Atlas theater, seizoensbrochure 1617

108
Tickets en actuele informatie op atlastheater.nl HET BESTE TONEEL DE MOOISTE MUZIEK DE LEUKSTE KINDERSHOWS DE MEEST FANTASTISCHE FAMILIESHOWS 2016 2017 HET GRAPPIGSTE CABARET

description

Met gepaste trots presenteren wij u de allereerste seizoensbrochure van het ATLAS Theater in Emmen! Veel leesplezier en graag tot ziens!

Transcript of Atlas theater, seizoensbrochure 1617

Page 1: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

Tickets en actuele informatie op atlastheater.nl

HET BESTE TONEEL

DE MOOISTE MUZIEK

DE LEUKSTE KINDERSHOWS

DE MEEST FANTASTISCHE FAMILIESHOWS

20162017

HET GRAPPIGSTE CABARET

ATLAS Theater 2016/2017

atlastheater.nl

Page 2: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

‘ In het theater kun je met behulp van je verbeelding de hele wereld ontdekken.’

— Jan Geert Vierkant

voorwoord

Page 3: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

Ten opzichte van het verleden zijn de mogelijkheden voor theateraanbod enorm toegenomen. Omdat het ATLAS Theater beschikt over een grote Rabo Zaal met 820 stoelen, een orkestbak en een goede akoestiek, kunt u in Emmen nu genieten van opera en ballet zoals het bedoeld is. En door de optimaal uitgeruste toneeltoren kunnen technisch veeleisende producties zoals musicals en de shows van Hans Klok nu ook in Emmen worden gepresenteerd.

De Dagblad van het Noorden Zaal is met zijn vlakke vloer en uitschuifbare tribune met 300 stoelen bijzonder multifunctioneel. We koesteren hier hoge verwachtingen van de kansen als popzaal; samen met poppodium Apollo gaan we daar invulling aan geven. Verder organiseren we er een babyconcert in een tent maar ook een wijnproeverij in combinatie met een jazz-concert. Wie liggend wil genieten van de muziek van Simeon ten Holt kan in deze zaal terecht, maar de zaal leent zich ook uitstekend voor een Drentse avond met Jannes en Mooi Wark!

Met heel veel plezier hebben we geprobeerd een zo breed mogelijke programmering naar Emmen te halen. Daarbij hebben we de aanbevelingen van ondermeer Bert Visscher en andere personen met een ATLAS-gevoel ter harte genomen. U vindt hun verhalen verspreid door de brochure waarbij op de foto telkens een toepasselijk attribuut is gefotografeerd.

De combinatie WILDLANDS en ATLAS is uniek en biedt vele mogelijkheden. Waar elders kun je cultuur op deze manier met natuur verbinden? In het theater kun je met behulp van je verbeelding de hele wereld ontdekken. Ontdek ‘the lion sleeps tonight’, voel de Russische ziel, hoor hoe Afrika zingt, zie hoe Ierland danst en luister naar het verhaal van de Javaanse soldaat!

Ik wens u veel plezier in uw nieuwe theater en hoop u regelmatig te mogen begroeten.

Jan Geert VierkantDirecteur ATLAS Theater

Het is zover: Emmen heeft zijn nieuwe theater! Aannemer DURA Vermeer heeft de klus in bijna twee jaar tijd geklaard en wij zijn erg trots op het eindresultaat. Het centrum van Emmen is onherkenbaar veranderd, vooral omdat er op alle fronten is gekozen voor kwaliteit.

voorwoord

Page 4: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

4

inhoud

Youp van ’t HekLichtdonderdag 22 en vrijdag 23 september 2016

Yentl en de BoerDe snoepwinkel is geslotenvrijdag 3 februari 2017

Vaders & ZonenBram van der Vlugt, Thijs Prein en Merijn de Jongdonderdag 2 maart 2017

Noord Nederlands Toneel & Club Guy & RoniCarrousel / Bernard Dewulfzaterdag 22 april 2017

Jules Croiset, Tijn Dokters e.a.BINT / Bordewijk donderdag 27 oktober 2016

Introdans45 Jaar Introdans: TUTTI donderdag 24 november 2016

september pagina 17

februari pagina 59

oktober pagina 19

maart pagina 67

november pagina 27

april pagina 81

Page 5: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

5

Praktische informatie 6

Jeugd 10

Zondagochtend Klassiek 12

Ladies Night 12

Theater Restaurant en ATLAS Café 13

Vrienden 15

Voorstellingen 17—96

Genre-overzicht 100

Zaalplattegronden 104

inhoud

Jandino AsporaatKeiharddonderdag 18 mei 2017

Daniël LohuesNieuwe Theatervoorstellingvrijdag 23 en zaterdag 24 juni 2017

Het Zwanenmeer / Pjotr Iljitsj TsjaikovskiBallet en Orkest van de Staatsopera van Tatarstanvrijdag 9 december 2016

Snorro de gemaskerde held Ro Theater ‘Viva la revolucion! Kip voor iedereen!’donderdag 26 januari 2017

december pagina 41

mei pagina 91

januari pagina 51

juni pagina 95

Page 6: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

praktische informatie

Kaartverkoop voor seizoen 2016-2017Vanaf dinsdag 17 mei 2016 kunt u kaarten bestellen voor voorstellingen in seizoen 2016-2017 in het ATLAS Theater.Dit kan op de volgende manieren:— via onze website atlastheater.nl

Als u via internet bestelt en betaalt, ontvangt u onmiddellijk een bevestigingsmail van uw aankoop en de bijbehorende e-tickets. Dit is de enige bevestiging die u ontvangt. Ontvangt u geen bevestigingsmail, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact op met de Theaterinformatielijn.

— aan de Theaterkassa vanaf woensdag 15 juni 2016.

Openingstijden en bereikbaarheid Theaterkassa

De Theaterkassa is het gehele jaar geopend (met uitzondering van oud- & nieuwjaarsdag) van 12.00-17.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. In verband met de oplevering van het theater begin juni 2016 is de Theaterkassa geopend vanaf woensdag 15 juni 2016. De Theaterkassa is telefonisch te bereiken op nummer 0591-850856 en per mail via [email protected].

Betaalmogelijkheden— met iDEAL als u via internet bestelt.— contant of pinnen aan de Theaterkassa.— met cadeau- of tegoedbonnen. Dit kan alleen aan de

Theaterkassa. Als u met iDEAL betaalt, kunt u uw cadeau- of tegoedbon(nen) verzilveren aan de Theaterkassa.

Overige betaalmogelijkhedenBij de Theaterkassa kunt u ook gebruik maken van de volgende betaalmiddelen:— ATLAS Tegoedbon— Theater- en Concertbon— PODIUM Cadeaukaart (de PoKaDoKa) — IRIS Cheque / VVV bon

PlaatsreserveringUw plaatsen worden voor de Rabo Zaal toegewezen (geplaceerd); alle voorstellingen in de Dagblad van het Noorden Zaal zijn ongeplaceerd. Wilt u in de Rabo Zaal naast elkaar zitten, reserveert u dan het totaal aantal kaarten in één keer. Wilt u liever andere plaatsen, dan kunt u uw kaarten gedurende het seizoen aan de Theaterkassa omruilen, voor zover mogelijk. U kunt zowel aan de kassa als online uw eigen (plaats(en) uitkiezen.

De PODIUM Cadeaukaart In het ATLAS Theater kunt u de PODIUM Cadeaukaart kopen en gebruiken bij de aankoop van kaarten. De PODIUM Cadeaukaart is onbeperkt geldig en kan dus altijd als betaalmiddel voor een toegangskaart gebruikt worden. De waarde is in één keer of in delen te besteden. Het actuele saldo kunt u opvragen op podiumcadeaukaart.nl. Met de PODIUM Cadeaukaart kunt u iemand een bijzonder en feestelijk cadeau geven. U bepaalt zelf de waarde: minimaal € 10,00 en maximaal € 150,00. Veilig: de Cadeaukaart krijgt pas waarde nadat deze geactiveerd is op podiumcadeaukaart.nl.

Heeft u nog een theater- en concertbon? Maakt u zich geen zorgen: deze blijft onbeperkt geldig bij alle aangesloten verzilverpunten.

Algemene informatieATLAS TheaterRaadhuisplein 1007811 AP Emmen0591 850 [email protected]

6

Page 7: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

praktische informatie

KortingenBij een aantal voorstellingen kunnen wij kortingen verlenen aan houders van kortingspassen. Bij de kaartcontrole aan de deur dient u de betreffende pas te tonen.

CJP/CKV-pas/Jeugd tot en met 18 jaar/Studenten

Bij veel voorstellingen wordt een korting verstrekt aan houders van het Cultureel Jongeren Paspoort (CJP) of de Cultuurkaart voor scholieren (CKV-pas). Studenten komen op vertoon van hun collegekaart eveneens voor dit kortingstarief in aanmerking en Jeugd tot en met 18 jaar op vertoon van legitimatie. De kortingsprijs staat bij de betreffende voorstellingen aangegeven met CJP/Jeugd korting.

GroepskortingBij groepsbezoek (personeelsfeest, scholen, bedrijven, clubs etc.) kunnen wij - afhankelijk van de voorstelling - soms aantrekkelijke kortingen verstrekken. Voor meer informatie hierover kunt u bellen met de Theaterinformatielijn.

Overige informatieAlgemene voorwaardenATLAS Theater verklaart de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouw Directies (VSCD) van toepassing. Deze zijn in juli 2012 gedeponeerd bij de Rechtbank te Amsterdam onder nummer 66/2012 en liggen ter inzage bij de Theaterkassa.

GastprogrammeringBehalve de door het theater zelf geprogrammeerde voorstellingen vinden voorstellingen plaats die door anderen georganiseerd worden op zaalhuurbasis. Deze voorstellingen worden aangeduid als ‘Gastprogrammering’. Het ATLAS Theater kan niet aangesproken worden op de kwaliteit en inhoud van deze voorstellingen.

Gratis inleidingen Bij een aantal voorstellingen wordt een gratis inleiding aangeboden. Deze inleidingen worden meestal gegeven door een betrokkene bij de voorstelling, zoals de regisseur, de dramaturg, een acteur, etc. Voor bezoekers van de voorstelling is dit een (gratis) extra service van het gezelschap en het theater. De inleiding begint een uur voor de voorstelling en duurt maximaal 30 minuten.

Huisregels— In het ATLAS Theater is een rookverbod van toepassing.

Er is een mogelijkheid om 's avonds ‘beschut’ buiten op het rookbalkon te roken ter hoogte van de foyer van de Rabo Zaal.

— Het is niet toegestaan om tijdens voorstellingen te fotograferen of beeld- en/of geluidsopnames te maken.

— Mobiele communicatie is niet toegestaan tijdens voorstellingen.

— Kinderen onder de 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een volwassene.

— De zaal gaat circa 15 minuten voor aanvang van de voorstelling open.

Openbaar vervoerVanaf het NS-station loopt u in ongeveer 15 minuten naar het theater. Vanaf het NS-station kunt u ook met de bus naar halte Holdert (3 haltes), vanaf hier is het nog maar een paar minuten wandelen tot de entree van het ATLAS Theater.

ParkerenHet ATLAS Theater beschikt niet over een eigen parkeerterrein. De uitgang van Parkeergarage Willinkplein (gelegen onder het Raadhuisplein) ligt 50 meter tegenover de ingang van het ATLAS Theater.

PauzeconsumptieWij hanteren een volledig portemonneeloze pauze. Met de aanschaf van uw entreekaartje heeft u al één pauzeconsumptie (ter waarde van € 2,50) afgerekend. Wanneer een voorstelling geen pauze heeft, staat de consumptie na afloop van de voorstelling voor u klaar. Bij jeugd- en familievoorstellingen vervalt de pauzeconsumptietoeslag en bieden wij de kinderen een gratis glaasje ranja aan. Bij koffieconcerten op de zondagochtend bieden wij de bezoekers een gratis kop koffie of thee aan.

ReagerenMocht u willen reageren op bepaalde zaken, positief of negatief, stuur dan een e-mail naar [email protected].

7

Page 8: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

Een aandeel in elkaar

www.rabobank.nl/emmen-coevorden

Cultuur heeft zoveel moois te bieden. Of het nu gaat om cabaret, dans of muziek.

Eén ding is zeker. Het leven wordt er een stuk kleuriger van. Wij hechten

veel waarde aan cultuur en dragen lokaal graag ons steentje bij.

Trotse sponsor van het ATLAS Theater

En er samenvolop vangenieten!

Cultuur eenwarm harttoedragen

Page 9: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

ZaalhuurWilt u de uitvoering van uw (toneel-)vereniging, koor of orkest in een professioneel theater laten plaatsvinden? Of wilt u zelf in de spotlights staan? Wij bieden u graag alle (technische) faciliteiten en ondersteuning om uw uitvoering optimaal tot zijn recht te laten komen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Koos Maris, Hoofd Theatertechniek via telefoonnummer 0591-850856 of via [email protected]. In het ATLAS Theater bevinden zich ook meerdere vergader- en congreszalen die voldoen aan de hoogste standaarden. Voor meer informatie inzake verhuur van deze zalen kunt u contact opnemen met de afdeling Reserveringen via telefoonnummer 0591-850865 of via [email protected].

Uw veiligheidUw veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het veiligheidsniveau in het ATLAS Theater voldoet aan de daartoe gestelde eisen. Bij elke voorstelling zijn gediplomeerde bedrijfshulpverleners aanwezig.

Vereniging Vrienden ATLAS Theater

De Vrienden ATLAS Theater steunen het theater en hebben ondermeer een voorbespreekrecht. Meer informatie vindt u via vriendenatlastheater.nl en [email protected].

Pictogrammen Leeftijd

Ladies Night

Zondagochtend Klassiek concerten

Aan de inhoud van deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen en drukfouten voorbehouden.

RingleidingHet ATLAS Theater heeft een ringleidingsysteem. Het is een FM-zendsysteem van Phonak. U leent een persoonlijke ontvanger van het theater, verkrijgbaar bij de Theaterkassa of de gastheer/gastvrouw. Via uw eigen gehoorapparaat (t-stand) of via een hoofdtelefoon kunt u de voorstelling volgen. Dit systeem werkt zowel in de Rabo Zaal (Grote Zaal) als in de Dagblad van het Noorden Zaal (Vlakkevloer Zaal).

Rolstoelen en rollatorsOm veiligheidsredenen zijn voor bezoekers die gebruik maken van een rolstoel, een rollator of een looprek, speciale plaatsen gereserveerd. Maakt u gebruik van deze hulpmiddelen, wilt u dit dan bij uw (telefonische) reservering aangeven? Het is helaas niet mogelijk om via internet rolstoelplaatsen te kopen of reserveren in verband met het optimaal indelen van de daarvoor bestemde plaatsen. Wij helpen u graag aan de Theaterkassa.

Telefonisch reserverenTelefonisch reserveren van kaarten is mogelijk via het telefoonnummer 0591-850856. Deze reserveringen dienen uiterlijk een week voor de voorstelling betaald te zijn (per bank of aan de kassa), anders komt de reservering te vervallen.

Uitverkocht?Als een voorstelling is uitverkocht, kunt u op een wachtlijst geplaatst worden. Als er plaatsen voor de betreffende voorstelling vrijkomen, - dit gebeurt vaker dan u denkt - bellen wij u. Vanaf de laatste week voor de voorstelling kunt u ook zelf bellen met de Theaterkassa.

praktische informatie

ColofonDeze gids is een uitgave van het ATLAS Theater. Eindredactie Mirjam SchuilingFotografie/illustratie Aisha Zeijpveld, Alek, Andreas J. Etter, Andy Doornhein, Arjan Benning, Barrie Hullegie, Bob Bronshoff, Cathrien van de Veerdonk, Claudia Kamergorodski, Concertgebouw Amsterdam / Cees van de Ven / Govert Driessen / Piet Gispen, Cooper Seykens, Curly and Straight, Daniel Patriasz, Danny van Kolck & DBXL, Emiel Neuderman, Eric Fecken, Esmege Franken, Frank Doorhof, Geert Gratama & Annemarie van Haeringen/ Andy Doornheim, Govert de Roos & Gijs Kuijper, Hagemeier Fotografie, Hans Leeuwenkamp, Hans-Peter van Velthoven, Henk Bleeker, HUFF&REUTER, Janey van Ierland / Jan van Gorselen, Janita Sassen / Joris van Bennekom, Jean van Lingen, Joris van Bennekom, Katinka Krijgsman, Kees van de Veen, Les Finesse, Levin den Boer, Lieve Blancquart, Lieven Dirckx, Liv Ylva, Maarten van der Wal / Otto Jansen, Marc de Groot / Nicola Dinoia, Mark Engelen, Mark Janssen / Leo van Velzen, Mark Uyl,

Martijn Halie, Merlijn Doomernik & Botoboto, Merlijn Doomernik / Robin Kamphuis / Leoni Ravenstein / Ernst Schulz / Ruud Pos / Janey van Ierland / Roy Beusker, Mike Roelofs, Mike van den Toorn, Monique Liet, Nick van Ormondt, NTR, Orin van Jaarsveld & Kevin Lohstro, Patmat, Patrick de Joode, Paul Hoes, Paul van Loon & Hugo van Look, Piek, Pieter Henket, PR Anne-Marie Jung, PR Homemade Productions, PR Jandino Asporaat, PR Peter Boone, REDRUM, Reyer Boxem, Rien Poortvliet, Rijk.studio, Rik Engelgeer, Robert Lagendijk, Robin Kamphuis, Roelof Bos, Rogier Veldman, Roland Kramer, Roxanne Hellevoort, Roy Beusker & Margot de Heide, Roy Beusker / Govert de Roos, SameSame, Sander de Goede, Simone Leonhartsberger, Stephan Vanfleteren, Studio Breed, Tangarine The National Dance Company of Ireland, Thijs Meuwese & Daan Colijn, Trees Neijndorff, Van den Buuse, Vanessa Wessels, Victor van der Griendt, Walter Kallenbach, Wouter Jansen, Yani & Pani, zzapback

© Het copyright op de in deze brochure gebruikte foto’s berust bij de betreffende fotografen. Meer informatie hierover is verkrijgbaar bij het ATLAS Theater.

5+

9

Page 10: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

jeugd

ATLAS 4 Kids Het ATLAS Theater presenteert een volwassen aanbod jeugdtheater. Voor peuters tot pubers. Van muziek en dans tot show en toneel.

Pinokkio 21

Boze Heks en de zandtekenaar 28

Woezel & Pip 36

Dolfje Weerwolfje 37

Het Zandkasteel 38

Gummi de Vis 49

Buurman & Buurman 49

Peter Pan 50

Checkpoint 53

Brandweerman Sam 53

Snorro de gemaskerde held 56

De kabouter vanRien Poortvliet 62

De nieuwe kleren van de keizer 65

Kinderpopconcert 65

De kleine groteImprovisatieshow 66

Babyconcert 66

Razend 76

ISH The Elements of Freestyle 79

De grote illusionist 83

Roodkapje de musical 83

De Vliegende Hollander 89

Kids Agenda 2016-2017

Dolfje Weerwolfje 37

6+

10

Page 11: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

Wist je dat?!

jeugd

Er gastrollen beschikbaar zijn voor kinderen die een keer mee willen spelen in de musical Pinokkio op 20 of 21 oktober?

Brandweerman Sam alle bezoekers uitnodigt om verkleed als brandweerman (m/v) of circusartiest(e) naar het ATLAS Theater te komen?

Je kleurplaten van Buurman & Buurman kunt downloaden op atlastheater.nl?

Het kleine onzichtbare microfoontje op het hoofd van veel cabaretiers en musicalacteurs een ‘druppel’ genoemd wordt? Op deze manier kunnen ze lopen en dansen zonder een microfoon vast te houden!

Je na afloop van de voorstelling van Roodkapje met de acteurs op de foto kunt en lekker kunt swingen tijdens Oma’s Meezingfeest?

Snorro de gemaskerde held 56

Pinokkio de sprookjesmusical 21

Buurman en Buurman 49

8+

3+

4+

11

Page 12: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

ladies night + zondagochtend klassiek

Heerlijk ontwaken tijdens de Zondagochtend Klassiek concerten.Vier keer dit seizoen presenteert het ATLAS Theater een Zondagochtend Klassiek concert. U kunt dan vanaf 11.00 uur genieten van prachtige, indrukwekkende koffieconcerten.Meer informatie is verkrijgbaar via atlastheater.nl.

Ladies Night!Lekker op stap met je beste vriendinnen in het ATLAS Theater!Er is het hele seizoen natuurlijk heel veel leuks om samen met je vriendinnen naar toe te gaan, maar deze voorstellingen mag je niet missen. Vooraf heerlijk dineren in het Theater Restaurant en na afloop lekker nagenieten met een borrel in het ATLAS Café.

Lekker lachen: Sara Kroos 31Emilio Guzman 35Plien & Bianca 39Opvliegers 79Bastiaan Ragas 80

Toneel, boek en/of film: Winterbloemen 19Intouchables 20Bint 23Indecent Proposal 24Hart tegen Hart 54

Lekker swingen: The Big 80's & 90's Party 35Crazy piano's 45Miss Montreal 94

Ladies Night

Zondagochtend Klassiek concerten

12

23 oktober 2016

Marietta Petkova: Pianorecital 22

13 november 2016

Julia Achkinazy: Greatest Pianists Encores 33

16 april 2017

Ragazze Quartet: Fellow Travellers 86

21 mei 2017

Aurelia Saxofoon Kwartet 94

Page 13: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

horeca

Theater Restaurant en ATLAS CaféHet ATLAS Theater biedt verschillende mogelijkheden om van uw avond in het theater een complete avond uit te maken.

Theater Restaurant Voor aanvang van elke avondvoorstelling kunt u genieten van een heerlijk diner. Het Theater Restaurant bevindt zich op de eerste verdieping van het theater aan het einde van de foyer. Vanuit het restaurant heeft u een panoramisch uitzicht op het Raadhuisplein. Onze menukaart biedt u een driegangen-keuzemenu voor € 25,00,

ook kunt u er voor kiezen om gebruik te maken van bijvoorbeeld twee gangen van dit menu. Naast deze menu's serveren wij een aantrekkelijk geprijsde dagschotel. Voor het actuele menu verwijzen wij u graag naar onze website. En natuurlijk zorgen wij er voor dat u op tijd naar de voorstelling kunt.U kunt uw tafel vooraf reserveren via de website van het ATLAS Theater atlastheater.nl of via het telefoonnummer 0591–850 855. Mocht het Theater Restaurant niet beschikbaar zijn, dan krijgt u de mogelijkheid om naar Travellers' Taste uit te wijken.

ATLAS CaféAan het Raadhuisplein, naast de ingang van het Theater, vindt u het ATLAS Café. Het café is dagelijks geopend van 10:00 tot 23:00 uur en op voorstellingsdagen tot 24:00 uur. Geniet hier van een heerlijk drankje en bijpassende hapjes. Op het Raadhuisplein is het terras van het ATLAS Café geopend als het weer het toelaat.

ArrangementenMaak uw avond in het theater compleet met één van onze arrange menten, zoals een gereserveerde tafel in de pauze met nootjes, bitter garnituur en een flesje bubbels. Wij bieden u pauze- of all-in arrangementen. Op onze website vindt u de verschillende mogelijkheden.

13

Page 14: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

horeca

Het Noord NederlaNds orkest feliciteert emmeN met

Het Nieuwe atlas tHeater

Page 15: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

vrienden

15

Een nieuw theater, nieuwe Vrienden.De vereniging Vrienden ATLAS Theater wil een financiële én een culturele bijdrage leveren waardoor— de programmering op een hoog

cultureel niveau wordt gehouden;— jong talent wordt gestimuleerd; — eigentijdse culturele initiatieven

worden ontplooid.

Het is zeker geen eenzijdige vriendschap! Het ATLAS Theater biedt Vrienden een aantal interessante voordelen:— voorrang bij het reserveren van kaarten— als eerste op de hoogte zijn van het programma, extra

voorstellingen en speciale aanbiedingen— speciale Vriendenavond(en)— een jaarvergadering met aansluitend een artistiek gedeelte — verrassingsaanbiedingen, speciaal voor Vrienden— deelname aan een klankbordgroep met betrekking tot de

programmering van het theater— een maandelijkse digitale nieuwsbrief— voorrang als Vriend om als vrijwilliger ingezet te worden

binnen het theater.

ContributieDe contributie per verenigingsjaar bedraagt € 30,00 voor één persoon en € 50,00 voor één persoon plus partner. Het lidmaatschap gaat in per 1 september 2016 en loopt automatisch door, tenzij u voor 1 augustus schriftelijk opzegt.

Geef u op als Vriend ATLAS Theater via:— vriendenatlastheater.nl— de theaterkassa van het ATLAS Theater.

Heeft u nog vragen? Wilt u meer informatie? Kijk op onze website of facebookpagina vriendenatlastheater.nl of facebook.com/VriendenAtlastheater/ of stuur een e-mail naar [email protected].

VRIENDEN

Page 16: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

16

interview

‘ Er wordt lekker geleefd, dat vind ik zó leuk!’

— Marlijn de Vries

Page 17: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

‘ Na afloop van de voorstelling sta je midden in de stad’

De bouw van het nieuwe theater in hartje Emmen was niet te missen, zegt Marlijn de Vries (23). “Nu wil ik ook graag weten hoe het er van binnen uit ziet!”

Als kind ging Marlijn - geboren en getogen in Emmen - wel eens naar De Muzeval, maar daar bleef het bij. “Theaterbezoek kwam eigenlijk nooit in me op, het kwam niet op mijn pad. Tot een vriendin van mij stage liep in De Muzeval. Zij vertelde leuke verhalen over voorstellingen en artiesten. Zo kwam ik ook op cabaretière Sara Kroos. Helaas ging de voorstelling niet door, omdat ze ziek werd, maar anders was ik er zeker heen gegaan. Ik kende haar van televisie en ze spreekt me aan. Ze is lekker recht voor z’n raap en durft dingen te benoemen waar andere mensen zich voor schamen. Vaak heel herkenbaar!”

Marlijn zou zichzelf geen echte cultuurliefhebber noemen, maar ze geniet van musicals op televisie en bezoekt regelmatig festivals. “Ik denk wel dat ik nu vaker naar het theater zal gaan, al was het maar omdat het midden in het centrum ligt, pal aan het Raadhuisplein. Dat is een superlocatie! Als de zon schijnt, zie je mensen genieten, gezellig met elkaar kletsend op een bankje. Er wordt lekker geleefd, dat vind ik zó leuk! Ik kan me goed voorstellen dat ik op zaterdag met vriendinnen een kopje koffie ga drinken in het theatercafé, met uitzicht op het plein. Dan zien we ook welke voorstellingen er komen en zullen we er sneller naar toe gaan. Na afloop sta je midden in de stad en kun je nog even ergens wat gaan drinken. Dat maakt het een stuk aantrekkelijker. En als Sara Kroos weer komt, ben ik er natuurlijk bij!”

september 2016

donderdag 22 & vrijdag 23 september 2016 pagina 18

Youp van ’t HekLicht

17

Page 18: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

september

€ 20,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 2,50.

vrijdag 16 september 201620:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Hans Visser & Irena Filippova Reis om de wereld in 80 minuten ‘Reis om de wereld in 80 minuten’ is een theatervoorstelling rond de prijswinnende beelden (onder andere World Press) van internationaal befaamde fotojournalisten. Een klein internationaal orkest, met de Russische accordeoniste Irena Filippova, de Engelse klarinettist Stan Haywood, percussionist Arthur Bont en gitarist Hans Visser, maakt de foto’s nog spannender, levendiger en ontroerender door er muziek aan toe te voegen.Start- en eindpunt is het eind negentiende-eeuwse Londen, toen de fotocamera zijn intrede deed. Foto’s uit die tijd worden gespiegeld aan beelden van nu, waardoor een prachtige indruk ontstaat van hoe landen, steden en mensen er vroeger en nu uitzagen. In de speurtocht naar materiaal kwamen bijzondere collecties bovendrijven. Zo is in 1904 het Russische rijk in opdracht van tsaar Alexander op kleuren foto’s vastgelegd, iets wat in 2014 door een Russische amateurfotograaf is overgedaan.

hansvisserproductions.nl

CABARETMUZIEK

donderdag 22 en vrijdag 23 september 201620:00 uur | Rabo Zaal

Youp van ’t HekLicht

"De grote zaken in een ander licht zetten en van hun zwaarte ontdoen. Dat is mijn werk," zegt Youp. Hij doet het al dertig jaar met veel plezier en voor volle zalen. Komend seizoen gaat hij weer de boer op. De show heet niet heel eigentijds ‘Youp Light’, maar gewoon ‘Licht’! Zelden dekte een titel zo goed de lading. Muziek: Ton Scherpenzeel. Muzikant: Rens van der Zalm.

youp.nl

€ 31,00 (rang 1) / € 28,50 (rang 2) / € 23,50 (rang 3) incl. drankje/garderobe/servicekosten. Maximaal 4 kaarten per persoon.

18

Page 19: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

19

TONEEL

woensdag 28 september 201620:00 uur | Rabo Zaal

Theatergroep Suburbia WinterbloemenTheatergroep Suburbia maakt ontroerende, tragische, hilarische en toegankelijke voor stellingen over het menselijk tekort. ‘Winterbloemen’ is een indringende nieuwe voorstelling over vriendschap, levensdrift en eindigheid van de hand van Peer Wittenbols en geregisseerd door Rob Ligthert. Samen hebben zij een rijkgeschakeerd oeuvre opgebouwd, met recente successtukken als ‘Liefdeslied’ en ‘Honingjagers’.

