Bewaargids Kruiswerk Achterhoek

of 48/48
Bewaargids 2015 Zorg voor uzelf, uw gezin en een ander: de zorg voor elkaar. Alle diensten voor u op een rij!
 • date post

  08-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  222
 • download

  1

Embed Size (px)

description

U kunt dag en nacht op ons rekenen in tijden van twijfel, paniek, eenzaamheid, drukte en plezier. Kruiswerk Achterhoek biedt een breed scala aan diensten aan alle Achterhoekers.

Transcript of Bewaargids Kruiswerk Achterhoek

 • Bewaargids 2015

  Zorg voor uzelf, uw gezin en een ander:de zorg voor elkaar.

  Alle diensten

  voor u op

  een rij!

 • Postbus 1437000 AC DoetinchemT: 0314 357 430Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uurE: [email protected]: www.kruiswerk.nl

  Twitter: @Kruiswerk

  Facebook: /kruiswerkachterhoek

  Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief via www.kruiswerk.nl. Alle nieuwe acties en diensten worden via deze kanalen bekendgemaakt.

  CONTACT

 • WELKOM BIJ KRUISWERK ACHTERHOEK!

  U kunt dag en nacht op ons rekenen in tijden van twijfel, paniek, eenzaamheid, drukte en plezier. Kruiswerk Achterhoek biedt een breed scala aan diensten aan alle Achterhoekers. Dat doen wij met acute zorg, gratis loophulpmiddelen, gemak aan huis zoals een boodschappen- en maaltijdservice en voordelige (huishoudelijke) hulp in de breedste zin van het woord. Daarnaast zetten wij ons in voor mantelzorgers in de regio en ondersteunen wij u waar nodig. In deze gids presenteren wij u het totale aanbod aan diensten, speciaal voor u op een rijtje gezet. Bewaar de gids op een handige plek, zodat u deze erbij kunt pakken als dat nodig is. Meer informatie over het bestellen en aanvragen van onze diensten en producten vindt u op www.kruiswerk.nl. Bent of kent u iemand die nog geen lid is? Vul de bon in op de achterkant van deze gids en maak direct gebruik van alle diensten en kortingen. Maakt u iemand lid? Dan profiteert u met onze lid-werft-lid actie beiden van een leuk welkomstcadeau.

  Aanmelden kan uiteraard ook telefonisch (0314 357 430) of via onze website www.kruiswerk.nl.

  Tip: Bewaar deze gids op een handige plek!

 • INHOUDSOPGAVE

  Audicien aan huis Belastinghulp aan huisBibliotheek aan huis Computer-en tabletondersteuningFotograaf GeboortekaartjesHuishoudelijke hulp: Handje in Huis Kapper aan huis KledingconsulenteKlussendienst BoukeMaaltijden- en boodschappenserviceMatras reinigen aan huis Oppas Opticien aan huis Pedicure aan huis Personal organizer Persoonlijk vervoer Pruikenservice aan huis Rijbewijskeuring Strijkservice TuinonderhoudUitstapjes met zorg Verhuisservice Vier het levenZwangerschapslingerie en -kleding

  Gemak aan huis99911111112121213131315151517171718181819191921

 • Actief en Gezond24/7 Persoonlijke Gezondheidslijn Acute zorg Centrum GoudFietsreparatie aan huisFietsservice onderweg Gezondheidscheck LactatiekundigeMoeder-Kind advieslijnPlus & Mobiel autoabonnementSeniorensport in de regio ThuiszorgwinkelsUitleen loophulpmiddelenWeight WatchersZorgverzekering

  Advies en informatieFinancieel zorgadviseur Mediation Medische rechtsbijstand Telefonisch spreekuur zorgvragen Werkboek Heel je leven

  2323232525252626262727272828

  3131313333

 • Zelfstandig thuisOnline cursussenCursus iPadCursus Blijf fit als mantelzorgerCursus BorstvoedingCursus EHBO Cursus Omgaan met dementieCursus Microsoft Office PakketCursus ExcelCursus OutlookCursus PowerpointCursus WordCursus TypevaardighedenCursus Zlim ThuisBeeld- en belzorg Goedendag!Mantelzorgondersteuning Personenalarmering RegelloketTabletcursussen op maatWoningaanpassingen

  Achterhoekse Wandel4DaagseFiets4Daagse De Achterhoek Gerrit HeezenFonds Lang leve Kunst en Naoberschap i.s.m. Gruitpoort

  Hart voor de regio

  35353536363637373737373939393940414141

  42424243

 • Wij hebben diensten voor iedereen, van kinderen tot jonge ouders, ouderen, hulpbehoevenden en mantelzorgers. Om onze diensten zo helder aan u aan te bieden, bedachten we drie groepen. Zorg voor uzelf, uw gezin en voor een ander. De gekleurde bolletjes die u weergegeven vindt voor iedere dienst geven de bijbehorende groep aan.

  Zorg voor uzelfMet een beetje hulp kunt u zich nog prima redden thuis. Wij bieden u gemak aan huis en advies en ondersteuning voor een gerust, zorgeloos leven. Voor de actieve senior organiseren we fiets- en wandelevenementen, gezondheidschecks en leuke uitstapjes met zorg. Blader voor een totaaloverzicht van diensten door deze bewaargids en volg de blauwe bolletjes.

  Zorg voor uw gezin Speciaal voor vaders en moeders hebben we een verzameling aan handige diensten voor het drukke gezinsleven. De dagen vliegen voorbij en worden opgeslokt door het huishouden en ritjes naar de sportvereniging of de crche. Via Kruiswerk laat je onder andere voordelig het huis schoonmaken, regel je een betrouwbare oppas en bestel je schattige geboortekaartjes. Zo blijft er tijd over voor cht leuke dingen.

  Zorg voor een ander Mantelzorgers zijn onmisbaar. U kookt, wast, strijkt, verzorgt of doet het huishouden. Met liefde, maar de zorg voor uw zieke naaste valt u soms zwaar. Wij laten u zien dat u er niet alleen voor staat. Met onze diensten nemen we u huishoudelijk werk uit handen en helpen we u bij de zoektocht naar passende ondersteuning. Volg de groene bolletjes in de gids en zie wat wij voor u kunnen betekenen.

  HOE GEBRUIKT U DE GIDS

 • De Acht Garanties van Van BoxtelUw gehoor is t belangrijk voor twijfel.

  Daarom hebben we De Acht Garanties.

  Hiermee komt u gegarandeerd tot

  de beste hooroplossing voor uw

  hoorprobleem. Wilt u meer weten

  over onze uit zonderlijke aanpak?

  U bent van harte welkom in onze

  hoorwinkel. Van Boxtel luistert.

  Voor meer informatie of een afspraak belt u (0544) 714 008. Kijk voor de dichtstbijzijnde hoorwinkel op vanboxtelhoorwinkels.nl

  1 Alle aandacht die nodig is

  2 Hoormeting is altijd gratis

  3 StAr gecertificeerd

  4 Hoortoestel eerst gratis ervaren

  5 Zwitserse technologie als norm

  6 Hoortoestellen direct leverbaar

  7 Wij regelen uw declaratie

  8 Gratis service en onderhoud

  Mn gehoor gaat achteruit, maar waar word

  ik het beste geholpen?

