BAM Schaatsteam 2012-2013

36
Presentatie Magazine 2012 - 2013

description

BAM Schaatsteam 2012-2013

Transcript of BAM Schaatsteam 2012-2013

Page 1: BAM Schaatsteam 2012-2013

PresentatieMagazine2012 - 2013

Page 2: BAM Schaatsteam 2012-2013
Page 3: BAM Schaatsteam 2012-2013

3

4 Voorwoord - Stichting Schaatsteam Groenoranje

6 Voorwoord - Koninklijke BAM Groep

8 Voorwoord - Univé Verzekeringen

10 Beelen gaat BAM Univé Schaatsteam sponsoren

12 Jillert Anema: ‘Denken in winnen’

14 Jorrit Bergsma: ‘Ik ben niet van de praatjes’

16 3 vragen aan de 3 nieuwkomers

18 Overzicht van de rijders van BAM Univé Schaatsteam

20 BAM te volgen op Website, Twitter en Facebook

22 Nieuwe Renaults voor BAM Univé Schaatsteam

24 Voorwoord - Renault Nederland

26 Nieuw in het marathonpeloton: Renault Ladiesteam

30 Maatschappelijke verantwoordelijkheid van Groenoranje

30 Wedstrijdkalender 2012 - 2013

32 Weissensee4kids: 152.800 euro voor goede doelenPresentatie Magazine 2012 - 2013 is een uitgave van StichtingSchaatsteam Groenoranje.

BAM Univé SchaatsteamZuiderzeestraatweg 418096 BC [email protected]

Concept + CreatieMegaSet Design bv,Aalsmeerwww.megasetdesign.nl

FotografieTims Imaging

Presentatie Magazine 2012 - 2013

Inhoud / Colofon

Page 4: BAM Schaatsteam 2012-2013

In deze tijd van crisis valt mij op dat topsport en bedrijfsleven nogonvoldoende met elkaar uitwisselen, onvoldoende transparantnaar elkaar zijn, terwijl ze juist nu veel van elkaar kunnen leren.Juist in deze tijd zou je bruggen moeten slaan.

Zo zouden we in het bedrijfsleven veel meer kunnen focussen. Het na-streven van ambitieuze, haalbare, heldere en vooral korte termijn doel-stellingen is in de topsport tot een kunst verheven. Zo ook de doelstel-lingen van ons Schaatsteam. Die zijn even simpel als helder: Het winnenvan de Elfstedentocht en olympisch goud in Sochi. Ook in deze volgorde.Als dit niet SMART is, dan weet ik het ook niet meer. Boeiend is vooral deweg ernaar toe. Hoe houd je het plan net zo eenvoudig als de doelstel-ling? Maar vooral ook, hoe houden we elkaar scherp? Door continuemaar weer op deze doelstelling te hameren, houd je focus. Ook de team-spirit draagt hieraan bij. Om deze doelstellingen te bereiken heb je elkaarnodig.Als dat besef er is, ben je al een heel eind op weg.

In het bedrijfsleven richten we ons vaak op ‘te veel’ doelstellingen enzogenaamde subdoelen. Waarbij we dan ook nog eens kunnen verzan-den in details, procedures en controlesystemen of we wel op het goedespoor zitten om deze doelstellingen te bereiken. Met een topsportmen-taliteit en de juiste teamspirit zou hier nog veel te winnen zijn. Laten weals bedrijfsleven ook maar eens die keuzes durven maken, echt durvenfocussen, maar ook echt voor elkaar door het vuur gaan.

Aan de andere kant zou het realisme vanuit het bedrijfsleven ook aan detopsport kunnen bijdragen. Vaak zien we dat bij topsportinstellingeneen cultuur van opportunisme heerst. Een gevoel van dat het allemaalom ‘ons’ draait, boven de ‘echte’ wereld staan. Het komt allemaal tochwel goed. Natuurlijk moet je als topsporter kunnen focussen en je af entoe afsluiten van de rest van de wereld, maar enig realisme zou in hetkader van continuïteit van de sport zeker iets toevoegen. Immers, het iscrisis, ook de topsport staat hier niet boven. Ook de topsport ondervindtde gevolgen hiervan. Noodgedwongen door de crisis ontstaan er ook in

Alfred Bolks, voorzitter van de Stichting Schaatsteam Groenoranje

Topsport enBedrijfsleven

4

Page 5: BAM Schaatsteam 2012-2013

de topsport weer kansen. Met name de talentontwikkeling gedijt hier welbij. Jonge talenten worden nu voor de leeuwen geworden en krijgen dekans op zich op het hoogste niveau te bewijzen.

Beide kunnen van elkaar leren, daar ben ik van overtuigd. In een open,transparante cultuur kunnen bedrijfsleven en topsport naar elkaar toe-groeien, elkaar uitdagen, creatief worden en het beste uit elkaar halen.Het lijkt mij een geweldige uitdaging om vanuit mijn rol deze partijendichter naar elkaar te laten groeien.

Vanaf deze plaats wil ik onze schaatsers en trainer heel veel succes toe-wensen in het realiseren van de doelstellingen voor het komende sei-zoen. Maar zeker ook wil ik graag alle sponsoren, suppliers en overigebetrokkenen bedanken voor hun geweldige ondersteuning. Een speciaalwelkom hierbij is gericht aan Beelen.nl. Deze nieuwe sponsor heeft zichvanaf dit seizoen verbonden aan ons team, waardoor we in staat zijn omonze organisatie nog verder te professionaliseren. Ik wens u allen eensportief schaatsseizoen, veel leesplezier en zie u graag langs de baan.

‘… de doel-

stellingen zijn

simpel en

helder: de

Elfstedentocht

en olympisch

goud winnen

in Sochi …’

5

Page 6: BAM Schaatsteam 2012-2013

Namens alle medewerkers vanKoninklijke BAM Groep wens ikhet BAM Univé Schaatsteamvan harte vele successen toe inhet schaatsseizoen 2012/2013.

6

Page 7: BAM Schaatsteam 2012-2013

Voor u ligt – alweer – de achtste presentatiegids van het BAM UnivéSchaatsteam, waarin rijders en begeleiders zich aan u voorstellen. Ik stelhet zeer op prijs om deze gids bij u in te leiden, alvorens onze rijders enhun trainer/coach zelf aan het woord komen over hun prestaties, hundoelstellingen voor het komende seizoen en de ambities van ons team.U zult zien dat alle betrokkenen er weer vol voor gaan om de langereeks van successen voort te zetten in het schaatsseizoen 2012/2013.