In ‘Winterbloemen’ zijn vier vriendinnen op weg naar een luxe wellness-oord in de Ardennen. Ze gaan een feestelijke punt zetten achter een emotionele periode van een van hen. Ze raken verzeild in een sneeuwstorm, waarbij hun auto’s keihard op elkaar knallen. Wonder boven wonder blijven ze zelf ongedeerd en nu is het wachten op hulp. Het wordt een gedenkwaardige en bewogen nacht waarin zo goed als niets van het leven onbesproken blijft. “Wat, als dit hier, wij hier, alles hier niet langer meer waar is? Zou het niet kunnen dat de klap zo hard was, zo plotseling, dat we nog niet in de gaten hebben dat we er niet meer zijn?” In de regie van Rob Ligthert ziet u Susan Visser, Anneke Blok, Lotje van Lunteren en Astrid van Eck.

theatergroepsuburbia.nl

€ 23,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 2,50.

Online bestellen? atlastheater.nl

oktober 2016

donderdag 27 oktober 2016 pagina 23

BINT / Bordewijk Jules Croiset, Tijn Dokters e.a.

19

Page 20: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

TONEEL

intouchables.nu

€ 33,00 (rang 1) / € 30,50 (rang 2) / incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 5,00.

donderdag 6 oktober 2016 20:00 uur | Rabo Zaal

Intouchables Huub Stapel, Cyriel Guds e.a.

'Intouchables' veroverde in 2011 de harten van talloze bioscoopbezoekers. Wereldwijd is deze tragikomedie de best bekeken Franse film ooit. Het is het waargebeurde verhaal van de vriendschap tussen de geheel verlamde miljonair Philippe en de uit de banlieues afkomstige ex-gedetineerde Driss. Philippe, die door een val bij het paragliden een hoge dwarslaesie heeft opgelopen, vecht tegen een leven van verzorging, medelijden en passiviteit. Driss, die zijn leven lang nog niet een echte baan heeft gehad, vecht tegen een leven van uitzichtloosheid, criminaliteit en gevangenisstraf. Driss wordt de persoonlijk verzorger van Philippe. Ze zoeken samen het avontuur, leren van elkaar en ontdekken ieder op een geheel eigen manier de liefde. Ze maken dingen mee, die ze nog niet eerder meegemaakt hebben. Gelauwerd acteur Huub Stapel speelt Philippe. Cyriel Guds, die nu nog op de toneelschool in Maastricht zit, speelt Driss. “Je verlaat gegarandeerd met een glimlach het theater”, aldus De Telegraaf. Regie: Peter de Baan.

oktober

SHOW

dinsdag 18 en woensdag 19 oktober 201620:00 uur | Rabo Zaal

Hans Klok’sHouse of HorrorKroonluchters flikkeren, ergens schiet een zwartgeklede vrouw achter een gordijn. Vanuit de catacomben trekt een akelige mist omhoog. Het spookt in het theater: grote Illusionisten uit het verleden zijn namelijk op zoek naar Hans Klok. Zij dulden hem niet in hun magische cirkel en willen alleenheerser blijven in hun ondoorgrondelijke rijk van geheimen. In tal van nieuwe illusie-acts zien we hoe een onverschrokken Hans Klok – gesteund door zijn mysterieuze bruiden, dansers en internationaal bekroonde circusartiesten – de strijd met hen aangaat. De kaarten worden geschud… en hoe! In deze grootschalige griezelversie voor de hele familie krijgt het publiek een totaal nieuwe kant van ’s werelds snelste illusionist te zien. Met revolutionaire projecties en speciale effecten zuigt Klok u mee in een mystieke wereld waarin niets is wat het lijkt.

hansklok.nl

€ 47,00 (rang 1) / € 37,00 (rang 2) incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 5,00.

20

GOUDEN RANG-TICKET: Altijd al gedroomd van een ontmoeting met Hans Klok? Dat kan door een kaartje te kopen voor de ‘Gouden rang’ (€ 57,00 incl. drankje/garderobe, excl. € 2,00 service-kosten) en MEET & GREET MET HANS KLOK.

Page 21: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

oktober

CABARET

woensdag 19 oktober 201620:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Eva CrutzenSpiritus

Na haar geslaagde debuut ‘Bankzitten’ hing het al in de lucht: Eva Crutzen zou wel eens een hele grote kunnen worden. Die belofte lost ze nu volledig in, aldus de Volkskrant: “Eva Crutzen brengt met ‘Spiritus’ een extreem vlotte en geestige show die op alle fronten imponeert.” Ook De Telegraaf kan maar één conclusie trekken: “Eva Crutzen is een aanwinst voor de cabaretwereld.”

Oké: Eva staat op de kaart. Heeft bewezen dat ze mee mag doen. Hoort erbij. Maar kom nou maar gewoon kijken en word deelgenoot van “het energieke, verkwikkende gevoel dat Crutzen weet op te wekken”, aldus NRC Handelsblad. Regie: Wimie Wilhelm.

€ 16,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 2,50.

21

Voor en na de voorstelling: ATLAS Café!

oktober

4+JEUGD

donderdag 20 en vrijdag 21 oktober 2016 14:00 uur | Rabo Zaal

Pinokkio de sprookjesmusicalDe Efteling TheaterproductiesDe Efteling maakte een heerlijke sprookjes-musical voor de hele familie van het wereld-beroemde verhaal van Carlo Collodi. In een Italiaans dorpje woont de vriendelijke timmerman Geppetto. Al maanden werkt hij aan een grote houten pop, die hij Pinokkio noemt. Op een dag verschijnt er een fee die Pinokkio tot leven tovert. Eindelijk heeft hij een zoon! Geppetto kan zijn geluk niet op. Nou ja, voor heel even dan, want al snel blijkt Pinokkio een kwajongen die het liefst op avontuur gaat, de gekste dingen wil meemaken en de hele wereld bij de neus neemt. Maar het allerliefst wil hij een echt jongetje zijn. Een gewoon, braaf jongetje. Zal zijn wens ooit uitkomen?

efteling.com

€ 16,50 incl. glaasje ranja voor de kinderen/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

evacrutzen.nl

Page 22: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

22

vrijdag 21 oktober 2016 20:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Petra Berger & Jan VayneCloser than ever

Petra Berger en Jan Vayne, die als solisten de afgelopen jaren grote successen oogstten, bundelen sinds 2005 regelmatig hun krachten op de bühne. Beiden verstaan de kunst om de gevoelige snaar te raken en blinken uit in veelzijdigheid: ze draaien er hun hand niet voor om om te switchen tussen popmuziek en musical.‘Closer than ever’ is een intiem concert, waarin Berger en Vayne met persoonlijke verhalen over het leven en de liefde de muziekstukken inleiden. Op eigenzinnige, humoristische en soms ontroerende wijze brengen de wereldzangeres en de pianovirtuoos herkenbaar repertoire dat de luisteraar niet onberoerd zal laten.

petraberger.nl janvayne.nl

€ 20,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 2,50.

oktober

KLASSIEKMUZIEK

zondag 23 oktober 2016 11:00 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Marietta Petkova PianorecitalProgramma: o.a. Beethoven en Rachmaninov (Preludes)

Vrijheid, meesterschap en communicatie: een solorecital van sterpianiste Marietta Petkova is telkens weer een unieke belevenis. De verbinding met de luisteraar is intens. Het levert ongekend verfijnde en emotionerende vertolkingen op. In de internationale muziekwereld neemt Marietta Petkova een bijzondere plaats in. “De Bulgaarse meesterpianiste bespeelt de vleugel met een indrukwekkende virtuositeit, maar uiteindelijk draait alles bij haar om veel meer dan de noten”, aldus NRC Handelsblad. Of in de woorden van het Franse Messager: "De virtuose speelt niet, ze ís muziek".Marietta Petkova werd geboren aan de Donau, in Roese, Bulgarije. Zij studeerde in Sofia, Wenen (bij Paul Badura-Skoda), Banff (als Resident Artist) en in Amsterdam, waar zij in 1994 bij Jan Wijn haar studie afrondde met een 10 met onderscheiding. Daarnaast volgde zij tien jaar lang lessen bij de befaamde pianist György Sebök, die een sleutelrol in haar muzikale ontwikkeling heeft gespeeld.

mariettapetkova.com

€ 16,50 incl. koffie/thee en garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 2,50.

Page 23: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

23

MUZIEK

donderdag 27 oktober 2016 20:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Stephanie Struijk Nieuwe maanDe singer/songwriter Stephanie Struijk, eerder bekend onder de naam ‘Stevie Ann’, heeft samen met Daniël Lohues een nieuw album gemaakt. ‘Tijdens onze reis van Los Angeles naar Minneapolis merkten we dat de liedjes zich het beste lieten vertellen in het Nederlands. Liedjes over het maken van een nieuw begin, verlangen naar thuis en over de magie van geluksmomenten’, aldus Stephanie. ‘Nieuwe maan’ gaat over met een schone lei beginnen en wat voor verrassingen daar uit voort kunnen komen. Haar debuutalbum ‘Away From Here’ kwam uit toen ze 19 jaar was en werd bekroond met de gouden status voor meer dan 50.000 verkochte albums. Ze ontving voor haar werk een Zilveren Harp en speelde op festivals als Pinkpop en Concert at SEA.

stephaniestruijk.nl

€ 15,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

oktober

TONEEL

hummelinckstuurman.nl

€ 27,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 5,00.

donderdag 27 oktober 2016 20:00 uur | Rabo Zaal

BINT / Ferdinand Bordewijk Jules Croiset, Tijn Dokters e.a.

De Bree is een leraar die een weggepeste collega van klas 4d, bijgenaamd de Hel, moet vervangen. Hij wordt bijgestaan door directeur Bint, die voor de school een keihard systeem van tucht heeft ontwikkeld. Er volgt een psychologische strijd tussen Bint en klas 4d, die het hele schooljaar zal duren. Dan gebeurt er iets dat niemand aan zag komen. Bordewijk schreef met ‘Bint’ in 1934 een tijdloos en voor iedereen herkenbaar verhaal over de vraag waar we het meest bij zijn gebaat:

discipline of chaos. Ger Thijs regisseert het stuk en bewerkte de tekst, net als hij zes jaar geleden met veel succes deed met ‘Karakter’. “Door met heel weinig heel veel te vertellen, toont Thijs zijn meesterschap als regisseur. En geeft hij meteen een lesje boekbewerken voor toneel af”, schreef de Volkskrant toen. U ziet verder Hanneke Last, Reinier Bulder, Ella van Drumpt en tien jonge talenten.

Dineren vooraf? In het ATLAS Theater Restaurant.

oktober

Page 24: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

TONEEL

€ 27,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 5,00.

vrijdag 28 oktober 2016 20:00 uur | Rabo Zaal

Indecent ProposalMatteo van der Grijn, Roos van Erkel en Chris Tates

‘Indecent Proposal’ is een zinderend erotisch drama over vertrouwen, aantrekkingskracht, liefde en macht met als hamvraag: hoe ver ga jij voor een miljoen? Daphne en David zitten op zwart zaad. Ze hopen dat de wereld van de casino’s het geluk zal doen keren. Even lijkt het te lukken, maar het lot beslist anders. Dan verschijnt John, een excentrieke miljardair, die het pasgetrouwde stel financiële vrijheid biedt. De prijs? Een nacht vol passie met Daphne. De beloning: een miljoen. Een

onvoorstelbaar dilemma. Is Daphne te koop? Het is alleen maar voor de seks toch? Wat de oplossing voor hun geldproblemen lijkt, brengt veel meer teweeg dan ze ooit konden vermoeden. De gelijknamige Hollywoodfilm uit 1993 met Robert Redford, Demi Moore en Woody Harrelson was een ware kaskraker en deed het nodige stof opwaaien. Wat zou u doen in zo’n situatie? Regie: Paula Bangels.

dommelgraafencornelissen.nl

oktober

CABARET

vrijdag 28 oktober 2016 20:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

OeloekOpSchmùck

“Wat een energiek viertal! De ene sketch is nog vindingrijker, absurder, gekker en grappiger dan de ander. Tragikomedie van de bovenste plank.” Bij Trouw kan Oeloek na het zien van ‘OpSchmùck’ niet meer kapot. Het viertal maakte de afgelopen jaren naam met fysiek cabaret waarin ontroerende, intieme momenten worden afgewisseld met spectaculair theatervuurwerk.‘OpSchmùck’ gaat over te veel franje en loze beloftes. In een tijd waarin alles verkoopbaar is en aan de man gebracht moet worden, komt Oeloek met de meest legendarische theater-mega-hit-sensatie-life-changing bucketlist-vernietigende oerknal-overtreffende-voorstelling van het seizoen. “Sterke teksten, energieke performance”, aldus de Theaterkrant. Idee, tekst en spel: Kevin Jolly, David Meijer, Jantijn Prins en Carlijn van Rij.

oeloek.nl

€ 17,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 2,50.

24

Page 25: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

25

CABARET

zaterdag 29 oktober 201620:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

MatroesjkaEeuwig Vlees (try out)Jihadsletjes, filosoferende slachtkoeien, verontrustende speeddates, de reïncarnatie van een opblaaspop: in ‘Eeuwig Vlees’ speelt Matroesjka alsof hun leven ervan afhangt. Wat kun je anders? Het is tenslotte eten of gegeten worden. Met rauwe humor, schrijnende sketches en sappige technobeats draaien Lisa Loeb en Janneke Rinzema alles en iedereen door de gehaktmolen. Matroesjka is hét technocabaretduo van Nederland. Met hun dikke beats en harde grappen won het in 2014 de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. “Hilarische sketches en prachtige liedjes van een energiek, eigenzinnig tweetal”, aldus De Telegraaf.

matroesjkaspeelt.nl

zondag 30 oktober 2016 15:00 uur | Rabo Zaal

André KuipersRuimtevaart college (reprise)In dit unieke theatercollege neemt André Kuipers u mee op een magische reis door de ruimte, het internationale ruimtestation ISS en de wetenschap, aan de hand van vele video’s en foto’s. Niets blijft onbehandeld en u krijgt precies te zien hoe het is om astronaut te worden en te zijn! De voorbereidingen en trainingen, de lancering, het wonen en werken in de ruimte, het adembenemende uitzicht, de risico’s van het vak, de landing en de revalidatie na de missie. André Kuipers, recordhouder van de langste Europese ruimtevlucht (193 dagen in de ruimte!) nodigt u uit samen zijn reis nog een keer te beleven. Een theatercollege vol humor, verbazing en interessante feiten, die menigeen - jong en oud - aan het denken zal zetten.

Een unieke inkijk in het leven van een astronaut.

andrekuipers.com

€ 25,50 (rang 1) / € 23,00 (rang 2) / € 18,00 (Jeugd t/m 12 jaar) incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 5,00.

€ 15,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

CABARET

zondag 30 oktober 2016 15:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Nooit Te Oud (To Be Happy!)Marjan Berk, Jan Elbertse & Jelke Smit‘Nooit Te Oud (To Be Happy!)’ is een vrolijk muzikaal programma waarin hilarische, schokkende en ontroerende levenservaringen langstrekken. Schrijfster en actrice Marjan Berk leest verhalen en zingt teksten van eigen hand. Acteur en zanger Jan Elbertse brengt liedjes van onder anderen Guus Vleugel en Toon Hermans. Jelke Smit legt vanachter de toetsen met haar swingend touché een gevoelig bedje onder de teksten. Marjan Berk schreef boeken, columns en ruim honderd scenario’s, waaronder dat van het met de Televizierring bekroonde ‘Vrouwenvleugel’. Jan Elbertse is bekend van onder meer de eerste Nijntje-musical en de musical ‘Doe Maar’. Jelke Smit is gepokt en gemazeld in allerlei stijlen, hoewel jazz en het theaterlied haar grote liefdes zijn.

dezee.nl

€ 15,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

THEATERCOLLEGE

oktober Online bestellen? atlastheater.nl

oktober

Page 26: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

interview

— Frankwin van Beers

‘ We maken gebruik van elkaars expertise.’

26

Page 27: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

WILDLANDS en ATLAS TheaterDe combinatie van het multi-functionele ATLAS Theater met WILDLANDS Adventure Zoo Emmen biedt veel mogelijkheden, aldus Algemeen Directeur Frankwin van Beers.

“Het ATLAS Theater wordt een mooi stadstheater waar mensen graag komen en waar ze zich thuis voelen. Het gebouw straalt kwaliteit en grootsheid uit, maar eenmaal binnen word je aangenaam verrast door de intieme, warme sfeer. De binnen-huisarchitect heeft onze wensen perfect begrepen: we wilden een warme, klassieke theateruitstraling met veel rood, gecombineerd met een functioneel, goed te gebruiken gebouw. In alle opzichten is het nieuwste van het nieuwste toegepast, onze theatertechnici zijn laaiend enthousiast. Alles klopt in het ATLAS Theater.”

“Net als de werelden van WILDLANDS, is het ATLAS Theater een wereld op zichzelf. Uiteraard maken we gebruik van elkaars expertise. Het theaterseizoen loopt vanaf oktober tot eind mei, het topseizoen voor WILDLANDS van maart tot oktober. Dus als het rustig is in het theater, is het topdrukte in het park en andersom. In de zomer kunnen we het theater inzetten voor WILDLANDS of de zalen gebruiken om andere activiteiten te organiseren, zoals filmproducties of speciale evenementen. Er zijn ook voorstellingen op podia in WILDLANDS zelf, maar die hebben altijd te maken met de wereld waarin ze plaatsvinden.

Het ATLAS Theater heeft geweldige congres- en vergader-faciliteiten, die zich natuurlijk ook lenen voor arrangementen voor de zakelijke markt. Ik kan me voorstellen dat een zakelijke bijeenkomst begint met een workshop in het theater en dat deelnemers na afloop nog even WILDLANDS in gaan.

In WILDLANDS ga je vanaf het Kompasplein op expeditie in één van onze werelden. We hebben heel wat afgereisd om inspiratie op te doen, zodat je ook werkelijk het gevoel hebt dat je in een heel andere wereld bent. Alles wat je ziet, moet daaraan bijdragen. Dat geldt voor Jungola, Serenga en Nortica, en natuurlijk ook voor de wereld van theater.”

november 2016

donderdag 24 november 2016pagina 37

45 Jaar Introdans: TUTTIIntrodans

27

Page 28: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

TONEEL

dinsdag 1 november 2016 20:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Olie / Lukas BärfussHet Nationale Toneel & Het Derde BedrijfOp zoek naar olie komen Herbert Kahmer, zijn vrouw Eva en zakenpartner Edgar Bron terecht in een derdewereldland. Terwijl de mannen in deze uithoek naar olie zoeken, trekt de labiele Eva zich uit angst voor aan-slagen met veel drank en eenzame gedachten terug in een bunkerachtig souterrain in de hoofdstad, samen met haar bediende Gomua. Op een dag staat er een jonge vrouw in Eva’s kamer, die haar aanspreekt op haar geweten. Er volgt een catastrofe.De Zwitserse schrijver Lukas Bärfuss legt genadeloos de hebzucht, schuld en neurosen van Europeanen bloot en trekt de parallel tus-sen de zoektocht naar olie in een arm land en die naar de zin van het bestaan. Het stuk ging in 2011 bij het Nationale Toneel in première en wordt wegens succes opnieuw gebracht. In de regie van Theu Boermans ziet u Bram Coopmans, Tamar van den Dop, Antoinette Jelgersma en Joris Smit.

nationaletoneel.nl

€ 24,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 5,00.

donderdag 3 november 2016 19:00 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

De Boze Heks en de zandtekenaarElze van den Akker en Joske Koning‘De boze heks en de zandtekenaar’ is een betoverend muzikaal sprookje, gebaseerd op ‘Verhalen van de boze heks’ van kinder-boekenschrijfster Hanna Kraan. Joske Koning en Elze van den Akker blazen de beroemdste toverende mopperkont van Nederland leven in met liedjes en zandtekeningen. De boze heks dankt haar naam aan haar vreselijke humeur. Ze rent dan woedend door het bos en betovert ieder dier dat op haar pad komt. De dieren zijn de toverkunsten van de boze heks zat en stelen haar toverboek: het begin van een spannend en magisch verhaal. De Theaterkrant kende de voorstelling vier sterren toe.

zandtekenaar.nldebozeheks.nl

€ 13,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

november

SHOW

dinsdag 1 november 2016 20:00 uur | Rabo Zaal

Australia’s Thunder From DownunderLadies beware! De gespierde, goed gebouwde en sexy dansers van Australia’s Thunder From Downunder komen Nederland in vuur en vlam zetten. Ruim zeven miljoen vrouwen zagen deze Australische Chippendales al eens. Zij brengen een verleidelijke, smakelijke en vermakelijke show die je, zeker als vrouw, gezien en beleefd moet hebben. De prikkelende choreografieën, opzwepende muziek en natuurlijk glimmende torso’s maken de stoutste fantasieën werkelijkheid. En hoewel de mannen de grenzen duidelijk opzoeken, gaan ze er nooit overheen.

thunderfromdownunder.com

€ 33,00 (rang 1) / € 30,50 (rang 2) incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 service kosten.

5+JEUGD

28

Gratis Inleiding. Aanvang 19.30 uur. Zie pagina 7.

Bij aankoop van zes kaarten € 15,00 korting op het totaal!

Page 29: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

29

november

CABARET

bertvisscher.nl

€ 28,00 (rang 1) / € 25,50 (rang 2) / € 20,50 (rang 3) incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

donderdag 3, vrijdag 4 en zaterdag 5 november 2016 UITVERKOCHT20:00 uur | Rabo Zaal

Bert VisscherZelden Zoiets Gezien (reprise)

Vliegveld Ter Haxel. Nu nog een kleine speler tussen luchthavens als JFK New York en Orly Parijs. Maar de baanverlenging is bijna een feit en niets staat een spoedige landing van de belangrijke prijsvechters nog in de weg. Ter Haxel denkt groot! Geef de natuur terug aan het asfalt. Een startbaan met onderweg diverse opstapplaatsen. Uniek in Europa. International Airport Ter Haxel. Het gerucht gaat dat de eerste Boeing al

onderweg is. Dus nu wel even aanpakken, jongens. Op zijn eigen nietsontziende wijze zet Bert Visscher zijn schouders er in ieder geval onder, in het derde en laatste seizoen van ‘Zelden Zoiets Gezien’.

“Altijd overweldigend, op het randje van monumentaal. (…) Zelden zo gelachen.” — Dagblad van het Noorden

GAST-PROGRAMMERING

vrijdag 4 november 201619:00 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

’t Aol’ VolkVoordrachtwedstrijd in Drents dialect voor de jeugd t/m 16 jaarSinds 1948 houdt de Drentse Vereniging ’t Aol’ Volk jaarlijks een voordrachtwedstrijd in Drents dialect voor de jeugd t/m 16 jaar. Na een aantal voorronden vindt vanavond de grote finale plaats. Tussen de voordrachten zijn er optredens van ondermeer de Jeugd- en Kinderdansgroep van ’t Aol’ Volk. Een dweilorkest zorgt voor gezellige muziek.

aolvolkemmen.nl

Gratis toegang.

Voor en na de voorstelling: ATLAS Café!

november

Page 30: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

MUZIEK

zondag 6 november 2016 15:00 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Joyce StevensJazz and Wine

Een voorstelling voor levensgenieters.

Het proeven van excellente wijnen en genieten van heerlijke jazz: dat is ‘Jazz and Wine’. Waarom deze hemelse combinatie haar weg naar het theater nog niet had gevonden, is initiatiefneemster en zangeres Joyce Stevens een raadsel. Want voor zowel jazz als wijn geldt: ze zijn alleen lekker als ze gemaakt worden met passie. En zoals de wijn nu smaakt en de jazz nu klinkt, zal het nooit meer zijn. Met dit gegeven in het achterhoofd creëerde Stevens een voorstelling met live jazzmuziek. Terwijl u lekker luistert, maakt u kennis met een aantal prachtige wijnen en de verhalen die erachter schuilgaan. Met medewerking van Tico Pierhagen (piano), Pieter Althuis (contrabas) en wijncoördinator Heinz Stitzinger.

jazzandwine.nl

€ 32,50 incl. vijf wijnen/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

woensdag 9 november 2016 20:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Club Guy & Roni | Slagwerk Den HaagHappiness‘Happiness’ is een voorstelling met een ste-vige knipoog, over antihelden die niet voldoen aan het perfecte plaatje, maar toch op hun eigen manier het geluk vinden. Wie voor een dubbeltje geboren is, kan zich immers heus wel een kwartje voelen. Dansgezelschap Club Guy & Roni gaat met de mannen van Slagwerk Den Haag op zoek naar geluk, in een wereld die wordt bevolkt door vreemde snuiters die hun echte en virtuele perso-nages niet altijd uit elkaar kunnen houden. Het resultaat is een absurde en bitterzoete komedie, geïnspireerd op de gelijknamige film van de Amerikaanse regisseur Todd Solondz. Met de kenmerkende explosieve danstaal van de bekroonde choreografen Guy Weizman en Roni Haver, en muziek die speciaal voor deze voorstelling is geschreven door Frank Wienk (Binkbeats, Slagwerk Den Haag) en Niels Broos (o.a. Kyteman).

clubguyandroni.nl

€ 20,50 incl. drankje/garderobe, excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 2,50.

november

MUZIEK

zaterdag 5 november 2016 20:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Elske DeWall Velvet Soldier

Elske DeWall, bekend van onder andere de titelsong van de serie ‘Moordvrouw’, is een graag geziene muzikale gast bij DWDD en werkte samen met Lionel Richie en het Metropole Orkest. Nu staat ze met haar theaterconcert Velvet Soldier in het ATLAS Theater en neemt ze de bezoekers mee in haar liedjes en verhalen die gaan over liefde, vergankelijkheid van dingen en doorzettingsvermogen. De titel van haar derde album 'Velvet Soldier' komt uit een song die ze schreef voor haar persoonlijke fluwelen soldaat. Haar helper, degene die haar opraapt als het nodig is, of samen met haar, schouder aan schouder, vecht en liefheeft. Iedereen heeft zo iemand nodig in zijn omgeving. Of misschien hebben we allemaal zo iemand in ons, dat zachte en tegelijk strijdbare. Welke kant kies je en wanneer? Ondersteund door haar vijfkoppige band, brengt Elske een complete voorstelling waarin kwetsbaarheid en kracht elkaar afwisselen. “Een van de beste Nederlandse vocalisten van dit moment”, aldus nu.nl

elskedewall.com

€ 22,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 2,50.

DANS

30

Gratis Inleiding. Aanvang 19.30 uur. Zie pagina 7.

Page 31: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

31

Dineren vooraf? In het ATLAS Theater Restaurant. november

SHOW

mini-maxi.nu

€ 33,00 (rang 1) / € 30,50 (rang 2) incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 5,00.

Woensdag 9 november 2016 20:00 uur | Rabo Zaal

Mini & Maxi NU!Vorig jaar stonden Karel de Rooij en Peter de Jong na twaalf jaar weer op het podium als Mini & Maxi. En dat hebben ze geweten. Avond na avond waren de theaters uitverkocht. Dat smaakte dus naar meer. De heren gebruiken de ervarin-gen van de afgelopen jaren als coach en mentor van variététalenten zoals Ashton Brothers en Percossa, en hun hoofdrollen in de theaterhit Wachten op Godot om hun

repertoire op te frissen en in vernieuwde vorm uit te brengen. In samenwerking met vaste regisseur Jos Thie maken Karel en Peter een voorstelling die aan het Mini & Maxi van weleer een nieuwe dimensie toevoegt. NU! zit boordevol hilarische sketches, vernuftige capriolen, grappige muziekstukken en spitsvondige dialogen. Het is, kortom, Mini en Maxi als vanouds, maar dan nóg beter.

donderdag 10 november 201620.00 uur | Rabo Zaal

Sara KroosDoorgefoktIn haar hilarische voorstelling gaat cabaretière Sara Kroos het ene moment tot het randje of erover en weet ze het andere moment te ontroeren. ‘Doorgefokt’ gaat over menselijke weeffouten, mankementen die wij allemaal herkennen. Kroos constateert dat we als mens zijn doorgefokt. Iedereen heeft wel een eigen afwijking. Eigenlijk zijn we allemaal een beetje ‘stuk’ en daar kunnen we maar beter om lachen. Kroos is in ‘Doorgefokt’ weer genadeloos, scherp en ontwapenend, maar bovenal enorm grappig. “Welk wapen Kroos ook inzet om haar publiek te veroveren, alles wordt geserveerd met een verpletterende humor”, aldus de Volkskrant. Drums en percussie: Rutger Hoorn. Regie: Jessica Borst.

sarakroos.nl

€ 23,00 (rang 1) / € 18,00 (rang 2) incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 service-kosten.

CABARET

november

Page 32: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

november

vrijdag 11 november 201620:00 uur | Rabo Zaal

’t Aol’ VolkDruppie rood in ’n emmer wit (Première) ‘Druppie rood in ’n emmer wit’ speelt zich af rond herberg, annex café, Troost. Veel dorpelingen verheugen zich op de naderende dorpskermis maar de burgemeester dreigt roet in het eten te gooien. Hij wil het culturele peil van het dorp opkrikken, vindt kermissen achterhaald en twijfelt bovendien aan de integriteit van de kermisartiesten Lorenzo Caprioza en zijn dochter Isadora. Maar… als de burgemeester, die overigens niet geliefd is bij zijn dorpelingen, een gruwelijk scheve schaats rijdt, is het hek van de dam. Hij moet zich in de meest onmogelijke bochten wringen om zijn hachje te redden, samen met wethouder Albert Dressing, oliebollenvrouw Jeichie Flotterboks, Otie Troost en nog veel meer mooie dorps-figuren, die uiteindelijk allemaal ervaren dat het eentonige leven kleur krijgt door liefde en muziek! Blijspel in drie bedrijven door Harm Dijkstra.

