Antwerp Diner 2015

48
1 15 JAAR DINEREN VOOR HET GOEDE DOEL

description

Vijftien jaar dineren voor het goede doel! Op 1 februari 2015 gaat in de Zuiderkroon de 15de editie van Antwerp Diner door. De opbrengst van deze fundraiser gaat naar drie organisaties die zich inzetten voor de preventie en genezing van aids en hiv. We willen er dan ook graag een extra feestelijke editie van maken. Om 16.00 u openen we onze apero food bar en we kunnen jullie alvast beloven dat het schitterend wordt. Zoals steeds koken onze Chefs voor u de sterren van de hemel. Op onze facebookpagina stellen we hen mondjesmaat aan jullie voor. Het menu doet ons alvast watertanden. Onze food & beverage specialisten hebben samen met de wijnleveranciers prachtige wijnen gevonden om deze goddelijke gerechten te begeleiden. En net omdat het een feesteditie wordt, hebben ze het aperitief een "revamping" gegeven. Wait and see! Antwerp Diner bestuur.

Transcript of Antwerp Diner 2015

Page 1: Antwerp Diner 2015

1

15 JAARDINEREN VOOR

HET GOEDE DOELAntwerpDiner_Magazine_231214.indd 1 23-01-15 15:34

Page 2: Antwerp Diner 2015

VOORWOORD

2

Geachte genodigde,

Voor de vijftiende keer op rij is de Zuiderkroon ‘the place to be’ voor het puikje van de Antwerpse horeca. Iedereen die de goede doelen die met Antwerp Diner zijn vestrengeld een warm hart toe draagt, is aan het feest.

Niemand twijfelt er aan dat ook deze jubileumeditie een culinair avontuur op topniveau wordt. Onze door alle internationale kookbijbels bejubelde chefs bewijzen opnieuw dat Antwerpen zijn sterren elke dag verdient. Vorig jaar mochten de initiatiefnemers van dit prestigieuze evenement 65.000 euro aan het goede doel schenken. Het zou mooi zijn mocht dit fraaie bedrag worden geëvenaard en zelfs overschreden.

Antwerp Diner windt er geen doekjes om. ‘Wij zetten aids op het menu’: eerlijker kan de inzet van een benefi etdiner niet zijn.

Als open stad loopt Antwerpen voorop in de strijd en de sensibilisering rond Aids en HIV. Het Antwerpse Instituut voor Tropische Geneeskunde geldt in de hele wereld als een referentie wanneer het om onderzoek en ontwikkeling naar het verlossende geneesmiddel gaat.

Sensoa, het Vlaams Expertise-centrum voor Seksuele Gezondheid, blijft waarschuwen voor het verdampen van de breed gedragen aandacht voor seksueel overdraag-bare aandoeningen.

In Zuid-Afrika wordt de werking van Tomorrow4Isibani ondersteund, een kinderdagverblijf voor meisjes en jongens die als Aidsslachtoffertje zijn geboren.

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 2 23-01-15 15:34

Page 3: Antwerp Diner 2015

3

10

06STERREN OP DE DANSVLOERPartners/Sponsors

15 JAAR TAFELEN VOOR HET GOEDE DOELVoorwoord Frank de Neef 20

40ANTWERPEN AAN TAFELVerloop van de avond

MARC DE PUNT AWARD

HAND IN HAND MET PIVA

PRINS EN DINGEMENSE

FOODBAR APERO

AMUSEMENT PUR SANGTombola

STERREN OP HET BORDHet Antwerp Diner

DRINK EXPERIENCE

DANKWOORD

GOEDE DOELEN

0414

32

2644

1330

45

Dat Antwerp Diner niet alleen het mooie leven viert maar ook aan-dacht en daadwerkelijke steun vraagt voor een complexe problematiek die nog te vaak in de taboesfeer zit, geeft ook deze jubileumeditie een extra dimensie.

U weet, geachte genodigde, dat ik sinds enige tijd aan de sla en de thee ben. Een en ander belet me echter geenszins u een heerlijke gastronomische ontdekkingsreis en een parelend glas champagne toe te wensen.

Smakelijk!

Bart De WeverBurgemeester van Antwerpen

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 3 23-01-15 15:34

Page 4: Antwerp Diner 2015

4

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 4 23-01-15 15:34

Page 5: Antwerp Diner 2015

5

ANTWERPENAAN

TAFEL

VERLOOP VAN DE AVOND• Hartelijk welkom op de Foodbar Apero• Spektakeldiner met prachtige wijnen en een wervelende muzikale show• Uitreiking van de “Marc De Punt Award”• Surprise Act• Verkoop van “altijd-prijs” supertombola• Uitreiking van de prijzen• Bekendmaking van de opbrengst• Afterdrink met open bar tot 2u daar- na ook nog After-party in Studio 54

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 5 23-01-15 15:34

Page 6: Antwerp Diner 2015

6

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 6 23-01-15 15:45

Page 7: Antwerp Diner 2015

7

15 JAAR TAFELEN VOOR HET

GOEDE DOELAntwerpDiner_Magazine_231214.indd 7 23-01-15 15:47

Page 8: Antwerp Diner 2015

Welkom op deze jubileumeditie van Antwerp Diner! Toen Marc De Punt, de toenmalige General Manager van het Hilton Hotel in Antwerpen, in 1996 bij wijze van uit de kluiten gewassen teambuilding event samen met 13 andere Antwerpse hotel- directeurs voorstelde om samen een benefiet te organiseren, werd dit door sommigen op gefronste wenkbrauwen onthaald. Antwerp Diner zou, gebaseerd op het idee van AmsterdamDiner, geld inzamelen voor organisaties die zich inzetten voor de preventie en genezing van hiv en aids. Destijds niet meteen een evident thema. Maar het enthousiasme van het organiserende team groeide gaandeweg, en daarmee ook het succes van het evenement. In 2005, een jaar na het overlijden van Marc De Punt, organiseerde de oorspronkelijke ploeg het voorlopig laatste Antwerp Diner in de Zuiderkroon. In 2010 nam de huidige ploeg, waarin een aantal bestuurs-leden vrijwilligers van het “eerste uur” zijn, de draad weer op.

15 jaar tafelen voor het goede doel

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 8 23-01-15 15:47

Page 9: Antwerp Diner 2015

9

Nu tafelen we dus voor de 15de keer voor het goede doel. Het Hilton Hotel, de Handelsbeurs, Campo & Campo, de Waagnatie, Stuurboord, de Zuider-kroon, elke locatie met een eigen charme, de ene wat uitdagender dan de andere. Ook de goede doelen variëren, hoewel we wel hechten aan onze Antwerpse vaste waarden.

