Bobouw Boogert Magazine dec 2015

23
Als hofleveranier... JAARGANG 20 NR. 2, DECEMBER 2015

description

Een halfjaarlijkse uitgave van Bouwbedrijf Boogert te Oosterland met actualiteiten uit de bouwwereld en de projecten die worden gerealiseerd.

Transcript of Bobouw Boogert Magazine dec 2015

Page 1: Bobouw Boogert Magazine dec 2015

Als hofl everanier...

JAARGANG 20 NR. 2, DECEMBER 2015

Page 2: Bobouw Boogert Magazine dec 2015

leveren wij koninklijke service!Lees op pagina 20 het gehele verhaal

leveren wij koninklijke service!Lees op pagina 20 het gehele verhaal

02 | BOBOUW BOBOUW | 03

Page 3: Bobouw Boogert Magazine dec 2015

Het jaar 2015 was een bewogen jaar. Hoogtepunten waren:Het 125 jarige bestaan Bouwbedrijf Boogert met de uitreiking van het predicaat Hofleverancier op 24 april door de Commissaris van de Koning de heer Polman.

Ons gezellig, sportief, interessant, mooi en lekker bedrijfsuitje op 13 juni 2015 naar het Brabantse Land, omgeving van ’s Hertogenbosch.

Maar 2015 was ook een jaar in de bouwcrisis. We moesten er met zijn allen weer hard aan de ‘’bak’ om de gewenste doelen te bereiken.

Kunnen we nu weer wat lachen?Dagelijks ontmoet ik veel mensen die in vele branches actief zijn. Wat mij de laatste tijd opvalt is dat er bij veel van die contacten weer meer wordt gelachen. Het is voor mij een teken dat we langzaam maar zeker de grijze crisisperiode achter ons laten.Het consumentenvertrouwen neemt toe en daarmee groeit het ondernemersvertrouwen, ook in onze branche. Dat doet mij goed. Want net als bij topsport moet er een goede balans zijn

tussen inspanning en ontspanning. En die verhouding was de laatste jaren in onze branche behoorlijk scheef. Er was zelfs sprake van verkramping en dat blokkeert creativiteit en fris-heid. Gerenommeerde onderzoeksinstituten onderstrepen dat goede gevoel. Dat dit zich nog niet direct vertaald in fatsoenlijke rendementen is een gegeven en een kwestie van geduld. Im-mers, branchebreed zien we ontegenzeggelijk de omzetcijfers toenemen en die omzet heb je nu eenmaal wel eerst nodig om uiteindelijk rendement te kunnen maken. Op vele plekken wordt echter ook gelachen als een boer met kiespijn. Er is namelijk veel pijn geleden en de eerlijkheid gebied te zeggen dat we er natuurlijk nog lang niet zijn. Toch helpt het ook hier om even te ontspannen, om vervolgens alle energie te verzamelen en door te knokken naar een bedrijfsmatig gezonde situatie. Het tij keert, grijp uw kansen. Bij velen klinkt ook de lach van opluchting; we hebben het gered en we kunnen weer door. Laten we deze positieve flow koesteren en er met elkaar weer een mooie tijd van maken. Er ligt namelijk veel werk op ons te wachten om Nederland fris en vitaal te houden.Nu één zwaluw nog geen zomer maakt moeten wij ook alert blijven op de kansen en de bedreigingen die op ons pad komen en ik reken daarbij op jullie medewerking.

Ik wens jullie alle goeds toe voor het nieuwe jaar 2016. Mede namens Ragonda, Lukas en Benjamin.

Hans Boogert

aan het woordHans Boogert

COLOFON BOBOUWNieuwsblad voor personeel en relaties van Bouwbedrijf Boogert verschijnt tweemaal per jaar 20e jaargang no. 1, juli 2015

Redactie:Lia van Leeuwen, Gert-Jan Oostwouder Fotografie: Marieke MandemakersVormgeving: ISZO Visueel

Kantooradres:Manteling 84307 CJ Oosterland

Telefoon 0111-641596 Fax 0111-642868

E-mail [email protected] Internet www.bouwbedrijfboogert.nl

Inhoud:OrangerieZIERIKZEE

ScoutingBRuINISSE

De DuindoornROCKaNJE

HofleverancierZIERIKZEE

Vrijstaande woningOOSTERLaND

NieuwbouwGOEDEREEDE

aanpassingen woning 06 De Nieuwe Gooye 08 Watersnoodmuseum 10Dag van een uitvoerder 16Port Zélande 19Riekusweel 22Ontdekkingstocht 24annahove 26Scharendijke 28SVRZ Middelburg 34Suzannapolder 36Nieuwe Kerk 38

En VERdER:

71214203240

40

20

Voorwoord 05Felicitaties 11Calculatie 18Wat is dit 30De helm 31Even voorstellen 37

collums:

32

1412 07

BOBOUW | 05

Page 4: Bobouw Boogert Magazine dec 2015

Ongeveer een jaar geleden kocht Fam. de Kok hun monu-mentale woning aan de Oude Haven in Zierikzee. Dit pand, dat Bouwbedrijf Boogert in 1979 ook al eens flink onder handen had genomen, verkeert nog in een prima staat. In en aan de woning hebben we een aantal verbeteringen en on-derhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Leuk om te vermelden is dat tijdens deze werkzaamheden een ludiek feitje aan het licht kwam over de in het verleden uitgevoerde opknapbeurt. Bij die verbouwing, die destijds nog onder leiding van Lucas Boogert en in opdracht van de toenmalige eigenaar dhr. Maas is uitgevoerd, hebben de 3 werknemers van Bouwbedrijf Boogert ter vereeuwiging hun namen op de muur geschreven. De 3 namen op de muur: “Jaap Verkamman, Jan de Bruine en Hans van Strien, d.d 23 mei 1979”. We zijn inmiddels ruim 36 jaar!!! verder en Jan en Hans werken nog steeds voor ons bedrijf en van Jaap werkt zijn zoon (John) bij de firma. Erg bijzonder…

Bij de onlangs uitgevoerde werkzaamheden lag de nadruk met name op de renovatie van de orangerie in de achtertuin. Een orangerie of oranjerie (van het Franse oranger: sinaas-appelboom) is een gebouw waar men ‘s winters de kuip-planten bewaart, die ‘s zomers buiten staan. Een orangerie werd vroeger gebouwd om te kunnen pronken met de dure en exotische bomen die uit verre landen en kolonies werden overgebracht. Deze gebouwen dateren doorgaans uit de 17e, 18e of 19e eeuw.

Deze orangerie werd door de vorige eigenaar gebruikt als atelier en opslagruimte, maar verkeerde door achterstallig onderhoud in slechte staat. Diverse lekkages en scheurvor-mingen hadden hun sporen achtergelaten. Helaas was ook een bijzonder blikken plafond, met diverse versieringen erin gestanst, te ver vergaan om te herstellen. De Orangerie is volledig gestript, voorzien van nieuwe vloeren, plafonds en voorzetwanden. Het geheel is meteen geïsoleerd. De ge-vels zijn gerestaureerd en de kapotte glas-in-lood ruitjes zijn vervangen. Op het bestaande betonnen dak is een nieuwe dakbedekking aangebracht en tevens is er een mooi sierlijk houten overstek rondom getimmerd. Tot slot is in de Orange-rie een badkamer gemaakt en zijn ook de installaties aange-legd om dit gebouw een heel jaar door te kunnen gebruiken. Zodoende doet deze orangerie nu dienst als mooi gastenver-blijf voor vrienden en familie.