Om 19.00 uur begint het voorprogramma met de Jeugd- en Kinderdansgroep van ’t Aol’ Volk. Van 19.30–20.00 uur én in de pauze wordt muzikale medewerking verleend door 'De Lindelanders' óf 'De Sterrenberg Kapel'. Daarnaast zal de Folkloristische Dansgroep voor aanvang van het tweede bedrijf een kort optreden verzorgen.

aolvolkemmen.nl

€ 20,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 5,00.

€ 15,00 / € 12,50 (leden/65+/CJP) incl. drankje; excl. € 2,50 garderobe- en servicekosten.

donderdag 10 november 201620:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Syb van der Ploeg & Gé ReindersDe Noord-Zuidlijn

Vanaf de eerste keer dat Syb van der Ploeg en Gé Reinders met elkaar speelden, was er een klik. Het lag dus voor de hand dat het eerste theaterprogramma van de Friese voorman van De Kast en Limburgs meest geliefde zanger en componist, bekend van onder meer het ontroerend mooie ‘Bloasmuziek’, twee jaar geleden in de smaak zou vallen. Het beviel zelfs zo goed dat de mannen hun geboorteregio’s opnieuw verbinden

in ‘De Noord-Zuidlijn’, een inspirerende show met nieuwe liedjes en meerstemmige zang. De thema's die bezongen worden zijn herkenbaar en worden vaak met een knipoog gebracht. Ook dit keer worden Syb en Gé bijgestaan door de jonge pianovirtuoos Wiebe Kaspers. “Van der Ploeg en Reinders vormen een natuurlijk duo”, aldus de Volkskrant over hun cd ‘‘t Verschil is oeral geliek’.

MUZIEK GAST-PROGRAMMERING

32

sybvanderploeg.nlg-reinders.nl

Page 33: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

zondag 13 november 201611:00 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Julia AchkinazyGreatest Pianists EncoresProgramma: een selectie van stukken van Bach, Scarlatti, Brahms, Chopin en Rachmaninov

Julia Achkinazy werd geboren in Sint Petersburg (Rusland). Gestimuleerd door haar moeder begon zij op vier jarige leeftijd met pianospelen. Na haar opleiding aan het Muzieklyceum (1992-1996) studeerde Julia aan het Rimsky Korsakov Conser-vatorium in Sint Petersburg. Ze vervolgde haar studie aan het Sweelinck Conserva-torium in Amsterdam voor een Masters Degree bij Naum Grubert. In Nederland gaf zij recitals in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Zeist, Den Haag en Den Bosch. Zij heeft onlangs een DVD opgenomen: ‘My Music, My Dream’. Gedurende de ont-wikkeling van haar pianocarrière volgde zij masterclasses bij beroemde musici als Peter Waas (Duitsland), Leon Fleisher (VS) en Geoffrey Madge (Nederland).Julia gaf in november 2012 met groot succes een concert in het Concertgebouw te Amsterdam.

33

november

€ 13,00 incl. koffie/thee en garderobe, excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 2,50.

KLASSIEK

vrijdag 11 november 201620:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

De Troebadoers Hierzoot

Met de vorige show ‘Nachtkrabers’ werd het al snel duidelijk dat Jan Henk de Groot, Edwin Jongedijk en Alex Vissering iets hebben met americana, mooie gitaren en de ‘eerlijke roegte’ van het Groninger land.De derde tour van De Troebadoers brengt hen terug naar de plek waar hun muziek over gaat. Het platteland, het dorp, de inwoners, hun kinderen en kleinkinderen, de buurvrouw, het leven, de liefde, zorgen en het geluk. Liedjes en verhalen van Hierzoot, want Hierzoot is riekdom.

€ 18,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

zaterdag 12 november 201620:00 uur | Rabo Zaal

FC de RebellenFC de Rebellen brengt een portie voetbal-humor in het theater. U hoort anekdotes uit de kleedkamer, persoonlijke verhalen, hilarische ervaringen met coaches en u kunt meedoen aan de ‘Rebelse Quiz’. Marcel Meeuwis – ex-speler van onder meer VVV-Venlo, Roda JC en Feyenoord – stelde een team samen met voormalig topvoetballers die gedurende hun carrière een nachtmerrie waren voor bestuurders en coaches, maar op handen werden gedragen door de fans. Aan presentator Koert Westerman de lastige taak de avond in goede banen te leiden. De selectie bestaat uit onder anderen John de Wolf, Glenn Helder, Marcel Meeuwis, cabaretier Leo Alkemade en een per voorstelling wisselende gast-rebel.

fcderebellen.nl

€ 25,50 (rang 1) / € 23,00 (rang 2) incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 service-kosten. CJP/Jeugd korting: € 2,50.

THEATERCOLLEGE

Online bestellen? atlastheater.nl

november

MUZIEK

Page 34: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

november

donderdag 17 november 201620:00 uur | Rabo Zaal

Noord Nederlands ToneelAll inclusive‘All Inclusive’ is de feestelijke afscheidsvoor-stelling van het huidige artistieke team van het Noord Nederlands Toneel. Het ensemble-stuk sleurt u mee in het rumoerige leven van een groep stamgasten, die elke nacht met hun eigen gelijk en ongezouten meningen een paradijs weten te bouwen. Maar de twijfels achter dit kroegkrakeel nemen toe, wanneer hun ideale wereld de volgende ochtend weer vergeten is. Een dement universum. Net zoals het geluk dat de vluchteling najaagt een utopie blijkt te zijn. Volg de regisseurs, acteurs, decorbouwer en muzikanten in deze parade richting een gedroomde uitweg. De reis begint met een ongemakkelijk gevoel, komt dan op stoom met kneiterhard rechts-radicaal cabaret, caramboleert tegen de vangrail van de poëzie, om te eindigen in een beeldend vuurwerk. Een waardige afsluiter van een veelzijdig oeuvre. Van en met Ko van den Bosch, Malou Gorter, Bram van der Heijden, André Joosten, Ola Mafaalani, Peter Vandemeulebroecke, Jochem Stavenuiter, Eef van Breen en de Eef van Breen Group.

nnt.nl

€ 20,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 5,00.

TONEELMUZIEK

€ 35,50 (rang 1) / € 33,00 (rang 2) incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 5,00.

maandag 14 november 201620:00 uur | Rabo Zaal

One Night of QueenGary Mullen & The WorksVijfentwintig jaar na zijn overlijden – 24 november 1991 – komt Freddie Mercury opnieuw tot leven. En hoe! Zelfs gestaalde Queen-puristen moeten toegeven: ‘One Night of Queen’ is de mooiste tribute die de legendarische rockband zich kan wensen. Frontman Gary Mullen gaat al jaren door het leven als ‘the one and only imitator’ van Mercury: dezelfde stem, mimiek, looks

en bewegingen. In deze twee uur durende show brengen Gary Mullen & The Works onvergetelijke nummers als ‘Bohemian Rhapsody’, ‘We Are The Champions’ en ‘I Want To Break Free’. En let op: ze komen dicht, heel dicht bij het origineel. Dat iemand na vijfentwintig jaar nog zo springlevend is, dat gebeurt alleen bij ‘One Night of Queen’.

bostheaterproducties.nl

34

Gratis Inleiding. Aanvang 19.00 uur. Zie pagina 7.

Page 35: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

35

november

zaterdag 19 november 201621:00 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

The Big 80’s & 90’s Party

Tijdens The Big 80’s & 90’s Party gaan we terug naar de wonderfull days van the Dolly Dots, Pacman, the Spice Girls en The A-Team! Een memorabele avond waar niet alleen de muziek uit die jaren te horen is, maar waar ook tv-beelden uit die tijd getoond worden. Daarnaast kunnen de bezoekers computerspelletjes uit die tijd spelen, zijn er verschillende hapjes en drankjes te krijgen in de foyer van het theater en kan je je dubbele Flippo’s alsnog met elkaar ruilen. Veel men-sen zijn nu al hun oude schoolvrienden aan het bellen omdat ze dit niet willen missen. Trek je gabbersloffen aan en toupeer je haar, want we gaan terug naar de 80’s en de 90’s!!!

thebig80s90sparty.nl

€ 9,50 incl. garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

FEESTCABARET

donderdag 17 november 201620:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Emilio GuzmanAlle mensen verzamelen!Als kind werd Emilio Guzman vaak de klas uitgestuurd omdat hij uit het raam zat te staren. Hij vond dat helemaal niet erg, op de gang kon hij lekker verder dagdromen. En ook nu nog verdwijnt hij soms in zijn fantasie, loopt hij de verkeerde trein in of tegen een lantaarnpaal of antwoordt hij ‘welterusten’, als het kassameisje hem vraagt of hij een bonnetje wil. Het podium is natuurlijk de ideale omgeving voor zo’n fantast. Daar kan hij los en met een beetje vindingrijkheid lost hij en passant ook nog eens alle wereldproblematiek op. “Anno 2016 is dergelijk engagement een verademing om naar te kijken”, aldus de Theaterkrant.

emilioguzman.nl

€ 17,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 2,50.

MUZIEK

vrijdag 18 november 2016 20:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

BertolfBloedlijn

Singer-songwriter Bertolf speelde in de band van Ilse DeLange, scoorde een hit met ‘Another Day’, maakte vier uitstekend ontvangen albums en bracht met Her Majesty een ode aan The Beatles en Crosby, Stills, Nash & Young. In ‘Bloedlijn’ pluist hij zijn muzikale stamboom uit. Hoe heeft de platenkast van zijn ouders hem beïnvloed? Zijn die muzikale voorbeelden ook weer familie van elkaar? Bertolf legt zijn eigen liedjes naast het werk van de grote namen en stromingen waarmee hij zich verbonden voelt: James Taylor, Rufus Wainwright, The Beatles, Radiohead, bluegrass en jazz. Vergezeld door twee vaste kameraden maakt hij zo al spelend, zingend en vertellend een reis naar zijn muzikale roots. Regie: Diederik van Vleuten.

bertolf.nl

€ 17,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

Voor en na de voorstelling: ATLAS Café!

november

Page 36: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

november

donderdag 24 november 201620:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Harry PiekemaMan wil trap op met lampjeHarry Piekema zingt, vertelt, bedenkt, acteert, ontroert en laat mensen lachen. Dat doet hij al jaren in vele theaterproducties en in de commercials (de filiaalhouder van AH) die de laatste tien jaar zijn landelijke bekendheid zo groot maakten. In ‘Man wil trap op met lampje’ komen al zijn talenten samen: het eigen liedrepertoire waar het publiek op festival De Parade zo enthousiast over was, de diepgang in de verhalen en de persoonlijke band met het publiek. Piekema koppelt grote vragen aan dagelijkse beslommeringen, slapstick aan muzikaliteit en liederen aan verhalen. ‘Man wil trap op met lampje’ is het verhaal van een man die zich bekend weet, maar zich niet gekend voelt. Het gaat over de lachwekkende vervreemding die de roem geeft, het universele verlangen om verstaan te worden en de noodzaak het bestaan lichter te maken. Regie: Wimie Wilhelm.

finkers.nl

€ 17,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 2,50.

CABARET

€ 23,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 2,50.

zondag 20 november 201620:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Laura Fygi meetsTrio Malando

In dit zeer gevarieerde muzikale programma wordt jazzdiva Laura Fygi begeleid door drie multitalenten die hun instrumenten tot in de finesses beheersen. Ernö Olah is al 45 jaar concertmeester bij het Malando Orkest en een virtuoos op viool, klarinet en zingende zaag. Voor Gert Wantenaar kennen de accordeon, bandoneon, mondharmonica en piano nauwelijks geheimen. Contrabassist en gitarist Danny Malando is sinds 1999 aanvoerder van het wereldberoemde en met de Edison Oeuvreprijs onderscheiden Malando Orkest. Met een dergelijke bezetting kan het repertoire niet anders dan een boeiende en verrassende cross-over worden: een beetje jazz, een snufje vurige Latin, een pikant Hongaars pepertje en een flinke dot humor. En natuurlijk het warme stemgeluid van Laura Fygi.

laurafygi.com

2+JEUGDMUZIEK

zondag 20 november 2016 14:00 uur | Rabo Zaal

Woezel & PipOp zoek naar de sloddervosIn 2002 verschenen de eerste Woezel en Pip-boekjes. Ze waren gelijk enorm populair en inmiddels gingen er honderdduizenden exemplaren over de toonbank. In 2008 kwamen de twee onafscheidelijke hondjes voor het eerst en met hetzelfde succes naar het theater. Inmiddels heeft de bioscoopfilm ‘Woezel en Pip op zoek naar de Sloddervos’ de gouden status bereikt, met meer dan 250.000 bezoekers. De voorstelling vol muziek van vandaag is gebaseerd op de film. Ga mee op reis tot zelfs buiten de Tovertuin en ontmoet Charlie, het allerleukste, maar o zo stoute neefje van Woezel & Pip. Samen gaan ze op zoek naar de Sloddervos.

woezelenpip.nl

€ 16,50 incl. glaasje ranja voor de kinderen/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

36

Page 37: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

37

vrijdag 25 november 201619:00 uur | Rabo Zaal

Dolfje Weerwolfje Een splinternieuwe familiemusical

‘Dolfje Weerwolfje’ is een splinternieuwe, spannende familiemusical, gebaseerd op de door kinderen verslonden en ongelooflijk succesvolle boekenreeks van Paul van Loon. Dolfje is een doodgewone jongen van bijna zeven. Nou ja, gewoon. Op de nacht voor zijn zevende verjaardag, bij volle maan, worden zijn handen kleine klauwen, op zijn hoofd groeien twee puntoren en hij krijgt een witte staart. Dolfje is een weerwolf geworden en zal moeten leren leven met het feit dat hij in de dagen rond volle maan verandert! Het zet zijn hele leven op de kop. Hoe zullen Timmie en zijn ouders reageren? En wie is toch die vreemde man die om de haverklap overal opduikt? In de regie van Jasper Verheugd ziet u Bente van den Brand, Roosmarijn Luyten, Finn Poncin, Wolter Weulink e.a.

rep.nu

€ 16,50 incl. glaasje ranja voor de kinderen/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

6+JEUGDDANS

introdans.nl

€ 23,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 5,00.

donderdag 24 november 201620:00 uur | Rabo Zaal

Introdans45 Jaar Introdans: TUTTIProgrammaSidi Larbi Cherkaoui: In Memoriam (Introdans-première van integrale versie)Mauro Bigonzetti: Cantata (Introdans-première)Dimitris Papaioannou: deel uit ‘Nowhere’ (Nederlandse première)

Introdans bestaat dit seizoen 45 jaar en viert dat op grootse wijze met ‘TUTTI’, met maar liefst drie premières van internationaal gevierde choreografen. Met veel trots presenteert Introdans als eerste Nederlandse gezelschap de integrale versie van het wonderschone ‘In Memoriam’ van Sidi Larbi Cherkaoui. De wereldwijd bejubelde choreograaf laat zijn dansers in dit meditatieve en bedwelmende werk, een eerbetoon aan zijn voorouders, een denkbeeldige onderwereld verkennen. Totaal anders van

stijl is ‘Cantata’, een rauw, gepassioneerd stuk waarin Mauro Bigonzetti de verschil-lende karakters uit een Italiaans dorp tot leven laat komen. Het werk van de Griekse regisseur, choreograaf en beeldend kunste naar Dimitris Papaioannou was niet eerder in ons land te zien. Introdans brengt een fragment uit ‘Nowhere’, waarin een lange rij dansers een koppel omsluit en ontkleedt, en de armen van het ensemble een prachtige, continu golvende zee vormen.

november Dineren vooraf? In het ATLAS Theater Restaurant.

november

Page 38: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

november

zondag 27 november 2016 14:00 uur | Rabo Zaal

Het ZandkasteelKoning Koos is jarig!! De Z@ppelin-televisieserie ‘Het Zandkasteel’ reist al acht jaar met veel succes langs de theaters. Koning Koos, Sassa en Toto beleven dan ook telkens mooie avonturen. Ditmaal denkt Koning Koos dat iedereen zijn verjaar-dag is vergeten. Niets is minder waar. Sassa en Toto vragen zich juist af wat ze hem gaan geven. Samen besluiten ze dat ze zelf een heel mooi en origineel cadeau gaan maken! Koning Koos gaat stiekem pannenkoeken bakken en heeft voor alle kinderen ook een klein cadeautje! Het wordt een groot feest voor iedereen en natuurlijk komen ook de konijntjes en de Neuzenkriebeldans voorbij.

zandkasteeltheater.nl

€ 15,00 incl. glaasje ranja voor de kinderen/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

CABARET

€ 23,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 2,50.

vrijdag 25 november 201620:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Anne-Marie Jung De Exoot

Is het cabaret, comedy, absurd, hilarisch en ontroerend? Check. Wordt het iets met sketches en liedjes? Zeker! Is het een onewomanshow? Voor de volle 100%. Want met ‘De Exoot’ eist Anne-Marie Jung haar eigen plek op in het theater. Eindelijk, want de comédienne, actrice en zangeres is al jaren een bekend gezicht, als side-kick van André van Duin, als saboteur in het tv-programma ‘Wie is de Mol’ of van een van vele andere producties uit haar imposante lijst films, series, musicals en theatervoorstellingen. Voor haar eerste soloprogramma werkt ze samen met een team van getalenteerde en bekende comedy- en cabaretschrijvers, onder wie Alex Klaasen. Laat u meenemen in de fantasiewereld van een exoot uit Schiedam: Anne-Marie Jung.

gvproductions.nl

MUZIEK

zaterdag 26 november 201620:00 uur | Rabo Zaal

Dany Lademacher’s Wild Romance Out Of Heaven Hommage Herman Brood by his Wild Romance

Wild Romance is de originele begeleidings-band van Herman Brood. De band ontstond in november 1976 in Groningen. Dany Lademacher, gitarist/vocalist, gaat  in 1977 met Herman Brood & His Wild Romance spelen. Dit is het begin van één van de meest succesvolle bands uit de geschiedenis van de rock muziek. De naam ‘Wild Romance’ doet nog steeds de harten van vele muziek-liefhebbers sneller kloppen. De band ging de rockgeschiedenis in als een absolute live-sensatie met een record aan optredens. Nu herleeft die glorie tijdens het jubeljaar 2016, waarin Dany Lademacher’s Wild Romance het 40-jarige jubileum viert. 40 Jaar Rockgeschiedenis komt voorbij geraasd. Uiteraard wordt er stilgestaan bij het overlijden van Herman op 11 juli 2001, 15 jaar geleden. Op 5 november 2016 zou Herman 70 jaar zijn geworden. De muzikanten zullen persoonlijke verhalen vertellen over het reilen en zeilen van Herman Brood & His Wild Romance. Daarbij zal privé beeldmateriaal vertoond worden. Bezetting: Dany Lademacher (Guitars & Vocals), Dirk Vermeij (Lead Vocals & Guitars), David Hollestelle (Guitars & Vocals), Rudy Englebert (Bass & Vocals), Otto Cooymans (Keyboards & Vocals) en Jan ’t Hoen (Drums & Percussion).

danylademacherswildromance.nl

€ 25,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

3+JEUGD

38

Page 39: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

39

SHOW

woensdag 30 november 201620:00 uur | Rabo Zaal

Simone Kleinsma & Bernd van den BosSimone! (reprise)Simone Kleinsma, de veelgeprezen grande dame van de Nederlandse theaterwereld, keerde afgelopen seizoen – na hoofdrollen in een aantal musicals – solo terug met een personality show. ‘Simone!’ is een intiem en persoonlijk programma met een hoofdrol voor haar prachtige stem. Daarnaast haalt de veelzijdige Kleinsma herinneringen op en deelt ze verrassende anekdotes met u. “Al die nummers zingt ze met zo veel allure – en technisch vermogen – dat ze woord voor woord en noot voor noot, hun doel treffen. Een programma met kwaliteits-repertoire, gezongen door een kwaliteitszangeres en aan de vleugel weelderig begeleid door Bernd van den Bos die de melodieuze rijkdom van een heel orkest evenaart”, aldus NRC Handelsblad die vier sterren toekende. Vorig seizoen speelde Simone deze show met veel succes in Theater De Muzeval.

simonesolotour.nl

€ 28,00 ( rang 1) / € 25,50 (rang 2) incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

€ 28,00 (rang 1) / € 25,50 (rang 2) incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 5,00.

dinsdag 29 november 201620:00 uur | Rabo Zaal

Plien & BiancaGaat het nog door?

Het zesde theaterprogramma van het succesvolle duo Plien & Bianca zorgde vorig seizoen voor lovende recensies, een nominatie voor de Poelifinario 2015 en uitverkochte zalen. Het programma zit weer vol met de tragikomische personages waar de dames zo in uitblinken. U ziet een onvergetelijke, uitbundige en bonte stoet van types, zoals glitterkleuters, sneue jazzzangeressen en een balletduo in paniek. De grappigste vrouwen van het land trakteren u op een heerlijke mix van hartverscheurende humor en ontroerende hilariteit en laten zien waarom ze tot de top van het Nederlandse cabaret horen. “Zo veel kolder wordt in anderhalf uur zelden vertoond”, aldus NRC Handelsblad die vier sterren toekende. Regie: Kees Prins en Patrick Stoof.

plienenbianca.nl

CABARET

november Online bestellen? atlastheater.nl

november

MUZIEK

Page 40: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

— Bouke Durk Wilms

interview

‘ Een centrum waar we trots op kunnen zijn!’

40

Page 41: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

De kunst van de verleidingHet ATLAS Theater aan het Raadhuisplein draagt bij aan een steeds aantrekkelijker centrum van Emmen, zegt wethouder Bouke Durk Wilms. “Een centrum waar we trots op kunnen zijn!”

Met het ATLAS Theater heeft Emmen eindelijk een volwaardig theater met een goede concertzaal. “Dat is natuurlijk fantastisch! Bovendien zal het ATLAS Theater meer voorstellingen program-meren dan we gewend zijn. Dat betekent dat er ook ruimte is voor ongewone, vernieuwende artiesten. En het bijzondere blijft natuurlijk de combinatie met de werelden van WILDLANDS, waar bezoekers kennis maken met natuur en cultuur van verschillende klimaatzones in de wereld. In het ATLAS Theater ga je op avontuur in de wereld van cultuur.”

Het ATLAS Theater is ook van belang voor de amateurkunst, benadrukt Wilms. “In Zuidoost-Drenthe wonen de mensen verspreid door de hele regio. In zo’n ijle structuur is het belangrijk om te zorgen voor verbinding. Het theater biedt een podium voor verenigingen in de gemeente en er zijn allerlei arrangementen te bedenken op het gebied van cultuureducatie. En wat mij betreft zou het ATLAS Theater met de vlakkevloer zaal, in samenwerking met poppodium Apollo, de ambitie moeten hebben om zich te ontwikkelen tot het Paradiso van het Noorden. Muziek leeft enorm in onze regio.”

Door het leggen van die verbinding met wat er in de regio gebeurt, blijft de drempel om het theater te bezoeken laag, verwacht Wilms. Hij hoopt dan ook dat het ATLAS Theater heel veel mensen weet te verleiden tot een theaterbezoek. “Die verleiding begint al met het grote scherm aan de gevel. Dat is geschikt voor hoge kwaliteit beeld. Vanaf het Raadhuisplein zie je dan bijvoorbeeld een voorproefje van een voorstelling of een openlucht film.”

Wilms verwacht dat de bezoekers wel zullen komen. “Uit onderzoek uit 2014 bleek onder meer dat veel Emmenaren naar voorstellingen elders in het land gaan als die hier niet te zien zijn. Zij kunnen nu dicht bij huis in het ATLAS Theater terecht.”

december 2016

donderdag 22 december 2016pagina 48

Kreutzersonate, Als het verlangen maar stoptAngela Schijf, Tom van Landuyt e.a.

41

Page 42: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

december

vrijdag 2 december 201620:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Peter PannekoekZacht van binnen

Afgelopen seizoen was de eerste avond-vullende voorstelling ‘Zacht van binnen’ van Peter Pannekoek in een mum van tijd uitverkocht. Daarom gaat de cabaretier – bekend van zijn wekelijkse conference in De Wereld Draait Door – lekker nog een jaartje door. ‘Zacht van binnen’ is een mix van comedy en theatrale vertelling. Pannekoek vertelt ons hoe angst het leven van een mens kan beheersen. Maar wees niet bang: het wordt een fantastische avond. “Zijn flair, zelfspot en goed doordachte omdraaiingen maken van zijn debuut geolied theater. Opnieuw een jonge, sprankelende cabaretier die juichend kan worden binnengehaald”, aldus NRC Handelsblad.

peterpannekoek.nl

€ 17,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 2,50.

CABARETTONEEL

kemnatheater.nl

€ 33,00 (rang 1) / € 30,50 (rang 2) incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 5,00.

vrijdag 2 december 201620:00 uur | Rabo Zaal

Moeders en ZonenAnne Wil Blankers, Paul de Leeuw en Freek Bartels

Toneelgrootheid Anne Wil Blankers, allround entertainer Paul de Leeuw en musicalster Freek Bartels staan voor het eerst samen op de planken, in de Nederlandse versie van de Broadway-hit ‘Mothers and Sons’. U maakt kennis met Katherine, die op bezoek gaat bij Cal, de ex-partner van haar aan aids overleden zoon. Cal is inmiddels getrouwd met een andere man en heeft een kind. Vervuld van boosheid, jaloezie, rouw en liefde voor haar zoon, gaat Katherine de confrontatie met Cal aan. Na jaren van zwijgen en het wegstoppen van emoties

wordt ze uitgedaagd om onder ogen te zien hoe de samenleving is veranderd. De ontmoeting met Cal is het startpunt van een modern stuk over de veranderde betekenis van familie en de helende kracht van vergeving. Dit mooie en meeslepende drama werd geschreven door Terrence McNally, beleefde in 2014 zijn première op Broadway en werd genomineerd voor twee Tony Awards. Raoul Heertje tekende voor de bewerking en vertaling van het stuk dat in april 2016 in Nederland in première ging. De regie is in handen van Job Gosschalk.

42

Page 43: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

43

donderdag 8 december 201620:00 uur | Rabo Zaal

Rhythm of the DanceThe Christmas Show

Vier kerst met één van de grootste reizende Ierse dansshows ter wereld. In ‘Rhythm of the Dance’ brengen jonge Ierse topartiesten (voor een deel afkomstig uit de befaamde Riverdance-show), livemusici en vocalisten op originele wijze een combinatie van moderne en traditionele Ierse dans op spectaculaire wijze voor het voetlicht. Meeslepend. Weergaloos. Ervaar de werve lende show, geheel in kerstsfeer, om u te warmen in deze donkere dagen van het jaar.

rhythmofthedance.com

€ 36,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 5,00.

DANS

woensdag 7 december 201620:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Gerhardt en FaberWhat Lovers Do

De muziekvoorstelling ‘What Lovers Do’ is een verontrustend en schaamteloos betoog over seks, vreemdgaan, eeuwige liefde, vergissingen, hartzeer en dagelijks onbenul. Het is laat in de avond in de grote stad. Een krant waait dansend door de lege straten. Een spoor van parfum volgt de prostituee die een goedkoop hotel binnenstapt. Een man – gespeeld door Peter Faber – wacht onder een lantaarnpaal en rookt een sigaret. Nog even en zijn liefje komt naar buiten voor een late wandeling. Ondertussen wacht zijn vrouw nerveus op zijn thuiskomst. Zanger en gitarist Gerhardt vond op een rommelmarkt gesproken dagboeken van een man die aan het einde van zijn leven eenzaam terugblikt op zijn liefdes en de fouten die hij maakte. Eerlijk op het gênante af, kwetsbaar, helder en vermakelijk. Want zelfspot is de man gelukkig niet vreemd. Gerhardt gebruikte de dagboeken als inspiratie voor de liedjes op zijn nieuwe album, dat in de loop van 2016 verschijnt en waarop ook de warme zang van a-capellagroep Frommermann te horen is.

dezee.nl

€ 19,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 5,00.

december Voor en na de voorstelling: ATLAS Café!

december

MUZIEK

Page 44: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

december

donderdag 8 december 201620:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Maaike OuboterEn hoe het dan ook weer dag wordtAls uit het niets scoorde singer-songwriter Maaike Ouboter een enorme hit met ‘Dat Ik Je Mis’, na audities voor de Beste Singer-Songwriter van Nederland. Toch gingen er jaren van observeren en noteren in haar vele notitieboekjes aan vooraf. Vanavond doet Maaike die boekjes voor u open en zingt en vertelt over haar leven. Over de liefde en wat haar onhandigheid en warrige hoofd met haar doen. Bijzondere verhalen, gênante anek-dotes en natuurlijk vooral liedjes. Afgelopen jaar verscheen Maaikes langverwachte en door de pers uitstekend ontvangen debuutalbum. “Elf intelligente, kwetsbare en ontroerende songs. Een prachtige Nederlandstalige luisterplaat”, aldus OOR.

maaikeouboter.nl

€ 18,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 2,50.

MUZIEK DANS

balletklassiekers.nl

€ 33,00 (rang 1) / € 30,50 (rang 2) incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 2,50.

vrijdag 9 december 201620:00 uur | Rabo Zaal

Het Zwanenmeer / Pjotr Iljitsj TsjaikovskiBallet en Orkest van de Staatsopera van TatarstanBestaat er een ballet dat meer tot de verbeelding spreekt dan ‘Het Zwanenmeer’? Waarschijnlijk niet. Marius Petipa en zijn assistent Lev Ivanov waren eind negentiende eeuw dan ook in topvorm toen zij de choreografie maakten op de schitterende muziek van Tsjaikovski. Het wordt wereldwijd gezien als het betoverende hoogtepunt van het klassiek-romantisch ballet en is nog steeds één van de meest uitgevoerde stukken ter wereld. Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan, een van de topgezelschappen van de Russische Federatie en expert op het gebied van grote klassieke balletten, brengt

een vernieuwde uitvoering van de klassieker. ‘Het Zwanenmeer’ vertelt het liefdesverhaal van prins Siegfried en Odette, een beeld-schone prinses die door een tovenaar is ontvoerd en is veranderd in een zwanen-koningin. Alleen Siegfried kan de betovering verbreken, maar natuurlijk probeert de tovenaar dat te verhinderen. Het is de opmaat tot een heerlijk romantisch verhaal en een schitterende avond danstheater. Muziek: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. Choreografie: Marius Petipa en Lev Ivanov.

