Bartjes magazine mei 2015

32
INSPIRATIEMAGAZINE Bartje s Bartje s magazine www.landal.nl/landvanbartje | #landvanbartje VAN EEN BIJZONDER PARK IN EEN BIJZONDERE OMGEVING

description

Magazine voor Landal Land van Bartje

Transcript of Bartjes magazine mei 2015

Page 1: Bartjes magazine mei 2015

INSPIRATIEMAGAZINE

Bartje’sBartje’sINSPIRATIEMAGAZINE

Bartje sBartjeBartjeBartjessssmagazine

www.landal.nl/landvanbartje | #landvanbartjewww.landal.nl/landvanbartje | #landvanbartje

VAN EEN BIJZONDER PARK IN EEN BIJZONDERE OMGEVING

Page 2: Bartjes magazine mei 2015

Kijk voor meer informatie op www.doemuseum-prinsbernhardhoeve.nl

ZAND ART

Elke drie maanden is er een nieuwe Lego expositie. Uit heel Neder-land laten mees-terbouwers zien wat je kunt maken van Lego. Je kunt ook zelf bouwen met

duizenden stenen bij Bricksart.

Het Doe Museum organiseert doorlopend tentoon-stellingen van schilderijen, beelden en fotografie. Wil je zelf je artistieke kunsten tentoonstellen? Dit kan in het zelfschilder-atelier.

Tijdelijke tentoonstellingen: Joe Mangrum 23 mei - 31 oktober Joe is gespeciali-seerd in het werken met gekleurd zand. Hij werkt over de hele wereld en nu dus óók in Zuidla-ren.

Margot Brekelmans 9 mei - 30 september Margot maakt schilderijen, designs en objecten. De hon-den zullen een centrale plek hebben in de expositie.

Entree Volwassenen € 9,00. Kinderen van 3 tot en met 12 jaar € 4,00. Kinderen van 0 tot en met 2 jaar gratis.* Hebben we een bijzondere tentoonstelling dan kan het zijn dat er een toeslag moet worden betaald. Kijk dus altijd op de website zodat je weet wat je bezoek kost.

Adres: Hanekamp 3, 9471 AS ZuidlarenTelefoonnummer: +31(0)50 – 4096900 E-mailadres: [email protected]

Je vindt hier de grootste indoor zandsculpturen-tentoonstelling ter wereld. Elk jaar vertellen we een ander span-nend historisch verhaal in zand. Je kunt ook zelf aan de slag en zandkastelen bouwen.

- Workshops - Kinderfeestjes - Speelhal

INFO SPELEN

LEGO

Kom kijken én doen in

Page 3: Bartjes magazine mei 2015

In dit magazineInhoud:Welkom op Het Land van Bartje 3Parkwijzer 4Faciliteiten 5Arrangementen 6Bartje’s Boerderij 7Even ontspannen 8Gastvrij welkom! 11Ontspannen een balletje slaan 12Waterpret! 13Verrassend shoppen 14Op stAPP 15Plattegrond omgeving 16Ervaar de Hondsrug 18Bourgondisch genot 21Nieuw Paviljoen De Swieber 25Fonville, schoonmaken als professie 27De Roo groenvoorziening 28Robin Hood Ribhouse 29Lucy’s Inn 30Smulpunt 31

VOORWOORD

Vakantie op LandalHet Land van Bartjeis Puur Ontspannen Beleven!Als je, net als ik, woont aan een van de Friese meren en werkt op het mooiste bungalowpark in de Drentse bossen, dan ben je een bevoorrecht mens. De natuur is dagelijks om mij heen en alle jaargetijden met de mooie en minder mooie kanten, beleef ik volop.

Zo zijn we dit jaar verrast door een vroeg voorjaar waarin het groen al zo prachtig bloeit. Als ik dan het park op wandel, besef ik dat er echt niets leukers is dan u te inspireren om te genieten van de Drentse natuur. Wandelend, hardlopend, fi etsend, te paard, lange tochten of een klein blokje om, het buitenleven in Drenthe werkt altijd ontspannend!

Bartje’s Magazine is gemaakt om u te verrassen, te inspireren en te informeren over de vele bijzondere dingen die u hier kunt beleven. Niet alleen in de natuur, maar ook op het park waar kinderen dagelijks genieten van de leukste activiteiten met kleine, ondeugende pony’s op de ponyranch en creatieve uitspattingen in Bartje’s Boerderij. Heerlijk om kinderen te zien stralen als ze daar Bartje of Bollo de Beer tegen komen, ook dat is puur genieten!

Het is echt te veel om allemaal te benoemen in Bartje’s Magazine, informeer daarom ook bij onze medewerkers. Zij doen niets liever dan u helpen bij het vinden van uw leukste vakantiebeleving!

Tonique HollanderParkmanagerBij de receptie van Het Land van Bartje

en bij Bartje’s Boerderij worden voor onderstaande attracties entreekaarten verkocht.

Boomkroonpad 10Hunebedcentrum 19Drouwenerzand 22Kabouterland/Wonderwereld 23Plopsa Indoor Coevorden 26

KAARTJES MET

KORTING TE KOOP VIA

Tonique Hollander

COLOFON

Redactie: Alexander Robbe, Landal Het Land van BartjeInterviews: Gijs KlompmakerDrukwerkbegeleiding: Commercion bvVormgeving: Dennis van der Vliet, Commercion bv

Editie Voorjaar / zomer 2015Druk, zetfouten en wijzigingen onder voorbehoud.

3

Page 4: Bartjes magazine mei 2015

ParkwijzerNoodnummers 24 uur per dag:Alarmnummer: 112Receptie/E.H.B.O: 0599-23 61 62 Landal alarmnummer: 050-52 21 777Wel politie, geen spoed: 0900-88 44Dierenkliniek De Roldertoren: 0599-24 12 61

Voor de Eerste Hulp afdeling kunt u terecht bij: Refaja Ziekenhuis StadskanaalBoerhavestraat 1 0599-65 46 54Wilhelminaziekenhuis AssenEuropaweg Zuid 1 0592-32 55 55

Tandartsen:Elementen Mondzorg Borger 0599-23 53 00IJzertijdstraat 25 Apotheek Borger 0599-23 84 65

Instructies bij ongeval:Bij kleine ongevallen kunt u zich wenden tot de receptie of na sluiting bij het restaurant Het Land van Bartje. Voor overige ongevallen kunt u zich wenden tot één van de huisartsen in Borger: Huisartsenpraktijk Hunzedal 0599-23 81 38Dr. Steenbergen 0599-23 60 36Dr. van Veldhuizen 0599-23 42 15In het weekend en ’s avonds: Centrale Huisartsendienst Drenthe 0900-112 0 112

Bij ernstige ongevallen ook de receptie of het alarmnummer van Landal GreenParks bellen!

Instructies bij brand:Bel voor brandmelding 1-1-2 of het alarmnummer Meldkamer Landal 050-5221777. U kunt ook gebruik maken van de intercom, deze bevindt zich naast de voordeur van de receptie. Waarschuw uw buren. Indien mogelijk blussen met de aanwezige blusmiddelen.

Bij ontruiming van het park wordt u door de politie middels megafoons gewaarschuwd. Neem de kortste weg te voet richting de hoofdingang, tenzij anders wordt omgeroepen• De auto niet gebruiken!• Verzamelen op de parkeerplaats bij entree• Instructies van personeel/BHV’er opvolgen• Ramen en deuren sluiten• Woning afsluiten en sleutel meenemen

Aansprakelijkheid bij schade en/of vermissingZoals vermeld in art. 11 en 17 van de algemene voorwaarden is diegene op wiens naam de reservering is bevestigd verantwoordelijk en aansprakelijk voor eventuele schade of vermissing aangericht door de huurder en/of andere gebruikers, aan de gehuurde accommodatie of andere eigendommen van Landal Het Land van Bartje. Tijdens uw verblijf geldt dat de directie niet aansprakelijk kan worden gesteld voor eventuele schade en ongevallen veroorzaakt aan personen of goederen tijdens uw verblijf op Het Land van Bartje.

ZwembadDe diepte van het binnen- en het buitenzwembad is maximaal 1.40 m. Wij houden geen toezicht! Kinderen zonder zwemdiploma mogen alleen onder begeleiding van ouderen in het bad en moeten zwemvleugels/-bandjes dragen. Het is verboden om in het zwembad te duiken en te springen. Eigen meegebrachte attributen (zoals een bal, boot, luchtbed, band, etc.) mogen niet meegenomen worden in het zwembad. Let op dat u uw bungalowsleutel niet meeneemt in het zwembad maar achterlaat in het kluisje, deze sleutels kunnen niet tegen water!

BezoekersBezoekers zijn van harte welkom, hiervoor vragen wij geen entree. Indien uw bezoek gebruik wenst te maken van de zwembaden vragen wij hiervoor € 2,00 p.p.p.d. U ontvangt per bezoeker dan een entreebewijs voor het zwembad. Wij verstrekken geen informatie of bungalownummers van onze gasten, u dient hier zelf voor te zorgen.

Een teek? Pak ‘m beetVerwijder de teek binnen 24 uur. Neem een pincet waarmee u de teek goed kunt vastpakken, bijvoorbeeld een puntig pincet of speciaal tekenpincet, deze is op de receptie aanwezig.

HuisdierenHuisdieren zijn op het park toegestaan, houdt u echter wel rekening met de volgende regels:- Honden moeten op het terrein aangelijnd zijn.- Het is niet toegestaan uw hond uit te laten op het terrein of in het dorp- Poepzakjes vindt u bij de daarvoor bestemde honden- poepbakken. Deze bevinden zich op het park bij de containerplaatsen ter hoogte van accommodatie nummer: 119, 236, 279, 410, 526.

SchoonmaakMochten er onverhoopt klachten zijn over de schoonmaak dan verzoeken wij u deze zo snel mogelijk te melden bij de receptie, tot 11.30 uur op de dag na aankomst.

VertrekVertrekt u eerder dan de aangegeven datum in uw reservering, geeft u dit dan door aan de receptie. Wilt u bij vertrek uw bed afhalen, het linnen in de hal bij de voordeur leggen, de woning bezemschoon opleveren en de vuilnis in de container werpen.