Tijdens de 15 edities hebben we het beste van de Vlaamse gastronomie voor u die de sterren van de hemel koken. Geef toe, ook voor deze editie staat er een uitzonderlijk fi jne keuken-ploeg klaar. En we blijven per slot van rekening bourgondiërs. Bij fi jne gerechten horen fi jne wijnen. Soms waren het ronkende namen, soms artiesten die nog ontdekt moesten worden, maar de sterren die ons steeds op de dansvloer kregen, waren nooit van de minste.

Maar bovenal, Antwerp Diner zou Antwerp Diner niet zijn zonder onze vrijwilligers: De chefs, de sommeliers, de kelners, de studenten van de PIVA

en de vrijwilligers van Mise en Place tot de toiletdame, de tombolaploeg, het ontvangstcomité ten de artiesten. Ook de gulle bijdragen van de partners en sponsors dragen mee tot het succes.Dus, laat ons klinken op AntwerpDiner en op u!

Op naar het volgende jubileum.

Frank De NeefVoorzitter Antwerp Diner

15 jaar tafelen voor het goede doel

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 9 23-01-15 15:47

Page 10: Antwerp Diner 2015

10

Antwerp Diner en Sensoa, een lang en mooi verhaal.

Sensoa, het Vlaams Service -en expertisecentrum voor seksuele gezondheid, bevordert het bewustzijn in Vlaanderen, met aandacht voor het internationale perspectief. Eén van onze centrale actiepunten is de integratie van mensen met hiv te bevorderen en de impact van hiv op hun seksuele gezondheid te beperken. Sinds het ontstaan van Antwerp Diner, heeft Sensoa met de steun van Antwerp Diner blijvend een verschil kunnen uitmaken voor mensen met hiv. Zo maakte Antwerp diner vorig jaar mee de studiedag

“Hiv-status: tussen zeggen en zwijgen” mogelijk. Die volledig volzette dag voor professionele hulpverleners stond stil bij ‘disclosure’: vertellen dat je leeft met hiv. Voor mensen met hiv gaat daar een heel persoon-lijk beslissingsproces aan vooraf. Als hulpverlener kan men daarin een grote rol spelen. De studiedag in 2014 gaf professionelen, die met mensen met hiv in contact komen, de meest recente inzichten mee én liet hen zelf aan het woord in workshops.

Ook het lotgenotenweekend voor mensen met hiv werd door Antwerp Diner onder-steund. Eén van de deel- nemers zei daarover:

“Eind maart 2014 nam ik deel aan het weekend van Sensoa Positief. Sindsdien gaat het met mij, wat mijn openheid over mijn hiv-status betreft, alsmaar bergop. Het bruist en borrelt om me weer helemaal open te stel-len naar andere mensen toe. Ik weet niet wat er gaande is, maar die zware rugzak van de afgelopen 6 jaren wordt steeds lichter, een rugzak vol met schaamte, verdriet, eenzaamheid, geslotenheid, angst en dergelijke maakt stilaan plaats voor openheid, blijdschap, rust en vooral weer mezelf kunnen zijn.”

Ook dit jaar is Antwerp Diner weer die trouwe sponsor wiens steun zo belangrijk is.

De werking van Sensoa naar mensen met hiv, een nieuwe poster die mensen uitlegt wat solidariteit met mensen met hiv echt wil zeggen, het ondersteunen van de werk-ing van de Positieve Raad die binnen het nationale HIV-plan wordt ingesteld…

Het is allemaal mogelijk dankzij Antwerp Diner en dankzij U, hier vanavond aanwezig. Daarom, dank u wel!

GOEDE DOELEN

www.sensoa.be

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 10 23-01-15 15:47

Page 11: Antwerp Diner 2015

11

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) begon in 1906 als een school voor artsen die naar ‘de kolonie’ vertrokken. Intussen is het één van de belangrijkste instellingen ter wereld voor onderwijs, onderzoek en dienstverlening in de tropische geneeskunde (met inbegrip van aids) en de gezondheidszorg in de ontwikkelings-landen. Bij het ITG in Antwerpen werken vierhonderd wetenschappers en technici in vijf weten-schappelijke departementen en gespecialiseerde medische diensten voor reisgeneeskunde, tropische ziekten en hiv/aids. Ze doen basisonderzoek naar wat er in ons lichaam bij een ziekte gebeurt.

Ze ontwikkelen diagnose-technieken, behandelingen en preventiemethodes. Ze bestuderen de organisatie van gezondheidssystemen. Lotte Bracke heeft dankzij Antwerp Diner in 2014 aan haar project rond research naar een therapeutisch vaccin tegen hiv kunnen werken. Het grootste probleem in de behandeling van met hiv geïnfecteerde personen, is dat de gebruikte geneesmiddelencocktails enkel in staat zijn het virus te onderdrukken. Ze kunnen het virus echter niet elimineren uit het lichaam waardoor een levenslange behandeling noodzakelijk is. Zodra de therapie gestopt wordt, komt het virus mas-saal terug. Het doel is dan

ook een vaccin te ontwikkelen dat aan geïnfecteerde personen toe-gediend kan worden zodat zij er zonder behandeling in kunnen slagen het virus onder controle te houden. Voor 2015 is er gekozen voor een project van Guido Vanham en Eric Florence. Zij leggen uit waarom: “Iedereen die met hiv/aids begaan is, weet dat behandeling met gecombineerde antivirale therapie levensnoodzakelijk is. Om gezond te blijven is het dus wel nodig om deze behandeling consequent te volgen. Het gebeurt dat mensen tegen medisch advies in stoppen met behandeling. Bijna altijd volgt een opfl akkering van

de ziekte. Enkele jaren geleden werd onze aandacht getrokken door een 4-tal Antwerpse patiënten, die hun behandeling gestopt hadden en helemaal niet of slechts na lange tijd hervielen.Vanuit het ITG namen we het initia-tief om, samen met de aids Referentie Centra van Gent en Brussel, een klinische proef op te zetten waarin we een zeer geselecteerde groep van HIV patiënten uitvoerig onderzoeken, de behandeling stoppen en onder heel strikt toezicht opvolgen. Als onmiddellijk effect van deze klinische proef, hopen we dat enkele personen geen behandeling meer nodig zullen hebben.

www.itg.be

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 11 23-01-15 15:47

Page 12: Antwerp Diner 2015

12

Tomorrow4Isibani is in 2008 opgericht door de Britse Sofi Ntshalintshali in Khetani, een township aan de rand van Winterton in KwaZoeloe-Natal, Zuid-Afrika. Haar Zuidafrikaanse man, Robert, overleed aan aids, waardoor Sofi niet alleen persoonlijk geconfronteerd werd met deze ziekte maar ook zag wat de tragische gevolgen waren voor de Zoeloe- gemeenschap. Intussen is ook de Belgische Tris Beckers al enkele jaren actief in Khetani. In een gebied waar 80% van de bevolking geconfronteerd wordt met aids en hiv, zijn de gevolgen immens: extreme verarming, ontwrichting van gezinnen, uitzonderlijk veel

weeskinderen. Kinderen zijn het meest kwetsbaar in alle samenlevingen, maar dat is hier nog veel meer het geval. Ze worden het slachtoffer van mishandeling en verkrachting. Tomorrow for Isibani (“het licht brengen” in Zoeloe) wil deze kinderen opnieuw een toekomst geven en hen beschermen.

