Bebeconfort smallnursery leaflet premium Netherlands 2013

16
Bondgenoot van uw nieuwe leven!

description

Bebeconfort smallnursery leaflet premium Netherlands 2013

Transcript of Bebeconfort smallnursery leaflet premium Netherlands 2013

Page 1: Bebeconfort smallnursery leaflet premium Netherlands  2013

Bondgenootvan uw

nieuwe leven!

Page 2: Bebeconfort smallnursery leaflet premium Netherlands  2013
Page 3: Bebeconfort smallnursery leaflet premium Netherlands  2013

We weten perfect dat ouder worden een nieuw avontuur is vol verschillende ervaringen; van momenten van intens geluk tot slapeloze nachten... het zal niet uw laatste verrassing zijn.U kunt ook rekenen op 75 jaar ervaring en genieten van innoverende oplossingen die het dagelijkse leven makkelijker maken.

We hebben ons een omvangrijke opdracht gegeven: het begrijpen van het ouderschap en van uw. Verwachtingen, om zo te beantwoorden aan de noden van uw baby. Het is door naar u te luisteren en ervaringen met u uit te wisselen dat we intelligente producten kunnen ontwikkelen. Deze stellen u in staat te genieten van uw nieuwe leven met uw baby.

Of u nu de beste ouders ter wereld bent of niet, wij zullen er alles aan doen om van u de gelukkigste te maken!

Vind al onze adviezen opbebeconfort.com

Page 4: Bebeconfort smallnursery leaflet premium Netherlands  2013

Alle professionals uit de gezondheidszorg zijn het

erover eens: borstvoeding is een bron van unieke weldaden voor uw baby. Door echte momenten van uitwisseling en intimiteit te creëren, helpt deze u uw draai te vinden in uw nieuwe rol als moeder en wint u zelfvertrouwen! Uiteraard is het niet de enige manier om uw baby te voeden: om talloze redenen kunt u ertoe aangezet worden te kiezen voor een gemengde voeding (borst- en flesvoeding) of enkel en alleen voor flesvoeding.

De voedingskeuze maken

BorstvoedingDe professionals uit de gezondheidszorg onderstrepen dat moedermelk de ideale voeding is voor zuigelingen. Ze is gedurende de volledige borstvoeding periode afgestemd op de behoefte, de groei, het afweersysteem & de omgeving van je baby. De antistoffen in moedermelk verminderen de kans op diarree, hersenvlies- en longontsteking.

Borstvoeding geven is een intense en prettige ervaring en zorgt voor een innig moment met je baby. Wanneer u borstvoeding geeft en het verloopt niet zoals u wilt, verlies dan vooral de moed niet: het duurt gemiddeld 3 weken tot de borstvoeding vlot verloopt, met een mature melkproductie.

Gemengde voedingBij het hervatten van het werk of om papa de kans te geven een flesje te geven, kan het zijn dat u met gemengde voeding wil starten.

Er bestaan 2 soorten gemengde voeding: • Borstvoeding geven + afkolven om het flesje

te geven.• Borstvoeding geven + flesvoeding. Wanneer het

moment gekomen is om volledig om te schakelen op flesvoeding, is de baby vertrouwd met het flesje en verloopt de omschakeling in alle zachtheid.

Het advies van onze vroedvrouwSylvette Rambaud

"Wanneer u voor borstvoeding gekozen hebt, zal dit voor u een rijke en emotionele ervaring zijn en zorgt deze voor een hechte band met uw baby. Om succesvol te zijn in dit nieuwe avontuur laat u zich het beste begeleiden, de eerste keer dat de baby aan de borst wordt gelegd is trouwens van groot belang. Aarzel niet om uw vroedvrouw hulp te vragen bij uw eerste dagen in het ziekenhuis en om bijstand te vragen wanneer u het ziekenhuis verlaat."

