Alkmaar Bruist oktober 2012

60
WINNAAR BEACHCRUISER THEMA EERLIJK WINKELEN GROEN FEEL GOOD FESTIVAL OP WEG ALKMAAR/HEILOO/BERGEN OKTOBER/NOVEMBER 2012 GRATIS MEENEMEN! WWW.NEDERLANDBRUIST.NL WWW.INTRANOS.NL

description

Alkmaar Bruist oktober 2012

Transcript of Alkmaar Bruist oktober 2012

Page 1: Alkmaar Bruist oktober 2012

winnaarbeachcruiser

themaeerlijk Winkelen

Groen

Feel Good Festival

op Weg

AlkmAAr/Heiloo/Bergen oktoBer/novemBer 2012 grAtis meenemen!www.nederlAndBruist.nl

www.intranos.nl

Page 2: Alkmaar Bruist oktober 2012

Kennemerstraatweg 107b1814 GE AlkmaarTel. 072-511 36 [email protected]

Scheiden/uit elkaar?Vraag dan ons gratis informatiepakket aan of maak een afspraak: www.scheidingsplanner.nl

Er zijn echter ook vaak oplossingen. De Scheidingsplanner is dé financieel en juridisch specialist op dat terrein. De unieke combinatie aan juridische en financiële kennis van zaken biedt veelal oplossingen, die in eerste instantie vaak over het hoofd worden gezien. Dit helpt scheidende mensen om de zaken toch weer op de rit te krijgen en een nieuwe start te kunnen maken.

De Scheidingsplanner begeleidt een scheiding van A tot Z tegen een redelijke prijs. Elke scheiding is uniek en maatwerk. Vooraf kunnen er afspraken worden gemaakt omtrent de kosten. Meer weten? De Scheidingsplanner is gevestigd in Alkmaar aan de Kennemerstraatweg 107B. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met 072-5113604, of ga naar de website: www.scheidingsplanner.nl en vraag gratis extra informatie aan.

ScheidingSplanner

als gevolg van de financiële crisis hebben hypotheekverstrekkers de voorwaarden behoorlijk aangescherpt. de woningmarkt staat inmiddels al langere tijd onder druk. Kortom: men komt steeds moeizamer in aanmerking voor een hypotheek en de woningprijzen dalen. hierdoor blijken met name scheidende stellen steeds moeizamer financieel uit elkaar te kunnen gaan. Ze staan vaak letterlijk met de rug tegen de muur in een wirwar van emoties en regels. daar komt dan nog bij dat de wetgeving omtrent alimentatie mogelijk gaat veranderen. al met al wordt de groep scheidende mensen nog kwetsbaarder in deze moeilijke tijden.

De financieel en juridisch specialist in de regio Alkmaar

2

Page 3: Alkmaar Bruist oktober 2012

De blazer look in De herfst

EDC - STREET ONE - CECIL - RINO N PELLE - VERO MODA - ANNA SCOTT - PIECES - DREAMSTAR - SILVIAN - HEACHAAIKO - LAVAND - S. OLIVER - IbANA

Kerkweg 28 • HeemskerkTel. 0251 - 25 37 77

Stationsweg 86 • HeilooTel. 072 - 533 62 69

Scan de code en ga naarwww.brantjesfashion.nlen maak kennis met onze webshop. Hier vindt u alles over: avondje shop-pen met vriendinnen, cadeaubon plus, shoppen met een personal shopper, extra koopavonden.

KERKWEG 28 • 1961 JD HEEMSKERKTEL. 0251 - 253777

STATIONSWEG 86 • HEILOO072 - 5336269

Scan de code en ga naarwww.brantjesfashion.nl

En maak kennis met onze webshop!Hier vindt u alles over: avondje shoppen met vriendinnen,cadeaubon plus, shoppen met een personal shopper, extrakoopavonden

FASHION & FEELING

EDC - STREET ONE - CECIL - RINO N PELLE - VERO MODA -ANNA SCOTT - SISIETRS - PIECES - DREAMSTAR - SILVIAN

HEACH - AAIKO - LAVAND

EllenEigenaar Brantjesfashion

Mijn favorite merken zijnAaiko,EDC by Esprit en AnnaScott

Met zorg en enthousiasme hebik onze collectie voor u samen-gesteld.Ik nodig u dan ook van harte uitdeze bij ons te komen bekijken.Ons vakkundige team staatvoor u klaar met eenpersoonlijk en eerlijk advies.

Tessa1e jaars student

gezondheidswetenschappen

Mijn favoriete merken zijnAaiko,Pieces,Vero Moda,

EDC by Esprit

Ik shop graag bij Brantjes-fashion omdat ik daar naastmijn favorite merken nog veelmeer andere leuke kleding

kan vinden.

Jas Aaiko 119.95

Blouse Vero Moda 39.95

Jeans Pieces 34.95

Tas Pieces 49.95

Rok Aaiko 79.95

Vest zwart Vero Moda 21.95

Top rood Vero Moda 8.95

Vest ecru Sisters Point 39.95

Riem Pieces 16.95

Legging Pieces 16.95

Sjaal Versteegh 19.95

Mijn favoriete merken zijnAaiko,EDC by Esprit en AnnaScott

Ook in de herfst blijft de blazer een belangrijk trendy kledingstuk. De kwaliteit wordt dikker en nog zachter. De look wordt soft en krijgt onopvallende kleuren. Het model is licht getailleerd, twee zakken met klep en patches op de ellebogen zorgen voor een nonchalante look. Wij mixen de blazer graag met een jeans en een prettige longsleeve. De geruite sjaal zorgt voor de kleurkick. Nonchalante boots passen er perfect onder en zijn natuurlijk bijzonder geschikt voor het wisselvallige herfstweer. Andere blazers en indoorjassen vind je natuurlijk in onze winkel.

