Bespaarkrant 2013

8
U DENKT AAN ZONNEPANELEN? DIT MOET U WETEN! Kunnen we bij onze lokale installateur terecht? Hoeveel zonnepanelen zijn er eigenlijk nodig voor ons verbruik? Hoe werkt dat precies met de teruglevering naar het net? Heeft mijn bedrijf ook voordeel bij zonnepanelen? Like us www.facebook.com/ bespaarinstallateur en win een elektrische scooter t.w.v. € 2199,-

description

U denkt aan zonnepanelen? Dit moet uw weten!

Transcript of Bespaarkrant 2013

Page 1: Bespaarkrant 2013

U DENKT AANZONNEPANELEN?DIT MOET U WETEN!

Kunnen we bij onze lokale installateur terecht?

Hoeveel zonnepanelen zijn er eigenlijk nodig voor ons verbruik?

Hoe werkt dat precies met de teruglevering naar het net? Heeft mijn

bedrijf ook voordeel bij zonnepanelen?

Like uswww.facebook.com/bespaarinstallateuren win een elektrische scooter t.w.v. € 2199,-

Like us

Page 2: Bespaarkrant 2013

“Natuurlijk investeer ik in zonnepanelen. Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren een goed rendement op. Vooraf heb ik me goed georiënteerd. Ik sprak met meerdere aanbieders en gebruikers. Prijs was nooit leidend. Ik wilde vooral een partij met ervaring. Uiteindelijk koos ik voor een bewezen samenwerkingsverband tussen een elektrotechnisch bedrijf en een Bespaarinstallateur hier in de buurt. Ze leverden uitstekend werk. Zelfs mijn subsidie hebben ze geregeld.”

Arie de Vrij uit Castricum

Meer rendement

met milieuvriendelijk

investeren

Wilt u zonnepanelen op uw dak? Dan bent u bij de Bespaar-installateur aan het juiste adres. Met ruim 80 installateurs door het land zit er altijd wel één bij u in de buurt. Dankzij jarenlange ervaring kan de Bespaarinstallateur een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding voor zonnepanelen bieden. Daarnaast bent u verzekerd van een goede voorlichting en een vakkundige installatie. Het ideale zonnedakEen dak met zonnepanelen gericht op het zuiden (van zuidoost tot zuidwest), levert u uiteraard de meeste zonne-energie op. Maar ook bij een dakligging op het oosten of westen, pro� teert u volop van zonnepanelen. Ligt uw beschikbaar schuin dakoppervlak op het noorden? Dan raden we zonnepanelen af. Op een plat dak kunt u, afhankelijk van obstakels, zelf de gewenste richting bepalen.

Van een leien dakjeDaken zijn er in alle soorten en maten. Wat voor dak u ook heeft; bijna alle daken zijn geschikt voor zonne-energie. U kunt zelfs zonnepanelen op uw luifel of gevel installeren. De opbrengst is dan wel zo’n 25% lager.

RuimteEen standaard zonnepaneel is ongeveer 1.70 meter hoog en 95 centimeter breed. Een plat dak vraagt om meer ruimte dan een schuin dak. Om overschaduw te voorkomen, moeten de panelen verder uit elkaar geplaatst worden. Naast de feitelijk beschikbare ruimte, wordt het aantal zonnepanelen mede bepaald door de hoeveelheid stroom die u wilt opwekken.

HellingshoekDe meest optimale hellingshoek bij een schuin dak is 36 graden, maar elke hoek tussen de 20 en 60 graden voldoet. Op een plat dak worden zonnepanelen in een hellingshoek van 10 tot 25 graden geplaatst.

SchaduwHoe meer zonlicht, hoe hoger het rendement. Zonnepanelen in de schaduw wilt u dan ook zoveel mogelijk voorkomen. Schaduw wordt onder meer veroorzaakt door bomen, lantaarnpalen, dakranden, vlaggen of een dakkapel, maar ook door andere zonnepanelen; bijvoorbeeld op een plat dak.

Bepaal uw eigen dakligging eenvoudig

via Google Maps: maps.google.nl

bijvoorbeeld op een plat dak.

tip. Slim

omgaan met

schaduw op

zonnepanelen!

Schaduw zoveel mogelijk vermijden of beperken? Het plaatsen van meerdere omvormers of verschillende

strings (een aaneengesloten rij zonnepanelen) biedt soms uitkomst. Informeer bij uw Bespaarinstallateur naar de mogelijkheden!

