Big and Large magazine oktober 2010

90
O N - L I N E M A G A Z I N E Tweede editie, oktober 2010 REPORTAGES: Verleiden Afslanken Overgewicht bij kinderen Datingsites L En verder: Lifestyle, Lekkerbekken, Vip & Famous WIN EE MAKE OVER !! N -

description

Het magazine voor en door volslanke dames

Transcript of Big and Large magazine oktober 2010

  • ON-LINE

    MAGAZINE

    ON-LINE

    MAGAZINE

    Tweede editie, oktober 2010Tweede editie, oktober 2010

    REPORTAGES:REPORTAGES:

    Verleiden

    Afslanken

    Overgewicht bij kinderen

    Datingsites

    Verleiden

    Afslanken

    Overgewicht bij kinderen

    Datingsites

    LL

    En verder:En verder:

    Lifestyle,Lekkerbekken,Vip & Famous

    Lifestyle,Lekkerbekken,Vip & Famous

    WIN EE MAKE OVER !!N -WIN EE MAKE OVER !!N -

  • Vilvoordelaan 21930 Zaventem

    Tel. 02.270.15.40Fax 02.270.15.52

    [email protected]

    Vilvoordelaan 21930 Zaventem

    Tel. 02.270.15.40Fax 02.270.15.52

    [email protected]

    Ag e n t u r e m e t m o d e va n a f m a a t 4 0 t o t 6 0

    Vanaf 1 oktober starten wij met een

    STOCK-VERKOOPtelkens van donderdag t/m zaterdag 10 - 18u

    by

    MonteverdiA L A I N WE I ZPARIS

    www.geha-fashion.bewww.geha-fashion.be

  • On-line magazine Maandelijkse uitgave Jaargang 1 * Oktober 2010 _________________________ Verantwoordelijke uitgever Vera Wesenbeek Weygerberg 1 2460Kasterlee Redactie Bert Van der Taelen Weygerberg 1 2460 Kasterlee tel: 0032 (0)14 71 61 37 [email protected] Bureeluren: ma-vrijdag 09.00u12.00u 14.00u17.00u _________________________ Fotos Bert Van der Taelen Jrgen Van Tomme Quirina Nobus Woodrow Studios Teksten Vera Wesenbeek Hilde Van Bever Gissella Arends Grafisch concept en layout Bert Van der Taelen *Avertenties: [email protected] _____________________________________

    Big and large

    COVERMODEL:

    SANNE DE MEY

    Voorwoord Pagina 4-5

    Dossier Afslanken Pagina 6-13

    Prikbord Pagina 15-17

    Reportage Dating Pagina 19-25

    Emo Story Pagina 26-28

    Reportage Verleiden Pagina 29-31

    Make-Over Pagina 33-39

    Reportage Kinderen met overgewicht Pagina 40-43

    Genen en Obesitas Pagina 44-48

    Dikke kinderen vaker gepest Pagina 49-51

    Reportage: Sofrologie Pagina 55-57

    Miss Maxi Belgium 2010 Pagina 64-71

    Reportage Fashion & Colours Pagina 76-82

    Gisselas Column Pagina 83-84

    VIP & Famous Pagina 85-87

    Miss Maxi Nederland Pagina 88-89

    DEZE MAAND IN

  • Voorwoord Liefste Lezeressen, Allereerst willen wij jullie heel hartelijk danken voor jullie massale re-acties op de oproepen, de vragenlijst en de tips die jullie doorgaven. En voor jullie zeer toffe reacties op het magazine! Wij hopen dat jullie tips en ideetjes blijven doorgeven, zo kan het magazine enkel doorgroeien naar een volwaardig damesblad. De vaste items die iedere maand terugkeren brengen ook deze maand weer leuke weetjes en ideetjes. Wisten jullie dat een nacht bh bestaat? Deze maand een klein tipje van de sluier, want volgen-de maand brengen we een hele modereportage rond lingerie! Met volslanke modellen! De winter belooft een warm kleurenpallet in het modebeeld. Maar wist je dat er achter elke modekleur een betekenis zit? We starten deze maand ook met 2 dossiers die in de volgende edi-ties hun vervolg zullen kennen. Vier maanden lang brengen we het verhaal van 4 dames die elk op een andere manier een heel pak kil-os achter zich lieten in het dossier AFVALLEN. De eerste die aan bod komt is Sanne De Mey. Zij ging voor de gezonde manier van afslanken, via het programma van Sonja Kimpen, Je bent wat je eet. Sonja Kimpen schenkt een aantal exemplaren van haar boek D 10 principes aan onze lezers. Het 2de dossier is een item dat door de lezers zelf werd aangebracht. Ben je nog single of heb jij de prins op het witte paard gevonden? Deed je al eens een beroep op een datingsite? In oktober gaan we op bezoek bij 2 datingsites en gaan we eens kij-ken hoe alles in zijn werk gaat.

  • Linda en Ninon ontmoeten we in november waar ze vertellen over hun ervaring met een datingsite. Dit wordt vast een heel leuk en inte-ressant gesprek! Aan de universiteit van Gent deed Jo Van Assche een onderzoek naar obesitas bij kinderen tussen 4 en 14 jaar in Vlaamse steden. Hij maakt een vergelijk met hun eet- en leefgewoontes. Kinderen wor-den alsmaar dikker. Maar hoe zit het met de pesterijen op school? Worden dikke kinderen vaker gepest dan hun magere vriendjes? Van verleiden wordt je mager! Vrouwen met een maatje meer zou-den beter zijn in bed. Versieren is een kunst. Mannen en hun af-knappers. Wij zoeken het voor jullie uit! En natuurlijk ontbreken de vaste items beauty en welness, lifestyle, lekkerbekken, het emoverhaal van de maand en de make over, niet op het appel. Veel leesplezier! De redactie.

  • Dossier

    Sannes verhaal is er niet eentje uit de duizend. Ze is een speciale vrouw, sterk, weet wat ze wil, niet lui, onsportief, dom of lelijk. Dus absoluut niet het prototype van het beeld dat de buitenwereld van volslanke dames heeft! Ze is inmiddels 40, heeft een superlieve vriend en werkt als Customer Relations Manager bij het Havenbedrijf Gent. Een job met veel recepties, restaurantbezoeken, hapjes

  • Sanne heeft een maatje meer en be-sloot op een dag dat het teveel was. Ze kreeg last van haar gewrichten en werd kortademig, vermoeid en prikkel-baar. Ze informeerde zich letterlijk naar alle ingrepen die je kan bedenken om af te slanken, tot ze plots in 2009 een tele-foontje kreeg van het productiehuis dat het programma van Sonja Kimpen maakt. Of ze niet wou deelnemen aan het programma, om beter en gezonder te gaan leven? Voor haar ging een nieu-we wereld open. Een emotionele tijd en een harde strijd ging ze tegemoet, maar het resultaat mocht er wezen! Sanne verloor op 3 maanden, 29 kilogram, ge-woon door gezonder, en anders te gaan leven. Dankzij de principes van Sonja Kimpen!

    Sonja Kimpen

    Een aangrijpend verhaal in onze eerste editie Afslanken.

    DEEL I

    Anders leven, en vooral anders denken!

    Het verhaal van Sanne De Mey.

    Sanne : Mijn moeder zei vroeger steeds Vanaf het moment dat je zelf eten kon nemen en weten waar het te vinden, heb je dat ook gedaan! Vanaf mijn zesde werd ik dus dikker. Ik ben altijd het dikkerdje van de klas ge-weest. In alle studiejaren die ik gevolgd heb! Overgewicht, of Obesitas is erfelijk, dat hebben studies reeds lang uitgewe-zen. Toch heeft de levensstijl die je van thuis uit meekrijgt, ook wel met zwaarlijvigheid te maken.

  • Sanne : Als je de familie-boom langs beide kanten bekijkt, zie je allemaal vol-slanken: vader, broer, tan-tes, nichtjes, achternichtjes op n uitzondering na.mijn mams die maatje 40 heeft. Het feit dat ik uit een slagersfami-lie kwam, is geen uitvlucht maar enkel een bevesti-ging dat allerlei lekkernijen altijd bereikbaar waren. s Morgens geen confituur en peperkoek maar charcute-rie. Twee maal een warme maaltijd per dag was dage-lijkse kost. Goed in het vlees zitten was de leuze. Toen ik begon te werken, heb ik steeds te maken ge-had met onregelmatige werkuren. Hapjes op re-cepties, restaurantbezoe-kenhet hoorde er alle-maal bij en het ging er alle-maal vlot in.

    Hoe ben je ertoe gekomen om deel te nemen aan het programma van Sonja Kimpen? Sanne : Ik had zoals vele andere dames alle diten al geprobeerd. Denk maar aan Weight Watchers, Montignac, sapjes, Herballife, de candybars, soepdieet enz. Ik kwam tot het besef - zo rond mijn 35-ste - dat het zo niet verder kon gaan. Je weet dat, je voelt dat en vooral je lichaam vertelt je dat. Zolang je nog onder de 30 35 jaar bent, heb je weinig last van je lichaam. Ook al torst dat de vele overtollige kilos dagelijks mee. Je lichaam verwerkt nog alles en heeft veel reserves. Maar aan alle mooie liedjes komt een ein-de.

  • Ik kreeg last van mijn gewrichten. Mijn knien en enkels kraakten letterlijk onder mijn gewicht. Kortademigheid, vermoeidheid, prikkelbaarheidik denk dat iedereen wel weet wat ik be-doel. Ook heb ik een trombose gehad in mijn onderbeen wat me een jaar last bezorgde. Het kon zo niet verder. Wat moest ik doen? Ik informeerde me goed over gastric by-pass, maag-ring en allerlei andere manieren om tot een beter figuur te komen. Tot ik plots vorig jaar telefoon kreeg van het productiehuis van Sonja, die vroeg of ik interesse had om deel te nemen aan een programma om beter te gaan leven. Wauw, dacht ik, mijn gebeden worden verhoord. Ik dacht er goed over na, besprak het met mijn partner, familie, werk en vooral met mezelf. Ik zou me moeten blootgeven. Vertellen waarom, waarom niet, waardoor, hoe, wat, en dat voor heel Vlaanderen. Maar zoals steeds in het leven, moet je op bepaalde momenten knopen doorhakken waarvan je op voorhand weet dat dit je verdere leven zal bepa-len. Positief bepalen. Wat had ik te verliezen? Je hebt je leven, je partner en je familie en je vrienden toch lief? Je wilt toch bij ze blijven en genieten van het leven op een gezonde manier en in een gezond lijf? Met deze ver-nieuwende gedachten, belde ik terug om het verlossende JA, IK DOE MEE te zeggen.

  • Hoe heb je deze periode toch wel 3 maanden - ervaren? Sanne : Hectisch. Fantastisch. Chaos. Emoties. Nieuwe vrienden. Ik. Dat zijn enkele sleutelwoorden van deze periode. Deze tijd vergeet ik nooit meer. Op het werk is het najaar altijd een zr drukke periode. Fre-quent reizen hoort daar bij. Maar er was ook nog mijn deelname aan Miss Maxi en dan de deelname aan het programma van Sonja Kimpen Je Bent Wat Je Eet. Eigenlijk was het allemaal een beetje teveel. Maar zo ben ik. Ik wil het allemaal proeven, geen tijd verliezen en van alles genieten en al-les leren. Mijn gevoelens zaten dikwijls op een rollercoaster. En ja, ik heb dikwijls een traan gelaten. Van frustratie, van oververmoeid, van onbegrip, van blijdschap. Ik heb me dikwijls afgevraagd waarom ik geen spek met eieren mocht eten tijdens onze reis met de Miss Maxi kandidaten in Lloret de Mar. Waarom ik alle dagen moest sporten, waarom ik mezelf telkens moest verdedigen, uitleggen wat je doet en waarom je het doet Emotioneel is dit zr zwaar. Maar uiteindelijk is dit ook verrijkend ge-weest. Ik heb vl op mijn grenzen gebalanceerd: wie ben ik echt? Waar-om? Hoe? Voor wie? Welke stappen heb je voor deze afslankmethode moeten volgen? Sanne : Ik moest mezelf telkens opnieuw de vraag stellen wat je eigenlijk doet met je lichaam. Wat stop je daar allemaal in? Wanneer? En waarom? Ik was tijdens de periode van het programma constant bezig met enkel mijn voedsel te ana-lyseren. Maar eigenlijk gaat het emotioneel proces (in je hoofd) daarmee hand in hand. Pas op het einde kreeg ik dat pas door. En zelfs nu nog. Je maakt je lichaam niets wijs. Het zit allemaal zo logisch in elkaar. Eet regelmatig (drie hoofdmaaltijden en twee tussendoortjes), eet even-wichtig (altijd een mooie mix van koolhydraten, eiwitten en groenten), drink veel water, en vooral, beweeg! Combineer dit en je hebt de maaltijd des levens! Geniet vooral ook van eten. Probeer nieuwe dingen. Als je zin hebt in iets, eet het dan! Je kan altijd opnieuw beginnen. En je mag ook altijd opnieuw beginnen.

