Body Biz 3 BE 2014

of 28 /28
We zien hem steeds vaker verschijnen in de sportschool, bij de fysio of personal trainer, en ook de spelers van het Nederlands Elftal waren er regelmatig mee te zien tijdens het WK Voetbal: The GRID™. Unlock your body, Release your strength Meijers Fit & Gezond Een uitgave van Body Biz International BV Jaargang 12 nr. 3 - 2014 Editie België Fitness en Wellness Top 2014 Het meetingmoment dat u niet mag missen! Surfset Fitness Europe “a new wave in fitness”

Embed Size (px)

description

Body Biz is hét vakblad voor fitness professionals die hun vak serieus nemen. Maandelijks boordevol nieuws, trends, achtergronden en praktische informatie om de exploitatie van je fitnesscentrum verder te verbeteren en de begeleiding van je leden te optimaliseren. Het richt zich op iedereen die zich beroepsmatig bezighoudt met fitness in Nederland en België. Uitgangspunten daarbij zijn een optimale beroepsuitoefening en een rendabele bedrijfsvoering. Mediapartner EHFA en IHRSA.

Transcript of Body Biz 3 BE 2014

Page 1: Body Biz 3 BE 2014

We zien hem steeds vaker verschijnen in de sportschool, bij de

fysio of personal trainer, en ook de spelers van het Nederlands Elftal

waren er regelmatig mee te zien tijdens het WK Voetbal: The GRID™.

Unlock your body, Release your strength

Meijers Fit & Gezond

Een uitgave van Body Biz International BV • Jaargang 12 • nr. 3 - 2014 • Edit ie België

Fitness en Wellness Top 2014 Het meetingmoment dat u niet mag missen!

Surfset Fitness Europe “a new wave in fitness”

Page 2: Body Biz 3 BE 2014

Onze service is niet kapot te krijgenWij nemen gewoon de telefoon op. Dát is de Matrix Mentaliteit!

De kwaliteit van onze toestellen is goed. Erg goed. Daarom durven we er als enige leverancier in de Benelux drie jaar volledige garantie op te bieden. Maar wat als er toch iets hapert? Geen nood.

Onze gespecialiseerde monteurs zijn zeven dagen per week op de weg. Ook in het week-end! Wij zorgen ervoor dat uw � tnesstoestel binnen uur weer up and running is. Binnen deze drie jaar helemaal gratis* natuurlijk!

Kijk op matrixmembers.nl/referenties waar enthousiaste Matrix-klanten vertellen hoe zij onze service hebben ervaren! Maak kennis met de Matrix Mentaliteit.

matrixmembers.nl/service

* Ja, u leest het goed, dit geldt ook voor: voorrijkosten, arbeidsloon én onderdelen.

18 en 19 september 2014Expo Houten

Wij zijn aanwezig!

MX_BodyBizzNL nr.8.indd 1 06-08-14 13:34

Page 3: Body Biz 3 BE 2014

De Generation Next (geboren tussen eind jaren ’80 en 1995) is opgegroeid met andere referentiekaders dan de veertigers, vijftigers of zelfs zestigers die momenteel aan het roer staan in winkels. Out of the box-denken is niet iets waarmee zij zijn opgegroeid. Maar in feite is het niet meer dan proberen je te identificeren met de manier waarop je (nieuwe) doelgroep redeneert en handelt.

Om ervoor te zorgen dat de klanten hun geld bij jou spenderen zal je ze moeten verleiden. Versier je klant, wees in hem geïnteresseerd en zorg dat hij ook jou boeiend vindt. In de 21ste eeuw zijn lef, eerlijkheid en authenticiteit woest aantrekkelijke eigenschappen. De winkeliers die hier al op inspelen realiseren goede resultaten. Hoe verleid jij klanten om naar jouw fitnesswinkel te komen?

Body Biz is de Stategic Media Partner voor de IHRSA, dus zult u nog veel lezen over het European Congress dat van 16 - 19 oktober plaatsvindt in de Beurs van Berlage.De presentaties worden gehouden door sprekers van binnen en buiten de fitnessbranche met als doelstelling om u uit te dagen en commentaar te geven.

Success by Association!

3

Veel leesplezier,

Ben Verhagen

Uitgever en hoofdredacteur Body BizOrganisator Fitness & Wellness Top Distributeur FitnessvoordeelpasBestuurslid Fitness Organisatie Nederland

VOORWOORD

Bestaat jou winkel nog in 2025?

Beste lezer,

In de retailbranche voorspellen trendforecasters en analisten dat de helft van de winkels in 2025 zal zijn verdwenen. Met de instelling ‘zo hebben we het altijd gedaan en dat ging goed’ ga je het niet redden in de 21ste eeuw.

De klanten willen sfeer. Beleving. Voelbare passie. Kundig advies.

AGENDATIP: : DE FITNESSVAKBEURS VIND PLAATS OP 18 EN 19 SEPTEMBER IN EXPO HOUTEN (LANGS DE A27)

Page 4: Body Biz 3 BE 2014

4

Inhoud nr. 3 - 2014

Meijers Fit & GezondOp 18 en 19 september staat de Fitness & Wellness Top op de agenda en ook dit jaar zal Meijers Fit en Gezond zal hier weer aanwezig. zijn om de laatste trends te presenteren. 09

De beleving van Virtual FitnessVirtual Fitness: een trend die in snel tempo de fitnessbranche verovert. er bestaat zowel enthousiasme als argwaan onder ondernemers. Is het wel geschikt voor echte serviceclubs of alleen voor budgetketens? tijdens een presentatie in de “Virtual Fitness experience” bij First Impression liet Virtual training concepts de ontwikkelingen, kansen en uitdagingen van het nieuwe fenomeen zien.

Medical Personal TrainerHet Heart Rate System, registratie van de hartslag door middel van Polar Team² System

14 19

06

Het meetingmoment dat u niet mag missen!Een mix van toonaangevende merken en verrassende nieuwkomers, de mogelijkheid om te netwerken en interessante demonstraties: Fitness en Wellness Top 2014 heeft het allemaal. Op 18 en 19 september is het weer zover. Professionals in de fitnessindustrie die op de hoogte willen blijven van alle ontwikkelingen, mogen op dit evenement zeker niet ontbreken.

Page 5: Body Biz 3 BE 2014

5

Een uitgave van

Kasteelstraat 16, Heijen

Postbus 178, 6590 AD Gennep Nederland

Tel.: 0031(0)485 - 513316 / 518983

Fax: 0485 - 51 84 61

[email protected] • www.bodybiz.be

Uitgever

Ben Verhagen

Algemeen redacteur

Anne de Haan, Ben Verhagen,

Cathelijne Cras, Jeroen Gerats

Advertenties

Jeroen Gerats

Exploitatie

Ben Verhagen

Tel.: 0031(0)485 - 513316 / 518983

Vormgeving

Body Biz® International BV, Tanja Hubbers

Druk

Boumans & Verhagen,

Heijen Nederland

Abonnementen kunnen op elk gewenst

tijdstip ingaan. Alle abonnementen lopen tot

1 januari en worden automatisch verlengd,

tenzij de abonnee uiterlijk voor 1 november

van het lopende abonnementsjaar schriftelijk

opzegt.

De abonnementsprijs bedraagt

voor België: Euro 79,-

Copyrights

Het auteursrecht op de in dit tijdschrift verschenen

artikelen wordt door de uitgever voorbehouden.

Vermenigvuldiging van redactie, in welke vorm

dan ook is zonder schriftelijke toestemming van

de uitgever niet toegestaan.

Uitgeverij Body Biz® International BV,

en de bij deze uitgave betrokken redactie en

medewerkers aanvaarden geen aansprakelijkheid

voor mogelijke gevolgen die zouden kunnen

voortvloeien uit het gebruik van de in deze

uitgave opgenomen informatie.

En verder...Voorwoord 03Life Fitness PT 17Greinwalder & Partner

Marketing Services 25

SURFSET Fitnesseen oorspronkelijk Amerikaans fitness concept voor groepslessen geïnspireerd door een van de meest atletische en snelst groeiende sporten ter wereld: surfen. 22

INHOUD

Volop innovatie op de Life Fitness standLife Fitness is op donderdag 18 en vrijdag 19 september wederom aanwezig met eenstand op de Fitness & Wellness Top. Dit jaar is de Expo in Houten het decor voor alweer de vierde editie van deze vakbeurs. De beurs gaat dus weer terug naar Houten waar vroeger ook de Fitness vakdagen plaats vonden.

