Autoplus Oktober editie Oost 2012

Click here to load reader

 • date post

  11-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  224
 • download

  4

Embed Size (px)

description

Autoplus, dé autokrant van het Noorden editie Oost Oktober 2012

Transcript of Autoplus Oktober editie Oost 2012

 • GRATIS, ONAFHANKELIJK EN ALTIJD ONDERWEG

  Volvo heeft met de nieuwe V40 de ambitie om het de Duitse concurrentie in het C-segment bijzonder lastig tegaan maken. De V40 moet de meest veilige, de meest geavanceerde en de meest brutale Volvo ooit worden.Lees het testverslag van de nieuwe Volvo V40 op pagina 5.

  AUTOPLUS IS EEN UITGAVE VAN PLUS UITGEVERS EN VERSCHIJNT 11 X PER JAAR. JAARGANG 11 - OKTOBER-EDITIE OOST 2012/OPLAGE: 40.000 EX.

  Lees de test op pagina 3.

  Op 21 september zijn er al tempe-raturen onder 0 gemeten. Dit issinds 1971 niet meer gebeurd.Krijgen we na een hele matige zomerdit nu al? Dat belooft wat. Winter-banden worden geadviseerd vanaftemperaturen lager dan 7 graden.Ik doe het niet, hoor ik me zeggen!Ik ga niet nu al winterbanden mon-teren. Dat is iets voor rondomSinterklaas vind ik altijd.

  Al schrijvende denk ik na over delaatste jaren. In 2010 was ersneeuw rondom 25 november, inoktober overal natte bladeren,blubber van de bietencampagneen dus nu al vorst. Misschien ga iktoch maar voor safety. Maar nietin september!

  Voor deze column wil ik mij altijdmaar beperken tot twee onderwer-pen. Nu gebeurt er veel de laatste tijdin en rondom Groningen. Gelukkigheb ik me voorgenomen om dicht

  bij de kern van deze krant te blijven,mobiliteit! Haren valt hier nietonder terwijl ik er een heel boekover zou kunnen schrijven. Waan-zinnig dat dit kan gebeuren.

  Voor zover ik het kan beoordelen iseen pluim voor de burgemeesteren de politie op zijn plaats. Meerhadden ze niet kunnen doen inzon korte termijn. Iedere gemeen-te zal de calamiteitenhandboekennu opnieuw gaan bestuderen enaanpassen aan dit nieuwe feno-meen. Wat mij opvalt is dat ermaar 25 rechercheurs met dezaak bezig zijn. Ik zou zeggen ver-dubbelen want dit is wat de politiesnoeihard moet aanpakken!Genoeg hierover.

  Terug naar het onderwerp mobili-teit. Al rijdend op de A7, komendvanaf Winschoten, reed ik eenafgeladen bietenwagen voorbij. Debietencampagne is al begonnen.

  De vrachtwagen haalde een automet caravan in en reed tegen de100 kilometer per uur. Ik vroeg meaf wat dit gevaarte zou wegen. Ietsvan 50 ton? Ik heb er altijd respectvoor, zowel voor de combinatie alsvoor de chauffeur.

  Ik hou er dan ook rekening meedat de remweg erg lang is. Snelreed ik op de snelweg er voorbij. Ikbedenk mij dan ook dat dit eenaandachtspunt is voor iedereen.Kijk nog beter uit voor dit soort

  transporten vanwege hun beperktemanoeuvre mogelijkheden En, deregionale wegen worden somsglad door vallende kleibrokken.Oftewel, rij verstandig!

  Hans SchievingManager Commercieel BedrijfUniv [email protected]

  l

  Column UnivNu al vorst!

  Lees de test op pagina 7.

  De slimste, veiligste n best rijdende Volvo ooit!

  Scan de codes met je mobiel!

  De nieuwe Nissan LEAF

  Nu te bewonderen bij:AutobedrijfDen Hartogh

  Hoofdstraat 238-242, 9982 AMUithuizermeeden T: 0595-412236www.nissandenhartogh.nl

  Nu te bewonderen bij:

  Vanaf 25 oktober bij:

  WAT HEBBEN WE HIER?

  Lees verder op pagina 11.

