Als dromen werkelijkheid worden - Ronse Swimming … RSC_NL...Als dromen werkelijkheid worden......

of 11 /11
Als dromen werkelijkheid worden... Ronse Swimming Club partnerships

Embed Size (px)

Transcript of Als dromen werkelijkheid worden - Ronse Swimming … RSC_NL...Als dromen werkelijkheid worden......

 • Als dromen werkelijkheid worden...

  RonseSwimming Club

  partnerships

 • Ronse Swimming Club www.swimmingclubronse.be

  Voorwoord

  Voor u ligt de brochure voor partnerships van Ronse Swimming Club (RSC). Graag tonen wij u in deze brochure hoe wij voor uw bedrijf belangrijk kunnen zijn om op een goede en effectieve manier uw bedrijf bekendheid te laten verwerven in de zwemwereld én daarbuiten.

  Terugkijkend op voorbije seizoenen heeft de club op sportief vlak reeds heel wat mooie prestaties mogen optekenen. Het absolute hoogtepunt daarvan waren de Vlaamse kampioenschappen in februari 2017, waarbij Pauline Vandepoorte het brons behaalde op de 200m vrije slag en Julien Terryn het brons behaald op zowel de 50m als 100m vlinderslag. Op zakelijk gebied blijft het voor RSC als zwemclub zijnde zoeken naar commerciële partners. Nochtans telt onze club een kleine 200 leden, met zowel recreatieve als competitieve zwemmers. Daarnaast is RSC op zowel regionaal, nationaal als internationaal niveau actief. Wilt u na het lezen van deze sponsorbrochure persoonlijk kennis maken met onze club? Ik nodig u van harte uit voor een vrijblijvend gesprek. U kunt contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar [email protected] of telefonisch via het nummer +32 (0)496 93 64 04.

  Met sportieve groeten Christophe De Paepe Voorzitter RSC

  RonseSwimming Club

 • RonseSwimming Club

  Ronse Swimming Club www.swimmingclubronse.be

  Een kijk op ons zwemteam RSC biedt alles wat u van een club mag verwachten. Een team dat op sportief vlak op het hoogste podium presteert en sterke prestaties ambieert, een grote schare supporters en een organisatie met groeiambities. RSC wil binnen enkele jaren een toonaangevende club zijn in België zijn met zwemmers met internationale aspiraties.

  Missie en Visie

  RSC zorgt de ‘opleiding’ van meer dan 180 leden. Dit gaat van watergewenning, over leren zwemmen en vervolmaking, tot jeugdzwemmen op recreatief maar vooral competitief niveau. Eén van de voornaamste doelstellingen RSC is dan ook om aan onze (jonge) topzwemmers de mogelijkheid te geven de beste opleiding te genieten in België en op deze wijze te kunnen doorgroeien tot internationale toppers. Dit alles gebeurt onder (bege)leiding van competente trainers. De algeme-ne werking van de wedstrijdgroep wordt aangevuld met de tips, de kennis en de ervaring Carine Verbauwen, die gekend is tot ver buiten de landsgrenzen voor haar prestaties en haar kennis.

  Topsport

  • RSC wil alle zwemmers een hoogstaande opleiding aanbieden door middel van een uitstekend begeleid trainerskorps en een prima infrastructuur.

  • RSC wil een maximaal aantal zwemmers opleiden en laten doorstromen naar de VZF, om zo een waardig ambassadeur te zijn voor de stad Ronse binnen de zwemsport op het hoogste niveau.

  Breedtesport

  • RSC wil bijdragen tot de verhoging van sportparticipatie binnen Ronse en omstreken. Het is onze bedoeling zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen aan het sporten te krijgen.

  • RSC wil de knowhow en het advies van hoger opgeleide personen gebruiken om het zwemmen in Ronse naar een hoger niveau te tillen. Dit zonder zijn eigenheid te verliezen.

  Maatschappelijk

  • RSC wil aan alle leden de kans bieden zich maatschappelijk te ontplooien, binnen een sportief hoogstaand en zeer aangenaam kader.

