Amersfoort Leeft 2009

52
Leeft

description

Amersfoort Leeft 2009

Transcript of Amersfoort Leeft 2009

Page 1: Amersfoort Leeft 2009

Leeft

Page 2: Amersfoort Leeft 2009
Page 3: Amersfoort Leeft 2009
Page 4: Amersfoort Leeft 2009

Arthur & Willemijn stores, www.arthurenwillemijn.nlAmersfoort Kamp 19 033-4229117

Kortegracht 8 033-4630356

Bussum Nassaulaan 24 035-6910774Utrecht Minrebroederstraat 17 030-2315906Zeist Slotlaan 238 030-6977294

Restaurant DinerKrommestraat 55, Amersfoort

Tel. 033 – 465 11 [email protected]

www.restaurantdiner.nl

Geopend van di. t/m zo.vanaf 17.30 uur, de keuken sluit

dagelijks om 22.00 uur.

Diner is gesitueerd in de historische binnenstad aan het leukste straatje van Amersfoort, de Krommestraat. Diner is een nieuw geopend kwaliteitsrestaurant, waar klassiek zich met modern laat combineren. Dit vertaalt zich niet alleen in het interieur, maar komt ook zeker terug in de gerechten van de kaart. Onze keuken is Frans / Internationaal georiënteerd, op hedendaagse wijze gepresenteerd.

Jerry en zijn team werken enkel met verse, seizoensgebonden en huisgemaakte producten. Welke met liefde en passie worden bereid. Neem gerust een kijkje in onze open keuken, om te zien hoe onze gerechten tot stand komen. Voor een totaalbeleving serveren wij u ‘het rondje van de kaart’. In 5 gangen ervaart u al het heerlijks wat Diner te bieden heeft.

Ter begeleiding van onze gerechten hebben wij een mooie wijnen op onze uitgebalanceerde wijnkaart staan. Tevens schenken wij diverse wijnen per glas en stellen desgewenst een passend wijnarrangement voor u samen. Voor de bestuurder aan tafel schenken wij zelfs een chauffeursarrangement, met halve glazen wijn.

Diner is een dynamisch restaurant, waarbij u wordt verwelkomd door een jong en enthousiast team. Diverse malen per jaar organiseren wij bijzondere avonden; zoals benefietavonden, seizoensproeverijen zoals onze wildavond of bij gelegenheid met entertainment en vermaak aan tafel.

Kom genieten van een culinaire belevenis in een gastvrije en informele omgeving. Wij hopen u spoedig te mogen serveren....

In het gezelligste straatje van Amersfoort géén winkel anno 2009maar 1950, het lijkt of de tijd hier stilgestaan heeft!

De meer dan honderd jaar oude fourniturenzaak verkoopt schattendie elders niet of nauwelijks meer te koop zijn,

je krijgt er een hebberig gevoel van!

Fa. SchwitznerKrommestraat 14a, Amerfoort

Tel. 033 - 4618380

Meer dan 40.000 artikelen op voorraad.

Knopen, garen en band

Ritsen en gespen

Kralen

Kant in allerlei soorten

Alles voor borduren

Stoffen o.a. zijde, folklore

flanel, tule, fluweel enz.

Bretels

BH beugels

Ondergoed en borstrokken

Page 5: Amersfoort Leeft 2009
Page 6: Amersfoort Leeft 2009

“Sinds we zijn aangesloten bij inkoopcombinatie Velvet Music heet de winkel zo, maar in de volksmond worden we nog De Nootzaak genoemd”, vertelt Kees van de Hoogen. Met Martijn Drenth is hij eigenaar van de cd-, dvd-, lp-speciaalzaak op de Havik. Er zijn negen zelfstandige winkels bij Velvet Music aangesloten. “Op deze manier kunnen we goedkoper inkopen, maar we bepalen wel zelf onze collectie. Zo is er in Amersfoort veel vraag naar pop, wereldmuziek, jazz en symfonisch progressief.”

Nieuw en tweedehands“We volgen nieuwe releases op de voet en kopen in wat wij interessant vinden”, vervolgt Kees. “Ons assortiment is dan ook een stuk breder dan de Top 100. Onze kracht als speciaalzaak is dat wij nu nog kleine bandjes een kans geven. Dat kunnen bands zijn die pas jaren later bekend worden bij het grote publiek. Verder kopen we cd’s en vinyl in. Ongeveer twintig procent van ons assortiment is tweedehands. En wat mensen soms niet weten: we hebben een mooie collectie filmhuisfilms.”

Service“Wij hebben iets met muziek en het is leuk om mensen tegenover je te hebben, die dat ook hebben. Wij onderscheiden ons doordat we alle tijd nemen om iets op te zoeken. We gaan de hele wereld over, virtueel dan, om te vinden wat de klant zoekt. We staan met de winkel ook op Hyves. Daar bereik je jongeren mee.Via Hyves geven we soms concertkaartjes weg of we kondigen nieuwe releases en instore concerten aan.”

Openingstijden: maandag van 13 tot 18 uur, dinsdag en woensdag van 11 tot 18 uur, donderdag van 11 tot 21 uur, vrijdag van 10 tot 18 uur en zaterdag van 10 tot 17 uur.

Echte muziekliefhebber koopt bij Velvet Music

Een ouderwetse platenzaak. Waar vind je die nog? Op de Havik zit er al twintig jaar eentje. Vaste klanten noemen de winkel bij de oude naam: ‘De Nootzaak’. De nieuwe naam van deze popspeciaalzaak is Velvet Music Amersfoort.

Havik 7a, Amersfoort, tel. 033 - 4621065www.velvetmusic.nl

Eenvoudig te bedienen, modern design -E20

De HUSQVARNA VIKING® E20 is een solide en betrouwbare naai-machine met 32 verschillende steken en een eenvoudig 1-stapsknoopsgat. Kom langs voor een demo!

€ 225,-Reparatie en inruil van uw naaimachine mogelijk.Alle bekende merken zijn welkom.

Sinds 1963 dè naaimachine en

fournituren vakman

Ten HAgen

Arnhemsestraat 5

(hoek Varkensmarkt)

Amersfoort, t

elefoon 033 – 4614796

In het centrum van Amersfoort kunt u bij Argentijns/Zuid-Amerikaans restaurant El Ternero de lekkerste steaks van

Amersfoort en omstreken eten. Het interieur van hetrestaurant is onlangs compleet vernieuwd.

Restaurant El Ternero in de Lieve Vrouwestraat heeft tijdens een verbouwing van 3,5 week een complete metamorfose ondergaan. “Ik huur dit pand van de heer Scheerder”, vertelt eigenaar Noor Alozai. “Hij heeft de verbouwing geregeld en gezorgd dat binnenhuisarchitect Jos Hak en kunstenaars Marisja Smit en Thijs Trompert kosteloos wilden meewerken. We hebben o.a. nieuw meubilair en een nieuwe vloer. De kosten daarvan betaal ik netjes terug aan meneer Scheerder.”

“De zaak is lichter, strakker en sfeervoller”, zo omschrijft bedrijfsleider Navid Parwiz het nieuwe interieur. Noor Alozai en Navid Parwiz zijn beiden afkomstig uit Afghanistan. Alozai woont al veertien jaar in Nederland. “Ik heb altijd hard gewerkt. Als conciërge, in de schoonmaak, bediening en in de keuken. Ik werkte voor de vorige eigenaar van het restaurant en sinds 2005 ben ik zelf de eigenaar.”

MenukaartOp de menukaart van El Ternero staan sappige Argentijnse steaks en andere Zuid-Amerikaanse specialiteiten. “Het rundvlees komt rechtstreeks uit Argentinië. Op de uitgestrekte grasvelden eten de koeien veel verschillende soorten gras. Hierdoor bevat het vlees minder cholesterol en minder vet”, vertelt Navid Parwiz. “Wij bereiden het vlees op de houtskoolgrill en daardoor krijgt het helemaal een uitstekende smaak. Je eet hier de lekkerste steaks van de provincie Utrecht”, vult Noor Alozai aan.

Steaks worden naar keuze geserveerd met frites, gekruide rijst of een gepofte aardappel met zure room of kruidenboter. Bij het saladebuffet kunt u naar keuze groenten opscheppen. Chimichurri, een typisch Argentijnse saus, staat bij El Ternero altijd op tafel. “Argentijnen eten het overal bij”, weet Navid. “Het is een heerlijke saus van groenten, kruiden, olijfolie en azijn. Iedereen vindt het lekker, maar de smaak is moeilijk te omschrijven.”

Behalve rundvlees staan er kip- en lamsvleesgerechten op de menukaart en niet-vleesliefhebbers kunnen genieten van een vegetarische schotel of diverse visgerechten. Natuurlijk kan uw diner worden afgesloten met een lekker dessert. Ook aan een Kindermenu is gedacht. En in deze tijden van economische crisis is niet onbelangrijk te vermelden dat de gerechten èn de cocktails bij El Ternero zeer vriendelijk geprijsd zijn.

De keuken van El Ternero is geopend van dinsdag t/m zondag van 17 uurtot 22.30 uur.

Lekkerste steak van de provincie bij El Ternero

Lieve Vrouwestraat 22,AmersfoortTel. 033 – 4638705www.elternero.nl

Page 7: Amersfoort Leeft 2009

t/m 31 december 2009

Luxe huishoudelijke artikelen

Langestraat 41, Amersfoort, telefoon 033 - 4616864

Touch Bin 30 liter matt zwart van € 95,-- nu € 69,95 40 liter matt steel van € 159,-- nu € 99,95

Nieuw! Kitchen Today – voor keukenhulpen zonder opbergoog.Kom naar de winkel en zie de verschillende mogelijkheden!

Pannensets 4-deligMelodia van € 476,-- nu € 359,--Novia van € 386,-- nu € 299,--Academia van € 556,-- nu € 399,--

Page 8: Amersfoort Leeft 2009

OpeningstijdenMaandag gesloten Donderdag 10.00 - 17.30Dinsdag 10.00 - 17.30 Vrijdag 10.00 - 17.30Woensdag 10.00 - 17.30 Zaterdag 10.00 - 17.30

..............................................................................................................................................................Tegen inlevering van deze bon:

Gratis 2e kopje koffie bij ons huisgemaakte gebak of Downey!* Niet geldig in combinatie met onze andere aanbiedingen.

www.downeys.nl

Welkom in deze huiskamervan de samenleving….

Welkom in deze huiskamervan de samenleving….

Wie houdt van een lekker kopje koffie met een huisgemaakte Downey, een gezellige lunch, High Tea of koffietafel kan terecht bij Downey’s. Oók op ons mooie terras!Downey’s is een koffie- en theehuis, alsmede lunchroom, dat gerund wordt door mensen met een verstandelijke beperking.Ontwapenende (h)eerlijkheid staat voorop bij Downey’s. Weest niet verbaasd, maar voor het personeel is het een feest u te mogen bedienen.U bent van harte welkom in deze bijzondere huiskamer van de samenleving. En….. wat we serveren is gewoon lekker.

Downey’s biedt u eveneens de mogelijkheid, tijdens of buiten onze openingstijden, uw feest, partij, receptie of vergadering te organiseren.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Zuidsingel 65 3811 HD Amersfoort 033-4700850 [email protected]

links: Nell Wolswijk rechts: Alice Gal

Professional en consument slagen bij Florale HaircareDe Arnhemsestraat is sinds kort een speciaalzaak rijker. Op nummer 10 heeft Florale Haircare haar deuren geopend. Deze groot-kleinhandel biedt een breed assortiment kappersbenodigdheden en verzorgingsproducten voor professionals en consumenten.

Nell Wolswijk is de trotse eigenaar van Florale Haircare. De winkel biedt een groot assortiment producten en gereedschappen op het gebied van haarverzorging, pedicure, nagelstyling en huidverzorging. Zowel professionals als consumenten kunnen profiteren van de gunstig geprijsde artikelen. Met haar jarenlange ervaring in de kappersbranche weet Nell waarover ze het heeft. “Mijn man en ik hebben een kappersverleden”, vertelt ze. “Gé stond maar liefst 36 jaar achter de stoel, ik 20 jaar. Daarna hebben we een aantal jaren in loondienst gewerkt, totdat het ondernemersbloed weer ging kriebelen. Mijn man werkt elders, maar ondersteunt mij waar mogelijk en sinds kort heb ik twee dames in dienst met ervaring in de kappersbranche. Er is veel behoefte aan goed advies over kleur en het gebruik van artikelen, daarom vind ik het belangrijk dat zij ervaring in de branche hebben.”

Scherp geprijsd“Ik verkoop professionele haarverzorgingsproducten van Balmain, Goldwell, Indola, L’Oréal, Keune, Schwarzkopf en Wella”, vervolgt Nell Wolswijk. “Verder hebben we een collectie kappersgereedschap. Professionele scharen, föhns en tondeuses van Babyliss tot Wahl, Moser en Jaguar. En we slijpen ook scharen. Van het merk Sibel hebben we een lijn schoonheidsproducten en gereedschappen: van krulspeld tot skin care lijn. En dan is er het huismerk Metamorfose. Daarvan hebben we professionele, kwalitatief goede producten tegen heel scherpe prijzen. Omdat Florale Nederland exclusief distributeur Benelux van het Amerikaanse merk Le Chat is, verkoop ik nagelstylingproducten van Le Chat. Voor zowel beginners als gevorderden.”

Zzp’erVoor zzp’ers met een kapsalon, schoonheidssalon of nagelstudio is Florale Haircare een uitkomst. “Kleine zelfstandigen worden meestal niet bezocht door vertegenwoordigers van grote merken. Nu kunnen ze hun spullen hier halen: van scheermesje tot meubilair. Lekker dichtbij en goed bereikbaar.”