Page 5: Bebeconfort smallnursery leaflet premium Netherlands  2013

Wat hebben we nodig

Moedermelk is altijd klaar op de juiste temperatuur en altijd beschikbaar. Alleen jij en je baby zijn hier nodig voor een innig moment.

Voor de flesvoeding is een handig doseer doosje en het flesje noodzakelijk. Er zijn goede speentjes die zorgvuldig bedacht zijn om de overgang tussen borst- en flesvoeding te bevorderen.

De ongemakken van borstvoeding

Pijnlijke borsten

Pijnlijke borsten ijnlijke borsten komen vrij vaak voor aan het begin van het aanleggen en zijn vaak te wijten aan een slechte houding. Aarzel niet raad te vragen aan uw vroedvrouw of lactatie deskundige om de juiste houding te vinden voor u en uw baby.

Er bestaan verschillende handige producten om uw borsten te verlichten en te beschermen:• Borstkompressen, die

koud en warm gebruikt worden en een verdovend of verlichtend effect hebben.

• Silicone tepelhoedjes kunnen mama en baby tijdelijk helpen doordat ze wrijvingen die kunnen irriteren voorkomen. Kies voor zeer dunne tepelhoedjes om een terugkeer naar de blote borst te bevorderen en het intieme gevoel zo goed mogelijk te benaderen.

KlovenKloven zijn letsels aan de tepel die vrij pijnlijk kunnen zijn: om ze te voorkomen dient u te zorgen dat de melk de tepel niet week maakt en dient u aandachtig te zijn voor de positie van uw baby aan de borst.

Enkele doeltreffende tips:• Gebruik tepelhoedjes om

uw tepels te beschermen tijdens het voeden.

• Denk aan borstvoedingsschelpen die het weken voorkomen doordat het uiteinde van de borst in contact blijft met de lucht om de genezing te bevorderen.

• Goed om weten! Na iedere voeding gebruikt u enkele druppeltjes van uw melk om de tepel te masseren.

• Leg uw kind op verschillende manieren aan, dit voorkomt een vast patroon en irratie van de tepel.

StuwingStuwing 3 tot 5 dagen na de bevalling zal elke moeder aan haar borsten voelen dat de melkproductie goed op gang komt. Uw borsten worden zwaarder en zijn soms erg gespannen. Deze spanning is niet alleen te wijten aan de melkproductie, maar ook aan een hogere doorbloeding van de weefsels en meer lymfevocht in de borst. Stuwing is volkomen normaal en tijdelijk van aard, maar kan als deze niet opgevolgd word evolueren tot een borstontsteking.

Enkele tips:• Laat de baby drinken op

verzoek! Hierdoor komt de melkuitstroom op gang en wordt het systeem in werking gezet.

• Gebruik warme kompressen of neem een warme douche vóór het voeden. De warmte bevordert de melkstroom. Na het voeden kan een massage van de borsten dmv douchekop verlichting brengen! Een koude kompres brengt eveneens verlichting.

• Neem het volle gevoel weg door de borstpomp te gebruiken.

• Een correcte en wisselende aanleghouding voor de baby is een kwestie van oefening.

Aarzel niet een vroedvrouw of een lactatie deskundige te raadplegen wanneer deze ongemakken blijven duren. Het zijn vaak voorkomende ongemakken, maar laat u hier vooral niet door ontmoedigen.

Lucie (30 jaar), mama van Emma (5 maand)

«Ik had duidelijk gekozen voor borstvoeding... maar uiteindelijk bleek de opstart heel wat voeten in de aarde te hebben: ik had moeite om de juiste aanlegmethode te vinden voor de baby, om het aantal voedingen de baas te blijven...

voordat dit echt de relatie met mijn dochter zou verstoren, heb ik contact opgenomen met mijn

vroedvrouw om de juiste oplossing te vinden. Wanneer een vriendin me advies vraagt in

verband met borstvoeding, antwoord ik steeds:”Voldoende informatie in te

winnen en niet te aarzelen hulp te vragen!»