 • RonseSwimming Club

  Ronse Swimming Club www.swimmingclubronse.be

  Ontstaan van RSC In juli 2005 kwamen verschillende (ex-) zwemmers uit Ronse en omstreken samen met de bedoeling een nieuwe zwemclub op te starten in Ronse. Na contact met de FTFN (de amateursportfederatie van Wallonië) werd alles in het werk gesteld om op 1 november 2005 officieel van start te kunnen gaan. Bij de start telde de club 10 leden, wat snel gegroeid is naar 50, 100, 150 tot zelfs 250. Gezien de beperkte infrastructuur die wij ter beschikking hebben zijn wij genoodzaakt geweest een ledenstop in te voeren. In september 2011, na 6 jaar aangesloten te zijn geweest bij FTFN (later CTFN), beslist het bestuur om zich aan te sluiten bij de Vlaamse ama-teursportfederatie FROS. 1 jaar later, in september 2012 en onder invloed van Julien Terryn die vanaf dat moment traint in Gent onder leiding van Carine Verbauwen, wordt er van de club uit contact opgenomen met de Vlaamse Zwemfederatie (VZF) en wordt alles in het werk gesteld om op 1 januari 2013 officieel aangesloten te zijn bij de VZF. Dit eerste jaar wordt er meteen één om niet te vergeten, met deelname aan het Belgisch kampioenschap in klein én in groot bad. Sindsdien is de naam RSC niet meer weg te denken op al deze kampioenschappen en weten vele clubs wie RSC is.

  Het verleden, het heden en de toekomst Niettegenstaande RSC vrij recent werd opgericht heeft de club reeds enkele zwemmers mogen leveren aan de provinciale en nationale selecties van de VZF. Zowel Nathan Van der Bruggen, Pauline Vandepoorte als Gwennaëlle Giot werden reeds geselecteerd om deel te nemen aan de jaarlijkse internationale driekamp. Daarenboven zwom Pauline vorig jaar de opgelegde limiettijden voor de nationale selectie van het Future Team van de VZF. Op internationaal niveau scoort RSC ook... Zo werden er reeds vele medailles ge-wonnen in Genève en Morges (Zwitserland); Lumbres, Leforest, Arras en Strasbourg (Frankrijk); Almere en Den Haag (Nederland); Werdohl en Hamm (Duitsland), Talinn (Estland); Riccione en Rimini (Italië). Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat een professionele aanpak onze talentvolle jongeren zal stimuleren om de nodige inspanningen te leveren om, net zoals hun voorgangers, een (inter)nationale carrière uit te bouwen.

 • RonseSwimming Club

  Ronse Swimming Club www.swimmingclubronse.be

  Sportieve doelstellingen De meest begaafde zwemmers worden in de mogelijkheid gesteld hun talenten te ontwikkelen met als doel de club een vooraanstaande rol op nationaal vlak te laten spelen. De topzwemmers zullen voorbereid worden op internationaal niveau teneinde deel te nemen aan de Europese- en Wereldkampioenschappen en, het summum, de Olympische Spelen. Om deze doelstellingen te bereiken werd er een professionele structuur opgezet, genaamd het GOLD team. Deze structuur houdt in dat de begeleiding van de toptalenten op hoog niveau georganiseerd wordt. De middelen die worden opgezet zijn niet min:

  • De aanstelling van een jeugdsportverantwoordleijke in de persoon van Julien Terryn, wiens taak er in bestaat de coördinatie tussen de diverse groepen zowel op zwem technisch, als op bestuurlijk vlak.

  • De nodige trainingsuren en de aanwezigheid van de trainer in elke afdeling. Om een topzwemmer op te leiden is min. 20 uur per week intensieve training noodzakelijk.

  • Niet alleen zwemtraining maar ook opwarming, droog- en krachtraining komen hierbij aan bod.

  • Naast de dagelijkse trainingsuren worden er regelmatig samenkomsten georganiseerd met de kerngroep. De bedoeling is dat de trainers in overleg met de technische commissie een jaarplanning en/of actieplan opstellen, teneinde hun zwemmers op een nog meer adequate wijze te begeleiden.

  • Teneinde internationale voeling te krijgen neemt RSC elk jaar aan diverse internationale wedstrijden deel. Hierbij zullen we vooral oog hebben voor de kwaliteit van de wedstrijd en de verplaatsing. In de ons omringende landen zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om deel te nemen aan degelijke internationale competities.

  • Om internationale competities en de Belgische jeugd- en seniorkampioenschappen voor te bereiden wordt er een zomerstage gepland in juli. Bij de ‘BK-stage’ gaat er ook een kinesist mee.

  • De fysiologische begeleiding neemt Jan Olbrecht, doctor in de fysiologie, op zich. Hij heeft internationale vermaardheid gekregen wat betreft het aanwenden van lactaat-testen als conditieopvolging en begeleiding van topsporters over heel de wereld.

  • De club organiseert op regelmatige basis lezingen i.v.m. voeding, de rol van de ouders tijdens de sportcarrière van hun kind, enz.

  • Ten slotte organiseert de club ook regelmatig bijscholingen voor de lesgevers van de diverse afdelingen.

