Architecture photography portfolio - Studio Janssens

of 28 /28
Architectuur & Interieur

Transcript of Architecture photography portfolio - Studio Janssens

Architectuur & Interieur

exte

rieur

inter

ieur

tekst over architectuurfotografie: visie

Architectuur en Interieur fotografieEen woordje uitleg...

TechnischGebruik van Tilt/Shift objectieven geeft: • gegarandeerd waarheidsgetrouwe beelden• geen perspectiefverschuiving of vervorming• de beste kwaliteit in combinatie met een professionele

camera

Natuurlijk lichtLicht en schaduw veranderen continu naarmate de zon zich in de hemel verplaatst. Enkel door licht en schaduw krijgt een gebouw vorm en structuur. Elk moment is uniek, het is daarom uiterst belangrijk om op het juiste moment op de juiste plaats te zijn.

De volgende analyse vooraf is daarom essentieel:• hoe is het gebouw georienteerd (google maps/iphone app)• hoe speelt het zonlicht op het gebouw• weerbericht: buienradar.be voor satellietbeelden

FlitslichtBijfotografievaninterieurswordtgebruikgemaaktvanflitslichtom (indien nodig) accenten aan te brengen en schaduwen op te lichten.Flitslicht wordt ook gebruikt om op een bewolkte dag binnenval-lend zonlicht te simuleren.

Aankleding en decoratieWanneer nodig wordt decoratie toegevoegd of weggehaald bijdefotografievaneeninterieur.Decoratiekruidtdefotoenverandert het beeld van statisch naar dynamisch en boeiend.Teveel decoratie werkt echter storend en dan is het zaak om te elimineren.

Colorgrading of beeldbewerkingAlle beelden passeren langs CaptureOne en/of Photoshop voor basis opkuiswerk en de juiste kleurstelling.Een camera toont immers een andere werkelijkheid dan het menselijk oog ziet. Met deze tools kan de foto gecorrigeerd worden.

Tarieven

Raw beeld Bewerkt beeld

Regie

Uurprijs fotografie+ beeldbewerking

Projectprijs

All-in projectprijs

+ verplaatsingskosten

Tarieven bij meerdere partijenEr kan gewerkt worden voor zowel de architect als de aannemer of andere betrokken partijen bij een architecturaal project.

Elke partij kan zo de licentie bekomen om het beeldmateriaal vrij te gebruiken.

Vanaf 2 partijen wordt een korting gegeven van 35%vb: Projectprijs = 100€ Prijs per partij = 65€

0032 476 521 [email protected]

AdresGrootreesdijk 52460 Kasterlee