  Kruiswerk ledenvoordeel: Cadeau bij eengratis hoortest

  Huisbezoek mogelijk* Ontvang 3 jaar gratis batterijenvoor uw hoortoestel

  *Vraag naar de voorwaarden

  Voorheen

  C00045

  6

  BOXU1412-04_ADV_ Lichtenvoorde_148x210_WT5.indd 1 01-12-14 11:51

 • 9 KRUISWERK ACHTERHOEK | BEWAARGIDS 2015

  GEMAK AAN HUIS

  Audicien aan huis Uw gehoor is een onmisbaar zintuig en slechthorendheid is erg vervelend. Gelukkig zijn er uitstekende oplossingen die u zeer onopvallend kunt dragen. De audicien biedt u deze oplossing, compleet aangepast aan uw persoonlijke wensen.

  Ledenvoordeel:U probeert gratis en vrijblijvend een hoortoestel om te horen of het iets voor u is. Bij aanschaf krijgt u drie jaar lang gratis bat-terijen.

  Belastinghulp aan huisEen jaarlijks terugkerende zorg, de belastingaangifte. Waar heeft u recht op en hoe weet u zeker dat u de juiste bedragen opgeeft? Zeker als u te maken heeft met pensioenregelingen, spaargeld en aftrek van ziektekosten, is het prettig samen met een belastingdeskundige uw aangifte en fiscale vraagstukken door te nemen.

  Ledenvoordeel:Op aangiftes en hulp bij het aanvragen van toeslagen ontvangt u aantrekkelijke kortingen. Daarnaast betaalt u geen voorrijkosten.

  Bibliotheek aan huis Wegdromen bij een meeslepende roman of meegenomen worden in een spannende thriller? Bij uw Achterhoekse bibliotheek geniet u het hele jaar door van uw favoriete (grote letter)boeken, luisterboeken, tijdschriften en e-books. Bent u niet in staat zelf de bieb te bezoeken? Dan brengen vrijwilligers het leesvoer bij u thuis. Lekker makkelijk n gezellig!

  Ledenvoordeel:U ontvangt 5,- korting op een jaarabonnement, deze korting geldt alleen voor nieuwe bibliotheekabonnementen.

 • Fijne plek om heerlijk een krant of een tijdschrift te lezen.

  Meer informatie verkrijgbaar bij uw plaatselijke bibliotheek of op www.bibliothekenachterhoek.nl

  Uw Bibliotheek bezorgt aan huis

  als u niet in staat bent om zelf de bibliotheek te bezoeken.

 • 11 KRUISWERK ACHTERHOEK | BEWAARGIDS 2015

  Computer- en tabletondersteuningDe computer is ontzettend traag, heeft een virus of uw tablet kan geen verbinding maken met internet. Onze computer- en tabletondersteuning aan huis helpt u met allerhande vragen en problemen op het gebied van deze technologie. Soms kan dit op afstand, maar wij komen ook naar u toe om de printerstoring op te lossen of om u de mogelijkheden van uw tablet of mobiele telefoon te laten zien.

  Ledenvoordeel:U ontvangt 25% korting op het uurtarief en betaalt 15,- per uur (niet-leden: 20,-). De voorrijkosten in de hele Achterhoek bedragen 7,50.

  Fotograaf Altijd al een mooie foto of reportage willen hebben van jezelf, gezin of kinderen? Laat jullie bijzondere momenten vastleggen door een professionele fotograaf. Anke Versluis werkt veel met kinderen en ze maakt prachtige gezinsfotos, speels en puur. Haar portfolio met voorbeeldfotos vind je op onze website.

  Ledenvoordeel:Je bepaalt je eigen korting! Zo kun je onder andere kiezen voor 10% korting op de shoot of een gratis afdruk op canvas. Kijk op www.kruiswerk.nl voor alle mogelijkheden.

  GeboortekaartjesGefeliciteerd, jullie zijn in verwachting! Of het nu een meisje of een jongetje wordt, de vintage prenten van Pimpelmees zijn geschikt voor beide. Wil je vooraf een kraamborrel organiseren? Ook hier hebben zij leuke uitnodigingen voor. Kijk op onze website voor de verschillende modellen en maak ze naar eigen wens op.

  Ledenvoordeel:Je ontvangt 15% korting op de bestelling van geboortekaartjes en uitnodigingen voor een kraamborrel.

 • 12 KRUISWERK ACHTERHOEK | BEWAARGIDS 2015

  Huishoudelijke hulp: Handje in Huis Kom maar op met de stofzuiger, zwabber en trekker. Als sommige huishoudelijke klusjes u te zwaar worden of u uw tijd liever aan iets anders besteedt, neemt Kruiswerk het van u over. Wij bieden u Handje in Huis: de voordelige hulp die niet alleen schoonmaakt, maar ook uw boodschappen kan doen en medicijnen ophaalt.

  Ledenvoordeel:De eerste 12 weken profiteert u van een speciaal kennis-makingstarief t.w.v. 14,50 per uur. Daarna betaalt u het ledentarief van 14,95 (niet-leden: 15,80).

  Kapper aan huis Zonder dat u met uw gezin de deur uit hoeft voor een klein prijsje weer gekapt en geschoren. Dat kan bij Kruiswerk Achterhoek. Onze (kinder)kapper neemt alle spullen mee en is niet gebonden aan kantoortijden. U kunt dus ook een afspraak maken in de weekenden en avonduren.

  Ledenvoordeel:Maak nu kennis met het gemak van onze thuiskapper en profiteer de eerste keer van het kennismakingstarief t.w.v. 12,-. Daarna betaalt u het standaard ledentarief van 15,- (65+ 13,-) voor een knipbeurt.

  Kledingconsulente U houdt van mooie kleding, maar bent niet in de gelegenheid om zelf te winkelen? Marion is uw persoonlijke kledingconsulente. Ze helpt u met uw stijl, het combineren van oude en nieuwe kledingstukken en gaat voor u uw favoriete winkels langs. U kunt uiteraard ook gezellig samen op pad gaan.

  Ledenvoordeel:Het intakegesprek waarin u uw kledingwensen vertelt is gratis (t.w.v. 35,-).

 • 13 KRUISWERK ACHTERHOEK | BEWAARGIDS 2015

  Klussendienst BoukeEen verstopte dakgoot, klemmende deur of trapleuning die los zit. Allemaal typische klusjes die blijven liggen en onze klusjesman Bouke in een handomdraai voor u oplost. Bouke is een echte vakman en tevens in te zetten als schilder, installateur en bouwkundig adviseur. Hij heeft alles in huis om uw klus te klaren!

  Ledenvoordeel:U ontvangt 10% ledenkorting op alle klussen die u door Bouke laat uitvoeren. Daarnaast betaalt u geen voorrijkosten in de Achterhoek.

  Maaltijden- en boodschappenservice De perfecte oplossing als koken steeds meer moeite kost of het er af en toe bij inschiet na een dag ren- en vliegwerk. Zowel Apetito als Food Connect hebben heerlijke maaltijden op het menu staan, bereid uit verse ingredinten. Van Hollandse pot tot de Oosterse en Italiaanse keuken, u heeft keuze uit leveranciers en ruim honderd gezonde koel- en vriesmaaltijden. Als extra service kunt u samen met de complete maaltijden ook uw boodschappen bestellen (alleen bij Food Connect).

  Ledenvoordeel:Food Connect rekent voor u geen bezorgkosten t.w.v. 2,25. Bij Apetito ontvangt u 10% korting op uw bestelling.