4

Page 5: Bartjes magazine mei 2015

Wijzigingen onder voorbehoud.

40 jaar Henk Reinders

Een Bartje hart van goudDoor zijn bril schijnt de ochtendzon, zijn mondhoeken staan altijd op vrolijk en hij praat enthousiast. In maart vierden wij dat medewerker Technische Dienst, Henk Reinders al 40 jaar in dienst is van Het Land van Bartje. Hij heeft veel meegemaakt, heel veel. Hij is het wandelende geheugen van het park, hij spreekt over het park alsof het zijn kind is.

Eigenlijk kwam hij hier in 1975 als schilder, maar deed hij al gauw allerlei andere zaken. Henk is een mensenmens, een sociaal dier met beleefdheid in al zijn genen. Hij deed het onderhoud, maar ook al snel receptiewerk en controleklussen op andere parken. Zet Henk in een groep met mensen en binnen de kortste keren zijn ze allemaal aangestoken door zijn gemeende vrolijkheid. Henk is realistisch en zelfkritisch. De laatste jaren heeft Henk een stapje teruggedaan. Eerlijk en open gaf hij aan de ontwikkeling van het park niet in de weg te willen staan. De tijd van wijde pijpen en antenneteeveetjes zijn vervlogen. De toekomst van het park is rooskleurig, groots zelfs, volgens Henk. Hij glundert en is nog wat perplex van alle cadeaus en felicitaties. Dat glunderen dat is een hart vol dankbaarheid. Dus als u over het park loopt en de zon streelt uw gezicht, denk dan even aan Henk die het hier al veertig jaar volhoudt. Je snapt ineens waarom. Want Henk denkt, eet, leeft Het Land van Bartje. Ik weet zeker dat als hij vrij is, de bruine bonen op tafel staan. Zelf blijft hij bescheiden: “De charme van mijn werk is het met mensen bezig zijn, dat boeit. De mensen zo goed mogelijk ter wille zijn. Open staan en klaar staan voor de gasten. Ik ben dankbaar dat dit op mijn levenspad is gekomen. Ik doe wat ik kan en wat ik leuk vind”.

De faciliteiten

Hij glundert en is nog wat perplex van alle cadeaus en felicitaties. Dat glunderen

uw gezicht, denk dan even aan Henk die het hier al veertig jaar volhoudt. Je snapt ineens waarom. Want

5

Page 6: Bartjes magazine mei 2015

ArrangementenOntbijtarrangementBegin de dag ontspannen en laat u verwennen met een heerlijk ontbijt! Het ontbijtarrangement bestaat uit verse broodjes uit de oven, diverse soorten beleg en een gezond sapje.

Tip: Veel van onze gasten bestellen ook op de dag van vertrek een ontbijt.Geef vóór 16.00 uur bij de receptie door hoeveel personen gebruik maken van dit arrangement.

Ontbijtarrangement € 7,50 per persoon, kinderontbijt € 5,95 per kind.• Bezorging € 2,50. Afhalen dagelijks tussen 8.30 en 10.00 uur bij de

supermarkt.

BowlingarrangementGezellig met de hele familie een uurtje bowlen? Dat kan bij bowlingcentrum De Oringer Marke in Odoorn. Reserveer uw bowlingbaan via onze receptie.

U kunt kiezen uit de volgende arrangementen:Eén uur bowlen € 17,50 per baan.Arrangement 1: € 8,50 p.p.• 1 uur bowlen, 1 consumptie p.p. 2 x warme frituursnackArrangement 2: € 13,50 p.p.• 2 uur bowlen, 2 consumpties p.p. 3 x warme frituursnack

PizzaretteUw eigen pizza’s beleggen en bakken in uw woning. Het arrangement bestaat per volwassene o.a. uit:

• Huur Pizzarette, salami, ham, geraspte kaas, stokbrood met kruidenboter, sauzen, salade en gesneden groente zoals paprika, ui en champignons.

Geef vóór 12.00 uur bij de receptie door hoeveel personen gebruik maken van dit arrangement.

Pizzarette € 17,50 per persoon, Kinderschotel € 9,50 per kindOptie: Een fl es rode wijn € 5,95.• Gratis bezorging dagelijks tussen 15.00 en 17.00 uur.

NespressoOntspannend genieten van een heerlijk kopje koffi e? Huur dan nu de Nespresso Lattissima+. Hiermee maakt u de lekkerste Cappuccino’s, Latte macchiato’s, Lungo’s of Espresso’s.

Huurprijs: € 20,00 (per verblijf) incl.10 cupsExtra cups per 10 € 4,50

Kaas FondueIn samenwerking met de Kaasbank uit Borger kunt u nu ook bij Het Land van Bartje genieten van een (h)eerlijke kaasfondue.

Het arrangement bestaat per 2 volwassenen uit: 150 gr. Emmentaler kaas, 150 gr. Gruyère kaas, 100 gr. Appenzeller kaas, fl esje Paul Mas droge witte wijn van 250 ml.**, maïzena en peper en nootmuskaat, scheutje kirsch **, 1 stokbrood

Kaasfondue € 8,95 per persoon** alcoholvrije kaasfondue is ook mogelijk.Optie: Een fl es rode wijn € 5,95.Geef vóór 12.00 uur bij de receptie door hoeveel personen gebruik maken van dit arrangement .• Bezorging € 2,50. Afhalen dagelijks tussen 16.00-17.00 uur bij de

receptie.

GourmetarrangementLekker en sfeervol eten zonder uren in de keuken te staan? Bestel dan het gourmetarrangement bij de receptie.

Het arrangement bestaat per volwassene uit:• Huur, gourmetstel, vleesschotel (250 gr. p.p), stokbrood met

kruidenboter, sauzen, bakboter, salade en gesneden groente zoals paprika, ui en champignons.

Geef vóór 12.00 uur bij de receptie door hoeveel personen gebruik maken van dit arrangement.

Gourmetschotel € 14,95 per persoon,kinderschotel € 8,75 per kind• Bezorging € 2,50, afhalen dagelijks tussen 15.00 en 17.00 uur bij het

restaurant.

BarbecueNatuurlijk kunt u ook gezellig en onbezorgd bij uw accommodatie barbecueën tijdens de zomerperiode.

Bij het arrangement zijn inbegrepen:• Stokbrood, salade, diverse soorten vlees, groenten en sauzen

Geef vóór 12.00 uur bij de receptie door hoeveel personen gebruik maken van dit arrangement

BBQ Schotel € 12,75 per persoon,kinderschotel € 9,75 per kind• Bezorging € 2,50, afhalen dagelijks tussen 15.00 en 17.00 uur bij het

restaurant. Wegwerp barbecues zijn te koop in de cadeaushop naast de receptie.

6

Page 7: Bartjes magazine mei 2015

Bartje’s Boerderij

Op een podium staan kinderen in verkleedkleren een toneelstukje op te voeren, in de zandbak zijn de kinderen bezig met het bouwen van een zandkasteel en doerakjes fi etsen voorbij op stoere driewielers. Aan de sfeervolle tafels zitten ouders te genieten van hun koude glas wijn en borrelplankje. Even later stapt Bollo de Beer binnen, na een korte knuffel gaat hij zitten om samen met de kinderen naar het voorleesverhaal te luisteren.

Bartje’s speelboerderijEen spiksplinternieuwe Bartje’s Kids Club. De kinderen kunnen zich vermaken in de vernieuwde constructiehoek of een spelletje spelen op de digitale Kiki Wall. In Bartje’s Boerderij is altijd wat te doen. Bijzondere activiteiten wisselen zich dagelijks af. Prinsen en prinsessentijd, koekjes bakken, maskers schilderen, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het beleven in Bartje’s Boerderij.

Deelnemen aan een activiteitHet Land van Bartje biedt activiteiten aan voor diverse leeftijden. Het komende jaar wordt er een vernieuwd programma aangeboden. Je kunt de keuze maken om lekker te genieten van de natuur, creatief bezig te zijn tijdens een workshop of actief te bewegen tijdens een sportieve activiteit. Alle activiteiten zijn te vinden in de recreatiewijzer die u bij aankomst ontvangt.

Bijkomen en genietenKom samen met de kinderen naar Bartje’s Boerderij en geniet zelf van een lekker kopje thee of koffi e, terwijl de kinderen zich vermaken in de zandbak. Ook buiten is het volop genieten op het uitgebreide terras. Bartje’s Boerderij is bij uitstek de ontmoetingsplek voor jong en oud. Tijd voor iets spannends en leuks voor de kinderen en tijd voor u zelf.

Bartje’s Boerderij is dagelijks geopend vanaf 9:30 uur.

Waar jong en oud samen kunnen genieten

van hun koude glas wijn en borrelplankje. Even later stapt Bollo de Beer binnen, na een

7

Page 8: Bartjes magazine mei 2015

Aly’s Beauty & CareMasseert lichaam en geest

Dat moment dat je toegeeft aan de rust, na maanden van hard werken. De spieren strak in de rug, je hoofd onaangenaam op je vermoeide nek. Alles schreeuwt om ontspanning, al vanaf het moment dat u besloot naar Het Land van Bartje te komen. Soms heeft een lichaam een extra zetje nodig, een kneepje hulp; een drukkertje. Laat je behandelen door masseuse Aly Kiers en de weg naar ontspanning ligt open.

Aly is de koningin van ontspanning, ze weet wat er nodig is. Ze masseert graag met Groninger magnesium, het zogenaamde Zegzal.“Het ontspant de spieren, calcium zorgt voor spanning op de spieren, terwijl juist magnesium ontspant. Je lichaam vraagt magnesium, met name bij stress en bepaalde houdingen. Het ontspant heel lekker en mensen slapen er ook heerlijk op.”

Elke mens is andersMet haar enorme levenservaring en professionele houding, realiseert Aly zich steeds beter dat ieder mens anders is. Ze blijft kennis vergaren op zoveel mogelijk gebieden. Ze masseert mensen met klachten en ziektes. Heeft veel kennis over de verschillende werkingen van diverse oliën. Je bent in goede, veilige handen bij Aly. “Je masseert niet alleen het lichaam, maar ook de geest. Soms zijn er mensen met bijzondere verhalen, of met klachten. Ik houd daar altijd rekening mee. Ik geef het lichaam de aandacht die het verdiend”.