Niels Kole

Verbeteringen woning en renovatie orangerie - Zierikzee

Fam. van der Hulle kocht dit voorjaar hun nieuwe woning aan de Jacob Catsstraat te Brouwershaven. Deze woning, in het verleden ook door Bouwbedrijf Boogert gebouwd, is op een bijzondere manier vormgegeven en heeft door dit ontwerp en de toegepaste materialen een karakteristieke uitstraling. In de gevels van de woning hebben we een aantal nieuwe kozijnen toegevoegd. Om deze kozijnen op een nette manier in te werken zijn we op zoek gegaan naar dezelfde gevelste-nen. Deze bleken niet meer te worden geproduceerd, maar gelukkig bleek er nog ergens in het land een partij in opslag te staan. In de woning hebben we wat constructieve aanpas-singen doorgevoerd en hebben we de badkamer en keuken aangepast en vernieuwd.

Daarnaast hebben we achter op het perceel een nieuwe garage gebouwd. Voor deze garage is er ook een nieuwe inrit aangelegd. De garage heeft een betonnen fundering met een glad gevlinderde vloer. De rest van de constructie is houtske-letbouw, volledig geïsoleerd, waarbij de wanden zijn afgewerkt met verticale houten delen. Binnen is er door een tussenwand een scheiding aangebracht tussen de garage en de berging. Het resultaat is een mooi en functioneel bijgebouw. De op afstand bedienbare overheaddeur maakt het qua gebruiksge-mak af. Alles bij elkaar was het een leuke en diverse klus voor een zeer gewaardeerde relatie.

Niels Kole

Aanpassingen woning nieuwbouw garage/berging - Brouwershaven

06 | BOBOUW BOBOUW | 07

Page 5: Bobouw Boogert Magazine dec 2015

en dit is de stand van zaken nu

zomer van 2015

De Nieuwe Gooye21 woningen - Dirksland

08 | BOBOUW BOBOUW | 09

Page 6: Bobouw Boogert Magazine dec 2015

FEESTDAGEN

GEBOREN

TiemeZoontje van Albert en Rachel de Wit,

geboren 17 juli 2015

LevonZoontje van Mark en Jacoline Giljam,

geboren 28 juli 2015

Justuszoontje van Nico en Coraline Baaij,

geboren 16 september 2015

van harte gefeliciteerd en heel veel geluk !

JUBILEAIn het 2de half jaar van 2015 hebben wij de volgende jubilarissen:

10 jaar in dienst: Wim van der Wielen (15-8-2005)Wans Dooge (3-10-2005)

20 jaar in dienst:André Slingerland (2-10-1995)

40 jaar in dienst:Jan de Bruine heeft het memo-rabele aantal dienstjaren van 40 achter zijn naam staan! Hij is aan het (ver)bouwen sinds 28-7-1975.

Het watersnoodmuseum in Ouwerkerk krijgt steeds meer bekendheid in Zeeland en ver daarbuiten. Het is ook best opvallend dat dit museum pas in 2001 haar deuren opende, terwijl de ramp al bijna vijftig jaar geleden was. Het museum is gevestigd op één van de plaatsen waar dijkdoorbraken hebben plaatsgevonden. In Ouwerkerk is het gat in de dijk gedicht met betonnen caissons die over het water zijn aange-voerd en ter plaatse zijn afgezonken.

In deze caissons is het museum gevestigd, dus de bezoeker heeft een levendige verbeelding van de werkzaamheden en de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden. Het is dan ook zeker een bezoek waard.

Dat het museum steeds bekender wordt is te merken aan de sterk stijgende bezoekersaantallen. Al in juli dit jaar werd de vijftigduizendste bezoeker van 2015 verwelkomd. Met name het aantal groepen dat per bus aankomt stijgt enorm. Dat is ook direct de reden waarom wij de entree mogen verbouwen. Als er een groep bezoekers binnenkomt wordt deze direct naar één van de zalen aan het eind van caisson 1 gebracht. Zo snel mogelijk wordt men dan voorzien van koffie en na-tuurlijk een Zeeuwse bolus. De keuken waarin dit bereid wordt bevindt zich achter de kassa.

Deze huidige keuken en kassa zijn niet ingericht op deze grote aantallen. Daarom worden beiden vergroot en tegelijk qua uitstraling aangepast aan de rest van het museum. De balie wordt afgewerkt met een OSB vlokkenplaat die afgewerkt is met blanke vernis. In de kasten wordt met blauwe kleur- accenten een knipoog gegeven naar het logo.

De caissons liggen schuin in het terrein. Dat is binnen voor de oplettende bezoeker merkbaar. Om dit gevoel te versterken heeft architect Willem Kort bedacht de balie een schuinte de andere kant op te geven. Dit is ook gebeurd met een deur-sparing die we in een coupure van het caisson moeten zagen. Deze wordt in de scheefstand van het caisson gezaagd alsof deze er altijd al in gezeten heeft. Al met al een mooie opwaar-dering van dit museum, ter herinnering…

Peter Kraamer

Nieuwe uitstraling entree Watersnoodmuseum - Ouwerkerk

10 | BOBOUW BOBOUW | 1110 | BOBOUW

Page 7: Bobouw Boogert Magazine dec 2015

verdieping zijn in houtskeletbouw uitgevoerd. Deze elementen zijn in onze machinale timmerwerkplaats gemaakt.

Het gebouw is robuust gebouwd en kan zowel buiten als bin-nen tegen een stootje. De uitstraling past bij het karakter van een scouting club en wij wensen de gebruikers veel plezier met dit gebouw.

Peter Kraamer

gen met een gevelbekleding van Eternit Sidings in de kleuren wit en Zweeds rood en past daarmee goed in de omgeving.

De begane grond is opgetrokken uit kalkzandsteen lijmblok-ken met aan de voorgevel een gemetseld buitenblad. De verdiepingsvloer is uitgevoerd met kanaalplaten die ruim elf meter overspannen. Door deze grote overspanning hebben de vloerelementen een toog van 28 mm, waar in de detail-lering vooraf rekening mee is gehouden. Alle wanden op de

gerealiseerd, is er een tijdelijk gebouw geplaatst op het terrein van de jachthaven waar de scouting vervolgens een aantal jaar actief is geweest. Deze situatie was niet echt praktisch voor beide partijen. Om die reden is gezocht naar een andere oplossing.

Het mooie van de nieuwe locatie is dat de scouting nu met haar activiteiten gebruik kan maken van naastliggend natuur-gebied. Het gebouw heeft een Scandinavisch uiterlijk gekre-

Aan de rand van de wijk Riekusweel, aan het Bakkers-gat, hebben we een nieuw onderkomen gerealiseerd voor Scouting Bruinisse. De realisatie van dit gebouw is tot stand gekomen met medewerking en in opdracht van Jachthaven Bruinisse.

In het verleden stond het oude gebouw naast het jachthaven-terrein. Door uitbreiding van de jachthaven, waarvan indertijd de diverse gebouwen ook door Bouwbedrijf Boogert zijn

Scouting Bruinisse heeft een nieuw honk - Bruinisse

12 | BOBOUW BOBOUW | 13

Page 8: Bobouw Boogert Magazine dec 2015

Uitvoering:Na de bouwvak zijn we gestart met het leggen van de begane grondvloeren. De ruwbouw (kalkzandsteen-elementen, breed-plaatvloeren, prefab balkons, betonwanden) liep voorspoedig en inmiddels zijn de dakpannen reeds aangebracht.Ook de cementdekvloeren zijn reeds gesmeerd en de afbouw is inmiddels gestart. Het is een mooie bouw, waar veel verschillende details en materialen toegepast worden. Ook zorgen de gebogen dakelementen voor een fraaie uitstraling, welke zijn voorzien van dakpannen en deels met zinken bekle-

ding. Ook het toepassen van HSB-elementen met zijn gevel-bekleding aan de galerijzijde zorgt voor de nodige afwisseling. Al bij al een mooi project om te mogen bouwen.