  Matras reinigen aan huis Uw matras is een broedplaats voor huisstofmijten, bacterin en virussen. Om te voorkomen dat dit zijn weerslag heeft op uw gezondheid, laat u uw matras thuis reinigen. Zo kunt u weer heerlijk genieten van uw nachtrust in een schoon en hyginisch bed.

  Ledenvoordeel:U betaalt geen voorrijkosten en ontvangt 15% korting op de reiniging.

 • Ik kan mijn eigen maaltijd samenstellen, dat is best bijzonder.

  genietenvan lekker eten

  0888 - 10 10 10www.foodconnect.nl

  Maaltijdservice kruiswerk achterhoek Thuisbezorgd en nt zo lekker en gezond als uit eigen keuken

  Een maaltijd die met liefde is gekookt, dat is elke dag weer een cadeautje. Aan onze maaltijden proeft u dat ze met aandacht zijn bereid. Maak nu voordelig kennis met onze maaltijdservice aan huis en ontvang 35% korting op uw eerste bestelling. Bepaal zelf uw combinatie en prijs en bestel maaltijden voor in de koelkast of vriezer al vanaf 3,40 per maaltijd. Boodschappen U kunt bij ons ook uw versboodschappen bestellen. Zoals kaas, melk, vleeswaren, toetjes en meer. Lekker handig dus! Ledenvoordeel Bent u lid van Kruiswerk Achterhoek? Dan betaalt u bij ons geen bezorgkosten!

 • 15 KRUISWERK ACHTERHOEK | BEWAARGIDS 2015

  OppasGaan jullie een avond uit of moet je werken en zijn ze nog te klein om alleen te blijven? Wij zorgen voor een betrouwbare oppas. Van tevoren kun je je wensen aangeven als je bijvoorbeeld een leeftijdseis hebt. Tussen al onze lieve en betrouwbare oppassen zoeken wij dan een passende oppas voor je uit. Als de kinderen in bed liggen en er tijd over is, stort onze oppas zich op het huishouden.

  LedenvoordeelJe betaalt 10,- per uur voor een oppas, exclusief eenmalige bemiddelingskosten.

  Opticien aan huis Zit uw pootje los, wilt u uw bril laten bijstellen of bent u toe aan een nieuw montuur? Kruiswerk biedt u het gemak van een opticien aan huis. Zonder dat u de deur uit hoeft, komt onze opticien gratis bij u langs voor een reparatie en met een groot assortiment aan monturen.

  Ledenvoordeel:Het opmeten van uw ogen is gratis, net als het bijstellen van uw bril en kleine reparaties. Bij aanschaf van een montuur of glazen ontvangt u 15% korting.

  Pedicure aan huis De hele dag dragen uw voeten uw lichaam, dus het is belangrijk ze goed te verzorgen. Onze pedicures komen graag bij u thuis voor een professionele voetverzorging. Zij zijn gespecialiseerd in reuma en diabetes voetverzorging en hebben daarvoor de benodigde diplomas en kwalificaties.

  Ledenvoordeel:U krijgt 10% korting op alle pedicurebehandelingen.

 • in huis

  Handje in Huis levert u een betrouwbare, kwalitatief goede hulp die u bij alle uiteenlopende klussen in huis helpt. Het aantrekkelijke tarief houdt huishoudelijke hulp betaalbaar voor nu en in de toekomst.

  Uw Handje in Huis:

  Maakt schoon

  Kookt

  Lapt de ramen

  Haalt medicijnen op

  Wast

  Strijkt

  Doet boodschappen

  Leest voor en houdt gezelschap

  SPECIALE ACTIE voor leden van Kruiswerk Achterhoek:

  Handje in Huis kost u de eerste 12 weken 14,50 i.p.v. 14,95 per uur.(niet-leden tarief 15,80)

  Voor meer informatie kunt u kijken op www.kruiswerk.nl/handjeinhuis of bellen met het servicenummer 0314 357 430. Direct een Handje in Huis aanvragen? Dat kan ook via de website of door te bellen met het servicenummer.

  Informatie en aanvragen

 • 17 KRUISWERK ACHTERHOEK | BEWAARGIDS 2015

  Personal organizer Genoeg van al die dozen op zolder of een kast vol belangrijke papieren waarin u nooit iets terug kunt vinden? Onze personal organizer Diana helpt u opruimen en biedt praktische begeleiding bij onder andere achterstallige administratie en het efficint opbergen van spullen. Samen met Diana creert u overzicht, structuur, rust en ruimte. Niet alleen in uw huis, maar ook in uw hoofd.

  Ledenvoordeel:U betaalt het ledentarief van 60,- per uur (niet-leden: 65,-).

  Persoonlijk vervoer Wilt u een dagje uit of op bezoek bij een familielid of vriend(in) verderop? Denk aan de persoonlijke vervoersdienst van Kruiswerk Achterhoek! Het voordeel hiervan is dat u alleen reist en direct van A naar B wordt gebracht. Uw route en reistijd zijn dus niet afhankelijk van medereizigers.

  Ledenvoordeel:Op het moment dat u de reis plant, wordt er een prijs met u afgesproken. U ontvangt 10% korting op het totaalbedrag.

  Pruikenservice aan huisHet verliezen van uw haar is erg emotioneel. Wij nemen daarom alle tijd en rust voor het aanmeten van uw perfecte pruik of haarstuk, in uw eigen woonkamer. Door heel de Achterhoek komt onze pruikenservice met een afgestemde collectie naar u toe.

  Ledenvoordeel:Bij aanschaf van een pruik of haarstuk ontvangt u een gratis verzorgingspakket t.w.v. 37,- cadeau. Daarnaast betaalt u geen voorrijkosten voor een bezoek aan huis.

 • 18 KRUISWERK ACHTERHOEK | BEWAARGIDS 2015

  Rijbewijskeuring Bent u 75 jaar of ouder en in het bezit van een rijbewijs? Hoe goed u ook nog kunt auto rijden, vanaf nu moet u zich medisch laten keuren. Via Kruiswerk Achterhoek vraagt u een voordelige rijbewijskeuring aan bij u in de buurt.

  Ledenvoordeel:Het bedrag voor een rijbewijskeuring is landelijk vastgesteld op 76,50. U betaalt slechts 30,- of 35,-, afhankelijk van de locatie.

  Strijkservice Het is nooit klaar, de was. Als u geen tijd of geen zin heeft om zelf te strijken of het tijdelijk niet kunt, doen wij het voor u. Van beddengoed tot overhemd: u krijgt alles netjes opgevouwen of aan de hanger weer terug. Het kan zo de kast weer in!

  Ledenvoordeel:U ontvangt 10% korting op het totaalbedrag.

  TuinonderhoudVoor allerhande onderhoud van uw tuin schakelt u ons team van De Groenmakers in. Snoeien, bladruimen, schoffelen, onkruidbestrijding en grasmaaien. Hoveniers van De Groenmakers bewijzen met hun afstand tot de arbeidsmarkt dat zij met hun beperkingen, maar vooral hun mogelijkheden meer in hun mars hebben dan zij misschien zelf ooit gedacht hadden.

  Ledenvoordeel:U ontvangt 10,- korting op het normale uurtarief van 28,- per hovenier, minimale afname van twee medewerkers.

 • 19 KRUISWERK ACHTERHOEK | BEWAARGIDS 2015

  Uitstapjes met zorg Een dagje uit, iets waar we ons allemaal weleens op verheugen. Gezellig picknicken, bloemschikken, een rondrit maken of een potje Bingo spelen. Samen met Care Travel organiseert Kruiswerk leuke uitstapjes met zorg voor ouderen uit de Oude IJsselstreek. De vrijwilligers zorgen voor extra aandacht en ondersteuning waar dat nodig is.

