april 2016 NIEUWSBRIEF - Stichting Passie · PDF file april 2016 Ronde Tafel Schiedam Naast de...

Click here to load reader

 • date post

  03-Jun-2020
 • Category

  Documents

 • view

  0
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of april 2016 NIEUWSBRIEF - Stichting Passie · PDF file april 2016 Ronde Tafel Schiedam Naast de...

 • april 2016

  2 jaar Stichting Passie.

  Beste donateur, vriend van Passie,

  Zo’n 2 jaar geleden op 29 april 2014 is Stichting Passie opgericht. Stichting Passie is ontstaan uit liefde voor onze zoon Sijmen welke op 2,5 jarige leeftijd de diagnose klassiek autisme kreeg. Een diagnose die ons leven voorgoed zou veranderen. In onze zoektocht naar de juiste zorg voor Sijmen stuitten wij op de wetenschappelijk effectief bewezen behandelmethode Applied Behavior Analysis (ABA). Een therapie, ontwikkeld in Amerika, waarbij kinderen met autisme groei op alle ontwikkelingsgebieden laten zien. Dit wilden wij voor Sijmen! Helaas wordt ABA in Nederland nog slechts op kleine schaal toegepast. Talloze kinderen met autisme kunnen dus geen ABA krijgen in Nederland en dat terwijl zij dit zo hard nodig hebben. Dat was het moment dat wij dachten, dit moet anders! Ieder kind, ook een kind met autisme heeft het recht om zich te ontwikkelen. ABA is hiervoor de aangewezen methode. Stichting Passie was geboren. Wij willen het aanbod van de ABA behandelmethode binnen Nederland uitbreiden zodat meer kinderen met autisme hier gebruik van kunnen maken en zich tot hun volle potentie kunnen ontwikkelen.

  Het eerste jaar stond met name in het teken van heel veel regelen. Een beleidsplan schrijven, een bestuur samenstellen, naar de notaris, inschrijven KVK, bankrekening openen, drukwerk, website etc etc. In 2015 konden we dan eindelijk echt van start gaan en wat is er in een jaar veel gebeurd. In deze nieuwsbrief brengen wij u graag op de hoogte van alle ontwikkelingen. Veel leesplezier gewenst!

  Kim Mourik Oprichtster Stichting Passie

  �1

  Op de radio

  September 2015. Samen met Bram Faasse van de Ronde Tafel Vlaardingen in de uitzending bij omroep Vlaardingen.

  Autisme Congres

  13 november 2015 Autisme congres Jaarbeurs Utrecht. Ipse de Bruggen, Centrum Autisme Rivierduinen en Stichting Passie promoten hun samenwerking.

  In de Media

  Artikel in het oktobernummer van het NVA autisme magazine

  NIEUWSBRIEF Stichting Passie, ABA voor een effectieve behandeling bij autisme

 • april 2016

  Golfen voor (en met) Passie

  Op 20 mei 2015 werd het Golftoernooi georganiseerd voor Stichting Passie. Het was wat fris, maar de zon scheen. Het beloofde een prachtige dag te worden. Op de Hooge Rotterdamsche in Bergschenhoek lagen de holes te wachten op de deelnemers. De auto voor de hole in one, mogelijk gemaakt door Roocar en Honda van Roon, stond te pronken in het zonnetje.

  Met 20 verkochte flights was de baan volledig bezet voor het allereerste Passie golftoernooi. Na het ontvangst met koffie, thee en wat lekkers gingen de deelnemers voorzien van lunchpakket vol goede moed van start. Ook in de baan kon er een hapje en een drankje genuttigd worden. Spannend werd het bij hole 13… zou iemand de Renault Twingo in de wacht slepen?? Nou bijna! Wie weet het volgende toernooi. Na zo’n 4 uur stokken zwaaien, druppelden de eerste deelnemers weer binnen. Voor de prijsuitreiking en de tombola waren prachtige prijzen beschikbaar gesteld, evenals voor de veiling met als veilingmeester niemand minder dan Hugo Borst.

  Golfen maakt hongerig, dat kwam goed uit want de kok van de Hooge Rotterdamsche had een geweldig Italiaans buffet bereid. Alles was tot in de puntjes verzorgd door het geweldige team van de Hooge Rotterdamsche, de vele vrijwilligers en de organisatoren van het golftoernooi. Met een opbrengst van maar liefst €16.000 was dit een heel geslaagd eerste toernooi!

  �2

  PRT op het KDC

  Het eerste project van Stichting Passie; De implementatie van de Pivotal Response Treatment (onderdeel van een ABA programma) op Kinderdagcentrum (KDC) de Zonnehof in Vlaardingen.

  Ipse de Bruggen heeft 11 van hun medewerkers op laten leiden door Centrum Autisme in de PRT. Vanaf het moment dat de PRT werd ingezet op het KDC was de vooruitgang van de kinderen opvallend. Iedereen was zo enthousiast, het werkt echt!