  Profiteer nu het nog kan van deoude regeling en neem zo snelmogelijk contact op met DIBO, hetrijvaardigheidscentrum in Emmen!Kijk voor meer informate op:www.Opleidingscentrum-DIBO.nl

  Jonger dan 24 jaar? Haal dan vr 2013je motorrijbewijs!

  AutobedrijfPOST

  www.autobedrijfpost.nl

  Voor alle onderhouds- en reparatie

  werkzaamheden aan uw auto (alle merken).

  Wij zijn erkend KIA reparateur en staan garant

  voor service en kwaliteit. Tevens uw adres

  voor een goede gebruikte auto.

  Bel: 050 - 318 32 22 Paradijsvogelstraat 14 - Groningen

  EEN WINTERBANDVOOR ELKE KLANT!!Bel voor onze actieprijzen:

  0597-413650

  EEN GREEP UIT ONZE WINTERBANDENCOLLECTIE:

  Provincialeweg 101D 9677 PC [email protected] www.kalk-banden.nl

  SNOWTRAC 3 EUROSNOW II

  Hart voor autos!Auto Jansingh in Winschoten heeftper 1 september jl. een nieuweeigenaar. Hij is geen onbekende inhet Oostgroningse autoland, wantvoorheen was hij werkzaam bij AutoOosterhuis in Heiligerlee. We heb-ben t natuurlijk over Bernie Ooster-huis, die een nieuwe uitdagingzocht, om zo, in deze roerige tijden,zn eigen bedrijfsfilosofie tot ont-plooiing te kunnen laten komen. Endat was alleen mogelijk als hij voorzichzelf zou beginnen. Toen AutoJansingh in Winschoten op zoekwas naar een opvolger, was voorBernie de keus dan ook snel ge-maakt. Lees verder op pagina 9.

 • All-in ` 218,00 per maand!

  Verlengde Stationsweg 28,9471 PL ZUIDLAREN,Tel. 050 - 409 13 07

  Rostockweg 2,9723 HG GRONINGEN,Tel. 050 - 547 11 11

  VANAF B-LABELBrandstofverbr.: 4,8 tot 6,8 l/100 kmCO2-uitstoot: 126 tot 157 g/km

  PRIMEUR IN ONZE SHOWROOM

  THE NEXT GENERATIONVANAF 31.890,-

  3ULMVLQFOESPEWZWHQ]LMDQGHUVYHUPHOGH[FOYHUZLMGHULQJVELMGUDJHNRVWHQULMNODDUPDNHQDI$PVWHOYHHQ$IJHEHHOGPRGHONDQDIZLMNHQYDQGHVWDQGDDUGVSHFLFDWLHVDe Mitsubishi Outlander wordt geleverd met 3 jaar Multigarantie/Mitsubishi Assistance Package. Imp.: MMSN B.V., Amstelveen, [email protected] Wijzigingen voorbehouden.

 • 3Jaargang 11 - Oktober-editie 2012Alweer bijna 10 jaar geledenkwam Mitsubishi met zoals ze datzelf noemden een family cross-over en ze noemden hem Out-lander. Inmiddels is de derde ge-neratie op de markt verschenen,die er wederom in vele opzichtenop is vooruitgegaan. Hij is ruimer,lichter, zuiniger n hij heeft eencompleet ander uiterlijk! Wij voel-den de New Outlander in 2.0 2WDCVT Intense+-uitvoering daarommaar eens stevig aan de tand.

  VeranderingenDe New Mitsubishi Outlander is op-nieuw vernieuwd en verbeterd: ngruimer, lichter n zuiniger. De meestin het oog springende veranderingis aan de voor- en achterkant vande auto te vinden.

  Ze onderstrepen een kloek enkrachtig ontwerp, dat in tegenstel-ling tot de vorige generatie eenbreder publiek wil aanspreken. Devoorkant roept minder herkenbareassociaties op met Mitsubishi, wantde karakteristieke Jet Fighter Noseis compleet verdwenen, maar isniet minder stoer. De carrosserieals geheel kruipt qua looks wel wat

  naar een Range Rover toe, vindenwij. Het ruime en functionele interi-eur maakte de Outlander tot Mitsu-bishis belangrijkste speler in hetD-segment. De ontwerpers zijn erook bij de derde generatie ingeslaagd het interieur op een nghoger plan te tillen, zowel watbetreft functionaliteit als uitstraling.Zo zijn er bijvoorbeeld ng hoog-waardiger materialen uitgekozenvoor het bekleden van o.a. dash-board en deurpanelen. Dik in orde!

