Alles over de VAR verklaring - Boekhouder Haarlem

download Alles over de VAR verklaring - Boekhouder Haarlem

If you can't read please download the document

 • date post

  10-Jun-2015
 • Category

  Business

 • view

  738
 • download

  1

Embed Size (px)

description

Alles wat u moet weten over de VAR verklaring. Als ZZP'er is het belangrijk om te weten wat u kunt doen met een VAR verklaring. In deze presentatie zet boekhouder Haarlem de belangrijkste punten voor u op een rijtje.

Transcript of Alles over de VAR verklaring - Boekhouder Haarlem

 • 1. Alles over de VAR verklaring Tips van Boekhouder-Haarlem

2.

 • Wie kan een VAR aanvragen?
 • Iedereen die in Nederland woont, kan eenVerklaring arbeidsrelatie (VAR)aanvragen.

Alles over de VAR verklaring 3. Alles over de VAR verklaring

 • U kunt alleen een verklaring aanvragen voor werkzaamheden die u zelf uitvoert voor 1of meer opdrachtgevers. Let op: een BV, NV, vennootschap onder firma (VOF) en maatschap kunnen geen VAR aanvragen. De directeur-grootaandeelhouder van een BV en NV kan dat wel.

4. Alles over de VAR verklaring

 • Hoeveel soorten VARs zijn er? Er zijn 4 soorten:
 • VAR-wuo: winst uit onderneming voor de ZZPer
 • VAR-row: resultaat uit overige werkzaamheden
 • VAR-dga: inkomsten uit werkzaamheden voor rekening en risico van uw vennootschap (voor directeur BV)
 • VAR-loon: uit dienstbetrekking

5. Alles over de VAR verklaring Welke soort VAR is gunstig voor de ZZPer? DeVARwinst uit onderneming (VAR-wuo) Als in de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) staat dat de Belastingdienst uw resultaat aanmerkt als winst uit onderneming, dan hebben u en uw opdrachtgever allebei voordeel... 6. Alles over de VAR verklaring U komt als u meer dan 1225 uur per jaar aan uw onderneming werkt en meer dan drie verschillende opdrachtgevers heeft in aanmerking voor drie extra aftrekposten op de te betalen Inkomstenbelasting: Dezelfstandigenaftrek Destartersaftrek (drie jaar) DeMKB-winstvrijstelling 7. Alles over de VAR verklaring Welke soort VAR is gunstig voor de ZZPer? DeVARwinst uit onderneming (VAR-wuo) Als in de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) staat dat de Belastingdienst uw resultaat aanmerkt als winst uit onderneming, dan hebben u en uw opdrachtgever allebei voordeel... 8. Alles over de VAR verklaring Wat is de VAR-wuo? Wanneer op uwVAR-verklaring staat dat u winst uit onderneming geniet, dan hoeft uw opdrachtgever geen loonheffing en premies werknemersverzekeringen in te houden en af te dragen. 9. Alles over de VAR verklaring U bent in die situatie ook niet verzekerd voor de werknemersverzekeringen, maar komt, als u meer dan 1225 uur per jaar als ZZP-ondernemer werkt, wel in aanmerking voor de extra aftrekposten ( zelfstandigenaftrek ,startersaftreken deMKB-winstvrijstelling ). 10. Alles over de VAR verklaring Wat is het voordeel van die aftrekposten? In de eerste drie jaar geldt ongeveer de eerste 11.000 euro van uw nettowinst als belastingvrij. 11. Alles over de VAR verklaring Wat is het voordeel van die aftrekposten? In de eerste drie jaar geldt ongeveer de eerste 11.000 euro van uw nettowinst als belastingvrij. 12. Alles over de VAR verklaring Welke VAR is het gunstigst voor de zzper die meer dan 1225 uur per jaar werkt? Winst uit onderneming (VAR-wuo) 13. Alles over de VAR verklaring Hoe krijgt u de VAR (Verklaring arbeidsrelatie)? U kunt de VAR elektronisch aanvragen met het formulier Aanvraag Verklaring arbeidsrelatie .Email onsdan sturen we het formulier per email aan u toe. Als u wilt, kunt u de VAR op papier aanvragen. U kunt het aanvraagformulier downloaden of bestellen bij de Belastingdienst, telefoon 0800-0543. 14.

 • Neemt u gerust contact met ons op,
 • wij helpen u graag verder!

Meer informatie vindt u opwww.boekhouder-Haarlem.nl