Page 6: Bebeconfort smallnursery leaflet premium Netherlands  2013

Het Natural Comfort-speentje, dat ontworpen is in samenwerking met experts inzake zuigelingen, respecteert de natuurlijke zuiging van uw baby: zijn asymmetrische vorm en zo bijzondere fysiologie bootsen de vorm van de borst en de tepel na om de borstvoeding zo dicht mogelijk te benaderen.

• Dankzij het platte gedeelte kan de tong van de baby natuurlijk bewegen zoals aan de borst.

• Twee ‘Dual Ait System’-kleppen regelen de luchtstroom en het debiet (snelheid) om de baby in staat te stellen op zijn tempo te drinken en zo het risico op krampjes en reflux te verkleinen.

• Het speentje, dat getest werd door 167 baby’s, werd door 95% van de baby’s probleemloos aangenomen, zelfs bij baby’s die borstvoeding gewend zijn.

Het speentje met zorg

uitkiezenDe ervaring van het zuigen aan

een speentje verschilt erg van deze van het zuigen aan de borst, waardoor de baby dus soms de speentjes weigert... De keuze van speentje is dus belangrijk om alles zo vlot mogelijk te doen verlopen! Let er ook nauwgezet op het juiste debiet (snelheid) te kiezen om de baby de kans te geven op zijn eigen tempo te drinken, waardoor het risico op reflux en krampjes vermindert.

Het natural comfort-speentje

SMALLER SIZE FOR 1ST MONTHS

• For 1st weeks or for breastfed babies

•After 1st weeks or for babies having sucking trouble

• Usually from 4 months on

• Ideal for weaning (cereals, soup, bits)

• To adjust flow during a feed

WHEN BABY IS GROWINGBaby sizeNewborn size

SUITABLE FOR ALL AGESOne size

Natural Comfort teatHOW TO CHOOSE THE TEAT?

*Harris Interactive Test - Februari 2012.

Enkele tips om het juiste debiet te kiezen!

Page 7: Bebeconfort smallnursery leaflet premium Netherlands  2013

Krampjes of wenen van de honger? Het is niet steeds gemakkelijk om het onderscheid te maken! Om krampen te herkennen, observeert u het gedrag van de baby: hij is kribbig, plooit zijn beentjes tegen zijn buikje, lijkt ontroostbaar. Ze kunnen enkele dagen na de geboorte opduiken en verdwijnen rond de 3de levensmaand. Ze komen zowel voor bij baby’s die borstvoeding krijgen als bij baby’s die fl esvoeding krijgen.

Dr. Corbineau, een pediater, stelt ons gerust: «krampjes wijzen er enkel op dat het spijsverteringssysteem nog niet volgroeid is. Ze kunnen een beetje pijn doen maar maak u niet al te ongerust: het is onschadelijk en zal uiteindelijk stoppen.»

Hoe herken ik krampjes?

Hoe krampjes verlichten?• Wieg de baby, wandel ermee of zing rustig. • Geef hem een badje om hem te verstrooien. • Bied de baby een fopspeen aan: zuigen heeft een kalmerende werking. • Masseer het buikje.

Bekijk de video voor doeltreffende krampwerende massages!

Page 8: Bebeconfort smallnursery leaflet premium Netherlands  2013

Hoe maakt u uw flesjesop de juiste manier klaar?Eerst en vooral dient het flesje uiteraard perfect proper en gesteriliseerd te zijn! Daarna is het eerder eenvoudig:

Vul uw flesje met mineraal water (of uw moedermelk) en warm het op. Denk aan de flessenverwarmer om de ideale en homogene temperatuur van 37°C te bereiken.

Zodra het water goed warm is, voegt u de hoeveelheid aangepaste melk toe. Opgelet om de juiste hoeveelheid water te hebben, dient u eerst het water in de fles te doen en dan pas het poeder.

Breng als laatste het speentje aan.

Schud grondig met de fles om het poeder goed op te lossen.

Controleer nog even de temperatuur op je handpalm.

En ziezo, Klaar! Smakelijk kleintje!