Marco Hommel

De Duindoorn 7 appartementen - Rockanje

Project De Duindoorn is een kleinschalig woningbouwproject bestaande uit 7 appartementen en een commerciële ruimte. In deze natuurlijke omgeving, waarbij het centrum en het strand op loopafstand te bereiken zijn, is de woonkwaliteit bijzonder aantrekkelijk. Daarnaast zorgt een mix van 2- en 3-kamerap-partementen voor een divers aanbod in het sociale- en vrije huursegment, zodat dit beleggingsobject zeer geschikt is voor starters, eenpersoonshuishoudens, ouderen en stellen.Project De Duindoorn is een samenwerking tussen Bouwbe-drijf Boogert en Truijers Vastgoed.

Verkoop:Er zijn inmiddels vier appartementen verkocht, dus mocht u nog interesse hebben: er zijn nog enkele appartementen te koop! Wij zijn dus nog op zoek naar een aantal kopers of één of meerdere (particuliere) investeerders, die willen investeren in een aantrekkelijke woonomgeving. De commerciële ruimte, waar de uitbater van de op de oorspronkelijk gelegen locatie weer terug komt met zijn horeca, wordt door ons casco opgeleverd.

De Duindoorn 7 appartementen - Rockanje

BOBOUW | 1514 | BOBOUW

Page 9: Bobouw Boogert Magazine dec 2015

verwarming. We zijn samen het appartementencomplex door-gelopen en bij de timmerlieden en onderaannemers geweest om de voortgang kort te bespreken. Tijdens het gesprek met eventuele onderaannemers of timmerlieden werden de proble-men die ze tegenkwamen tijdens de bouw opgelost.

Na Rockanje zijn we naar Rotterdam gereden voor een grote verbouwing van een particuliere woning. De woning wordt bij-na geheel gerenoveerd. Tijdens het bezoek op de bouwplaats zijn er afspraken gemaakt tussen Marco en de timmerlieden om volgende week te beginnen met de renovatie van het dak. Het oude dak wordt verwijderd en er wordt een bijna geheel nieuw dak geplaatst, inclusief het dakbeschot.

Na de verbouwing in Rotterdam zijn we doorgereden naar Port Zélande. Op Port Zélande moeten 155 Vakantiewoningen gerenoveerd worden.Marco Stouten is mogelijk de toekomsti-ge uitvoerder op deze bouw, daarom is hij vandaag op locatie gaan kijken samen met Peter Kraamer om de bouwplaatsin-richting te bepalen. Peter Kraamer is de projectleider van de

bouw en doet de werkvoorbereiding voor de renovatie. De renovatie van Port Zélande begint volgend jaar.

Nadat we naar Port Zélande geweest waren, was de dag weer voorbij. Het was een leuke, maar vooral ook leerzame dag. Een dag van een uitvoerder is elke dag anders, maar elke dag zal hij ervoor moeten zorgen dat de bouw zo voor-spoedig mogelijk verloopt. Om de bouw zo spoedig mogelijk te laten verlopen moet de uitvoerder vooral veel communi-ceren en controleren. Dat een uitvoerder goed moet kunnen communiceren is misschien wel de belangrijkste eigenschap van een uitvoerder. Vooral de communicatie met het personeel en de onderaan-nemers is voor de uitvoerder van belang. Eén van de belang-rijkste taken tijdens de bouw van de uitvoerder is het aanstu-ren van zijn personeel en dat van de onderaannemers.

`Bedankt Marco voor de leuke en leerzame dag´

Martijn Ravia (stagiaire)

Een dag van een uitvoerder van Bouwbedrijf Boogert, hoe is het om een uitvoerder te zijn bij Bouwbedrijf Boogert en wat zijn je taken. Wat motiveert een uitvoerder en waar liggen zijn uitdagingen. Om een goed beeld te krijgen van het werk van een uitvoerder heb ik op 12 November een dag meegelopen met uitvoerder Marco Stouten.

Marco Stouten is op drie bouwplaatsen uitvoerder waar hij de planning en de kwaliteit van de bouw waarborgt. Hij is uitvoerder van de bouw van de 20 BeBo woningen te Brielle, Duindoorn Rockanje en een verbouwing van een woning te Rotterdam. Om de planning van zijn bouw te waarborgen maakt hij, naast de overall planning, een zes weken planning. De zes weken planning werkt hij gedetailleerd uit, waardoor hij een goed beeld van de komende periode kan vormen en zijn materialen en materieel op tijd op de bouw kan laten arriveren.

S’ochtends zijn we naar de bouw van de 20 Bebo wonin-gen te Brielle gegaan. De bouw van de 20 Bebo woningen te Brielle bevindt zich in de ruwbouwfase. Momenteel staat

de begane grond met daarop de eerste verdieping vloer die bestaat uit breedplaten. De kalkzandsteen lijmers zijn bezig met het plaatsten van de kalkzandsteenblokken op de eerste verdieping. Twee woningen daarachter zijn twee mannen bezig met het plaatsten van de onderstempeling van de later te storten breedplaatvloer voor de tweede verdieping. Op de bouwplaats van de 20 woningen Bebo te Brielle staat de uitvoerderskeet van Marco Stouten. Vanuit de keet zorgt Marco ervoor dat al het benodigde materieel en materiaal op de juiste bouwplaatsen terecht komt. Naast het verzorgen van het materieel en materiaal voor de bouwplaats stuurt Marco ook zijn personeel, maar ook ondernemers, vanuit zijn uitvoer-derskeet aan.

Na alles geregeld te hebben bij de 20 woningen te Brielle zijn we doorgereden naar Rockanje. Daar is Marco bezig met een appartementencomplex met appartementen en een commer-ciële ruimte. De bouw bevindt zich in de afbouwfase. Op het moment dat we daar aankwamen waren timmerlieden bezig met de aftimmering van de goten en het leggen van de vloer-

Om de planning van zijn bouw te waarborgen maakt hij, naast de overall planning, een zes weken planning

Dag van... een uitvoerder - Oosterland

16 | BOBOUW BOBOUW | 17

Page 10: Bobouw Boogert Magazine dec 2015

Opnieuw mag Bouwbedrijf Boogert de restyling van een vakantiepark uitvoeren. Het keer betreft het 551 recreatiewo-ningen op het park Port Zélande van Center Parcs. Bij het renoveren van vakantieparken speelt de planning altijd een hele grote rol. Dat is logisch, want zolang er bouwwerkzaam-heden plaatsvinden kunnen woningen niet verhuurd worden en dat betekend een forse inkomstenderving. Om die reden worden de uitvoerende partijen uitgedaagd de werkzaamhe-den in een zo kort mogelijk tijd uit te voeren.