13

Page 6: Body Biz 3 BE 2014

6

De komende editie van de Fitness en Wellness Top is er weer één om naar uit te kijken. De organisatie heeft gekozen voor de nieuwe locatie Expo Houten, om de beurs naar een nog hoger niveau te kunnen tillen. Patrick van Brienen van de The Exhibition Company en

Ben Verhagen van Body Biz leggen uit: “Deze locatie ligt centraal in Nederland en is heel goed bereikbaar. De Expo ligt langs de snel-weg en je kunt er gratis parkeren. Dit maakt de beurs een stuk toegankelijker; je loopt zo van de parkeerplaats de beursvloer op.”

‘De branche ziet het belang in van deze beurs’

iedereen die vooraf kaarten bestelt, mag gratis naar binnen. Daardoor kunnen ondernemers en sportschoolhouders er eenvoudiger voor kiezen om meerdere instructeurs of andere werknemers mee te nemen, om gezamenlijk de beurs te bezoeken.

TOOnaangevendDe deelnemerslijst van Fitness en Wellness Top 2014 ziet er veelbelovend uit. Ben licht een tipje van de sluier op. “Naast een aantal franchiseketens zijn eigenlijk alle toonaan-gevende bedrijven aanwezig. Naast deze toonaangevende bedrijven in ons vakgebied zijn er daarnaast er ook een aantal nieuw-komers.” Het aantal exposanten groeit ieder jaar, net zoals het aantal bezoekers. Patrick: “We hebben nu veel meer deelnemers dan

een mix van toonaangevende merken en verrassende nieuwkomers, de mogelijkheid om

te netwerken en interessante demonstraties: fitness en Wellness Top 2014 heeft het

allemaal. Op 18 en 19 september is het weer zover. professionals in de fitnessindustrie

die op de hoogte willen blijven van alle ontwikkelingen, mogen op dit evenement zeker niet

ontbreken.

fitness en Wellness Top 2014 - 18 en 19 september

het meetingmoment dat u niet mag missen!

FiTNEss & WEllNEss ToP 2014

Page 7: Body Biz 3 BE 2014

vorig jaar, het is echt weer een stap voor-waarts. Naast veel verschillende stands zijn er ook demonstraties en lezingen door mensen die echt verstand hebben van de markt.” Voor meer info kijk op pagina 11 in deze editie en/of ga voor inschrijving naar fwtop.nl

TrendsWie wil weten wat er de komende jaren te gebeuren staat in fitnessland, mag de Fitness en Wellness Top 2014 zeker niet overslaan. Het evenement geeft, zoals ieder jaar, een zeer compleet beeld van de markt en de trends. “Virtual fitness, multifunctionele trainingszones en nog veel meer: alle noviteiten zijn op de beurs te vinden”, zegt Ben. “Als je wilt weten wat er de komende twee, drie jaar gaat gebeuren, moet je zeker komen kijken.”

OverzichTelijkDe locatie is niet de enige verandering. De organisatie vindt vernieuwing belangrijk en heeft daar dit jaar weer op ingespeeld. Patrick: “De beursvloer is bijvoorbeeld stukken overzichtelijker ingedeeld en is meer van deze tijd. Het is compact en overzichtelijk, het draait echt om kwaliteit. De focus ligt echt op fitness en wellness, de kern uit die branches is aanwezig.”

Body Biz en de The Exhibition Company hebben een gezamenlijke missie met dit evenement: het verenigen van de branche. “We denken puur aan de branche en wilden de beurs voor iedereen betaalbaar houden. Daar krijgen we al jaren enthousiaste reacties op. De branche ziet het belang in van deze beurs.”

7

WilT u graTis kaarTen aanvragen? Ga dan naar www.fwtop.nl. Bij vragen kunt u contact opnemen met Body Biz (0485 513316 of [email protected]) of The Exhibition Company (030 6666 358 of [email protected]).

FiTNEss & WEllNEss ToP 2014

infOrmaTie f&W TOp 2014

‘Alle trends, vind je hier’

eigen kOersHet evenement voor de fitness- en wellness-branche blijft maar groeien en wordt steeds succesvoller. Patrick heeft daar wel een verklaring voor. “We hebben vanaf jaar één onze eigen koers aangehouden. We hebben doorgezet en iedereen kansen gegeven, ondanks tegenslagen. We hadden een plan en een visie en daar zijn we niet vanaf geweken. Dit concept staat als een huis en zal naar verwachting alleen maar verder groeien.”

WaardevOlle dag De basis van Fitness en Wellness Top 2014 ligt in een kwalitatief goede exposantenlijst en een prettige locatie. Ben: “Het programma heeft gewoon een goede inhoud, waardoor het een hele waardevolle dag is. Bovendien is het helemaal gratis als je vooraf kaarten bestelt. Aan de kassa kosten de kaarten 20 euro, dus het is wel de moeite waard om ze nu alvast te bestellen. Het is gewoon een gemiste kans als je niet komt!”

inspiraTieVeel ondernemers zijn in deze tijd op zoek naar hun onderscheidend vermogen. op de Fitness en Wellness Top 2014 kunnen zij zich laten inspireren en op zoek gaan naar iets dat hen echt anders maakt dan de concurrentie. “Bezoekers zien hier noviteiten en niches waar je niet dagelijks mee in aan-raking komt”, zegt Patrick. “Alles wat hot is, vind je hier. Als professional moet je daar eigenlijk gewoon bij zijn. Want gaat jouw concurrent wel en jij niet, dan heb je al een nadeel ten opzichte van hem.” ook netwer-ken is een belangrijk onderdeel van de beurs. Ben: “Fitness en Wellness Top is echt een meetingpoint voor mensen uit de hele branche.”

Page 8: Body Biz 3 BE 2014

Beleving door techniek

www.overdevest-audio.nl

Overdevest Audiovisueel

Curieweg 28 | 2408 BZ Alphen a/d Rijn | T 0172 441 498 | [email protected]

GELUID | VERLICHTING | BEELD | GEUR | AKOESTIEK | PROJECTEN | GELUIDSMETINGEN

20 JAAROverdevestAudiovisueel1994 - 2014

Page 9: Body Biz 3 BE 2014

Meijers Fit & Gezond klaar voor F&W Top

9

Op 18 en 19 september staat de Fitness & Wellness Top op de agenda en ook dit jaar zal

Meijers Fit en Gezond zal hier weer aanwezig zijn om de laatste trends op het gebied van

functionele training te presenteren. Omdat de F&W Top elk jaar verder groeit, groeit ook

onze stand elk jaar een beetje mee. Dit jaar is er een “functional playground” van 90m2,

waar ons team van trainers gedurende de hele dag demonstraties weggeven met de

nieuwste functionele trainingsmaterialen.

NEW ARRIVALSMet trots presenteren wij u een aantal nieuwe producten die u gezien moet hebben, waaronder de BOSU Elite! De “new arrivals” van dit jaar zijn:

BOSU® ELITEDe BOSU Elite is de sterkste, meest duurza-me balance trainer ooit gemaakt. De BOSU Elite heeft een hardere, compactere bolle kant met betere grip, die hem geschikter maakt voor zware krachttraining en uitda-gende nieuwe oefeningen.

THE SURGE ™The Surge is een training tool dat gebruik maakt van water om een dynamische vorm van weerstand te creëren. De natuurlijke verplaatsing van het water in de Surge cre-eert onvoorspelbare bewegingen, waardoor het lichaam wordt uitgedaagd om de ge-wrichten te stabiliseren bij elke beweging. Elke “traditionele” barbell oefening wordt met The Surge een totaal andere ervaring.

HYPERWEAR® SANDROPEDe SandRope geeft je de voordelen van een “high intensity” battle rope training, maar neemt minder ruimte in beslag, heeft geen ankerpunt nodig en geeft een veel grotere variëteit aan oefeningen! De SandRope™ is een neoprenen hoes gevuld met zand dat zich in de hoes kan verplaatsen. Waar een normale “heavy” battle rope een lengte van 15 tot 20 meter heeft, in beslag neemt, is de SandRope™ met een lengte van slechts 3 meter ideaal voor kleinere ruimtes!