Page 4: Alkmaar Bruist oktober 2012

14

33

18

5344

Inhoud

Colofon

uitgever Nederland Bruist C.V.

mAnAger Niek van der Lep

trAFFiC Nederland Bruist

vormgeving & eindredACtie Nederland Bruist

tHemAteksten Renée ter Berg en

Niek van der Lep

ContACt AlkmAAr Bruist

Niek van der Lep

Marnixstraat 122 zwart, 2023 RJ Haarlem

T 076-7115340, M 06-41971320

[email protected]

ContACt HooFdkAntoor

Nederland Bruist C.V.

[email protected]

www.nederlandbruist.nl

www.belgiebruist.be

copyright nederland Bruist c.V. het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. ©2007 nederland Bruist c.V. Merknaam alkmaar Bruist is een merknaam en eigendom van nederland Bruist c.V. deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. nederland Bruist c.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. in dezelfde reeks verschijnen ook: alkmaar, de amerstreek, Breda, de langstraat, den Bosch, haarlem, nijmegen, land van cuijk, rivierenland, Tilburg, Utrecht, de peel, land van Maas en Waal, Uden.

www.passie-en-pegels.nl

Bontlaarzen 50%

korting!

Page 5: Alkmaar Bruist oktober 2012

Levenslessen! Hoeveel heb jij er geleerd de afgelopen jaren? Het blijft een onophoudelijke stroom van ervaringen, opgebouwde waarden en meer.. veel meer. Het heeft een enorme invloed op het nemen van nieuwe beslissingen, het kiezen van een levenspartner of het opbouwen van een lijst die je gebruikt om nieuwe uitdagingen tegemoet te gaan. Vaag, zweverig? Misschien, maar ik zal het toelichten. Ik heb, net als veel andere mensen, nare en prachtige ervaringen gehad in mijn leven die mijn karakter hebben gevormd en ervoor zorgen dat ik mij op een bepaalde manier gedraag en voel. Elke dag krijg je weer een nieuwe kans om het leven voor jezelf leuker of beter te maken.Ik heb een aantal levenslessen op een rijtje gezet: 1 weet wanneer je nee moet zeggen2 moed is niet hetzelfde als bang zijn3 tel vaker tot 104 liefde maakt het verschil

5 probeer het goede te zien in de ander6 steek je kop eens boven het maaiveld7 de eerste indruk is bepalend8 kwetsbaar durven zijn getuigt van kracht9 geef bij goede dingen een compliment en biedt je hulp aan als je ziet dat iemand dat kan gebruiken.

Ik kan nog wel even doorgaan, maar mijn boodschap is simpel. De afgelopen jaren heb ik geleerd dat als ik aan het begin van de dag besluit dat het een mooie en liefdevolle dag gaat worden, dit ook uitkomt. Dit heeft weinig te maken met externe factoren, maar vrijwel alles met mij. Ik kan dus zelf de regie bepalen over mijn leven. Ik wil graag de komende maanden horen van jullie, de lezers van Bruist, hoe jouw dag is verlopen toen je besloot om een heerlijke dag te hebben. Deze ervaringen ga ik bundelen en krijgen een plekje in mijn magazine.

Hoi BESTE lezerS!

Veel succes ermee!niek van der lep

Kanaalkade 16B te Alkmaar • tel. 072-5114193

Page 6: Alkmaar Bruist oktober 2012

Hekelstraat 31 1811 BL Alkmaar072 512 09 21www.colorhairbyjoyce.nl

Joyce!

krijtpoeder voor

leuke

kevin murphyin je haa

r...

sieraden voor

op je haar...

bij je haar...

...die knipten kleurt je haar!

Page 7: Alkmaar Bruist oktober 2012

Hekelstraat 31 1811 BL Alkmaar072 512 09 21www.colorhairbyjoyce.nl

Joyce!

krijtpoeder voor

leuke

kevin murphyin je haa

r...

sieraden voor

op je haar...

bij je haar...

...die knipten kleurt je haar!

Page 8: Alkmaar Bruist oktober 2012

colUMn

AlkmAArseweetjes

TRADITIONELE THAISE MASSAGE

naast de welbekende massages van Andamanpearl hebben wij nu ook de welbekende Garra Rufa fish spa en een heerlijke infrarood sauna in onze salon staan.

het voorstel klonk een beetje suf, maar mijn moeder was er laaiend enthousiast over. een stadswandeling en een kanotocht door alkmaar. dit pretpakket had mijn oom gewonnen en aan mijn moeder gegeven. helemaal nu ik niet meer dagelijks in alkmaar ben en ik pap en mam veel te weinig zie, begin ik enthousiast aan deze tocht. Boring, dacht ik. Wat weet ik na 25 jaar nou niet over alkmaar? eenmaal aan de wandel bleek dat een hele hoop te zijn. Zo zijn de twee balkonnetjes onder de klok bij de V&d mij nooit opgevallen en wist ik niet dat de alkmaarse uitvinder van de duikboot deze uitprobeerde in de vijver

tegenover zijn huis, wat vandaag de dag de synagoge is. de beroemde kaasmarkt wordt geteisterd door brutale meeuwen die gaten in de kaas prikken, ook weer een weetje! op naar de kano’s. na een paar oefeningen schiet ik als een speer de platte stenen brug onderdoor. langs de wallen, wat vroeger een gezellig winkelstraatje bleek te zijn. Met het water in mijn schoenen en de slappe lach trek ik bij iJssalon de Mient aan de bel en dobber ik met een heerlijk ijsje naar de eindstreep. Toch nog wat bijgeleerd over dit pittoreske stadje. Maar waar alkmaars beste cocktails te vinden zijn, moet ik vanavond nog uitvinden.