En ook dit keer is dat het geval bij Port Zélande. Welbekend in de omgeving en erg geliefd bij menig vakantieganger vanwege de ligging op de Brouwersdam tussen zoet en zout. Met de renovatie krijgen de huisjes van binnen een nieuwe look en worden ze aangepast aan de huidige wensen van gebruikers. Er is nadrukkelijk nagedacht over de beleving van de vakantiewoning. In de badkamers worden bepaalde wanden uitgevoerd als fotowand, waarbij een impressie van het Noordzeestrand op een volledige wand is aangebracht. Alsof je staat te douchen op het strand. Deze fotowanden zijn opgebouwd uit gehard glas met geïntegreerde foto. Verder wordt heel de inrichting vernieuwd, nieuwe keukens geplaatst, tegelwerk vervangen en nieuwe vloeren aangebracht.

Zoals gezegd zit de uitdaging van dit project in de planning. Fase 1 gaat direct in het nieuwe jaar na de kerstvakantie van start. In 10 weken tijd moeten de eerste155 woningen zijn gerenoveerd. Deze woningen liggen verspreid over het zeer grote park waarop in totaal zo’n 900 huisjes staan. Verspreid over het park krijgen de uitvoerende partijen zeven clusters van woningen toebedeeld die per cluster vier weken lang uit de verhuur gaan. Iedere week start er een cluster op. Op een gegeven moment zijn er steeds vier clusters gelijktijdig in uitvoering.

LEAN bouwen is bij deze klus een must. Partijen hebben elkaar heel hard nodig. De voorbereiding moet minutieus wor-den uitgevoerd, omdat vragen tijdens het proces de boel al in de soep kunnen laten lopen. Op het moment van schrijven zijn we bezig de LEAN-planning met elkaar af te stemmen. Om u een indruk te geven: het gemiddelde van elke bewerking ligt op 20 huisjes per week. Dat betekend 60 natte ruimten tege-len per week, 300 inrichtingselementen monteren etc. etc.Een tweede opgave is al de materialen op de plaats van bestemming te krijgen terwijl het vakantiepark gewoon door-draait. De loopafstanden zijn behoorlijk groot. Vrachtwagens doen er lang over om bij het juiste huisje te komen. Dus hier moet vooraf goed over nagedacht worden. Kunnen vervoers-bewegingen gecombineerd worden? Laten we alle materialen centraal afleveren of bij de huisjes? Wie gaat de spullen uitsor-teren? Al dit soort vragen zijn we op het moment van schrijven aan het beantwoorden. Hierbij merken we op dat er continue twee vervoersstromen zijn. De aanvoer van nieuwe materialen, maar ook het afvoeren van gebruikte materialen en bouwafval. Het combineren van deze vervoersbewegingen wordt ook meegenomen in het plan van aanpak.

Al met al een uitdagende klus waar Bouwbedrijf Boogert met het realiseren van eerdere vakantieparken al ervaring mee heeft opgedaan.

Peter Kraamer

LEAN bouwenop Port Zélande - Ouddorp

*LEAN bouwEN stAAt voor:• flexibele en doelgerichte projectorganisatie • transparante (online) communicatie• timemanagement en doelmatige logistieke planning• korte doorlooptijden• kostenbesparing• gericht op het creëren van waarde en het terugdringen van verspilling

Van de calculatiebinnengehaald - in de portefeuille

Om maar met de deur in huis te vallen, dit zal voor Bouwbe-drijf Boogert mijn laatste stukje voor de BoBouw zijn. Per 1-1-2016 ga ik bij een andere aannemer mijn kunsten vertonen en zal daar mijn werkzaamheden voortzetten. Na ruim 14 jaar bij Bouwbedrijf Boogert met veel plezier te hebben gewerkt was voor mij de tijd om mijn horizon te gaan verbreden en bij een andere, grotere, aannemer te gaan werken. In die 14 jaar heb ik 4 jaar als werkvoorbereider gewerkt en ruim 10 jaar als calculator. Altijd met veel plezier heb ik deze baan uitgevoerd en op moment van schrijven nog steeds met veel plezier. Ik wil dan ook iedereen heel erg bedanken voor de fi jne en goede samenwerking en wens allen het allerbeste toe bij Bouwbedrijf Boogert, nogmaals bedankt.

Uiteraard zijn er het afgelopen jaar ook weer een aantal projecten gecalculeerd waarvoor wij de opdracht hebben ont-vangen. Zo was er vlak voor de bouwvakvakantie de opdracht voor de renovatie van 551 cottages bij Port Zélande te Oud-dorp (Center Parcs). Hierbij worden alle woningen gerestyled en voorzien van nieuwe vloerafwerkingen, keuken, toiletten en badkamer. In januari 2016 starten wij met de 1e fase van 155 woningen die in een zeer korte tijd uitgevoerd moeten worden. Wederom een mooie uitdaging voor Bouwbedrijf Boogert.

16 + 11 woningen te DirkslandNadat we dit jaar de opdracht hadden ontvangen voor de

nieuwbouw van 60 woningen te Goedereede kwam Estate Invest toch weer met een nieuw plan. Wederom in de nieuw-bouwwijk “de Nieuwe Gooye” te Dirksland. Hier moesten nog eens 16 woningen gebouwd worden. Echter bij nader inzien wilde men daarnaast nog eens 11 woningen, zodoende ont-vingen we in september en oktober de opdracht voor beide werken. Eveneens is de architectuur weer gelijkwaardig aan de overige projecten die wij hebben gebouwd in Dirksland.

Nieuwbouw 2 beachlodges a/d BrouwersdamHet laatste project wat ik nog even wil vermelden zijn de nieuwbouw van 2 beachlodges a/d Brouwersdam. Begin 2013 zijn er 13 van deze beachlodges door ons gebouwd. Deze bevallen zo goed dat de opdrachtgever er nog 2 wil la-ten bouwen. Frank en Albert hebben hiervoor een aangepast ontwerp gemaakt (de 2 beachlodges zijn wat groter gewor-den) en aan de hand hiervan hebben we weer een begroting gemaakt. Onlangs zijn deze 2 beachlodges in opdracht gegeven en is het de bedoeling dat deze begin 2016 worden opgeleverd.

Tot slot wens ik iedereen het allerbeste en een hele goede kerstvakantie en uiteraard weer een goed nieuw jaar in 2016. Leon Goedegebure

We zijn ons gaan specialiseren in kostenramingen

Brouwersdam Brouwersdam

18 | BOBOUW

Page 11: Bobouw Boogert Magazine dec 2015

Om het ruim 1.000 kilo wegende kanon van de mijnenveger op de kade te krijgen was een speciale kraan nodig. Bouwbe-drijf Boogert heeft hierin de oplossing geboden. Met de inzet van hun Spiering SK 488 – AT4, met een vlucht van 40 meter, ondersteunt Bouwbedrijf Boogert geheel belangeloos het Stadhuismuseum Zierikzee bij de officiële ontvangst van dit bijzondere geschenk aan de gemeente Schouwen-Duiveland. Op 9 december is in de morgen rond tien uur onder toeziend oog van vele tientallen genodigden, waaronder een zware delegatie uit het Verenigd Koninkrijk, het kanon eerst van het dek van de Zr. Ms. Zierikzee gehesen en geplaatst op de vrachtwagen van Bouwbedrijf Boogert. Deze heeft het kanon naar de Meelstraat gebracht waar in de Trouwzaal van het

Stadhuismuseum de officiële overdracht aan de burgemeester van Schouwen-Duiveland plaatsvond.

