jaar klaar als jullie vragen of opmerkingen hebben over de scouts. We hebben er alvast heel veel zin!

Dit jaar introduceren we eveneens een nieuwe tak: de oud-welpen. De laatste jaren is onze welpentak sterk gegroeid met vele enthousiaste leden. We vinden dit natuurlijk super plezant en verwelkomen iedereen graag, maar een grote tak bracht ook wat nieuwe uitdagingen met zich mee. We vinden het als leiding en groepsleiding heel belangrijk elk lid de aandacht te kunnen geven die hij verdient en dat gaat nu eenmaal gemakkelijker in kleinere groep. We hopen dan ook dat de leden het op deze manier aangenamer gaan vinden.

Een nieuwe tak is natuurlijk altijd wat aanvoelen. De Oudwelpen takleiding gaat deze uitdaging graag aan en kijkt er al naar uit een nieuwe tak in te vullen. Wij weten dat deze indeling voor iedereen nieuw is, dus als u hier vragen over heeft, aarzel dan niet

Woordje van de groepies

Page 6: Boekske September - Oktober 2012

7

de groepsleiding hierover aan te spreken. Wij leggen met plezier het concept en de redenering achter onze nieuwe tak voor u uit.

Een nieuw jaar vraagt ook om een gloednieuw thema! Dit jaar is dat ‘Scouting? Gewoon Doen!’. Met dit thema wil Scouts&Gidsen Vlaanderen het thema ‘engagement’ aanhalen. Zij willen scoutsgroepen aanmoedigen zelf met hun ideeën aan de slag te gaan. Wij kijken er dan ook naar uit om dit jaar binnen het nieuwe thema te werken.

Tot snel op de vergaderingen en natuurlijk op de Startdag!

Scouteske groeten,Jan, Pepijn, Joris en Lauren

WOORDJE VAN DE GROEPIES

Page 7: Boekske September - Oktober 2012

8

Leden van vorig jaar worden (na betaling) automatisch opnieuw ingeschreven. Nieuwe leden (broers, vrienden, ...) kunnen zich inschrijven via de website (85.be) of bij de groepsleiding. Lidmaatschap is vastgelegd op 32 euro per persoon (voor elke bijkomende broer vragen we 30 euro).

Met dit geld brengen we de verzekering in orde, drukken en zenden we u ons tweemaandelijks Boekske, krijgt u het jaarkenteken en vooral: gaat uw zoon een onvergetelijk jaar tegemoet. Inschrijven kan tot 15 oktober.

Lidgeld storten doet u op dit rekening nummer: 001-5427357-89.Vermeld aub: LIDGELD + voornaam lid + achternaam + tak

Bijvoorbeeld:

Jan Janssens zit in zijn 2e jaar welpen en betaalt 32 euro (mededeling “LIDGELD JAN JANSSENS - WELP”). Zijn broer Piet komt nieuw bij de kapoenen en betaalt dan 30 euro (mededeling “LIDGELD PIET JANSSENS - KAP”).

Inschrijvingen

Page 8: Boekske September - Oktober 2012

9

KAPOENENProgramma kapoenen

Beste Kapoenen,

Na een ongetwijfeld geweldige startdag beginnen we aan een nog geweldiger nieuw scoutsjaar! De volgende twee maanden zijn alvast goed gevuld met allerlei fantastische vergaderingen. Lees maar even mee!

Zondag 23 september 10-12u

Voordat we ons aan grote avonturen gaan wagen, is het belangrijk dat we elkaar eerst wat beter leren kennen. Dit doen we aan de hand van een hoop toffe kennismakingsspelletjes, en deze eerste vergadering wordt dan ook de KENNISMAKINGSVERGADERING.

Zondag 30 september 10-12u

Hoe meer zielen hoe meer vreugd! Daarom mag je deze zondag je allerbeste vriendje gewoon meenemen naar de scouts. Wees dus in grote getale aanwezig op de NEEM-EEN-VRIENDJE-MEE VERGADERING.

