België en migratie - Vacature 15-05-2010

60
NU OP VACATURE.COM 10.397 JOBS BELGIË EN MIGRATIE = TE VEEL IMPORT VAN ARMOEDE TE WEINIG MUNITIE VOOR ONZE ARBEIDSMARKT HET SALARIS VAN EEN CONSULTANT 2.550 EURO BRUTO + BEDRIJFSWAGEN, GSM, LAPTOP DE MAANDAG VAN SAM DE GRAEVE, KERSVERS CO-HOOFDREDACTEUR VAN HUMO CIJFERWERK ZUIGT BREDA HOOFDKWARTIEREN WEG UIT BRUSSEL? SAMUEL, 1 VAN DE MINSTENS 150.000 NIEUWKOMERS PER JAAR

description

Belgisch migratiebeleid gebuisd10.000 regularisaties per jaar sinds 2005, 17.000 dossiers rond gezinshereniging in 2008. Allemaal goed en wel, maar komen die nieuwkomers nadien ook aan de bak op de Belgische arbeidsmarkt? Niemand die het weet…

Transcript of België en migratie - Vacature 15-05-2010

Page 1: België en migratie - Vacature 15-05-2010

NU OP VACATURE.COM

10.397 JOBS

BELGIË EN MIGRATIE = TE VEEL IMPORT VAN ARMOEDE

TE WEINIG MUNITIE VOOR ONZE ARBEIDSMARKT

HET SALARIS VAN EEN CONSULTANT

2.550 EURO BRUTO + BEDRIJFSWAGEN, GSM, LAPTOP

DE MAANDAG VAN

SAM DE GRAEVE, KERSVERS CO-HOOFDREDACTEUR VAN HUMO

CIJFERWERK

ZUIGT BREDA HOOFDKWARTIEREN WEG UIT BRUSSEL?

SAMUEL, 1 VAN DE MINSTENS 150.000 NIEUWKOMERS PER JAAR

Page 2: België en migratie - Vacature 15-05-2010

Verzekerje vaneen nieuwe

toekomst

Product & Process ManagerSamen met jouw team van experts beoordeel je de

strategic fit van producten. Je analyseert de aantrek-

kelijkheid, rentabiliteit, product processing en

placement voordat een product wordt geïntroduceerd

op de markt.

Zonemanager Brussel Je saleservaring en dito netwerk met verzekerings-

makelaars in de regio Brussel laten je toe om ons

zakencijfer verder te ontwikkelen. Door je breed profiel

(BOAR-Leven-Travel) en je high level ben je vandaag

reeds een gereputeerde verzekeraar in economisch

sterke kringen.

Sr. Tax AdvisorJe jarenlange ervaring met corporate tax en je zin

voor compliance hebben als resultaat dat jij de

geknipte adviezen geeft voor complexe tax-materies

en BTW-implementatie. Je staat garant voor een

gestructureerde aanpak van de juridische en fiscale

implicaties van zeer diverse verzekeringsproducten.

Ervaren Schadebeheerder BOARJij bent de persoon die onze beloftes als verzekeraar

waarmaakt door je kwalitatieve, klantgerichte en

efficiënte aanpak van schadedossiers in BA (uitbating,

auto, familiale en brand).

Management Assistant COO Als perfect tweetalige (N/F) management assistant

sta je in voor de dagelijkse organisatie van het

werk van onze nieuwe COO.

Je koppelt organisatietalent en een performante

administratie aan energiek en zelfstandig werken.

Hoofd Accounting,Consolidatie & RapporteringJe allround finance & accounting-ervaring,

gecombineerd met een sterk leiderschap en

organisatievermogen maken jou tot de persoon

die de teams aanstuurt en de kwaliteit van

onze cijfers en rapportering versterkt.

IT Helpdesk EngineerJe hebt ervaring in het adviseren van klanten, het

installeren van software en het testen van nieuwe

functionaliteiten van programma’s. Daarnaast geef je

op een snelle en efficiënte wijze geknipte oplossingen

voor informaticaproblemen. Je bent vlot tweetalig (N-F)

en ook Engels vormt geen probleem.

Join us!Verzeker je van een nieuwe

toekomst én die van

Nationale Suisse. Ontdek ook

onze andere vacatures op

www.thefuturealliance.com

en solliciteer er meteen!

Of neem contact op met

Daphne Vermeesch op

09 243 75 82 of mail naar

[email protected]

Je hebt een eigen visie? Je weet hoe je jouw toekomst wil inkleuren en koestert de ambitie om je plannen ook effectief uit te voeren? Vernieuw en herteken dan jouw toekomst samen met Nationale Suisse!

Nationale Suisse is een verzekeringsonderneming met Zwitserseroots. Innoveren is voor ons een kunst. Naast traditionele verzekerings-producten beschikken wij over een schitterende portefeuille met verzekeringsoplossingen op maat. Bekende merken als De Europese,

Vander Haeghen & Co en Arena maken deel uit van onze onderneming.Wij zijn marktleider in sport-, reis- en transportverzekeringen en de verzekeraar bij uitstek voor prestigevoertuigen, kunstvoorwerpen en tal van evenementen.

De nichestrategie van Nationale Suisse biedt jou de kans om speler te worden in een winning team: klasse, competentie en persoonlijkheid maken bij ons het verschil. Werken in de hoofdstad en bij de besten behoren, dat is iets voor jou!

002_GPV1QU_20100515_VMGCO 11-05-2010 11:07 Pagina 2

Page 3: België en migratie - Vacature 15-05-2010

01VACATURE 15 MEI 2010

SALARISWATCHER

In het loonzakje van…Ken jij het salaris van je buurman, vriend of collega?Vlamingen zwijgen meestal als vermoord wanneer hunloonzakje ter sprake komt. Onze salariswatcher gaat elkeweek de strijd aan met één van de laatste taboes op dewerkvloer.

13ACTUA

Tweeverdieners nemen psychiatrische patiënt in huisPaul en Marcella werken allebei voltijds. Na hun dagtaak dragen ze zorg voor hun zoon én voor Jan, een psychiatrischepatiënt. Onbegonnen werk? In Geel vangen ze al eeuwenlangpsychiatrische patiënten op in pleeggezinnen. “Jan is voor onseen stuk van ons gezin, een tweede zoon.”

14MAANDAG VAN

Tussen deadlines en verhuisdozen Wat komt er op de cover volgende week? Welke promo-acties liggen in het verschiet? En zijn de verhuisdozengoed gearriveerd? De maandag van Sam De Graeve, kers-vers co-hoofdredacteur van HUMO.

17

04

RUBRIEKEN

03 PUBLIEKE OPINIE

13 SALARISWATCHER

17 MAANDAG VAN SAM DE GRAEVE

18 CIJFERWERK

19 COLUMN AN OLAERTS

ABONNEES VAN DETIJD, DE MORGEN, GAZET VAN ANTWERPEN EN HET LAATSTE NIEUWS ONTVANGEN VACATURE AUTOMATISCH BIJ HUN KRANT.

INHOUD

COVERSTORY

Belgisch migratiebeleidgebuisd10.000 regularisaties per jaar sinds 2005, 17.000 dossiersrond gezinshereniging in 2008. Allemaal goed en wel,maar komen die nieuwkomers nadien ook aan de bak opde Belgische arbeidsmarkt? Niemand die het weet…

VACATURE VAN DE WEEK CRM Manager bij Securex

Ontdek ook de 10.397 jobs op vacature.com

VOLGENDE WEEK

Hoe rekruteren Vlaamse politieke partijen hun talent(en)?

De 154 beste carrières in dit magazine

001_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:03 Pagina 1

Page 4: België en migratie - Vacature 15-05-2010

VIA VACATURE.

Helena Campens vond haar nieuwe uitdaging via Vacature.Logisch, want bij ons vindt u het meest volledige en meest kwalitatieve jobaanbod voorconsultants.

Maar eigenlijk geldt dit voor èlke m/v met talent, binnen welk vakdomein dan ook.Of u nu een jonge starter bent, een aankomende manager of een doorwinterde professional:met permanent meer dan 10.000 jobaanbiedingen is Vacature de favoriete marktplaatswaar Talent en ondernemingen mekaar treffen.

Ook toe aan een nieuwe uitdaging? Maak de juiste keuze. Via Vacature.

Helena Campens, Change Management Consultant, CSC

002_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 20:56 Pagina 2

Page 5: België en migratie - Vacature 15-05-2010

Nee, ik weet niet hoeveel pensioenik reeds bijeengespaard heb.65% Ja, ik weet hoeveel pensioen

ik reeds bijeengespaard heb.35%

03VACATURE 15 MEI 2010

Vijf jaar in België, geen job, geen centen, geen verblijfs-vergunning, geen dak boven het hoofd. Samuel had zichzijn verblijf in het beloofde land wel iets anders voorge-steld. 35 jaar al kent België een migratiestop, en in diejaren is het migratiebeleid verworden tot een wanstaltigcompromis à la Belge. Een veelkoppig monster, gevoeddoor tegenstrijdige belangen, radicaal andere opvattin-gen rond inburgering in de twee landsdelen, twee totaalverschillende arbeidsmarkten en het ‘not in my back-yard’-syndroom. Politici, vakbonden én bedrijven: stuk voor stuk hebbenze kilo’s boter op het hoofd. De voorbije regeringen pres-teerden het om nu al zes jaar aan een stuk in alle stiltetienduizenden illegalen en asielzoekers te regulariseren.Niet vanuit economische noodzaak of humanitairebekommernis, maar om hun eigen wanbeleid te maske-ren. In combinatie met onze bijzonder soepele wetge-ving rond gezinshereniging zorgde dat voor een stroomvan tienduizenden gelukzoekers. Waar ze uithangen,hoe ze overleven, of ze werken? Geen hond die het weet.

De vakbonden zitten gewrongen tussen hun socialebekommernis – die hen er blijkbaar moreel toe verplichtelke poging tot een consequenter of strenger migratie-beleid af te schieten – en hun achterban, die de eigenjobs doorgaans liever voor eigen mensen reserveert. Datdie eigen mensen soms al jarenlang de werkloosheids-statistieken opfleuren en zo vaak mee het pad effenenvoor nieuwe migratie, lijkt hoogstens een vervelenddetail. En dus draaien ze al jarenlang vakkundig om dehete brij heen. Last but not least, het bedrijfsleven. Aande klaagmuur, systematisch. Wegens te weinig speel-ruimte voor economische migratie. Wegens te lastig omhooggeschoolde buitenlanders naar België te halen.Klinkklare onzin: de huidige regelgeving rond purearbeidsmigratie is al even duidelijk als soepel. De forseaangroei van het aantal arbeidskaarten voor buitenland-se werkkrachten bevestigt dat. Een mens zou haast den-ken dat sommige bedrijven er een dubbele agenda opnahouden. Meer Indiërs of Polen, in ruil voor een fiksebesparing op de loonlast bijvoorbeeld. Politieke spelletjes en dubbele agenda’s, we kunnen zein debat missen als de pest. Mocht u er nog aan twijfelendat migratie de komende jaren prioritair op elke agendazal komen te staan, dan kunnen we u een trip naarSenegal of Angola warm aanbevelen. Samuel, die blijftliever hier.

Pendelen met fiets levertmij niets opAl 27 jaar ga ik dagelijks met de fiets naar het werk, 17 kmenkel. Tot op heden heeft mij dat niets opgebracht. Demeeste werkgevers interesseert het niet dat je met de fietsgaat werken. Een ongeval met de fiets naar het werk is ookeen arbeidsongeval en vaak zijn die ernstiger. Ze zien je dusliever niet met de fiets komen. En de overheid stimuleerthet autorijden. Als je een vervuilende auto koopt met ietsminder CO2-uitstoot, krijg je 15 procent korting en een pre-mie. Als je een CO2-neutrale fiets koopt, krijg je niets.Bovendien worden de fietspaden totaal niet onderhouden,enz. Met andere woorden: er is in België nauwelijks spra-ke van een fietscultuur. Reactie via de website

WIL U REAGEREN? MAIL NAAR

9 [email protected]

STANDPUNTPOSTBUS

POLL

REACTIE OP ARTIKEL ‘HOE FIETST U EEN FISCAALVOORDEEL BIJ ELKAAR?’ van 30 april 2010

Geen jobkorting voor onthaalouderAls onthaalouder, die 55 uur per week kinderenopvangt, heb ik nog steeds geen volwaardig statuut,dus ook geen jobkorting, maar ik betaal wel evenveelsociale bijdragen als een volwaardige werknemer. InBelgië kan dit blijkbaar.Reactie via de website

REACTIE OP WEBSITE-ARTIKEL ‘HOEVEEL VERDIENTU EXTRA IN MEI?’

Overheidslonen eerst hoger,nadien lagerIk heb een statutaire carrière bij de federale overheidachter de rug. Het klopt dat de aanvangslonen hoger

REACTIE OP WEBSITE-ARTIKEL ‘HOEVEEL VERDIE-NEN STARTERS BIJ DE OVERHEID?’

DOE MEE MET DE NIEUWE POLL EN SURF NAAR

9 vacature.com/poll

Het beloofde land zonder beleid

“De voorbije regeringen presteerden het om nu al zesjaar aan een stuk in alle stiltetienduizenden illegalen enasielzoekers te regulariseren.”FILIP MICHIELS, JOURNALIST VACATURE MAGAZINE

Vorige week vroegen we of u weet hoeveel pensioen u al bijeengespaard heeft.

liggen, maar hou ook even rekening met het volgen-de: in tegenstelling tot bij de privébedrijven wordende lonen gekoppeld aan de spil-index en niet degezondheidsindex. Slechts wanneer de spilindexwordt overschreden, wordt het loon aangepast. Dit isminder frequent. Daar komt bovenop dat de loons-verhogingen gedurende uw carrière in verhoudingveel kleiner zijn dan in privébedrijven. Dus, hou errekening mee dat op het einde van je carrière je loonvaak lager ligt dan wat je zou kunnen verdienen ineen gelijkaardige functie in een privébedrijf.Reactie via de website

003_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:16 Pagina 3

Page 6: België en migratie - Vacature 15-05-2010

COVERSTORY

Het failliet van het Belgische migratiebeleid

2 Officieel hanteren we al 35 jaar eenmigratiestop. In realiteit krijgen we jaar-lijks minstens 150.000 nieuwkomersover de vloer. Legaal en illegaal, analfa-beet of hooggeschoold. Of we daar eco-nomisch veel beter van worden, ishoogst twijfelachtig.

Vluchtelingen in Brussel te overtuigen. Met dank aan zijnadvocaat, die de procedure net lang genoeg kon rekken,komt Samuel nu alsnog in aanmerking voor regularisatiein het kader van de grootschalige regularisatiecampagnevan eind vorig jaar. Op basis waarvan? Dat weet eigenlijkniemand, of het moet een contract zijn dat hem voorge-spiegeld wordt door een Wase stellingbouwer. Waarbij jeje hardop de vraag kan stellen wat hij dan voor heeft openkele andere tienduizenden werkzoekenden. Een hoop

voluntarisme? De absolute wil om keihard te werken enzo in België te kunnen blijven? De bereidheid om een pakminder te verdienen dan wat andere – lees Belgische –kandidaten maandelijks in hun loonzakje willen krijgen?Samuel zelf, joviaal en ontwapenend optimistisch, blijfthoopvol. “Ik volg al enkele jaren een opleiding als lasser.Zodra ik goed nieuws krijg, kan mijn baas voor mij ookeen arbeidskaart aanvragen.” Of hij landgenoten inAngola de raad zou geven zijn voorbeeld te volgen?

Een anonieme, sjofele rijwoning in Sint-Niklaas. De kamer op de derde verdieping oogtnogal goor, met een matras in elke kamerhoeken een grote tafel in het midden. Sinds enkelemaanden deelt Samuel (30) hier dag en nacht,lief en leed met twee andere Angolezen en eenAfghaan. Vijf jaar terug schraapte hij in zijngeboorteland Angola al zijn centen bij elkaar enversierde hij een peperduur ticketje naar België.Vandaag verkommert hij in het zoete Waasland,al is er opnieuw een sprankeltje hoop. Hoop opeen arbeidscontract en op dat ene winnende lot:een verblijfsvergunning voor het beloofde land.“Toen ik hier aankwam, heb ik meteen asielaangevraagd. In afwachting van de behandelingvan die aanvraag belandde ik in een opvangcen-trum in Limburg. Na zowat een jaar kreeg ikslecht nieuws, waarna mijn advocaat promptnaar de Raad van State trok”, klinkt het inbehoorlijk Nederlands.Vier jaar lang bleef het dossier in Brussel lig-gen, waarna ook daar zijn asielaanvraag ver-worpen werd. De uitwijzing dreigde, en teneinde raad en totaal berooid klopte Samuelaan bij Vluchtelingenondersteuning Sint-Niklaas. Eind vorig jaar diende hij een regula-risatieaanvraag in, op basis van een arbeids-contract bij een bedrijf in de buurt. Zolang dieprocedure loopt, geniet hij ook beschermingtegen uitwijzing. Gevraagd naar de reden voorzijn vlucht uit Angola, volgt een nogal vaagverhaal over oorlogsgeweld in Angola. Te vaagook om het Commissariaat-Generaal voor de

Vijf jaar terug belandde Angolees Samuel (centraal op foto) in België. Eind vorig jaar diende hij een regularisatieaanvraag in,op basis van een arbeidscontract dat een Vlaamse bedrijfsleider hem belooft. Hij hoopt zo in ons land te mogen blijven.

004_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:08 Pagina 4

Page 7: België en migratie - Vacature 15-05-2010

>> EU-onderdanen kunnen zich in het

kader van het vrije verkeer van goederen

en diensten probleemloos in ons land

vestigen. Werken is voor hen geen must,

al moeten ze wel middelen van bestaan

kunnen aantonen.

Het staat een werkgever perfect vrij om

een vacature in te vullen met een Belg,

Spanjaard, Griek of Pool. Op voorwaarde

dat zij, net zoals Belgische werknemers,

ook het minimumloon ontvangen dat in

een bepaalde sector geldt. Met andere

woorden: het gaat niet op om je hele

werknemersbestand door Polen of

Tsjechen te vervangen en die dan de

helft minder te betalen.

05VACATURE 15 MEI 2010

IK WIL KOMEN WERKEN INBELGIË…

ALS EU-INWONER

ALS NIET-EU-INWONER

>> Niet-EU-onderdanen kunnen in

België enkel aan de slag met een zoge-

naamde arbeidskaart B, als de werkgever

kan bewijzen dat hij op de Belgische

arbeidsmarkt geen geschikte kandidaten

vindt. Hij moet dat ook kunnen aantonen.

Dit geldt tijdelijk (tot eind 2011) ook

nog voor Bulgaren en Roemenen.

Hooggeschoolde werknemers van

buiten de EU vormen de belangrijkste

uitzondering op deze regel: zij kunnen

in ons land aan de slag als hun bruto

jaarsalaris minimum 36.355 euro

bedraagt én als ze een diploma hoger

onderwijs kunnen voorleggen. Enkel

indien beide voorwaarden vervuld zijn,

komen ook zij in aanmerking voor een

arbeidskaart B.

(denkt even na) “Ik denk het niet, omdat ik intussen weethoe moeilijk het hier is. Maar ach, iedereen wil daar weg,ik denk niet dat ze naar mij zouden luisteren (lacht).”

Topje van de ijsbergHet verhaal van Samuel is een perfecte illustratie van hethoogst grillige parcours dat het Belgische migratiebeleid devoorbije jaren aflegde. Officieel is het eenvoudig: in 1974werd in ons land een migratiestop ingevoerd, en die geldt

nog altijd. Op het terrein oogt de toestand net iets ingewik-kelder. De uitzonderingen en ad hoc-maatregelen – er voor-al op gericht de publieke opinie te sussen of logistieke dijk-breuken tegen te gaan - vallen nog amper bij te houden enhet globale beleid lijkt verdacht veel op dweilen met dekraan open. En de migratiestop, die lijkt vooral op papier tebestaan. In 2009 werden in ons land net geen 110.000nieuwe legale migranten geregistreerd, een historischrecord. In deze cijfers werd geen rekening gehouden met

q

005_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:09 Pagina 5

Page 8: België en migratie - Vacature 15-05-2010

ruim 17.000 asielaanvragen, waaronder ook heel watmeervoudige. Net iets meer dan de helft van alle legalenieuwkomers zijn EU-onderdanen, die zich in het kadervan het vrije verkeer van goederen en diensten pro-bleemloos in ons land kunnen vestigen. Werken is voorhen geen must, al moeten ze wel middelen van bestaankunnen aantonen. De resterende 50.000 nieuwkomerszijn legale migranten van buiten de EU, zoals studentendie een tijdelijk studentenvisum kregen of niet-Europesemigranten die op basis van gezinshereniging een visumkonden bemachtigen. “Toen ik hier in 2004 mijn opwachting maakte als direc-teur bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen enRacismebestrijding kreeg ik net niet te horen dat we inBelgië eigenlijk geen migratiebeleid meer nodig hadden,”vertelt Jozef De Witte. “De migratiestop, weet je wel(lacht). Vandaag kan ik enkel vaststellen dat die redene-ring ook tekenend is voor de mentaliteit rond migratie enmigratiebeleid die we hier al jarenlang meeslepen.”

Neem nu de migratiestop. Niemand durft of kan het metzoveel woorden zeggen – wegens te weinig onderzoek ente weinig cijfers – maar de kans dat die 110.000 legalenieuwkomers die vorig jaar geregistreerd werden slechtshet topje van de ijsberg vormen, is niet denkbeeldig. Erzijn de illegale arbeidsmigranten, die via toeristenvisa,mensensmokkelaars of andere kanalen het land binnen-raken. Om hoeveel mensen het gaat? Geen flauw idee,maar hun aantal loopt volgens tal van experts die wespraken in de vele tienduizenden. Een tweede categoriezijn de mensen die hier een tijdlang legaal verbleven, uit-eindelijk het land uit moesten, maar in de illegaliteit ver-

dwijnen. Dat gaat dan van buitenlandse studenten diehun studies afgerond hebben maar niet naar huis terug-keren tot asielzoekers die hun aanvraag afgewezen zagenen dan onderduiken. Over hoeveel mensen het gaat?Geen flauw idee, maar in de wetenschap dat hooguit 25procent van de asielaanvragen finaal ook aanvaard wordt,gaat het ook daar om minstens 12.000 mensen per jaar.Dat er in ons land geen nieuwe migranten meer zoudenbijkomen, is dus flagrante onzin. De meeste bronnenschuiven het cijfer van 100.000 illegalen naar voor, maarhet reële cijfer kan net zo goed een pak hoger liggen.Temeer ook omdat de politiediensten in ons land illega-len niet bewust opsporen.

‘Eenmalige’ regularisatiecampagneDe legale migratie dan maar. “Voor zowat 15 procentvan de visa die worden uitgereikt, gaat het om zuiverearbeidsmigratie”, stelt Jozef De Witte. “Voor die beperk-te categorie kan je spreken van een aanzet tot beleid: opde hooggeschoolden na worden dergelijke visa in princi-pe enkel uitgereikt voor knelpuntberoepen.”Veruit de grootste groep onder de legale migranten, omen bij de 50 procent, vormen de mensen die via hetkanaal van de gezinshereniging een ticketje België in dewacht konden slepen. Met dank aan het bijzonder soe-pele beleid van ons land op dat vlak. Jozef De Witte:“Een aantal van die mensen belanden vroeg of laat opde arbeidsmarkt. Wat, waar of hoe, daar hebben weevenwel niet meteen zicht op.” En laat dat nu ook eenvan de grote hiaten zijn in het Belgische migratiebeleid:hoe wil je een beleid uitstippelen als je niet eens over debasiscijfers beschikt?

Jozef De Witte doet toch een poging: “België telt van-daag zowat 970.000 mensen die legaal in het land ver-blijven en geen Belg zijn. Als we daar de mensen bijtel-len die niet als Belg geboren zijn maar, bijvoorbeelddankzij de snel Belg-wet, Belg geworden zijn, dan moetje er daar nog minstens enkele honderdduizenden bijtel-len”. Migratiestop, zei u? Eind vorig jaar werd opnieuween grootschalige regularisatiecampagne opgezet, die indecember werd afgesloten. Intussen zijn we vijf maan-den later, maar ook bij het Centrum voor Gelijke kan-sen en Racismebestrijding wachten ze nog altijd op decijfers over het aantal illegalen dat een regularisatieaan-vraag indiende. Beleid, zei u? Kan migratie vandaag en morgen eenantwoord bieden op een aantal uitdagingen vooronze arbeidsmarkt? En zo ja, in welke mate speleneconomische criteria nu al mee in de Belgische aan-pak van migratie?Jozef De Witte (zucht): “In de recente regularisatiecam-pagne werd het criterium werk voor het eerst echt alscriterium gehanteerd, maar het is en blijft een doekjevoor het bloeden. Een arbeidscontract is één van de vijfgroepen criteria die tot regularisatie kan leiden.” Vooréén jaar, welteverstaan. Waarna een nieuwe arbeidskaartmoet worden aangevraagd. Alle overige criteria voorregularisatie zijn puur humanitair van aard. Met anderewoorden: van een langetermijnvisie of van een regulari-satie die voluit vanuit economische overwegingen ver-trekt, is ook nu helemaal geen sprake. “Al was het bij devorige regularisatiecampagne in 2000 zo mogelijk nogerger,” vindt De Witte. “Toen speelden uitsluitendhumanitaire overwegingen. Het is voor ons vandaag

q

Jozef Hertsens (links op foto), coördinator van Vluchtelingondersteuning Sint-Niklaas, helpt asielzoekers maar toont zichook realistisch: "De overgrote meerderheid vande mensen die nu geregulariseerd worden, zal hier nooit aan de bak komen."

006_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:09 Pagina 6

Page 9: België en migratie - Vacature 15-05-2010

07VACATURE 15 MEI 2010

totaal onmogelijk om in te schatten wat er nueigenlijk geworden is van de 42.000 mensen diewe in 2000 geregulariseerd hebben. We hebbenecht nood aan objectieve en betrouwbare gegevensom na te kunnen gaan wat er van deze mensenwordt. In mijn ogen staat zo’n eenmalige cam-pagne overigens ook volledig haaks op een goedbeleid. Er moet een soort permanent regularisa-tiemechanisme bestaan. Waarmee ik niet gezegdwil hebben dat men iedereen moet regulariseren,maar het beleid moet minstens consequent entransparant zijn. Aan de andere kant: mocht erhier geen markt, geen vraag naar illegale migran-

ten zijn, dan zouden we die migranten hier wel-licht ook amper zien. Quod non, laat ons dan minstens ook werkmaken van een duidelijk beleid om met vraag enaanbod om te gaan. Het gaat niet op om alleen deillegale migranten hard aan te pakken, en tegelijkde werkgevers die hen tewerkstellen vrijuit te latengaan. Maar wat stellen we vandaag vast? Er wordtwel een duidelijk en welomlijnd beleid gevoerdnaar hoger geschoolde arbeidsmigranten– denkmaar aan de nakende invoering van het Europeseblue card-systeem – terwijl de problemen met ille-gale arbeidsmigratie zich quasi uitsluitend aan de

“Selecteer elk jaar een welbepaaldaantal migranten, waarin je zwaarinvesteert en die ook daadwerkelijkkansen krijgen op de arbeidsmarkt,zoals in Canada.”JOZEF HERTSENS, COÖRDINATOR VAN VLUCHTELINGONDERSTEUNING SINT-NIKLAAS

onderkant van de arbeidsmarkt situeren. Op termijnkunnen politici zich dat niet blijven veroorloven.”“Een migratiebeleid zou in de eerste plaats gepland enproactief moeten zijn. Dat is nog iets anders dan achterde feiten aan te hollen en hier en daar brandjes te blus-sen. Daarnaast moet het ook rekening houden met deniet-geplande migratie: erkende vluchtelingen, huwelij-ken, gezinshereniging, noem maar op. Last but notleast is er dan het belang van het land: welke richtingwillen we uit, hoeveel migranten hebben we nodig enkunnen we op langere termijn aan? En eerlijk gezegd:meer economische migratie als strijd tegen de vergrij-zing is in mijn ogen hoogstens een tijdelijke oplossing.Migranten hebben, net zoals wij, de neiging te veroude-ren. Ik geloof niet echt in deze strategie, je creëert enkelmaar uitstel van executie: je actieve bevolking wordt tij-delijk wat groter maar binnen twintig of dertig jaar zitje met hetzelfde probleem opgescheept. Willen we viahet migratiebeleid echt kunnen inspelen op de vergrij-zing, dan moeten we een volledig zicht hebben op deinstroom en tegelijk zeker zijn dat ze ook actief kunnendeelnemen aan de welvaartstaat.”

Humanitaire OpkuisJozef Hertsens, coördinator van Vluchteling-ondersteuning Sint-Niklaas zag ze de voorbije jaren uitalle windstreken komen: Angolezen, Tsjetsjenen,Afghanen, Serviërs. “Uitgeprocedeerde asielzoekers,stuk voor stuk. Soms verdwijnen ze meteen in de ille-galiteit, soms worden ze enkele maanden opgeslotenen belanden dan op straat. Vandaar ook de nieuweregularisatiecampagne, al noem ik het liever een q

180.000162.000144.000126.000108.000

90.00072.00054.00036.00018.000

0

Fran

krijk

Mar

okko

Italië

Ned

erla

nd

Turk

ije

Duits

land

Cong

o (D

RC)

Pole

n

Span

je

Portu

gal

Groo

t-Br

ittan

nië

Roem

enië

Alge

rije

Vere

nigd

e St

aten

Chin

a

Grie

kenl

and

Indi

a

(bro

n: R

ijksr

egis

ter,

1 ja

nuar

i 200

8)

Waar komen migranten in België vandaan?

007_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:09 Pagina 7

Page 10: België en migratie - Vacature 15-05-2010

Met ruim 52.000 afgeleverde arbeidskaarten voorbuitenlandse werknemers was 2008 een absoluuttopjaar voor de Vlaamse administratie Migratie enArbeidsbemiddeling. In 2000 werden er inVlaanderen nog maar 15.000 dergelijke arbeidskaar-ten afgeleverd. Deze spectaculaire stijging viel nietgeheel toevallig samen met de invoering van eenaantal beperkende overgangsmaatregelen voor werk-nemers uit nieuwe EU-lidstaten in 2004. Zo moes-ten pakweg Poolse of Tsjechische werknemers nogtot mei vorig jaar een arbeidskaart B aanvragen omin België aan de slag te kunnen, hoewel Polen alsinds 2004 lid is van de EU. Door de beperkendemaatregelen kregen onderdanen uit nieuwe EU-lid-staten enkel een arbeidskaart voor ons land als zewerden ingezet in een knelpuntberoep. Anno 2010gelden die beperkende maatregelen enkel nog voorRoemeense en Bulgaarse werknemers, en dat nogtot eind 2011. Ook hooggeschoolden van buiten Europa die inVlaanderen aan de slag willen, moeten een derge-lijke arbeidskaart aanvragen en vallen dus binnendie 52.000 kaarten die in 2008 werden afgeleverd.

“Maar zij vormen slechts een heel beperkte frac-tie van het totale aantal arbeidsvergunningen”,klinkt het bij de Vlaamse administratie migratie.“En eerlijk gezegd heb ik niet de indruk dat ditaan de criteria ligt (een diploma hoger onderwijsen een bruto jaarloon van minimaal 36.355 euro,nvdr). Die zijn, in vergelijking met andere landen,zelfs eerder soepel.”In theorie klinkt het systeem met arbeidskaartenals een veelbelovende aanzet tot een echt beleidop vlak van economische migratie, ook en vooralnaar lager geschoolden toe. In praktijk valt datbehoorlijk tegen. In de eerste plaats omdat de lijstmet knelpuntberoepen waarop de Vlaamse admi-nistratie zich moet baseren om een arbeidskaartuit te reiken intussen al dateert van... 2006. Eeneeuwigheid, in economische termen. En er is nogeen tweede maar: hoe waterdicht is de controle ophet systeem? “Er wordt af en toe wel gecontro-leerd of de betrokken buitenlandse werknemerseffectief het knelpuntberoep uitoefenen waarvoorze aangeworven werden, maar misbruiken op datvlak zijn zeker niet uit te sluiten”, klinkt het bij

Regulariseren,en dan?

COVERSTORY

opkuis. Voor het eerst kan een arbeidscontract een gel-dige reden tot regularisatie zijn. Samen met VDAB benik hier in de buurt op zoek gegaan naar bedrijven meteen wat socialer profiel. Zo hebben we een veertigtalarbeidscontracten kunnen versieren, al is er voorlopignog niemand effectief aan de slag. Bitter weinig, maarwe moeten ons geen illusies maken: de overgrotemeerderheid van de mensen die nu geregulariseerdworden, zal hier nooit aan de bak komen.”Waarom belanden zoveel vluchtelingen en asielzoekerstegenwoordig in ons land? “Ach, ze weten maar al tegoed hoe slecht ze behandeld worden in Italië, Spanjeen vooral Griekenland, waar de overheid hen als hon-den in een kot stopt. Daar zorgt de sociale tam-tamwel voor. En dus trekken ze verder naar het noorden.Onder meer richting België, waar een degelijk sociaalvangnet bestaat, en vandaar eventueel naar Engeland.Op langere termijn zie ik maar één, dubbele oplossing.Enerzijds moeten we meer inspanningen leveren in delanden van herkomst, zodat mensen daar meer toe-komstperspectief krijgen. Anderzijds moeten we hierin de richting van het Canadese model evolueren: jeselecteert elke jaar een welbepaald aantal migranten,waarin je zwaar investeert en die dan ook daadwerke-lijk kansen krijgen op de arbeidsmarkt.”tekst Filip Michiels | foto Isabel Pousset D

Tienduizenden regularisaties en gezinsherenigingen, weinig hoop op een volwaardige job

2 Migratie is een draak met vele koppen, waaronder regularisatie. In België is het ook en vooraleen verhaal van gemiste kansen, dubbelzinnige signalen en een inconsistente aanpak.

q

2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008

60.000

50.000

40.000

30.000

20.000

10.000

Evolutie aantal tewerkstellingsaanvragen en afgeleverde arbeidsvergunningen

Aantal tewerkstellingsaanvragenAfgeleverde vergunningen

(bro

n: V

laam

s Ge

wes

t, 20

00-2

008)

008_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:09 Pagina 8

Page 11: België en migratie - Vacature 15-05-2010

09VACATURE 15 MEI 2010

Kandidaat-asielzoekers op de stoep bij Fedasil, het agentschap voor de opvang van asielzoekers. In sommige gevallen sleept de asielprocedure jarenlang aan.

een bron op de betrokken administratie die lieveranoniem blijft.