De prijzen bij Florale Haircare zijn inclusief btw. Ondernemers in de branche met een inschrijving van de Kamer van Koophandel, krijgen vijftien procent korting. Ook voor leerlingen van kapperscholen en studenten die de richting uiterlijke verzorging volgen is er een aantrekkelijke korting op het assortiment. Er wordt hard gewerkt aan een website met webshop waar het gehele assortiment van Florale Haircare verkrijgbaar is.

Arnhemsestraat 10, AmersfoortTel. 033 – 4625991 • www.floraleamersfoort.nl

Er is aleen

PFAFFnaaimachine

voor

€ 319,-

ww

w.p

faff

.co

m

Nieuwste modellen naaimachines!

De stof wordt ongeacht de steeklengtegelijktijdig getransporteerd van onderèn van boven. Resultaat: nooit meerverschuivende stoffen. Alleen bij Pfaff!

select 3.0€ 695,-

Kom langs voor meer informatieen een uitgebreide demonstratie!Een greep uit ons assortiment:

Kies & Naai!Met Directe Keuze Toetsen.Druk op een toets enbegin met naaien!

Koestraat 29, AMERSFOORTTel. 033 – 463 7774

w w w . v a n h u i s s t e d e n b v . n l

Demonstratie za. 19 sept. 11.00 – 16.00 uur

Page 9: Amersfoort Leeft 2009

Koestraat 27, Amersfoort, tel. 033 – 2570400www.sari-textiel.nl

Mode met

meerwaarde verkrijgbaar bij Sari

Bij Sari in de Koestraat vindt u een collectie kwalitatief hoogwaardige kleding, handgeweven stoffen, sjaals en tassen afkomstig uit ontwikkelingslanden. Een eerlijke prijs en een mens- en milieuvriendelijk productieproces zijn het uitgangspunt.

De exclusieve kledingcollectie van Sari (Samenwerken aan rechtvaardige import) is gemaakt van handbedrukte en handgeweven stoffen. Dames vinden er o.a. kleurige bloesjes, broeken en jassen. Voor heren zijn er overhemden, polo’s en T-shirts en er is een klein assortiment babykleding. De basiscollectie van T-shirts en hemdjes is gemaakt van ecologische materialen als hennep en katoen. Daarnaast zijn er prachtige sjaals van zijde (uit Bangladesh), katoen (India) en wol (Peru) en er is een ruime keuze aan unieke handgeweven stoffen aan de meter.

Ontstaan“Sari is twintig jaar geleden ontstaan uit de Wereldwinkel in Epe”, vertelt Anke Gosen. “Kort samengevat: wij vonden het jammer dat er in Wereldwinkels geen textiel werd verkocht en wij zijn dat zelf gaan doen. Nu zijn we met zeven vrouwen eigenaar van drie winkels. We importeren kleding via het Wereldwinkelprincipe en laten ook zelf kleding maken in ontwikkelingslanden. Uitgangspunt is: goede leef- en arbeidsomstandigheden en rechtvaardige betaling. Als mensen goed betaald worden, kunnen ze bijvoorbeeld hun kinderen naar de middelbare school laten gaan. Dat maakt een groot verschil. Het bijzondere is dat elk product in onze winkel een verhaal heeft. Van de meeste producten weten wij waar het vandaag komt en wie het heeft gemaakt.”

10-jarig bestaanSari Amersfoort viert op 18 en 19 september haar 10-jarig bestaan. Er staan kraampjes op straat en om 11, 13 en 15 uur is er een presentatie van de najaarscollectie. Sari Amersfoort is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10 tot 17 uur. Bent u niet in de gelegenheid de winkel te bezoeken, kijk dan eens in de webwinkel. Bestellingen worden bij uzelf of bij iemand die u een cadeau wilt sturen, bezorgd.

KLOMPE DOMPE (bij de toren)

Krankeledenstraat 8, Amersfoort

Zjèrkala(in het DrakenNest)

Mooierstraat 8, Amersfoort

Nieuwe wintermode van Imps & Elfs, No-Lita, NoNo, Pepe, Rare, Scotch ‘n Soda

Nieuwe wintermode van Chipie, IKKS, Jottum

Page 10: Amersfoort Leeft 2009

Winkels met karakter!

Ontdek winkelpromenade Amicitia opnieuw! Stadsring 146 t/m 180 (koopgoot) Verbindingsstraat tussen de Arnhemsestraat en de Utrechtsestraat

(N)IETS NIEUWSSHOP!!!

DE LEUKSTE EN GROOTSTE SNUFFEL WINKEL

VAN DE AMICITIA (300M2)

IEDERE WEEK NIEUWE AANLEVERING VAN

2 DE HANDS ARTIKELEN.EN REGELMATIG NIEUWE

PARTIJEN.VOOR PRIJSBEWUSTE MENSEN,

VERZAMELAARS, ANTIEKLIEFHEBBERS EN SNUFFELAARS.

NET BINNEN:GALAJURKEN (NIEUW),

VEEL ANTIEK

EN MEER DAN 1000 BOEKEN.

(N)IETS NIEUWS SHOPAMICITIA WINKELPROMENADE

STADSRING 190-194

GEOPEND VAN WOENSDAG T/M ZATERDAG

VAN 10.00 T0T 17.00 UUR

HET-atelier is van beeldend kunstenaar Jaap Hettinga.Zijn inspiratiebron is de natuur. Vanuit de werkelijkheidschildert hij abstract waarbij het vooral gaat om kleuren vorm. Naast schilderijen zijn er iedere maandexposities van andere kunstenaars met ruimtelijk werk(beelden van brons, keramiek, glas en steen). Ook vooropen atelier op woensdagochtend en/of –middag of voormodeltekenen op dinsdagochtend. (deze lessen wordenop de Hellestraat 24 (ingang Torenstraat) gegeven)kunt u zich hier opgeven. HET-atelier is iedere middagvan 13 tot 17 uur open, ook op afspraak kunt u terecht.

Tel. 033 - 4611230 website: home.hetnet.nl/~artre

Laat uw herinneringen herleven op DVD.

In HET-atelier is ook Paul Achthoven gevestigd metzijn bedrijf

Laat uw oude filmpjes, VHS-banden, cassettes en dia,s overzetten op DVD (met bijpassende muziek). Paul is op dinsdag-,woensdag-, en donderdagmiddag aanwezig om dit voor u tebewerkstelligen. Tel. 06 – 54290035 , [email protected]

Stadsring 154-156, Amersfoort

Page 11: Amersfoort Leeft 2009

Openingstijden: ma. gesloten, di. t/m woe. 12.00 - 20.00 uur

do. 12.00 - 21.00 uur, vr. en za. 12.00 - 22.00 uur, zondag 14.00 - 22.00 uur.

Sakana Oriental Sushi & Wok (tegenover de Kijkshop)

Hellestraat 6a, Amersfoort, tel. 033 – 4617771(parkeren in garage Sint Jorisplein)

Sakana Sushi & wok puur genietenDe pure Aziatische keuken verovert de binnenstad van Amersfoort.Bij Sakana Sushi & Wok is het genieten van de natuurlijke smaak van

Japanse en Chinese gerechten.

De blikvangers van Sakana zijn de pure sushi. Van zijn Japanse leermeestersleerde eigenaar Jim Jin de fijne kneepjes van het sushi bereiden.

“De meeste sushi worden bereid met vis of schaaldieren en rijst of zijn vegetarisch. Alles moet vers zijn, daarom stellen wij onze sushi in onze eigen keuken samen.

Krakend vers dus, iedere dag opnieuw.”

Sushi geldt als de Japanse tapas, kleine gerechten, die zich goed laten combineren met een borrel maar waar je ook een hele maaltijd van samen kunt stellen.Iedere Sakana sushi is met zorg samengesteld en ziet er uit om door een

ringetje te halen. “De Japanse keuken is erg visueel ingesteld”,legt Jin uit “ieder klein gerechtje is een kunstwerk op zich. Daarnaast zijn sushi ook

nog eens goed voor de mens; mager en vol goede vetten.”

De HypotheekProf: hypotheekadvies hoeft niet veel te kostenDe HypotheekProf geeft onafhankelijk hypotheekadvies en adviseert ook over zaken die in het verlengde van uw hypotheek liggen. Uitgangspunt: een onafhankelijk en gedegen advies hoeft niet veel te kosten.

Han Hengeveld heeft ruim twintig jaar ervaring met financiële dienstverlening. Hij is één van de weinige hypotheekadviseurs in Amersfoort die werkt met een netto hypotheekofferte. “Normaalgesproken ontvangt een hypotheekadviseur provisie van een bank of verzekeringsmaatschappij, als hij een product van het betreffende bedrijf verkoopt”, legt Han Hengeveld uit. “Ik werk samen met vrijwel alle hypotheekverstrekkers, maar ik wil volkomen onafhankelijk van hen zijn. Banken en verzekeraars hoeven mij daarom niets te betalen. Ik werk op basis van een urendeclaratie. Voor de consument zijn deze kosten aftrekbaar van de belasting. Op deze manier is het voor de consument veel goedkoper. Mijn boodschap is dat een gedegen hypotheekadvies niet veel hoeft te kosten.”

“Bij het geven van hypotheekadvies kijk je niet alleen naar het rentepercentage, maar ook naar de wensen en omstandigheden van de betreffende cliënt. Voor nu en later. Ik geef hypotheekadvies en inventariseer wat de consument nog meer nodig heeft. Desgewenst verwijs ik naar gespecialiseerde bureaus. Zo heb ik goede contacten met een aankoop-makelaar, belastingconsulent, echtscheidingsmakelaar, taxateur, bouwkundige en notaris. Vakbekwame adviseurs waarbij, ten behoeve van de consument, speciale kortingsafspraken zijn gemaakt. Het doel: kosten drukken voor de consument.”

Sneller uw huis verkopenDe HypotheekProf adviseert ook mensen wier huis al een tijd te koop staat. “Met een aantal waardevolle tips kun je de impasse doorbreken”, vervolgt Hengeveld. “Er zijn allerlei manieren waardoor je een huis sneller kunt verkopen. Ik vertel het mensen graag tijdens een kosteloos adviesgesprek. Als zij vervolgens de koper van hun huis als klant bij mij aanbrengen, krijgen zowel de koper als de verkoper een fraai cadeau.”

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, kunt u de HypotheekProf zes dagen per week bereiken van 9 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds. Wilt u meer weten, kijk dan op de website of neem telefonisch contact op. Als u bij de HypotheekProf een hypotheek afsluit, doen wij een donatie aan het KiKa Kinderfonds (Kinderen Kankervrij). KiKa heeft als doelstelling een betere behandeling en genezing van kinderkanker.

De HypotheekProf werkt volgens de richtlijnen van het Keurmerk Hypotheekbemiddeling en is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Tel. 033 – 4700676, Mob. 06 – 29566784 • [email protected]

www.hypotheekprof.com

Page 12: Amersfoort Leeft 2009

Tweewielerspeciaalzaak Van der Ploeg aan de Arnhemseweg verkoopt en repareert sinds jaar en dag fietsen en bromfietsen. Vanaf dit najaar verkoopt Van der Ploeg ook scooters. De reparatie van scooters is nu al mogelijk.

“Binnenkort komt er een kwalitatief zeer goede en betaalbare scooter op de markt en die gaan wij verkopen. Het merk houd ik nog even geheim”, vertelt eigenaar Rinse van der Ploeg. “Verder blijven we natuurlijk fietsen van kwaliteitsmerken verkopen. Omafietsen zijn nog steeds heel populair. En voor oudere mensen die wat kracht te kort komen, hebben we een mooi assortiment elektrische fietsen. Daarnaast hebben wij het dealerschap van Tomos bromfietsen, een degelijk merk met een eigentijdse uitstraling.”

Bij Van der Ploeg vindt u ook een uitgebreide collectie bromfiets-, motorfiets- en scooterhelmen. En ook voor servicebeurten en de reparatie van fietsen en bromfietsen kunt u bij de tweewielerspeciaalzaak terecht. ’s Ochtends brengen; ’s middags ophalen is het devies. Onlangs zijn de werkplaatsactiviteiten uitgebreid met scooters. Voor alle reparaties geldt: bij voorkeur op afspraak, voor het geval er onderdelen besteld moeten worden. Met de snelbestelservice zijn onderdelen binnen een dag in huis.

“Wij zijn een leerbedrijf en geven daarmee jongelui de kans om een vak te leren”, vervolgt Van der Ploeg. “Leerling Dennis werkt hier 18 uur per week. En onlangs hebben we een oud-leerling, Nem Wallet, aangenomen. Hij kwam hier als 16-jarige leerling en heeft zijn vakdiploma hier gehaald. Daarna heeft hij o.a. op de klachtenafdeling van een scooterimporteur gewerkt. Hij weet nu heel veel over scooters en we zijn dus erg blij dat hij terug is.”

Familiebedrijf Van der Ploeg bestaat sinds 1938. Rinse van der Ploeg zit al veertig jaar in de zaak, zijn vrouw doet o.a. de administratie. “Wij willen ons onderscheiden door onze klanten ouderwetse persoonlijke aandacht en tijd te geven”, besluit Van der Ploeg.

Arnhemseweg 44-46, AmersfoortTel. 033 – 4615276 www.brofi.nl

Van der Ploeg verkoopt fietsen, brommers èn scooters

Ga voor het hoogst haalbare … Lééf !!!