STROOPS® FUNCTIONAL PERFORMANCE PAKKETHet Stroops Functional Performance (SFP) pakket biedt een totaaloplossing voor functionele, prestatiegerichte personal training. Met een combinatie van elastische weerstandsbanden en accessoires voor benen en armen kunnen met de SFP Kit verschillende tools worden gecreëerd, voor krachttraining, agility en total body power training.

F&W WORKOUT IN DE CORE POWER APPSpeciaal voor bezoekers van de F&W Top bieden wij een aantal GRATIS WORKOUT aan in de Core Power App. De oefeningen die tijdens de demonstraties voorbij komen kunnen direct worden gedownload op uw smartphone of tablet.

BEURSAANBIEDINGEN

De beursaanbiedingen zullen binnen-

kort bekend worden gemaakt op

onze website www.meijers.com.

MEIJERS FIT & GEZOND

Page 10: Body Biz 3 BE 2014

HOUTENFW TOP 2014

18 en 19 septemberROTTERDAM

Gratis entree met code: FIT14

2014

Verhuizing!Verhuizing!Vanaf 18 september is Expo Houten ons nieuwe adres

Page 11: Body Biz 3 BE 2014

Gratis entree met code: FIT14

18 & 19september

Houten

2014Verhuizing!

Page 12: Body Biz 3 BE 2014

www.diatso.nlDIATSO Kryptonstraat 33 6718 WR Ede T +31(0)318 830 265 [email protected]

Digital Atmospheric Solutions

De audiovisuele specialist

Als de audiovisuele specialist voor defitness & health weten wij als geen anderdat kwaliteit, betrouwbaarheid en branche gerelateerde oplossingen voor u belangrijk zijn. Of het nu gaat om de enige echt zweetbestendige headset, maatwerk LED oplossingen of om de totale AV- inrichting van uw centrum. Wij hebben de kennis en ervaring om u hierin te adviseren. Laat u verassen dooronze visie en klantgericht denken.

DIATSO DARWINSTRAAT 25 6718 XR EDE T +31 (0) 318 830 265 [email protected]

Page 13: Body Biz 3 BE 2014

Volop innovatie op de Life Fitness stand

13

Life Fitness is op donderdag 18 en vrijdag

19 september wederom aanwezig met een

stand op de Fitness & Wellness Top. Dit

jaar is de Expo in Houten het decor voor

alweer de vierde editie van deze vakbeurs.

De beurs gaat dus weer terug naar Houten

waar vroeger ook de Fitness vakdagen

plaats vonden.

Met maar liefst vijf nieuwe productintroduc-ties is er genoeg te zien op de stand van Life Fitness. De Synrgy Bluesky heeft dit jaar de primeur. Deze outdoorversie van de populaire Synrgy360 is voor het eerst te zien in Nederland op de Life Fitness stand in Houten. Dit geldt ook voor de twee nieuwste cardiobewegingen in de Elevation lijn: de Flexstrider, een cross-trainer met variabele paslengte en de PowerMill, de traploper voorzien van een motor. Daarnaast wordt ook de nieuwe premium selectorized krachtlijn Insignia Series, een combinatie van mooi design en bewezen biomechanica, getoond.

“De Fitness & Wellness Top biedt ons, naast de FIBO in Duitsland, een extra gelegenheid in het jaar om onze innovaties te tonen. Het evenement is de laatste jaren qua deelne-mers en bezoekers flink gegroeid en een must voor ondernemers om te bezoeken.” aldus Herman Bakker, Country Manager van Life Fitness Benelux.

Toegangskaarten zijn gratis te bestellen via www.fwtop.nl. Wij verwelkomen u graag op 18 of 19 september op de Life Fitness stand in Houten.

www.lifefitness.nl

LIFE FITNESS

Page 14: Body Biz 3 BE 2014

14

Virtual Fitness: een trend die in snel tempo de fitnessbranche verovert. er bestaat

zowel enthousiasme als argwaan onder ondernemers. Is het wel geschikt voor echte

serviceclubs of alleen voor budgetketens? tijdens een presentatie in de “Virtual Fitness

experience” bij First Impression liet Virtual training concepts de ontwikkelingen, kansen

en uitdagingen van het nieuwe fenomeen zien.

De beleving van Virtual Fitness

Virtual Training Concepts werkt op het gebied van virtuele groepslessen samen met met ClubJoy en XCO sports Company. Voor het plannen en afspelen van de virtuele lesprogramma’s hebben zij gekozen voor de Virtual Fitness Player van First impression. VTC heeft een aantal sportschoolhouders en branchegenoten uitgenodigd voor een presentatie om hun bevindingen en plannen kenbaar te maken. Marc neijland, directeur van VTC, trapt de bijeenkomst af.

Marc vertelt hoe de partijen op het idee zijn gekomen van Virtual Fitness. “Veel sport-scholen hebben meerdere groepszalen die een groot gedeelte van de dag leeg staan, omdat het dan niet zo druk is. Door eenvirtuele groepsles te geven, kun je mensen ook op andere tijden groepslessen laten volgen.” Zo’n zaal wordt ingericht met mini-maal een scherm, een geluidssysteem en een mediaplayer. Hiermee kunnen vervolgens verschillende soorten groepslessen vertoond

‘De virtuele docent is echt een topper die de deelnemers op zijn

manier coacht’

worden. De sportschoolhouder bepaalt zelf wanneer welke les wanneer wordt gegeven. Op het scherm verschijnt een instructeur die aanwijzingen geeft, de deelnemers enthousiasmeert en op bepaalde momenten een korte pauze inlast.

kAnsenVirtual Fitness biedt diverse voordelen en kansen voor ondernemers, legt Marc uit. “Het is een manier om ook op de rustige uren groepslessen aan te kunnen bieden. Je maakt meer gebruik van kostbare vierkante meters die anders veel minder gebruikt worden.” Mensen die een live groepsles een keer niet kunnen volgen, zouden ‘m op deze manier virtueel kunnen inhalen. Een ander voordeel is de gebruiksvriendelijke online beheeromgeving, ontwikkeld door First impression. in dit systeem kan de sport-schoolhouder eenvoudig zelf een planning maken.

GeVArenZoals bij elke nieuwe trend bestaat er over Virtual Fitness ook scepsis. “Veel mensen

ViRTUaL FiTnEss

Page 15: Body Biz 3 BE 2014

zijn bang dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Dat er bijvoorbeeld een gebrek is aan coaching of dat de techniek niet goed werkt. Ook stellen sportschoolhouders de

15

‘De techniek moet goed

werken, anders is de beleving meteen weg’

vraag: ‘Budgetketens moeten het van dit soort dingen hebben, dus hoe kunnen wij ons nog onderscheiden als we dit ook gaan aan-bieden?’.” Marc begrijpt deze bezwaren, maar weerlegt ze ook meteen. “De virtuele docent is echt een topper die de deelnemers op zijn manier coacht. Er staat ook veel informatie in beeld over de intensiteit van de training en het calorieverbruik. De techniek moet natuurlijk wel goed werken, anders is de beleving meteen weg. Dit systeem werkt uitstekend.”

InstructeursDe instructeur is heel belangrijk tijdens de lessen, weten de aanwezige sportschool-houders. Hoe gaat de virtuele docent dit opvangen? “De instructeur is inderdaad een belangrijke animator”, zegt Marc. “Gelukkig zijn onze virtuele docenten ook heel goed en enthousiast.” Uit een voorbeeldfilmpje blijkt dat inderdaad te kloppen. Een instructeur op een spinningfiets zweept de deelnemers op, net zoals een virtuele yogadocente. “Bovendien kunnen de virtuele en de echte docent elkaar ook versterken. Terwijl de echte instructeur iets uitlegt of rondloopt in de zaal, gaat de virtuele op de achtergrond door met de les.”