Vaste baan geen criteriumPolitici houden het liever stil, en de politieke heisarond de recente regularisatiegolf wekt wellicht eenandere indruk, maar ook asiel – om niet-humanitaireredenen - is al jarenlang een belangrijke bron vanmigratie. Meer nog, ons land voert al jarenlang een fei-telijk regularisatiebeleid. Eric Somers, juridisch advi-seur bij het Vlaams Minderhedencentrum: “Sinds2005 worden er jaarlijks zowat 10.000 mensen gere-gulariseerd. Een pak meer dan er jaarlijks als vluchte-ling worden erkend. Doorgaans gebeurt dat op basisvan bijzonder langdurige asielprocedures, waarbij hetgeen uitzondering is dat asielzoekers hier al vier of vijfjaar verblijven in afwachting van een definitieve uit-spraak . Met andere woorden: men lost de asielproble-matiek noodgedwongen al jarenlang deels op via regu-larisaties. Bij die tienduizenden regularisaties durfdende criteria de voorbije jaren al wel eens te variëren,maar globaal was een aanslepende verblijfsprocedurevan meer dan drie, vier jaar toch wel een minimum-voorwaarde. Daarnaast werden ook nog tal van ande-

re criteria gehanteerd die nooit echt officieel werden.Neem nu een vrouw die hier illegaal was, zwangerwerd van een Belgische man en vervolgens die relatieop de klippen zag lopen. Of ernstig zieken die in hunland van herkomst niet behandeld konden worden. Enzo waren er nog wel enkele, eerder officieuze criteriadie toegepast werden in situaties waarvoor niet meteenene andere oplossing bestond.” De voorbije jaren kwamen via dit kanaal minstens vijf-tigduizend nieuwkomers ons land in. Volgens bronnenop de Dienst Vreemdelingenzaken kunnen het er ooknog wat meer zijn, maar exacte cijfers waren nietmeteen voorhanden. Opmerkelijk genoeg vormde eenvaste baan, of het hebben van een bepaald profiel datiemand interessant maakte voor de Belgische arbeids-markt, nooit een criterium. Met andere woorden: na deeerste grootschalige regularisatiegolf van tien jaar terug– goed voor om en bij de 45.000 geregulariseerden,waarbij geen enkel economisch criterium werd gehan-teerd - regulariseert de Belgische overheid nu al jaren-lang tienduizenden illegalen of asielzoekers waarbijopnieuw geen enkele economische maatstaf geldt. Pasbij de meest recente regularisatiegolf, die eind 2009afgesloten werd, is de ‘capaciteit om hier te werken’ een q

009_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:09 Pagina 9

Page 12: België en migratie - Vacature 15-05-2010

COVERSTORY

potentieel criterium. Al moeten de kandidaten daar-voor dan wel al enkele jaren in ons land verblijven –minstens een gedeelte van die periode ook legaal – ofeen arbeidscontract kunnen voorleggen. Eric Somers:“Het zijn de gewesten die voor die laatste categorie uit-eindelijk ook arbeidskaarten moeten afleveren. In theo-rie hebben zij hierbij dus een soort controlebevoegd-heid, maar het is niet zo dat enkel arbeidscontractenvoor knelpuntberoepen in aanmerking komen. En albij al blijft dit sowieso een subcriterium voor regulari-satie, terwijl het al evenmin een blijvend criterium is.”Met andere woorden: economische aspecten waren enzijn ook vandaag hoegenaamd niet van doorslaggevendbelang in het Belgische regularisatiebeleid. En dat is opzijn minst een betwistbare keuze te noemen wanneerje jaarlijks bewust tienduizenden migranten binnen-haalt – via regularisaties en via familiehereniging –waarvan je strikt genomen geen flauw idee hebt of zehier ooit aan de bak raken.Meer nog dan de regularisaties blijft gezinsherenigingtot vandaag de voornaamste bron van legale migratienaar ons land. In 2008 alleen al ging het om 17.000dossiers. En ook daar geldt dus geen enkel economischcriterium. Misschien niet zo onbegrijpelijk, gezien deaard van de migratie, maar op langere termijn wellichtook onhoudbaar. Eric Somers: “Kijk, het recht op vrije partnerkeuze isen blijft een fundamenteel recht, ook in de rest vanEuropa. Het Europese Verdrag voor de Rechten van deMens laat ook niet toe om gezinsmigratie te beperkentot economisch ‘nuttige’ profielen. Anderzijds wordensoms wel economische eisen gesteld aan mensen hierdie een gezinslid willen laten overkomen. Het kloptnatuurlijk wel dat we vooral bij Belgische Turken enMarokkanen vaststellen dat zij – ook wanneer ze hieral tweede of derde generatie zijn – opvallend vaak blij-ven teruggrijpen naar een partner uit Turkije ofMarokko. Het zou misschien beter zijn, mochten zijhun partner vaker in België zoeken, maar ik geloofvooral in meer emancipatie en participatie in België omdie trend te keren.”

Zwarte, illegale circuitNog een opmerkelijke vaststelling van op het terrein:binnen de omvangrijke groep illegalen in ons land zijnde puur clandestiene migranten – die van bij het beginin het zwarte circuit beland zijn - vandaag vaker aanhet werk dan de uitgeprocedeerde asielzoekers. Terwijldie vaak al een beperkte inburgeringscurus of een eer-ste, legale werkervaring achter de rug hebben. “Die uit-geprocedeerde asielzoekers hebben eerst een tijdlangsteun en opvang genoten”, klinkt het. “Zij zijn boven-dien ook niet naar hier gekomen om werk te vinden,maar hadden oorspronkelijk een ander motief. Vaakwordt hun diploma hier ook niet erkend.” Puur theo-retisch klopt dat natuurlijk, maar tegelijk kunnen weniet om de vaststelling heen dat het uitblijven van een

consistent beleid op vlak van asiel en migratie nietenkel op weinig bijval kan rekenen bij het grote publiekmaar tegelijk ook economisch onhoudbaar is. Terwijlvele honderdduizenden landgenoten vaak jarenlangeen werkloosheidsuitkering genieten, vullen tiendui-zenden illegale migranten mee het gat in de arbeids-markt, via het zwarte circuit. De werkloosheidsuitke-ringen kosten ons jaarlijks miljarden euro’s, het zwar-te circuit al evenzeer. Volgens recente cijfers van deOostenrijke professor Schneider, een bijzonder gezag-hebbende bron op het vlak van illegale economie, looptde Belgische schatkist jaarlijks minstens 25 miljardeuro mis door de zwarte economie.“Ik ben geen expert, maar een aantal sectoren binnenonze economie draaien blijkbaar voor een flink stuk op

illegale migranten,” reageert Eric Somers. “Bouw,horeca, huispersoneel, tuinbouw, noem maar op. Hetis dus ook een kwestie van vraag en aanbod. Uit onder-zoek na de vorige regularisatiecampagne tien jaar gele-den is overigens gebleken dat die mensen, eens geregu-lariseerd, vaak niet meer interessant waren voor de sec-tor waarin ze illegaal aan de slag waren maar later vaakwel doorstroomden naar andere sectoren in de legaleeconomie.”Opmerkelijk genoeg hebben illegale arbeidsmigrantenin ons land ook recht op het minimumloon en eenarbeidsongevallenverzekering. Sterker nog: sommigenvan hen betalen zelfs sociale bijdragen, terwijl ze hierofficieel niet eens mogen verblijven. Belgisch surrealis-me op zijn best? “Er bestaat een register bij de socialezekerheid, het zogenaamde bis-register, voor mensendie hier komen werken zonder ingeschreven te zijn inhet rijksregister, bijvoorbeeld grensarbeiders”, verdui-delijkt Somers. “Ook mensen die hier illegaal verblij-ven maar wel ‘in het wit’ werken, kunnen daarin wor-den ingeschreven. Al dient daar meteen aan toege-voegd dat het recht op een minimumloon in hun gevalvooral theoretisch is: zij dragen wel bij tot de socialezekerheid maar genieten weinig sociale rechten.Omwille van hun illegale verblijfssituatie hier houdendie mensen zich liever gedeisd.” tekst Filip Michiels | foto Isabel Pousset D

Tot voor kort vormdeeen vaste baan, of hethebben van een interessant profiel voorde Belgische arbeids-markt, geen criterium bij regularisaties.

q

010_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:09 Pagina 10

Page 13: België en migratie - Vacature 15-05-2010

Dirk Nuyts, specialist arbeidsmigratie: “We hebbenmassaal veel ongeschoolden naar hier gelokt dieamper Nederlands of Frans spreken, en dus ook geenschijn van kans maken op de arbeidsmarkt.”

11VACATURE 15 MEI 2010

Moeten we het bedrijven eenvoudiger maken ombuitenlandse hooggeschoolden aan te werven,zoals zijzelf én sommige politici bepleiten?Dirk Nuyts, aan de slag bij het Amerikaanse advocaten-kantoor Fragomen, dat bedrijven wereldwijd bijstaat opvlak van arbeidsmigratie: “Ik denk niet dat het in dehuidige economische constellatie een goed idee zou zijnom de loondrempel naar beneden te halen om zo meerhooggeschoolden naar hier te kunnen halen. Soms zou-den we misschien zelfs iets strenger moeten zijn. InZwitserland bijvoorbeeld heeft de overheid eind vorigjaar beslist om het aantal arbeidskaarten dat uitgereiktwordt voor buitenlandse werknemers met de helft teverminderen, tot maximaal 3.500 per jaar. De voor-naamste reden voor deze maatregel was de economi-sche crisis.”

Hoe staat het intussen met de veelbesprokenEuropese blue card?Dirk Nuyts: “Enkele jaren terug al lanceerde deEuropese commissie het idee van een Europese ‘bluecard’ voor niet-Europese werknemers. Die tegenhangervan de Amerikaanse Green Card zou het mogelijk moe-ten maken dat een niet EU-onderdaan die een werkver-gunning krijgt in België later ook zonder administratie-ve poespas in alle andere Europese lidstaten aan de slagzou kunnen. In de hoop dat Europa zo meer hoogge-schoolden zou kunnen aantrekken. De invoering ervanis nu voorzien voor mei 2011, maar het is stilaan eenkameel met zeven bulten geworden. Een aantal lidsta-ten, onder meer Denemarken en Groot-Brittannië,doen al niet meer mee. Bovendien moet je ook eerst 18maanden in je eerste land van aanvraag aan de slag zijnalvorens je ook in de andere EU-lidstaten kan werken.En die landen kunnen je aanvraag dan ook nog eensweigeren, om economische redenen. Met andere woor-den: een lege doos.”

“België aantrekkingspool voorgelukzoekers uit hele wereld”

SCHERPGESTELD Dirk Nuyts, specialist arbeidsmigratie, maakt brandhout van Belgische migratiebeleid

q

011_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:09 Pagina 11

Page 14: België en migratie - Vacature 15-05-2010

Uit onderzoek blijkt ook dat hooggeschoolden nietstaan te trappelen om hier aan de slag te gaan? Dirk Nuyts: “Ons beleid op dat vlak is een ramp. Totvoor kort moesten die mensen, eens in België aangeko-men, zich eerst gaan registreren bij de gemeente.Daarna was het vaak maandenlang wachten op hunverblijfsvergunning, maar intussen konden zij niet rei-zen. Voor heel wat van die hooggeschoolden was datronduit dramatisch, omdat zij door de aard van hunwerk net heel veel moeten reizen. Het gevolg liet zichraden: heel wat van die managers waren de Belgischeaanpak na een tijd zo beu dat ze eenvoudigweg weiger-den om nog naar ons land te komen werken. We heb-ben dat probleem gesignaleerd aan gewezen ministervan migratie Turtelboom (Open VLD), waarop ze plotseen speciaal loket in het leven riep voor arbeidsmigran-ten. Nu, dat is maar een van de problemen waarmeevooral die hoogopgeleiden geconfronteerd worden. Zoweten we intussen uit ervaring dat de meeste ministe-ries hier amper met elkaar communiceren en dat deBelgische consulaten in het buitenland elk zowat huneigen gangetje gaan. De criteria voor het uitreiken vanarbeidsvisa zijn overal verschillend, waardoor je vaakecht moet gaan ‘shoppen’: het ene consulaat is absoluutte vermijden, het andere stelt zich soepel op en is dusthe place to be. Dit kan je toch amper een beleid noe-men. Nu, als dat een troost mag wezen, de rest vanEuropa doet het niet veel beter: recente cijfers geven aandat 85 procent van alle ongeschoolde arbeidsmigrantennaar Europa trekt, terwijl amper 5 procent van diegroep in de VS belandt. Omgekeerd halen de VS 55procent van alle hooggeschoolde migranten binnen, ter-wijl we het in Europa met 3 procent van die categoriemoeten stellen.”

Paradoxaal genoeg is het beleid naar die grotegroep laaggeschoolde arbeidsmigranten helemaalonbestaande? Dirk Nuyts: “Los van de duizenden echte illegalenschat ik dat ook 80 procent van de zogenaamde asiel-zoekers eigenlijk puur economische migranten zijn.Zij hebben bij hun procedure recht op een pro deoadvocaat en gaan desnoods bij verschillende advocatenshoppen tot ze iemand bereid vinden die desnoods totbij de Raad van State wil blijven procederen. Ook al isdat in de meeste gevallen totaal zinloos, maar goed,

bepaalde advocaten zwichten toch als ze duizend euroextra aangeboden krijgen. Het grote probleem is datBelgië, door het uitermate lakse en soepele beleid vande voorbije jaren, een ware aantrekkingspool gewor-den is voor gelukzoekers uit de hele wereld. Vooral desnel-Belgwet van tien jaar terug was op dat vlak eenechte ramp. We waren in de hele EU het enige landwaar je na drie jaar verblijf hier al het Belgisch staats-burgerschap kon aanvragen, zonder enige test- ofinburgeringstoets. Eens Belg kan je automatisch omhet even waar in de EU gaan wonen. Dat is natuur-lijk een bijzonder aanlokkelijk vooruitzicht. Zo heb-ben we massaal veel ongeschoolden naar hier geloktdie amper Nederlands of Frans spreken, en dus ookgeen schijn van kans maken op de arbeidsmarkt. Eeneven dramatisch voorbeeld is het beleid inzake gezins-hereniging, tot vandaag de belangrijkste trigger voorlegale migratie naar ons land. De voorwaarden zijnveel te soepel. In andere landen, onder meerNederland en Denemarken, heeft men dat intussenbegrepen en werden de criteria veel strenger. Ik hebstudies kunnen inkijken waaruit blijkt dat 70 procentvan de Marokkaanse vrouwen die in het kader vangezinshereniging (doorgaans een huwelijk, nvdr) naarhier worden gehaald een jaar na hun aankomst inBelgië werkloos zijn. Voor de Marokkaanse mannendie naar hier komen ligt dat cijfer iets lager, zowat 40procent, maar het blijft dramatisch hoog. Onze socia-le zekerheid kan dat onmogelijk blijven dragen.”

In de jongste regularisatiecampagne komen voorhet eerst ook economische criteria voor: een stap inde goede richting?Dirk Nuyts: “Nee, het is een slag in het water. Illegalendie hier al enkele jaren verblijven en concreet uitzichthebben op een arbeidscontract komen in aanmerkingvoor regularisatie. Dat is vragen om problemen: iederewerkgever, van een grote multinational tot de uitbatervan de nachtwinkel om de hoek, kan dergelijke papier-tjes maken. Het is voor de administratie onbegonnenwerk om de naleving van die zogenaamde contractenachteraf ook allemaal te gaan controleren. Dit zet dedeur ook wagenwijd open voor misbruiken: verblijfsver-gunningen zijn zo gegeerd dat sommige illegalen bereidzijn daar grof geld voor neer te tellen.”tekst Filip Michiels | foto Bert Van den Broucke D

“De VS halen 55 procent van allehooggeschoolde migranten binnen, Europa amper 3 procent.”DIRK NUYTS, SPECIALIST ARBEIDSMIGRATIE

Vorig jaar organiseerde het Centrum voor

Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding

(CGKR) samen met de Koning Boudewijn-

stichting een uitgebreide rondetafelconferentie

rond het gewenste economische migratiebeleid

in ons land. Naast de evidente nood aan meer

informatie om tot een coherent beleid te komen

werd daarin veelvuldig verwezen naar het

Canadese model. Jaarlijks komen er in dat

land 240.000 nieuwe migranten bij, op een

bevolking van 33 miljoen inwoners. In 60

procent van de gevallen gaat het om puur

economische migranten. “Zij worden strikt

geselecteerd, begeleid en opgevolgd”, stelt

Louise Van Winkle van de sectie migratie op de

Canadese ambassade in Parijs. “En nee, wij

hanteren geen quota, maar nodigen ook geen

mensen uit die we niet correct kunnen verwelko-

men. Daarvoor bekijken we eerst onze interne

economische noden en beschikken we over 83

buitenlandse kantoren om alle aanvragen te

beoordelen. Jaarlijks reiken we visa uit voor

zowat 100.000 tijdelijke werknemers. Een

veel beperktere groep kan na drie jaar het

Canadese staatsburgerschap aanvragen. Zij

moeten bereid zijn zich te integreren,

beschikken over een bepaald opleidings-

niveau, en ze moeten de taal leren. Enkel

indien zij na afloop van een lang integratietraject

ook slagen in een eindtest, komen zij in aanmer-

king om zich definitief in het land te vestigen.”

Toch één kanttekening daarbij: voor een land als

Canada, dat voor een groot deel omsloten wordt

door oceanen of onherbergzaam gebied, is het

natuurlijk heel wat eenvoudiger de migratie-

stroom te controleren dan voor de meeste

Europese landen.

DE LOKROEP VAN HET CANADESEMODEL: STRENG MAAR RECHTVAARDIG

COVERSTORY

q

012_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:09 Pagina 12

Page 15: België en migratie - Vacature 15-05-2010

"Ik probeer de gepaste kandidaat te vinden voor eenvacature. Ik bezoek veel bedrijven om te polsen welkepersoneelsbehoeften er zijn en interview veel potentië-le kandidaten. Daarnaast is er nog een luik assessmentcenters en schrijf ik bijhorende rapporten, waar ookheel wat tijd in kruipt. Het is een heel gevarieerde, druk-ke job. De hoeveelheid reacties van potentiële werkne-mers neemt vandaag zeker toe, maar kandidaten metde juiste competenties liggen niet voor het rapen.”

Sparen voor een flatje“Ik woon voorlopig nog bij mijn ouders, maar hoop in detoekomst een betaalbaar appartementje of huisje tekunnen kopen. Een flat of huisje huren doe ik liever niet,dus probeer ik maandelijks 500 euro te sparen. Dat luktjammer genoeg niet altijd. Sparen is belangrijk, maar ikprobeer zo veel mogelijk van mijn leven te genieten.”

Nieuwe mountainbike voor 2.000 euro“Ik ga meerdere keren per jaar met vakantie. Dit jaarben ik al drie keer gaan skiën, waarvan één keer alsmonitor voor Intersoc. Jaarlijks doe ik ook meerderecitytrips. Zo ben ik enkele weken geleden naarDenemarken en Bergamo geweest en volgend week-end plannen we met enkele vrienden een Vespa-tripnaar Eiffel. Die citytrips probeer ik wel low-budget tehouden. Gemiddeld kosten ze 100 tot 300 euro. Daarnaast ben ik een fervente mountainbiker. In sep-tember wacht er een grote tocht, waarvoor ik graagnog een nieuwe fiets zou aanschaffen. Die kost zo’n2.000 euro.” tekst Carina Lopez | foto Tiny Bogaerts D

2.550 euro bruto als consultantrekrutering & selectie

NAAM Thomas Salden

LEEFTIJD 29

BEROEP Consultant recruitment & selection bij Randstad

BURGERLIJKE STAAT Ongehuwd

WOONPLAATS: Maasmechelen

BRUTO MAANDSALARIS 2.550 euroEXTRALEGALE VOORDELENFirmawagen, gsm, laptop, maaltijd- en ecocheques, hospi-talisatie- en pensioensverzekering, jaarlijks bonusplan eneen vergoeding voor de aankoop van kleding

SPAREN 500 euro per maand

SALARISWATCHER

MEER SALARISWATCHERS OP

9 vacature.com/salariswatcher

13VACATURE 15 MEI 2010

013_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:11 Pagina 13

Page 16: België en migratie - Vacature 15-05-2010

ACTUA

Tweeverdienersnemen psychiatrisch

patiënt in huis2 Al eeuwenlang worden in Geel psychiatrische patiënten opgevangen in pleeggezinnen. Tweeverdieners

Marcella en Paul hebben een voltijdse job en één zoon. ’s Avonds vangen ze patiënt Jan op in hun huis,die overdag in een dagcentrum werkt. De hamvraag: hoe spelen ze het klaar?

014_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:11 Pagina 14

Page 17: België en migratie - Vacature 15-05-2010

15VACATURE 15 MEI 2010

Geel in de Antwerpse Kempen staat bekend voorzijn pleeggezinnen die psychiatrische patiëntenin hun huiskring opnemen. Niet voor enkeledagen, maar voor jaren, of zelfs levenslang.Vandaag telt Geel ongeveer 330 patiënten ingezinsverpleging. "Elk jaar zijn er wat minderpatiënten in thuiszorg. Vijftig jaar geleden wasGeel het enige alternatief voor een instelling.Maar intussen heeft Vlaanderen nieuwe verzor-gingsmodellen ontwikkeld, zoals het beschutwonen. Men tracht vandaag ook een oplossing tevinden in de streek van de patiënt. Vroegerstroomden patiënten van Oostende tot Luik naarGeel, vandaag komen ze vooral uit de buurt”,zegt Lieve Van de Walle, afdelingshoofd rehabili-tatie/jongeren van het Openbaar PsychiatrischZorgcentrum (OPZ).Terwijl vroeger vele patiënten een thuis vondenbij boerengezinnen, worden ze vandaag meeropgevangen door vijftigplussers en weduwen."Maar er zitten ook flink wat tweeverdieners tussen", zegt Lieve Van de Walle. "We zoekenvooral een stabiel milieu en mensen die goedkunnen inschatten waar ze aan beginnen. Hetdiploma van de partners speelt weinig rol. Ookmoet het hele gezin akkoord gaan en de gezins-leden moeten over voldoende tijd beschikken.”

Rustig blijven: dé stelregelPsychiatrisch patiënt Jan (35) woont nu al achtjaar bij Marcella Meeus en Paul Vangeel. Paulwerkt als operator bij Janssen Pharmaceutica inGeel, Marcella is therapeutisch medewerker inhet Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum(OPZ). Eerst voelde Marcella er niet veel voorom een patiënt op te nemen, want ze werkte alin het zorgcentrum. “Maar na een tijdje draaideik bij: het was een goed idee. En dat geloof ik nogaltijd.” Paul Vangeel: “Onze zoon Jenthe was toen vierjaar. Maar er kon nog een mond bij. Ik wist perfect hoeveel werk dat zou geven.”Een half jaar later stond de eerste patiënt er.“Maar het klikte niet. Hij reageerde jaloers opJenthe. Na drie maanden was hij weg. Het issoms subtiel.” Dan kwam Jan, en die aardde wel.“Het was niet altijd gemakkelijk”, herinnert

Marcella zich. “Zeker in de eerste maandenmoesten we Jan duidelijk maken waar de gren-zen liggen.” Jan rijdt elke ochtend met de fietsnaar zijn werk op het OPZ, vier kilometer verder.De eerste weken kwam hij altijd te laat op hetwerk. “Het heeft wat geduurd vooraleer hij om8.45 uur de deur uitging. Soms hervalt hij, maarals we dan ingrijpen, gaat het weer goed. Jan heeft structuur nodig.” Jan werkt op de afde-ling 'arbeidszorg': hij en zijn collega's verrichtenzittend werk voor fabrieken in de buurt. Verdergaat hij elke woensdag naar de fietsenmaker.Daar helpt hij een handje.Drie avonden per week gaat Jan naar het fitness-centrum: "Dan ben ik rond 21 uur thuis.Daarnaast speel ik nog badminton en pingpong.Ik loop ook geregeld", zegt Jan. Paul vult aan:“Hij kan grotendeels zijn plan trekken. Als wij erniet zijn, sluit hij de deur achter zich. En als ertoch een probleem opduikt - zo is hij bijvoor-beeld ongerust tijdens een onweer - belt hij.”“Hij neemt alle taken aan maar echt druk mogenwe niet zetten, dan slaat Jan dicht. Daarom blij-ven we steeds heel rustig", weet Marcella. "Zo helpt hij wel met het klaarzetten van de tafel,maar helemaal gezet krijgt hij ze niet zonder eenopmerking. De vuilnisbakken op straat zetten isook één van zijn taken.”

Voor Marcella was het in het begin echt wel aan-passen, hoewel ze intussen al negentien jaar ineen wijkcentrum van het OPZ werkt. “Voor mijwas het allemaal nieuw. Ik kom uit Laakdal, eenbuurdorp waar er geen gezinsverpleging bestond.In het wijkcentrum werk ik van 8 tot 16 uur. De patiënten komen overdag in busjes naar ons.Ze verrichten er allerlei activiteiten, zoals koken,sporten, knutselen en klein industrieel werk,zoals het vullen van koffiepakketjes met melk,suiker, speculaas en een plastic lepeltje. Soms organiseren we ook een praatgroep of eenbezoek aan de markt", vertelt Marcella.Voor Paul was de stap veel minder groot: “Van kindsbeen waren er patiënten in huis. Mijn ouders en grootouders hebben altijdpatiënten gehad. En mijn vader werkte in deinstelling hier. Het zijn meestal gezinnen uit

Geel die patiënten aannemen. Inwijkelingenkennen dat niet.” Paul staat in ploegen bijJanssen Pharmaceutica. Paul noch Marcella krij-gen een speciale behandeling op het werk omdatze een patiënt thuis hebben. Paul: “Dat is nogniet nodig geweest. Mijn collega’s zijn op dehoogte van Jan. Als hij ziek is - en dat is zeld-zaam - blijft hij gewoon thuis. De dokter komten dat is het. Hij vraagt niet meer zorg dan eeneigen kind.”"Bij ons heeft Jan een eigen kamer, met televisieen muziek. Als hij zich niet 100 procent voelt,trekt hij naar boven. Maar dat was vooral de eer-ste jaren zo. Nu voelt hij zich helemaal thuis enblijft hij meestal met ons televisie kijken. Jan ishier helemaal opengebloeid. Hij schiet heel goedop met onze zoon Jenthe”, vertelt Paul.“Bijvoorbeeld, toen de meester in het eerste stu-diejaar over gehandicapten vertelde, verwees hijnaar Jan. Jenthe reageerde direct: “Dat is geengehandicapte. Dat is mijn grote broer”.

Dagvergoeding per patiënt: 17 euroElk gezin ontvangt 17 euro dagvergoeding perpatiënt. Die som staat voor kost en inwoon: eten,een kamer, verwarming, wassen. Die 17 euro isfiscaal niet belast. Paul: “Voor zijn kleding staatJan zelf in. De medicijnen worden geleverd doorhet OPZ. Indien nodig komt er ook hulp vanuithet OPZ. In Geel zijn er drie wijkcentra met elkvier verpleegkundigen, die het eerste aanspreek-punt voor de gezinnen vormen. AfdelingshoofdLieve Van de Walle: “We voorzien 24 op 24 uurpermanentie. De gezinnen kunnen ook een'time-out' vragen voor bijvoorbeeld een vakantie.De patiënt gaat dan tijdelijk naar het zorgcen-trum. Elke maand komt de wijkverpleegsterlangs, om de twee maanden brengt die zijnmedicatie mee.”Volgens historicus Bert Boeckx, die samen metGeert Vandecruys het nieuwe boek ‘Welkom inGeel’ schreef, willen ook jonge gezinnen vandaagpatiënten ontvangen. “Voor hen speelt de extravergoeding een belangrijke rol”, schrijft hij.“Dat denk ik niet”, reageert Paul Vangeel. “Tenzij dat gezin het heel zuinig aanpakt. MaarJan eet bij ons gewoon mee: als ik een biefstuk

Marcella Meeus en Paul Vangeel met patiënt Jan: “We krijgen een dagvergoeding van 17 euro. Op het einde van de maand blijft er niets meer over. Maar dat moet ook niet. We willen Jan helpen, meer niet.”

q

015_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:17 Pagina 15

Page 18: België en migratie - Vacature 15-05-2010

MARKTVERS

Burn-out dreigt voor 1 op 3 journalistenBijna één op drie journalisten loopteen verhoogd risico op een burn-outof heeft er inmiddels al last van. Datblijkt uit een rondvraag bij 721beroepsjournalisten door de GentseArteveldehogeschool. Vooral eindredacteurs en krantenjour-nalisten lijden het meest. Naast individuele stressgevoelig-heid zijn de toenemende digitalisering en commercialiseringbinnen het beroep bepalend voor de ontwikkeling van burn-out. Die zorgen ervoor dat journalisten hun job niet kunnenuitoefenen zoals ze dat zouden willen doen.

Aantal werkloze schoolverlaters stijgtHet aantal werkloze schoolverlaters bevond zich vorig jaar ophet hoogste niveau sinds 2005. Van de ruim 76.600 jongerendie in juni 2008 afstudeerden, had 14,6% (of 11.200) een jaarlater nog geen job gevonden, zo blijkt uit cijfers van de VDAB.Vooral laaggeschoolde mannen die voor meer conjunctuur-gevoelige beroepen kiezen, zijn het eerste slachtoffer van demoeilijke situatie op de arbeidsmarkt. Laaggeschooldenmaken 35% uit van de groep schoolverlaters die na een jaarnog geen job hebben gevonden.

2.000 vacatures voor verpleegkundigen raken niet ingevuld2.000 vacatures voor verpleegkundi-gen raken niet ingevuld. Dat maakteExpress Medical, actief in de rekrute-ringssector voor de medische sector,deze week bekend. Jaarlijks studeren er in België 5.000 ver-pleegkundigen af. Daarnaast telt ons land ruim 140.000 afge-studeerde verpleegkundigen, waarvan er zeker 105.000 hetberoep effectief uitoefenen. Volgens Pascale Vanrillaer, general manager van Express Medical, stijgt het aantalinschrijvingen in de verpleegkundige scholen de laatste jaren,maar onvoldoende om aan de vraag te beantwoorden.

Belgische arbeidsmarkt beter dan rest van EuropaDe Belgische arbeidsmarkt houdt veel beter stand dan demeeste andere Europese landen. Zo steeg de Belgischewerkloosheidsgraad tussen 2008 en 2009 van 7% naar 8%,terwijl die voor de Europese Unie van 7,1% naar 9% steeg.Ook de Belgische werkgelegenheidsgraad daalde mindersterk, met 0,8%, terwijl Europa met 1,5% zakte. Tochnoteert België (61,6%) nog altijd sterk onder het Europeesgemiddelde (64,4%) wat de werkgelegenheidsgraad betreft.Het jobverlies voor 2009 valt in ons land een pak lager uitdan verwacht. Voorspelde de Nationale Bank in decembernog dat 74.000 jobs verloren zouden gaan, dan berekendehet Instituut voor de Nationale Rekeningen dat uiteindelijkslechts 38.000 jobs verdwenen. (DS)

ACTUA

eet, ligt er bij Jan ook biefstuk op zijn bord engeen boterham met choco. Gaan we in hetweekend naar een mosselfeest, dan is Jan ookvan de partij. Van die 17 euro per dag blijft erop het einde van de maand niets meer over.Maar dat moet ook niet. We willen Jan helpen.Meer niet.”"Die 17 euro is te weinig", beseft ook Lieve Vande Walle. "Ik probeer al jaren de Belgische ende Vlaamse overheden te overtuigen die somop te trekken. Die som zou zo hoog moetenliggen dat één van de partners halftijds kanwerken. Zelfs dan komt de formule vangezinsverpleging in Geel nog goedkoper uitdan opname in een psychiatrisch tehuis. Eenhogere vergoeding zou ook meer pleeggezin-nen aantrekken."

Reizen kan Jan belemmert de familie Vangeel zelfs niet omop reis te gaan naar Turkije. In theorie zou Jandan voor enkele dagen naar het OpenbaarPsychiatrisch Zorgcentrum (OPZ) moeten.Paul: “Maar Jan kijkt daar tegen op. Daaromkomt mijn vader thuis slapen. Tijdens dievakantiedagen eet Jan ook bij mijn ouders. Die hebben nog steeds twee patiënten in huis,waarvan een al meer dan 35 jaar. Die heeft nogbij mijn grootouders geleefd.”Op de buitenlandse reizen is Jan niet van departij. “Dat is spijtig, maar er is een verschiltussen patiënten die over genoeg financiëlemiddelen beschikken van thuis uit, en de ande-ren. Jan zit in die tweede groep”, zegt PaulVangeel. “Niet alle patiënten zijn ook in staat

tot reizen, maar met Jan zou het gaan. Die zouaan een zwembad in Turkije rustig kunnengenieten.” “Jan is voor ons niet iemand anders: hij is eenstuk van ons gezin. Hij is anders dan Jenthe,maar is evengoed een zoon. Buitenstaandersbegrijpen dat niet altijd. Als we een weekendnaar zee of naar een tropisch zwembad gaan, isJan erbij. Op moederdag staat hij met eencadeau klaar. Ook verjaardagen vergeet hij niet.En op de plechtige communies van onze fami-lies wordt hij steevast uitgenodigd.”

In de buurt, het Geelse gehucht Winkel-omheide, wonen ook een vijftigtal patiënten ingezinsverband. Elk jaar komen die met hungezinnen, samen ruim 300 man, naar dezomerbarbecue en een dansfeest. “Dat is zoplezant aan Geel”, rondt Paul af. “Die mannenzorgen voor een aparte sfeer in de stad. Ik kener veel. Op de voetbal komen ze goeiedagzeggen. Dan wisselen we grapjes uit.” tekst Erik Verreet | foto Michel Wiegandt D

“Wij krijgen geen specialebehandeling op ons werkomdat we een psychiatrischpatiënt in huis hebben. Dat is ook niet nodig.”PAUL VANGEEL, WERKT BIJ JANSSEN PHARMACEUTICA

q

Meer info: Bert Boeckx

en Geert Vandecruys

(red.), Welkom in Geel,

Een geschiedenis van

de gezinsverpleging,

EPO, Berchem, 2010,

308 blz., 20 euro

016_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:20 Pagina 16

Page 19: België en migratie - Vacature 15-05-2010

17VACATURE 15 MEI 2010

Maandag was voor Sam De Graeve de eerste werkdag als co-hoofdredacteur van het weekblad HUMO. Op de agenda stond onder meer gesleur met dozen, want deredactie verhuisde diezelfde dag naar de gebouwen van Woestijnvis in Vilvoorde.

05.30 uur. Ik maak er een erezaak van om eerderdan de wekker wakker te zijn en de week die volgt teoverpeinzen. Het gezin schiet in actie. Vijf mensendouchen, kleden zich aan, dekken de tafel, makenruzie om krantenkaternen. Ik besluit om dan tochmijn weekendsnor te scheren. Drie van de vijfgezinsleden worden afgezet op school.

08.30 uur. De trein naar Vilvoorde. Het blijft fasci-neren: hoe later je de trein neemt, hoe meer mensenDe Morgen, De Standaard en De Tijd lezen. Hoevroeger, hoe meer je Het Laatste Nieuws ziet. Ookop deze maandag zit hier en daar iemand de Humote lezen. Snel, voor er morgen een nieuwe is. Eenuur later kom ik aan op de redactie, waar iedereendruk in de weer is met het uitpakken van dozen, hetschikken van foto’s, het ophangen van prints, hetchecken van bronnen én van computersystemen. Deverhuisfirma heeft puik werk afgeleverd, alles looptgeweldig vlot. Mijn vorige bureau is in een andereblok van hetzelfde gebouw. Ik passeer er af en toe

om wat van mijn rommel te versluizen. In het nieu-we bureau zijn veel kasten, maar mezelf kennendezal het niet lang duren vooraleer ook die gevuld zijn.