Individueel én als team hebben de rijders van het BAM Univé Schaats-team het afgelopen seizoen weer grootse overwinningen op hun naamgezet. Daarbij enthousiast aangemoedigd door een steeds grotere scharesupporters. Onder de supporters en in het team zijn de verwachtingenhooggespannen, zowel voor het komende seizoen, als voor de Olympi-sche Winterspelen in Sochi (februari 2014) die steeds dichterbij komen.

Ook dit seizoen zullen de rijders – en ook rijdsters – bij de marathon-wedstrijden en op de langebaan van zich doen spreken. En zou het, nabijna zestien jaar, geen tijd worden voor de zestiende Elfstedentocht?Het BAM Univé Schaatsteam is er klaar voor! De beproefde succesfor-mule (‘Uitgaan van eigen kracht, dan volgt het succes zeker!’) werkt nogsteeds. En de ambitie blijft onverminderd groot: rijders én begeleidersgaan voor de overwinning.

Het BAM Univé Schaatsteam brengt al jaren kleur in het marathon-schaatsen in Nederland. Ook de komende maanden zal ons ‘groen-en-oranje’ in vele wedstrijden prominent aanwezig zijn.Als vanouds zal hetgaan om inzet en kwaliteit, zowel van het gehele team als van de indivi-duele topsporters.De verbondenheid tussen Koninklijke BAM Groep en het schaatsteam isgebaseerd op die inzet en kwaliteit. Maar wij herkennen ons ook in ken-merken als nuchter, zonder ‘poeha’, lange adem, hard werken om totprestaties te komen, teamwork, eerlijk en sportief.

Ir. N.J. de Vries, voorzitter raad van bestuurKoninklijke BAM Groep nv

‘Uitgaan van eigenkracht, dan volgt hetsucces zeker!’

‘… graag

verwelkom

ik in het

bijzonder de

rijdsters van

het Renault

Ladiesteam …’

7

Page 8: BAM Schaatsteam 2012-2013

sc Heerenveen |La Vuelta | BAM Schaatsploeg

Gym Gala | EK Turnen | WK Voetbal < 20 jaar

Marianne Timmer | Inline Skaten | Schaatsen

Buurtlink.nl | Fonds Gehandicaptensport

Ronde van Drenthe | EK ZwemmenStadionconcerten Marco Borsato | Schaak toernooi

WK Zomerhelden

www.unive.nl

Een decennium Univé-sponsoring

Univé is trots op een decennium sponsoring.

Daarom biedt Univé u het boek

‘Een decennium Univé-sponsoring’ aan.

De eerste 50 aanmeldingen ontvangen dit

prachtige boek.

MAIL NU!

Mail ‘10 jaar sponsoring’ naar

[email protected] en maak

kans op dit prachtige boek!

Page 9: BAM Schaatsteam 2012-2013

Samen met BAM en een aantal andere enthousiaste sponsoren staatUnivé ook komend seizoen achter het BAM Univé Schaatsteam.

“Schaatsen en in het bijzonder marathonschaatsen past uitstekend bijons bedrijf”, aldus merkmanager Fons Roosenboom van Univé. “Desport is net als Univé persoonlijk, dichtbij en typisch Hollands: geldwaard. Vanaf het eerste uur is Univé betrokken bij het schaatsteam. Wijzijn geen bedrijf voor een blauwe maandag.Wij investeren op lange ter-mijn.Alleen op die manier kunnen wij vruchten plukken van onze relatiemet de BAM. En die relatie heeft zich terug verdiend. Dat is zeker”, weetRoosenboom. “Bij ons is sponsoring geen doel, maar een middel om denaamsbekendheid en het imago van Univé te versterken. Dat zijn heelbelangrijke items voor ons bedrijf.”

Univé wenst het hele BAM Univé Schaatsteam heel veel succes en ple-zier richting de Olympische Spelen in Sochi en dit seizoen hopelijk ookbij het binnenhalen van diverse titels en medailles.

Schaatsen past bij Univé

9

Fons Roosenboom,merkmanager van Univé

‘… vanaf het

eerste uur is

Univé betrok-

ken bij het

schaatsteam’

Page 10: BAM Schaatsteam 2012-2013

10

www.beelen.nl

VOORLOPER IN DUURZAAMHEID

Beelen Groep B.V.

Spoetnik 503824 MG AmersfoortPostbus 29663800 GK Amersfoort

Telefoon:

+31 (0)33 451 11 00Telefax:

+31 (0)33 451 1101Email:

[email protected]

SLOOPWERKEN

ASBESTVERWIJDERING

AFVALINZAMELING

RECYCLING

CONTAINERSERVICE

WENST HET BAM SCHAATSTEAM HEEL VEEL SUCCES!

Page 11: BAM Schaatsteam 2012-2013

11

Alfred Bolks, voorzitter van de Stichting Schaatsteam Groenoranje, is blijmet de komst van de nieuwe sponsor. "Beelen is al jaren een solidezakenpartner van de BAM. Ze staan voor no-nonsense, dat past uitste-kend bij de aanpak van het BAM Univé Schaatsteam", legt Bolks uit."Wij willen ook graag partijen met elkaar verbinden. Het is meer danschaatsen kijken alleen. Partijen kunnen elkaar prima vinden bij evene-menten die wij voor sponsoren en suppliers houden."

Beelen is geen onbekende naam in de schaatswereld. Jaren geledenhadden ze een eigen marathonschaatsploeg. Het bedrijf is marktleiderop het gebied van sloopwerken."Daarbij groeien we erg hard in het recyclen van bedrijfsafval, bouw- ensloopafval en puin", zegt Robert Sinke. Het hoofdkantoor van de BeelenGroep zit in Amersfoort, daarnaast hebben ze vestigingen in Harderwijk,Amsterdam, Heerhugowaard, Groningen, Houten,Vlaardingen en binnen-kort in Deventer, Breda en Terneuzen.

Beelen gaat BAM Univé Schaatsteamsponsoren

De nieuwe sponsor: Beelen

Robert Sinke en Alfred Bolksondertekenen het contract

onder toeziend oog van hetBAM Univé Schaatsteam.

Het BAM Univé Schaats-team heeft er een nieuwesponsor bij. Beelen heeftzich net als BAM, Univé enRenault verbonden aan deStichting SchaatsteamGroenoranje.Over het waarom kanRobert Sinke, COO van deBeelen Groep BV, kort enkrachtig zijn. "Omdat wede schaatssport maar ookBAM een warm harttoedragen."