Zondag 7 oktober

Deze zondag is het jammer genoeg geen vergadering. De leiding zit dan namelijk met z’n allen op leidingsweekend, maar niet getreurd want de vergadering van de week erna wordt dan gewoon dubbel zo plezant!

Zondag 14 oktober 10-12u

Het thema van dit jaar is “SCOUTING? GEWOON DOEN!” en dat is ook exact wat er op deze vergadering zal gebeuren: gewoon allemaal zotte, grappige, leuke, avontuurlijke, grootse, vieze, geniale dingen doen!

Page 9: Boekske September - Oktober 2012

10

KAPO

ENEN

Vrijdag 19 oktober

Vrijdag is het weer zover: de dag van de jeugdbeweging! Trek dus allemaal je mooie scoutsuniform aan en wandel zo fier je school binnen, laat iedereen nog maar eens zien hoe geweldig die van de scouts wel niet zijn!

Zondag 21 oktober 10-12u

België heeft op de Olympische Spelen in Londen dit jaar geen enkele gouden medaille binnen weten te halen, maar we zijn er zeker van dat jullie dat wel kunnen. We organiseren deze zondag onze eigenste OLYMPISCHE SPELEN, trek dus allemaal je beste sportoutfit aan en vergeet ook zeker je snelste sportschoenen niet!

Zaterdag 27 oktober 18u-20u

31 oktober is het weer tijd voor de griezeligste dag van het jaar, namelijk HALLOWEEN! Aangezien dat dit jaar op een woensdag valt, gaan we jullie al een paar dagen vroeger de stuipen op het lijf jagen. Kom dus deze zaterdag

verkleed in het engste kostuum dat je thuis kan vinden en bereid je voor op een bangelijke avond!

Zaterdag 3 november – Zondag 4 november

Tromgeroffel, vuurwerk, confetti en meer van dat geweldigs want begin november is het al tijd voor het EERSTE KAPOENENWEEKEND! Meer info volgt nog.

Zo zien de volgende twee maanden er dus uit! We verwachten op elke vergadering zoveel mogelijk volk en als je er om een of andere reden toch niet bij kan zijn gelieve ons dan te verwittigen via telefoon of via mail (onze e-mailadressen en telefoonnummers vind je vanachter in dit boekje).

Tot snel!

De kapoenenleiding

Page 10: Boekske September - Oktober 2012

11

WELPEN

Gegroet welpen van de 85e!

Er staat weer een spannend scoutsjaar vol avontuur en ontdekkingen voor de deur.Deze wordt ingezet met de jaarlijkse overgang en gevolgd door tal van leuke vergaderingen.Jullie leiding kan niet wachten, laten we er aan beginnen!

23/09: Kennismakingsvergadering (10u-12u)Zet je schrap voor de eerste echte vergadering van het jaar. Leer je medewelpen en leiding kennen!

30/09: Nestenspel (10u-12u)Met wie zit je in de nest? Welke kleur heeft jouw nest? Welke spreuk heeft jouw nest?Dit gaat vandaag allemaal bepaald worden! Het is een belangrijke vergadering, kom dus zeker!

07/10: Geen vergaderingDe leiding is er een weekend tussenuit om nog meer spannende vergaderingen voor jullie in elkaar te steken! Blijf gerust in uw bedje liggen of maak een ontbijt op bed voor de ouders.

Programma welpen

 

 

Page 11: Boekske September - Oktober 2012

12

WEL

PEN

14/10: Het Grote Junglebookspel (10u-12u)Vandaag gaan we de jungle verkennen. Wie weet wat we daar gaan aantreffen …

21/10: Knipperlichtvergadering (10u-12u)Aan, uit, aan, uit, aan, uit, aan, uit. Afwisseling is vandaag onze goede vriend!

28/10: Afrekeningsvergadering (10u-12u)Zet je hoed en coole bril op en doe je das aan … want vandaag maken de welpen van de 85e fort V onveilig!

04/11: Wereldvergadering (10u-12u)De wereld leren kennen is de belangrijkste taak van een welp. Grote vaartochten op water, lange wandelingen door de bergen en verre vluchten in de lucht. Ontdek het allemaal op de wereldvergadering!