Linker Rottekade 3203031 WB Rotterdam

010 - 760 23 00www.virtualtrainingconcepts.nl

ViRTUaL FiTnEss

soorten lessenOp dit moment zijn er zes verschillende soorten lessen beschikbaar: Cycle, Power, Yoga, Dance, Xcore Virtual en Burn Virtual. Men kan ervoor kiezen om één soort les af te nemen, maar ook meerdere. VTC werkt met abonnementen. De ondernemer sluit een licentie af voor het systeem en betaalt daar-naast maandelijkse kosten voor het lespakket. Wie alle lessen afneemt, krijgt korting.

technIekVirtual Fitness staat of valt met de techniek. Koen Wouters, salesmanager bij First impression, vertelt de aanwezigen meer over het systeem achter Virtual Fitness. “Het uitgangspunt bij de ontwikkeling was: het systeem moet altijd functioneren. Je wilt als ondernemer niet met dvd’s of een streaming oplossing werken, want dat is niet betrouwbaar. Daarom hebben we de Virtual Fitness Player ontwikkeld: een systeem waar je als ondernemer mee vooruit kunt. Het is namelijk een open platform . Dat houdt in: als je lessen van een andere aanbieder wilt afnemen, zijn ook die heel gemakkelijk op dit systeem af te spelen.” De aansturing van alle beeld-, geluid- en lichtapparatuur gebeurt volledig automatisch, waardoor een optimale beleving in de ruimte kan worden gecreëerd. “De virtuele lesprogramma’s worden aange-vuld met de weergave van narrowcasting-berichten in de eigen huisstijl, oftewel het tonen van mededelingen aan leden, het laatste nieuws of juist reclames om de maandelijkse kosten weer wat terug te verdienen.” in de online beheeromgeving kan men gemakkelijk zelf de berichten beheren en de live en virtuele lessen inplannen.

Virtual Training Concepts

Page 16: Body Biz 3 BE 2014

adv body bizz.pdf 1 8/10/12 08:56

H A N Z E W E G 1 7 I 3 7 7 1 N G B A R N E V E L D I T E L ( 0 3 4 2 ) 4 2 7 0 4 2 I W W W . I N T E R H I V A . N L

Kwaliteit hoeft niet duur te zijnEn dus kiest u voor een leverancier

die al 37 jaar zelf de beste zwem-

baden, spa’s en zonnebanken naar

Nederland haalt, een eigen techni-

sche dienst heeft en alles weet van

installatie, gebruik en onderhoud. Een

leverancier die alle technische pro-

ducten en accessoires op voorraad

heeft, maar ook thuis is in maatwerk

en grotere projecten. En daarbij hou-

den we de kosten scherp in de gaten,

zodat luxe binnen ieders bereik komt.

Interhiva ontwerpt, ontwikkelt, installeert

en realiseert wellnessprojecten voor

bedrijven en particulieren.

BEAUTY - WELLNESS - BODY SHAPING - HEALTH

BEAUTY &WELLNESS

body bizz 13-05-2011 09:54 Pagina 1

Vul de antwoordkaart in en profiteer van onze aanbieding!!

� � �

A.L.F. International BV

AI RCON DITION E RS VOOR E E N H E E RLIJ KFRI S E N E N E RGI E K W E RKKLI MAAT!

Aantrekkelijke

lease

tarieven!

ALF antwoordkaart_90x130:Opmaak 1 09-02-2009 16:58 Pagin

Smart-Television

Communiceer met schermen !Met Smart-Television narrowcasting zijn uw leden

altijd op de hoogte.

Op schermen in uw sportcentrum toont u : - Foto's - Nieuws - Korte filmpjes - Tickers - Reclame (= meer omzet voor u!)

www.smart-television.nlTel. 0172 - 419346

Smart-Television is een product van Comensis - Alphen a/d Rijn - [email protected]

N A R R OW C A S T I N G

STABIELframe voor extra comfort.

MAKKELIJKte verplaatsen d.m.v. gelagerde transportwieltjes.

ZADEL traploos verticaal en horizontaal verstelbaar.

DUBBEL pedaalgeschikt voor normaal gebruik en SPD.

BESCHERMKAPJEtegen zweet en voorkomt roestvorming.

MULTIFUNCTIONEEL stuur traploos verstelbaar.

24 KGstalen vliegwiel.

MULTI RIEM aandrijving.

GEGALVANISEERDvoor lak afwerking.

VERSTELBARE pootjes.

4 LAGERS op iedere as.

Quinn Sports - Vissedijk 5 - 7602 CN Almelo - Tel. +31 (0)546 493 916 - Fax +31 (0)546 493 951

www.quinn-sports.nl - [email protected]

Zie ook www.quinn-sports.nl

QUINN BIKEDe indoorcycle voor elk �tnesscentrum

Quinn Sports presenteert met trots denieuwe ‘Quinn Bike’ de ultieme indoor cycle voor ieder �tnesscentrum. Dankzij de vele verbeteringen en innovaties is

de nieuwe ‘Quinn Bike’ een klasse apart. Door het gebruik van de beste materialen,

vakmanschap en jaren lange ervaring durven wij een garantie van maar liefst

twee jaar te geven. Dat topkwaliteit ook betaalbaar kan zijn bewijst Quinn Sports met een zeer gunstige introductie prijs

van € 795,- excl. BTW

NIEUW

OERDEGELIJKE HANGSLOTEN!SPECIALE SLOTEN VOOR LOCKERS VAN

FITNESSCENTRA, SAUNAʼS, ZWEMBADEN ETC.

240 - 480 stuks € 1.85 p/st481 - 960 stuks € 1.75 p/st961 of meer € 1.55 p/st

240 - 480 stuks € 2.30 p/st481 - 960 stuks € 2.20 p/st961 of meer € 2.00 p/st

RISR.NL / Bolder 6 / 6582BZ / Heumen / www.riszr.nl / [email protected] / Tel: 06 53 46 20 15

www.riszr.nl

Sloten:Opmaak 1 11-09-2007 12:29 Pagina 1

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

TRX® Suspension Trainer™ BOSU® Balance Trainer BOSU® Ballast™ Ball FLOWIN® Friction Trainer™

Functional Training Zone

- Kokkelertstraat 6 - 6116 AR Roosteren - Tel. 046-449 6100 - www.meijers.com - [email protected]

www.corepower.nl CORE POWER

introductiedag vrijdag 17 februari

Ontvang korting op een aeroSling Elite!

gamma; met munt en kaart bediening

MULTIFUNCTIONEEL LOCKR

OCS CODE SLOTdigitaal slot

Ojmar BeneluxKempenlaan, 153140 KeerbergenT. + 32 15517132F. + 32 [email protected]

OTS TRANSPONDER SLOTDe referentie in de sector

LOCKR HASPGepatenteerd klinkslotLOCKR

VERTROUW OP DE TOONAANGEVENDE FABRIKANT

> EXPERT IN SLOTEN VOOR AL UW LOCKERS> RFID OPLOSSINGEN> DIGITALE OPLOSSINGEN> EXTRA INKOMSTEN EN CONTROLE

Page 17: Body Biz 3 BE 2014

17

INTERNATIONALE JURYIn de maand juli kan iedereen zijn of haar favoriete ‘PT-er’ nomineren voor de award. De inschrijving voor de nominaties sluit op 31 juli 2014. Als je personal trainer bent, mag je ook jezelf opgeven. Uiteraard dien je een nominatie waardig te zijn. Jij, of je fans, dienen dit te verwoorden middels een heldere uiteenzetting over jouw de visie als personal trainer, je inzet voor de klanten en je streven naar een steeds hoger kennisniveau. Ook werkervaring, het aantal tevreden klanten en

Life Fitness op zoek naar de beste Personal Trainer wereldwijd Ben jij als professional gepassioneerd bezig met het vak van personal trainer? En durf jij een internationale krachtmeting aan met andere pro’s? Geef je dan zo snel mogelijk op voor de Personal Trainer To Watch award van Life Fitness. Uiteraard mogen ook enthousiaste fans of klanten jou nomineren! Het doel van de Personal Trainer To Watch award is het vak van professionele personal trainers wereldwijd op de kaart te zetten en aandacht te vragen voor hun onmisbare bijdrage aan een gezondere samenleving.

eventuele andere onderscheidingen tellen mee.De internationale PTTW award wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. Vorig jaar namen ruim 1500 personal trainers uit 43 landen deel aan de voorinschrijving. De uiteindelijke winnares van 2013 was Kim Ingleby uit Groot-Brittannië. Zij zit dit jaar in de jury, evenals andere kopstukken uit de internationale fitnessbranche zoals Richard Beddie, voorzitter van de International Confederation of Registers for Exercise Professionals (ICREPs) en CEO van Fitness New Zealand; Chris Clawson, directeur van Life Fitness en Alexis Batrakoulis van de Standards Council of EuropeActive. Voor de PTTW award kiest de internationale vakjury ook dit jaar weer 10 genomineerden. Deze 10, waaronder wellicht jouw favoriete ‘PT’, strijden in het najaar in de finale om de hoogste eer. De opdracht is een training te creëren en uit te voeren gericht op het nieuwste trainings-systeem van Life Fitness, de Synrgy360.