Page 12: BAM Schaatsteam 2012-2013

12

Je bezit de kracht om van hele goedeschaatsers winnaars te maken. Er is maaréén ding dat telt en dat is winnen."Ik heb niet de kracht om van iemand een winnaarte maken. Dat zit er al in, er komen veel meer din-gen bij kijken. Ik probeer het eruit te halen. Daarbijis er niemand die het niet leuk vindt om te winnen.Elke kind wil graag winnen. Of het nou om eenspelletje gaat, een wedstrijd of om een vraag die zegoed beantwoorden, dat zit nou eenmaal in ons.Maar het zit ook in onze opvoeding om dat er weeruit te halen.Want het is ook leuk als iemand anderseens wint. Het moet eerst altijd gezellig zijn. In Har-lingen, waar ik geboren ben, werden er bij natuurijsdrie strepen op het ijs getrokken. Eentje over dwarswaar je achter moest staan bij de start, een streeper haaks op en achteraan nog één: de eindstreep.Wie daar het eerst aankwam, had gewonnen. Heel

simpel, daar ging het om. Winnen. Maar hier in debuurt van Heerenveen moet het eerst gezellig zijn.Ik zeg altijd: laten we eerst maar winnen dan wordthet vanzelf wel gezellig."

Het vizier van het BAM Univé Schaatsteamis gericht op Sochi.Alles staat in het tekenvan de Spelen."Op het moment dat de ploeg hard rijdt, ga je aanSochi denken. Maar ik wil eruit halen wat erin zit.Daar gaat het om. En Sochi is daarbij een momentonderweg. Mijn uitgangspunt is dat als je goedtraint, word je ieder jaar beter. Bob de Jong verbe-tert nog elk jaar zijn persoonlijk record. En op datmoment van de Spelen moet je de balans hebben,zodat je het op het ijs kan leggen. Maar daar kan ikop dat moment weinig meer aan veranderen, daarzit ik gewoon als toeschouwer bij."

‘Denken inwinnen’

Jillert Anema is een trainer met een eigen mening. Iemand dievoor zijn mening uitkomt ook. "Ik kan niet leven zonder na tedenken en te communiceren." Tien stellingen voor de trainermet een eigen geluid.

Jillert Anema: 10 stellingen

Page 13: BAM Schaatsteam 2012-2013

13

Geen betere specialisten voor de ploegen-achtervolging dan marathonschaatsers."Er zijn genoeg marathonschaatsers die nooit eengoede ploegenachtervolging zullen rijden. De ellen-de is dat nu apart gedacht wordt; in langebaan enin marathon. En dat bepaalde schaatsers die heelgoed zijn op dit onderdeel niet worden uitgenodigdvoor de trainingen. Dat is ergernis wekkend als jeziet hoe er op getraind wordt. Het is een groteschande hoe er nu mee wordt omgesprongen inNederland. Wij trainen erop met de BAM, ik hebgezien dat Bob de Vries, Arjan Stroetinga en Chris-tijn Groeneveld de beste drie in mijn team zijn voorde ploegenachtervolging. Ik meld dat keurig bij deKNSB en wie wordt er nu als enige van BAM uitge-nodigd voor de training? Jorrit Bergsma. Dat vind ikniet fair."

Marathonschaatsen en langebaanschaatsenhebben meer met elkaar gemeen dan wordtgedacht. "Je moet in schaatsen denken, niet inaparte disciplines."

De kalenders van beide disciplines zijn al beterop elkaar afgestemd dan afgelopen jaar."Ik heb het idee dat er hard aan gewerkt is allesbeter op elkaar af te stemmen."

Een goede trainer/coach zijn kun je niet leren,dat ben je."Er zijn een hoop dingen die je wel kunt leren. Jemoet hard kunnen zijn voor jezelf. Als je dat voorjezelf bent, kan je dat ook voor anderen. Ik hebvanaf 1981 ieder jaar wel een cursus gevolgd. Vancommunicatietraining tot de hele diëtiek met voe-dingssupplementenleer. Ik ben ooit overtraind ge-raakt en toen ben ik erin gedoken, daarin heb ik numijn eigen systeem ontwikkeld."

Rintje Ritsma heeft van mij een beterecoach gemaakt."Dat denk ik niet. Rint was helemaal niet moeilijk.Rint en ik lijken op elkaar. We praten dezelfde taal.Je kan nog zoveel zeggen, maar het gaat erom datje elkaar snapt."

Het mentale deel, de psychologie, is minstenszo belangrijk als trainingsschema’s en goedevoeding voor een sporter."Nee, motorrijders hebben allemaal een machinevan een miljoen onder de kont. Ze hebben lieverniet dat die in puin worden gereden. Daar hebbenze ook eens een psycholoog bij gehaald voor eenonderzoek. Maar na afloop waren het nog steedsdezelfde die de meeste brokken maakten. Datmaakte helemaal niks uit. Het heeft niks met psy-chologie te maken. Dat is gewoon willen afschui-ven. Adrenaline en hormonen in je lijf gaan tochhun eigen weg, wat een psycholoog ook beweert.Je moet willen vechten, de spanning daar vecht jetegen. Je moet gewoon hard rijden. En tussen vormen geen vorm zit drie seconden verschil. Meer niet."

‘Het wonder van Jillert’ werd vorig jaarbeschreven in een column, nadat Bob de Jongwereldkampioen op de 10 kilometer werd.Bestaat er zoiets als een wonder Anema? "Het kan niet zo zijn dat het niet al in Bob zelf zat,dat heb ik er niet uitgehaald. Natuurlijk krijgt hijkans om door te groeien. Je moet eruit halen waterin zit. Je moet denken in winnen, maar je moetook kunnen knechten. Dat kunnen de jongens diebij ons team rijden. Wij rijden alleen voor de eersteplek. De rest telt niet."

Ik kan me geen leven zonder schaatsenvoorstellen."Oh jawel. Ik leef ook zonder zelf te kunnenschaatsen. En ik leef ook wel zonder te kaatsen,terwijl ik dat ook heel mooi vind. Ik leef alleen nietzonder na te denken of te communiceren. Dat blijfik altijd doen."

Page 14: BAM Schaatsteam 2012-2013

Het hoogtepunt van vorig seizoen? Jorrit Bergsma blijft even stil enfronst de wenkbrauwen. Moeilijk kiezen. Er waren zoveel dingen dieeruit sprongen voor de talentvolle schaatser. Ja, natuurlijk gaan degedachten uit naar die koude woensdag in februari. Toen de Elfsteden-tocht nog in de lucht hing en Bergsma het NK natuurijs in Emmen won.Maar ook de World Cup zege in Heerenveen en die in Tsjeljabinsk zullenhem bij blijven.