’s Middags is het kanon met behulp van de autokraan van de vrachtwagen gehesen en voor de entreehal van het Stad-huismuseum geplaatst. Vervolgens is het met behulp van de mensen van Openbare Werken van de gemeente op de binnenplaats van het museum gebracht. Hier heeft het kanon voorlopig een plaatsje gekregen tot de definitieve bestemming is bepaald.

Albert A.J. Scheffers, interim directeur en kwartiermaker verzelfstandiging Stadhuismuseum Zierikzee

Hofleverancier levert koninklijke service - Gemeente Schouwen-Duiveland

De gemeente Schouwen-Duiveland kreeg in de week na Sint Nicolaas een 16e eeuws kanon aangeboden. Het kanon draagt als jaartal van vervaardiging 1552 en het wapen van de stad Zierikzee. Waarschijnlijk als teken wie de opdrachtgever voor productie is geweest. Het is clandestien opgedoken binnen de Britse territoriale wateren. Het kanon is ‘boven water gekomen‘ doordat de duiker in de kraag is gevat door de Britse autoriteiten naar aanleiding van een poging andere door hem opgedoken kanonnen in eigendom te krijgen. De Britse douane voelde nattigheid bij de aangifte van de duiker en is eens stevig gaan doorvragen. Toen werd al snel duidelijk dat de duiker meer interessante buit had opgedoken dan in eerste instantie werd toegegeven. Aangezien het ging om cultureel erfgoed, dat aanwijsbaar binnen de Britse territoriale wateren was opgedoken, heeft de Britse justitie al zijn opgedoken goederen geconfisqueerd.

Het kanon met het wapen van Zierikzee behoorde tot de ge-confisqueerde buit. Simon May, opsporingsambtenaar van de Britse Kustwacht, bedacht dat een kanon met zo’n duidelijk buitenlandse herkomst, ook al is het mogelijk gebruikt om de Britten te beschieten, niet in Groot-Brittannië moest blijven maar het beste teruggegeven kan worden aan de oorspron-kelijke eigenaar. Via de Nederlandse Kustwacht in Den Helder en de Nederlandse ambassade in London heeft hij ervoor ge-zorgd dat het kanon nu werd overgedragen aan de gemeente Schouwen-Duiveland, de officiële rechtsopvolger van de stad Zierikzee sinds de gemeentelijke herindeling van 1997.Het transport over zee is geregeld door de Koninklijke Ne-derlandse Marine. De mijnenveger Zr. Ms. Zierikzee heeft het bronzen kanon op 8 december naar de haven van Zierikzee gebracht.

Hofleverancier levert koninklijke service - Gemeente Schouwen-Duiveland

20 | BOBOUW20 | BOBOUW BOBOUW | 21

Page 12: Bobouw Boogert Magazine dec 2015

En zo ver zijn we nu!

Riekusweel5 woningen - Bruinisse

Dit was het begin

Page 13: Bobouw Boogert Magazine dec 2015

De zon scheen nog steeds en ook het water was niet koud. Dit hebben een aantal (waaronder wij) aan de lijve ondervon-den. Toen we uiteindelijk allemaal zijn aangemeerd gingen we te voet richting kasteel Heeswijk. Op kasteel Heeswijk werden we ontvangen door de ietwat gedateerde kasteelheer des huizes. We kregen een rondleiding en de kasteelheer praatte honderd uit (honderd....wel duizend!). Toen was het tijd voor het laatste onderdeel van deze “triathlon”....

Per tandem vertrokken we weer richting de Heische Hoeve om daar te genieten van een heerlijke BBQ. Even na half tien zaten we vermoeid maar voldaan in de bus terug richting Oosterland. Wij hebben genoten en verheugen ons op het volgende pv-uitje.

GroetjesJan en Cora Hage

Foto’s Peter Stoutjesdijk

Op 13 juni j.l. vertrokken we per touringcar richting de Heische Hoeve. Bij aankomst stond de koffie met “limburgse” vlaai al klaar (we waren toch in Brabant?!)Aangezien het weer een beetje te wensen over liet werd het programma aangepast, maar..... ”het werd al lichter” (voor een aantal lezers van dit stukje een bekende uitspraak).We werden in 2 groepen verdeeld.

Groep 2 ging met de bus richting Den Bosch voor een tochtje over de Binnendieze. Inmiddels was het inderdaad lichter ge-worden en scheen het zonnetje volop. Na afloop van dit tochtje werden we met de bus naar de opstapplaats van de kano’s gebracht. Voordat we aan de afvaart begonnen kregen we een lunch in de buitenlucht aangeboden. Vervolgens zijn we de kano’s ingestapt om richting kasteel Heeswijk te varen.

Door een fout onzerzijds is het onderstaande verslag van ons PV-uitje niet in de BoBouw van afgelopen zomer geplaatst, dus dit verslag heeft u nog van ons tegoed.

Ontdekkingstocht door Brabant

24 | BOBOUW BOBOUW | 25

Page 14: Bobouw Boogert Magazine dec 2015

De 20 woningen zijn inmiddels allemaal verkocht en ook fase 2 (12 woningen) is inmiddels in de verkoop en hier is een behoorlijk deel van verkocht. De prognose volgens onze opdrachtgever is dat we hier in april 2016 mee kunnen starten. Hopelijk loopt de verkoop van de 2e en 3e fase zo voorspoedig, dat de laatste twee fases (nagenoeg) gelijktijdig kunnen worden opgestart.

Marco Hommel

Na de bouwvak zijn wij gestart met de 1e fase van 20 BeBo –woningen, in opdracht van Vorm Ontwikkeling.Voor deze woningen moest er geheid worden met palen variërend van 22 tot 26,5 meter! Als paalafmetingen werden zowel palen gebruikt van 250x250mm, 290x290mm als 350x350mm. Al met al behoorlijk zwaar heiwerk voor deze woningen.

Na de fundering, de begane grondvloeren en de kalk-zandsteen-elementen, het leggen van de breedplaatvloeren. Omdat dit beneden-bovenwoningen betreft en er op de 1e verdieping twee badkamers komen (van beide woningen), zit er een behoorlijke installatie in deze verdiepingsvloer.Momenteel is de 2e verdiepingsvloer net gestort en is het metselwerk al in volle gang.

Als u dit leest, tijdens de feestdagen, is de dakvloer aangebracht, de HSB-wanden en de dakelementen.

44 BeBo-woningen Anna Hove - Brielle

Beneden Boven-woningen (BeBo-woningen)

26 | BOBOUW BOBOUW | 27

Page 15: Bobouw Boogert Magazine dec 2015

Onlangs zijn we gestart met de infra werkzaamheden t.b.v. de nieuw te bouwen supermarkt aan de Boutlaan in Scharendij-ke. We gaan hier een grote nieuwe PLUS supermarkt bouwen welke voor het hoogseizoen volgend jaar open zal gaan. Nog voor de kerstvakantie hopen we dat alle heipalen in de grond zitten.

Direct na de kerstvakantie gaan wij de fundering en begane grondvloer bekisten en storten. In week 6 zal Hanse Staal-bouw de staalconstructie gaan starten. Omdat de bouwtijd kort is zijn we momenteel druk met de voorbereidingen bezig.

Albert de Wit

Nieuwbouw Supermarkt - Scharendijke

28 | BOBOUW BOBOUW | 29

Page 16: Bobouw Boogert Magazine dec 2015

Welke helm heb je op bij Boogert en wat doe je zoal?Ik ben timmerman en werk met veel plezier al weer bijna 16 jaar bij bouwbedrijf Boogert, samen met mijn broer John.Het is erg afwisselend werk: we zijn momenteel bezig met 21 woningen in de nieuwe Gooye te Dirksland, dit is een prachtig project. Een bijzondere klus was het Inspiratiecentum op de Brouwersdam. We hebben al heel veel verschillende werken meegemaakt en hopen dit nog jaren te mogen doen.

