Bachelor Bedrijfsmanagement | Verkort traject Accountancy-Fiscaliteit 2015-2016

2
BACHELOR | VERKORT TRAJECT Ben je net aan de slag met je economisch of juridisch diploma? Heb je m.a.w. een sterke theoretische baga- ge maar wil je meer praktijkkennis opdoen? Dan is het verkort traject Accountancy-Fiscaliteit een interessante opleiding voor jou. In slechts 12 weken tijd krijg je een grondige praktische opleiding: je gaat meteen aan het werk met aangiften, codes en berekeningen. De docen- ten zijn experts in btw, personen- en vennootschapsbe- lasting en het voeren van een boekhouding. Ze delen hun ervaring en expertise zodat jij perfect voorbereid wordt op de dagelijkse praktijk in je kantoor! Doelgroep Afgestudeerden met een Master in de Economie en/of het Recht. Troeven Experts delen hun beroepservaring en praktijkkennis. Hands-on-training met reële toepassingen. Je verwerft bedrijfskundige en juridische deskundig- heid. De opleiding is erkend als permanente beroepsvervol- making door beroepsinstituten IAB en BIBF. De opleiding wordt georganiseerd als avondopleiding en dus combineerbaar met je job. Vier modules van drie weken = 12 weken les Module 1: personenbelasting Module 2: btw Module 3: vennootschapsbelasting Module 4: boekhouden Module 1: personenbelasting Je leert over compliance personenbelasting: vaksgewijze bespreking van de aangifte in de personenbelasting met bijzondere aandacht voor o.a. roerende en onroerende inkomsten, inkomsten uit arbeid, inkomsten van bedrijfs- leiders, winsten uit nijverheids- handels- of landbouw- ondernemingen, aftrekbare beroepskosten, gewijzigde woonfiscaliteit en diverse aftrekposten. Module 2: btw Je behandelt o.a. de volgende thema’s: het formuleren van de 5 basisvragen m.b.t. btw, bepalen van de 4 belastbare handelingen en de maatstaf van heffing, het recht op af- trek, schuldenaar van de btw, vrijstellingen, (niet) overbren- gingen en driehoeksverkeer. Je vult meteen de vakken van de btw-aangifte in en maakt kennis met de elektronische formulieren en verplichtingen inzake btw. Module 3: vennootschapsbelasting Je leert hoe de onderneming de vennootschapsbelasting kan bepalen aan de hand van de negen bewerkingen. Je zal het aangifteformulier met de diverse bescheiden en op- gaven feilloos kunnen invullen. Actuele thema’s komen aan bod bij de bespreking van de aangifte: zoals berekening no- tionele interestaftrek, DBI, fairness taks en liquidatiereserve. Module 4: boekhouden Je krijgt een intensieve en progressief opgebouwde prak- tijksimulatie op basis van courante boekhoudprogramma’s. Bijzondere aandacht gaat naar het gebruik van de docu- mentgeoriënteerde boekhoudsoftware: de paperless, ui- termate dynamische en efficiënte boekhoudomgeving van de toekomst. Bachelor Bedrijfsmanagement Verkort traject Accountancy-Fiscaliteit | 2015 - 2016 www.thomasmore.be/bm-af-vt

description

 

Transcript of Bachelor Bedrijfsmanagement | Verkort traject Accountancy-Fiscaliteit 2015-2016

BACHELOR | VERKORT TRAJECT

Ben je net aan de slag met je economisch of juridisch diploma? Heb je m.a.w. een sterke theore tische baga-ge maar wil je meer praktijk kennis opdoen? Dan is het verkort traject Accountancy-Fiscaliteit een interessante opleiding voor jou. In slechts 12 weken tijd krijg je een grondige praktische opleiding: je gaat meteen aan het werk met aangiften, codes en berekeningen. De docen-ten zijn experts in btw, personen- en vennootschapsbe-lasting en het voeren van een boekhouding. Ze delen hun ervaring en expertise zodat jij perfect voorbereid wordt op de dagelijkse praktijk in je kantoor!

DoelgroepAfgestudeerden met een Master in de Economie en/of het Recht.