Gratis advies van Bartje is dan ook, bezoek Aly en de weg naar ontspanning ligt open.

Kennis van zakenHaar professionele handen glijden over een steeds soepelere huid. In een kleine salon, dat rust uitstraalt, behandelt Aly gasten met verschillende wensen. Ze weet wat ze doet en wat ze doet, doet ze goed. Aly Kiers behandelt je graag met een opspannende of oppeppende massage. In de lekkerste geuren en met magnesium of archenolie. Aly zoekt de massage en de olie waar het lichaam om vraagt. “Ik schenk mijn gasten graag een warm bad, een rustgevend welkom. Mijn kleine salon heb ik sfeervol ingericht, met een wandgrote foto van een boszicht. Ik wil

mensen ontspanning bieden, tijd voor zichzelf. Ik sta open voor contact. Masseren is een intieme bezigheid, soms is het fi jn om veel te praten, maar ik kan ook prima in stilte masseren.”

Kennis van zakenHaar professionele handen glijden over een steeds soepelere huid. In een kleine salon, dat rust uitstraalt, behandelt Aly gasten met verschillende wensen. Ze weet wat ze doet en wat

8

Page 9: Bartjes magazine mei 2015

Beauty en massage in uw accommodatie:Een unieke service!

Landal Het Land van Bartje biedt u een keuze uit diverse ontspannende beauty- en massage-behande lingen. De behandeling kan plaatsvinden in uw accommodatie of in Aly’s kleine salon in het hoofdgebouw. Lees hieronder alles over de moge-lijkheden en reserveer vandaag nog bij de receptie!

GezichtsbehandelingReiniging (scrub, lichte peeling), verwijderen van onzuiverheden,gezichtsmassage ter bevordering van een stevige huid, masker enverzorgende crème voor ogen, hals en gezicht. € 42,50

Heren Gezichtsbehandeling (50 min.)Bijwerken van wenkbrauwen, neus- en oorharen, reiniging, scrub,lichte peeling, verwijderen van onzuiverheden, gezichtsmassage enkalmerend masker, hoofdhuidmassage en ter afsluiting eenverzorgende crème voor het gezicht. € 42,50

Hot Oil Wellness Gezichtbehandeling (50 min.)Door middel van o.a. reinigingsmelk, Clay Scrub Cranberry, intensieve vochtbehandelingen, maskers en warme kompressen wordt uw huid weer fris, schoon en jonger gemaakt. € 50,00

Deelbehandelingen(Uitsluitend in combinatie met een complete behandeling)

• Wimpers verven € 12,00• Wenkbrauwen verven € 12,00• Wenkbrauwen epileren € 12,00• Wenkbrauwen epileren, wimpers en wenkbrauwen verven € 32,50• Harsen van kin, wang of bovenlip € 12,00• Harsen bikinilijn of oksel € 22,50• Harsen boven- of onderbenen € 24,00• Harsen boven- en onderbenen € 45,00

Hand- en voetverzorgingMooie nagels en verzorgde handen geven een zelfverzekerd gevoel. De ideale verzorging voor uw handen en nagels is een manicure behandeling. Hierna zijn uw handen en nagels weer in perfecte conditie. Ook pedicure behoort tot de mogelijkheden. Verwen uw voeten met wat extra zorg en aandacht.

ManicureVerzorging van nagels en nagelriemen, nagelbadje, handscrub,handmassage, pakking en crème. € 38,00

PedicureVerzorging van nagels en verwijderen van eelt en andere ongemakken, thermosokken en ter afsluiting een voetmassage. € 38,00

MassagesU kunt kiezen uit massages voor het hele lichaam die de huid gladder maken, afvalstoffen afvoeren en de huidfuncties stimuleren. Indien u onder behandeling bent van een specialist is overleg vooraf raadzaam.

Ontspannende Massage (50 min.)Deze rustige en zachte massage is gericht op ontspanning en op het bestrijden van stress. Rug, benen, voeten, nek, schouders, armen, handen, hoofd en oren worden gemasseerd met een passende olie. € 49,50

Hot Stone (50 min.)Hot Stone is een massagevorm waarbij gebruik gemaakt wordt vanwarme basaltstenen. Naast een ontgiftende en afvoerende werking,zorgt de massage ook voor ontspanning. € 54,50

Hoofd(pijn)massage (25 min.)Bij deze massage worden o.a. spieren in de nek, schedelrand,schouders en hoofd gemasseerd. € 29,50

VoetmassageEen heerlijk voetenbad, masserende scrub en een massage voorvoeten en onderbenen. € 29,50

Stoelshiatsu (25 min.)Stoelshiatsu is een effectieve drukpuntmassage van hoofd, rug, nek, schouders, armen en handen waarbij u uw kleding aanhoudt.De stoelmassage ontspant de spieren die het meest te lijden hebben door (werk)stress of een verkeerde (werk)houding. Na de behandeling voelt u zich uitgerust, ontspannen en fi t! € 29,50

Rug scrub behandeling incl. massage € 29,50

Therapeutische behandelingenOp aanvraag verzorgt de schoonheidsspecialiste therapeutische behandelingen (o.a. Fibro Massage). Uw wensen op dit gebied kunt u overleggen via de receptie.

Informatie en reserverenIn overleg kunt u een behandeling naar eigen inzicht uitbreiden. Wij raden u aan om tijdig te reserveren via de receptie.Prijswijzigingen voorbehouden.

9

Page 10: Bartjes magazine mei 2015

BuitencentrumBoomkroonpadOver de bomen het bos zien?

Om het bos eens op een andere manier te beleven, heeft Staatsbosbeheer een wandelpad tussen boomtoppen aangelegd. Een wonderlijke wandeling voor jong en oud. Een sfeervolle tocht die begint in de worteltunnel en - via een klim langs wortels, boomstam en takken - eindigt op de uitkijktoren. Met een adembenemend uitzicht over de toppen van de bomen tot aan de horizon, als beloning.

Activiteiten

Buitencentrum Boomkroonpad ligt midden in de uitgestrekte Drentse bossen op de Hondsrug. Het hele jaar door is dit dé plek voor prachtige wandelingen, speurtochten en excursies. Kinderen kunnen zich bovendien heerlijk uitleven in het Lorkenspeelbos. Op het terras kun je lekker nagenieten van de opgedane indrukken.

Wanneer en voor hoeveel?

Volwassenen: € ,Kinderen (- jaar): € ,Voor groepen vanaf personen geldt er een groepskorting.

april tot novemberdagelijks van . tot . uur november tot aprilzondag en tijdens schoolvakantiesvan . tot . uur

Contact: StaatsbosbeheerBuitencentrum BoomkroonpadSteenhopenweg 49533 PN Drouwen

Vind mooie gebieden en leuke activiteiten op www.staatsbosbeheer.nl

Telefoon: (0592) 37 73 05E-mail: [email protected]: www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad

KAARTJES MET

KORTING TE KOOP VIA

Page 11: Bartjes magazine mei 2015

Zodra u Het Land van Bartje betreedt, bent u op vakantie. De watten liggen klaar, u wordt er weldra ingelegd. Even inchecken en dan lekker naar een met groen omgeven vakantiewoning. De receptionistes ontvangen u graag met een glimlach, informatie en een antwoord op al uw vragen.

Warm welkomSoms komt iedereen tegelijk uit de auto gestapt en dan kunnen we niet iedereen in één keer helpen. Met een warm welkom proberen we de wachttijd te verkorten.

Meta Wehkamp, receptioniste, wil u de vakantie schenken die u verdient . “Gedurende het verblijf verplaatsen we ons in de gast. Een tevreden gast is de belangrijkste regel. Ik wil u het gevoel geven van ‘ah heerlijk we zijn er’.”

We hebben de receptie en het telefoon- en mailverkeer losgekoppeld en ondergebracht in een aparte ruimte, zodat we bij ontvangst alle tijd en aandacht voor de gast hebben. We willen benadrukken dat de we bij de receptie staan voor onze gasten, dat u geen drempels voelt om vragen te stellen.

Tips voor TripsWaar kunt u het lekkerste eten met een klein gezin? Wat is een leuk uitje op een stralende dag en wat is er te doen bij slecht weer? Wij staan voor al uw vragen klaar. We hebben een Touchscreen waarop

Aahh heerlijk we zijn er…..

De receptie van Het Land van Bartje

u de omgeving kunt verkennen, hierbij helpen we u graag met een tip die aansluit bij uw beleving. Daarnaast is er een uitgebreide informatiewand met tips voor uitstapjes. U kunt zich ook inschrijven voor een reeks aan activiteiten op Het Land van Bartje. We regelen een fi jn verblijf voor u, met alle gemakken, maar vinden het ook enorm fi jn om u van passende informatie te voorzien. Volgens Meta zijn dat de krenten in de pap: “Van een tevreden gast word ik vrolijk en krijg ik nog meer energie. Het is heel erg leuk om iets voor iemand te doen, hoe klein dat soms ook is.”

Bartje’s WinkelNaast de receptie vindt u onze cadeaushop. Hier proberen we de regio te weerspiegelen. Behalve souvenirs hebben we een zeer divers aanbod, dat we per seizoen aanpassen. Van speelgoed tot Lifestyle en van streekproducten tot boeken, er is van alles te koop. Loop gerust eens binnen en vind iets bijzonders voor thuis, voor bekenden of voor uw kinderen.

11

Page 12: Bartjes magazine mei 2015

18 holes Golfbaan (short golf)

Country Golf EesDirect naast het park ligt de prachtige 18 holes shortgolfbaan Country Golf Ees met fraai glooiende fairways en greens en mooie hoogte verschillen. De baan heeft 18 holes van 50 tot 100 meter en een driving range van 2,5 hectare met 12 afslagplaatsen.

COUNTRY GOLF EES

Oosterweg 19536 PR Ees 0599 23 63 28 www.countrygolfees.nl

Heb je nog nooit gegolfd? Pak dan deze unieke kans om een keer echt te golfen. Wij garanderen een heerlijk ontspannen middagje uit, voor het hele gezin. Iedereen vanaf 8 jaar is van harte welkom.