Welke kennis/opleidingen zit er onder deze helm?Ik heb de opleiding gevolgd op de LTS voor timmerman in Middelharnis.

Wat heb je met cijfers?Ik heb niks met cijfers, als het gaat om aanbestedingen. Maar wel met meten natuurlijk, dat is voor mij essentieel.

Onder welke helm heb je hiervoor gewerkt?Gestart bij van der Welle/ Van Drongelen in Ooltgensplaat. Daarna bij Hoogeboom in Spijkernisse, vervolgens bij Vermeer Bouw in Hoofddorp en aansluitend bij Osseweijer in Oude-Tonge en nu bij Boogert in Oosterland.

Voor wie neem jij je helm af?Ik neem mijn helm af voor iedereen die in staat is om goed samen te werken. Ik vind collegialiteit belangrijk. Zo ben je met elkaar betrokken bij je werk, wat ik een belangrijke waarde vind.

Bijzonder neem ik mijn helm af voor mijn broer John omdat hij mij aanvoelt en begrijpt zodat wij in de samenwerking op elkaar zijn ingespeeld. Daardoor ervaar ik veel plezier in mijn werk.

Mooiste helm moment ?Meerdere projecten waren interessant. Bijzonder vond ik de bouw van de Sion kerk van de Gereformeerde Gemeente in Middelharnis. Overdag bij Bouwbedrijf Boogert en in de avonduren en zaterdagen als vrijwilliger. Dit gaf meer betrok-kenheid en daardoor mijn mooiste helmmoment, omdat ik lid ben van deze kerkelijke gemeente. Hoe mooi is het dat je hebt gebouwd aan de kerk waar je zelf elke zondag naar toe gaat! Aan wie geef je deze helm door?Aan Hans van Strien. Hans ik wens je veel schrijfplezier!

De helm van...

meneer Wout

Wout den Braber

Wat is dit?de fotovraag - (December 2014)

Af en toe kom je van die voorwerpen tegen die op het eerste gezicht niet echt bijzonder lijken. Maar na een voorwerp wat beter te bekijken blijkt het toch heel bijzonder te zijn. Wat het is? In de volgende editie hier meer over. Mocht iemand weten wat het voorwerp is laat het weten. Onder de goede inzendin-gen verloten we een lekkernij van Bakkerij Bouman*.

Dit komt van de Sint Pietersberg bij Maastricht. Komt van de cementindustrie af en is een sinter (is het product dat ontstaat uit het samenbakken van fi jn ertsen smeltmiddelen (kalksteen en duniet) en recuperatiestoff en) van mergel. Worden gebrand in cementoven en vermalen en daarvan komt het cement.

ANTWOORD

* helaas heeft niemand het juiste antwoord gegeven

30 | BOBOUW BOBOUW | 31

Page 17: Bobouw Boogert Magazine dec 2015

De woning is opgebouwd in een zeer ingenieus bouwsysteem

We bouwen in opdracht van Mark en Anneke IJzelenberg een ruime vrijstaande woning met een oppervlakte van onge-veer 9x16 meter, ontworpen door Erik van den Bos. Op het eerste gezicht lijkt het op een traditioneel gebouwde woning, maar niets is minder waar. De woning is opgebouwd in een zeer ingenieus bouwsysteem van houtskeletbouw met een betonnen verdiepingsvloer. Dit concept heeft alle voordelen van een houtskeletbouw woning, zoals hoge isolatiewaarden, prefabricage in geconditioneerde werkplaatsen en een korte bouwtijd. Een groot nadeel van houtskeletbouw woningen is de houten verdiepingsvloer i.v.m. geluidoverdracht. Deze houten verdiepingsvloer is nu vervangen door een betonnen

vloer, waardoor het leefcomfort stijgt. De betonnen vloer rust op de houtskelet bouwwanden, wat in eerste instantie wel even tegen het gevoel in gaat. Zo ook bij de gemeentelijke instellingen. Alle constructieve berekeningen zijn zeer nauwlet-tend door de gemeente gecontroleerd en ook het toezicht op de bouwplaats door de gemeente was zeer intensief.

Vijf weken na start heiwerk hebben we het hoogste punt ge-vierd en binnen 10 weken is het gehele casco van de woning gereed.

Albert de Wit

Nieuwbouw vrijstaande woning - Oosterland

32 | BOBOUW BOBOUW | 33

Page 18: Bobouw Boogert Magazine dec 2015

Wat is een slimme badkamer. Het gaat hier om een compacte badkamer waarin toch alle faciliteiten aanwezig zijn om mensen met een lichamelijke beperking te kunnen wassen. Vanuit de cliëntenkamer is de badkamer toegankelijk middels een schuifdeur, echter bestaat ook nog de mogelijkheid om een wand weg te kunnen klap-pen waardoor de badkamer zelfs toegankelijk is per bed. In de badkamer is een hangtoilet aanwezig voorzien van Linido beugels, een doorgeefkast voor diverse goederen, een dou-chegedeelte, een wastafel en een kastje t.b.v. handdoeken e.d. Deze badkamer zal worden geleverd en geplaatst door de Fa. Verschuren uit Eindhoven.

Het werk zal worden uitgevoerd in 3 fasen.De bedoeling is dat we nog dit jaar de bouwplaats inrichten en een aanvang maken met het sloopwerk. Medio begin juli 2016 zullen we fase 1 opleveren. De oplevering van de 2e fase staat gepland voor medio half december 2016 en fase 3 zal lopen tot medio half mei 2017.

Van hier uit wens ik iedereen een fijne vakantie, prettige feest-dagen en een voorspoedig nieuwjaar.

Leander Brinkman

slimme badkamer

Donderdag 26 november jl. hebben we officieël opdracht ontvangen voor een grote renovatie in het gasthuis van SVRZ te Middelburg. Het betreft hier 83 stuks cliëntenkamers incl. badkamer, de gangen en bijbehorende nevenruimten, zoals bergingen, keukens en woonkamers. In principe worden in

alle ruimtes de vloerbedekking, wandafwerking en systeem-plafonds vervangen. Wat betreft de badkamer, deze wordt kompleet gesloopt en vervangen door een “slimme badka-mer”.

Renovatie gasthuis SVRZ gasthuis - Middelburg

BOBOUW | 3534 | BOBOUW

Page 19: Bobouw Boogert Magazine dec 2015

Cor LugtenburgSinds 2 november 2015 ben ik werkzaam als uitvoerder bij Bouwbedrijf Boogert en ik wil mij graag aan jullie voorstellen.Ik ben Cor Lugtenburg, 56 jaar en geboren en getogen in Nieuwe Tonge en ik woon daar nog steeds. Ik ben 34 jaar getrouwd met Elly en samen hebben wij 4 kinderen en 8 kleinkinderen, waar ik enorm trots op ben. Ik ben lid van de Hervormde Gemeente te Nieuwe Tonge waar ik al ruim 20 jaar diaken ben.