  Intense+De vanafprijs van de New Outlanderis scherp en begint bij 31.490,-.De 2.0 2WD Intense+-uitvoering,die wij meehadden, kost 3.500,-

  meer en dan heb je, naast alle optieswaarover de reeds rijk uitgeruste In-tense beschikt, de volgende extras:een geheel neerklapbare derde zitrijvoor 7 zitplaatsen, 18 inch lichtme-talen velgen, een Rockford Fosgatepremium audiosysteem met touch-screen en 9 speakers (710W), eenachteruitrijcamera, Super wide vis-ion HID-koplampen met koplamp-

  sproeiers, alsmede een KeylessOper-ation System met start/stopknop. De meest luxe uitvoering,de Instyle 2.2 DI-D A/T is in novem-ber leverbaar en kost 48.990,-.De benzine-versie van de Instyle,die nu al in de showroom staat,kost 37.990,- met 2WD!

  KeuzesDe New Outlander is er weer alsvijf- en als zevenzitter. Keuze uittwee typen aandrijving een 2WD(op de voorwielen) of 4WD. Ook quamotorenkeus twee smaken: eennieuwe 2.0-liter benzinemotor eneen verbeterde versie van de beken-de 2.2-liter turbodiesel. Kies je dielaatste dan kun je op transmissie-

  gebied kiezen tussen een handge-schakelde zesbak of een zestraps-automaat. Wie voor de benzineversiekiest en handmatig wil schakelen,krijgt een vijfbak, wie automatischwil rijden een CVT met zes vasteschakelpunten. Die CVT-uitvoeringis bijzonder brandstof- en milieu-vriendelijk met een CO2-uitstoot vanslechts 152 gr/km (generatie II hadnog 182 g/km, deze III is dus eenstuk milieubewuster). Met een gem.verbruik van 6,6 l/100 km, krijgt iebovendien een B-Label en ook dat isweer zuiniger dan zn voorganger,die het nog moest stellen met een D-label. Over de CVT in de praktijkwaren wij de vorige keer niet zo tespreken, maar gelukkig kun je metbehulp van de schakelflippers ach-ter het stuur zlf bepalen wanneer jewilt op- of terugschakelen. Dat werkt

  een stuk prettiger en rustgevender,want de CVT maakt bij het accele-reren een hoop herrie en komt iet-wat amechtig over. Doe je daaren-tegen gewoon normaal, lees: rustig,dus lekker cruisen op constantesnelheden met de cruise control op120 km/u, dan is het comfortabelen ruim toeven in deze Outlander.Wil je cht zuinig doen, zet m dan inde ECO-modus, maar dan is vanpotten breken geen enkele sprake.

  RijgedragOver de rij-eigenschappen van dezeOutlander niets dan lof, je hebt in deOutlander eerder het idee in eenstationwagon te zitten. Wat dat be-treft is deze Outlander een primaalternatief voor stationwagon-lief-hebbers: Met de Outlander krijgenze een stoerdere auto, met heel veelruimte, zonder de nadelen van eenSUV, zoals het overhellen van de car-rosserie, want daar heeft deze NewOutlander absoluut geen last van.Bekijk snel de movie op: www.autoplusonline.nl, of scan deQR-code met je smart-phone.

  Conclusie:Met een prijslijst die begint bij 31.490,- haal je met deze NewOutlander een solide auto in huisdie een geloofwaardig alternatiefbiedt voor stationwagonliefheb-bers. Met name voor hen die opzoek zijn naar een stoere, met veelruimte gezegende wagen, diebovendien ook nog eens zeervoordelig is geprijsd.

  Met zn nieuwe looks zal ie zekereen breder koperspubliek weten aante spreken. De New Outlanderstaat n bij de dealer!

  Voor een proefrit naar:Van VeldhuizenRostockweg 29723 HG GroningenT 050-5471111

  Verlengde Stationsweg 289471 PL ZuidlarenT 050-4091307www.vanveldhuizen.nl

  Specific