10.00 uur. Samen met co-hoofdredacteur JörgenOosterwaal overloop ik de week die volgt en bereidik de redactievergadering van 11.30 uur voor. Wat isal binnen? Wat is wanneer klaar? Wie doet wat tegenwanneer? En waarom? En hoe? Ik geef uitleg aanalle nieuwe collega’s over de huisregels, over bellen,badges en parkeerplaatsen. Er volgt een broodjes-maaltijd, samen met een vergelijkende studie van dekickertafel uit Diegem met die uit Vilvoorde.

14.00 uur. We bekijken wat zich aandient voor decover van volgende week. Heel wat stukken moetennog binnenkomen, maar kondigen zich aan alsgeschikt om een coververmelding te krijgen. Het ismoeilijk kiezen wat we op de cover gaan brengen,want er is veel goed materiaal. De Pfaffs of KevinJanssens? Of nog iets anders? We hakken de knoop

nog niet door. Een uur later zit ik rond de tafel metuitgever Chantal Janssens en Emmanuel Naert. Webekijken welke promo-acties er in de pijplijn zitten.Intussen lopen er voortdurend journalisten binnenen buiten en bekijk ik mogelijke pistes voor dekomende nummers.

16.30 uur. Tijd voor een welkomstdrink, met fijngezelschap en prima chips. De grappen uit de rubriek‘Bulderlacht’ worden nog eens uitgetest.

18.00 uur. Ik knoop de losse eindjes aan elkaar, neemeen binnengekomen interview door, bestudeer denieuwe HUMO. Rond 20.30 uur kom ik thuis, optijd om nog twee van mijn drie kinderen te zien. Ikstel met de restjes van het weekend een gerechtsamen. Fusion heet dat, geloof ik.

21.30 uur. Ik zit voor televisie, met één oog een manu-script bekijkend. Ik kijk naar Frieda Van Wijck. Endroom weg. tekst Dominique Soenens | foto Filip De Smet D

Sam De Graeve, kersvers co-hoofdredacteur bij HUMO

MAANDAG VAN

017_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:12 Pagina 17

Page 20: België en migratie - Vacature 15-05-2010

CIJFERWERK

Breda zuigt hoofdkwartieren aan

Abercrombie & Fitch, de prestigieuze Amerikaanseproducent van vrijetijdskleding, opent binnenkorteen Europees distributiecentrum in het NederlandseRoosendaal, goed voor 200 jobs. In die buurt vestig-den ook Weight Watchers, Amgen, Abbott, AlfaLaval en een reeks andere multinationals nieuwehoofdkwartieren. De voorbije jaren wist deNederlandse provincie West-Brabant, met ondermeer Breda en Roosendaal, zich goed op de kaart tezetten, dikwijls ten nadele van Belgische steden. Zotrokken Iveco, Toshiba, Citigroup, Chevrolet, Texaco,Scania, Weight Watchers en General Electric(Global Business Services) uit België weg, richtingBreda. Daar leveren deze acht multinationals sameneen duizendtal jobs op. “De uitverkiezing van West-Brabant – twee jaar op rij – als de meest populairehotspot in Nederland wordt daarmee weer eensbevestigd”, verklaart Cees Nuijten van de regionaleontwikkelingsmaatschappij Rewin, die samen metde gemeente Breda heel actief buitenlandse onderne-mingen benadert en bedrijventerreinen ter beschik-king stelt. De multinationals lieten zich verleidendoor een pak voordelen, zoals lagere sociale lasten.Daarnaast ligt Breda pal tussen de wereldhavens vanAntwerpen en Rotterdam. En de hogesnelheidstreinstopt er, zodat je in een uurtje in Brussel bent. Metals gevolg dat de tewerkstelling in deze regio nognooit zo hoog lag als nu.

Een maand geleden gooide De Morgen extra olie ophet vuur met zijn coververhaal ‘De grote

Amerikaanse multinationals investeren niet langerin België’. “Terwijl Amerikaanse groepen tot tweejaar geleden nog netto 4 miljard euro per jaar in hunBelgische filialen investeerden, werd er vorig jaar eeneven groot bedrag weggepompt”, zo lazen we.

“De Morgen hanteert een cijfer over één jaar, wat eenvertekend beeld geeft”, reageert John Verzeele,woordvoerder van Flanders Investment & Trade(FIT). “Onze cijfers weerleggen dit pessimisme. Alswe de evolutie over de voorbije vijf jaar bekijken,scoort België niet slechter dan buurland Nederlandin het aantrekken van buitenlandse multinationals.Integendeel.” Breda gaat heel agressief de boer op, maar de dossie-rs van de FIT zijn soms sterker. John Verzeele: “We

zijn nu met enkele concrete dossiers bezig binnen deFIT en we slagen erin die ondernemingen hier tehouden. Indien het gaat over hoofdkwartieren ofcentra die internationale kasstromen beheren, weegtde notionele interestaftrek soms heel sterk door.Ook in logistieke dossiers kunnen we sterke troevenop tafel leggen: Vlaanderen is de efficiëntiekampioenop het vlak van logistiek.”

John Verzeele beaamt wel dat veel ondernemingenhun kosten tegen de lamp houden. “Ze bekijken ofze door het samenvoegen van landen en vestigingengeen geld kunnen besparen. Omdat in België deoude coördinatiecentra uitdoven, maken redelijk watondernemingen de oefening om mogelijke investe-ringslanden te vergelijken.” tekst Erik Verreet D

Win een jaar gratisfilmtickets

DEZE WEEK OP VACATURE.COM

ACTIE VAN DE WEEK:

Hoeveel belastingenbetaalt u dit jaar?

KIJK VERDER OP

vacature.com/taxonline

VOOR U BEREKEND:

5 goeie redenen omje Facebook-profielte deleten

LEES VERDER OP

vacature.com/facebook

IN DE KIJKER:

2 De voorbije jaren verhuisden minstens 8 multinationale ondernemingen hun hoofdkwartier van België naarNederland. Vooral Breda ontpopt zich als een magneet voor buitenlandse investeerders. Maar dat België uitge-rangeerd is als investeringsland, is een brug te ver.

Wie trekt de meeste hoofdkwartieren aan?(Evolutie van oprichting van nieuwe hoofdkwartieren in België en Nederland)

40

35

30

25

20

15

10

52006 2007 2008 2009

(bro

n: R

ijksr

egis

ter,

1 ja

nuar

i 200

8)

NederlandBelgië

vacature.com/bioscoopSURF SNEL NAAR

10 9

2019 12

886

Aantal nieuwe hoofdkwartieren

018_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:13 Pagina 18

Page 21: België en migratie - Vacature 15-05-2010

19VACATURE 15 MEI 2010

Las ik vorige week in een zakenblad met blinkendkaftje: 'Wist u dat illusionisten u kunnen helpenom betere resultaten te behalen?' Nee dus, ik niet.Nooit van gehoord. Niemand vertelt mij ook ooitwat. Onderaan de bladzijde stond een heerschap,consultant-illusionist, te goochelen met een pakkaarten. Twee hartenkoningen dartelden over hetartikel. Alsof dat ooit kon kloppen misschien! Hijvond van wel. Trucjes om win-winsituaties tecreëren, noemde hij het. Het leek me een valsetoekel, die consultant-illusionist. Te meer omdatik zelf geen talent heb voor illusies. Niet bij onder-handelingen. Niet op sollicitaties. Nergens. Ik hebhet nooit gehad, de zin voor begoocheling.

Jahaa, ik heb wel eens watten met aardbeiencon-fituur in een lucifersdoosje gelegd en een gaatje inhet karton geknipt om mijn duim door te steken.Kwestie van mijn moeder te foppen met een afge-hakte vinger. Ze is er nooit ingetrapt, bij uitbrei-ding in geen enkele van mijn illusies. De consul-tants-illusionisten hebben het waarschijnlijknooit aan de hand gehad. Maar als ik na slaaptijdnog lag te lezen in bed, moest mijn moeder gere-

geld naar boven stuiven om de zakdoek te blussendie ik voor het duistere geheim over mijn nacht-lamp had gedrapeerd. En als ik stiekem had zit-ten roken in een of ander struikgewas vond mijnmoeder nadien geheid een sissende sigaar tussende bladeren. Mijn moeder werd er alleen maarkwaad van. Veel meer dan een handje lelijke tover-spreuken leverde het nooit op.

Helaas de consultant-illusionist, hij tipte voort:'U moet de tegenpartij laten geloven wat u zelf ingedachten hebt. U kunt tactieken uit verschillen-de disciplines toepassen. Die moet u regelmatiginoefenen voor u ze echt gebruikt. Haalt de per-soon met wie u onderhandelt een subjectief puntaan? Reageer dan door twijfel te zaaien in zijngeest.' Allemaal goed en wel, behalve als debetreffende persoon uw moeder is en ze boven-dien een scheef uitgedrukte sigaar in haar han-den heeft. Enfin, het zou me niet verbazen dat deman met een goedgelovige moeder zit opge-scheept. In ieder geval, mijn illusies zijn mij opjonge leeftijd pedagogisch verwijderd gelijk eenstel ontstoken amandelen.

Zwijg mij over ‘truken van de foor’, zeker bijonderhandelingen en op sollicitaties, en helemaalwaar het marketing betreft. Ik word ziek van allesoorten gekonkelfoes. Doe me dan maar moord inde toverdoos, met een écht mes en warm bloed. Ikwil niet gefopt worden met dubbele bodems, valseknopen en verdoken agenda's. Niemand hoeft geldachter mijn oor uit te halen. De consultant-illu-sionist kan zeggen wat hij wil, over de magie vande onderhandeling. Ik blijf nog liever arm dan datik onder een oude bedsprei in een prinses moetveranderen. Er is maar één tovenaar die ik sympa-thiek vind en dat is die met die dode duif. Hetdeed me overigens veel plezier om te vernemendat het een plaag is onder goochelaars: gestiktgevogelte in de binnenzak. Het zal ze leren methun trucjes. Ik wens alle consultants-illusionistenvan harte de geheimzinnige jeuk toe in een zeerverborgen holte. Simsalabom. D

“Ik word ziek van alle soortengekonkelfoes”

An OlaertsD

REAGEREN?

9 vacature.com/column

COLUMN

019_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:14 Pagina 19

Page 22: België en migratie - Vacature 15-05-2010

Interesse? Mail je sollicitatie, voorzien van CV, naar [email protected]. Evelien Neukermans

Sterling SIHI on the move!

Sterling SIHI is uitgegroeid tot één van de marktleiders op het gebied van vloeistof- en vacuümpompen.Wij ontwerpen deze produc-ten voor vele toepassingenin onder andere de chemische,farmaceutische, energie, (afval) waterverwerking, voedings-middelen, staal, papier en OEM branche.

Sterling SIHI (Belgium) NV Zone Gosset - ‘t Hofveld 1, B-1702 Groot-Bijgaarden, Belgium. Tel.: +32 (0)2 - 481 77 11 Fax: +32 (0)2 - 481 77 37

Ons team van commerciële krachten staat in voor de uitbouw van lange termijn klantenrelaties en we zijn hiervoor op zoek naar een:

SALES ENGINEER (M/V)

De uitdaging:

de lijk voor het professioneel prospecteren en opvolgen van bestaande en potentiële klanten uit verschillende bedrijfssectoren in Vlaanderen.

en afsluiten van de contracten in samenspraak gedaan met Inside Sales en/of ons Engineering Center.

doel, namelijk de kans op bestellingen maximaliseren.

matie zodat ons Order Processing Center de productie optimaal kan voorbereiden en plannen.

/of opstart.

Jouw talent:

Voor deze uitdagende functie zoeken we een commercieel ingestelde kandidaat die beschikt over een technische achtergrond. Een bachelorof master diploma, of gelijkgestelde ervaring, in een technische richtingof marketing is hiervoor dus noodzakelijk. Daarnaast ben je zeer communicatief en een echte teamplayer. Maar ook op zelfstandige

Nederlands. Een vlotte kennis van Frans en Engels is zeker een

Ons aanbod:

te groeien in een boeiende en motiverende werkomgeving. Daarnaast

ring, internetaansluiting, …) en een bedrijfswagen.

www.sterlingsihi.com

BEL NU!050 51 02 29

R E C R U I T Z O N E

20VACATURE 15 MEI 2010

020_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:20 Pagina 20

Page 23: België en migratie - Vacature 15-05-2010

Aanbod: Je komt terecht in een sterk groeiende, professionele familiale onderneming. Naast een internationale uitdaging bieden wij je ook een

vast loon aangevuld met een commissiesysteem, maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering, gsm, laptop en bedrijfswagen.

Geïnteresseerde kandidaten mailen hun uitgebreid cv naar [email protected]. Ago International, adviseurs op het vlak van human resources

recruitment, zorgt voor een discrete en snelle behandeling van je kandidatuur. Elke kandidaat ontvangt bericht.

Deze vacature vind je ook op

VG.4

6/BO

- lid

van

Fed

ergo

n- B

A-A

A05

.080

- W

.RS.

301

Je functie:

Als sales manager ben je verantwoordelijk voor de internationale

B-2-B verkoop.

Je bepaalt mee de verkoopstrategie, volgt bestaande accounts op

en bouwt zelf je eigen agentennetwerk uit. Daarnaast prospecteer

je actief.

Proactief denk je mee met industriële klanten over product-

ontwikkeling, logistiek en kwaliteitsborging.

Je ondersteunt eveneens de onderhandelingen omtrent de

licenties.

50% van de tijd breng je al reizend door.

Je profi el:

Je hebt minstens 5 jaar ervaring in een gelijkaardige commerciële

functie.

Je bent een geboren, charismatisch verkoper met overtuigingskracht

en met voldoende technische kennis en inzicht.

Vermits je vaak in het buitenland vertoeft ben je communicatief

uitermate vlot in het Engels en in het Frans.

Als gedreven persoonlijkheid ben je zelfstandig ingesteld, weet je

van aanpakken en bezit je de gave van je ergens in vast te bijten.

Je bent een pionier, flexibel en stressbestendig.

A G O I N T E R N AT I O N A LHuman Resources Recruitment

Kortrijk • Gent • Brussel • Lille

[email protected] selectie gebeurt in exclusieve samenwerking met Ago Internationalwww.ago.bz

EXPORT SALES MANAGER Ago International staat bedrijven

bij met gespecialiseerde adviseurs

in human resources recruitment.

Zij helpen onze opdrachtgevers te

investeren in mensen.

Voor een Oost-Vlaams innovatie-

bedrijf in volle groei zoeken wij

een (m/v)

Jouw functie: je maakt deel uit van het maritiem team van het VIOE en inventariseert en onderzoekt historische schepen en maritieme archeologie. Je werkt mee aan bestaande onderzoeks-projecten, zoals de inventarisatie van binnenschepen en de maritieme databank. Je voert intensieve prospecties uit op het terrein en bouwt nauwe contacten op met de sector.Jouw profiel: je behaalde een masterdiploma geschiedenis, archeologie of kunstwetenschappen of gelijkwaardig. Je hebt ervaring met archiefonderzoek en affiniteit met scheepsbouw. Ervaring met maritiem onderzoek is een pluspunt. Je communiceert vlot, zowel schriftelijk als mondeling en je kan je vlot uitdrukken in het Engels, Frans en Duits.

Het Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed (VIOE) is de weten-schappelijke instelling van de Vlaamse overheid die het onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert en onderzoekt en

die kennis verspreidt naar de verschillende doelgroepen. Het onderzoek van het VIOE vormt de wetenschappelijke basis voor het erfgoedbeleid van de Vlaamse overheid.Momenteel zijn wij op zoek naar een (m/v):

Ons aanbod: een contract van bepaalde duur tot en met 31 mei 2013.Dit kan mogelijk verlengd worden. Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden vind je op www.vlaanderen.be/arbeidsvoorwaarden.Interesse? Stuur dan snel je cv met bijbehorende motivatiebrief met referentie ‘201011 onderzoeker watererfgoed’ naar [email protected] of naar VIOE, Koning Albert II-laan 19 bus 5, 1210 Brussel. Solliciteren kan tot en met 13 juni 2010. Voor meer informatie m.b.t. de inhoud van de functie kan je het vacaturebericht bekijken op www.vioe.be of contact opnemen met Tom Lenaerts ([email protected] of 02 553 16 66).

De Vlaamse overheid wil de samenleving waarvoor zij zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden dan ook geselecteerd op basis van hun

kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst of handicap.

www.jobpunt.be

onderzoeker watererfgoed

Jouw functie: je leidt de cel ‘Financiën en Overheidsopdrachten’ en bent ver-antwoordelijk voor de begrotingscontrole en de begrotingsopmaak van de organi-satie. Je coördineert de activiteiten, processen en medewerkers rond financiën en overheidsopdrachten (Centrale Diensten en Provinciale Diensten) om de financiële cyclus correct uit te voeren en om ervoor te zorgen dat de beschikbare middelen sporen met het ondernemingsplan. Je staat in voor de opmaak, het beheer en de opvolging van de beschikbare budgetten van het agentschap en je leidt een team van medewerkers.

Jouw profiel: je vult een masterdiploma aan met minstens 2 jaar professionele ervaring in het leiden van een klein team van minimum 3 personeelsleden. Je hebt

dieptekennis van financiën en begroting en je hebt kennis van geautomatiseerde financiële systemen zoals Orafin of Oracle.

Interesse? Stuur uiterlijk op 31 mei 2010 het standaard-cv ingevuld per mail naar [email protected] of per post naar Jobpunt Vlaanderen (zone 3C),Boudewijnlaan 30 bus 42, 1000 Brussel en vermeld in het onderwerp van je mail of brief het selectienummer JPV10022/ANB. Je vindt het standaard-cv, de functie-beschrijving en het selectiereglement op www.jobpunt.be. Indien je voldoet aan de voorwaarden, zal je snel worden uitgenodigd om deel te nemen aan de selectiepro-cedure. Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Louis De Bisschop, tel.02 553 77 03 of [email protected].

www.jobpunt.be

financieel directeur

Het Agentschap voor Natuur en Bos is een Vlaams overheidsagentschap dat deel uitmaakt van het beleidsdomein Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse overheid. Enerzijds heeft het agentschap een belangrijke adviserende en sturende rol in relevante beleidsdossiers,anderzijds beheert ze meer dan 40 000 ha patrimonium van de Vlaamse overheid en werkt ze ondersteunend naar andere overheden voor het (mede)beheer van hun natuurlijk patrimonium. Tevens investeert ze in een hedendaags beleid en beheer van fauna en flora en onder-steunt ze partners die dezelfde doelen nastreven.Circa 850 gemotiveerde medewerkers staan in voor deze waaier van acties en activiteiten.Voor de cel Financiën en Overheidsopdrachten zijn we op zoek naar een (m/v):

De Vlaamse overheid wil de samenleving waarvoor ze zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, afkomst of handicap.

Wij bieden jou: een vaste benoeming in een boeiende en maatschappelijk relevante job. Je wordt aangeworven in de graad van directeur (rang A2). Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden vind je in de functiebeschrijving of op www.vlaanderen.be/arbeidsvoorwaarden.

www.foncia.be

vast

goed

is o

nze

pass

ie

Stuur uw sollicitatie met volledig CV naar :

Alain Himbrecht0486 / 850 870 • [email protected] Algemeen Beheer nvItaliëlei 70, 2000 Antwerpen

NV

Syndicus Beheer Verkoop Verhuur

Zoekt:

• Om bestaande teams aan te vullen in onze kantoren te Brussel, Gent, Antwerpen of Hasselt

• Hoge commissies

• Portefeuille beschikbaar,

• Eventueel BIV-stage mogelijk

ZELFSTANDIGE MAKELAARS(met BIV-nummer)

con

tact

21VACATURE 15 MEI 2010

021_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:22 Pagina 21

Page 24: België en migratie - Vacature 15-05-2010

Bij ons bloeit je natuurtalent open.�������������� ����������������������������������� ������������������������������������������� ���� ������������� �� ������ �� ������������������� ��� ����� ������ � ���� ������ �������� �� !����"� �� ��� ������� ������� ���� �� #������ ����� �� �$%��������� ���� &�����&��'��� ������������������������������&�����(����������������)��������������������� ������� ��� ���� � ��� � ��� �� ��� �*� !� �� � ���� ��� ��� ��������+�� �� ������������ ����� ����������� �����,����

�--.-/#0/1).02#31�#4�0/)554�#3.62#0������

���/5#25�-/.�#).02#31�#4�0/)554�#3.62#0�����

745�89/���0��#4 �����

-�0./�.4

.0/#4.#84���.-#84- �����

!��2��#4-

5::#4/#09�3983�/54 ������

;��9,�#4)�4�.0�

5::#4/#09�3983�/54#0������ -�0./�.4

4#/�.3�#49;�0�.-#4 �����

9509#7/8#3#���42#/##4 ����� 4#/�.3

�#4/#�#0)554�.�#4������ -�0./�.4�,��#4)�4�.0��������������

-#4�.9#�/#9;0.#2#4������ �#4)�4�.0����������

-;5)455����.-#84������ �#4)�4�.0��������&��.��������-��������&����<������#4257#4- ����� !��2��#4- ������&��-���1�� ������)����� �����<�����

��0��#�#0/�--.-/�0/,94#�./950/4533#4 ����� ������'��=� ���� �2������

)����� ������ ��� ���*������ ��� ���� ��� ������ ����� ������ ������ ����� ����������� ������� ��������������� �������������������� ������� ����� ������������� �������������� ������� ���!����������� ���������������"

)������� ���������� ����� ��*�������� ��� ��������������� � ��� ����� ������������������������������ ������ "

)�� ��������������* ��������������������������� ��������#��������� �������� �� ������� ���������� ���� ������������ � �� ���������������� ����������������� ��������� ���� ��� ��#����$��� ����������������� �����������������%&�'�������(����� �������� ��������������� ����� �� ����� ��������� ��������������) � �������������� �#�������������������� ����"

)�������������� ���*������������� �������������������� ���������������� �������� ����� ������ �������������� ��� �� �� ������ �� ������������ ���������� ���������� ��# ������� ����������� � ����� �������� ��� ������� �� ������������� ����� �������"

)����������������� ����� ��*�� ��������������������������� ����� �� ������� ������� � ��� ������� ���� ����� ������� ���� ����������������� ��� ����

� ������������ ������������ ������ � �*���+���, ��������� �����,��� ����-���-������ ��������������������� �����./������0/�����������#��������1����#� ���� �$���

���� ������ �� ����� �$���������#���

)�� ��������������* ��������������������������� ������������������������������2������������ ���������������� ������ �� �� ���� ���������� ���� ��� ��#����$��� ����������������� �����������������%&�'�������(����� �������� ���� ����������� ����� ��������� ��������������) � � �� � �#������� �������� ������ ��������������������������������������� ��� �����������������#��� �#���������������)� �������������������� ���"

)����� ������ ��� ���*������ ������ ������� ��������� �� ������ ��������������� �������������&����������3��������� ����������������������� ������ ���������� ������ ���� "

)����������������� ����� ��*������ ���� � ���������������������� ���� �� � �#������� ����������� ����������������������"

)�� ��������������* ��������������������������� ����������������������������# � ��� ���� ���������#���� ����������� ���������������� �����������������

��������� ���� ��� ��#����$��� ����������������� ������ ���� �������%&�'�������(����� �������� ��������������� ����� �� ����� ��������� ��������������) � �������������� �#�������������������� ����"

)�������������� ���*������������� �������� ����� ������������� ����� �� ����������������� ���� �������� ������������������������������ ������ ���������������������4������������4����������������������� ���������#���"

)����������������� ����� ��*�� ���������������� ���������������� ���� ���������� �� � �#������� ����������� ��������������������4��������� �� 4������������������������������������� "

)�� ��������������* ��������������������������� �������������� ���������� ���������������� ���������������� ��������� ���� ��� ��#����$��������������������� �����������������%&�'�������(����� �������� �����������

���� ����� �� ����� ��������� ��������������) � �������������� �#�������������������� ����"

)�������������� ���*���� 2�������������������� ������� ��� � ������� ����� ��������� � ���� ����� ����������������������5������������ ������ �������������������� ���������6���������� ���� ���������������� �������� � ���� ������������ � ����������� ���������� ��4� ���� �2�4� ����#���� 4��� ��� 4� ��������� � ��� ������� �������� ������������ ������������ � ���������������� �������������������������������������� �� ������������������������������ �������� ��"

)������� ��� ������� ��� �� ��*� ����� ��� � ����������� ����������� �� � �#������� � ��� ������� ������ ���� ����� � ������������ � ��� ���� ���� �2����� ����� ������� ��������� ��������� ���������� ���������������������������� �����������������'��4�,��� 4�-������������������� �3��������������� � �������� � �

*���+ ���� �$������� ������ �� ����� �$���������#���"

)�� ��������������* ��������������������������� ��������������������������2������������ ���������������� ������ �� �� �� ��������� ���� ��� ��#����$��� ����������������� �����������������%&�'�������(����� ���

������ ���� ����������� ����� ��������� ��������������) � � � � �#������� �������� ������ ��������������������������������������� "

)�����������������*�������� �� �������2����������4� ���� �������� ������������ ��� ���� �������������������� ��� ��� ������� ������� ����������� ���� ��#� �� ������� ���� ��������� �����

��������� ������������������� ������ �� � ��������� ����������� ������������������� ����������� �������������������������������������#���������"

)����������������� ����� ��*�� ����� ����� ������������ �� � �#������� ���� �� ������� ������� � ��� ��� ����� ����������� ������� �� �������� ������������������7��� ����� � �2���4����� �2����� �����4�������������������������������4���������� 4������������� 4���������������4��������# �������������������� 2�� � �������� � �*���+ ��������� �����'��4�,��� ����-���-���"

)�� ��������������* ��������������������������� ��������������������������2������������ ���������������� ������ �� �� �� ��������� ���� ��� ��#����$��� ����������������� �����������������%&�'�������(����� ���

������ ���� ����������� ����� ��������� ��������������) � � � � �#������� �������� ������ ��������������������������������������� �

�����&����>� ��='��� �?1�� ��� ���������������������@!������ ����

�����'���'��=� �������2������

������&��.��������-������'�����������������'�@�����������2������ �

������&����������"���������������������

������&����������"���������������!����������2������

������&�����1�� �� ���

���� �&� ��� ���=����� ���1;��1<��= � 2������ 1;����

����'�����@���� ������'��� #� ��� ���� � �� ����� �� ��� ������ �� #� ������8 �� ��� � ��� �� � ����������� ��� �� � �������� �����,���� ��� ����� �� #������������� ���� ����'�����@���� ����� �����

��*���9)1,4��"�"�"�:���;������4�'� ������� ����<���=<//�1>9?9&:1

'�#�������� ���� ����������������� 4���� ������������"

� �� ��� ���� ����� �������� ����� #�� �����������������"���������"���#��

@�� ����� �����"���������"���#���

@�� ����� �����"���������"���#���

@�� ����� �����"���������"���#���

@�� ����� �����"���������"���#���

@�� ����� �����"���������"���#���

@�� ����� �����"���������"���#���

022_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:26 Pagina 22

Page 25: België en migratie - Vacature 15-05-2010

Befimmo Comm.V.A. biedt u

de mogelijkheid te evolueren

in een onderneming in volle

expansie in een dynamische sector.

U mag rekenen op een competitief

salarispakket in verhouding met uw

ervaring.

Geïnteresseerde kandidaten

reageren door hun cv en

motivatiebrief te mailen naar

[email protected] ter attentie van

dhr. Denis Van de Wiele.

Befimmo Comm.V.A., vastgoedbevak teBrussel, beheert een portefeuille van

kwaliteitskantoren met een waarde van 1,9 miljard euro (850.000 m²). Door de aandacht

die de onderneming schenkt aan haarklanten, ontwikkelt Befimmo Comm.V.A. een

strategie die aangestuurd wordt door deoptimalisatie van haar inkomsten en door de

creatie van onroerende meerwaarden. BefimmoComm.V.A. staat genoteerd op Euronext

Brussels en Paris, en maakt deel uit van deBel 20 index. De onderneming biedt – dankzij

haar langetermijnvisie – een stabiel en groeienddividend steunend op een gezonde en doordachte

strategie in het kader van een langdurigeontwikkeling.

Als beursgenoteerd bedrijf, dient BefimmoComm.V.A. regelmatig de markt (aandeelhouders,

potentiële investeerders, CBFA …) te informeren overhaar financiële situatie. Deze financiële communicatieis enerzijds wettelijk verplicht en anderzijds is het een

strategische keuze van de onderneming om transparantte communiceren. In het kader van haar groei en om

haar communicatieteam te versterken, is Befimmo Comm.V.A. op zoek naar een (m/v):

Communication OfficerDe gezochte Communication Officer handelt als een verantwoordelijke ‘back office’ voor

het communicatiedepartement en draagt actief bij tot het ontwikkelen van de visibiliteit van

de onderneming. In nauwe samenwerking met de External Communication Manager, aan

wie u rapporteert en voor wie u de back-up bent, bent u autonoom verantwoordelijk voor

diverse processen met betrekking tot het informeren van de betrokken partijen van de

onderneming. Uw rol omvat drie verschillende activiteiten. Ten eerste organiseert en

coördineert u de externe communicatieprocessen. U beheert hierbij de publicatie van

jaarrapporten, de persdossiers en het ontwerp van marketingacties. Ten tweede beheert u

op autonome wijze de geactualiseerde gegevensbank over stakeholders en de databank

die de internetsite herneemt. Vervolgens bereidt u presentaties voor, alsook het nodige

communicatiemateriaal voor interne vergaderingen, de Raad van Beheer en de Algemene

Vergadering.

Naast een universitair diploma of gelijkwaardig, beschikt u over een eerste professionele

ervaring in een gelijkaardige functie. U bent stressbestendig en dankzij uw proactiviteit bent

u in staat volledig autonoom diverse presentaties en vergaderingen simultaan te organiseren.

Met uiterste nauwkeurigheid herleest u officiële documenten alvorens ze gepubliceerd

worden. U laat zich ook opmerken door uw flexibiliteit en uw natuurlijk dynamisme die de

basis vormen voor een onbesproken professionele benadering. Uw teamspirit en de vlotheid

waarmee u zich in een nieuwe omgeving integreert worden gewaardeerd. Bovendien

beheerst u de MS Office-tools en drukt u zich perfect uit in het Frans, Engels en Nederlands,

zowel gesproken als geschreven.

23VACATURE 15 MEI 2010

Zaterdag 22 mei

Focus op Overheid

Neem contact op met Marijke Van Impe op 02/482 03 65of mail naar [email protected]

Adverteer in Vacature magazine engeniet van 4 exclusieve voordelen.

Logfret België maakt deel uit van een toonaangevende Franse groep,

die internationaal actief is in expeditie, project cargo en NVO-activiteiten.

De groep telt zo’n 1150 medewerkers, en is met 190 kantoren actief in

65 landen op 6 continenten. Om het team van de Antwerpse vestiging

te versterken, zijn wij op zoek naar een gedreven (m/v):

www.logfret.com

VG

.171/B

●W.R

S.1

46●S

PID

ER

CO

NC

EP

TS

.EU

Bikschotelaan 232 bus 1 - B-2140 Antwerpen

SALES EXECUTIVE… een ervaren verkoper en team-player

UW FUNCTIE

Als Sales Executive breidt u door middel van intensieve prospectie enklantenbezoeken de portefeuille van Logfret België uit. Daarnaast bent uverantwoordelijk voor de opvolging van bestaande accounts. U verzorgt offertes, dieu nadien opvolgt. U bouwt een netwerk op en onderhoudt langetermijnrelaties metuw contacten. Verder onderhandelt u met leveranciers (rederijen en vervoerders),en blijft u goed op de hoogte van de marktevoluties. Door uw aanwezigheid op hetterrein verhoogt u de naamsbekendheid van Logfret. Samen met uw collega’sexpeditie volgt u intern de operationele gang van zaken op met betrekking tot uwklanten. U rapporteert rechtstreeks aan de Country Manager België.

UW PROFIEL

● U genoot een bacheloropleiding logistiek of expeditie; of bent gelijkwaardig door ervaring• U bent een echte hunter die pro-actief, ondernemend en met zin voor verantwoordelijkheid op de markt inspeelt• Als teamplayer denkt u operationeel mee en bent u in staat ‘out of the box’ te denken• U communiceert vlot op alle niveau’s met zowel klanten als collega’s• U heeft ervaring in een commerciële functie binnen transport of logistiek, bij voorkeur in maritieme expeditie• U drukt zich goed uit in het Nederlands, Frans en Engels• U kan vlot overweg met de hedendaagse ICT-tools

WIJ BIEDEN

● Een aantrekkelijk salaris in functie van kennis en ervaring• Een pakket extralegale voordelen, waaronder een representatieve firmawagen• Een uitdagende functie in een groeiend internationaal bedrijf, binnen een vlakke organisatie

[email protected] F: +32-3-320.87.80www.deputter-co.com

Interesse? Mail uw cv naar De Putter & Co, HRM adviseurs voor Transport, Logistiek en Automotive

023_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 20:11 Pagina 23

Page 26: België en migratie - Vacature 15-05-2010

Je hebt een hart voor bejaarden en je verlangt naar een job met ruimte voor creativiteit?

Jouw functie: • Je staat in voor de dagdagelijkse leiding van de afdeling. • Je coacht de medewerkers verbonden aan de afdeling in functie van de visie van de instelling en streeft samen met dit team naar de meest kwalitatieve zorg. • Je maakt deel uit van het multidisciplinair team en staat in voor het omzetten in de praktijk van de in overleg gemaakte keuzes op het vlak van de verpleeg- en zorgkundige benadering van de bewoners. • Je speelt een sleutelrol in de com-municatie tussen de instelling, de bewoner, zijn familie en/of zijn signifi cante derden. • Je onderhoudt de korte communicatielijnen met alle diensten in de instelling en je overlegt met en rapporteert aan de zorgcoördinator.

Jouw profiel: • Je bent verpleegkundige met bijkomende vervolmaking en/of hebt reeds enige ervaring in het leidinggeven. • Je bent niet alleen deskundig, maar beschikt over een hart apart voor bejaarden. • Je kan eindverantwoorde-lijkheid dragen rond het bereiken van de doelstellingen • Je bent een people manager en je coacht de medewerkers zowel individueel als in team • Je kan goed organiseren en medewerkers motiveren • Je hebt een sterke, dynamische persoonlijkheid en een vlotte communicatiestijl.

HOOFDVERPLEEGKUNDIGE/TEAMCOACH

Voor Woon- en Zorgcentrum Ter Hovingen, Kliniekstraat 29 te Gentbrugge zijn wij op zoek naar een (m/v):

VERPLEEGKUNDIGE A1/A2Dagdienst - Jobtime bespreekbaar

VERPLEEGKUNDIGE A1/A2Nachtdienst - Jobtime bespreekbaar

KINESIST(E)Deeltijds - Vervangingscontract - Start juni 2010

Voor Vives I Zorgresidentie Heilige Familie, Molenstraat 32 te Kieldrecht zijn we op zoek naar een (m/v):

Interesse? Voor Ter Hovingen: Stuur jouw sollicitatiebrief en cv naar Ter Hovingen vzw, t.a.v.Isabelle Flamand, Kliniekstraat 29 te 9050 Gentbrugge of mail naar [email protected] Voor meer info kan je bellen naar 09/210 15 00.