Hij denkt met plezier terug aan de World Cup overwinning in Heeren-veen, waar hij in een rechtstreeks duel Sven Kramer versloeg op de tienkilometer. De tijd van Bergsma was goed voor goud. En nog mooier, hijwerd op het podium geflankeerd door ploeggenoten Bob de Jong (twee-de) en Bob de Vries. Een maand eerder was Bergsma bij de World Cup inTsjeljabinsk al de beste op de vijf kilometer en verwees hij Sven Kramernaar een tweede plek.En toen werd het ook nog echt winter in eigen land. Die titel op natuur-ijs was een hele mooie, de tweede alweer voor Jorrit Bergsma. Daarmeekwam de Fries op gelijke hoogte met Dries van Wijhe, die ook twee keerNederlands kampioen op natuurijs werd. Een felbegeerde titel in demarathonwereld. Naast die ene dan, de Elfstedentocht. Mooier kan niet.

Bij de favorietenToen het Friese water onder een dikke laag ijs kwam te liggen en eenElfstedentocht in de lucht hing, behoorde Bergsma steevast tot de favo-rieten. Hij ontbrak op geen enkel lijstje van de zogenaamde kenners.Iedere avond werd zijn naam wel een keer genoemd aan de tafel vanDe Wereld Draait Door. Zelf blies Bergsma minder hoog van de toren. "Ikben niet van de praatjes."Bergsma blijft met beide benen op de grond. Bescheiden en nuchter,daar hebben die overwinningen niets aan veranderd. Ook de druk is niettoegenomen voor komend seizoen. "Want druk bestaat niet", legt trainerJillert Anema uit. "Druk word je van buitenaf opgelegd, door de pers.Maar het is overal hetzelfde rondje." Bergsma wil dit seizoen op de langebaan weer een stap vooruit maken."Ik wil de groeiende lijn voort zetten."

Met twee benen op de grond:Jorrit Bergsma

‘Ik ben niet vande praatjes’

14

Page 15: BAM Schaatsteam 2012-2013

Marathon nodig Een leven als alleen maar langebaanschaatser ziet de Fries niet zitten.Nu niet in ieder geval. "Ik heb de marathon ook nodig, door de marathonben ik zo sterk geworden," zegt de A-rijder die zijn zevende marathon-seizoen ingaat."Na een paar langebaanwedstrijden heb ik ook altijd weer de behoefteom even een marathon te rijden. Bij de langebaan moet je vanaf hetbegin die concentratie hebben.Vanaf het startschot moet het er strak opliggen. Bij de marathon is dat minder. Langebaan zie ik meer als eenlange tijdrit, met de marathon kun je ook succes halen met de ploeg."Natuurijs blijft het allermooiste in de beleving van Bergsma. "Dat staatbovenaan."

Klik met AnemaNa een jaar opleidingsploeg van Equipe Renault begint hij aan zijn derdejaar bij het BAM Univé Schaatsteam. De klik met trainer Anema was ervanaf het begin. "Zijn trainingsschema’s zijn gewoon goed. We trainenhard, maar het is niet dat we domweg maar wat hard rijden." Daarbijbestaat de ploeg uit allemaal jongens die hard willen trainen. "De eenwil niet voor de ander onderdoen. Iedereen wil er echt voor gaan. Datstimuleert heel erg", vindt Bergsma, die zich opmaakt voor een nieuwseizoen. Hoe hij zich focust? "Ik probeer goed mijn rust te pakken, geengekke dingen te doen. Ik moet zorgen dat ik fit blijf, ik werk er hard voorin de voorbereiding."

‘… ik heb de

marathon

ook nodig,

daardoor ben

ik zo sterk

geworden …’

15

Page 16: BAM Schaatsteam 2012-2013

16

Ingmar Berga (28) uit Hoogeveen schaatstevorig jaar voor Team Van Werven, daarvoorkwam hij uit voor Ami Kappers, DSB en de Univéopleidingsploeg. Hij werd in 2007 Nederlandskampioen op kunstijs en is de enige Nederlanderdie Europees kampioen inline-skaten op de mara-thon werd twee jaar geleden in Italië. Afgelopenzomer liet hij de internationale skeelertoernooienaan zich voorbij gaan om zich volledig op hetschaatsen te kunnen richten.

Waarom het BAM Univé Schaatsteam? "Ik hebjaren toegekeken hoe de BAM-ploeg professioneelbezig was en ieder jaar beter werd. Ik wist dat als iknog een keer een stap wilde maken, dat dit deploeg was, waar ik heen moest gaan. Onder dehoede van trainer Jillert Anema hoop ik me alsschaatser verder te kunnen ontwikkelen. Het helptdaarbij ook dat je in het team zit met hele goedeschaatsers om je heen."Wat zijn je doelen en drijfveren voor komendseizoen? "Ik wil wedstrijden winnen op de mara-thon, daarnaast wil ik een goede vijf kilometer kun-nen rijden op de langebaan. Dus zo hard mogelijkvijf kilometers rijden."Waar besteed je naast het schaatsen veel tijdaan? "Naast het schaatsen besteed ik veel tijd aanmijn gezin en familie. Aan mijn dochtertje Asia, dienu 2,5 is en aan mijn vrouw Valentina Berga-Belloni.Zij is ook erg betrokken bij de sport. Ze is bonds-coach van de Nederlandse inline-skate selectie bijde junioren en kadetten. En ze is coach van hetnieuwe Renault Ladiesteam."

3vragen

aan de drie nieuwkomers

Ingmar Berga, Ted-Jan Bloemen en Robert Bovenhuis in BAM Univé Schaatsteam

Het BAM Univé Schaatsteam kent drie

nieuwe gezichten dit seizoen. Nou ja,

eigenlijk twee. Robert Bovenhuis trainde

als belofte van Equipe Renault eco2 al

jaren mee met de ploeg van Jillert

Anema. Maar hij schaatst nu wel voor

het eerst in een groen-oranje BAM-pak.

Net als Ingmar Berga en Ted-Jan Bloemen.

In het kader van een korte kennismaking

hebben we drie dezelfde vragen voor-

gelegd aan de drie nieuwkomers van

het BAM Univé Schaatsteam.

Page 17: BAM Schaatsteam 2012-2013

17

Robert Bovenhuis (25) uit Staphorst is geennieuwkomer, maar eerder een goede bekende.Als schaatser van de opleidingsploeg EquipeRenault eco2 trainde hij al mee met Jillert Anemaen zijn mannen. Niet alleen de marathon, maarzeker ook de langebaan biedt perspectief voorde lange schaatser. Bij het NK afstanden in2010/2011 werd hij vierde op de 5 kilometer enzesde op de 10 kilometer. Ook natuurijs ligt hemgoed, onder erbarmelijke omstandigheden werdde bikkel afgelopen winter derde tijdens de ijs-koude alternatieve elfstedentocht op de Weissen-see. Hij werd vierde in de Veluwemeertocht enwon in 2010 de eerste natuurijsmarathon inGenemuiden.