Ik wist al vroeg dat ik in de bouw wilde gaan werken, want ik was als kind altijd iets aan het timmeren in de schuur. Na de lagere school ben ik dan ook naar de technische school gegaan en heb ik gekozen voor timmerman. Na de technische school ben ik in 1976 gaan werken bij Bouwbedrijf Boeter in Middelharnis. Ik heb daar nog twee jaar de primaire opleiding timmerman gedaan en daarna nog twee jaar assistent bouw-kundig uitvoerder. De eerste jaren werkte ik als timmerman, maar ik kreeg al na een aantal jaren uitvoerende werkzaam-heden en vanaf 1989 was ik werkzaam als uitvoerder. Ik heb 39 jaar gewerkt bij dit bouwbedrijf en altijd gedacht dat ik daar tot aan mijn pensioen zou blijven. Maar helaas is het anders gelopen. Na de bouwvakvakantie kregen wij te horen dat Boeter failliet was en dat alle werknemers ontslagen waren. Dan sta je opeens op straat en denk je waar kan ik op mijn leeftijd nog aan de slag. De andere dag al werd ik gebeld door Bouwbedrijf Boogert. Zij waren al een tijdje op zoek naar een uitvoerder en of ik interesse had. Na twee gesprekken waren we het eens en was ik aangenomen. Ik heb dit echt als een wonder ervaren en ben ook erg dankbaar dat ik weer aan het werk kan gaan.

Het is natuurlijk even wennen, nieuwe collega’s, andere on-deraannemers, maar ik ga ervoor en ik hoop op een prettige samenwerking met jullie allemaal.

Patrick Smit.Er werd mij gevraagd om mezelf in de BoBouw voor te stellen. Ik ben Patrick Smit, 35 jaar oud. Ben sinds een jaar geluk-kig getrouwd met Eline. Ik woon in Oude Tonge, waar ik een aantal jaren geleden het huis van mijn opa en oma heb geërfd en sinds vorig jaar een nieuw huis heb gebouwd.

Na mijn schoolperiode ben ik terecht gekomen op de Sspb in Middelharnis waar ik de primaire en voortgezette opleiding timmeren heb afgerond en tevens de opleiding assistent uitvoerder. Tijdens deze periodes was ik werkzaam bij aanne-mingsbedrijf J Kroon en Zn, waarna ik ook in vaste dienst ben getreden. Eerst als timmerman later als voorman en heb daar gewerkt tot medio 2011. Na deze periode ben ik werkzaam geweest bij een klein timmerbedrijfje in Oude Tonge. Nu ben ik sinds maandag 2 nov bij jullie begonnen als tim-merman. Mijn eerste indruk is positief. Nu weet ik niet of jullie aan kerst borrel doen, maar degene die ik niet meer zal zien dit jaar wens ik prettige kerstdagen en een gezond 2016 toe.

Groetjes PatrickIn Suzannaland woont u helemaal naar uw zin! Ook letter-lijk. Uw eigen gevel, uw eigen kleurstelling en verschillende mogelijkheden bij het indelen van het interieur. Op het mooiste plekje van Sint-Annaland. Voor elke woonwens en voor elk budget is er hier een droomhuis. Suzannaland geeft, middels hoogwaardige kwaliteitsbouw, de garantie voor jarenlang zorgeloos en voordelig wonen. Bijzonder energiezuinig en onderhoudsarm bovendien”. Tot zover de website www.suzannaland.nl waar overigens nog veel meer op te ontdekken valt over de omgeving en de woningen.

En zo is het ook, de woningen verschillen allemaal van elkaar. Gevels, dakvensters en dergelijke, ja zelfs de kleur van gevel-steen, kozijnen en dakpannen is voor de meeste kopers een bewuste keuze geweest.Zo kom je te wonen in een woning die ook echt een “thuis” is. Van de 1e fase van 12 woningen zijn er nog slechts enkele te koop. We wensen de eigenaren, bouwteam, uitvoerder Danny en timmerlieden Jan en Pascal een goede bouwtijd toe. Wans Dooge

12 Polderwoningen Suzannapolderbetaalbaar wonen zoals u dat wilt - St Annaland

36 | BOBOUW BOBOUW | 37

Page 20: Bobouw Boogert Magazine dec 2015

sloot tijdelijk gedempt, zodat er veilig gewerkt kan worden.De staalconstructie wordt gemaakt bij Hanse Staabouw en de voorbereidingen voor het maken van de dakelementen worden getroff en bij Unilin in Oisterwijk.

Inmiddels is tijdens het maken van de vloer de riolering en voorbereiding voor de waterleiding aangebracht door de fi rma Hol. Ook zijn de ventilatiekanalen in de vloer van het kerkge-bouw aangebracht door Barth uit ’s Gravendeel en de elektra wordt in nevenaanneming verzorgt door Beyer Electrotech-niek.

We wensen het gehele bouwteam, met onze uitvoerder Cor Lugtenburg, veel succes met het verdere verloop van de bouwwerkzaamheden.

Wans Dooge

dat is dus wel 47.500 kg! voor één wand.

Nadat we u in de vorige BoBouw berichtten over de opdracht, mochten we in week 40 de 1e paal slaan van de 143 palen t.b.v. het nieuw te bouwen kerkgebouw van de Gereformeer-de Gemeente te Nieuw Beijerland.

Dankzij het zachte najaar hebben we tot op heden nog maar 1 dag onwerkbaar weer gehad. De werkzaamheden van de fundatie en de in het werk gestorte vloer lopen dan ook voorspoedig. B-Smart maakte het betonwerk in opdracht van Bouwbedrijf Boogert BV.

In week 2, van het nieuwe jaar, hopen we de prefab betonnen wanden te plaatsen, waardoor gelijk de imposante vorm van het kerkgebouw zal verrijzen. Momenteel worden de wan-den gestort in de fabriek van MBS betoncasco in Vianen. De betonwanden komen deels ’s nachts met speciaal transport naar de bouwplaats. 12 wanden zijn 5 meter breed en worden liggend vervoerd. De lengte loopt op tot wel 16 meter lang en het gewicht is ca 47,5 ton, dat is dus wel 47500 kg! voor één wand. Er zijn dan ook 2 kranen nodig voor het plaatsen van deze zware wanden, waarvan zelfs één 400 ton kraan. Deze worden opgesteld rondom de kerk. Hiervoor wordt deels de

Nieuwe KerkGereformeerde Gemeente - Nieuw Beijerland

38 | BOBOUW BOBOUW | 39

Page 21: Bobouw Boogert Magazine dec 2015

In het laatste kwartaal van dit jaar zijn de voorbereidingen en het inrichten van de bouwplaats van start gegaan. Het grond-werk van de bouwputten is reeds uitgevoerd en een groot deel van het heiwerk zal dit jaar ook nog uitgevoerd worden. De kabels en leidingen tracé van de verschillende nutspartijen zal in januari en februari worden aangelegd, wat een mooie uitdaging oplevert om de diverse werkzaamheden die wij gelijktijdig gaan uitvoeren in goede banen te leiden.

In het nieuwe jaar zullen we vol van start gaan om dit mooie project te realiseren en met alle betrokken medewerkers ons inspannen om eind 2016 dit project naar tevredenheid af te ronden.

Mark GiljamNieuwbouw 66 woningen - Goedereede

In Goedereede hebben we opdracht voor de nieuwbouw van 66 woningen. Het plan, wat door Estate Invest is ontwikkeld en die ook onze opdrachtgever is, heeft een geheel eigen identiteit en een enorme variatie in woningen. De woningen worden gekenmerkt door een tijdloze architectuur met moder-ne elementen en zijn allen voorzien van prachtige detaillerin-gen waardoor vrijwel iedere woning een gevel heeft met een eigen identiteit.