HELLO SUNSHINE

Like uswww.facebook.com/bespaarinstallateuren win een elektrische scooter t.w.v. € 2199,-

Like uswww.facebook.com/

Wist u dat...

het wat koudere voorjaar van 2013

heeft geleid tot een record aan zonne-energie in Nederland?

Het gemiddelde rendement nam maar liefst

met 10% toe.

HOE IS DE LIGGING? N

W O

Z

NO

ZO

NW

ZW

IS MIJN DAK GESCHIKT?Gebroken dak? Schuin dak? Plat dak?

IS ER SPRAKEVAN SCHADUW?

Page 3: Bespaarkrant 2013

HET HELEJAAR DOORZONNIGEVOORUITZICHTENWat levert een zonnepaneel u op?Zonnepanelen op uw dak zijn zeer rendabel. Een rendement van 5% tot 10% is stukken meer dan wat u voor uw spaargeld aan rente krijgt bij de bank. En wat dacht u van uw energienota? Direct na de installatie van zonnepanelen kunt u uw maandelijkse voorschotbedrag bij uw energieleverancier verlagen. Dit scheelt u al gauw honderden euro’s op jaarbasis!

Gemiddelde opbrengst Een standaard zonnepaneel levert jaarlijks ongeveer 210 kWh op. Op basis van de huidige stroomprijs is dat zo’n 50 euro per jaar per zonnepaneel. Het energieverbruik van een ge-middeld huishouden (2,2 personen) bedraagt 3.500 kWh. Met 6 zonnepalen kan dan ruim 30% van het eigen stroomverbruik opgewekt worden.

Budget De totale kosten van een zonnepaneelsysteem zijn afhankelijk van uw eigen wensen. Vaak wordt gekozen voor een systeem met 6 zonnepanelen. De kosten hiervan bedragen ongeveer €3.000,-. De Bespaarinstallateur beschikt over een ruim assortiment zonne-panelen en geeft u graag onafhankelijk advies over de verschillende productmogelijkheden. Daarbij kunt u rekenen op een concurrerende offerte, die is toegespitst op uw persoonlijke wensen en woonsituatie.

Blauw of zwart Zonnepanelen zijn doorgaans blauw van kleur. Maar er zijn ook zwarte zonnepanelen. Vaak wordt voor zwarte zonnepanelen gekozen omdat het er mooier uitziet, maar ook omdat ze een hogere opbrengst hebben. Donkerkleurige zonnepanelen re� ecteren zonlicht het het minst. Hierdoor wordt het licht optimaal geabsorbeerd, met een hoger rendement als gevolg. Het prijskaartje daarentegen is ook wat anders.

Wist u dat...

hele hoge temperaturen leiden

tot een lager rendement? Zorgt u daarom altijd

voor voldoende ventilatie rondom

de panelen.

Snel berekenen hoeveel panelen u kwijt kunt en nodig heeft? Doe de dakscan op www.bespaarinstallateur.nl/dakscan

Snel berekenen hoeveel panelen u kwijt kunt en nodig heeft?

2% RENDEMENT 5-10% RENDEMENT

“We wilden al een tijdje overstappen naar zonne-energie. Na een informatie-bijeenkomst van de gemeente Sneek hebben we de knoop doorgehakt. Het bleek financieel heel aantrekkelijk te zijn om zonnepanelen aan te schaffen. Daarnaast leven we nu ‘groener’; dat vinden we belangrijk. Met het monitoringsysteem houden we precies onze opbrengsten bij en zijn we ons heel bewust van ons energieverbruik.”

Familie Broeders uit Sneek

Energiebewust

en groener leven

Vraag uw Bespaarinstallateur naar de mogelijkheden.

Uw zonnepanelen liever in termijnen betalen? Dat kan!

6 PANELEN DEKKEN ±30%

JAARLIJKS VERBRUIK

6 PANELEN= 1250 KWH

= €300,-BESPARING PER JAAR!

WAT IS HETRENDEMENTVAN EEN ZONNEPANEEL?

daarentegen is ook wat anders.

Vraag uw Bespaarinstallateur naar de mogelijkheden.

Uw zonnepanelen liever in termijnen betalen? Dat kan!

daarentegen is ook wat anders.