Scouteske groet,

De welpenleiding

 

 

 

 

Page 12: Boekske September - Oktober 2012

13

VERJAARDAGENVerjaardagen

Kapoenen

10 september - AXEL DECKERS

Welpen

3 september - ROMANDIC RENÉ

6 oktober - STIJN DE MEULENAERE

11 oktober - LOÏC VAN DER SPIEGEL

19 oktober - LAURENS VRINTS

22 oktober - ROBBE MENSCH

Oud-welpen

22 september - STILMANT ARTHUR

26 september - CAS DE RYCK

16 oktober - FREDERIK DEMEYERE

Jongverkenners

/

Verkenners

10 september - EMILE GERMONPRE

23 oktober - BRUGLEMANS CHRISTOPHE

Leiding

4 september - PEPIJN VAN DER HEYDEN

13 oktober - LIESJE D’HULSTER

Page 13: Boekske September - Oktober 2012

14

Programma oud-welpenOU

D-W

ELPE

NGegroet!

Bij deze willen wij jullie alvast een dikke proficiat wensen! Het is namelijk al tientallen jaren geleden dat er nog oud-welpen op de 85 zijn geweest en jullie krijgen de eer om de eersten te zijn! Jullie zullen

dan ook super veel moeten spelen en heel veel kat-tekwaad moeten uithalen om te bewijzen dat de oud-welpentak inderdaad de beste tak van de hele scouts is. Wij hebben er alvast heel veel vertrouwen in dat jullie daarin zullen slagen! En om dat mogelijk te maken heb-ben wij weer super leuke vergaderingen voor jullie in elkaar te steken.

Zondag 23 september 10u-12uZoals elk jaar beginnen we met de heuse kennismakingsvergader-ing! Wij willen wel eens zien wat jullie allemaal kunnen en jullie kun-nen waarschijnlijk al niet meer wachten om enkele vleeshopen op de leiding te doen. Vandaag maken we hier uitgebreid tijd voor.

Zondag 30 september 10u-12uZiezo, nu kennen we elkaar. Hoog tijd om de buurt eens te gaan verkennen! Maar oud-welpen zouden geen oud-welpen zijn als we dit niet deden met een groot spel! Daarom spelen wij vandaag een groot dorpsspel in het centrum van Edegem. Kom zeker allemaal met de fiets zodat we met z’n allen samen richting ons speelveld kunnen fiet-sen.

Zondag 7 oktober Geen vergadering!De leiding is een heel weekend met z’n allen weg om het hele jaar voor jullie voor te bereiden. Dat betekend een week geen vergadering, maar daarna wel een spetterend jaar! In plaats daarvan kunnen jullie lekker lang in bed blijven liggen!

Zondag 14 oktober: 10u-12uVandaag is het Valentijnsvergadering! Maar Valenti-jn is toch pas in februari? Dat kan toch niet? Op de scouts kan alles! We verwelkomen enkele verassingsgasten en maken er een topverga-dering van!

Page 14: Boekske September - Oktober 2012

15

OUD-WELPEN

Zondag 21 oktober: 10u-12uVroeg jij je ooit af hoe het zou zijn een dag in het leger te gaan? Wel vandaag komen jullie erachter op onze ultieme Paracom-mando vergadering! Zorg dat jullie allemaal volledig gecamoufleerd zijn, zodat ze jullie in het bos nooit zouden vinden en dan begint het bootcamp! Maar dan wel het plezantste van heel ’t land!Onze missie: Lachen, gie-ren, brullen en vooral heel actief zijn!

Vrijdag 26 oktober: 19u-21u

Doe maar een pamper aan vandaag, want het is bijna Halloween en daar maken wij graag gebruik van om jullie eens de stuipen op het lijf te jagen! (Of toch een poging te doen, oud-welpen breng je nu eenmaal niet meer zo snel aan het schrikken.)Verkleed je allemaal zo Griezelig mogelijk en probeer de leiding maar eens bang te maken! (Wannes slaapt nog steeds met het nachtlampje aan, dus dat kan niet zo moeilijk zijn!) En wie weet verdient de persoon die het engst verkleed is wel iets extra vana-vond…

Ziezo! Dat was het weer voor dit boekske!