Tarieven (inclusief gebruik materialen)9 holes € 13,5018 holes € 17,50Dagkaart € 25,00Weekkaart € 47,50Driving Range € 5,00 p.p. mandjes met ballen €1.00 (26 ballen)

Landal akties:

WeekkaartEen hele week golfen voor maar € 47.50 p.p.(incl. clubs, ballen e.d.)

Landal Jeugd KortingGolfen voor € 10,00 (tot met 12 jaar)

GezinskaartGolfen voor € 50,00 per gezin (2 volwassen en 2 kinderen t/m 12 jaar ) Jeugd golfclinic € 10,00 p.p. Voor de jeugd van 6 tot 16 jaar.Iedere woensdag in juli en augustus van 10 tot 11 uur.

TIP

Golf & Lunch9 holes golf& 12 - uurtje

€ 22,50

TIP

Golfclinic voor volwassenen

Clinic van een half uur. Min. 2 pers.€ 10,00 p.p.

(incl.materialen)

TIP

GolfAfslaan Driving Range en 9 of 18 holes golfen

(resp. € 14.50 p.p. en € 18.50 p.p.)

De brasserie “Hole 19”

De brasserie en het bijbehorende terras van Country Golf Ees bieden een mooi overzicht over de golfbaan en de omgeving. U kunt hier terecht voor een lekker drankje en heerlijke eten. De brasserie is hele jaar open voor iedereen, dus ook als je niet gaat golfen ben je van harte welkom.

12

Page 13: Bartjes magazine mei 2015

Meesters van het bad

WaterpretHeerlijk zo’n zwembad. Zodra je de spijkerbroek verruilt voor een zwembroek ben je op vakantie. Even lekker dobberen, van de glijbaan af en genieten van het uitgelaten geschater van de kleintjes. Voor badmeesters Dennis en Richard is het een bekend tafereel. Ze zorgen voor een veilige speel- en zwemomgeving. Wat doet een badmeester eigenlijk?

“We zorgen ervoor dat het zwembad schoon is, we behandelen het water zodat het de juiste chloorgraad heeft, we onderhouden de kleedruimten en we zorgen voor een veilige en plezierige sfeer. Ook verzorgen we zwemlessen en aqua-activiteiten.” De badmeesters hebben veel plezier in hun werk en genieten van het plezier dat iedereen heeft.

BinnenbadIn het kleinere binnenbad heerst vooral ontspanning. De kleinere kinderen gieren het uit van het water aan hun teentjes, ouderen zwemmen in kordate schoolslag door het bad. Het is ontdekken voor de allerkleinsten en bijkomen voor de ouderen. Badmeester Dennis: “We zien dat hier ontspanning de boventoon voert. We letten goed op de kleintjes, zij zijn de kwetsbaarste groep in een zwembad.”

(Overdekte) BuitenbadAls het zonnetje schijnt en het lekker warm is dan schuiven we het dak open en is het in het buitenbad een feest voor iedereen. Kinderen zoeven van de glijbaan terwijl ouders lekker in de ligstoel genieten van de zon. De geluiden uit het bad zijn opgewekt en uitgelaten. Badmeester Richard: “De kinderen willen zich uitleven en dat kan ook perfect. Wij geven de grenzen aan, zodat het voor iedereen veilig en leuk blijft.”

ActiviteitenOns recreatieteam heeft in samenwerking met onze kundige badmeesters veel wekelijkse aqua-activiteiten.

heerst vooral ontspanning.

het bad. Het is ontdekken

bijkomen voor de ouderen.

letten goed op de kleintjes,

13

Page 14: Bartjes magazine mei 2015

Vlakbij Het Land van Bartje ligt het dorp Borger. Een typisch Drents dorp met een lange historie. Je zou kunnen zeggen dat Borger het oudste dorp van Nederland is. Want al in de prehistorie woonden hier mensen. Aan de hoofstraat in Borger vind je allerlei winkels, voor de eerste levensbehoeften en meer. Aan de noordzijde van de Hoofdstraat kunt u bijzondere winkels bezoeken. Zelfgemaakte thee, bijzonder antiek, streekgebak en rustieke woonaccessoires, je vindt het in dit gedeelte van de hoofdstraat. De winkeliers nemen hier echt de tijd voor je.

Raak geïnspireerdLekker Hip, Hoofdstraat 15 en Elisha’s Bloemen blinken uit in niet-alledaagse producten. Hoofdstraat 15 heeft lifestyle artikelen voor in en rondom huis. Raak geïnspireerd door de fraaiste accessoires. Elisha’s Bloemen herbergt behalve prachtige bloemen, een uitgebreide selectie aan curiosa en woonaccessoires, duik in haar schatkamer. Bij lekker Hip vind je eigen gemaakte theeën, maar ook de leukste cadeautjes en lekkernijen. Wellicht wil je iemand verrassen, of iemand een cadeau geven. Dan moet je in Borger zijn en wel bij deze winkels. Het winkelgebied aan de noordzijde kenmerkt zich door enthousiasme, klantvriendelijkheid en unieke producten.

Gemoedelijk winkelenDe bruine klinkers voelen warm aan, de kinderkopjes schitteren je tegemoet. De zon regeert strak aan de hemel. U kunt genieten van de heerlijkste ijssoorten van La Dolce op een kleurrijk tuinterras. Vertoeven op het terras van ’t Hunebed voor een overdadige lunch of diner, de geurigste bloemen ruiken bij Elisha’s Bloemen, of even een heerlijk vers broodje halen bij D’ Aole Ambacht. Zijn uw kinderen dol op pannenkoeken, dan kunt u terecht bij De Deugniet. Een kinderparadijs met ontelbaar veel pannenkoeken.

Even lekker slenteren, door de winkeltjes lopen. Je ogen uitkijken en iets moois kopen. Kom gezellig langs, de winkeliers ontvangen je met open armen.

Unieke winkels in Borger

Lekker neuzen, lekker smikkelen

14

Page 15: Bartjes magazine mei 2015

Speciaal ontwikkeld voor Het Land van Bartje door Geopark de HondsrugTrek je wandelschoenen aan, vul een fl esje met water, grijp een ontbijtkoek en sleur je papa en je mama mee het bos in. Je downloadt de app en er gaat een wereld voor je open. Je ziet ineens hoe bijzonder alles is, je kijkt met andere ogen, terwijl je voeten zich een weg banen over slingerende bospaadjes…

Ontdek en loop in je avontuurlijkste pas door dit bijzondere landschap. Vanaf de Swieber begint een spannende wandeling door de Drentse bossen. Je loopt over heide, langs boktorren, omgevallen bomen, bijzondere zwammen en misschien zie je wel een

hagedis of een roofvogel. Geen kuil is zomaar een kuil en het reliëf is veel ouder dan je zou denken.

Leer hoe het ijs in verschillende ijstijden het landschap heeft gevormd. Pingo’s in Ees? Scheurend landijs en schurend ijswater?

Niets wat je ziet is zomaar. De bomen zijn honderd jaar terug geplant, maar de grond aan hun wortels heeft in honderdduizenden jaren veel veranderingen ondergaan. stAPP in het bos, is de app voor kinderen die van avontuur houden.

Stop bij bijzondere plekken en ontdek wat het bos te bieden heeft. Gooi je neus open, spits je oren en zoek naar sporen. Hoor je dat, daar in de verte? Tok, tok ,tok ,tok. De specht is opzoek naar eten…

Ruik de bos- en heidegeuren, vind sporen van de dieren, kijk je ogen uit! Als jij straks weer thuis bent en in de schoolklas zit, heb je echt wat te vertellen!.

Download de App van Anno Drenthe in de Apple iTunes App store of Google Play store.

stAPP in het bosDe kinder-app voor een spannende ontdekkingstocht op de Hondsrug

Heb je geen mountainbikefi ets mee? Ga dan naar Egbert Egberts, de specialist als het om fi etsen gaat. Naast mountainbikes hebben ze ook E-bikes en allerlei accessoires. Egberts is een familiebedrijf dat al sinds 1911 specialistisch met de fi ets omgaat. In het dorp Borger voorzien zij al meer dan een eeuw de medemens van een stalen ros, een sportieve makker en gezond vervoer. Met een vakkundig en enthousiast team geeft Egberts op al uw vragen antwoord en zorgt het voor passend materiaal.

Bij Egbert Egberts zijn ze gek van mountainbikes. Met een eigen Egbert Egberts Cycling Team zijn ze zeer actief. Daarom hebben ze ook een erg breed assortiment in de winkel en beschikt Egberts over de nodige expertise. Je bent daarom bij Egberts absoluut aan het juiste adres voor de nieuwste en beste ATB’s.

Sportief door het groen

EGBERT EGBERTSHoofdstraat 63a9531 AC Borger0599 23 42 [email protected]

De voeten in de pedalen, soepel sturend door het bos. Al snel parelt het zweet op je voorhoofd, als je slalomt langs boomwortels op een slingerend bospaadje. Je maakt tempo in de afdaling van een pingo, bijt op je tanden terwijl je de heuvel omhoog bedwingt. Met de hele familie of juist even helemaal alleen. Vanaf de Swieber kun je zo het naastgelegen bos in en een heerlijke mountainbike-route fi etsen. Vraag binnen naar een uitdagende route.