Hoeveel flesjes dien ik te geven per dag?Dr. Corbineau, pediater

"Hier bestaat geen sluitend antwoord op omdat dit afhankelijk is van de behoeften van ieder kind... Ondanks alles kunt u deze basisregel toepassen: de eerste weken heeft uw baby 6 tot 8 flessen nodig per 24u (van 120 tot 180 ml), hetzij een flesje om de 3 à 4 uur. In de loop van de maanden verhoogt u vervolgens de hoeveelheden en vermindert u het aantal voedingen per dag.Denk eraan uw flesje op het laatste moment te bereiden om uw baby in de best mogelijk hygiënische omstandigheden te voeden."

Page 9: Bebeconfort smallnursery leaflet premium Netherlands  2013

130 mlFrom

0 to 4 months

140 ml 240 mlFrom

4 to 12 months

270 ml 240 mlFrom

12 to 24 months

330 ml

Bisfenol A werd vaak gebruikt voor de vervaardiging van plastic voor voedingsrecipiënten zoals fl essen of zuigfl essen. Het komt vrij wanneer de recipiënten opgewarmd worden aan verhoogde temperaturen (magnetron, vaatwasser). Er bestaat twijfel in verband met de gevaren. Dat is waarom het voortaan bij wijze van voorzorgsmaatregel verboden is bisfenol A te gebruiken voor zuigfl essen en andere voedingsrecipiënten.

Bisfenol A, wat is ermee aan de hand?

De Natural Comfort-zuigfl es bestaat in verschillende maten om zich aan te passen aan elke fase van de groei van uw kind.

• Ze is verkrijgbaar in plastic (zonder bisfenol A) of in glas (lichte fl essen).

• Met een brede hals zodat deze makkelijk gevuld en gereinigd kan worden.

• Het is ook de eerste ecologisch bedachte zuigfl es op de markt! De fl es wordt in Frankrijk gemaakt en er is 20% minder plastic voor nodig en de impact op het milieu is 24% lager. Bébé Confort heeft er de prijs van het ECO-product voor duurzame ontwikkeling voor gekregen, en bevestigt zo zijn engagement voor een echte stap in de eco-ontwikkeling.

De Natural Comfort zuigfl es wordt aanbevolen door 95%* van de ouders die ze getest hebben.

Natural comfort-zuigfl es

Easy Clipde anti-lekinnovatieKent u Easy Clip, de ultraslimme zuigfl es die sluit met een clip?Deze is gegarandeerd lekvrij met zijn unieke en gepatenteerde sluitsysteem.De ouders die ze al gebruiken, hebben haar zelfs verkozen tot ‘Product van het jaar’ in Frankrijk!

* Harris Interactive Test - Februari 2012.

Céline (3 kinderen), Easy clip-gebruiker

« Uiteindelijk bleek het de ZUIGFLES te zijn die ik nodig had.

Onderhoudsvriendelijk, geen lekken en geen speentje dat plooit of geplet wordt! Mijn

baby is gelukkig, dus ik ook!»

Page 10: Bebeconfort smallnursery leaflet premium Netherlands  2013

Onze tipsvoor de hygiëne

en het steriliserenDe flesjes grondig reinigen

We raden u aan u flesjes ten minste tot uw baby 3 maanden oud is met de hand te reinigen.

Na de maaltijd, spoelt u de fles met warm water zodat de melkresten niet kunnen drogen.

Gebruik een kleine hoeveelheid zeephoudend water en schrob met een flessenborstel.

Neem de tijd voor het spoelen.

Uw flesjes steriliseren

Een goede reiniging kan u behoeden voor sterilisatie. De experts raden echter toch aan te blijven steriliseren tot de baby.

Minstens 3 maanden oud is. Kies de methode die u het beste bevalt:

• Met stoom met behulp van een elektrische sterilisator of een sterilisator voor de magnetron, het is een handige en snelle methode.

• Met kokend water, enkele minuten zijn noodzakelijk.

