Bambino Info december 2012

download Bambino Info december 2012
 • date post

  06-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  212
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Bambino Info december 2012

Transcript of Bambino Info december 2012

 • 6e jaargang nummer 4 december 2012

  Bambino info

  Vanaf 9.30 uur stroomt de zaal van het MCC gebouw van De Hoop vol met kinderen van Bambino, broertjes, zusjes, papas, mamas, opas en omas. Kinderen mogen verkleed komen stond er op de uitnodiging. Verschillende meisjes zijn als prinsesje uitgedost. Het kerstfeest wordt swingend geopend door de kinderen van de BSO, die dansen op het nummer I am not forgotten van Israel Houghton. Hierna is het podium voor pedagogisch medewerker Corina, die iedereen hartelijk welkom heet.

  Vervolgens treed Gerrits poppentheater op: een uniek theater van zingende poppen die allerlei grapjes maken. Gerrits poppentheater boeit de kinderen een uur lang met prachtige kerstliedjes, zoals Ga je mee op zoek naar het Koningskind? en Goed nieuws! Jezus is geboren. De poppen Carlos, Jip, Lotte, Bas en Floortje zingen er lustig op los en jong en oud zingt mee.

  Tussen de liedjes door is Carlos allerlei puzzelstukjes

  kwijt.

  Gelukkig zijn er veel kinderen in de zaal met een goede speurneus. Ze brengen puzzelstukjes van handen, ogen, oren en hartjes naar het podium. Carlos plakt alle stukjes op een ster en de puzzel is af. Met onze handen kunnen we goede dingen doen. Met onze ogen en oren kunnen we kijken en luisteren naar Jezus en het hartje beeld uit dat Jezus van ons houdt. Zo wordt de kerstboodschap heel eenvoudig overgedragen op de kinderen.

  Na het poppentheater krijgen de pedagogisch medewerkers een cadeau uitgereikt van de oudercommissie. Iedere locatie ontvangt een fotocamera, als dank voor de goede zorg die ze aan de kinderen gegeven hebben afgelopen jaar. Alle mogen kinderen naar voren komen en zingen het slotlied Wij zingen blij, God kwam voor jou en mij. Corina sluit de ochtend af met gebed. Ieder kind van Bambino krijgt nog een boek uitgereikt. We kunnen terugkijken op een heel mooie ochtend!

  Kinderkerstfeest Bambino!Op zaterdag 15 december werd het jaarlijkse kinderkerstfeest van Bambino gehouden. Het thema was dit jaar Ik zie, ik zie .

  r

 • Whats in a name?

  Op pagina 6 kunt u lezen over de naamswijzigingen van onze locaties. Namen zijn interessant. Als er een babytje geboren is, vragen we vaak als eerste: En, hoe heet ie? In 2011 waren Emma, Julia en Sophie de meest gekozen meisjesnamen. Bij de jongens waren dat Daan, Sem en Milan. Mijn naam komt niet eens voor in de top vijfhonderd populairste meisjesnamen ooit. Hmmm

  Spreekwoorden over namen zijn er ook genoeg: Laten we het beestje bij zijn naam noemen (duidelijke taal spreken). Dat mag geen naam hebben (dat is niet van belang). Mijn naam is Haas (ik weet van niets). Of Een goede naam hebben (goede reputatie).

  In het Bijbelboek Jesaja lezen we de mooie tekst: Ik heb je bij je naam geroepen, je bent van Mij. Wat een mooie belofte die u uw kinderen mag meegeven. Jezus zelf had ook een prachtige naam: Immanul, dit betekent God met ons. Dat God bij ons is en ons kent is iets waar we juist in deze Kerstperiode met de kinderen extra bij stil willen staan. Ik wens u mede namens alle medewerkers van Bambino inspirerende feestdagen toe!

  Ineke LinssenManager Bambino

  b

  a f

  Van de kinderen

 • Even voorstellen: nieuw locatiehoofd Arianne Visser

  Prietpraatjes

  En van de kinderen van de buitenschoolse opvang zit samen met een pedagogisch medewerker lekker buiten in het zonnetje. We eten warme knakworstjes met mayonaise. Kind: Juf, ik zag pas een naaktslak in de tuin liggen en die leek precies op een knakworst. Maar toen ik er op ging staan, werd het mayonaise. Eet smakelijk

  Omdat de organisatiestructuur onlangs is gewijzigd (op elke locatie komt er weer een locatiehoofd), ontstond er op de locatie Provincialeweg een vacature. Per 1 januari is Arianne Visser het nieuwe locatiehoofd aan de Provincialeweg. We stelden haar een paar vragen:

  Waarom heb je bij Bambino gesolliciteerd?Ik werk al bijna 25 jaar in de kinder-opvang. Ik heb veel ervaring opgedaan als pedagogisch medewerkster. Daarnaast ben ik tijdelijk adjunct geweest en heb ik in de functie van praktijkopleider veel leerlingen

  opgeleid. Deze functie spreekt me aan omdat het een gecombineerde baan is. Ik vind het belangrijk om nauw in contact te staan met de pedagogisch medewerkers. Kwaliteit en professionaliteit staan bij mij hoog in het vaandel!

  Wat wil je de kinderen meegeven? Ieder kind is uniek en mag er zijn. Ik wil hen liefde, aandacht en vertrouwen meegeven. Ik zie de opvang als een soort mini-maatschappij: een veilige omgeving waar kinderen kunnen opgroeien en zich verder kunnen ontwikkelen. Ieder kind heeft kwaliteiten en moet de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Het aanleren van regels en beleefdheidsvormen vind ik ook heel belangrijk.