Vanaf half september is de Lounge of Beauty & Hairnog meer allround uiterlijke verzorging op topniveau serviceverlenend met zowel een

pedicure als een nagelstyliste!

Volg ons op www.lb-age.com en vindt ons:

ARNHEMSEWEG 20 – AMERSFOORT – TEL. 4631374

Exclusieve sieraden | Reparaties | ExpositiesWorkshops | Cadeaubonnen

di t/m vrij van 10.00 – 17.00 uur en za 10.00 – 16.00 uur.

Page 13: Amersfoort Leeft 2009

• Catering • Kant & Klaar maaltijden

• Home Cooking • Belegde broodjes

• Workshops • Kerst / Relatiegeschenken

• Desserts • Huisgemaakte tapa’s

Leusderweg 149, Amersfoort, telefoon 033 – 4650779

www.mercuurs.nl

Nu ook gevestigd in Hoogland – Hamseweg 27

Page 14: Amersfoort Leeft 2009

Scandinavischdesign en handweverij

PUUVILLA is een winkel die sinds 1986 tijdloze kleding in z’n assortiment heeft. Al die jaren is het principe gehandhaafd:kleding moet natuurlijk, kleurrijk en smaakvol zijn, zonder gedateerd te zijn. De hedendaagse vrouw wil zich makkelijk bewegen en niet alleen volgens vastgelegde kleuren en modellen kiezen. De produkten van PUUVILLA zijn persoonlijk en van uitstekende kwaliteit. Veel Scandinavisch getinte ontwerpen maar veel fraais van Nederlandse bodem: het is heel gevarieerd;o.a. handbedrukte-, gevilte en geverfde blouses, japonnen en jasjes e.d. en vergeet ook de handgeweven ontwerpen niet uit eigen atelier! Ook dit allemaal van natuurlijke materialen zoals katoen, chenille, zijde enz.

Merken die er zoal in huis zijn: Finn Fashion, Skandika, Aïno, Padde, Bobbert, Geesje Sturre, Paapje, Klok, Diggers Garden, enz. Ook accessoires zijn er in alles soorten en materialen: shawls, tassen en sieraden. En van tijd tot tijd zullen er kleine tentoonstellingen zijn, ook gericht op het draagbare.

U bent van harte welkom, de kof� e is klaar!

Geopend: do. en vr. 11.00 – 18.00 uur, za. 11.00 – 17.00 uur.

PUUVILLA design, Daltonstraat 38, AmersfoortTel. 033 – 4481853, [email protected]

Merken die er zoal in huis zijn: Finn Fashion, Skandika, Aïno, Padde, Bobbert, Geesje Sturre, Paapje, Klok, Diggers Garden, enz. Ook accessoires zijn er in alles soorten en materialen: shawls, tassen en sieraden. En van tijd tot tijd zullen er kleine tentoonstellingen

de kof� e is klaar!

Geopend: do. en vr. 11.00 – 18.00 uur,

PUUVILLA design, Daltonstraat 38, AmersfoortTel. 033 – 4481853, [email protected]

Makelaar/taxateur Floor Damen is gespecialiseerd in aankoopbegeleiding en taxaties. Deskundig, betrokken en enthousiast begeleidt zij kopers bij de aankoop van hun huis. Vastgoedorganisaties kunnen de kennis en ervaring van Floor inhuren.

“Heel bewust heb ik me gespecialiseerd in de aankoopbegeleiding”, vertelt zelfstandig makelaar/taxateur Floor Damen. “Zo kan ik exclusief en onafhankelijk de belangen van aspirant-kopers behartigen. Ik streef ernaar dat kopers een reële prijs betalen en dat zij een goed gevoel over het hele traject hebben. Samen bepalen we de strategie om het aankooptraject tot een succes te maken en hun droomhuis aan te kopen.”

“Ik hanteer geen kantooruren en ben bijna altijd bereikbaar. Als vrouwelijke makelaar kan ik me heel goed inleven in de persoonlijke situatie en de belevingswereld van de klant. Maar zeker zo belangrijk is mijn kennis en mijn vakkundigheid. Daarnaast ben ik zakelijk en resultaatgericht, als het op onderhandelen aankomt.”

Taxaties“Ook voor taxaties kunt u bij mij terecht”, vervolgt Floor. “Deze worden door mij goed onderbouwd, voldoen aan de eisen van alle geldverstrekkers en kunnen op uw verzoek binnen 24 uur door mij worden verzorgd.”

Interim“Projectontwikkelaars en collega-makelaars kunnen mij op tijdelijke basis inhuren, voor een aantal uren tot vijf dagen per week. Er kan een bezettingsprobleem zijn als gevolg van ziekte, verlof of vertrek van een medewerker, waardoor een extra tijdelijke kracht gewenst is. Ik ben direct inzetbaar voor bezichtigingen, afspraken voor aan- of verkoop, taxaties en verkoop van nieuwbouwwoningen. Sinds 1992 ben ik werkzaam in de Amersfoortse woningmarkt.”

Floor Damen is beëdigd makelaar/taxateur, staat als register makelaar/taxateur ingeschreven bij de Stichting VastgoedCert en is lid van branchevereniging RVT.

T. 033 – 4450788M. 06 – 10918138www.floordamen.nl

Vrouwelijke zakelijkheid bij aankoopmakelaar Floor Damen

Tweetalig: Nederlands en Engels

Alle foto’s in kleur

Prijs: € 19,90(tot 1 oktober 2009)

daarna € 22,50

Amersfoort in de Spotlight

Amersfoort Uitgelicht

Tel.: 033-465 56 46E-mail: [email protected]

Page 15: Amersfoort Leeft 2009

De nieuwe collecties, mooier dan ooit tevoren!“Elk seizoen proberen wij onszelf te overtreffen en ook dit keer is het ons weer gelukt; aldus Jitka Louwen eigenaresse Vero Luxe.”

Onze winkel is getransformeerd geheel in het teken van een nieuw seizoen vol warme kleuren als kiwigroen, donkercognac en dieppaars. Het nieuwe seizoen staat tevens in het teken van ‘ wildlife’ , voor degenen die durven is er een trendy tassencollectie in krokodillen, python - en panterprints in opvallende kleuren. Uiteraard zijn we zoals u van ons gewend bent naast de klassieke collecties ‘up to date’ in modetrends en sluiten daarbij uitstekend aan op de schoenenbranche, voor dié ultieme match! Ook de prijzen zijn weer inspirerend van lekker voordelig tot exclusief...

Zin in het nieuwe seizoen?Raak geïnspireerd door het béste wat “lederwarenland” te bieden heeft!

Een greep uit onze merken waarin we het beste voor u geselecteerd hebben;

Oilily, Claudio Ferrici, Bulaggi, Friis&Company, Spikes&Sparrow, Mexx, S. Oliver, Arcadia, Picard, Bear Design, Bosboom, Berba, Mywalit, Castelijn&Beerens, De Rooy, Vilenca, Tony Perotti, Björn Borg, Converse, Eastpak, American Tourister, Samsonite en meer..

Leusderweg 208, Amersfoort • www.veroluxe.nl

Reisartikelen

Page 16: Amersfoort Leeft 2009

DIDENT KLINIEKVondellaan 10, Amersfoort

Tel. 033 – 4650712 • www.dident.com

Zonder angst een gezond gebit bij Dident/Tand-artDident/Tand-Art is een kliniek voor angstpatiënten, algemene en esthetische tandheelkunde. U kunt er ook terecht voor orthodontie, implantologie, gnatologie, mondhygiëne, gebitsanering, laserbleek behandelingen en totale gebitsrenovatie.

“Wij hebben veel ervaring met de behandeling van angstpatiënten”, vertelt directeur Henriëtte Bouwman. “We nemen de tijd om hen gerust te stellen en ze kunnen desgewenst onder lichte sedatie behandeld worden. Na twee of drie keer is dat meestal niet meer nodig. Dan hebben ze vertrouwen gekregen. Naast angstpatiënten behandelen wij ook andere patiënten.”

Bij Dident/Tand-Art wordt vaak met lasertechnieken gewerkt. Veel behandelingen (o.a. boren, vullen en bleken) kunnen hiermee pijnloos en efficiënt worden uitgevoerd. Ook de mondhygiënisten voeren paradontale behandelingen uit met laser, omdat hiermee ook de dieper gelegen bacteriën gedood worden. Vanzelfsprekend kunt u bij Dident/Tand-Art ook terecht voor het aanbrengen van facings, bruggen en kronen. Die worden handmatig door de eigen tandtechnicus gemaakt en zijn van topkwaliteit.

Joggers met rugpijnDe tandartsen die bij Dident/Tand-Art werkzaam zijn, hebben verschillende specialisaties. Zo is er een implantoloog en gnatholoog werkzaam “Door een verkeerde stand van de kaken kunnen allerlei klachten ontstaan”, legt Bouwman uit. “Als de kaken niet recht staan corrigeert het lichaam dit en dat kan leiden tot hoofdpijn, aangezichtspijn en rugpijn. Er zijn veel joggers met rugklachten en de oorzaak hiervan is spierspanning in de kaken. Veel mensen weten dit niet, maar onze gnatholoog (die zelf ook sportleraar is bij een triatlonvereniging) kan hen van hun klachten afhelpen.”

Een andere specialisatie binnen Dident/Tand-Art is orthodontie. “Wij werken met het Damon-systeem, werkelijk de Rolls-Royce onder de beugels”, vertelt Bouwman enthousiast. “Hiermee hoef je bijna nooit tanden en kiezen te trekken en de draagtijd van de beugel is eenderde van wat normaal is. Het principe is dat de kaak verbreed wordt, waardoor er meer plaats komt voor de tanden of kiezen. Tevens krijg je een mooie brede open lach.”

Bij Dident/Tand-Art staat een team van gemotiveerde professionals voor u klaar. “Ons motto is: liever kwaliteit, dan groei. Ik wil geen grote onpersoonlijke kliniek worden, maar een sfeervolle, huiselijke kliniek zijn die topkwaliteit levert”, besluit Henriette Bouwman.

De behandelingen bij Dident/Tand-Art worden vergoed door zorgverzekeraars. Van dinsdag t/m vrijdag kunt u ook ’s avonds terecht voor een behandeling.

Page 17: Amersfoort Leeft 2009

Wij werken met produkten van Rene Furterer

en L’ANZA met plantaardige bestanddelen

voor mooi en gezond haar.

U kunt bij ons ook terecht voor exclusieve

Italiaanse leren tassen, prachtige sjaals

en kleine cadeautjes.

Kapelweg 20, Amersfoort, Tel. 033-4615473

www.mkhaarmode.nl

Geopend: dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uurzaterdag van 9.00 - 12.30 uur

Italiaanse leren tassen, prachtige sjaals

Het cursusprogramma 2009-2010 is uit!TALENDe talen cursussen starten vanaf eind september, de lessen zijn wekelijks met uitzondering van de schoolvakanties en worden gegeven op diverse locaties in de stad.Arabisch (modern) Frans Latijn SpaansBahasa Indonesia Grieks (nieuw) Noors TsjechischChinees (Mandarijn) Hebreeuws (modern) Portugees TurksDuits Hongaars Russisch ZweedsEngels Italiaans

KUNST EN CULTUURAangenaam ouder worden in Amersfoort Klassieke muziek - inleidingAntiek herkennen Literatuur uit Spanje en Latijns-AmerikaArchitectuurstromingen Met de rentmeester op stapBeeldhouwkunst Michelangelo “de goddelijke”China, kunst en cultuur Het oude Egypte Het getijdenboek van Katharina van Kleef Het leven in Rome en de havenstad OstiaHedendaagse romanliteratuur Vrede leven, vrede zijn

MENS EN MAATSCHAPPIJDromen – geniet van uw dromen Mandela tekenenWerken met energie Massage – introductie schoudermassageFluitend naar je werk Meditatie - VipassanaGezondheid – het geheim van genezen Natuur, eetbaar hout, eetbare paddestoelenJohannes, de ziener van Patmos NLP – Neuro-linguïstisch programmerenKlankschalen Persoonlijke presentatievaardigheden Psychosynthese: de wil tot het goede

CREATIEF EN CULINAIRBoekbinden Keramiek beschilderen Visagie voor 55 + WorkshopBridge voor beginners Kies kleurbewust Visagie 18 + workshopBuikdans en beweging Klussen in huis voor vrouwen Vogels van papier-machéComputercursussen Sieraden maken met kralen Meer weten over wijnEdelsmeden Teken- en schilder cursussen Woning inrichten - workshopFotografie cursussen Theatercursus – basis Zingen met hart en zielHaar opsteken Tuincursussen Bonbons en gebakBudget koken en snel Kerst zonder stress Vergeten groenten

Het gratis cursusboekje is verkrijgbaar bij het secretariaat en tevens bij bibliotheken, de VVV,de Observant en wijkcentra.

Inschrijven bij voorkeur via de websitewww.volksuniversiteit.nl/amersfoort

Wilt u meer informatie over het niveau van de talencursussen of kennismaken met de docent(e)kom dan naar hetdocentenspreekuur voor de talen op donderdag 10 september tussen 19.00-20.30 uur (zonder afspraak)

Secretariaat:Korte Bergstraat 53811 ML AmersfoortTel. 033 465 66 40van 9.00 – 13.00 uur

Page 18: Amersfoort Leeft 2009

Monument op maat bij Memorial Gedenktekens

Memorial Gedenktekens is gespecialiseerd in grafmonumenten, urnen en as-sieraden. In de toonzaal aan de Snouckaertlaan is een ruime collectie gedenktekens te zien, maar er is nog veel meer mogelijk.