Vraag uw Bespaarinstallateur naar de mogelijkheden.

Uw zonnepanelen liever in termijnen betalen? Dat kan!

Like uswww.facebook.com/

bespaarinstallateur

en win een elektrische

scooter t.w.v. € 2199,-

Like us

Page 4: Bespaarkrant 2013

EEN DAGJEMET DE INSTALLATEUROP PAD

EEN DAGJEMET DE INSTALLATEUROP PAD

NIET MEER AFHANKELIJK VAN STIJGENDEENERGIEPRIJZENSalderen met uw energiemaatschappijZonne-energie die u opwekt, kunt u verrekenen met de energie die u van uw energie-bedrijf geleverd krijgt. In de energiebranche wordt dit verrekenen ook wel salderen genoemd. Alle Nederlandse energiebedrijven zijn hiertoe verplicht.

Salderen maakt mogelijk dat aan het einde van het jaar uw energieverbruik en uw energie-opwekking met elkaar verrekend worden. U betaalt dan alleen het restant. Wanneer u minder energie verbruikt, dan dat u opwekt, heeft u recht op een zogenaamde terugleververgoeding. Deze vergoeding verschilt per energieleverancier, maar is dermate laag dat het niet loont meer op te wekken dan dat u jaarlijks verbruikt.

Precies weten wat uw zonnepanelen opleveren? Houd u opbrengsten in de gaten met speciale energiemonitors. Via uw mobiele telefoon of computer heeft u op elk moment van de dag inzicht in uw opbrengsten. Daarnaast kunt u nagaan of uw installatie goed functioneert. Vraag uw Bespaarinstallateur om een demonstratie.

Check-check-dubbelcheck: Voor het plaatsen van zonnepanelen heeft u in principe géén vergunning nodig. Tenzij u in een monument of beschermd stads- of dorpsgezicht woont. Twijfelt u? Doe dan eerst navraag bij uw gemeente.

Wist u dat...

een zonnige herfstdag een hoger

rendement kan opleveren

dan een zomerdag van 35º celsius?

Precies weten wat uw zonnepanelen opleveren? Houd u opbrengsten in de gaten met speciale energiemonitors. Via uw mobiele telefoon of computer heeft u op elk moment van de dag inzicht in uw opbrengsten. Daarnaast kunt u nagaan of uw installatie goed functioneert. Vraag uw Bespaarinstallateur om een demonstratie.

Precies weten wat uw zonnepanelen opleveren? Houd u opbrengsten in de gaten met speciale energiemonitors. Via uw mobiele telefoon of computer heeft u op elk moment van de dag inzicht in uw opbrengsten. Daarnaast kunt u nagaan of uw installatie goed functioneert.

tip. Monitor

uw oprengsten

via uw mobiel

of computer

Een dag met de installateur op pad

1: De Bespaarinstallateur arriveert bij de woning. 2: De veiligheidsgordels worden omgedaan.3: Als de steiger is geplaatst en de ophangbeugels op de panlatten zijn bevestigd... 4: ...kunnen de draagbalken voor de zonnepanelen

worden aangebracht en vastgezet.

8: ...bijna alle zonnepanelen liggen op het dak.7: ...de verbindingen worden doorgelinkt...

6: en behoedzaam op de plek gelegd...

5: 1 voor 1 worden de panelen omhoog getild...

9: Het laatste paneel wordt vastgezet. 10: De bedrading gaat door het dakbeschot naar binnen...

11: ...en wordt verbonden met de omvormer, om daarna te worden doorgelinkt naar de meterkast. 12: Laat de zon nu maar schijnen!

U HEEFT RECHT OPTERUGLEVERVERGOEDING

MONITORUW OPBRENGSTEN

Page 5: Bespaarkrant 2013

DUURZAMEENERGIEVOOR BEDRIJVENLOONTBent u ondernemer en beschikt u over een eigen bedrijfspand? Dan is de investering in zonnepanelen nu wel érg interessant. U bespaart namelijk niet alleen op energiekosten, maar u pro� teert ook nog eens van � ink � scaal voordeel!

Er bestaan diverse � scale regelingen rondom zonne-energie. Zo kunt u uw � scale winst verlagen met de Energie Investerings Aftrek (EIA) en de Kleinschaligheids Investerings Aftrek (KIA). Daarnaast is ook de ‘algemene investeringsaftrek’ van toepassing en blijft de BTW aftrekbaar. De hoogte van de � scale voordelen is mede afhankelijk van uw rechtsvorm.