15

Page 16: Bartjes magazine mei 2015

30

In de omgeving

1 Landal Het Land van Bartje Buinerweg 8, 9536 PG Ees

2 Restaurant Het Land van Bartje Buinerweg 8, 9536 PG Ees

3 Countrygolf Ees Oosterweg 1, 9536 PR Ees

4 Dokter Steenbergen Drouwenerstraat 4, 9531 JZ Borger

4 Dokter Veldhuizen Eeserstraat 25, 9531 CL Borger

4 Huisartsenpraktijk Hunzedal Hunzedal 2, 9531 GG Borger

4 Apotheek Hoofdstraat 43, 9531 AB Borger

5 De Kaasbank Hoofdstraat 45, 9531 AC Borger

6 Winkelstraat Borger Hoofdstraat, Borger

7 Rabobank Hoofdstraat 23, 9531 AB Borger

8 De Deugniet Hoofdstraat 10, 9531 AE Borger

9 Hunebedcentrum Bronnegerstraat 12, 9531 TG Borger

10 Geopark De Hondsrug (Expeditiepoort ijstijden) Bronnegerstraat 12, 9531 TG Borger

11 Lucy’s Inn Dorpsstraat 2, 9537 TC Eesergroen

12 Theehuis Poolshoogte Boswachter Meelkerlaan 5, 7873 TE Odoorn

13 Kabouterland Exloo Zuiderhoofdstraat 11, 7875 BW Exloo

14 Drouwenerzand Gasselterstraat 7, 9533 PC Drouwen

15 Robin Hood Ribhouse Gasselterstraat 7, 9533 PC Drouwen

16 Boomkroonpad Steenhopenweg 4, 9533 PN Drouwen

17 Manege Gasselte Lutkenend 19A, 9462 PN Gasselte

18 Outdoor Grolloo Klimpark Oostereind 12, 9444 XD Grolloo

19 Herinneringscentrum Westerbork Oosthalen 8, 9414 TG Hooghalen

20 Speelstad Oranje Oranje 8, 9416 TC Oranje

21 Drents Museum Brink 1, 9401 HS Assen

22 Het Gevangenismuseum Oude Gracht 1, 9341 AA Veenhuizen

23 Museum De Buitenplaats Hoofdweg 76, 9761 EK Eelde

24 Molen de Wachter Havenstraat 36, 9471 AM Zuidlaren

25 Sprookjeshof Groningerstraat 10, 9471 AR Zuidlaren

26 Museumspoorlijn S•T•A•R Stationsstraat 3, 9503 AD Stadskanaal

27 Plopsa Indoor Coevorden Reindersdijk 57, 7751 SH Dalen

28 Dierenpark Emmen Ermerweg 28, 7812 BG Emmen

29 Veenpark Berkenrode 4, 7884 TR Barger-Compascuum

30 Dierenkliniek De Roldertoren Van Mentadalaan 5, 9451 KN Rolde

0

0

0,5

2,5

1,5

2

2

2

2

2

2,5

3

3

4

7

6,5

6

6

7

10

11

20

28

25

38,5

33,5

27

27

19

28

18

29

15

Nummerop de kaart Point of interest & adres

Afstand vanaf het park in KM

SHOP

16

Page 17: Bartjes magazine mei 2015

Het Land van Bartje

SHOP

6

17

Page 18: Bartjes magazine mei 2015

Geopark de Hondsrug in Drenthe

Bartje’s oneindige achtertuinHet Land van Bartje ligt centraal in het Hondsruggebied. In twee ijstijden heeft de natuur dit landschap gevormd. Op deze hoge zandrug wonen al duizenden jaren mensen. Al wandelend en fi etsend ziet u hoe dit unieke gebied zich heeft gevormd. De pingo’s op de kinder-app-route, de hunebedden in het landschap, de glooiing in het verder vlakke landschap. De Hondsrug is de wervelende achtertuin van Bartje. Daar waar avontuur, natuur en plezier hand in hand gaan.

Wat is een Geopark?In 2010 nam een aantal partijen, waaronder de provincie Drenthe, Staatsbosbeheer, de Hondsruggemeenten en het Hunebedcentrum, het initiatief om van dit unieke gebied een Geopark te maken. Het Geoparkgebied strekt zich uit over vijf gemeenten in Drenthe. Coevorden, Emmen, Borger-Odoorn, Aa en Hunze en Tynaarloo. Een park waarin geologische geschiedenis, cultuurhistorie, natuur en de hedendaagse cultuur centraal staan. Alle inwoners, instellingen, scholen en ondernemers maken het verhaal van Geopark de Hondsrug zichtbaar. Het Geopark is lid van het European Geopark Network, dat onder toezicht staat van UNESCO.

In verschillende expeditieboekjes vindt u de rijkdom die het gebied herbergt. In thema’s als water, kunst, ijstijden, prehistorie, bossen en natuur wint iedereen iets voor zijn of haar belevingswereld. Handig en toegespitst, als een handleiding voor een breder blikveld.

Voor meer informatie: www.geoparkdehondsrug.eu

18

Page 19: Bartjes magazine mei 2015

Geen saai museum met statische exposities. Geen lappen tekst waarin de prehistorie wordt geduid. Nee, bij het hunebedcentrum kruipt u in de huid van de hunebedbouwers. Hier komen de hunebedbouwers en hun graven tot leven. Met Oek, kind van de prehistorie, als verteller voor uw kleine, met een interactief museumgedeelte, een oertijdpark waarin je ziet hoe men leefde en met een ijstijdenexpeditie van het Geopark waarin de bijzonderheid van het landschap duidelijk wordt. En natuurlijk met het grootste hunebed van Nederland als kopstuk!

UitvalsbasisBij uw bezoek aan dit prehistorische centrum begint u in het museumgedeelte. Hier koopt u een entreebewijs en stapt u in de wereld van de hunebedbouwers. Voor de kinderen is het feest, zelf meespelen met Oek.

De grootste van NederlandEen prehistorisch graf, gigantische stenen op elkaar gestapeld, stelt u zich eens voor hoe dit gebouwd is. Bedekt met zand was het een grote steenkamer. Die eerste boeren van ons land waren zo dom nog niet. Maar hoe kwamen ze aan die grote stenen, lagen die altijd al in het gebied dat we nu Drenthe noemen?

IJstijden & PrehistorieOm antwoord op die vraag te vinden, bezoekt u het expeditiecetrum van Geopark de Hondsrug. Hier ziet u hoe 150.000 jaar geleden de natuur met bruut geweld het landschap vormde in verschillende ijstijden. Het ijs sleepte grote brokken steen mee en legde ze neer hier op de Hondsrug. Stenen uit Zweden, Finland, Denemarken en Duitsland. Deze reusachtige stenen, te samen met kleine kiezel en

gruis, kwamen de hunebedbouwer goed van pas. Die eerste boeren van Nederland, hoe leefden ze, hoe woonden ze?

OertijdparkEenmaal door het poortje van het oertijdpark ziet u hoe de vroege bewoners van dit land leefden. Op ware grootte ervaart u hun leefomgeving. Er staan twee boerderijen uit de prehistorie, eentje uit de steentijd en eentje uit de bronstijd. Binnenkort komt er nog een derde bij uit de ijzertijd.Vlakbij het prehistorisch dorp kunt u de ontdekpaden op, hier kunt u wandelen door 150.000 jaar geschiedenis via een route met daarlangs een rendierjagershut, een hut uit de midden steentijd, een veenweg, een grafheuvel met dodenhuisje en meerdere objecten uit de prehistorie. Ook kunt u het blote voeten pad verkennen en een vlindertuin bezichtigen.

De keientuinRondom het centrum ligt een tuin vol keien. Er staat informatie bij, u zult versteld staan van hun afkomst. Wellicht is het nu wel tijd voor een stoel, even zitten. Bij de indrukwekkende mammoet in het museumcafé is het prettig toeven. Voor een lekker trechterbekertje koffi e, gebak of een heerlijk broodje. Allemaal in de stijl van de hunebedbouwers. Daar zit u dan, met het hele gezin. Kijk elkaar eens aan, wees eerlijk, iedereen heeft het toch naar zijn zin gehad?

Eerst het Hunebedcentrum, dan de omgeving

HUNEBEDCENTRUM

Bronnegerstraat 129531 TG Borger0599 23 63 74www.hunebedcentrum.nl

Openingstijden:Maandag t/m vrijdag: 10.00 tot 17.00 uurZaterdag, zondag en feestdagen: 11.00 tot 17.00 uur

KAARTJES MET

KORTING TE KOOP VIA

19

Page 20: Bartjes magazine mei 2015

Hoofdweg 41 - Klijndijk - www.thijsenaafke.nl - [email protected] - (0591) 58 00 35

g o e d • g e z o n d • g a s t v r i j • g e z e l l i g • g e n i e t e n

Onbeperktdineren

Elke zondagbrunch

OOK VOOR KINDEREN!

Het land van Bartje

Op steenworp

afstand van

Het Land van Bartje

Profi teer nu van € 2,50 korting p.p.

De coupon is verkrijgbaar bij de receptie van

Het Land van Bartje.

Bij Thijs & Aafke kunt u genieten van een complete beleving, gezond eten, gezellige ambiance en goede service.

Maak een keuze uit het uitgebreide buffet, bestaande uit:

• 26 voorgerechten• 32 hoofdgerechten • 23 nagerechten

Laat u verrassen door onze Chef-kok die live verse

gerechten voor u bereidt.

T&A Adv Bartje Magazine 150203.indd 1 31-03-15 10:41

Page 21: Bartjes magazine mei 2015

Bourgondisch Genotbij de Kaasbank in Borger

Zo’n ochtend waarin het hele gezin aan tafel zit, een keer echt gezellig samenzijn. Even geen afspraken, schoolstress, geen gehaast. Rustig wakker worden, met niet al te veel in de planning. Misschien straks even bij de Swieber kijken en vanmiddag het bos ontdekken, maar niet te veel gedoe. Geen verplichtingen, geen roodgloeiende telefoons. Eerst even naar de Kaasbank en verder niets…

Deze bourgondische hemel staat in Borger. Alle ingrediënten voor genieten vindt u bij de Kaasbank. De bevlogen eigenaresse Aaltje Leusink-Houwing heeft deze luxueuze marktplaats ingericht om van te watertanden.

Een bijzonder concept met een ambachtelijke uitstraling en in elke hoek lekkere kazen, streekproducten en bijzondere lekkernijen. Aaltje heeft er wel kaas van gegeten. Ze snijdt graag een hoekje van haar bijzondere kazen af, laat je proeven en staat klaar met suggesties en tips.

Alle producten zijn op smaak geselecteerd. U vindt bij de Kaasbank niet alleen kazen, maar ook worsten, wijnen, bieren, olijven en allerlei streekproducten. Probeer ook eens een ambachtelijke bonbon of neem een picknickmand vol lekkers mee. Dus laat u het kaas niet van uw brood eten en verwen u zelf, gun uzelf ontspanning en bourgondisch genot.