8

Page 9: Alkmaar Bruist oktober 2012

AlkmAArseweetjes

TRADITIONELE THAISE MASSAGE

Andaman Pearlde specialist in traditionele thaise massage

Infrarood sauna:Wat zijn de positieve eigenschappen van een infraroodcabine?* Vermindering van stijfheid van gewrichten* Vermindering van spierspanning* Stimulering van de bloedcirculatie* Stimulering van het genezingsproces bij ziektes en ontstekingen

Garra rufa fish spa: Uw voeten heerlijk verwennen en verzorgen? Dat kan bij The Original Garra Rufa fish spa! Visjes die aan u voeten knabbelen? Uiteraard voelt dit in het begin een beetje vreemd, maar al snel zal u merken dat het heerlijk ontspannend werkt! Naast een hele schone huid, heeft u na de behandeling ook nog eens lekkere zachte voeten. Na een half uurtje knabbelen ook nog een half uurtje een heerlijke ontspannende voetmassage en uw voeten kunnen er weer tegenaan.

naast de welbekende massages van Andamanpearl hebben wij nu ook de welbekende Garra Rufa fish spa en een heerlijke infrarood sauna in onze salon staan.

aanBiedinG!BIJ ElKE MASSAGE VAn 1 UUR KRIJGT U 50% KoRTInG oP HET GEBRUIK VAn

onZE InfRARooD SAUnA.

aanBiedinG!30 MInUTEn GARRA RUfA fISH SPA En DAARnA EEn HEERlIJKE onTSPAnnEnDE VoETMASSAGE VAn 30 MInUTEn SAMEn VooR MAAR € 32,50.

Wilt u een ander een weldadig en gezond

cadeau geven? Denk dan eens aan een

cadeaubon van Andaman Pearl.

Andaman Pearl, Doelenstraat 16, 1811 KZ Alkmaar tel. 072-2201411 en 06-84808048

Voor meer informatie over onze fish spa en infrarood sauna kunt u onze website raadplegen

WWW.AnDAMAnPEARl.nl

9

Page 10: Alkmaar Bruist oktober 2012

evenem entenKinderBoeKenweeKdatum: woensdag 3 oktober. locatie: Bibliotheek Kennemerwaard.

ontzettend alKmaardatum: vrijdag 5 t/m 7 oktober. locatie: paardenmarkt, categorie: festival.

modelspoor Beursdatum: zondag 7 oktober, tijd: 10:00 - 15:00 uur. locatie: Muiderwaard 224.

victorie! het BeleG van alKmaar in 1573datum: maandag 8 oktober, kom naar de binnenstad van alkmaar en beleef een geweldige dag tijdens de viering van het 8 oktober ontzet. er is een kermis, optocht, live muziek en veel meer.

muzieK op de BruGdatum: maandag 8 oktober, tijd: 14:00 - 23:00 uur. locatie: platte Stenenburg.

trouwBeursdatum: zondag 14 oktober, tijd: 12:55 uur. locatie: grote Kerk.

Kermis de maredatum: donderdag 18 oktober, tijd: 11:00 - 22:00 uur. locatie: Winkelcentrum de Mare.

popronde datum: zaterdag 20 oktober. locatie: horeca binnenstad, categorie: muziek.

KoopzondaGdatum: zondag 21 oktober, tijd: 12:00 - 17:00 uur. locatie: centrum en overstad, categorie: live muziek.

taptoe jeuGddatum: maandag 22 oktober, tijd: 12:00 - 17:00 uur. locatie: Waagplein, categorie: live muziek.

somnio FilmFestivaldatum: dinsdag 23 oktober. locatie: provadia, categorie: festival.

sportspeKtaKeldatum: donderdag 25 oktober, tijd: 12:00 - 16:00 uur. locatie: Sporthal de Meent, categorie: sport & recreatie.

10

Page 11: Alkmaar Bruist oktober 2012

evenem enten oktobernovember 2012

roB de nijs- nestordatum: vrijdag 26 oktober, tijd: 20:15 - 22:00 uur. locatie: Theater de Vest, categorie: muziek, website: www.theaterdevest.nl

amuse tour alKmaar datum: zondag 28 oktober, tijd: 12:30 - 16:30 uur. locatie: Binnenstad, categorie: uitgaan.

oKtoBerFestdatum: vrijdag 9 november, tijd: 11:05 uur. locatie: evenemententerrein, categorie: festival.

sinterKlaasintochtdatum: zaterdag 17 november, tijd: 15:00 - 17:00 uur. locatie: Winkelcentrum de Mare, categorie: jeugd.

multi cultureel Festivaldatum: zondag 18 november, tijd: 12:00 - 19:00 uur. locatie: Mare nostrum, categorie: festival.

tattoo conventie alKmaardatum: zaterdag 24 november. locatie: grote Kerk, categorie: markt/beurs.

winnaar Beachcruiser BeschiKBaar Gesteld door hairstyle center alKmaar: celena Muller, 20 jaar uit heerhugoWaard.