  • Was dit afslankprogramma zwaar? Kreeg je voldoende steun van fa-milie, partner, vrienden, of je werkomgeving? Sanne: Op zich is dit afslankprogramma geen rocket science. We ken-nen en weten het allemaal. Het was zwaar omdat er op dat moment in mijn leven veel andere zaken gebeurden. Het was ook zwaar omdat je fy-sisch een verandering doormaakt, maar ook psychisch. Die twee kunnen niet zonder elkaar. Ik ben nog altijd blij dat mensen me steunen. Nog bijna dagelijks vragen ze Gaat het nog? Eet je dit nog? Zonder steun van vrienden, familie, partner, werkred je het niet. Niemand is zo sterk om alln te veranderen. Ik was blij en verrast hoe-veel mensen om je geven en je graag nog enkele jaren bij je hebben, maar dan wel op een gezonde en gelukkige manier. Heb je tijdens die periode ooit overwogen om te stoppen met de af-slankmethode? Sanne: Nee. Nooit. Opgeven was, en is geen optie. Zo zit ik niet in elkaar. Als je voor iets gaat, moet je dat altijd voor de volle 100% doen. Anders moet je er niet aan beginnen. Alles of niets. Soms met vallen en opstaan. Opnieuw en opnieuw. Maar opgeven? Never! Heeft Sonja Kimpen je soms extra moeten ondersteunen? Sanne: Sonja heeft me wel dikwijls terug op het juiste pad gebracht, dat wel. Soms begreep ik niet waarover het ging. Of ik maakte er een eigen versie van of was te vlug tevreden. En dan grijpt ze in. Soms bikkelhard maar altijd welgemeend en met resultaat voor ogen. En ja, ze heeft toch een aantal keer moeten ingrijpen, ik ben best ook wel eens koppig.

  • Ben je tevreden met het resultaat? Met je doorzettingsvermogen? Sanne: Ik ben nog altijd verrast dat het op de-ze manier ook gaat. Ik ben tevreden dat ik het kan. Er zou nog meer af kunnen. Maar wil ik dat? Ik wou altijd minder gewicht zodat mijn gezondheid niet in gevaar kwam. Ik wou niet het ideale maatje en ik wou niet een totaal an-der figuur. Ja, ik ben tevreden. Ik had het nooit gedacht dat het ging lukken. Het resultaat is mede dankzij mijn coach. Een goede coach is goud waard!

    Heb je nooit gedacht Had ik toch maar een maagoperatie laten uit-voeren? Sanne: Om eerlijk te zijn? Ja. Maar dan gaat je gewicht echt wel drastisch naar omlaag. Dat hoef ik niet. Ik voel me perfect gelukkig met een maatje meer, maar met een gezond(er) lichaam. Mijn manier is zeker niet de gemakkelijkste maar past perfect voor mij . Ga je het volhouden, denk je? Sanne: Ja, dat hoop ik. Ja, dat wil ik. Ik zal het volhouden, maar met vallen en opstaan. Ik ben geen machine, geen robot. Ik ben een mens van vlees en bloed dat valt en op-staat. Wint en faalt. Ik zie het liever als: ik ga er alles aan doen om het te blijven volhouden. Maarniemand is perfect.

  • Zou je deze manier van afslanken aanraden aan andere dames met een maatje meer? Sanne : Ik raad volslanke dames aan dat ze rustig bekijken welke methode het best bij hen past. Een operatie is niet niks. Enkel als je gezondheid in ge-drang komt, moet je drastisch ingrijpen. Daar heb ik alle begrip voor. Iedereen is anders. Iedereen heeft zijn eigen kijk en redenen om een methode te kie-zen. Daar zal ik nooit over oordelen. Ik raad deze manier van afslanken aan als je vindt dat bewegen en gezond eten, perfect samengaan. Als je daar niet van overtuigd bent, wordt het moei-lijk. Je kan niet blijven eten zonder te bewegen. Heb je nog een extra advies voor onze dames die gezond afslanken overwegen?

    Sanne : Steun elkaar, welke methode je ook kiest om af te vallen! Of het nu om medische redenen gaat, of over gezonder worden. Deel je ervarin-gen, en praat vooral over die super lekkere hespenrolletjes en hoe moei-lijk het is om heel die zak chips niet op te eten! Dan weet je dat je de enige bent die het moeilijk heeft. En geloof me, er zijn hl veel mensen (slanke) die ook worstelen met voeding en gewicht. Na mijn uitzending op televisie zijn er veel slanke personen tegen mij ko-men zeggen dat altijd volslanke in the picture komen als het gaat over gewichtsperikelen. Maar het feit is dat ook deze doelgroep worstelt met gewicht en vooral op gewicht blijven.Weet je, af en toe denk ik nog eens aan mijn grootmoeder zaliger. Die zei al van kindsaf tegen mij: Je moet niet diten kindje. Je moet gewoon wat minder eten en dan komt alles goed.Maar oma kende Mc Donalds, Pizzahut, Maltezers, Ben & Jerry en de Mc Flurries van deze tijd dan ook niet h.

  • Wil jij de 10 principes voor een leven lang slank

    van Sonja Kimpen leren kennen? Speciaal voor het Big & Large magazine, schenkt Sonja Kimpen een aantal exem-plaren van haar boek D 10 principes voor een leven lang slank aan onze le-zers! Hierin staan de 10 stappen tot een gezonder leven heel praktisch uitgelegd. Sanne De Mey vindt het boek alvast een echte aanrader!

    Wil je graag het boek bekomen, stuur dan snel een mail naar [email protected] boek Sonja Kimpen. Je krijgt van ons een vragenformuliertje. Vul je dat correct in, dan win je het gratis boek van Sonja.

    Sonja is terug vanondergedoken, haar nieuwe boek Sterker dan Stress werd exclusief in voorpremire gelan-ceerd op 10 oktober! Sterker dan stress is Sonjas 8ste boek en het eerste boek in een nieuwe reeks: Coach jezelf gelukkig. Het is een inspiratiebron voor mensen die bewust door het leven willen gaan en die energieslopende negatieve stress willen vermijden.

  • Plus-size model siert cover van Elle Een aantal maanden geleden stond er groot nieuws in de kranten. Elle, het Franse toon-aangevende modeblad plaatste voor het eerst een volslankmodel op de cover van haar ma-gazine. Nuja, cht vol-

    slank kan je Tara Lyn niet noemen. Zij heeft een flinke maat 44. Ok, ze heeft borsten, billen en een buik, iets wat je zelden te zien krijgt in fashi-onmagazines. Binnenin het magazine gaat ze helemaal naakt. Maar was zij daarmee de eerste? Totaal niet! Verleden jaar bracht Nina, het Trendy magazine van Het Laatste Nieuws, reeds een re-portage met volslankmodellen! Ook zij gingen volledig uit de kleren. Met tal van positieve reacties als gevolg!

    Kim Anwar, volslankmodel kandidate Miss Maxi Belgium 2009

    Waarom naakt? Dat stelt ook Amy Odell van New York Magazi-ne: "Waarom moeten plus-size modellen perse naakt worden gefotografeerd? Gelukkig draagt ze soms ook kleren, dat is immers de bedoeling van een modetijdschrift: vrouwen leren hoe ze zich moeten kleden. Toen de mode-industrie plots magere modellen wilde, werden hun rib-ben toch ook niet op de foto geplaatst. Waarom

    moet dit anders? Een mix van magere en dikkere modellen zou idealer zijn". (hln)

  • de nacht-beha

    Met een BH slapen is een "must", indien je de huid van je borsten wil spa-ren, de druk op je nek wil verlichten, en het verouderingsproces van de borst-en dcolletee huid wil vertragen. Een slaap-BH is GEEN dag-BH. en heeft een andere stuktuur. Je doet hem al aan onder je nachtgerief of je knuffeltrui s'avonds in de zetel.

    Uw hond of kat als echt familielid?

    Wij mensen, wij praten massaal met onze huisdieren, ons dier betekent minstens evenveel voor ons als een fa-milielid, en Minneke en Pukkie slapen zelfs vaak bij ons in bed 83 procent van de huisdieren-bezitters zegt een sterke emo-tionele band met zijn dier te hebben. Voor meer dan 60 procent betekent Minneke of Pukkie minstens zo veel als een familielid.

    Dieren bieden steun in moeilijke tijden. 60 procent van de dierenbe-zitters zegt dat zijn huisdier het aanvoelt als het baasje ongelukkig is. Contact met een huisdier is vaak een vervanging van menselijk con-tact. 1 op de 7 zegt zelfs dat zijn huisdier hem beter begrijpt dan zijn partner. Mensen zonder kinderen hebben een sterkere band met hun huisdier. Hun dier slaapt vaker bij hen in bed, ze vieren vaker de verjaardag van hun dier, en ze zeggen bijna twee keer zo vaak dat hun dier hen beter begrijpt dan hun partner. Verrassend genoeg blijkt dat een huisdier vooral een goede vervanger is van kinderen, en niet zozeer van een partner.

    Lager opgeleiden hebben een sterkere band met hun huisdieren dan hoger opgeleiden. Voor hen betekent het dier vaker minstens evenveel als een familielid. Een dier kan ons geven wat andere mensen ons in prin-cipe ook kunnen geven, maar die hebben daar geen tijd meer voor.

  • 95% van alle vrouwen lij-den aan cellulitis. Heel wat vrouwen zijn doods-bang voor cellulitis. Cellulitis is niet onvermijdelijk. Wat veroor-zaakt sinaasappelhuid? Hoe cel-lulitis bestrijden? Welke zijn de beste anti-cellulitis tips? Alles we-ten over cellulitis? In november brengen we een hele reportage rond cellulitis. Dan geven we jul-lie alle info en tips. Maar. je kan alvast meewerken als lezeres! Wil jij graag testmo-del zijn voor een nieuwe crme die cellulitis behandelt? Geef je dan snel op voor deze test. Wij bezorgen u de Anti Cellulitis crme met L-Carnitine.

    Deze crme is speciaal ontworpen voor de intensieve aanpak van Celluli-tis om Uw huid weer zacht en jong te maken. Inschrijven voor de test kan je via : [email protected] met vermelding testmodel.

  • 17 jaar ervaring in de trendy jonge volslanke mode !

    - volslankboetiek -

    TORHOUT

    De grootste in de streek

    met meer dan 30 collecties !

    Elena Grunert - Sallie Sahne

    Verpass - Chalou - Sempre Pui

    Samoon - Via Appia Due

    Kristina - X-two - Karoo

    Openingsuren

    Van maandag tot zaterdag van 09u30 tot 12u00 en

    van 14u00 tot 18u00 Gesloten op zondag

    Volslankboetiek SODRIE Oostendestraat 27

    8820 Torhout

    Tel & Fax: 050 / 22 23 38 E-mail: [email protected]

    www.sodrie.be

  • Ben jij single en op zoek naar een nieuwe liefde in je leven? Kom je hem maar niet tegen, die enige echte, de ware, jouw prins op

    het witte paard. Dan kan je natuurlijk nog altijd je toevlucht nemen tot een datingsite.

    Nieuwe relatie, waar te beginnen? Stel, je bent serieus op zoek naar een nieuwe relatie, contact of lief-de in je leven.Als je voor een rela-tiebemiddelingsbureau kiest, kijk dan in ieder geval of deze is aan-gesloten bij een erkende overkoe-pelende instantie. De succesverhalen zijn bekend. Online dating heeft in de afgelopen jaren bijgedragen aan vele nieuwe relaties, huwelijken en zelfs lief-desbaby's. Toch hoor en lees je re-gelmatig ook de negatieve kanten.