 • RonseSwimming Club

  Ronse Swimming Club www.swimmingclubronse.be

  Exposure RSC biedt alles wat U van een club mag verwachten. Een team dat op sportief vlak nationaal op het hoogste podium presteert, een grote schare enthousiaste supporters en een organisatie met groeiambities. RSC wil binnen enkele jaren een toonaangevende club zijn in België zijn met zwemmers met internationale aspiraties. RSC is meer dan zwemmen alleen. Met meer dan 50 competitiezwemmers en meer dan 120 leden heeft de club een groot netwerken in wijde omgeving van Ronse. Aangezien Ronse op de taalgrens ligt telt onze club ook heel veel Franstalige leden. Onze club vormt dus het ideale podium om uw bedrijf te laten zien:

  • Uiteraard aan de zwemmers, hun familie, vrienden en sympathisanten. • Aan de andere sponsoren van de club om samen een netwerk te vormen. • Aan toeschouwers bij trainingen en wedstrijden. • Aan televisiekijkers van regionale zender AVS en van Sporza bij bijvoorbeeld live uitzendingen van de Flanders Speedo Cup. • Aan lezers van de regionale- en landelijke dagbladen.

  Uw bedrijf wordt ‘in de spotlight geplaatst’ op verschillende manieren: • Op de uitrusting van onze zwemmers, trainers en afgevaardigden. • Via de schriftelijke communicatie die vanuit onze club vertrekt. • Via onze Facebookpagina. • Via ‘boarding’ (vlaggen, banners, beachflags, enz.) op wedstrijden of andere evenementen die door onze club georganiseerd worden; • Op de volgende pagina’s vindt u terug welke samenwerkingen er tot stand kunnen komen.

 • RonseSwimming Club

  Ronse Swimming Club www.swimmingclubronse.be

  Hoofdsponsor van RSC Uw bedrijf kan (een van) de belangrijkste partner(s) van RSC worden. De bijdrage van uw bedrijf bespreken wij graag met u. Wij bieden u in ruil een pak voordelen. • Uw logo wordt op de uitrusting gedrukt die de zwemmers, trainers, afgevaardigden,... dragen op wedstrijden en dergelijke. • Uw logo wordt vermeld op alle officiële, schriftelijke communicatie vanuit de club naar de zwemmers, hun ouders, andere sponsors en partners toe. • Uw logo wordt vermeld op alle affiches, brochures, wedstrijdprogramma’s, enz. van de door de club georganiseerde evenementen. • U krijgt de mogelijkheid tot adverteren op en linken van uw bedrijfswebsite met de website van de club. Ook via de Facebookpagina van de club kan uw bedrijf in de picture geplaatst worden. Beide pagina’s worden wekelijks meerdere keren geüpdatet en dagelijks bekeken. • Reclame op boarding, banners, beachflags, enz. bij wedstrijden en evenementen. Deze worden in onderling overleg gebruikt/geproduceerd. • U krijgt de kans tot het verspreiden van promotiefolders op wedstrijden.

  Sponsorpartner van RSC Uw bedrijf en RSC ‘hand in hand’. Dat is wat de formule ‘Sponsorpartner’ inhoudt. De bijdrage van uw bedrijf bespreken wij graag met u. In ruil bieden wij u een pak voordelen. • Uw logo wordt vermeld op alle affiches, brochures, wedstrijdprogramma’s, enz. van de door de club georganiseerde evenementen. • U krijgt de mogelijkheid tot adverteren op en linken van uw bedrijfswebsite met de website van de club. Ook via de Facebookpagina van de club kan uw bedrijf in de picture geplaatst worden. • Reclame op boarding, banners, beachflags, enz. bij wedstrijden en evenementen. Deze worden in onderling overleg gebruikt/geproduceerd.

 • RonseSwimming Club

  Ronse Swimming Club www.swimmingclubronse.be

  ‘WE-sponsor’ van RSC ‘WE’ staat niet enkel voor ‘wij’ als in ‘jij en ik’ maar we staat ook voor WEbsite en WEdstrijd. Deze formule werd in het leven geroepen kleine(re) zelfstandigen en/of bedrijven die kiezen voor de ondersteuning van meerdere clubs/verenigingen. De bijdrage van uw bedrijf bespreken wij graag met u. In ruil bieden wij u een pak voordelen. • U krijgt de mogelijkheid tot adverteren op en linken van uw bedrijfswebsite met de website van de. Ook via de Facebookpagina van de club kan uw bedrijf in de picture geplaatst worden. • Reclame op boarding, banners, beachflags, enz. bij wedstrijden en evenementen. Deze worden in onderling overleg gebruikt/geproduceerd.