Exact weten wat uw bedrijfspand met zonne-energie u oplevert? Kijk op www.bespaarinstallateur.nl/zakelijk voor uitgebreide � scale informatie of vraag uw Bespaarinstallateur om advies.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) speelt bij veel bedrijven een steeds belangrijkere rol. Voor sommige opdrachtgevers is een duurzame bedrijfsvoering zelfs de norm. Denkt u bijvoorbeeld aan de CO

2-prestatieladder die overheden standaard

hanteren bij aanbestedingen.

Groener bedrijfsimagoHet installeren van zonnepanelen biedt dan ook volop kansen voor het verhogen van uw bedrijfsrendement. Zonnepanelen zijn goed voor mens en milieu en dragen bij aan een groener bedrijfsimago. U geeft hiermee concreet invulling aan uw MVO-beleid. Door de diverse fiscale voordelen is deze zakelijke investering niet alleen milieuvriendelijk, maar ook financieel erg interessant.

Wist u dat...

een zonnecel altijd werkt? Dus ook

als het bewolkt en koud is, profiteert

u van uw zonnepanelen.

Like uswww.facebook.com/bespaarinstallateuren win een elektrische scooter t.w.v. € 2199,-

Like uswww.facebook.com/

BTW aftrekbaar. De hoogte van de � scale voordelen is mede afhankelijk van uw rechtsvorm.

Exact weten wat uw bedrijfspand met zonne-energie u oplevert? Kijk op www.bespaarinstallateur.nl/zakelijk voor uitgebreide � scale informatie of vraag uw Bespaarinstallateur om advies.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) speelt bij veel bedrijven een steeds belangrijkere rol. Voor sommige opdrachtgevers is een duurzame bedrijfsvoering zelfs de norm. Denkt u bijvoorbeeld aan de CO

Exact weten wat uw bedrijfspand met zonne-energie u oplevert? Kijk op www.bespaarinstallateur.nl/zakelijk voor uitgebreide � scale informatie of vraag uw Bespaarinstallateur om advies.

tip. De zon

levert

ook zakelijk

voordeel!

“Zonne-energie levert ons als bedrijf � ink wat op. Zo hebben we een veel betere plaats op de CO2-prestatieladder. Dat geeft meer kans op werk. En denk eens aan de vaste kosten. Als mechanisatie- en constructiebedrijf zijn we grootverbruiker wat energie betreft. In de toekomst gaan we alleen nog maar meer besparen. Onze eigen installateur heeft de panelen geplaatst. Hij biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien vertrouwen we hem en zijn we verzekerd van een goede service. Stel dat er straks wat is, dan moet het snel opgelost zijn.”

Bijlsma BV uit Hommerts

als slimme

bedrijfsstrategie

Zonne-- ---energie

groener bedrijfsimago. U geeft hiermee concreet invulling aan uw MVO-beleid. Door de diverse fiscale voordelen is deze zakelijke investering niet alleen milieuvriendelijk, maar ook financieel erg interessant.

groener bedrijfsimago. U geeft hiermee concreet invulling aan uw MVO-beleid. Door de diverse fiscale voordelen is deze zakelijke investering niet alleen milieuvriendelijk, maar ook financieel erg interessant.

1. Goede Return on Investment (ROI tot wel 8%)Dit wil toch elke ondernemer?

2. Fiscaal voordeel3. Lagere vaste lasten

4. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

tip. Profiteer

van dubbel

fiscaal

voordeel

OOK ZAKELIJKPROFITERENVAN DUURZAME ENERGIE?

DE ENERGIE INVESTERINGS AFTREK: 41,5% VAN UW INVESTERING AFTREKKEN VAN DE WINST

DE KLEINSCHALIG-HEIDS INVESTERINGS AFTREK: 28% VAN UW INVESTERING AFTREKKEN VAN DE WINST

Page 6: Bespaarkrant 2013

Een verhoogde energiebelasting, een extra heffing voor de opslag van duurzame energie én een verhoging van de BTW: de totale kosten voor energie zijn dit jaar weer toegenomen. De verwachting is dat de energietarieven verder zullen stijgen en een steeds groter deel gaan uitmaken van de vaste woon-lasten. Het loont dus om energie te besparen.