Het begon met de oprichting van Kusasa, een kinderdag- verblijf. Hier worden de allerkleinsten opgevangen, zodat hun oudere broers en zusjes naar school kunnen gaan. Door de kleinsten te verzorgen, ontstaat er een nauw contact met de familie, wat helpt bij het vroegtijdig opsporen van hiv, maar ook

andere aandoeningen of problemen. Ondertussen is het project verder uitge- groeid. Isibani heeft geïnvesteerd in de opleiding van zorgverstrekkers in de lokale dagverblijven en crèches, organiseert voedselbedelingen voor de armsten, maakt kleding- pakketten, organiseert info-sessies over hiv en aids om Zuidafrikaanse mannen bewust te maken en trainingsprogramma’s voor seropositieven zodat ze aanspraak kunnen maken op gratis medicijnen, deelt hiv-medicatie uit, organiseert kampen en zoveel meer. Eind 2013 is Isiphephelo opgericht, een vluchthuis waar misbruikte en

kwetsbare kinderen maximum 6 maanden blijven, voor ze geplaatst worden in een pleeggezin. De medewerkers van Isipephelo hebben intussen 45 kinderen opgevangen en geplaatst. De opvolging van de medische verzorging, de rechtszaken en psycho- logische begeleiding van deze kinderen zijn prioritair. In 2015 wordt dit verder uitgebouwd met een apart huis voor babies en peuters, een groep die heel specifieke zorgen nodig heeft.

www.tomorrow4isibani.be

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 12 23-01-15 15:47

Page 13: Antwerp Diner 2015

13

MARC DE PUNT AW RD

MARC DE PUNT

AWARD

In 1996 was Marc De Punt, toenmalig directeur van het Hilton Antwerp Hotel, de drijvende kracht achter de opricht-ing van Antwerp Diner vzw. Tot aan zijn dood in 2004 is hij er jaarlijks in geslaagd om organisaties en bedrijven te mobiliseren voor het goede doel. Met de Marc De Punt Award brengen we graag een hommage aan onze oprichter, maar willen we bovenal een opstartende organisatie of een minder bekende vereniging, die zich inzet voor de preventie of genezing van hiv en aids, een hart onder de riem steken.

De Marc De Punt Award 2015 gaat naar HIV-SAM. HIV-SAM is in 1996 opgericht door Bob Colebunders van het ITG. De vereniging richt zich op Afrikaanse migranten, afkomstig van Sub-Sahariaans Afrika, die in Vlaanderen wonen (SAM). In deze gemeenschap, waarin 1 op 22 seropositief is, rust er nog steeds een enorm stigma op aids en hiv.

HIV-SAM werkt daarom vooral op preventie en informatisering binnen deze gemeenschap. Daarnaast werkt een tweede groep onder de naam Muungano aan de patientenzorg voor seropositieven. Ze heeft een veilige ruimte gecreëerd waar lotgenoten met elkaar kunnen praten over hun ervaringen en organiseert maandelijkse bijeenkomsten waar onder andere medische en juridische informatie gegeven wordt door professionele experts. De leden van deze vereniging zijn eveneens betrokken bij de onder-steuning van nieuw gediagnosticeerde patiënten en werken actief mee aan hiv-preventiecampagnes.

HIV-SAM wil verder werken aan de bestrijding van de stigmatisering en discriminatie van hiv-patiënten, de zelfredzaamheid van haar leden verhogen en een platform creëren voor de rechten van SAM die leven met hiv in Vlaanderen.

Met oprechte dank aan vzw Energiek Edegem voor hun steun aan de Marc De Punt Award.

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 13 23-01-15 15:47

Page 14: Antwerp Diner 2015

14

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 14 23-01-15 15:47

Page 15: Antwerp Diner 2015

15

AMUSEMENTPUR

SANGAntwerpDiner_Magazine_231214.indd 15 23-01-15 15:47

Page 16: Antwerp Diner 2015

16

TOMBOLA

Traditiegetrouw belooft de tombola tijdens deze editie van Antwerp Diner een waar spektakelstuk te worden. De gulle giften van de talrijke sponsorshebben ons in staat gesteld om weder-om een schitterende prijzenpot samen te stellen.Tegenover ieder verkocht lot staat een waardevolle prijs, die u terugvindt in de enveloppe of later op de avond kan ophalen aan de tombola-tafel.

De opbrengst van deze tombola wordt toegevoegd aan het totaalbedrag van de avond en zal integraal doorgestort worden aan onze goede doelen. Wees dus gul. Koop loten en trakteer uzelf of uw partner op één van de mooie prijzen.

Als klap op de vuurpijl worden, uit alle verkochte loten, zes schitterende hoofdprijzen verloot. Deze loterij zal plaatsvinden onder toeziend oog van onze gerechtsdeurwaarder.

1Koksvest gesigneerd door de Chefs die vanavond dit hemelse diner voor u kookten, met cadeau-cheques om in hun restaurants nog eens na te genieten.

4

5

Kunstwerk geschonken door WM Gallery.

LG 32” Led Tv geschonken door B-Apart Hotels in combinatie met een tongstrelende selectie wijnen geschonkendoor Vasco.

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 16 23-01-15 15:47

Page 17: Antwerp Diner 2015

17

Onze hoofdprijzen zijn geschonken door

Een verblijf van 7 nachten in Radisson Blu Lillehammer, één van de meest sprookjes-achtige bestemmingen in Noorwegen.

Een verblijf van 7 nachten in Radisson Blu Reykjavik, de ideale uitvals-basis om een prachtig stuk van Ijsland te ontdekken.

2 3

6Een geweldig feestje met beats van Dj Nite Owl inclusief een 6 liter fl es Grey Goose geschonkendoor Bacardi-Martini en 48 premium tonics geschonken door Schweppes-Orangina.

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 17 23-01-15 15:48

Page 18: Antwerp Diner 2015

18

Met oprechte dank voor de steun van …

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 18 23-01-15 15:48

Page 19: Antwerp Diner 2015

19

en...