Waarom het BAM Univé Schaatsteam? "Dat isde beste ploeg die er is. Ik heb al een paar jaar metze kunnen trainen. Onder beleiding van Jillert Anemahoop ik weer een paar grote stappen te maken."Wat zijn je doelen en drijfveren voor komendseizoen? "Ik wil het beste uit mezelf halen. Nietalleen als marathonschaatser, maar ook op de lange-baan." Waar besteed je naast het schaatsen veel tijdaan? "In de zomer mag ik graag wielerwedstrijdenrijden bij de Elite renners. Ook vind ik het erg leukom wielerwedstrijden te volgen op televisie of omzelf als toeschouwer naar een koers te gaan. Naasthet schaatsen vind ik wielrennen een erg mooiesport."

Ted-Jan Bloemen (26) is de Nederlandskampioen allround van afgelopen seizoen. Eenandere prestatie waar hij met recht trots op kanzijn, is de vierde plek op het WK allround in 2010.Nadat APPM een sprintploeg werd, belandde deallrounder vorig jaar in het gewest Friesland. Indat pak reed Bloemen naar zijn Nederlandseallround titel.

Waarom het BAM Univé Schaatsteam? "Deprestaties op de lange afstanden van de BAMschaatsers zijn de laatste jaren enorm goed. Van-daar dat ik denk in deze omgeving veel progressiete kunnen boeken. Ik was dan ook erg blij dat BAMme erbij wilde hebben na mijn proefstage met deploeg op Tenerife." Wat zijn je doelen en drijfveren voor komendseizoen? "Ik wil winnen, het liefst dit seizoen al.Maar ik ben tevreden als ik vooruitgang maak inmijn prestaties. Ik ben nog lang niet uit geschaatst.Ik wil altijd beter, sneller, langer, lekkerder en mooi-er schaatsen." Waar besteed je naast het schaatsen veel tijdaan? "Veel tijd is wat overdreven, maar ik kijkgraag films en luister naar platen. Na het seizoenga ik altijd snowboarden. Ik houd ook van gezellig-heid om me heen. Wat dat betreft zit ik goed bij deBAM."

Page 18: BAM Schaatsteam 2012-2013

18

Bob

de JongGeboren: 13 november 1976Woonplaats: Leimuiden

Wat won Bob de Jong niet afgelopen seizoen? De routi-nier kende een van zijn beste winters ooit. Hij sloot inieder geval af in stijl met goud op de tien kilometer ophet WK afstanden in Heerenveen, zijn vijfde wereldtitelalweer op deze afstand. Op de vijf kilometer was hijgoed voor zilver. Hetzelfde deed hij eerder op het NKafstanden in Heerenveen. De Jong won ook het WorldCup klassement over de lange afstanden.In een rechtstreeks duel tegen en samen met JorritBergsma kreeg de routinier het publiek weer eens ouder-wets op de banken voor een zinderende tien kilometertijdens de World Cup in Heerenveen.Wie won? De Jong.

Jorrit

BergsmaGeboren: 1 februari 1986 Woonplaats: Aldeboarn

Is bij BAM onder de vleugels van Jillert Anema tot vollewasdom gekomen. Brak in zijn eerste seizoen definitiefdoor met heroïsche overwinningen op het NK natuurijsen de alternatieve elfstedentocht op de Weissensee. Enook afgelopen winter stond er bij het NK natuurijs inEmmen geen maat op Jorrit Bergsma. Met een kleinepirouette kwam de Fries alleen over de finish. Hij komtdaarmee op gelijke hoogte met Dries van Wijhe, die ooktwee keer Nederlands kampioen natuurijs werd. Maarhet seizoen had meer in petto voor Bergsma, die ook opde langebaan in korte tijd de wereldtop heeft bereikt. Hijwerd Nederlands kampioen op de vijf kilometer bij hetNK afstanden, won World Cups en bij het WK afstandenwas hij goed voor zilver op de tien kilometer.

Ingmar

BergaGeboren: 17 juli 1984Woonplaats: Hoogeveen

Is nieuw in het BAM Univé Schaatsteam. Berga wilweten wat hij waard is en wil dat graag uitvogelen onderde hoede van trainer Jillert Anema. Dat hij goed kanmarathonschaatsen en inline-skaten is bekend. In 2007werd hij Nederlands kampioen kunstijs en twee jaargeleden werd hij Europees kampioen skeeleren op demarathon. De eerste en enige Nederlander die dat lukte.Dit seizoen wil Berga ook zijn langebaan aspiraties wilwaarmaken. Hij wil weten waar zijn grenzen liggen opde lange afstanden. Daarbij wil hij natuurlijk marathonswinnen, daarop is hij geen uitzondering in het team.

Christijn

GroeneveldGeboren: 16 november 1984 Woonplaats: Heerhugowaard

Er gaat een winnaar in hem schuil. Dat liet ChristijnGroeneveld afgelopen seizoen zien in Hoorn, waar hij dezege opeiste door de snelste te zijn in de massasprint vaneen marathon om de KNP Marathon Cup. Groeneveldgroeide op in de opleidingsploeg van Equipe Renault,ging weg en kwam vorig jaar weer terug bij het BAMUnivé Schaatsteam. Afgelopen zomer pakte hij nog eenhele bijzondere overwinning door voor de tweede keerop rij het open Nederlands kampioenschap in Hallum tewinnen. Een klassieker in de wereld van het inline-skaten.

Page 19: BAM Schaatsteam 2012-2013

19

Arjan

StroetingaGeboren: 29 juni 1981Woonplaats: Waskemeer

Je hebt snel, sneller en Arjan Stroetinga. Hij beschikt overeen sprint waar maar weinig marathonschaatsers tegen-op kunnen. Een fenomeen in het marathonpeloton. Nietsvoor niets werd de supersprinter afgelopen winter voorde vierde keer Nederlands kampioen op kunstijs. Nognooit vertoond in Nederland. Zijn voorgangers blevenallen steken op drie. Maar ook op natuurijs voelt Stroe-tinga zich goed, hij won afgelopen winter het openNederlands kampioenschap op de Weissensee.

Bob

de VriesGeboren: 16 december 1984Woonplaats: Haule

Is een verbazingwekkende allrounder en dat demon-streert hij ook de langebaan. Hij maakte zijn erelijst com-pleet door twee jaar geleden Nederlands kampioen opnatuurijs te worden. Een droom voor iedere marathon-schaatser. Door een blessure was hij afgelopen winter nietfit toen het flink begon te vriezen en een mooie reeksnatuurijswedstrijden zich aandiende op verschillendeplaatsen in Nederland.Met een pr in de B-groep plaatste De Vries zich afgelo-pen seizoen nog wel voor het WK afstanden in Heeren-veen. Daar sloot hij het seizoen af met een zesde plek opde tien kilometer.