11

Page 12: Alkmaar Bruist oktober 2012

Ristorante Pizzeria

La TerrazzaBergen

Voor lekker...Italiaans

Breelaan 7a ~ 072-5813541

Page 13: Alkmaar Bruist oktober 2012

Kapsalon de Boer is gespecialiseerd in het vervaardigen van verschillende haarwerken zoals pruiken, toupets en haarstukken. Wij zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van haarwerken en hoofdhuidproblemen. Er wordt onder andere gewerkt met het door dermatologen ontwikkelde merk: Mediceuticals. Daarnaast bieden wij een onder-steuningsprogramma aan voor zowel

Van aostastraat 4 - 1851 JC HEiloo - tEl. 072-5337660

alopecia patiënten als voor patiënten die een chemotherapie en cold-cap behandeling ondergaan. Kapsalon DE BoEr is ErKEnD sEMH gECErtifiCEErD.ons advies is discreet, vakkundig en zonder enige verplichting en wij beantwoorden graag al uw vragen over haarwerken en/of het ‘madimutsje’.

Kapsalon DE BoEr HEiloo, VaKMansCHap in HaarWErKEn En pruiKEn

Page 14: Alkmaar Bruist oktober 2012

Het Hele jAAr rond!natuurlijk denk je bij motorrijden aan een blauwe lucht en een heerlijk zonnetje. Toch is deze weersconditie absoluut niet nodig om ultiem te kunnen genieten van de motorervaring. dankzij een ontwikkeling van perfecte kleding en accessoires is het zonder problemen mogelijk om twaalf maanden per jaar te rijden.

lemstrA motoren!lemstrA motoren!peter lemstra heeft in alkmaar aan de Madame curiestraat een geweldige zaak opgebouwd waar je je ogen uitkijkt. Met vele jaren aan ervaring en expertise is hij de toonaangevende dealer van het merk Kawasaki boven het noordzeekanaal. Zijn collectie is voor de liefhebber van dit

sterke merk een lust voor het oog. natuurlijk zorgen peter en zijn medewerkers ervoor dat je te allen tijde een betrouwbare motor rijdt die jaren plezier zal geven.

voor meer inFo: www.lemstramotoren.nlMadame curiestraat 12 alkmaartel. 072 - 511 97 04

vrijHeid, BlijHeid...

14

Page 15: Alkmaar Bruist oktober 2012

‘voor het voetlicht’

deze prachtwinkel is een initiatief van Jannes Zuidema die een passie heeft voor het kleden van grote mannen. Jannes is zelf ook een grote man en vond het voorheen moeilijk om fraaie en sportieve kleding in zijn maat te vinden. dus begon hij een paar maanden geleden zijn eigen winkel op een perfect bereikbare locatie. de zaak is ook bereikbaar voor mensen met een booster.

Jannes voorziet zijn klanten altijd van een eerlijke mening en advies. hij verkoopt kwaliteitskleding

voor een redelijke prijs. ook voor mensen die niet meer willen of kunnen betalen, zoekt hij een passende garderobe.Klantvriendelijkheid staat bij Jannes hoog in het vaandel en goed klantcontact ziet hij als vanzelfsprekend.

Grote pier Grote Pier te Heerhugowaard onderscheidt zich op vele manieren van soortgelijke zaken voor de grote man! Deze maand in de rubriek ‘voor het voetlicht’ een impressie van deze bijzondere winkel aan het Stationsplein te Heerhugowaard.

de grote pier voert o.a. de merken: Schoenen van het merk mistral, zeer comfortabel.in maat 46 t/m 50 en afgeprijsd naar € 85,- Spijkerbroeken lengte 38 inch van het merk duke. Kleuren: zand en blauw. Maat 32 t/m 50 (breedte) prijs: € 59,95 per 2 € 110,- Stretch

spijkerbroeken lengte 34 inch van het merk Greyes Kleur: blauw (zwart verkrijgbaar). hoge achterkant, lage voorkant. Maat 40 t/m 50 (breedte) prijs: € 89,95

Tot gauw bij Grote Pier!

eigenaar: jannes zuidemastationsplein 4, heerhugowaardtel: 072-7370118

Grote PierStationsplein 4, heerhugowaard072-7370118

Grote Pier, bijzondere kleding voor bijzondere mensen!

15

Page 16: Alkmaar Bruist oktober 2012

zeg...wat is jouw beeld van dat droomhuis?

Als dromen en doelen worden bijgesteld is het prettig verder te kunnen kijken...

...met een makelaar die je een heldere kijk geeft op de woning-mét-glans-markt.

WIESELLm a k e l a a r d i j Het punt van advies.

WIESEll MAKElAARDIJ BIERKADE 4 1811 nJ AlKMAAR TEl. 072 - 512 53 67 WWW.WIESEll-MAKElAARDIJ.nl

* ExClUSIEf BTW

AANKOOPMAKELAAR v.a. € 995,-*

Page 17: Alkmaar Bruist oktober 2012

zeg...wat is jouw beeld van dat droomhuis?

Als dromen en doelen worden bijgesteld is het prettig verder te kunnen kijken...

...met een makelaar die je een heldere kijk geeft op de woning-mét-glans-markt.

WIESELLm a k e l a a r d i j Het punt van advies.