Alice GentAntwerp Tax B&B Wales Ballon Media BASF Belgian Secrets Bloemen Van Cornelis Bed & Breakfast MamuzeBoecherie Boekhandel t’Verschil Borgerhoff & LamberigtBrasserie Appelmans Café & Restaurant Bourla Chris JanssensCoeur d'Artichaut Coiffure Van Laere Colruyt Deurne Cosabella Crowne Plaza Dansstudio 1-2-3 Del Rey Demeyere

Different Hotels Dock’s Café Dominique PersooneDresscode Estée Lauder Esthé-Face Felix Pakhuis Fossil GroupGault & Millau Gemeentelijk Havenbedrijf Herman Van GenechtenHet Pomphuis Het Zwanenpand Holiday Inn Express Horta Hotel Banks Jardin Public Josephine’s KappersHuys Kapsalon Sans Chichi Kevin Strubbe Kipling

KMDA Borgerhoff & Lamberigts Le Tissu Leopold Hotel LN Beanies Lucy Chang Lux Martin’s Hotels Minestrone Monkey King MUHKA Natural Life Pakhuis Park West Peerdestal Pittig magazine Pomax Quincaillerie Ramada Plaza Remy Cointreau Restaurant Bernardin Restaurant Faim Fatale

Rooden Hoed Rosemunde ‘s Graevenhof Schepen Philip Heylen Schweppes Sensunik Smaaknatie Solhof Tania ReyntiensTECTERO Ter Elst Umami Vasco Venuez VersoVina Clara Vlaamse Opera V.R.T. Wok A Way Wouter Keersmaekers Zoo Antwerpen

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 19 23-01-15 15:48

Page 20: Antwerp Diner 2015

20

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 20 23-01-15 15:48

Page 21: Antwerp Diner 2015

21

FOODBARAPERO

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 21 23-01-15 15:48

Page 22: Antwerp Diner 2015

22

Om ook de start van deze 15de editie van Antwerp Diner nog eens extra in de verf te zetten hebben we gekozen voor een prachtige

formule met een keurkorps van jong keukengeweld, topbartenders, zythologen en een rock & roll chocolatier.

In vijf etappes zult u kunnen genieten van gewaagde combinaties tussen topgerechtjes en prachtige cocktails & bieren.

We passen zelfs de muziek erop aan. Met de creatieve en sympathieke ondersteuning

van Duvel-Moortgat en Bacardi-Martini.

Chocolade BarDoor Dominique Persoone van de The Chocolate Line. Proef hier de signature chocolaatjes die hij speciaal maakte voor de absolute topchefs van de gastronomische wereld.

Oesterbar by Prins & Dingemanse en Brasserie AppelmansDe beste oesters uit Zeeland op 3 manieren, klaargemaakt door Chef Timon Bluemink en zijn team. Cocktail pairings gemaakt door Youssef Benelhadi & Wim Deweert. Brasserie Appelmans & Absinthbar.

Zeeuwse platte oester 000 natuur.Zeeuwse creuse Caresse met een pittige espuma van gember, citroengras en Bombay Sapphire Gin geserveerd met een Dragon Margarita op basis van Patron tequila, dragon en verse limoen. Zeeuwse creuse 00 als Oystershot Tom Collins. (Bombay Sapphire gin, verse citroen en een dash rietsuiker.

L ’ E S S E N C E D U L A I S S E Z - F A I R E

B R A S S E R I E

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 22 23-01-15 15:48

Page 23: Antwerp Diner 2015

23

Rock & Roll Kitchenbar

Ari Visscher & Alexander Kooman Restaurant & bar Josephine’s

Gerookte paling met structuren van rode biet & geitenkaas in combinatie met The Point Cocktail: Grey Goose vodka geïnfuseerd met koriander, bergamot, Cointreau, Dewar’s12 whisky & confi tuur van vijgenazijn.Cocktail creatie van Dries Botty de head bartender van Restaurant & Bar Josephine’s.

Seppe Nobels Graanmarkt 13

Kastanjesoepje met beukenzwam, linzen en krokant van zuurdesemWortelsoorten met chermoula, mosterdzaad en mosterdblad.

Nicolas Soenen, de zytholoog van brouwerij Duvel-Moortgat, adviseert hierbij de vedett IPA.

Het wonderlijke aroma van dit bier is overduidelijk gelinkt aan het gebruik van verschillende hopvariëteiten en hopgiften. Dit uit zich dan ook hoofdzakelijk in een gebalanceerd huwelijk van enerzijds fruitige toetsen van subtropische citrusvruchten en anderzijds een waaier aan bloemige en groene, frisse aroma’s. De smaak heeft een uitgesproken, maar zachte bitterheid die naar het einde toe intenser wordt en impressies van een pompelmoesbitterheid vertoont. Vedett IPA wordt uitstekend afgerond met een langdurende, droge afdronk die nauwelijks rust laat aan de smaak-papillen. De zuiverheid en frisse toetsen, zowel in smaak als in aroma, maken het tot een hemels bier!

Dennis Broeckx L’épicerie Du Cirque

Cake van pompoen met Jamon Ibérico, pompoencrème en karwij.

Nicolas Soenen, de zytholoog van brouwerij Duvel-Moortgat, adviseert hierbij de Maredsous Tripel.

Het is een licht amberkleurige Tripel met een zeer hoge intensiteit qua geur en smaak. Het boeket is een complex geheel van fruit (banaan), alcohol, noties van rozijnen en ander gedroogd fruit, met een vleugje karamel, wat in de smaak voorzichtig doet denken aan zoete siroop. In de nasmaak zorgt de aanwezige alcohol dan weer voor een aangenaam verwarmend gevoel. Een tripel om rekening mee te houden!

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 23 23-01-15 15:48

Page 24: Antwerp Diner 2015

24

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 24 23-01-15 15:48

Page 25: Antwerp Diner 2015

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 25 23-01-15 15:48

Page 26: Antwerp Diner 2015

26

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 26 23-01-15 15:48

Page 27: Antwerp Diner 2015

27

DRINKEXPERIENCE

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 27 23-01-15 15:48

Page 28: Antwerp Diner 2015

28

Filipa Pato3B Espumante Rosé Bairrada - Portugal

Deze bubbels komen uit het frisse kust-gebied in Midden-Portugal en werdengevinifi eerd volgens de ‘méthode traditionnelle’. Het is een assemblage van de lokale druivenrassen Baga en Bical. Het resultaat is een zachte, verfrissende espumante met een fi jne parel.

