‘VOOR ALTIJD JONG’ - Wijken Dordrecht · 2016. 11. 25. · De laatste restanten van Drechtwerk...

Click here to load reader

 • date post

  08-Sep-2020
 • Category

  Documents

 • view

  0
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of ‘VOOR ALTIJD JONG’ - Wijken Dordrecht · 2016. 11. 25. · De laatste restanten van Drechtwerk...

 • WIELWIJK AHOY!PAGINA 4 Volg ons ook op: http://wielwijk.dordtcentraal.nl/

  GEBOUW DRECHTWERK GESLOOPT

  Het gebouw van Drechtwerk aan de Rijksstraatweg is gesloopt. Alleen het ‘Mobilarium’, dat jarenlang het beeldmerk van DSW (Dienst Sociale Werkvoorziening) was staat er nog.

  In 1989 werd de naam gewijzigd in Drechtwerk.

  Het gebouw, dat in 1969 werd ge-opend door prinses Beatrix is met de grond gelijkgemaakt. Hiervoor zat de sociale werkvoorziening in de Volta-straat, in het pand waar nu Praxis zit. Maar door de groei en het geld dat de overheid toen beschikbaar stelde, was het gebouw te klein geworden. In de hoogtijdagen werkten hier bijna 2000 mensen aan hoogwaardige pro-ducten, zoals printplaten, computers, lampen, cabines voor vorkheftrucks en nog veel meer. Maar er werden ook bonbons, snoepjes en kaakjes verpakt. Veel mensen hebben zon-der het te weten producten die bij Drechtwerk gemaakt zijn, in handen gehad. De meeste medewerkers van Drechtwerk zijn tegenwoordig gede-tacheerd. Een kleine groep werkt in het pand waar vroeger de drukkerij gevestigd was. Binnenkort wordt er gestart met de bouw van een nieuw expeditiecentrum. Wanneer je vanaf de A16 Dordrecht binnenrijdt, is een bekend beeld veranderd.

  WIELWIJK AHOY

  BURENDAG WAS EEN SUCCES!

  Foto

  ’s: T

  ony

  Bru

  ys

  ROLLATOR RACEBIJ DE FONTEIN

  Woensdag 5 oktober was de start van de Kinderboekenweek met het thema ‘Voor altijd jong’. Op het schoolplein van basisschool de Fontein in Wielwijk werd een rollator race

  gehouden. Het was een spannende race tussen opa en oma! Uiteindelijk heeft ‘oma Truus’ gewonnen. De prijs was een stapel boeken, die onder de klassen zijn verdeeld.

  De laatste restanten van Drechtwerk Foto: Cees Knoppers Wim de Vogt

  Met thema van de kinderboeken-week “Voor altijd jong” hebben de leerlingen op basisschool de Fontein Wielwijk, wel een hele bijzondere ac-tiviteit gedaan!

  De kinderen hebben allemaal mo-gen werken met de “kampvuurkok”. Het bijzondere is dat hij alles op een kampvuur klaar maakt. De kinde-ren helpen bij het voorbereiden en klaar maken voor de hapjes voor de afsluiting.

  Deze kok heeft met alle kinderen, van peuters tot groep 8 leerlingen, iets gemaakt zoals popcorn, brood-taart, bolussen en appeltaart. Alles natuurlijk op het kampvuur.

  De kinderen vonden het erg leuk om eens ouderwets te koken op een kampvuur. Alle hapjes zijn in de avond opgegeten door de kinderen zelf en hun ouders.

  Fenna de Kreek

  ‘VOOR ALTIJD JONG...’