  Wat vind je daarnaast belangrijk in je werk?Het contact met de ouders. Waar mogelijk wil ik proberen te voorzien in de wensen en verwachtingen van ouders. We dragen het met elkaar!

  Waarom heb je gekozen voor christelijke opvang?Ik ben zelf christen en vind het mooi dat ik mijn geloof kan integreren met mijn werk. Ik vind het echt een meerwaarde dat we met de kinderen christelijke liedjes kunnen zingen en een Bijbelverhaal kunnen vertellen.

  Actueel

  David vertelt in de kring over een keer dat hij in het ziekenhuis was. Hij was toen gevallen en had een gat in zijn kin. David zegt: De dokter ging toen naaien met een naaimachine.

  Ilse zegt tegen Abby: Ik wil niet meer samen spelen. We gaan alleen spelen. Ilse loopt even later terug naar Abby en zegt vergoelijkend: Je hoeft niet alleen te spelen, de Here God is bij je.

  Het 3-jarige neefje van Ineke wordt door

  zijn vader geplaagd. Ineke kan het niet laten om hem een lesje

  weerbaarheid mee te geven: Zeg maar tegen pappa, hou op met plagen. Neefje kijkt zijn vader

  streng aan en zegt: Hou klaar! Dat is nog eens duidelijke

  taal.

  Danil (3) vraagt aan een pedagogisch medewerker: Hey juf,

  ben je oud of ben je nieuw? Medewerkerster: Hoe bedoel je

  dat?. Danil: Als je oud bent, vallen je tanden eruit!

  Ajlay (bijna 4) denkt het een en ander te regelen aan tafel. De pedagogisch medewerker vraagt: Ajlay, ben jij de juf? Nee, ik ben de meester!

  We zitten heerlijk boterhammen te eten op een kleed in het gras als er een wagen van de gemeente langsrijdt. Wat is dat voor een auto? vragen de kinderen. Abel: Ik weet het, dat is een poepzuiger!

 • Kijk!

  Het is zover. Dochter krijgt nog een nachtzoen en ik ga op weg naar school nadat ik beloof dat ik de juf de groeten doe. Het is namelijk tijd voor de oudergesprekken. En als kind blijft het gek dat die volwassenen over jou praten terwijl jij in bed ligt.

  Ik herinner het me nog goed. De volgende dag was altijd mijn eerste vraag: Wat zei de juf (of meester)? En keer kreeg ik het volgende antwoord: Oh, we hebben het over iets anders gehad met de meester. Want met jou gaat het wel goed, dat wisten we al. Een beetje teleurgesteld was ik wel

  Als ouder vind ik zon gesprek ook wel een beetje spannend. Kijk ik op de goede manier naar mijn kind? Of zie ik allerlei onhebbelijkheden over het hoofd? Liefde maakt blind, ook als het om je kind gaat?! Gelukkig heb ik alleen nog maar subtiele juffen meegemaakt.

  Bij Bambino worden twee keer per jaar oudergesprekken gevoerd. Het gesprek met de pedagogisch medewerkster voldoet aan allerlei eisen. Ouders krijgen een goed overzicht van de stand van zaken, waarbij ook aandacht is voor de plussen en minnen. De gesprekken zijn gestandaardiseerd volgens de KIJK-methode en worden met liefde gebracht. Daar kon die meester van destijds vast niet tegenop!

  Marjan DavidisLid van de oudercommissie

  Van de oudercommissieVan de Oudercommi

  ssie

  Veiligheid is n van de themas van de Oudercommissie in 2012. In het najaar werd er door de Oudercommissie een Thema-avond georganiseerd rondom dit thema. Jan Dirk Baggerman, voorzitter van de Oudercommissie van de locatie Spuiweg, blikt met ons terug.

  Jan Dirk: Het was een open avond. Naast de leden van de Oudercommissie waren ook ouders uitgenodigd. We waren wel een beetje teleurgesteld over de lage opkomst. Desondanks was het een goede, informatieve avond.

  Gerust hardIn de kinderopvang vertrouw je je kind toe aan de zorg van anderen. Dit kun je alleen met een gerust hard doen, als je weet dat er goed voor je kind gezorgd wordt, aldus Jan Dirk.

  Als Oudercommissie vinden we het daarom belangrijk dat er bij Bambino voldoende aandacht is voor de veiligheid van de kinderen. Dat dit daadwerkelijk het geval is, bleek wel tijdens de thema-avond.

  Ongeval Manager Ineke Linssen en locatiehoofd Janneke Scheurwater hielden een presentatie over Risico Inventarisatie en Evaluatie. In dit plan staat beschreven wat Bambino allemaal doet op het gebied van veiligheid, vervolgt Jan Dirk. Aan de hand van voorbeelden werd duidelijk hoe pedagogisch medewerkers handelen in de praktijk. Ze vertelden bijvoorbeeld hoe Bambino reageert bij een ongeval of calamiteit. En dat ze bewust werken met een intercom. Alleen als het een bekende is, wordt de deur geopend.

  Transparant Na de presentatie konden ouders en commissieleden reageren en was er ruimte om vragen te stellen, vertelt Jan Dirk. Daarnaast lag er van iedere locatie een map die je kon inzien. Mooi dat de medewerkers van Bambino zo transparant zijn en openheid van zaken geven!

  Aandacht voor veiligheid bij Bambino

  Er zijn nog enkele vacatures bij de Oudercommissies van de locatie Spuiweg en de Bosboom Toussaintstraat. Wilt u graag meedenken over de opvang van uw kind en heeft u interesse? Neen dan contact op met met de oudercommissie door een email te sturen naar:oudercommissie@bambino-kinderopvang.nl.

  p

  8

 • Activiteiten

  Op pad met Bobbie

  Op 25 oktober wordt er bij Bamb