Black Stars

of 18 /18
ST RS BL CK

Embed Size (px)

description

My magazine

Transcript of Black Stars

Page 1: Black Stars

ST RSBL CK

Page 2: Black Stars

02.

I n h o u d

Music&me

Movies&me

Gaming&me

04-05

06-07

10-11

Ik ben Kenneth Huiskens, geboren op 12-09-1995 en momenteel stud-erend aan de HAN in Arnhem. Belangrijker is echter wat ik ben en wat dit magazine is. Ik ben sarcastisch, atheistisch, vriendelijk, betrouw-

baar, geopinieerd, energiek en leidingnemend.Dit magazine is een kijkje in mijn brein, een kijkje naar wat mij geluk-kig maakt of juist irriteerd. Ik hoop dat door te delen wat mij vrolijk of boos maakt ik misschien een beetje van mijn geluk met anderen kan

delen.

Page 3: Black Stars

03.

I n h o u d

Gaming&me2

Friends&me

Ranting&me16-17

14-15

12-13

Page 4: Black Stars

Get back up, what are you waiting for this time? I’m over playing with this plightBut I’m still handcuffed, ball-gagged, face-down to the floorAnd I’m waiting while I’m hating what I’m waiting for

It’s time to take ahold of what belongs to meIt’s time to walk away with no apologiesThese voices in the mirror start quietlyAnd now they’re screaming back at me

Don’t back downHolding on until my hands and mind are bleedingThis is my birthrightI’m so sick of feeling like I’m helplessThis is over tonight

Don’t back up, your ass is to the wall again andAren’t you sick of wasting so much time?And yes it’s true you’re a fool if you think you were bornTo be waiting while you’re hating what you’re waiting for

How could have I been so earthboundwith my heart in the depths and my face in the ground?it’s time to uproot myself and move on

How could have I been making soundWhen my mouth and my lungs had both fused to the ground?it’s time to uproot myself and move on

The voices in my head have all begun to sing(the voices in your head have all begun to sing)and they sure as hell hope I am listening

Music&me

Cellweller is een combinatie van metal, rock, techno, dub-step en zelfs klassieke muziek. Dit zorgt voor een sound en variatie die ik nog nooit ge-hoord heb bij een andere arti-est. Maar Celldweller is in mijn ogen niet alleen geweldig van-wege de muziek, maar ik vind de artiest ook facinerend. De nummers bevatten een bass, gitaar drums en (vaak) vocals, maar er is geen sprake van een band. Scott Albert, beter bek-ent onder zijn artiestennaam Klayton speelt alle instru-menten zelf en voegt ze samen met behulp van verschillende programma’s.Door zijn bijna unieke manier van werken en het gebruik van veel effecten in zijn muziek is live spelen niet echt een optie. Hij speelt daarom met vriend en medeartiest Brett Audrey, bekend als Blue Stahli, live re-mixes van zijn nummers.

Celldweller’s album Wish Upon a Blackstar is mijn favo-riete album ooit en uiteindelijk de inspiratie geweest voor de nam van dit magazine. Ik kan hem aan iedereen aan-raden.

“Mijn persoonlijke soundtrack.

Jarenlang beweerde ik dat ik geef favoriete ariest of een favoriet genre had. Dit verranderde in 2010 toen ik de muziek van Scott Al-bert ontdekte. Mijn per-soonlijke soundtrack, Celldweller.

Celldweller

04.

Page 5: Black Stars

Music&me

05.

Page 6: Black Stars

Movies&meIk kijk niet heel veel films. Maar af en toe komt er wel eens een keer een parel langs. Een film die je onthoud, bij je blijft of je gevoel voor humor verranderd.In andere woorden, je lievelingsfilms.

Toen ik klein was keek ik veel meer films dan ik tegenwoor-dig doe, op video/dvd of TV. Tegenwoordig kijk ik alleen nog maar films als ik deze specifiek opzoek, op DVD of in de bios. De beste films die ik mij heri-nneren uit mijn jeugd zijn de orginele 3 Star Wars films. Ik heb deze ongelovelijk veel gekeken met mijn buurjongen en was een lange tijd groot Star Wars fanaat. Na Episode III in de bioscoop te hebben gekeken begon mijn interesse in Star Wars wel heel erg af te nemen.