Spa panelZou het niet prachtig zijn om de perfecte afwerking voor uw badkamermuren te creëren, zonder de ergenis van het tegelvoegen? Met Spapanel kunt u dat! Of u nu de voorkeur geeft aan een natuurlijke steen- of marmerafwerking, of kiest voor een meer modern uiterlijk, de door ons zorgvuldig geselecteerde kleuren zullen u zeker inspireren om uw badkamer te verbeteren. aangezien er geen noodzaak meer is voor het voegen kunnen bacteriën of schimmels zich niet meer ophopen. een eenvoudig schoon te vegen oppervlak handhaaft de vlekkeloze conditie van de vloer-tot-plafond panelen.

Flemingstraat 28 - 1704 Sl Heerhugowaard - Tel. 072-5345469 Fax: 072-5349645 - www.fredgrifhorst.nl

een perfecte, voegenloze afwerking van uw badkamer!

PROfitEER vAN ONzE sPEttERENdE NAjAARsActiE!

Diverse woonkamervloertegels 60 x 60 cm inclusief lijmen op een vlakke zand-cement

ondergrond voor de stuntprijs van € 55,- per m2

In oktober en november 20% korting op badkamers en tegels

Wij verzorgen complete installatie van badkamers, houten vloeren, laminaat, tegelvloeren en

stukadoorswerkzaamheden.

Page 18: Alkmaar Bruist oktober 2012

Bruisende zaken:

Bedrijf: feel Good SchoonheidsinstituutKoningsweg 45A, Alkmaar, 072-5120820 Eigenaresse: Zoe Toonwww.feelgoodbeauty.nl

Hoe ben je in dit vak gerold?“Voorheen zat ik op kantoor, maar dat was niet mijn werkelijke ambitie. Ik heb me altijd een ondernemer gevoeld. Ongeveer 8 jaar geleden ben ik als schoonheidsspecialiste gestart bij Cosmo Hairstyling aan de Langestraat. Daar had ik een kleine ruimte. Toen dit pand aan de Koningsweg vrij kwam, ben ik daar direct ingetrokken en heb ik een mooie en professionele praktijk opgebouwd.”

behandelingen bij mij terecht zoals, Microdermabrasie, Meso-

therapie en IPL-behandelingen.”

Ik geef je 10 keuzes, kies er eentje.Muziek/film: muziek Thuisblijven/uitgaan: uitgaan 16 jaar / 32 jaar: 16 jaar Te veel/te weinig: te veel Alkmaar/New York: new York Veiligheid/spanning: spanning Regelmaat/chaos: chaos Stad/platteland: stad Partner/hobby: partner Zomer/winter: zomer

Heb je last van de crisis die de laatste jaren ontstaan is?“Ik merk wel dat de mensen het zwaarder hebben en minder

makkelijk geld uitgeven. Tevens merk ik dat er wel een grote

behoefte is aan uiterlijke verzorging. Ik heb allerlei acties lopen

en daar komen veel mensen op af. Het blijft een lastige tijd, maar

als het resultaat goed is na een behandeling zijn de klanten

enthousiast en komen ze graag terug.”

Waarin onderscheid jij je?“Ik geef altijd een professioneel huidadvies en werk met de

beste merken waaronder Dermalogica. Klanten beseffen niet

altijd dat je huid voortdurend verandert. Het is een levend

organisme en daar horen passende producten en behandelingen

bij die met je ‘meegroeien’. Daardoor kun je je gezichtshuid te

allen tijde de verzorging geven waar deze om vraagt.

Tevens geef ik gezichtsmassages en daarin blijk ik behoorlijk

intuïtief te zijn. Met andere woorden, klanten geven aan

dat ik een bepaalde warmte afgeef die weldadig aanvoelt,

waardoor ze zich volledig kunnen ontspannen. Ook heb ik

meerdere diploma’s en kunnen klanten voor alle hedendaagse

Page 19: Alkmaar Bruist oktober 2012

Bruisende zaken: Eigenaresse: lin

Stationsplein 3, 1851 ln Heiloo, 072-5339441www.sunnydreams.nl

Hoe zie jij de toekomst in jouw branche?“Ik denk dat mensen steeds meer met hun lichaam en met hun

gezondheid bezig zijn. Mensen verbranden vaak buiten in de zon

en door het gebruik van een zonnebank ga je veel verstandiger

met je huid en lichaam om. Ik verwacht dan ook een groei in mijn

branche. Je kikkert er simpelweg enorm van op!”

Ik geef je 10 keuzes, kies er eentje.Muziek/film: muziek Thuisblijven/uitgaan: uitgaan 16 jaar / 32 jaar: 32 jaar Te veel/te weinig: te weinig Alkmaar/New York: new York Veiligheid/spanning: veiligheid Regelmaat/chaos: regelmaat Stad/platteland: stad

Partner/hobby: kids Zomer/winter: zomer

wo t/m vr tot 20.00u geopend!

Wat heb je hiervoor gedaan?“Ik heb altijd in de horeca en de mode gewerkt, vooral in de

kinderkleding.”

Was dit jouw droom?“Ik wilde altijd al iets voor mezelf beginnen en dit is gewoon

op mijn pad gekomen.”

Wat is je de afgelopen zes jaar het meeste bijgebleven?“Ik zit hier eigenlijk op een eiland. We groeien heel hard en mijn

klanten geven aan dat ze het altijd heel erg gezellig en huiselijk

vinden in mijn winkel. Dit heb ik qua sfeer ook altijd voor ogen

gehad. Ook al koop je niets, ik wil dat iedereen op een goede en

professionele manier geholpen wordt. En natuurlijk is eerlijkheid

bij een aankoop zeer belangrijk. Als een kledingstuk niet staat,

zal ik dit zeker aangeven.”