Robert

BovenhuisGeboren: 8 september 1987Woonplaats: Staphorst

Rijdt voor het eerst in het groen-oranje gekleurde schaats-pak van BAM Univé, maar is zeker niet nieuw in het team.Bovenhuis komt over van de opleidingsploeg EquipeRenault, waar hij ook al onder Jillert Anema trainde. Hoekouder hoe beter, liet de schaatser afgelopen winter zienop de Weissensee. Bij de alternatieve elfstedentocht reedhij onder extreem koude omstandigheden heel knap naareen derde plek. In eigen land werd hij nog vierde in deVeluwemeertocht.

Ted-Jan

BloemenGeboren: 16 augustus 1986Woonplaats: Heerenveen

Zocht zelf contact met trainer Jillert Anema, omdat ook deregerend Nederlands kampioen allround wil kijken wathij nog meer uit zijn langebaancarrière kan halen.In 2010 viel hij net buiten het podium met een vierdeplaats op het WK allround. De resultaten van de BAMUnivé jongens maakten indruk op hem, waardoor hij zichgraag bij het team wilde voegen. Maar de nieuwkomerheeft zelf ook al indruk gemaakt deze zomer door tijdenshet trainingskamp in het Italiaanse Livigno iedereen tesnel af te zijn bij de beklimmingen van de Gavia en deStelvio in Italië.

Page 20: BAM Schaatsteam 2012-2013

20

Page 21: BAM Schaatsteam 2012-2013

21

www.bamschaatsteam.nl… volg het BAM Univé Schaatsteam via Twitter @BAMSchaatsteam1

Page 22: BAM Schaatsteam 2012-2013
Page 23: BAM Schaatsteam 2012-2013

23

Veilig en vertrouwd kan het BAM Univé Schaatsteam de weg op. Bijautobedrijf Oving in Raalte kregen de schaatsers nieuwe auto’s uitge-reikt. Keurig op een rij stonden de witte Renault Clio stationwagens teblinken in de zon. Voorzien van stickers van alle suppliers en natuurlijkontbrak ook het grote oranje-groene logo van BAM niet.

De officiële overdracht vond plaats in de showroom van autobedrijfOving. Daar hadden de acht schaatsers van BAM en trainer Jillert Anemazich verzameld. Goedkeurend knikkend draaiden de schaatsers eenrondje om de gloednieuwe bolides. De kofferbak ging open. Ja, grootgenoeg voor een fiets. De speakers werden getest en prima bevondenvoor de favoriete muziek voor onderweg.Aan Paul Baerends, vestigingsmanager van Oving, de eer om de eerstesleutel te overhanden aan Alfred Bolks, voorzitter van de StichtingSchaatsteam Groenoranje. Na het tekenen van de contracten konden deschaatsers op pad met de nieuwe Renault Clio.

Nieuwe Renaults voorBAM Univé Schaatsteam

‘… de koffer-

bak ging open.

Ja, groot

genoeg voor

een fiets …’

Page 24: BAM Schaatsteam 2012-2013

DRIVE THE CHANGEALS EERSTE AUTOFABRIKANT TER WERELD BRENGT RENAULT EEN SERIEELEKTRISCHE AUTO’S UIT: RENAULT Z.E. Niet eerder in de geschiedenisveranderde de autotechniek zo ingrijpend. Het is allemaal zo nieuw dat hierover bij het publiek nog best wat vragen zijn. Maar ook misverstanden.En onjuiste veronderstellingen. Renault wil u graag zo volledig mogelijk informeren.Kijk op renault-ze.nl

KINDEREN HOUDENVAN SPRUITJES,ZOMER 2012 WASDE MOOISTE OOIT,BELGEN ZIJN SLIM ENELEKTRISCH RIJDENIS VRESELIJK DUUR.

KIJK VOOR DE WAARHEID OP RENAULT-ZE.NL

Page 25: BAM Schaatsteam 2012-2013

Renault was de afgelopen vier jaar trouw partner vanBAM met het succesvolle heren marathonschaats-team ‘Equipe Renault eco2’. Tijd voor verandering.Met ingang van dit seizoen sponsort Renault hetnieuwe ‘Renault Ladiesteam supported by BAM’.

Renault begrijpt de drive van topsporters. Ook wijwillen topprestaties neerzetten en onszelf constantverbeteren. Dat doen we met onze producten: metkrachtige motoren die records breken op het gebiedvan CO2-uitstoot; maar ook zijn we de eerste auto-fabrikant die een compleet gamma elektrische auto’sop de markt heeft gebracht.Dit valt samen met ons nieuwe merkimago en de slo-gan ‘Drive the Change’. Renault stimuleert verande-ring. En naast milieu, kwaliteit en design is er meerdan ooit aandacht voor emotie.

Design heeft alles met emotie te maken. Onze auto’szijn verleidelijk, dynamisch en sportief vormgegevendoor Nederlander Laurens van den Acker, directeurdesign van Renault.Design en stijl zijn ook belangrijk voor de vrouwenvan het ‘Renault Ladiesteam supported by BAM’.Stuk voor stuk ambitieuze schaatssters met eenenorme drive. U ziet ze dit seizoen vast schitteren opde ijsbaan of op weg in hun opvallende fuchsiaRenaults Twingo.

Wij zien er naar uit dit nieuwe avontuur aan te gaansamen met onze partner BAM. Renault wenst hetLadiesteam een zeer succesvol schaatsseizoen!

Janet Richter, Directeur CommunicatieRenault & Dacia Nederland

Renault Ladiesteamsupported by BAM

25

Page 26: BAM Schaatsteam 2012-2013

Even voorstellen; het Renault Ladiesteam. Manon Kamminga,Bianca Roosenboom, Daniëlle Lissenberg en Sharon Hendriks zijnde gezichten. En dan hebben we Maria Sterk en Margot van derMerwe nog die zich als team Weissensee4kids vooral gaan rich-ten op het natuurijs komende winter.

Na vijf jaar met een mannenploeg in het marathonpeloton te hebbengereden als Equipe Renault eco2 vond de autofabrikant het tijd voor ietsnieuws. Ze wilden een andere weg inslaan. Het werd een switch naarhet marathonschaatsen voor vrouwen. "Renault heeft altijd als de oplei-dingsploeg van het BAM Univé Schaatsteam gefungeerd. Een ploegvoor talenten, die konden doorstromen naar de BAM-ploeg. Maar nu deBAM schaatsploeg zich zo sterk ontwikkeld heeft en zich focust op delangebaan en de Olympische Spelen is er eigenlijk geen doorgroei meer.Equipe Renault was geen opleidingsploeg meer, zij wilden iets nieuws",legt Peter Plevier, teammanager van het Renault Ladiesteam uit.