    Waar de een alleen maar teleur-stellingen te verwerken krijgt treft de ander haar partner voor het le-ven bij een dergelijke site. Volgende maand laten we 2 leze-ressen aan het woord die hun er-varingen samen delen. Linda vond haar geluk, voor Ninon liep het minder goed af. Deze maand laten we echter de datingsites zelf aan het woord. Hoe werkt een datingsite, wat kost het, en hoeveel kans maak je om de ware te vinden? Wij vroegen het aan Be2 en Rubensdating, 2 sites die ook tal van volslanke da-mes tot hun klanten kunnen reke-nen. En heren die vallen op een maatje meer!

  • Van drama dates en teleurstellin-gen tot irritaties over deze vrijwillig gearrangeerde ontmoetingen. Mis-schien ben je geneigd om het wel of niet slagen van een date toe te schrijven aan kreten als 'toeval' of het 'lot'. Niets is minder waar. Je bent als single zelf medeverant-woordelijk voor een topdate of een flopdate. Big & Large legt een aantal vragen voor en laat beide datingsites aan het woord.

    Hoelang bestaat jullie datingsite? Be2 : Be2 bestaat sinds 2004, sinds 2006 in Nederland en sinds 2008 zijn wij in Belgie actief. In Belgie zijn we in twee jaar tijd uitgegroeid tot n van de grootste datingsites. Rubensdating : Rubensdating bestaat sinds 2 februari 2007, dus bijna 4 jaar! Vanwaar het idee om een datingsite op te richten? Be2 : Na jaren research op het gebied van relaties en persoonlijkheid is in samenwerking met psychologen en sociologen in 2004 een persoonlijk-heidstest ontwikkeld die op internet gebruikt kon worden om personen die een duurzame en bevredigende relatie zoeken aan elkaar te matchen op basis van hun persoonlijkheid, interesse en waarden. Uiteraard speelt voor singles het uiterlijk mee bij hun keuze, maar als de persoonlijkheden en waarden niet met elkaar stroken loopt het al snel mis. Be2 brengt de persoonlijkheid en waarden in kaart en brengt singles in contact met per-sonen die bij elkaar passen. Rubensdating : Destijds, toen Rubensdating nog niet bestond, date ik zelf veel via het internet. Het viel me op dat, wanneer ik mannen vertelde dat ik voller was, deze vaak zeiden dat valt toch mee? Maar als die-zelfde mannen me dan in levende lijve zagen, dan zag ik de teleurstelling in hun ogen, en zakte de moed mij in de schoenen. Ik besloot op zoek te gaan naar een datingsite die zich richt tot en voor volslanke mensen.

  • Maar deze bleken enkel in het buitenland te bestaan, en tot mijn verba-zing hadden zij heel veel personen uit Nederland en Belgi in hun klanten-bestand. Ik heb toen een marktonderzoek gedaan en samen met 2 vrien-den hebben we Rubensdating opgericht. Krijgen jullie wel eens aanvragen van volslanke dames of heren?

    Be2 : Jazeker, een groot deel van onze leden is volslank. Bij be2 kunt u aangeven of u zelf een maatje meer heeft, en u kunt ook aangeven of u een slanke partner wilt of liever een maatje meer. Veel leden geven echter ook aan dat het hen niet uitmaakt.

    Zijn er volslanke dames of heren aangesloten op jullie site?

    Be2 : Jazeker, veel leden zijn volslank en geven dit aan bij ons.

    Rubensdating : Rubensdating bestaat uit volslanke dames en heren, of mannen en vrouwen die op een maatje meer vallen. Dus ja!Krijgen deze mensen evenveel kansen?

    Be2 : Uiteraard. Dat is zeker een voordeel van Be2, iedereen heeft een gelijke kans. Be2 discrimineert niet op gewicht, huidskleur of andere facto-ren. Ook kunnen leden niet andere singles kiezen op basis van hun fotos, zoals bij veel andere datingsites. Be2 zoekt mogelijke partners voor hen op basis van hun persoonlijkheid en waarden. Bovendien kan de persoon al vooraf aangeven of hij/zij volslank is en waar hun voorkeur naar uit gaat. De fotos zijn niet zichtbaar voor anderen. Men kan later altijd een foto vrijgeven, alleen aan iemand die daarom specifiek vraagt. Maar die persoon weet dan al of de andere persoon volslank is of niet, dus dat is geen verrassing. En veel singles hebben overigens liever een partner die een maatje meer heeft.

    Hoe gaat jullie site tewerk?

    Be2 : Na het invullen van een persoonlijkheidstest op Be2.be, krijgt de klant een rapport van zijn/haar persoonlijkheid en een overzicht welke le-den bij hem/haar passen en kunnen zij het rapport van andere leden in-zien,

  • zodat ze weten wat ze kunnen verwachten. Be2 stelt leden aan elkaar voor en de klant kan reageren wanneer hij/zij interesse heeft. Na eerste berichten uitwisseling kunnen zij besluiten of ze op een date willen. Rubensdating : Bij Rubensdating kan je voor verschillende mogelijkhe-den kiezen om lid te worden. Je kan gratis inschrijven, gewoon profielen bekijken of een gratis flirt naar iemand sturen. Krijg je een berichtje terug, dan kan je kiezen om een abonnement af te sluiten of credits te kopen. Met credits kan je alleen berichten versturen en lezen, met een abonne-ment kan je : onbeperkt berichten versturen en ontvangen, onbeperkt flir-ten met andere leden. Krijg je toegang tot de chat en kan je precies zien wanneer een gebruiker voor het laatst online was. Je hebt de mogelijkheid om 15 foto's op je profiel te plaatsen. Wat is de kostprijs om een profiel aan te maken?

    Be2 : Een profiel aanmaken en zien wie er bij u past is geheel gratis.

    Rubensdating : Een profiel aanmaken is helemaal gratis. Wat is de verdere kostprijs om aan te sluiten bij uw site? Be2 : Inschrijven is gratis. Daarna kan men eventueel kiezen voor een premiumlidmaatschap waarbij men onbeperkt berichten kan schrijven en lezen en fotos kan inzien wanneer de andere persoon toestemming geeft. Een premiumlidmaatschap kan men nemen vanaf 19,90 per maand bij een 12 maanden abonnement of 29,90 per maand voor 6 maanden.

    Rubensdating : De flirts versturen is gratis. Berichten lezen en versturen, daarvoor kan men de credits gebruiken. Dit kost 7,95 per 15 credits. Een abonnement voor 1 maand kost 12,95.

    Betaal je nog extra kosten, bv per contact dat je opvraagt?

    Be2 : Nee, met het premiumlidmaatschap kan men onbeperkt contacten opvragen of berichten uitwisselen. Er zijn geen verdere kosten. Rubensdating : Nee , Rubensdating heeft geen extra kosten naast abon-nement en credits aanschaf

  • Kan iedereen uw site bezoeken of enkel personen die aangesloten zijn?

    Be2 : Iedereen kan Be2.be bezoeken. Men moet wel eerst een gratis lid-maatschap nemen en een test invullen voordat wij kandidaten kunnen voorstellen. Dit gaat namelijk op basis van de eigen testresultaten en ei-gen voorkeuren.

    Rubensdating : Iedereen kan de site bezoeken, maar als men echt ge-bruik wil maken van de mogelijkheden van Rubensdating, dan moet men zich registreren.

    Worden er mensen uitgesloten omwille van bizarre uitspraken of eisen?

    Be2 : Het is niet mogelijk op Be2 om een bericht te sturen met sexistische of racistische inhoud, daar wordt ook op gecontroleerd. Wanneer een lid klaagt over een ander lid neemt onze klantenservice dat in behandeling en kan deze besluiten een lid uit te sluiten. Onze leden zijn echter bij ons aangesloten omdat ze op zoek zijn naar een serieuze relatie, voor bizarre uitspraken of eisen zijn er genoeg andere websites.

    Rubensdating : Wij hebben een streng beleid als het gaat om dergelijke zaken. Als wij vanuit het team of via leden merken dat er personen via on-ze website andere leden intimideren of onjuist behandelen, dan kunnen wij 2 zaken ondernemen. 1) de persoon in kwestie krijgt een waarschu-wing en bij de 2de waarschuwing wordt de persoon van de site gehaald. Die persoon kan dan niet meer met zijn gegevens bij Rubensdating in-schrijven. 2) We gaan met de personen in kwestie praten om te zien wat er aan de hand is en hoe dit kan opgelost worden.

    Is uw site veilig voor de dames die inschrijven? Kunnen zij hiermee geen rare types met slechte bedoelingen aantrekken?

    Be2 : De leden van Be2 hebben serieuze bedoelingen. Vooral de leden die een betaald lidmaatschap nemen doen dit net om een goede partner te vinden.Voor rare types zijn er genoeg andere manieren om iemand aan te spreken tegenwoordig.

  • Rubensdating : Volgens mij is een datingsite nooit 100% veilig. Op een datingsite heb je verschillende mensen met verschillende karakters en in-tenties. Daarbij kan je iemand tegen komen die niet altijd eerlijk is over zichzelf. Maar daar krijg je in het dagelijkse leven ook mee te maken. Het kan dus soms heel vervelend zijn als men net die ne oneerlijke persoon tegenkomt. Het feit dat bij Rubensdating veel leden met foto ingeschreven staan, be-tekent dat zij zich hiervoor niet schamen en toch eerlijk willen zijn. Rubensdating doet er dan ook alles aan om de leden zo goed mogelijk te beschermen. We hebben op onze site een rubriek gewijd aan veilig daten. Met tips hoe je de gevaren kan herkennen.

    Hoeveel kans maakt een single volslanke vrouw om de partner van haar leven te ontmoeten?

    Be2 : Die kans is heel groot bij Be2 en zeker ook voor volslanke dames. 40% van onze premiumleden vindt de partner van hun leven en dat is voor volslanke dames zeker niet minder dan voor slanke dames.

    Rubensdating : Wij hebben hier niet direct statistieken over. Wij denken ook dat het moeilijk in te schatten is hoeveel kans iemand maakt. Net als in het echte leven, zal je ook hier de nodige moeite moeten doen. De vraag is enkel, hoeveel tijd wil je in de date steken en welke eisen stel je aan je date.

    Hebben jullie echte succesverhalen van mensen die elkaar via jullie site hebben leren kennen en nu gelukkig getrouwd zijn?

    Be2 : Jazeker, dat is de voldoening van dit werk. We krijgen dagelijks successtories binnen van onze leden die ons bedanken. Velen geven aan dat ze getrouwd zijn of zelfs al kinderen hebben. We plaatsen de verhalen ook regelmatig op onze site.

    Rubensdating : Wij hebben al een hele leuke lijst met mensen die via Rubensdating iemand hebben ontmoet. Binnenkort verschijnt deze op de site. Ook ik heb mijn vriend leren kennen via onze site en woon al ander-half jaar gelukkig samen!

  • Conclusie : Be2 : Voor iedereen is er ergens een ware. Geluk hangt niet af van de maat, lengte of huidskleur. Bovendien zoeken vele mannnen iemand die (ook) een maatje meer wil-len, meer dan u wellicht denkt. Be2 kan u helpen iemand te vinden die bij u past en interesse in u heeft. Uiteindelijk zijn andere factoren veel be-langrijker voor het welslagen van een relatie en je moet er ook wel wat van maken natuurlijk! Helaas zijn er ook oneerlijke datingsites, waaruit eerlijke singles vaak bedrogen en met ettelijke euros lichter uitkomen. Ben je ondanks al je goede bedoelingen toch opgelicht door een onbe-trouwbare datingsite? Je geld zal je misschien niet direct terug zien, en de deuk die je ego heeft opgelopen is ook niet zomaar verdwenen, maar je kunt wel actie ondernemen tegen deze oplichters. Met hulp van datingbe-drog kun je aangifte doen om ervoor te zorgen dat andere argeloze sin-gles niet met dezelfde ellende komen te zitten als jij. Via de website kun je contact met ze opnemen. Met dank aan Jan-Jaap Anbeek - Be2 www.be2.com/corp En Emmie Wolting - www.rubensdating.com

  • EmoStory van Anna & Roel

    Hallo, mijn naam is Anna, ik ben 26 jaar en woon te Berchem, Antwerpen. Ik las verleden maand het verhaal van Christiane V.D.E. Ik vond dit zeer ontroerend en zou heel graag ook mijn verhaal aan de lezers vertellen. Want soms kunnen lelijke ervaringen ook een goed einde kennen!