Wij komen deze maand zeker eens op bezoek bij jullie thuis. Het is toch oneerlijk dat jullie altijd naar ons moeten komen…

Vergeet zeker niet af te bellen/mailen/smsen/rooksignalen/postduiven…En vergeet niet jullie spiksplinternieuwe hemd elke week te komen showen op de vergadering.

Wij kijken er alvast naar uit!

Maarten Wannes Liesje Lauren

Page 15: Boekske September - Oktober 2012

16

JONG

VERK

ENNE

RSGegroet JVK’s!

De vakantie zit erop, het school is terug begonnen en zo dadelijk gaat het nieuwe scoutsjaar ook van start. Jullie nieuwe leiding heeft er alvast super veel zin in en vandaar ook al 2 maand vol vertier in elkaar gestoken.

Aanschouw: het boekske van september- november!

Zaterdag 15 september: StartdagWe zeggen de derdejaars vaarwel! We verwachten jullie in grote aantallen om een pannenkoek te eten, cola’s te drinken, op de Vlaamse kermis te spelen en om de overgaande kindjes aan te moedigen. Tot op de startdag!

Zondag 23 september: KennismakingsvergaderingKom af en maak kennis met je ‘nieuwe’ leiding! Wie weet wat voor verrassingen staan jullie nog te wachten?Weetje van de dag: Op 23 september 1846 werd de planeet Neptunus ontdekt!

Zondag 30 september: Flinstone-vergadering52 jaar geleden werden de Flinstones voor de eerste keer uitgezonden op de televisie. Wat kunnen wij beter doen dan hen te eren met een vergadering in hun naam? Trek je leukste Flinstone-kledij aan!Weetje van vandaag: in 1791 speelde vandaag de eerste keer Mozart en zijn Toverfluit in de Opera.

Zondag 7 oktober: Geen vergaderingDe leiding gaat een heel weekend vergaderen, plannen en andere fijne dingen doen. Het is leiding weekend, wat voor jullie zoveel betekent als : geen vergadering.Nog wel een weetje dat we willen meegeven: in 1817 werd vandaag Manneke Pis gestolen in Brussel.

Zondag 14 oktober: Bombardeer-je-eigen-achtertuin-vergaderingIets minder dan 70 jaar geleden wisten ze nog al te bombarderen. Vandaag laten wij zien dat wij dat ook kunnen, op een iets vriendelijkere manier uiteraard. Als je lege plastic flessen hebt en een fietspomp, breng die gerust mee!

Programma jongverkenners

Page 16: Boekske September - Oktober 2012

17

Zondag 21 oktober: Als de kat van huis is, dansen de muizen- vergaderingBoeren, scheten, worstelen, voetballen en ongegeneerd krabben. Vergeet vandaag zeker je machogedrag niet mee te nemen!En voor de geïnteresseerden onder ons: in 1879 was er ene Thomas Edison die vandaag voor de eerste keer de gloeilamp demonstreerde.

26 – 28 oktober: WeekendDit weekend staat helemaal in het teken van spoken, pompoenen, heksen, tovenaars, monsters en snoepjes! Correct, we gaan op Halloween- weekend. Vergeet je engste masker niet!Weetje: in 1492 ontdekt Columbus dit weekend Cuba!

Zondag 4 november: President- JVKIn het thema van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, verkiezen wij vandaag de beste JVK. Zet dus allen je beste beentje voor en wie weet word jij wel Mr. President van de 85.

Ziezo, dat waren ze, de eerste vergaderingen van het nieuwe jaar. Wij hopen jullie elke week in grote aantallen aanwezig te zien, uiteraard in piekfijn uniform.

Als je niet aanwezig kan zijn op een van onze fantastische vergaderingen, gelieve dan even een seintje te geven aan de leiding dit kan nog steeds per e-mail ( [email protected]), sms, telefoon, postduif,…

Vele groeten en tot zondag! De ( voor 2/3e) kersverse JVK-leiding!