44

Page 45: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

45

€ 17,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 5,00.

vrijdag 9 december 201620:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Mijn (Bij)VrouwRaymi Sambo, Diana Sno en Ritzah StatiaWalter en Dolores zijn drie jaar gelukkig en liefdevol getrouwd. Er ontbreekt maar één ding: een baby als bezegeling van hun liefde. Dolores weet echter dat zij nooit een kind zal kunnen baren, maar vond nooit een goed moment om het Walter te vertellen. Dan begint Walter een affaire met de vrijgevochten Anne Mae, de beste vriendin van Dolores. Hij neemt zich voor om goed te zorgen voor de twee vrouwen waarvan hij houdt. Maar Dolores wil wraak. Acteurs Raymi Sambo, Diana Sno en Ritzah Statia brengen een liefdevolle zedenthriller en ode aan de polygamie ineen. Nederland is het enige land ter wereld waar Second Love adverteert. Maar eigenlijk vinden we het hebben van meerdere vrouwen abnormaal en veroordelen degenen die daar anders over denken, zoals Caribische mannen, die vaak een bijvrouw hebben. Maar is polygamie wel zo vreemd? En zijn wij in staat om met meerdere mensen tegelijkertijd een liefdes-verhouding te hebben?

raymisambo.nl

TONEEL

crazypianos.nl

€ 27,00 (rang 1) / € 24,50 (rang 2) incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 5,00.

zaterdag 10 december 201620:00 uur | Rabo Zaal

Crazy Piano’sThe best of!

Crazy Piano’s zet sinds het eerste pro-gramma ‘Let’s Go Crazy’ uit 2009 steevast elke theaterzaal op de kop. De zingende, swingende en humoristische muzikanten op drums, saxofoon en natuurlijk op de bekende brandweerrode piano’s brengen het komende seizoen een compilatiepro-gramma met de aller-, aller-, allergrootste hits uit de jaren zeventig en tachtig tot aan hedendaags repertoire. Van lekkere meezingers tot rock-‘n-roll, het komt

allemaal voorbij in een flitsende show. Stilzitten is geen optie bij deze muzikale rollercoaster, waar slecht één regel geldt: alleen geschikt voor mensen die van muziek houden.

december Dineren vooraf? In het ATLAS Theater Restaurant.

december

SHOW

Page 46: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

CABARET

€ 19,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 2,50.

€ 25,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 2,50.

zaterdag 10 december 201620:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

FreskuWelkom bij de Fresku show De deels in Eindhoven, deels op Curaçao opgegroeide Fresku droomde van een carrière als zanger, tekenaar of schrijver, maar belandde in de riemenfabriek van Eindhoven. In de pauzes van zijn werk schreef hij zijn rapteksten en in zijn vrije tijd maakte hij persiflerende filmpjes met zijn beste vriend Teemong. De filmpjes werden duizenden keren gedeeld, zijn typetjes – zoals Gino Pietermaai en Willy Keurig – werden BN-ers en hij kreeg een platencontract. Fresku nam ontslag en ging zijn droom achterna, als woordkunstenaar. Dat resulteerde in drie albums, optredens op Lowlands, Paaspop en in Paradiso en mediaoptredens in DWDD, Pauw en ‘24 uur met’. Eén ding moge duidelijk zijn: Fresku heeft een hoop te vertellen en te delen. In het theater wisselt hij zijn scherpe raps af met grappige persiflages. Regie: Titus Tiel Groenestege.

fresku.com

woensdag 14 december 201620:00 uur | Rabo Zaal

Kerst met De Kast en ‘special guest’

Vorig seizoen stond De Kast met een succesvol ’25 jaar De Kast’ in De Muzeval. Dit seizoen brengt de bekendste popband van het Noorden een muziekprogramma voor de hele familie, dat warmte brengt in de steeds korter wordende dagen naar de sfeervolle Kersttijd toe. Naast de mooiste hits van De Kast krijgen de bezoekers ook een selectie van speciaal voor dit programma geselecteerde kerstsongs te horen, soms in een traditoneel, dan weer in een ‘De Kast-jasje’. Iedere voorstelling zal er een ‘special guest’ dit mooie programma samen met de De Kast extra komen ‘inkleuren’.

dekast.nl

MUZIEK

december

KLASSIEK

donderdag 15 december 2016 20:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Sandra & Jeroen van Veen Canto Ostinato/Simeon ten Holt Het internationaal vermaarde pianoduo Sandra & Jeroen van Veen speelt het inmiddels bekende en indrukwekkende pianostuk ‘Canto Ostinato’ van componist Simeon ten Holt (1923-2012). De haast meditatieve klanken van het werk – een voortdurend aanhoudende, zangerige melodie – vormen een oase van rust. Het is een bijzondere ervaring om u mee te laten voeren op de ijle en meeslepende klanken die uit de twee vleugels worden getoverd, zeker in combinatie met de prachtige belichting. Degenen die Ten Holts werk het liefst in horizontale stand beluisteren, mogen bij Sandra en Jeroen op het podium komen liggen, desnoods onder de vleugels. Het duo heeft ‘Canto Ostinato’ al in vier verschillende versies op cd gezet. De laatste opname werd door Ten Holt zelf als beste uitvoering van zijn werk gezien.

pianoduo.org canto-ostinato.com

€ 21,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 5,00.

46

Page 47: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

vrijdag 16 december 201620:00 uur | Rabo Zaal

Don KosakenChor RusslandA Russian SerenadeMet gezangen uit de Russisch-orthodoxe kerk en Slavische volksliederen symboliseert het Don KosakenChor Russland voor miljoenen mensen het oude Rusland. Het koor is een graag geziene gast op de inter-nationale concertpodia en brengt het publiek steevast in vervoering met de karakteristieke samenzang. Met ‘A Russian Serenade’ dompelt chef-dirigent Marcel ‘Nicolajevich’ Verhoeff u onder in romantische sferen. Russisch-orthodoxe gezangen en schitterende ballades worden afgewisseld met bekende en – in het Westen – nog onbekende volksliederen. Daarnaast hoort u een aantal hedendaagse composities waarin wordt teruggegrepen op de traditie van de klassieke romantiek. De zangers worden begeleid door het Instrumental Soloists Ensemble ‘Philarmonia’, musici die heer en meester zijn op authentieke Russische volksinstrumenten zoals de bayan, balalaika en domra.

donkosak.com

€ 27,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 5,00.

€ 18,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 2,50.

vrijdag 16 december 201620:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

FernandoLameirinhasEen fado voor mijn vaderIn ‘Een fado voor mijn vader’ vertelt en bezingt Fernando Lameirinhas in alle eenvoud zijn levensloop, die onlosmakelijk verbonden is met zijn muzikale geschiedenis. Als kind ontvluchtte hij met zijn familie de Portugese dictatuur en kwam uiteindelijk in Nederland terecht. Zijn levens- en muzikale pad werden dus niet door één, maar door twee culturen gevormd. Ondanks zijn 'saudade' – de Portugese term die zoiets betekent als heimwee – werkte het bevrijdend voor hem om niet vastgeklonken te zitten aan één traditie. Tijdens deze prachtige muzikale voorstelling, een eer-betoon aan zijn vader, leert u de zanger, gitarist, componist en tekstschrijver echt kennen.

lameirinhas.net

CABARETMUZIEKMUZIEK

zaterdag 17 december 201620:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Kiki SchippersWie Kijkt?

Kiki Schippers kent u wellicht van haar stekelige bijdragen aan het populaire radioprogramma ‘Spijkers met Koppen’. Ze won eind 2014 de Publieks- én de Persoonlijkheidsprijs bij Cameretten en vorig seizoen werd haar eerste avondvullende programma ‘Wie Kijkt?’ lovend ontvangen. NRC Handelsblad zag een “intrigerend talent, verrassend en veelzijdig”. Gewapend met sterke liedjes en vlijmscherpe observaties over liefde, dorst en dood, gaat Schippers op zoek naar blinde vlekken en ongeziene gasten. Hartstochtelijk en kwetsbaar vertelt ze over camera’s bij de grens en het betrappen van een geliefde, om uit te komen bij de grenzen van de vrijheid. “Veelbelovend debuut”, aldus De Telegraaf. Regie: Wilhelmer van Efferink.

kikischippers.nl

€ 15,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

december

47

Online bestellen? atlastheater.nl

december

Page 48: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

december

TONEEL

naastdeburen.be

€ 22,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 5,00.

donderdag 22 december 201620:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Kreutzersonate, Als het verlangen maar stoptAngela Schijf, Tom van Landuyt e.a.

Wat als jaloezie het gezonde verstand uitschakelt en je tot waanzin drijft? Zakenman Karsten en violiste Hannah hebben een goed huwelijk, hoewel de passie van de eerste jaren lijkt gedoofd. Maar dan verschijnt pianist Michaël in hun leven, met wie Hannah regelmatig musiceert. De intimiteit die tussen hen ontstaat, maakt Karsten gek van jaloezie. Speelt er echt iets? Of gaat zijn fantasie met hem op de loop? ‘Kreutzersonate, Als het verlangen maar stopt’, gebaseerd op de roman ‘De Kreutzersonate’ van Lev Tolstoj, speelde in België ruim zestig keer

voor uitverkochte zalen. De hoofdrollen worden vertolkt door Angela Schijf en haar echtgenoot, de Vlaamse acteur Tom Van Landuyt. Naast Beethovens ‘Vioolsonate nr. 9’, beter bekend als de ‘Kreutzersonate’, hoort u ook muziek van Arvo Pärt en J.S. Bach, live vertolkt door pianist Nikolaas Kende en violiste Jolente De Maeyer. “Een poëtisch schouwspel dat knap de balans vindt tussen heftig en intiem, tussen muziek en acteren” aldus de Theaterkrant. Regie: Michael De Cock.

donderdag 22 december 201620:00 uur | Rabo Zaal

JeansMagic

Na het succesvolle jubileumseizoen presenteert ‘Jeans’ de gloednieuwe show ‘Magic’ aan het Nederlandse publiek. Dat betekent weer een avond plezier en muzikaliteit, een show vol bekende hedendaagse popsongs en heerlijke duetten. Voor elke editie worden jonge toptalenten uitgenodigd om hun kwaliteiten te laten zien en horen. Zo werd Jeans al de opstap naar het grotere werk voor bijvoorbeeld Tony Neef, Antje Monteiro en Bastiaan Ragas. Als een theaterformule na een kwart eeuw nog steeds volle zalen trekt, dan moet er wel iets bijzonders aan de hand zijn. Wat, dat kunt u zien tijdens ‘Magic’, een toegankelijke muzikale show die u met een goed gevoel de avond in stuurt.

jeanstheatershows.nl

€ 27,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 5,00.

MUZIEK SHOW

48

KLASSIEK

Page 49: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

vrijdag 23 december 201620:00 uur | Rabo Zaal

Bouke & Elvismatters BandChristmas with ElvisDe mooiste tijd van het jaar, dat is Kerstmis. Speciaal voor de kerstdagen stelden Bouke en zijn band een uniek sfeervol programma samen met de allermooiste kerstsongs van Elvis Presley en vele anderen. Van 'Lonely This Christmas' tot 'Merry Christmas Baby' en van 'Driving Home for Christmas' tot 'Blue Christmas': een geslaagd kerstseizoen begint met deze avondvullende show mét danse-ressen en natuurlijk een live band. Deze all-in show trok eerder al uitverkochte zalen in Nederland, Duitsland en België.

€ 27,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 2,50.

€ 11,00 incl. glaasje ranja voor de kinderen/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

dinsdag 27 december 201614:00 en 16:00 uur | Dagblad v/h Noorden zaal

Gummi de Vis / Godfried BomansCees Brandt De tijdloze en fantasierijke kinderverhalen van Godfried Bomans zijn een feest voor alle leeftijden. Dat geldt zeker voor zijn boek ‘De ontevreden vis’, waarop deze voorstel-ling van Cees Brandt is gebaseerd. Het gaat over Gummi, een knuffel in de vorm van een visje. Zo een met een luchtgaatje waaruit een piepje komt. Gummi trekt de wijde wereld in, op zoek naar vrienden. Er volgt een spannend avontuur over het leven in zee, de zoektocht om ergens bij te horen en het herkennen van geluk.Tijdens het spelen tekent illustratrice Merel Barends mee. Zo zien de kinderen een steeds veranderend decor en als ze het leuk vinden mogen ze zelfs even meespelen.

debrandstichting.nlhummelinckstuurman.nl

woensdag 28 december 201614:00 uur | Rabo Zaal

Buurman & Buurman worden beroemd Sinds Buurman en Buurman een mooie nieuwe tv hebben, willen ze niets liever dan zelf op tv komen. Maar hoe doe je dat? Dan moet je beroemd zijn toch? Voetballer bijvoorbeeld. Of goochelaar. En dus gaan ze aan de slag. Want om een beroemde voetballer te worden, moet je wel zorgen voor een mooie tribune en wat is een beroemde goochelaar zonder magische trucs? Buurman en Buurman knutselen en timmeren er gretig op los. Totdat blijkt dat je met muziek pas een echte ster wordt. Dus gaan de mannen optreden en zingen ze liedjes van taalkunstenaar Ivo de Wijs. Cabaretier Jelle Kuiper schreef de tekst van de voorstelling en regisseur Bruun Kuijt maakte er, net als bij de twee eerdere producties, een echte slapstickmusical van.

buurmantheater.nl

€ 16,50 incl. glaasje ranja voor de kinderen/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

december

2+ 3+JEUGD JEUGDMUZIEK

49

Voor en na de voorstelling: ATLAS Café!

december

Na afloop mogen de kinderen hun eigen fantasie op papier zetten in een teken-workshop van Merel.

Page 50: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

donderdag 29 december 201620:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Op Sterk WaterEen wonderbaarlijke Kerst met Op Sterk WaterKerstmis, dat is wel de mooiste tijd van het jaar. Toch? Of niet? Van het meest gênante kerstdiner dat je je kunt herinneren, via de meest recente kersthit tot een nieuwe variant op het eeuwenoude kerstverhaal: alles kan bij deze kerstshow van Op Sterk Water, de absolute top van het impro-cabaret. De mannen nemen u mee langs herkenbare situaties in de ‘gezellige’ feestmaanden en zorgen voor een interactief decor, visuele gimmicks, vlijmscherpe humor, muzikale hoogstandjes, maar vooral: virtuoze improvisatie. Op Sterk Water wakkert het kerstgevoel dit jaar eens flink aan en bezorgt u een wonderbaarlijke kerst zoals u die niet eerder beleefde.

opsterkwater.nl

december

CABARET

€ 17,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 2,50.

6+JEUGD

€ 17,50 incl. glaasje ranja voor de kinderen/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

donderdag 29 december 201613:00 uur | Rabo Zaal

Peter Pan: Het echte verhaal Nationaal Jeugd Musical Theater

Na succesvoorstellingen als ‘Narnia de Musical’ en ‘De Tovenaar van Oz’ brengt het Nationaal Jeugd Musical Theater een gloednieuwe musical, gebaseerd op het wereldberoemde boek van J.M. Barry, over een jongen die niet volwassen wil worden: ‘Peter Pan: Het echte verhaal’. In het oude Londen woont de familie Dar-ling. Iedere avond leest de oudste dochter Wendy haar twee broertjes voor over het eiland der fantasieën, Nimmerland. Op een

avond vliegen Peter en het elfje Tinkerbel de kinder kamer binnen en nemen de kinderen mee naar Nimmerland. Daar ontmoeten ze de Verloren Jongens en staan ze oog in oog met piraten, zeemeerminnen en indianen. Ze komen erachter dat wanneer je gelooft in een wereld van wensen en de kracht van geluk, er geen enkele grens bestaat. Concept, tekst, regie en muziek: Elise Berends. Choreografie: Junior van Keulen.

peterpanmusical.nl

50

Page 51: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

januari 2017

zondag 15 januari 2017 pagina 53

Brandweerman Sam redt het Circus

51

Page 52: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

januari

donderdag 5 januari 201720:00 uur | Rabo Zaal

Isabelle BeernaertRemake Ne Me Quitte PasNa vijf succesvolle theatershows brengt Isabelle Beernaert een remake van haar veel-geprezen dansstuk ‘Ne Me Quitte Pas’, dat in 2011 voor uitverkochte zalen zorgde. Ook in deze geheel vernieuwde versie verbeeldt de Vlaamse choreografe op prachtige wijze de door Jacques Brel bezongen verloren liefde. ‘Ne Me Quitte Pas’ is een dansverhaal over de hoogste toppen en diepste dalen van de liefde, ondersteund door sfeervolle film en projectie. Want door de chaos of juist de sleur van het leven raak je soms het vuur kwijt. Hartstocht, opwinding, vertwijfeling en verwarring worden door Beernaert op aangrijpende wijze verpakt in temperament-volle moderne dans. Haar veelzijdigheid geeft de dansers alle ruimte om te schitteren in verschillende stijlen, op muziek van onder anderen Edith Piaf, Damien Rice, Adele, Astor Piazzolla, Erik Satie, J.S. Bach en natuurlijk Jacques Brel.

isabellebeernaert.be

€ 33,00 (rang 1) / € 30,50 (rang 2) incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 5,00.

DANS

€ 25,00 (rang 1) / € 22,50 (rang 2) incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 service-kosten. CJP/Jeugd korting: € 10,00.

donderdag 12 januari 201720:00 uur | Rabo Zaal

Noord Nederlands Orkest Nieuwjaarsconcert o.l.v. Ed SpanjaardSoliste: Francis van Broekhuizen, sopraan

Voor veel mensen is het nieuwe jaar pas echt begonnen als ze bij het Nieuwjaarsconcert van het NNO zijn geweest. Beroemde opera-aria’s en Weense klassiekers zijn traditiegetrouw de beste ingrediënten voor dat speciale nieuwjaarsgevoel. Het NNO heeft een feestelijk programma voor u samengesteld. Ontroerende aria’s uit de opera’s La Bohème en Manon Lescaut, vrolijke marsen van Berlioz en Chabrier, liederen uit Die Fledermaus en Die lustige Witwe van Johann Strauss, walsen en polka’s en nog veel meer. Voor fraaie zangnoten, maar vast en zeker ook een komische noot zorgt de soliste van dit programma: sopraan en comédienne Francis van Broekhuizen. Fans van Opera Spanga, waar zij al veel mooie rollen heeft vertolkt, kennen haar ongetwijfeld.

nno.nu

KLASSIEK

52

zaterdag 7 januari 201720:00 uur | Rabo Zaal

’t Aol’ VolkDruppie rood in ’n emmer wit (Nieuwjaarsvoorstelling)

‘Druppie rood in ’n emmer wit’ speelt zich af rond herberg, annex café, Troost. Veel dorpelingen verheugen zich op de naderende dorpskermis maar de burgemeester dreigt roet in het eten te gooien. Hij wil het culturele peil van het dorp opkrikken, vindt kermissen achterhaald en twijfelt bovendien aan de integriteit van de kermisartiesten Lorenzo Caprioza en zijn dochter Isadora. Maar… als de burgemeester, die overigens niet geliefd is bij zijn dorpelingen, een gruwelijk sche-ve schaats rijdt, is het hek van de dam. Hij moet zich in de meest onmogelijke bochten wringen om zijn hachje te redden, samen met wethouder Albert Dressing, oliebollenvrouw Jeichie Flotterboks, Otie Troost en nog veel meer mooie dorps figuren, die uiteindelijk al-lemaal ervaren dat het een tonige leven kleur krijgt door liefde en muziek! Blijspel in drie bedrijven door Harm Dijkstra.

Om 19.00 uur begint het voorprogramma met de Jeugd- en Kinderdansgroep van ’t Aol’ Volk. Van 19.30–20.00 uur én in de pauze wordt muzikale medewerking verleend door 'De Lindelanders' óf 'De Sterrenberg Kapel'. Daarnaast zal de Folkloristische Dansgroep voor aanvang van het tweede bedrijf een kort optreden verzorgen.

aolvolkemmen.nl

€ 15,00 / € 12,50 (leden/65+/CJP) incl. drankje; excl. € 2,50 garderobe- en servicekosten.

GAST-PROGRAMMERING

Page 53: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

januari

53

zondag 15 januari 201714:00 uur | Rabo Zaal

Brandweerman Sam Live!Brandweerman Sam redt het CircusTètu, tètu, tètu, tètu: Brandweerman en kinderheld Sam, bekend van televisie, komt met zijn trouwe brandweerwagen Jupiter naar het theater gescheurd. Het is een drukke boel in het dorpje Piekepolder, want het circus komt langs. De directeur heeft alles tot in de puntjes voorbereid. Niets lijkt een fantastische show in de weg te staan, totdat die ondeugende Norbert Puk de boel zoals altijd in de war schopt. Gelukkig staan Brandweerman Sam en zijn team paraat om het circus te redden. De show zit vol vrolijke muziek, dans en humor en is een feest voor het hele gezin.

vanhoorneentertainment.nl

€ 16,50 incl. glaasje ranja voor de kinderen/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

vrijdag 13 januari 201719:30 uur | Rabo Zaal

Checkpoint ‘Checkpoint’ kon weleens één van de spectaculairste familievoorstellingen van het theaterseizoen worden. Wie weet, word je uitgenodigd om op het toneel met het testteam mee te doen aan allerlei leuke, spannende experimenten. Zweef mee met de hoovercrafttest, schiet met een zelfgemaakt paintballkanon en til met een speciale constructie gemakkelijk drie vaders op. Ook als je in de zaal zit, word je bij de show betrokken. Je ontwijkt gigantische ringen van rook of ervaart hoe spectaculair de bliksem zich voortbeweegt. Natuurlijk vindt in ‘Checkpoint’ de tweestrijd plaats tussen ‘de jongens en de meiden’, waarbij alle kinderen uit de zaal mogen meedoen. Pas dan wordt duidelijk wie zich winnaar van deze theatershow mag noemen. Durf jij te komen?

trendmedia.nl

€ 29,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

2+8+ JEUGDJEUGD

dinsdag 17 januari 201720:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Harm en Roelof30 jaar Harm en RoelofZe kennen elkaar al bijna hun hele leven, deelden lief en leed als waren het broers en maken al dertig jaar lang cabaret in de Drentse taal, zoals alleen zij dat kunnen: op z’n Drents, in alle opzichten, zeker qua taal, maar niet plat. Niet dat ze de zaal niet plat krijgen, want dat lukt eigenlijk wel bij ieder optreden. Plat door de heerlijke humor, of door ontroering, of door hun muzikaliteit en anders zeker door het plezier dat de beide heren uitstralen tijdens hun optredens. Een avond Harm en Roelof is altijd een mooie belevenis waarin actuele onderwerpen op ontwapende wijze voor het voetlicht worden gebracht. In dertig jaar zijn er veel hoogtepunten geweest. In dit jubileumjaar gaan de heren de krenten uit de pap vissen, maar wel geserveerd in een hedendaagse setting.

€ 17,50 Incl. drankje/garderobe; excl € 2,00 servicekosten.

GAST-PROGRAMMERING

Dineren vooraf? In het ATLAS Theater Restaurant.

januari

Kom verkleed!Brandweerman Sam nodigt alle bezoekers uit om verkleed als brandweerman (m/v) of circusartiest(e) naar het theater te komen. Na de voorstelling komen Brand-weerman Sam en zijn vrienden natuurlijk naar de foyer voor een uitgebreide Meet & Greet.

Page 54: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

januari

€ 19,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

donderdag 19 januari 201720:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

The Beatles RevivalThe Beatles Story

De reden van de toenemende populariteit van The Beatles Revival komt door de ongelooflijke gelijkenis met de echte Beatles: dezelfde kapsels, de kostuums compleet met Chelsea Cavern Boots en de gebruikte instrumenten en apparatuur (Rickenbacker, Gretsch, Hofner, Ludwig en Vox). Zelfs de chromen standers voor de versterkers zijn gelijk aan de originele. De perfecte 'stage look' is compleet dankzij de net als bij Paul McCartney linkshandig gespeelde bas. De

grootste gelijkenis ligt echter op het muzikale vlak. Elk nummer wordt tot in detail zo perfect gebracht dat menig Beatleskenner dit authentieke geluid niet kan onderscheiden van het originele. De leadzang, de backingvocals, de gitaar-sound, het bas- en drumwerk, alles klinkt zoals we dat kennen van de liveconcerten en LP's: zuiver, kraakhelder, energiek en opwindend. En alles is natuurlijk 100% live gespeeld.

MUZIEK

54

effacta.nl

€ 23,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 5,00.

woensdag 18 januari 201720:00 uur | Rabo Zaal

Hart tegen Hart Richard Kemper, Rick Engelkes, Sandra Mattie en Peggy Vrijens

Het leek zo’n gezellig avondje. Tot twee bevriende stellen besluiten elkaar eens flink de waarheid te zeggen. Opeens gaat het er stevig aan toe. Dat leidt tot onverwacht vileine en pittige gesprekken en ongemakkelijke situaties: grappig, herkenbaar en pijnlijk. Maar iedereen weet: hoe pijnlijker de liefde, des te harder moet je er af en toe om lachen. Of over zingen. En dat gebeurt dan ook in de relatiecomedy ‘Hart tegen Hart’, waarin Richard Kemper (van Veldhuis & Kemper) en Peggy Vrijens de confrontatie aangaan met Rick Engelkes en Sandra Mattie (‘Divorce’ en ‘De Fractie’). Roos Schlikker en Erris van Ginkel schreven dit vrolijke stuk over liefde en vriendschap, waarin het regelmatig ‘Hart tegen Hart’ gaat. En met een cabaretier op het podium loopt het natuurlijk nét even anders dan je dacht. Regie: Bruun Kuijt

rep.nu

TONEEL

Page 55: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

januari

55

Online bestellen? atlastheater.nl

januari

vrijdag 20 januari 201721:00 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Drentse ArtiestenavondJannes, Mooi Wark e.a.Vanavond is het feest in het ATLAS Theater! Niemand minder dan Jannes komt optreden in zijn geboortestad, samen met provincie-genoten René Karst, Robin Mink, Silvia Swart, Erik van Klinken en de mannen van Mooi Wark. De liedjes van Jannes zijn lekker mee te zingen, uit het leven gegrepen, vrolijk en een tikje melancholisch. Maar wel steeds in verrassende muzikale stijlen. Inmiddels heeft Jannes ruim 500.000 cd’s verkocht, goud en platina behaald, meerdere grote hits gescoord en vele muziekprijzen gewonnen. De Drentse rock-‘n-roll band Mooi Wark werd in 1992 opgericht en heeft inmiddels landelijke bekendheid verworven met nummers als ‘Idioot’, ‘Bokkie of een Geittie’, ‘Achter De Tent’ en natuurlijk ‘In De Blote Kont’. Wat velen niet weten is dat Mooi Wark ook hele mooie gevoelige liedjes heeft gemaakt. Pareltjes als 'Zie ik joe ooit nog iens weer' en het prachtige 'Van het platteland', maar ook het alom geprezen 'Warkende Helden', de bewerking van John Lennon’s klassieker.

€ 17,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

zaterdag 21 januari 201720:00 uur | Rabo Zaal

Back to the Country - Part 6

Ook in het zesde theaterseizoen van ‘Back to the Country’ staat de nostalgie centraal. De band Savannah, met solisten Dick van Altena en Cor Sanne, neemt u mee naar de jaren vijftig, zestig en zeventig, toen country en rock-‘n-roll de hitparade nog domineerden. Het is de tijd dat de songs van Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Charlie Rich, Buddy Holly, Chuck Berry, Jim Reeves en The Everly Brothers uit de speakers van de transistor radio’s klonken. Bijna 35 nummers passeren de revue en bij een aantal krijgt u een smakelijke of wetenswaardige anekdote te horen over het liedje, de artiest of componist. Uiteraard vindt na de voorstelling de befaamde ‘Back To The Country’-afterparty plaats in de foyer.

backtothecountry.nl

€ 22,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 2,50.

MUZIEKMUZIEK

€ 16,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

zaterdag 21 januari 201720:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Daniël ArendsDe Afterparty(try-out)

Lovende recensies, laaiend enthousiast publiek, nominaties voor cabaretprijzen: laat Daniël Arends maar schuiven. Met zijn vorige show, het uitstekend ontvangen ‘Carte Blanche’, leverde hij een prestatie van formaat. En omdat Daniël het zo fijn vindt om voor u op te treden, is hij alweer druk bezig met ‘De Afterparty’. Hij zou vereerd zijn als u opnieuw massaal komt opdagen. U zou wel gek zijn als u dat niet deed: “Arends is in bloedvorm in dit vlijmscherpe en swingende programma, dat prachtig van opbouw is en door een aantal verrassende fases gaat, tot een overtuigend muzikaal moment aan toe”, aldus de Volkskrant over ‘Carte Blanche’.

danielarends.nl

CABARET

Page 56: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

januari

56

vrijdag 27 januari 201720:00 uur | Rabo Zaal

Vrouw Holland20 jaar mannenhumor in een vrouwenlichaamEr is geen vrouwencabaretgroep die het zó lang weet vol te houden als Vrouw Holland. Al twintig jaar lang nemen de drie dames elkaar en zichzelf met gevoelige liedjes en pijnlijke, hilarische acts bruut op de hak, onverstoorbaar begeleid door pianist Reinout Douma. In deze jubileumshow kijken Marieke Klooster, Gabriëlle Glasbeek en Karin Noeken zingend, dwepend, kwijlend, kreunend en gillend terug op twee decennia kleedkamerhumor voor vrouwen én mannen. Ze laten de huidige tijd doorsijpelen in een gevoelig liedje als ‘Mis je me dan nog’. Maar ook een Vrouw Holland-klassieker als ‘O Heer ik masturbeer’ en acts als de ‘Tietenpoppenkast’ glijden vrolijk de voorstelling in. Want Vrouw Holland is rijper, sterker en dikker geworden, maar geen cent wijzer.

vrouwholland.nl

€ 19,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 2,50.