Voor Heilige Familie: Stuur jouw sollicitatiebrief en cv naar Zorgresidentie Hei-lige Familie, Molenstraat 32 te 9130 Kieldrecht, t.a.v. Mevr. Nancy Schuddings, of mail naar [email protected] Voor meer info kan je bellen naar 03/250 67 20.

Ons aanbod: • Contract onbepaalde duur • Een dynamische werkomgeving vol uitdagingen voor de toekomst • Een interessante verloning volgens het of-fi cieel barema • Ontplooiingskansen via diverse vormingsfaciliteiten die zorgen voor een kwalitatieve ondersteuning en uitbouw van het takenpakket • Gratis hospitalisatieverzekering.

We werken aan het bevorderen van gelijke kansen in haar personeelsbeleid. Kwaliteiten zijn belangrijker dan leeftijd, geslacht, eventuele handicap, etnische afkomst en nationaliteit.

Beide instellingen zijn lid van de Placidus groep

Boeiend en afwisselend werk in de horeca ! Leverancier van Horecamateriaal

zoekt m/v:

VERTEGENWOORDIGERSAntwerpen en Mechelen,

Kempen en Waasland,Oost- en West-Vlaanderen.

• bezoek aan cliënteel en prospectie • werk in eigen streek• volledige opleiding door de firma • ideaal voor beginners.

Bel Dhr. F.Vermeylen op 03/664 78 98Ma-Di-Woe tussen 9 en 16 uur.

In professionele handen

UZ LEUVEN INSPIREERT…

UZ Leuven profileert zich als Europees centrum voor topgeneeskunde, ontwikkelingsgeneeskunde en klinisch onderzoek.

Continue investeringen op zowel menselijk, wetenschappelijk als technologisch vlak zorgen voor de handhaving en verdere versterking van deze internationale expertpositie in diverse geneeskundige disciplines. In symbiose met de universitaire opdracht is de patiëntenzorg permanent voorwerp van kritische reflectie en toetsing. UZ Leuven draagt bij tot de verdere ontwikkeling in de opleiding van de medici in dialoog met de faculteit geneeskunde. Binnen een complexe organisatiestructuur met meer dan 8000 gedreven medewerkers staan kwalitatieve patiëntenzorg op maat, multidisciplinaire samenwerking, professionalisme, innovatie en continue opleiding centraal.

Momenteel zoeken wij voor de Personeelsdienst (m/v):

VERANTWOORDELIJKE REKRUTERING EN SELECTIE (ref. 201836)

Als professional in rekrutering en selectie kan je een team van selectiemedewerkers aansturen en inspireren. Je zoekt actief mee naar de meest geschikte rekruteringskanalen, je zet proactieve rekruteringsacties op om competente kandidaten aan te trekken en je bent gedreven om de meest geschikte kandidaten op een professionele manier te selecteren. Je voert, naast je taak als celverantwoordelijke, mee selectiegesprekken voor uiteenlopende functiecategorieën,zowel voor interne als externe vacatures, en je voert potentieelscreeningen uit om bij te dragen tot het proces van promotie en successionplanning.Je wil up-to-date blijven op het vlak van nieuwe HR-ontwikkelingen en je wil bijdragen tot de verdere optimalisering van tools en processen.

STAFMEDEWERKER OPLEIDING EN ONTWIKKELING (ref. 201837)

Je wil je relevante ervaring binnen ontwikkeling en opleiding verder uitbouwen binnen de gezondheidszorg.Vanuit je klantencontacten en behoefteanalyses wil je mee vormgeven aan een geïntegreerd ontwikkelings- en opleidingsbeleid. Je wil je concentreren op teamcoaching en programma’s rond management- en talentontwikkeling en je bent sterk in het begeleiden van leidinggevenden en teams ter verbetering van hun functioneren. Je werkt ontwikkelingstrajecten uit en geeft mee opleiding aan medewerkers. Je wil meebouwen aan het loopbaantraject van interne medewerkers en je kan de resultaten van potentieelbeoordelingen samen met hen concreet vertalen in persoonlijke ontwikkelingsplannen.

WAT JIJ KRIJGT:

WAT WIJ VRAGEN:

Interesse? Solliciteer online via www.uzleuven.be of stuur je sollicitatiebrief met curriculum vitae en vermelding van het vacaturenummer naar UZ Leuven, t.a.v. Personeelsdienst, Rekrutering en Selectie, Herestraat 49, 3000 Leuven.

24VACATURE 15 MEI 2010

024_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:29 Pagina 24

Page 27: België en migratie - Vacature 15-05-2010

Bulex N.V., hét Belgische bedrijf voor verwarming en warm water is één van de marktleiders op het gebied van verwarmingsketels. Met meer dan

300 gepassioneerde werknemers staat Bulex elke dag klaar om zijn klanten de beste oplossingen en service te geven. Om haar netwerk nog

meer kracht te geven en nog dichter bij de klant te staan is Bulex op zoek naar een:

FUNCTIEBESCHRIJVING:

In deze functie ben je het eerste contact met de klant in de wereld van de bouwondernemingen,

bouwpromotoren en servicebedrijven.

Een gezonde combinatie van netwerking en actieve prospectie zorgt dat je, samen met het

verkoopsteam en de dienst-na-verkoop, technisch en commercieel advies geeft en zoekt naar de

juiste oplossing voor de klant. Deze opvolging en samenwerking zijn de sleutelwaarden voor het

succes van deze job.

- Actieve prospectie naar aannemingsbedrijven, bouwondernemingen, grote installatiebedrijven,

onderhoudfirma’s,…

- Onderhouden en uitdiepen van bestaande relaties.

- Op creatieve wijze uitbouwen van netwerken, structureel uitkijken naar nieuwe opportuniteiten

- Analyse van de klantenbehoeften.

- In samenspraak met de klant dé gepaste oplossingen bieden voor hun project om zo samen

met het verkoopsteam het project binnen te halen.

- Briefen van de verkoop met betrekking tot nieuwe projecten.

- Continu uitwisselen van informatie.

- Nauwe samenwerking met de dienst-na-verkoop voor de opvolging van de projecten en

contracten.

- Voorstellen van de vele nieuwigheden en oplossingen aan de bestaande partners.

- Studie van lastenboeken en plannen ter analyse van het project, dit samen met de technische

dienst.

- Rapportering aan de Commercieel Directeur.

PROFIEL:

- Tweetalig

- Communicatief, ondernemend en overtuigend

- Uitgebreide commerciële ervaring in de bouw- en verwarmingssector is een voordeel

- Ervaring met actieve prospectie

- Kennis van de fundamentele verwarmingstechnieken

- Inzicht in architectuurplannen, lastenboeken

- Passioneel gedreven om de klant de juiste oplossing te bieden

- Team player

AANBOD:

- De mogelijkheid om te werken in een dynamisch en innovatief bedrijf met gepassioneerde

mensen waar positivisme centraal staat.

- Zeer veelzijdige functie bij een toonaangevende marktleider waar open communicatie

centraal staat.

- Technische ondersteuning en een opleiding in zowel techniek als de marktomgeving.

- Werken in een stabiele markt met groot potentieel.

- Werken met een zeer competent team van interne en externe medewerkers die allemaal

dezelfde goal hebben.

- Competitief salaris met uitgebreid pakket extralegale voordelen, bedrijfswagen, bonus.

TECHNISCH ADVISEUR VOOR BELGIË (M/V)

Ervaring3-5 jaar ervaring

TaalkennisNederlands/Frans

ContracttypeOnbepaalde duur

Type Voltijds

GEÏNTERESSEERD?

Stuur zo snel mogelijk uw cv en gemotiveerde kandidatuur naar

Bulex n.v.

T.a.v. Christine Bollaerts

Bergensesteenweg 1425

1070 Anderlecht

of mail naar [email protected]

ProjectleiderFunctie: Als projectleider ben je verantwoordelijk voor diverse projecten vanaf de toewijzing tot de definitieve oplevering en dit binnen de voorop-gestelde termijn en budget. • Je staat in voor een goede technische en kwalitatieve organisatie en coördinatie, je plaatst de bestellingen, je verzorgtde technische en juridische correspondentie en je staat garant voor de veiligheid en milieuzorg. • Je fungeert als spilfiguur tussen externe partners(architecten, ingenieurs, bouwheren, onderaannemers en leveranciers) en je collega’s. • Je rapporteert aan de zaakvoerder.

Werfl eiderFunctie: Als werfleider ben je op het terrein verantwoordelijk voor de voorbereidingen, de dagdagelijkse leiding en opvolging van de aan joutoegewezen werven. • Je volgt de eigen arbeiders, de onderaannemers en leveranciers nauwgezet op en je stuurt bij waar nodig. • Verder sta je invoor de tijdige afroep van het materiaal en verzorg je de dagelijkse administratie. • Je bent de operationele rechterhand van de projectleider aan wieje ook rapporteert.

Profiel voor beide functies: Voor de functie van projectleider genoot je bij voorkeur een ingenieursopleiding. • Voor de functie van werfl eiderbeschik je bij voorkeur over een bachelordiploma en kan je minimaal 4 à 5 jaar relevante ervaring voorleggen. • Je bent een vlotte communicator,sterk klantgericht, flexibel ingesteld en je hebt oog voor detail. • Verder profi leer je jezelf als een teamplayer en coach, los je problemen effi ciëntop en durf je beslissingen nemen. • Tot slot beschik je over een goede functietechnische en materiaalkennis en ben je vertrouwd met de gangbareveiligheidsregels en wetgevingen.

Aanbod: Je komt terecht in een groeiende, familiale kmo-omgeving waar initiatief en verantwoordelijkheidszin sterk worden geapprecieerd. Je sala-rispakket is uitgebreid (inclusief bedrijfswagen) en marktcompetitief. Er

kenn

ings

num

mer

: VG

. 156

0/B

O

Elti Bouw bvba (www.eltibouw.be), gevestigd in Tongeren, is een veelzijdig aannemersbedrijf met klasse 5-erkenning en VCA-certificering. De orderportefeuille bestaat voor 70% uit openbare aanbestedingen en 30% uit diverse projecten van het type utiliteitsbouw, supermarkten, commerciële panden, industriebouw en uiteenlopende opdrachten voor architecten. Renovatie en verbouwingsopdrachten vormen vanuit het verleden nog steeds de hoofdmoot, maar nieuwbouwprojecten kennen een snelle groei. Elti Bouw laat zich ook steeds vaker opmerken in Wallonië en over de Nederlandse grens. In 2009 realiseerden zij met een team van 23 werknemers een omzet van 6.5 miljoen euro. Om hun verdere groei te bewerkstelligen, zijn wij momenteel voor hen op zoek naar een ervaren ( m/v ):

Interesse?Stuur je sollicitatiebrief met cv naar Motmans-Van Havermaet HR-adviseurs,Gouverneur Roppesingel 81/2A, 3500 Hasselt, t.a.v. Jorinde Gijbels. Tel.: 011 30 13 70 E-mail: [email protected]

25VACATURE 15 MEI 2010

025_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:30 Pagina 25

Page 28: België en migratie - Vacature 15-05-2010

26VACATURE 15 MEI 2010

Functie: intensieve opleiding‘training on the job’ -

Inventi-verkoopmethode toepassen

actieve ondersteuning van de Inventi consultants.uitvoering van

totaalopdrachten.

Profiel:sterke ervaring

vooral zeer leergierig.universitaire opleiding of gelijkwaar-

dig vorming van mensenoverdracht van kennis. -

-

verkoopconsultant 33 jaar en 39 jaar. Op termijn kan u doorgroeien tot partner

gezinssituatie is voor u een ruggensteun -

Aanbod: ---

Geboeid? zondag 9 mei 2010

+32 478 555 616+32 3 223 68 68.

[email protected] Beurs 30-32

B-2000 Antwerpen

TRAINER - CONSULTANTverkoop en verkoopmanagement

EEN PASSIE VOOR VERKOOPHebt u een passie voor verkoop?

gevestigd te ANTWERPEN.

-

uniek trainingscenter

training en rekrutering van verkopers en verkoopmanagers

inspirerende omgeving ver-

nieuwende verkoopstrategieën.

Benelux met

spin-off in de omringende landen.

Tra ining en selec t ie voor verkoop en verkoopmanagement w w w.inventi.be

vrijdag 14 mei 2010

026_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 20:37 Pagina 26

Page 29: België en migratie - Vacature 15-05-2010

• Als marketing manager Bristol waak je over de positionering en de uitstraling van beide merken en dit doorheen de ganse marketingmix. • Je bent dus de eindverantwoordelijke voor alle creatieve en uitvoerende marketingtaken, zoals de coördinatie van catalogi, advertenties, website… • Een wezenlijk deel van jouw takenpakket is de creatieve uitwerking van onze campagnes. Zowel copywriting als meebedenken van ideeën voor opmaak en lay-out alsook het conceptueel inspireren, uitwerken en coördineren van fotoshoots zijn jouw favoriete uitdagingen. • Je beheert het budget en volgt de facturatie nauwlettend op. • Je werkt in nauw overleg met onze inkoopafdeling en dealerorganisaties. • Je houdt de vinger aan de pols van de nieuwste trends en doet voorstellen voor een optimale marktpresentatie van onze collecties.

• Je hebt minimaal drie jaar relevante ervaring in een gelijkaardige functie, het liefst in de interieursector. • Je bent van alle markten thuis en beheerst alle facetten van de marketingmix. • Je werkt autonoom en deadlines schrikken je niet af: een 9-to-5-mentaliteit is dan ook niet aan jou besteed. • Je houdt van teamwork en communiceert vlot en helder in beide landstalen. • Een grote interesse in en feeling voor interieur en decoratie is onontbeerlijk.

• Je komt terecht in een bloeiend bedrijf, waar volop ruimte is voor groei en initiatief. • In ruil voor jouw talent, gedrevenheid en enthousiasme bieden we je een competitief salaris, aangevuld met extralegale voordelen.

Mail dan nú je motivatiebrief en cv naar [email protected] schrijf naar Legio Groep, t.a.v. de personeelsdienst, Legeweg 157 D, 8020 Oostkamp.

Imec werkt aan een betere toekomst. Onze innovaties leiden tot baanbrekende vernieuwingen in

nano-elektronica, gezondheidszorg en energie. Samen met een wereldwijd netwerk van bedrijven

en onderzoekers ontwikkelen onze 1750 medewerkers technologische oplossingen voor de

maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen. Imec werft voortdurend medewerkers aan,

voor functies in R&D, voor doctoraatsonderzoek, en in de ondersteunende afdelingen.

Heb je ervaring als IT projectleider, als procesoperator, of als onderzoeker in

één van onze expertisedomeinen? Surf dan zeker ook naar onze website voor

meer info en vacatures en solliciteer online op www.imec.be/jobs.

Als ingenieur of bachelor, met of zonder

ervaring, kan je bij ons aan de slag voor

ondermeer de volgende functies:

Ontwerper elektronische systemen

Samen met je collega’s bouw je elektronische Sys-temen: zowel eenvoudige interfaces als computer-gestuurde meet- en regelapparatuur. Je staat ook in voor het beheer van het elektronisch lab.

Chip design support ingenieur

Je vertaalt de technische specificaties van heel di-verse klanten, zowel universiteiten als KMO’s, naar het chip-design.Voor het processen van de chips werk je samen met organisaties zoals TSMC, UMC en andere chipfabrikanten.

Proces ingenieur

Je introduceert nieuwe processen vanuit R&D in onze experimentele pilootproductielijn.

R&D assistent

Je voert analyses, experimenten en fact-finding-onderzoek uit aan de hand van klinisch-diagnosti-sche technieken.

Multimedia coördinator

Je staat in voor de multimedia ondersteuning van ons trainingsdepartement.

Windows PC beheerder

Je bent medeverantwoordelijk voor het beheer van het pc-park en je biedt de nodige ondersteu-ning aan de eindgebruikers uit diverse divisies.

Helpdesk medewerker

Je bent medeverantwoordelijk voor de ICT-ondersteuning van ongeveer 1750 eindgebruikers.Je behandelt en registreert de inkomende vragen van interne eindgebruikers en je lost zelfstandig routineproblemen op.

27VACATURE 15 MEI 2010

027_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:35 Pagina 27

Page 30: België en migratie - Vacature 15-05-2010

Creatie? Innovatie?

Ambitie?

Werken in een uitdagende academische omgeving, die de wereld elke dag een beetje verandert met grote projecten, maar ook met kleine revoluties en dagdagelijkse verbeteringen. Werk jij (m/v) hieraan mee?

Voor K.U.LEUVEN en UZ LEUVEN

INTERNE AUDITOR VBF201025De Interne Auditcel heeft als opdracht het assisteren van het Auditcomité K.U.Leuven,

het Auditcomité UZ Leuven, de Raad van Bestuur van K.U.Leuven en het Bestuurs-

comité van UZ Leuven in de uitoefening van hun verantwoordelijkheden en opdrachten.

Als Interne Auditor sta je in voor het uitvoeren van operationele en financiële audits

binnen de afdelingen en diensten van K.U.Leuven en UZ Leuven.

Voor STUDENTENVOORZIENINGEN

DIENSTHOOFD MEDISCH

EN PSYCHOTHERAPEUTISCH

CENTRUM VBF201022Als diensthoofd van het Medisch en Psychotherapeutisch Centrum (MPTC) draag je

actief bij tot het beleid op het vlak van medische en psychotherapeutische dienstverlening

naar studenten toe en geef je leiding aan een team van een 35-tal hooggeschoolde

medewerkers. Actieve klinische participatie in de dienstverlening behoort eveneens tot

de opdracht.

Voor de TECHNISCHE DIENSTEN

TRAINEE HVAC VBA201012Heb jij (bijna) een professionele bachelor, bij voorkeur in de elektromechanica met

specialisatie klimatisering, onderhoudstechnologie of regeltechniek?

In het kader van een doorgedreven opleidingstraject werk je de eerste jaren binnen

onze Werkplaatsen Klimaat, waar je kennis en ervaring opbouwt m.b.t. het onderhoud

en de exploitatie van HVAC-installaties. In functie van je opgebouwde ervaring, kennis

en interesse groei je dan door naar een andere functie zoals ontwerper HVAC-installaties

of medewerker exploitatie en operationeel beheer.

Voor K.U.LEUVEN RESEARCH & DEVELOPMENT (LRD)

STAFMEDEWERKER BEGROTING-

EN BELEIDSRAPPORTERING VBE201014Je participeert actief/creatief aan de begrotingsopmaak, de meerjarenplanning en de

begrotingsopvolging, in nauwe samenwerking met het financieel team van de K.U.Leuven.

In overleg met onderzoekers werk je diverse boordtabellen uit voor de opvolging van

een aantal KPI’s voor onderzoek. Op vraag van het management ondersteun je

onderzoekers bij het opmaken van businessplannen voor de onder zoeks divisies.

Je denkt creatief mee met de onderzoekers bij het zoeken naar de beste oplossingen.

TEAMLEIDER BEHEER

ONDERZOEKSPROJECTEN VBE201018Binnen de dienst Financiële Administratie van LRD ben je voor een toegewezen

klantengroep verantwoordelijk voor de financiële opvolging van de onderzoeks-

projecten. Je bent voor deze groep dan ook het aanspreekpunt voor complexe beleids-

vragen en overkoepelende vragen. Als teamleider stuur je een team van drie

medewerkers gespecialiseerd in financieel beheer van projecten aan en rapporteer je

rechtstreeks aan het hoofd Financiële Administratie.

STAFMEDEWERKER

INTELLECTUELE EIGENDOM VBE201019Je staat in voor het nazicht van overeenkomsten voor materiaaltransfer, confiden tialiteit,

co-eigendom van octrooiaanvragen, co-exploitatie van octrooi aanvragen en dergelijke,

voornamelijk op het vlak van intellectuele eigendom. Je stemt commentaren intern af

met de onderzoeksgroep, met de octrooispecialisten en indien nodig met de juristen.

Je neemt hierbij contact met de externe partners en onderhandelt eventuele wijzigingen.

Voor ICTS, de centrale informaticadienst van K.U.Leuven

(SR.) SAP BW/BO ANALYST VBF201028Het Competentiecentrum Beleidsinformatie (CCBI) kijkt uit naar een enthousiaste BW/

BO Analyst. Het CCBI-team bouwt met SAP Netweaver BW en voor gespecia liseerde

analyses ook SAS, een Business Intelligence-omgeving uit. Recent is de omgeving nog

uitgebreid met planningssoftware (SAP BPC) en in de toekomst staat het team voor

de grote uitdaging de BI-tools van BW te vervangen door een SAP Business Objects-

omgeving.

(SR.) SAP BUSINESS ANALYSTS

LOGISTIEK (SD & MM), CRM EN

CAMPUS MANAGEMENT VBF201030-31-32

TEAMLEIDER VOOR SAP DOMEIN

LOGISTIEK VBF201033

SR. ANALIST-ONTWIKKELAARS

SAP ABAP VBF201034Ons SAP-team bouwt en ondersteunt de administratieve toepassingen van de

universiteit voor zo’n 9.500 personeelsleden en 35.000 studenten. K.U.Leuven is piloot

voor Vlaanderen inzake de SAP-module Campus Management. Het omvat de onderwijs-

en studentenprocessen.

We zijn op zoek naar medewerkers met ervaring in één van de volgende SAP-modules:

Logistiek (SD & MM) en CRM. Voor Campus Management kijken we uit naar ervaren

IT-ers (ervaring met een andere SAP-module is uiteraard een pluspunt) die bereid zijn

om de CM-module te leren.

SYSTEEMINGENIEUR SAP/AIX VBF201029Voor haar administratieve toepassingen maakt de K.U.Leuven gebruik van een

uitgebreid SAP-landschap (NetWeaver, Enterprise Portal, BI, CRM, PI) draaiend op een

AIX/Oracle-platform. Een uitgebreid team gedreven SAP-specialisten en systeem-

ingenieurs zorgt hierbij voor de nodige technische ondersteuning. Om onze teams te

vervolledigen, zoeken we een systeemingenieur die meebouwt aan een performante en

betrouwbare SAP-applicatie- en systeemarchitectuur.

PROJECTLEIDER VOIP/UNIFIED

COMMUNICATIONS VBF201026Sinds 2009 heeft de K.U.Leuven een centrale groupware-omgeving (MS Exchange en

MS SharePoint) geïmplementeerd die wordt gebruikt door alle personeelsleden en

studenten van de K.U.Leuven. Gekoppeld aan de implementatie van een VOIP-

telefonieomgeving zal dit project verder worden uitgebreid met communicatietools.

We zoeken een projectleider om dit project vorm te geven.

028_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:36 Pagina 28

Page 31: België en migratie - Vacature 15-05-2010

www.kuleuven.be/vacaturesMeer info over al onze vacatures en online solliciteren:

K.U.Leuven voert een gelijkekansen- en diversiteitsbeleid.

Voor de FINANCIËLE DIENSTEN

STAFMEDEWERKER BEGROTING

& BELEIDSRAPPORTERING VBE201013Je participeert actief/creatief aan de begrotingsopmaak, de meerjarenplanning en de

begrotingsopvolging. Deze processen verlopen binnen de K.U.Leuven iteratief en in

teamverband. Je analyseert de actuele resultaten in relatie tot de begrotingscijfers en

levert zo geobjectiveerde input voor beleidsbeslissingen. Je neemt passende overleg-

en afstemmingsinitiatieven voor een soepel verloop van de begrotingscyclus.

STAFMEDEWERKER

COST ACCOUNTING VBE201016Je ontwikkelt een goed inzicht in de kostenstructuur en de geldstromen binnen de

universiteit. Via analyses op hoger en detailniveau breng je deze in kaart en identificeer

je de belangrijkste elementen en trends. Je werkt als expert voor de universiteit een

nieuw cost accounting-model uit, zowel op een hoger conceptueel niveau als op het niveau

van de praktische implementatie, met aandacht voor zowel proces, systeem als organisatie.

STAFMEDEWERKER THESAURIE-

EN VERMOGENSBEHEER VBE201017Je beheert de dagelijkse cashpositie van de universiteit en zorgt voor de opvolging van

de diverse beleggingsportefeuilles. Je zorgt voor de cashflowvoorspellingen op korte

en lange termijn. Je onderhoudt de bankrelaties, beheert de bankrekeningen en de

portefeuille bankwaarborgen. Je volgt de evolutie van de financiële markten en

analyseert nieuwe beleggingsopportuniteiten in het licht van de beleggings strategie en

de assetallocatie die zijn bepaald door het Beleggingscomité van de universiteit.

Voor de FACULTEIT PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN

DIENSTHOOFD ICT VBC201014Voor de dienst ICT van deze creatieve en innoverende faculteit zijn we op zoek naar een

diensthoofd. De dienst staat in voor de goede werking van de ICT-infrastructuur van

de faculteit en ondersteunt een uitgebreid gamma van diensten en producten.

Als diensthoofd sta je in voor het verder uitwerken en optimaliseren van een

dienstenpakket dat aansluit bij de noden van de faculteit. Je coördineert en plant de

werkzaamheden van de drie medewerkers. Daarnaast ben je binnen de dienst ICT ook

verantwoordelijk voor een specifiek inhoudelijk takenpakket. Je bent een uitgesproken

communicator en pleegt regelmatig overleg met de andere ICT-medewerkers en de

centrale ICT-diensten.

Voor het INSTITUUT VOOR DE OVERHEID

3 WETENSCHAPPELIJK

MEDEWERKERS ABV201039 – ABV201040In volgende domeinen betreffende overheidsmanagement en -beleid: financieel

overheidsmanagement en prestatiesystemen; organisatie en governance; beheer van

ruimtelijke informatie.

Heb je een universitair diploma met interesse in overheidsmanagement en -beleid in het

algemeen en in één van bovenvermelde domeinen in het bijzonder? Heb je een

analytische geest en kennis van onderzoeksmethoden en -technieken? Ben je

ondernemend genoeg om een onderzoeksproject mee creatief in te vullen, uit te werken

en tijdig te voltooien? Beschik je over de nodige teamspirit om ons multidisciplinaire en

dynamische team te vervoegen?

Surf dan naar www.instituutvoordeoverheid.be en bekijk onze vacatures online.

Voor de GROEP BIOMEDISCHE WETENSCHAPPEN

SYSTEEMBEHEERDER

WINDOWS/LINUX VBB201026Binnen de Groepsdienst Biomedische Wetenschappen sta je als medewerker IT mee in

voor de uitbouw en operationele ondersteuning van de centraal beheerde computer-

systemen en services. We zoeken een gedreven systeembeheerder met passie voor de

technische omgeving. Binnen het team zorg je mee voor het professioneel systeembeheer

van zowel Windows- als Linux-servers. Je ziet een dergelijke omgeving als een uitdaging

en werkt mee aan de continue verbetering van het systeembeheer.

LABORATORIUMTECHNOLOGEN

VBB2010W1Je wordt als laboratoriumtechnoloog tewerkgesteld in één van de departementen,

afdelingen of laboratoria. Afhankelijk van de concrete functie en het domein waarin

deze functie zich bevindt, kan de nadruk onder meer liggen op biochemisch of

moleculair onderzoek, het werken met DNA, micro-organismen of proefdieren, het

analyseren van weefsel- of celculturen, enz. In deze context verzorg je de technische

ondersteuning van het wetenschappelijk onderzoek in kwestie.

Bezoek onze laborantendagen op donderdag 24 juni 2010!Voor meer info en inschrijven kan je terecht op

www.kuleuven.be/laborantendagen

029_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:36 Pagina 29

Page 32: België en migratie - Vacature 15-05-2010

• Ons bedrijf is reeds 50 jaar actief• De doelgroep is middenstand, horeca en KMO bedrijven• Het gamma omvat een 300-tal gekende producten• Wegens uitbreiding vragen wij:

4 Vertegenwoordigers(m/v)voor het Vlaams landsgedeelte

Naast een zeer goede opleiding heeft U een firmawagen,bediendecontract en een hoge commissie op de verkoop

Mail CV en motivatiebrief naar [email protected] of schriftelijk naar Jamar Industrial, E3-Laan 48, 9800 Deinze

www.cartamundi.com

DirectiesecretaresseJe bent verantwoordelijk voor de administratieve ondersteuning van de Cartamundi directieleden samen met je collega’s van het directiesecretariaat. Je wordt ingeschakeld bij de uitvoering van uiteenlopende projecten of taken, die je zelfstandig tot een goed einde brengt. Je organiseert vergaderingen en je regelt hiervoor de nodige accomodatie. De organisatie en coördinatie van reizen, het maken van presentaties, het onderhouden van internationale contacten en de dagelijkse administratie behoren eveneens tot jouw takenpakket.Je behaalde bij voorkeur een bachelordiploma Office Management en je kan terugblikken op enkele jaren relevante ervaring. Je bent minstens viertalig (N/E/F/D) en je beheerst uitstekend MS Office (Word, PowerPoint, Excel en Outlook). Een breed administratief inzicht combineer je met sterke administratieve vaardigheden. Je bent discreet en kan confidentieel omgaan met bedrijfsinformatie. We hebben zowel een voltijdse als een halftijdse functie als Directiesecretaresse vacant.

IT Support SpecialistJe biedt de gebruikers eerstelijns ondersteuning voor problemen met IT toepassingen of infrastructuur. De complexereproblemen geef je door aan tweedelijns support, maar je doet zelf hiervan wel de opvolging. Alle IT supportaanvragen, vanuit ons hoofdkantoor en de filialen, registreer je in het support opvolgingssysteem. Je installeert nieuwe pc’s, laptops en printers. Herstellingen vraag je aan bij externe dienstverleners en coördineer je.Je genoot een hogere opleiding, bij voorkeur bachelor toegepaste informatica, en je hebt enkele jaren ervaring metPC netwerken in een Windows omgeving. Je bent tevens vertrouwd met MS Office, Exchange, MS Windows Server. Je bent klantgericht, contactvaardig, creatief en georganiseerd. Kennis van ERP, iSeries en SQL zijn belangrijke troeven. Je beschikt over een goede kennis van Engels; kennis van Frans en/of Duits is een pluspunt.

European Key Account ManagerVanuit het hoofdkantoor in Turnhout werk je, samen met de lokale verkoopfilialen, promotionele ‘below the line’ acties uit voor onze internationale key accounts. Je ondersteunt en adviseert hen met relevante kennis die je in deze markthebt opgebouwd en stuurt de creatieve aanpak binnen het bedrijf. Je werkt proactief op basis van concrete briefings. Verder coördineer je de acties over de verschillende landen heen. Je rapporteert aan de Business Unit Manager.Je hebt minstens 5 jaar ervaring in een agency-omgeving en bent bij voorkeur gespecialiseerd in ‘below the line’. Je bent sterk in conceptueel denken, creatief ingesteld en je kan goed plannen. Je bezit een flinke dosis flexibiliteiten je bent bereid tot regelmatige verplaatsingen naar het buitenland. Vlotte meertaligheid is een noodzaak (N/E/F/D).

Project ElektrotechniekerJe ondersteunt de ontwikkeling en verdere uitbouw van de kwaliteitsbewakende systemen op basis van visietechnologie. Ter verbetering van de betrouwbaarheid en efficiëntie van ons geautomatiseerd machinepark, werk je zelfstandig projecten uit. Je reikt oplossingen aan op basis van soft- en hardware toepassingen. Je zorgt mee voor de standaardisatie en implementatie van elektrische componenten. Je assisteert de storingsploeg in geval van calamiteiten.Je bent in het bezit van een bachelordiploma elektrotechniek/elektronica of je bereikte een gelijkwaardig niveau door ervaring. Je hebt een degelijke kennis van PLC technologie: Siemens S5, S7, WinCC en Profibus. Ervaring metvisiesystemen en kennis van VCwin strekken tot aanbeveling. Machineveiligheid en risicoanalyses zijn geen vreemde begrippen voor je. Je ben analytisch van geest, hebt oog voor orde en netheid en je toont zin voor initiatief. Je bentcommunicatief, je beheerst de Nederlandse en Engelse taal en je bent bereid tot continue bijscholing.

PrepressmedewerkerAls technisch Prepressmedewerker ben je verantwoordelijk voor de opmaak van speelkaarten, kaarten voorgezelschapsspellen en de bijhorende spelregels dito verpakking. Je werkt zelfstandig opdrachten af, waarbij je van hetaangeleverd materiaal drukklare bestanden maakt.Je genoot een grafische opleiding en je kan terugblikken op enkele jaren relevante ervaring. Je hebt een grondige Mac-kennis en bent vertrouwd met de huidige hardware. Op het vlak van software ga je vlot om met de laatste versie van Illustrator, InDesign, Photoshop, Acrobat en hebt noties van QuarkXpress, PitStop en een automatische workflow. Je werkt zeer nauwkeurig, je bent een creatieve problem solver en een echte teamplayer.

Cartamundi is wereldmarktleider in de productie en verkoop van speelkaarten. Ons hoofdkantoor ligt in Turnhout (België). Van Singapore, Brazilië, VS, Zweden tot Spanje, je collega’s wonen overal in de wereld. We zijn met meer dan 1.000 medewerkers. De markt van speelkaarten groeit jaarlijks en vereist creatieve en innovatieve producten. Van Poker totYu-Gi-Oh!®, van Disney Cars® tot Monopoly®, we investeren constant in de laatste trends. We zijn resultaatgedreven en trots op ons succes.

Toe aan een nieuwe uitdaging? Surf naar www.cartamundi.com/jobs en solliciteer online.Contact: Mevr. Yoon-Mee Deseyn - Visbeekstraat 22 - 2300 Turnhout - Tel.: 014 44 59 29

WWW.GITP.BE

de specialist inassessment en development

DEZE WEEK OP

Boeiende uitdagingen voor...

Project ManagerJunior Account ManagerSenior Functioneel Analist

Bij Brunel

Surf naar vacature.com/brunel

EN ELKE WEEK DUIZENDEN ANDERE ACTUELE JOBS. WAAR WACHT JE NOG OP?

30VACATURE 15 MEI 2010

Succesvolrekruteren?

Contacteer Hilde Vanden Driessche op 02/482.03.38

030_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 20:19 Pagina 30

Page 33: België en migratie - Vacature 15-05-2010

ik ben

er

Anne, Client Advisor

Securex helpt klanten in het hele land bij de optimalisering van hun menselijk kapitaal. Met resultaat. Maar ook als werkgever geloven we in ons motto ‘human capital matters’. Daarom ondersteunen we volop de ontwikkeling en het welzijn van onze eigen mensen.

Bij Securex maakt u deel uit van een veilige en gezonde werkplek die respect toont voor wat u belangrijk vindt, ook buiten het werk. Dat alles in een Belgische groep die garant staat voor een stabiele, informele en integere professionele omgeving.