  Daarnaast heeft Stichting Passie een ouderworkshop laten ontwikkelen door Centrum Autisme. Dertien ouderparen hebben zich hier voor opgegeven en waren zeer positief over de PRT. De PRT is een methode waarbij je de motivatie van het kind volgt om hem/haar uit te lokken tot initiatief. Kinderen met autisme nemen namelijk weinig tot geen initiatief en missen daardoor veel natuurlijke leermomenten. De ouders hebben in deze workshop de kneepjes van de PRT geleerd.

  Kerstborrel Sandvik

  De firma Sandvik houdt ieder jaar een kerstborrel voor het personeel. Deze gelegenheid wordt tevens benut om onder het personeel geld in te zamelen voor het goede doel. Dit jaar was dat voor Stichting Passie. Deze kerstgedachte leverde de stichting €450 op.

 • april 2016

  Ronde Tafel Vlaardingen

  In april 2015 mocht Stichting Passie een presentatie geven voor de heren van de Ronde Tafel van Vlaardingen. De Nederlandsche Tafelronde is een vereniging voor mannen tussen de 18 en 40 jaar. Mannen die onderlinge vriendschap hoog in het vaandel hebben staan. Die zich willen blijven ontwikkelen en ontplooien. En ondertussen hun expertise en tomeloze energie in willen zetten voor het goede doel. Zij kozen Stichting Passie als hun goede doel voor 2015!

  Zij organiseren meerdere activiteiten en de opbrengst van deze activiteiten komt ten goede aan Stichting Passie. In juni stond de Haringrit op het programma.

  “ De haringrit is een historische rit die van 1948 tot 1957 vanuit Vlaardingen is verreden. Op 28 juni wordt de haringrit anno 2015 gereden. De haringrit wordt georganiseerd door de Stichting Projecten Tafelronde 56 en de opbrengst is bestemd voor een goed doel. Dit jaar is dat Stichting Passie, een nieuwe stichting die zich inzet voor jonge kinderen met autisme. “

  In november was het tijd voor het spectaculaire feest, de TAVOLA! Voorheen nog in de Kroepoekfabriek, maar dit jaar bij I’Cucini in Vlaardingen.

  Met een opkomst van zo’n 400 man, een fantastische band en een heerlijk walking dinner was dit een TOPAVOND. Op het moment van schrijven is de opbrengst van de activiteiten georganiseerd door de Ronde Tafel nog niet bekend. Ongeacht de opbrengst was het een feestje om met deze gedreven mannen samen te mogen werken.

  �3

  Bijzondere donatie

  Juli 2015. Onze buurvrouw Marijke werd afgelopen zomer soixante dix (70), zoals ze zelf zegt. Toen ik de uitnodiging voor haar feest ontving was ik stomverbaasd. Zij wilde geen cadeaus van haar gasten, maar een donatie voor Stichting Passie. Maar liefst € 750,- is er met dit prachtige initiatief gedoneerd!

  Zos Radio/ Pop up TV

  Februari 2016: In de uitzending bij Zos radio. Soms gebeuren er van die onverwachte dingen. Zit je op je werk en dan komt er iemand langs om over de website te praten. Stichting Passie komt ter sprake en voordat je het weet zit je in de uitzending bij Zos Radio Schiedam en wordt er ook nog eens aangeboden om gratis een nieuwe folder voor Passie te ontwerpen. Wat zijn er toch nog een hoop mooie mensen op de wereld. Samen kunnen we zoveel bereiken!

  De folder is ondertussen ontworpen door DWM Works en ligt nu bij de drukker.

 • april 2016

  Ronde Tafel Schiedam

  Naast de Ronde tafel van Vlaardingen was ik ook uitgenodigd om een presentatie te geven bij de heren van de Ronde Tafel Schiedam. Wederom een club heren die zich met hart en ziel inzet voor het goede doel. Voor Stichting Passie hebben zij in samenwerking met Wijnhaven Wijnimport de jaarlijkse Winterwijnactie georganiseerd. Een avond waarop er talloze heerlijke wijnen geproefd konden worden en indien gewenst gekocht. De gekochte wijnen werden na een aantal weken keurig bij de afnemer bezorgd.

  Dankzij dit smakelijke initiatief kon de Ronde Tafel van Schiedam een cheque van €5600,- aan Stichting Passie overhandigen. Ik zeg Proost!

  Wat staat er op de planning?

  • In april gaat de tweede PRT ouderworkshop van start, de inschrijving is gestart.

  • De Stichting is zich aan het oriënteren om te investeren in het opleiden van BCBA’s. Als BCBA ben je op het hoogste niveau opgeleid in ABA. Je bent verantwoordelijk voor het ABA programma van een kind en geeft supervisie aan de ABA trainer. Er is een tekort aan BCBA’s in Nederland.

  • 12 mei geeft Stichting Passie samen met Centrum Autisme een lezing over de PRT bij de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA)

  • 1 september 2016 Golfen voor Passie.

  • Ondersteunen van zowel Trivium Lindenhof als Ipse de Bruggen bij de implementatie van ABA op de dagbehandeling in Vlaardingen