CABARET

donderdag 26 januari 201719:00 uur | Rabo Zaal

Snorro de gemaskerde held Ro Theater ‘Viva la revolucion! Kip voor iedereen!’De mysterieuze, fijnbehaarde Snorro en zijn trouwe, babbelzieke paard Wervelwind bestrijden onrecht en corruptie tijdens het schrikbewind van de hypocriete El Commandante. Maar er is ook liefde in het spel: Snorro heeft een oogje op de bloedmooie Conchita. En dat terwijl hij als Don José – want zo heet hij eigenlijk – van zijn vader met een ander meisje moet trouwen. Zal zijn geheim ontdekt worden? Is hij in staat het tij te keren? En bovenal: is er nog wel genoeg kip voor iedereen?Een avonturenverhaal boordevol gringo’s, poncho’s en sombrero’s, een vrolijk en visueel theaterspektakel met veel liedjes, spannende degengevechten, dartele balletklasjes en aanstekelijke Mexicaanse muziek voor de hele familie. In de regie van Pieter Kramer spelen Dick van den Toorn, Meral Polat, Sylvia Poorta, Bas Hoeflaak, Han Oldigs en Tibor Lukàcs.

rotheater.nl

€ 18,00 incl. glaasje ranja voor de kinderen/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

8+JEUGD

Page 57: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

januari

57

Voor en na de voorstelling: ATLAS Café!

januarizondag 29 januari 201720:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Wibi Soerjadi 35 jaar meesterpianist

Wibi Soerjadi (1970) begon zijn muzikale carrière op zeer jonge leeftijd. In 2016 zit hij al 35 jaar in het vak. Tijd voor een reeks bijzondere jubileumconcerten! Op 20-jarige leeftijd behaalde Wibi Soerjadi als jongste student van het Sweelinck Conservatorium Amsterdam zijn master met het hoogst haalbare resultaat, een 10 met onderscheiding. Hij concerteerde wereldwijd en ontving vele gerenommeerde prijzen en onderscheidingen. Wibi Soerjadi weet met zijn indringende en beeldende pianospel een groot publiek te raken en zowel kenners als minder ervaren luisteraars te imponeren met zijn fabelachtige pianotechniek. Dit maakt hem bij uitstek geschikt als vertolker van het grote romantische pianorepertoire van meesters als Liszt en Chopin. Zijn eigen composities en transcripties passen naadloos in de traditie die Franz Liszt twee eeuwen geleden begon met zijn soms bijna onspeelbare bewerkingen en fantasieën op bekende thema’s uit die tijd.

soerjadi.com

€ 27,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 2,50.

€ 25,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 5,00.

zaterdag 28 januari 201720:00 uur | Rabo Zaal

Eric Vloeimans & Holland Baroque

Holland Baroque, dé jonge ster aan het firmament van de oude muziek, en Eric Vloeimans, de bekendste jazztrompettist van Nederland, gaan op avontuur. Vergeten schatten uit de Barok worden opgegraven en nieuwe terreinen verkend. De musici schieten van de zeventiende eeuw, dwars door de achttiende naar het hier en nu. De melodieuze en funky tonen en composities van Vloeimans groeien met de snorrende oude muziek van onder anderen Scarlatti, Bach, Händel en Purcell uit tot een geheel nieuw genre. Hokjes verdwijnen als sneeuw voor de zon, barokmuziek, jazz, improvisatie, pop en folk versmelten. Het programma werd verkozen tot Koningsconcert 2014, het jaarlijkse concert voor Koning Willem Alexander en Koningin Máxima.

ericvloeimans.nlhollandbaroque.com

KLASSIEKKLASSIEK

Page 58: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

— Rita Marseille

interview

‘ Je zou kunnen zeggen dat daar mijn liefde voor het theater geboren is’

58

Page 59: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

februari 2017‘ ATLAS Theater ook voor jongeren.'

Twintig jaar geleden kwamen Rita Marseille en haar man in Klazienaveen terecht. Naar eigen zeggen zijn ze echte culturele omnivoren.

Rita groeide op met de Matthäus-Passion. “Mijn ouders zongen in een koor en ik ging al snel mee naar de jaarlijkse uitvoering. Je zou kunnen zeggen dat daar mijn liefde voor het theater geboren is. Maar we werden pas echt frequente theaterbezoekers vanaf het moment dat we in Klazienaveen kwamen wonen. Toen hadden we er tijd en gelegenheid voor. Al snel werden we lid van de Vrienden van De Muzeval.”

“We bezoeken zo’n tien voorstellingen per jaar, van het Internationaal Danstheater tot cabaret, lichte muziek en toneelstukken op basis van boeken die ik heb gelezen. Ik ben niet zo weg van zingen, maar ga wel graag naar Chris Hinze of Chris Barber. En Klezmer muziek, dat mag wel wat vaker geprogrammeerd worden. Dat vind ik fantastisch!”

Gevraagd naar een voorstelling die veel indruk heeft gemaakt, moet Rita even nadenken. Dan zegt ze: “De laatste voorstelling van Seth Gaaikema. Hij was al heel fragiel en zwak, maar had nog zóveel uitstraling! Niet lang daarna is hij overleden.” Rita en haar man waren ook bij de afscheidsvoorstelling in De Muzeval. “Bert Visscher is een schat, hij deed het geweldig als ceremoniemeester! Het was een waardig afscheid.”

“We zullen De Muzeval missen”, zegt ze tot besluit. “We kwamen er heel graag, het was er altijd warm en knus. Maar ik hoop dat het ATLAS Theater nieuw publiek weet aan te trekken en dat bijvoorbeeld meer jonge mensen er aardigheid aan krijgen om naar het theater te gaan. Wij zijn in elk geval weer van de partij.”

vrijdag 3 februari 2017pagina 60

Yentl en de BoerDe snoepwinkel is gesloten

59

Page 60: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

februari

CABARET

vrijdag 3 februari 201720:00 uur | Rabo Zaal

Yentl en de BoerDe snoepwinkel is gesloten (reprise)Met hun ijzersterke composities en rijke fantasie overdonderden Yentl Schieman en Christine de Boer in 2013 jury en publiek op het Amsterdams Kleinkunst Festival en namen alle prijzen mee naar huis. Met ‘Ik heb een man gekend’ wonnen ze de Annie M.G. Schmidtprijs 2014 voor het beste theaterlied en ook ‘De snoepwinkel is gesloten’ werd uitstekend ontvangen. In hun debuutshow combineren Yentl en de Boer muzikale hoogstandjes met absurdistische sketches en personages. Speciaal voor u. Maar vooral omdat ze er zelf zo’n zin in hebben. Want er is niks mis met een beetje goed getimed egoïsme. “Intelligent, stoer, gevoelig en zeer taalvaardig. Yentl en de Boer zijn de vaandeldragers van een nieuwe generatie vrouwelijke cabaretiers”, aldus Het Parool.

yentlendeboer.nl

€ 17,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 2,50.

€ 17,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 2,50.

donderdag 2 februari 201720:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Helmert WoudenbergHet vierde gezicht / Frans Strijards

In ‘Het vierde gezicht’ van Frans Strijards staat een juridisch adviseur een klokkenluider bij. Deze oud-militair werkt als beveiliger in de haven en is daar een smerig zaakje op het spoor gekomen dat hij openbaar wil maken. De adviseur is echter ook in dienst van de tegenpartij. Omdat zijn advocatenkantoor zich wel eens met succes tegen de overheid had verzet, werd de belangstelling van bepaalde criminelen getrokken. Of zij ook zo goed door het bureau geholpen konden worden, ze zijn immers ook mensen? Dan wordt de klokkenluider voor de ogen van de jurist op straat geliquideerd. De adviseur vraagt zich wanhopig af of hij dit noodlottige incident wellicht ongewild heeft veroorzaakt en of hij het volgende slachtoffer is. Helmert Woudenberg speelt de hoofdpersoon, die langzaam begint te twijfelen of het voor de overheid wel mogelijk is om corruptie en criminaliteit te bestrijden zonder vuile handen te maken.

grunfeld.nl

GAST-PROGRAMMERING

zaterdag 4 februari 201720:00 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Volk van GradaHet Schildersbedrief

Er heerst grote drukte bij het schildersbedrijf Mulder. Als de vaste kracht op de admini-stratie/receptie ziek thuis is, wordt het uitzendbureau ingeschakeld. Er melden zich verschillende personen en daarbij gaat er meteen al van alles mis. Mensen op de verkeerde plek, een hele vreemde werknemer die heel bijzondere ideeën heeft, romances, kortom allerlei verwikkelingen die er voor zorgen dat de boel even op zijn kop komt te staan in het anders zo rustige schildersbedrijf.

Een blijspel geschreven en geregisseerd door Herman van der A.

€ 10,00 / € 9,00 (65+) excl. drankje; excl. € 2,50 garderobe- en servicekosten.

TONEEL

60

Page 61: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

februari

TONEEL

€ 27,50 (rang 1) / € 25,00 (rang 2) incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 service kosten.CJP/Jeugd korting: € 5,00.

woensdag 8 februari 201720:00 uur | Rabo Zaal

Harrie let op de kleintjesJon van Eerd e.a.

Jon van Eerd is en blijft de onbetwiste koning van de humor. Zijn voorstellingen zijn grappig, dwaas en hartveroverend en een beproefd medicijn tegen alle mogelijke vormen van chagrijn en andere ongemakken. Als je denkt: “het kan niet gekker”, vliegt hij volledig uit de bocht, pakt je bij je lach-lurven en slingert je langs een kermis van onbe-taalbaar kolderieke, dolkomische situaties. Na het veelgeprezen ‘Harrie Baba’ laat Van Eerd zijn alter ego Harrie Vermeulen ditmaal

opdraven als babysitter. Niet dat hij er veel plezier in heeft. Harrie klaagt speen en been als hij moet babysitten. Gevangen tussen beertjes en kleertjes, broekjes en doekjes, papjes en lapjes maakt hij er als altijd weer een enorme puinhoop van. En wat te doen als de baby’s ineens zijn verdwenen? In de regie van Caroline Frerichs ziet u verder Arie Cupé, Zjon Smaal, Margo Dames en April van Amelsvoort.

61

Dineren vooraf? In het ATLAS Theater Restaurant.

februari

donderdag 9 februari 201720:00 uur | Rabo Zaal

Ruth JacottRuth

Ruth Jacott, één van de meest geliefde zangeressen van ons land, gaat komend seizoen weer de theaters in. De charmante theaterdiva staat te trappelen van ongeduld om u met haar liveband te trakteren op een nieuwe show. Met opzwepende uptempo songs en ontroerende, ingetogen liedjes, swingende moves en openhartige verhalen, krijgt u een gevarieerde muzikale avond én een kijkje in haar professionele- en privéleven. Jacott laat haar Nederlandstalige hits horen, maar ook liedjes die ze altijd al eens had willen zingen. Soms precies zoals u ze kent, soms in een verrassend arrangement.

ruthjacott.nl

€ 32,00 (rang 1) / € 29,50 (rang 2) incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 5,00.

SHOW

pretpakhuis.nl

Page 62: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

februari

woensdag15 februari 201720:00 uur | Rabo Zaal

Lenette van DongenTegenwind

Na dertig jaar lust en last, mode en meningen, gezellige drukte en onverdraagzaamheid verlaat Lenette huis en haard in de grote stad om in een plattelandsdorpje dicht bij zee haar rust te vinden. Ze lijkt er volmaakt gelukkig, maar is de natuur wel die beloofde rustbrenger? Cabaretière en zangeres Lenette van Dongen laat in ‘Tegenwind’ de zaal met fenomenale zelfspot meegenieten van haar zoektocht. “Als een van de weinigen weet ze haar publiek werkelijk mee te nemen in haar vertelling. Haar tiende solovoorstelling behoort zonder meer tot de beste uit haar oeuvre”, aldus het Algemeen Dagblad.

lenettevandongen.nl

€ 22,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 5,00.

donderdag 9 februari 201720:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Niels GeusebroekWildfire

De wereld verandert en Niels Geusebroek verandert mee: een nieuwe look, een nieuwe sound, maar Niels is en blijft voor alles een singer-songwriter in hart en nieren. In 2013 bracht hij met ‘Lines’ zijn eerste soloalbum uit, met de hit ‘Take Your Time Girl’. Hij schrijft prachtige, ingetogen liedjes die het mooist overkomen als ze in de puurste vorm worden gespeeld: “Geusebroek weet met zijn stem en muziek te overtuigen zonder capriolen uit te halen, ofwel puur en aangenaam”, aldus House of Reviews.‘Wildfire’ is vernoemd naar zijn nieuwe soloalbum, waarop hij zijn levensverhaal vertelt. Het is het verhaal van een beschouwer die graag de wereld vanuit een andere hoek bekijkt.

nielsgeusebroek.nl

€ 22,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 2,50.

€ 15,50 incl. glaasje ranja voor de kinderen/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

zondag 12 februari 201715:00 uur | Rabo Zaal

De Kabouter / Rien Poortvliet en Wil HuygenTheater TerraNa het succes van ‘Kikker’ en ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ brengt Theater Terra in deze meeslepende familievoorstelling de wereldberoemde kabouter van Rien Poortvliet tot leven. In een magisch moment betreedt Lise het boek van de kabouters en beleeft ze met haar nieuwe kleine vriendjes een groot avontuur. Ze reizen op de rug van een gans, in de bek van een leeuw en in een luchtballon naar de Noordpool, de enige plek op de wereld waar nog kabouters wonen die gedachten kunnen lezen en met dieren kunnen praten. Ga je mee met Lise? Want jij gelooft toch ook nog in kabouters?

theaterterra.nl

4+JEUGD CABARETMUZIEK

62

Page 63: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

februari

donderdag 16 februari 201720:00 uur | Rabo Zaal

The Bootleg Sixties, Part TwoSwingende ode aan de muziek uit de jaren ’60 Met een spetterende show zette The Bootleg Sixties al heel wat Nederlandse theaters op de kop. Komend seizoen keert de groep terug met een nieuwe setlist van vertrouwde hits uit de ‘magical sixties’. U hoort wereldberoemde songs van onder andere The Doors, Simon & Garfunkel, The Beach Boys, The Monkees, The Beatles, Rolling Stones, The Who en Shocking Blue. Nederland heeft in de zestiger jaren een aantal onvervalste klassiekers voortgebracht en ook die

komen voorbij. Ook visueel waant u zich terug in de sixties, dankzij drie schermen waarop filmbeelden uit die periode worden vertoond. De vijf door de wol geverfde Britse muzikanten leggen met fenomenale energie de juiste bezieling in de muziek. En reken maar dat dan de zaal in no time op z’n kop staat.

€ 23,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 5,00.

MUZIEK

63

Online bestellen? atlastheater.nl

februari

vrijdag 17 februari 201720:00 uur | Rabo Zaal

’t Aol’ VolkDruppie rood in ’n emmer wit ‘Druppie rood in ’n emmer wit’ speelt zich af rond herberg, annex café, Troost. Veel dorpelingen verheugen zich op de naderende dorpskermis maar de burgemeester dreigt roet in het eten te gooien. Hij wil het culturele peil van het dorp opkrikken, vindt kermissen achterhaald en twijfelt bovendien aan de integriteit van de kermisartiesten Lorenzo Caprioza en zijn dochter Isadora. Maar… als de burgemeester, die overigens niet geliefd is bij zijn dorpelingen, een gru-welijk scheve schaats rijdt, is het hek van de dam. Hij moet zich in de meest onmogelijke bochten wringen om zijn hachje te redden, samen met wethouder Albert Dressing, olie-bollenvrouw Jeichie Flotterboks, Otie Troost en nog veel meer mooie dorpsfiguren, die uiteindelijk allemaal ervaren dat het eento-nige leven kleur krijgt door liefde en muziek! Blijspel in drie bedrijven door Harm Dijkstra.

Om 19.00 uur begint het voorprogramma met de Jeugd- en Kinderdansgroep van ’t Aol’ Volk. Van 19.30 tot 20.00 uur én in de pauze wordt muzikale medewerking verleend door 'De Lindelanders' óf 'De Sterrenberg Kapel'. Daarnaast zal de Folkloristische Dansgroep voor aanvang van het tweede bedrijf een kort optreden verzorgen.

aolvolkemmen.nl

€ 15,00 / € 12,50 (leden/65+/CJP)Incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

GAST-PROGRAMMERING

thebootlegsixties.com

Page 64: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

februari

zondag 19 februari 201720:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Fuse Door optredens bij Podium Witteman en DWDD speelde Fuse zich het afgelopen jaar flink in de kijker. Maar de enorme muzikaliteit en sterke livepresentatie van het zestal was bij velen al eerder bekend, want de groep was en is veelgevraagd, van club en kerk tot festival en concertzaal. De reden is eenvoudig, want Fuse is “virtuoos, technisch begaafd en vooral tot op het merg muzikaal”, aldus het Haarlems Dagblad. Door de muzikale aderen van Fuse stromen klassieke muziek, jazz, pop en improvisatie. In de ietwat ongewone bezetting van strijkkwartet, contrabas en percussie bezoekt de groep vele muzikale hoeken: ritmisch werk van Bartók, Zappa en Brubeck, moderner werk van Tom Trapp en Nils Frahm en klassiekers van Sjostakovitsj, Ellington en Coltrane.

fusemusic.nl

€ 17,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 2,50.

zaterdag 18 februari 201720:00 uur | Rabo Zaal

The Simon & Garfunkel Storymet Dean Elliott als Paul Simon

‘The Simon & Garfunkel Story’ vertelt het fascinerende verhaal van twee jonge jongens uit New York die uitgroeien tot één van ‘s werelds meest succesvolle muzikale duo’s. Het wordt een reis door de tijd die voert langs de grote successen in de jaren zestig, naar de dramatische breuk in 1970 en hun solocarrières daarna. Elf jaar later bracht hun memorabele reünieconcert in Central Park

een half miljoen mensen bijeen en stuwden Art Garfunkel en Paul Simon elkaar opnieuw tot grote hoogten op. Natuurlijk komen tijdens dit eerbetoon vele hits langs, zoals ‘Mrs. Robinson’, ‘Bridge Over Troubled Water’, ‘Scarborough Fair’, ‘The Boxer’ en ‘The Sound Of Silence’. Acteur Dean Elliott kruipt in de huid van Paul Simon.

€ 27,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 5,00.

MUZIEK KLASSIEK

64

wereldtheater.com

Page 65: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

februari

donderdag 23 februari 201715:00 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Jelle Amersfoort & bandKinderpopconcert Heeft u weleens een peuter wild zwaaiend met zijn fopspeen zien headbangen? Of zes-jarigen onbevreesd zien stagediven? Het zou zomaar kunnen bij het ‘Kinderpopconcert’ van Jelle Amersfoort (ondermeer bekend als presentator van de WNF Bamboeclub) en zijn band. De muzikanten maken er een feest van met stoere gitaarsolo’s, vette lichtshows en een hoog meezinggehalte. Alles mag: dan-sen, zingen, springen of zwaaien en naast de bekende liedjes als ‘In de maneschijn’, ‘Tante in Marokko’ en natuurlijk ‘Hokie Pokie’ komen ook nieuwe nummers voorbij. Heb jij weleens gehoord van een Hertekraaielepelaregeite-gaaieberebavianebilleraffedillefant?! Niet? Dan moet je zeker komen!

kinderpopconcert.nl

€ 10,00 incl. glaasje ranja voor de kinderen/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

2+JEUGD

februari

65

Voor en na de voorstelling: ATLAS Café!

februari

vrijdag 24 februari 201720:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Mark van de VeerdonkKaaskleumMark van de Veerdonk stelt in zijn vijftiende voorstelling dat we steeds meer willen en daardoor juist steeds minder krijgen. Zo komen we onderhand om in de nutteloze gadgets, gereedschappen en goederen. Welke oen heeft bijvoorbeeld de sleutel-hanger bedacht, die het mogelijk maakte om al je sleutels in één keer kwijt te raken? Wie kwam op het onzalige idee om chips te gaan verkopen in ouwe tennisbalkokers? En het ultieme middel tegen droog haar is toch gewoon water? In ‘Kaaskleum’ gaat de Brabantse cabaretier met de hoge grapdichtheid op zoek naar dingen die er wel toe doen. De rest mag, wat hem betreft, gerust mee met de aanstaande zondvloed.

markvandeveerdonk.nl

€ 15,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 2,50.

CABARET

woensdag 22 februari 201714:30 uur | Rabo Zaal

De Nieuwe Kleren van de Keizer Hans LanghoutAlfons wordt geplaagd op het schoolplein. Hij mag niet meespelen met de andere kinderen. Ze vinden zijn kleding niet hip genoeg. Verdrietig vlucht Alfons weg in zijn fantasie. Daar heeft hij alles wat zijn hartje begeert. Opeens is hij keizer en woont hij in een groot paleis, heeft hij heel veel vriendjes, personeel dat alles doet wat hij hun opdraagt en geld genoeg om zoveel kleren te kopen als hij maar wil. Maar wordt Alfons daar gelukkig van? Acht acteurs geven in ‘De Nieuwe Kleren van de Keizer’ een vrolijke draai aan het beroemde, gelijknamige sprookje van Hans Christian Andersen. In prachtige kostuums en met leuke liedjes maken ze duidelijk dat je met ijdelheid niet ver komt in het leven. En dat is best een mooi lesje voor jong en oud.

Na afloop is er een meet & greet met de hele cast in de foyer.

langhout-theater.nl

€ 15,50 incl. glaasje ranja voor de kinderen/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

6+JEUGD

Page 66: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

februari

zondag 26 februari 201710:00, 11:00 en 13:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Matilde’s BabyconcertenMatilde Castro e.a.Volgens onderzoeken wordt uw baby slimmer en rustiger van (klassieke) muziek. Goed nieuws dus dat Matilde Castro en haar muzikanten langskomen voor een concert voor de allerkleinsten, van vijf tot vijftien maanden. In haar babyconcerten schept de zangeres een wereld waarin de kleintjes zich volledig op hun gemak voelen. Door gebruik van licht en soundscapes worden sferen gecreëerd die afwisselend ontspannend en prikkelend werken voor baby’s. In de veilige aanwezigheid van hun (groot)ouders/verzorgers worden zij zo gestimuleerd om op een natuurlijke manier te leren en te reageren. Per concert is er op het podium ruimte voor twintig baby’s en een begeleider. De rest van de familie zit in de zaal. Bezetting: concept en zang: Matilde Castro; viool: Marieke de Bruijn; cello: Jos Teeken; blokfluit: Teresa Matias.

babyconcerten.nlkikproductions.nl

Prijs voor baby + begeleider € 20,00 incl. garderobe, excl. € 2,00 servicekosten. Overige belangstellenden betalen € 5,00 incl. garderobe, excl. € 2,00 servicekosten.

JEUGD

66

€ 16,00 incl. glaasje ranja voor de kinderen/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

Stel, je staat voor je klas om je spreekbeurt te houden maar je hebt niets voorbereid?! Of je zou boodschappen doen voor je moeder, maar je hebt voor € 20,00 patat gekocht voor jou en je vrienden. Of je hebt de vlecht van je buurmeisje afgeknipt en in de vuilnisbak gegooid. Wat moet je doen??!! Kom naar het theater en leer je overal uitkletsen door de Kleine Grote Improvisatieshow junior. Want als je eenmaal echt kan improviseren, dan kom je overal mee weg. Kijken, meedoen, meelachen: het kan allemaal en wel onder leiding van meester-

improvisator Ruben van der Meer (zelf kind van begin à midden veertig) en een clubje ervaren theatermakers. De Kleine Grote Improvisatieshow junior is een voorstelling waar je niet stil hoeft te zijn, niet stil hoeft te zitten en je bovendien ook nog leert hoe je theater moet maken.

O ja, het is misschien wel de enige jeugd-voorstelling waar je ouders stiekem net zo graag heen gaan als jij! Kom en doe mee, want hierna master je iedere situatie!

JEUGD

zaterdag 25 februari 201715:00 uur | Rabo Zaal

De Kleine Grote Improvisatieshow juniorRuben van der Meer

6+ 0+

Per voorstelling is er plaats voor 20 baby's plus begeleider.

Page 67: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

€ 40,50 (rang 1) /38,00 (rang 2) incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 5,00.

dinsdag 28 februari 201720:00 uur | Rabo Zaal

Staatsopera van Tatarstano.l.v. Mika EikenholzMadama Butterfly / Giacomo PucciniZelfs Puccini had weleens een mindere dag. In 1904 voltooide hij, na kassuccessen als ‘La Bohème’ en ‘Tosca’, zijn vijfde opera. Maar anders dan verwacht werd de eerste uitvoering een flop. Puccini moest terug naar de schrijftafel, schuurde en schaafde nog twee jaar aan zijn compositie en presenteerde vervolgens een wereldhit van jewelste: ‘Madama Butterfly’. Puccini voorzag het ontroerende verhaal over de onvoorwaarde lijke liefde van de Japanse geisha Cio-Cio-San (Butterfly) voor de Amerikaanse marine officier Pinkerton van ongelooflijk krachtige muziek. Niet voor niets is dit nog steeds één van de meest geliefde opera’s ter wereld. Ook met de uitvoerders zit het helemaal goed: de Staatsopera van Tatarstan komt al ruim twintig jaar naar Nederland met kwalitatief hoogstaande producties. Met groot orkest, koor en internationale topsolisten hebben zij de harten van vele Nederlandse operalief hebbers veroverd. Italiaans gezongen, Nederlandse boventiteling.

OPERAm

aart 2017

donderdag 23 maart 2017pagina 77

Dr. Miracle’s last illusionOPERA2DAY

operaklassiekers.nl

Dineren vooraf? In het ATLAS Theater Restaurant.

67

Page 68: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

hummelinckstuurman.nl

€ 26,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 5,00.

Na het bejubelde ‘Mr. Green’ is Bram van der Vlugt (82) te zien als ontroerende vader in een indringend stuk met teksten van onder anderen Arnon Grunberg, Ramsey Nasr, Tommy Wieringa, Arthur Japin en Thomas Verbogt. ‘Vaders & Zonen’ komt voort uit een reis. In een busje van New York naar Los Angeles schreef acteur Thijs Prein brieven met genoemde, gerenommeerde schrijvers. Het thema: de relatie tussen vader en zoon. Geïnspireerd door de briefwisseling ontstond dit theaterstuk over het maken van de juiste keuzes en het zoeken naar

vaderlijke erkenning. De vader in deze voorstelling is tachtig jaar geworden. Ooit was hij acteur, maar hij mag zijn beroep al jaren niet meer uitoefenen. Toch repeteert hij met z’n zonen elke dag scènes uit ‘King Lear’, het mooiste stuk van Shakespeare. Tijdens het spelen komen de geheimen van het verleden naar boven. Is deze vader wie hij zegt dat hij is? Samenstelling en regie: Gerardjan Rijnders.

maart

woensdag 1 maart 201720:00 uur | Rabo Zaal

TangarineFrom Tucson With SongsDe Verenigde Staten zijn voor Tangarine een tweede thuishaven. Vreemd is dat niet, want de muziek van het duo is immers met vier magere benen geplant in Amerikaanse roots en folk. Sander en Arnout slingerden de gitaren over de schouder, trokken van oost naar west in hun favoriete land en voelden weer hun oude nieuwsgierigheid en inspiratie opkomen. Bij alles wat ze zagen – de gekte in New York, de armoede in Chicago, de woestijnpracht in Texas – welden de melodieën als vanzelf op. Einddoel van de reis was Tucson, Arizona, waar de tweeling zijn nieuwe album opnam in samenwerking met de Amerikaanse rootsband Calexico. ‘From Tucson With Songs’ is het reisverslag van hun pelgrimage.

tangarine.nl

€ 20,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 2,50.

MUZIEKMUZIEK TONEEL

donderdag 2 maart 201720:00 uur | Rabo Zaal

Vaders & ZonenBram van der Vlugt, Thijs Prein en Merijn de Jong

68

Gratis Inleiding. Aanvang 19.00 uur. Zie pagina 7.

Page 69: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

maart

69

€ 23,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 5,00.