JONGVERKENNERS

Page 17: Boekske September - Oktober 2012

18

Programma verkennersVE

RKEN

NERS

Beste vk’s van 2012-2013

Dit is het eerste boekske van het jaar en er zullen er nog wel enkele volgen. De bedoeling is dat jullie zelf (of toch de mama en/of papa) het boekske

lezen en weten welke vergadering het is (en toch zeker om hoe laat we jullie verwachten). Jullie leiding is alvast gerust dat het een geweldig jaar gaat worden en we zetten ons ook vollenbak in om dit te bereiken.Wij hopen van jullie allemaal hetzelfde!

Zaterdag 15 September: Startdag

Nu de vakantie gedaan is en het nieuwe jaar zich heeft ingeleid, is het natuurlijk tijd om ons eigen scoutsjaar te beginnen.

Zondag 23 September: Kennismakingsvergadering 10u - 12.30u

Jullie kennen elkaar normaal gezien wel, maar omdat een nieuw jaar ook nieuwe leiding met zich meebrengt, kan een kennismakingsvergadering best wel van pas komen.

Zondag 30 September: Star-Wars-tego 10u - 12.30u

Rebels versus The Empire, Light Side versus Dark Side, Luke versus Vader. Het thema is waarschijnlijk wel duidelijk. Zal The Empire al het Rebel gespuis kunnen verslaan, of lopen de Rebels hun tegenstanders onder de voet?

Zondag 7 Oktober: Leidingsweekend

Helaas geen vergadering vandaag, aangezien jullie leiding het hele jaar dit weekend in elkaar aan het steken is. (en dan kunde ook nog is uitslapen op zondag)

Zondag 14 Oktober: Opruim-/Schildervergadering 10u - 12.30u

Na enkele jaren wordt het wel eens tijd om het lokaal een nieuwe lik verf te geven. Neem zeker kleren mee die vuil/beschilderd mogen worden.

Page 18: Boekske September - Oktober 2012

19

VERKENNERSZondag 21 Oktober: Scoutsspelletjesvergadering 10u - 12.30u

Niets is scoutesker dan nen Dikken berta, ne ninja of een klassiek betogerke. Haal die nostalgie van vroeger terug boven!

Vrijdag 26 Oktober: Halloweenvergadering 19u-21.30u

Wat we vanavond allemaal gaan doen, is nog een verassing. Zorg ervoor dat je zeker met de fiets komt (die liefst in orde is).

Zondag 4 November: Sportvergadering 10u - 12.30u

Na een weekje herfstvakantie is het tijd om die benen nog eens te strekken, het sportbroekske terug uit de kast te vissen en die gigantisch lange witte voetbalsokskes van onder het stof uit te halen.

BelangrijkVergeet niet af te mailen of bellen of sms’en als je niet kan komen. Vragen kunnen via mail beantwoord worden. Zie ook zeker dat je uniform in orde is als je naar de vergaderingen komt (scoutshemd en das). De eerste paar weken zal ook het Winkeltje ter beschikking staan om een nieuwe das aan te schaffen.

Jullie leiding

Kasper, Simon & Raf

Page 19: Boekske September - Oktober 2012

20

Programma jinsJIN

SJins!

Hieronder de info voor de vergaderingen/bijeenkomsten in de eerste 2 maanden van het scoutsjaar. Het kan zijn dat er hier en daar kleine aanpassingen gebeuren, jullie krijgen namelijk inspraak. Hou dus alle communicatiemiddelen in de gaten: brieven, mails, facebook, uw draagbare telefoontoestel, … Dan komt alles wel goed. Soit, we beginnen eraan!:

Zaterdag 1 en Zondag 2 september: JaarmarktDit weekend is het zoals steeds op het eerste weekend van september jaarmarkt. Het zou zeker fijn zijn moesten alle scoutsen de jins eens zien, dus ga eens een pintje drinken op de 85 of een stuk pizza eten bij de 77. Den 30 loopt naar verluid ook ergens rond met een kar om wat reclame te maken, zegt daar ook maar is ne goeien dag tegen, hé.