VAKMENSEN“Voor de nominaties hebben we echte vak-mensen op het oog, met een duidelijke visie

en missie, inspirerende voorbeelden. Ze moeten niet alleen een gezondere leefstijl promoten maar ook zorgen voor daadwerkelijke resul-taten. Ze stemmen hun trainingsactiviteiten af op de individuele behoeften en karakters van de klanten en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe inzichten. Uiteraard hebben ze zelf de nieuwste trainingstechnieken onder de knie en streven ze voortdurend naar ver-betering,” aldus Herman Bakker, Country Manager van Life Fitness Benelux.

De winnaar van de hoofdprijs ontvangt niet alleen de internationale Personal Trainer to Watch award, maar ook een geldbedrag voor zijn of haar trainingsstudio (te weten 5.000,-- dollar), educatie via de Life Fitness Academy, een lidmaatschap voor 1 jaar bij PTontheNet en internationale publiciteit.

VOORINSCHRIJVINGVoor het opgeven van kandidaten voor de Personal Trainer To Watch award en het officiële wedstrijdreglement, ga naar: www.LifeFitness.nl/PTTW. De voorinschrijving eindigt op 31 juli 2014.

Life Fitness inspireert Vakmanschap, innovatie en inspiratie staan centraal bij de Personal Trainer To Watch award 2014. Initiatiefnemer van de PTTW award is Life Fitness. Life Fitness is wereldwijd marktleider op het gebied van innovatieve fitnessapparatuur. Met de Synrgy360 en vooral de meest recente variant voor outdoortrainingen, de Synrgy Blue Sky, haakt Life Fitness in op de nieuwste trend in de fitnessbranche: small group training voor het verbeteren van onder meer conditie en kracht. Dat gebeurt onder leiding van professionele en bezielende instructeurs die veelal ook professionele personal trainers zijn. Voor meer informatie over Life Fitness zie: www.lifefitness.nl

LIFE FITNESS

Page 18: Body Biz 3 BE 2014

OOK SYNRGY BLUESKY IS OP DE FITNESS & WELLNESS

TOP TE ZIEN!

BRONNEN: American College of Sports Medicine; Leisure-net Solutions Ltd.; Journal of Environmental Psychology, R.M. Ryan et al.; Environmental Science & Technology, Peninsula College of Medicine and Dentistry

NAAR BUITEN!

WAAROM BUITEN?

SYNRGY BLUESKY

SYNRGY BLUESKY PAST BIJ

12 VAN DE 20TOPTRENDS IN FITNESS

MEER PLEZIER EN MEER TEVREDEN KLANTEN

MEER ZONLICHT, EEN BETER HUMEUR EN MEER

VITAMINE D

TRAININGEN IN DE BUITENLUCHT WORDEN

VAKER HERHAALD

20 MINUTEN IN DE BUITENLUCHT GEEFT EEN

VITALER GEVOEL

WIL GRAAG BUITEN KUNNEN SPORTEN44% 46m2 EXTRA TRAININGS -

RUIMTE VOOR UW CLUB

EEN GOED ZICHTBARE SYNRGY BLUESKY TREKT NIEUWE LEDEN EN IS EEN PERFECTE AANVULLING OP SMALL GROUP TRAININGEN

HIGH-INTENSITY INTERVAL TRAINING

BODY WEIGHTTRAINING

STRENGTHTRAINING

EXERCISE &WEIGHT LOSS

PERSONALTRAINING

FITNESS PROGRAMSFOR ADULTS

FUNCTIONALFITNESS

GROUP PERSONALTRAINING

CORETRAINING

OUTDOORACTIVITIES

CIRCUITTRAINING

BOOTCAMP

Page 19: Body Biz 3 BE 2014

19

Door Toine en Evert van de Goolberg www.toinevandegoolberg.nl Foto’s: www.feyenoordtraining.nl

Medical Personal Trainer

SamenvattingIntoenemendematewordterzowelbinnendegezondheidszorg,fitnesstrainingenwedstrijdsportgebruikgemaaktvanhartslag-registraties.eensimpeleborstbandmeteenhorlogeofeenhightechsysteem,waarbijonlineeengeheelteamophetveldkanwordengevolgd.Beidemethodenzijn,indienerduidelijkheidisoverdeinterpretatiesvandegegevens,zeerwaardevolenvooraleigentijds.Zonderdezegegevensiscardiotraininganno2013notdone.

Indeeredivisie,bijFeyenoord,wordterdoorgaansdooronséénmaalperweekeenintensievevoetbalconditietraininguitgevoerd.Bijuitstekgeschikthiervoorzijndegroteenkleinepartijen.erkan,metbehulpvanhartslagregistratiemethetPolarTeam2System,ruiméénuurnadetrainingeenindividueleverslagleggingoverallespelerswordenaangebodenaandetrainers.Defysieketrainerishierinleidend.erkandandirecteenplanwordengetrokkenvoordevolgendetraining,aldannietdaagserna.

Verwachting van de hoofdtrainerDetrainingsstafverwachteenbetrouwbareverslagleggingvanhoeallespelersdezetrainingsvormendoorstaan.Defysieketrainerzorgtinzijnverslagleggingvooreenindividueleanalysevandevolgendeaspecten:1.Behoudtdespelerzijnintensiteittijdensalleherhalingen2.HersteltdespelernaelkeherhalingenofserievoldoendeOmopbovenstaandevrageneenantwoordtegeven,wordthethart-slagdiagramperspelergemaaktenbeoordeeld.Deintensiteitvandetrainingwordtafgelezenaandegemiddeldehoogtevandehart-frequentie(Hf)tijdensdeinspanning.Bijdestartvandegrotepartijzaldehartfrequentiesneltoenemenengezienhetexplosievekaraktervandezetrainingsvormeindigenbovendeanaerobedrempel.Degemiddeldehart-frequentiebijdezepartijvormendientteliggentussen83%en92%vandeindividueleHfmax.Dezegrenzenzijngebaseerdopdepraktijkervaringenvan3jaarmetenvanhart-frequentieindezesetting.Vanbelangisdatdehartfrequentievaneenspelernaeenaantalherhalingen‘onderdrukkomttestaan’.HetpercentagevanHfmaxwaarophijwerktzaltijdensdepartijen(iets)toenemen.Despelerherstelddan‘welvoldoende’indekorterusttussendepartijen,maarertreedtlangzamerhandwelenigevermoeidheidopdiezichuitineenhogerehartfrequentie.HetpercentagevanHfmaxtijdenseenpartijkanookafnemenalsdespelerdepoweroutputnietmeerkanleveren(o.a.doorneuro-musculairevermoeidheid).Datiseventueeleenredenomeenspeler‘eruittehalen’.

Dag5-moduul5A+5BHeartRateSystem(HRS©)

HetHeartRateSystem,registratievandehartslagdoormiddelvanPolarTeam²System

Infiguur1zienweindeindividuelehartfrequentiecurvevanallereersthet‘voorprogramma’zoalswarming-up,passentrapvormeneenaantalsprintsmetonvolledigepauze.Vervolgenszienwe4x5½minuutgrotepartijen.Dedaarbijbehorendegetallen(Hfgemiddeldenherstelpols)zienweintabel1.

