AMIS aanpak beheer op afstand - van toezicht naar toekomst

Click here to load reader

download AMIS aanpak beheer op afstand - van toezicht naar toekomst

of 13

 • date post

  11-Nov-2014
 • Category

  Technology

 • view

  428
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Het Oracle beheer van AMIS beslaat een breed beheerportfolio, is gericht op uw kernactiviteiten en streeft naar maximale flexibiliteit.

Transcript of AMIS aanpak beheer op afstand - van toezicht naar toekomst

 • 1. www.amis.nl/beheeropafstand Beheer op afstand van toezicht naar toekomst
 • 2. AMIS Oracle beheer: Beslaat een breed beheerportfolio De beheerpropositie van AMIS stopt niet bij de Oracle database. Onze specialisten zijn opgeleid en ervaren in tal van aansluitende kennisgebieden. Hierdoor kunnen we u optimaal van dienst zijn, ook bij complexe architectuur vraagstukken. Is gericht op w kernactiviteit(en) Onze specialisten stellen uw kernactiviteiten voorop. Naast een aanhoudende focus op kostenreductie, moet de continuteit van uw bedrijfsproces het verwachte resultaat zijn van een juiste invulling van beheer. De juiste dingen doen en deze dingen juist doen. Streeft naar maximale flexibiliteit In de snel veranderende wereld is wendbaarheid (agility) misschien wel d belangrijkste eigenschap van een organisatie. Daarom streeft AMIS erna vanuit uw behoeften en belangen te handelen en niet slechts vanuit de contractuele overeenstemmingen.
 • 3. 3 Onze kennis en diensten
 • 4. 4 Beheer Databaseserver Beschikbaarheid, Integriteit & Vertrouwelijkheid Dit zijn de drie pijlers waarop database beheer van AMIS zich richt. Met de beste specialisten van Nederland en proactieve controles bewaken we continu uw kritieke systemen. AMIS aanpak Met de Oracle Enterprise Manager bewaken we 24 uur per dag, zeven dagen per week uw kritische databasesystemen. Met verschillende maatwerk controles worden ook niet standaard aspecten van uw database door AMIS bewaakt. Database specialisten interpreteren de meldingen en volgen deze op. Beheer op maat Geen organisatie is hetzelfde. Om deze reden heeft iedere organisatie haar specifieke beheer behoeften. Om recht te doen aan deze variteit past AMIS haar dienstverlening aan op uw behoefte met verschillende gestandaardiseerde diensten. Vraag voor meer informatie onze dienstenmatrix aan.
 • 5. 5 Beheer Applicatieserver Het fundament van een goed presterende Oracle applicatie Door jarenlange ervaring in Oracle software ontwikkeling, weet AMIS als geen ander wat belangrijk is in het beheer van uw applicatieserver. Met inzet van de Oracle Enterprise Manager zijn wij in staat uw applicatieserver en de hierop genstalleerde applicatie maximaal te laten renderen. AMIS aanpak Met de Oracle Enterprise Manager bewaken we 24 uur per dag, zeven dagen per week uw kritische applicatieserver. Applicatieserver specialisten interpreteren de meldingen en volgen deze op. Beheer op maat Geen organisatie en applicatieserver is hetzelfde. Iedere organisatie heeft haar specifieke beheer behoeften. AMIS past daarom haar dienstverlening aan op uw behoeften door middel van verschillende gestandaardiseerde diensten. Wilt u hierover meer informatie? Vraag dan onze dienstenmatrix aan.
 • 6. 6 Beheer Oracle Enterprise Linux De onzichtbare hoeksteen in de IT-muur Het besturingssysteem vormt een belangrijke schakel in de applicatieketen. Een slecht afgestemd en beheerd besturingssysteem leidt direct tot een slecht presterende Oracle applicatie. Om deze reden combineert AMIS bij voorkeur het beheer van de database of applicatieserver met het beheer van het besturingssysteem. AMIS aanpak AMIS bewaakt 24 uur per dag, zeven dagen per week uw Linux omgeving. Dit doen we met de Oracle Enterprise Manager. Op basis van prestatiekenmerken worden meldingen gegenereerd. Elk van de meldingen wordt door een specialist genterpreteerd en opgevolgd. De dienst Oracle Enterprise Linux beheer op afstand biedt AMIS uitsluitend aan in combinatie met beheer van een Oracle database of Oracle applicatieserver. We kunnen u, indien gewenst, wel ondersteuning op afstand aanbieden.
