Ballgame Mei 2011

24
Ballgame mei 2011 1 Mei 2011

description

Clubblad honkbal- en softbalvereniging Rooswijk. Mei 2011.

Transcript of Ballgame Mei 2011

Ballgame mei 2011

1

Mei 2011

Ballgame mei 2011

2

Wie, wat, waar

Colofoon Voorzitter: Monne Reitsma Telefoon: 06-53352804 Email: [email protected]

Algemene zaken: Judith van Zon Telefoon: Email: [email protected]

Secretariaat: Tamara Selderbeek-Jansen Email: [email protected]

Penningmeester: Marcel Uitendaal Email: [email protected]

Technische Commissie: Marko Winkel Telefoon: Email: [email protected]

Ledenadministratie: Miranda Juffermans Telefoon: 0251-253442 Email: [email protected]

Accommodatie/velden/kantine: Rinkje Selderbeek en Ruud Koster Email: [email protected] - 0251-211676 Email: [email protected] - 06-12894605

PR en marketing: Jako Keirsgieter Email: [email protected]

Redactie Ballgame: René Blok Email: [email protected]

Website: Mattijs Reinen Email: [email protected]

Wedstrijdsecretariaat: Jelle Reinen Email: [email protected]

Scheidsrechters: Jelle Haak Telefoon: 06-23587585 Email: [email protected]

Toernooi/activiteitencommissie Email: [email protected]

Bank/girorekeningnummer: Ten name van: HSV Rooswijk te Beverwijk ING: 3363074

Sportpark Rooswijk Rooswijkerlaan 4, Velsen Noord

Telefoon: 06-25 06 79 22 (kantine) Website: www.rooswijk.nl

Jeugd: tigers.rooswijk.nl

In dit nummer: Pag. 3 Van de redactie; Van het bestuur

Pag. 4 Agenda; verjaardagen; Oproep strand6daagse

Pag. 5 Sponsorpagina

Pag. 6 - 10 Trainingstijden en wedstrijdverslagen

Pag. 11 - 16 Competitie per team en scheidsrechterplan-ning

Pag. 17 In de kantine

Pag. 18 - 21 Lidmaatschap, clubkleding en contributie

Pag. 22 Huishoudelijke mededelingen

Pag. 23 Adoptieplan 2011

Pag. 24 Aanmeldingsformulier

Mei

Ballgame mei 2011

3

Van de redactie

Pffffffff, dat was hard werken deze keer. Het verzoek van het bestuur was nl. om de Ballgame wat eerder uit te geven in verband met Koninginnedag in het centrum van Heemskerk. Een dubbel dikke uit-gave is het resultaat. Weet u nog, die prachtige slagkooi, inmiddels wereld beroemd in de regio. HSV Rooswijk verwacht weer meer belangstelling dan vorig jaar. En we willen de mensen een exemplaar van deze Ballgame meegeven. Ik heb hele mooie bijdragen ontvangen van diverse mensen. Het hele competitieschema staat in deze Ball-game, maar ook enkele wedstrijdverslagen van Softbal Dames 2 en de Beeballers. de Technische Commissie heeft zijn licht laten schijnen op de seizoensstart van de meeste teams en de scheidsrechter-coordinator heeft de scheidsrechters voor de 1e seizoenshelft aan-gewezen.

O ja, denk dit seizoen vooral even aan de kantinedien-sten. Laat de bezoekers van de wedstrijden niet in de steek, maar zorg vooral voor een goede uitstraling naar ‘buiten’. Probeer ook de tegenstander nog even te verlei-den voor een drankje achteraf. De spelregels staan verderop in deze Ballgame. Kortom, weer voldoende leesvoer en agendavulling . Veel leesplezier maar weer .

Rene Blok Redactie

Mijn spreuk voor deze keer:

Je gaat het pas inzien, als je het door hebt

maar laat dat je niet weerhouden om ‘onze’ sport te (komen) beoefenen!!!!

Deadline Ballgame juni 2011

25 mei 2011 Alle bijdragen zijn van harte welkom, liefst in ‘digitale’ vorm. Stuur deze naar: [email protected]

Van het bestuur Eindelijk is het echte seizoen begonnen. De wedstrijden waarin de punten te verdienen zijn. De honkbalselectie bijvoorbeeld, werkte maar liefst acht oefenduels af voordat een begin kon worden gemaakt met de competitie. Rooswijk’s jeugd sloot de oefencampagne begin april af met het eigen jeugdtoernooi van Rooswijk. Veel enthousi-asme op de verschillende velden gezien. En dat niet alleen, maar ook nog goede prestaties. En de komst van een nieuw pupillenteam. De inspanningen van de coaches werpen hun vruchten af. Dank aan de organiserende toer-nooicommissie is op zijn plaats. Daarnaast zijn er de succesvolle Jeugdsportpastrainingen en naschoolse sportactiviteiten in de Broekpolder. Klap op de vuurpijl wordt echter de slagkooi op Koninginnedag in Heemskerk. Voor het derde achtereenvolgende jaar zullen enkele leden van Rooswijk in de vroege ochtenduren de mobiele kooi opbouwen. Zodra alles is getest kun-nen de eerste belangstellenden hun swings komen maken. Maar er is daar nog veel meer te beleven. Denk bijvoor-beeld aan het meten van de snelheid van geworpen ballen. Ook zal de aankleding van het een en ander nog fraaier zijn dan voorheen. Kom het eens bekijken. Het is duidelijk dat Rooswijk een vereniging in beweging is. Er zijn nieuwe enthousiaste mensen opgestaan die zich inzetten voor de club. Naast een flink aantal trouwe leden die zich op welke manier dan ook dienstbaar maken voor de vereniging. De gesprekken met de gemeente Velsen over de veranderingen op sportpark Rooswijk gaan ook de goede kant op. Het lijkt erop dat Rooswijk een mooi complex terugkrijgt na de herinrichting. Al zijn er natuurlijk nog altijd een paar vergaderingen nodig voordat alles compleet is. Aan het einde van dit jaar zouden de plannen echt op papier moeten staan. Vragen en opmerkingen over de gang van zaken binnen Rooswijk zijn altijd welkom. Stuur een mail naar [email protected] of schiet een van de bestuursleden persoonlijk aan. Ze zijn vaak genoeg op het veld te vinden. De eerste overwinningen zijn inmiddels binnen, maar er kunnen er de komende maanden nog veel volgen. Succes Rooswijkers.

Monne Reitsma Voorzitter HSV Rooswijk

Ballgame mei 2011

4

Agenda deze maand 30 April Mei 8 mei 28 + 29 mei

Koninginnedag Competitie Moederdag 19e Jeugdkamp

Verjaardagen mei

Allemaal: V a n H a r t e G e f e l i c i t e e r d

Strand 6-daagse Ook dit jaar komt de s6d weer op sportpark rooswijk overnachten. Dit is het moment dat weer wat extra inkomen voor de kantine kunnen werven. Dat hebben we nodig om het jaar financieel goed af te sluiten. In de maand mei gaan we omtafel zitten om de eerste voorbereidingen te bespreken. Graag willen we wat mensen erbij hebben die nog goede ideeën voor dit evenement ingedachte hebben. Wil je mee denken, meld dit dan aan Rinkje Selderbeek. Zet de datum van woensdag 27 juli vast in je agenda, zodat dat we een beroep op jullie kunnen doen om dit evene-ment weer tot een succes te maken. Of omdat dat je het gewoon leuk vindt om de gezelligheid die dit evenement met zicht mee brengt op te snuiven. We blijven je informeren.

Rinkje Selderbeek

Naam Team Datum

Karlijn Keur Beeball 12-mei

Willeke Rebel DSB 1 14-mei

Dani Hollander Beeball 15-mei

Iza van Slooten Beeball 16-mei

Judith Zon van DSB 2 20-mei

Nicole Bourgonje van DSB 1 27-mei

Tamara Selderbeek DSB 2 31-mei

Ballgame mei 2011

5

Sponsorpagina

Komt hier uw logo ?