Besparen loontEr zijn tal van handige bespaartips. Zo kunt u uw woning isoleren, energiezuinige producten aanschaffen of zelf uw energie opwekken. Maar het allerbest is om eens met de Bespaar-installateur bij u in de buurt om de tafel te gaan zitten. Zodat u ook echt met besparen aan

de slag kunt gaan. Dat kan u veel geld opleveren!

Weet wat u verbruiktHeel veel mensen weten niet hoeveel elektriciteit en gas zij verbruiken. Dit is ook afhankelijk van veel factoren, zoals het aantal personen in uw huishouden, uw type woning en welke apparaten u dagelijks heeft aanstaan. Weet u wat u kwijt bent aan energie? Misschien is het handig om uw energienota eens te vergelijken met uw buren of vrienden en bekenden. Waar zitten verschillen? Verbruikt u meer dan gemiddeld? Dan kan de Bespaarinstallateur vaak al snel vertellen waar u kunt besparen!

Meten is wetenDe komende jaren worden alle gas- en elektriciteitsmeters vervangen door slimme meters. Een slimme meter is een digitale energiemeter, waarmee u nauwkeurig uw energie- en gasverbruik kunt monitoren. Omdat de slimme meter op afstand uit te lezen is, hoeft u niet langer zelf uw meterstanden te noteren of iemand van de energiemaatschappij binnen te laten.

Uw energiemaatschappij stuurt u elke twee maanden een overzicht van uw energieverbruik. Bovendien ontvangt u een nauwkeurige energienota, zonder geschatte meterstanden.

Inzicht met de energieverbruiksmanagerMet de komst van slimme energiemeters, zijn er ook diverse energieverbruiksmanagers in omloop. Deze slimme tool helpt u nog beter uw energiekosten te managen. Zo geeft de energieverbuiksmanager u per uur, dag, week of maand inzicht in uw verbruik. Dat inzicht is waardevol: het is de eerste stap naar energiebesparing en kostenverlaging!

Verbruiksmanagers in alle soorten en matenEr zijn verschillende energieverbruiksmanagers in omloop. Zo kunt u met de ene verbruiks-manager informatie a� ezen via een display in uw woning ; bij de ander moet u inloggen op een speciale website. Met sommige energieverbruiksmanagers kunt u zelfs uw apparaten aan– en uitzetten. Moeilijk kiezen? Overleg met uw Bespaarinstallateur welke energie-verbruiksmanager het beste bij u past.

Een verhoogde energiebelasting, een extra heffing voor de opslag van duurzame energie én een verhoging van de BTW: de totale kosten voor energie zijn dit jaar weer toegenomen.

GESCHROKKEN VAN UW ENERGIEREKENING? NEEM MAATREGELEN!

tip. Slimme

thermostaat

de 'Nefit

Easy''

Ne� t introduceert de ‘Ne� t Easy’. Deze slimme thermostaat is op afstand te bedienen via smart phone, tablet of pc. U ontvangt digitaal een berichtje als de Easy-thermostaat een CV-storing signaleert. Met één druk op de knop stuurt u deze storingsmelding door naar uw Bespaarinstallateur.

Like uswww.facebook.com/

bespaarinstallateur

en win een elektrische

scooter t.w.v. € 2199,-

Like us

Meten is wetenDe komende jaren worden alle gas- en elektriciteitsmeters vervangen door slimme meters.

tip. Kijk op

www.nibud.nl

en vergelijk!

Op www.nibud.nl vindt u een overzicht van het gemiddeld verbruik rondom water, elektriciteit en gas.

aantal personen in huishouden

gemiddeld gebruik in kWh per jaar

€ per maand, incl. energieteruggave

belastingen

1 2.010 30

2 3.360 56

3 4.120 70

4 4.580 79

5 5.450 95

6 5.790 102

gemiddeld per huishouden 3.340 55

Bedragen zijn inclusief vastrecht, 21% BTW en inclusief de energiebelastingteruggave.Bron: HOME 2012, ECN, bewerking Nibud 2013

Page 7: Bespaarkrant 2013

HR- Combi ketel

Tot 30% besparen met Evo Home van Honeywell

Led-verlichting

HR- Combi ketel

besparen

Warmtepomp

Bespaartipvloerverwarming

Planmatig CV- onderhoud verlengt de le

vensduur

Tot 83% minder energieverbruik met de Itho Daalderop ventilator

Tot 50% besparen met een zonneboiler

BESPAREN MET SLIMMEBESPAARPRODUCTEN? HEELEENVOUDIG!