Toen ik een paar jaar ouder was keek in op een zaterdaga-vond Back to the Future: Part II op TV. Ik was direct verliefd en kocht zo snel als ik kon de boxset. In twee dagen hebben alle drie de films gekeken. Nog nooit heb ik zo erg genoten van een film als ik deed met Back to the Future. Ik kan ze tot op de dag van vandaag opnieuw kijken en beschouw ze dan ook nog steeds als een van mijn lievelings-flims.

Een andere favoriet is de 2008 Batman film, The Dark Knight. Natuurlijk herinnert ieder-een zich Heath Ledger als the Joker, die legendarisch acteer-werk leverde. Maar ook Aaron Eckart als Harvey Dent was geweldig. The Dark Knight is een spannende actiefilm met een slim plot dat je op het puntje van je stoel houdt. Toen ik hem voor het eerst zag was ik onder de indruk van de creepiness van de Joker en de geweldige actie, maar nu kan ik hem ook waarderen voor het verhaal, waar ik voorheen niets van snapte.Ik zou hem bijna elk moment van de dag wel kunnen kijken.Ook echt een favoriet.

06.

Page 7: Black Stars

07.

Page 8: Black Stars

“PeoPle will remember only the good Part, the right Part about what you did.”

08.

Page 9: Black Stars

“PeoPle will remember only the good Part, the right Part about what you did.”- raiden, metal gear Solid 2

09.

Page 10: Black Stars

http://codestairway.com/wp-content/uploads/2011/03/league-of-legends-logo-e1299770316788.jpg

Gaming&me

Ik zie mijzelf als gamer en breng veel tijd gamend door. Maar waarom? Wat doet het mij? Waarom ben ik zo gein-teresseerd in iets wat niet echt gebeurt en waarom breng ik er zo veel tijd mee door?

Goede games brengen bij mij een gevoel naar boven. Ik moet het spelen en mijzelf er in kwijt kun-nen raken. Dit kan op verschillende manier zo zijn. Het is een moeilijk gevoel om uit te leggen en daarom kan ik beter een voorbeeld geven. De Metal Gear Solid serie.

De hoofdserie bestaat uit vier games. Metal Gear Solid boeit mij vanwege het verhaal dat het ver-telt. Het behandelt onderwerpen als oorlog, wetenschap, liefde, hoop, vertrouwen, broederschap, leven en meer. Door de vier games in leer je steeds meer over de personages, de complotten en gebeurtenissen en wanneer je in het einde van de vi-erde game op een boot staat met je broer en je besluit een laatste keer een tegen een te vechten, terwijl de muziek opzwiept en je, naar mijn mening, de mooiste vechtscene in een game ooit ziet, dat doet dat iets met je.

10.

Page 11: Black Stars

http://codestairway.com/wp-content/uploads/2011/03/league-of-legends-logo-e1299770316788.jpg

Gaming&me Maar ik game ook om andere re-denen. Zoals deze bijvoorbeeld, League of Legends (LoL). LoL is voor mij iets sociaals. Het is natu-urlijk niet mogelijk om elke avond bij je vrienden langs te gaan om sa-men te gaan kletsen. Daarom spel-en we samen LoL. Met behulp van Skype spelen wij samen, niet alleen om te winnen, maar ook om samen te kunnen lachen. Sterker nog, ga-men heeft mij vrienden opgeleverd die ik zonder nooit zou hebben ont-moet.

11.

Page 12: Black Stars

Maar er zijn nog zoveel meer re-denen om te gamen. Zoals The El-der Scrolls V: Skyrim of Grand Theft Auto 4, waarin je je gewoon vrij voelt om een leven te leven dat je zo vrij laat, escapisme.