Ballgame mei 2011

6

Wedstrijdverslagen

Rooswijk Frogs en Rebels winnen 23e Rooswijk Rookie jeugdtoernooi .

Zondag 3 april was het zover, de Rooswijk Rookies speelden met twee teams een 4-kamp tegen de Bears en Herons.

De eerste wedstrijden tegen de Bears en Herons werden zowel door de Frogs als Rebens simpel gewonnen.

Na wat limonade, begonnen de Frogs vol enthousiasme tegen de Rooswijk Rebels. De ene honkslag volgde de

andere honkslag op. Tussen al dit slaggeweld werden de nodige fraaie nullen in het veld gemaakt . Ook de Rebels

sloegen er lustig op los. Goed veldwerk van de Frogs zorgde ervoor dat na afloop van de speeltijd gelijks cijfers op

het scorebord stonden.

Het toernooi heeft een fraaie beker opgeleverd die inmiddels een ereronde heeft gemaakt op zowel de Bethelschool

en de PanataRhei.

Martin Hilgers

Trainingstijden Om nog beter te worden dan we al zijn, moet er getraind worden. In onderstaand overzicht staan de train-ingsdagen en tijden per team: Er is altijd plaats voor nieuwe leden, dus neem gerust een keer familie, vrienden of kennissen mee om mee te trainen. Wie weet vinden zij het leuk en willen zij HSV Rooswijk komen versterken.

Team Dag Tijd

Honkbal heren 1, 2 en 3 dinsdag 19:00 - 20:30

Pulillen woensdag 18:00 - 19:30

Beeball Major League woensdag 18:00 - 19:00

Softbal heren 1: ??

Softbal Dames 1 woensdag 19:00 - 20:30 + andere dag na onderlinge afstemming

Softbal Dames 2 19:00 - 20:30

Ballgame mei 2011

7

Wedstrijdverslagen Beeball Major league 2 - The Rebels Na een lange winterstop eerst de zaaltrainingen gedaan, en vervolgens de trainingen op het veld hervat, en een aantal oefenwedstrijden gespeeld. Zaterdag 9 april was het dan eindelijk zover, onze eerste competitie wedstrijd. Van begin af aan was duidelijk te zien dat er tijdens de trainingen goed is opgelet door de Rebels. Als eerste moesten wij het veld in om de tegenstander van scoren af te houden. Dit lukte bijzonder goed door een aantal kids van de RCH Pinguins op de honken uit te maken. Vervolgens mochten wij aan slag laten zien, waar onze talenten nou echt zitten. Dat talent zit hem duidelijk in het slaan, en niet te vergeten, in het honklopen. Zo zijn er door verschillende Rebels honken gestolen. Even voor de goede orde, en voor de mensen die (nog) niet helemaal thuis zijn in de sport, de honken liggen er nog gewoon, en er is niks crimineels aan het “stelen” van honken, dit houdt gewoon in dat er een honk verder wordt gelopen als bijvoorbeeld de bal langs een veldspeler is geglipt. Zo kwamen we in de gelijkmakende eerste inning al op leuke voorsprong. Vervolgens was het weer de beurt aan de Pinguins, die zich het kaas nog niet helemaal van het brood lieten eten, en zorgde ervoor dat ze na de eerste helft van de tweede inning meer punten hadden dan de Rebels. Maar de geschiedenis herhaalde zich in de tweede helft van de tweede inning door briljant slagwerk van de Rebels. Op een enkeling na, kwam het hele team over de thuis-plaat, om de Pinguins verslagen in het veld achter te laten. Deze hadden daarna nog één kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken, en dat gebeurde dan ook. Ze benutte de laatste strohalm om weer net boven ons uit te komen (alleen qua punten dan hè). Vervolgens maakten de Rebels de klus af door wederom een fantastisch slagbeurt neer te zetten. Zo leverde deze eerste wedstrijd hopelijk een goed beeld voor de rest van het seizoen, door met een 14-9 overwinning naar de kleedkamers te togen. Ik heb er ontzettend van genoten, en hoop dat de spelers en het vol-tallige publiek dat ook hebben gedaan. Rebels, Ga zo door, winnen is niet belangrijkste, maar wel leuk natuurlijk!!!

Erik Zwart

Game 1: RCH Pinguins vs Rooswijk dames 2 Heemstede – Het tweede dames team van Rooswijk had het geluk om als eerste softbal team in Nederland het seizoen te openen op donderdag 7 april 2011. Na een goed verlopen “spring training” hadden de dames enorm veel zin in om van start te gaan. Aangezien de Velsense formatie uitspeelde mocht zij als eerste aan slag in Heemstede. De honken waren voortvar-end bezet door honkslagen van Judith van Zon en Jenny van der Pols en dat moment was helaas van korte duur doordat RCH met een knappe dubbel uit de inning kwam. De gelijkmakende slagbeurt van de vrouwen uit Heemstede was meer succesvol doordat zij twee punten scoorde op startend werper Jenny van der Pols. Hierdoor keken de dames op een achterstand en lieten zich daardoor niet van de wijs brengen. Zij lieten de knuppels spre-ken en strafte elke fout van RCH-Pinguins af. Hierdoor was er een voorsprong gecreëerd van 7-2 en hadden de dames uit Velsen een voorsprong te verdedigen. Zo ging de wedstrijd op en neer tussen beide teams, Rooswijk trakteerde het publiek op mooie acties zoals een dubbel spel van Maaike Haak en Anita Kunnen. Aan slag liet het tweede dames team van Rooswijk goed van zich horen. In de laatste inning was de stand 16-10 voor de dames van Rooswijk en had de relieving pitcher Karen Harder de opdracht om de wedstrijd op slot te gooien. De wedstrijd is uiteindelijk met 16-12 gewonnen door de dames uit Velsen-Noord en hebben hierdoor de leiding in de competitie. Coach Rob Knegt was erg te spreken over het spel van de dames: “Dit is echt genieten, een schitterende team prestatie”.

Marko Winkel

Ballgame mei 2011

8

Game 2: DSS vs Rooswijk dames 2 Haarlem – Nadat de dames van Rooswijk 2 zes dagen geleden de eerst winst van het seizoen pakte stond de uit-wedstrijd tegen DSS alweer op het programma. Op 13 april 2011 betraden de dames het kunstgras van DSS. De Velsense dames kwamen er al snel achter dat de pitcher van DSS van een ander kaliber was dan de pitcher van RCH. Hierdoor lukte het pas om in de 3 inning een punt te scoren. Het nam niet weg dat de vrouwelijke formatie als een dijk stond in het veld, mede door “double plays” van Maaike Haak, Patricia Veldman en Jasmijn Selderbeek kwam DSS moeilijk tot scoren. Zelfs op de thuisplaats werd het scoren ontnomen door een actie van catcher Conny van Meurs en startend werper Judith van Zon. De score was hierdoor in de 3de inning 2-1 voor DSS. In de 4de inning vond Rooswijk het mooi geweest en pakte brutaal een voorsprong van 4-2 en dat hielden zij vast tot aan het begin van de 5de inning. In de gelijk makende slagbeurt kwamen de vrouwen uit Haarlem op gelijke hoogte van 4-4. in de 6de inning werd het nog zeer spannend doordat Rooswijk weer een voorsprong pakte en vervolgens door een “forced play” ging DSS er uiteindelijk met de winst van door. De uitslag was 6-5 voor DSS. De coach van dames 2 keek tevreden terug naar de wedstrijd: “Weer trots op de dames, het was een mooie spannende wedstrijd. De vol-gende keer pakken we ze terug.”