ErvaringDe namen in het nieuwe marathonteam liegen er niet om. Met DaniëlleLissenberg-Bekkering en Maria Sterk hebben ze twee winnaars met eenschat aan ervaring in het marathonpeloton. Manon Kamminga en Bianca

Nieuw in het marathonpeloton:Het Renault Ladiesteam

Fijne mix vanervaring, ambitieen talent

26

Het Renault Ladiesteam met(vlnr) Manon Kamminga,

Daniëlle Lissenberg,Sharon Hendriks en

Bianca Roosenboom.

Page 27: BAM Schaatsteam 2012-2013

Roosenboom staan bekend als twee giganten uit het inline-skaten metgrote ambities voor het schaatsen. Kamminga werd deze zomer samenmet Irene Schouten en Elma de Vries wereldkampioen op de vijf kilometeraflossingskoers in het Italiaanse San Benedetto del Tronto.

Sharon Hendriks en Margot van der Merwe zijn de twee grote talenten diehet geheel compleet maken. "Vooral de combinatie van ervaring, ambitieen talent spreekt Renault aan. Ze willen ook meer dan alleen een teamsponsoren", legt teammanager Plevier de ambities uit. "De betrokkenheidvan Renault bij de schaatssport is wel gebleken. Renault is ook nogsteeds supplier van het BAM Univé Schaatsteam." Renault wil graag meer betekenen voor het marathonschaatsen bij devrouwen in het algemeen. "Het is een uitdaging om dat wat bij de man-nen neergezet is ook bij de vrouwen voor elkaar te krijgen. Zorgen voorde juiste faciliteiten, zoals trainingsuren, goede kleding en auto’s. Hetmoet allemaal goed geregeld zijn." Vrouwelijk wordt het in ieder geval. Fuchsia roze en antraciet grijs zijnde kleuren van het Renault Ladiesteam. Ook de auto’s zijn fuchsiagekleurd. "Dat komt ook terug in de pakken, we willen het vrouwelijkebenadrukken."

StructuurTrainden de jongens van Equipe Renault nog mee met de BAM-ploegvan Jillert Anema, de vrouwen krijgen met Valentina Berga-Belloni eeneigen trainer/coach. Ze draaien hun eigen programma. "Maar net als bijBAM willen we eerst structuur aanbrengen, zorgen voor goede faciliteiten.Daarna gaan we kijken hoe we dat kunnen uitbouwen, maar dat kosttijd. Het moet ook ontstaan. Het team moet op elkaar ingespeeld raken.Dat moet groeien."

‘… we willen

meer dan

alleen een

schaatsteam

sponsoren …’

27

Het Team Weissensee4kids met Margot van der Merwe

en Maria Sterk (rechts).

Page 28: BAM Schaatsteam 2012-2013

28

T O U G H C O N D I T I O N SU LT I M AT E P R O T E C T I O N

www.falconsportswear.nl

Page 29: BAM Schaatsteam 2012-2013

29

Maatschappelijkeverantwoordelijkheidvan Groenoranje

www.fondsgehandicaptensport.nl

Het BAM Univé Schaatsteam zet zich graag in voor goededoelen. Zo verzorgen ze ieder jaar clinics voor leden van G-schaatsvereningen. De deelnemers mogen vrij schaatsen,krijgen tips van BAM schaatsers op het ijs en mogen eentraining bij wonen.Tot slot krijgen ze - onder het genot vaneen patatje - uitleg van trainer Jillert Anema.Ook kunnen G-schaatsverenigingen een schaatswedstrijdbezoeken met een meet & greet met het BAM UnivéSchaatsteam.

Page 30: BAM Schaatsteam 2012-2013

30

Bij MegaSetzit je goed!

Lakenblekerstraat 41, AalsmeerTel. [0297] 344 018

www.megasetdesign.nl

Page 31: BAM Schaatsteam 2012-2013

31

Wedstrijdkalender 2012-2013

Datum Type Evenement Plaats

13 oktober Marathon KPN Marathon - Cup 1 Amsterdam20 oktober Marathon KPN Marathon - Cup 2 Utrecht27 oktober Marathon KPN Marathon - Cup 3 Deventer

03 november Marathon KPN Marathon - Cup 4 Den Haag09 november Langebaan KPN - NK Afstanden Heerenveen10 november Marathon KPN Marathon - Cup 5 Heerenveen16 november Langebaan Essent ISU - World Cup Heerenveen17 november Marathon KPN Marathon - Cup 6 Haarlem22 november Marathon Kwintus Nova Marathon Dronten24 november Marathon KPN Marathon - Cup 7 Tilburg24 november Langebaan Essent ISU - World Cup Kolomna (RUS)

01 december Marathon KPN Marathon - Cup 8 Assen01 december Langebaan Essent ISU - World Cup Astana (KAZ)

08 december Marathon KPN Marathon - Cup 9 Groningen08 december Langebaan Essent ISU - World Cup Nagano (JAP)

15 december Marathon KPN Marathon - Cup 10 Breda15 december Langebaan Essent ISU - World Cup Harbin (CHN)

22 december Marathon KPN Marathon - Cup 11 Hoorn26 december Marathon KPN - NK Marathon Utrecht29 december Marathon KPN Marathon - Cup 12 Enschede29 december Langebaan KPN - NK Allround Heerenveen

05 januari Marathon KPN Marathon - Cup 13 Alkmaar11 januari Langebaan Essent ISU - EK Allround Heerenveen12 januari Marathon KPN Marathon - Cup 14 Eindhoven19 januari Marathon KPN Marathon - Cup 15 Finale Amsterdam26 januari Marathon KPN ONK Masters Weissensee (OOS)

26 januari Marathon KPN Grandprix 1 Weissensee (OOS)

30 januari Marathon KPN ONK Weissensee (OOS)

02 februari Marathon KPN Grandprix 2 Weissensee (OOS)

09 februari Marathon KPN Grandprix 3 (heren) Reschensee (ITA)

09 februari Langebaan Essent ISU - World Cup Inzell (GER)

14 februari Marathon KPN Grandprix 3 (dames) Falun (SWE)

16 februari Marathon KPN Grandprix 4 Finale Falun (SWE)

16 februari Langebaan Essent ISU - WK Allround Hamar (NOR)

23 februari Marathon Driedaagse 1 Dronten

01 maart Langebaan Essent ISU - World Cup Erfurt (GER)

02 maart Marathon Driedaagse 2 Den Haag08 maart Langebaan Essent ISU - World Cup Finale Heerenveen09 maart Marathon Driedaagse 3 Heerenveen21 maart Langebaan Essent ISU - WK Afstanden Sochi (RUS)

Waar zijn wij te vinden

Page 32: BAM Schaatsteam 2012-2013

32

Schaatsen voor kinderen met een moeilijke start. Dat is wat Weissensee4kidsdoet. Het begon met vier man in 2011. Vorig jaar schaatsten al tachtig deel-nemers de alternatieve elfstedentocht op de Weissensee. Marije van Dijk enAnette Westerink vertellen over de plannen voor de derde editie in 2013.