Of games uit je jeugd, die je kunt spelen niet alleen vanwege het spel zelf, maar ook vanwege alle herin-neringen die je hebt, zoals Ratchet: Gladiator hiernaast. Ik heb dus uren gespeelt met mijn twee beste vrienden toen ik op de basisschool zat en zo af en toe spelen we het nog.

Gamen brengt mij, en vele anderen, op veel manieren een vorm van ge-luk. Het brengt eindeloze emoties, maar dan ik ooit mee zou maken en ooit me zou kunnen maken. Het laat ons dingen doen die nooit mogelijk zouden zijn. Het voegt ongelovelijk veel aan mijn leven toe.

Daarom game ik.

Gaming&me2

12.

Page 13: Black Stars

Gaming&me2

13.

Page 14: Black Stars

Friends&me

Een artikel schrijven over mijn vrienden is moeilijker dan het lijkt. Ik kan namelijk heel weinig gelijkenissen vinden tussen de meesten. Het gaat van een soms bijna kakkerig gekleedde doorsnee HAVist tot zelfbespottende ras-marokkaan tot rasechte metalhead. Waarom zijn ze dan mijn vrienden en belan-grijker nog, elkaars vrien-den? Omdat we allemaal geweldig zijn in onszelf zijn, omdat we niet alleen met elkaar maar ook om elkaar kunnen lachen en omdat iedereen weet wat het is om een echte vriend te zijn.

Je bent voor een groot deel met wie je bent. Niet alleen hoe je je op dit moment gedraagd wordt daardoor beinvloed, maar je vrienden hebben ook op de lange termijn invloed. Je bent wie je vrienden zijn.

Ik heb veel van ze kunnen leren. Hoe ik mijzelf moest zijn, waar ik mij wat van aan moest trekken en waarvan niets.

Mijn vrienden hebben van mij gemaakt wat ik nu ben en daarvoor kan ik ze niet meer bedanken.

14.

Page 15: Black Stars

15.

Page 16: Black Stars

Ranting&me

Er zijn ook meer dan genoeg dingen die ik haat. Die ik niet uit kan staan. Dingen waarvan de gedachte alleen al me de neiging geeft om iets te wurgen. Het zijn er niet veel, maar soms weet iets gewoon die snaar te raken. Een daarvan is SBS6, het domste tele-visiezender ooit.

Nederlandse televisie kun je op verschillende niveau’s indelen. Je hebt het hoog-ste niveau, maar Nederland 1,2,3, Discovery Channel en andere intelligente TV. Dan is er de middenklasse, met RTL 4,5,7,8 en Net5. Niet het hoogste niveau, maar niet dom of kleinerend, gewoon iets minder serieus.

Maar dan is er SBS6, stupid-iteit zelve. Programma’s als Hart van Nederland, die al-leen bestaan om te laten zien hoe ongelovelijk zielig mensen wel allemaal niet zijn. Kijk hoe het huisdier van dit kind is overleden, of dit buurthuis wordt gesloten.

Ik kan er gewoon niet bij dat televisie dit niveau kan hebben. Jarenlang kwam ik s’avonds beneden om TV te kijken met mijn ouders.

Tuurlijk zijn andere zenders niet perfect, maar op een of andere manier krijgt SBS6 het voor mekaar om mij te ir-riteren met alles wat ze doen. Talentenjachten, domme zoektochten als ‘Wie trouwt mijn zoon?’ of Alberto Stege-man die denkt dat hij Peter R. de Vries is.

Ik ben er uiteindelijk gewoon mee gestopt omdat mijn oud-ers het nodig vonden naar dit huilprogramma te kijken.

Het enige waar een zelfre-specterend persoon ooit zou mogen kijken op SBS6 zijn de geimporteerde Amerikaanse shows als House en NCIS. Zelf heeft het zender nooit iets ge-produceerd waar iemand die meer dan een hersencel bevat van zou mogen genieten.

16.

Page 17: Black Stars

Ranting&me

17.

Page 18: Black Stars

ST RSBL CK