Troeven• Experts delen hun beroepservaring en praktijkkennis.• Hands-on-training met reële toepassingen.• Je verwerft bedrijfskundige en juridische deskundig-

heid.• De opleiding is erkend als permanente beroepsvervol-

making door beroepsinstituten IAB en BIBF.• De opleiding wordt georganiseerd als avondopleiding

en dus combineerbaar met je job.

Vier modules van drie weken = 12 weken les• Module 1: personenbelasting• Module 2: btw• Module 3: vennootschapsbelasting• Module 4: boekhouden

Module 1: personenbelastingJe leert over compliance personenbelasting: vaksgewijze bespreking van de aangifte in de personenbelasting met bijzondere aandacht voor o.a. roerende en onroerende inkomsten, inkomsten uit arbeid, inkomsten van bedrijfs-leiders, winsten uit nijverheids- handels- of landbouw-ondernemingen, aftrekbare beroepskosten, gewijzigde woonfiscaliteit en diverse aftrekposten.

Module 2: btwJe behandelt o.a. de volgende thema’s: het formuleren van de 5 basisvragen m.b.t. btw, bepalen van de 4 belastbare handelingen en de maatstaf van heffing, het recht op af-trek, schuldenaar van de btw, vrijstellingen, (niet) overbren-gingen en driehoeksverkeer. Je vult meteen de vakken van de btw-aangifte in en maakt kennis met de elektronische formulieren en verplichtingen inzake btw.

Module 3: vennootschapsbelastingJe leert hoe de onderneming de vennootschapsbelasting kan bepalen aan de hand van de negen bewerkingen. Je zal het aangifteformulier met de diverse bescheiden en op-gaven feilloos kunnen invullen. Actuele thema’s komen aan bod bij de bespreking van de aangifte: zoals berekening no-tionele interestaftrek, DBI, fairness taks en liquidatiereserve.

Module 4: boekhoudenJe krijgt een intensieve en progressief opgebouwde prak-tijksimulatie op basis van courante boekhoudprogramma’s. Bijzondere aandacht gaat naar het gebruik van de docu-mentgeoriënteerde boekhoudsoftware: de paperless, ui-termate dynamische en efficiënte boekhoudomgeving van de toekomst.

Bachelor Bedrijfsmanagement

Verkort traject Accountancy-Fiscaliteit | 2015 - 2016

www.thomasmore.be/bm-af-vt

ProceduresVoor de strikt fiscale vakken gaat extra aandacht naar proce-durele vaardigheden. Je leert de antwoorden op FAQ’s: wat is een vraag om inlichtingen, bericht van wijziging, kennis-geving beslissing taxatie? Welke termijnen moet ik respec-teren? Wat zijn mijn opties daarbij? Wat is een verzoek tot ambtshalve ontheffing? Wie moet aangiften indienen en wanneer moeten ze toekomen bij de administratie? Is de on-derneming een kwartaal- of maandaangever? Hoe werken listings, voorschotten en het retentierecht?

Praktische organisatieElke module wordt in 3 weken tijd gegeven op dinsdag- en donderdagavond, telkens van 18 tot 22 uur in de Boardroom of in de pc-lokalen van Campus De Vest.

De eerste module start op 21/9, de laatste module eindigt voor de kerstvakantie.

DocentenAlle docenten zijn beroepsbeoefenaars uit gerenommeerde kantoren of medewerkers van de FOD financiën. Zij excel-leren in hun praktijk en zijn gedreven lesgevers met passie. Zij weten exact wat jij nodig hebt om de theorie meteen in de praktijk om te zetten.

InschrijvenJe kan inschrijven per module of je kan ervoor kiezen om een aantal of alle modules te combineren.

Om in te schrijven stuur je een e-mail naar coördinator Mar leen Cooremans:

tel. 0476 28 67 [email protected]

Kostprijs• 1.500 euro voor 4 modules• 1.200 euro voor 3 modules• 850 euro voor 2 modules• 450 euro voor 1 module

LocatieCampus De VestZandpoortvest 60, 2800 Mechelen

Meer infoGeert Strobbe (business unit manager) tel. 0476 21 66 53 [email protected]