Ko-assistent

First base-and softball weekend of the season for HSV Rooswijk WOW! Wat een schitterend weekend was het om het seizoen te starten, het hele weekend was vol overgoten met zonneschijn en een heerlijke temperatuur. Het was ideaal weer om een balletje te slaan en als eerstejaars Technische Commissie langs de velden te gaan. Dames 2 softbal mocht donderdag al het spits afbijten en pakte de eerste overwinning voor Rooswijk. Op de vrijdag avond zette Dames 1 softbal de trend voort en pakte de winst. Heel Rooswijk was actief in het weekend van 9 & 10 april, behalve de hoofdmacht van Rooswijk liet de knuppels zwijgen omdat Heren 1 pas een week later in actie hoeft te komen. De jeugd was goed bezig in het zonnige weekend en daarvan heb ik genoten. Zaterdag ’s morgens betraden de Rooswijk Rebels het veld om vol enthousiasme tegen RCH te ballen. In de middag uren maakte pupillen 1 hun de-buut in de 2de klasse, zij speelden uit in Hoofddorp tegen de Pioniers. In deze klasse spelen ze twee wedstrijden op één dag. De 1ste was net aan verloren, 12-8 en de 2de wedstrijd was 16-3 geworden. Aan het einde van de middag was het de beurt aan Heren 1 softbal om punten te pakken, ze pakten wel is waar 1 punt uit de eerste wedstrijd door 10-10 te spelen. Op de laatste dag van het weekend moest pupillen 2 vroeg uit de veren zodat het team om half 10 aan de wedstrijd konden beginnen tegen DSS. De jonge heren en dame lieten zien dat zij er geen last van hadden en sloegen als beesten, daardoor wonnen zij met 18-1. De Rooswijk Frogs waren op hetzelfde complex aanwezig en speelde tegen Kinheim hun eerste wedstrijd. De jonge goden van Rooswijk waren lekker op dreef en aangemoedigd door de ouders langs de lijn speelden zij een mooie wedstrijd. Op sportpark Rooswijk was ’s morgens Heren 2 actief en gaven een visitekaartje aan Odiz Frogs af door met 25-7 te winnen. Daarna volgende Heren 3 om tegen de Beagles te vlammen. De “senioren” Heren 3 hadden in pre-season al van de Beagles gewonnen en dat liet de Beagles geen tweede keer gebeuren, 9-1 verloren de mannen van Heren 3. Het was een schitterend honk- en softbal weekend en ik heb genoten, tot op de velden!

Marko Winkel TC HSV Rooswijk

Ballgame mei 2011

9

23e HSV Rooswijk Jeugdtoernooi

Het 23ste

Rooswijk Jeugdtoernooi was een daverend succes. Op de vroege ochtend van 3 april was het nog spannend of het weer mooi zou blijven, maar gelukkig is het een geweldige stralende dag geworden. De deelnemers waren teams van Bears, Red Stars, Beagles, Cromtigers, Flying Petrels, DSS en natuurlijk Rooswijk, verdeeld over de leeftijdsgroepen Beeball Rookie, Beeball Major, Pupillen en Aspiranten. De kids en hun coaches hadden er allemaal zin in, voor sommige honkballertjes waren het zelfs de allereerste wedstrijden ooit! Spanning alom dus. Een klein Herons spelertje leverde mijn quote van de dag: “Mevrouw! Ik heb net met 7-14 verloren. Nu moeten we tegen de Beren, dat vind ik best spannend.” Dankzij alle vrijwilligers is het toernooi een groot succes geworden. Er waren zelfs twee officiële EHBO’ers. Gelukkig hoefden ze niet te vaak in actie te komen, ze hebben een paar schaafwonden behandeld en een keer gekoeld. Ook alle Rooswijk vrijwilligers wil ik vanaf deze plek hartelijk danken voor de inzet, zonder scheidsrechters en kantinebezetting zou het toernooi niet plaats hebben kunnen vinden! De uitslagen, voor zover we die onthouden hebben, zijn als volgt: Aspiranten:

1. Bears 2. Red Stars 3. Beagles

Pupillen:

1. Rooswijk 2. Flying Petrels/Cromtigers (ik heb deze prijzen zelf uitgereikt, maar helaas niet onthouden…) 3. Cromtigers/Flying Petrels 4. Bears

Beeball Major League:

1. Flying Petrels 2. DSS 3. Herons 4. Beagles 5. Rooswijk en Cromtigers (laatste wedstrijd gelijk gespeeld)

Beeball Rookie:

1. Rooswijk 2. Herons 3. Bears

We hopen dat alle teams een leuk seizoen tegemoet gaan, met net zoveel gezelligheid en sportiviteit als tijdens dit toernooi. Verder hoop ik de kantine nog vaak zo vol te zien als op deze zondag, het was een enorme drukte en dat is natuurlijk erg belangrijk voor de vereniging! Mocht iemand nog tips/trucs/op- of aanmerkingen hebben over het toernooi, mail ze naar [email protected]. Op naar het 24

ste jeugdtoernooi en veel plezier met de competitie in de tussentijd!