Wat zijn je plannen de komende tijd?“Ik wil graag uitbreiden of eventueel een tweede zaak openen,

waarschijnlijk in Castricum.”

Waarom ben je dit bedrijf gestart?“In dit pand zat voorheen een zonnestudio, en op een gegeven

moment kreeg ik te horen dat het te koop stond. Ik ben op de

eigenaresse afgestapt en binnen een week was het rond. Dit is

alweer zes jaar geleden.”

sunny dreAmsmode, accessoires en zonnestudio

19

Page 20: Alkmaar Bruist oktober 2012

De Laat

Brui

st!De Laat in alkmaar,

een heerlijke en veelzijdige winkelstraat!

Sinds besloten is dat een groot deel van alkmaar autovrij diende te worden, is de laat uitgegroeid tot een volwassen en veelzijdige winkelstraat in alkmaar. Van Tally-ho tot SaSa Mode en van leonidas bonbons tot labori de gezondheidswinkel. alle soorten winkels en disciplines zijn hier ruim vertegenwoordigd. aan de laat zijn zeer veel zelfstandig ondernemers gevestigd die kwaliteit, service en een mooie collectie of assortiment vertegenwoordigen.

na de ijswinkel van laan gaat u naar rechts en begint het ultieme shoppen!

Veel plezier!

Page 21: Alkmaar Bruist oktober 2012
Page 22: Alkmaar Bruist oktober 2012

Van Os ModeLaat 152 • Alkmaar • 072 - 511 28 67

Kimo | Cossmo | Masterhand | Wilvorst

Mode voor de bruidegom

HVScooterS / VeSpa centre

alkmaarLaat 79 • 1811 EC •

alkmaar072 - 51 51 753

SASAfashionLaat 67

1811 EC Alkmaar

072-5200030

Isabel

since 2010

Isla IbIzaWIngs of WonderssImclanstudIo anneloesIn shapeanna parker

Page 23: Alkmaar Bruist oktober 2012

www.leonidasonline.nlLaat 104 (schuin tegenover V&D)

Wonen

PTMD - Lampe Berger - May Collection - Happy Lights

U bent van harte welkom in onze gezellige en knusse winkel.

Nieuw

Happy LightsNieuw

Happy LightsNieuw

Happy Lights

Laat 237 - 1811 EH Alkmaar Tel: 072-5154752www.klaver4wonen.nl

Isabel

since 2010

Laat 78

1811 EK Alkmaar

Tel. 072-5113403

GE

ZO

ND

HE

IDS

WIN

KE

L

“Labori, voor een goed en deskundig advies.Labori weet het! Labori heeft het!”

Page 24: Alkmaar Bruist oktober 2012

Medisch Cosmetisch InstituutINTRANOS BV

Emmastraat 236 AlkmaarPrinsesselaan 18 Bergen Tel: 072-5122007

Mail: [email protected] www.intranos.nl

Snel afslankenen weg

met cellulitis zonder operatie

of prikken

Ultra SoundVacuümtherapie

Een persoonlijk programma

voor een snel en verbluffend resultaat!

DE KLINIEK MET ERVARING

Veroudering van de huid is onvermijdelijk.

Kies voor de juiste behandeling en prachtig

resultaat

Injectables uitgevoerd door ervaren artsen

Kosten: Botox Frons € 195,-

Hyaluronzuur 1 ml € 325,-Sculptra het hele gezicht € 500,-

Vraag naar de persoonlijke

VIP CARD

Vraag de VC aan voor 15% korting op de cosmetische

injecties.

Page 25: Alkmaar Bruist oktober 2012

€4250 P.P. €4950

P.P. €4750 P.P.

€3450 P.P. €3450

P.P.

Luxe 4-gangen kerstdiner Diner dansant met luxe 5-gangen diner

Diner dansant met culinair kerstbuffet

Uitgebreide kerstbrunch Uitgebreide kerstbrunch

Kerstavond 1e kerstdag 2e kerstdag

Culinair genieten

Tijdens de feestdagen

ALLE ARRANGEMENTEN ZIJN ENKEL OP RESERVERING

Meer informatie of reserveren? Bel 072 - 505 22 44Kennemerstraatweg 425 | 1851 PD Heiloo | www.fl etcherhotelheiloo.nl

Kinderen van 3 t/m 11 jaar ontvangen 50% korting.

Page 26: Alkmaar Bruist oktober 2012

[email protected] Zigterman06 - 471 66 385

Stijlicious is óók professional in:

*Prijswijzigingen voorbehouden

Alle afgebeelde producten (m.u.v. accessoires) zijn van karton.

Schakel Stijlicious in en verleid uw koper met een OPTIMALE WONINGPRESENTATIE! Als CUBIQZ stylist en expert op het gebied van verkoopstyling laat Stijlicious zien hoe lege ruimtes SNEL, EENVOUDIG ÉN GOEDKOOP ingericht kunnen worden. Dé manier om uw potentiële koper te overtuigen van uw woning of project!

Hoe wij dat doen?

Het CUBIQZ concept bestaat uit decormeubels van karton op ware grootte. Het keuken-, woon-, en slaapkamermeubilair wordt voorzien van een fotoprint en/of een hoes van stof en is daardoor bijna niet van echt te

onderscheiden. In combinatie met accessoires kan elke sfeer gecreëerd worden en laat u potentiële kopers in één oogopslag alle mogelijkheden van een woning zien! Een volledige gestylde woonkamer is al te bestellen voor € 595,- incl. BTW*.