“De mogelijkheden zijn eindeloos”, zegt eigenaresse Lammy Ambagtsheer. “Je kunt een standaard monument kiezen, maar ook een uniek monument laten ontwerpen dat precies bij de overledene past. Er zijn monumenten van natuursteen, graniet, glas, brons,hout of roestvrijstaal. Met klassieke of moderne belettering.De prijs is afhankelijk van de gekozen materialen, de hoeveelheid materiaal en de bewerkingen die het monument moet ondergaan.Ook urnen zijn verkrijgbaar in alle denkbare materialen en vormen en kunnen vaak worden vormgegeven naar de wens van de klant.”

Uniek ontwerp“Ik neem de tijd om een passend gedenkteken te vinden of om dat in overleg met de klant te ontwerpen”, vervolgt Lammy. “Soms moeten nabestaanden echt een drempel over om hier naartoe te komen. Dan is het extra fijn als er een goed contact ontstaat. Als ik iets ga ontwerpen, moet ik een beetje in de koppies en in de harten van de mensen kijken. Zij vertellen mij dingen over hun dierbare en dat is soms best emotioneel. Doordat zij zich openstellen, krijg ik een beeld van de overledene en daarmee kan ik een passend gedenkteken ontwerpen. Als ik een idee heb, overleg ik dat met de nabestaanden.Ik ben pas tevreden als mijn idee precies aansluit bij wat zij mooi vinden en als het past bij de overledene. Monumenten worden in onze eigen werkplaats gemaakt en door onze eigen vakmensen geplaatst.”

Gedenksieraden“Er is steeds meer vraag naar sieraden waarin nabestaanden een beetje as, een haarlok of een vingerafdruk van hun dierbare bij zich kunnen dragen”, gaat Lammy verder. “Je hebt ringen, armbanden, oorbellen, horloges, colliers en zelfs sleutelhangers en dasspelden. Ook hier is van alles mogelijk. In principe kun je as overal in bewaren als het maar goed beschermd is tegen vocht.”

“Memorial Gedenktekens heeft een landelijke website en er wordt momenteel hard gewerkt aan de website voor Memorial Gedenktekens Amersfoort”, besluit Lammy. “Maar er is zoveel mogelijk, ik kan niet alles op de website zetten. Dus ik zou zeggen: kom langs, dan drinken we een kop koffie en kijken we wat ik voor u kan betekenen.”

Memorial Gedenktekens is gevestigd tegenover de bioscoop aan de Snouckaertlaan. De openingstijden zijn op maandag van 13 tot 17 uur, dinsdag t/m vrijdag van 10 tot 17 uur en zaterdag van 10 tot 16 uur.

Snouckaertlaan 7 (t.o. bioscoop) AmersfoortTel. 033 – 4616959www.memorialgedenktekens.nl

Page 19: Amersfoort Leeft 2009

Onze zaak bestaat bijna 50 jaar!50 jaar ervaring van inkopen van kaas.Wij hebben een perfect assortiment van echte Noord-Hollandse kaas.Noord-Hollandse kaas hoort bij de beste van Nederland, en dat proef je. Onze dagelijks gemaakte verse kruidenboter heeft liefhebbers tot ver buiten het Soesterkwartier.

Kom langs en proef het verschil.

Station AmersfoortPerron 4/5

telefoonnummer06 53 36 88 80

[email protected]

www.perron4-5.nlwww.1eklasgenieten.nl

WIJ ZIJN GESPECIALISEERD IN BIJZONDERE TAARTEN

BruidstaartenKindertaartenLogotaartenJubileumtaartenVerjaardagstaarten

Noordewierweg 37, AmersfoortTel. 033 – 4615457, www.vangentpatisserie.nl

Voor iedere gelegenheid maken wij een bijzondere taart!In samenwerking met de Patissier kunt u zelf de kleuren en smaken samenstellen.Uw idee, maken wij!

Voor iedere gelegenheid maken wij

In samenwerking met de Patissier

Page 20: Amersfoort Leeft 2009

Verantwoord zonnen bij Tropical

Sinds 1 januari van dit jaar heeft de zonnestudio aan de Noordewierweg een nieuwe naam, een nieuwe eigenaar en een nieuw trendy interieur. Tropical Zonnestudio werkt volgens Europese wetgeving op het gebied van verantwoord zonnen.

Ron Kraaij is de trotse eigenaar van Tropical Zonnestudio. De vesti ging in Amersfoort is het derde fi liaal. De andere twee zitt en in Baarn en Putt en. Tropical Amersfoort wordt gerund door Carla Pouw en haar zoon Rutger.

Verantwoord zonnenOnlangs kwam in het nieuws dat volgens Amerikaans onderzoek UV-straling kankerverwekkend zou zijn. “Het is algemeen bekend dat het gebruik van een zonnebank, maar ook buiten zonnen, een risico met zich mee kan brengen”, reageert Carla. “Dat is dus niets nieuws. In Amerika is geen regelgeving op het gebied van zonneapparatuur, in Europa wel. Wij zijn aangesloten bij de SVZ (Samenwerking Verantwoord Zonnen) en dat staat voor kwaliteit en veiligheid van het gebruik van zonneapparatuur. Dat wil zeggen dat de zonnestudio’s van SVZ volgens een strikte code voor de prakti jkuitoefening werken en zich houden aan de Europese normen die vanaf medio 2007 van kracht zijn geworden en sinds 2008 gecontroleerd en gehandhaafd worden door het VWA (Voedsel en Waren Autoriteit).Verder is het verboden voor jongeren onder de 18 jaar gebruik te maken van zonneapparatuur in een zonnestudio, sportschool, sauna of schoonheidssalon.”

Bonuspas en TropicaldagMet de Tropical bonuspas kunt u tot wel vijft ig procent extra bonus krijgen op het bedrag dat u stort! Voor degene die dat niet wil of kan, hebben we de Tropicaldag. Iedere woensdag krijgt u twee euro korti ng op het gebruik van alle zonnebanken. Zo kunt u al zonnen vanaf 1 euro.

De openingsti jden van Tropical Zonnestudio zijn: maandag van 13 tot 21 uur, dinsdag t/m vrijdag van 10 tot 21 uur en zaterdag van 10 tot 18 uur.

Noordewierweg 31, Amersfoort, tel. 033 – 2865565www.tropicalbaarn.nl

dinsdag t/m vrijdag van 10 tot 21 uur en zaterdag van 10 tot 18 uur.dinsdag t/m vrijdag van 10 tot 21 uur en zaterdag van 10 tot 18 uur.

Noordewierweg 31, Amersfoort, tel. 033 – 2865565

Restaurant

The Black BullIn deze tijden wilt u lekker eten voor een klein prijsje…

Dagmenu….. Vers gemaakte soep

Biefstuk of zalm

Black Bull ijs slechts 15 euroProef ook onze verse specialiteiten!

Ook beschikbaar voor partijen en zondagbrunch.Noordewierweg 99 Amersfoort Tel: 06-48950696.

Geopend woensdag t/m zondag 17.00-22.00 .

Page 21: Amersfoort Leeft 2009

Nijverheidsweg-Noord 57, Amersfoort, tel. 033 - 4613109www.bus-natuursteen.nl

Aanrechtbladen

Badkamers

Open haarden

Natuurstenen vloeren

Belgisch hardstenen wastafels

massief Belgisch hardstenen wastafel,naast standaard werk leveren we ook maatwerk

vloer Panda, black gebrand geborsteld

blad van Belgisch harsteen met ceramischeSpoelbakken

vloer Mustang

werkblad uit Impala natuursteenmet onderbouw spoelbak

In onze showroom ziet u o.a.

AANBIEDING (zolang de voorraad strekt)

Natuursteen vloeren vanaf € 25,-- per m2

Restpartij 30 m2 Travertin € 25,-- per m2

7 m2 Perlato banen 30 cm hele partij € 100,--

15 m2 Rojo Allicantie € 55,-- per m2

Belgisch hardsteen donker gezoet vanaf € 55,-- per m2

Voor kleurloos impregneren adviseren wij

Sealguard (direct te gebruiken)

Leverancier van Lithofi n onderhoudsproducten

aanrecht van Belgisch hardsteen met watergeulen,spoelbak van massief Belgisch hardsteen

Page 22: Amersfoort Leeft 2009
Page 23: Amersfoort Leeft 2009

• Kunstgebitten vervaardigennaar persoonlijke wensen(ook implantaat gedragen prothese)

• Reparaties en aanpassingen• Gratis advies en controle• Hoge vergoeding uit basispakket

Tandprothetische praktijkIrena Sabic

Chromiumweg 101 - 3812 NL Amersfoort

Bel voor info of afspraaktel. 033-46 34 576

Olieverf.

’s Werelds beste olieverf uitnederland de oudt Hollansche.Rembrandt olieverf .Winton olieverf van Winsor &Newton grote tube voordeel.

Aquarelle verf.Winsor & Newton Artist en cotman serie.Talens v Gogh en Rembrandt.

Pastel krijt.Rembrandt, conte, en Schminke.

AVU KUNSTKADERNijverheidsweg Noord 86 Amersfoort www.avukunstkader.nl

De Speciaalzaak op het gebied van tekenen, schilderen en lijstenmaken.

Kunstkader beschikt over een enorm assortiment schilderdoeken waaronder de merken Artisan, Lefanc Bourswoi, Reeves en ookons eigen voordeel merk 4 ART.

Acryl verf is de meest gevraagde verf op dit moment.Kunstkader heeft daarom gekozen voor een ruime keus in merken en kwaliteiten.Alle bekende merken worden gevoerd.Winsor & Newton GaleriaOudt Holandsche AraOudt Hollandse New mastersTalens AmsterdamTalens RembrandtLascaux4 ART eigen merk voordeel

Ruim assortiment papier voor de kunstenaarAquarelle papier Acryl papierTeken papierOlieverf papierPastel papier

Hahnemuhle, Canson,Fabriano, Arches,W&N en 4ART

Penselen.

Goede penselen zijn onmisbaar voor de kunstenaar, daarom hebben wij de besteuitgezocht. Het merk Da Vinci bied een uitgebreide collectie zeer goede penselen.

Een goede assortiment ezels en kist ezels.

Diverse modellen, prijzen en aanbiedingen.

De lijstenmakerij is de grootste in de regio.Wij hebben eigen import wat er voor zorgt dat de prijzen bij ons zeer concurerend zijn.Door het hebben van zoveel voorraad kunnen wij snel leveren en ligt alle verantwoordelijkheid bij ons.

Uiteraard hebben wij ook ons eigen 4 ART voordeel serie voor alle soorten verf.

Beeldende vorming en creatief dramaspel bij Muriel-Art. Muriel-Art verzorgt drama cursussen (creatief dramaspel), schilderworkshops, uitjes, kinderfeestjes en creatieve middagen in vakantieperiodes.(schilderen voor kinderen van 4-15 jaar).

Wat betreft het schilderen is er de keus voor een schilderworkshop met acrylverf of een schilderworkshop met olieverf. Aan het eind van beide workshops krijgt u uw schilderij mee naar huis.De workshops zijn compleet verzorgde middagen, waar kof� e en thee met iets lekkers en een glas wijn vergezeld van een klein hapje geserveerd worden.Bij de schilderworkshop acrylverf voor kinderen wordt limonade geschonken.

Muriel-Art biedt twee drama cursussen:“Spelen met drama!” is een cursus waarbij alle werkvormen van drama aan de orde komen. (tableaus vivants, poppenspel, schimmenspel, pantomime, vertelpantomime, verschillende soorten rollenspel en rolopbouw)

Daarnaast verzorgt Muriel-Art een cursus die dieper ingaat op rollenspel, rolopbouw en theater: “Kruip eens in de huid van een ander”.

Een cursus telt tien bijeenkomsten, onderverdeeld in de categorieën kinderen 4-5 jaar (telt 5 bijeenkomsten), kinderen 6-9 jaar, kinderen 10-12 jaar, jongeren 13-17 jaar en volwassenen.

De bijeenkomsten zijn creatief, ontspannend, en zeer geschikt voor kinderen en volwassenen die faalangstig of minder weerbaar zijn. Ook is drama een uitkomst wanneer u op sociaal vlak wat bij wilt leren.

Op een speelse manier leert u uw talenten kennen, samenwerken, en vooral leert men zichzelf kennen. Men komt steeds meer uit zijn schulp.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www.muriel-art.nlInschrijven voor een drama cursus of schilderworkshop kan via de website of telefonisch: 06 12398334

Op het dorpsfeest van Hoogland, op zondag 20 september, geeft Muriel-Art diverse workshops drama waaraan u gratis mag deelnemen.

Tevens kunt u zich meteen inschrijven met 25% korting op een cursus drama, 20% korting op een schilderworkshop acrylverf en 25% korting op een schilderworkshop olieverf!