Namens de toernooicommissie

Jenny van der Pols

Ballgame mei 2011

10

Competitie 2011 Honkbal Heren 1 Nr. Tijd Team A Team B Score

zo 17 april 2011 H14E-008 14:00 Rooswijk Urbanus -

zo 24 april 2011 H14E-013 10:00 Onze Gezellen-2 Rooswijk -

zo 1 mei 2011 H14E-019 14:00 Rooswijk Bears-2 -

zo 8 mei 2011 H14E-022 16:00 Cromtigers-2 Rooswijk -

zo 15 mei 2011 H14E-030 14:00 Rooswijk Alcmaria Victrix-2 -

zo 29 mei 2011 H14E-085 14:00 Rooswijk Herons-2 -

zo 5 juni 2011 H14E-042 11:00 Rooswijk Double Stars-4 -

di 7 juni 2011 H14E-031 19:00 Rooswijk Rangers -

zo 19 juni 2011 H14E-049 14:00 Rooswijk Sullivan's Green Devils -

zo 26 juni 2011 H14E-053 14:30 Urbanus Rooswijk -

za 2 juli 2011 H14E-058 19:00 Rooswijk Onze Gezellen-2 -

za 9 juli 2011 H14E-064 18:30 Bears-2 Rooswijk -

zo 7 augustus 2011 H14E-067 14:00 Rooswijk Cromtigers-2 -

zo 14 augustus 2011 H14E-075 10:00 Alcmaria Victrix-2 Rooswijk -

zo 21 augustus 2011 H14E-076 14:00 Rangers Rooswijk -

za 27 augustus 2011 H14E-040 19:00 Herons-2 Rooswijk -

zo 4 september 2011 H14E-087 10:00 Double Stars-4 Rooswijk -

zo 11 september 2011 H14E-004 14:30 Sullivan's Green Devils Rooswijk -

Honkbal Heren 2 Nr. Tijd Team A Team B Score

zo 10 april 2011 H15D-002 11:00 Rooswijk-2 Odiz Frogs-2 25 - 7

za 16 april 2011 H15D-007 15:00 Volewijckers-2 Rooswijk-2 -

zo 1 mei 2011 H15D-014 18:00 Quick Amsterdam-4 Rooswijk-2 -

zo 8 mei 2011 H15D-020 11:00 Rooswijk-2 OVVO-2 -

zo 15 mei 2011 H15D-021 10:00 Rooswijk-2 Beagles -

vrij 20 mei 2011 H15D-028 18:30 Rooswijk-3 Rooswijk-2 -

za 28 mei 2011 H15D-030 16:00 Odiz Frogs-2 Rooswijk-2 -

za 4 juni 2011 H15D-035 14:30 Rooswijk-2 Volewijckers-2 -

wo 15 juni 2011 H15D-067 19:00 Rooswijk-2 Terrasvogels-4 -

za 18 juni 2011 H15D-039 17:00 Terrasvogels-4 Rooswijk-2 -

za 25 juni 2011 H15D-042 16:00 Rooswijk-2 Quick Amsterdam-4 -

di 28 juni 2011 H15D-011 19:30 Rooswijk-2 Terrasvogels-4 -

zo 3 juli 2011 H15D-048 14:00 OVVO-2 Rooswijk-2 -

zo 10 juli 2011 H15D-049 13:00 Beagles Rooswijk-2 -

do 4 augustus 2011 H15D-056 18:30 Rooswijk-2 Rooswijk-3 -

za 13 augustus 2011 H15D-058 18:00 Rooswijk-2 Odiz Frogs-2 -

za 20 augustus 2011 H15D-063 15:00 Volewijckers-2 Rooswijk-2 -

za 3 september 2011 H15D-070 14:00 Quick Amsterdam-4 Rooswijk-2 -

za 10 september 2011 H15D-076 18:00 Rooswijk-2 OVVO-2 -

za 17 september 2011 H15D-077 18:00 Rooswijk-2 Beagles -

vrij 23 september 2011 H15D-084 18:00 Rooswijk-3 Rooswijk-2 -

Ballgame mei 2011

11

Competitie 2011 Honkbal Heren 3 Nr. Tijd Team A Team B Score

zo 10 april 2011 H15D-001 0,583333 Rooswijk-3 Beagles 1 - 9

za 16 april 2011 H15D-008 16:00 Odiz Frogs-2 Rooswijk-3 -

vrij 22 april 2011 H15D-010 18:00 Rooswijk-3 Volewijckers-2 -

vrij 29 april 2011 H15D-015 18:30 Terrasvogels-4 Rooswijk-3 -

vrij 6 mei 2011 H15D-019 18:30 Rooswijk-3 Quick Amsterdam-4 -

zo 15 mei 2011 H15D-022 14:00 OVVO-2 Rooswijk-3 -

vrij 20 mei 2011 H15D-028 18:30 Rooswijk-3 Rooswijk-2 -

zo 29 mei 2011 H15D-029 13:00 Beagles Rooswijk-3 -

vrij 3 juni 2011 H15D-036 18:30 Rooswijk-3 Odiz Frogs-2 -

za 18 juni 2011 H15D-038 15:00 Volewijckers-2 Rooswijk-3 -

vrij 24 juni 2011 H15D-043 18:30 Rooswijk-3 Terrasvogels-4 -

zo 3 juli 2011 H15D-047 11:00 Quick Amsterdam-4 Rooswijk-3 -

vrij 8 juli 2011 H15D-050 18:30 Rooswijk-3 OVVO-2 -

do 4 augustus 2011 H15D-056 18:30 Rooswijk-2 Rooswijk-3 -

zo 14 augustus 2011 H15D-057 10:00 Rooswijk-3 Beagles -

za 20 augustus 2011 H15D-064 16:00 Odiz Frogs-2 Rooswijk-3 -

vrij 26 augustus 2011 H15D-066 19:00 Rooswijk-3 Volewijckers-2 -

zo 4 september 2011 H15D-071 10:00 Terrasvogels-4 Rooswijk-3 -

vrij 9 september 2011 H15D-075 18:00 Rooswijk-3 Quick Amsterdam-4 -

zo 18 september 2011 H15D-078 14:00 OVVO-2 Rooswijk-3 -

vrij 23 september 2011 H15D-084 18:00 Rooswijk-3 Rooswijk-2 -

Softbal Heren 1 Nr. Tijd Team A Team B Score

za 9 april 2011 S22B-002 18:30 Rooswijk Red Stars Vitesse 10 -10

za 16 april 2011 S22B-011 18:00 Rooswijk OVVO-3 -

vrij 22 april 2011 S22B-006 18:30 Spaarnwoude Rooswijk -

do 28 april 2011 S22B-013 19:00 Odiz Frogs-2 Rooswijk -

za 7 mei 2011 S22B-020 19:00 Rooswijk Volewijckers -

za 28 mei 2011 S22B-064 19:30 Rooswijk Flying Petrels -

za 4 juni 2011 S22B-029 19:30 Rooswijk Bears -

vrij 10 juni 2011 S22B-035 19:00 TIW/Survivors Rooswijk -

vrij 17 juni 2011 S22B-028 19:30 Flying Petrels Rooswijk -

vrij 24 juni 2011 S22B-038 19:30 Red Stars Vitesse Rooswijk -

za 25 juni 2011 S22B-042 19:00 Rooswijk Spaarnwoude -

vrij 1 juli 2011 S22B-049 19:30 Rooswijk Odiz Frogs-2 -

vrij 8 juli 2011 S22B-047 19:30 OVVO-3 Rooswijk -

ma 8 augustus 2011 S22B-056 18:30 Volewijckers Rooswijk -

vrij 2 september 2011 S22B-065 18:30 Bears Rooswijk -

za 3 september 2011 S22B-071 18:30 Rooswijk TIW/Survivors -

Ballgame mei 2011

12

Competitie 2011 Softbal Dames 1 Nr. Tijd Team A Team B Score

vrij 8 april 2011 S14F-006 19:00 Rooswijk Onze Gezellen-4 9 - 1

vrij 6 mei 2011 S14F-012 20:00 Terrasvogels-2 Rooswijk -

vrij 13 mei 2011 S14F-013 19:30 Rooswijk DSS-3 -

vrij 20 mei 2011 S14F-017 19:30 DIO Rooswijk -

vrij 27 mei 2011 S14F-020 19:30 Rooswijk Kinheim-3 -

vrij 3 juni 2011 S14F-022 19:30 Rooswijk Bloemendaal -

vrij 10 juni 2011 S14F-027 21:00 Onze Gezellen-4 Rooswijk -

vrij 17 juni 2011 S14F-001 19:30 Bloemendaal Rooswijk -

vrij 24 juni 2011 S14F-033 19:30 Rooswijk Terrasvogels-2 -

wo 29 juni 2011 S14F-034 19:00 DSS-3 Rooswijk -

vrij 8 juli 2011 S14F-038 19:30 Rooswijk DIO -

vrij 15 juli 2011 S14F-041 19:30 Kinheim-3 Rooswijk -

vrij 12 augustus 2011 S14F-043 19:00 Bloemendaal Rooswijk -

vrij 2 september 2011 S14F-054 20:00 Terrasvogels-2 Rooswijk -

wo 7 september 2011 S14F-048 18:30 Rooswijk Onze Gezellen-4 -

vrij 9 september 2011 S14F-055 18:30 Rooswijk DSS-3 -

vrij 16 september 2011 S14F-059 18:30 DIO Rooswijk -

vrij 23 september 2011 S14F-062 18:30 Rooswijk Kinheim-3 -

Softbal Dames 2 Nr. Tijd Team A Team B Score

do 7 april 2011 S15E-020 20:00 RCH-Pinguins-3 Rooswijk-2 12 - 16

wo 13 april 2011 S15E-002 19:00 DSS-4 Rooswijk-2 1 - 18

ma 18 april 2011 S15E-010 19:00 Rooswijk-2 Schoten -

vrij 29 april 2011 S15E-011 19:00 Rooswijk-2 United -