Het mooiste moment tijdens hun grote dag op de Weissensee vorig jaar? Tsja,dat is moeilijk kiezen. Weissensee4kids was een aaneenschakeling van mooiemomenten. Maar als Marije van Dijk, drijvende kracht achter de organisatie, dantoch iets moet noemen, is het de start. "Dat we daar ’s ochtends om zeven uurmet zijn allen op het ijs stonden. Dat was geweldig." Anette Westerink, ook vande organisatie, stond iets minder te genieten dat moment. Zij stond dik ingepaktmet de schaatsen aan te wachten op het startschot. Klaar voor de honderd kilo-meter die ze wilde schaatsen. "Ik was best zenuwachtig. Bang om te vallen endat ik de scheuren niet zou zien in het donker. Maar ik schaatste gewoon lekkermee met de groep", kijkt Westerink terug.

Tachtig mensen stonden aan de start voor de alternatieve elfstedentocht op deWeissensee, die laatste vrijdag in januari. Een meisje van 15, een veteraan van 73.Van beginnend schaatsers tot wedstrijdrijders. "Dat is ook de boodschap. Ieder-een is welkom, iedereen kan meedoen. Samen schaatsen voor het goede doel;kinderen met een moeilijk start", legt Marije van Dijk uit. De opbrengst gaatdaarom naar Orange Babies en het Ronald McDonald huis Zwolle.Van Dijk is net terug van een trip naar Namibië waar ze met eigen ogen heeftgezien wat Orange Babies daar met hun projecten betekent voor de mensen."Heel indrukwekkend was dat.We hebben veel ellende gezien, daar wonen echtde allerarmste kinderen. Maar er gebeuren ook mooie dingen." Bij het projectwaar Van Dijk te gast was, werden de kinderen ondergebracht bij ‘zorgmoeders’die in de gaten houden of de kinderen goed eten, naar school gaan en hunmedicatie nemen. Het reisbezoek was een extra stimulans om het goede werkhier voort te zetten "Je ziet dat er echt wat gebeurt. Maar je ziet ook wat er nognodig is.We doen goed werk, het is de moeite waard", zegt Marije.

Schaatsers kunnen zelf hun afstand bepalen. Zodat iedereen op zijn manier meekan doen. Vorig jaar hebben op één uitvaller na alle deelnemers van Weissen-see4kids de finish gehaald. Samen hebben zij 152.800 euro bij elkaar geschaatstvoor ‘Kinderen met een moeilijke start’.Van Dijk en Westerink hopen dat dat ditjaar weer gaat gebeuren. "We hebben ooit als doelstelling gesteld om 150 deel-nemers te halen. Dat zou heel erg mooi zijn om met zoveel mensen samen teschaatsen voor het goede doel."

Schaatsen voor kinderenmet een moeilijke start

Het BAM Univé

Schaatsteam is

in de persoon van

Bob de Vries

ambassadeur van

Weissensee4kids

Weissensee4kids: 152.800 euro voor goede doelen

Page 33: BAM Schaatsteam 2012-2013

Altijd al de Elfstedentocht willen schaatsen, maar is het er nooit van gekomen? Doe met ons mee aan de Alternatieve Elfstedentocht op deWeissensee! Daarmee levert u niet alleen een prachtige prestatie vooru zelf, maar u helpt bovendien kinderen in Nederland en Afrika! Inschrijven kan via de website.

WEISSENSEE4KIDS200 KILOMETER SCHAATSENVOOR KINDEREN MET EEN

MOEILIJKE START...

3e EDITIE 25 JANUARI 2013Schrijf je nu in via www.weissensee4kids.nlDOE

MEE!

WWW.WEISSENSEE4KIDS.NL

Page 34: BAM Schaatsteam 2012-2013

W W W. H U N T E R S P O R T S W E A R . N L

designed to perform

Bij topsport en topprestaties zijn het de details die het verschil maken. Hunter ontwikkelt al sinds eind jaren

tachtig sportkleding in samenwerking met topsporters. Alleen met behulp van de visie en de ervaringen van

topsporters zijn wij in staat kleding te maken voor topprestaties. Daarbij zijn pasvorm, comfort en kwaliteit net

zo belangrijk als het gebruik van de beste materialen, de afwerking en bijvoorbeeld het design. Want ook met

kleding maken komt het aan op de details.

Hunter Sportswear is daarom blij dat het ook dit seizoen weer als supplier optreedt van de zeer succesvolle

langebaan- en marathonformaties: Team Bam-Univé en Team Renault. Middels de samenwerking met beide

teams, die op hoog niveau presteren op de disciplines langebaan en marathon, zijn wij in staat om onze

producten steeds te optimaliseren en innovaties door te voeren naar al onze schaatskleding. Hunter schaats-

kleding wordt dus ontwikkelt in samenwerking met topsporters. Dit betekent echter niet dat het alleen voor

topsporters is. Juist niet! Met Hunter streven wij er naar om kwalitatief hoogwaardige sportkleding te maken

voor iedere enthousiaste sporter, oftewel FOR EVERYBODY!

SPORTSWEARHUNTER

SP

OR

TS

WE

AR

GO TO THE START!

Page 35: BAM Schaatsteam 2012-2013

35

WWW.SINNER.EU/SHOP

SINNER PERFORMANCE SERIE

ONTWIKKELD MET TOPSPORTERS

Antislip nose pads en pootjes

100% UV protectie

Verstelbare nose pads

Licht gewicht en een comfortabele pasvorm

Inclusief 3 verschillende kleuren lenzen

Page 36: BAM Schaatsteam 2012-2013

BAM: veelzijdig,divers ...en één Groep

Het BAM Univé Schaatsteam wordt gesponsord door BAM en meer specifiek door de zes werkmaatschappijen:BAM Civiel - BAM Infratechniek - BAM Techniek - BAM Utiliteitsbouw - BAM Wegen - BAM Woningbouw

www.bamschaatsteam.nl