 • 7. 7 Beheer Oracle VM Geoptimaliseerd voor Oracle Oracle VM (OVM) is geoptimaliseerd voor het virtualiseren van Oracle producten. Omdat OVM een gevalideerde oplossing biedt voor processor partitionering, is het een uitkomst bij het optimaliseren van Oracle licenties. Daarnaast levert OVM meer flexibiliteit, meer overzicht en betere prestaties dan wanneer meerdere Oracle producten rechtstreeks op het platform worden genstalleerd. AMIS aanpak Voor de bewaking en beheer van OVM gebruikt AMIS Oracle Enterprise Manager en Oracle VM manager. Automatisch gegenereerde meldingen worden door onze specialisten genterpreteerd en opgevolgd. Indien noodzakelijk onderhouden we contact met de infrastructuur specialist om verstoringen te voorkomen of te verhelpen. De Dienst Oracle VM beheer op afstand biedt AMIS uitsluitend aan in combinatie met beheer van een Oracle database of Oracle applicatieserver. We kunnen u, wanneer u dit wenst, wel ondersteuning op afstand aanbieden.
 • 8. 8 Hosting Complexe materie Het hosten van Oracle producten is complexe materie. Niet alleen is het omgaan met verschillende loketten vaak een uitdaging, maar ook het op pijl houden van de benodigde Oracle kennis. AMIS neemt u deze complexiteit graag uit handen. AMIS aanpak AMIS biedt u, samen met in IaaS gespecialiseerde partners, een platform dat aan alle door Oracle licenties gestelde eisen voldoet. Hierbij staan beheersing, beschikbaarheid, veiligheid en integriteit voorop. De dienst Oracle Hosting is per definitie maatwerk. AMIS biedt dit uitsluitend aan in combinatie met beheer van een Oracle database of Oracle applicatieserver.
 • 9. 9 Health-check Kwaliteitsparadigma Oracle producten zijn in de praktijk zeer stabiel. Door deze stabiliteit ontstaat er vaak een schijnzekerheid bij de beheerders, waardoor het Oracle product in afnemende mate wordt beheerd. Wanneer er dan toch een incident optreed, betreft het vaak iets dat sluimerende, maar nu kritisch is geworden. AMIS aanpak Een AMIS specialist brengt u periodiek een bezoek om uw Oracle omgeving kritisch te bekijken. Hierbij wordt gekeken naar verschillende omgevingskenmerken. De constateringen en aanbevelingen worden in een kort rapport samengevat. Wanneer hier de tijd voor is, worden kleine correcties direct door onze specialist doorgevoerd.
 • 10. 10 Beheer op afstand Altijd een specialist bij de hand Eerste, tweede of derde lijn? Geen probleem. Onze beheer op afstand propositie is zo vormgegeven dat we altijd in samenspraak met u acteren. U heeft de garantie dat er altijd een specialist voorhanden is en dat u niet door allerlei kosten verrast wordt. AMIS aanpak Met Oracle Enterprise Manager worden de door u geselecteerde systemen bewaakt. Wanneer er een melding wordt gegenereerd, zullen de impact en kosten hiervan op voorhand met u worden afgestemd. Afkoop van deze uren is uiteraard ook mogelijk. Op deze manier heeft u maximale grip op de kosten en bent u altijd op de hoogte van mogelijke risico`s. Verschillende diensten Afhankelijk van de rol die AMIS vervult, zijn er verschillende opties beschikbaar. Van het geheel in beheer nemen (1e lijn rol) tot de realisatie van een specialistische beheerlijn (2e / 3e lijn). Dit kan vorm gegeven worden met uiteenlopende diensten als stippenkaarten, afkoop, 24x7, 8x5, enz.
 • 11. 11 Platform as a Service Zorgeloos gebruik maken van Oracle Wilt u geen omkijken meer hebben naar uw Oracle infrastructuur? Dan is onze Oracle Platform as a Service (PaaS) propositie wellicht een passende optie. AMIS neemt dan het beheer van de gehele Oracle keten voor haar rekening. AMIS aanpak AMIS combineert verschillende diensten met elkaar. Doordat wij alles in eigen beheer hebben, kunnen wij u verschillende interessante efficintie- en schaalvoordelen bieden.
 • 12. 12 Contact Meer weten of persoonlijk contact? Laat het ons weten. We staan u graag te woord. Chris Gralike, Manager Beheer chris.gralike@amis.nl 06-14991295
 • 13. 13