Bel en Antwoord Telefoon

download Bel en Antwoord Telefoon

of 12

 • date post

  22-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  212
 • download

  0

Embed Size (px)

description

© 2009 VTech Printed in China 91-002352-002-000 - Eén VTech ® Bel en Antwoord Telefoon - Eén draadloze telefoon - Eén handleiding 10 cijfertoetsen 2 10 knipperende cijfertoetsen Opnametoets Aan/Uit- toets Activiteiten kiezer Herhaaltoets Telefoon instellen Berichttoets Beltoets

Transcript of Bel en Antwoord Telefoon

 • Bel en Antwoord Telefoon

  2009 VTechPrinted in China

  91-002352-002-000

 • Opnametoets

  Berichttoets

  Herhaaltoets

  Berichttoets Beltoets

  10 cijfertoetsen

  MicrofoonGezichttoets

  Aan/Uit- toets

  Telefoon instellen

  Beltoets

  Activiteiten kiezer

  10 knipperende cijfertoetsen

  Inle

  idin

  g /

  Inho

  ud v

  an d

  e do

  os

  2

  INLEIDINGWij danken u voor het aankopen van de VTech Bel en Antwoord Telefoon. Wij van VTech doen ons uiterste best goede producten te maken die leuk en leerzaam zijn voor uw kind. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, neemt u dan a.u.b. contact op met onze klantenservice, telefoonnummer: (0031) (0)495-459123 / e-mail: klantenservice@vtech.comMet de Bel en Antwoord Telefoon van VTech kun je je eigen telefoonnummer invoeren en zelf berichten opnemen en terugluisteren! Speel 5 interactieve activiteiten en ontdek cijfers en verschillende beroepen. De vrolijke animaties op het LCD-scherm en de echte telefoongeluiden prikkelen de fantasie en moedigen aan om zelf op ontdekking te gaan!

  INHOUD VAN DE DOOS- En VTech Bel en Antwoord Telefoon- En draadloze telefoon- En handleiding

 • Hoe

  pla

  ats

  je d

  e ba

  tter

  ijen?

  3

  WAARSCHUWING:Alle verpakkingsmaterialen, zoals plakband, plastic, touw enz., maken geen deel uit van het product en dienen voor de veiligheid van uw kind te worden verwijderd.

  Losmaken van het verpakkingsslotje:

  Draai het verpakkingsslotje naar links.

  Neem het verpakkingsslotje uit de houder en gooi het weg bij het afval.

  HOE PLAATS JE DE BATTERIJEN?De Bel en Antwoord Telefoon werkt op 3 AA (AM-3/LR6) batterijen en 1 CR2032 batterij.

  Telefoontoestel1. Zet het speelgoed UIT.2. Open het batterijklepje aan de onderkant

  van het speelgoed. 3. Plaats 3 nieuwe AA (AM-3/LR6) batterijen

  volgens de afbeelding in het batterijenvak. 4. Plaats het klepje terug.5. Nu is het speelgoed klaar voor gebruik.

  Draadloze telefoon1. Open het batterijklepje aan de bovenkant van

  het speelgoed. Gebruik hiervoor een kleine kruiskopschroevendraaier.

  2. Plaats een nieuwe CR2032 volgens de afbeelding in het batterijvak.

  3. Plaats het klepje terug en maak het goed vast.

  LET OP: Alle opgenomen berichten zullen worden gewist wanneer de batterij wordt vervangen.

 • LET OP:Voor optimale prestaties bevelen wij alkaline batterijen aan. Gebruik bij voorkeur geen oplaadbare batterijen, omdat die meestal minder vermogen leveren. De kwaliteit van het geluid kan hierdoor verminderen.