  Ledenvoordeel:Op ieder uitstapje krijgt u 5,- korting.

  Verhuisservice Verhuizen is een hele onderneming. Uw bed, tv-meubel en kledingkast moeten uit elkaar gedraaid worden, de televisie en lampen gedemonteerd en alles moet naar uw nieuwe woning gebracht worden. Om u hiermee te helpen, bieden wij u de verhuisservice aan. Zo bespaart u veel werk en is het snel geregeld.

  Ledenvoordeel:U maakt twee uur t.w.v. 60,- gratis gebruik van een vakman die alles kan (de)monteren en ontvangt 5% korting op de totaalprijs die vooraf is afgesproken.

  Vier het LevenGeniet met een klein gezelschap van een heerlijke middag of avond uit. Stichting Vier het Leven organiseert film-, theater- en concertbezoeken voor ouderen die houden van culturele uitjes, maar er tegen opzien hier alleen heen te gaan. De vrijwilligers begeleiden u van deur tot deur en voor een hapje en drankje wordt gezorgd. Gaat u mee?

  Ledenvoordeel:U krijgt 5,- welkomstkorting op de eerste voorstelling.

 • Een ongeluk zit in een klein hoekje...

  De oplossing ook

  U kent vast de verhalen Een alleenstaande, per ongeluk uitgegleden onder de douche en pas uren later gevonden.Een ver-van-uw-bed-show? Niet als het uzelf of uw eigen vader, moeder, vriend of vriendin overkomt. Daar moet u toch niet aan denken! Kies voor een veilige oplossing, door met een simpele druk op een knop meteen hulp in te schakelen, mocht dat ongeluk uit de hoek komen.

  Kijk op www.sensire.nl/personenalarmering of bel 0900 - 88 56 (24 uur per dag, 10 ct/min).

  De oplossing ook

 • 21 KRUISWERK ACHTERHOEK | BEWAARGIDS 2015

  Zwangerschapslingerie en -kledingJe lichaam verandert tijdens de zwangerschap. Niet alleen je buik groeit, maar ook je borsten. Ze kunnen wel tot drie cupmaten groeien, dus aan je oude bhs heb je voorlopig niets meer. Shop4mama heeft de perfecte voedingsbhs, zwangerschaps-lingerie en kleding voor elk moment in je zwangerschap en daarna.

  Ledenvoordeel:Je krijgt altijd gratis bh-advies en 15% korting op je bestelling via de webshop www.shop4mama.nl. Gebruik hiervoor de kortings-code KW15 en vermeld je lidnummer in het opmerkingenveld.

  Voor meer informatie: T: 0314 357 430www.kruiswerk.nl

 • www.ubeweegtons.nl I bel 0900 8856

  Daar gaat ze, op de fi ets. Wijkverpleegkundige Marianne. Op weg naar buurman De Groot, drie huizen verderop. Die meneer die zo mooi over de Achterhoek kan vertellen.Prettig contact is n van de bouwstenen van goede zorg. Vertrouwd zijn

  met elkaar. Kennen en gekend worden. Daar maken we tijd voor bij Sensire.

  Nog even horen hoe het met uw dochter gaat. En dan weer verder.

  Prettig en vertrouwd contact

  u beweegt ons

  h, een bekend gezicht!

 • 23 KRUISWERK ACHTERHOEK | BEWAARGIDS 2015

  ACTIEF EN GEZOND

  24/7 Persoonlijke Gezondheidslijn U hoeft geen afspraak te maken met uw huisarts of te wachten in de wachtkamer. Voor al uw (dringende) gezondheidsvragen belt u 24/7 met de verpleegkundigen van de Gezondheidslijn. Zij luisteren naar uw probleem, geven u advies en schakelen zo nodig een hulpdienst in. Tel: 0314 357 430 (optie 1).

  Ledenvoordeel:U kunt zeven dagen per week, dag en nacht gratis terecht op ons telefonische doktersspreekuur.

  Acute zorg U bevindt zich in een situatie waarin u dringend (extra) ondersteuning nodig heeft. In dat geval behandelt Kruiswerk Achterhoek uw aanvraag binnen 24 uur. Op die manier bent u samen met uw partner en andere gezinsleden snel verzekerd van de huishoudelijke hulp, verpleging, verzorging of oppas die nodig is.

  Ledenvoordeel:Als u langer dan n jaar lid bent van Kruiswerk, heeft u recht op acht uur gratis acute zorg. Bent u korter lid? Dan ontvangt u acute zorg tegen een eigen bijdrage van 10,- per uur. Kijk op www.kruiswerk.nl voor de leveringsvoorwaarden.

  Centrum GoudCentrum Goud is een centrum voor persoonlijke ontwikkeling van volwassenen n kinderen. U kunt trainingen en workshops volgen op het gebied van onder andere mindfulness en lichaamsgerichte therapie, maar ook gecoacht worden.

  Ledenvoordeel:U krijgt korting op individuele cursussen. Kijk op de website voor het totaaloverzicht.

 • WINKELS BIJ U IN DE BUURT

  En aanspreekpunt, zo geregeld!Medipoint is de grootste aanbieder van zorg- en comforthulpmiddelen in Nederland. Of het nu gaat om advies, koop, huur of leen: bij Medipoint kunt u terecht met uw zorgvragen. Wij hebben veel kennis van de zorgmarkt en werken nauw samen met gemeenten, thuiszorgorganisaties en alle zorgverzekeraars. Daarmee zijn we uniek in Nederland. Door deze samenwerkingen kunnen we u goed van dienst zijn. Dat doen we persoonlijk en nemen daarvoor de tijd.

  OOKGRATISUITLEEN!

  Meer dan een thuiszorgwinkel

  En aanspreekpunt, zo geregeld!

  088 - 10 20 100www.medipoint.nl

  Sensire l Medipoint DoetinchemKruisbergseweg 277009 BL DoetinchemMa t/m vr: 09.00 - 17.30 uurZa: 10.00 - 15.00 uur

  Sensire l Medipoint LochemNieuwstad 5-97241 DL LochemMa t/m vr: 09.00 - 17.30 uurZa: 10.00 - 13.00 uur

  Sensire l Medipoint VordenRaadhuisstraat 17251 AA Vorden Ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur Za: 10.00 - 13.00 uur

  Sensire l Medipoint WinterswijkBeatrixpark 17101 BN WinterswijkMa t/m vr: 09.00 - 17.30 uurZa: 10.00 - 15.00 uur

  Sensire l Medipoint ZutphenDen Elterweg 777207 AE Zutphen Ma t/m vr: 09.00 - 17.30 uurZa: 10.00 - 13.00 uur

  NU OOK: AL EEN SCOOTMOBIEL HUREN VANAF 1.50 PER DAG!

  Leden van Kruiswerk Achterhoek hebben bij ons een streepje voor! 10% korting op de aanschaf van onze producten Gratis uitleen van (loop)hulpmiddelen verstrekt door Kruiswerk Achterhoek

  (Gelre Ziekenhuis)

 • 25 KRUISWERK ACHTERHOEK | BEWAARGIDS 2015

  Fietsreparatie aan huis Voor een onderhoudsbeurt aan uw (elektrische) fiets, (elektrische) scooter, rolstoel of rollator blijft u thuis. De professionele fietsenmaker van Fietsned komt bij u aan huis om uw rijwiel te controleren en weer gesmeerd te laten lopen.Vanzelfsprekend is reparatie tussendoor ook mogelijk.