Zondag 9 september: Gesloten wegens vakantieGeen vergadering aangezien het de laatste verkenner-, gidsen- of giververgadering is bij jullie scouts. En ook een klein beetje geen vergadering omdat de leiding op reis is.

Zaterdag 15 september & Zondag 16 september: OvergangsweekendEen nieuwe tak = overgaan, bij de jins is dit niet anders. De 15de laten we ons zien op terreinen van de 85 en de 16de doen we hetzelfde bij de 77. Neem zeker kleren mee die vuil en nat mogen worden, ge weet ondertussen wel hoe het eraan toe gaat.Naast het overgaan gebruiken we deze 2 scouts-happenings ook om wat geld te verdienen voor ons ongetwijfeld weergaloos buitenlands kamp. Bij den 30 en de 85 verpatsen we pannenkoeken en bij de 77 voorzien we eten en doen we ook de bar. Hoe laat we juist afspreken weten we nog niet helemaal zeker, maar het zal in de voormiddag zijn. Er moet namelijk gerief worden klaargezet en georganiseerd voordat de overgangen zelf beginnen tegen 13u. Meer info volgt!

Vrijdag 21 tot Zondag 23 september: Bam! Jinweekend 1!Waarom een eerste vergadering doen als ge ook met een weekend kunt beginnen? Een weekendbrief volgt. Ruwe info: we vertrekken vrijdagavond en zijn zondag(na)middag terug. Maar als ervaren scouts wisten jullie dat al wel.

Page 20: Boekske September - Oktober 2012

21

Vrijdag 28 September van 17 tot 22u (kan wat uitlopen): OuderavondEen jinjaar is zo belachelijk complex dat we er zelf soms bijna niet meer aan uit kunnen. Om alles toch wat te verduidelijken voor de mammie en de pappie nodigen we ze best even uit in ons lokaal. We koken gezamenlijk een degelijk gerechtje en rond 19u verwelkomen we jullie ouders op een heuse Ouderavond. Zo kunnen we tussen de soep en de patatten met een oerdegelijke powerpoint het jinjaar uit de doeken doen. Achteraf kan er nog wat gepalaverd worden om mekaar wat beter te leren kennen, of om vragen te stellen.

Zondag 30 september: Geen vergaderingDie was er vrijdag al, hé. Tijd om eventjes de batterijen op te laden voor de drukke maand oktober die er aan komt. Uitslapen is een verplichting vandaag.

Zondag 7 oktober van 10 tot 12u30: Pimp my jinlokaal.Booooooob de Bouwer, kunnen wij het maken? Nou! En! Of! Dat nieuwe jinlokaal is allemaal goed en wel, maar het ziet er niet echt uit. Vandaag kalefateren we het helemaal op en maken we er volledig óns lokaal van. Vrijdag 12 oktober ‘s avonds: HousewarmingOmdat we vinden dat iedereen het nieuwe, gerestaureerde jinlokaal eens moet zien, organiseren we er een housewarming! Nodig al uw maten en matinnen uit en we knallen het dak eraf. (Niet letterlijk, anders was de vorige vergadering voor niets. En dat zou lullig zijn.)

Zondag 14 oktober van 10 tot 12u30: ’t Is naar ’t schijnt met politiek en zoOp deze dag wordt de toekomst van onze gemeenten beslist. Een ideale dag dus om je gitaar of ukelele te stemmen, stemmen te horen, of wat je nog maar met stemmen kan bedenken. Om het kort te houden: het grote verkiezingsspel!

Vrijdag 19 oktober heel de dag: Dag (en nacht) van de jeugdbewegingDag van de jeugdbeweging. Ontbijt aan het centraal station. Groot feest in Antwerpen. En misschien nog wel meer. We spreken zeker af! Doe allemaal zeker uw uniform aan naar school en laat een eind zien dat de scouts echt wel de beste jeugdbeweging is.