Om de marketing- en communicatieafdeling van onze Brusselse hoofdzetel te versterken, zijn wij momenteel op zoek naar een (m/v):

• Marketing & Communication Director • Marketing & Communication Manager

Corporate & International Markets • Segment Manager Ziekenfonds • Segment Manager Corporate & International Markets• CRM Manager

Interesse? Solliciteer meteen online op www.ikbener.be

Bezoek ons ook op , en

Ik ben Anne... en ik ben er. Waar dan, vraagt u? Wel, waar ik wilde zijn: in mijn huidige job bij Securex. Elke dag krijg ik de kans om te doen waar ik goed in ben én wat ik graag doe. Daarbij hou ik tijd over voor mijn privé-leven. Ik ben er, voor mijn klanten... en voor mezelf. Net zoals zoveel andere Securex-collega’s. En u, bent u er ook?

www.ikbener.be

ACCOUNT MANAGER(Antwerpen, Limburg & Vlaams-Brabant)

Functie :

Profiel :

Ons aanbod :

www.vandemoortel.be

Vanuit onze vestiging in Oudenaarde zijn we een stevig verankerde Vlaamse KMO, in België de absolute nr. 1 in de productie van kleiklinkers en hebben we sinds jaren een groeiende positie als fabrikant van baksteen.Ben jij een gedreven talent dat toe is aan een nieuwe uitdaging en klaar is om met een 100-tal collega’s mee te bouwen aan onze verdere groei?Dan kijken wij uit naar jouw kandidatuur als (m/v)

Al sinds 1986 rekenen bedrijven, administraties en financiële instellingen op de boek-houd kundige en fiscale expertise van Fiduciaire Van Loey & Patteet. Met eennauwkeurige cijferrapportering, korte opvolging van de accountancymarkt en optimalefiscale begeleiding garanderen de accountants en belastingconsulenten een kwaliteitsvolledienstverlening. Om de verdere groei van hun nieuwe kantoren in Antwerpen teonder steunen, zijn zij op zoek naar een m/v:

Interesse? Stuur dan meteen je sollicitatiebrief met cv naar KATZ NV,Anouschka Katznelson, Handelslei 193, 2980 Zoersel, e-mail [email protected] of surf naar www.katz.be. Je kandidatuur wordt discreetbehandeld en je krijgt steeds een persoonlijk antwoord. Deze vacature wordt exclusief begeleid door Katz nv.

Functie: Afhankelijk van je ervaring en achtergrond werk je meteen op interessanteboekhoudkundige dossiers en grotere klanten. Je volgt alles op en werkt nauw samenmet je collega’s om elk boekhoudkundig of fiscaal probleem tijdig en correct uit tepluizen en/of af te handelen. Dit betekent uiteraard ook ter plaatse bij je klantenpoolshoogte nemen en advies geven. Intern speel je de nodige instructies door aan jecollega’s. Ben je een junior, dan zorgen wij voor extra opleiding en ondersteuning.Naarmate je meer kennis en ervaring opdoet, zullen je verantwoordelijkheden op kortetermijn toenemen, tot je uiteindelijk op hoog niveau meedraait.

Profiel: Je hebt een hogere relevante opleiding. Vragen beantwoorden, klantgerichtdenken, prioriteiten leggen, het overzicht behouden, vakkennis updaten,... als accountantben je gebeten om alles onder controle te houden. Het spreekt voor zich dat de wereldvan accountancy en fiscaliteit je mateloos boeit. Je wil dan ook blijven bijleren, zodat ditvakgebied steeds meer van zijn geheimen aan jou prijsgeeft. Je communicatieskillsschakel je in om met je klanten een uitstekende band op te bouwen en met je internecollega’s een hecht team te vormen.

Aanbod: Je komt terecht in een sterk groeiend bedrijf dat zijn mensen niet alleen eengrote zelfstandigheid en boeiende uitdagingen biedt, maar ook aandacht schenkt aande juiste balans tussen werk en vrije tijd. Gedrevenheid en inzet worden beloond met dekans om snel door te groeien tot managementniveau. Naast een competitief salaris enextralegale voordelen, mag je ook rekenen op een degelijke begeleiding en een sterkopleidingsaanbod.

ACCOUNTANT/DOSSIERBEHEERDERmet ambitie

erkend wervings- en selectiebureau VG.323/Berkend wervings- en selectiebureau VG.323/B

31VACATURE 15 MEI 2010

031_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:48 Pagina 31

Page 34: België en migratie - Vacature 15-05-2010

Economische meerwaardeOp basis van bijna 35 jaar ervaring met de

exploitatie van haar palletsysteem in Europa, biedt

CHEP bedrijven een gratis dienst aan om hen te

helpen hun totale palletkosten te analyseren.

Christophe Campe: “Het verbaast ons dat veel

gebruikers van de uitwisselingspool voor witte euro-

pallets zich niet helemaal bewust zijn van de reële

kosten die, zowel voor hen als voor hun logistieke

partners, aan deze werkwijze verbonden zijn.

totale zichtbaarheid van hun palletkosten en zijn dus

in staat om hun palletuitgaven vlot te beheersen”.

Ons talent“CHEP-medewerkers worden gestimuleerd om

mee te werken aan businessoptimalisaties en dit

op een maatschappelijk verantwoorde wijze.

Het uitbouwen van netwerken, verhogen van de

ketens zijn daarbinnen primordiaal. Als belangrijke

internationale speler zetten we alles op alles om

onze medewerkers te ontwikkelen en te ontplooien

om binnen de organisatie door te groeien. Talent-

management maakt actief deel uit van onze

businessstrategie. CHEP hecht bijzonder veel

developmentprogramma’s ontwikkeld. Op het vlak

van procesoptimalisaties maken we gebruik van

o.m LEAN en Six Sigma Tools,” besluit Christophe

Campe.

Christophe Campe (40), Country Manager CHEP Benelux,

zelf al 17 jaar werkzaam bij CHEP:

“Het beheren van pallets en containers is

onze kernactiviteit. We beschikken over

een netwerk van 500 Service Centers om

wereldwijd in de behoeften van de klanten

te voorzien. Met onze innovatieve

producten, geavanceerde beheersystemen

(heden daagse SAP- en CRM-tools) en

klantgerichte bedrijfsoplossingen, kunnen

klanten zich toe leggen op hun dagelijkse

werkzaamheden en kernactiviteiten zonder

zelf te moeten investeren in pallets of

containers. In onze huidige economische

context kan dit zeker tellen.”

Hoe werkt CHEP?Pooling, in zijn eenvoudigste vorm, houdt in

dat kwaliteitspallets en -containers gebruikt

worden door meerdere klanten. Een pool

verschaft bedrijven een strategische moge-

lijkheid om hun kapitaaluitgaven te verlagen

en de dagelijkse bevoorradingsactiviteiten te

verbeteren. CHEP verdeelt, collectioneert,

reinigt en herstelt meer dan 300 miljoen

pallets en containers, voert per dag meer

dan 3 miljoen productverplaatsingen uit,

en bedient meer dan 345.000 klanten.

Waarom is het CHEP-netwerk belangrijk?Het CHEP-netwerk weerspiegelt het

netwerk van de klanten, zowel op lokaal,

internationaal als mondiaal niveau. Netwerk-

optimalisatie komt ten goede van de hele

bevoorradingsketen omdat voertuigen beter

benut worden en minder kilometers hoeven

af te leggen. Hierdoor krijgt CHEP meer

materieel terug en blijven de CO2-uitstoot

en de gevolgen voor het milieu beperkt.

Het milieuCHEP zet zich continu in voor het milieu.

In samenwerking met de universiteit van

Leeds heeft CHEP de milieucalculator

ontwikkeld. Dit is een model dat berekent

wat de milieugerelateerde voordelen zijn

bij het gebruik van CHEP-pallets tegenover

witte europallets of wegwerpalternatieven.

Op basis van dit model zal een organisatie

met bv. 100.000 palletbewegingen op

10 jaar tijd 9.410 bomen of 33 hectare bos

en 3.279 ton CO2-uitstoot kunnen uitsparen

door niet met witte europallets te werken

maar met pool pallets van CHEP.

Vergeleken met wegwerppallets is de

besparing 64.489 bomen of 225 hectare

bos en 18.184 ton CO2-uitstoot.

CHEP is een toonaangevend internationaal bedrijf in de logistieke dienstverlening, gelegen te Mechelen.

Wij zijn op zoek naar talentvolle, ambitieuze en gemotiveerde collega’s (m/v):

Looking for a challenging career in one of the world’s leading companies?

Asset Protection Manager

Asset Protection staat in voor de

bescherming en het duur zaam terugwinnen

van onze eigendommen. De acties richten

zich op het opzetten van een netwerk in de

markt, het op sporen van verlies stromen,

het onderhandelen/fysiek terughalen van

palletten bij onrechtmatig gebruik, het

organiseren van preventieve acties en het

nemen van juridische stappen waar nodig.

Hiervoor zoeken we 2 commercieel

ingestelde medewerkers (regio Benelux).

Je bent een netwerker en lobbyist,

een bedreven onderhandelaar, straalt

overtuigings kracht uit en hebt de drive

samenwerking om te buigen.

Sourcing Specialists

Onze Sourcingafdeling staat in voor de

aankoop van pallets en “raw materials”

voor onze Europese vestigingen.

uitgeven van aanbestedingen tot aankoop,

planning en controle van pallets en

“raw materials”.

Hiervoor zoeken we 3 talentvolle team-

players. Je houdt van veelvuldige inter-

nationale contacten, bent procesmatig

ingesteld, een sterke planner en weet

deadlines te integreren in je dagelijks

werk. Je hebt ervaring binnen de supply

chain en vind je weg in verschillende

IT-systemen.

Account Manager LSP(Logistic Service Providers)

Als Account Manager LSP sta je in voor

het verder uitbouwen van commerciële

relaties bij bestaande partners (LSP) en

het verder ontwikkelen van ons Belgisch

netwerk. Je volgt de ontwikkelingen in

de LSP-markt op en werkt samen met

verschillende afdelingen binnen CHEP om

LSP-projecten te realiseren.

Ervaring in het werken met Logistic

Service Providers is een sterk pluspunt.

Je bent gedreven, ondernemend en

sterk in het uitbouwen van langetermijn-

relaties.

Voor al onze functies zoeken we proactieve

en resultaatgerichte mensen die graag in

een abstracte en analytische omgeving

werken. Je hebt minimum een bachelor-

opleiding en meer dan 2 jaar ervaring of een

uitgesproken interesse in logistiek en supply

chain. Gezien het internationale karakter

van onze business ben je vlot in Engels en

kennis van een andere Europese taal is een

pluspunt.

Interesse? Stuur je cv aan

[email protected]

of CHEP Benelux, t.a.v. Liesje Gabriëls,

Bedrijvenlaan 1, 2800 Mechelen.

Op www.chep.com vind je een overzicht van onze vacatures, zoals:

Publireportage

CHEP, dat deel uitmaakt van

de Brambles Group (genoteerd op

de Beurs van Sydney),

is wereldleider in pallet- en

containerpooling diensten.

Veel van ‘s werelds grootste

bedrijven in de consumenten-

goederen, land- en tuinbouw-

producten, drank en de

automobiel industrie - Procter &

Gamble, SYSCO, Kellogg’s, Kraft,

Nestlé, Ford, GM, etc. - en tal van

lokale kmo’s maken gebruik van

zijn diensten. Wereldwijd heeft

CHEP 7.700 medewerkers in

dienst in 46 landen. Het behaalde

een omzet van 3,3 miljard dollar

(juni FY09).

CHEP: de bevoorradingsketen en uw carrière in goede handen.

Manager Accounting

Accountant

VAT-specialist

Asset Accountant

Growth Manager

Asset Protection Manager

Asset Protection Executive

Account Manager LSP

Sourcing Specialist

Sourcing Senior Analyst

MEI10_CB01369.indd 1 5/12/10 2:40:15 PM

032_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:28 Pagina 32

Page 35: België en migratie - Vacature 15-05-2010

Harol Consyst NV in Diest is een klant- en kwaliteitsgericht succesvol familiebedrijf, opgericht in 1946, dat zich speciali-seert in het ontwik kelen, produceren en distribueren van rol-luiken, zon wering en poorten. Met een omzet van meer dan 40 miljoen euro en dankzij 300 gemotiveerde medewerkers wordt het diverse gamma van erg vernieuwende producten waaronder zonne schermen, terrasoverkappingen, patio’s,verandazonweringen, multifunctionele rolluiken en sectionale poorten naast de belang rijke Belgische markt uitgevoerd naar

Nederland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Zweden, Koeweit… HAROL onderscheidt zich van zijn concurrentie door zijn uniek partnership met HAROL verdelers-specialisten en door innovatiegedrevenheid. Een recent voorbeeld hiervan is de PATiO, een vaste constructie met over kapping die beschermt tegen te veel zon, regen én wind. Op het terras, aan het zwembad of in de tuin, laat dit systeem u meer van het buitenleven genieten, ongeacht het weer. Deze PATiO werd aan de strengste testen onderworpen, waaronder een test in de windtunnel bij ‘Pininfarina’ tot snelheden van 90km/u. Momenteel zijn wij ter versterkingvan het productieteam dringend op zoek naar een gemotiveerde m/v:

WWW.HAROL.COM

TEAMLEIDERFUNCTIE-INHOUD & VERANTWOORDELIJKHEDEN: Als Teamleider in de lakafdeling en mechanische werkplaats bent u verantwoordelijk het kwali-tatief en tijdig afleveren van afgewerkte onderdelen aan andere afdelingen. Van februari tot juni werkt u in een 2-ploegenstelsel. U rapporteert aan een Productieleider. Tot uw takenpakket behoreno.a. het:A) Coachen, aansturen en opvolgen van productiemedewerkers;B) Opvolgen en technisch optimaliseren van het productieproces samen met de procesverant-

woordelijke;C) Opstellen, organiseren en realiseren van de afdelingsactiviteiten en taakgroepdoelstellingen;D) Opleiden van (nieuwe) medewerkers.

GEWENSTE KWALIFICATIES: Voor deze leidinggevende functie komen uitsluitend ENTHOUSIASTE kandidaten in aanmerking, die beantwoorden aan:

1. Minimaal 3 jaar ervaring met soortgelijke taken zoals hiernaast omschreven;2. Hogere technische opleiding (elektromechanica, mechanica, …) of gelijkwaardig door ervaring;3. Ervaring in een geautomatiseerde productieomgeving waarbij kennis van lakprocessen een

voordeel is;4. U bent open minded en in staat om een verandering te realiseren.

PRODUCTIELEIDERFUNCTIE-INHOUD & VERANTWOORDELIJKHEDEN: Als Productieleider bent u verantwoordelijk voor het bereiken van de vooropgestelde productie-doelen op vlak van kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en kostenbeheersing in de afdeling ‘rolluiken en poorten’. U rapporteert rechtstreeks aan de Productiedirecteur. Tot uw gevarieerd takenpakket behoren o.a. het:A) Opstellen en evalueren van het masterproductieplan;B) Opvolgen van de productieplanning d.m.v. juiste acties, tijd- en middeleninzet;C) Ondersteunen en coachen van de teamleiders en productiemedewerkers;D) Initiëren van verbeteringstrajecten en implementeren van productiesystemen en - investeringen;E) Implementeren van nieuwe producten.

GEWENSTE KWALIFICATIES: Voor deze leidinggevende functie komen uitsluitend GEDREVEN kandidaten in aanmerking, die beantwoorden aan:

1. Minimaal 5 jaar ervaring met soortgelijke taken zoals hiernaast omschreven;2. U bent industrieel ingenieur (of gelijkwaardig door ervaring);3. Ervaring in een productieomgeving bij voorkeur in de metaalsector;4. Ervaring met ERP-systeem MS Dynamics AX is een pluspunt;5. U bent open minded en in staat om een verandering te realiseren.6. Kennis van Duits en Frans (leveranciercontacten).

WAT HEEFT HAROL U CONCREET TE BIEDEN 1. Een boeiende functie in een groeiend, financieel gezond en innovatief bedrijf; 2. Een prettige, open en stimulerende werksfeer met uiterst korte communi-catielijnen; 3. uitstekende arbeidsvoorwaarden met extralegale voordelen; 4. werk in een filevrije omgeving; 5. de mogelijkheid om in een eerste gesprek vrijblijvend kennis te maken met het bedrijf.

10jaar

2000-2010

Snel informeren of telefonisch solliciteren? BEL PETER VLEESCHOUWERS OP 089 30 55 11bij voorkeur op ZATERDAG van 10 tot 13 u. en ZONDAG van 19 tot 21 u. of op WEEKDAGEN tussen 8.30 en 10 u. 's ochtends en ‘s avonds tussen 18.30 en 20 u. Een eenvoudig telefoontje informeert u snel en discreet of uw ambities overeenstemmen met ons aanbod. U kunt ook reageren door uw cv VANDAAG NOG per post, fax of e-mail te sturen naar VMC-Select, [email protected]. Deze aanwerving wordt exclusief begeleid door VMC-Select.

VMC bvba • CRAENEVENNE 95 • 3600 GENK • TEL.: 089 30 55 11 • FAX: 089 30 71 35 • E-MAIL: [email protected] • WEBSITE: WWW.VMC-SELECT.BE

INTERACTIEFREKRUTEREN

DIEST

ERKEND BUREAU VG. 686/B

ERKEND BUREAU VG. 686/B

INTERACTIEFREKRUTEREN @

@

33VACATURE 15 MEI 2010

033_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:29 Pagina 33

Page 36: België en migratie - Vacature 15-05-2010

O’Cool bedacht Coolcooking® en biedt in meer dan 100 winkels alle ingrediënten voor ongedwongen, fijne eetmomenten. Vandaag breidt O’Cool zijn Procurement Department uit.

Als aankoper bepaal je de specificaties, schrijf je lastenboeken uit, evalueer je binnenkomende offertes en bereid je onderhandelingen voor. Je bent bij voorkeur een Bachelor met minstens vier jaar “doorleefde” aankoopervaring. Je hebt analytische capaciteiten en je bent een geboren onderhandelaar.

Je zorgt zelfstandig voor de toegewezen productgroepen en de aansturing van de Buyers die aan jou rapporteren. Je zorgt voor de contractering van leveranciers, inclusief de nodige managementtools om de leveranciers professioneel op te volgen en te beheren. Bij voorkeur heb je een Master diploma op zak , en heb je minstens acht jaar “doorleefde” aankoopervaring. Naast je analytische capaciteiten en je strategisch inzicht in markten en producten, ben je een onderhandelaar in hart en nieren. Je bent flexibel, stressbestendig én een teamplayer.

Tegen deze zomer zoekt O’Cool nog mensen binnen de vakgebieden Quality Management, Supply Chain Management, Supplier Relationship Management en Packaging.

BUYERS (M/V)

CATEGORY MANAGER (M/V)

QUALITY, SUPPLY CHAIN & SUPPLIER MANAGEMENT, PACKAGING PROFESSIONALS(M/V)

Hoe solliciteer je voor deze functies?De rekrutering wordt begeleid door PROGRESSIO. Mail daarom je gemotiveerde brief en je curriculum vitae naar Philip Meyers van PROGRESSIO: [email protected] is een erkend rekrutering- & selectiebureau, met erkenningsnummer V. 1800/B.

Meer info?

Meer informatie

kan je vinden

op de website:

www.ocool.be

Meer info?

Meer informatie

kan je vinden

op de website:

www.ocool.be

34VACATURE 15 MEI 2010

ademgevende jobs

We zoeken nog nieuwe, toffe collega’s (m/v) voor de volgende functies:

• hoofdvroedvrouw• medisch laboratorium technoloog• psychiatrisch verpleegkundige• pediatrisch verpleegkundige• verpleegkundige spoedgevallen• verpleegkundige operatiekwartier• verpleegkundige voor diverse

inwendige diensten• medewerker financieel beleid• medewerker debiteurenopvolging

Klopt je hart al sneller?Stuur je sollicitatiebrief met cv dan naar Katrin Grooten,Verantwoordelijke Personeelszaken, Augustijnslei 100,2930 Brasschaat, of mail naar: [email protected]

Bij het Algemeen Ziekenhuis Klina, dat ook het Coda Hospice in Wuustwezel onder-steunt, gaat uiteraard veel aandacht naar de patiënten. Maar we luisteren ooknaar onze medewerkers. Want zij zijn de drijvende kracht achter de vooruitgangvan onze patiëntenzorg. Daarom hechten we ook zoveel belang aan hun ontplooiing.Dag na dag staan ze klaar met een hart dat écht klopt voor een optimalepatiëntenzorg.

Voor verdere informatie: www.klina.be

034_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:30 Pagina 34

Page 37: België en migratie - Vacature 15-05-2010

Galapagos is a mid-size biotechnology company specialized in the discovery and development of small mol-ecule and antibody therapies with novel modes-of-action. The Company is progressing one of the largest pipelines in biotech, with four clinical and over 50 small molecule discovery/pre-clinical programs. Galapagos has established risk/reward sharing alliances with large pharma companies such as GlaxoSmithKline, Lilly, Janssen Pharmaceutica, Merck & Co. and Roche in specific disease areas. Together with our BioFocus and Argenta service operations, Galapagos’ research activities in five European countries and the US are success-ful thanks to our highly motivated staff of more than 670 employees, a unique technology base and a strong financial position.

For our site in Mechelen (Belgium) we are looking for a (m/f full time)

Lab Technician Compound Evaluation Mec-070Description: Your tasks will include managing of compound libraries and testing these libraries in in-vitro as-says to identify hits in our drug discovery programs. In addition you will be running both biochemical and cellular assays to support hit-to-lead and lead optimization programs, you will also be responsible for analysis and data reporting.

Profile: You have a bachelor’s degree or equivalent through experience. You work accurately and precisely. You have good organizational, administrative and communication skills. You work effectively in a team environment and you can speak and write in English.

Senior Scientist Cystic Fibrosis Mec-072Description: Based on either our site in Mechelen (Belgium) or Romainville (France), you will be responsible for delivery of scientific expertise to our Cystic Fibrosis research program. You will be involved in the day to day running of projects, critically analyzing results and directing the projects towards their objectives. You will be responsible for setting up and running disease-relevant pharmacology assays in house. You will work in a matrix-driven organization maximizing the use of available resources to deliver the objectives.

Profile: You have a PhD in a biological discipline, ideally with several years’ drug discovery experience, some of which in the area of Cystic Fibrosis. You have a key understanding of the challenges facing this disease area and have demonstrated scientific expertise. You have excellent interpersonal skills and be fluent in English.

Quality and Safety Manager in Drug Discovery Mec-075Description:You are responsible to ensure that Drug Discovery activities at the Mechelen, Romainville and Leiden sites are quality driven and operating in a safe working environment. You define, gain agreement and implement the strategies, policies, procedures and plans required to create and maintain high customer satisfaction and to provide and maintain a safe and secure working environment. You will ensure that the organization meets all legal obligations with respect to quality, health and safety.

Profile: You have a university degree in scientific discipline with a minimum of 5 years industry experi-ence, broad knowledge of drug discovery and experience with Quality, Health and Safety management. You have good knowledge of Good Research Practice and/or certified quality management systems (Business Excellence; ISO 9001) and good knowledge of legal framework for health and safety. You have demonstrated leadership and influencing skills and strong organizational and project management skills. You are fluent in English and able to work in French, both spoken and written and are willing to spend a significant amount of time on all drug discovery sites.

Interested ?

At Galapagos we aim to recruit the best people, who stand out among their peers, with integrity and excellent interpersonal and organizational skills. Our employees are the strength behind Galapagos, a highly motivated team, eager to maintain Galapagos’ leading position and achieve breakthroughs in pharmaceutical research. Galapagos offers a competitive remune-ration package and a dynamic work environ-ment.

Do you have the qualifications for this job opening and are you up to the challenge of joining our entrepreneurial team? If so, please send your application (preferably by e-mail) to:

Galapagos NV - Human ResourcesGeneraal De Wittelaan L11 A3B-2800 Mechelen, Belgium

e-mail: [email protected]

More information can be found on www.glpg.com

Careers that cure

Erkend kantoor in human resources, gespecialiseerd in

werving & selectie van

bedienden, midden en hoger

kader.

Kwaliteit en tevredenheid staan

centraal in onze visie, zowel voor

de werkgever als voor het talent

dat zoekt naar een nieuwe

uitdaging.

Kiezen voor de HR-services van

Fundament R&S garandeert u

de juiste keuzes/adviezeninzake uw personeelsbeleid.

Fundament R&S, Berkenlaan 138 A, 8530 Harelbeke,Tel.: 056/610.609 - [email protected] - www.fundamentrs.comV

G. 10

80/B

FUNDAMENT R&S

www.jobber.bewww.vdab.be

WORD INFORMATION WORKER SHAREPOINT regio Limburg Uw profiel: u bent werkzoekend en kunt functioneren op een niveau hoger secundair onderwijs. U hebt een stevige basiskennis van informatica en Office,

een degelijke technische feeling en een passieve kennis van het Engels.

Programma: de opleiding Information Worker Sharepoint heeft als doel de cursist een basis aan te leren rond de informatie-

stroom binnen een netwerk. De specialisatie binnen deze opleiding draait rond het in kaart brengen, het uitrollen en beheren

van de bedrijfsprocessen binnen een sharepoint omgeving. Na de opleiding volgt een stage van zes weken in een bedrijf. U krijgt

persoonlijke begeleiding bij het vinden van een stage en een job.

Praktische informatie: deze voltijdse dagopleiding in Lummen start op 7 juni 2010.

Interesse? Kom naar de vrijblijvende infosessie op 18 mei 2010 in Lummen (tweede sessie op 27 mei 2010). Bel of mail voor

een uitnodiging naar Multimedi op 013 33 88 48 of [email protected]. Reageer zo snel mogelijk!

JOBBER IS EEN INITIATIEF VAN IN SAMENWERKING MET

Cevora vzw en VDAB willen gelijke kansen creëren voor álle werkzoekenden op de arbeidsmarkt. Bij de rekrutering voor de opleidingen worden kandidaten dan ook geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst, gezinssituatie of handicap.

DOE ZOALS 2.000 MENSEN DIE IN 2009 EEN JOB HEBBEN GEVONDEN DANKZIJ:

An De Jonghe, specialiste in IT

en sociale netwerken,

meter van deze opleiding

+ ICT =

100% compatibel!

35VACATURE 15 MEI 2010

035_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:32 Pagina 35

Page 38: België en migratie - Vacature 15-05-2010

Post én Print a Job.

Multimediaal adverteren met Vacature Magazine en

Vacature.com

ONLINE JOBS IN DE KIJKERPost én Print a Job.

Multimediaal adverteren met Vacature Magazine en Vacature.com

Kijk voor de uitgebreide functieomschrijvingen op

Vacature.comExtra impact voor uw online vacature?

VECTRIS is een onafhankelijk studie-, ontwerp- en plannings- bureau dat creatieve oplossingen zoekt voor mobiliteit én ruimte voor duurzame ontwikkeling. VECTRIS werkt in heel Vlaanderen aan interessante studie- en adviesopdrachten voor bedrijven, gemeenten, provincies en het Vlaams Gewest.

Senior Projectleider (m/v)

FunctieomschrijvingWerven en aansturen van innovatieve en complexe opdrachten met een veelvoud aan actoren: tracéstudies, netwerkstudies op regionaal niveau, bovenlokale mobiliteitsstudies, ontwerp van publieke ruimte en stadsontwerpen. Ervaring met projectregie en/of MER-deskundigheid is een pluspunt.

ProfielSenior projectleider (master) verkeer, mobiliteit, steden-

in de vakdomeinen verkeer, mobiliteit en stedenbouw.

Contact:

INNOVIS is een snelgroeiende Belgische onderneming gespeciali-seerd in de productie van ecologische zepen en schoonmaakproducten (o.a. DIPP). Wij benaderen de eindverbruikers via de belangrijkste nationale en internationale aankoopgroeperingen, groothandelaars, grossisten en Cash & Carry’s in de food en non-food sector.

Key Account Manager (m/v)

Functieomschrijving

promotieplanningen en budgetten onderhandelen, implementeren

uitbreiden en verstevigen.

Profiel

Contact:

easyFairs® is wereldwijd de belangrijkste organisator van tijds- en kostefficiënte vakbeurzen.

Sales Executive (m/v)

FunctieomschrijvingBedrijven uit een bepaalde sector telefonisch en face to face benaderen

www.easyfairs.com.

ProfielRelevante sales ervaring, proactieve houding, relativeringsvermogen,

Contact:

Prisma vzw is een dienstverlenende organisatie die in de provincie Antwerpen werkt aan een samenleving die positief omgaat met

diversiteitscentrum, een onthaalbureau en onderwijsopbouwwerk.

Algemeen Directeur (m/v)

FunctieomschrijvingAansturen van de organisatie, samen met de inhoudelijk en de finan-

met alle relevante partners in het veld van integratie en inburgering

haar aanbod inzake diversiteit en inburgering steeds verder optima-liseert en vernieuwt.Profiel

competenties op vlak van algemeen management en organisatie-

uitdagingen waar onze diverse samenleving voor staat.Contact: www.prismavzw.be

STMicroelectronics is a global leader in developing and deliveringsemiconductor solutions across the spectrum of microelectronicsapplications and is at the forefront of System-on-Chip technology.

Junior Embedded Security Software Developer (m/v)

Functieomschrijving

& design the functional modules and the underlying memory

Profiel

software, and a good understanding of performance and microcontroller

Contact:

Algemeen Belgisch VakVerbond Departement Econmie en Duurzame Ontwikkeling

Economist ABVV (m/v)

FunctieomschrijvingEconomische aspecten van de regulering op Belgisch, Europees

van CAO’s ...

Profiel

sociale en economische thema’s.

Contact: www.abvv.be

Choc-o-lait is een jong, dynamisch en snel groeiend bedrijf in de chocoladewereld met sterk innoverende kwaliteitsproducten. Om de positie van onze producten op de Europese markt te

bewerken zijn we op zoek naar een professionele Sales Manager.

Sales Manager Retail / Private Label (m/v)

FunctieomschrijvingDagelijks contact met internationale klanten. Deelname aan

van klanten en prospecten.Profiel

Contact:

Mecogefi is een fiduciare gevestigd in Meise. Wij beheren - met

Dossierbeheerder :Accountant / Boekhouder (m/v)

Functieomschrijving

van de maand- en jaarafsluitingen. Opstellen balans en jaarrekening. Opstellen fiscale aangiftes (personen- en vennootschapsbelasting). Dagdagelijkse algemene opvolging van uw dossiers op kantoor alsook op verplaatsing (contacten met klanten).

Profiel

georganiseerd, stipt, accuraat en zelfstandig te kunnen werken.

Vlot overweg kunnen met de courante (boekhoud-)softwarepakketten.

is een extra troef, maar geen vereiste.

Contact:

Mecogefi

036_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:38 Pagina 36

Page 39: België en migratie - Vacature 15-05-2010

Functie

Profiel

Aanbod

BENT U GEÏNTERESSEERD IN DEZE FUNCTIE?Stuur of mail dan uw kandidatuur naar Rendac N.V. t.a.v. Mevrouw De Plus,fabriekstraat 2, 9470 Denderleeuw of e-mail: [email protected]

PROCESTECHNOLOOGPROCESTECHNOLOOG

Rendac en Sonac, met vestigingen in Denderleeuw en Gent-Zeehaven, zijn de grootste Belgische verwerkers van dierlijke bijproducten en maken deel uit van de internationaleVION food group.Om onze inkoopactiviteiten te versterken zoeken wij een m/v:

Interesse in één van bovenstaande vacatures?Mail naar Katrien Decostere: [email protected] surf naar WWW.FUNDAMENTRS.COM voor extra informatie.

Fundament R&S, Berkenlaan 138 A, 8530 Harelbeke,Tel.: 056/610.609

SALES REPRESENTATIVE

ARCHITECT ONTWERPER

BOUWKUNDIG TEKENAAR

FUNDAMENT R&SZOEKT VOOR HAAR KLANTEN EEN M/V:

ARCHITECT PROJECTLEIDER

FINANCIEEL MANAGER

CALCULATOR/ONTWERPER

PROJECTLEIDER HVAC

37VACATURE 15 MEI 2010

As a component supplier in micro-electronics, Melexis’ major innovations, while physically small,are the essential element in nearly each of our customers’ extraordinary systems.In a dualistic manner, it also reflects the conviction that the small things, each day passionatelyaccomplished by our Melexis colleagues worldwide, make a big difference for our customers,for our shareholders and for our environment.

As a component supplier in micro-electronics, Melexis’ major innovations, while physically small,

Small things make a big difference!

www.melexis.com

Can you make the difference?If you are eager to join an international and innovative company and you want to work together on tomorrow’s green technologies, send your letter of motivation and CV to [email protected].

Product EngineerTechnician (2 shifts or fixed night shift)

IT Analyst

Design EngineerApplication EngineerTest EngineerCharacterization EngineerTechnical Sales ManagerProduct Marketing ManagerSales ResponsibleAP Accountant

For our site in Tessenderlo we are currently looking for: For our site in Ieper we are currently looking for:

All information regarding our vacancies can be found in the Careers section of our website:

037_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:35 Pagina 37

Page 40: België en migratie - Vacature 15-05-2010

aartselaar

DESKUNDIGE GRONDGEBIEDZAKEN

AFDELINGSHOOFD GRONDGEBIEDZAKENStatutair, m/v, niveau A4a – A4b, voltijds- 2° OPROEP.

Je geeft leiding aan de dienst Grondgebiedzaken en coördineert de verschillende diensten die hieronder ressorteren. Als lid van het managementteam zal je instaan voor de beleidscoördinatie en voor de geïntegreerde werking van de gemeentelijke diensten.Je hebt goede kennis van het gemeentedecreet en van de wetten en de reglementen die de werking van de dienst grondgebiedzaken beheersen. Je hebt goede kennis op het vlak van overheidsopdrachten. Je hebt ook goede kennis van de functie en werking van de gemeentelijke diensten. Je beheerst beleidsvoorbereiding- en rapporteringtechnieken en je hebt grondige kennis van courante softwarepakketten. Je bent bereid prestaties te verrichten buiten de normale diensturen, ook avond- en weekendwerk.Je bent houder van een diploma of getuigschrift dat toegang geeft tot niveau A zoals vermeld in het besluit rechtspositieregeling voor het gemeentepersoneel. Je beschikt over een rijbewijs B.

Je beheert de dossiers inzake overheidsopdrachten. Als mobiliteitsambtenaar sta je in voor het voorbereiden en opstellen van dossiers inzake verkeer. Je bent het aanspreekpunt voor de lokale economie. Je hebt basiskennis van het gemeentedecreet en van administratief recht. Je hebt

grondige kennis van de functie en werking en structuur van de gemeentelijke diensten. Je hebt algemene kennis van courante softwarepakketten.Je bent houder van een diploma of getuigschrift dat toegang geeft tot niveau B zoals vermeld in het besluit rechtspositieregeling voor het gemeentepersoneel.

AARTSELAAR

De functiebeschrijvingen en de aanwervingsvoorwaarden kan u opvragen bij de personeelsdienst 03/870 16 06 of raadplegen op www.aartselaar.beVerstuur uiterlijk op 14.06.2010 AANGETEKEND uw sollicitatiebrief, samen met c.v., kopie van uw diploma en een uittreksel uit het strafregister (niet ouder dan drie maanden) naar Gemeentebestuur Aartselaar, Baron van Ertbornstraat 1, 2630 Aartselaar, t.a.v. de personeelsdienst..

Statutair, m/v, niveau B, voltijds, 2° OPROEP.

38VACATURE 15 MEI 2010

WORDT U DE JONGE ONDERNEMER VAN HET JAAR 2010 ?