ma 9 mei 2011 S15E-022 19:30 Rooswijk-2 Spaarnwoude-2 -

ma 16 mei 2011 S15E-029 21:00 Sparks Haarlem-4 Rooswijk-2 -

ma 23 mei 2011 S15E-033 19:30 Rooswijk-2 THB-3 -

di 31 mei 2011 S15E-038 19:30 Spaarnwoude Rooswijk-2 -

vrij 10 juni 2011 S15E-044 19:30 Rooswijk-2 Terrasvogels (sb)-3 -

vrij 17 juni 2011 S15E-047 19:30 Rooswijk-2 DSS-4 -

do 23 juni 2011 S15E-055 19:00 Schoten Rooswijk-2 -

ma 27 juni 2011 S15E-056 19:30 United Rooswijk-2 -

ma 4 juli 2011 S15E-065 19:30 Rooswijk-2 RCH-Pinguins-3 -

wo 13 juli 2011 S15E-067 19:30 Spaarnwoude-2 Rooswijk-2 -

vrij 12 augustus 2011 S15E-074 19:00 Rooswijk-2 Sparks Haarlem-4 -

ma 15 augustus 2011 S15E-078 19:00 THB-3 Rooswijk-2 -

ma 22 augustus 2011 S15E-083 19:00 Rooswijk-2 Spaarnwoude -

wo 31 augustus 2011 S15E-089 19:00 Terrasvogels (sb)-3 Rooswijk-2 -

Ballgame mei 2011

13

Competitie 2011 Pupillen 1 Nr. Tijd Team A Team B Score

za 9 april 2011 H52E-001 14:00 Hoofddorp Pioniers-3 Rooswijk 12 - 8

za 9 april 2011 H52E-002 15:00 Hoofddorp Pioniers-3 Rooswijk 16 - 3

za 23 april 2011 H52E-021 9:30 Flags Rooswijk -

za 23 april 2011 H52E-022 10:30 Flags Rooswijk -

za 7 mei 2011 H52E-031 13:00 Rooswijk DVH -

za 7 mei 2011 H52E-032 14:00 Rooswijk DVH -

za 14 mei 2011 H52E-041 10:00 Vennep Flyers Rooswijk -

za 14 mei 2011 H52E-042 11:00 Vennep Flyers Rooswijk -

za 21 mei 2011 H52E-051 13:00 Rooswijk Onze Gezellen -

za 21 mei 2011 H52E-052 14:00 Rooswijk Onze Gezellen -

za 28 mei 2011 H52E-061 10:00 Thamen-3 Rooswijk -

za 28 mei 2011 H52E-062 11:00 Thamen-3 Rooswijk -

za 4 juni 2011 H52E-071 12:30 Kinheim-2 Rooswijk -

za 4 juni 2011 H52E-072 13:30 Kinheim-2 Rooswijk -

za 25 juni 2011 H52E-081 13:00 Rooswijk Sparks Haarlem -

za 25 juni 2011 H52E-082 14:00 Rooswijk Sparks Haarlem -

za 2 juli 2011 H52E-091 13:00 Rooswijk Hoofddorp Pioniers-3 -

za 2 juli 2011 H52E-092 14:00 Rooswijk Hoofddorp Pioniers-3 -

za 16 juli 2011 H52E-111 13:00 Rooswijk Flags -

za 16 juli 2011 H52E-112 14:00 Rooswijk Flags -

za 20 augustus 2011 H52E-121 10:00 DVH Rooswijk -

za 20 augustus 2011 H52E-122 11:00 DVH Rooswijk -

za 27 augustus 2011 H52E-131 13:00 Rooswijk Vennep Flyers -

za 27 augustus 2011 H52E-132 14:00 Rooswijk Vennep Flyers -

za 3 september 2011 H52E-141 13:00 Onze Gezellen Rooswijk -

za 3 september 2011 H52E-142 14:00 Onze Gezellen Rooswijk -

za 10 september 2011 H52E-151 13:00 Rooswijk Thamen-3 -

za 10 september 2011 H52E-152 14:00 Rooswijk Thamen-3 -

za 17 september 2011 H52E-161 13:00 Rooswijk Kinheim-2 -

za 17 september 2011 H52E-162 14:00 Rooswijk Kinheim-2 -

Ballgame mei 2011

14

Competitie 2011 Pupillen 2 Nr. Tijd Team A Team B Score

zo 10 april 2011 H53E-003 9:30 DSS-4 Rooswijk-2 1 - 18

zo 17 april 2011 H53E-009 10:30 Rooswijk-2 Olympia Haarlem 7 - 7

za 23 april 2011 H53E-012 10:00 Vennep Flyers-2 Rooswijk-2 -

za 7 mei 2011 H53E-020 13:30 Rooswijk-2 DSS-3 -

za 14 mei 2011 H53E-021 13:30 Rooswijk-2 Flags-2 -

za 21 mei 2011 H53E-030 13:00 Onze Gezellen-2 Rooswijk-2 -

za 28 mei 2011 H53E-032 13:30 Rooswijk-2 Hoofddorp Pioniers-5 -

za 4 juni 2011 H53E-039 15:30 Kinheim-4 Rooswijk-2 -

za 25 juni 2011 H53E-043 13:30 Rooswijk-2 Hoofddorp Pioniers-4 -

za 2 juli 2011 H53E-048 10:30 Rooswijk-2 DSS-4 -

zo 10 juli 2011 H53E-054 10:00 Olympia Haarlem Rooswijk-2 -

za 16 juli 2011 H53E-057 10:30 Rooswijk-2 Vennep Flyers-2 -

zo 21 augustus 2011 H53E-065 10:00 DSS-3 Rooswijk-2 -

za 27 augustus 2011 H53E-066 10:00 Flags-2 Rooswijk-2 -

za 3 september 2011 H53E-075 10:30 Rooswijk-2 Onze Gezellen-2 -

za 10 september 2011 H53E-077 14:00 Hoofddorp Pioniers-5 Rooswijk-2 -

za 17 september 2011 H53E-084 14:00 Rooswijk-2 Kinheim-4 -

zo 25 september 2011 H53E-088 14:00 Hoofddorp Pioniers-4 Rooswijk-2 -

Beeball Major League 1 Nr. Tijd Team A Team B Score

zo 10 april 2011 H58E-004 13:00 Kinheim-5 Rooswijk Frogs 1 -

za 23 april 2011 H58E-011 11:00 Terrasvogels Rooswijk Frogs 1 -

za 14 mei 2011 H58E-015 10:30 Rooswijk Frogs 1 Vennep Flyers -

za 21 mei 2011 H58E-018 10:00 DSS Rooswijk Frogs 1 -

za 28 mei 2011 H58E-024 10:30 Rooswijk Frogs 1 RCH-Pinguïns -

za 4 juni 2011 H58E-025 10:00 Olympia Haarlem Rooswijk Frogs 1 -

za 25 juni 2011 H58E-032 10:30 Rooswijk Frogs 1 Kinheim-5 -

za 2 juli 2011 H58E-034 10:00 Hoofddorp Pioniers Rooswijk Frogs 1 -

za 9 juli 2011 H58E-039 10:30 Rooswijk Frogs 1 Terrasvogels -

zo 11 september 2011 H58E-043 10:00 Vennep Flyers Rooswijk Frogs 1 -

za 17 september 2011 H58E-046 10:30 Rooswijk Frogs 1 DSS -

za 24 september 2011 H58E-052 15:00 RCH-Pinguïns Rooswijk Frogs 1 -

za 1 oktober 2011 H58E-053 10:30 Rooswijk Frogs 1 Olympia Haarlem -

do 6 oktober 2011 H58E-006 10:30 Rooswijk Frogs 1 Hoofddorp Pioniers -

Ballgame mei 2011

15

Competitie 2011 Beeball Major League 2 Nr. Tijd Team A Team B Score

za 9 april 2011 H58F-003 10:30 Rooswijk Rebels-2 RCH-Pinguïns-2 -

za 23 april 2011 H58F-014 10:30 Rooswijk Rebels-2 Onze Gezellen -

zo 15 mei 2011 H58F-017 13:00 Kinheim-6 Rooswijk Rebels-2 -

za 21 mei 2011 H58F-025 10:30 Rooswijk Rebels-2 DSS-2 -

zo 22 mei 2011 H58F-025 10:30 Rooswijk Rebels-2 DSS-2 -

zo 29 mei 2011 H58F-026 10:00 Flags Rooswijk Rebels-2 -

za 4 juni 2011 H58F-035 10:00 Sparks Haarlem Rooswijk Rebels-2 -

za 25 juni 2011 H58F-044 9:45 THB Rooswijk Rebels-2 -

zo 3 juli 2011 H58F-048 11:00 RCH-Pinguïns-2 Rooswijk Rebels-2 -

za 10 september 2011 H58F-059 10:00 Onze Gezellen Rooswijk Rebels-2 -

za 17 september 2011 H58F-062 10:30 Rooswijk Rebels-2 Kinheim-6 -

zo 25 september 2011 H58F-070 10:00 DSS-2 Rooswijk Rebels-2 -

za 1 oktober 2011 H58F-071 10:30 Rooswijk Rebels-2 Flags -

Scheidsrechters Een goede honk– of softbalwedstrijd kan niet zonder een scheids- rechter. Jelle Haak heeft weer naar eer en geweten een indeling gemaakt voor de thuiswedstrijden. Op de volgende pagina staat de indeling voor de 1e seizoenshelft. Kan je op de betreffende datum een wedstrijd niet leiden, geef dit dan zo snel mogelijk door, of zorg zelf voor vervanging! Het is niet leuk als een scheidsrechter niet komt opdagen en staat weinig prof- essioneel tegenover de tegenstander. Zet de betreffende datum vast in je agenda. Succes allemaal.