  LedenvoordeelU ontvangt maar liefst 31,90 korting en betaalt 85,- (normaal: 116,90) voor een onderhoudsbeurt aan huis.

  Fietsservice onderwegMaakt u ook graag een mooie fietstocht, alleen of met partner of vrienden? De kans is altijd aanwezig dat u met pech komt te staan. In dat geval: geen paniek! Waar u ook bent in Nederland, de mobiele fietsenmaker komt naar u toe. Lukt het onverhoopt niet uw fiets onderweg te repareren, dan brengt Fietsned u, uw kapotte rijwiel en uw fietsmaatje terug naar huis.

  Ledenvoordeel:U abonneert zich met 10% korting op de Pechpas en bent daarmee al vanaf 29,25 per jaar verzekerd van een veilig gevoel onderweg.

  GezondheidscheckHet hele jaar door checken wij gratis de gezondheid van onze leden. Onze expert berekent uw BMI, vetpercentage, bloeddruk en knijpkracht en geeft u een persoonlijk leefstijladvies. Benieuwd naar hoe fit u bent? Wij vertellen het u op een van onze gezondheidscheckdagen. Houd onze website in de gaten voor de actuele data.

  Ledenvoordeel:De gezondheidschecks t.w.v. 19,95 zijn altijd gratis voor leden.

 • 26 KRUISWERK ACHTERHOEK | BEWAARGIDS 2015

  LactatiekundigeWil je jouw kindje straks borstvoeding geven? Dan is het fijn goed voorbereid te zijn. Alleen of samen met je partner leer je op de voorlichtingsavonden van lactatiekundigenpraktijk MaMa alles over borstvoeding. De voor- en nadelen, het aanleggen van je baby, kolven en hoe je het kunt combineren met je werk.

  Ledenvoordeel:Je krijgt 10% korting op de kosten voor de cursusavond en op de aanschaf van een Medela borstkolf. Alle modellen zijn verkrijgbaar.

  Moeder-Kind advieslijnIs je kleintje een kieskeurige eter of wordt hij/zij s nachts veel wakker? Voor alle vragen over de gezondheid van je kind, bel je met de Moeder-Kind advieslijn. Je kunt 24/7 terecht voor persoonlijk en exclusief advies over bijvoorbeeld voeding, groei en slapen. Tel: 0900 9665 (0,10 ct per minuut).

  Ledenvoordeel:De Moeder-Kind advieslijn is speciaal voor leden van Kruiswerk Achterhoek.

  Plus & Mobiel autoabonnementWel de lusten, maar niet de lasten van een auto? Met het speciale autoabonnement Plus & Mobiel kunt u tot een leeftijd van tachtig jaar een auto leasen. De kosten zijn elke maand gelijk, helder en overzichtelijk. U betaalt een tarief waarin alle vaste kosten zoals verzekering, onderhoud, reparatie, afschrijving, pechhulp en motorrijtuigenbelasting zijn verwerkt. Kijk voor het actuele aanbod op www.plusenmobiel.nl.

 • 27 KRUISWERK ACHTERHOEK | BEWAARGIDS 2015

  Seniorensport in de regio Niemand is te oud om te sporten! Met de jaren wordt het om allerlei redenen helaas wel steeds lastiger om in beweging te blijven. Daarom biedt Kruiswerk samen met regionale en lokale sportverenigingen verschillende sporten aan, speciaal voor senioren. Van dynamic tennis tot gymnastiek, alle cursussen zijn aangepast aan uw kunnen en gezellig in teamverband.

  Ledenvoordeel:Het voordeel verschilt per sport, maar u betaalt overal een aantrekkelijke ledenprijs. Kijk voor het complete sportaanbod op onze website.

  Thuiszorgwinkels Sensire | Medipoint U kent de thuiszorgwinkel misschien van de uitleen van krukken en rollators, maar deze winkels hebben veel meer te bieden! Allerlei handige hulpmiddelen die het leven met een tijdelijke, kleine en grote handicap makkelijker maken. Denk aan speciaal bestek en drinkbekers, medicijndozen, douchezakken en sos-kettinkjes.

  Ledenvoordeel:U ontvangt 10% korting op alle artikelen in de thuiszorgwinkel. De loophulpmiddelen leent u de eerste 26 weken gratis.

  Uitleen loophulpmiddelenUw basisverzekering vergoedt geen loophulpmiddelen meer, maar Kruiswerk Achterhoek voor haar leden wel. Heeft u een paar krukken, looprek of rollator nodig? Zelfs als u op vakantie bent in eigen land kunt u de loophulpmiddelen geheel kosteloos afhalen bij een Medipoint-winkel in de buurt.

  Ledenvoordeel:U leent maximaal 26 weken gratis loophulpmiddelen.

 • AFVALLEN EN BLIJVEN GENIETEN

  NU MET EXTRA VOORDEEL

  Kies voor de Weight Watchers Combi Pas en krijg begeleiding van een coach en 24/7 ondersteuning met de online tools en de app.

  Als lid van Kruiswerk schaf je nu de eerste maand Combi Pas aan voor 19,50 (i.p.v. 39,95) en krijg je een Restaurantgidst.w.v. 5,95* cadeau!

  Ga naar www.weightwatchers.nl/mijncursus en ontdek de cursus bij jou in de buurt.

  * Dit aanbod is enkel geldig wanneer jij je inschrijft tijdens de cursus op vertoon van jouw Kruiswerk Achterhoek leden pas. Na de eerste maand kost de Combi Pas 39,95 per maand. Deze actie loopt tot 31 december 2015.

  14287 Adv. Kruiswerk Achterhoek A5.indd 1 02-12-14 10:37

 • 29 KRUISWERK ACHTERHOEK | BEWAARGIDS 2015

  Weight WatchersUw liefde voor goed en lekker eten is ht geheim van gezond afvallen en op gewicht blijven. Vergeet dus alles wat niet mag. Geniet van de dingen waar u van houdt en val af op uw manier, samen met Weight Watchers. Tijdens de cursussen bij u in de buurt wordt u begeleid door een ervaren coach. Tussen de cursusmomenten door blijft u op koers met de speciaal ingerichte app en website.

  Ledenvoordeel:De eerste maand ontvangt u 50% korting op de Weight Watchers Combi Pas. U betaalt dan slechts 19,50 (niet-leden: 39,95) en u krijgt de handige restaurantgids t.w.v. 5,95 gratis.

  Collectieve zorgverzekering Goede zorg hoeft niet duur te zijn. Dankzij uw lidmaatschap profiteert niet alleen u, maar uw hele gezin van collectieve korting op een zorgverzekering bij Menzis, Zilveren Kruis Achmea en ONVZ. U kunt het hele jaar door instappen bij een van onze collectieven en maandelijks veel geld besparen op uw basis- en aanvullende pakket(ten).

  Ledenvoordeel:U ontvangt 3% tot 10% korting op uw zorgverzekering. De korting is afhankelijk van de zorgverzekeraar en uw pakket.

  Voor meer informatie: T: 0314 357 430www.kruiswerk.nl

 • 31 KRUISWERK ACHTERHOEK | BEWAARGIDS 2015

  ADVIES EN INFORMATIE

  Financieel zorgadviseur Nederland kent veel wetten en regels. Weet u waar u recht op heeft? De financieel zorgadviseur zoekt het voor u uit. Hij berekent uw eigen bijdrage aan het CAK en ondersteunt u bij het aanvragen van tegemoetkomingen zoals bijzondere bijstand, WMO, PGB en WVG.