Bent u MAKELAAR, PROJECTONTWIKKELAAR OF VASTGOEDBEHEERDER? Dan weet u dat woningen met een optimale presentatie, zonder grote investering, een streepje voor hebben op andere. Laat u inspireren door de mogelijkheden, Stijlicious denkt graag met u mee!

VERKOOPSTYLING-WONINGFOTOGRAFIE-MEUBELVERHUUR-VERKOOPCOACH-2D/3D PLATTEGRONDEN-ARTIST IMPRESSIONS-OPSLAGBEMIDDELING-BOEDELONTRUIMING

Page 27: Alkmaar Bruist oktober 2012

‘Onafhankelijke adviseurs geven de beste adviezen’

Waarom is het zo belangrijk dat een financieel adviseur onafhankelijk is?‘Bij een onafhankelijk adviseur staat maar één belang voorop en dat is het belang van de klant. Omdat ik als adviseur niet afhankelijk ben van geldverstrekkers of banken of bepaalde financiële producten, kan ik mensen gewoon een heel goed advies geven. Het advies dat het beste bij hun persoonlijke situatie past.’

Misschien een brutale vraag, maar hoe verdienen onafhankelijke adviseurs hun geld dan?‘Dat mag je best vragen, want ik houd van duidelijkheid en helderheid. Ik stuur mijn klanten, dus de mensen aan wie ik advies geef, een rekening. adviseurs die niet onafhankelijk zijn doen dat niet. Hun inkomen bestaat uit de provisie die ze krijgen als ze een bepaald product verkopen, dus daar spelen andere belangen mee.’Actueel:

‘Een huis kopen is een grote financiële beslissing’, zegt Susan van der Graaf. ‘Dan is het fijn als er een onafhankelijk financiële deskundige met je meedenkt.’

Vanaf 1 januari volgend jaar mogen adviseurs geen provisie meer krijgen van de aanbieders, dus dan zal er alleen nog hypotheek- en ander financieel advies op basis van een rekening mogelijk zijn. Ook banken en verzekeraars zullen hun adviezen rechtstreeks bij de klant in rekening gaan brengen. Voor een standaardhypotheekadvies zal dat zo’n € 2.000,- zijn.

Zeker duurder, zo’n onafhankelijk advies?‘Dat valt mee. Mijn klanten kunnen de kosten in principe aftrekken van de belasting, want bij hypotheken die fiscaal aftrekbaar zijn, is het hypotheekadvies ook aftrekbaar. Bovendien reken ik geen btw, dus dat scheelt aardig. en aan het eerste, oriënterende gesprek, zijn geen kosten verbonden.’

Voor meer informatie: www.hypotheekacademie.nl

27

Page 28: Alkmaar Bruist oktober 2012

Groen rijden = verlaging broeikasgassen + positieve gezondheidseffecten

Vergroenen Duurzaam rijden heeft de toekomst, daarvan zijn ook autofabrikanten overtuigd. Overal ter wereld werkt men hard aan de ontwikkeling en introductie van plug-in hybride en elektrische voertuigen. Hybride en elektrische wat? Dit zijn auto’s die gebruik-maken van een batterijpakket. Afhankelijk van de rijstijl en het wegdek kan met zo’n accu een afstand tot 80 kilometer worden afgelegd en wordt het tankstation vervangen door het stopcontact.

GRoEN oP WEGJe kunt het zo gek niet bedenken of het kan tegen woordig groen,biologisch, puur, milieu verantwoord en helemaal volgens het recept van moeder natuur. Zo ook autorijden. Met allerlei technische hoogstandjes weet de auto-industrie ons trouwe vervoersmiddel steeds zuiniger en schoner te maken. Bruist bekeek de opties.

28

Page 29: Alkmaar Bruist oktober 2012

GRoEN oP WEGJe kunt het zo gek niet bedenken of het kan tegen woordig groen,biologisch, puur, milieu verantwoord en helemaal volgens het recept van moeder natuur. Zo ook autorijden. Met allerlei technische hoogstandjes weet de auto-industrie ons trouwe vervoersmiddel steeds zuiniger en schoner te maken. Bruist bekeek de opties.

Frisse luchtDeze elektrische nieuwelingen in de wereld der auto’s zijn in het leven geroepen om de afhankelijkheid van de fossiele brandstoffen – denk aan aardolie – te verminderen, wat resulteert in een fl inke verlaging van de uitstoot van broeikasgassen. Een kleine optelsom leert ons dat hierdoor de lokale luchtkwaliteit verbetert, waardoor mens en dier langer van de aarde kunnen genieten. Reden te meer om deze optie toe te juichen.

Kosten besparen Het verschil tussen een gewone auto en een groen bakkie zit ‘m behalve in de versnellingsbak, die bij een elektrische auto ontbreekt, in het geld dat je maandelijks

overhoudt door groen te rijden. De kosten per kilometer voor het opladen van een elektrische auto zijn op dit moment namelijk twee tot drie keer lager dan bij benzineverbruik. Daarnaast zijn de batterijen zowel thuis, bij bedrijven als in publieke ruimtes op te laden en wordt het gebruik van groene energie hierdoor aangemoedigd.