Page 24: Amersfoort Leeft 2009

All inclusive feestarrangement Koffie/theemettaart Consumpties Zoutjesennootjes Koffie € 24,50pp*4,5uur

All inclusive middagarrangementKoffie/theemetkoekjesensoesjes

Consumpties Koud/warmbuffet Koffiemetbonbons € 37,50pp*4,5uur *vraagnaardevoorwaarden

’t Hoogh Landt feestelijk en zakelijk veelzijdig’t Hoogh Landt is een sfeer volle accommodatie met zalen die ruimte bieden voor 10 tot 200 personen.Feestelijk zijn er vele mogelijkheden voor het vieren van een verjaardagsfeest, familiebijeenkomst, verjaardags-,vrijgezellen- of huwelijksfeest. Bij mooi weer kan dat ook buiten op het ruime terras;de barbecue verhuisd mee naar buiten; dat maakt het nog eens extra feestelijk. Kinderen hoevenzich niet te vervelen; er is een aparte kinderspeelruimte met o.a. een tafeltennistafel en voetbalspel. ‘t Hoogh Landt heeft een ruime keuze aan buffets en barbecues, kwaliteit en huisgemaakt zijndaarbij de sleutelwoorden. Zakelijk heeft ’t Hoogh Landt veel te bieden bij de organisatie vanvergaderarrangementen, personeels jubilea, eindejaarsrecepties en personeelsuitjes. De centraleligging 5 minuten van de snelweg, voldoende parkeergelegenheid en het gunstige prijsniveauzijn daarbij voordelen. Voor originele personeelsuitjes bent u bij ’t Hoogh Landt aan het juisteadres. Op de step of solex door Hoogland West, een workshop schermen, een wijnproeverij;het is allemaal mogelijk.

In het bbq en steengrill restaurant van ’t Hoogh Landt kunt u van do. t/m zo. terecht vanaf 17.00 uur.Voor gezelschappen vanaf 15 personen ook op andere dagen. De tafels hebben een ingebouwde barbecue of steengrill waaromheen u met uw gezelschap plaats neemt voor een avond gezellig eten en drinken. Het restaurant staat bekend om de goed kwaliteit vlees en de huisgemaakte sauzen.Vanaf 10 september wordt “vleesvrije donderdag” geïntroduceerd. Een dagje géén vlees en toch lekker en verassend barbecuen of steengrillen. Vis, schaaldieren, krielaardappels in de schil en gemarineerde groenten staan op het menu. Overtuig uzelf dat een dagje vleesvrij ook lekker kan zijn. Ga voor meer informatie en reserveringen naar www.hooghlandt.nl

Kerklaan 3 / Hoek Zevenhuizerstraat, Hoogland, tel. 033-4330653, www.hooghlandt.nl

September actieBarbecuen of steengrillen

€ 17,50 pptegen inlevering van deze

advertentieOpeningstijdenRestaurantDot/mzovanaf17.00uurVanaf15personenook

opanderedagenVanaf10septemberdonderdag“vleesvrije donderdag”

Voor jong en oud al 6 generatieszeer vertrouwd, een gemoedelijkeen moderne salon, dus bel of kom.

Tel. 033 – 4800224

Wij verkopen ook voetbal- en evenementenkaarten.

Alle merken sigaren incl. Cubaanse longfillers.

Tel. 033 - 4801768

Hamseweg 46 - Hoogland

Geknipt voor jou!Geknipt voor jou!

Bier, wijn en gedistilleerd haal je bij De Kolk Rijst

Slijterij Wijnhandel De Kolk Rijst heeft het breedste bierassortiment van Amersfoort. Ook in wijn en gedistilleerd biedt de Hooglandse slijter een grote keuze. Feestje of geen feestje: drank haal je bij De Kolk Rijst.

Bent u een bierliefhebber en wilt u eens een ander biertje proberen? Kom dan eens naar Slijterij De Kolk Rijst in Hoogland. Bij ons kunt u kiezen uit maar liefst honderdvijftig tot tweehonderd biersoorten.Er zit dus altijd iets van uw smaak bij! Wij verkopen bier van alle grote merken, maar ook van kleine bierbrouwerijen als de Amersfoortse brouwerij De Drie Ringen en Brouwerij ’t IJ uit Amsterdam.

Wat buitenlandse bieren betreft vindt u bij ons vele Belgische biertjes, Duits Weizenbier, maar ook bier uit verre oorden als China (Tsingtao bier) en Thailand (Singha bier). Zoekt u dat ene speciale biertje of een ander bijzonder drankje dat elders niet te krijgen is, vraag er dan naar in de winkel. Mochten wij het niet op voorraad hebben, dan proberen we het voor u te bestellen.

Houdt u meer van wijn? Bij De Kolk Rijst hebt u keuze uit tweehonderd wijnen uit traditionele wijnlanden als Frankrijk en Zuid-Afrika. Maar we hebben ook wijn uit minder voor de hand liggende landen zoals Zwitserland, Oostenrijk en zelfs Nederland.Als u liever iets sterkers drinkt, dan kunt u ook bij ons terecht. Wij hebben maar liefst veertig soorten jenever en ruim negentig soorten whisky op de plank staan. Van eigen bodem komen bijvoorbeeld de single malt whisky’s van het Frysk Hynder en Zuidam.

Scherpe prijzenDe Kolk Rijst is aangesloten bij inkooporganisatie Top Slijter. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen scherpe prijzen aanbieden. Kom eens binnenlopen en verbaas u over het assortiment, de deskundigheid en service van dit Hooglandse familiebedrijf.

Graag tot ziens bij De Kolk Rijst, uw Top Slijter!

spaa

rkaa

rt

Ook wij werken met een spaarkaart. Volle

kaart? Grats knipbeurt

spaarkaart

Page 25: Amersfoort Leeft 2009

995,--

1995,--

Zevenhuizerstraat 95, Hoogland • Telefoon: 033 - 4801910

de nieuwste modellen scooter, trendy en cool!De robuuste stoere vormen van deze custom scooter zijn mooi afgewerkt met chroom.Cruisen, dat is wat je het liefst doet met deze blikvanger en nodigt dan ook direct uit tot een mooie rit!

(4-takt als 25 of 45 km/u leverbaar)Vanaf € 1599,-- exclusief a� everkosten direct leverbaar

Zevenhuizerstraat 101, Hoogland, tel. 033 – 4331553Openingstijden: maandag gesloten –

di. t/m vr. 8.30 – 12.30 13.30 – 18.00 uurzaterdag 8.30 – 17.00 uur

Page 26: Amersfoort Leeft 2009

K - Deng! Kids

Voor speciaalzaken gaat u naar:

AH Köhler

Anjalie Damesmode

Gall & Gall

Heek schoenen

Bloemenhuis E.v.Dijk

Bruna Hoogland

Notenboom Optiek

Etos

Apotheek Vreugdenhil

Ed’s Jeans & Casual

Top 1 Toys Brouwer

Kiers Vastgoed

Kapsalon Studio Image

Egbert’s Hairshop

Retourette

Cafetaria/Petit Restaurant

‘t Toetje

K - Deng! Kids

Verhuizen.....of toch maar verbouwen?

Dan bent u bij ons aan het goede adres:

ABO Bouw Hoogland B.V.

Voor al uw onderhoud, aan-/uit- en verbouw, renovatie en nieuwbouw plannen.

Inventief met een klein budget!

Bel of mail ons voor een vrijblijvende afspraak/offerte:

telefoon 033 – 489 06 25 óf e-mail [email protected]

een greep uit onzeherfst/wintercollectie

GaastraReplayWolkyArriva

Floris van Bommel Van Bommel

DivaLe coq sportief

EspritRhode

Mauro teciPantofola d’oro

Van LierCaprice

AraJana

Sally O’HaraTamarisVia Vai

Tommy Hil� gerBjörn Borg

JennyBirkenstock

ConverseQuick

SkechersRiver woods

Esprit

GeoxBrakkies

TwinsNaturino

JochieRicosta

Sipin sodaPetit shoes

EccoLelliKellyRed-RagsShoesme

BebellCompagnuci

BoumyLumber jack

ClicRenate

HelioformGiga

RiekerDopio rosso

Donna carolinaMarco tozzi

RapisardiGabor

HupsakeeTeva

Innocent

Page 27: Amersfoort Leeft 2009

Uitvaarten Vol Zorgzaamheid

Afscheid nemen van een dierbare is een emotioneel moeilijke periode.Juist dan is het belangrijk dat er goed naar de nabestaanden geluisterd

wordt, om de uitvaart zo persoonlijk mogelijk te kunnen invullen.

Tijd, rust en ruimte zijn ingrediënten die dan nodig zijn.Om een persoonlijke uitvaart te krijgen, zijn wij van mening dat je dat pas bereikt met een vaste begeleider die haar of zijn kennis en hulp aanbiedt op een zodanige manier dat de nabestaanden

voortdurend betrokken zijn bij het afscheid van hun dierbare.

Eigen ideeën, persoonlijke invullingen en de tijd bieden om deze vorm te geven zijn de uitgangspunten voor elke uitvaart. Wij begeleiden

een uitvaart met persoonlijke en professionele vaardigheden. UVZ vindt vooral factor tijd heel belangrijk in deze vaak toch zo

hectische periode.

Het uitvaartcentrum past geheel bij deze visie, zo is er een “huiselijke” sfeer gecreëerd, waar nabestaanden in alle rust afscheid

kunnen nemen van hun dierbare.De overledene wordt in de ”huiskamer” opgebaard achter een mooi scherm dicht bij hun dierbaren maar niet zichtbaar voor mensen die

geen behoefte hebben om afscheid te nemen. Er is altijd maar één afscheid of condoleance tegelijk mogelijk.

Hiervoor is bewust gekozen, zodat de nabestaanden alle tijd krijgen in ons centrum.

Geheel vrijblijvend kunt u bij ons terecht (of wij komen bij u thuis) voor informatie betreffende een uitvaart of advies over uw polissen.

Daarnaast hebben wij voor u op aanvraag een laatste wensenboekje. Ook bent u welkom als u ons uitvaartcentrum wilt bezichtigen. Wel even bellen van te voren zodat u niet onverhoopt voor een

dichte deur komt te staan.

Team UVZ : Gré te Braak, Yolanda van Ruler, Cobie Vonk,Anton te Braak, Marga Hilhorst

”Geeft u de tijd als uw tijd even stil staat.”

Kerklaan 2A 3828 EB HooglandTelefoon: 033-4648006

E-mail: [email protected]

Uitvaartverzorging

Page 28: Amersfoort Leeft 2009

Winkelcentrum ”De Nieuwe Hof”Nieuwland

Winkelcentrum ”De Nieuwe Hof”Nieuwland

Al 10 jaar het winkelcentrum voor

Nieuwland!

Bakkerij, Zonnewijzer 6, tel. 4569840, www.imminkhuizen.nl

Kinderkleding, Zonnewijzer 8-10, tel. 4519865, www.therainbowkids.nl

Nieuwland - Zonnewijzer 12, tel. 4532667, www.bruna.nl

Zonnewijzer 14, tel. 4530420,

Mode, Zonnewijzer 16, tel. 4650070

Zonnewijzer 18, tel. 4532113, www.petsplace.nl

Dames- en herenkapsalon, Zonnewijzer 20, tel. 4567903, www.hairworx.nl

Zonnewijzer 13-15, tel. 4681199, www.blokker.nl

Zonnewijzer 21, tel. 4504343, www.c1000.nl

Mediteraanse delicatessen, doner kebap – Zonnewijzer 22, tel. 4571234

Drogisterij Dijkstra – Zonnewijzer 24, tel. 4554636

Zonnewijzer 28, tel. 4560306, www.vanbeestbloemen.nl

Snackbar Nieuwland, Lage Boog 8, tel. 4572222

Chinees afh aalrestaurant, Lage Boog 16, tel. 4570188, www.chinapalace.nl/samsam

Café-Eetlokaal – Lage Boog 10, tel. 4571111, www.eetlokaalbartholomeus.nl

Dames- en herenkapsalon – Regenboog 81, tel. 4557942

Fietsen – Regenboog 87-89, tel. 4554220

Regenboog 75, tel. 4562000, www.newyorkpizza.nl

Stomerij – Regenboog 77, tel. 4721595, www.fredbutler.com

Goed voor uw dagelijkse boodschappen

Eerste 2 uren gratis parkeren in de parkeergarage

Page 29: Amersfoort Leeft 2009

Bent u uitgekeken op de kleur van uw keuken? Hebt u een huis gekocht en is de keuken niet naar uw smaak? Wilt u nieuwe deurtjes op uw keukenkastjes of is de inbouwapparatuur kapot? Keukenvernieuwer Miguel Bouwman biedt uitkomst.

Miguel Bouwman is sinds anderhalf jaar als zelfstandig ondernemer aangesloten bij de landelijke organisatie De Keukenvernieuwers. Hij doet kleine reparaties (een scheefhangend deurtje repareren of een scharnier smeren), vervangt inbouwapparatuur (uitsluitend vanA-merken als Atag, Bosch, Boretti, Etna, Küppersbusch, Miele, Pelgrim en Siemens), renoveert uw keuken of plaatst desgewenst een spiksplinternieuwe keuken.

“Het leukste van mijn werk is om samen met de klant gepaste oplossingen te verzinnen”, vertelt Miguel Bouwman. “Iedere keuken is maatwerk en dat creatieve vind ik erg leukaan mijn werk. Mijn bus is mijn werkplaats en mijn showroom. Er liggen fronten in alle kleuren, hoogglans en mat, modern en klassiek. Verder heb ik een groot assortiment handgrepen en kleurstalen bij me. En boeken met voorbeelden, zodat de klant kan zien wat er allemaal mogelijk is.”

Metamorfose“De weggooimaatschappij is nu echt passé”, merkt Bouwman in zijn werk. “Waarom zou je alles vervangen, als de helft nog intact is? Sommige mensen balen echt van de kleur van hun keuken. Een eenvoudige en goedkope oplossing is om dan alleen de fronten te vervangen. Daarmee krijgt je keuken een complete metamorfose en kun je weer jaren vooruit. Ik krijg steeds meer werk. Dat zou door de crisis kunnen komen, maar ook omdat steeds meer mensen mij kennen. Verder is het zo dat keukenverkopers dit werkvooralsnog niet doen. Zij verkopen liever een compleet nieuwe keuken.”