Aangeboden door William Wouters Filipa Pato, www.fi lipapato.net. & Wijnhuis Jeuris www.wijnhuisjeuris.be

Luis Pato en dochter Filipa Pato hebben elk hun eigen stijl en zijn beiden een boegbeeld van de Portugese wijnbouw, de Bairrada-streek en van haar terroirwijnen in het bijzonder!

William Wouters was naast Beste Sommelier van België ook verschillende malen halve fi nalist op Europese en wereldkampioenschap-pen. De huidige voorzitter van de Belgische Sommeliersgilde werkt momenteel aan de uitbouw van hun domein in Bairrada.

La SpinettaVermentino Toscana 2013 IGT Giorgio Rivetti

La Spinetta Vermentino is een originele en toegankelijke wijn uit Toscane. In de neus typeert hij met subtiele en fl orale aroma’s, we herkennen verder ook witte roos, anijs en munt.

De verleidelijke aroma’s worden bijgestaan door een verkwikkende frisheid en toetsen van rijpe vruchten. Door zijn expressiviteit is hij een uit-stekende begeleiding voor ons Oosters getint visgerecht.

Aangeboden door Park WestRonny Sauvillers & Tom Van [email protected] - www.parkwest.be

Park West ligt midden in een prachtig domein te Berchem en staat garant voor gezelligheid en leuk tafelen. Door het aanbod van een restaurant, brasserie, prachtig terras en poly-valente zaal is Park West de ideale oplossing voor elke gelegenheid.

verfrissende espumante met een fi jne

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 28 23-01-15 15:48

Page 29: Antwerp Diner 2015

Mas La Chevalière Chardonnay - Vignoble Peyroli 2012 IGP Pays d’Oc Frankrijk

Le vignoble Peyroli ligt in de Languedoc regio op 40 km ten noor-den van Béziers. Het domein ligt op 500m hoogte op een bodem van klei en kalksteen. Hierdoor produceert men volle aromatische witte wijnen die toch frisheid en mineraliteit bevatten. In de neus krijgen we aroma’s van wit rijp fruit en enkele kruidige toetsen zoals zoethout en eucalyptus. Deze chardonnay typeert met een mooie balans tussen fruit, kruidigheid en mineraliteit waardoor hij moeiteloos complexe visgerechten kan bijstaan.

Aangeboden door Vasco NV TernatWim Van Goethem & Laurence Jacques [email protected] www.vascogroup.com

29

De VASCO groep levert reeds 80 jaar kwaliteitsproducten waarbij innovatie en traditie hand in hand gaan. Ze bouwden hun reputatie op basis van passie, kwaliteit en nauwgezetheid en brengen een gevarieerd aanbod aan wijnen, koffi es en waters.

Luis Felipe Edwards Cabernet Sauvignon Reserva MAGNUM 2012

Klein familiebedrijf, uit de hoog aangeschreven koele Colchagua Valley, won reeds de prijs van “Best Chilean wine house of the Year”. Zij verzoenen de traditionele manier

van wijnmaken met de meest moderne technieken, wat resulteert in verrassend lekkere wijnen met een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding. Ook deze Cabernet Sauvignon Reserva kaapt jarenlang meerdere internationale medailles weg. Rijkelijke sappige fruit-aroma’s van zwarte kers en een palet van vanille en chocoladetoets typeren deze cuvée, dankzij een subtiele rijping op eiken vat.

Aangeboden door Cinoco Le Palais Du Vin – Peter “Bollinger” [email protected]

Cinoco - Group is invoerder van 4000 referenties aan topwijnen, premium spirits, aperitieven, schuimwijnen en champagnes (o.a. Bollinger) in alle prijscategorieën met een 7/7 zéér persoonlijke service.

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 29 23-01-15 15:48

Page 30: Antwerp Diner 2015

30

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 30 23-01-15 15:48

Page 31: Antwerp Diner 2015

HAND IN HAND METPIVA METOok voor Antwerp Diner 2015

werden de banden met de hotel-school PIVA opnieuw aangehaald. De creatie van de hoogstaande gerechten van de deelnemende topchefs werden met de leerlingen, in de vorm van workshops, minutieus voorbereid. Op deze wijze ontstond er een boeiende samenwerking waarbij de leerlingen heel wat opstaken.

Ook tijdens het evenement maken de leerlingen van 7de Banketaan-nemer Traiteur en 7de Specialisa-tiejaar Hotelonthaal deel uit van de ploeg die dit gebeuren elk jaar opnieuw realiseert. PIVA dankt de organisatie voor het vertrouwen en is fi er deel te kunnen uitmaken van een gedreven ploeg professionelen uit de horeca-sector die zich inzetten voor de goede zaak.

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 31 23-01-15 15:48

Page 32: Antwerp Diner 2015

32

ANTWERP DINERIn de indrukwekkende zaal van De Zuiderkroon vindt op zondag 1 februari 2015 de 15e jubileum- editie van deze fundraiser plaats. Ook dit jaar is het terug de beurt aan een mooie groep prestigieuze Antwerpse restaurant -en hotelchefs om het gastronomische luik van de avond in te vullen.

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 32 23-01-15 15:50

Page 33: Antwerp Diner 2015

STERRENOP HET

BORDAntwerpDiner_Magazine_231214.indd 33 23-01-15 15:50

Page 34: Antwerp Diner 2015

34

Ingrid NevenChef & Eigenaar

Olivier de VinckChef en eigenaar

Francesco De CandiaChef en eigenaar

Chef van restaurant & winebar Pazzo in Antwerpen en één van de meester-koks van België. Ingrid was ‘Lady Chef of the year’ in 2010 en al jaren “the leading lady” van de Antwerpse restaurantscene, mediapersonaliteit en bovenal een vakspecialiste met het hart op de juiste plaats.www.pazzo.be

Goud op de Prosper Montagné 2005, waarmee hij zich tot Beste Kok van België kroonde. Olivier, tevens lid van de 33 Meesterkoks van België, geeft in zijn restaurant een inventieve kaart met hoogwaardige, gastronomische gerechten. Zijn manier van koken kan worden omschreven als vooruit-strevend en is doordrongen van nieuwe technieken, maar altijd staat smaak op de eerste plaats. Olivier leidt samen met zijn echtgenote Inger het restaurant Kommilfoo en groeide de laatste jaren uit tot een referentie in Antwerpen met als beloning de eerste Michelinster in 2011 en 16/20 in de Gault&Millau gids.www.restaurantkommilfoo.be

Deze talentvolle jonge chef komt uit Bari in het zuiden van Italië maar leeft en werkt al een groot stuk van zijn leven in Antwerpen. Op heel jonge leeftijd was hij al gepassioneerd door het eten en besloot hij naast zijn studies voor kok in restaurants te werken. Door de jaren heen heeft hij ervaring opgedaan in alle aspecten van de keuken. De laatste jaren was hij aan het werk als Chef in Italiaanse restaurants in Antwerpen (Cosmo, De Candia). Vandaag leidt hij samen met zijn vrouw zijn eigen zaak, Francesco & Julia.www.francescojulia.be