€ 21,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 2,50.

vrijdag 3 maart 201720:00 uur | Rabo Zaal

South African Road Trip Celebrating life Het bekende Khayelitsha United Mambazo Choir, afkomstig uit de townships van Kaapstad, laat u op spetterende wijze het echte Zuid-Afrika beleven. Samen met live- muzikanten en hemelse zangeressen laveert het mannenkoor tussen feestelijke uitbundigheid en intieme songs en bezorgt u zo afwisselend een brede glimlach, een brok in de keel en kippenvel. Jitsvinger, award-winnende rapper, hiphopkunstenaar en ‘het Zuid-Afrikaanse broertje van Ali B’, reist mee op deze roadtrip. Door de fantastische livemuziek, de prachtige verhalen en het adembenemende videodecor waant u zich een avond op de Westkaap. Wat zijn de verhalen van de mensen die daar wonen? De voorstelling voert u door hun provincie en laat een prachtige mix zien van verschillende culturen en bevolkingsgroepen die op de Westkaap naast elkaar leven. “Als een retourtje Kaapstad financieel niet tot de mogelijkheden behoort, is deze Road Trip het best denkbare alternatief”, aldus de Volkskrant.

bostheaterproducties.nl

zaterdag 4 maart 201720:00 uur | Rabo Zaal

Pia DouwesA Midwinter’s Tale

Pia Douwes is één van de succesvolste, veelzijdigste en meest onderscheiden musical actrices die ons land rijk is. In ‘A Midwinter’s Tale’ brengt ze een ode aan de winterperiode. De tijd van knetterende haardvuren, warme jassen en dikke sjaals, korte dagen en koude nachten. Met haar prachtige stem zal Douwes de theaterzaal vullen met warmte en gezelligheid en bekende klassiekers uit de musical-, film- en cabaretwereld zingen. Ze legt deze hartverwarmende reis af met een orkest en een plaatselijk koor. Een programma om de winter mee te omarmen.

piadouwes.com

MUZIEK MUZIEK

woensdag 8 maart 201720:00 uur | Rabo Zaal

Omdenken De ‘Lastige kinderen? Heb jij even geluk’ - TheatershowKinderen zijn een onuitputtelijke bron van liefde, plezier en avontuur. Yeah right, maar waar komt die irritatie, frustratie of zelfs regelrechte wanhoop dan vandaan? Berthold Gunster en acteur Dion Vincken hebben een prikkelend en verleidelijk advies voor alle ouders: stop met opvoeden. Want lastig gedrag is vaak niets anders dan ruwe energie en ongestuurd verlangen. Hoe kun je dat sturen? Dat leggen ze uit in deze show, een mix van theater, lezing en cabaret, bedoeld voor iedereen die zin heeft in een verfrissende avond om over na te denken, maar vooral om te lachen. Ouders én kinderen zijn welkom, maar ook grootouders, onderwijzers, akela’s, jeugdleiders, voetbaltrainers, badmeesters, mentoren etc.

omdenken.nlja-maar.nl

€ 23,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

THEATERCOLLEGE

Online bestellen? atlastheater.nl

maart

Page 70: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

donderdag 9 maart 201720:00 uur | Rabo Zaal

Pieter DerksSpot

In zijn splinternieuwe voorstelling ‘Spot’ keert Pieter Derks de wereld opnieuw binnenste-buiten op zijn geheel eigen, geestige en gevatte wijze. Van het kleinste leed tot het grootste nieuws – met rake grappen belicht hij alles van de andere kant. Lichtvoetig, scherp en in een roemrucht tempo dat je anderhalf uur lang op het puntje van je stoel houdt. Hij heeft zich voor deze voorstelling maar één ding voorgenomen: alles dat zichzelf serieus neemt moet bespot worden. Zodat we een hele avond opgelucht kunnen lachen om de wereld, het nieuws en, nog belangrijker, onszelf.

pieterderks.nl

€ 25,50 (rang 1) / € 23,00 (rang 2) incl. drankje/garderobe, incl. servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 2,50.

€ 25,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

donderdag 9 maart 201720:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Paul de MunnikNieuw

In maart 2015 speelde Paul de Munnik in Koninklijk Theater Carré de laatste voorstelling met Thomas Acda. Na twintig jaar samen was het tijd een andere weg in te slaan. Een eigen weg. Met een hoofd vol liedjes dook Paul in september 2015 de studio in en in het voorjaar van 2016 verscheen zijn album ‘Nieuw’, met daarop de single ‘Wees de Lente’. Tijdens deze theatertournee laat hij al zijn fonkelnieuwe liedjes horen. Een piano, een gitaar en de stem van Paul de Munnik. Alleen ditmaal, zonder vangnet. Een nieuw begin, als de eerste voetstappen in verse sneeuw, op weg naar een onbekende toekomst.

pauldemunnik.nl

CABARET

vrijdag 10 maart 201720:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

RapaljeFolk ’n Roll Journey

Met hun tatoeages, kilts en wilde haren lijken de vier muzikanten van Rapalje rechtstreeks weggelopen uit Mel Gibson's film ‘Braveheart’. Het werd dan ook tijd voor een filmpremière en die kwam er met de documentaire ‘Folk ’n Roll Journey’, in een afgeladen Pathébioscoop. De Nederlandse fakkeldrager van de Keltische muziek zet de roadmovie om in een nieuwe theatershow vol anekdotes, hilariteit, muziek en dans. Ondersteund door twee Ierse danseressen en knetterend vuur speelt de groep weer het dak van elke zaal met stoere Schotse en Ierse liederen, losbandige melodieën en gevoelige ballades. Viool en tinwhistle: Dieb. Highlandpipes, border pipes en whistles: David. Gitouki, theekistbas, bodhrán en mandoline: William. Gitouki, harmonica’s, bodhrán en theekistbas: Maceál.

rapalje.com

€ 18,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

maart

70

MUZIEK MUZIEK

Page 71: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

maart

71

€ 27,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 5,00.

vrijdag 10 maart 201720:00 uur | Rabo Zaal

De Jeugd van Tegenwoordig presenteert:Watskeburt?! – de theatertrip

Vergeet wat je weet over musical! Vergeet sowieso wat je weet van theater. Want dit wordt een knettergekke theatertrip met De Jeugd van Tegenwoordig. ‘Watskeburt?!’ is een anarchistisch hiphopsprookje voor volwassenen. Gooi Monty Python, de Muppets en The Wizard of Oz in de blender en mix er de tegendraadse, grappige en supercatchy hits van De Jeugd doorheen. Je weet wel, nummers als ‘Sterrenstof’, ‘Get Spanish’, ‘Manon’ en natuurlijk ‘Watskeburt?!’. Vjèze Fur, Willie Wartaal en Faberyayo zijn als poppen aanwezig op het podium en gaan samen met Manon – de échte Birgit Schuurman! – op zoek naar hun vriend Bas Bron. Het muzikale brein van de rapformatie is ontvoerd door AuSchurk en zijn listige handlangers. Maak je klaar voor een ritje in de achtbaan door het hoofd van De Jeugd van Tegenwoordig, in hun taal, met hun muziek en met hun onnavolgbare humor. Regie: Jasper Verheugd.

bostheaterproducties.nl

SHOW

labloemen.nl

€ 28,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 5,00.

zaterdag 11 maart 201720:00 uur | Rabo Zaal

Karin Bloemen & bandVolle Bloei

Wanneer ben je in de bloei van je leven? De een ontluikt al in zijn jonge jaren, voor de ander begint het leven na zijn veertigste en sommige mensen lijken tot hun pensioen in de knop te staan. Karin Bloemen trakteert u in deze wervelende show op een avond vol energie en inspiratie, zodat u als herboren de zaal verlaat, klaar om de volgende dag te

plukken. Want de bloei van uw leven, dat is nu! Bloemen trekt alles uit de kast: zingend vanuit de grond van haar hart, grappen makend en misschien pakt ze zelfs haar dirigeerstokje er wel bij, want ook dat heeft ze inmiddels onder de knie. Ach ja, wie houdt er nou niet van La Bloemen in volle bloei?

Voor en na de voorstelling: ATLAS Café!

maart

CABARETTONEEL

Page 72: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

— Bert Visscher

interview

‘ Die rode schoenen zijn een teken voor het publiek dat het een feestje gaat worden.’

72

Page 73: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

‘ Emmen verdient zo’n mooi theater!’

Bert Visscher kijkt met veel plezier terug op zijn tijd in De Muzeval, maar is onder de indruk van het nieuwe ATLAS Theater.

“Het was altijd vreselijk gezellig in De Muzeval. Ik kom er al vanaf de jaren tachtig en altijd met heel veel plezier. De grote zaal was knus, geen balkons, het publiek dicht bij het podium. Maar De Muzeval was wel gedateerd, er was geen ruimte voor bijvoorbeeld grote decorstukken. Het was tijd voor een nieuw theater.

De afscheidsvoorstelling in De Muzeval was geweldig. Ik was ceremoniemeester en voor de gelegenheid had ik m´n gouden schoenen aan, in plaats van de gebruikelijke rode. Die rode schoenen, dat komt eigenlijk door Toon Hermans. Na een televisieoptreden belde hij me jaren geleden thuis op. Ik was helemaal flabbergasted, Toon Hermans die mij thuis opbelde! Naast complimenten gaf hij me uiteraard ook allerlei verbetertips, haha! En hij was heel positief over mijn rode schoenen. Hij zei: ‘Die rode schoenen zijn een teken voor het publiek dat het een feestje gaat worden.’ Sindsdien heb ik ze altijd aan bij mijn voorstellingen.

In het ATLAS Theater is ruimte voor alle soorten en maten voorstellingen en festivals, ik hoop dat er veel mensen naar toe zullen gaan. Ik zou zeggen: blijf mooie producties programmeren, maar kies niet al te veilig. Als theater ben je namelijk ook verplicht om relatief nieuwe en onbekende voorstellingen aan te bieden. Anders was ik immers ook nooit gekomen waar ik nu sta! In het theater zie je voorstellingen die je ergens anders niet ziet.

Ik voel me vereerd dat ik drie keer in een uitverkocht ATLAS Theater mag staan. Hoe vaak ik ook speel, als ik 5 minuten voor aanvang in de coulissen sta en het geroezemoes in de zaal hoor, dan heb ik er altijd weer zin in. Mensen organiseren oppas, doen moeite voor een avondje uit met Bert Visscher. Dat vind ik iedere keer weer fantastisch.”

73

Page 74: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

maart

MUSICAL

dommelgraafencornelissen.nl

€ 42,50 (rang 1) / € 40,00 (rang 2) incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 5,00.

dinsdag 14 maart 201720:00 uur | Rabo Zaal

A Chorus LineEdwin Jonker, Bettina Holwerda, Fleur Jagt, Esmée Dekker, Leon de Graaf e.a.Ze willen maar één ding: een rol. Want alleen in de spotlights voelen ze zich prettig. ‘A Chorus Line’ vertelt het verhaal van zeventien jonge toptalenten in hun strijd om die felbegeerde rol. Volg de drijf veren van de ambitieuze dansers in een nieuwe Nederlandse versie van deze legendarische Broadway-musical. ‘A Chorus Line’ is de voorloper van tv-talentenjachten zoals 'The Voice' en 'So you think you can dance' en laat de genadeloze afvalrace vol bloed, zweet en tranen van dichtbij zien. Door de briljante mix van zang, dans en meeslepend drama won de musical een regen aan prestigieuze prijzen, waaronder negen Tony Awards. Het stuk groeide wereldwijd uit tot een kaskraker en nummers als ‘I Hope I Get It’, ‘I Can Do That’, ‘What I Did For Love’ en ‘One’ werden regelrechte musicalklassiekers. Regie en choreografie: Martin Michel. Muzikale leiding: Alberto Klein Goldewijk.

74

€ 25,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

woensdag 15 maart 201720:00 uur | Rabo Zaal

The Nylons Farewell Tour Afscheid van een a capella sensatieHet avontuur van the Nylons begon in 1979, toen vier jonge artiesten uit Toronto het plan opvatten om een band te beginnen. Een instrument bespelen konden ze niet, maar ze konden alle vier zingen als nachtegalen. Het bleek het nieuwe geluid waar de wereld op wachtte, want binnen de kortste keren toerde de vierkoppige Canadese a capella-sensatie over de hele wereld. Met ongeëvenaarde feeling voor harmonie weten The Nylons klassiekers van jazz, gospel, pop en soul een totaal nieuw geluid te geven. Na 35 jaar als iconen van hun genre de wereld te hebben rondgetoerd, besluiten ze hun carrière met een farewell concerttour. Ook de Nederlandse Nylonsfans krijgen nog eenmaal de kans om hun coryfeeën live te zien spetteren. Nog één keer ‘The lion sleeps tonight’. Nog één keer ‘Up the ladder to the roof’, hits waarmee het viertal het a capella-genre begin jaren ’80 op de kaart zette.

peterboonemusicproductions.nlthenylons.com

MUZIEK

Page 75: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

maart

75

€ 28,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 5,00.

donderdag 16 maart 201720:00 uur | Rabo Zaal

Hans LibergTrálálálá voor iederéén!!

Een nieuwe show van de internationaal gelauwerde muziekkomiek Hans Liberg is iets om naar uit te kijken. Dit keer wordt het ‘Trálálálá voor iederéén!!’. Want trálálálá wordt over de hele wereld gezongen. Muziek verbindt, muziek verbroedert en helemaal als humor het transportmiddel is. Dan zit u bij deze rasentertainer helemaal op uw plek, want volgens Liberg wordt het een “supra-internationale show”, vol verrassende humor en met veel muziek. Eigenlijk dé ideale muziekles. Ach, wat heeft een mens eigenlijk meer nodig dan op z’n tijd een avond topentertainment en een portie virtuoze muzikale grappen van de maestro der razende improvisaties himself: Hans Liberg.

hansliberg.com

vrijdag 17 maart 201720:00 uur | Rabo Zaal

The Soul of Spanish HarlemVan Merwijk’s Music Machine

Weinig plekken zijn muzikaal gezien zo zinderend en vruchtbaar als de New Yorkse wijk Spanish Harlem. De muziek van Puerto Ricanen en andere migrantengemeenschappen – met grote namen als Tito Puente en Celia Cruz – heeft een weergaloze mix van kokende salsa, latinjazz, mambo en boogaloo voortgebracht. El Barrio, zoals de achterstandswijk door zijn inwoners wordt genoemd, was ook het decor voor de musical ‘West Side Story’ en de plek die Carlos Santana’s wereldhit ‘Oye Como Va’ voortbracht. ‘The Soul of Spanish Harlem’ wordt een spetterend theaterconcert van Lucas van Merwijk en zijn swingende band, met de zangeressen Lilian Vieira, Shirma Rouse en Gianna Tam als stralend middelpunt.

lucasvanmerwijk.com

€ 23,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 5,00.

SHOW MUZIEK

Dineren vooraf? In het ATLAS Theater Restaurant.

maart

Page 76: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

zaterdag 18 maart 201720:00 uur | Rabo Zaal

Moszkowicz / Ilja Leonard PfeijfferToneelgroep MaastrichtSchrijver Ilja Leonard Pfeijffer vertelt in ‘Moszkowicz’ het verhaal van een straf-rechtadvocaat uit Maastricht die de beste van Nederland moet worden. Omdat zijn vader de beste was, een man die hij niet mag teleurstellen. Hij is charmant, welbespraakt en kan als een volleerd acteur recht praten wat krom lijkt. Iedereen wil Moszkowicz zijn, behalve Moszkowicz zelf. Op het hoogtepunt van zijn succes brengt hij zichzelf ten val. Alleen door de grootste teleurstelling in zijn vaders leven te worden, kan er voor de ideale zoon ruimte komen voor zijn eigen verhaal. ‘Moszkowicz’ is vrijelijk gebaseerd op het leven van Bram Moszkowicz en zijn familie. Een Shakespeareaans koningsdrama over de opkomst en zelfverkozen ondergang van een topadvocaat. In de regie van Michel Sluysmans ziet u Porgy Franssen in de titelrol en verder Eva Duijvestein, Hans Trentelman, Hans van Leipsig, Dries Vanhegen en Viktor Griffioen. Muziek: Vincent van Warmerdam.

toneelgroepmaastricht.nl

€ 25,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 5,00.

€ 16,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

dinsdag 21 maart 201714:00 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Andermans Veren Live!Er is altijd een derdeAndermans Veren Live! poetst juweeltjes uit de schatkist van het Nederlandse theaterlied op, laat een frisse wind door de prachtigste melodieën waaien en verrast u met een nieuwe kijk op oude hits. In deze voorstelling hoort u bekende nummers van Herman van Veen, Ramses Shaffy, Brigitte Kaandorp, Acda en De Munnik en andere cabaretiers, kleinkunstenaars en Nederlandstalige popbands, maar dan net even anders. Vijf muzikale talenten, een flinke hoeveelheid instrumenten en een stapel prachtige liedjes uit het theaterrepertoire; het zijn de smakelijke ingrediënten van dit prachtige programma. “Een sprankelende ode aan het Nederlandstalige theaterlied”, aldus het Dagblad van het Noorden. Samenstelling: Kick van der Veer. Met Jurrit de Bode, Dorien de Haan, Bas Marée, Jelle Amersfoort en Johan Hoogeboom.

andermansverenlive.nl

TONEEL MUZIEK

maart

dinsdag 21 maart 2017 19:30 uur | Rabo Zaal

Razend / Carry SleeHomemade ProductionsSchrijver en regisseur Dick van den Heuvel is met zijn team de laatste jaren bezig met een mooie serie theaterbewerkingen van de boeken van Carry Slee. Na ‘Afblijven’ en ‘Spijt’, beide met veel succes in Theater De Muzeval uitgevoerd, brengt hij nu de musical ‘Razend’. Hoofdpersoon is de jonge Sven. Zijn vader drinkt en als hij eenmaal dronken is, laat hij Sven alle hoeken van de kamer zien. Om aan de werkelijkheid te ontsnappen, maakt Sven in zijn hoofd speelfilms, waarin hij gelukkig is. Vooral omdat zijn grote liefde Roosmarijn altijd de hoofdrol speelt. Maar ook zij loopt met een geheim rond. Haar leraar kan niet met zijn vingers van haar afblijven. Sven en Roosmarijn zoeken hun toevlucht tot elkaar, maar durven niet te praten over wat hen achtervolgt… Muziek: Jeroen Sleyfer.

razendmusical.nl

€ 18,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

JEUGD 12+

76

Gratis Inleiding. Aanvang 19.00 uur. Zie pagina 7.

Page 77: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

maart

77

€ 16,50 incl. garderobe; excl. drankje en excl. € 2,00 servicekosten.

opera2day.nl

€ 31,00 (rang 1) / € 28,50 (rang 2) incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 2,50.

donderdag 23 maart 201720:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Drenthe PlatWat is er nou mooier dan een heerlijk avondje uit, waar je weer eens ouderwets lekker kunt lachen? Echt niets brengt een mens in een beter humeur dan een gezonde brok humor. Daarom is het zo fijn, dat het humorgezelschap Drenthe Plat dit seizoen weer de weg naar de theaters heeft gevonden. Prachtige conferences, knotsgekke sketches en heerlijke liedjes maken een avondje Drenthe Plat tot een regelrechte happening. Vergeet de zorgen van alledag en geniet van dit oergezellig en onvergetelijk avondje uit.

drentheplat.com

donderdag 23 maart 201720:00 uur | Rabo Zaal

Dr. Miracle’s last illusion OPERA2DAY i.s.m. New European Ensemble en De Dutch Don’t Dance Division

OPERA

'Dr. Miracle’s last illusion’ is een flamboyante en tegelijk melancholische ode aan het illusionisme. Het verhaal vol humor en horror speelt rond 1900. Als de assistente van de ongrijpbare illusionist Dr. Miracle tijdens een show om het leven komt, raakt hij bedwelmd door de schoonheid van haar overgang naar de dood en het eeuwige licht. Hij wil er meer van weten en raakt op zijn zoektocht verzeild in een mysterieuze wereld vol slaapwandelaars, waanzinnigen en dolende zielen. Maar zien we lichtvoetige illusies of kijken we naar een gedetailleerd verslag van een reeks gruwelijke moorden?

Het verhaal wordt verteld in een reeks betoverende opera- en dansscènes, op muziek van onder meer Bellini, Offenbach, Verdi, Wagner en Stravinsky. De muzen en slachtoffers van Dr. Miracle – gespeeld door Woedy Woet, meervoudig Nederlands kampioen goochelen – worden vertolkt door vrouwelijk vocaal toptalent en een danseres van De Dutch Don’t Dance Division. De muziek wordt gespeeld door het New European Ensemble onder leiding van Hernán Schvartzman.

Online bestellen? atlastheater.nl

maart

GAST-PROGRAMMERING

Gratis Inleiding. Aanvang 19.00 uur. Zie pagina 7.

Page 78: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

maart

zaterdag 25 maart 201720:00 uur | Rabo Zaal

Noord Nederlands Orkest o.l.v. Stefan AsburyDe mooiste melodieën uit de klassieke muziek Soliste: Lisa Jacobs, viool

ProgrammaBeethoven: Ouverture 'Coriolanus' op.62 in c kl.t.Bruch: Concert voor viool en orkest no.1 op.26 in g kl.t.Tsjaikovski: Symfonie no.4 op.36 in f kl.t.

Op een lijst van de mooiste melodieën uit de klassieke muziek mogen de drie stukken op dit programma niet ontbreken. De titel Coriolanus van de ouverture van Beethoven verwijst naar een held uit het oude Rome van de 5e eeuw voor Christus. In de muziek wisselen de strijd-lustigheid van Coriolanus en de tedere smeekbedes van zijn moeder elkaar prachtig af. Violiste Lisa Jacobs – in de pers geprezen om haar "onaards mooie spel" - voert het bekende Vioolconcert van Bruch uit. De viool lijkt wat verlegen binnen te komen, maar gaat uiteindelijk helemaal los in een pittig Hongaars gekruid slotstuk. De avond wordt besloten met de Vierde Symfonie van Tsjaikovski. Een tragisch verhaal waarin het noodlot de mens telkens weer verhindert het geluk te vinden. Alleen herinneringen aan de onbezorgde jeugd of de vrolijkheid van de mensen op straat kunnen soms troost bieden.

nno.nu

€ 23,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 5,00.

€ 25,00 (rang 1) / € 22,50 (rang 2) incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 10,00.

vrijdag 24 maart 201720:00 uur | Rabo Zaal

Een Javaanse ‘L’Histoire du Soldat’Gerard Mosterd, Wieteke van Dort, New European Ensemble e.a. Gerard Mosterd regisseert een Indonesische versie van Stravinsky’s ‘L’Histoire du Soldat’. In de wereldberoemde compositie, gebaseerd op een oud Russisch volksverhaal, verkoopt een soldaat zijn ziel aan de duivel. Het sociaalkritische werk – een aanklacht tegen de corrum-perende macht van geld – ontstond tijdens de crisis na de Eerste Wereldoorlog. Het is een juweeltje van verrassende virtuositeit in tekst, humor, dans, mime, slapstick en muziek. Stravinsky schreef ‘L’Histoire du Soldat’ voor een klein ensemble en wilde toekomstige uitvoeringen uitgevoerd zien met gebruik van de plaatselijke culturele context. Na Inuit- en Afrikaanse versies bestaat sinds enkele jaren een Indone-sische editie. Dit Javaanse Verhaal van de Soldaat – op een actuele tekst van de Indonesische dichter en activist Goenawan Mohamad – wordt nu in Nederland gespeeld met Wieteke van Dort als vertelster, livemuziek van het zevenkoppige New European Ensemble en drie vermaarde dansers uit Java: Siko Setyanto, Rury Avianti en Hendro Yulyanto.

wietekevandort.nlneweuropeanensemble.nlgerardmosterd.org

DANS KLASSIEK

78

Gratis Inleiding. Aanvang 19.00 uur. Zie pagina 7.

Gratis Inleiding. Aanvang 19.00 uur. Zie pagina 7.

Page 79: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

woensdag 29 maart 201720:00 uur | Rabo Zaal

ISHElements of FreestyleISH is een clubje eigenwijze makers dat de skills van de straat naar het theater brengt. Na vijftien jaar gaat de groep terug naar hoe het ooit begon en brengt met ‘Elements of Freestyle’ een spectaculaire show met onder andere skaters, freerunners en BMX’ers. Artistiek leider Marco Gerris – ex-jurylid van de tv-programma’s ‘The Freestyle Games’ en ‘So You Think You Can Dance’ – vindt veel inspiratie in de urban arts. In iedere beweging ziet hij de poëzie. Want of je nu door de ruimte zweeft op balletschoenen of op skates: het is allemaal dans. De voorstelling gaat over het alles goedmakende moment waarin een ingewikkelde stunt eindelijk lukt. Over de totale focus, extase en het gevoel van vrijheid bij de sporter. In een opeenvolging van breakdance, in-line skating, freestyle basketbal, acrobatiek, BMX en freerunning ontdekt het publiek de kunst achter het kunstje. Regie: Marco Gerris.

thisisish.com

maart

79

€ 23,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 2,50.

€ 25,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 5,00.

zondag 26 maart 201715:00 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Jenny Arean & Marijn Brouwers

Jenny Arean is één van onze allergrootste chansonnières, met een oeuvre dat van onschatbare waarde is. Zij maakte liedjes als ‘Joodse vrouw’, ‘Zing dan’, ‘Vluchten kan niet meer’ en ‘Amsterdams parfum’ tot tijdloze kleinkunstklassiekers. Marijn Brouwers oogstte de afgelopen seizoenen veel lof met theatrale odes aan Frans Halsema en Charles Aznavour. Trouw noemde hem “een fantastische zanger die je meeneemt in het verhaal van het lied”. Jenny en Marijn kennen elkaar uit de musical ‘Foxtrot’ uit 2001. Al zongen ze toen maar vijf regeltjes samen, het smaakte naar meer. Vijftien jaar later staan ze opnieuw samen op het toneel voor een sprankelend theaterconcert met Jenny’s eigen favorieten en nieuwe liedjes van onder meer George Groot, Ivo de Wijs en Marijn zelf. Regie: Ruut Weissman. Muzikale begeleiding: Marc-Peter van Dijk, Reyer Zwart en Peter van Os.

jennyarean.com marijnbrouwers.nl

dinsdag 28 maart 201720:00 uur | Rabo Zaal

Opvliegers 2 - In de sneeuwAntje Monteiro, Anne-Mieke Ruyten, Hymke de Vries en Anousha NzumeDe heerlijke vriendinnencomedy ‘Opvliegers’ is terug! Gingen de hartsvriendinnen Lydia, Ellen, Keet en Sas vorig seizoen nog naar Bali, dit keer is het tijd voor wintersport. Schnabbelzangeres Lydia neemt in Oostenrijk een special op voor de TROS en haar vriendinnen mogen mee. En als je last heb van opvliegers, waar kun je dan beter zitten dan in de sneeuw? Een geheel nieuw avontuur van de leukste vriendinnenclub van Nederland op een vakantie vol sneeuw, skipassen en skilessen, knappe skileraren, heftige après-ski, stoeltjesliften, gejodel en natuurlijk de overgangsproblemen waar de vriendinnen mee te kampen hebben. Lydia ontkent het nog, Ellen heeft een nieuwe vriend, Sas is weer definitief single en Keet gooit het roer om. Ze zorgen opnieuw voor een heerlijke hilarische avond. Regie: Martin Michel.

rep.nu

€ 18,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 5,00.

DANS JEUGDMUZIEK TONEEL

Voor en na de voorstelling: ATLAS Café!

maart

12+

Page 80: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

donderdag 30 maart 201720:00 uur | Rabo Zaal

Ali BJe Suis Ali

Homo’s vinden dat hij mee moet varen op de Marokkaanse boot tijdens de Gay Pride. Imams vinden dat hij vaker de islam moet prediken op televisie. Nederlanders vinden dat hij de Marokkaanse jeugd moet aanspreken. Politici vinden dat hij in het openbaar afstand moet nemen van IS. Boze Marokkanen noemen hem een kaaskop en een PVV-stemmende mevrouw uit Almere vindt dat hij bij ‘de goeie Marokkanen’ hoort. Iedereen vindt iets van Ali B. En iedereen vindt dat Ali B ergens iets van moet vinden. Maar wat vindt Ali Bouali daar zelf nu eigenlijk van? In ‘Je suis Ali’ komt hij het met humor en bravoure vertellen. “Een ijzersterke voorstelling: geestig, lyrisch, geëngageerd”, aldus NRC Handelsblad die vier sterren toekende.

alib.nl

€ 20,50 (rang 1) / € 18,00 (rang 2) incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 2,50.

€ 25,50 (rang 1) / € 23,00 (rang 2) incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 2,50.

vrijdag 31 maart 201720:00 uur | Rabo Zaal

Ashton BrothersENFANTS TERRIBLES (reprise)Eeuwenlang werden de best bewaarde geheimen van circusfamilies uit de hele wereld zorgvuldig van generatie op generatie doorgegeven. Totdat ze terechtkwamen bij de grootste kinderen van de theaterwereld: de Ashton Brothers. Die smolten de gevaar-lijkste acts, de vreemdste trucs en de meest hilarische nummers om tot een bonte mix van muziek, acrobatiek en regelrechte tovenarij. Zoals alleen Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde dat kunnen. Dus zin in een flinke dosis adrenaline, een goede scheut spanning en een toefje betovering? Ga dan naar ‘ENFANTS TERRIBLES’. “Ashton Brothers wonder van parodistische inventiviteit. (…) Hun komische acrobatiek blijkt nog steeds ruimte te bieden voor nieuwe variaties”, aldus NRC Handelsblad die vier sterren toekende.

ashtonbrothers.nl

CABARET CABARET

vrijdag 31 maart 201720:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Bastiaan RagasDan maar in therapie

‘Dan maar in therapie’ is de vierde muzikale cabaretcomedy van Bastiaan Ragas. Hij zingt zoals altijd de mooiste liedjes, maakt de botste grappen en speelt met zijn publiek. Op herkenbare, vrolijke, grappige, verwarrende, bizarre en heilzame wijze gaat hij u voor in therapie, want daar is altijd wel een reden voor te vinden. Zangtherapie, knuffeltherapie, schreeuwtherapie, speltherapie of klankschalentherapie, Bastiaan is uw voorganger. ‘Dan maar in therapie’ is een mix van cabaret, comedy, muziektheater en het leven zelf. Bespaar u veel ellende, kom lachen, huilen en meezingen. “Ragas ontpopt zich meer en meer als een trefzekere komiek,” aldus De Telegraaf.

derodeboksbal.nl

€ 23,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 2,50.

maart

SHOW

80

Page 81: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

81

zaterdag 1 en zondag 2 april 2017pagina 82

De Marathon

april 2017

Page 82: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

april

zaterdag 1 april 201720:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Anne NeuteboomWeg

“Als ze eenmaal op stoom is, heeft ze het publiek helemaal bij de kladden. (…) Wat een talent!”, schreef de Volkskrant na het zien van Anne Neuteboom op Cameretten 2015, waar ze de jury- en publieksprijs in de wacht sleepte. Niet slecht voor een millennial. Want zoals we allemaal weten zijn millennials – losers, geboren tussen 1982 en 2001 – hoogmoedig, kortzichtig, individualistisch, overmatig empathisch, overgevoelig en ongeïnteresseerd. Neuteboom serveert in ‘Weg’ maatschappijkritiek anno 2015: zonder correcte dt-spelling, maar met een frisse analytische blik. “Verplichte kost voor alle babyboomers en ouderen die neigen te verzuren en open staan voor een lesje fatsoen en omgangsmanieren van een jonkie”, aldus de Theaterkrant. Regie: Hanneke Braam.

anneneut.nl

€ 15,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

CABARET

82

€ 37,50 incl drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

zaterdag 1 en zondag 2 april 201720:00 uur | Rabo Zaal

De MarathonNa het succes van de film in 2012 komt ‘De Marathon’ nu ook naar het theater. Gerard, Nico, Kees en Leo, vier Rotterdamse garagemonteurs, sleten tot voor kort hun dagen met bier, broodjes bal en sigaretten. Als Gerard's garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon te lopen. 42 kilometer voor de heren met een conditie van nul en een instelling van likmevestje… Gaat dat

lukken? De vrienden gaan in ieder geval bloedserieus in training onder leiding van hun collega Youssef, oud-marathonloper, om de garage van hun makker te redden. Een ontroerend verhaal vol humor over vriendschap, liefde en de sores van vier underdogs met het hart, maar vooral de tong, op de juiste plek. Naar het idee van Martin van Waardenberg en Gerard Meuldijk, doorspekt met nieuwe nummers van Thomas Acda. Regie: Job Gosschalk.