“Het is prettig om als zelfstandig ondernemer bij De Keukenvernieuwers aangesloten te zijn”, vindt Bouwman. “Het is een landelijke organisatie die mij ondersteuning biedt, bijvoorbeeld op het gebied van publiciteit. Doordat De Keukenvernieuwers een grote organisatie is, kunnen we goedkoop inkopen en dat is natuurlijk gunstig voor de klant.”

Gratis onderhoudsbeurtOm u kennis te laten maken met De Keukenvernieuwers biedt Miguel Bouwman eengratis onderhoudsbeurt voor uw keuken aan. Hij kijkt uw keuken helemaal na en voert waar nodig kleine reparaties uit. Van zijn bevindingen krijgt u een gratis onderhoudsrapport.Als u dat wenst, maakt hij vrijblijvend een prijsopgave van eventuele aanpassingen diehij aan uw keuken kan doen.

Bel of mail en maak nu een afspraak met Uw Keukenvernieuwer!

Uw keuken als nieuw metDe Keukenvernieuwers

Regenboog 87-89, Amersfoort | Tel. 033 - 455 4 220

Voor de mooiste collectie kinderfi etsengezins- en stadsfi etsen

Voor de mooiste collectie kinderfi etsengezins- en stadsfi etsen

Nieuwland

Amersfoort, 30 juni 2009. Per januari van dit jaar is Dirk Doude van Troostwijk zijn praktijk voor CranioSacraal Therapie in Nieuwland begonnen. Hier behandelt hij zowel volwassenen als kinderen. Voorheen is hij 14 jaar als fysiotherapeut en haptonoom werkzaam geweest. De mensen die hij in zijn praktijk behandelt hebben uiteenlopende klachten. Hierbij moet u denken aan: onbegrepen (pijn)klachten, ADHD, emotionele klachten, herstel na een operatie, hoofdpijn, leer- en gedragsproblemen, maag- en darmklachten, RSI, rug- en nekklachten, spugen en whiplash.

CranioSacraal Therapie is in de jaren zeventig van vorige eeuw ontwikkeld door de Amerikaanse arts/osteopaat John Upledger. Op basis van een beweging in de hersen- en ruggemergsvloeistof ontwikkelde hij de CranioSacraal Therapie. De hersenen en het ruggemerg worden omgeven door vliezen. Alles in het menselijk lichaam wordt omgeven door bindweefsel. Eigenlijk is het één groot stuk bindweefsel, waar van top tot teen alles in verpakt zit. Bindweefsel is daarmee letterlijk een bindende factor. Het beschermt, steunt, rekt mee of scheidt structuren van elkaar.

CranioSacraal Therapie heeft als doel het in balans brengen van het gehele

bindweefselsysteem en daarmee het hele lichaam. Als het bindweefsel na een letsel niet of onvoldoende herstelt kunnen er klachten ontstaan. Eerst zal dit lokaal zijn. In een latere fase vindt vaak uitbreiding of verplaatsing van de klachten plaats. De onbegrepen klacht is geboren. Het risico bestaat dat klachten chronisch worden. Deze therapie is erop gericht het zelfherstellend vermogen van het lichaam te activeren. Hierdoor kunnen klachten, die soms al jaren bestaan, weer helen.

Naast fysieke oorzaken kunnen klachten ook een emotionele oorsprong hebben. Het is mogelijk dat de emoties zich vastzetten in het bindweefsel; zich als het ware inkapselen. De rekbaarheid van het bindweefsel, die een voorwaarde vormt voor het goed functioneren, vermindert. Als therapeut begeleid ik u in het proces dat nodig is om deze emoties de ruimte te geven om zich vrij te maken. Waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt.

Voor meer informatie kunt u mijn website bezoeken of telefonisch contact opnemen.Ik ben bereikbaar op [email protected]

Nieuwe mogelijkheden bij onbegrepen klachten

Page 30: Amersfoort Leeft 2009

Lage Boog 16, Amersfoort (Nieuwland)Tel. 033 - 4570188

SAM SAM TO GO, de Chinees van Nieuwland

Met de komst van SAM SAM TO GO hoeven de inwoners van Nieuwland niet langer de wijk uit voor een Chinese maaltijd. SAM SAM is het geesteskind van ondernemersechtpaar Jim Jin en Susan Cheng.

“De lokatie van SAM SAM TO GO is niet lukraak gekozen”, vertelt Jin. In Nieuwland wonen veel gezinnen. Thuis eten is vaak fijner voor de kinderen én hun ouders. SAM SAM stelt hen in de gelegenheid om lekker thuis te genieten van heerlijke en kwalitatief uitstekende gerechten uit de Chinese en Indische keuken.”

De menukaart van SAM SAM gaat van traditioneel, met gerechten als Babi Pangang, Foe Yong Hai en Tjap Tjoy naar modern met onder andere specialiteiten uit Kanton en Szechuan. Jin: “Nieuw is dat je ook je eigen Chinese rijsttafel kunt samenstellen. Daarvoor bieden we van alle gerechten niet alleen de normale portie maar ook een kleinere portie aan. Natuurlijk kunnen onze gasten ook kiezen voor de door ons samengestelde Chinese en Indische menu’s.”

Page 31: Amersfoort Leeft 2009

Pieter Stastokerf, Amersfoort

• Blokker • C1000 Schothorst • Chinees Specialiteiten Restaurant Ling Fa• Cafetaria Van Empelen • Eye Wish Groeneveld • Kaasspecialist

• Keurslagerij Richard van Norden • Gall&Gall • King’s Pizza• Frans Mekking brood en gebak • De Goudreinet • Eetcafé Schothorst

• Kapsalon Own Look • Dierenspeciaalzaak Speelberg • Zeeman• The Read Shop • Nagelstudio Finishing Touch • Lidl

• Videotheek Filmclub • La Rose bloemen • Etos

Winkelcentrum Schothorst

Winkelcentrum Winkelcentrum Winkelcentrum Winkelcentrum Winkelcentrum Winkelcentrum

P GRATIS

Voor uw dagelijkse boodschappen!

Page 32: Amersfoort Leeft 2009

Haarwerk op maat bijhaarwerkspecialist CocoricoErkend haarwerk specialist Cocorico levert pruiken, haarstukken en haarwerk aan mensen voor wie dat medisch noodzakelijk is. Het bedrijf in de wijk Schothorst levert haarwerk dat niet van echt te onderscheiden is.

“Mijn klanten zijn mensen met Alopecia (geheel, gedeeltelijk of pleksgewijze kaalheid), mensen die een hersenoperatie hebben ondergaan, die brandwonden hebben en mensen die behandeld worden met chemotherapie”, vertelt eigenaresse Els Herngreen in haar onlangs vernieuwde praktijk. “Ik heb vierhonderd pruiken op voorraad in verschillende modellen, van echt haar of synthetisch haar. En er is net iets nieuws op de markt. Synthetisch haar, dat zich gedraagt als gewoon haar. Dat betekent dat je het kunt föhnen en stylen.”

“Bij het aanmeten van het perfecte haarwerk let ik op de lengte van het haar, de vezel, kleur, coupe, de gezichtsvorm, huidskleur en de persoonlijkheid”, vervolgt Els Herngreen. “Als klanten hun haarwerk komen passen, zijn ze vaak erg verbaasd hoe echt het eruitziet. Vaak hebben ze ooit iemand met een haarwerk gezien dat niet mooi stond en dan denken ze dat dit altijd zo is. Als het haarwerk precies bij iemand past, zie je niet dat die persoon haarwerk draagt. In die zin maakt haarwerk geen reclame voor zichzelf: als het goed zit, zie je het niet! Voor mensen met haarproblemen, die geen haarwerk willen dragen heb ik trouwens ook genoeg alternatieven. Voor mannen die last hebben van gedeeltelijke kaalheid is een haarstukje een mooie oplossing. Dat wordt heel natuurlijk in het eigen haar geknipt. Er komen hier steeds vaker mannen die hun volle bos haar, bijvoorbeeld door chemo, ineens zijn kwijtgeraakt. Het verschil is dan zo groot, dat haarwerk uitkomst biedt.”

Haarverzorging“Haarwerk heeft in verband met de hygiëne regelmatig onderhoud nodig”, weet Els Herngreen. “Steeds meer mensen hebben haarwerk met permanente bevestiging. Zij komen hier om de vier tot zes weken naartoe voor onderhoud. Terwijl ze het ene haarwerk dragen, wordt het andere onderhouden en gekleurd. Voor mensen met permanent haarwerk is het prettig dat ik sinds kort een vaste wasbak heb. Ik verkoop trouwens ook speciale verzorgingsproducten voor haarwerk, zoals shampoo, balsam, conditioner, lak en gel.”

Bij de meeste aanvullende verzekeringen wordt een groot deel van de kosten voor haarwerk vergoed, als u het tenminste bij een erkend haarwerkspecialist koopt. Cocorico is aangesloten bij de branchevereniging Top Haarwerkers Gilde en bij de Stichting Erkende Medische Hulpmiddelen. U kunt op afspraak bij Cocorico terecht. Parkeren kan voor de deur. Het is ook mogelijk dat Els Herngreen u thuis of in het ziekenhuis bezoekt.

erkend haarwerkspecialist

Page 33: Amersfoort Leeft 2009

eigen 24-uurs storingsdienst:06 - 46 633 502

Als elektrotechnisch installatie bedrijf zijn wij allround werkzaam in de:

• renovatie• nieuwbouw / verbouw• onderhoud• utiliteit (licht- en krachtinstallaties)• zwakstroom (o.a. CAI, telefonie, data)• vervanging / reparatie groepenkast• binnen / buiten verlichting

ook kunnen wij alle voorbereidingen (elektra, water, gas, afvoer) voor een nieuw te plaatsen keuken voor u uitvoerenBel voor een vrijblijvende offerte op maat: 033 – 453 24 58

Atlasvlinder 58, 3822 AM Amersfoort Tel. 033 – 453 24 58 • Fax. 033 – 453 09 81

SEI erkend installateur

ABO Elektrotechniek B.V.

EVELIEN EIJSSENCOACHING & LOOPBAANADVISERING

Apollovl inder 18 I 3822 AW Amersfoort

Telefoon 033 - 456 70 16 I Website www.eeloopbaancoaching.nl

Meer werkplezier metEvelien Eijssen Coaching en LoopbaanadviseringCoaching geeft inzicht in de eigen situatie. Wat wil ik? Wat kan ik? Hoe kan ik mij verder ontwikkelen? Wat heb ik van anderen nodig om beter te functioneren? En wat kan ik zelf doen? Een coach stelt veel vragen, zodat de cliënt inzicht krijgt.

“Veel bedrijven reserveren geld voor scholing, coaching en loopbaanadvisering”, vertelt coach Evelien Eijssen. “De werknemer draagt zelf de verantwoordelijkheid om aan te geven dat hij hieraan behoefte heeft. Coaching is geen therapie. Ik coach mensen op hun kwaliteiten, waardoor het zelfvertrouwen groter wordt. Zowel werkgever als werknemer zijn hierbij gebaat. Iemand die lekker in zijn vel zit, loopt een stapje harder als dat nodig is.”

Steunpunt“Een coach biedt een steunpunt waar mensen op verhaal kunnen komen, waar ze gehoord worden”, vervolgt Evelien Eijssen. “Ik stel heel veel vragen om mensen te laten nadenken over hun situatie. Onbewust dragen ze de antwoorden met zich mee. Door gecoacht te worden krijgen cliënten inzicht in hun talenten en drijfveren. In de praktijk sluiten die soms niet meer aan bij de doelstelling van de organisatie, de functie en het takenpakket. Als coach probeer ik mensen te laten bedenken wat ze hieraan kunnen doen, zodat ze verder kunnen en in staat zijn keuzes te maken die hen meer plezier in het werk en/of leven geven.”

Er zijn verschillende soorten coaching. Bij Con� ictcoaching krijgen cliënten inzicht in de manier waarop zij zelf een con� ict in stand houden. En bij Intervisie analyseren collega’s een werksituatie en zoeken ze gezamenlijk naar een oplossing. “Collega’s stellen elkaar vragen en geven elkaar adviezen. Het is mooi om te zien hoe ze elkáár coachen”, vindt Evelien Eijssen.Daarnaast geeft Evelien Eijssen trainingen aan leidinggevenden op het gebied van con� icthantering, leiderschap en verzuimbegeleiding. “Leidinggevenden kunnen vaak prima de afdeling managen, maar adequate verzuimpreventie en begeleiding is niet vanzelfsprekend.”

In beweging komen“Het mooiste van het coachingsvak is dat mensen in beweging komen. Als ze hun pad verleggen en het werkplezier hervinden in hun huidige werk of bij een andere werkgever. Coaching kan heel goed preventief werken; door op tijd een coachingstraject te starten kun je voorkomen dat iemand ziek wordt of dat er een arbeidscon� ict ontstaat.”

Evelien Eijssen is Register Coach bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en is erkend door de Stichting Coach! Dit houdt in dat zij zich houdt aan de Ethische gedragscode en de hieraan verbonden klachtenprocedure.

Page 34: Amersfoort Leeft 2009

Proef Azië bij China Palace

Wie Specialiteitenrestaurant China Palace binnenkomt, waant zich in het verre oosten. Geluksbrengers als een lachende Boeddha en de kat Maneki Neko heten ieder bezoeker welkom. Kom binnen en geniet, lijken ze te zeggen.