Enterprize is mede mogelijk gemaakt door de steun van

Enterprize is een initiatief van

Silver partners

Golden partners Mediapartners

Ondernemerstraject Vlaanderen

Met de steun van

Schrijf u nu in ! www.eentterprizze.bbe

8ste

038_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:55 Pagina 38

Page 41: België en migratie - Vacature 15-05-2010

FINANCIEEL -

ADMINISTRATIEF

VERANTWOORDELIJKE

AANBOD: Vanbomat-Claeys Ockier biedt jou een functie in een sterk

groeiend bedrijf met heel veel ambitie. De zelfstandigheid en veelzij-

dige verantwoordelijkheden blijken hieruit. Er is een billijk loonpakket

voorzien.

INTERESSE? Mail of stuur jouw cv met begeleidend schrijven naar

[email protected] of HR Flux, Waterpoort 5, 8500 Kortrijk.

Je mag rekenen op een discrete, snelle en professionele behandeling

van uw kandidatuur. Dit dossier wordt exclusief door HR Flux gevoerd.Bijkomende informatie T 056 42 48 42 of zie www.hrflux.be

MEDEWERKER

COMMERCIËLE

BINNENDIENST

FUNCTIE:Als strategische rechterhand

van de zaakvoerder sta je in

voor: balansvoorbereidingen,

BTW-aangiften, forecasting en

jaarlijkse afsluitingen, financiële

reviews van klanten, aanmaken

en inboeken van facturen,

bank- en kasverrichtingen,

credit en openstaande saldi,

contacten met banken. In

latere fase is het de bedoeling

dat je ondersteund wordt door

een extra medewerker.

PROFIEL:Je behaalde een hoger diploma

(min. bachelor) in een financiële

richting (Boekhouden, Fiscali-

teit, …) en kan idealiter een vijf-

tal jaren relevante werkervaring

voorleggen. Uiteraard werk je

heel nauwkeurig en ben je ui-

terst discreet en betrouwbaar.

Tweetaligheid: Nederlands/Frans.

FUNCTIE:Als eerste aanspreekpunt naar

klanten toe, onderhoud je da-

gelijks contacten met hen en

sta je in voor de organisatie

en commerciële opvolging met

betrekking tot verhuur en ver-

koop: opmaken en opvolgen

van offertes, analyse van klan-

tenbehoeften om geschikte

oplossingen aan te bieden,

correcte en tijdige leveringen

regelen, de volledige verant-

woordelijkheid over de factu-

ratie.

PROFIEL:We mikken idealiter op iemand

met ervaring binnen de sector

of aanleunende sectoren. Je

bent een goede organisator

met een proactieve ingesteld-

heid. Klantvriendelijkheid en

stressbestendigheid onder-

scheiden jou. Je bent een

goede communicator met uit-

stekende kennis Nederlands

en Frans.

FUNCTIE:Je draagt de eindverantwoor-

delijkheid over het wisselstuk-

kenbeer: opzoeken van wissel-

stukken, bijstand verlenen aan

techniekers en klanten, opvol-

gen van de voorraden en plaat-

sen van bestellingen. Je bent

tevens verantwoordelijk voor

het opstellen van de planning

bij depannages en de onder-

steuning van de commerciële

binnendienstmedewerker ver-

koop en verhuur.

PROFIEL:We mikken idealiter op iemand

met ervaring binnen de sector

of aanleunende sectoren. Pro-

ductkennis is noodzakelijk. Je

bent een goede organisator

en communicator. Stressbe-

stendigheid en klantvriendelijk-

heid typeren jou. Talenkennis:

Nederlands/Frans.

FUNCTIE:In de ene functie onderhoud

je het bestaande klantennet-

werk en bouw je dit ook ver-

der uit wat betreft verkoop en

verhuur van heftrucks. In de

ander functie richt je je tot de

verhuurmarkt met het volledige

gamma aan bouwmachines en

bouwmaterialen. Aan de hand

van jouw analyse weet je via

een aangepaste calculatie en

offerte klanten en prospecten

te overtuigen van de meer-

waarde van jouw expertise en

aanpak. Je rapporteert hierbij

rechtstreeks aan de directie.

PROFIEL:We mikken op iemand met

commerciële ervaring. Dankzij

jouw productkennis en klant-

gerichte persoonlijkheid, weet

je mensen vlot te overtuigen.

Graag herkennen we in jou een

harde werker die proactief is

ingesteld. Talenkennis: Neder-

lands/Frans.

VERANTWOORDELIJKE

MAGAZIJNBEHEER

VERTEGENWOORDIGER

HEFTRUCKAFDELING EN

VERTEGENWOORDIGER

VERHUURAFDELING

inspireren | rekruteren | integrerenHR De juiste match tussen medewerker en organisatie.

Vanbomat-Claeys & Ockier

(hoofdzetel Ardooie) is

specialist in bouwmachines

voor de B2B-markt. Onder

de slogan “alles onder één

dak” kan de professional

er terecht voor de verhuur,

maar ook voor de aankoop

van graafmachines,

wielladers, compactladers,

heftrucks (o.a. Nissan en

Konecranes), bouwkranen

en bouwliften. Onze

opdrachtgever is nummer 1

in (LMB)-snelmontagekranen

en tevens exclusief invoerder

van Airman-minigravers.

Ter versterking van de staff

kijken we uit naar (m/v):

We kijken ooknog uit naar

TECHNIEKERS

www.vanbomat-claeys.be

Vanbomat - Claeys

39VACATURE 15 MEI 2010

Coördinator mobiel team gezinsbegeleiding(0.8 of 1 FT)

Coördinator residentiële werking(FT)

Leefgroepverantwoordelijke(FT)

03/309.23.40

Zoekt (m/v)

Meer info over deze functies vindt U op www.lentekind.beSollicitaties op hoger vermeld adres of via [email protected]

Lentekind v.z.w.

Centrum voor Kinderzorg

en GezinsondersteuningHoogstraat 13 - 2340 Vlimmeren

Buurtservice vzwbiedt opleiding, begeleidingen werkervaring aan lang-durig werkzoekenden in de poetssector. Het Werkervaringsprojectzoekt een voltijdse (m/v)

COÖRDINATOR- 1 jaar ervaring in een

leidinggevende functie- voeling met de doelgroep- Bachelor of Master

Brief + cv te sturen vóór 30 mei 2010 naarBuurtservice vzw t.a.v. Martine EloyPatriottenstraat 622600 [email protected] opwww.buurtservice.be

COMMERCIËLE BINNENDIENST MEDEWERKER

MEDEWERKER KWALITEITSDIENST

REAGEREN?Mail of stuur jouw cv met vermelding van de functie-

titel naar [email protected] HR Flux, Waterpoort 5,

8500 Kortrijk. HR Flux begeleidt je ook na indienst-

treding.

Je mag rekenen op een discrete, snelle en profes-

sionele behandeling van je kandidatuur. Voor bijko-mende informatie T 056 42 48 42 (kantooruren en zaterdagvoormiddag 9u-12u).

UITDAGING: Offerteopmaak, orderopvolging en correcte levering.

PROFIEL: Administratief-commerciële opleiding, talenkennis Engels en Frans, communicatief en

klantgericht.

UITDAGING: Testen prototypes, steekproefcontroles afgewerkte producten mét rapportering.

PROFIEL: Technische opleiding (mechanica), nauwkeurig en punctueel, hands-on.

Voor uitgebreide functiebeschrijvingen neem een kijkje op: www.hrflux.be of www.sidem.be

De juiste match tussen medewerker en organisatie.inspireren | rekruteren | integrerenHR

SIDEM nv, met hoofdvestiging in Roeselare en met bijkomende productievestigingen (ISO gecertificeerd) in Hongarije en Roemenië, is een belangrijke producent van stuur- en ophangingsonderdelen voor de automotive vervangingsmarket bestemd voor een internationaal klantennetwerk. Eind dit jaar nemen zij hun intrek in een hypermodern nieuwbouw complex in de industriezone te Gullegem.

Hun huidige team van 300 medewerkers wensen zij te versterken en daarom kijken zij momenteel uit naar collega’s voor de hoofdvestiging te Roeselare/Gullegem:

Succesvol rekruteren?Bel Riet De Saedeleer op 02/482.03.38

039_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:54 Pagina 39

Page 42: België en migratie - Vacature 15-05-2010

Mediatieke/Vacature voor een ambitieuze B2B developer

Account Manager Online (m/v)

regio Antwerpen/Limburg

Vacature zoekt een m/v verkoopstalent. Iemand met feeling voor multimedia. Iemand met een doelgerichte aanpak en overtuigingskracht. Iemand met naturel. En vooral, iemand die klaar is voor een nieuwe carrièreboost. Jij?

Surf naar vacature.com/accountmanager en vorm mee de connectie tussen nv en m/v!

Werken in een mediabedrijf.Iets voor jou?Voel je wat voor een nieuwe habitat? Aan een nieuwe uitdaging toe?

Vacature zoekt m/v met talent.

040_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:56 Pagina 40

Page 43: België en migratie - Vacature 15-05-2010

Opus, is een agentschap gespecialiseerd in communicatie en publicitaire producties.

Momenteel zoeken wij voor onmiddellijke indiensttreding een m/v

OPUScommunication

Wij zijn op zoek naar een Nederlandstalige persoon met een zeer goede kennis van het Frans en met ervaring.Organisatietalent, stiptheid en nauwgezetheid vormen haar/zijn sterke punten en zij/hij integreert zich zonder moeite

in een dynamische en gevarieerde omgeving. Zij/hij zal voornamelijk instaan voor de opvolging van en het contactmet de klanten, organisatie en secretariaat. De ideale kandidaat is contactvaardig, polyvalent, georganiseerd, heeft

een luisterend oor voor de klanten en is in het bezit van een rijbewijs. Kennis van Word, Excel en Internet isnoodzakelijk. Gelieve uw cv in het Frans te sturen naar OPUS, referentie HG,

Opzichterstraat 264 te 1080 Brussel of via e-mail: [email protected] AA C C O U N T E X E C U T I V E

Lid van de Federatie der Wervings- en Selectiebureaus - erkend selectiebureau voor het Vlaams/Waals/Brussels Gewest: VG.365/B - W RS.200 - B-AB 05.012

Gespecialiseerd in commercieel-technische niveaufuncties

Sales Manager / Technical Sales

Brussels MLEE512221 M/F

As Sales Manager your main responsibilities are :

Leading and animating a team of three sales people Build up a strong sales organization Responsible for monthly forecasting Organize/ execute negotiation about pricing, product delivering within the boundaries set

with the company’s Marketing Department Ensure that the quality system defined by the company is respected by the sales force You will report to the Managing Director and be part of the management team of the

company

Your Profile :

A proven track record of B to B sales experience in the industry Fluent in Dutch, French and English, German is an asset Several years of experience in people management Bachelor degree or equivalent experience in sales engineering or business related field

To apply for this job please send your CV and cover letter via [email protected] quoting the reference MLEE512221.

Our client is Europe’s leading salt supplier. They are part of a large listed group. They guarantee a rapid and reliable delivery at any time due to modern production plants, conveniently located sites and warehouses, a comprehensive network of business partners as well as a motivated well trained and high qualified employees.

Brussels MLEE512225 M/F

As Technical Sales your main responsibilities are :

Prospecting actively on the Belgian market for new clients Coordinate all technical matters for the Belgian subsidiary in relation with the Group’s

Technical Manager Support the sales force for all technical matters including visits to customers Keeps track of all changes in law and regulations that might have an impact on the product

range and discuss adaptation of the product offer

Your Profile :

You have a first commercial exposure You have a technical background and/ or experience in the chemical industry Fluent in Dutch, French English, German is an asset At least a bachelor’s degree in chemistry or equivalent experience. Industrial Engineer-

ing in chemistry is a definite plus

To apply for this job please send your CV and cover letter via [email protected] quoting the reference MLEE512225.

136 offices in 28 countries worldwide | www.michaelpage.beSpecialists in Sales & Marketing Recruitment

41VACATURE 15 MEI 2010

041_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 20:01 Pagina 41

Page 44: België en migratie - Vacature 15-05-2010

42VACATURE 15 MEI 2010

voor de jobvoor de job

We hebben jou(w)... Het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen is een voor-

trekker in de thuisverpleging. Samen met meer

dan 1000 collega’s verspreid over 13 afdelingen in

West-Vlaanderen en de maatschappelijke zetel in

Brugge, staan wij dagelijks in voor een kwalitatief

hoogstaande en gevarieerde verpleging aan huis.

Hou je van zelfstandigheid, teamwork, afwisseling

en flexibiliteit?

Ontdek dan vlug de boeiende jobs waarvoor

we nog toffe en dynamische collega’s (m/v)

“hart” nodig hebben!

Afdelingsverantwoordelijke Afdeling Tielt

Functie: Je bent verantwoordelijk voor het verpleegkundig beleid en het operationeel management van de afdeling Tielt. Je organiseert en coördineert de dienstverlening waarbij je oog hebt voor kwaliteit, efficiëntie en workload. Je kunt hierbij rekenen op de ondersteuning van je team van nursingbegeleid(st)ers/coaches, referentieverpleegkundigen en administratief medewerkers. Je geeft leiding aan ongeveer 50 medewerkers en rapporteert aan de verpleegkundig directeur. Je volgt proactief de evolutie op van je afdeling en neemt tijdig de gepaste maatregelen. Je staat in voor een constructieve samenwerking met artsen en andere partners in de gezondheidszorg. Je implementeert op een dynamische wijze het strategisch actieplan van het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen. Je behoort tot het hoger kader, geeft systematisch feedback en formuleert passende voorstellen aan de directie.

Profiel: Je bent verpleegkundige met een aanvullend masterdiploma of gelijkwaardig door ervaring. Je beschikt over de nodige affiniteit met de gezondheidszorg. Je bent sterk in plannen en organiseren en je bent een echte peoplemanager. Doeltreffendheid en klantgerichtheid draag je hoog in het vaandel. Je staat communicatief sterk in je schoenen.

Verpleegexpert diabetesFunctie: Onder leiding van de verpleegkundig directeur werk je, in het team van verpleegexperten, het alge-meen verpleegkundig beleid uit voor het Wit-Gele Kruis. Daarnaast ken je als verpleegexpert alle aspecten van het referentiedomein diabetes. Je volgt ook alle innovaties op de voet. Hiervoor onderhoud je de nodige externe contacten. Je werkt diverse projecten uit. Bovendien hou je voeling met het werkveld door de referentieverpleegkundigen en verpleegkundigen te ondersteunen en te begeleiden. Je geeft hen jouw kennis over het referentiedomein door o.a. via interactieve opleidingen.

Profiel: Je hebt een diploma bachelor of master in de verpleegkunde op zak en hebt ervaring in het referentie-domein diabetes. Je werkt voltijds op de maatschappelijke zetel in Brugge.

Kijk vlug op www.wgkwvl.be voor meer informatie over deze en andere vacatures.

INTERESSE? Vul dan snel het online sollicitatieformulier in op www.wgkwvl.be of stuur alles op naar:

Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen, t.a.v. HR, Annuntiatenstraat 47, 8000 Brugge.

Iets voor jou?

Dit kan je verwachten:• Een contract van onbepaalde duur • Een tewerkstelling binnen een gerenom-

meerde, professionele en vooruitstrevende werkomgeving waarbinnen de patiënt en de medewerker centraal staan.

• Een inhoudelijk uitdagende functie met een aantrekkelijk salaris en een pakket van extralegale voordelen.

• Een aangepast opleidingstraject en de nodige ondersteuning bij je loopbaanontwikkeling.

Win één jaargratis filmticketsSurf nu naar vacature.com/bioscoop

042_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:42 Pagina 42

Page 45: België en migratie - Vacature 15-05-2010

De voordeligste meubelspecialist!

43VACATURE 15 MEI 2010

043_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 20:00 Pagina 43

Page 46: België en migratie - Vacature 15-05-2010

ZEP INDUSTRIES is producent en leverancier van hoogwaardige reinigings- en onderhoudsproducten voor de

professionele markt. Met een ervaring van ruim 70 jaar biedt ZEP U de mogelijkheid een keuze te maken uit een

waaier van hoge kwaliteitsproducten om met SUCCES oplossingen te brengen bij Uw toekomstig cliënteel.

ZEP INDUSTRIES is actief in 7 segmenten: de institutionele markt, horeca, industrie, automotive, bouw, food en

waterbehandeling.

Wij zoeken voor België in 2010

meerdere

ZELFSTANDIGE VERKOPERSM/V

Wij bieden U als ambitieuze zelfstandige ondernemer naast een uitstekende

commissieregeling, gedurende de eerste 12 maanden, onze “ZEP TRACK” aan

om U in de beste omstandigheden van start te laten gaan.

• Een grondige opleiding en begeleiding

• “On the Job” coaching

• Een verkoopsformule door de jaren beproefd

• Bescherming van cliënteel

• Administratieve en logistieke ondersteuning

• Extra “Start” ondersteuning

• Doorgroeimogelijkheden

Bezoek onze website: www.zepindustries.eu

Interesse? Stuur vandaag nog uw reactie naar : [email protected] & [email protected]

Producten met Europees Ecolabel, de “Kracht van de Bacteriën”, onze “Groene Lijn”,

producten op basis van soja een 100% natuurlijke bron, absorptiemiddelen,

ontvetters, hoogdrukreiniging, smeermiddelen, coatings, morteladditieven en andere

bouwspecialiteiten, …

Functie

• Promotie en verkoop van ons productgamma

aan professionele en industriële gebruikers.

• “Demo Works”in de praktijk toepassen.

• Advies en service verlenen.

• Acquisitie en opvolging van cliënteel.

44VACATURE 15 MEI 2010

viollega’s gezocht

VG 1

570/

BU

INTERESSE?

Ben jij ookveeleisendinnovatiefondernemendleergierigloyaalenthousiastgedrevenactief &sympathiek?

Dan is een job als

Consulent (Antwerpen)

Consulent (Sint-Amandsberg)

echt iets voor jou!

Hoeveel belastingen betaal je voor jebedrijfswagen?

Straks een nieuwe bedrijfswagen kiezen? Benieuwd welke

auto’s het voordeligst zijn? Dan is er voor jou de handige

Car Tax Calculator. Kies jouw droomwagen uit en ontdek

meteen hoeveel belastingen je zal betalen.

Surf nu naar vacature.com/cartaxcalculator

044_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:44 Pagina 44

Page 47: België en migratie - Vacature 15-05-2010

Reageren doe je onder referentie 3390V naar [email protected] of naar Signum HR & Management, Battelsesteenweg 455 E, 2800 Mechelen (015/450960).

Marketing Executive Benelux

BP (waarvan Castrol deel uitmaakt) is één van ’s werelds grootste energiebedrijven met activiteiten in meer dan 100 landen. De divisie Lubricants vermarkt technisch hoogwaardige motoroliën en andere smeermiddelen voor de Automotive, Truck-, Motorfietsen- en Agrisector. Vanuit een strategische visie worden de producten van BP en Castrol, elk met hun bijzondere eigenschappen, via bepaalde business streams op de markt gebracht. De internationale markt voor motorolie en andere smeermiddelen is zeer dynamisch en BP/Castrol speelt hierbij een vooraanstaande rol in groei en innovatie: zo hebben vooraanstaande automobielfabrikanten meerjarige strategische allianties gesloten met Castrol. Wij zoeken voor de Benelux Marketingafdeling in Berchem/Antwerpen een (m/v)

Je zet de Europese marketingplannen in de praktijk om. Je beweegt je daarbij tussen zuivere uitvoering en het leveren van een actieve en creatieve bijdrage aan een toegespitste Beneluxmarketing van de BP/Castrol Lubes. Je takenpakket is breed: productinformatie, promotie-acties, pr-activi-teiten, marktonderzoek, budgetopvolging, …

Je hebt een masteropleiding en enkele jaren relevante marketingervaring. Zelfstandigheid, initiatiefzin, organisatie, communicatie, samenwerking en drive vatten je werkstijl samen. Zin in een marketingloopbaan in de petrochemie? Kijk verder op www.signumhrm.be of www.vacature.com/signumhrm

allround marketingfunctie in petrochemie

Reageren doe je onder referentie 3400V naar [email protected] of naar Signum HR & Management, Battelsesteenweg 455 E, 2800 Mechelen (015/450960).

FrieslandCampina is een internationale onderneming vertegenwoordigd in meer dan 100 landen en telt zowat 20000 medewerkers. De business group Consumer Products Europe, met een omzet van 3 miljard €, richt zich op de ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van een scala aan producten. Het assortiment bestaat uit consumptiemelk, zuivel-dranken, yoghurts, desserts, koffieverrijkers, room, vruchtensappen en sportdranken. Het marketingteam in Bornem zoekt voor de merken Cécémel en Fristiversterking met een (m/v)

Je wil een functie met een reële impact? In een bedrijf met een sterke merkenfocus? Samen met je team van twee brand managers een marktstrategie en marketing-plannen ontwikkelen en van a tot z imple-menteren, spreekt je aan? En dat voor twee van onze topmerken: Cécémel en Fristi?

Heb je een universitaire, marketingge-richte opleiding? Kan je een vijftal jaar succesvolle brand managementervaring in de FMCG-sector voorleggen? Met een focus op communicatie en NPD? Interesse? Reageer dan meteen of kijk ook op www.vacature.com/signumhrm of op www.signumhrm.be.

Ervaring in FMCG, communicatie en NPDSenior Brand Manager

Een socioloogVoor het uitvoeren van onderzoek rond consumentenzaken en het verspreidenvan de resultaten van dat onderzoek.

Een Public Affairs Counsellor Met hogere technische of wetenschappelijke opleiding of overtuigende ervaring bijeen andere werkgever. U zult moeten instaan voor de vertegenwoordiging van deverbruikersorganisaties in de wetenschappelijke comités en in diverse andereorganen. U zult ook verantwoordelijk zijn voor de werkzaamheden met betrekkingtot normalisatie. Een uitstekende kennis van Engels is een vereiste.

Ons aanbod:Wij bieden een boeiende job met veel verantwoordelijkheid binnen een jonge,dynamische en internationale stichting. Voltijds contract voor onbepaalde duur mettal van extralegale voordelen.

Geïnteresseerd?Spreekt deze uitdaging u aan? Stuur dan uw CV met een begeleidende motivering naarhet OIVO, ter attentie van mevrouw Monique Van Peer - Paapsemlaan 20 te 1070 Brussel([email protected]).

Hebt u een passie voor researchwerk? Bent u begaan met de bescherming van de consument? Wilt u de rechten van de consumenten helpen verdedigen?

Als uw antwoord op deze drie vragen "ja" is, dan bent u de persoon die wij zoeken.

In het kader van de uitbreiding van zijn activiteiten heeft het OIVO werkaanbiedingenvoor uiteenlopende profielen (m/v):

Ready to join a leading team of consultants?

As a CONSULTANT with Robert Half International, you will: • strengthen our relationships and drive our business

development in the finance and accounting world through active prospection and networking at all levels within the finance

department • identify, evaluate and assist finance and accounting professionals throughout their career • contribute to the

image and core values of our Group in terms of business ethics, code of conduct and professionalism • participate in various

marketing initiatives and public relations events.

You have: • a university degree • minimum 3 years of successful experience in an audit, financial or service related function.

You are: • bilingual with a very good knowledge of English • an excellent communicator with a good sense of judgment in

combination with strong commercial and service-oriented skills • a highly energetic team player with a proactive and result-

driven attitude • a mature, resilient and outgoing personality, willing to succeed in an ambitious and fast growing organization.

We offer: • a dynamic team-focused working environment • real career and personal development perspectives

• an attractive performance-driven compensation package.

Interested? Mail your detailed cv to [email protected] send it to ROBERT HALF FINANCE & ACCOUNTING, for the attention of Gabriel d’Ansembourg, avenue Louise 250/Louizalaan 250, 1050 Brussels.www.roberthalf.be

KNOWLEDGE. EXPERTISE. FOCUS.

A d

ivis

ion o

f R

obert

Half B

VB

A/S

PR

L

Robert Half International is a NYSE-quoted Fortune 500 service organization, worldwide leader in specialized permanent andtemporary recruitment services, with offices in more than360 locations.

In order to sustain our growth in Belgium, we are currently looking to further develop our Brussels team with top-talented individuals (m/f)in Finance & Accounting permanent recruitment.

www.robberrthalf.be

45VACATURE 15 MEI 2010

045_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:30 Pagina 45

Page 48: België en migratie - Vacature 15-05-2010

PROFIEL: Je bent houder van een master diploma of gelijkwaardig (vb. licentiaatsdiploma); technische opleiding (vb. ingenieur) of tech-nische ervaring is een meerwaarde. • je bent in het bezit van een rijbewijs B.

WIJ VERWACHTEN VAN JOU: leidinggevende vaardigheden, het kunnen plannen, organiseren en coördineren • verantwoordelijk-

heidszin en het nemen van initiatieven om de werking van de dienst te optimaliseren • algemene technische kennis.

WIJ BIEDEN JOU: automatische periodieke loonsverho-gingen • geldelijke valorisatie tot 10 jaar nuttige ervaring

• extralegale voordelen (maaltijdcheques, hospitalisa-tieverzekering, …) • een flexibele vakantieregeling

(32 vakantiedagen).

SOLLICITEREN KAN ALS VOLGT: Verstuur ten laatste tegen 2 juni 2010 je kandidatuur, samen met cv, diploma en een uit-treksel uit het strafregister, aan het College van Burgemeester en Schepenen, Grote Markt 12 te 9600 Ronse. Kandidaturen kunnen ook afgegeven worden tegen ontvangstbewijs. Vermeld indien mogelijk een mobiel telefoonnummer en e-mailadres in je sollicitatie. Vermeld duidelijk voor welke functie je solliciteert.

Het bekwaamheidsexamen voor deze functie zal doorgaan op zaterdag 19 juni 2010 om 8u00, op het stadhuis van Ronse, Grote Markt 12, 9600 Ronse.

Verdere info kan je opvragen bij de Personeels-dienst van de stad Ronse, tel. 055 23 27 19 (e-mail: [email protected]) of tel. 055 23 27 24 (e-mail: [email protected]) of raadplegen via de website

Wil je de uitdaging aangaan om de dienst gebouwen, wegenis en groendienst te coördineren en samen met de coördinatoren de werking te optimaliseren? Hou je van variatie en van verantwoordelijkheid? Heb je leidinggevende, technische en administra-

tieve vaardigheden? Dan ben jij misschien de geknipte persoon voor de volgende vacature.

VERANTWOORDELIJKESTEDELIJKEWERKPLAATSEN

m/v (A1a-A3a) in statutair verband (met aanleg van een werfreserve van 3 jaar)

De Secretaris, De Burgemeester en Schepenen,L. VANDEKERKHOVE L. DUPONT

www.ronse.be

46VACATURE 15 MEI 2010

Een vaste waarde in een exclusieve omgeving. Cambier De Nil, gevestigd in Knokke Zoute, is een vastgoedkantoor van kwaliteitsvol vakmanschap voor de verkoop van villa’s, appartementen en nieuwbouwprojecten en voor de verhuur. We bestaan uit een team van gedreven professionals die garant staan voor een perfecte service en advies. Daarbij maken we gebruik van de nieuwste informaticatechnologie.

Ter ondersteuning van onze expansie zijn we op zoek naar m/v:

JE FUNCTIE:• Je wordt verantwoordelijk voor het opvolgen en verder uitbouwen van de vastgoedportefeuille. • Je analyseert de noden van de klanten en prospects en weet een oplossingsgericht en pro-fessioneel voorstel op maat voor te leggen. • Je doet aan actief klantenbeheer vanuit een win-win partnership waarbij je de visie van de firma concreet vertaalt in je salesactiviteiten. • Je onderhandelt huur- en verkoopovereenkomsten. • Je werkt actief mee aan de versteviging van onze marktpositie en hebt oog voor nieuwe opportuniteiten. • Door het gebruik van gerichte marketingtools en het uitzetten van verkoopacties in samenwerking en overleg met de inter-ne verkooporganisatie draag je bij tot de verdere naambekendheid en de commerciële groei.

JE PROFIEL: • Je bent bachelor of master en hebt grote affiniteit met de branche. • Je bent gedreven en ondernemend, werkt nauwgezet, efficiënt en gestructureerd en beschikt over uitstekende contactuele en commerciële vaardigheden. Je bent stijlvol en straalt klasse en vertrouwen uit. • Je bent vertrouwd met MS Office en vlot tweetalig. ( Nl / Fr ) • Je kunt je flexibel en klantgericht opstellen qua beschikbaarheid. • Zelfstandigen met BIV nummer zijn eveneens welkom.

AANBOD: • Je komt terecht in een onderneming met een passie voor ondernemerschap, die creativiteit, vertrouwen en menselijk kapitaal hoog in het vaandel draagt. • Je krijgt een verantwoordelijke functie met een competitief salarispakket.

Interesse?Reageer dan door je motivatiebrief met cv te mailen naar mevrouw Chris Verheyde, Lieven Bauwensstraat 20, 8200 Brugge. E mail: [email protected] discretie wordt gewaarborgd.

COMMERCIEEL CONSULTANT VASTGOED HOEVEEL IS DATNETTO?

Dankzij de handige bruto-nettocalculator weet je zo

hoeveel je van je brutoloon overhoudt.

vacature.com/brutonetto

q

046_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 20:30 Pagina 46

Page 49: België en migratie - Vacature 15-05-2010

TRADECC NV, de trading firma van nv ECC en nv ETEC, gevestigd te Wilrijk, is gespecialiseerd in de wereldwijdeverkoop van bouwtechnische producten zoals injectieharsen,waterdichtingsproducten, vloersystemen, koolstoflaminaten enmembranen. Ter versterking van het gedreven team zijn wij opzoek naar enthousiaste kandidaten (m/v) voor de functie van:

(Junior) Export ManagerNa een intensieve inwerkperiode wordt u medeverantwoordelijk voor het commerciële succes van TRADECC NV in Europa. Dankzij uw technisch advies en productkennis bouwt ubestaande klantenrelaties verder uit, maar u hebt ook oog voor nieuwe projecten en potentiële klanten. U kan hiervoor rekenen op een sterke binnendienst.

Uw profiel?• Technische en/of commerciële Masteropleiding • Perfect drietalig (Nederlands, Frans, Engels) met goede noties van het Duits• Doorzetter, gedreven, commerciële feeling• Technische affiniteit• Zelfstandige werkhouding, communicatief

Wat biedt TRADECC NV?• Gezonde, solide organisatie• Uitdagende functie met veel ruimte voor initiatief• Korte communicatielijnen, open en informele cultuur• Uitstekende arbeidsvoorwaarden

Interesse? Stuur je sollicitatiebrief met cv naar TRADECC NV, t.a.v. Barbara De Neef, Terbekehofdreef 50-52, 2610 Wilrijk of naar het e-mailadres: [email protected].

Voor meer info kan je altijd terecht op www.tradecc.be.

Dossierbeheerder (M/V) -Gent

Als dossierbeheerder bent u de eindverantwoordelijke van uw dos-siers (vooral KMO-vennootschappen). U controleert de voorberei-dingen van de boekhouders of van de accountant-junior en werkt de eindbalans af. U bespreekt de stand van zaken met de klant, stelt de jaarrekening op en verzorgt de verslaggeving. Verder gaat u op klantenbezoek om de dossiers te bespreken, problemen op te sporen en oplossingen aan te bieden.

Profiel: U hebt minimaal een bachelor boekhouden en 2 jaar ervaring als dossierbeheerder bij een accountantskantoor. U kunt zelfstandig een jaarrekening opstellen en advies verlenen aan de klant. U bent stipt en werkt nauwkeurig. Bij voorkeur heeft u de titel als Accountant IAB of Boekhouder BIBF.

Belastingconsulent (M/V) - Gent

Als belastingconsulent wordt u ingeschakeld in een team van dos-sierbeheerders en boekhouders. U doet de fiscale optimalisatie van de jaarrekeningen en/of boekhouding en maakt berekeningen in Kluwer. Soms dient u ook ter plaatse te gaan bij de klanten om het dossier tebespreken en hen bij te staan bij het nemen van fi nanciële beslissin-gen. U neemt de belasting- en BTW-controles voor uw rekening.

Profiel: U bent een belastingconsulent met minimaal 2 jaar ervaring. U kunt een team aansturen, werkt nauwkeurig en bent klantgericht.

Interesse? Onze klant biedt u een boeiende en afwisselende functie binnen een jong en gedreven team. U komt terecht in een aange-name werksfeer met ruimte voor eigen initiatief. A.A&T Group biedt u een aantrekkelijk salarispakket aan. Contacteer Valerie Vandekinderen, E [email protected], T +32 (0)9 267 99 80.

hays.be

A.A&T GROUP, STABIELE PARTNER IN FINANCIËLE DIENSTVERLENINGDIT ACCOUNTANTSKANTOOR ZOEKT NIEUWE MEDEWERKERS

&A.A TGroupBURGERLIJKE VENNOOTSCHAP ONDER DE VORM VAN EEN COÖPERATIEVE VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

ACCOUNTANCY

Hays-advacature-110x226.indd 1 22/04/10 15:18

Our RequirementsApplicants for this specific profile should befluent in English, Dutch and French, withexcellent verbal and written communicationskills. They should hold a masters degree,preferably in HR. We look for entrepreneurial,well-organised individuals who are able towork both independently and within a team.Applicants should be flexible, have excellentinterpersonal skills with ability to work in adynamic and multicultural environment in aculture of consensus, cope well underpressure, have a strong sense of responsibility,and strong coaching/mentoring abilities.

Who to ContactPlease send a cover letter and detailedcurriculum vitae to

Bert Van der Wee, Director of Administration

Rue de la Loi 57, 1040 BrusselsE-mail: [email protected]

Job Duties Include:� Managing the legal recruitment process� Coaching young lawyers� Serving as primary contact in the office

for all HR related matters� Managing internal and external training

programs� Providing counsel on performance

management topics, including e.g.,performance review and workloaddistribution

� Being responsible for all legal HR processes� Developing best practices in conjunction

with peers in other European offices ofCleary Gottlieb

� Managing a small local HR team andworking closely with the other teams

PositionHR Manager (Legal Personnel)Cleary Gottlieb offers a collegial working environment with an open, friendly and enthusiasticatmosphere. The HR Manager (Legal Personnel) provides support to an international group oflawyers. This role would suit an experienced HR Professional, preferably with a background inanother Legal or Professional Services firm. The work is demanding, with plenty of scope forpersonal development, and the successful applicant will have an outstanding opportunity todevelop his/her profile.

47VACATURE 15 MEI 2010

Senior Consultant/Psycholoog

INTERESSE?

047_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:32 Pagina 47

Page 50: België en migratie - Vacature 15-05-2010

www.gitp.be

de specialist inassessment en development•PRODUCTIEMANAGER

Functie: Je bent eindverantwoordelijk voor de kwalitatieve en kwantita-tieve output van de productieafdeling. Voor het aansturen van de productie, kan je rekenen op een equipe van shiftmanagers en teamcoa-ches, opererend in een ploegenstelsel. De productieplanning en logistieke aan- en afvoer worden verzorgd door de Logistieke Coördinator. Samen met de Maintenance Manager bewaak je in dagelijks en wekelijks overleg het optimaal functioneren van het productieapparaat. Je stelt zowel technische als kwalitatieve verbeteringswerken en investeringen voor, hierbij ook rekening houdende met het reduceren van onze CO2footprint. Als lid van het managementteam rapporteer je direct aan de General Manager.