Storingen en hoge reparatiekosten aan uw CV-ketel voorkomen? Pro� teren van een hoger rendement?

Sluit een onderhoudsabonnement af bij uw Bespaarinstallateur! Dat is voordelig én veilig.

Het innovatieve zoneregelsysteem Evo Home

van Honeywell maakt temperatuurregeling

per ruimte mogelijk en bespaart tot maar liefst

30% aan energiekosten.

Met LED-verlichting kunt u op jaarbasis � ink op uw energienota besparen.

LED verbruikt niet alleen veel minder energie dan

een gloeilamp of spaarlamp, maar gaat ook nog eens veel langer mee: waar een peertje na 1 jaar al vervangen moet worden, kan een LED-lamp

soms wel 50 jaar mee!

Met een Itho Daalderop ventilator ventileert u eenvoudig uw woning en verbruikt u tot 83% minder energie dan met vergelijkbare producten. Een ventilator met warmteterugwinning houdt de warmte in huis: van de afgevoerde lucht wordt 95% van de warmte opnieuw gebruikt.

Een warmtepomp voorziet net als een CV-installatie het huis van verwarming. Een warmtepompsysteem gebruikt de bodem,

de lucht en grondwater als gratis bron van warmte. Dat bespaart energie ten opzichte van een traditioneel verwarmingssysteem.

Een zonneboiler maakt handig gebruik van gratis zonne-energie

en levert warm water voor uw bad of douche, voor in de keuken

en soms zelfs voor uw wasmachine of vaatwasser.

Met een zuinige combiketel voor CV en warm water, zoals een HR-107 combiketel, kan uw gasverbruik � ink dalen.Huishoudens die naast een CV-ketel een apart toestel hebben voor warm water, zoals een boiler of geiser, gebruiken extra energie. Dat is nadelig voor het milieu en de energierekening.

Heeft u vloerverwarming? Dan draait uw pomp automatisch het hele jaar door. Met een pompschakelaar wordt de pomp alleen ingeschakeld als u de verwarming aanheeft. Dat bespaart u jaarlijks veel geld. De pompschakelaar heeft u binnen één jaar alweer terugverdiend!

Like uswww.facebook.com/bespaarinstallateuren win een elektrische scooter t.w.v. € 2199,-

Like uswww.facebook.com/

> Jaarlijks 10% tot 15% besparing op uw gasverbruik.

energie ten opzichte van een traditioneel verwarmingssysteem.

Laat uw CV inregelen en monteer radiatorthermostaten!De voordelen op een rij:

> Een comfortabel binnenklimaat: overal in huis de gewenste temperatuur

en een betere warmteverdeling.

> Thermostaat is binnen 2 á 3 jaar terugverdiend.

> Door de verminderde CO2-uitstoot draagt u bij aan een beter milieu.

Page 8: Bespaarkrant 2013

Partners van de Bespaarinstallateur

BespaarNieuws 2-2013Een uitgave van uw Bespaarinstallateur*Tekst en Vormgeving: Stout CC, ZutphenRedactie: Jeroen van Vliet, GasNedDruk: DKZet offsetrotatie, HapertPapier: PEFC certi� ed paper, 52 grs.