MUSICAL

Page 83: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

zondag 2 april 201715:00 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

De grote illusionist Het Filiaal theatermakers‘De grote illusionist’ barst van de verhalen, smeuïge trucs, livemuziek en verbeeldings-kracht. Het gaat over een assistente die al het werk doet maar nooit applaus krijgt, een kleine jongen die ervan droomt om een briljant goochelaar te worden en een konijn, dat telkens weer opduikt. Maar de hoofdrol is weggelegd voor de magie zelf. Acteur en theatermaker Ramses Graus is in de leer geweest bij een echte magiër en ontving voor ‘De grote illusionist’ de Gouden Krekel voor meest indrukwekkende podiumpresentatie. “Of het nu bedrog is, wilskracht, magie of theaterillusie, Graus en Tuinstra trekken met slimme trucs en vingervlugge handen het jonge publiek direct de betoverende wereld in”, aldus de Volkskrant. Magisch muziek-theater voor iedereen die een geheim kan bewaren.

hetfiliaal.nl

€ 13,50 incl. glaasje ranja voor de kinderen/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

€ 22,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 5,00.

woensdag 5 april 201720:00 uur | Rabo Zaal

De Mattheus PassiePearl Jozefzoon, Job Hubatka, Peter Faber & Tango Extremo De ‘Matthäus Passion’ van Johann Sebastian Bach is natuurlijk de ultieme soundtrack voor de Paasdagen. Dit keer wordt het muzikale monument in een eigentijdse mix van klassieke muziek en tango gespeeld. Jan Rot maakte een prachtige vertaling van het lijdens- en sterfverhaal van Jezus, acteur Peter Faber kruipt in de huid van Evangelist en verteller, terwijl zangeres Pearl Jozefzoon verschillende recitatieven en aria’s zingt. Zij is vooral bekend van het eerste seizoen van ‘The Voice of Holland’ en als winnares van het televisieprogramma ‘Matthäus Masterclass’. Job Hubatka soleerde in opera’s van onder anderen Salieri, Donizetti en Rossini. Tango Extremo voegt een Latijns-Amerikaanse dimensie toe aan deze paasvoorstelling.

dezee.nl

KLASSIEK

€ 17,00 incl. glaasje ranja voor de kinderen/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

zaterdag 8 april 201715:00 uur | Rabo Zaal

Roodkapje De MusicalMaud Mulder, Esther van Santen, Michael van Hoorne e.a.Na een reeks betoverende sprookjesmusicals blaast Van Hoorne Entertainment ‘Roodkapje’ nieuw leven in. Het eeuwenoude sprookje over een lief meisje dat koekjes gaat brengen naar haar zieke oma, wordt opnieuw bewerkt tot een heerlijke familievoorstelling. Natuurlijk zorgen de vegetarische wolf Gerrit en zijn gemene vrouw Tina voor hilarische scenes die jong en oud tranen van het lachen zullen bezorgen. Tel daar nog eens bij op de prachtige kostuums, de swingende meezingliedjes en natuurlijk Maud Mulder als Roodkapje, de rol waarmee ze ooit haar theaterdebuut maakte, en je hebt een perfect theateruitje voor het hele gezin.

vanhoorneentertainment.nl

april

FAMILIE8+ 4+JEUGD

83

Dineren vooraf? In het ATLAS Theater Restaurant.

april

Kom verkleed!Kom verkleed naar het theater en doe mee aan de Sprookjes Verkleedwedstrijd. Je maakt dan ook nog eens kans op een sprookjesachtig prijzenpakket. Na afloop van de voorstelling kun je met alle acteurs op de foto, tijdens een uitgebreide meet & greet en kun je nog even lekker swingen tijdens Oma’s Meezingfeest.

Page 84: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

april

woensdag 12 april 201720:00 uur | Rabo Zaal

Erik van MuiswinkelDe Olieworstelaar

In ‘Cojones’ zet hij zich vaak schrap tegen allerlei marchanderende typetjes, maar vooral in het theater staat Erik van Muiswinkel zijn mannetje. Daar speelde hij in het verleden partijen tegen erkende tegenstanders uit de politiek, het BN’er-schap of de koopvaardij. Met ‘Schettino’ won hij de Poelifinario 2014. In ‘De Olieworstelaar’ echter neemt hij het op tegen de geduchtste van hen allemaal: Erik van Muiswinkel. In een reeks schermutselingen – over bijvoorbeeld topsport, openbaar sterven, vluchtelingen en Theo van Gogh – laat hij zichzelf in honderd hilarische minuten alle hoeken van de ring zien. In dit grappig, grimmig en uitputtend man-tegen-mangevecht komt Van Muiswinkel zichzelf duizend keer tegen, geeft op, zet door en laat het publiek winnen. “Sterke verhalen en rake grappen. (…) Cabaret waar je lang over napraat”, aldus NRC Handelsblad.

bunkertheaterzaken.nl

€ 21,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 5,00.

CABARET

84

dinsdag 11 april 201719:30 uur | Rabo Zaal

Noord Nederlands Orkest o.l.v. Michael HofstetterBach - Matthäus Passion BWV 244M.m.v. het Noord Nederlands Concert Koor en het Roder JongenskoorTenor: Daniel JohannsenBas/bariton: Konrad JarnotSopraan: Marie Frederike SchöderAlt: David AllsoppTenor: Martin MitterrutznerBas: David Jerusalem

De Matthäus-Passion is volgens veel mensen de mooiste muziek die ooit is geschreven. Je hoeft niet gelovig te zijn om diep geraakt te worden door dit beroemde werk over het lijden en sterven van Jezus Christus. De grote barokcomponist Johannes Sebastian Bach gaf in 1728 een stem aan alle partijen die getuige waren van de kruisiging of die daar verantwoordelijk voor waren. U hoort priesters, gelovigen, discipelen, tegenstanders, soldaten, dienaressen, de stadhouder Pilatus en natuurlijk Jezus zelf. Bach was geniaal in het verbinden van de muziek aan het verhaal. De dirigent is de bekende barokspecialist Michael Hofstetter, die het belangrijk vindt om in zijn interpretatie zo dicht mogelijk bij Bach te blijven.

nno.nu

€ 28,00 (rang 1) / € 25,50 (rang 2) incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 10,00.

KLASSIEK

Gratis Inleiding. Aanvang 18.30 uur. Zie pagina 7.

Page 85: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

april

dannyvera.com

€ 21,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 2,50.

donderdag 13 april 201720:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Danny VeraBetween the Dark & Daylight

MUZIEK

Zanger, gitarist en componist Danny Vera vormt met zijn muzikanten al zes jaar de huisband van het tv-programma ‘Voetbal International’. Met ‘The New Black & White’ dook hij afgelopen seizoen voor het eerst de theaters in en speelde hij onder meer werk van zijn enthousiast ontvangen album ‘Distant Rumble’. Meeslepende rock-‘n-roll à la Roy Orbison, Chris Isaak, Johnny Cash en Elvis Presley. Dat smaakt natuur-lijk naar meer. ‘Between the Dark & Daylight’ wordt een avond met vermakelijke anekdotes en natuurlijk heel veel muziek. Nummers over de donkere en de lichte kant van het leven, zowel eigen nummers van Vera als werk van grootmeesters die hem hebben geïnspireerd.

MUSICAL

donderdag 13 april 201720:00 uur | Rabo Zaal

Into The WoodsPaul Groot, Brigitte Heitzer, Lone van Roosendaal e.a. ‘Into The Woods’ is een grimmig en tegelijk hilarisch sprookje-voor-volwassenen van de veelbekroonde musicalcomponist Stephen Sondheim, de man achter kaskrakers als ‘Sweeney Todd’ en ‘Follies’. Een topcast met onder anderen Paul Groot, Brigitte Heitzer en Lone van Roosendaal brengt na de successen op West End en Broadway deze meeslepende en oorstrelende hitmusical komend seizoen in de Nederlandse theaters. Om hun felbegeerde kind te krijgen, worden een onnozele bakker en zijn kordate vrouw met een onmogelijke opdracht het bos in gestuurd. Daar blijken ze ongewild de spil te vormen in de sprookjes van Assepoester, Roodkapje, Rapunzel en Sjaak en de bonenstaak. Maar zijn heksen, wolven en reuzen eigenlijk de grootste bedreiging voor je geluk? En wat is de prijs voor dat lang-en-gelukkig-leven waar iedereen op hoopt? In de regie van Gijs de Lange ziet u verder Elise Schaap, Esther Maas, Wart Kamps, Guido Spek, René van Kooten, Roosmarijn van Bohemen, Mirjam de Rooij en Esther Floor. Muziek: 15-koppig orkest o.l.v. Jeroen Sleyfer.

puttingittogether.nl

€ 38,00 (rang 1) / € 35,50 (rang 2) incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

85

Online bestellen? atlastheater.nl

april

Page 86: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

april

zondag 16 april 201711:00 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Ragazze QuartetFellow TravelersProgramma:A. Dvořák: Strijkkwartet nr.12 in F opus 96

‘Amerikaans’.J. Adams: ‘John’s Book of Alleged Dances’

of ‘Fellow Traveler’ B. Bartók: Strijkkwartet nr.2

Het land van de onbegrensde mogelijk heden: de Verenigde Staten. Of lijkt dat maar zo? Zowel Béla Bartók als Antonín Dvořák konden er hun geluk niet vinden, ondanks hun sterren-status en roem. Maar niemand kan ontken-nen dat het veel met je doet wanneer je de skyline van Manhattan voor je op ziet doemen. De stad bruist en pulseert vol honger naar vrijheid, succes en geluk. Een Amerikaans feestje dus, met werken van Amerikaanse ‘minimal’ componist John Adams en de eerder genoemde Europese componisten Dvořák en Bartók, die beiden naar New York trokken en daar enkele van hun grootste meesterwerken schreven. Het Ragazze Quartet speelt te mid-den van een decor ontworpen door gerenom-meerd theatervormgever/fotograaf Michiel Voet. Daarin staan wereldberoemde foto’s van New York centraal. Beelden van de 19e eeuw transformeren op magische wijze naar nu. Bezetting: Rosa Arnold, viool; Jeanita Vriens, viool; Annemijn Bergkotte, altviool en Kirsten Jenson, cello.

ragazzekwartet.nl

€ 25,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 5,00.

€ 16,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 2,50.

zaterdag 15 april 201720:00 uur | Rabo Zaal

Nieuw Geld Victor Löw, Vera Mann, Olaf Ait Tami e.a.Acteur Victor Löw schitterde de afgelopen seizoenen in ‘De Verleiders’ (nominatie Louis d’Or) en ‘Advocaat van de Duivel’. Dit seizoen staat hij naast Vera Mann in een gloednieuw Nederlands toneelstuk, geschreven door gouden team Charles den Tex en Peter de Baan, respectievelijk succesvol thrillerschrij-ver en gevierd televisie- en theaterregisseur. ‘Nieuw Geld’ biedt het publiek een kijkje in de wereld van een durfkapitalist en zijn vrouw, een wereld waarin je tot enorme hoogtes kunt stijgen, maar ook diep kunt vallen. Jan koopt grote bedrijven, plukt ze leeg en laat ze achter op de rand van de ondergang. Winnen is het enige dat telt en lege winkelstraten getuigen van zijn dadendrang. Dan belandt hij in een strijd die hij niet kan winnen. Als zijn vrouw ook nog bij hem weggaat, heeft Jan de top-pen van zijn eenzaamheid bereikt. Want Karin was de enige die hij nog vertrouwde. Hij gaat in stijl ten onder. Alleen. Regie: Peter de Baan.

bostheaterproducties.nl

TONEEL KLASSIEK

86

vrijdag 14 april 201720:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Eef van BreenChapman for PresidentEen speelfilm-zonder-beeld, kan dat? Wel bij multitalent Eef van Breen, die met ‘Chapman for President’ een filmische muziekvoorstelling schreef over de zielen die met je mee reizen vanaf het moment dat je ze ontmoet. De hoofdpersoon neemt u mee op een zoektocht naar een politiek vluchteling, Chapman genaamd. Het is een trip die zich zowel in de realiteit als in de gedachtenwereld van het hoofdpersonage afspeelt. Het publiek ervaart deze ‘speelfilm-zonder-beeld’ met de ogen open, of dicht, begeleid door de kleurrijke en meeslepende muziek van de Eef van Breen Group en met gesproken teksten van Anne Vegter (Dichter des Vaderlands) en Ko van den Bosch. Eef van Breen is een van de belangrijkste aanwinsten in de Nederlandse jazzwereld. Hij schreef muziek voor producties van onder andere het Noord Nederlands Toneel, Toneelgroep Amsterdam en Toneelschuur Producties. De Eef van Breen Group is het voertuig van zijn muzikale verbeelding.

finkers.nl

€ 21,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 5,00.

MUZIEK

Page 87: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

april

MUZIEK

vrijdag 21 april 201720:00 uur | Rabo Zaal

3JSU2, The Joshua Tree (1987) - a legendary album Precies dertig jaar na het uitkomen van ‘The Joshua Tree’ laten de 3JS dit complete album en ander onvergetelijk U2-materiaal herleven in het theater. De drie mannen gaven al een klein voorproefje tijdens De Vrienden van Amstel LIVE! 2016 en iedereen was het erover eens: dat smaakte naar meer! Het concept van de 3JS is even simpel als krachtig: het

legendarische album uit 1987 wordt noot voor noot nagespeeld in een theatrale setting. Velen beschouwen het album als het beste dat U2 ooit maakte, met hits als ‘Where The Streets Have No Name’, ‘With Or Without You’ en ‘I Still Haven't Found What I'm Looking For’.

€ 29,00 (rang 1) / € 26,50 (rang 2) incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 5,00.

dinsdag 18 april 201720:00 uur | Rabo Zaal

FIFA BlatterPaul R. Kooij, Cees Geel e.a.‘FIFA Blatter’ wordt een spectaculaire theatrale reconstructie van de ongekende corruptieschandalen rond de wereldvoet-balorganisatie FIFA. Jarenlang regeerde Sepp Blatter er met ijzeren hand. Wie is deze man en wat drijft hem? Tijdens deze voorstelling krijgt u een ultiem kijkje achter de schermen. Hotellobby’s, verga-derzaaltjes, achterkamertjes en skyboxen openen zich, terwijl u steeds dieper in de krochten van de ziel van Blatter en zijn trawanten kruipt. Nog één keer krijgt hij het podium om zichzelf voor eens en altijd van alle blaam te zuiveren. In de regie van Tom de Ket spelen Paul R. Kooij, Cees Geel, Peter Drost, Mohammed Azaay en Tina de Bruin. Coach, regisseur en script-schrijver Tom de Ket is bekend als helft van het snedige cabaretduo Van Houts & De Ket en als een van de initiatiefnemers van theatergroep DE VERLEIDERS die de afgelopen jaren genadeloos en met veel succes de mores in het Nederlandse be-drijfs- en bankwezen aan de kaak stelde.

jankedekkerproducties.nl

€ 33,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 5,00.

TONEEL

87

Voor en na de voorstelling: ATLAS Café!

april

3js.nl

Page 88: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

Onderweg naar later is een spectaculaire voorstelling op een unieke locatie: de oude dierentuin in Emmen.

Groots theaterspektakel met schitterende live-muziek, dans en betoverende

filmbeelden.

Onderweg naar later neemt je mee op een reis door de tijd, van evolutie naar huidige

moderne maatschappij, met een blik op onze toekomst.

stichting presenteert

ONDERWEGNAAR LATER

WALKYRE.NLmultimediaal theaterspektakel 1 t/m 4 sept - Emmen

een Geke Hoogstins productie

Reserveer je tickets nu! Tickets: € 27,50 (try-out € 17,50)

Reserveren: www.walkyre.nlTickets zijn ook verkrijgbaar via VVV

>> Kaartverkoop start op 7 m

ei: ww

w.festivalderaa.nl<<juli 2016

Page 89: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

april

zaterdag 22 april 201720:00 uur | Rabo Zaal

Noord Nederlands Toneel & Club Guy & RoniCarrousel / Bernard Dewulf

Doorgaan, doorgaan, doorgaan. Doorgaan tot je niet meer kunt. Regisseur Guy Weizman en toneelschrijver en dichter Bernard Dewulf baseren hun nieuwe voorstelling ‘Carrousel’ op de verfilmde roman ‘They shoot horses, don’t they?’ over de eindeloze dansmarathons in de Verenigde Staten van de jaren dertig. De acteurs van het Noord Nederlands Toneel, de dansers van Club Guy & Roni en de muzikanten van Asko|Schönberg voeren u mee naar een bruisende danszaal en stellen de vraag hoe het toch komt dat we zo graag kijken naar het lijden van een ander, tijdens sportwedstrijden, reality-shows, het journaal, films of theatervoorstellingen. Misschien wel omdat je eigen geluk net iets meer onder handbereik lijkt, als je anderen ziet falen. Het resulteert in een meeslepende en muzikale voorstelling, waarin het publiek toeschouwer en medeplichtige is. Want zolang u blijft toekijken, gaat het dansen door…

nnt.nl

€ 20,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 5,00.

zaterdag 22 april 201720:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Ronald SnijdersWELKE SHOW

Absurdist Ronald Snijders schreef onder meer de bestseller ‘De Alfabetweter’, is wekelijks te horen bij Giel3FM en te lezen in Het Parool. Was hij in zijn vorige ‘One Man Show’ nog een dolgedraaide tv-quizmaster, in ‘WELKE SHOW’ staat de echte Snijders op, met bigband. Hij zal zijn publiek op geheel eigen wijze van zich vervreemden met grappen, liedjes, normale anekdotes, nieuwe woorden en opmerkelijke invallen. Ook leest hij wederom voor uit eigen werk. En: er zal níet worden gespot met theaterwetten. Zijn vorige ‘One Man Show’ werd getrakteerd op een sterrenregen: “Absurdisme van de bovenste plank. Hij gaat verder waar Kamagurka ophoudt”, aldus de Volkskrant.

normalemensen.nl

€ 17,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 2,50.

€ 17,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

vrijdag 28 april 201719:00 uur | Rabo Zaal

Theater TerraDe Vliegende Hollander Theater Terra, bekend van theateravonturen als ‘Ali Baba en de 40 rovers’ en ‘Koning Arthur’ (beide waren de afgelopen seizoenen in Theater De Muzeval te zien) brengt in deze muzikale familievoorstelling de spannende legende van het spookschip ‘De Vliegende Hollander’ tot leven. Misschien ken je het verhaal over kapitein Van der Decken, een dappere, maar roekeloze zeeman. Zijn schip lag voor anker, omdat een gruwelijke storm hem tegenhield. Maar de kapitein was ongeduldig en besloot toch uit te varen: “Storm of geen storm, al moet ik varen tot het einde der dagen, niemand houdt mij tegen.” De stuurman smeekte hem te wachten, maar de kapitein voer weg en tekende zijn noodlot: het schip veranderde in een spookschip, gedoemd om voor eeuwig te dolen over de oceaan. Soms, heel soms, wordt het nog gezien… Regie en muziek: Fons Merkies.

theaterterra.nl

TONEEL CABARET 8+JEUGD

89

Dineren vooraf? In het ATLAS Theater Restaurant.

april

Gratis Inleiding. Aanvang 19.00 uur. Zie pagina 7.

Page 90: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

— Adri van Veggel

interview

‘ We dachten dat er 200 mensen zouden komen, maar het waren er 2000!’

90

Page 91: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

‘ Dit is een uniek project!’

Dura Vermeer Bouw Hengelo bouwt wel vaker grote, complexe gebouwen, maar het ATLAS Theater in Emmen was een bijzondere klus, aldus bedrijfsleider Adri van Veggel. “We kregen niet alleen de opdracht om een theater te bouwen, maar waren ook verantwoordelijk voor de inrichting. Dat was spannend en ook erg leuk! Je wordt er creatief van en doet veel nieuwe kennis op.”

“We hebben van alles geleerd over akoestiek, over hoe klank weerkaatst en geabsorbeerd wordt, over uitschuifbare tribunes en een verstelbare orkestbak in de grote theaterzaal, over een podium dat heen en weer kan”, vertelt Van Veggel. “De Dagblad van het Noorden Zaal met vlakkevloer zaal is geschikt voor een popconcert, maar ook voor een congres en biedt plaats aan 1000 staanplaatsen. Geluid, verlichting, het is allemaal state-of-the-art.” Het opvallende, golvende groene dak stelde de bouwers voor een uitdaging. “Je hebt te maken met verschillende windrichtingen, met een plat en een hellend dak. We hebben meerdere systemen toegepast. De kopgevel is groen begroeid, op het platte dak plaatsten we graszoden, op het golvende deel een net met grassen. Aan de noordkant groeit het groen vanuit een rvs-bak omhoog. Op andere plekken werken we met plant-substraat.”

Duurzaamheid vormde een belangrijk aandachtspunt bij de bouw van het ATLAS Theater. “Door de installatietechniek en goede isolatie is het gebouw heel energiezuinig. Bovendien is het aangesloten op het duurzame warmtenet van de buren, Waterleidingmaatschappij Drenthe. Dit is misschien wel het meest duurzame theater van Nederland.” Van Veggel kijkt met veel plezier terug op de eerste open dag, september 2015. “We dachten dat er 200 mensen zouden komen, maar het waren er 2000! Dan zie je dat zoiets leeft. Ik vond het ook mooi om te zien dat medewerkers met vrouw en kinderen naar de open dag kwamen om hen te laten zien waar ze mee bezig waren. Ze zijn er trots op, net als ik. Dit is een uniek project.”

mei 2017

zaterdag 20 mei 2017 pagina 94

Miss Montreal

91

Page 92: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

mei

92

woensdag 3 mei 201720:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

De Jong & Van SantenARKIn 1995 was daar ineens het debuut-programma ‘Opgeschud’ van Schudden, met twee klassiekers: De Kikkers en de Bobslee-act. Twintig jaar en veel succes later spoelt Schudden zijn naam weg. Emiel de Jong en Noël van Santen gaan voortaan door onder hun eigen naam. Ze wassen tien theaterprogramma’s van zich af en hebben daar veel water voor nodig, heel veel water. Ze moeten redden wat ze redden kunnen, van alles twee. Dus nemen ze hamers, spijkers en hout en bouwen een ark. Zo zal er na de zondvloed – in samenwerking met oud-Alex d’Electriquer Ko van den Bosch – een nieuw Schudderiaans duo herrijzen: De Jong & Van Santen.

hekwerk.nl

€ 20,00 incl. drankje/garderobe/servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 2,50.

€ 35,50 (rang 1) / € 30,50 (rang 2) incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 service-kosten. CJP/Jeugd korting: € 5,00.

woensdag 10 mei 201720:00 uur | Rabo Zaal

Tineke SchoutenMust See

Het maken van keuzes, we doen het iedere dag. Kleine nietszeggende beslissingen over welke kleur sokken je draagt, tot ingrijpende zaken als het opzeggen van je baan. Tineke Schouten kijkt in haar nieuwe theatershow nog eens goed naar de keuzes die ze zelf in de loop van haar leven maakte. Waarom is ze eigenlijk cabaretière geworden en geen zangeres, wat ze eigenlijk wilde? Waarom staat ze nog steeds avond na avond op het podium, terwijl ze het ook zo naar haar zin heeft als ze met haar gezin op vakantie is? Tineke zou natuurlijk Tineke niet zijn als ze er niet ook de humor van inziet. Dus komen in deze zeer persoonlijke show ook haar bekende typetjes langs. Voor één keer hoef je een avond niet te kiezen en kom je gewoon naar Tineke’s Must See.

tinekeschouten.tv

CABARET CABARET MUZIEK

vrijdag 12 mei 201720:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Peter Beets TrioOpera meets The BluesPianist Peter Beets is één van Nederlands succesvolste jazzmusici. Maar de Edisonwinnaar is ook gespecialiseerd in sprankelende en spannende cross-over concerten. Na ‘Blues goes Latin’ en ‘Chopin meets the Blues’ (vorig seizoen met veel succes in De Muzeval uitgevoerd) komt hij nu met het swingende en stijlvolle ‘Opera meets the Blues’, twee genres boordevol drama en grote gevoelens. Beets werkt samen met twee uitmuntende klassieke zangeressen, Judith van Wanroij en Hetty Jansen, die in de rol van parttime jazzvocalist kruipen. In verrassende solo’s en duetten worden composities van onder anderen Poulenc, Debussy, Saint-Saëns en Bizet gebruikt voor jazz- en bluesimprovisaties, gecombineerd met arrangementen van Beets zelf. Bezetting: sopraan: Judith van Wanroij; mezzosopraan: Hetty Jansen; piano: Peter Beets; contrabas: Frans van Geest; drums: Gijs Dijkhuizen.

peterbeets.com

€ 20,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

SHOW

Page 93: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

mei

93

hummelinckstuurman.nl

€ 26,50 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.CJP/Jeugd korting: € 5,00.

woensdag 17 mei 201720:00 uur | Rabo Zaal

Twee vrouwen / Harry MulischRenée Soutendijk, Chris Tates en Roos van Erkel

TONEEL

Na het overdonderende succes van de toneel versie van ‘De ontdekking van de hemel’ wordt met ‘Twee Vrouwen’ opnieuw een theaterbewerking van een boek van Harry Mulisch gemaakt. De poëtische en buitengewoon heldere liefdesroman verscheen in 1975 en is niet voor niets inmiddels 27 keer herdrukt en succesvol verfilmd. Na het verbreken van een kinderloos gebleven huwelijk krijgt Laura een verhouding met een veel jongere vrouw. Dit zet haar leven volledig op de kop. Ze is hartstochtelijk

verliefd, maar raakt wanhopig door het zwijgzame en raadselachtige gedrag van haar geliefde. Als de ex-echtgenoot het niet kan laten tussenbeide te komen, is dat de opmaat tot een aantal dramatische ontwikkelingen waarvan de gevolgen niet te overzien zijn. Een kolfje naar de hand van topacteurs Renée Soutendijk, Chris Tates en Roos van Erkel. Regie: Hanneke Braam.

donderdag 18 mei 201720:00 uur | Rabo Zaal

Jandino AsporaatKeihard

Of het nu in de showbizz-, televisie- of cabaretwereld is: Jandino Asporaat gaat als een speer. Deze man doet niet aan concessies als het om zijn carrière gaat. Bij hem is het simpel: hij komt op en gaat weer af. In de ongeveer twee uur die daartussen zit, laat hij u lachen, het liefst keihard. En dat zal in zijn zesde show niet anders zijn. Het wordt opnieuw een hilarische avond met typetjes, stand-up comedy, zang en dans. Jandino sluit zijn tournee als een ware comedygod af in de Kuip. Wordt daar ook weer eens gelachen. Heeft iemand dat ooit gedaan? Nee! Maar als iemand het kan, dan is het Jandino. Waarom? Hij gaat gewoon ‘Keihard’!

jandino.nl

€ 23,00 (rang 1) / € 20,50 (rang 2) incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

CABARET

Online bestellen? atlastheater.nl

mei

Gratis Inleiding. Aanvang 19.00 uur. Zie pagina 7.

