Black Cross 7

download Black Cross 7

of 24

 • date post

  25-Jan-2015
 • Category

  Travel

 • view

  239
 • download

  0

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Black Cross 7

 • 1. Black Cross
  Dan Morrow

2. Hoofdstuk 7 Terugkerend verleden?
Sometimes the past seemstoo big for the present tohold.
# C. Palahniuk.
3. # Noaya.
Op de avond van de afspraak met Dwayne Murron was het gevoelsmatig dertig graden. Maar ondanks de hoge temperatuur ging de wind geen seconde lang liggen; constant zorgde zij ervoor dat er een laagje kou op de huid van de mensen achterbleef.
4. Vanuit haar ooghoeken zag Noaya dat de leider van de Black Cross moeite moest doen zijn date bij te houden. Zijn smoking belette hem grotere passen te nemen en zorgde voor zijn rood aangelopen, bezwete gezicht. Blijkbaar was hij bang dat zijn ex-vriendin teleurgesteld of misschien wel triomfantelijk weg zou lopen, zodra hij vroeg of ze wat rustiger aan kon doen of zei dat ze geen haast hadden.
5. Noaya keek naar haar eigen korte broek en simpele topje en grinnikte in zichzelf.
Noa? vroeg hij plotseling, licht hijgend. Heb je misschien een voorkeur voor een bepaald eettentje? Ik dacht aan het chique, Franse restaurant dat een paar kilometer van Dormouth afligt. Je herinnert het je vast nog wel. We hebben daar al eens eerder gegeten. Vooral de
6. De McDonalds of zo. Ik zou een moord ervoor over hebben om me eens lekker vol te proppen met fastfood. Vele hamburgers, liters cola. Heerlijk!
Doe je dit expres?
Noaya keek hem met quasi onschuldige ogen aan.
7. Je weet dondersgoed wat ik bedoel. Vroeger trok je de mooiste dingen uit de kast om op iedereen indruk te maken. Vroeger wilde je in de duurste restaurants eten, omdat je al het andere toch zo vaak kreeg.Breek me de bek niet open over het verleden. Ik heb er genoeg van. Dwayne, ik dacht dat dit een gezellige uitje zou worden, maar als het nu al zo gaat
Als in een overgave stak hij zijn beide handen verontschuldigend op. Ik zal het niet meer doen.
8. Terwijl ze stevig verder liepen, bleef Dwayne haar de hele tijd angstvallig aanstaren, alsof ze plotseling door het niets kon worden opgeslokt.
Heb ik een puist op mn wang? vroeg ze, ook al wist ze zelf dat ze daar weinig last van had.
Hij schudde zijn hoofd.
9. Zit er iets tussen mn tanden? Ook deze vraag was overbodig geweest: ze lette zelf altijd goed op haar gebit.Nee, hoor.Waarom kijk je dan niet recht voor je uit? Ik krijg de zenuwen van je.
Ik zal het niet meer doen, zei hij, voor de tweede keer die avond.
10. # Dwayne.
Noaya en Dwayne liepen verder, met een enige afstand tussen hen in. Hij wilde de afstand wel verkleinen, hij wilde wel een arm om haar middel leggen en haar tegen zich aandrukken, maar hij deed het niet. Hij respecteerde de ruimte die ze nodig scheen te hebben, want ze waren weer op de goede weg. Waarom zou Noa anders hebben gevraagd of hij clean was? Welke andere reden lag er achter de acceptatie van zijn uitnodiging?
11. Het werk van de Black Cross had hij ononderbroken doorgezet, nadat Noa was gearresteerd. Wanneer hij klaar was, was daar Audrey McCane. De handel en het vurige, roodharige meisje hadden zijn gedachten in grote mate van Noaya Jabir vandaan weten te houden. Echter waren zijn gevoelens sterker geworden nadat Noa weer vrij was en Dormouth binnen was komen wandelen.
12. Ze had hem weliswaar bedreigd De reden van haar acceptatie? Wraak? maar nu wist ze dat hij niet meer gebruikte, nu wist ze dat hij het goed wilde maken. cht goed. Hij geloofde met pure zekerheid dat alles weer op zn pootjes terecht zou komen. Noa was veranderd. Ja, dat klopte. Ze was mooier geworden. Ze had veel meer lef gekregen. En hij Hij was meer van haar gaan houden.