  ATTENTIE Voor optimale prestaties bevelen wij alkaline batterijen aan. Probeer nooit gewone (niet oplaadbare) batterijen te herladen. Haal oplaadbare batterijen eerst uit het speelgoed en laad ze

  daarna buiten het speelgoed op. Het opladen of verwijderen van batterijen dient altijd onder toezicht

  van een volwassene te gebeuren. Gebruik slechts n type batterijen tegelijk! Gebruik nooit nieuwe en oude batterijen samen! Gebruik alleen het type en de soort batterijen die in deze

  handleiding staan vermeld. Plaats de batterijen volgens de polen (+,-) om lekkage te

  voorkomen. Verwijder lege of zwakke batterijen uit het speelgoed. De contactklemmen van de voeding mogen niet kortgesloten

  worden. Indien het speelgoed langere tijd niet zal worden gebruikt, is het

  aan te bevelen de batterijen te verwijderen. Gooi uw batterijen niet weg met het huisvuil, maar verzamel ze in

  de daarvoor bestemde klein chemisch huisvuil containers. Sluit nooit meer soorten voedingsapparaten aan dan wordt

  aanbevolen.

  Verwijderen demo-labelWanneer het product uit de verpakking wordt gehaald zal het demo-label aan de achterzijde van het product automatisch worden verwijderd. Mocht het demo-label niet verwijderd zijn, verwijder deze dan zelf om normaal te kunnen spelen.

  Att

  entie

  4

 • FUNCTIESTelefoontoestel

  Aan/Uit-toets

  1. Druk op de Aan/Uit-toets om het speelgoed aan te zetten.2. Kies n van de vijf activiteiten met behulp van de activiteitenkiezer.3. Druk nogmaals op de Aan/Uit-toets om het speelgoed uit te

  zetten.

  Opnametoets

  Druk op de opnametoets om een bericht op te nemen.

  Berichttoets

  Druk op de berichttoets om je opgenomen bericht terug te luisteren.

  Gezichttoets

  Druk op de gezichttoets om een plaatje te kiezen. Er zijn 4 plaatjes waaruit je kunt kiezen. Wanneer je een plaatje hebt gekozen wordt deze na 3 seconden automatisch geselecteerd.

  Herhaaltoets Druk op de herhaaltoets om de vraag nogmaals te horen of een aanwijzing te krijgen.

  Beroepen/Cijfertoetsen

  Druk op de toetsen om antwoord te geven tijdens de verschillende activiteiten. De beroepen die op de toetsen staan afgebeeld zijn: 1: Verpleegster 2: Wetenschapper 3: Piloot 4: Politieagent

  Func

  ties

  5

 • 5: Dirigente 6: Astronaut 7: Kokkin 8: Brandweerman 9: Kunstenares 0: Dokter

  Telefoon instellenWanneer je de draadloze telefoon van het toestel neemt, vind je een opening op het toestel om de telefoon in te stellen. Stel je telefoon in door zelf een telefoonnummer te programmeren en vervolgens een bericht op te nemen. Gebruik een paperclip of een ander voorwerp met een smal uiteinde en druk deze in de opening. Als eerste wordt je gevraagd om op de gezichttoets te drukken en een plaatje te kiezen. Je kunt kiezen uit; papa, mama, opa, oma of thuis. Wanneer je een plaatje hebt gekozen wordt deze na 3 seconden automatisch geselecteerd. Vervolgens wordt je gevraagd om het telefoonnummer in te toetsen. Toets het telefoonnummer in en druk daarna weer met de paperclip in de opening om het nummer op te slaan. Tot slot kan er een bericht worden opgenomen na de pieptoon.Je kunt het opgenomen bericht terugluisteren door op de beltoets van de draadloze telefoon te drukken of door op de beltoets van het toestel te drukken.

  Beltoets

  Druk op deze toets om het opgeslagen telefoonnummer te leren en het opgenomen bericht terug te luisteren.

  Draadloze telefoonDruk, tijdens elke willekeurige speelstand, op een toets van de draadloze telefoon om bijbehorende reacties van de guren op de toetsen te horen. Houd de draadloze telefoon met de achterkant gericht naar het toestel voor een optimale werking.