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 34 23-01-15 15:50

Page 35: Antwerp Diner 2015

35

Gerard SpuesensExecutive Chef

Executive Chef van Hilton Antwerpen. Als tweede chef van Hostellerie De Barrier in Houthalen behaalde hij een tweede plaats op de Prosper Montagné in 2006. Als gevolg hiervan mocht hij zich een jaar lang Tweede Kok van België noemen. Nadat hij zijn sporen op gastronomisch vlak verdiend had, keerde hij terug naar het “oude nest”, Hilton Antwerpen. Hier staat hij nu aan het hoofd van een grote brigade en voert hij kwaliteit en fi nesse als handelsmerk. Onlangs werd zo met Brasserie Flo nog een mooi nieuw concept op de markt gezet.www.hiltonbenelux.com/Antwerpen

Alain SmetExecutive Chef

Alain Smet, de Executive Chef van het Radisson Blu Astrid Hotel, staat al 25 jaren als creatieve chef aan de top van nationale en internationale hotelketens. Hij is eveneens één van de weinige chefs die Antwerp Diner al van de eerste editie met hart en ziel onder-steunt. Door zijn ervaring is hij een onmisbare factor voor grote even-ementen op hoog culinair niveau. Sinds april 2013 is hij ook het creatieve artistieke brein achter www.food-art4events.bewww.radissonblu.com/astridhotel-antwerp

Rudi Van BeylenEigenaar

Van Beylen een meester in het vak. In zijn prachtige zaak, Hof ten Damme, kookt hij op een ongeloofl ijk hoog niveau. Zijn nieuwe en gedurfde recepten met een ontegensprekelijk karakter verrassen elke gast steeds opnieuw. De keuken werkt met een uniek en gepatenteerd bedienings-systeem (www.q2qq.be ) dat zorgt voor een uniform en hoog kwalitatief gerecht dat in een minimum van tijd op je tafel prijkt.www.hoftendamme.comwww.hoftendamme.com

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 35 23-01-15 15:50

Page 36: Antwerp Diner 2015

36

Timon BlueminkChef

Dries BottyHead bartender

Aan het roer van het keukenteam van Brasserie Appelmans staat chefkok Timon Bluemink, een echte autodidact die via omzwervingen in Australië, Zuid-Oost Azië en recentelijk nog London het vak onder de knie kreeg. Als chefkok zorgt hij voor een mooie balans tussen echte klassieke Belgische gerechten en de moderne varianten hierop. Zijn aandacht gaat vooral naar het werken met producten van goede kwaliteit en de presentatie van de gerechten, maar ook het werken met seizoensproducten en sourcing dicht bij huis staan bovenaan zijn prioriteitenlijstje.www.brasserieappelmans.be

Dries Botty is head bartender van Restaurant & Bar Josephine’s én van Summer Josephine’s. Dries is gepassioneerd door cocktails en door de hedendaagse cocktail-cultuur. Zijn eigen creaties gaan van ultraklassiek tot ongelofelijk inventief maar zijn sowieso steeds een belevenis. Hij behoort tot de top van bartenders van België en kiest resoluut voor een originele en kwalitatieve aan-pak bij de bereiding van zijn cocktails. Als volleerd gastheer maakt hij in Josephine’s graag de cocktails op maat van zijn gasten.www.josephines.be

Youssef BenelhadiHead bartender

L ’ E S S E N C E D U L A I S S E Z - F A I R E

B R A S S E R I E

L ’ E S S E N C E D U L A I S S E Z - F A I R E

B R A S S E R I E

Youssef Benelhadi is een top bartender met veel ervaring. Hij werkte vele jaren voor diverse bars van Club Med en enkele jaren in een exclusieve beach-bar in Athene waar hij ook zijn vrouw leerde kennen. Sinds 2008 werkt hij in de Absinthbar en reeds een jaar later was hij verantwoordelijk voor een team van acht bartenders. In de Absinthbar & Private bar van Brasserie Appelmans wordt door Youssef en zijn team een unieke sfeer gecreëerd en wordt uitsluitend gewerkt met topingrediënten en gekozen voor à la minute cocktailbereidingen.www.absinthbar.be

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 36 23-01-15 15:50

Page 37: Antwerp Diner 2015

37

Wouter Keersmaekers Chef en eigenaar

Marc GottenbosSous-Chef

Arie Visscher & Alex KoomanChefs

Chefs Arie Visscher en Alex Kooman van Restaurant & Bar Josephine’s hebben hun sporen verdiend in de top-gastronomie. Ze deden ervaring op bij o.a. drie-sterrenrestaurant De Librije in Zwolle, twee-sterrenrestaurant Vila Joya in Portugal en restaurant De Echoput in Nederland. Ze staan bekend om hun inventieve maar vooral smaakvolle gerechten die in de typische “vintage” huiskamer-sfeer van Restaurant & Bar Josephine’s geserveerd worden.www.josephines.be

Sous-Chef van de feestzaal van Grand Cafe Horta in Antwerpen. Na een gedreven opleiding op de PIVA en tussenstops in het Zuiderterras, Brasserie Appelmans en sterren-restaurant La Luna zorgt Marc in de Feestzaal van Grand Cafe Horta voor stijlvolle, kosmopoliete en smaakvolle topgerechten op banketgebied. Werken met dagverse topproducten en het verleggen van culinaire grenzen is een must voor Marc. www.grandcafehorta.be

Chef en eigenaar van het restaurant De Schone van Boskoop in Boechout. Hij genoot een gedreven opleiding bij onder andere het Villasdal en het Fornuis van Johan Segers, waar hij twee sterren bij elkaar kookte. Het gebruik van dagverse kwaliteits-producten uit eigen streek, het werken met vergeten groenten en een grote creativiteit leiden tot een moderne en lekkere keuken. Gault & Millau beloonde Wouter ook dit jaar met 17/20 voor zijn voortreffelijke terroir-keuken. www.deschonevanboskoop.be

De Schone van Boskoop

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 37 23-01-15 15:50

Page 38: Antwerp Diner 2015

38

Sergio HermanInspirator & Eigenaar

Nick BrilChef & Eigenaar

Dominique PersooneEigenaar en Chef

De Nederlandse chef Sergio Herman is gekend als één van de meest inspirerende chefs van het moment. Met het vorige restaurant Oud Sluis behaalde hij drie Michelinsterren en een score van 20/20 bij Gault&Millau. Hij besloot de activiteiten van Oud Sluis stop te zetten maar met restaurants Pure C in Cadzand en The Jane in Antwerpen creëerde hij wel weer twee succes formules die topgastronomie met hedendaagse vibes serveren. In Antwerpen ondersteunt hij chef Nick Bril in één van de meest geslaagde horecaconcepten die er bestaat. The Jane combineert smaakvolle en intense gerechten met een groot gevoel voor lifestyle en muziek.www.sergioherman.com