  Eventpartner bij de Internationale Meeting van de stad Ronse Wenst u zich voornamelijk op ‘events’ te focussen? Dan hebben wij voor u met de jaarlijkse Internationale Meeting van de stad Ronse het perfecte aanbod. De Meeting is uitgegroeid tot een Internationale wedstrijd waar elk jaar honderden binnen- en buitenlandse (o.a. uit Ne-derland, Duitsland, Engeland en Frankrijk) zwemmers aan deelnemen. De wedstrijd vindt plaats in de maand oktober in het stedelijke zwembad van Ronse. Door zijn ‘atypische indeling’ bereikt deze wedstrijd zowel qua deelnemers als qua publiek een zeer breed en divers publiek. De bijdrage van uw bedrijf aan dit event bespreken wij graag met u. Wij bieden u in ruil een pak voordelen: • Uw logo wordt vermeld op alle affiches, brochures, wedstrijdprogramma’s, enz. van de wedstrijd. • U krijgt de mogelijkheid tot adverteren op en linken van uw bedrijfswebsite met de website van de club. Ook via de Facebookpagina van de club wordt uw bedrijf in de picture geplaatst. • Reclame op boarding, banners, beachflags, enz. Deze worden in onderling overleg gebruikt/geproduceerd. • U krijgt de kans tot het verspreiden van promotiefolders tijdens de wedstrijd of u kan zelfs een promotiestand in de hall installeren.

 • RonseSwimming Club

  Ronse Swimming Club www.swimmingclubronse.be

  Overzicht van onze sponsorformules Brons: - logo op alle schriftelijke communicatie - logo op affiches, brochures, wedstrijdprogramma’s van de door de club georganiseerde evenementen - reclame door middel van spandoek of beachvlag (door de sponsor in bruikleen aan te leveren) op wedstrijden en evenementen Brons pakket: alle bedragen tot en met 50,00 euro

  Zilver: - alle punten uit het brons-pakket, alsook: - 2 sets van de jaarlijkse uitgave postkaartjes RSC (1 set bevat 5 unieke collectors-item kaartjes op limited edition, speciaal uitgevenen voor de club) - uw reclame op de jaarlijkse internationale Meeting van de stad Ronse - uw logo op de sponsorwall die op tal van foto’s zal verschijnen, zowel in druk als digitaal - uitnodigingen voor speciale evenementenZilver pakket: alle bedragen of sponsorwaarde vanaf 51,00 euro tot en met 150,00 euro

  Goud: - alle punten uit zowel het brons als zilver pakket, en: - per schijf van 50 euro 2 extra sets collectors kaartjes - mogelijkheid tot adverteren op de website, en linken naar uw website - uw promotieflyers op onze wedstrijden - mogelijkheid om speciale acties aan te bieden aan de leden en sympathisanten van de club via web I mail I facebookGoud pakket: jaarlijkse sponsoring of sponsorwaarde hoger dan 151,00 euro en een vast contract voor 5 jaar.

  Of contacteer ons voor een Platinum, Tailor made sponsorcontract.

  Ziet u zichzelf als RSC- partner? Meer informatie over onze club vindt u op www.swimmingclubronse.be en op www.facebook.com/Ronseswimmingclub.Indien u interesse heeft in het sponsoren van onze club, kunt u de sponsorverantwoordelijke van Ronse Swimming Club contacteren via onderstaande gegevens. Valérie De Ravet+32 (0)476 24 56 76 [email protected]

 • RonseSwimming Club

  Ronse Swimming Club www.swimmingclubronse.be

  Sponsorcontract - te bezorgen aan Ronse Swimming club

  Wij, Ronse Swimming Club, bevestigen hierbij dat

  contactpersoon . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  adres . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  telefoonnummer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  emailadres . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  website . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  onze zwemclub heeft gesponsord, met een bedrag van . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  en neemt hiermee een (omcirkel of doorstreep)

  brons I zilver I goud I platinum sponsorcontract zoals omschreven in deze brochure.

  Duurtijd contract

  van . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . tot . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  Of neemt een individueel Platinum sponsorcontract,

  zoals overeengekomen met . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  en opgesteld op . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  Storting met duidelijke vermelding op rekeningnummer club,

  BE11 1430 7752 6848

  of cash meegegeven aan clublid . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  en zal het logo en weblink digitaal bezorgen aan [email protected]

  naam en handtekening sponsor

  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  naam en handtekening clublid

  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 • RonseSwimming Club

  Ronse Swimming Club www.swimmingclubronse.be

  Sponsorcontract - exemplaar sponsor

  Wij, Ronse Swimming Club, bevestigen hierbij dat

  contactpersoon . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  onze zwemclub heeft gesponsord, met een bedrag van . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  en neemt hiermee een (omcirkel of doorstreep)

  brons I zilver I goud I platinum sponsorcontract zoals omschreven in deze brochure.

  Duurtijd contract

  van . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . tot . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  Of neemt een individueel Platinum sponsorcontract,

  zoals overeengekomen met . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  en opgesteld op . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  Storting met duidelijke vermelding op rekeningnummer club,

  BE11 1430 7752 6848

  of cash meegegeven aan clublid . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  en zal het logo en weblink digitaal bezorgen aan [email protected]

  naam en handtekening sponsor

  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  naam en handtekening clublid

  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .