BAM Bonnie Aaij Magazine kans 2

download BAM Bonnie Aaij Magazine kans 2

of 14

 • date post

  24-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  216
 • download

  2

Embed Size (px)

description

Body of knowledge Magazine van Bonnie Aaij, Creatieve Industrie

Transcript of BAM Bonnie Aaij Magazine kans 2

 • Gastcolleges

  Seminar

  Personal Brand

  Blogs

  Concepting

  No. 1 // Bok Editie 2012 // 3,95

  Nieuw

  C.V. Persona Raveleijn

  Blijf bezig !

  Wees zichtbaar !

  Bonnie Aaij Magazine

  BAM

 • In this magazine

  Seminar Future of Advertising

  Selling the Idea

  Sunnyday by SunideeWebinar Pinterest

  Bonnie de koopjesjagerPersona LindseyGastcollege ZANOX.Vrouwen in de media

  DocumentaireInside Facebook Poespas door Facebook

  In dromenland met de droomcoach

  In mijn dromenland Community Building

  Curriculum VitaeWord of Mouth concept

  Raveleijn Concept Bewijs photoshop

  Personal Brand

  Wees jezelf,alleen dan kan je de wereld aan!

  Mijn naam is Bonnie Aaij en ik studeer Vrijetijdsmanagement.Ik volg momenteel de minor Creatieve Industrie. Dit is een minor waar veel creativiteit en beleving aan te pas komt en dat vind ik erg boeiend.

  Zo kan ik ook mijn creativiteit uiten in het ontwerpen van dit magazine. Als klein meisje heb ik ook een magazine gemaakt, dit was echter knip- en plakwerk uit andere tijdschriften zoals de Tina. Zo onstond mijn eigen ontworopen magazine Meiden Zijn Cool (MZC).

  Maar dit is natuurlijk het echte werk, dit magazine is gemaakt in het programma Indesign.In dit magazine leest u mijn Body of Knowledge wat ik deze periode geleerd heb tijdens de gastcolleges, seminars, het project en de project gerelateerde lessen.

  Ik wens u veel leesplezier in BAM No. 1

  Bonnie Aaij Magazine

  BAMBonnie Aaij Magazine

  BAM

 • Seminar Future Of Advertising Samen met mijn vrouwelijke projectleden ging ik met het openbaar vervoer naar The Factory waar deze cross media caf is georgani-seerd. De twee organisators zijn iMMovator Cross Media Network en Nederlands Media Netwerk.

  Voordat wij naar binnen mochten moesten wij onszelf aanmelden en kregen we een bedge met onze naam erop en van welk bedrijf we wa-ren, in dit geval was het INHolland. Toen wij de zaal inkwamen ston-den er staantafels waar mensen met elkaar in contact konden komen over hun bedrijf. Aangezien wij even voor 14.00 uur arriveerde, zijn wij meteen doorgelopen naar de grote theaterzaal waar de sprekers aan het woord zullen zijn. We hadden mooie plaatjes op de zesde rij en na het kennismaken met mijn buren, gingen de lichten uit en kon ik niet meer lezen wat ik in mijn schrift voor aantekeningen schreef.Na 2 minuten in de donkere zaal zittend werd het al weer lichter, en dit kwam niet omdat de lichten aangingen. Nee, iedereen pakte zijn mobiele telefoon erbij om op Twitter en Facebook te plaatsen dat ze aanwezig zijn bij deze seminar onder de hashtag #futuread. Doordat mijn batterij van mijn mobiel altijd snel op is en het streepje van mijn accu nu al minder werd, heb ik mijn mobiel maar in mijn zak gelaten en heb ik niets geplaatst op Twitter. Uiteraard ben ik wel getagd in een bericht van een medestudent.

  De dagvoorzitter wilde, voordat de gastsprekers aan het woord waren, even de zaal in zien om een blik te werpen op het publiek. Hier ging wel het licht weer aan en keek ik natuurlijk meteen even om of ik misschien nog bekenden van mij zag. Hij vroeg iedereen zijn hand op te steken die van iMMovator of Nederlands Media Netwerk was. Het viel hem op dat er weinig mensen waren van de live communicatie en van evenementen, hij hoopt in de toekomst ook die mensen te kunnen informeren over adverteren in de media.

  Storytelling iS the KeyEr waren sprekers die wat vertelden over hun werkzaamheden bij hun bedrijf. De eerste spreker was Bart Bijlbrief van Initiative. Hij vertelde wat de ontwikkelingen waren binnen de verschillende media. Wat blijven hangen is van zijn verhaal is Data is goud!

  De tweede spreker was Manon Daggers die werkzaam is bij PepsiCo als media en communicatie manager. Ik kon het bedrijf al aangezien bij ons in de buurt een fabriek is van PepsiCo en zij onder andere chips produceert van Lays en Smiths. Verder heeft PepsiCo ook andere levensproducten. Dit college vond ik erg interessant aangezien ik concepting van producten erg boeiend vind, ik heb van dit college dan ook enkele zinnen opgeschreven in het donker die kunnen helpen bij mijn eigen ontwikkeling in concepting.

  Content iS the KingIk zal volgende zinnen altijd inn mijn achterhoofd houden: Werk van functioneel naar emotioneel! De klant moet een gevoel

  kunnen oproepen bij het merk en je moet daar aan werken bij je advertenties.

  Er moet een verhaal achter je merk zitten wat de mensen raakt, er moet duidelijk zijn wat je wil betekenen voor de consument.

  Uiteraard moet je de doelgroep kennen om er op in te kunnen spelen, je moet ze vervolgens entertainen met onderwerpen die zij interesseren.