Profiel: Je genoot een hogere opleiding gekoppeld aan relevante ervaring. Je bent vlot tweetalig (N/E). Praktische kennis van ISO 9002, HACCP zijn vereisten, naast TQM en GMP. Je hebt een aantoonbare ervaring in het leiden van een volautomatische productieafdeling in de voedings- of aanverwante industrie. Als leidinggevende beschik je over goede analytische eigenschappen, weet je snel en doortastend op de vloer op te treden. Je beheerst de kunst van het motiveren en kan je dynamisme overdragen op je medewerkers.

•SHIFTMANAGERFunctie: Je bent verantwoordelijk voor de kwalitatieve en kwantitatieve output van de productie tijdens jouw shift. Hierbij besteed je eveneens veel aandacht aan de hygiënische vereisten. Voor de aansturing van iedere shift kan je rekenen op teamcoaches, die net als jij opereren in een ploegenstelsel. De shiftmanager is naast problem solver ook het aanspreekpunt voor de teamcoach. Motivering en opvolging zijn even-waardige taken. Tevens verzorg je de implementatie van specifieke projecten (bv. het up-to-date houden van werkinstructies) en bewaak je de naleving van de huisregels. Je rapporteert aan de productiemanager.

Profiel: Je genoot een bacheloropleiding (in een technische richting is een troef). Je bent vlot tweetalig (N/E). Praktische kennis van ISO 9002 en HACCP is een pluspunt. Je hebt een eerste leidinggevende ervaring in een productieafdeling binnen de voedings- of een gelijkaardige proces-industrie. Je bent pragmatisch, analytisch en treedt doortastend en consequent op. Je beheerst de kunst van het motiveren en kan jouw dynamisme overdragen op jouw medewerkers. Je wilt meedraaien in ons 2- of 3-ploegenstelsel of vaste nacht en bent flexibel om actief deel te nemen aan wekelijkse overlegmeetings.

AANBOD: Guenther Bakeries Belgium biedt je de gelegenheid om je ervaring om te zetten in meetbare resultaten in een hoogtechnologisch en kwalitatief veeleisende omgeving. Een competitief salaris met extralegale voorwaarden. Een aangename werksfeer binnen een jong en dynamisch team, dat instaat voor het optimaal funtioneren van een "state-of-the-art" productiebedrijf met internatio-nale contacten.

INTERESSE?Kom langs voor een algemene kennismaking op woensdag 26 mei om 18u00 (graag vooraf inschrijven). Of nog beter: stuur snel jouw brief en curriculum vitae naar Guenther Bakeries Belgium, t.a.v. Tom De Poorter, Lammerdries 34, 2250 Olen, tel. 014 25 77 50, fax. 014 23 20 97, mail [email protected]

GUENTHER BAKERIES BELGIUM, gevestigd in Olen, is een indus-

triële bakkerij die hamburger-broodjes maakt voor oa. de

McDonald’s restaurants in België, Nederland, Frankrijk, Engeland en de Russische Federatie. Guenther Bakeries Belgium is deel van de

internationale C.H.Guenther & Son groep, met hoofdzetel in

Texas, die zowel McDonald's als Burger King bevoorraadt.

In het kader van de verdere ontwikkeling en groei van onze

organisatie kijken wij momenteel uit naar een (m/v)

48VACATURE 15 MEI 2010

Het gemeentebestuur van Borsbeek organiseert een aanwervingsexamen voor een voltijdse statutaire betrekking van m/v:

• FINANCIEEL EXPERT •(niveau B1-B3)

De belangrijkste profielkenmerken• Je zal bijstand verlenen aan de gemeenteontvanger (financieel beheerder) bij het voeren van de

gemeenteboekhouding, het opmaken van de jaarrekening en het budget • Je verleent ondersteuning bij het uitwerken van nieuwe financiële procedures • Je beheert de crediteuren en debiteuren en controleert de budgetten op regelmatige basis• Je vervangt de gemeenteontvanger (financieel beheerder) tijdens haar afwezigheid

Bijzondere toelatingsvoorwaarden• Houder zijn van een bachelor-diploma in een boekhoudkundige of bedrijfsmanagement richting• Slagen in een selectieproef

Wij bieden• Bruto beginwedde min. € 2.142,17 - max. € 3.609,49 per maand (meer met ervaring in andere

openbare diensten en max. 2 jaar privé-anciënniteit mits relevante ervaring)• Extralegale voordelen: maaltijdcheques, hospitalisatievergoeding en fietsvergoeding

InteresseWenst u deel te nemen aan het aanwervingsexamen, schrijf dan een brief samen met je cv, uittrek-sel uit het stafregister en een kopie van het vereiste diploma aan het college van burgemeester en schepenen, de Robianostraat 64, 2150 Borsbeek of mail met een cv en kopie van uw diploma naar [email protected] en dit vóór 04/06/2010 (postdatum geldt als bewijs).

Meer informatie in verband met de diplomavereisten, de algemene toelatingsvoorwaarden en de functiebeschrijving kan je verkrijgen bij Gerda Pignet of Cynthia Loyens van depersoneelsdienst (03/320.94.24) of via e-mailadres: [email protected].

Gelieve uw CV en sollicitatiebrief te sturen naar :ATERNO SAS - Mevrouw CHAUSSE - Louizalaan 149/24 - 1050 Brussel

[email protected] - Telefoon : +33 388 55 15 02website : www.chauffage-aterno.com

Aterno is leider op de Franse markt van de elektrische verwarming met een zakencijfer boven de 42,5 miljoen Euro en 250 werknemers.We bedenken, maken, verkopen en installeren de allerlaatste generatie elektrische systemen voor verwarming en zonnepanelen bij particulieren.

Om ons verkoopsteam in België te vergroten en om te kunnen beantwoordenaan de grote vraag op de Vlaamse markt zijn we op zoek naar

Een commercieel manager (m/v)verantwoordelijk voor het aansturen en ontwikkelen van ons

commercieel team.

Meerdere commerciële technici (m/v)om onze producten te verkopen aan particulieren.

Functie : U verzekert het raadgeven en de verkoop met de prospecten en de klanten.

We bieden : een interessant Ioon, een onkostenvergoeding vast + variabelbedrag + premies, bedrijfswagen mogelijk opleiding verzekerd i.v.m. onze producten, ten laste van ons bedrijf we maken de afspraken voor u n.a.v. antwoordkaarten

Frans : kennis Nederlands : vloeiend

Jobpunt Vlaanderen spot talent

www.jobpunt.be

048_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:46 Pagina 48

Page 51: België en migratie - Vacature 15-05-2010

49VACATURE 15 MEI 2010

Persoonlijke beschermingsmiddelenBouwbeslag • Meubelbeslag • TuingeriefElektronisch bouwbeslag • Bevestigingstechniek Gereedschap • Huishoudelektro

Spreekt deze uitdaging jou aan?

Ter uitbreiding van het medisch departement zijn we op zoek naar (M/V):

in de geriatriein de pediatrie

in de psychiatriein de cardiologie-revalidatie

Geneesheer-specialisten

ASZ

www.asz.be

Het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis is een openbaar ziekenhuis met een supra-regionaal karakter en heeft het statuut van autonome verzorgingsinstelling.Het heeft vestigingsplaatsen op 3 ziekenhuiscampussen, namelijk te Aalst, Wetteren en Geraardsbergen.

Het ASZ telt ruim 600 ziekenhuisbedden. Het ASZ baat alle basisdiensten uit en een belang-rijk aantal zware medisch-technische diensten. Het aanbieden van gespecialiseerde zorg en ondersteuning in een verregaand streven naar kwaliteit en patiëntvriendelijkheid richt zich tot elke patiënt. Dit doen we met ongeveer 1700 medewerkers, waaronder ruim 180 geneesheer-specialisten.

Als énig ziekenhuis in de regio heeft het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis niet alleen een zeer gunstige vakantieregeling maar biedt het voor al zijn contractuele personeelsleden een 2de pensioenpijler aan.

Dit extralegaal pensioen is een aanvullend pensioen dat uitbetaald wordt bovenop het wettelijk pensioen.

Interesse? Wilt u meer informatie over deze functies, stuur dan een mail met uw cv naar Hilde Van Sompel, directeur personeelszaken. ([email protected]). U kan ook telefonisch contact opnemen op het nummer 053/76 68 28. Sollicitatieadres voor de 3 cam-pussen: Personeelsdienst, Merestraat 80 te 9300 Aalst.

Interesse? Wilt u meer informatie over deze functies, stuur dan een mail met uw cv naar dr. Yves Grysolle, hoofdgeneesheer ([email protected]). U kan ook telefonisch contact opnemen op het nummer 053/76 68 04. Sollicitatieadres voor de 3 campussen: Personeels-dienst, Merestraat 80 te 9300 Aalst.

Om de uitbouw van het ASZ verder gestalte te kunnen geven,zoeken wij (M/V):

Voor de campussen Aalst, Geraardsbergen en Wetteren

Apothekersassistent (bachelor)

Adjunct-ziekenhuis apotheker

Bachelors in de verpleegkunde enHBO - Verpleegkundigen

Deze functie omvat: technische voorbereiding, coördinatie en begeleiding van voorstellingen (opbouw, uitvoeringen afbouw), onderhoud en bediening van elektrische, audio-visuele en theatertechnische apparatuur, advies en begeleiding van receptieve activiteiten, dagelijkse leiding theatertechnische ploeg in overleg met de leidinggevende hoofdtechnicus.

• Minimum graduaatsdiploma in een relevante richting.• Theatertechnische ervaring in een soortgelijke functie.• Communicatieve, organisatorische en leidinggevende vaardigheden.

Sollicitatieformulier en uitgebreide omschrijving van deze functie kan u aanvragen :Tel. 011 77 15 16 (mevrouw B. Stassen) of via [email protected].

Sollicitatie met motivatie en cv vóór 1 juli 2010 richten aan: Cultuurcentrum Hasselt vzw • Kunstlaan 5 • 3500 Hasselt

Cultuurcentrum Hasselt vzw werft aan

Toneelmeester (m/v)Succesvolrekruteren?Contacteer Hilde Vanden Driessche op 02/482.03.38

049_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 20:02 Pagina 49

Page 52: België en migratie - Vacature 15-05-2010

De Persgroep Publishing is uitgever van de kranten

Het Laatste Nieuws en De Morgen, de magazines

Dag Allemaal, Joepie, TV Familie, Goed Gevoel,

Zone/magazines, NINA en De Morgen Magazine en

de sites HLN.be/7sur7.be en DeMorgen.be.

Ons bedrijf draait rond passie voor de lezer, surfer én

adverteerder. Maar net zozeer rond passie voor onze

medewerkers. Zij werken met veel plezier in de

voor ons meest boeiende sector en stralen

die gedrevenheid en passie ook uit.

Dit verklaart voor een groot deel het

succes van onze merken en onze hoge

financiële rendabiliteit.

Wij zijn ervan overtuigd dat ons

bedrijf een inspirerende

omgeving is voor talentvolle

medewerkers. Zij krijgen bij ons de

kans om mee te werken aan echte

marktleiders in een stabiele en

dynamische bedrijfsomgeving.

0000-01_VACATURE_PANO:Opmaak 1 11-05-2010 15:59 Pagina 1050_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:47 Pagina 50

Page 53: België en migratie - Vacature 15-05-2010

Wij zijn op zoek naarSportjournalistFunctie

Je weet je lezers te boeien en te informeren over de laatste nieuwigheden in het

sportlandschap. Je weet de meest ingewikkelde verhalen om te toveren tot heldere,

boeiende reportages en artikels.

Profiel

Een vlotte pen en een grondige kennis van de sportwereld zijn een must in jouw vak.

Je bent meertalig (Frans, Engels), stressbestendig en maakt er een erezaak van op de

hoogte te blijven van alles wat er op vlak van sport gebeurt. Je hebt minimaal een

graduaatsdiploma op zak. Enige journalistieke ervaring is zeer welkom.

Sales CoördinatorFunctie

Je werkt in ondersteuning van onze customer services afdeling:

� Je staat in voor de communicatie naar de winkelpunten (nieuwsbrieven, flashbe-

richten, promotie-acties, pos-materiaal, website, sms,…).

� Als back-up voor het contact center help je klanten verder met hun vragen, klach-

ten en opmerkingen en verzorg je de administratieve opvolging hiervan.

� Daarnaast beheer je ook de aanvragen van nieuwe verkooppunten.

� Tenslotte zorg je voor de operationele follow up van de key accounts (supermark-

ten, Press Shops, tankstations,…) in samenwerking met de Sales Manager.

Profiel

We zijn op zoek naar een enthousiaste starter met een hogere opleiding. Klantvrien-

delijkheid staat centraal voor jou. Je kan verschillende taken tegelijkertijd aan en

weet steeds je werk op een nauwkeurige wijze te volbrengen, met aandacht voor de

prioriteiten en dit onder druk van regelmatige deadlines.

Je werkt vlot met Word en Excel.

Je hebt een perfecte kennis van het Nederlands, maar drukt je ook vlot uit in het

Frans. Zaterdagvoormiddag werken schrikt je niet af.

Interesse in deze of andere vacatures?Surf naar www.persgroep.be, klik door naar jobs, open-staande vacatures, selecteer jouw job en solliciteer online.

AanbodVoor de vaste functies bieden wij een job vol afwisseling binnen dé leidendemediagroep van Vlaanderen. Wij voorzien een aantrekkelijk salaris aangevuldmet extra-legale voordelen (een uitgebreide groeps- en hospitalisatieverzeke-ring,bedrijfsrestaurant, deelname in de winst en aantrekkelijke comfortdien-sten). Daarnaast hechten we veel belang aan continue ontwikkeling en voor-zien we regelmatig doorgedreven opleidingen.

Databeheerder CRMFunctie

Je bent verantwoordelijk voor de invulling en de uitbouw van ons CRM -systeem voor

de advertentiemarkt. Hiervoor ga je actief op zoek naar databases en zorgt ervoor

dat deze up-to-date (aanvullen van ontbrekende gegevens, ontdubbelen,…) in ons

CRM systeem opgeladen wordt. Je zorgt voor de nodige selecties zodat correcte

mailings en bellijsten bij de sales terechtkomen.

Profiel

We zoeken een ambitieuze starter met een hogere opleiding (bij voorkeur in een eco-

nomische richting). Je hebt oog voor detail, bent expert in het weergeven en synthe-

tiseren van rapporten en streeft steeds naar de beste oplossing. Je houdt van cijfers

en kan vlot overweg met het courante Officepakket (Excel, Access, PowerPoint,…).

Je bent een teamplayer met een passie voor de media.

Internal SalesFunctie

Je bent verantwoordelijk voor:

� De verdere uitbouw van nieuwe commerciële contacten door middel van

doorgedreven telefonische prospectie.

� Een goede opvolging van de bestaande klanten in samenspraak met de

Account Manager van de regio.

� Het opstellen van creatieve voorstellen met je klanten om tot de verkoop van

mediaruimte te komen.

� Opstellen en bespreken van offertes met je klanten, alsook de administratieve

afhandeling ervan.

� De coördinatie van de opvolging van de regionale dossiers en themapagina’s

van de krant of de Zonemagazines.

� Opmaak van de advertenties met de lay outer, op maat van de klant

Profiel

Je bent vlot tweetalig (Nederlands/Frans) en hebt een affiniteit met de adverten-

tiemarkt. Je overtuigingskracht en doorzetting weet je te vertalen naar concrete

verkoopsresultaten. Je organisatorische en administratieve vaardigheden garan-

deren een perfecte opvolging van offerte tot en met de verschijning van de adver-

tenties. Je genoot een stevige basisopleiding en verdiende reeds je strepen in de

verkoop. Door je zelfstandigheid, zin voor initiatief en interesse voor de media en

nieuwe media, verwerf je snel een grondige markt- en productkennis en bouw je

stevige klantenrelaties uit.

051_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 19:47 Pagina 51

Page 54: België en migratie - Vacature 15-05-2010

De Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) is een Vlaamse academische instelling die actief is in de hoofdstad, hét internationale knoop-punt van bedrijven, onderzoekinstituten en Europese instellingen. Als dynamische en sterk groeiende kennisorganisatie verenigt deHUB 7000 studenten en 1100 personeelsleden. De HUB biedt kwalitatief onderwijs in diverse vakgebieden aan, verricht innovatief onderzoek en engageert zich binnen een breed maatschappelijk netwerk. De HUB is tevens lid van de Associatie K.U.Leuven.

Werken aan de HUB is kiezen voor een uitdagende loopbaan met tal van kansen voor professionele groei en ontwikkeling in eendynamische omgeving. De HUB heeft momenteel meerdere vacatures (m/v):

Informatie en kandidaatstelling

Surf voor meer informatie over deze vacatures naar www.hubrussel.be.Geïnteresseerde kandidaten sturen voor de aangegeven datum een motivatiebrief samen met hetstandaard sollicitatieformulier (te downloaden via www.hubrussel.be) en een uitgebreid curriculumvitae naar Hogeschool-Universiteit Brussel, Personeelsdienst, Stormstraat 2, 1000 Brussel.

Het succes van de HUB is afhankelijk van de verscheidenheid van haar medewerkers. Werken aan deHUB is werken in de culturele verscheidenheid die Brussel, Europa en de wereld bieden. We zijnsteeds op zoek naar nieuwe collega's met ervaringen en competenties die dit ondersteunen.

FACULTEIT ECONOMIE & MANAGEMENT(academische opleidingen)2 VOLTIJDSE (HOOFD)DOCENTEN/ONDERZOEKERS ACCOUNTANCY

1 VOLTIJDS (HOOFD)DOCENT/ONDERZOEKER FISCALITEIT

1 VOLTIJDS (HOOFD)DOCENT/ONDERZOEKER FINANCIEEL BELEID

1 VOLTIJDS (HOOFD)DOCENT/ONDERZOEKER MICRO-ECONOMIE/

INDUSTRIËLE ECONOMIE1 VOLTIJDS (HOOFD)DOCENT/

ONDERZOEKER BEDRIJFSECONOMIE1 VOLTIJDS DOCTORAATSBURSAAL MILIEUECONOMIE

1 VOLTIJDS DOCENT WISKUNDE/STATISTIEK1 VOLTIJDS DOCENT FINANCE

1 DEELTIJDS PRAKTIJKASSISTENT a.i. WISKUNDE/STATISTIEK

3 VOLTIJDSE PRAKTIJKASSISTENTEN ACCOUNTANCY

STUDIEGEBIED SOCIAAL-AGOGISCH WERK(professionele opleidingen)

DEELTIJDS (20%) GASTPROFESSOR ORTHOPEDAGOGIE -specialiteit muzische agogische begeleiding

STUDIEGEBIED ONDERWIJS (professionele opleidingen)

DEELTIJDS (60%) LECTOR a.i. PLASTISCHE OPVOEDING -BACHELOROPLEIDING SECUNDAIR ONDERWIJS

DEELTIJDS (75%) LECTOR ECONOMIE - BACHELOROPLEIDING SECUNDAIR ONDERWIJS

DEELTIJDS (50%) LECTOR a.i. MUZIKALE OPLEIDING - BACHELOROPLEIDING KLEUTERONDERWIJS

DEELTIJDS (65%) LECTOR a.i. FRANS - BACHELOROPLEIDING LAGER ONDERWIJS

STUDIEGEBIED GEZONDHEIDSZORG (professionele opleidingen)

DEELTIJDS (50%) ONDERZOEKER OPTIMALISERING VAN STRALINGSDOSIS EN BEELDKWALITEIT

BIJ PROJECTIERADIOLOGIE MET DIGITALEBEELDDRAGERS

DEELTIJDS (50%) PRAKTIJKLECTOR/LECTOR MEDISCHE BEELDVORMING

DEELTIJDS (50%) LECTOR a.i. BIOMEDISCHE WETENSCHAPPEN

052_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 20:03 Pagina 52

Page 55: België en migratie - Vacature 15-05-2010

In het kader van een verdere kwalitatieve invulling van haar personeelsformatie gaat de gemeente Beveren over tot de aanwerving van een contractueel cultuurprogrammator (B1-B3) (m/v)

CULTUURPROGRAMMATOR

Voornaamste aanwervingsvoorwaarden:

houder zijn van een bachelordiploma in een administratieve, culturele of humane richting;houder zijn van een rijbewijs B of dit behalen tijdens de proeftijd;beschikken over een goede kennis van courante informaticatoepassingen;brede interesse tonen in het culturele veld;ervaring hebben in de culturele sector is een meerwaarde;communicatief en klantvriendelijk zijn;een flexibele ingesteldheid hebben;slagen voor een selectieprocedure.

Interesse? De kandidatenlijst wordt afgesloten op 18 mei 2010. De kandidaturen met bijhorende bewijsstukken en een curriculum vitae kan u ofwel per aangetekend schrijven versturen aan het college van burgemeester en schepenen, Stationsstraat 2, 9120 Beveren ofwel per e-mail verzenden naar [email protected].

Voor nadere inlichtingen alsook voor een volledige opgave van de voorwaarden kan men zich wenden tot het gemeentebestuur van Beveren, dienst personeelszaken, Stationsstraat 2 te Beveren (tel.: 03 750 16 52).

De gemeente Beveren is een bruisende gemeente met meer dan 45 000 inwoners en vele troeven. Een heerlijkheid om er te wonen en te werken!

WWW.BEVEREN.BE

(niveau B1 - B3) contractueel

Jobinhoud: De coördinatie van elke interventie of taak die tot de specifieke opdrachten van de brandweer behoort overeenkomstig de wetgeving ter zake, verantwoordelijk voor de organisatie, coördinatie, planning, voortgang van de werkzaamheden en de resultaten van het brandweerkorps, verricht werkzaamheden inzake brandpreventie.

Aanwervingsvoorwaarden: Belg zijn • tenminste 1,60 m. groot zijn • de leeftijd van 21 jaar bereikt hebben • houder zijn van een diploma of getuigschrift dat minstens toegang geeft tot de betrek-kingen van niveau 2 (niveau C) bij de federale overheidsdiensten, vermeld in bijlage I bij het K.B. van 2 oktober 1937 • in het bezit zijn van een rijbewijs B • uiterlijk op de datum van vaste benoeming beschikken over een brevet van officier, overeenkomstig het KB van 8 april 2003 betreffende de opleiding van de leden van de openbare hulpdiensten • slagen in een vergelijkend examen.

Ons aanbod voor deze functie: Een voltijdse job in vast dienstverband. • Een aangename werkom-geving en een gunstige vakantieregeling. • Extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, fietsver-goeding en hospitalisatieverzekering. • Relevante privéjaren worden in aanmerking genomen voor de bepaling van de wedde voor max. 6 jaar. • Komen eveneens in aanmerking voor anciënniteit alle dienstjaren gepresteerd als vrijwilliger bij een openbare brandweerdienst.

Interesse voor deze functie? Voor meer informatie i.v.m. de aanwervingsvoorwaarden, het indienen van de kandidaturen en het examenprogramma kan je contact opnemen met de personeelsdienst op het telefoonnummer 03/620 22 20 of [email protected],Voor meer informatie aangaande de functie-inhoud, kan je terecht bij Rik Gheyle, luitenant-dienst-chef, op het nummer 0475/34 90 32

De kandidaturen (sollicitatiebrief met cv, uittreksel strafregister en diploma-afschrift), moe-ten aangetekend worden verstuurd aan de heer burgemeester, Kerkeneind 13, 2920 Kalmthout ten laatste op 28 mei 2010.

1 ONDERLUITENANT (PBA1 – statutair - voltijds)

www.kalmthout.be

als je van natuur houdt

De functie: • U bent verantwoordelijk voor de afdelingen Secretariaat, Boekhouding en Personeels-administratie. • U beheert het informaticasysteem op deze afdelingen. • U adviseert uw collega-stafleden en zoekt mee naar oplossingen voor problemen die zich op uw terrein voordoen. • U rapporteert rechtstreeks aan de directeur.

Onze verwachtingen: • U hebt een universitair diploma of een diploma hoger onderwijs in een economische of finan-ciële richting en bij voorkeur enkele jaren relevante ervaring in een vergelijkbare functie. • U hebt een grondige kennis van boekhouding en sociale wetgeving. • U bent thuis in informatica en beschikt daarbij over een grondige kennis van Word en Excel. • Uw doorzettings-vermogen en inzet gaan gepaard met een grote administratieve nauwkeurigheid. • Uw enthousiasme motiveert anderen. • U bent vlot drietalig (N/F/D). • Plaats van tewerkstel-ling is Zemst.

Wat mag u van ons verwachten?• Een boeiende en veelzijdige functie met grote zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. • Een grondige opleiding. • Een solide en gestructureerde professionele omgeving. • Een competitief remuneratiepakket inclusief bedrijfswagen. • De dynamiek en de werkzekerheid van een marktleider.

Indien deze uitdagende job u aanspreekt, stuur dan uw hand-geschreven sollicitatiebrief vergezeld van cv en een recente pasfoto naar ALDI nv, t.a.v. Dhr. E. Winters, Erasmuslaan 20, 1804 Cargovil-Zemst.

Voor meer informatie over Aldi,

surf naar www.aldi.com

HOOFD ADMINISTRATIE EN PERSONEEL

Aldi is als distributeur van levensmiddelen toonaangevend in zijn branche. Ons succes hebben wij mee te danken aan een duidelijke positionering en een eenvoudige, afgelijnde struc-tuur. Om onze voortdurende expansie te ondersteunen, zijn wij op zoek naar een (m/v):

53VACATURE 15 MEI 2010

053_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 20:03 Pagina 53

Page 56: België en migratie - Vacature 15-05-2010

PL

DIRECTIE & TOPMANAGEMENTALGEMEEN DIRECTEUR PRISMA 36DIRECTEUR VALIDA ZIEKENHUIS 55FINANCIEEL DIRECTEUR AGENTSCHAP VOOR NATUUR EN BOS JOBPUNT VLAANDEREN 21OCMW-SECRETARIS OCMW EDEGEM 55

INGENIEURSCHARACTERIZATION ENGINEER MELEXIS 37CHIP DESIGN SUPPORT INGENIEUR IMEC 27GROUP CHIEF OPERATING OFFICER ANONIEM MOTMANS-VAN HAVERMAET 25MECHANICAL DESIGN ENGINEER SKYSCAN 45MULTIMEDIA COORDINATOR IMEC 27ONDERHOUDSINGENIEUR MECHANICA QUADRANT EPP HR FLUX 38ONTWERPER ELEKTRONISCHE SYSTEMEN IMEC 27PROCES INGENIEUR IMEC 27PROCESTECHNOLOOG RENDAC 37PRODUCT ENGINEER MELEXIS 37PRODUCTIELEIDER HAROL CONSYST VMC-SELECT 33PROJECTLEIDER ELTI BOUW MOTMANS-VAN HAVERMAET 25PROJECTLEIDER HVAC DUBOIS FUNDAMENT R&S 37R & D PROCESINGENIEUR QUADRANT EPP HR FLUX 38SERVICE ENGINEER SICK ADVIESBUREAU DREESSEN 41SR PROJECTLEIDER VECTRIS 36VERANTW STEDELIJKE WERKPLAATSEN STAD RONSE 46

TECHNIEK & PRODUCTIEBOUWKUNDIG TEKENAAR EL ARCHITECTS FUNDAMENT R&S 37CALCULATOR WILLEMEN GENERAL CONTRACTOR ASSIQUM 20CALCULATOR INFRA HEIJMANS INFRA VMC-SELECT 33CALCULATOR/ONTWERPER QUARTIER FUNDAMENT R&S 37LAB TECHNICIAN COMPOUND EVALUATION GALAPAGOS 35MEDEW KWALITEITSDIENST SIDEM HR FLUX 39MEDISCH LABORATORIUM TECHNOLOOG A.Z. KLINA 34PROCESOPERATOR IMEC 27PRODUCTIEMANAGER GUENTHER BAKERIES BELGIUM 48PROJECT ELEKTROTECHNIEKER CARTAMUNDI 30SERVICE TECHNIEKER VERWARMING VAN MARCKE 22SHIFTMANAGER GUENTHER BAKERIES BELGIUM 48TEAMLEIDER HAROL CONSYST VMC-SELECT 33TECHNICIAN MELEXIS 37TONEELMEESTER CULTUURCENTRUM HASSELT 49TRAINEE HVAC K.U. LEUVEN 28WERFLEIDER ELTI BOUW MOTMANS-VAN HAVERMAET 25WERKLEIDER OCMW EDEGEM 55

WETENSCHAP3 WETENSCHAPP. MEDEWERKERS K.U. LEUVEN 28LABORATORIUMTECHNOLOGEN K.U. LEUVEN 28ONDERZOEKER IMEC 27ONDERZOEKER WATERERFGOED VIOE JOBPUNT VLAANDEREN 21PUBLIC AFFAIRS COUNSELLOR OIVO 45QUALITY & SAFETY MANAGER DRUG DISCOVER GALAPAGOS 35SR SCIENTIST CYSTIC FIBROSIS GALAPAGOS 35

REDACTIE & COMMUNICATIECOMMUNICATION OFFICER BEFIMMO COMM. V.A. DIP 23SPORTJOURNALIST DE PERSGROEP PUBLISHING 50

SALES & MARKETING(JR) EXPORT MANAGER TRADECC 474 VERTEGENWOORDIGERS JAMAR INDUSTRIAL 30ACCOUNT EXECUTIVE FEDEX YER 58ACCOUNT EXECUTIVE OPUS 41ACCOUNT MANAGER VANDE MOORTEL 31ACCOUNT MANAGER HEIJMANS INFRA VMC-SELECT 33ACCOUNT MANAGER D&B YER 58ACCOUNT MANAGER GERFLOR YER 58

ACCOUNT MANAGER BELGIE ASPA YER 58ACCOUNT MANAGER LSP CHEP BENELUX 32ACCOUNT MANAGER ONLINE VACATURE 40AFDELINGSMANAGER CORA YER 58ASSISTENT WINKELVERANTWOORDELIJKEN VAN MARCKE 22COMMERCIEEL CONSULTANT VASTGOED CAMBIER DE NIL CHRIS VERHEYDE & PARTNERS 46COMMERCIEEL MANAGER ATERNO 48COMMERCIELE BINNENDIENSTMEDEWERKER SIDEM HR FLUX 39COMMERCIELE TECHNICI ATERNO 48CONCEPTUELE MARKETEER RETAIL VAN MARCKE 22CRM MANAGER SECUREX 31EUROPEAN KEY ACCOUNT MANAGER CARTAMUNDI 30EXPORT SALES MANAGER ANONIEM AGO INTERNATIONAL 21GROWTH MANAGER CHEP BENELUX 32INTERIEURADVISEURS BADKAMERS VAN MARCKE 22INTERNAL SALES DE PERSGROEP PUBLISHING 50JR ACCOUNT MANAGER BRUNEL 30KEY ACCOUNT MANAGER INNOVIS 36MARKETING & COMMUNIC. DIRECTOR SECUREX 31MARKETING & COMMUNIC. MANAGER SECUREX 31MARKETING EXECUTIVE BENELUX BP BELGIUM SIGNUM HR & MANAGEMENT 45MARKETING MANAGER BRISTOL 27MEDEW COMMERCIELE BINNENDIENST VANBOMAT-CLAEYS HR FLUX 39

MEERDERE ZELFSTANDIGE VERKOPERS ZEP INDUSTRIES 44OFFERTENCALCULATOR HVAC/VERWARMING VAN MARCKE 22OFFERTENCALCULATOREN SANITAIR VAN MARCKE 22PRODUCT & PROCESS MANAGER NATIONALE SUISSE 2PRODUCT MANAGER SANITAIR VAN MARCKE 22PRODUCT MARKETING MANAGER MELEXIS 37RETAIL MERCHANDISER VAN MARCKE 22SALES COORDINATOR DE PERSGROEP PUBLISHING 50SALES ENGINEER STERLING SIHI 20SALES EXECUTIVE EASYFAIRS 36SALES EXECUTIVE LOGFRET ANTWERPEN DE PUTTER & CO 23SALES MANAGER COMPASS YER 58SALES MANAGER ANONIEM MICHAEL PAGE 41SALES MGR RETAIL/PRIVATE LABEL CHOC-O-LAIT 36SALES REPRESENTATIVE GELDOF FUNDAMENT R&S 37SALES REPRESENTATIVES JTI YER 58SALES RESPONISBLE MELEXIS 37SEGMENT MANAGER ZIEKENFONDS SECUREX 31SEGMENT MGR CORPOR. & INTERN MARKETS SECUREX 31SENIOR BRAND MANAGER FRIESLAND CAMPINA SIGNUM HR & MANAGEMENT 45SHOWROOMADVISEUR VERWARMING VAN MARCKE 22TECHNICAL SALES ANONIEM MICHAEL PAGE 41TECHNICAL SALES MANAGER MELEXIS 37TECHNISCH ADVISEUR VOOR BELGIE BULEX 25TECHNISCH COMM VERTEGENWOORDIGER SCHNEIDER ELECTRIC YER 58TOEKOMSTIGE WINKELVERANTWOORDELIJKEN VAN MARCKE 22VERANTWOORDELIJKE AFTER SALES OVERSTOCK GARDEN 43VERKOPERS BADKAMERS VAN MARCKE 22VERTEGENWOORDIGER HEFTRUCKAFD VANBOMAT-CLAEYS HR FLUX 39VERTEGENWOORDIGER SANITAIR/VERWARMING VAN MARCKE 22VERTEGENWOORDIGER VERHUURAFDELING VANBOMAT-CLAEYS HR FLUX 39VERTEGENWOORDIGERS DIMATEC 24VERTEGENWOORDIGERS BOUW-INDUSTRIE LECOT-RAEDSCHELDERS 49WERKVOORBEREIDER/INKOPER HEIJMANS INFRA VMC-SELECT 33ZELFSTANDIGE MAKELAARS FONCIA 21ZONEMANAGER NATIONALE SUISSE 2

HR MANAGEMENTHR MANAGER CLEARY GOTTLIEB 47SELECTIEPSYCHOLOOG STAD ANTWERPEN 26STAFMEDEWERKER OPLEIDING EN ONTWIKKEL UZ LEUVEN 24VERANTWOORDEL.REKRUTERING EN SELECTIE UZ LEUVEN 24

CONSULTANCYCONSULENT VIO 44CONSULENT MET SALESTALENT CONSELLT CONSELLT 53CONSULTANT ROBERT HALF INTERNATIONAL 45SR CONSULTANT/PSYCHOLOOG CPM CPM 47TRAINER-CONSULANT INVENTI INVENTI 26

JURISTIEKASSISTENT RECHTSPRAKTIJK KPMG 57JURIDISCH ADVISEUR KPMG 57SR JURIDISCH ADVISEUR KPMG 57

FINANCIËNACCOUNTANT CHEP BENELUX 32ACCOUNTANT/DOSSIERBEHEERDER FIDUCIAIRE VAN LOEY EN PATTEET KATZ 31AP ACCOUNTANT MELEXIS 37ASSET ACCOUNTANT CHEP BENELUX 32BELASTINGCONSULENT A.A&T GROUP HAYS 47BELASTINGCONSULENTEN KPMG 57CREDIT CONTROLLER VAN MARCKE 22DOSSIERBEHEERDER ACCOUNTANT/BOEKHOUD MECOGEFI 36ECONOMIST ABVV 36ERVAREN SCHADEBEHEERDER BOAR NATIONALE SUISSE 2FINANCIEEL EXPERT GEMEENTE BORSBEEK 48FINANCIEEL MANAGER EL ARCHITECTS FUNDAMENT R&S 37HOOFD ACCOUNTING, CONSOLIDATIE & RAPPO NATIONALE SUISSE 2INTERNE AUDITOR K.U. LEUVEN 28MANAGER ACCOUNTING CHEP BENELUX 32MEDEWERKER DEBITEURENOPVOLGING A.Z. KLINA 34MEDEWERKER FINANCIEEL BELEID A.Z. KLINA 34SR BELASTINGCONSULENT KPMG 57SR BELASTINGCONSULENT IN BTW KPMG 57SR SPECIALIST TECNOLOGY TAX SERVICES KPMG 57SR TAX ADVISOR NATIONALE SUISSE 2STAFMEDEW. THESAURIE-EN VERMOGENSBEH. K.U. LEUVEN 28STAFMEDEWERKER BEGROTING & BELEIDSRAPP K.U. LEUVEN 28STAFMEDEWERKER COST ACCOUNTING K.U. LEUVEN 28TEAMLEIDER BEHEER ONDERZOEKSPROJ. K.U. LEUVEN 28VAT-SPECIALIST CHEP BENELUX 32

LOGISTIEK & DISTRIBUTIEASSET PROTECTION EXECUTIVE CHEP BENELUX 32ASSET PROTECTION MANAGER CHEP BENELUX 32BUYERS O ‘ COOL 34CATGORY MANAGER O ‘ COOL 34COORDINATOR LABO & KWALITEIT QUADRANT EPP HR FLUX 38DIVERSE LOGISTIEKE MEDEWERKERS O ‘ COOL 34INDIRECT BUYER & SR BUYER VERPAKKINGEN MCBRIDE YER 58MAGAZIJNIER MARTIN JEAN-MICHEL 24PURCHASE MANAGER ANKERPOORT NV VAN DER VELDE GROEP 55SOURCING SENIOR ANALYST CHEP BENELUX 32SOURCING SPECIALIST CHEP BENELUX 32STRATEGISCH AANKOPER ATLAS COPCO YER 58VERANTW MAGAZIJNBEHEER VANBOMAT-CLAEYS HR FLUX 39

ALLE VACATURES VIND JE OOK ONLINE

9 vacature.com/zoeker

54VACATURE 15 MEI 2010

Overzicht per functie

www.velde.be

054_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 20:53 Pagina 54

Page 57: België en migratie - Vacature 15-05-2010

Ankerpoort NV (Maastricht) is met 8 productielocaties en 300 medewerkers één van demeest toonaangevende Europese leveranciers van minerale grondstoffen en halffabrikatenvoor industriële toepassingen. Producten die de basis vormen voor o.a. glas, staal, kera-miek, verven, kunststoffen, veevoeders en kalkmeststoffen. De grondstoffen worden deelsgewonnen in eigen groeves, deels ingekocht en aangevoerd van over de hele wereld.Zie www.ankerpoort.com voor meer informatie.