Sergio en Nick waren jarenlang een succesvolle tandem in de keuken van het drie-sterrenrestaurant Oud Sluis te Sluis. Vorig jaar openden ze hun nieuwe restaurant ‘The Jane’ in Antwerpen. The Jane combineert smaakvolle en intense gerechten met een groot gevoel voor lifestyle en muziek. Na minder dan een jaar kon The Jane al scoren met een eerste Michelin ster en de titel hoogste nieuwkomer bij Gault&Millau met 16/20. De reservatie molen draait op volle toeren en met de UpperRoombar creëerden ze een leuke aanvulling op de classic dining.www.thejaneantwerp.com

Chocolate is Rock & Roll! Dat is wel het minste wat je kunt zeggen over deze creatieve top-chocolatier. Dominique is nu een persistente innovator in de choco-ladewereld. Hij gaat steeds op zoek naar nieuwe, verrassende en bovenal lekkere combinaties, concepten en ervaringen. Daarvoor valt hij terug op zijn gastronomische kennis en wetenschap-pelijke bevindingen, zoals foodpairing. Hiermee onderscheidt hij zich van andere chocolatiers. Persoone maakt, naast traditionele chocolade, pralines met progressieve smaakcombinaties, die aan de hand van wetenschappelijke inzichten bekomen zijn.www.thechocolateline.be

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 38 23-01-15 15:50

Page 39: Antwerp Diner 2015

39

Seppe NobelsChef & Eigenaar

Dennis BroeckxChef & Eigenaar

Luc Godon& Dries BoogersLeraren PIVA

Voor chef Seppe Nobels was 2014 een meer dan geslaagd verhaal. Hij veranderde zijn concept naar een ongedwongen formule met top-gastronomie en kreeg lof uit alle hoeken. Zijn passie om veel groenten te gebruiken en om de eigenkweek kruiden van op het dak van het restaurant veel-vuldig te verwerken, werd meermaals gelauwerd. Zo werd Seppe ‘Groentenchef van het jaar’ bij Gault&Millau en steeg hij naar een score van 15/20. Met een Bistronomische aanpak tovert hij intens smakende combinaties op tafel die conceptueel kloppen.www.graanmarkt13.be

Flemish kitchen rebel Dennis Broeckx zette restaurant L’épicerie du Cirque op de culinaire kaart. Sinds hun verhuis naar de Antwerpse Volkstraat gaat het crescendo. Zo werd Restaurant L’Epicerie du Cirque geselecteerd voor de Bistronomie gids, Chef Dennis behoort uiteraard tot de selectie Jong Keukengeweld en sinds de editie 2014, heeft het restaurant een eerste Michelin ster. Niet vergeten natuurlijk dat er met Comptoir by L’épicerie ook nog een delicatessenzaak met een gevarieerd aanbod seizoensbereidingen bij kwam. De Chef typeert met extra aandacht voor presentatie, gaartijden en smaak-cohesie. Zijn restaurant zorgt voor de volkse gezelligheid in een hippe buurt.www.lepicerieducirque.be

Luc Godon en Dries Boogers zijn de dynamische, begeleidende leraars van het 7de specialisatiejaar banket-aannemer - traiteur van de PIVA. Met hun klas zorgen ze voor de onder-steuning van het chefs-team van Antwerp Diner. De interactie tussen de topchefs en de leerlingen is van groot belang voor de leerlingen en geeft hen een beter inzicht in de werkwereld van de profes-sionele topchef. Een aantal topchefs van Antwerp Diner zoals Olivier De Vinck, Ingrid Neven, Ron Diephout en Wouter Keersmaekers geven belangeloos workshops rond het gerecht dat ze zullen serveren op de avond van Antwerp Diner. De studenten ondersteunen hen in de voorbereidingen en tijdens de avond zelf.www.piva.be

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 39 23-01-15 15:50

Page 40: Antwerp Diner 2015

40

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 40 23-01-15 15:50

Page 41: Antwerp Diner 2015

41

STERRENOP DE

DANSVLOER

De vrijwillige medewerking van de vele artiesten, chefs en prominenten zijn van zeer grote waarde. Maar ook de aanwezigheid en vrijgevigheid van u, uw tafelgenoten en alle aanwezigen in de zaal, is van doorslag-gevend belang ! Zonder uw enthousi-aste deelname heeft Antwerp Diner geen bestaansrecht !

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 41 23-01-15 15:50

Page 42: Antwerp Diner 2015

42

HOUSING ANTWERPLONG & SHORT TERM RENT | MANAGEMENT

broeckaertroeckaertroeckaerverse groenten en fruit

Met dank aan onze partners

Enjoy your day o�

PE

OP

LE

& H

OR

EC

A

RESTAURANTGROUP

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 42 23-01-15 15:51

Page 43: Antwerp Diner 2015

43

Met dank aan onze sponsors

ELEKTRICITEITSWERKEN

ChiChisans

SINT-MICHIELSKAAI 6 BUS 7 2000 ANTWERPEN

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 43 23-01-15 15:51

Page 44: Antwerp Diner 2015

44

BIJZONDERE DANKOFFICIEEL

BESTUUR

ACTIEVE MEDEWERKERS

BESTUURSLEDEN

Aan u allen om er bij te zijn en velen al 15 edities lang. Aan de meer dan 150 vrijwilligers voor hun belangeloze en onvoorwaardelijke inzet en steun. Aan de gastchefs en de studenten van de PIVA hotelschool en van Mise en Place, het orkest en de artiesten en alle andere profs om hun expertise met ons te delen en ons een onvergetelijke beleving te verzorgen. Aan Lindsay en Christian voor hun sprankelende presentatie.Aan alle sponsors en partners voor hun grote vrijgevigheid en ondersteuning. Aan onze goede doelen voor hun steun, medewerking en meedenken bij de organisatie van deze avond.

Dankjewel…En graag tot volgend jaar voor de 16de editie!