Voor een uitgebreid ontbijt, een luie middag of een rustieke avond bezoekt u eerst de Kaasbank.

Ken jij een echte kaaskop, die je graag eens wil verrassen? Bezoek deze winkel voor een smakelijk cadeau voor vrienden.

DE KAASBANK

Hoofdstraat 459531 AC Borger 0599 76 72 78

Openingstijden:Maandag t/m vrijdag:09.00 tot 18.00 uur Vrijdag: 8:30 tot 20:00 uurZaterdag: 8:30 tot 17:00 uur

Bourgondische ingredienten: Drentse, Nederlandse, Franse, Italiaanse en Griekse kazen, olijven, tapenade, stokbrood, bijzondere nootjes, wijnen,bieren, picknickmanden vol lekkernijen, ambachtelijke bonbons en bijzondere streekproducten.

..

voor genieten vindt u bij de Kaasbank. De bevlogen eigenaresse

Bourgondische ingredienten:Bourgondische ingredienten:..Bourgondische ingredienten:

21

Page 22: Bartjes magazine mei 2015

Drouwenerzand AttractieparkSla jezelf op de borst in de Hunebed8baan, overwin de duizelingen in de Breakdance en geniet tussendoor van een lekker softijsje. Dichtbij jouw vakantieadres ligt het voordelige all-in familiepretpark Drouwenerzand, tijdens je vakantie op Landal Het Land van Bartje moet je hier echt geweest zijn!

Op het pretpark staan de speeltoestellen en attracties op jou te wachten, ze hebben er zin in om jou een onvergetelijke dag te bezorgen! Neem je ouders of grootouders eens mee in een spannende attractie, zoals de nieuwe attractie XLR8, of ga stoer alleen! Ook de allerkleinsten kunnen helemaal losgaan op de verschillende (indoor) speeltoestellen, alleen of samen.

Ook zijn er weer speciale evenementendagen waarop er leuke activiteiten zijn voor het hele gezin, kijk hiervoor in de folder bij de receptie.

Bij de voordelige entreeprijs is eten en drinken inbegrepen: frites, frikadel, kroket, hamburger, verse dagsoep, vers fruit maar ook koffi e, thee, limonade en softijs staan op het menu.

Tijdens de jaarlijkse ANWB verkiezing ‘leukste uitje van Drenthe’ won Drouwenerzand al 3 keer deze prijs, met een waarderingscijfer van een ruime 9!

DROUWENERZAND

Gasselterstraat 79533 PC Drouwen0599 56 43 60www.drouwenerzand.nl

Openingstijden:Maandag t/m vrijdag:10.00 tot 17.00 uur*Zaterdag & zondag:10.00 tot 17.30 uur** Juli en augustus tot 18.00 uur

Kijk voor exacte openingstijden in de folder, verkrijgbaar bij de receptie.

KAARTJES MET

KORTING TE KOOP VIA

22

Page 23: Bartjes magazine mei 2015

Kabouterland biedt niet alleen volop avontuur, maar ook een heleboel speeltuinplezier, zowel binnen als buiten. Ben je even uitgespeeld? Rust dan lekker uit op één van de gezellige terrassen en picknickplekken onder het genot van een hapje en een drankje. Neem ook een kijkje in onze onderaardse winkel. Je komt ogen te kort!

Wonderwereld biedt plezier voor jong en oud. Sprookjes, speurtochten, speellandschappen en veel bijzondere dieren. Ga op ontdekkingsreis door de geheime gangen van de drakengrot en breng een bezoekje aan het kleine volkje de Faunies. Bewonder de prachtige uilen in de Uilenburcht en geniet van de capriolen van de gezellige familie ringstaartmaki’s in de subtropische kas.

Bij Het Land van Bartje zijn er ook combi tickets te koop voor beide parken.

Ontdek, beleef, bewonder! Kabouterland Exloo en Wonderwereld Ter Apel

Waar de wonderen de wereld nog niet uit zijn...

KABOUTERLAND EXLOO

Zuiderhoofdstraat 11 7875 BW Exloo0591 54 98 [email protected]

Openingstijdenjan, feb mrt: gesloten.april: wo, za en zo: 10:00 tot 17:00 uurmei t/m september:di t/m zo: van 10:00 tot 17:00 uurjuli en augustus:ma t/m zo: van 10:00 tot 18:00 uurokt, nov en dec:wo, za en zo: van 10:00 tot 17:00 uur

Dolend door een geheimzinnig konijnenhol kun je de kabouters van dichtbij bespieden. Maak een spannende tocht door de trollengrot. Neem het overdekte wandelpad naar de raadselachtige kasteelruïne en ontmoet leuke, kleine dieren uit verre landen. Misschien weet jij de mysterieuze kabouterstenen wel te vinden tussen al die bijzondere planten.

In de bossen van Ter Apel vind je een wondere wereld vol spanning en avontuur. Beleef de fantastische sprookjeswereld van Greurt de Groninger reus, tante Beppie de heks en Zwammer het paddenstoelenmannetje.

WONDERWERELD

Ruiten A Kanaal Noord 19561 TE TER APEL0599 58 79 [email protected]

Openingstijdenjan, feb mrt: gesloten.april: wo, za en zo: 10:00 tot 17:00 uurmei t/m september:di t/m zo: van 10:00 tot 17:00 uurjuli en augustus:ma t/m zo: van 10:00 tot 18:00 uurokt, nov en dec:wo, za en zo: van 10:00 tot 17:00 uur

KAARTJES MET

KORTING TE KOOP VIA

KAARTJES MET

KORTING TE KOOP VIA

Waar de wonderen de wereld nog niet uit zijn...

SPECIALE ACTIE:

COMBI TICKETBezoek twee parken

voor €10,-

23

Page 24: Bartjes magazine mei 2015

Les Chevaux:Waar paardrijden begrepen wordt

Zijn pony’s kinderspel voor jou, rijd je al wedstrijden of wil je met het hele gezin een bosrit maken? Boek dan via Het Land van Bartje een bosrit, een voltige-les of een beleving op eigen niveau. Les Chevaux, partner van Het Land van Bartje, is er speciaal voor bijzondere bosritten en lessen op maat.

Meer dan een manege, meer dan een hippisch recreatiecentrum, meer dan een bosrittenaanbieder. Les Chevaux is de ontmoetingsplaats voor mens en paard. Moderner dan veel maneges, schoon, veilig en met luxe voor mens en dier. Les Chevaux heeft een vracht aan kennis en ervaring, grote liefde voor het paard en legt een gezonde nadruk op veiligheid. Zonder twijfel is het de ideale omgeving voor uw paardrijdbeleving.

Paardrijden op eigen niveauLes Chevaux biedt lessen op eigen niveau aan. Er bestaan nogal wat verschillen in ervaring, kennis en kunde. Door een goed beeld te krijgen van wat jij kunt, zorgt Les Chevaux voor een veilige beleving met groots plezier. Je doet geen dingen die je niet kunt en rijdt op je eigen niveau. Of dat nu stap, draf of galop is, dat ligt aan jouw ervaring.

Voltige-lessen Ook kun je gymnastiek te paard beleven. Dit kan al vanaf vier jaar. Les Chevaux biedt voltige-lessen aan, waarin je lenigheid en spanning combineert. Heb jij ooit op een paard gestaan of achterstevoren op een paard gezeten? Bij Les Chevaux leer je het. Boek via het Land van Bartje een unieke en spannende voltige-les.

PaardenwelzijnRenee Bottelier, meewerkende dochter in dit familiebedrijf vertelt vol passie over Les Chevaux: “Het bedrijf bestaat al zo’n 32 jaar, waarvan wij het de laatste 16 jaar runnen. We hebben Les Chevaux uitgebouwd tot een modern en bloeiend bedrijf. Paardenwelzijn is ons uitgangspunt, we willen levendige paarden geen versleten sjokpaarden.”

Les Chevaux heeft zestig paarden die allen niet meer dan vier uur per dag werken. Naast het paardenwelzijn, benadrukt Renee het belang van veiligheid. “We willen dat iedereen zorgeloos geniet van het paardrijden en de mooie omgeving. Als we weten wat je kunt, dan zorgen we voor een onvergetelijke en veilige rit.”

Helemaal gek van paarden of wil je eens met je vader en je moeder een bosrit maken? Boek dan snel via Het Land van Bartje één van die fantastische aanbiedingen van Les Chevaux!

LES CHEVAUX

Les ChevauxVoorbosweg 109528 TA Buinen0599 21 29 [email protected]

(Les Chevaux heeft het FNRS-keurmerk, een veiligheidscertifi caat en een KNHS lidmaatschap. Hygiene, veiligheid en paardenwelzijn zijn dus ultiem gewaarborgd!)

24

Page 25: Bartjes magazine mei 2015

Op een schitterende plek, aan de rand van het bos, ligt een nieuw paviljoen. De Swieber is een lofzang op de oudste pony van Bartje. Hij is 33 jaar en een echte knuffelpony. Hij is niet zo actief meer, maar super lief. De Swieber is de plek waar u kunt genieten van een lekkere kop koffi e met iets lekkers terwijl de kinderen bezig zijn met de pony’s of in de speeltuin. De Swieber, een plaats waar het prettig toeven is. Aan de rand van het bos gelegen en met een uitgebreid terras, is de Swieber het ideale begin- en eindpunt van een lekkere wandeling of een route met de mountainbike.een lekkere wandeling of een route met de mountainbike.

InspanningBij het krieken van de dag, strik je de veters van je hardloopschoenen. Het geluid van neerploffend schoeisel op Drents zand. Alleen de benen laten spreken, de gedachten uit je hoofd lopen. In een geur van naaldbomen en heidebloemen zet je je beste beentje voor. Moe en voldaan na een fl inke ronde door het bos, kom je terug bij de Swieber en wacht je geurige koffi e en heerlijke appeltaart. Wat een heerlijk plekje toch, daar op het terras van de Swieber.

OntspanningDe meiden rijden over het park op de ruggen van stoere pony’s. Ze komen over een kwartiertje weer terug. Bij hun vertrek al even wat mooi kiekjes geschoten en nu met een lekker glas wijn op de lekkere zitbank in de Swieber. De zon schijnt gewillig haar stralen door de ramen en lichten de krantenkoppen op. Het nieuws gaat wat langs je heen, je staart maar wat naar de letters. Je gedachten gaan naar niets in het bijzonders uit. Het is ontspannen, bijtanken. Je hoeft niets, je mag alles.