Zondag 21 oktober van 10 tot 12u30: Just Do It“Scouting, Gewoon Doen!”, aldus luidt het jaarthema. En dat leent zich een pak om een vergadering rond te bouwen. Dus doen we dat gewoon.

JINS

Page 21: Boekske September - Oktober 2012

22

Zondag 28 oktober van 10 tot 18u (?): Partyprep Aangezien het over 3 dagen onze heuse Halloweenparty is in de Blokhut zullen we daar maar al eens wat voorbereidingen treffen. Dat vuile kot eens opruimen en wat slingers hangen kan nooit kwaad. En pompoenen. Massa’s pompoenen.

Woensdag 31 oktober van ??? tot ???u: Jinfuif 1 - HalloweenHalloweenparty @ de blokhut. Nodig al die maten en matinnen van de

Housewarming nog maar eens uit, deze keer gaat het dak van de blokhut eraan (Nu wel echt.). Knaller nummer 2!

Vergeet allemaal zeker niet af te bellen, mailen, smsen, facebooken, postduiven, rooksignaleren enzoverder. Kom ook allen zeker in volledig uniform én met de fiets, tenzij anders vermeld. Of laat iets weten als ge om één of andere reden niet aan ne vélo geraakt, dan passen we daar een mouw aan.

De jinleiding

JINS

Page 22: Boekske September - Oktober 2012

23

Telefoon & E-mailKapoenenleiding [email protected] Stefan Oprea 0495 36 38 33 [email protected] Van Hoof 0486 78 41 73 [email protected] Dierckx 0472 38 22 90 [email protected] Heylen 0495 45 66 24 [email protected] Welpenleiding [email protected] Anthony Verhasselt 0497 27 03 70 [email protected] Naudts 0484 89 46 32 [email protected] De Clerck 0475 68 62 25 [email protected] Meulemans 0498 81 88 72 [email protected] Van Maldeghem 0499 47 43 27 [email protected]

Oud-welpenleiding [email protected]

Liesje D’Hulster 0476 52 91 00 [email protected] Collier 0478 41 38 28 [email protected] Vermeylen 0495 62 31 24 [email protected] Van der Heyden 0494 41 32 57 [email protected] Jongverkennerleiding [email protected] Pepijn Van der Heyden 0495 14 00 52 [email protected] Verelst 0476 52 99 45 [email protected] Brants 0494 67 03 11 [email protected] Verkennerleiding [email protected] Kasper Van Der Heyden 0493 79 15 93 [email protected] Simon Van Hoof 0486 29 70 27 [email protected] Posson 0472 32 19 62 [email protected] Jinleiding [email protected] Jenne Dierckx 0474 53 26 84 [email protected] De ClerckPieter FilletThomas De Clopper Groepsleiding [email protected] Pepijn Van der Heyden 0495 14 00 52 [email protected] Brants 0494 67 03 11 [email protected] Collier 0478 41 38 28 [email protected] Dierckx 0485 16 19 74 [email protected]

Page 23: Boekske September - Oktober 2012

24

Vergeet niet ons groepsnummer te vermelden bij eventuele aankopenA3385S

Page 24: Boekske September - Oktober 2012

25

Wapenmakerij & HandelFirma HERVENS G.

Gediplomeerde Wapenmakers der Luikse School

Keuze van verschillende Scoutsmessen en AccessoiresPillampen van Petzl – Mag-Lite – Streamlight – Black Diamond – Silva

Verscheidene Kompassen en hulpmiddelenKleding van Gelert Outdoor Company - Black Diamond - TrabaldoSchoenen en Botten van Scarpa – Gelert – Le Chameau – Dubarry

En nog een verscheidenheid aan Rugzakken en SlaapzakkenOnderhoud en waterdicht maken met Nikwax

Kijkers en accessoires van Nikon

Voor alle Scoutsleden een directe korting van 10%

Leo Baekelandstraat 3 2650 Edegem België Tel/Fax: 03/449.49.78

Openingsuren: Van 09:00 tot 13:00 en van 14:00 tot 19:00 Zaterdag van 09:00 tot 13:00 Donderdag en zondag gesloten