Page 94: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

mei

94

zaterdag 20 mei 201720:00 uur | Rabo Zaal

Miss MontrealMiss Montreal, de band onder leiding van Sanne Hans, gaat na twee eerdere succesvolle tournees opnieuw de theaters in. Over een titel wordt nog nagedacht, zeker is wel dat Sanne ook nu weer het achterste van haar tong zal laten zien. Uit het leven gegrepen anekdotes worden afgewisseld met persoonlijke liedjes. Het is alsof u meeleest

in het dagboek over het leven dat Sanne met haar band leidt en alles wat daarbij hoort: een schaterlach en een traan. Op dit moment is Sanne elke week te zien als coach in tv-programma ‘The Voice of Holland’. In het voorjaar van 2016 kwam haar nieuwe album 'Don't wake me up' uit, opvolger van het goed ontvangen 'Irrational'.

missmontreal.nl

€ 25,00 (rang 1) / € 22,50 (rang 2) incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

zondag 21 mei 201711:00 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

Aurelia Saxofoon KwartetProgrammaAlexander Glazoenov: Saxofoonkwartet (1932)Béla Bartók: Strijkkwartet nr. 2 (1917, arr. Michal Gasztych)Ralph Vaughan Williams: Strijkkwartet (1907, arr. A. Tully)

In het begin van de 20ste eeuw lagen alle wegen open voor componisten van klassieke muziek en was er een veelheid van stijlen. Het Aurelia Saxofoonkwartet heeft een kleur rijk programma samengesteld, waarin drie van deze stijlen zijn vertegenwoordigd. De laat-Romantiek wordt vertegenwoordigd door Alexander Glazoenov, die in 1932 een prachtig stuk voor saxofoonkwartet compo-neerde. Het impressionisme, met als belang-rijkste componisten Debussy en Ravel, en de saxofoon hebben altijd een innige relatie gehad. Het strijkkwartet van Ralph Vaughan Williams, gecomponeerd onder invloed van Ravel, klinkt dan ook bijzonder goed in de be-werking voor saxofoonkwartet. Het Neoclas-sicisme wordt vertegenwoordigd door Béla Bartók. Dit Hongaarse genie wist de aloude klassieke muzikale waarden te mengen met de traditionele muziek uit zijn eigen land. De uitvoering van zijn 2e strijkkwartet in de bewerking voor 4 saxofoons is een primeur! Bezetting: Femke IJlstra, sopraansaxofoon; Niels Bijl, altsaxofoon; Arno Bornkamp, tenorsaxofoon; Juan Manuel Dominguez, baritonsaxofoon.

aureliasaxofoonkwartet.nl

€ 16,50 incl. koffie/thee en garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 2,50.

KLASSIEKMUZIEK

Page 95: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

zaterdag 27 mei 201720:30 uur | Dagblad v/h Noorden Zaal

André ManuelDe Onzen

In zijn 632ste (!) programma ‘De Onzen’ gaat André Manuel op de zijn welbekende, compromisloze wijze op zoek naar geluk. Het gaat over vluchtelingen, die in ieder geval wat te doen hebben, versus de Tokkies die daar ook naar verlangen. Manuel is wars van iedere ambitie. Maar als Trump de volgende president van de Verenigde Staten van Amerika wil worden, dan mag Manuel dit programma toch zeker wel maken? André Manuel won met zijn vorige programma ‘Het geval apart’ de Poelifinario, de prijs voor het beste cabaretprogramma van het seizoen 2014-2015. “Een schitterende ode aan het vrije woord”, noemde de jury de voorstelling. “Niets en niemand ontziend beuk-cabaret van een van de interessantste cabaretiers van Nederland”, aldus de Volkskrant die vier sterren toekende.

bunkertheaterzaken.nl

€ 22,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

CABARETjuni 2017

vrijdag 23 en zaterdag 24 juni 2017pagina 96

Daniël Lohues Nieuwe Theatervoorstelling

95

Voor en na de voorstelling: ATLAS Café!

Page 96: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

lohues.nl

€ 24,00 (rang 1) / € 21,50 (rang 2) / € 16,50 (rang 3) incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten.

vrijdag 23 en zaterdag 24 juni 201720:00 uur | Rabo Zaal

Daniël Lohues Nieuwe Theatervoorstelling

Ook dit seizoen gaat Daniël Lohues weer het land in met een karrevracht nieuwe, zelfgemaakte songs en waargebeurde verhalen over het leven en daarna. Maar ook oudere nummers uit zijn inmiddels rijke oeuvre zullen klinken in deze nagelnieuwe voorstelling vol troost, relativering en humor. De thema’s die centraal staan in Lohues’ oeuvre: de

zoektocht naar jezelf, je herkomst en je bestemming, spelen ook vanavond de hoofdrol. Lohues ontving voor zijn werk onder meer onderscheidingen als de Zilveren Harp, een Edison, de Annie M.G. Schmidt prijs, de H.T. Buiskool-trofee en de Culturele Prijs van Oost-Nederland. En dan is hij ook nog eens ereburger van Emmen.

zaterdag 10 juni 201720:00 uur | Rabo Zaal

Tony Neef e.a. Addergebroed – Het Leven van Johannes van LierMusicalster Tony Neef speelt de hoofdrol in 'Addergebroed - Het Leven van Johannes van Lier'. Een grote unieke musical die een eigentijdse en frisse blik werpt op het rijke verleden van Drenthe. Voor deze voorstelling schreef het Assense folkduo Tangarine genreoverschrijdende muziek. De artistieke leiding ligt in handen van de internationaal gerenommeerde schrijver en regisseur Koen van Dijk. Addergebroed vertelt het verhaal van Johannes van Lier. Hij behoort tot de elite van de provincie Drenthe. Daarnaast houdt de self-made man zich bezig met zijn passies: wetenschap en natuur. Maar terwijl Van Lier werkt aan een publicatie van zijn wetenschappelijk onderzoek naar slangen raakt hij zelf verwikkeld in een politieke slangenkuil. Van Lier en zijn gezin komen in een benarde situatie terecht. Van de makers van de voor een Musical Award genomineerde musical Tick, Tick, Boom!

€ 23,00 incl. drankje/garderobe; excl. € 2,00 servicekosten. CJP/Jeugd korting: € 5,00.

MUSICAL MUZIEK

juni

96

Page 97: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

Dagblad van het Noorden Zaal:

Poppodium Apollo in de spotlights!Popconcerten bezoeken in het ATLAS Theater? Dat kan in de Dagblad van het Noordenzaal, waar Poppodium Apollo enkele keren per seizoen de beste nationale acts en aanstormend talent het podium biedt.

Apollo bracht in de afgelopen vijf jaar al namen als BLØF, Di-rect, Waylon, Douwe Bob, Tim Knol, De Staat, Van Dik Hout, Taymir, Def P, Traumahelikopter en Daryll-Ann naar Emmen. Van Nederpop tot indierock en van metal tot dance en hiphop: het afwisselende programma biedt een waardevolle aanvulling op de eigen programmering van het ATLAS Theater!

Poppodium Apollo komt binnenkort in aanmerking voor de C-status van landelijk erkend poppodium, een

primeur voor Drenthe. Met het gebruik van de Dagblad van het Noorden Zaal van het ATLAS Theater - met plek voor ongeveer 800 bezoekers - komt die erkenning een stap dichterbij. Dat betekent ook een extra pluim voor de ruim zeventig vrijwilligers van De Cast, de groep die verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen binnen alle activiteiten van Apollo.Benieuwd wie er binnenkort in de spotlights van Apollo staan? Kijk dan snel op poppodiumapollo.nl of op de Facebook-pagina van Apollo voor het actuele programma.

97

Page 98: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

— Freek Claessens

98

interview

‘ Als je ervoor staat is het een indrukwekkend gebouw, maar eenmaal binnen is de sfeer warm en huiselijk.’

Page 99: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

‘ We kruipen in de huid van de bezoeker’

Claessens Erdmann architects & designers kreeg de opdracht om van het ATLAS Theater een toegankelijk, intiem gebouw te maken dat tegelijkertijd de uitstraling van een klassiek theater heeft. Een mooie uitdaging, aldus Freek Claessens.“Als je ervoor staat is het een indrukwekkend gebouw, maar eenmaal binnen is de sfeer warm en huiselijk. Je wordt je pas bewust van de ruime foyer als je de trappen op loopt. Het golvende houten plafond en de gekozen materialen zorgen voor een warme uitstraling. Vanuit het idee van een klassiek theater kozen we voor de kleur rood. De grote theaterzaal is aan de buitenkant bekleed met stroken rode bekleding. Als je op het Raadhuisplein staat, zie je die rode gloed doorschemeren.

Het ATLAS Theater is een volwaardig theater maar ook een nuchter, functioneel gebouw. Er zijn weinig luxe materialen toegepast, maar we hebben wel geprobeerd de materialen net iets anders te gebruiken dan normaal. Zo zijn de stoelen in de grote zaal gestoffeerd in drie tinten rood.

De vlakkevloer zaal (Dagblad van het Noorden Zaal) is een multifunctionele zaal waar kleine voorstellingen en popconcerten plaatsvinden, maar waar je ook een diner of bedrijfspresentatie kunt organiseren. Deze zaal is veel neutraler qua kleurstelling en materialen, met een houten vloer en warme grijstinten. Ook de ruimtes achter de schermen zijn belangrijk. Artiesten moeten het gevoel hebben dat ze welkom zijn. De artiestenfoyer is ingericht als een grote huiskamer met banken en een open keuken. De kantoren zijn meer neutraal en zakelijk.

Wij kruipen in de huid van theaterbezoekers en gebruikers en vragen ons af wat je dan tegenkomt. Heb je als bezoeker bijvoor beeld al een kaartje of moet je dat nog kopen? Is de foyer aantrekkelijk om te verblijven, vind je makkelijk je weg naar de zaal? Wij verheugen ons op de eerste echte voorstelling. Dan zal blijken of bezoekers en gebruikers doen wat wij van tevoren bedacht hebben.”

genreoverzicht

99

Page 100: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

100

interview

100

Genre overzicht

CABARET

DANS

Het meest eenvoudige is om uw voorstellingen via atlastheater.nl te reserveren. Mocht u naar de Theaterkassa willen komen gebruik dan de handige checkboxes om uw favoriete voorstellingen alvast te markeren.

do 22 sep Youp van ‘t Hek | Licht 18 vr 23 sep Youp van ‘t Hek | Licht 18 wo 19 okt Eva Crutzen | Spiritus 21 vr 28 okt Oeloek | OpSchmùck 24 za 29 okt Matroesjka | Eeuwig Vlees (try out) 25 zo 30 okt Nooit Te Oud (To Be Happy!) | Marjan Berk, Jan Elbertse & Jelke Smit 25 do 3 nov Bert Visscher | Zelden Zoiets Gezien (reprise) 29 vr 4 nov Bert Visscher | Zelden Zoiets Gezien (reprise) 29 za 5 nov Bert Visscher | Zelden Zoiets Gezien (reprise) 29 do 10 nov Sara Kroos | Doorgefokt 31 do 17 nov Emilio Guzman | Alle mensen verzamelen! 35 do 24 nov Harry Piekema | Man wil trap op met lampje 36 vr 25 nov Anne-Marie Jung | De Exoot 38 di 29 nov Plien & Bianca | Gaat het nog door? 39 vr 2 dec Peter Pannekoek | Zacht van binnen 42 za 10 dec Fresku | Welkom bij de Fresku show 46 za 17 dec Kiki Schippers | Wie Kijkt? 47 do 29 dec Op Sterk Water | Een wonderbaarlijke Kerst met Op Sterk Water 50 za 21 jan Daniël Arends | De Afterparty (try-out) 55 vr 27 jan Vrouw Holland | 20 jaar mannenhumor in een vrouwenlichaam 56 vr 3 feb Yentl en de Boer | De snoepwinkel is gesloten (reprise) 60 wo 15 feb Lenette van Dongen | Tegenwind 62 vr 24 feb Mark van de Veerdonk | Kaaskleum 65 do 9 mrt Pieter Derks | Spot 70 za 11 mrt Karin Bloemen & band | Volle Bloei 71 do 30 mrt Ali B | Je Suis Ali 80 vr 31 mrt Bastiaan Ragas | Dan maar in therapie 80 za 1 apr Anne Neuteboom | Weg 82 wo 12 apr Erik van Muiswinkel | De Olieworstelaar 84 za 22 apr Ronald Snijders | WELKE SHOW 89 wo 3 mei De Jong & Van Santen | ARK 92 wo 10 mei Tineke Schouten | Must See 92 do 18 mei Jandino Asporaat | Keihard 93 za 27 mei André Manuel | De Onzen 95

wo 9 nov Club Guy & Roni | Slagwerk Den Haag | Happiness 30 do 24 nov Introdans | 45 jaar Introdans: TUTTI 37 do 8 dec Rhythm of the Dance | The Christmas Show 43 vr 9 dec Het Zwanenmeer / Pjotr Iljitsj Tsjaikovski | Ballet en Orkest van de Staatsopera van Tatarstan 44 do 5 jan Isabelle Beernaert | Ne Me Quitte Pas 52 vr 24 mrt Een Javaanse ‘L’Histoire du Soldat’ | Gerard Mosterd, Wieteke van Dort e.a. 78 wo 29 mrt ISH | Elements of freestyle 79

Page 101: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

Genre overzicht

101

OPERA

TONEEL

GASTPROGRAMMERING

THEATERCOLLEGE

vr 4 nov 't Aol' Volk | Voordrachtwedstrijd in Drents dialect voor de jeugd t/m 16 jaar 29 vr 11 nov 't Aol' Volk | Druppie rood in ’n emmer wit (Première) 32 za 7 jan 't Aol' Volk | Druppie rood in ’n emmer wit (Nieuwjaarsvoorstelling) 52 di 17 jan Harm en Roelof | 30 jaar Harm en Roelof 53 za 4 feb Volk van Grada | Het Schildersbedrief 60 vr 17 feb 't Aol' Volk | Druppie rood in ’n emmer wit 63 do 23 mrt Drenthe Plat 77

di 28 feb Staatsopera van Tatarstan o.l.v. Mika Eikenholz | Madama Butterfly / Giacomo Puccini 67 do 23 mrt OPERA2DAY | Dr. Miracle’s last illusion 77

zo 30 okt André Kuipers | Ruimtevaart college (reprise) 25 za 12 nov FC de Rebellen 33 wo 8 mrt Omdenken | De ‘Lastige kinderen? Heb jij even geluk’ - Theatershow 69

wo 28 sep Theatergroep Suburbia | Winterbloemen 19 do 6 okt Intouchables | Huub Stapel, Cyriel Guds e.a. 20 do 27 okt Bint / Ferdinand Bordewijk | Jules Croiset, Tijn Dokters e.a. 23 vr 28 okt Indecent Proposal | Matteo van der Grijn, Roos van Erkel en Chris Tates 24 di 1 nov Olie / Lukas Bärfuss | Het Nationale Toneel & Het Derde Bedrijf 28 do 17 nov Noord Nederlands Toneel | All inclusive 34 vr 2 dec Anne Wil Blankers, Paul de Leeuw en Freek Bartels | Moeders en Zonen 42 vr 9 dec Mijn (Bij)Vrouw | Raymi Sambo, Diana Sno en Ritzah Statia 45 do 22 dec Kreutzersonate, Als het verlangen maar stopt | Angela Schijf, Tom van Landuyt e.a. 48 wo 18 jan Hart tegen hart | Richard Kemper, Rick Engelkes, Sandra Mattie en Peggy Vrijens 54 do 2 feb Helmert Woudenberg | Het vierde gezicht / Frans Strijards 60 wo 8 feb Harrie let op de kleintjes | Jon van Eerd e.a. 61 do 2 mrt Vaders & Zonen | Bram van der Vlugt, Thijs Prein en Merijn de Jong 68 vr 10 mrt De Jeugd van Tegenwoordig presenteert: | Watskeburt?! - de theatertrip 71 za 18 mrt Moszkowicz / Ilja Leonard Pfeijffer | Toneelgroep Maastricht 76 di 28 mrt Opvliegers 2 - In de sneeuw | Antje Monteiro, Anne-Mieke Ruyten e.a. 79 za 15 apr Nieuw Geld | Victor Löw, Vera Mann, Olaf Ait Tami e.a. 86 di 18 apr FIFA Blatter | Paul R. Kooij, Cees Geel e.a. 87 za 22 apr Carrousel / Bernard Dewulf | Noord Nederlands Toneel & Club Guy & Roni 89 wo 17 mei Twee vrouwen / Harry Mulisch | Renée Soutendijk, Chris Tates en Roos van Erkel 93

FEEST

za 19 nov The Big 80’s & 90’s Party 35

Page 102: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

102

interview

102

Genre overzicht

do 20 okt Pinokkio de sprookjesmusical | De Efteling Theaterproducties 21 vr 21 okt Pinokkio de sprookjesmusical | De Efteling Theaterproducties 21 do 3 nov De Boze Heks en de zandtekenaar | Elze vd Akker en Joske Koning 28 zo 20 nov Woezel & Pip | Op zoek naar de sloddervos 36 vr 25 nov Dolfje Weerwolfje | Een splinternieuwe familiemusical 37 zo 27 nov Het Zandkasteel | Koning Koos is jarig!! 38 di 27 dec Gummi de Vis / Godfried Bomans | Cees Brandt 49 wo 28 dec Buurman en Buurman | Buurman & Buurman worden beroemd 49 do 29 dec Peter Pan: Het echte verhaal | Nationaal Jeugd Musical Theater 50 vr 13 jan Checkpoint 53 zo 15 jan Brandweerman Sam Live! | Brandweerman Sam redt het circus 53 do 26 jan Snorro de gemaskerde held | RO Theater ‘Viva la revolucion! Kip voor iedereen!’ 56 zo 12 feb De kabouter / naar Rien Poortvliet en Wil Huygen | Theater Terra 62 wo 22 feb De Nieuwe Kleren van de Keizer | Hans Langhout 65 do 23 feb Kinderpopconcert | Jelle Amersfoort & band 65 za 25 feb De Kleine Grote Improvisatieshow | Ruben van der Meer e.a. 66 zo 26 feb Matilde’s babyconcerten | Matilde Castro en anderen 66 di 21 mrt Razend / Carry Slee | Homemade Productions 76 wo 29 mrt ISH | Elements of freestyle 79 zo 2 apr De grote illusionist | Het Filiaal theatermakers 83 za 8 apr Roodkapje De Musical | Maud Mulder, Esther van Santen, Michael van Hoorne e.a. 83 vr 28 apr De Vliegende Hollander | Theater Terra 89

zo 23 okt Marietta Petkova | Pianorecital 22 zo 13 nov Julia Achkinazy | Greatest Pianists Encores 33 do 15 dec Sandra & Jeroen van Veen | Canto Ostinato/ Simeon ten Holt 46 do 12 jan Noord Nederlands Orkest | Nieuwjaarsconcert o.l.v. Ed Spanjaard 52 za 28 jan Eric Vloeimans & Holland Baroque 57 zo 29 jan Wibi Soerjadi | 35 jaar meesterpianist 57 zo 19 feb Fuse 64 za 25 mrt Noord Nederlands Orkest o.l.v. Stefan Asbury | De mooiste melodieën uit de klassieke muziek 78 wo 5 apr Pearl Jozefzoon, Job Hubatka, Peter Faber & Tango Extremo | De Mattheus Passie 83 di 11 apr Matthäus Passion BWV 244 - Bach | Noord Nederlands Orkest o.l.v. Michael Hofstetter 84 zo 16 apr Ragazze Quartet | Fellow Travelers 86 zo 21 mei Aurelia Saxofoon Kwartet 94

di 14 mrt A Chorus Line | Edwin Jonker, Bettina Holwerda, Fleur Jagt, Esmée Dekker e.a. 74 za 1 apr De Marathon 82 zo 2 apr De Marathon 82 do 13 apr Into the woods | Paul Groot, Brigitte Heitzer, Lone van Roosendaal e.a. 85 za 10 jun Addergebroed - Het Leven van Johannes van Lier | Tony Neef e.a. 96

JEUGD

KLASSIEK

MUSICAL

Page 103: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

Genre overzicht

103

vr 16 sep Hans Visser & Irena Pilippova | Reis om de wereld in 80 minuten 18 vr 21 okt Petra Berger & Jan Vayne | Closer than ever 22 do 27 okt Stephanie Struijk | Nieuwe Maan 23 za 5 nov Elske DeWall | Velvet Soldier 30 zo 6 nov Joyce Stevens | Jazz and Wine 30 do 10 nov Syb van der Ploeg & Gé Reinders | De Noord-Zuidlijn 32 vr 11 nov De Troebadoers | Hierzoot 33 ma 14 nov One night of Queen | Gary Mullen & The Works 34 vr 18 nov Bertolf | Bloedlijn 35 zo 20 nov Laura Fygi meets Trio Malando 36 za 26 nov Danny Lademacher’s Wild Romance | Out of Heaven 38 wo 30 nov Simone Kleinsma & Bernd van den Bos | Simone! (reprise) 39 wo 7 dec Gerhardt en Faber | What Lovers Do 43 do 8 dec Maaike Ouboter | En hoe het dan ook weer dag wordt 44 wo 14 dec Kerst met De Kast en ‘special guest’ 46 vr 16 dec Don KosakenChor Russland | A Russian Serenade 47 vr 16 dec Fernando Lameirinhas | Een fado voor mijn vader 47 do 22 dec Jeans | Magic 48 vr 23 dec Bouke & Elvismatters Band | Christmas with Elvis 49 do 19 jan The Beatles Revival | The Beatles Story 54 vr 20 jan Jannes, Mooi Wark e.a. | Drentse avond 55 za 21 jan Back to the Country - Part 6 55 do 9 feb Ruth Jacott | Ruth 61 do 9 feb Niels Geusebroek | Wildfire 62 do 16 feb The Bootleg Sixties, Part Two | Swingende ode aan de muziek uit de jaren ‘60 63 za 18 feb The Simon & Garfunkel Story | Met Dean Elliot als Paul Simon 64 wo 1 mrt Tangarine | From Tucson With Songs 68 vr 3 mrt South African Road Trip | Celebrating life 69 za 4 mrt Pia Douwes | A Midwinter’s Tale 69 do 9 mrt Paul de Munnik | Nieuw 70 vr 10 mrt Rapalje | Folk ‘n Roll Journey 70 wo 15 mrt The Nylons Farewell Tour | Afscheid van een A Capella sensatie 74 vr 17 mrt The Soul of Spanish Harlem | Van Merwijk’s Music Machine 75 di 21 mrt Andermans Veren Live! | Er is altijd een derde 76 zo 26 mrt Jenny Arean & Marijn Brouwers 79 do 13 apr Danny Vera | Between the Dark & Daylight 85 vr 14 apr Eef van Breen | Chapman for President 86 vr 21 apr 3JS | Us, The Joshua Tree (1987) - a legendary album 87 vr 12 mei Peter Beets Trio | Opera meets The Blues 92 za 20 mei Miss Montreal 94 vr 23 jun Daniël Lohues | Nieuwe Theatervoorstelling 96 za 24 jun Daniël Lohues | Nieuwe Theatervoorstelling 96

MUZIEK

SHOW

di 18 okt Hans Klok | House of Horror 20 wo 19 okt Hans Klok | House of Horror 20 di 1 nov Australia’s Thunder from down under 28 wo 9 nov Mini & Maxi | Nu! 31 wo 30 nov Simone Kleinsma & Bernd van den Bos | Simone! (reprise) 39 za 10 dec Crazy Piano’s | The best of! 45 za 11 mrt Karin Bloemen & band | Volle Bloei 71 do 16 mrt Hans Liberg | Trálálálá voor iederéén!! 75 vr 31 mrt Ashton Brothers | ENFANTS TERRIBLES (reprise) 80 wo 10 mei Tineke Schouten | Must See 92

Page 104: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

interviewPlattegrond

35 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

37 36 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

39 38 36 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

39 38 36 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4

37 36 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

35 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

33312927252321191715131197531

3533312927252321191715131197531

2

373533312927252321191715131197531

373533312927252321191715131197531

3533312927252321191715131197531

33312927252321191715131197531

36 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

38 36 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

40 38 36 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4

38 36 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4

36 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

3331292725232119171513119753116 XX

3533312927252321191715131197531

2

373533312927252321191715131197531

2

39373533312927252321191715131197531

373533312927252321191715131197531

3533312927252321191715131197531

33 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

312927252321191715131197531

34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

33312927252321191715131197531

31

32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

2927252321191715131197531

31

30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

2927252321191715131197531

15

14

13

12

11

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

43

60 58 56 54 52 50 48 46 44 42 40 38

42 40 38 36 34 32 30 28 26 24 22 20 18

16

18

3634

3230

2826

2422

20

18

16

14

12

10

8

6

4

2

1614

1210

86

42

1412

108

64

2

42 40 38 36 34 32 30 28 26 24 22 20595755535149474543413937

41393735333129272523211917

15

17

3533

3129

2725

2321

19

17

15

13

11

9

7

5

3

1

1513

119

75

31

1311

97

53

1

413937353331292725232119

3

2

1

3

2

1

43

60 58 56 54 52 50 48 46 44 42 40 38 18

3634

3230

2826

2422

20

18

16

14

12

10

8

6

4

2

1614

1210

86

42

42 40 38 36 34 32 30 28 26 24 22 2059575553514947454341393717

3533

3129

2725

2321

19

17

15

13

11

9

7

5

3

1

1513

119

75

31

413937353331292725232119

2

1

2

1

35 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

37 36 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

39 38 36 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

39 38 36 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4

37 36 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

35 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

33312927252321191715131197531

3533312927252321191715131197531

2

373533312927252321191715131197531

373533312927252321191715131197531

3533312927252321191715131197531

33312927252321191715131197531

36 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

38 36 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

40 38 36 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4

38 36 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4

36 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

3331292725232119171513119753116 XX

3533312927252321191715131197531

2

373533312927252321191715131197531

2

39373533312927252321191715131197531

373533312927252321191715131197531

3533312927252321191715131197531

33 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

312927252321191715131197531

34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

33312927252321191715131197531

31

32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

2927252321191715131197531

31

30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

2927252321191715131197531

15

14

13

12

11

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

43

60 58 56 54 52 50 48 46 44 42 40 38

42 40 38 36 34 32 30 28 26 24 22 20 18

16

18

3634

3230

2826

2422

20

18

16

14

12

10

8

6

4

2

1614

1210

86

42

1412

108

64

2

42 40 38 36 34 32 30 28 26 24 22 20595755535149474543413937

41393735333129272523211917

15

17

3533

3129

2725

2321

19

17

15

13

11

9

7

5

3

1

1513

119

75

31

1311

97

53

1

413937353331292725232119

3

2

1

3

2

1

43

60 58 56 54 52 50 48 46 44 42 40 38 18

3634

3230

2826

2422

20

18

16

14

12

10

8

6

4

2

1614

1210

86

42

42 40 38 36 34 32 30 28 26 24 22 2059575553514947454341393717

3533

3129

2725

2321

19

17

15

13

11

9

7

5

3

1

1513

119

75

31

413937353331292725232119

2

1

2

1

35 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

37 36 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

39 38 36 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

39 38 36 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4

37 36 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

35 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

33312927252321191715131197531

3533312927252321191715131197531

2

373533312927252321191715131197531

373533312927252321191715131197531

3533312927252321191715131197531

33312927252321191715131197531

36 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

38 36 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

40 38 36 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4

38 36 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4

36 34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

3331292725232119171513119753116 XX

3533312927252321191715131197531

2

373533312927252321191715131197531

2

39373533312927252321191715131197531

373533312927252321191715131197531

3533312927252321191715131197531

33 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

312927252321191715131197531

34 32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

33312927252321191715131197531

31

32 30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

2927252321191715131197531

31

30 28 26 24 22 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2

2927252321191715131197531

15

14

13

12

11

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

43

60 58 56 54 52 50 48 46 44 42 40 38

42 40 38 36 34 32 30 28 26 24 22 20 18

16

18

3634

3230

2826

2422

20

18

16

14

12

10

8

6

4

2

1614

1210

86

42

1412

108

64

2

42 40 38 36 34 32 30 28 26 24 22 20595755535149474543413937

41393735333129272523211917

15

17

3533

3129

2725

2321

19

17

15

13

11

9

7

5

3

1

1513

119

75

31

1311

97

53

1

413937353331292725232119

3

2

1

3

2

1

43

60 58 56 54 52 50 48 46 44 42 40 38 18

3634

3230

2826

2422

20

18

16

14

12

10

8

6

4

2

1614

1210

86

42

42 40 38 36 34 32 30 28 26 24 22 2059575553514947454341393717

3533

3129

2725

2321

19

17

15

13

11

9

7

5

3

1

1513

119

75

31

413937353331292725232119

2

1

2

1

Rangen in de Rabo Zaal

tweede balkon

eerste balkon

parterre

Eerste rangTweede rangDerde rang

We onderscheiden drie rangen in de Rabo Zaal, in verband met het beperktere zicht op de toneelopening, met name op de derde rang. Om die reden verlenen wij korting ten opzichte van de eerste rangsprijs. Het tweede balkon gaat pas in de verkoop als de eerste en tweede rang verkocht zijn. Ook kan het voorkomen dat de tweede rang in eerste instantie niet in de verkoop gaat. Als er meerdere rangen in de verkoop zijn wordt dat aangegeven door middel van een “/” teken.

104

Page 105: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

Plattegrond

Dagblad van het Noorden Zaal

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Voorstellingen in de Dagblad van het Noorden Zaal worden ongeplaceerd verkocht. De zaal beschikt over een tribune met 300 stoelen waar u zelf een plaats op mag zoeken. Bij sta-concerten wordt de tribune niet gebruikt.

105

Page 106: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

’S OCHTENDS VERGADEREN,

’S MIDDAGS OP EXPEDITIE

Organiseer je zakelijke bijeenkomst in het ATLAS Theater van WILDLANDS Adventure Zoo Emmen.

Een buitengewone meeting & event locatie in een werelds park.

WILDLANDS.NL

Page 107: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

KLASSIEK MODERN

Dagblad van het Noorden zit in de haar-vaten van de samenleving en creëert verbinding. Dat doen we door de maat-schappelij k betrokken inwoner van Groningen en Drenthe te voorzien van

wat er speelt in de regio. De verschillen-de inwoners hebben uiteenlopende belangen en inzichten, maar Dagblad van het Noorden vervult een spilfunctie door betrouwbare informatie te verschaffen.

DE TAFEL VAN HET NOORDEN

Page 108: Atlas theater, seizoensbrochure 1617

ATLAS Theater 2016/2017

atlastheater.nl

All Inclusivedonderdag 17 november

Afscheidstournee van het NNT onder Ola Mafaalani

Carrouselzaterdag 22 april

Een theatrale voorstelling met live muziek en dans