    Vier jaar geleden was ik op vakantie in Salou, in Spanje, samen met mijn beste vriendin Anja. Anja en ik, wij zijn al sinds ons 5de levensjaar vriendinnen. Echte vriendin-nen, zoals je dit nog weinig meemaakt. Wij zijn closer dan familie en niks of niemand kan tussen ons komen. Althans, dat dacht ik toch! In onze jeugdjaren gingen we in de weekends steeds naar de lokale disco-theken. Anja is slank, heeft een mooi figuur en een prachtig gezicht. Zij is het droommeisje voor iedere kerel. . Ik ben, ja u kan het al raden, het dikkerdje. Mensen zeggen wel eens dat ik een heel mooi snoetje heb, wat direct gevolgd wordt door jammer dat je zo goed in het vet zit! Het spreekt dan ook voor zich dat Anja de populaire meid was bij de lokale mannenbevolking. Ik, ik stond er meestal bij en keek ernaar.

  • Echte aantrekkingskracht had ik niet direct op mannen, dankzij mijn vollere figuur. Altijd weer die teleurstelling wanneer ik een jongen leuk vond, maar hij mij niet. Anja had de gave om mij steeds terug op te beuren en gaf me het idee dat er ooit wel eens iemand voor MIJ zou kiezen. Wist zij toen veel wat er later zou gebeuren! Tot 4 jaar geleden dus. Op vakantie in Salou gingen we iedere avond naar die leuke discotheken, vol enthousiasme, op zoek naar een vakantielief. Want hey, dat hoort er toch bij als je jong bent? We waren reeds 4 dagen in Spanje, toen Anja een knaller van een kerel leerde kennen. Vlot, knap, bruingebrand, enHollander! Roel was op vakantie met 2 andere vrienden. Ze logeerden samen op een appartement, wij op hotel. Er werd die avond gedronken dat het een lieve lust was, en na een lange nacht stappen, belanden Anja en ik mee op het appartement van Roel en zijn kameraden. Roel en Anja gingen onmiddellijk naar zijn kamer, ik bleef achter met Rob, een leuke knul met blonde haren. Een blik, een kus, een streling, en voor ik het wist lag ik met Rob in bed voor een fikse vrijpartij. De ochtend erna kwam de ontnuchtering. Rob werd wakker, zag mij naast hem liggen en rende verontwaardigd de kamer uit. Ik schrok enorm, niet wetende wat er gaande was. Ik kleedde mij aan en volgde Rob naar het terras waar ik hem luid hoorde roepen dat hij toch nooit zo bezopen kon geweest zijn om met die lelijke, dikke koe in bed te kruipen? De rest van het gesprek heb ik zelfs niet meer gehoord. Het leek alsof ik plots doof werd. Ik wist niet waar ik het had, voelde een opwellend verdriet dat niet te om-schrijven is. Niet dat ik verliefd was op Rob, maar gewoon die woorden over jezelf horen roepen, dat kwetst echt enorm. Ik ben dan ook huilend naar buiten gerend, op de voet gevolgd door Roel.

  • Hij vond het verschrikkelijk wat zijn vriend allemaal gezegd had. Intussen was ook Anja achterna gekomen, en samen besloten ze dat het beter was dat ik terug mee naar het appartement zou komen. Ik weigerde aanvankelijk, niet in staat om Rob terug te ontmoeten, maar aan de andere kant had ik ook behoefte aan troost. Troost die ik vond bij Anja en Roel. Eens terug binnen, nam Roel het woord. Hij eiste dat zijn vriend zijn excu-ses aan mij aanbood, wat hij uiteindelijk ook gedaan heeft. De rest van de vakantie verliep enigszins in mineur. Anja was smoorver-liefd op Roel, ik bleef op de achtergrond, niet in staat met Rob in dezelfde ruimte te zitten. Eens terug in Belgi bleven Roel en Anja elkaar zien. Roel toonde echter steeds veel interesse in mij, vroeg altijd hoe het met me ging, en betrok mij bij alles wat zij als stel samen ondernamen. Het hele verhaal ga ik jullie besparen, maar een 3-tal maanden nadat we terug in Belgi waren, verklaarde Roel zijn liefde aan mij! IK, het muurbloempje dat geen man kon aantrekken! In eerste instantie weigerde ik te luisteren, wilde ik Anja natuurlijk niet kwet-sen. Maar liefde overvalt je. Ook bij mij. Intussen ben ik al 2 jaar getrouwd met Roel, en hebben we een schat van een dochtertje. Een 2de kindje is op komst. Mijn vriendschap met Anja is er wel aan teniet gegaan. Ik begrijp dat ik haar veel verdriet heb gebracht, iets waar ik heel veel spijt van heb. Ze weigert nog steeds om met mij te praten, wil me nooit meer zien. Dat is erg, heel erg. Zeker na al die jaren. Maar ik heb mijn kansen op geluk genomen en besef sindsdien dat geluk voor iedereen weggelegd is. Ooit, ergens. Anna De Laet, Berchem

  • Reportage

    Beheers jij de kunst van het verleiden ?

    Van mannen versieren val je af! Vrouwen steken meer energie in het versieren van een man dan een man doet bij het versieren van een vrouw. En het werkt echt! Want tij-dens het versieren verbranden we de nodige calorien. Dus: opvallen is afvallen ! Een team onderzoekers aan de Universiteit van Bogota publiceerde in 2009 hun studie betreffende het aantal kilocalorien dat mannen en vrou-wen verliezen tijdens hun verleidingskunsten.

  • Zo kwamen zij tot de vaststelling dat vrouwen meer kilocalorien per minuut verliezen, dan mannen! Het onderzoek werd verricht in verschillende landen, het resultaat bleek in alle landen overeen te komen. Het onderzoek richtte zich op personen die verliefd gedrag vertoonden of op jacht waren naar een nieuwe date, met mensen die geen enkele inten-tie hadden op dit gebied.

    Zowel mannen als vrouwen verkiezen een directe aanpak. Mannen houden er niet van dat vrouwen rond de pot draaien. Maar ook vrouwen verkiezen een directere aanpak van de heren. Uit het onderzoek blijkt dat mannen duidelijke taal willen horen om ver-warring te vermijden. Mannen vinden het vaak moeilijk om dubbelzinnige hints te begrijpen, ook al gaan ze hand in hand met lichamelijk flirterig ge-drag. Zij verkiezen de directe aanpak, zoals het uitwisselen van telefoon-nummers of de vraag samen op date te gaan, boven een indirecte uitno-diging. Het merendeel van de vrouwen die meewerkten aan het onderzoek be-vestigden dat zij onder de indruk zijn van openingszinnen die de interes-ses van een man meteen duidelijk maken. Een directe aansturing op een mogelijke afspraak geeft mannen een duidelijk signaal. Als vrouwen een mix van verbale en non-verbale signa-len gebruiken, is het veel moeilijker voor hen om de boodschap te begrij-pen. Directe aanpak neemt de dubbelzinnigheid van een gesprek weg. verklaart psycholoog Jol Wade. Ken ik je ergens van? werd door alle vrouwen in het onderzoek ver-kozen als slechtste openingszin onder de versiertrucs! Raar maar waar, een praatje over het weer vinden de meeste dames wl een goede manier om vrouwen te versieren. Tips! Heb zelfvertrouwen (maar niet zo erg, dat je arrogant overkomt)!!! Als je dat uitstraalt zul je beter in staat zijn om iemand te verleiden. Een goede oefening om dit te bereiken is om iedere ochtend in de spiegel tegen je-zelf te zeggen: "Ik ben aantrekkelijk".

  • Natuurlijk gaat het niet alleen om de woorden. Communiceren doe je met je hele lichaam. Vrouwen zijn veel alerter op minieme veranderingen in hun omgeving, dus ook lichaamstaal. Straal een zelfverzekerdheid uit, sta met een rechte rug en je schouders een klein beetje naar achter. Als je zit, ga dan niet als een zoutzak zitten, maar houdt ook hier je rug recht. Raak je gesprekspartner ook af en toe aan, - wel op veilige gebieden-, zoals de arm of het hoofd. Wat ook heel belangrijk is, is dat je als verleidster zowel dezelfde als ver-schillende interesses hebt met degene die je wilt verleiden. Knoop eens ontspannen een gesprekje aan met een mogelijke 'kandidaat'. Dit kan over van alles gaan, behalve over seks of wat daar mee te maken heeft. Probeer humor te gebruiken, gebruik desnoods wat zelfspot. Vooral vrouwen waarderen dit in een man. Een andere goede openingszin voor mannen die vrouwen graag horen, is om een vrouw te complimenteren met haar kleding en speciaal met haar schoenen! Nog een andere tip is om hem/haar om zijn/haar mening te vragen over een bepaald onderwerp. Dit heeft als voordeel dat jij gelijk weet hoe hij/zij over een onderwerp denkt en kun jij je daarbij aansluiten. Al met al zijn dit een aantal tips die je moeten helpen om je droompartner te versieren. Dus nogmaals: de grootste succeskans krijg je als je zelfver-zekerd bent, en rust, openheid en humor uitstraalt. Probeer hem niet ge-lijk het bed in te praten, maar bouw het langzaam op. Veel succes!!! Vrouwen met maatje meer zijn beter in bed Vrouwen met rondingen zijn beter in bed dan hun superslanke seksege-noten. Althans, dat beweert 89 procent van de mannen na een enquete van een beddenfabrikant. Beste keuze Dames denken er net zo over, ook zij prefereren een meer zwaardere partner. 68 procent van de vrouwen beoordeelt hen als 'beste keuze om te ravotten'. Geven en proberen Volgens de ondervraagden doen de zwaardere partners meer hun best, ze 'proberen' en 'geven' alles tussen de lakens. Wat de nachtrust betreft, lijken ze evengoed de ideale keuze. Volgens de onderzoekers woelen magere personen vijf keer meer tijdens de nacht!

  • www.ullapopken.be

  • I e d e r e maand kan

    n lezeres een leuke make - over

    winnen. Deze maand was de winnares:

    Nathalie Dewispelaere Woonplaats : Wetteren

    Leeftijd : 28 Beroep : huisvrouw Gehuwd Maat : 54 Lengte : 1.65m

    Make

    -Ove

    r Voor...en NA!

  • Het Kapsel : Kleur De warmte van de kleur is behou-den, ze is enkel neutraler gemaakt, en wat klassevoller. Er werden highlights aangebracht om een beetje diepte in het kapsel te creren. Na het kleuren werden een verzor-gende shampoo en een haarmas-kertje aangebracht om het haar tot rust te laten komen. Coupe Bij de snit werd rekening gehouden dat het volume herverdeeld werd. Het volume werd vanboven gesto-ken, waardoor het haar speelser valt. Als afwerking werd een beetje olie op het kapsel aangebracht om de puntjes terug wat glanzend te ma-ken, zo zicht er terug een beetje licht in. Tip! Breng bij de brushing steeds een versteviger aan, dan blijft het kapsel langer in vorm. Met dank aan Stijn Academie Verbist.

  • De visagie Bij Nathalie moet veel kleur ge-bruikt worden. De visagiste gaat voor subtiele herfstkleuren in com-binatie met de kleur van de ogen. Nathalie kan echter ook purper, tau-pe of bronskleur gebruiken. Als afwerking van de ogen mag zij best opteren voor een eyeliner om de ogen extra te accentueren. Voor de ogen werkt de visagiste met lichte kleuren van binnen naar buiten, en donker aangezet aan de buitenkant van het oog. Voor de fond de teint werd gekozen voor een bruine basis, met een lich-te blush. Met dank aan An Lenaers van Anelle. Nathalie ontvangt het make-upsetje met haar kleuren van Make Up for-erver!

  • De styling. Styliste: Elle Yana van New Dazzling Me Ellen: Het is steeds een uitdaging om iemand te kleden bij een make-over. Toen ik de opdracht doorkreeg om Nathalie te stylen, vond ik het een leuke ervaring.