• Met koud water, met sterilisatietabletten, een minder snelle methode maar wel zeer handig voor op vakantie.

Steriliseren van het speentje

Het allerbelangrijkste is dat u het speentje eerst steriliseert vóór u het speentje voor de eerste keer aan uw baby geeft. Idealiter steriliseert u het regelmatig tijdens de eerste 2 levensmaanden van uw baby, maar dat is niet noodzakelijk.

U dient er echter over te waken het speentje verschillende keren per dag te reinigen met zuiver water en zeep. Spoel het regelmatig en elke keer het op de grond valt. En aangezien het beter is te voorkomen dan te genezen, denkt u er beter aan het speentje te bewaren in een doosje voor onderweg.

De tip van de expertJanine Le Guinio, kwaliteitsexpert van Bébé Confort

"Sterilisatie is een zeer goed preventiemiddel om uw baby te beschermen. Deze wordt aanbevolen tijdens de eerste 3 maanden van de baby en in het bijzonder voor de delen die in contact staan met de melk. Uiteraard is sterilisatie geen vervangmiddel voor een grondige reiniging!"

Page 11: Bebeconfort smallnursery leaflet premium Netherlands  2013

De sterilisatie- accessoires

De snelle magnetronsterilisatorHet is een 3-in-1-product dat een warme sterilisatie en koude sterilisatie mogelijk maakt en waarvan de mand ook gebruikt kan worden als afdruiprek voor de flesjes.

De werking ervan is ultrasnel: in minder dan 3 minuten zullen uw flesjes (mogelijkheid tot 6 flessen), zelfs de grootste, gesteriliseerd en gebruiksklaar zijn!

De elektrische sterilisatorDeze heeft een grote capaciteit (5 grote flesjes) en biedt een doeltreffende sterilisatie in vijf minuten. Hij is autonoom en ingenieus en stopt automatisch wanneer de sterilisatiecyclus beëindigd is!

Waarom wordt de flessenverwarmer eerder aangeraden dan de magnetron?

In tegenstelling tot de magnetron maakt de flessenverwarmer het mogelijk om de flesjes op een gelijkmatige manier op te warmen. Ze zijn ook zodanig bedacht dat de flesjes de tijd die nodig is om tot de ideale temperatuur te komen op te warmen, waardoor het risico op brandwonden voorkomen wordt. Bovendien zijn de flessenverwarmers van vandaag bijna even snel als een magnetron. Niets dan voordelen dus, vooral ‘s nachts!

En hoe warm ik het beste

het flesje op?

Franck (32 jaar), papa van Lucas (6 maanden)

«‘s Nachts een flesje bereiden is niet eenvoudig... zeker niet wanneer men vast slaapt!De eerste keer toen ik opstond om het flesje van Lucas te bereiden, had ik me reeds enkele minuten voorsprong gegeven door alles wat ik nodig had te verzamelen: een proper flesje, het speentje, zijn slabbetje... en toch ben

ik erin geslaagd me nog twee keer te vergissen bij het doseren van de melk!Nu ben ik voorbereid

en zetik alles op voorhand klaar.»

Page 12: Bebeconfort smallnursery leaflet premium Netherlands  2013

De zuigbehoefteIs natuurlijk

De baby’s hebben van nature uit een zuigbehoefte. Wanneer ze geen speentje hebben nemen ze vaak een vinger, een duim of de moederborst in de mond.

Het zuigen kalmeert en bedaart de kleintjes.

Speentje of duim?

Rubber of silicone ?

Uiteraard gebruikt de baby een aangeboren techniek om zichzelf te sussen: het duimzuigen (sommigen zuigen reeds op hun duim in de buik van hun mama). Kies echter zoals dokter FERNANDEZ het zegt voor een speentje. ‘Dat is de beste optie, ze zijn het beste aangepast aan de fysiologie van uw baby. Het speentje maakt het mogelijk het risico op tandmisvormingen te verkleinen’. Bij het groter worden zal het ook makkelijker zijn om te stoppen met het speentje dan te stoppen met duimen!