13. Op de terugweg Noa had vijf hamburgers en een grote cola naar binnen gewerkt en hij had een slappe cappuccino gedronken zei hij niets. Met zijn gedachten zat hij nog steeds bij de sterk veranderde Noaya Jabir.
Wil je met me naar bed? De zachte stem trok hem weer de realiteit in.Wt zei je? Dwayne keek zijn date met grote ogen aan.
14. Ik praatte tegen je, maar je reageerde niet. Het is dus waar dat alle mannen door die vraag weer bij bewustzijn komen.Ik zal het niet meer doen, zei hij verontschuldigend.Wat niet? Met me naar bed gaan of met je gedachten ergens anders zijn?H?
15. # Jake.
Milagro? Milagro? Jake, verdomme! Geef antwoord als ik je roep!Wt nou? Het nieuwste lid van de Black Cross lag lui op het groezelige tapijt in de gemeenschappelijke ruimte van het clubhuis. Jake opende zijn ogen, steunend op zijn handen, en keek recht in het gezicht van de roodharige Audrey.
Hij zuchtte en ging weer liggen.
16. Waar is Dwayne? Hij vroeg gisteren of ik samen met hem uit eten wilde, maar hij is nergens te bekennen.
Date. Met Audrey, kreunde hij slaperig en sloot zijn ogen om een paar seconden later weer in te dommelen.Hoe kan dat? Ik ben toch hier, sukkel?!
17. Jake mompelde iets onverstaanbaars, draaide zich op zijn zij en antwoordde: Ja, mevrouw.
Het werd stil; alleen het geluid van zijn zware ademhaling was te horen.
Rust
Toen werd de stilte doorbroken door voetstappen, gevolgd door het gerinkel van glas en water dat uit de kraan stroomde, de gootsteen in.
18. Weer het geluid van voetstappen en nu ook het kolken van iets dat met een plons op de vloer terecht kwam. Voordat JakeMilagro doorhad wat ze van plan was, kreeg hij, tot zijn grote schrik, ijskoude vloeistof in zijn kruis geworpen. Godv Stomme trut! Waarom deed je dat?!
Nu je wat bent opgefrist, kun je nauwkeuriger antwoord geven op mijn vraag?
19. Jake keek haar met woedende ogen aan, maar besefte toen pas echt dat Audrey McCane voor hem stond en niet met de leider van de Black Cross weg was gegaan.
Huh? bracht hij verbaasd uit. Audrey? Was jij niet bij Dwyne? Hij zei tegen mij dat hij een date had en ging vervolgens in een smoking de deur uit.
20. Jake strompelde normaal lopen ging moeilijk in een natte spijkerbroek naar het droogrek en griste er een andere, gekreukte, maar droge broek van af. Zonder zich iets aan te trekken van de andere persoon in de kamer, kleedde hij zich om.
Ik denk dat hij bij Noaya is.
Audrey balde haar vuisten. Ik wil dat wijf hier zo snel mogelijk wg hebben.
21. Audrey
Nee, Jake. Ik ga mijn broer bellen. Ze liep naar het aanrecht om het lege glas weg te zetten. Ik wil niet langer haar naam horen terwijl we seks hebben, niet nu zo ook nog in Dormouth is.
Ik denk niet dat dat zon goed idee is. Dwayne en Seath liggen elkaar niet. Je weet dondersgoed wat er de vorige keer gebeurde.
22. Die ruzie was niet leuk geweest. De twee hadden gevochten als leeuwen. Uiteindelijk had Audrey Seath weg weten te sturen door hem te herinneren aan vroeger. Wat ze gezegd had, wist hij niet meer precies, maar het had Seath weten te bedaren. Hij had, zonder verder nog iets te zeggen, zich omgedraaid en Jake had hem daarna nooit meer gezien.
23. Ik wil hem niet verliezen, Jake.
Je zult hem verliezen als je Seath belt.
Audrey haalde haar schouders op. Ik moet een gokje wagen. Ze liep vastberaden richting de achterdeur in de keuken terwijl ze haar mobieltje uit haar broekzak griste. Dag, grote broer! klonk haar gedempte stem vanaf de andere kant van de deur.
24. Black Cross
Wordt vervolgd