ATTENTIE TIP - MrGPS · 2018-12-18 · Na weer op ‘route berekenen’ geklikt te hebben, is het...

of 1 /1
26 Een belangrijke tip, als je een mooie route van A naar B bere- kent, is dan ook: vink altijd het hokje ‘alternatieve route’ aan. Juist als de voor OnRoute meest logische route over snel- of N-wegen gaat, is vaak de tweede suggestie (waarbij OnRoute moet proberen een alternatief aan te bieden) veel mooier. Het Notter-Deventer voorbeeld levert onderstaande groene route als alternatief. Promotor OnRoute is een samenwerking van Promotor, Waypoint en ANWB. BELANGRIJKE TIP! Bij deze voorbeeld-route is het eerste resultaat eigenlijk meteen al zo fraai dat je eigenlijk niet eens iets had hoeven aanpassen. Maar dat is lang niet altijd zo. Zeker als er sprake is van ri- vierovergangen kan het gebeuren dat het resul- taat nogal tegenvalt en dat de route - vanwege die rivierovergang - een stuk over de snelweg gaat. Ook kan het voorkomen dat een route meer N-wegen bevat dan je eigenlijk zou willen. Dat komt dan meestal doordat die N-wegen door of nabij water of bossen gaan, en dus ook als ‘mooi’ op de kaart staan. Maar vaak willen we toch die wegen vermijden. ATTENTIE Merk op dat dit routepunt nummer 1 krijgt, ter- wijl we het toch echt als tweede hebben inge- voerd. OnRoute is meestal in staat routepunten automatisch in de optimale volgorde te zetten. In het overzicht van tussenpunten kun je echter ook handmatig sorteren. Na weer op ‘route berekenen’ geklikt te hebben, is het resultaat een nog fraaiere rit (die je uiter- aard weer via Google Earth kunt bekijken). 2007 / 2008 Jouw persoonlijke toertochtplanner Jouw persoonlijke toertochtplanner TIP Als we het over terugweg hebben: rechtsonder het ‘van’ scherm (waar je het vertrekpunt invul- de) vind je ook de ‘omkeer-knop’. Alle routepun- ten worden in omgekeerde volgorde gezet en de terugrit wordt berekend: We hebben gemerkt dat Promotor OnRoute nog iets te snel naar door- gaande wegen uitweek. Daarom zal medio december een service-pack verschijnen. Alle geregistreerde OnRoute gebruikers krijgen bericht. De verbeteringen zijn voor een belangrijk deel gebaseerd op ervaringen van gebruikers. De twee belangrijkste elementen binnen de update zijn: bij- gestelde balans snelwegen/N-wegen, verbeterde mapsource-export en daarnaast nog een hele reeks kleinere verbeterpunten. Het servicepack is voor geregistreerde gebruikers gratis te downloaden. PM10_PMOnroute_StapVoorStapnicooSec1:26 Sec1:26 PM10_PMOnroute_StapVoorStapnicooSec1:26 Sec1:26 07-12-2006 12:38:25 07-12-2006 12:38:25

Embed Size (px)

Transcript of ATTENTIE TIP - MrGPS · 2018-12-18 · Na weer op ‘route berekenen’ geklikt te hebben, is het...

 • 26

  Een belangrijke tip, als je een mooie route van A naar B bere-kent, is dan ook: vink altijd het hokje ‘alternatieve route’ aan. Juist als de voor OnRoute meest logische route over snel- of N-wegen gaat, is vaak de tweede suggestie (waarbij OnRoute moet proberen een alternatief aan te bieden) veel mooier. Het Notter-Deventer voorbeeld levert onderstaande groene route als alternatief.

  Promotor OnRoute is een samenwerking van Promotor, Waypoint en ANWB.

  BELANGRIJKE TIP!Bij deze voorbeeld-route is het eerste resultaat eigenlijk meteen al zo fraai dat je eigenlijk niet eens iets had hoeven aanpassen. Maar dat is lang niet altijd zo. Zeker als er sprake is van ri-vierovergangen kan het gebeuren dat het resul-taat nogal tegenvalt en dat de route - vanwege die rivierovergang - een stuk over de snelweg gaat. Ook kan het voorkomen dat een route meer N-wegen bevat dan je eigenlijk zou willen. Dat komt dan meestal doordat die N-wegen door of nabij water of bossen gaan, en dus ook als ‘mooi’ op de kaart staan. Maar vaak willen we toch die wegen vermijden.

  ATTENTIEMerk op dat dit routepunt nummer 1 krijgt, ter-wijl we het toch echt als tweede hebben inge-voerd. OnRoute is meestal in staat routepunten automatisch in de optimale volgorde te zetten. In het overzicht van tussenpunten kun je echter ook handmatig sorteren.Na weer op ‘route berekenen’ geklikt te hebben, is het resultaat een nog fraaiere rit (die je uiter-aard weer via Google Earth kunt bekijken).

  2007 / 2008

  Jouw persoonlijke toertochtplannerJouw persoonlijke toertochtplanner

  TIPAls we het over terugweg hebben: rechtsonder het ‘van’ scherm (waar je het vertrekpunt invul-de) vind je ook de ‘omkeer-knop’. Alle routepun-ten worden in omgekeerde volgorde gezet en de terugrit wordt berekend:

  We hebben gemerkt dat Promotor OnRoute nog iets te snel naar door-gaande wegen uitweek. Daarom zal medio december een service-pack verschijnen. Alle geregistreerde OnRoute gebruikers krijgen bericht. De verbeteringen zijn voor een belangrijk deel gebaseerd op ervaringen van gebruikers. De twee belangrijkste elementen binnen de update zijn: bij-gestelde balans snelwegen/N-wegen, verbeterde mapsource-export en daarnaast nog een hele reeks kleinere verbeterpunten. Het servicepack is voor geregistreerde gebruikers gratis te downloaden.

  PM10_PMOnroute_StapVoorStapnicooSec1:26 Sec1:26PM10_PMOnroute_StapVoorStapnicooSec1:26 Sec1:26 07-12-2006 12:38:2507-12-2006 12:38:25