China Palace is een restaurant voor iedereen. “Zowel de gast die gesteld is op de traditioneel bekende Chinese en Indische gerechten als de liefhebber van de authentieke en moderne Aziatische keuken kan prima bij ons terecht”, vertelt gastvrouw Susan Cheng “Onze koks stellen evenveel eer in het bereiden van bijvoorbeeld Babi Pangang als Jiao Liu Ngau. Alle gerechten moeten goed zijn.”

Het creatieve brein achter de specialiteitenkaart van China Palace is Jim Jin. “Ik hou ervan de kaart te vernieuwen. De Aziatische keuken is constant in beweging en dus wij ook. Het spelen met smaakcombinaties is voor mij een uitdaging, een uitdaging die ik vertaal in steeds nieuwe bijzondere gerechten. Gerechten die ik graag met mijn gasten deel.”

Openingstijden:ma. t/m zo. (en feestdagen) 16.00 – 22.00 uur

De Beurs 53, Amersfoort, tel. 033 – 4558886www.chinapalace.nl

graag met mijn gasten deel.”

PA L AC ECHINACHINA

PA L AC E

www.decomputervakman.nl• Reparatie van alle merken computers en laptops geheel geïnstalleerd.

• Verkoop op maat gemaakte computers en laptops.

• Aanleg en onderhoud (draadloze) (ADSL) netwerken.

[email protected] Boeg 20, Amersfoort - Tel: 033 4701475

Alles op afspraak !

Page 35: Amersfoort Leeft 2009

Wist u dat: wij op dinsdag en vrijdag koopavond hebben?

wij senioren 60+ op maandagochtend en dinsdag 25% korting geven?

wij op vertoon van studentenpas 20% korting geven?

wij de beste foliespecialisten hebben?

wij ook bruidskapsels en make-up verzorgen?

Er bij ons meer dan 130 jaar ervaring aanwezig is en daardoor

wordt u altijd vakkundig geholpen? dat wij regelmatig leuke acties/

promoties voor onze klanten hebben?

Page 36: Amersfoort Leeft 2009

Grote collectie:

Moderne verlichting Led verlichting Klassieke verlichting Kinderverlichting Lampenkappen (op maat en kleur) Luxe schakelmateriaal

Lichtadvies op afspraak

Eigen montage service

Verlichting 7 dagen opzicht

Het Masker 208, (winkelcentrum Emiclaer), AmersfoortTel. 033 – 4560355 www.lichtstudio-emiclaer.nl

Emiclaerhof 362, Amersfoortwww.annemarel.net

Bij schoenmaker Dr. Shoe in winkelcentrum Emiclaer bent u verzekerd van vakmanschap, persoonlijke aandacht en service. Sinds kort kunt u bij uw ambachtelijke schoenmaker ook unieke naamplaten laten maken.

“Op veler verzoek hebben wij ons assortiment uitgebreid met naamplaten voor particulieren en bedrijven”, vertelt mede-eigenaar Menno Schrijver. “De naamplaten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen (o.a. plexiglas, hout, koper, gietijzer en roestvrijstaal) en in alle mogelijke maten. Uiteraard keurig gegraveerd en beletterd.Er is veel belangstelling van klanten uit Vathorst. Allemaal mensen met een nieuwe woning, die op zoek zijn naar een bijzondere naamplaat bij de voordeur.”

VakmanschapDe mannen van Dr. Shoe (Idzert, Menno en Regilio) doen meer dan hakken en zolen vervangen. Zij repareren ook voeringen en het stikwerk van schoenen en tassen, dupliceren sleutels (zoals AXA fietssleutels) en maken identiteitsplaatjes voor kinderen. “Wij zijn allround schoenmakers”, vervolgt Menno. “Gisteren kwam hier nog iemand die stad en land had afgezocht naar een schoenmaker die een rits in zijn golftas konzetten. Andere schoenmakers hebben daar meestal de machines niet voor. Wij wel.” Ook kunt u bij Dr. Shoe terecht voor riemen, veters, schoenpoets, sleutelhangers en inlegzooltjes van My Sole. Er zijn zooltjes voor doorgezakte voeten, maar ook voor sneakers wandel- en hardloopschoenen. Allemaal met voetbed.

WinterklaarZijn uw laarzen nog niet winterklaar? Breng ze dan naar Dr. Shoe en laat hakken,zolen en/of ritsen nu vervangen. Dan bent u goed voorbereid op het komende najaar! Vraag meteen naar de stempelkaart van Dr. Shoe. Bij iedere 5 euro die u besteedt,krijgt u een stempel en bij een volle spaarkaart (twintig stempels) ontvangt u 5 euro korting.De openingstijden van Dr. Shoe zijn gewijzigd. De winkel is geopend van dinsdagt/m vrijdag van 9 tot 18 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur.

Nu ook naamplaten verkrijgbaar bij Dr. Shoe

Amersfoort,Emiclaerhof 146Langestraat 139

Page 37: Amersfoort Leeft 2009
Page 38: Amersfoort Leeft 2009
Page 39: Amersfoort Leeft 2009

Uw adres voor het leveren en leggen van alle soorten Parket en Laminaat.

Ook zijn wij gespecialiseerd in het repareren, aanhelen, schuren enlakken/oliën van uw houten vloer.

NIEUW !

Wij leggen uw houten vloer op vloerverwarming of vloerkoeling

inclusief garantiecertifi caat!

Page 40: Amersfoort Leeft 2009

Evertsenstraat 40 | SJ Amersfoort | Telefoon: 033-4728506E-mail: [email protected] | www.joskerkhof.nl

Vanaf € 969,- (excl. kenteken en rijklaarkosten)

Dealervano.a.

OPENINGSTIJDENmaandag: gesloten! dinsdag: 09:00 uur - 18:00 uur woensdag: 09:00 uur - 18:00 uur donderdag: 09:00 uur - 18:00 uur vrijdag: 09:00 uur - 18:00 uur zaterdag: gesloten lunchpauze: 12:45 uur - 13:15 uur

Verkoop nieuwe en gebruikteScooters | brom-/snorscooters | elektrische � etsen | stads en kinder� etsen | reparaties en onderhoud

Kymco SentoVanaf € 1099,- (excl. kenteken en rijklaarkosten)

Electrische � etsen

Voor “superlicht” � etsen en veel extra kilometers.

Evergreen Nexus 8 versnellingen met Rollerbrakes (gewicht Nexus � ets 21,5 kg !!) Lage instap, hoge

actieradius en een miniumprijs!

Page 41: Amersfoort Leeft 2009
Page 42: Amersfoort Leeft 2009
Page 43: Amersfoort Leeft 2009

www.destadamersfoort.nl7 dagen per week …

24 uur per dagactueel lokaal nieuws!

Zet uw eigennieuws op de site!

Al nieuwsbrief abonnee?Nee? Meld u dangratis aan!

Geef uw mening …En doe mee aanonze poll.

Adverteren?Ans Modderkolk

[email protected]

Tip voor deredactie?

Mail naar stad.amersfoort@

bdu.nl

Page 44: Amersfoort Leeft 2009
Page 45: Amersfoort Leeft 2009

Kapsalon – Schoonheidssalon

JOS HELMICH

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 8.30 – 18.00 uurzaterdag 8.30 – 16.00 uur

Wij werken op afspraak.

Van Tuijllstraat 15,Hooglanderveen,tel. 033 - 2571910

Vathorst en Hooglanderveen geografi sch aan elkaar verbonden

Het honderden jaren oude dorp en de nieuwe wijk Vathorst gelden samen als een gebied. Er is echter uiteraard een groot verschil tussen de twee. Door ontwikkelingen in beide gebie-den ontstaat heel langzaam maar zeker een nieuwe wereld, waarin het oude dorpse wordt opgenomen en de nieuwe in-stromers hun plek vinden. Hoog-landerveen is een (h)echt dorp. Tot ruim 10 jaar geleden was het redelijk afgezonderd van Amers-foort. De ligging over de A1 heen speelde daarbij zeker een rol. Nu de woningbouw in Vathorst en Hooglanderveen op gang is geko-men en al voor een groot deel is gerealiseerd, verandert het dorp in omvang, uitstraling en inwo-neraantal. De sfeer en identiteit van een dorp is echter nog steeds aanwezig. Vathorst is op zichzelf een wereld van verschil. De wijk kent een zeer diverse woning-bouw en stedenbouwkundige opzet. Van hoogstedelijke sfeer in de Laak tot landelijk wonen aan het Lint. De komende jaren zal het inwoneraantal uitgroeien naar zo’n 33.000 inwoners in 2023. Terwijl in Hooglanderveen

voornamelijk speciaalzaken te vinden zijn, groeit het winkelaan-bod, waaronder grote winkelke-tens, in Vathorst. De beide buren kunnen wat winkelen betreft dan ook goed bij elkaar terecht.

Page 46: Amersfoort Leeft 2009

Lunchen, borrelen en dineren bij Eetcafé DimSEetcafé DimS heeft een vaste plek verworven in Hooglanderveen. Steeds meer Veners, inwoners van Vathorst en werknemers van bedrijven in de omgeving ontdekken de uitstekende keuken, de gezellige bar en het ruime zonnige terras van DimS.

Het is alweer drie jaar geleden dat DimS haar deuren aan de Heideweg opende. Vincent de Vries, zijn schoonzus Astrid de Vré en hun chef-kok Sandor Marsi zijn er sindsdien in geslaagd DimS op de culinaire kaart te zetten. Van maandag tot en met vrijdag worden gasten begroet door gastvrouw Chantal en behalve deze ‘harde kern’ bestaat het enthousiaste team van DimS uit 22 mensen. “Enthousiaste jonge mensen die in de bediening willen werken zijn altijd welkom”, zegt Vincent de Vries.

Chef-kok Sandor Marsi is een creatieveling die het liefst met verse ingrediënten werkt. Hij wordt in de keuken bijgestaan door zijn souschef en drie leerlingen. Vijf keer per jaar stellen zij een nieuwe lunch- en dinerkaart samen. Op de lunchkaart staat niet alleen een uitgebreide keuze aan broodjes en salades, maar ook een 2-gangen lunch menu. Uit de dinerkaart blijkt wel dat DimS meer een restaurant, dan een eetcafé is. Zo staat er geen schnitzel of saté op het menu. Op dinsdag 22 september is het mosselavond bij DimS. Het voorgerecht bestaat uit oesters, die aan tafel opengemaakt worden. Daarna kunt u onbeperkt mosselen eten. Voor niet-visliefhebbers is er een smakelijk alternatief!

Meer dan etenIedere laatste vrijdag van de maand is het vanaf een uur of negen Ladies Night bij DimS. “Twee dames uit Vathorst, die eerder in het Westen woonden, misten een gezellige borrellocatie. Ze vroegen of dat bij ons mogelijk was. Natuurlijk kon dat. Het nieuwtje verspreidde zich razendsnel en nu het is elke keer gezellig druk. De dames kennen elkaar van het schoolplein of van de sport en komen hier even bijpraten. Op vrijdagmiddag komen collega’s van naburige bedrijven hier ook regelmatig het weekend inluiden.”

DimS werd in 2007 door De Kampioen, het ledenblad van de ANWB, uitgeroepen tot meest kindvriendelijke restaurant van Nederland. “Dat was een enorme eer, maar die titel levert soms wel wat verwarring op”, vervolgt Vincent. “Mensen met kinderen verwachten hier soms een ballenbak of een speelparadijs, terwijl mensen zonder kinderen denken dat het hier vol kinderen zit. De waarheid ligt in het midden: wij richten ons niet specifiek op kinderen, maar we hebben wel een kinderhoekje èn een aparte menukaart voor kinderen. Ook voor hen bereidt Sandor heerlijke gerechten; wij serveren kinderen geen frikandel of kipnuggets.”

DimS is dagelijks vanaf 12 uur geopend.

Heideweg 2a3829 MN Hooglanderveen

T: 033 – 25 35 113www.eetcafedims.nl

Page 47: Amersfoort Leeft 2009
Page 48: Amersfoort Leeft 2009

Op Industrieterrein De Wieken/Vinkenhoef heeft Van Bekkum onlangs het project Bijen en Vlinders opgeleverd. Ondernemers kunnen op deze goed bereikbare locatie kleine kantooreenheden (van 55 tot 60 m2)huren of kopen. Bijen en Vlinders telt 32 kantoorappartementen, maar is geen bedrijfsverzamelgebouw. Iedere ondernemer heeft een eigen plek: een eigen voordeur, buitenruimte en één of twee eigen parkeerplaatsen. Er is geen gezamenlijke receptie; wel een gezamenlijke binnentuin.Dat er behoefte is aan het kopen van kleine kantooreenheden blijkt wel uit het feit dat negentien eenheden vanaf tekening zijn verkocht. De kopers zijn ondernemers uit diverse disciplines: van mensen uit de creatieve en financiële sector tot ICT-ers. Op dit moment zijn er nog dertien kantooreenheden beschikbaar!

Op de voormalige locatie van Bouwonderneming Van Bekkum aan de Heideweg 60 in Hooglanderveen bouwt Van Bekkum vier vrijstaande en twaalf half vrijstaande villa’s Van het project De Lange Riest zijn vier woningen verkocht. De villa’s worden in de lente van 2010 opgeleverd. Om kopers tegemoet te komen, worden de overige villa’s gebouwd zodra ze verkocht zijn. Dat geldt ook als het om de helft van een dubbele woning gaat. Het terrein van De Lange Riest is ontworpen door een landschapsarchitect. De villa’s staan royaal op het perceel, liggen deels aan het water en De Lange Riest grenst aan de groene zoom. Wie wil daar nu niet wonen?