Figuur 1Training Session Report11/16/2011 - voetbal 10:20 AM-12:01 PM

Partijen

De concrete Hfwaarden van speler die in de figuren en tabellen wordt beschreven zijn:Hfmax(100%) =194slagen/minuut(individuelemaximale hartfrequentie)HRAD(90%) =173slagen/minuut(Hf-anaerobedrempel)HRrust =52slagen/minuut,rechtopzittendgemeten

meDIcALPeRSONALTRAINeR

Page 20: Body Biz 3 BE 2014

20

Tabel 1 Het Intensiteitverloop bij de 4 series voetbal

Tabel 2 Herstelwaarden

23 Sekou CisseMax HF: 194

01:21:06 8543 %

14373 %

19097 %

1088100.0 %

180100.0 %

00:23:3029.0 %

00:20:2125.1 %

00:08:3210.5 %

00:11:0313.6 %

00:21:5727.1 %

00:19:1323.7 %

Fase01:05:14-01:09:41

00:04:27 14474 %

17389 %

18695 %

817.4 %

1910.6 %

00:02:3457.9 %

00:02:1851.9 %

00:01:3335.1 %

00:00:3613.0 %

00:00:000.0 %

00:00:000.0 %

Fase01:11:45-01:17:16

00:05:31 13670 %

17891 %

19097 %

1069.7 %

2513.9 %

00:04:4184.9 %

00:03:5871.9 %

00:01:1121.5 %

00:00:226.5 %

00:00:000.1 %

00:00:000.0 %

Fase01:19:34-01:26:06

00:06:31 16987 %

18193 %

18796 %

12911.9 %

3117.2 %

00:06:0994.5 %

00:05:4187.2 %

00:00:5012.8 %

00:00:000.0 %

00:00:000.0 %

00:00:000.0 %

Fase01:30:42-01:37:32

00:06:49 10956 %

17690 %

19097 %

13011.9 %

3117.2 %

00:05:5386.3 %

00:05:2379.0 %

00:00:4711.6 %

00:00:082.0 %

00:00:235.8 %

00:00:081.6 %

Training Session Report11/16/2011 - voetbal 10:20 AM-12:01 PM

HFMinimum Gemid... Maximum Kcal

Trainingsbelasting

Boven grenswaa...

Tijd in sportzones91-10081-9071-8061-7051-60

23 Sekou CisseMax HF: 194

01:21:06 8543 %

14373 %

19097 %

1088100.0 %

180100.0 %

00:23:3029.0 %

00:20:2125.1 %

00:08:3210.5 %

00:11:0313.6 %

00:21:5727.1 %

00:19:1323.7 %

Fase01:09:31-01:11:31

00:02:00 11659 %

14876 %

18595 %

282.6 %

52.8 %

00:00:2420.6 %

00:00:1513.2 %

00:00:2521.6 %

00:00:1915.9 %

00:00:4940.8 %

00:00:128.5 %

Fase01:17:07-01:19:07

00:01:59 12564 %

14976 %

17891 %

282.6 %

52.8 %

00:00:065.1 %

00:00:000.3 %

00:00:4537.8 %

00:00:2420.1 %

00:00:5041.8 %

00:00:000.0 %

Fase01:25:43-01:27:46

00:02:02 12061 %

15780 %

18796 %

322.9 %

73.9 %

00:00:4335.7 %

00:00:3931.9 %

00:00:097.5 %

00:00:3529.0 %

00:00:3630.0 %

00:00:031.6 %

Fase01:37:00-01:39:02

00:02:01 11760 %

14876 %

18896 %

292.7 %

52.8 %

00:00:3428.3 %

00:00:2823.5 %

00:00:108.6 %

00:00:1714.3 %

00:00:5646.4 %

00:00:107.2 %

Training Session Report11/16/2011 - voetbal 10:20 AM-12:01 PM

HFMinimum Gemid... Maximum Kcal

Trainingsbelasting

Boven grenswaa...

Tijd in sportzones91-10081-9071-8061-7051-60

Natuurlijkisdeinspanningpositiegebondenenzaldetrainer-coachdetechnischeentactischeuitvoeringmeelatenwegen.Gemiddeldwordtergestreefdnaar90%intensiteitoveralleherhalingen.

HerstelverloopVoorhetvermogenomarbeidtekunnen(blijven)leverenishettussentijdseherstelprocesvanbelang.DewaardevoorhetherstelvandehartfrequentiewordtverkregendoordemaximaleHftijdensdeserie(tabel2=maximum)minusdeHfwaarde2minutennaarbeidteberekenen(tabel2=minimum)Dezewaardenoemikhetpolsverschil(PV2).Naiedere5½minuutarbeidmoetin2minutendehartslagmetminimaal40slagenzijngedaald.Denormendaar-voorzijnvanuitveldervaringontstaan:<40slagen onvoldoende O41-49slagen voldoende V50-59slagen ruimvoldoende RV60-69slagen goed G>70slagen zeergoed ZGIndelaatsteseriemagerbestwatvermoeidheidoptredenenmagerwatvervalzijnindewaardentenopzichtevandevoorgaandeseries,maarhetmagquavermogen/Hfmax%enpolsverschilnietonvoldoendezijn.Immers,jedientdatgenetetrainenwatnetgaatlukken.Vooraldaarvanwordenspelersbeter.Intabel2zienweeenwisselendherstelbeeld.Vooraldetweedepartijblijftquaherstelachter.HetisbelangrijkomvoorhetbeoordelenvanhettussentijdsehersteltewerkenmetdePV2waardeennietmetdegemiddeldehartfrequentie.Voorbeeldlaatstepartij(zietabel2):PV2=188-117=71slagenherstel.

BeoordelingDebeoordelingvandezespelernaardehoofdtrainerisalsvolgt:Vermogen/%Hf: allesbinnendenorm(Goed)Herstel: resp.Goed-RuimVoldoende-Goed-ZeerGoedGemiddeldherstelbedraagt65slagen(Goed)Dezespelerisgoedinstaatditprogrammauittevoeren.Devolgendestapkaneenverzwaringzijn.Dezeverzwaringmoetwordengezochtindeverlengingvandebelastingsduurnaarbijvoorbeeld7minutenen/ofhetvergrotenvandeomvangnaar5series.

TeamverslagHet totale teamverslag op papier is te zien in tabel 3Ditgeprotocolleerdverslagwordtdirectnaafloopvandetraininguitgewerktenlaterbinnendetechnischestafaandehandvanderesultatenbesproken.Spelersmetveelwaardendiebuitendenormenvallenkrijgeneenaanpassing(meerofminderarbeidleveren).Naastdezebetrouwbareinformatieoverhetgeleverdevermogenenhetenergetischhersteliserwatbetreftdebelast-baarheidvandespelersnatuurlijkooknogdecomponentvanhetpassieveenactievebewegingsapparaat.Deeffectenvandeintensieveretrainingsvormenhieropkunnenpasdaagsdaarnawordengeëvalueerd.Doorbijvoorbeeldeengerichtwarming-upprogramma,gekoppeldaanrangeofmotion(ROm)endematewaarindaarbij(rek-)klachtenoptreden.elkefysiekeprikkelbinnenhetvoetbalkentzozijneigenprotocol.Ditgeldtookvoorveleelementenvandecomplexemotorischegrondeigenschappenzoalssprongkracht,submaximalekracht,sprintsnelheidenallerleiandereopbouwelementen.

• metingend.m.v.PolarTeam2Systemonline • PV=polsverschil(max–rust)opofhogerdandeanaerobe drempel • Intensiteitverloopin%rood(anaeroob)/melkzuur/%HRmax • Intensiteitverlieskanookeentactischekwestiezijn• Normpolsverschil(PV1/herstel1minuutinaantalslagen) -<30=O 30-35V 36-40RV 41-45G 45>ZG• Normpolsverschil(PV2/herstel2minuteninaantalslagen) - <40=O 41-49V 50-59RV 60-69G 70>ZG• Streefnaareenhartslag(HRgemiddeld)tussen83en92% tijdensalleseries (afhankelijkvangroteofkleinepartijen)• Veel,langdurigenvaakroodtrainenkanletselsveroorzakenof overtraining

Gemiddelde belasting in % Hf max

Herhaling 1 Herhaling 2 Herhaling 3 Herhaling 4

Serie1 89 91 93 90

Samenvatting herstelvermogen na 2 minuten rust

Herhaling 1 Herhaling 2 Herhaling 3 Herhaling 4

Serie1 69 53 67 71

Beoor-deling G RV G ZG

147 84 48 89 47 88 38 87 54 47 V 87 Normaal

142 88 51 92 42 89 44 - - 46 V 90 Hoog

150 88 56 90 60 90 55 92 56 57 RV 90 Hoog

180 87 69 90 54 92 67 93 71 65 G 90 Hoog

155 86 37 86 55 86 53 87 54 50 RV 86 Laag

Speler

Datum:Programma:•Grote partijen•WU+ P/T+sprints•4x5½‘• 6:6+2k• SP2’ Totalebelasting

Intensiteit%HRgem

Serie1PV

Serie2Intensiteit

%HRgem

Serie2PV

Serie3Intensiteit

%HRgem

Serie3PV

Serie4Intensiteit

%HRgem

Serie4PV

HerstelPVgem.