    Bij de eigen outfit van Nathalie zien we meteen enkele puntjes die niet zo ideaal zijn.

    Zowel bij grote als kleinere maten, is het steeds belangrijk je troeven te accentueren en niet je minpunten te camoufleren.

    Een stukje foute camouflage zien we bij Nathalie aan de hand van haar witte gilet, ze draagt hem tot over de bips, maar door de kleur wordt die juist nog meer geaccentu-eerd.

    Ook de sportschoenen zijn echt een misser, als je dan toch liever geen hakken draagt, kies je beter voor een leuke doch stevige balleri-na.

  • Ga voor de Chanel-look:

    Deze outfit heeft twee heel grote voordelen, hij is hip en hij is ideaal om te accentueren en te camoufle-ren. Door dezelfde kleur zowel bo-venaan als onderaan te dragen, creren we een lengtebeeld, dat ideaal is voor iets kleinere mensen. De gladde textuur van de stof zorgt ervoor dat er geen extra volume komt en het patroon in de jas zorgt voor aantrekking naar de zones die zeker mogen gezien worden. Het is ook altijd leuk om lange kettingen te dragen onder een openstaande bla-zer. Ook accessoires helpen de per fec te look te c reren. Voor de Chanel-look hebben we nodig : een zwarte geklede broek of rok, een witte bloes of topje, een jasje in tweed of deels in tweed en natuurlijk een zwarte ketting in combinatie met een klein hip hand-tasje.

    Ga voor Casual-chique:

    Deze prachtige blauwe outfit past perfect bij de mooie nieuwe haar-kleur van Nathalie. Ook hier vinden we verschillende stoffen gecombi-neerd terug. Een zakelijke grijze broek, een lief zijden topje en een tweed blazer.

  • Ga voor Casual-trendy:

    Leuke frisse kleuren en de hit voor deze winter Daim!

    Daim is echt in deze winter en dat zien we zowel bij de schoenen als bij de kledij. Het is ook een must geen schrik te hebben van kleur, kleur brengt iedereen zijn gezicht tot leven en laat je stralen. Bij Nat-halie is het van belang dat de broek onderaan gewoon recht naar bene-den loopt en zeker niet gaat aan-sluiten aan de kuiten, zodat de bo-venbenen niet extra geaccentueerd worden.

    Ga voor Sportief:

    Tijdens het sporten tonen we onze energie, laat die dan ook zien in de kleuren die je draagt. Een sportout-fit is nog steeds het mooiste in een felle kleur, je wordt er ook vrolijker van en krijgt meer energie. Laat we vooral ook niet vergeten dat het je zelfvertrouwen geeft! Probeer wel steeds een donkere broek of jeans, die toch mooier is qua belijning, te combineren met een felgekleurde top of trui.

  • Nathalie vond het een heel fijne er-varing vandaag, ik hoop dat jullie er ook leuke tips kunnen uithalen

    MET DANK AAN

    ULLA POPKEN,

    ELLEN VAN NEW DAZZLING ME,

    ACADEMIE VERBIST,

    VISAGIE ANELLE,

    Met dank aan de stad Antwerpen & het Rubenshuis.

    Nathalie kreeg :

    Gratis kleuring en coupe : Academie Verbist

    Gratis visagie-advies met pakket-jes make up producten van Make Up Studio

    Een cava Workshop van Colour You up

    Gratis stylingadvies van ElleYana New Dazzling Me

    Een cadeaucheque van Ulla Popken

    De dvd met de fotos van de shoot

    Fotos : Bert Van der Taelen

  • Reportage

    Kinderen met overgewicht

    In een recente studie van Jo Van Assche, (Politieke wetenschappen UGent) en Stefaan De Henauw (Maatschappelijke gezondheidskunde UGent), wordt het alsmaar dikker worden van onze kinderen omschreven als een maatschappelijk probleem.

    Op een verontrustende wijze wordt dit fenomeen zelfs vergeleken met een epidemie, maar de onderzoeksresultaten zijn dan ook heel duidelijk.

    In bepaalde steden van ons land is de stijging groter, wat te wijten zou zijn aan kansarmoede, geldgebrek, en het daaruit voortvloeiend minder aandacht hebben voor gezonde voeding en voldoende beweging voor de kinderen.

    Hoofdreden echter zou zijn de mentatilteit van de opvoeders die het eet-gedrag van hun kinderen beter zouden moeten begeleiden.

    Reportage Romana Janssens - VTM Nieuws

  • Niet enkel is het probleem streekgebonden, maar de statistieken leren ons ook dat, in dezelfde leeftijdscategorie, meisjes mr last hebben van overgewicht dan jongens.

  • De betrouwbaarheid van de cijfers is hoog, omdat ze gebaseerd zijn op de registraties in t kader van verplichte CLB consults (wat tot 10 jaar terug het 'medisch school toezicht' was).

    De grafieken zijn gebaseerd op de cijfers vanaf 2004 tot en met 2007, die in de NICO-databank van het departement welzijn, volksgezondheid en gezin werden opgenomen.

    Opmerking: sinds 31/08/2008 is deze databank vervangen door het LARS-systeem (Leerlingenbegeleiding Administratie en Registratie Systeem). Zie www.clb-lars.be.

    Drie vaststellingen bij die cijfers:

    1) De scores van de verschillende Vlaamse steden kunnen onderling NIET vergeleken worden als indicatoren voor de effectiviteit van het stedelijk beleid ter zake. Verschillen in socio-economische situatie en etniciteit van de ouders kunnen mee aan de basis liggen van de uit-eenlopende scores voor overgewicht in Vlaamse centrumsteden. Ze mogen dus niet genterpreteerd worden als goede of slechte punten op het rapport van de betrokken stadsbesturen.

    2) Belangrijkste vaststelling heeft betrekking op de evolutie in de tijd in elke Vlaamse centrumstad:

    In 9 op de 13 steden neemt het overgewicht (en zwaarlijvigheid) toe, zowel bij jongens als bij meisjes.

    In 2 op de 13 steden blijft het overgewicht van de 4-14 jarigen onge veer stabiel.

    In 2 op de 13 steden daalt het overgewicht van de 4-14 jarigen licht.

    3) De evolutie van het overgewicht van 4-14 jarige meisjes in Vlaanderen stijgt lichtjes van 19,6% (2004) naar 20,1% (2007). De evolutie van het overgewicht van 4-14 jarige jongens in Vlaanderen stijgt licht van 14,6% (2004) naar 16,1% (2007)

    De hoogte van het aandeel van kinderen en jongeren met overgewicht neemt, volgens de medische wereld, de vorm van een epidemie aan.

  • Bron: NICO-databank van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

    Definities van overgewicht en zwaarlijvigheid van kinderen en jongeren (cut-off points) zijn gebaseerd op Vlaamse groeicurven.

    Zie http://www.vub.ac.be/groeicurven/files/2-20050604-NP2-20F.pdf

    ________________

    Vanzelfsprekend zijn de maatschappelijke invloeden niet de enige re-denen voor het toenemend aantal volslanke kinderen. Er zijn nog veel meer factoren die dit fenomeen in de hand werken.

    Daarom publiceren we op de volgende paginas een artikel, over het belang van erfelijke factoren bij obesitas. (redactie)

  • Naast omgevings-factoren, zoals het voedings- en bewe-gingspatroon, spe-len ook erfelijke fac-toren een belangrij-ke rol in het ont-staansmechanisme van obesitas.

    Een blik op de re-centste bevindingen vanuit de genetica.

    Genen en obesitas: een onomstotelijk verband

    Prof. dr.

    Wim Van Hul

    Erfelijke factoren spelen uiteraard een be-langrijke rol in de syndromale en monogene vormen van obesitas, die het gevolg zijn van genetische afwijkingen in n gen. Genetisch onderzoek heeft in de laatste jaren verschil-lende causale genen gedentificeerd. Ook voor de complexe, multifactorile vorm van obesitas de vorm die het meest voorkomt is echter aangetoond dat hij voor een groot deel veroorzaakt wordt door de aanwezigheid van genetische risicofactoren.

    Dat alles brengt nieuwe inzichten in het ont-staansmechanisme van obesitas en kan de poorten openen naar nieuwe therapeutische behandelingen.

  • Syndromale obesitas

    Op basis van enkele tientallen, zeer zeldzame, genetische syndromen was het al lange tijd duidelijk dat genetische defecten aan de basis kun-nen liggen van ernstige vormen van obesitas. Meestal gaat dat gepaard met mentale retardatie of dysmorfe kenmerken. Het best gekende voor-beeld is het Prader-Willi syndroom, dat voorkomt bij 1 op 25 000 geboor-tes en meestal wordt veroorzaakt door een kleine deletie op chromosoom 15 in een regio met paternale imprinting. Daardoor ontbreken een be-perkt aantal genen met als gevolg een ernstige vorm van obesitas door hyperfagie. Tot op heden is nog niet eenduidig aangetoond welk van de ontbrekende genen de zwaarlijvigheid veroorzaakt.

    Monogene obesitas

    Obesitas kan ook gesoleerd voorkomen en daarbij kan duidelijke overer-ving volgens Mendeliaanse principes binnen een familie wijzen op een monogene vorm, veroorzaakt door een mutatie in n gen. Het gaat dan meestal om een morbide obesitas die zich al op jonge leeftijd aandient.

    Via genetische studies van dergelijke families, maar ook van obese dier-modellen, is een beperkt aantal causale genen gedentificeerd. Waar-schijnlijk niet toevallig spelen nagenoeg al die genen een rol in dezelfde metabole weg.

    Die werd het eerst vastgesteld bij muizen die deficint bleken te zijn voor leptine, een hormoon dat in de hypocampus het hongergevoel onder-drukt. Het wordt afgescheiden door vetcellen en wekt via zijn receptor in de hypocampus in de hersenen een verzadigingsgevoel op. Een zeer klein aantal patinten met extreme obesitas bleek een genetisch defect te hebben in leptine of de leptinereceptor. De andere genen waarin op dit moment mutaties aangetoond zijn in obese patinten situeren zich nage-noeg allemaal in dezelfde leptine_melanocortine pathway, hetgeen erop wijst dat deze pathway inderdaad een belangrijke rol speelt in de regula-tie van het lichaamsgewicht.

  • Het belangrijkste gen is zeker het melanocortine 4-receptor-gen (MC4R).

    Dat gen vertoont mutaties in 2 tot 5% van de morbide obese populatie waardoor het op dit moment de meeste frequente oorzaak van monoge-ne obesitas is. Screening van dit gen in patinten met een ernstige, vroe-ge vorm van obesitas wordt dan ook zinvol. Momenteel wordt ook onder-zocht of andere genen, onder meer uit de leptine-melanocortine pathway, betrokken zijn bij monogene obesitas.

    Co mple xe, multifactorile obesitas

    In de grootste groep van obese patinten zal het overgewicht niet te wij-ten zijn aan n genetische afwijking. Uit studies met tweelingen en adoptiekinderen is echter wel gebleken dat het gewicht hoe dan ook voor 40 tot 70% bepaald wordt door genetische factoren. We noemen dit de complexe of multifactorile vorm, aangezien tal van genen, omgevings-factoren en bovendien deinteractie tussen beide, van invloed zijn.

    Als in een genetische associatiestudie een bepaalde genetische variant of polymorfisme frequenter wordt aangetroffen in een obese populatie dan in een niet-obese populatie, dan gaat het om een risicovariant voor zwaarlijvigheid. Op die manier heeft men voor genetische polymorfismen in meerdere genen (waarvan sommige al mutaties hadden vertoond in monogene obesitas) hun invloed op lichaamsgewicht kunnen aantonen. Recenter zijn er zelfs gelijktijdig honderdduizenden polymorfismen uit het humaan genoom op grote schaal geanalyseerd in zogenaamde genoom-wijde associatiestudies. Op die manier kon de betrokkenheid van voor-dien onbekende genen zoals het fat mass and obesity associated gene of FTO -gen bij het ontstaan van obesitas worden aangetoond. De belang-rijkste les uit al deze studies is echter dat een uitgebreid set van geneti-sche varianten betrokken is, die vermoedelijk allemaal een klein effect op het lichaamsgewicht hebben.