Gilzewww.waltherappels.nl

Heerhugowaardwww.pietbruijn.nl

Almelowww.gasserviceteam.nl

Katwijkwww.houwaard.nl

Wognumwww.komenbv.com

Hoogeveenwww.meppelink-thuisinwarmte.nl

Wijchenwww.romijnders.nl

Rijssenwww.terharmsel-rijssen.nl

Zutphenwww.vanderkuip-zutphen.nl

Drontenwww.wouda.nl

Hengelo (Gld)www.arendsen-hengelo.nl

Roermond www.custers-roermond.nl

Dintherwww.ibfransgovers.nl

Stedumwww.ib-kruidhof.nl

Eeldewww.muldereelde.nl

IJsselsteinwww.rudon.nl

Heeschwww.vanbonbv.nl

Sneekwww.vdweijinstallatie.nl

Bodegravenwww.walravenenzn.nl

Waalwijkwww.zeegers-gwl.nl

Bredawww.aws-breda.nl

Middelburgwww.installatiebedrijfdevisser.nl

Bleiswijkwww.haitsmabv.nl

Bladelwww.islbladel.nl

Tilburgwww.keesvandooren.nl

Voerendaalwww.nilwik.nl

Helvoirtloodgietersbedrijfschellekens.nl

Nieuwkoopwww.van-dijkhuizen.nl

Goudawww.vermeulengouda.nl

Winterswijk / Doetinchemwww.wassink.nl

Diessenwww.abierings.nl

Aardenburgwww.deridderinstallaties.nl

Edewww.henkdekker.nl

Etten-Leurwww.janschouw.nl

Varsseveldwww.leneman.com

Briellewww.noordzij.nl

Hengeveldewww.semmekrot.com

Nieuwkuijkwww.vandelftgroep.nl

Roelofarendsveenwww.vinkinstallaties.nl

Borculo / Zuphen / Ulft / Losserwww.oldenhave.nl

Edamwww.bijtvuur.net

Beek (gem. Bergh)www.derkseninstallatie.nl

Varsseveld / Heerdewww.heva.nl

Castricumwww.lammers-toepoel.nl

Keijenborgwww.instaljanssen.nl

Huissenwww.lestrade.nl

Tilburgwww.oostelbos.nl

Uffeltetel. 0521-351823

Amersfoortwww.devreeden.nl

Tilburgwww.vanervetilburg.nl

Noordwijkerhoutwww.vannesenzoon.nl

Hoogezandwww.weessies.nl

Nieuwegeinwww.scholmanservicebedrijf.nl

Udenwww.blc-ti.nl

Kootstertillewww.dijkstrawarmtetechniek.nl

Surhuisterveenwww.hoekstrainstallaties.nl

Twellowww.installatiebedrijf-kerkhof.nl

Eindhovenwww.ajloots.nl

Barsingerhornwww.installatiebedrijfoud.com

Ruurlowww.stegemanruurlo.nl

Rosmalenwww.vangrinsveninstallatie.nl

Boxtelwww.voermansverwarming.nl

Osswww.wellkin.nl

Apeldoornwww.veermaninstallatiebedrijf.nl

Tukwww.brouwertuk.nl

Laren (Gld) www.elkink-installatiebedrijf.nl

Nieuw-Lekkerlandwww.holbv.nl

Bergen op Zoomwww.koevoetsinstallatie.nl

Beringewww.martenssanitair.nl

Enschedewww.polhuistotaal.nl

Tilburgwww.tegro.nl

Oisterwijkwww.loodgietersbedrijfvangrinsven.nl

Terneuzenwww.vanoosteninstallatie.nl

Doetinchemwww.wi-winkelman.nl

Joppewww.technischburobruggeman.nl

Tubbergenwww.installatiebedrijfeppink.nl

Valthermondwww.rutzebv.nl

Lochemwww.ait-lochem.nl

Hattemwww.kollerhattem.nl

Ruinenwww.martensruinen.nl

Bredevoortwww.henkrensing.nl

Needewww.tenhoopen.nl

Roosendaalwww.centrale-verwarming.vkaam.nl

Moergestelwww.velthovenkruijssen.nl

Groningen

Heerhugowaardwww.pietbruijn.nl

Friesland

Overijssel

Gelderland

Flevoland

Noord-Brabant

Zeeland

Limburg

Zuid-Holland

Noord-Holland

Utrecht

Drenthe

Ursemwww.witte-installatie.nl

*De formule Bespaarinstallateur is een initiatief van GasNed BV.

Castricumwww.zonbespaartbv.nl

De formule Bespaarinstallateur is een landelijke organisatie van toonaangevende installatiebedrijven. De Bespaarinstallateur weet hoe u een hoge energierekening klein kunt krijgen. Wilt u ook een lagere energierekening? Kijk hieronder voor een Bespaarinstallateur bij u in de buurt.

U verdient 't!

Like uswww.facebook.com/bespaarinstallateuren win een elektrische scooter t.w.v. €2199.-

Like us

De Kwakelwww.wahlen-jongkind.nl

Grootebroekwww.weba-bv.nl

www.bespaarinstallateur.nl