Beoordelingherstel

Intensiteitgemiddeld

Beoordelingintensiteit

meDIcALPeRSONALTRAINeR

Page 21: Body Biz 3 BE 2014

Deze schematisch informatie gaat vrijwel dagelijks naar de technische staf:

Figuur 2: HR-diagram Interval Shuttle Run Test (ISRT)• SpelerBisblauwelijn oRelevantegegevens: •HRminimum 142 67% •HRgemiddeld 178 85% •HRmaximum 201 96%• SpelerAisrodelijn oRelevantegegevens: •HRminimum 119 59% •HRgemiddeld 156 78% •HRmaximum 182 91%

Figuur 3: HR-diagram Shuttle Wandel Test (SWT - Bradley)

Invulprotocol: Shuttle Wandel Test ADL

TenslottedelinknaarHRmetingenbinnenhetADLen/offitness-wereld.Naastklassieketrainingenzijnerookspecifieketesten,diedebelastingenhetherstelmeten.Zoalsvoor(spel)sportersdeIntervalShuttleRunTest(ISRT)envooro.a.patiëntenenADL-ersdeShuttleWandelTestvanBradley(SWT).Beidetestengaaneveneensuitvandegemiddeldeintensiteit(km/uur)enherstel-vermogencurve(PV=PolsverschilPV=P0’–P2’).

DitiseenvoorbeeldHRregistratievaneentryoutopADL+niveau,level5t/m13.Dezecurvelaateenloopprogrammazienvan4.2naar9.0km/uur.Vanwandelennaarjoggen(1010meter).Ookhierwordtdehoogtevandehartslagenhetherstelgemeten.

Debeoordelingvande61jarigemanisprima.Hijkanzonderklachten(VAS=VisueelAnalogeSchaal)ronddeaerobedrempeldetestlopen.HRP0 =154slagen/minuut.OokhetherstelverlooptvoorspoedigPV1 =14slagenPV2 =41slagenPV3 =55slagenKortom,redelijkfitvoorzijnleeftijd.

Doorgaanswordtcirca1xper6wekeneensoortgelijkvoortgangs-protocoluitgevoerdtercontroleofhettrainingsprogrammanogaanallebelastingsvariabelenvoldoet.

SpelerBscoortonvoldoendeenmoetvoordeeindsnelheidvan14km/uur(stap61)veeltediepgaan(HR201slagen/minuut).SpelerAlooptronddeanaerobedrempelopheteinde,dusprima.

Datum

Rug Naam Belasting Herstel Aantal Totalenummer Gemiddeld Gemiddeld Herhalingen Belasting HR% PV2

… Speler 90 65 4 180

G G G G

Training Session Report9/29/2011 - voetbal 10:29 AM-12:18 PM

Training Session Report8-4-2012 - Hardlopen 15:07-15:26

IntervalShuttleRuntest(ISRT),spelers1steteamFeyenoord-Rotterdam

ShuttleWandeltest(SWTvolgensBradley)

21

meDIcALPeRSONALTRAINeR

Page 22: Body Biz 3 BE 2014

22

SUrFSet FitneSS eUroPeSURFSET Fitness is een oorspronkelijk Amerikaans fitness concept voor groepslessen geïnspireerd door een van de meest atletische en snelst groeiende sporten ter wereld: surfen. Dit unieke fitness concept bestaat inmiddels 2 jaar op de Amerikaanse fitness markt en is in die tijd door meerdere toonaangevende media uitgeroepen tot het snelst groeiende fitness concept voor 2014. na 2 zeer succesvolle jaren en meer dan 150 SURFSET locaties verder, surft dit concept de oceaan over om de Europese fitness markt iets aan te bieden wat “one of a kind” en volkomen onderscheidend is tegenover alle andere fitness concepten.

wAAroM SUrFSet FitneSS?SURFSET Fitness biedt leden van iedere sportschool iets unieks en iets totaal anders dan dat ze gewend zijn. Dit concept is een ware magneet en laat de mensen niet meer los! in de huidige tijd zijn trainingen die spiergroepen scheiden oud

Extreme Surf-style fitness training

“a new wave in fitness” nieuws. Wij geloven in het lichaam als een geheel. Wij kunnen ons lichaam niet van de omgeving afscheiden of de ene spier van de ander. Het gaat om een samenwerking tussen spieren, lichaam en geest. Alleen op deze manier train je zo functioneel mogelijk. Consumenten hebben haast, weinig tijd en willen zo veel mogelijk resultaat boeken in een zo kort mogelijke tijd. Daarbij willen ze er liefst ook nog plezier aan beleven! SURFSET Fitness is deze total-body benadering die zich met haar 4 geaccrediteerde programma’s op alle doelgroepen richt: yoga, high intensity interval, strength & power. Dit allemaal met een leuke en unieke twist: surfen! Het SURFSET concept is dusdanig ingericht dat er lessen gegeven kunnen worden vanaf 15 minuten! in tijden als deze waar de price beaters overal tevoorschijn komen is het

SURFSET FiTnESS EURopE

Page 23: Body Biz 3 BE 2014

SURFSET FiTnESS EURopE

23

noodzakelijk onderscheidend te blijven en te innoveren. Groepslessen zijn hierdoor be-langrijker dan ooit geworden. nu is het nog tijd dat er echt iets nieuws op het programma komt waar leden niet omheen kunnen!

Hoe werkt SUrFSet FitneSS?De SURFSET Fitness lessen worden gedaan op ‘s werelds eerste total-body surf trainer: de “RipSurferX”. Dit unieke surfboard is ont-worpen om de bewegingen van de oceaan zo goed mogelijk te simuleren om op deze manier niet zomaar een groepsles neer te zetten maar een ware beleving te creëren. De RipSurferX is in moeilijkheidsgraad en stabiliteit in te stellen waardoor iedereen aan de SURFSET sessie mee kan doen: van jong tot oud, van super sportief tot totaal niet: iedereen heeft een uitdagende workout!

Hiermee geven wij extreme surf-style fitness training: een concept die je lichaam op een totaal andere manier uitdaagt, iedere keer weer! De boards zijn makkelijk op elkaar te stapelen waardoor ze in totaal minder plek in beslag nemen dan twee spinning fietsen.Tijdens de SURFSET lessen vergeten mensen dat ze aan het trainen zijn terwijl ze tegelijker-tijd met een extreem zware en uitdagende workout bezig zijn. Dit is wat SURFSET krachtig en leuk maakt, waarom mensen er voor terug willen komen en waarom mensen hun vrienden / familie uitnodigen om een mee te doen!

Het SURFSET concept komt maakt dus ge-bruik van 4 geaccrediteerde programma’s: balance, burn, build en blend, welke allemaal een verschillende doelgroep aanspreken. Deze programma’s worden iedere 8 weken vernieuwd waardoor er nieuwe muziek, nieuwe print-outs, nieuwe video’s en nog veel meer up-to-date wordt gehouden zodat er

met minimale effort van de trainers een les van maximale kwaliteit neer gezet kan worden: alle tools zijn aanwezig. ook aan het marketing-materiaal, sales strategieën en andere tips en trics is gedacht om dit concept succesvol en krachtig te positioneren zodat niemand er om heen kan!

op het online netwerk van SURFSET staan alle SURFSET locaties in directe verbinding met elkaar om informatie en tips uit te wisselen. Al deze tips zijn op ervaring gebaseerd en kunnen het verschil maken tussen geld kwijt raken en geld investeren om op die manier een uniek en onderscheidend concept aan te bieden die de sportschool boven alle anderen laat uitsteken.

Meer informatie www.surfsetfitnesseurope.com

Page 24: Body Biz 3 BE 2014

Louis van Gaal: “Veni, vidi, vici”Wat een sportzomer! Onverwacht succes voor Oranje op het WK voetbal

in Brazilië, 2 Nederlanders bij de Top 10 in de Tour en op moment

van schrijven de eerste gouden medaille voor Dafne Schippers op de EK

atletiek! En wanneer u dit leest, zal er ongetwijfeld nog extra eremetaal

zijn verdiend.

als senior marketing specialist ligt zijn focus op het behalen van daadwerkelijk resultaat. dat is wat u als ondernemer wenst, dat is wat uw leden van u verlangen. arjan`s drive in het succesvol behalen van resultaat is vooral ontwikkeld vanuit zijn achtergrond als onder-nemer, waarmee hij op 20 jarige leeftijd startte. Om hiermee met vallen en opstaan een rijke ervaring op te doen.