  Ledenvoordeel:Het orinterende gesprek is gratis. Ontdek dus vrijblijvend of onze zorgadviseur u kan helpen. Daarna betaalt u het ledentarief van 50,- per uur.

  Mediation Komt u er niet uit met uw werkgever, ex-partner of zorgorganisatie? In conflictgevallen schakelt u een zogeheten mediator in. Deze neutrale bemiddelaar houdt de onderhandelingen op gang, zorgt voor een goede communicatie en komt uiteindelijk met een oplossing waar beide partijen zich in kunnen vinden.

  Ledenvoordeel:Na een vrijblijvend eerste gesprek ontvangt u een offerte waarop u 10% korting krijgt.

  Medische rechtsbijstand Lang niet iedereen is altijd tevreden over de geleverde zorg. Misschien heeft u uren op uw beurt moeten wachten in het ziekenhuis of weigert uw zorgverzekeraar bepaalde kosten te vergoeden. Bij schending van gezondheidsrechten als deze staan wij u gratis bij.

  Ledenvoordeel:U bent automatisch verzekerd van gratis medische rechtsbijstand.

 • 32 KRUISWERK ACHTERHOEK | BEWAARGIDS 2015

  PROBEERACTIE!Nu zeer voordelig proeven!5 heerlijke maaltijden nu e 19,95 (gratis bezorgd)

  Slavink in jus met spinazie en aardappelpuree

  Nasi goreng met kipsat

  Grootmoeders kippannetje: kippenpoot met groenten en

  gebakken aardappelen

  Macaronischotel Runderlapje in jus met bloemkool en aardappelpuree

  Slechts

  E 3,99per maaltijd

  Art.nr. 93928

  Eenmalige deelname per adres. www.apetito.nl [email protected]

  Waarom apetito? Ruime keuze in maaltijden en soepen Ook dieetmaaltijden te bestellen Gratis dieetadvies door gediplomeerde ditisten Wekelijks bezorgd Eenvoudig te bestellen Geen verplichtingenWij wensen u smakelijk eten!

  Nu ooknatriumarm!

  Art.nr. 93997Informeer naar demogelijkheden.

  Noem bij uw bestelling actiecode 5 - 15018244 en krijg

  als lid van Kruiswerk Achterhoek 10% korting op al uw vervolgbestellingen!

  Meer weten? Bel gratis:0800 - 023 29 75

  Wij helpen u graag verder

  43060 apetito adv. prob.actie A5 Kruiswerk 02122014.indd 1 02-12-14 11:37

 • 33 KRUISWERK ACHTERHOEK | BEWAARGIDS 2015

  Telefonisch spreekuur zorgvragen Heeft u klachten over geleverde zorg of vragen over patintrechten en procedures? Of wilt u ondersteuning bij het keukentafelgesprek met uw gemeente? U kunt met al uw vragen over zorg en welzijn terecht bij Zorgbelang Gelderland. Zij kunnen u informeren over bijvoorbeeld het aanvragen van een second opinion, ondersteunen bij een klachtenprocedure of doorverwijzen naar een medische- of juridische expert.

  Ledenvoordeel:U belt gratis voor informatie en advies naar het telefonische zorgspreekuur en ontvangt gratis ondersteuning aan huis of begeleiding naar een arts, gemeente of andere instantie.

  Werkboek Heel je levenNederland kent 4,5 miljoen inwoners met chronische klachten. Anneke Blok is n van hen. Je moet met de ziekte leren leven, werd haar verteld, maar hoe? Vanuit haar ervaring als cursusleidster schreef zij Heel je leven. Een werkboek voor het hele gezin gevuld met achtergrondinformatie, tips, wetenswaardigheden en praktijkopdrachten om te leren omgaan met de dagelijkse gevolgen van ziekte.

  Ledenvoordeel:U ontvangt 5,- korting op het boek en betaalt 22,50 inclusief verzendkosten (niet-leden: 27,95).

  Voor meer informatie: T: 0314 357 430www.kruiswerk.nl

 • 35 KRUISWERK ACHTERHOEK | BEWAARGIDS 2015

  ZELFSTANDIG THUIS

  Online cursussenThuis en Gezond is het online cursusbureau van Kruiswerk Achterhoek. Hier volgt u thuis op uw computer of tablet cursussen op het gebied van gezondheid, zorg en gemak. Zo leert u makkelijk wat bij in uw vrije uurtjes.

  LedenvoordeelU ontvangt 5,- korting op alle online cursussen van Thuis en Gezond. Het complete aanbod leest u hieronder.

  Cursus iPadEen iPad, dat is handig! U kunt er van alles mee, maar wat en hoe? In deze cursus leert u de basisvaardigheden voor surfen op internet, e-mailen, beeldbellen, fotos en videos maken en het downloaden van boeken, films en muziek. Doorloop de hoofstukken op uw eigen tempo en maak kennis met uw iPad.

  Ledentarief: 10,- (niet-leden: 15,-)

  Cursus Blijf fit als mantelzorgerVanwege tal van bezuinigingen in de zorg, komen steeds meer zorgtaken bij mantelzorgers te liggen. Daardoor neemt de druk op mantelzorgers de laatste jaren enorm toe. Het is dan ook niet gek dat steeds meer mantelzorgers zich overbelast voelen. Kunt u de zorg voor uw naaste fysiek nog goed aan? In deze cursus leert u hoe u (fysieke) belasting voorkomt en fit blijft.

  Ledentarief: 19,50 (niet-leden: 24,50)

 • 36 KRUISWERK ACHTERHOEK | BEWAARGIDS 2015

  Cursus BorstvoedingJe bent zwanger! Een heerlijke tijd, maar ook een van twijfel. Ga je je kindje borstvoeding geven? Of je nu direct je keuze hebt gemaakt of nog in dubio zit, deze cursus is geschikt voor jou. Je leest alles over feiten en fabels rondom borstvoeding, ervaringen van anderen, tips en verschillende aanlegtechnieken. Het is een goede voorbereiding voor als jouw kleintje er straks is.

  Ledentarief: 19,50 (niet-leden: 24,50)

  Cursus EHBO voor kinderen, volwassenen en seniorenJe kind neemt een grote slok lampolie, weet jij wat je moet doen? Hoe voorzichtig je ook bent, een ongeluk zit in een klein hoekje. Met een cursus EHBO op zak maak je het verschil. Zo kun je snel handelen en de schade beperken. Kruiswerk biedt specifieke cursussen aan voor kinderen, volwassenen en senioren. Na de cursus ontvang je een 2-jarig certificaat van het Rode Kruis.

  Ledenvoordeel:Leden van Kruiswerk Achterhoek ontvangen 5,- korting op het cursusaanbod van IedereenEHBO.

  Cursus Omgaan met dementieVoor u betekent de dementie van uw vader, partner of vriendin een minstens zo grote verandering als voor de betrokkene zelf. Deze cursus is speciaal voor mantelzorgers om hiermee om te leren gaan. U krijgt inzicht in de verschijnselen van dementie, het ziekteproces, tips en leert wat misschien nog wel het belangrijkste is voor u als naaste: aandacht houden voor uzelf.