  Cijfertoetsen Druk op de 10 cijfertoetsen om bijbehorende reacties van de guren op de toetsen te horen. Je hoort van elk beroep een reactie.

  Func

  ties

  6

 • Berichttoets Deze toets heeft dezelfde functie als de berichttoets van het toestel. Druk op deze toets om je opgenomen bericht terug te luisteren.

  Beltoets Druk op deze toets om het opgeslagen telefoonnummer te leren en het bericht terug te luisteren dat is opgenomen tijdens het instellen van de telefoon. Wanneer er geen bericht is opgenomen hoor je Er is niemand aan de lijn.

  Automatische uitschakelingWanneer de Bel en Antwoord Telefoon een aantal seconden niet geactiveerd wordt, schakelt het speelgoed na enige tijd automatisch uit. Het speelgoed kan weer geactiveerd worden door op de Aan/Uit-toets te drukken.Wanneer de batterijen leeg zijn, verschijnt dit icoontje op het

  scherm en schakelt het speelgoed

  automatisch uit. Vervang vervolgens de batterijen door nieuwe.

  Infrarood ontvangerDe infrarood ontvanger werkt binnen een afstand van 1 meter en in een hoek van 30o.Gebruik het speelgoed a.u.b. in een ruimte waar de infrarood verbinding vrij is van storingen.Gebruik het speelgoed niet in direct zonlicht omdat dit het signaal zou kunnen verstoren.

  ACTIVITEITENActiviteit 1: Telefoon VriendenDruk op de cijfertoetsen om het cijfer te horen, gevolgd door de naam van het beroep en een bijpassend zinnetje met geluidseffect.

  Act

  ivite

  iten

  7

 • Activiteit 2: Wie ben ik?Tijdens deze activiteit wordt er gevraagd om een beroep te raden. Je hoort verschillende aanwijzingen over het uiterlijk van de persoon.Wanneer het antwoord onjuist is, krijg je een hint. Er zijn 4 kansen om elke vraag te beantwoorden.

  Activiteit 3: Wie moeten we bellen?Tijdens deze activiteit zie je een animatie op het scherm en wordt er gevraagd wie we moeten bellen voor hulp. Er zijn 3 kansen om elke vraag te beantwoorden.

  Activiteit 4: Nummer PretTijdens deze activiteit worden verschillende vragen gesteld over groepjes van 3 cijfers die op het scherm verschijnen.(a) - grootste / kleinste cijfer(b) - komt voor / komt naEr zijn 2 kansen om elke vraag te beantwoorden.

  Activiteit 5: Drukke KeukenDe kokkin is pannenkoeken aan het bakken in de keuken. Een reeks cijfers verschijnt op het scherm. Druk zo vlug als je kunt op de goede cijfers in dezelfde volgorde voordat de tijd om is. Wanneer je niet binnen de tijdslimiet op de cijfers drukt of wanneer je op een verkeerd cijfer drukt, branden de pannenkoeken aan.Wanneer je 5 vragen goed beantwoordt, verschijnt er een leuke animatie als beloning.

  ONDERHOUD EN VERZORGING1. Maak het speelgoed a.u.b. alleen schoon met een vochtige en niet

  met een natte doek.2. Zet het speelgoed niet voor langere tijd in de felle zon of in de

  buurt van een andere hittebron.3. Als het speelgoed voor langere tijd niet wordt gebruikt, is het aan

  te bevelen de batterijen te verwijderen.4. Laat het speelgoed niet op harde oppervlakken vallen en stel het

  niet bloot aan vocht of water.5. Reinig het speelgoed niet met bijtende schoonmaakmiddelen.

  Ond

  erho

  ud e

  n ve

  rzor

  ging

  8

 • LET OP: Als de Bel en Antwoord Telefoon opeens stopt of als het geluid slechter wordt:1. Zet dan het speelgoed uit en laat het zo enkele minuten staan.2. Zet het daarna wee