Het Antwerp Diner team

Dominique, Zoë, Lieve, Aljosja, Kurt, Frank C., Steven, Daan, Kasper, Eddy, Raf, Eric, Dennis, Frank D.N

Frank De Neef VoorzitterDennis Valerius Vice VoorzitterQuality SeekersDaan van Thiel Secretaris PIVALieve Van Ostade Penningmeester Quality Seekers

Kasper Stuart, Steven Teuwen,tasTE! Restaurant GroupEddy Vergauwen Monkeys at MidnightKurt Hereygers NOT BEFORE TENZoë de Bièvre Housing AntwerpFrank Cops AquatopiaDominique JansenRadisson Blu Astrid HotelRaf PicavetAljosja BourgeoisEric Lamers Ericology

Patrick Reyntiens SensoaSven van Roy FotoboxLuc Dickens De Schone van BoskoopTom Drubbel LUX GroupAnthony Van der Stuyft Stuart cateringIvann Vermeer Showstreet EntertainmentGianni LoeckxLaurent Heusdens Radisson BluBerdien Gys Mis en Place

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 44 23-01-15 15:51

Page 45: Antwerp Diner 2015

Patrick Reyntiens SensoaSven van Roy FotoboxLuc Dickens De Schone van BoskoopTom Drubbel LUX GroupAnthony Van der Stuyft Stuart cateringIvann Vermeer Showstreet EntertainmentGianni Loeckx

Prins & Dingemanse en Antwerp Diner een ijzersterke combinatie!

Prins & Dingemanse en Antwerp Diner een ijzersterke combinatie! Op Antwerp Diner serveren we tijdens de Foodbar Apero de prachtige oesters van Prins & Dingemanse. Ook het absolute paradepaardje, de Zeeuwse Creuse Caresse wordt op een unieke manier geserveerd door het team van Brasserie Appelmans. Een niet te missen ervaring! Oesters prikkelen al eeuwen de zintuigen en verheugen zich tegenwoordig opnieuw op een grote populariteit. Ze passen even goed bij een goede maaltijd als bij een goed glas wijn of champagne als heerlijk tussendoortje.Al sinds 1880 kweekt en verkoopt Prins & Dingemanse oesters! De native oester in ons assortiment is de zoge-naamde Zeeuwse platte oester. Deze platte oester wordt ook wel de keizer onder de oesters genoemd. Daarnaast is aan het eind van de 80’er jaren van de vorige eeuw een nieuwe oester in de Zeeuwse wateren gekomen, de Zeeuwse Creuse.

Om de diversiteit aan oesters te kunnen kweken beschikt Prins & Dingemanse over oesterpercelen in de belangri-jkste Zeeuwse kweekgebieden. Gebieden die verschillen in bodemgesteldheid, stroming, voedsel in het water, diepte, etc. Dit geeft ons de kans om een zeer mooi en gevarieerd aanbod aan oesters te bieden. Een oester past zich aan zijn leefgebied en dit leefgebied heeft een belangrijke invloed op de smaak, structuur en uiterlijk van de oester.Na de meerjarige kweek worden de oesters in onze speciale oesterbassins geaffineerd. Hierdoor geniet u uiteindelijk van de smakelijkste en fijnste, verse oesters.

45

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 45 23-01-15 15:51

Page 46: Antwerp Diner 2015

46

OPEN BARTijdens de afterparty drink serveren we u vanuit onze bar de volgende door onze partners aangeboden dranken:

ESPRESSO LAVAZZA WATER & FRISDRANKEN

Chaudfontaine bruisendChaudfontaine platCoca-ColaCoca-Cola life “33% minder calorieën dankzij natuurlijke zoetstoffen uit stevia”Coca-Cola LightCoca-Cola ZeroMinute Maid orangeMonster Energy Nalu

Schweppes Bitter Lemon Schweppes agrum

BIEREN

VedettDuvel

WIJNENWitte wijnLa Spinetta – Vermentino 2013Giorgio Rivetti – ToscaniëPark West

Schweppes Premium Mixer & Bombay Sapphire G&T BARGeniet tijdens de afterdrink van heerlijke Gin & Tonics klaargemaakt door mixologistMassimo Verhaeghe.

GIN TONICBombay & Schweppes Tonic Premium Mixer

RED RIBBON ‘15Bombay SapphireSchweppes Premium Mixer Pink Pepper EASTERN PROMISEBombay Sapphire EastSchweppes Premium Mixer Ginger & Cardamom

Rode wijnLuis Felipe Edwards – Cabernet Sauvignon Reserva 2012Colchagua Valley ChiliCinoco – Le Palais Du Vin – Bollinger

Schweppes Premium Mixer Ginger & Cardamom

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 46 23-01-15 15:51

Page 47: Antwerp Diner 2015

Schweppes Premium Mixer & Bombay Sapphire G&T BARGeniet tijdens de afterdrink van heerlijke Gin & Tonics klaargemaakt door mixologistMassimo Verhaeghe.

GIN TONICBombay & Schweppes Tonic Premium Mixer

RED RIBBON ‘15Bombay Sapphire Schweppes Premium Mixer Pink Pepper EASTERN PROMISEBombay Sapphire East Schweppes Premium Mixer Ginger & Cardamom

47

MENU VEGGIE MENUCoquille met een ceviche, duindoornbes en toetsen bergamotSergio Herman & Nick Bril The Jane & UpperRoom bar Antwerpen

La Spinetta – Vermentino 2013Giorgio Rivetti – ToscaniëPark West ---------------------------------------------------------------Gegrilde Dorade Royal filet, zoete uienmousseline, tapenade van shiso, gefruite knoflook en een Japanse soy-su vinaigretteIngrid Neven Restaurant & winebar Pazzo

Mas La Chevalière – Chardonnay 2012Vignoble Peyroli – IGP Pays d’Oc FrankrijkVasco NV---------------------------------------------------------------Gebraiseerde kalfswang met De Koninck en gebakken kalfslende, oranje- zand en robijnwortel, crème van pastinaak, portobello, schorseneer en een saus van truffel Wouter Keersmaekers Restaurant De Schone van Boskoop

Luis Felipe Edwards – Cabernet Sauvignon Reserva 2012Colchagua Valley ChiliCinoco – Le Palais Du Vin – Bollinger---------------------------------------------------------------Mousse van mango & yuzu, texturen van kokos, schuimige jus van jasmijnrijstOlivier de Vinck – Restaurant Kommilfoo

Voorgerecht

Met ponzu geïnjecteerde tofu, gepekelde rode seizoensaccenten, crème van butternut, citroengel, crumble van walnoten en verse geitenkaas

Tussengerecht

Canneloni van verse pasta, Chinese kool, zwarte paddenstoelen en zalf van gegrilde zoete chili’s

Hoofdgerecht

Geroosterde knolgroenten, bonbons van kikkererwt, crème van doperwtjes en gemarineerde tuinkruiden

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 47 23-01-15 15:51

Page 48: Antwerp Diner 2015

AntwerpDiner_Magazine_231214.indd 48 23-01-15 15:51