  Ledentarief: 19,50 (niet-leden: 24,50)

 • 37 KRUISWERK ACHTERHOEK | BEWAARGIDS 2015

  Cursus Microsoft Office PakketHaal meer uit uw computer en ontdek het gemak van Word, Excel, Powerpoint en Outlook.

  Ledentarief: 44,50 (niet-leden: 49,50)

  Cursus ExcelLeer tabellen maken en gegevens berekenen en analyseren.

  Ledentarief: 17,50 (niet-leden: 22,50)

  Cursus OutlookU leert e-mails opstellen, verzenden en beheren.

  Ledentarief: 17,50 (niet-leden: 22,50)

  Cursus PowerpointMaak creatieve presentaties met tekst, fotos en filmpjes.

  Ledentarief: 17,50 (niet-leden: 22,50)

  Cursus WordLeer alles over het typen van documenten en brieven, hoe u het op kunt maken en printen.

  Ledentarief: 17,50 (niet-leden: 22,50)

 • Bel (0314) 760 060 www.de-groenmakers.nl

  SPORT EN GROEN

  Extra Handen Voor uw Tuin!

  Tuinman De Groenmakers

  De

  van

  Zorgt u voor iemand? hulp - informatie - advies begeleiding

  geen indicatie nodig , geen kosten

  Helpdesk VIT-hulp bij mantelzorg 0544 82 00 00

  www.vithulpbijmantelzorg.nl

  Uw bh-maat kan snel veranderen tijdens de zwangerschap. Krijg gratis bh-maat advies op www.shop4mama.nl

  15% Kortingop de hele

  collectie voor leden van Kruiswerk

  Achterhoek

 • 39 KRUISWERK ACHTERHOEK | BEWAARGIDS 2015

  Cursus TypevaardighedenLeer razendsnel blind typen met tien vingers.

  Ledenvoordeel: 44,- (niet-leden: 49,-)

  Cursus Zlim ThuisU wilt zo lang mogelijk thuis blijven wonen, dat spreekt voor zich. Extra comfort en veiligheid zijn vaak met simpele aanpassingen al binnen handbereik. In deze online cursus ontdekt u eenvoudige woningaanpassingen voor nu, maar ook voor de toekomst.

  Ledentarief: 19,50 (niet-leden: 24,50)

  Beeld- en belzorg Goedendag!Vindt u het ook een geruststellende gedachte als uw vader of moeder elke dag even gebeld wordt door een professionele zorgmedewerker? Even een momentje van aandacht? Onze Goedendag! service zorgt ervoor dat er dagelijks kort contact is. Liever een langer gesprek? Dat kan ook. De service is mogelijk via beeldbellen, maar vanzelfsprekend ook via de telefoon.

  LedenvoordeelKijk voor de verschillende mogelijkheden en tarieven op onze website www.kruiswerk.nl/beeldzorg.

  Mantelzorgondersteuning Kruiswerk Achterhoek ondersteunt mantelzorgers in de regio. Wij begeleiden u in de zoektocht naar passende hulp. Daarnaast organiseert VIT-hulp bij mantelzorg bijeenkomsten voor lotgenoten met informatie en advies over bijvoorbeeld zorgtaken en financile tegemoetkomingen.

  Ledenvoordeel:De begeleiding vanuit Kruiswerk en de bijeenkomsten van VIT-hulp bij mantelzorg zijn geheel kosteloos.

 • 40 KRUISWERK ACHTERHOEK | BEWAARGIDS 2015

  Langer zelfstandig thuis wonen Comfortabeler en veiliger wonen Compleet producten- en dienstenaanbod Informatiecentrum in Doetinchem GRATIS woningcheck t.w.v o 125,- op vertoon van uw Kruiswerk lidmaatschapspas

  Informatiecentrum (op afspraak):

  IJsselkade 7, 7001 AN Doetinchem

  0314 - 33 42 87

  www.wonior.nl

  [email protected]

  Personenalarmering Wanneer u, of mensen om u heen, het een angstig idee vinden dat er geen hulp in de buurt is, biedt personenalarmering uitkomst. Met n simpele druk op de knop komt u in contact met een verpleegkundige of uw eigen mantelzorger. De knop draagt u altijd bij u als ketting of om uw pols. Zo heeft u altijd hulp binnen handbereik!

  Ledenvoordeel:U ontvangt 20,- korting op de aansluitkosten en de eerste maand huur t.w.v. 19,50 gratis.

  ADVERTENTIE

  Voor meer informatie: T: 0314 357 430www.kruiswerk.nl

 • 41 KRUISWERK ACHTERHOEK | BEWAARGIDS 2015

  Regelloket Bij een verhuizing komt veel kijken. Het Regelloket neemt u alle zorgen rondom een verhuizing uit handen. Niet alleen door verhuizers, schilders en stoffeerders het nieuwe huis naar uw smaak te laten maken, maar ook door adreswijzigingen door te geven aan de gemeente, verzekering en dagbladen en de meterstanden op te nemen bij vertrek. U hoeft dus nergens aan te denken of bang te zijn dat u iets vergeet.

  Ledenvoordeel:Alle leden kunnen twee uur t.w.v. 40,- gratis van deze dienst gebruikmaken en krijgen een deurmat (t.w.v. 50,-) voor hun nieuwe of aangepaste woning cadeau.

  Tabletcursussen op maatOf u nou een iPad, Samsung of Sony tablet heeft: voor alle tablets bieden wij cursussen op maat. De cursus kan n-op-n bij u thuis worden gegeven, maar u kunt ook aansluiten bij een groepscursus bij u in de buurt. In beide gevallen duurt een cursus zes weken. Houd voor actuele data onze website in de gaten.

  LedenvoordeelU volgt een groepscursus voor 55,- (niet-leden: 65,-). Voor de privcursus aan huis betaalt u 97,50 inclusief voorrijkosten (niet-leden: 127,50).

  WoningaanpassingenEigen haard is goud waard. Om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen, zijn er tal van eenvoudige aanpassingen mogelijk. Denk aan stoel-, bed- en toiletverhogers, wandbeugels, anti-sliptegels, een inloopdouche en extra verlichting voor binnen en buiten. Laat uw woning ook toegankelijker en veiliger maken, zodat u nog lang van uw vrijheid kunt genieten.

  Ledenvoordeel:U laat een woningcheck t.w.v. 125,- gratis uitvoeren en ontvangt een adviesrapport. Hierin vindt u alle mogelijke aanpassingen in en om uw woning.

 • 42 KRUISWERK ACHTERHOEK | BEWAARGIDS 2015

  HART VOOR DE REGIO

  Achterhoekse Wandel4DaagseKruiswerk houdt de Achterhoek graag in beweging door sportieve evenementen te ondersteunen. In 2015 wordt van 13 tot en met 16 mei voor de 11e keer de Achterhoekse Wandel4Daagse georganiseerd. De midweek staat volop in het teken van natuur, gezelligheid en natuurlijk lekker wandelen. U kunt kiezen uit verschillende routes en afstanden. Dagjesmensen en (klein)kinderen zijn dus ook van harte welkom! U kunt zich inschrijven via www.aw4d.nl.

  Ledenvoordeel:U krijgt 5,- korting op het inschrijfgeld voor de Achterhoekse Wandel4daagse.