De Zevensprong in Hooglanderveen is een project dat in de nabije toekomst door Van Bekkum gerealiseerd wordt. In het hart van het dorp komt een complex met een Boni supermarkt op de begane grond en daarboven zeven zeer royale appartementen. De woningen zijn speciaal ontworpen voor senioren. Het gebouw beschikt over een lift en er is eigen overdekte parkeergelegenheid op het maaiveld. Potentiële kopers hebben hun belangstelling al getoond. Van Bekkum gaat bouwen als een aantal van hen daadwerkelijk heeft getekend. De Zevensprong ligt op loopafstand van de banketbakker, dorpsslager en restaurants. Voor senioren die van levendigheid en gezelligheid houden is dit een uitstekende plek.

De Van Bekkum Groep staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid in woningbouw, utiliteitsbouw, restauratie en renovatie. Hebt u belangstelling voor één van onze projecten, neem dan contact op of kijk voor meer informatie op onze website.

Familiebedrijf Van Bekkum uit Hooglanderveen ontwikkelt en bouwt al sinds 1923. De Van Bekkum

Groep timmert behoorlijk aan de weg met 125 personeelsleden en vestigingen in Amersfoort,

Hooglanderveen en Houten.

Nu in de verkoop bij de Van Bekkum Groep

Heideweg 2,HooglanderveenTel. 033 – 2542140 www.vanbekkum.nl

Na tien jaar zag zij dat HAAR ZAAKJE uit haar voegen was gegroeid

Gelukkig vond zij een nieuwe locatie voor haarwaar zij verder kon groeien met haar kapsalon en HAAR verlengingen.

In Juli opende zij de deuren van HAAR ZAAKJE opde Heideweg 164 in Amersfoort.

Nu heeft zij voor u op zaterdagochtendde VROEGE VOGEL actie;

Dames wassen knippen en handdrogen € 22,50Heren wassen knippen drogen, € 20,00

(Tussen acht en half tien ‘s ochtends)

Openingstijden:ma. t/m do. 8.30 - 17.30 uur

vr. 8.30 - 19.00 uur za. 8.00 - 14.00 uur

Ook hebben wij een kinder knip middag op woensdag;Alle kinderen tussen 0 en 12 jaar € 12,50Alle kinderen tussen 13 en 16 jaar € 14,50

(vanaf half één!)

Wij werken met en ZONDER afspraak!!Zij en HAAR collega`s hopen u gauw te ontmoeten in

HAAR ZAAKJE HEIDEWEG 164 3825 ZM AMERSFOORT033-4563112

Page 49: Amersfoort Leeft 2009

Sterk in crisistijden: onverwachte juweeltjes op industrieterrein De HoefRecentelijk is het bedrijventerrein onder handen genomen voor wat betreft de veiligheid, groenvoorzieningen en het aanzien van de panden. De ondernemers zijn unaniem tevreden met het resultaat. Zo ook Maurice ter Bogt en Kaj Untersalmberger, directeuren van -Z- Management Consultants aan de Printerweg. ‘ Deze ‘facelift’ van het terrein is goed geweest. Wij zitten hier nu 5 jaar en de bereikbaarheid via de snelweg en het station, nabij Amsterdam waar veel van onze activiteiten zich afspelen, is heel belangrijk. We ‘opereren’ en zijn hofl everancier in de fi nanciële sector voor met name banken, leasemaatschappijen en verzekeraars, zowel nationaal als internationaal. Klanten als Volkswagen Pon Financial Services, ING, Fortis en Achmea, begeleiden wij op het gebied van fi nancieel management, informatie technologie en veranderkunde. We regisseren als het ware de veranderingen, binnen de afgesproken tijd, altijd in het belang van de directie en haar medewerkers. Voor ons staat de mens voorop, de inhoud van de boodschap is soms moeilijk, maar uiteindelijk komt iedereen er sterker uit en dat maakt een bedrijf sterker dan ooit. Een getalenteerd team neerzetten en veranderingen tegen het onmogelijke aan realiseren, waarbij we nadenken met en voor mensen, vormt denk ik de grootste uitdaging van ons vak. Dit zijn overigens wel trajecten van een half- tot anderhalf jaar, maar het resultaat mag er zijn. We onderscheiden ons in deze markt door het feit dat we vooraf met de klant een prijs afspreken. Hierbij maken we een berekening waarin we onszelf terugverdienen. Als een leasemaatschappij bijvoorbeeld 30% goedkoper wil gaan werken, dan verdient dat bedrijf ons als het ware terug. We blijven altijd binnen het budget, en nemen alle eindverantwoordelijkheid voor het project. Dit jaar zijn we ondanks de crisis met 10% gegroeid. Een rustige markt is voor ons dus niet gunstig. Momenteel werken we met ruim 20 medewerkers. De bedoeling is dat er in het najaar 5 tot 10 getalenteerde collega’s bij komen. Daartoe zijn we al een campagne gestart. De eisen zijn hoog, maar daar krijg je ook wat voor’. De heren hebben veel contact met klanten en reizen veel. Rest nog de vraag, waar toch die -Z-.voor staat.’ Wij hebben alles van A tot bijna de Z gedaan, dus vonden het wel een goed idee, nu eens achteraan te beginnen. Bovendien is het heel interessant achteraan te beginnen met denken en van daaruit naar het resultaat toe te werken. Ook daarin onderscheiden we ons van andere bedrijven’.

Printerweg 54a, AmersfoortTelefoon: 033 - 4503800

www.z-mc.nl

Z MANAGEMENT CONSULTANTS

Page 50: Amersfoort Leeft 2009

Bestrating speelt een belangrijke rol bij de uitstraling van uw tuin. Hebt u een nieuwbouw huis gekocht en wilt een mooi terras aanleggen? Of u wilt uw bestaande tuin compleet veranderen? Kom dan naar D’Ouwe Steen en laat u inspireren.

D’Ouwe Steen is gevestigd op bedrijventerrein Calveen en is de specialist in sierbestrating, natuursteen, verlichting, waterpartijen, blokhutten, zand, grind en split. Wij beschikken over een grote voorraad, zodat iedereen in elke prijsklasse kan slagen. Met zeventien jaar ervaring in sierbestrating kunnen wij u ook optimaal adviseren.

ShowtuinWij zijn trots op onze showtuin! Op ruim 1.250 m2

laten wij veel voorbeelden zien, zodat u volop ideeën kunt opdoen. Betontegels en siertegels, gewassen en geslepen tegels, natuursteentegels en klinkers in diverse kleuren en met verschillende afmetingen.

U zult zien dat de combinaties eindeloos zijn. Het komt vaak voor dat mensen een voorbeeld in onze showtuin zien en zeggen dat ze het exact zo willen hebben. Dat vinden wij een compliment! Wilt u iets anders? Dan adviseren wij u natuurlijk graag. Ook kunt u ideeën opdoen in de brochures van onze leveranciers, die wij met zorg geselecteerd hebben.

Verlichting geeft meer sfeer aan uw tuin. Vandaar dat u bij ons een ruim assortiment verlichting aantreft. O.a. staande verlichting, geïntegreerde verlichting, wand- en vijververlichting. Wij hebben een ruime keuze in led verlichting op zwakstroom (dus veilig!) van het topmerk in-lite. De verlichting werkt volgens het principe ‘plug and play’, oftewel: gemakkelijk te installeren.

Nieuw pandAan het einde van dit jaar hopen we onze nieuwbouw aan de Zonnecel op bedrijventerrein De Wieken

(bij de Hogeweg) te betrekken. In de komende maanden wordt daar een nieuw pand, geheel volgens onze wensen, gebouwd. Natuurlijk leggen wij ook hier een overzichtelijke en inspirerende showtuin aan. Tot de verhuizing kunt u terecht aan de Kosmonaut op bedrijventerrein Calveen. Vanaf nu geven we tot 70% korting op restpartijen en de komende maanden zullen we een totale leegverkoop houden.

Extra serviceHebt u een keuze gemaakt, dan bezorgen wij de gewenste materialen bij u thuis. U hoeft bij ons geen volle pakketten te bestellen en overgebleven materialen kunt u terugbrengen.

Wist u dat wij ook natuursteen voor binnenvloeren en kunstgras verkopen? Kom langs en laat u inspireren. Dat kan van maandag t/m vrijdag van 8 tot 17 uur en zaterdag van 8 uur tot 15 uur.

D’Ouwe Steen is de specialist in sierbestrating

Page 51: Amersfoort Leeft 2009

Met een scootmobiel blijft u mobiel

Waardenburg Auto’s op Bedrijventerrein Calveen is al twintig jaar een betrouwbaar adres voor de aankoop van occasions van alle merken. Sinds anderhalf jaar verkopen wij ook scootmobielen van het merk Freerider.

Gaat het lopen wat minder gemakkelijk en wilt u toch boodschappen in het winkelcentrum om de hoek blijven doen? Rijdt u geen auto meer, maar wilt u wel uw zus in Woudenberg bezoeken? Als u moeite heeft met lopen en wel mobiel wilt blijven, biedt een scootmobiel uitkomst! Bij Waardenburg Auto’s kunt u kiezen uit verschillende modellen met mogelijkheden die precies bij ú passen.

Legt u veel korte (tot 5 kilometer) of juist lange afstanden (tot 50 kilometer) af? Wilt u een scootmobiel voor binnen of buiten? Misschien past een licht en compact model, dat u gemakkelijk kunt vouwen en dat in de achterbak van uw auto past, beter bij u? Het is allemaal mogelijk. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden. Als u dat wilt, komen wij bij u thuis. Ook bent u van harte welkom in onze showroom, waar u alle modellen kunt bekijken. Desgewenst kunt u een gratis proefrit maken!

Wij regelen de administratieve afhandelingScootmobielen worden vaak door de gemeente (gedeeltelijk) vergoed via een persoonsgebonden budget. Als u met een doktersverklaring bij ons komt, regelen wij de fi nanciële kant van uw aanvraag met de gemeente. Wij vragen een persoonsgebonden budget voor u aan en ondertussen krijgt u van ons al een scootmobiel. Vandaag uw scootmobiel aanvragen, morgen rijden: zo werkt het bij Waardenburg Auto’s!

Wij bezorgen de scootmobiel bij u thuis en geven u een uitgebreide instructie. U krijgt een jaar garantie en in het eerste jaar zijn de service en all risk verzekering inbegrepen. Na het eerste jaar krijgt uw scootmobiel een gratis servicebeurt. Mocht u een keer met pech komen te staan en wij kunnen dit niet direct verhelpen, dan stellen wij een vergelijkbare scootmobiel gratis ter beschikking.

250 servicepuntenWij verkopen scootmobielen van het merk Freerider, omdat dit merk maar liefst 250 servicepunten in het hele land heeft. Dus gaat u een weekend naar Zwolle of Rotterdam en krijgt u daar een lekke band of andere pech, dan is er altijd een dealer in de buurt die u kan helpen.

Onze openingstijden zijn van maandag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Op woensdag en buiten openingstijden: op afspraak.

Kosmonaut 25 - AmersfoortBedrijventerrein 'CALVEEN'

www.waardenburg-autos.nlTEL. 033-4.56.66.77

Enorme keuze bij Harbers IJzerwaren en Gereedschappen

Harbers IJzerwaren en Gereedschappen op Industrieterrein Calveen richt zich op de vakman en de doe-het-zelver. Zij vinden hier alles op het gebied van ijzerwaren, gereedschappen en nog veel, heel veel meer.

Harbers heeft maar liefst 19.000 artikelen op voorraad. Het assortiment is enorm breed. Klussers en professionals vinden er ijzerwaren, sierbeslag, hang- en sluitwerk, gereedschap, machines, elektra, loodgieterbenodigdheden, schoonmaakmiddelen, lampen, sleutelservice, bedrijfskleding en steigers tot wel tien meter hoogte.

“Mensen zeggen regelmatig: ‘Als Harbers het niet heeft, vergeet het dan maar’. Dat is leuk om te horen”, zegt eigenaar Laurens Harbers. “We hebben inderdaad een breed assortiment. In heel Amersfoort kun je geen grasmaaier op benzine kopen; ik heb er zeven soorten staan! Ook hebben we een grote keuze aan sierbeslag. Deze wand van 15 bij 2,5 meter hangt vol met deurklinken, knopjes en greepjes”, zegt hij wijzend. “Kwaliteit vinden we erg belangrijk. Zo verkopen we gereedschap van Bosch, Makita, Festool, Protool, Hitachi en Metabo en bijvoorbeeld bladblazers van Husqvarna.”

Harbers biedt ook een uitgebreide collectie werkkleding en werkschoenen. Of u nu elektricien, magazijnwerker of hovenier bent. U vindt uw bedrijfskleding bij Harbers. Desgewenst voorzien van bedrijfslogo.

“Het is een kick dat je mensen kunt helpen. Dat ze niet voor niets komen”, vervolgt Laurens Harbers. “Wij adviseren klanten graag en vinden goede service belangrijk. In tegenstelling tot bouwmarkten in de buurt, kunnen wij veel artikelen op maat en in het gewenste aantal leveren. En omdat wij een familiebedrijf zijn, kunnen we snel inspelen op de vraag. Als wij iets niet in huis hebben, bestellen we het direct en kunnen we het snel leveren.”

De openingstijden van Harbers IJzerwaren en Gereedschappen zijn van maandag t/m vrijdag van 8 tot 18 uur en zaterdag van 9 tot 16 uur.

Page 52: Amersfoort Leeft 2009