  • Implicaties van verworven genetische inzichten

    Door de genetische oorzaken van obesitas te ontra-felen, verkrijgen we een beter begrip van de betrok-ken metabole mechanismen en kunnen eventueel nieuwe behandelingswijzen worden ontwikkeld. Bo-vendien opent het de deur voor genetische tests. Ze-ker voor de extreme, monogene vormen kan de ge-netische oorzaak een licht werpen op het pathogene-tisch mechanisme. Op basis daarvan wordt zelfs een gepersonaliseerde therapie mogelijk. Zo zijn er al in-drukwekkende resultaten geboekt door patinten met leptine-deficintie te behandelen met leptine. Voor de meest frequente, complexe vorm van obesitas is er echter nog een lange weg af te leggen vooraleer ge-netische tests kunnen worden gebruikt om obesitas te voorspellen, in te schatten of op maat te behande-len.

    Genetisch onderzoek naar obesitas in Antwerpen

    Sinds ongeveer twintig jaar wordt op de dienst diabetologie, metabole ziek-ten en nutritiepathologie genetisch materiaal van obese patinten verza-meld en onderzocht. Deze uitgebreide en gedetailleerde gefenotypeerde cohorte werd in eerste instantie bestudeerd in samenwerking met Prof. C. Bouchard (USA). Sinds ruim vijf jaar wordt er intens genetisch onderzoek naar obesitas uitgevoerd samen met het Centrum Medische Genetica van Antwerpen. Dat behelst zowel mutatieanalyse naar monogene vormen, als associatiestudies in de complexe vormen. Ook kinderen met ernstige obe-sitas, doorverwezen vanuit de pediatrische diensten van meerdere zieken-huizen, vormen daarbij een belangrijke studiepopulatie. Op die manier ho-pen we een bijdrage te leveren aan het ontrafelen van het complexe ont-staansmechanisme van obesitas.

  • Dikke kinderen vaker gepest. Kinderen met overgewicht zijn vaker het doelwit van pest- en plaaggedrag. Vooral dikke jongens blijken uit recent onderzoek hele-maal niet populair te zijn. Uitnodigen Het onderzoek bestudeerde een gemengde groep van 414 kinderen tussen vijf en tien jaar. De onderzoekers berekenden het BMI van elk kind, zo werden ze ingedeeld in de categorie overgewicht, gemiddeld of ondergewicht. Elk kind moest drie klasgenoten nomineren die ze mochten uitnodigen op een feestje en er drie kiezen die ze zeker niet wilden uitnodigen. Hieruit blijkt dat populariteit in direct verband staat met het BMI van leerlingen. Jongens Populaire kinderen hebben meer kans om een laag of een gemiddeld gewicht te hebben. Degenen die geweigerd werden door hun klasge-noten hadden vaker overgewicht of obesitas. Dit verband was vooral bij jongens merkbaar. Ook dikkerds nodigden liever hun slankere klas-genoten uit dan hun lotgenoten. In sommige leeftijdsgroepen kregen dikke kinderen helemaal geen uitnodiging. Negatieve eigenschappen Verder luisterde dezelfde groep kinderen naar een reeks kortverhalen over hoofdpersonages met positieve en negatieve karaktereigen-schappen. Daaruit blijkt dat kinderen van alle leeftijden de neiging hebben om positieve eigenschappen eerst aan gemiddelde en dan aan slanke figuren toe te kennen. De negatieve kwaliteiten als onbe-schoftheid en incompetentie werden toegeschreven aan dikke perso-nen.

    REPORTAGE

  • Eetstoornissen Professor Kornilaki: "Het stigma op kinderen met overgewicht start vroeg en blijft jaren duren. Dit kan verklaren waarom eetstoornissen op steeds jongere leeftijd voorkomen. De resultaten tonen aan dat kin-deren dik worden rampzalig vinden en dat dit ten koste van alles ver-meden moet worden." BMI Een BMI bereken je door je gewicht in kilogram te delen door je hoog-te te vermenigvuldigen met je hoogte. Als dat getal lager is dan 18,5 dan heb je ondergewicht, een normaal gewicht zit tussen 18,5 tot 25, overgewicht begint vanaf 25. Je BMI geeft je lichaamsgewicht per hoogte weer, maar meet niet het eigenlijke percentage lichaamsvet. Pesten en fysieke activiteit bij kinderen met overgewicht. Pesten vermindert ook de fysieke activiteit bij kinderen met overge-wicht, zo bleek uit een bijkomend onderzoek. Pesten zorgt ervoor dat kinderen minder aan sport gaan doen, waardoor het voor hen dus nog moeilijker wordt om gewicht te verliezen. Uit het onderzoek kwam naar voren dat des te vaker iemand gepest werd, des te minder fysie-ke bezigheden er nog werden ondernomen. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat deze kinderen situaties gaan vermijden waarin ze het vaakst gepest worden. Dit zijn namelijk meestal de gymlessen en andere vormen van sport. Dit heeft ook in-vloed op de lange termijn. Dr. Eric Storch (een van de onderzoekers) zegt hierover: "De kindertijd is een tijd waarin we veel van onze ge-woonten vormen die we houden voor de rest van ons leven. Als ie-mand meerdere negatieve ervaringen heeft met sport of fysieke activi-teit, kan dat doorwerken tot in de volwassenheid." Naast een minder fysieke beweging heeft pesten nog meer gevolgen voor de gezondheid. Meestal daalt het zelfrespect van deze kinderen, waardoor ze bijvoorbeeld ook minder goed kunnen presteren op school. In het ernstige geval kan pesten leiden tot depressiviteit, een-zaamheid, angst of zelfs tot zelfmoord.

  • Hierbij moet nog worden opgemerkt dat langdurig plagen hetzelfde effect kan hebben. Dikke kinderen blijken ook regelmatig geplaagd te worden door hun leeftijdsgenootjes, leraren en soms zelfs door hun ouders. De associatie tussen pesten/plagen en te dikke kinderen dient dus se-rieus te worden genomen. Ouders en leraren moeten hiervan op de hoogte zijn en (zelf) hiervoor waken. Het effect op deze kinderen is immers enorm en meestal langdurig. Het is daarom van belang om hen te helpen deze sociale, fysieke en psychische problemen geza-menlijk aan te pakken.

    Bron : Goed Gevoel

  • Het favoriete restaurant van ...

    Lekker eten, een aangename sfeer, goe-de vriendelijke bediening en dat allemaal voor een eerlijke prijs.

    Wat wil je nog meer. Wel, dat vind je alle-maal in de Largo Dox, een trendy res-taurant met een prachtig terras en grote parking aan de jachthaven van Turnhout.

    Bij elk bezoek word ik verrast door de cu-linaire creativiteit en de vakkundigheid van het personeel olv. Wouter Bollansee. Regelmatig zijn er thema-avonden al dan niet met live-muziek, maar n constante is er altijd kwaliteit.

    Het eigentijdse interieur en de comforta-bele zetels nodigen U uit om na de maal-tijd nog een tijdje te relaxen met een lek-ker drankje. En over drankjes gespro-ken, Largo Dox heeft een excellente wijn-kelder en een uniek concept, lees meer hierover op hun website.

    Kortom ik ga binnenkort weer terug want vanaf 15 oktober staat er weer wild op het menu. Angele Hens

    Ingezonden door: Angele Hens, Turnhout

    D E

    L E K K E R B E K

    Wouter Bollansee

    Koningin Elisabethlei 92 2300 Turnhout

    Tel: 014 45 00 00 Email: [email protected] www.largo.be

  • Cocktail van de maand PINK COSMO

    Deze maand een echte aanrader als cocktail! Voor dames met pit!

    Pink Cosmo Ingredinten 4 cl Martini Rosato 1 cl Cointreau 3 cl cranberrysap 1 cl vers limoensap ijsblokjes Bereiding Vul de shaker met ijsblokjes en voeg alle ingredinten toe. Kort en krachtig shaken. Schenk in een vooraf gekoeld mar-tiniglas met behulp van een cocktailzeef. Werk af met een limoenpartje.Je kan de cocktail nog een leuke final touch ge-ven door er een stukje fruit op te steken! Ons oordeel Het oog wil ook wat en het dient gezegd, deze cocktail ziet er bijzonder feestelijk uit. Rijk qua smaak en evenwichtig, opnieuw niet t zoet en dis- crete alcohol. Als ape-ritief vinden we de- ze cocktail minder ge-slaagd maar als af- zakkertje na een zo-merse barbecue zeker aan te bevelen. Vooral voor wie op martini verlekkerd is.

    D E

    L E K K E R B E K

  • AUBERGINES MET TOMATEN EN KAAS Dit lekkere gerecht werd ons doorgezonden door Sabrina Van den Broeck uit Melsele. Ingredinten: 3 aubergines, boter, bloem, olijfolie, 2 tl basilicum 2 pakjes heinz tomato frito, 1 ui, 2 teentjes knoflook 2 stuks mozzarella, 100 gr parmezaanse kaas 1 bouillon blokje, 2 tl oregano 8 zwarte olijven. Bereiding: Snij de aubergines in plakken van ongeveer 3 mm. Leg de plakken in laagjes in een groot vergiet en strooi tussen elke laag wat zout. Laat dit vervolgens een half uur staan, zodat het bittere vocht er uit kan trekken. Spoel de plakken af en dep ze aan beide kanten droog. Leg n voor n de plakken in een bord met bloem en bedek beide zijden.Verhit olie in een pan (of 2 pannen) en bak de plakken aan weerszijden tot ze knapperig zijn. Voeg bij elk deel olijfolie toe. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snij de ui en knoflook fijn en fruit ze goudbruin in een pan met hete olie. Draai het vuur ietsje lager en voeg de tomato frito toe. Verkruimel een bouillonblokje en voeg deze toe, samen met een kopje water. Laat dit geheel ongeveer 15 minuten onder af en toe roeren, zacht koken. Verwarm de oven voor op 180C. Vet een ovenschaal in. Doe op de bodem een beetje tomatensaus. Leg er een laag aubergineplakjes bovenop en laat ze iets overlappen. Breng op smaak met peper en zout. Schep er weer wat tomatensaus bovenop en verdeel hierover de basili-cum. Rasp de parmezaanse kaas en strooi deze er over, samen met een klein beetje mozarella. Ga door met laagjes maken tot dat alle ingredien-ten op zijn. Snij de mozarella fijn. Beindig de schaal met toma-tensaus en de rest van de mozza-rella. Snij de olijven in plakjes en verdeel de- ze over de schaal. Zet de schaal voor ongeveer 30 minuten in de oven. SMAKELIJK !!!

    D E

    L E K K E R B E K

  • Congres: 50 jaar Caycediaanse sofrologie Congres wil sofrologie bekender maken Sofrologie, de leer van de harmonie van lichaam en geest, bestaat 50 jaar. Naar aanleiding daarvan organiseert de Brugse Nicole Van-deweghe het eerste sofrologiecongres in ons land. Een brede waai-er aan themas komt daarop aan bod, want zo zegt ze: Sofrologie biedt oplossingen voor heel veel mensen en disciplines.

    Bedrijfs-, stress- en communicatie-consulente, kinesitherapeute, au-teur, biofeedbacktrainer en interna-tionaal erkend trainer in de Cayce-diaanse sofrologie: Nicole Vandeweghe is het alle-maal. Sofrologie vormt een rode draad bij alle trainingen, workshops en opleidingen die ze verzorgt. Ook in haar boeken neemt sofrologie een centrale plaats in. Als auteur werk-te ze mee aan de vertaling van Pa-trick-Andr Chns basiswerk Inleiding in de Caycediaanse so-frologie en schreef ze zelf Dynamisch onthaasten en Vreugdevol werken allemaal verschenen bij Roularta. Sofrologie is zowel een weten-schap van het bewustzijn, een le-venskunst als een filosofie, aldus Nicole. Sofrologie combineert westerse denk- en relaxatietech-nieken met oosterse bewegings-leer. Via allerlei technieken en oe-feningen kun je een positieve dy-namiek bevorderen tussen je licha-melijk en geestelijk functioneren.