Ballgame mei 2011

16

Team Nummer Dag Datum Tijd Thuis Uit Sheidsrechter

HBH1 H14E-019 Zo 1-5-2011 14:00 Rooswijk Bears 2 Freek Klanderman

HBH3 H15D-019 Vrij 6-5-2011 18:30 Rooswijk 3 Quick Amsterdam 4 Gert-Jan Broeze

HBPUP1 H52E-031 Za 7-5-2011 13:00 Rooswijk DVH Monique Jasperse

HBPUP1 H52E-032 Za 7-5-2011 14:00 Rooswijk DVH Monique Jasperse

HBPUP2 H53E-020 Za 7-5-2011 13:30 Rooswijk DSS 3 Miranda Juffermans

SBH1 S22B-020 Za 7-5-2011 19:00 Rooswijk Volewijckers Henk Harder

HBH2 H15D-020 Zo 8-5-2011 11:00 Rooswijk 2 OVVO 2 Jan Nelis

SBD2 S15E-022 Ma 9-5-2011 19:30 Rooswijk 2 Spaarnwoude 2 Barbara Boontjes

SBD1 S14F-013 Vrij 13-5-2011 19:30 Rooswijk DSS 3 Judith van Zon / Karen Harder

HBPUP2 H53E-021 Za 14-5-2011 13:30 Rooswijk Flags 2 Willeke Rebel

HBH1 H14E-030 Zo 15-5-2011 14:00 Rooswijk Alcmaria Victrix 2 Marcel Uitendaal

HBH2 H15D-021 Zo 15-5-2011 10:00 Rooswijk 2 Beagles Joop Wijnhof

HBH3 H15D-028 Vrij 20-5-2011 18:30 Rooswijk 3 Rooswijk 2 Robert Bos

HBPUP1 H52E-051 Za 21-5-2011 13:00 Rooswijk Onze Gezellen Annemarie de Ruyter

HBPUP1 H52E-052 Za 21-5-2011 14:00 Rooswijk Onze Gezellen Annemarie de Ruyter

SBD2 S15E-033 Ma 23-5-2011 19:30 Rooswijk 2 THB 3 Jacqueline Bos

SBD1 S14F-020 Vrij 27-5-2011 19:30 Rooswijk Kinheim 3 Vincent Selderbeek

HBPUP2 H53E-032 Za 28-5-2011 13:30 Rooswijk Hoofddorp Pioniers 5 Suzanne Treffers

SBH1 S22B-064 Za 28-5-2011 19:30 Rooswijk Flying Petrels Jan Hilgers

HBH1 H14E-085 Zo 29-5-2011 14:00 Rooswijk Herons 2 Jochem Niermeijer

HBH3 H15D-036 Vrij 3-6-2011 18:30 Rooswijk 3 Odiz Frogs 2 Bert Zwart

SBD1 S14F-022 Vrij 3-6-2011 19:30 Rooswijk Bloemendaal Conny van Meurs / Jenny van der Pols

HBH2 H15D-035 Za 4-6-2011 14:30 Rooswijk 2 Volewijckers 2 Arjan Ooms

SBH1 S22B-029 Za 4-6-2011 19:30 Rooswijk Bears Jasper Brasser

HBH1 H14E-042 Zo 5-6-2011 11:00 Rooswijk Double Stars 4 Rudy Nijveld

HBH1 H14E-031 Di 7-6-2011 19:00 Rooswijk Rangers Wouter Zwaan

SBD2 S15E-044 Vrij 10-6-2011 19:30 Rooswijk 2 Terrasvogels 3 Jelle Haak

HBH2 H15D-067 Wo 15-6-2011 19:00 Rooswijk 2 Terrasvogels 4 Sven Davidson

SBD2 S15E-047 Vrij 17-6-2011 19:30 Rooswijk 2 DSS 5 Michiel Wullings

HBH1 H14E-049 Zo 19-6-2011 14:00 Rooswijk Sullivan's Green Devils Yannick Brethouwer

HBH3 H15D-043 Vrij 24-6-2011 18:30 Rooswijk 3 Terrasvogels 4 Erik Zwart

SBD1 S14F-033 Vrij 24-6-2011 19:30 Rooswijk Terrasvogels 2 Anita Kunnen / Maaike Haak

HBH2 H15D-042 Za 25-6-2011 16:00 Rooswijk 2 Quick Amsterdam 4 Michiel van Someren

HBPUP1 H52E-081 Za 25-6-2011 13:00 Rooswijk Sparks Haarlem Jolanda van der Wal

HBPUP1 H52E-082 Za 25-6-2011 14:00 Rooswijk Sparks Haarlem Jolanda van der Wal

HBPUP2 H53E-043 Za 25-6-2011 13:30 Rooswijk Hoofddorp Pioniers 4 Mirjam Weckseler

SBH1 S22B-042 Za 25-6-2011 19:00 Rooswijk Spaarnwoude Henk Harder

HBH2 H15D-011 Di 28-6-2011 19:30 Rooswijk 2 Terrasvogels 4 Ben Oortwijn

SBH1 S22B-049 Vrij 1-7-2011 19:30 Rooswijk Odiz Frogs 2 Donald Boontjes

HBH1 H14E-058 Za 2-7-2011 19:00 Rooswijk Onze Gezellen 2 Freek Klanderman

HBPUP1 H52E-091 Za 2-7-2011 13:00 Rooswijk Hoofddorp Pioniers 3 Rob Knegt

HBPUP1 H52E-092 Za 2-7-2011 14:00 Rooswijk Hoofddorp Pioniers 3 Rob Knegt

HBPUP2 H53E-048 Za 2-7-2011 10:30 Rooswijk DSS 4 Birgit Wolterman

SBD2 S15E-065 Ma 4-7-2011 19:00 Rooswijk 2 RCH Pinguins 3 Nicole van Bourgonje

HBH3 H15D-050 Vrij 8-7-2011 18:30 Rooswijk 3 OVVO 2 Wim Zwart

SBD1 S14F-038 Vrij 8-7-2011 19:30 Rooswijk DIO Femke Raap / Judith van Zon

HBPUP1 H52E-111 Za 16-7-2011 13:00 Rooswijk Flags Birgit Wolterman

HBPUP1 H52E-112 Za 16-7-2011 14:00 Rooswijk Flags Birgit Wolterman

HBPUP2 H53E-057 Za 16-7-2011 10:30 Rooswijk Vennep Flyers 2 Jasmijn Selderbeek

Ballgame mei 2011

17

In de kantine KANTINE DIENST Jeugd wedstrijden.

Het is bij Rooswijk de gewoonte dat de ouders bij de jeugd teams zelf voor de kantine

bezetting zorgen, als er thuis wordt gespeeld.

U vindt het ook prettig als u met u kind een uitwedstrijd speelt dat u voor en/of na de

wedstrijd even in de kantine een kopje koffie of iets anders kunt gebruiken. Of even uit de

wind zitten als u kind los werkt.