Na de bouwvakperiode zijn de voorbereidingen opgestart om eind 2015 van start te kunnen gaan met de bouw van de woningen. In de afgelopen periode heeft de aandacht met name gelegen op het verder uittekenen en engineeren van alle woningen. De gewenste kopers-opties zijn verwerkt, gesprek-ken gevoerd en vele documenten en tekeningen zijn vervaar-digd. Nu het merendeel van deze onderdelen is afgerond kunnen we met alle betrokken leveranciers en bedrijven ons verder gaan richten op de benodigde werkvoorbereiding en het bouwproces in uitvoering.

Nieuwbouw 66 woningen - Goedereede

BOBOUW | 4140 | BOBOUW

Page 22: Bobouw Boogert Magazine dec 2015

In dienst getreden

Claudia SolMark GiljamCor LugtenburgPatrick Smit

Uit dienst getreden Huib van Eenennaam (overleden)Rutger MeursJaap SmitJan Bout

BOUWArjo BaartWilco BalKees van den BosSjaak BouwmanJohn den BraberWout den BraberJan de BruineRemco de BruijneHenri CapelleMarcel CapelleWim CrezeeJaco DoogeHarm DorstGerjan EerlandErik Gebraad Krijn GoudzwaardRichard GoudzwaardPeter van GrunsvenCorné van HaaftenJan HagePeter ‘t HartMario van den HoekPascal Janse

KANTOORNico BaaijAdri BalStephan BogertAnneke BooneLeander BrinkmanWans DoogeFrank DoogeMark GiljamLeon GoedegebureRon van HekkeMarco HommelJan Kees KlapNiels KolePeter KraamerLia van LeeuwenCor LugtenburgWilliam van der MaasMarianne Meerdink Annemiek van MourikGert-Jan OostwouderClaudia SolMarco Stouten Addy van der VlietDanny van der Wekken Albert de Wit

Leon de JongeMarco de JongeMartin de JongeMarcel LagendijkErwin Lems Martijn MolCarlo OpreeAdrie OtteErik van de SandeAndré SlingerlandPatrick SmitGerard v.d.SteegeHans Stouten Peter StoutjesdijkHans van Strien Ferry ten VeenHenk van ‘t VeerHjalmar van de VeldeCees VerhoekJohn VerkammanWim van der WielenPeter WijsmanArjan Zwart

Vakantiedagen 2016 Data ADV/Vakantiedagen FeestdagenWeek 53/2015 28 december t/m 1 januari 4 1Goede vrijdag 25 maart 1 2e Paasdag 28 maart 1Koningsdag 27 april 1Hemelvaartsdag 5 mei 1Vrijdag erna 6 mei 1 2e Pinksterdag 16 mei 1Bouwvak 1 t/m 26 augustus 20 week 52/2016 26 t/m 30 december 4 1 Totaal 30 6De overige dagen (19 dagen Bouw-CAO en 14 dagen UTA-CAO incl. 3 dagen kort verzuim) worden per periode gestort in het tijdspaarfonds.

Bouwbedrijf BoogertCollega’s en vakanties - Oosterland

42 | BOBOUW BOBOUW | 43

Page 23: Bobouw Boogert Magazine dec 2015

Diversiteit in bouwen

BBBOUWBEDRIJF BOOGERT

BOUWBEDRIJFBOOGERT

BOUWBEDRIJFBOOGERT

BOUWBEDRIJFBOOGERT

BOOGERTBOUWBEDRIJFB B

B

BOUWBEDRIJFBOOGERT

BOUWBEDRIJFBOOGERT

BOUWBEDRIJF BOOGERT100 JAAR VERTROUWD MET VERNIEUWING

VERTROUWD MET VERNIEUWINGVERTROUWD MET VERNIEUWING

SIN

DS

1890

SIN

DS

1890

B

SINDS 1890SIN

DS

1890

KWALITEITSMANAGEMENT NL - VGM CHECKLISTAANNEMERS

Manteling 8 - 4307 CJ Oosterland - 0111 641596

www.bouwbedrijfboogert.nlfacebook.com/boogertbouwtwitter.com/@boogertbouw

Particuliere woningbouw

Utiliteitsbouw

Woningbouw projecten

Verbouw en renovatie

Meer met minder

banners 85x200.indd 1 03-12-12 09:18

BBBOUWBEDRIJF BOOGERT

BOUWBEDRIJFBOOGERT

BOUWBEDRIJFBOOGERT

BOUWBEDRIJFBOOGERT

BOOGERTBOUWBEDRIJFB B

B

BOUWBEDRIJFBOOGERT

BOUWBEDRIJFBOOGERT

BOUWBEDRIJF BOOGERT100 JAAR VERTROUWD MET VERNIEUWING

VERTROUWD MET VERNIEUWINGVERTROUWD MET VERNIEUWING

SIN

DS

1890

SIN

DS

1890

B

SINDS 1890SIN

DS

1890

KWALITEITSMANAGEMENT NL - VGM CHECKLISTAANNEMERS

Manteling 8 - 4307 CJ Oosterland - 0111 641596

www.bouwbedrijfboogert.nlfacebook.com/boogertbouwtwitter.com/@boogertbouw

Particuliere woningbouw

Utiliteitsbouw

Woningbouw projecten

Verbouw en renovatie

Meer met minder

banners 85x200.indd 1 03-12-12 09:18

BBBOUWBEDRIJF BOOGERT

BOUWBEDRIJFBOOGERT

BOUWBEDRIJFBOOGERT

BOUWBEDRIJFBOOGERT

BOOGERTBOUWBEDRIJFB B

B

BOUWBEDRIJFBOOGERT

BOUWBEDRIJFBOOGERT

BOUWBEDRIJF BOOGERT100 JAAR VERTROUWD MET VERNIEUWING

VERTROUWD MET VERNIEUWINGVERTROUWD MET VERNIEUWING

SIN

DS

1890

SIN

DS

1890

B

SINDS 1890SIN

DS

1890

KWALITEITSMANAGEMENT NL - VGM CHECKLISTAANNEMERS

Manteling 8 - 4307 CJ Oosterland - 0111 641596

www.bouwbedrijfboogert.nlfacebook.com/boogertbouwtwitter.com/@boogertbouw

Particuliere woningbouw

Utiliteitsbouw

Woningbouw projecten

Verbouw en renovatie

Meer met minder

banners 85x200.indd 1 03-12-12 09:18

BBBOUWBEDRIJF BOOGERT

BOUWBEDRIJFBOOGERT

BOUWBEDRIJFBOOGERT

BOUWBEDRIJFBOOGERT

BOOGERTBOUWBEDRIJFB B

B

BOUWBEDRIJFBOOGERT

BOUWBEDRIJFBOOGERT

BOUWBEDRIJF BOOGERT100 JAAR VERTROUWD MET VERNIEUWING

VERTROUWD MET VERNIEUWINGVERTROUWD MET VERNIEUWING

SIN

DS

1890

SIN

DS

1890

B

SINDS 1890SIN

DS

1890

KWALITEITSMANAGEMENT NL - VGM CHECKLISTAANNEMERS

Manteling 8 - 4307 CJ Oosterland - 0111 641596

www.bouwbedrijfboogert.nlfacebook.com/boogertbouwtwitter.com/@boogertbouw

Particuliere woningbouw

Utiliteitsbouw

Woningbouw projecten

Verbouw en renovatie

Meer met minder

banners 85x200.indd 1 03-12-12 09:18