Paviljoen de Swieber is een ontmoetingsplaats, een bijtankpunt. Letterlijk voor elektrische fi etsen, maar ook fi guurlijk voor uw welzijn. U vindt er informatie over wandelingen, mountainbikeroutes en andere sportieve bezigheden. Het groen is dichtbij, de natuur lonkt. Paviljoen de Swieber is als een open plek in het bos; het lievelingsplekje van de zon.

Paviljoen de Swieber De groene poort naar actief en sportief

25

Page 26: Bartjes magazine mei 2015

Buitengewoon veel binnenpret

in Plopsa Indoor Coevorden!Laat je betoveren door de magische wereld van Studio 100 en beleef een onvergetelijke dag in het mooiste indoorpretpark van Nederland! Dans in de K3 –Disco, spring tussen Dansende Fonteinen, klim in Plops speelboom, maak een bloedstollende vaart op de Wickiebaan, bewonder de kunstjes van Bumba in het nostalgische amfi theater en trotseer De Woeste Zee! Meer dan vijfentwintig attracties veroveren de harten van kleine avonturiers en hun familie.

Bij mooi weer speel je in het ruime buitengedeelte met K3-Brandweermolen, K3-Verkeerspark, Maya-Speeltuin, Klimberg en andere spannende attracties. Een hele dag plezier voor Ploppertjes van 2 tot 8 jaar! Bovendien blaast Plopsa Indoor Coevorden dit jaar vijf kaarsjes uit! Vier je mee?!

Gratis liveshowsWist je dat je iedere dag van een gratis Bumba Show, een confettidans en Meet & Greets met de Plopsa-fi guren geniet? Bovendien zijn er regelmatig extra gratis liveshows gepland met de echte Studio 100-fi guren!

Meer info: www.plopsa.nl

Evenementen2/05 en 3/05/2015Prinsessia weekend Heb jij er altijd van gedroomd een echte Prinses te zijn? Kom dan in het weekend van 2 en 3 mei naar Plopsa Indoor Coevorden en ontmoet de meiden van de populaire serie Prinsessia. Tijdens een onvergetelijke liveshow nemen zij je mee op een tocht doorheen hun kleurrijke leefwereld en laten je kennismaken met het leven op de prinsessenschool! Misschien kun jij op een dag ook een echte prinses worden?

30/05 en 31/05 2015K3 weekendHet is feest op 30 en 31 mei! Tijdens het K3 Weekend kun jij de drie meiden van K3 eindelijk in het echt ontmoeten. Op zaterdag en zondag trakteren ze alle bezoekers op een knallende liveshow met hun populairste hits. Ben jij ook z’n fan van K3? Dan mag jij dit K3 weekend niet missen!

4/07 t/m 30/08/2015Gloednieuwe zomerse show met MayaDe hele zomer lang genieten bezoekers van een gloednieuwe Maya Show in Plopsa Indoor Coevorden. Naast de vrolijke liveshow met Maya, kunnen alle Ploppertjes nog steeds genieten van de meer dan 25 coole attracties en de ruime buitenzone!

17/10 t/m 1/11/2015Herfstvakantie met Wickie en HalvarTijdens de herfstvakantie is Plopsa Indoor Coevorden de thuishaven voor een wel heel bekende Viking. Naast de vele leuke attracties, staat er deze herfstvakantie een dagelijkse liveshow met Wickie de Viking en Halvar op het programma.

Bij mooi weer speel je in het ruime buitengedeelte met K3-Brandweermolen, K3-Verkeerspark, Maya-Speeltuin, Klimberg en andere spannende attracties. Een hele dag plezier voor Ploppertjes van 2 tot 8 jaar! Bovendien blaast Plopsa Indoor Coevorden dit jaar vijf kaarsjes uit! Vier je mee?!

Gratis liveshowsWist je dat je iedere dag van een gratis Bumba Show, een confettidans en Meet & Greets met de Plopsa-fi guren geniet? Bovendien zijn er regelmatig extra gratis liveshows gepland met de echte Studio 100-fi guren!

Meer info: www.plopsa.nl

Evenementen2/05 en 3/05/2015Prinsessia weekend Heb jij er altijd van gedroomd een echte Prinses te zijn? Kom dan in het weekend van 2 en 3 mei naar Plopsa Indoor Coevorden en ontmoet de meiden van de populaire serie Prinsessia. Tijdens een onvergetelijke liveshow nemen zij je mee op een tocht doorheen hun kleurrijke leefwereld en laten je kennismaken met het leven op de prinsessenschool! Misschien kun jij op een dag ook een echte prinses worden?

30/05 en 31/05 2015K3 weekendHet is feest op 30 en 31 mei! Tijdens het K3 Weekend kun jij de drie meiden van K3 eindelijk in het echt ontmoeten. Op zaterdag en zondag trakteren ze alle bezoekers op een knallende liveshow met hun populairste hits. Ben jij ook z’n fan van K3? Dan mag jij dit K3 weekend niet missen!

4/07 t/m 30/08/2015Gloednieuwe zomerse show met MayaDe hele zomer lang genieten bezoekers van een gloednieuwe Maya Show in Plopsa Indoor Coevorden. Naast de vrolijke liveshow met Maya, kunnen alle Ploppertjes nog steeds genieten van de meer dan 25 coole attracties en de ruime buitenzone!

17/10 t/m 1/11/2015Herfstvakantie met Wickie en HalvarTijdens de herfstvakantie is Plopsa Indoor Coevorden de thuishaven voor een wel heel bekende Viking. Naast de vele leuke attracties, staat er deze herfstvakantie een dagelijkse liveshow met Wickie de Viking en Halvar op het programma.

Beleef buitengewoon veel binnenpret in Plopsa Indoor Coevorden! Ontdek er meer dan 25 coole attracties en geniet van een onvergetelijke dag in het mooiste indoorpretpark van Nederland!

PLOPSA INDOOR COEVORDEN

Reindersdijk 577751 SH Dalen0524 52 33 80www.plopsa.nl

Kijk voor de meest actuele openings tijden in de folder, verkrijgbaar bij de receptie.

KAARTJES MET

KORTING TE KOOP VIA

26

Page 27: Bartjes magazine mei 2015

FonvilleSchoonmaken als professie met oog voor detail

Je ziet ze niet, de harde werkers van Fonville. Wellicht ziet u een fi ets of een wagen van Fonville staan, maar uw vakantiewoning is al schoongemaakt voor uw komst. Voorafgaand aan uw bezoek is uw bungalow van boven tot beneden gereinigd. Fonville maakt schoon en werkt hard om de bungalow te laten blinken.

Schoonmaken is service verlenen op het hoogste niveau. Wanneer u in uw bungalow komt zult u merken dat de bungalow op en top is schoongemaakt door de medewerkers van Fonville. Van de keuken tot de badkamer, van de slaapkamers tot het terras, overal wordt met een scherp oog voor detail aandacht aan geschonken.

Wat u ongetwijfeld niet zult weten is dat de medewerkers van Fonville het service verlenen in hun bloed hebben zitten. Het service verlenen gaat verder dan alleen het schoonmaken van de bungalow. Wist u dat de medewerkers van Fonville sommige maanden wel meer dan 5000 bedden opmaken en dat er meer dan 7000 linnenpakketten per maand in de bungalows worden ingebracht? Dit alles gebeurt natuurlijk op een zo schoonmogelijke manier. Er wordt gewerkt met milieuvriendelijk schoonmaakmiddelen, de medewerkers fi etsen naar de bungalows en het linnen wordt getransporteerd door elektrische aangedreven vervoersmiddelen.

Daarnaast zijn de medewerkers van Fonville ook verantwoordelijk voor het controleren en aanvullen van het inventaris, het herstellen van de gordijnen en het belangrijkste, zij zorgen dat u zich Welkom voelt in uw bungalow.

Kortom ontdek wat Landal groen en Fonville blauw voor u kunnen doen!

27

Page 28: Bartjes magazine mei 2015

Als je op een mooie ochtend de terrasdeuren van je vakantiewoning uitstapt, met je tenen vrij in de slippers en de bosgeuren inhaleert, dan ben je er even helemaal tussenuit. Groen ruikt rustgevend. Als dan op het terras de zon door het bomenblad priemt en het gras je voeten kietelt, weet dan dat de Roo groenvoorziening elke dag hard werkt aan dit zorgeloze gevoel.

Meer dan groene vingersHet natuurlijke en bosrijke park dat zo rustgevend om de vakantiewoning ligt, wordt met een helder idee verzorgd. De medewerkers van de groenvoorzieing zorgen voor een nette uitstraling van Het Land van Bartje. U ziet ze het straatvuil opruimen, de bossen verjongen en het gras maaien en de speeltuinen schoonmaken. De Roo groenvoorziening, onder de dagelijkse aansturing van Bert Reimsma, werkt volgens een strakke en uitgebreide planning. “We geven belevingswaarde aan het bos. Het park is geen strak onderhouden tuin, geen perkje. We houden het zo natuurlijk mogelijk, verjongen daar waar het nodig is en zorgen ervoor dat de bospartijen hun bosrijke uitstraling behouden”.

SamenwerkingIn samenwerking met Wedeka, struint de groenvoorziening over het park. Soms met bladblazers, met zwerfvuilgrijpers en grasmaaiers. Wedeka is een gemeentelijke voorziening die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkplekken verschaft. Ronald en Erwin werken met plezier aan de netheid en de groene blik van het park. U kunt ze tegenkomen in- en rond de zandbakken, maar ook houden ze uw terrassen netjes, ruimen straatvuil op en reinigen ze bewegwijzering en speeltoestellen.

Rekening houdenDe Roo groenvoorziening houdt rekening met uw vakantiebeleving. In bepaalde perioden kan er overlast zijn. Zo zijn de mannen in het voorjaar bezig geweest met een grote verjonging van het bos op het park. “We houden rekening met de gasten. We moeten soms het grasmaaien en bepaalde seizoenwerkzaamheden verrichten, maar trachten dit te doen met zo min mogelijk overlast voor de gast”, aldus Bert Riemsma.