  Je moet offline en online adverteren combineren want alleen dan val je op voor de consumenten.

  Daarna was er een spreker van de STER, namelijk Arian Buurman. Zij werd op het laatste moment gevraagd iets te vertellen over de media TV, radio en internet. Ik merkte aan haar dat ze niet goed was voor-bereid, wat er voor zorgde dat zij niet binnen de afgesproken tijd haar verhaal kon doen. Ze wilde te veel vertellen en ratelde het heel snel af, hierdoor werd het voor mij heel langdradig. Ik heb niet echt kunnen losmaken bij haar wat ze ons wilde over brengen. Het enige wat mij is blijven hangen is dat ze zei dat beeld en geluid op TV impact geeft aan de kijker waardoor het dus efficint is aangezien de boodschap langer blijft hangen dan bijvoorbeeld een advertentie in de krant. Maar deze informatie was niet nieuw voor mij.

  Dialoog iS the PromiSeEen volgende gastspreker was een jonge man die nog maar 5 weken werkzaam was bij CBS Outdoor, een bedrijf dat buiten advertenties plaatst. Ondanks dat hij nog maar zo kort werkzaam was bij dit bedrijf, vond ik dat hij goed kon verwoorden wat het bedrijf deed. Ik denk dat dat ook komt omdat hij met andere ogen kijkt en niet iemand is die met veel begrippen uit zijn vakgebied spreekt, waardoor zijn verhaal goed op mij overkwam. Hij begon zijn verhaal heel leuk met dat het werk wat hij nu doet al van oudsher bestaat. Men plakte al in de Romeinse tijd posters op de muren en de bakker plaatste zijn naam op de ramen om zo reclame te maken. Maar daar komt volgens hem verandering is, doordat meer media via de technologie gaat, is er minder vraag naar outdoor advertising. Hij vroeg in de zaal wie denkt dat buitenreclame verdwijnt, maar meer dan de helft van de zaal denkt dat het wel blijft bestaan. Uit een onderzoek blijk dat 74% reclame wil zien op posters terwijl zij staan te wachten op het station. Ik vond dat wel leuk om te horen, want dat heb ik ook, wanneer ik mij verveel, zoals op de trein wach-ten, vind ik het leuk om een reclame poster in mij op te nemen.

  Na deze gastspreker kwamen er vijf mannen op het podium die hun bedrijf binnen 2 minuten moesten pitchen. Doordat zij achtereen volgens hun bedrijf aan het promoten was, wist ik achteraf niet meer welk bedrijf nu bij welk woordje hoorde. Het enige wat ik mij nog kan herinneren was een man die de mensen aansprak met; Je kent het wel, je komt terug van je werk en je mist net dat leuke programma. Jammer genoeg voor zijn bedrijf weet ik niet meer welke naam ze dragen en zal ik hen niet meer kunnen raadplegen wanneer ik hun oplossing kan gebruiken. Want hun oplossing weet ik nog wel. Dat is dat zij een systeem op de computer hebben ontwikkeld waardoor zij specifieke advertenties naar consumenten kunnen sturen die op hun behoefte aansluiten. Ik vind dit een heel handig systeem want ik zit namelijk net als iedereen niet te wachten op een advertentie van een product waar ik geen interesse in heb, bijvoorbeeld scheerschuim van AXE!

  Bonnie Aaij Magazine

  BAMBonnie Aaij Magazine

  BAM

 • Sunnyday by SunideeAl eeuwenlang bestaat dat mensen die snel kunnen inschatten, het overleven. Net zoals in de prehistorie overleefde alleen de mensen die goed konden jagen, die snel konden inschatten en een dier konden doden om later van te eten. Maar tegenwoordig is de eerste stap die in je opkomt niet de verstandigste of de juiste, en dan zeker niet een idee over een concept. Voor elk probleem kies je voor de makkelijkste oplossing of die het dicht bij de hand ligt, maar echt goede oplossingen liggen veel stappen verder. En hier helpt Sunidee bij.

  Wanneer je een idee bedenkt, kan het zo zijn dat het moeilijk haalbaar is. Maar laat je idee even leven en niet in de gebane paden belanden want dan belemmer je jezelf bij je creativiteit. Sunidee heeft tools bedacht om dit te doen.Er staan 4 dingen centraal bij creativiteit;1.Associatie; Elkaar inspireren, op elkaar in gaan met ideen, creatieve sectie. Dit is een slappe manier en niet productief want je denkt vanuit n onderwerp dus je komt niet ver.2.Confrontatie; Je krijgt een willekeurig plaatje te zien en daaruit zoek je naar een oplossing voor je probleem. Dus je moet nagaan wat je associeer met het plaatje en wat je ermee kan op je probleem op te lossen.3.Provocatie; De ideen die je al hebt! Het zijn de logische associaties die je al weet.4.Analogin; Je kijkt wat je probleem is, dan kijk je naar een soortgelijk probleem in een andere situatie, daar ligt al vaak een oplossing aan vast en deze soortgelijke oplossing gebruik je bij je eigen probleem. Dus een neus is verstopt, dan snuit je, een printer is ook soms verstopt, dus laat je een windvlaag langs de printer gaan die de papieren los niest.

  Nadat Mark ons op de hoogte heeft gesteld van hoe je creativiteit aanpakt, gaan we zelf aan de slag met het projectgroep om ideen te bedenken voor ons concept door middel van confrontatie. We kregen allemaal een stapel BrainBricks waar een leuke plaatjes op afgebeeld stonden waardoor de ideen konden stromen! De facilitator hield het proces in de gaten en