Het is uw baby zelf die zijn voorkeur zal doen blijken! In het expertgamma van Bébé Confort heeft u de keuze uit 2 soorten speentjes:

Het is niet altijd evident om een speentje te vinden tussen de hoeveelheid producten die men in de winkel vindt... hoe kies je dan het beste speentje dat de beste mond-tandontwikkeling mogelijk maakt?

• Het gedeelte dat in de mond gestopt wordt dient zo fijn mogelijk te zijn.

• Het materiaal dien soepel te zijn om de druk die uitgeoefend wordt op het tandvlees te verkleinen.

• De vorm dient fysiologisch te zijn, m.a.w. dient de vorm van het gehemelte te respecteren.

Welk type speentje kies ik?

Het rubber (of latex) is de traditionele en natuurlijke stof: ultrasoepel, de geur en de smaak zijn uitgesprokener dan silicone en de stof heeft de neiging.

Het natuurlijk rubber of silicone

Silicone op haar beurt is een modernere stof: neutraal en soepel, het kan makkelijk gereinigd en duurzaam.

Sneller te verslijten

Marc (28 jaar), papa van Lisa (2,5 jaar)

«Wij hebben gebruik gemaakt van de kerstperiode om onze dochter van

2,5 jaar aan te moedigen haar speentje achterwege te laten, door haar

voor te stellen haar speentje aan Sinterklaas te geven! Dat heeft

goed gewerkt.»

Page 13: Bebeconfort smallnursery leaflet premium Netherlands  2013

Dental Safe beantwoordt aan de natuurlijke zuigbehoefte van uw baby en bevordert de

goede mond-tandontwikkeling. Deze werd ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde tandartsen.

• Een ultradunne exclusieve speen met een perfecte aangepaste kromming die de vorm van het gehemelte van uw baby respecteert.

• Een Maat 0 (in latex) is aangepast voor premature baby’s.

• Een kraagje met anti-irritatie openingen om uitslag aan de mond van de baby te beperken.

De unieke voordelen van dental safe

Discrete kraag met anti-irritatie openingen.

Dental Safe is het resultaat van een jarenlange ontwikkeling met de meest vermaarde Europese tandartsen: Dr. Rolph Brockhaus en Professor Rolf Hinz.

Deze werd vervolgens gedurende 3 jaar getest in Duitsland. Resultaat? Het is wetenschappelijk aangetoond dat het Dental Safe-speentje de druk op de kaken van de baby met 90% vermindert.

Klinische test

Onze tips voor een goed onderhoud Laure Laboubée, product manager Bébé Confort

"Denk er om hygiënische redenen vaak genoeg aan het speentje van uw kind te vervangen! Van zodra u het minste spoor van slijtage vaststelt, gemiddeld om de drie maanden, vervangt u het speentje.Om u kind te begeleiden wanneer het groter wordt, moedigt u het aan om het speentje steeds langer achterwege te laten (rond de leeftijd van 2 jaar)."

Ongeëvenaarde finesse: 3 mm.

Page 14: Bebeconfort smallnursery leaflet premium Netherlands  2013

Ontdek ook alle producten van Bébé Confort om u het leven makkelijker te maken!Uw wandelingen met het gezin zullen vlotter verlopen met de Loola up-wandelwagen, de Easia-draagzak, de luiertas...Reis in alle veiligheid met de draaiende autostoel Isofix...Voeg een beetje fun en kleur toe tijdens de badtijd met onze ergonomische badkuip, verzorgingssets en vergeet vooral niet onze educatieve speelgoed zoals het vrolijk nijlpaardje.

Vind al onze adviezen opbebeconfort.com

Page 15: Bebeconfort smallnursery leaflet premium Netherlands  2013
Page 16: Bebeconfort smallnursery leaflet premium Netherlands  2013

Vind al onze adviezen op

bebeconfort.com