  Fiets4Daagse De Achterhoek Ieder jaar vertrekken honderden fietsliefhebbers vanuit het Gelderse Laren om de vierdaagse te fietsen. Alleen of samen met vrienden of familie is het altijd gezellig onderweg en na afloop in de feesttent. Kruiswerk is ook dit jaar weer hoofdsponsor van dit mooie evenement. Fietst u mee? Dat kan van 4 tot en met 7 augustus. Inschrijven kan via www.fietsvierdaagse.net.

  Ledenvoordeel:Kruiswerk staat vier dagen met mobiele fietsenmakers paraat om onderweg gratis uw geklapte band te plakken.

  Gerrit HeezenFonds In 2012 opende Kruiswerk Achterhoek een steunfonds onder de naam Gerrit HeezenFonds. Uit dit fonds worden projecten en initiatieven gefinancierd die het thuis blijven wonen van (langdurig) zieken ondersteunen. De projecten mogen ten goede komen aan individuen en groepen uit de regio die tussen wal en schip vallen. Kijk voor de algemene voorwaarden en aanvragen op onze website.

 • 43 KRUISWERK ACHTERHOEK | BEWAARGIDS 2015

  Lang leve Kunst en Naoberschap i.s.m. Gruitpoort Kruiswerk Achterhoek maakt zich sterk voor fitte en vitale Achterhoekers. Dat kan ook door middel van kunst. Met kunst bezig zijn, samen genieten van muziek, toneel, beeldende kunst en mooie verhalen: wie wil dat niet? Het Achterhoekse programma Lang Leve Kunst en Naoberschap bevordert cultuurparticipatie door activiteiten in uw directe omgeving van en mt ouderen te organiseren. Kruiswerk Achterhoek verbindt zich aan deze activiteiten. Houd onze website in de gaten voor programmas in uw regio.

  Voor meer informatie: T: 0314 357 430www.kruiswerk.nl

 • 44 KRUISWERK ACHTERHOEK | BEWAARGIDS 2015

  6 REDENEN OP LID TE WORDEN

  Als lid van Kruiswerk Achterhoek:

  Bent u altijd verzekerd van razendsnelle zorg.Wij behandelen uw aanvraag binnen 24 uur. Zo regelen wij snel huishoudelijke hulp, verpleging en/of oppas. Kruiswerkleden hebben per kalenderjaar recht op acht uur gratis zorg.

  Huurt u gratis loophulpmiddelen.Uw basisverzekering vergoedt geen loophulpmiddelen meer, maar Kruiswerk wel. Leden lenen gratis een looprek, rollator of een paar (elleboog)krukken bij de thuiszorgwinkel van Sensire | Medipoint.

  Kunt u 24 uur per dag gratis terecht op het telefonisch doktersspreekuur.Voor al uw gezondheidsvragen belt u iedere dag, 24 uur per dag gratis met de verpleegkundigen van de Kruiswerk Achterhoek Gezondheidslijn.

  Hoeft u thuis niet meer alles zelf te doen.Onze huishoudelijke hulp helpt u namelijk bij al het voorkomende huishoudelijke werk. En de klussendienst Bouke schakelt u voor alle (onderhouds)klussen in.

  Laat u gratis uw gezondheid testen.Wij voeren gratis gezondheidschecks uit bij onze leden t.w.v. 19,50. De Kruiswerkexperts zijn regelmatig te vinden in de Sensire | Medipoint thuiszorgwinkels om u van persoonlijk advies te voorzien.

  Heeft u het financieel op een rijtje.Zonder moeilijk vakjargon helpt onze financieel zorgadviseur u door het web van wet- en regelgeving. Hij voert een gratis orinterend gesprek met leden en voor slechts 50,- per uur weet u bijvoorbeeld op welke tegemoetkomingen u recht heeft.

 • 45 KRUISWERK ACHTERHOEK | BEWAARGIDS 2015

  LID WERFT LID ACTIE

  Werf als Kruiswerk Achterhoek-lid een nieuw lid en ontvang een Dintex wasbaar hoofdkussen (t.w.v. 14,95) cadeau. Wilt u alleen uzelf aanmelden? Gebruik dan ook dit formulier en vul de velden Nieuw lid in en kies uw welkomstcadeau op de achterzijde.

  Gegevens nieuw lid:

  Ja, bij deze verleen ik tot wederopzegging de machtiging aan Kruiswerk Achterhoek om jaarlijks het lidmaatschapsgeld af te schrijven.*

  Ik ontvang graag de digitale nieuwsbrief van Kruiswerk Achterhoek.

  * Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van Kruiswerk Achterhoek, zoals te lezen op www.kruiswerk.nl/algemene-voorwaarden.

  .................Voorletter(s):

  Adres:

  Postcode:

  Geboortedatum:

  Telefoonnummer:

  E-mailadres:

  Bankrekeningnummer:

  Zorgverzekeraar:

  Handtekening:

  ........................................................................................................................

  ...............................

  ....................................................................................................

  Woonplaats: ..................................................

  Achternaam: .................................................

  .................................................................................................

  ...........................................................................................................

  .......................................................................................

  .......................................................................................................

  Gegevens bestaand lid:

  ........................Voorletter(s):

  Adres:

  Postcode:

  Lidnummer:

  ........................................................................................................................

  ...............................

  ...........................................................................................................

  Woonplaats: ..................................................

  Achternaam: ..................................................

  .................................................................................................

  M/V

  U ontvangt z.s.m. een voucher voor het kussen in uw brievenbus. Met deze voucher kunt u het kussen ophalen bij een Sensire | Medipoint winkel bij u in buurt.

  ..................................................................................................................................................................................

 • 46 KRUISWERK ACHTERHOEK | BEWAARGIDS 2015

  WELKOMSTCADEAUS*

  Stuur deze bon naar: Kruiswerk AchterhoekAntwoordnummer 3 7000 VB Doetinchem

  Een postzegel is niet nodig. Wilt u digitaal aanmelden? Ga dan naar www.kruiswerk.nl/aanmelden en vul uw gegevens in.

  *Voor alle welkomstcadeaus geldt zolang de voorraad strekt. Mocht een product niet meer op voorraad zijn dan nemen we contact met u op.

  Babystartpakket t.w.v. 12,95

  Handboek voor moeders t.w.v. 12,95

  Fiets.123 Fietsroutegids t.w.v. 9,95

  Online cursus borstvoeding t.w.v. 24,95

  Dintex wasbaar hoofdkussen t.w.v. 14,95

  EHBO-polsband t.w.v. 14,95

  Kies uw welkomstcadeau:

  .................................................................................................................................................................................................................

 • 47 KRUISWERK ACHTERHOEK | BEWAARGIDS 2015

  NOTITIES

  ..................................................................................................................................

  ..................................................................................................................................

  ..................................................................................................................................

  ..................................................................................................................................

  ..................................................................................................................................

  ..................................................................................................................................

  ..................................................................................................................................

  ..................................................................................................................................

  ..................................................................................................................................

  ..................................................................................................................................

  ..................................................................................................................................

  ..................................................................................................................................

  ..................................................................................................................................

  ..................................................................................................................................

  ..................................................................................................................................

  ..................................................................................................................................

  ..................................................................................................................................

  ..................................................................................................................................

  ..................................................................................................................................

  ..................................................................................................................................

  ..................................................................................................................................

  ..................................................................................................................................

  ..................................................................................................................................

  ..................................................................................................................................

  Noteer hier uw eigen belangrijke telefoonnummers, lidmaatschap-gegevens en/of aantekeningen.

 • Postbus 143

  7000 AC Doetinchem

  T: 0314 357 430

  www.kruiswerk.nl

  E [email protected]