Dat wil Rooswijk ook de tegen partij en eigen leden bieden.

Als u samen met de andere ouders een rooster opstelt hoeft u maar 1 of 2 keer per seizoen

aan de beurt te zijn.

U doet dan de kantine open als u het kind brengt en het gaat los werken.

Als de wedstrijd begint sluit u de kantine en als de wedstrijd klaar is opent u de kantine

weer. Onze regel is een uur voor de wedstrijd en een uur na de wedstrijd.

U kunt ook potten koffie en/ of thee mee nemen naar het veld en het daar verkopen, tijdens

de wedstrijd.

Hoe komt u in de kantine en aan het wisselgeld; Dat moet opgehaald worden door die gene

de kantine dienst heeft en na dien terug gebracht worden bij Rinkje Selderbeek-Renkema,

Beijneslaan 74, Beverwijk (dit is vlak bij de praxis en de grote dekamarkt op het marlo

terrein)tel. 0251-211676

Hoe alles in de kantine werkt staat aangegeven, er hangt en ligt ook een prijslijst. Als u

dingen verkoopt turft u dat aan op de turflijst die ligt naast de kassa. Deze lijst doet u weer

bij het wisselgeld als u het retour brengt.

Als er nog vragen zijn dan hoor ik het graag.

Rinkje Selderbeek

Ballgame mei 2011

18

Lidmaatschap en clubkleding Ledenadministratie: Nieuwe leden kunnen zich aanmelden per e-mail of via een inschrijfformulier (verkrijgbaar bij de coaches of de le-denadministratie). Afmeldingen moeten te allen tijde schriftelijk gebeuren bij de ledenadministratie en niet via het secretariaat of de coach. Wil of kun je in 2011 niet spelen? ® Meld je je tussen 1 januari 2011 en 31 maart 2011 af, dan betaal je alleen de bondscontributie. ® Meld je je tussen 1 april 2011 en 30 juni 2011 af, dan betaal je de helft van de voor jou geldende contributie. ® Meld je je af na 1 juli 2011, dan betaal je de gehele contributie voor 2011. Contactgegevens ledenadministratie:

Miranda Juffermans Van Loenenlaan 23 1945 TB Beverwijk Tel: 0251 - 253442 Email: [email protected]

Clubkleding: Alle leden die deelnemen aan wedstrijden zijn verplicht dat te doen in het clubtenue.

Rooswijk pet, kelly groen

Ondershirt (lange of 3 kwart mouwen), Kelly groen

Wit Rooswijk overshirt

Kelly groene broek

Witte sokken met groene streep

Zwarte slaghelm Over- , ondershirts en petten zijn bij mij verkrijgbaar. Van de meeste maten is voldoende voorraad. Mocht er onverwacht een grote afname zijn, dan moeten we gaan bestellen (levertijd zo’n 6 weken). Zorg dus, dat je kleding op tijd in orde is. Verkoopprijzen:

NIEUW !! NIEUW !! NIEUW !! NIEUW !! NIEUW !! NIEUW !! NIEUW !! NIEUW !! Dit jaar worden de Beeballers in de gelegenheid gesteld kleding te huren, wanneer nog geen eigen kleding aangeschaft wilt worden. Dit betreft dan het over- en ondershirt. De broek moet wel zelf aangeschaft worden. Verhuurprijzen (per seizoen): Als de shirts aan het einde van het seizoen in goede staat worden ingeleverd, wordt de borg terugbetaald. Tevens wordt dan de mogelijkheid geboeden, de gebruikte shirts over te nemen Broeken zijn te koop bij Nihek in Haarlem. Kijk voor meer informatie op www.nihek.nl.

Overshirts XXS t/m S € 45,= M t/m XXXL € 50,=

Ondershirts (lange mouw) Jeugd € 17,50 S t/m XL € 20,=

Ondershirts (¾ mouw) S t/m XL € 15,=

Petten met klittenband € 17,50

Dichte petten Div. maten € 20,=

Over- + ondershirt Huur € 25,= Borg € 25,=

Overshirt Huur € 20,= Borg € 25,=

Ballgame mei 2011

19

Marktplaats

Onze materiaalleverancier had nog enkele Rooswijk jassen (zwart met witte opdruk) liggen die ooit wel besteld waren maar nooit zijn opgehaald. Rooswijk heeft ze overgenomen en nu te koop aangeboden. Het gaat om een Youth Small jas met rits. Kost €60,00. Daarnaast is er nog een batting-practice jacket maat L met korte mouwen. Paar keer gedragen. Kost 25 euro. Nadere info of bestellen: [email protected] Te koop: I.v.m. stoppen met honkbal van 2 pupillen/adspiranten hebben we de volgende kleding over:

2x HSV Rooswijk overshirt (mt XS) € 25,00 p.st. 2x HSV Rooswijk ondershirt (mt S) € 10,00 p.st. 2x tokbroek met tok € 5,00 p.combi

Meer informatie/afspraak maken: Petra van der Waal, tel: 0251-252907 of mail [email protected]

Kledingvoorschrift op foto HSV Rooswijk gaat dit seizoen voor uitstraling en uniformiteit. Het is daarom dan ook de bedoeling dat spelers van Rooswijk tijdens het spelen van een wedstrijd gekleed zijn vol-gens de HSV Rooswijk kleding voorschriften. Hiermee bedoel ik dat het uniform er als volgt uitziet: Het is dus niet de bedoeling dat er andere kleuren petten (afwijkend van kelly groen) worden gedragen tijdens de wedstrijden.

Ballgame mei 2011

20

Contributie Beste Rooswijklid, In deze brief wordt verzocht om de contributie voor het seizoen 2011 te voldoen. In het seizoen 2011 zullen geen acceptgiro’s ter contributie inning worden uitgestuurd. Contributie 2011: De volgende contributiebedragen gelden voor het seizoen 2010.

HSV Rooswijk 2011 Leeftijd Bedrag

Beeballers Minor tm 12 jaar € 65,00

Beeballer Mayor tm 12 jaar € 75,00

Pupillen 10 - 12 jaar € 95,00

Adspiranten 13 - 15 jaar € 105,00

Junioren 16 - 20 jaar € 115,00

Senioren 21 - ouder € 140,00

Dubbelspelend € 180,00

Familiekorting ALL -€ 5,00

Wanneer men (eerder) tot betaling wil overgaan, kan dat altijd ovv de ledennaam + ledennummer. Het bankrekeningnummer is ING bank 33.63.074 tnv HSV Rooswijk. Aanmelding nieuwe leden: Nieuwe leden dienen aangemeld te worden bij de honk- en softbal bond (KNBSB). Dit is noodzakelijk om het nieuwe lid verzekerd te laten meespelen bij Rooswijk. Rooswijk meldt pas een nieuw lid bij de bond aan op het moment dat de contributie afdracht is voldaan. Voor de aanmelding van een lid zijn een aantal gegevens nodig. Bij deze contributiebrief vindt u een bijlage waarin een lid haar/zijn gegevens kan doorgeven aan Rooswijk. Gedurende een heel seizoen kunnen nieuwe leden zich aanmelden. Op het moment dat een honk- en softbal seizoen al gaande is, hanteert Rooswijk een pro rato contributie afdracht. Bij aanmelding t/m april zal de volledige contributie moeten worden voldaan. Bij een latere aanmelding van een nieuw lid gelden de onderstaande contributiebedragen.

Contributie

Seizoen 2011 april mei juni juli augustus september

Beeballers minor* € 65,00 € 54,00 € 43,00 € 32,00 € 21,00 € 10,00

Beeballers mayor * € 75,00 € 62,00 € 49,00 € 36,00 € 23,00 € 10,00

Pupillen * € 95,00 € 79,50 € 64,00 € 48,50 € 33,00 € 17,50

Aspiranten * € 105,00 € 87,50 € 70,00 € 52,50 € 35,00 € 17,50

Junioren * € 115,00 € 100,00 € 85,00 € 70,00 € 55,00 € 40,00

Senioren * € 140,00 € 120,00 € 100,00 € 80,00 € 60,00 € 40,00

* Bondsafdracht zal ten alle tijden voldaan moeten worden, om het lid verzekerd te laten spelen!!