Samenwerken met Greinwalder & Partner Marketing Services betekent voor u de zekere weg naar meer succes. U vindt blijvend inspiratie, ervaart de effectiviteit van creatieve marketing en bent verzekerd van een optimale implementatie binnen uw onderneming.

WILT U REAGEREN? Stuur dan een e-mail naar [email protected]

25

ik hoop dat u daarnaast hebt kunnen genieten van een korte maar welverdiende vakantie. vanonder de Spaanse zon las ik dagelijks wat er zoal gebeurde in ons land. en was ik verbijsterd door alle nieuws rond-om MH 17.

er was ook het bericht over het sluiten van achmea Health centers en een publicatie in nrcQ over de verdringingsmarkt die onze markt overwegend is geworden. nog niet iedereen realiseert zich dat blijkbaar maar de cijfers liegen niet.

Herpositionering, een duidelijke richting kiezen, is zeker in een snel veranderende markt, noodzakelijk voor succes in de toekomst.´duidelijk´, niet alleen voor de ondernemer, maar vooral ook voor zijn /haar team en de consument!

LOUIS, LOUIS….een fraai staaltje ´herpositionering´ zagen we deze zomer terug rond Oranje. Bij zijn aantreden als bondscoach kreeg louis van Gaal een ambitieuze doelstelling mee: bij de beste 4 landen van de wereld eindigen.

de overgrote meerderheid van de 16 miljoen bondcoaches langs de lijn was het er al snel over eens: “ met zulke verdedigers ben je

Greinwalder & Partner MarketinG ServiceS

Page 25: Body Biz 3 BE 2014

18 & 19september

Houten

2014

Bezoek ons 18 & 19 september op de Fitness & Wellness Top! HAL 1 – Standnummer: 321

Page 26: Body Biz 3 BE 2014

Greinwalder & Partner MarketinG ServiceS

26

kansloos tegen de wereldtop”, “de grote 4 is wereldtop, de rest is van gemiddeld niveau”. dit Oranje, met deze spelers, was absoluut kansloos om voor de prijzen te gaan. daarbij werd uitgegaan van het typische ‘Hollandse school-voetbal’, want dat was immers de sleutel tot successen in ‘74, ‘78, ‘88 en 2010.

Maar louis kwam, hij overzag de mogelijk-heden en nam ingrijpende beslissingen. natuurlijk had ook hij zijn gebruikelijke voet-balstijl willen etaleren met Oranje, maar de omstandigheden lieten dat nu eenmaal niet toe. Bepalende spelers waren geblesseerd of niet fit, en de wereldtop wordt nu eenmaal steeds breder. Steeds meer landen werden gezien als kanshebber en Oranje was op de wereldranglijst voorbijgestreefd door landen als colombia, België en Zwitserland…

Maar louis bleef stoïcijns. Hij bracht wijzigingen aan die bij de romantici verbazing en afschuw opriepen, maar bleef volharden. Hij veranderde van systeem waarbij hij de

U heeft een idee en wilt zorgeloos ondernemen. Van wensen naar realisatie inclusief nazorg, service en zonder bijkomende kosten. Dat is dan ook precies wat u van ons kunt verwachten.

Comped heeft zich niet alleen in de incassokosten maar ook in de stornokosten verdiept en de software aangepast zodat de bank zo min mogelijk kosten in rekening brengt. Dit levert onze klanten een flinke besparing op!

Steeds meer ondernemers kiezen voor een alles-in-één pakket. Nieuw is dan ook dat u met de ledenadministratiesoftware van Comped voor iedere klant een persoonlijk trainingsschema kunt maken waarbij u de keuze heeft uit honderden oefeningen! En dat tegen een zeer betaalbare prijs.

vermeende defensieve zwakte van zijn team versterkte en optimaal gebruik maakte van de aanvallende kwaliteiten van zijn spelers. en was daarin naar zijn spelers glashelder.

louis van Gaal ondernam actie om succes te halen. Misschien niet op oogstrelende wijze, maar het succes kwam. en werd over de wereld met verbazing en bewondering ontvangen. nederland was weer Oranje en dolenthousiast.

louis won met Oranje eremetaal en dat had niemand verwacht.

Onder alle interne en externe omstandig- heden presteerde louis met Oranje optimaal en overtrof de doelstelling. door te durven veranderen.

wat louis van Gaal heeft gedaan is representatief voor de stappen die ook u als ondernemer continue moet nemen. Hoe kunt u uw onderneming sturen door veranderende marktomstandigheden?

wat is uw unieke kracht en waar kunt u die versterken? Positioneren.

Je leest het nergens terug in de publicaties maar dit is in de praktijk een traject dat tijd en geld kost. Het is een kwestie van ‘denken, durven, doen en vooral dan door-zetten’! Het is niet meehuilen met de wolven en excuses als ‘het weer’ aandragen. Het is niet verklaren waarom iets niet lukt, maar maatregelen treffen waardoor het wel lukt.

neem louis als voorbeeld: hij kwam, overzag en won.

wilt u eens sparren over hoe u concreet de juiste stappen kunt zetten om uw bedrijf succesvoller te maken? reageer dan via e-mail of bezoek ons tijdens de Fitness en wellness top in Houten.

Ik wens u een bijzonder goede

start van het nieuwe seizoen!

Page 27: Body Biz 3 BE 2014

WELLNESS ON THE GOTHE WELLNESS EXPERIENCE EVERYWHERE, EVERYDAY.

Met Unity en de Wellness Apps wordt trainen leuk

UNITY™ is het eerste op Android gebaseerde cardioplatform met een touch screen dat werkt als uw eigen tablet. Eenvoudig swipen, scrollen en switchen van de ene applicatie naar de andere.

UNITY ™ biedt uw leden plezier en een unieke trainingservaring. Een training is nooit meer saai, dankzij de mogelijkheden van het platform: virtuele training, eenvoudige login met toegang tot gepersonaliseerde en favoriete content, direct toegang tot

persoonlijke trainingskaart en resultaten en entertainment via onder andere Internet, TV, muziek en games (als Sudoku en Angry Birds).

Met de professionele apps van Technogym kunnen uw trainers en coaches snel en eenvoudig trainingsprogramma’s samenstellen en aanpassen. En helpen zo de efficiëntie van uw trainers en coaches te optimaliseren.

Lees meer op onze website: www.technogym.com/wellnessonthego

Volg ons op

TECHNOGYM BENELUX - Essebaan 63 - 2901 LJ Capelle a/d IJssel - Tel: +31 (0)10 - 422 3222 Email: [email protected]

Page 28: Body Biz 3 BE 2014

MoveToLive Benelux Overbeeke 1 | 5258 BL Berlicum

+31 (0)73 594 7020 (NL) | +32 (0)3 226 1558 (BE/LUX)

[email protected] | www.movetolive.com

Investeren of besparen? Op gaan in de massa of

uitgaan van eigen kracht? Meer leden of loyalere

leden? Ondernemen is vragen beantwoorden en

de ene keer is het antwoord makkelijker gevonden

dan de andere keer. Omdat u bijvoorbeeld langer

bestaat, nieuwe concurrentie krijgt of omdat u door

de oneindige mogelijkheden in de wereld van fi tness

soms in twijfel wordt gebracht. Tijdens de Fitness &

Wellness Top vindt u bij MoveToLive een moment

om hier eens rustig bij stil te staan. We nemen graag

de tijd voor een uitgebreid gesprek waarin we het

versterken van uw onderneming als uitgangspunt

nemen. Bent u klaar voor een boost van uw business?

Kom naar onze stand op de Fitness & Wellness Top

op 18 & 19 september. U bent van harte welkom

en vertel ons wat u beweegt, bezig houdt of waar u

tegenaan loopt. U vindt ons op standnummer 305,

in hal 1. Graag tot ziens!

Vraag nu uw kaarten voor de Fitness & Wellness Top

aan via www.movetolive.nl/werktuookaanuwvorm

Standnr. 305, hal 1

Uw leden werken intensief aan hun vorm. Hoe zit dat eigenlijk met u en uw bedrijf?

BOOSTING YOUR BUSINESS.