    Sofrologie is een natuurlijke me-thode om bewuster te worden van wie je bent en wil zijn. Een breed toepasbare methode Sofrologie is een jonge weten-schap die steeds meer een plaats verovert in tal van sectoren. De geestelijke vader van de sofrologie is de Spaanse neuropsychiater dr. Alfonso Caycedo. Na vijftig jaar heeft sofrologie aantoonbare resul-taten in diverse toepassingsgebie-den. Nicole Vandeweghe beoefent de methode sedert 1979. Eerst in haar praktijk als kinesitherapeute. Daar gebruikte ze sofrologie om problemen aan te pakken zoals: spanningshoofdpijn en migraine, rugklachten, slaapstoornissen, bur-nout, angst Sofrologie was na-dien de rode draad bij haar groepstrainingen rond pre- en postnatale voorbereiding, relatie-training, groei- en ontwikkelings-project, loopbaanbegeleiding, stress- en communicatiemanage-ment, teambuilding, leiderschap, timemanagement, ergonomie en beweging, re-integratietraining

  • Nicole Vandeweghe Momenteel werkt zij als persoonlij-ke coacher en legt ze zich toe op stress-, bedrijfs- & communicatie-management. Sedert 1992 leidt Nicole Vande-weghe de Nederlandstalige inter-nationaal erkende school in deze methode. Haar cursisten hebben de meest uiteenlopende professio-nele achtergronden: van onderwij-zers over sportlui, tot managers en wetenschappers. Ook de doel-groep van het congres op 27 no-vember is heel divers, zegt Nicole. Mensen uit allerlei sectoren zijn welkom, want sofrologie is waarde-vol voor iedereen.

    Toegankelijke themas Om zoveel mogelijk genteresseer-den aan te spreken, zijn de them-as van het congres toegankelijk en herkenbaar: vreugdevol werken en leven, stoppen met roken, en optimaal omgaan met spanning, stress, angst en pijn. En van de sprekers is Shanti Van Genechten, vroedvrouw en docente shantala babymassage, geeft Nicole als voorbeeld. Zij komt spreken over bevallingspijn en de meerwaarde van sofrologie daarbij. Natuurlijk is niet iedereen hoogzwanger, maar met pijn, on-zekerheid en angst hebben veel mensen te maken. In hun werksitu-atie bijvoorbeeld. Leren omgaan met stress heeft een weerslag op je gezondheid n je welbevinden. Je kunt dingen re-aliseren. Het is ook belangrijk voor je omgeving want als je gestres-seerd bent maak je ruzie, voel je je niet meer vrij en gerespecteerd, en hebben de anderen niet zoveel meer aan jou. Onder stress begin je makkelijker te roddelen en te vit-ten. Bovendien is het maatschap-pelijk belangrijk. Als we allemaal lopen en vliegen, komen we niet meer tot besluitvorming en zijn we bezig met pietluttigheden. Dat leidt tot agressie in de maatschappij. De wereld wordt beter van meer rust.

  • Een andere spreker is Patricia Sweet, een Nederlandse mondhy-giniste. Op het congres stelt ze de resulta-ten voor van een aantal clinten die zij opvolgde die stopten met ro-ken. Ze zal het hebben over de sofrologische technieken die ze heeft gebruikt om die mensen te motiveren om werk te maken van een gedragsverandering om zo ge-zonder en gelukkiger te leven, zegt Nicole. Dt is de bedoeling van sofro-logie: het welzijn van de mensen en zijn omgeving verbeteren. Wetenschappelijkejkbewijzen De 50ste verjaardag is een goede aanleiding om sofrologie kenbaar-der te maken, vindt Nicole Vande-weghe. Het is een methode die veel goede resultaten biedt en we-tenschappelijk bewezen kan wor-den. Met mijn bedrijf heb ik me ge-specialiseerd in het meten en ana-lyseren van de resultaten van de oefeningen. Zo heb ik duizenden resultaten van de effecten van de sofrologische oefeningen voor, tij-dens en na de sessies. Op het congres komen enkele we-tenschappers getuigen over hun ervaringen met sofrologie zoals dokter Boudewijn Brans (nucleair geneeskundige) en Paul Fivez (klinisch psycholoog).

    Sofrologie kent oneindig veel toe-passingen. We hebben dus moe-ten kiezen welke themas en spre-kers aan bod konden komen. Het is onze zoete droom om jaarlijks of om de twee jaar een sofrologie-congres te laten plaatsvinden. Zo kunnen we verdiepen en uitbrei-den. Maar dat is voor later. Nu wil-len we vooral van deze eerste edi-tie een succes maken!.

    Congres naar aanleiding van 50 jaar Caycediaanse sofrologie,

    zaterdag 27 november van 9u30 tot 14u.

    Vlaamse LandMaatschappij, Velodroomstraat 28, 8200 Brugge.

    45 euro. Inschrijven: [email protected]

    Katleen Van Landschoot

  • Beauty & Welness

    Probleem : Witte vlekken Witte, maanvormige vlekjes zouden wijzen op een gebrek aan calcium. Dit is een fabeltje volgens deskundigen. Witte vlekjes ontstaan als uw nagels, of de huid onder uw nagels, een klap hebben gekregen. Wat te doen? Er zit niets anders op dan gewoon geduld uit te oefenen en te wachten tot de vlekjes uitgroeien. Storende vlekjes kunt u gemakkelijk verdoezelen door uw nagels een kleurtje te geven.

    De perfecte nagels zijn lang, ste-vig en glanzend Soms zijn ze dat niet. Een teken dat er iets schort aan uw gezondheid ?

    Probleem : Broze nagels Het is heel vervelend, fragiele nagels die bij de minste verkeerde beweging scheuren. Meestal zijn afwasmiddel of schoonmaakproducten de boosdoe-ners omdat ze de nagels uitdrogen. Maar ook nagellak en agressieve kunnen ervoor zorgen dat de natuurlijke beschermlaag van uw nagels verdwijnt. Check ook of u vaker dan u denkt aan uw nagels prutst, trekt of erop bijt. Broze nagels zijn hier net tegen be-stand. Wat te doen? Draag altijd keukenhandschoenen tijdens het klussen. Vermijd ook sneldro-gende nagellak en removers op basis van aceton. Breng een beschermen-de kleurloze basis aan voor u uw nagels een kleurtje geeft. Voed uw na-gels met een voedende olie op basis van collageen, vitamine E of keratine. Ook voedingssuplementen met tarwekiemolie of biergist verstevigen uw nagels.

    Gezond

    e nage

    ls

  • Probleem : Rode velletjes Of u last heeft van nijnagel of dwangnagel, een aandoening waarbij de huid langs de nagelriem is ingescheurd, is voor een stuk genetisch be-paald. Jammer genoeg is er weinig aan te doen. Met een vitaminetekort heeft het weinig te maken. Wel kunnen schoonmaakproducten en zeep de boosdoeners zijn. Wat te doen? Bijten en trekken zijn absoluut verboden! Probeer van uw nagels te blijven, hydrateer ze goed, en draag zo vaak mogelijk keukenhandschoenen.

    Zo gemakkelijk!

    Dompel uw nagels af en toe een kwartiertje in een kommetje lauw water met een scheutje olijfolie om ze te verstevigen, of met wat ci-troensap om ze lichter te maken. Het is ont-spannend en het resultaat mag er zijn.

    Horizontale ribbels kunnen erfelijk zijn, maar zijn soms ook een symp-toom van stress. Verticale ribbels kunnen wijzen op ijzertekort. Doe het rustig aan en eet voldoende en gevarieerd. U neemt meer ijzer op uit uw voeding als u er een product met veel vitamine C bijneemt, zoals appel-sienen of brocoli.

  • Het verzorgen van je nagels. Een goede verzorging van de nagels maakt een verzorgde indruk. Om

    mooie nagels te krijgen kan je ze als volgt verzorgen :

    Schoonmaken met nagellakremover Reinig altijd eerst je nagels. Gebruik een nagellakremover zonder aceton om uitdrogen te voorkomen. Vijlen Bepaal van tevoren welke vorm van nagels je wil. Vijlen doe je altijd een kant op, en niet op en neer. Met een kartonnen vijl kan je wel heen en weer vijlen zonder de nagels te beschadigen. Een grove vijl maakt de nagels korter, een fijne vijl geeft een mooie gladde afwerking. Nagelriemen Dompel de nagels in een bakje met een sopje om ze lekker zacht te ma-ken. Voeg een beetje olijfolie toe, dit is een heerlijke verwennerij. Maak de onderkant van de nagels schoon, dit doe je bij voorkeur met een wattenschijfje, scherpe materialen kunnen de nagel beschadigen. Duw de nagelriemen naar achteren met een wattenschijfje of bokkenpootje. Wan-neer dit niet zo makkelijk gaat, ga dan niets forceren, je nagelriemen be-schermen je tegen bacterin. Gebruik in dit geval een speciale cuticle re-mover, deze helpt de nagelriemen los te maken. Een goede massage van de nagels kan wonderen doen! Het aanbrengen van nagellak. Last van groeven in je nagels? Egaliseer met een basecoat. Deze voor-komt ook het verkleuren van je nagels door nagellak. Zet het kwastje van de nagellak net iets boven de nagelriemen op de nagel, Strijk van de na-gelriem naar het uiteinde van de nagel, begin aan een kant en werk naar de andere kant toe. Een mooi resultaat? Lak je nagels in 3 x: 1x in het mid-den, 1x links en 1x rechts. Hoe minder vaak je lakt, hoe mooier het resul-taat. Ook nagellak is onderhevig aan trends. Voor de winter 2010 is het kleurenpallet donkerpaars, donkerroze, bruin, parelwit en lichtgrijs. Voor een feestelijke toon kan je de kleuren versterken met een beetje glitters. Wil je echt opvallen, kies dan voor oranjerood, ma-lachietgroen, hemelsblauw of antracietgrijs!

  • Beauty & Welness

    Het 3-Minutenmasker is een kant-en-klaar masker dat direct op de huid wordt aangebracht. Het grote voordeel van dit masker is dat het in slechts 3 minuten tijd een heerlijke oppepper geeft. Heb je helemaal geen tijd? Neem het dan op in je beautyroutine: breng het masker aan voordat je on-der de douche stapt en spoel het na 3 minuten af. Het snelste masker ooit!

    Veel vrouwen weten dat maskers een hoge concentratie werkstoffen bevat-ten voor een optimale huidconditie. Waarom gebruikt het merendeel van de vrouwen dan wel een dagverzorging, maar geen wekelijks masker? Het 3-Minutenmasker is dan ook perfect voor de drukbezette vrouw die hoge eisen stelt aan haar uiterlijke verzorging.

    3-Minutenmasker Dr. van der Hoog introduceert het 3-Minutenmasker:

    het snelste masker ooit!

  • 3 Nieuwe maskers

    Een tube 3-Minutenmasker 50 ml bevat voldoende voor vijf tot zeven be-handelingen. Er zijn drie varianten: Opwekkend, Zuiverend en Herstellend:

    3-Minutenmasker Opwekkend

    Het 3-Minutenmasker Opwekkend heeft een snelle sti-mulerende en hydraterende werking en zorgt dat de huid weer straalt. De toegevoegde vitaminen C en E zijn de ideale energie-oppepper voor een vermoeide huid. Na gebruik van dit masker voelt de huid weer zacht en fris. Tip: Ideaal voor onder de douche.

    3-Minutenmasker Zuiverend

    Het 3-Minutenmasker Zuiverend reinigt de huid snel en grondig, waarbij onzuiverheden worden verwijderd. De toegevoegde Calendula-olie zorgt voor een zuiverende werking. Na gebruik van dit 3-Minutenmasker voelt de huid weer heerlijk schoon en glad.

    3-Minutenmasker Herstellend

    Het 3-Minutenmasker Herstellend heeft een snelle ver-zachtende werking en herstelt de kwetsbare huid. Het toegevoegde Alo Vera-extract bevat vitaminen en mine-ralen. Alo Vera kalmeert, brengt de huid tot rust en zorgt ervoor dat de huid zacht en soepel blijft. Na ge-bruik van dit masker voelt de huid weer heerlijk ontspan-nen en zacht.

    Deze maskers zuiveren, herstellen, voeden en beschermen de huid en zijn een belangrijke aanvulling op de dagelijkse verzorging. Ze geven je huid nieuwe energie en dragen in grote mate bij aan een goede conditie van je huid. Het is belangrijk hiervoor wekelijks een masker te gebruiken.

    Tube 50 ml, advieswinkelprijs 6,99.