Gezinskorting: Eerste familielid betaalt de volledige contributie. Het 2e, 3e, 4e enz. lid, mag € 5,00 in mindering brengen op het contributiebedrag.

Ballgame mei 2011

21

Contributie Opzeggen lidmaatschap: Wanneer men wilt stoppen met Honk- of softbal dient dit altijd gemeld te worden bij de ledenadministratie. Dit dient schriftelijk of per email te gebeuren bij Miranda Juffermans ([email protected]) Bij te laat opzeggen dient tevens rekening gehouden te worden met mogelijk verschuldigde bonds- of contributieafdracht.

Opzeggen Lidmaatschap Kosten

Voor 1 januari 2010 Geen

Vanaf 1 januari tot 1 april 2011 Bondsafdracht

Vanaf 1 april tot 1 juli 2011 1/2 contributie

1 juli en later Gehele contributie

Bondsafdracht 2011 Geboortejaar Kosten

Catergorie 1 t/m 1993 € 40,00

Catergorie 2 1994 t/m 2001 € 17,50

Catergorie 3 2002 t/m 2011 € 10,00

Niet Spelend € 15,00

Indien er vragen zijn, welke niet in deze brief worden beantwoordt, ben ik altijd bereikbaar op het onderstaande email adres. Wanneer bij ontvangst van deze brief de betalingen reeds zijn verricht, kan deze brief als niet verzonden worden beschouwd. Met sportieve groet,

Marcel Uitendaal Penningmeester [email protected]

Terug in de tijd mei 1961 4 - Tijdens de Dodenherdenking wordt het Vrijheidscarillon op het Plein '40-'45 in Amsterdam ingeluid. 5 - Alan Shepard wordt gelanceerd aan boord van de Mercury MR-3, en is daarmee de tweede mens in de ruimte en tevens de eerste Amerikaan. Het is een korte, zogenaamde ballistische vlucht, maar geldt wel als officiële ruimtevlucht. 9 - De televisietoren van Lopik wordt in gebruik gesteld. 25 - De Amerikaanse president John F. Kennedy kondigt aan dat tegen het einde van het decennium een Amerikaan op de maan zal lopen en veilig terugkeren. Zie Apolloprogramma. 31 - Zuid-Afrika treedt uit het Brits Gemenebest en sticht een republiek. Gouverneur-generaal Charles Swart wordt president. (bron: nl.wikipedia.org)

Ballgame mei 2011

22

Huishoudelijke regels AFVALVERWERKING: De container wordt op afroep op woensdags geleegd. Prijs: € 25,40 euro per leging, dat is niet mis. Daarom vraag ik jullie, àls je vuil van Rooswijk in de container doet, gooi dan de vuilniszak leeg. Dit heeft als voor-deel dat er dan meer in kan. Papier en glas graag apart, hier voor staan twee bakken in het bierhok. Mocht de container vol zitten dan zo veel mogelijk aanstampen. Het vuil niet te hoog opstapelen, omdat de klep dicht moet kunnen (anders halen de vogels het er weer uit en ontstaat er zwerfafval). Vol = vol. In dat geval graag de vuilniszakken in de hal zetten. De container ook graag altijd op slot doen, het sleuteltje hangt in het bierhok. ZWERFAFVAL: Zie je zwerfafval liggen, pak het dan even op en doe het in de vuilnisbak. De prullenbakken op het veld moeten door de teams geleegd worden. Er liggen handschoenen en vuilnis zakken in de container op het veld. PEUKEN: We roken bij Rooswijk. Buiten en hebben een mooie rookbak voor de peuken. Doe ze daar dan ook in. Het staat niet fris als de intree bezaaid ligt met rook afval. KLEEDKAMER: Als er gespeeld of getraind wordt, doe dan de buitendeur van de kleedkamer DICHT en op slot. Er ligt niet alleen materiaal van je eigen team in de kasten, maar ook in de kasten van de andere teams. En dat willen we natuurlijk niet kwijt. MATERIAAL: Ruim ALTIJD het materiaal op in de kasten in de kleedkamer en sluit deze af. Heb je geen sleutel of doet het slot het niet, laat dit dan zo snel mogelijk aan Rinkje weten. Ruim ook de karren en kruiwagens op en zet deze netjes weg. Denk niet ‘dat doet een ander wel’ of ‘ik kan er niet in’. Goed regelen en verantwoording nemen. Jerrycans graag weer leeg gooien en op de plank terugzetten. Jerrycans staan NIET meer in de kast maar BIJ de ma-teriaalkasten. WARM WATER: Als de douches niet warm worden of juist te heet, laat dit aan Rinkje weten. Ga NIET zelf aan de knopje zitten, want dan kost het weer extra wanneer het hersteld moet worden. TUIN GEREEDSCHAP: Het tuingereedschap staat in de rechter buitenkast achter de bestuurskamer. Wil je erbij, vraag Rinkje naar de sleu-tel op 06 133 76 243. Als Rinkje op Rooswijk aanwezig is, kan je er zo bij. Wil je sowieso ergens in of bij, vraag altijd even aan Rinkje. Ze helpt je graag verder. KLUSSEN: De meeste klussen zijn gedaan of lopen nog. Toch blijft er altijd wat te doen. Zo is er nog wel wat schilderwerk te doen. Heb je een uurtje over, meld dit dan aan Rinkje. Zij helpt je verder zodat je je gang kan gaan. Ook ouders van de jeugd team mogen zich hier voor opgeven. Heb je verder nog vragen of ideeën over het terrein en/of gebouwen, geef deze dan door aan Rinkje.

Ballgame mei 2011

23

Adoptieplan Tijdens de ledenvergadering 2004 heeft het bestuur voor het eerst het adoptieplan gepresenteerd, met als doel alle leden te betrekken bij het onderhoud van ons deel van het sportcomplex. De opzet van het adoptieplan is hetzelfde als voorgaande jaren: Elk team adopteert een onderdeel van de accommodatie en zorgt ervoor dat het geadopteerde onderdeel wordt onderhouden en zo nodig hersteld. De coaches bepalen in overleg met de coördinator en met het team wanneer er geklust wordt. Ruud of Rinkje draagt zorg voor het benodigde materiaal en zorgt dat deze op de klussendag aan-wezig is. Onderstaande verdeling is het uitgangspunt voor de uit voeren werkzaamheden, maar in overleg kan hiervan afge-weken worden. Heren 1-2 honkbal: onderhoud honkbal veld (inclusief tribunes, ingraven honken, slagkooi en dug-out onkruid rond het honkbal veld) Heren 3 honkbal; groenvoorziening rond kleedkamers en kantine Heren Softbal 1: onderhoud softbal veld (onder andere tribunes en ingraven honken) en onkruid rond om softbal veld Dames Softbal 1: “grote” schoonmaakwerkzaamheden e.d Dames Softbal 2: “grote” schoonmaakwerkzaamheden e.d Jeugd leden: Ballen zoeken, papier rapen op velden, bomen snoeien Het 2e softbalveld moet nog een groepje krijgen, misschien de ouders van jeugd leden? Het is ook mogelijk dat er voor een onvoorziene klus een beroep op je gedaan wordt. Voordelen adoptieplan: Grotere betrokkenheid van de leden bij het onderhoud en daarmee bij de hele vereniging. Werkzaamheden worden jaarlijks aangepakt in plaats van wanneer het dringend nodig is. Ontlasten van de leden die toch al op vele fronten actief zijn.

Ruud Koster en Rinkje Selderbeek

Ballgame mei 2011

24