IngrijpenIn een driejarenplan wil de Roo groenvoorziening al het groen op dit park, naar een hoger niveau tillen. Het Drentse natuurschoon, het bosrijke karakter, komt terug in de opzet van Het Land van Bartje. Er wordt hard gewerkt aan een toekomstbestendige uitstraling van het terrein. Dat gaat niet door enkel wat blad en zwerfvuil te verwijderen. “Soms moet je echt durven in te grijpen om de toekomst van een mooi groen park te waarborgen.” Zo is de Roo begonnen aan een grote bomenkap, zodat de bomen en de bebossing gezond blijft en er geen risico op omvallen is. Alsook het uitdunnen van de bossingel, zodat je verjonging krijgt en de uitstraling wat netter oogt.

De Roo groenvoorziening“Soms moet je echt durven in te grijpen om de toekomst van een mooi groen park te waarborgen.”

28

Page 29: Bartjes magazine mei 2015

Robin Hood Ribhouse

De Balade van Elaine, het Zwaard van de Baljuw en de Slager van Sherwood. Het klinkt alsof je in een middeleeuwse sage terecht bent gekomen. Een uitgebreide kaart herbergt deze spannende gerechten. Een bijzondere inrichting, open keuken en een ongedwongen sfeer, kenmerken dit grandioze familierestaurant. Een echte aanrader!

Onderdak voor iedereenIn de middeleeuwse entourage voel je je meteen thuis. Je wordt enthousiast ontvangen met een emmer vol pinda’s en een stokbroodje van het huis. In het rustieke schijnsel van een kaars, kiest u uit tientallen gerechten uw voorkeur. Of je nu liefhebber bent van vleesgerechten, de voorkeur geeft aan vis of liever iets vegetarisch wilt; er is keuze naar ieders smaak. Het Robin Hood Ribhouse, gelegen aan het natuurgebied Drouwenerzand, bereidt haar gerechten vers van de grill. Voor kinderen is er volop te kiezen. Ook kunnen de kinderen kleuren of ravotten in het kinderkasteeltje, waar een tekenfi lm van Robin Hood speelt, terwijl u een keuze maakt uit de speciaalbieren van Maallust of geniet van een kelkje wijn.

OngedwongenDe jonkvrouwen en vogelvrijen ontvangen jullie gastvrij en uitermate vriendelijk. Geen vraag is hen te veel. Bij stralend weer kunt u dineren op een rustieke veranda. De gezelligheid en de ongedwongen sfeer, laten de smakelijke gerechten nog beter smaken. Het is er een vrolijke boel. Robin Hood Ribhouse is betaalbaar uiteten met het hele gezin. Verwacht geen schuimpje van schorseneer of een bedje van langzaam gegaarde streekbramen. De braadmeesters zorgen voor smakelijke gerechten in middeleeuwse portie. Mals biefstuk, verrassende spiesen, maar ook gegrilde zalmmoot of een vegetarische tortilla. En voor de grote eters is er de mogelijkheid gerechten te kingsize te bestellen.

Het Land van BartjeHet Robin Hood Ribhouse is een samenwerkingspartner van Het Land van Bartje en biedt u graag een gezellige avond vol lekker eten en drinken. Via de receptie kunt u een kortingsbon verkrijgen. 25% korting op zowel voor- als nagerechten. Bezoek dit familierestaurant en geniet in middeleeuwse sferen van een onbezorgd diner. Te paard, te wagen, te voet, kom gezellig langs bij Robin Hood!

Een middeleeuwse belevenis voor het hele gezin

ROBIN HOOD RIBHOUSE

Volg de borden van het attractiepark Drouwenerzand Gasselterstraat 79533 PC Drouwen0599 56 48 25www.robinhoodribhouse.nl

Openingstijden:Dinsdag t/m vrijdag: vanaf 17.00 uurZaterdag: vanaf 16:00 uurZondag: vanaf 14.00 uur In de schoolvakanties ook op maandag geopend!

29

Het Robin Hood Ribhouse is een samenwerkingspartner van

KAARTJES MET

KORTING TE KOOP VIA

Page 30: Bartjes magazine mei 2015

Lucy’s InnGemoedelijk, verrassend en huisgemaakt

Verscholen in het landelijke Eesergroen, op vijf minuten rijden van Het Land van Bartje. Aan de andere kant van de N34 en nog niet ontdekt door de massa, ligt Lucy’s Inn. Midden in de rustieke natuur van het Hondsruggebied. Een pittoresk hotel-restaurant georiënteerd op de Britse keuken. Cheese scones, een steak pie of een brownie sundae, u waant zich in Engeland bij Lucy’s Inn.

LucyDe liefde van zijn leven vond Sander in Engeland. Lucy betoverde hem. Na een paar jaar in Engeland te hebben gewoond, vertrokken ze samen naar Eesergroen om daar het pension van Sander’s ouders over te nemen. De hoofdrol die Lucy speelt in het leven van Sander, kreeg ook gestalte in Eesergroen. Sinds 2009 is de Engelse Lucy de chef van Lucy’s Inn. Met veel plezier maakt ze een heerlijke authentieke High Tea voor u. ‘s Avonds maakt ze de heerlijkste gerechten met Britse invloeden van zoveel mogelijk lokaal gezochte en biologische ingrediënten.

Evening TeaElke avond kunt u genieten van een huisgemaakte proeverij met Britse Pub-gerechten op een etagère. Lucy weet waar ze het over heeft en samen met Sander zorgt ze voor een onvergetelijke avond. U kunt van de gevarieerde kaart bestellen, maar probeer eens deze Evening Tea van Lucy; om je vingers bij af te likken. En bij mooi weer kunt u vertoeven op het waanzinnige tuinterras onder de bomen.

LUCY’S INN

Dorpsstraat 29537 TC Eesergroen

Voor reserveringen:0599 28 72 50www.lucysinn.nl

biologische ingrediënten.

Evening Tea

SPECIAAL VOOR BARTJE

Kids Eat Free: Speciaal voor u, als gast van Het Land van Bartje, hebben we een leuke actie. Bij elk hoofdgerecht voor volwassenen, krijgt u een kinderhoofdgerecht gratis voor kinderen t/m 12 jaar. Dus ‘Enjoy dinner and the kids eat free’. Op vertoon van de bungalowsleutel, krijgt u de korting.

30

Page 31: Bartjes magazine mei 2015

Veel meer dan een snackbar!

Binnen 140- en buiten 160 zitplaatsen

7 dagen per week open!

t op de kids

Diverse soorten Frites per bakje én als familiezak!

MaaltijdSalades

Kidspoffertjes met verrassingkinderpannenkoek met verrassing

Maaltijdenruime keuze, waaronder boerengehaktbal, kipsaté, halve kip, schnitzel en spareribs

Koud en warmWraps

Broodjes en pistoletjesham, kaas, gezond, frikandel, kwekkeboom-kroket, diverse hamburgers, kipburger

Snacksfrikandel, kwekkeboomkroket, mexicano, boerengehaktbal, berenspies, loempia,

KINDER-

SMULBOX

met leuke

verrassing

keuze uit:

kroket - frikandel - kipnuggets - kaassoufflé

met

frietjes, fritessaus, appelmoes, taksi

Vegetarische snackskaassoufflé en bamischijf

Pizza’s

Salami, Hawaï, Al Tonno, Shoarma

IJs

slush, kindersmulbeker/smurfenbeker,

Milkshakes vanille, aardbei, banaan, chocola

Maar ook een hoek megesorteerde

t uitstekende , een ruimwijnen, en een grote .lectuurhoek koel- en vriesafdeling

(buiten in de speeltuin of binnen in de ballenbak)

Binnen 140- en buiten 160 zitplaatsen

7 dagen per week open! NDER-

SMULPUNT

Gezellig samen eten in het Smulpunt of op het terras, maar meenemen is natuurlijk ook mogelijk! Ook voor koffie met gebak of gezellig borrelen met een bittergarnituur!

Onze supermarkt broodjes, groente en fruit! : elke dag verse

softijsjes, waterijsjes, Ben&Jerry’s shortie,

sundeas, sorbets, familiebeker softijs

bitterballen, kipnuggets, kipsaté en halve kip

Bambino, Margherita, Prosciutto, Funghi,

31

Page 32: Bartjes magazine mei 2015

Familierestaurant “Het Land van Bartje” Op loopafstand van uw accommodatie schuift u ongedwongen aan bij Familierestaurant

“Het Land van Bartje” Op de uitgebreide kaart staan diverse traditionele streekgerechten die zoveel mogelijk zijn bereid met verse producten uit de omgeving. Uw kinderen kunnen zich voor, of na het eten

vermaken in Bartje’s Speelboerderij terwijl u nog even nageniet met een heerlijk kopje koffi e.

Een greep uit de menukaart: 3- gangen voor € 25,00 *

keuze uit o.a.:

Voorgerechten- Stoetjes uut de klomp

- Streekslakken- Sik en zwien

- Eeser mosterdsoep

Hoofdgerechten- Kip in ’n bakje

- 10 verschillende schnitzels- Bartje’s Beenham

- Zalmfi let

Nagerechten- Witte Wiev’n- Opoe’s Trots

- Kinderijs met coole beker

Voor kinderen is er een speciale kinderkaart,deze gerechten zijn altijd met verrassing!

Iets te vieren?

Familiefeestje (vanaf 10 personen)met koffi e, gebak, bittergarnituur, drankjes

Drentse schranstafel* (vanaf 2 personen)

met stoetjes, boerensalade, 4 soorten vlees, aardappelen, frites, groente, rauwkost en een dessert

* alleen op zaterdag en op reservering.

Tip: dagelijks speciale Spandoekschotels

Dagelijks geopend vanaf 16.00 uur.Reserveren gewenst, 0599 23 46 59

www.hetlandvanbartje.nl

Nieuw:Diverse soorten

ambachtel� ke pannenkoeken:Gemaakt naar een geheim

recept met meel uit Molen de Wachter in Zuidlaren

“Ontspannen genieten op

steenworp afstand van

uw accommodatie, echt

een aanrader”