  • www.marie-l.be

  • Stijn en zijn team maakten ook dit

    jaar weer prachtige creaties. Intus-

    sen zat een 2de groep bij visagiste

    An Lenaers van Anelle, en bij de

    visagisten van Colour you up, voor

    een nieuwe look.

    Alle kandidaten waren zeer lovend

    over de prachtige kleding die ze

    mochten presenteren op het podi-

    um. Stijlvolle en kleurrijke ensem-

    bles van Elena Grunert, en Donna

    Claudia uit Oostende. Claudia, Hil-

    de en hun team toverden in de

    kortste keren alle kandidaten om

    tot mooie en klassevolle dames.

    En dat straalden ze ook uit op het

    podium.

    Al van bij de start van de show

    bleek dat het supporterspubliek

    heel enthousiast uit de bol zou

    gaan. De zaal was goed gevuld,

    spandoeken werden reeds bij de

    hand gehouden.

    De kandidaten vonden het juichen-

    de publiek schitterend! Het was

    een sportief publiek vooral, dat

    even vrolijk uit de bol ging bij an-

    dere kandidates dan bij HUN kan-

    didaat

    Op zaterdag 25 september was het

    zover ! De allereerste halve finale

    van een nieuw seizoen Miss Maxi

    Belgium in zaal Bart te Merksem.

    De kandidaten van West en Oost

    Vlaanderen mochten als eersten de

    spits afbijten met 8 supertoffe da-

    mes uit West Vlaanderen, en 10 ge-

    lijkwaardige kandidaten in Oost

    Vlaanderen.

    In enkele uurtjes werden de dames

    klaargestoomd om als volwaardig

    model te kunnen defleren. Een aan-

    tal choreos en acts aanleren, de

    juiste houding aannemen, terwijl ook

    nog eens blijven lachen en vooral al-

    les onthouden, de dames voelden al

    snel aan dat het allemaal niet zo

    eenvoudig is.

    Het waren vermoeiende dagen voor

    de kandidaten. Maar ze genoten met

    volle teugen.

    Om 18.30u mochten alle kandidaten

    zich laten verwennen door het kap-

    persteam van Academie Verbist.

    Miss Maxi Belgium

  • De jury bestond weerom uit 10 jury-

    leden.

    Uit Nederland Gissella Arends, Miss

    Maxi Nederland en haar collega Mir-

    jam Heidstra , Hilde Van Bever van

    Geha Fashion, Stijn Grauls van Aca-

    demie Verbist, Jurgen Van Tomme,

    fotograaf van Missnieuws, Sylvia

    Optiek 1ste eredame Miss Maxi Bel-

    gium 2009, Sabine Dingemans, Miss

    Maxi Antwerpen 2009 en huidig fina-

    liste bij Plus Models, Alexandra Ros-

    sini, Miss Maxi Belgium, Vanessa

    De Smet, internationaal fotografe,

    Ria De Droog, model en coach kan-

    didaten Miss Maxi Belgium.

    Zij kregen de moeilijke taak om de

    juiste finalisten te kiezen onder al de

    kandidaten.

    De show was mooi, de kleding

    prachtig, het publiek dolenthousiast

    en de kandidaten, die straalden als

    nooit tevoren, dolgelukkig met zo-

    veel aandacht. Ze deden het schitte-

    rend, het was HUN avond.

    Wij hopen als organisatie dan ook

    dat ze er allemaal heel erg van ge-

    noten hebben, desondanks de zenu-

    wen.

    Om middernacht kwam de verras-

    sende uitslag. Alexandra Rossini

    maakte bekend wie de finalisten

    voor Oost en West Vlaanderen

    zijn. Alle 18 kandidaten stonden

    vol spanning te wachten op de ver-

    lossende woorden. Voor Stefanie

    Baert, Liselot Missiaen, en Lindsey

    Goedefroo uit West Vlaanderen,

    en Yadviga Dumez, Kate Jans-

    sens, Charlotte Carlier en Marieke

    Backaert uit Oost Vlaanderen,

    werd een droom werkelijkheid. Zij

    kregen een ticket naar de finale op

    28 november in Domein Vossen-

    berg te Hooglede. Stefanie Baert

    werd Miss Maxi West Vlaanderen,

    Marieke Backaert Miss Maxi Oost

    Vlaanderen. De dames kregen hun

    linten uitgereikt door Mieke Van

    Glabbeke, Miss Maxi West Vlaan-

    deren 2009.

    Helaas voor alle andere kandida-

    ten eindigt hier het avontuur.

    Enigszins teleurgesteld keerden ze

    huiswaarts. Maar namens de orga-

    nisatie willen wij hen toch felicite-

    ren.

    Bij de finalisten, enkel glunderen-

    de gezichten, genietend van het

    applaus van de supporters, de flits-

    lichten van de cameras en de we-

    tenschap dat zij nog een paar we-

    ken verder zullen gaan, richting fi-

    nale!

  • Christinastraat 47

    8400 Oostende

    059/ 51 10 31

    maanden juli en augustus

    alle dagen van 10 - 18 uur

    Openingsuren:

    ma, wo, do, vr en za 10 - 18 uur

    zondag 14 - 18 uur

    dinsdag gesloten

  • Het voltallige publiek ging weer

    flink uit de bol bij het zien van HUN

    kandidate! De ambiance zat er ste-

    vig in. Een klein minpunt kwam na

    de pauze toen een paar supporters

    vooraan, zeer denigrerende op-

    merkingen riepen naar de kandida-

    ten. Deze waren hier behoorlijk

    door aangeslagen.

    Wij hebben dan ook als organisa-

    tie onmiddellijk ingegrepen en aan

    deze supporters duidelijk ge-

    maakt dat wij geen beledigende

    opmerkingen aan onze dames,

    dulden. Deze vrouwen hebben de

    moed om daar op het podium te

    staan, desondanks hun zenuwen

    en vaak laag zelfvertrouwen. Daar

    vragen wij respect voor. Suppor-

    ters die hier geen begrip voor to-

    nen, kunnen dan ook beter wegblij-

    ven. En het overige publiek was

    het daar volmondig mee eens.

    De jury bestond dit keer uit 7 jury-

    leden. Hilde Van Bever van Geha

    Fashion, Stijn Grauls van Acade-

    mie Verbist, Jurgen Van Tomme,

    fotograaf van Missnieuws, Sylvia

    Optiek 1ste eredame Miss Maxi

    Belgium 2009, Sabine Dingemans,

    Miss Maxi Antwerpen 2009 en hui-

    dig finaliste bij Plus Models, ElleY-

    ana, styliste en zangeres en Clau-

    dine Breydels van Colour You up.

    Later kwam ook Coach Ria De

    Droog het team versterken.

    Zondag 3 oktober, was het de beurt

    aan de 2de halve finale van Miss

    Maxi Belgium, dit keer voor de da-

    mes van Antwerpen ! Een beetje

    een rare combinatie misschien,

    want Antwerpen zal dit jaar 2 halve

    finaleshows brengen.

    Antwerpen zorgt immers voor de

    meeste kandidaten 18 volslanke

    dames - en zeker ook zeer sterke

    kandidaten.

    Zondag was het de beurt aan de 1ste

    groep kandidaten, met hun enthousi-

    aste groep supporters. De 2de groep

    volgt op 17 oktober. ALLE 18 kandi-

    daten namen deel aan de show,

    echter de eerste 8 voor HUN sup-

    porters. Op 17/10 doorlopen alle 18

    dames nogmaals de show, ditmaal

    voor de 2de groep supporters dus.

    Voor de kleding van de regio Ant-

    werpen zorgde net als verleden

    jaar Ulla Popken weer voor de

    Trendy noot. De kandidaten presen-

    teerden een casual, een sport, en

    een city outfit, en als extra troef :

    nacht en slaapkleding.

    En ook deze keer zorgde Marie L ju-

    welen weerom voor een prachtige

    collectie juwelen die de dames

    mochten presenteren.

  • Een dolgedraaid publiek bleef mi-

    nutenlang applaudisseren. En de

    finalisten, die genoten met volle

    teugen van het succes, het ap-

    plaus en HUN overwinning. De an-

    dere kandidaten moesten niet treu-

    ren, zij wisten op voorhand dat er

    slechts 4 dames gekozen zouden

    worden en dat de rest verschuift

    naar 17 oktober. Benieuwd wie het

    team dan verder zal versterken.

    De hoofdsponsors World Wide

    Marketing, die aan de winnares

    van Miss Maxi Belgium een aantal

    prijzen schenkt, waaronder een re-

    tro scooter, en Marie L juwelen,

    waren in de zaal aanwezig en feli-

    citeerden de kandidaten en de or-

    ganisatie met de schitterende

    show. Waarvoor onze dank.

    De kandidaten deden het allemaal

    geweldig. Er was weinig te merken

    van de onzekerheid die ze in zich

    hadden. Ze hebben natuurlijk het

    voordeel dat ze de show 2x kunnen

    brengen, dat scheelt toch veel. De

    minpuntjes kunnen dan heel snel

    weggewerkt worden naar de 2de

    show toe.

    Omstreeks 19u kwam Sabine Din-

    gemans, uittredend Miss Maxi Ant-

    werpen, bekend maken welke 4 da-

    mes alvast een ticket naar de finale

    mochten ontvangen. ALLE overige

    dames blijven natuurlijk in de run-

    ning tot en met 17 oktober. Dan zul-

    len de overige finalisten voor Ant-

    werpen bekend gemaakt worden en

    wordt tevens ook het lint aan de

    nieuwe Miss Maxi Antwerpen ge-

    schonken.

    Silvie Pauwels, Jiska Vermeulen,

    Jolien Laenen en Els Lefevre wer-

    den de eerste finalisten voor Antwer-

    pen.

  • Halve finaleshows Miss Maxi Belgium 2010

    ZATERDAG 16 OKTOBER 2010

    PROVINCIE BRABANT & LIMBURG

    AANVANG : 20U

    ZAAL:

    Zaal Bart St Bartholomeusstraat 9A te Merksem (Antwerpen)

    Met medewerking van:

    BOETIEK XL MODE

    ELENA GRUNERT Geha Fashion Vilvoorde

    MARIE L juwelen

    COLOUR YOU UP visagie

    AN LENAERS

    ACADEMIE VERBIST Kappers

    Een verslag en fotos van de show kan je in de novembereditie

    terugvinden!

  • Diestsesteenweg 601

    3202 Rillaar

    XL-Mode

    Trendsetter in volslanke mode...

    www.xlmode.be

  • Halve Finaleshows Miss Maxi Belgium 2010

    ZONDAG 17 OKTOBER 2010

    PROVINCIE ANTWERPEN SHOW 2

    AANVANG : 15U

    ZAAL:

    Zaal Bart St Bartholomeusstraat 9A te Merksem (Antwerpen)

    Met medewerking van:

    ULLA POPKEN ANTWERPEN

    MARIE L juwelen

    COLOUR YOU UP visagie

    AN LENAERS

    ACADEMIE VERBIST Kappers

  • Interesse ? Contacteer

    Claudine Breydels

    Tel : 0474/40 64 69

    Mail :

    [email protected]

    Wil jij graag een leuke

    CAVA Workshop van Colour You Up ? Een gezellige avond met vriendinnen onder elkaar? Jezelf eens lekker verwennen met de nieuwste producten, geuren en kleurtjes? Boek dan eens een CAVA Workshop van Colour you up!

    Bij het boeken van een workshop ontvangen de dames 10 % van de omzet die op hun avond werd verkocht omgezet in een aankoopbon.

    Een gastvrouwgeschenk, bij het boeken van twee nieuwe afspraken een extra geschenk

    Op de workshop word er nog een kleine tombola gehouden, wie een for-mulier invult met zijn gegevens maakt kans op een extra geschenkje

    Heel de maand oktober is er een actie waarbij we mensen die een ver-koop van 250 euro hebben, een partnernummer kunnen geven, waar-door ze levenslang alles aan inkoopprijs kunnen kopen.

  • HOOFDSPONSOR

    Miss Maxi Belgium 2010

    WWM schenkt deze retroscooter aan Miss Maxi Belgium 2010

  • Lifestyle

    Boek van de maand Mijn kind eet gezond... maar weet het niet

    auteur : Lien Willaert