In deze internationale spilfunctie bent u verantwoordelijk voor de inkoop, kwaliteit en aanvoer van strategische grondstof-fen van over de hele wereld. Een optimaal voorraadniveau voor iedere productielocatie is uw doel. U onderhandelt op basis van aangegeven specificaties en streeft naar een zo laag mogelijke Total Cost of Ownership. De continuïteit van leveringweet u te waarborgen door het aangaan van langlopende contracten en het vinden van second sources. Met uw bredeinkoopervaring en heldere marktvisie levert u een waardevolle bijdrage aan het algemeen beleid en het inkoopbeleid van Ankerpoort. U werkt samen met één inkoopcollega en de back office en rapporteert aan de algemeen directeur.

Een prachtkans voor u?• Analytisch sterk (bachelor/master) en sociaal vaardig• Ervaring met internationale inkoop van grondstoffen • Slagvaardig, inventief, sterke onderhandelaar• Engels is een must, Frans en Duits zijn een pre

Is uw interesse gewekt? Stuur uw reactie via www.velde.be. Heeft u vragen over deze vacature, ANKP101, dan kunt ucontact opnemen met drs. Yolanda Marijnen, telefoonnummer +31 73 684 25 33.

MT lid • circa 25% reizen • korte lijnen

Purchase Manager grondstoffen, energie en logistiek

Ankerpoort: graaft net iets dieper!• Uitstekende arbeidsvoorwaarden• Informele en collegiale bedrijfscultuur• Veel ruimte voor initiatieven• Professionele, betrouwbare partner

WERVING, SELECTIE EN ASSESSMENT VOORVERKOOP-, MARKETING-, INKOOP- EN DIRECTIEFUNCTIES

IN DE PROFIT EN PUBLIEKE SECTOR

ANTWERPEN | VUGHT | ZALTBOMMEL | DÜSSELDORF

Commerciële en directiefuncties op www.velde.be

Erkenning VG.665/B

OCMW EDEGEM

Edegem is een gemeente van 23.000 inwoners aan de zuidrand van Antwerpen.Dagelijks zetten meer dan 300 personeelsleden zich in voor kwetsbare huishoudens enmensen met een beperking. Het OCMW heeft een sociale dienst, thuisdiensten, eenwoonzorgcentrum met 189 bedden en een dienstencentrum in aanbouw.

Omdat de huidige secretaris met pensioen gaat, zoeken wij een opvolger die getuigtvan maatschappelijke ondernemingszin (M/V)

OCMW-SECRETARIS voltijds - vaste aanstelling na proefperiode

Uw functie: U heeft de algemene leiding over de administratie en het personeel• U oefent een scharnierfunctie uit tussen het beleid en de administratie • U stimuleerten realiseert een maximale effectiviteit en efficientië in OCMW dienstverlening.

Uw profiel: U heeft een master- of licentiaatdiploma dat toegang geeft tot niveau A enheeft een relevante beroepservaring van minimum vier jaar • U bent een loyaal enresultaatgericht persoon die goed kan samenwerken, motiveren en coachen.

Ons aanbod: Een boeiende job in een dynamische organisatie, een statutaire aanstel-ling na proeftijd, bruto geindexeerd maandloon van min. 4182 EUR en max. 6157 EURmet overname van relevante anciënniteit, bijkomende extralegale voordelen zoals o.a.hospitalisatieverzekering; maaltijdcheques.

Het schriftelijk examen gaat door op dinsdag 1 juni 2010, het mondeling gedeelte opdinsdag 15 juni 2010 en de psychotechnische proeven op 23,24 of 28 juni 2010.

MAATSCHAPPELIJK ASSISTENTvoltijds - contract bepaalde duur met zicht op vaste benoeming na examen

Heb je een diploma maatschappelijk assistent of behaal je dit in juni 2010 en wil jegraag als maatschappelijk assistent de zelfredzaamheid en de sociale ontwikkeling vande cliënten versterken door hun eigen mogelijkheden te ondersteunen via een profes-sionele OCMW-werking met als methodiek zowel het individueel maatschappelijk werkals het groepswerk?

WERKLEIDERvoltijds - contract bepaalde duur met zicht op onbepaalde duur na examen

Heb je een bachelor diploma of behaal je dit in juni 2010 en beschik jij over de methodische,psychologische en pedagogische capaciteiten om een heterogene groep van 8 à 12 werk-nemers in een werktraject te begeleiden en te motiveren, om samen met hen te werkenaan een positieve werkattitude, om bemiddelend en probleemoplossend op te treden enom hen te ondersteunen bij de uitvoering van hoofdzakelijk opdrachten groenonderhoud?

Geïnteresseerd?Stuur uw sollicitatiebrief met CV en kopij van uw diploma('s) voor 24 mei 2010naar OCMW Edegem, t.a.v. de voorzitter, Terlindenlaan 1 te 2650 Edegem.Voor alle inlichtingen i.v.m. de selectieprocedure kan u contact opnemen metVicky Bangels, tel. 03 450 84 65 • [email protected] vindt de functie- en competentieprofielen ook op de website www.ocmwedegem.be

2DE OPROEP

VALIDA is met 175 beddenen meer dan 330 enthousiaste medewerkers de grootstegeriatrische revalidatie-en neurolocomotorischeinstelling van Brussel.

Wij bieden op een gedreven endeskundige wijzegespecialiseerderevalidatiezorg en medischehulpverlening aangehospitaliseerde en ambulantepatiënten.

Momenteel bouwtVALIDA een nieuweafdeling uit in deJosse Goffinlaan,naast de bestaandeafdeling in deSelliers deMoranvillelaan.

Zin om ineen uitdagend project

te stappen?

VALIDA Ziekenhuis werft aan (m/v)

Directeurvan het Departement HR

& Communicatie

Gelieve uw motivatiebrief en CV te sturen

vóór 31/5/2010 naar

Valida, t.a.v. dhr. Frédéric DEVEEN,

Afgevaardigd Bestuurder,

Josse Goffinlaan 180, 1082 Brussel

E-mail: [email protected]

VerpleegkundigenGelieve uw motivatiebrief en CV te sturen naar

Valida, t.a.v. de Dienst HR,

Josse Goffinlaan 1080, 1082 Brussel

E-mail: [email protected]

Tel.: 02 482 41 99

Vereniging tussen de Cliniques Universitaires Saint-Luc en de Gemeente en het OCMW van

Sint-Agatha-Berchem en in partenariaat met de Kliniek Sint-Jan en het

Universitair Ziekenhuis Brussel

55VACATURE 15 MEI 2010

055_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 20:04 Pagina 55

Page 58: België en migratie - Vacature 15-05-2010

ADMINISTRATIEDOSSIERBEHEERDER A.A&T GROUP HAYS 47FINANCIEEL ADMINISTRATIEF VERANTWOORDE VANBOMAT-CLAEYS HR FLUX 39HOOFD ADMINISTRATIE & PERSONEEL ALDI 53MANAGEMENT ASSISTANT VAN MARCKE 22MANAGEMENT ASSISTANT COO NATIONALE SUISSE 2

ANDERE1 ONDERLUITENANT GEMEENTE KALMTHOUT 53AFDELINGSHOOFD GRONDGEBIEDZAKEN GEMEENTE AARTSELAAR 38CULTUURANTENNE STAD ANTWERPEN 26CULTUURPROGRAMMATOR GEMEENTE BEVEREN 53DESKUNDIGE GRONDGEBIEDZAKEN GEMEENTE AARTSELAAR 38DIVERSE ANDERE VACATURES STAD ANTWERPEN 26HELPDESKMEDEWERKER IMEC 27LEIDINGGEVENDE KINDERDAGVERBLIJF STAD ANTWERPEN 26TEAMCOORDINATOR LOKETWERKING STAD ANTWERPEN 26

GEZONDHEIDADJ ZIEKENHUIS APOTHEKER ASZ AALST 49AFDELINGSVERANTWOORDELIJKE WIT-GELE KRUIS W-VL 42APOTHEKERSASSISTENT ASZ AALST 49BACHELORS VERPLEEGKUNDIGE ASZ AALST 49DIENSTHOOFD MPTC K.U. LEUVEN 28GENEESH-SPECIALIST CARDIOLOGIE-REVALID ASZ AALST 49GENEESH-SPECIALIST GERIATRIE ASZ AALST 49GENEESH-SPECIALIST PEDIATRIE ASZ AALST 49GENEESH-SPECIALIST PSYCHIATRIE ASZ AALST 49HBO VERPLEEGKUNDIGEN ASZ AALST 49HOOFDVERPLEEGKUNDIGE / TEAMCOACH VIVES 24HOOFDVROEDVROUW A.Z. KLINA 34KINESIST(E) VIVES 24PEDIATRISCH VERPLEEGKUNDIGE A.Z. KLINA 34PSYCHIATRISCH VERPLEEGKUNDIGE A.Z. KLINA 34VERPLEEGEXPERT DIABETES WIT-GELE KRUIS W-VL 42VERPLEEGKUNDIGE DIVERSE INWENDIGE DIEN A.Z. KLINA 34VERPLEEGKUNDIGE OPERATIEKWARTIER A.Z. KLINA 34VERPLEEGKUNDIGE SPOEDGEVALLEN A.Z. KLINA 34VERPLEEGKUNDIGEN VIVES 24VERPLEEGKUNDIGEN VALIDA ZIEKENHUIS 55

CREATIEVE BEROEPENARCHITECT ONTWERPER EL ARCHITECTS FUNDAMENT R&S 37ARCHITECT PROJECTLEIDER EL ARCHITECTS FUNDAMENT R&S 37DESIGN ENGINEER MELEXIS 37PREPRESSMEDEWERKER CARTAMUNDI 30

MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENINGCOORDINATOR BUURTSERVICE 39COORDINATOR MOBIEL TEAM GEZINSBEGELEID LENTEKIND CKG 39COORDINATOR RESIDENTIELE WERKING LENTEKIND CKG 39LEEFGROEPVERANTWOORDELIJKE LENTEKIND CKG 39MAATSCHAPPELIJK ASSISTENT OCMW EDEGEM 55

ICT & INTERNET(SR.) SAP BUSINESS ANALYSTS K.U. LEUVEN 28(SR.) SAP BW/BO ANALYST K.U. LEUVEN 28APPLICATION ENGINEER MELEXIS 37DIENSTHOOFD ICT K.U. LEUVEN 28IT ANALYST MELEXIS 37IT HELPDESK ENGINEER NATIONALE SUISSE 2IT PROJECTLEIDER IMEC 27IT SUPPORT SPECIALIST CARTAMUNDI 30JR EMBEDDED SECURITY SOFTWARE DEVELOP STMICROELECTRONICS 36PROJECT MANAGER BRUNEL 30PROJECTLEIDER VOIP/UNIFIED COMMUNIC. K.U. LEUVEN 28SR FUNCTIONEEL ANALIST BRUNEL 30SR. ANALIST-ONTWIKKELAARS SAP ABAP K.U. LEUVEN 28SYSTEEMBEHEERDER WINDOWS/LINUX K.U. LEUVEN 28SYSTEEMINGENIEUR SAP/AIX K.U. LEUVEN 28TEAMLEIDER VOOR SAP DOMEIN LOGIST. K.U. LEUVEN 28TEST ENGINEER MELEXIS 37WINDOWS PC BEHEERDER IMEC 27

ONDERWIJS & OPLEIDING(HOOFD)DOCENT ONDERZOEK. BEDRIJFSECON HUB 52(HOOFD)DOCENT ONDERZOEKER FISCAL. HUB 52(HOOFD)DOCENT ONDERZOEKER MICRO/ECON HUB 52(HOOFD)DOCENT/ONDERZOEKER FIN.BELEID HUB 52(PRAKTIJK)LECTOR MEDISCHE BEELDVORMING HUB 522 (HOOFD)DOCENTEN ACCOUNTANCY HUB 52BELEIDSMEDEW VORMING, TRAINING & OPLEI STAD ANTWERPEN 26DOCENT FINANCE HUB 52DOCENT WISKUNDE/STATISTIEK HUB 52DOCTORAATSBURSAAL MILIEUECONOMIE HUB 52GASTPROFESSOR ORTHOPEDAGOGIE HUB 52INFORMATION WORKER SHAREPOINT CEVORA 35LECTOR BIOMEDISCHE WETENSCHAPPEN HUB 52LECTOR ECONOMIE HUB 52LECTOR FRANS HUB 52LECTOR MUZIKALE OPLEIDING HUB 52LECTOR PLASTISCHE OPVOEDING HUB 52ONDERZOEKER HUB 52PRAKTIJKASSISTENT WISKUNDE/STATIST HUB 52PRAKTIJKASSISTENTEN ACCOUNTANCY HUB 52VORMINGSDESKUNDIGE STAD ANTWERPEN 26

RESEARCH & DEVELOPMENTDATABEHEERDER CRM DE PERSGROEP PUBLISHING 50R&D ASSISTENT IMEC 27SOCIOLOOG OIVO 45STAFMEDEW. BEGROTING-EN BELEIDSRAPP. K.U. LEUVEN 28STAFMEDEWERK. INTELLECTUELE EIGENDOM K.U. LEUVEN 28

ONTHAAL & SECRETARIAATAUTOMOTIVE RECEPTIONIST(E) MARTIN JEAN-MICHEL 24DIRECTIESECRETARESSE CARTAMUNDI 30

56VACATURE 15 MEI 2010

Adverteren in Vacature?BEL 02-481.15.88 MAIL [email protected]

9

Algemeen directeur Christophe GlorieuxAccounting Walter Roos

RedactieHoofdredacteur Marian Kin (voor Kinco)Redactie Erik Verreet, Nico Schoofs, Filip Michiels, Sam De Kegel, Hermien Vanoost, Laurent Depré, ElodieFontaine 02-482.03.54

Medewerkers: Eric Adams, Karin Eeckhout, An Olaerts,Evy Ballegeer, Jan Stevens, Dirk Blijweert, Carina Lopez,Tom Ronse, Lore Callens, Dominique Soenens, MarjorieBlomme, Hannes Cattebeke, Barbara De Munnynck,Ann Lemaître, Rafal Naczyk

Grafische vormgeving Art Director Pieter Ver Elst Assistant Art Director Jon Troch Grafici Patricia Kempeneers, Manu Degreef

AdvertentiesSales Director Nancy Werbrouck Sales managerMarijke Van Impe Account managers Ruth Janssens,Sofie Verbrugghe, Véronique Geluykens, Lieze Gheysens, Kim Claesen, Veerle Cajot, Karl Van Lathem,Louise Claeys Bouuaert 02-482.03.50Sales Assistants Inge Seghers, Anke Blommaert, ValerieDe Valck, Sofie Pots, Samira Yagoub, Youssef Laazari, HildeVandendriessche 02-482.03.38

Operations, CRM & DistributieOperations Manager Inge Van den Bussche Projectmanager & Analyse Dieter Vermander Office Manager Linda De Nutte Ordering & Klantenboek-houding Ann De Lange, An Parewijck, Lieve De Pauw02-482.03.71

Marketing & research Marketing & research manager Diane DevriendtResearch marketeer Marjan Desmedt Productmanagers Dries Mahieu, Brigitte Vermeulen, Jan Baeten

Sites en productontwikkeling internetInteractive manager Inge Martens (voor BeAligned)Client Production Liesbeth Teugels, Yvette Umuhire,Ahmed Ouarzazi Project management Josi SwertsWeb Designers Ward Meremans, Graham Freeman,Domien Verbeke Web Development Joost Roelandt,Benny Lootens, Lesly Weyts Manager CommunitiesFlorence Collard

Gedelegeerd bestuurderDirk Velghe Verantwoordelijke uitgeverChristophe Glorieux Havenlaan 86C, B101, 1000 Brussel

Vacature C.V. is erkend als bureau voor privatearbeidsbemiddeling in het Vlaamse Gewest, onderhet nr VG.1186/B. De rechten van de kandidaat kunnen ten allen tijde worden geraadpleegd opwww.vacature.com/rechtenkandidaat

Q COLOFONQ

056_GPV1QU_20100515_VMGBI 12-05-2010 20:53 Pagina 56

Page 59: België en migratie - Vacature 15-05-2010

VACATURE 28 FEBRUARI 2009

© 2010 KPMG Belastingconsulenten en Juridische Adviseurs, een Belgische burgerlijke CVBA en lid van het KPMG netwerk van zelfstandige ondernemingen die verbonden zijn met KPMG International Cooperative (“KPMG International”), een Zwitserse entiteit. Alle rechten voorbehouden. Gedrukt in België.

KPMG Belastingconsulenten en Juridische Adviseurs heeft een jarenlange ervaring opgebouwd in het adviseren in juridische en fiscale vraagstukken waarmee Belgische en internationale bedrijven worden geconfronteerd. Onze diensten weerspiegelen de specifieke behoeften en doelstellingen van onze cliënten op het vlak van compliance en risicobeheersing. Grensoverschrijdende acquisities, herstructureringen, globale verrekenprijs-problematiek, advies inzake International Executive Services en vastgoedtransacties zijn slechts enkele van onze vele uitdagende projecten.

Solliciteer nu voor één van volgende functies en ontdek een omgeving met een Europese dimensie, waar zelfontplooiing vanzelfsprekend is en openheid en integriteit de norm:

Kies niet

zomaar voor

een job

maar

voor een

perspectief

Juridisch Adviseur in Vennootschapsrecht Antwerpen (ref. KPMG 504)

Senior Juridisch Adviseur in Vennootschapsrecht Brussel (ref. KPMG 485)

Belastingconsulenten in Vennootschaps-,

Personenbelasting & BTW Brussel & Antwerpen (ref. KPMG 473)

Senior Belastingconsulent in

Vennootschaps belasting

Verzekeringsector / German Desk / Transfer Pricing

Brussel & Antwerpen (ref. KPMG 340, KPMG 506, KPMG 531)

Senior Belastingconsulent in BTW

Publieke Sector

Brussel (ref. KPMG 495)

Senior Specialist in Technology Tax Services Brussel (ref. KPMG 517)

Assistent in de RechtspraktijkBrussel (ref. KPMG 553)

Reageer via www.mykpmg.be

kpmg_vacature2.indd 1 11-05-2010 10:22:50

003_GPV1QU_20100515_VMGCO 11-05-2010 11:08 Pagina 3

Page 60: België en migratie - Vacature 15-05-2010

Your last stop before the top

Belgium | Germany | The Netherlands | Spain | USA | www.yer.com

InformatieBel de consultant op het

nummer van de vestiging (’s avonds en in het weekend op het mobiele nummer) of

reageer via www.yer.be

ErkenningsnummerVG.620/B + B-AA04.044

VestigingenAntwerpen 03 - 303 34 00

Brussel 02 - 726 16 98Gent 09 - 296 19 00

[email protected]

YER biedtRecruitment Solutions

Interim Solutions

ACCOUNT EXECUTIVEInteresting remuneration - Limburg regionThe FedEx family of companies offers the broadest array of transportation, e-commerceand supply chain solutions in the world. The largest of the companies is FedExExpress, which provides the most reliable express delivery service, delivering in 1 or2 business days to over more than 220 countries around the globe. To reinforce theBelgian sales team, we are looking for an Account Executive region Limburg whoreports to the Sales Manager Belux. He/she uses effective sales processes andtechniques to close, retain and grow profitable business. Focuses on achievingthe required Customer Experience that inspires trust and loyalty in the Fedexbusiness. Plans and organizes time and territory to exceed short/long term revenuegoals and overall productivity targets. Supports revenue growth, account retentionand development by identifying and evaluating potential opportunities. Profile:Bachelor degree, minimum 2 years field sales experience, excellent negotiationand networking skills. Positive, no nonsense and results orientated. Excellent verbaland written business communication skills in Dutch and English.Consultant (Antwerpen): Greg Bastiaensen, mobile +32 (0)472 24 19 40

ACCOUNT MANAGER BELGIËAantrekkelijk salarispakket - BrusselASPA is één van de grootste kantoormeubelfabrikanten in de Benelux. De productenvan ASPA hebben vele prijzen gewonnen en de talloze referentieprojecten getuigen vaneen permanente aandacht voor innovatie, ergonomie en design. Ter uitbreiding van hetBelgische sales team zijn we op zoek naar een Account Manager, die rechtstreeks rapporteertaan de Sales Director. Functie: het voeren van acquisitiegesprekken met nieuwe (80%) enbestaande klanten (20%). Het realiseren van omzet, marge & mix. Het voorbereiden vanoffertes en het adviseren over calculaties, inrichtingsconcepten en productoplossingen.Het bezoeken en bewerken van architecten en andere beïnvloedende partijen met betrekkingtot huisvesting. Het werken met lange termijn trajecten en opbouwen van lange termijnrelaties. Profiel: Bachelor diploma. Minimaal 2 jaar werkervaring als (Junior) AccountManager met bewezen resultaten op het gebied van acquisitie binnen een Business toBusiness omgeving. Bij voorkeur een branche ervaring binnen een B-to-B omgeving,dan wel een actueel contactennetwerk van architecten en/of facility managers binnen eenB-to-B omgeving. Affiniteit met design en vormgeving. Goede kennis van beide landstalen.Consultant (Antwerpen): Greg Bastiaensen, mobiel +32 (0)472 24 19 40

SALES REPRESENTATIVES (TRADE MARKETERS)Uitstekende arbeidsvoorwaarden - VlaanderenJTI – Japan Tobacco International is de internationale divisie van Japan TobaccoInc., de derde internationale tabaksproducent ter wereld. JTI produceert en verkooptinternationaal erkende sigarettenmerken zoals Winston, Mild Seven en Camel, respectievelijkhet 2de, 3de en 5de sigarettenmerk wereldwijd. Vandaag zijn we voor de Belgischevestiging -gelegen te Strombeek Bever- op zoek naar 2 Sales Representatives. Je bentverantwoordelijk voor de promotie en verkoop van de producten op winkelniveaubinnen de verschillende traditionele kanalen: tabakswinkels, krantenwinkels, benzine-stations en voedingswinkels. Je staat in voor de perfecte uitvoering van de programma’sen activiteiten in het winkelpunt: optimale aanwezigheid en distributie van deproducten, sterke visibiliteit van de producten in het rayon, het genereren van volumeof selling out van de producten en het vergaren van marktinfo en transmissie vande gegevens via het Field rapporteringssysteem. Je behaalde een bachelor diplomaen hebt reeds een eerste ervaring in Sales of Marketing. Je bent een flexibele,resultaatgerichte, innovatieve, dynamische en integere doorzetter. Je beschikt overeen goede kennis van beide landstalen en een basiskennis van het Engels.Consultant (Antwerpen): Greg Bastiaensen, mobiel +32 (0)472 24 19 40

SALES MANAGERUitgebreid salarispakket - VlaanderenJe verantwoordelijkheid als Sales Manager bestaat erin nieuwe klanten aan te brengen.Je gaat proactief op zoek naar interessante prospects in de markt, verkent hun behoeftenen bespreekt de mogelijkheden tot samenwerking. Afhankelijk van de noden van de klantprijs je de meest geschikte dienstverlening, brands of concepten van Compass Groupaan. Ook de opmaak van de offerte, de onderhandeling ervan en de contractafsluitingbehoren tot je takenpakket. Door het salesproces van begin tot eind voor je rekening tenemen, bekleed je een sleutelfunctie in de uitbouw van onze organisatie in de markt.Je maakt deel uit van een hecht salesteam en rapporteert aan de Sales Director België.Je beschikt over een Bachelor werk- en denkniveau en kan terugblikken op een 3-taljaar relevante saleservaring (B-to-B dienstverlening). Verkoopervaring binnen degezondheidssector (ziekenhuizen, rust- en verzorgingstehuizen...) of naar openbarebesturen en scholen toe is een pluspunt. Je bent een teamplayer en beschikt overeen echte “can-do”-mentaliteit. Compass Group telt 1.800 medewerkers in België enis de grootste food & support service organisatie van de wereld.Consultant (Antwerpen): Mie Lanslots, mobiel +32 (0)475 56 83 47

ACCOUNT MANAGER BXL - WALLONIEPackage salarial attractif - Sint-Agatha-Berchem

D&B est le leader mondial sur le marché des fournisseursd’informations et offre à ses clients des conseils professionnels afin de leur permettre deprendre des décisions portant sur le crédit, le marketing et les achats. Comme AccountManager vous êtes responsable pour la gestion et l’extension d’un portefeuille existanten collaboration avec l’account manager interne et en organisant des opérations de cross-&up-selling. Rapportant au Sales Manager, vous assurez les actions commerciales visantà atteindre les objectifs stratégiques de D&B. Vous êtes proactif, autonome, optimiste,entreprenant et passionné par la vente. Vous êtes flexible et avez une grande capacitéd’adaptation. Vous construisez un raisonnement qui tient compte de la stratégie de vosclients. Une expérience de travail commercial dans la vente de services B-to-B est nécessaire.Vous avez d’excellentes capacités de négociation. Vous êtes orienté vers la croissance duchiffre d’affaires et le développement des activités de D&B. Vous êtes autonome tout enayant l’esprit d’équipe et l’esprit d’entreprendre. Vous êtes bilingue FR/NL, la connaissance

de l’anglais est un plus. Diplôme universitaire ou d’études supérieures accomplies.Consultant (Antwerpen): Lalena Boeykens, mobile +32 (0)475 565 874

STRATEGISCH AANKOPERAantrekkelijk pakket + internationale carrièremogelijkheden - WilrijkAls Strategisch Aankoper sta je in voor het inkopen van componenten voor compressorenen/of Quality Air Solutions producten die voldoen aan de gestelde normen op hetvlak van kwaliteit, kostprijs en levertermijn. Hiervoor werk je vanuit het aankoopteamnauw samen met je collega’s uit productie en engineering. Je hebt een opleiding TEW,Industrieel, Burgerlijk of Handelsingenieur en bij voorkeur enkele jaren ervaring als strategisch aankoper in een soortgelijke omgeving. Je bent zeer nauw betrokken bij het productontwikkelingsproces. Je denkt klantgericht, bent creatief en hebt een neusvoor nieuwe technologieën. Je beschikt over voldoende body om op directieniveau te onderhandelen met diverse internationale leveranciers. Integriteit en fl exibiliteitzijn jouw kerncompetenties. Je bent bereid regelmatig korte trips naar het buitenland te maken en beschikt over een zeer goede kennis van het NL/ENG/FR. Industrial Air is een divisie binnen de Atlas Copco Compressor Technique business area. De divisieontwikkelt, produceert en verzorgt de marketing wereldwijd voor oliegeïnjecteerde en olievrije compressoren, Quality Air Solutions en controle- en bewakingssystemen, onder verschillende merknamen en voor verschillende industrietakken. Consultant (Antwerpen): Mie Lanslots, mobiel +32 (0)475 56 83 47

TECHNISCH COMMERCIEEL VERTEGENWOORDIGER

Aantrekkelijk salarispakket - Regio AntwerpenSchneider Electric, de wereldspecialist in energiebeheer, biedt geïntegreerde oplossingenaan in talrijke marktsegmenten en is aanwezig in meer dan 100 landen. De Groepbekleedt een leiderspositie in volgende sectoren: energie & infrastructuur, industriëleprocessen, automatisering van gebouwen, datacentra en netwerken en is eveneens sterk aanwezig in de woningbouw. Schneider is op zoek naar een Technisch CommercieelVertegenwoordiger Regio Antwerpen. Als ambassadeur van Schneider Electric zult u decontacten onderhouden met onze klanten. U bouwt en onderhoudt kwaliteitsrelaties met elektrodistributeurs, installateurs en elektriciens. U staat in voor de promotievan Schneider producten en diensten in de provincie Antwerpen. U staat in voor het op punt stellen, het coördineren en het opvolgen van projecten die de behoeften van de klant analyseren zodat er geschikte oplossingen kunnen worden voorgesteld. U zietkansen bij bedrijven en creëert, door het bouwen van een sterke relatie, opportuniteiten.U zult van bij u thuis werken met de modernste communicatiemiddelen die u terbeschikking worden gesteld. U bent in het bezit van een graduaat- of ingenieursdiploma.

U bent drietalig NL/FR/ENG en sterk commercieel ingesteld.Consultant (Antwerpen): Kris Van Torre, mobiel +32 (0)475 56 22 43

AFDELINGSMANAGER Aantrekkelijk salarispakket - Brussel

Cora maakt deel uit van de groep Louis Delhaize, aanwezig in Belgiëwww.cora.be, Frankrijk, Luxemburg, Hongarije en Roemenië. Actief in alle distributie-kanalen onder de merknamen: Cora, Match, Smatch, Profi, Louis Delhaize enJardineries Truffaut. Cora Anderlecht evolueert voortdurend en zoekt een commer-ciële Afdelingsmanager. U bent verantwoordelijk voor het beheren van uw afdeling,het aanpassen van het assortiment en de promotionele activiteiten in functie van delokale markt. U bent een geboren ondernemer en bent heel sterk in het ontwikkelenvan een langetermijnrelatie met klanten en leveranciers. U staat in voor het opleiden van uw mensen. U neemt graag zelf het initiatief, bent een people manager en werktgraag zelfstandig. U wilt graag leidinggeven aan een volledig team, zet zich daarvolledig voor in en vindt het geen probleem om op zaterdag te werken. U bent extravert, communicatief en sterk organisatorisch ingesteld. Kennis van het Frans is een troef.U kunt rekenen op een autonome en creatieve functie binnen een internationale groep

met interessante perspectieven en een competitief salaris met extralegale voordelen.Consultant (Antwerpen): Kris Van Torre, mobiel +32 (0)475 56 22 43

INDIRECT BUYER & SENIOR BUYER VERPAKKINGEN

Aantrekkelijk salarispakket - EstaimpuisMcBride is de grootste producent en distributeur voor huishoudelijk, textiel wassen enpersoonlijke verzorging huismerkproducten (private label) in Europa met grote Europesedistributieketens als klant. Vijfduizend werknemers in 18 productievestigingenen verschillende kantoren in 6 landen maken een omzet van meer dan € 1 miljard. McBrideis op zoek naar een Indirect Buyer en Senior Buyer Verpakkingen. Als Indirect Buyer startu mee de afdeling Indirect Buying op. U heeft ervaring met indirect buying, onderhandeltmet leveranciers, gaat op zoek naar de meest efficiënte manier van werken en cost savingsen bent bereid om 30% te reizen. De Senior Buyer zal als product specialist van personalcare verpakkingen verantwoordelijk zijn voor deze aankopen. U werkt met en anticipeertop de behoeften van de belangrijkste interne belanghebbende, bijvoorbeeld Marketing.U zoekt naar nieuwe producten, verpakkingen en innovatieve oplossingen die ondersteuningbieden voor de behoeften van de Business. U bent in het bezit van een Master diploma -zakelijk of technisch van aard, bent heel vlot drietalig. U bent sterk in interpersoonlijke

vaardigheden. U bent een team player, zeer hands-on, sterk organisatorisch en creatief.Consultant (Antwerpen): Kris Van Torre, mobiel +32 (0)475 56 22 43

ACCOUNT MANAGERInteresting remuneration - East- & West-Flanders

Gerflor is a world renowned and leading manufacturer of vinyl flooring for contract, sport,transport and residential uses. With 1.800 employees worldwide, Gerflor combines theassets of a large international group with the characteristics of a company focused onhuman relations. To enforce the Belgian sales team we are looking for an Account Managerwho will be responsible for the specifi cation and sales of Gerflor commercial ranges ofproducts towards targeted market sectors such as Health Care, Education, Retail, Housing,Industry and Sport in the territory of Flanders – West Area. To achieve sales budgetedfor the territory. To implement company pricing policy. To provide market intelligenceconcerning competition, distribution, product trends, standards, etc. To suggest ideas tocontribute to the product range development. To participate actively to products fi eld tests.He/she reports to the Sales Manager for Belgium who reports to Gerflor Benelux Directorof Sales & Marketing. Profile: sales oriented person with minimum 5 years experience ina “specification” approach. Out going personality. Organized, self motivated, team spirit.

Computer literate – Used to work with CRM system. Bilingual but also English spoken.Consultant (Antwerpen): Greg Bastiaensen, mobile +32 (0)472 24 19 40

004_GPV1QU_20100515_VMGCO 11-05-2010 14:29 Pagina 4