Alternatief Een groot nadeel aan deze groene vierwielers is echter wel de aanschafprijs. Gelukkig zijn er ook andere manieren

om een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Flinke brandstofbesparing, minder reparaties en een veilige rijstijl zijn de kernpunten van Het Nieuwe Rijden. De brandstofbesparing die deze rijstijl oplevert loopt al snel op tot zo’n tien procent. Dat is niet alleen fi nancieel aantrekkelijk, maar ook nog eens goed voor het milieu!

Het Nieuwe Rijden is bovendien een veilige rijstijl doordat men beter anticipeert op het overige verkeer.

Groen karren doe je zo:• Schakel in een laag toerental • Rijd zoveel mogelijk met gelijkmatige snelheid • Kijk zo ver mogelijk vooruit en anticipeer op het overige verkeer • Schakel de motor uit als je stilstaat voor een spoorwegovergang of dichte brug • Controleer maandelijks de bandenspanning • Ga bewust om met energievreters, zoals airconditioning en dakkoffers

29

Page 30: Alkmaar Bruist oktober 2012

zien, Voelen en combineren:

anno nu

JouwPsycholoog in Alkmaar

Burn-out/StressDepressieve klachtenLevensfase problematiekLichamelijke klachtenAngst of fobische klachtenPsychodermatologie

OnderdehuidIn je leven zullen tal van gebeurtenissen voorkomen

die je uit balans brengen en waardoor je de regie over je

leven kwijtraakt. Bedenk dat professionele hulp zoeken

niet raar is. Het geeft je de mogelijkheid zelf te werken

aan het oplossen van je problemen met nieuwe inzichten.

JouwPsycholoog behandelt volgens de Oplossingsgerichte

cognitieve methode, hierin wordt d.m.v. gesprekstechnieken

gekeken naar je competenties en successen uit het verleden

en deze worden gebruikt om het huidige probleem aan te

pakken. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Cognitieve

gedragstherapie, EMDR en Hypnotherapie.

Een behandeling door JouwPsycholoog bij Onderdehuid is

kortdurend en oplossingsgericht.

We stellen haalbare doelen, die er op gericht zijn de regie in

het dagelijkse leven terug te krijgen.

Ook kun je bij ons terecht voor specifieke behandeling voor

de psychosociale problemen bij chronische huidklachten.

Wij zijn hiermee uniek in Nederland. JouwPsycholoog werkt

daarbij nauw samen met het Dermatologische centrum

‘Oosterwal’ te Alkmaar.

Er is géén wachtlijst, dus u kunt snel een afspraak maken

en binnen 5 werkdagen een intake krijgen. Behandeling

kan zowel overdag als in de avonduren plaatsvinden.

Psychologenpraktijk Onderdehuiddrs. M.a. Timmerman

(072) 844 37 [email protected]

Juliana van Stolberglaan 21814 HB Alkmaar

onderdehuid.nl psycholoog-in-alkmaar.nl

Meer informatie?

Page 31: Alkmaar Bruist oktober 2012

zien, Voelen en combineren:

anno nu

JouwPsycholoog in Alkmaar

Burn-out/StressDepressieve klachtenLevensfase problematiekLichamelijke klachtenAngst of fobische klachtenPsychodermatologie

OnderdehuidIn je leven zullen tal van gebeurtenissen voorkomen

die je uit balans brengen en waardoor je de regie over je

leven kwijtraakt. Bedenk dat professionele hulp zoeken

niet raar is. Het geeft je de mogelijkheid zelf te werken

aan het oplossen van je problemen met nieuwe inzichten.

JouwPsycholoog behandelt volgens de Oplossingsgerichte

cognitieve methode, hierin wordt d.m.v. gesprekstechnieken

gekeken naar je competenties en successen uit het verleden

en deze worden gebruikt om het huidige probleem aan te

pakken. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Cognitieve

gedragstherapie, EMDR en Hypnotherapie.

Een behandeling door JouwPsycholoog bij Onderdehuid is

kortdurend en oplossingsgericht.

We stellen haalbare doelen, die er op gericht zijn de regie in

het dagelijkse leven terug te krijgen.

Ook kun je bij ons terecht voor specifieke behandeling voor

de psychosociale problemen bij chronische huidklachten.

Wij zijn hiermee uniek in Nederland. JouwPsycholoog werkt

daarbij nauw samen met het Dermatologische centrum

‘Oosterwal’ te Alkmaar.

Er is géén wachtlijst, dus u kunt snel een afspraak maken

en binnen 5 werkdagen een intake krijgen. Behandeling

kan zowel overdag als in de avonduren plaatsvinden.

Psychologenpraktijk Onderdehuiddrs. M.a. Timmerman

(072) 844 37 [email protected]

Juliana van Stolberglaan 21814 HB Alkmaar

onderdehuid.nl psycholoog-in-alkmaar.nl

Meer informatie?

Page 32: Alkmaar Bruist oktober 2012

eerlijK winkelendeze maand in Bruist een aantal ondernemers uit alkmaar die altijd voor ‘eerlijk’ gaan. eerlijk in advies, eerlijk in stoffen, eerlijk in productieproces, eerlijk in duurzaamheid en biologisch, eerlijk in... nou ja, gewoon eerlijk in hetgeen zij belangrijk vinden in hun bedrijfsvoering. check de volgende zaken en laat je eerlijk adviseren! deze maand: Queens, de cadeau & Verzamelwinkel, daisy’s lingerie, Bastiaan de Vos en handelsonderneming danny Bing

Page 33: Alkmaar Bruist oktober 2012

Queens

Queens en all the Queens Men verkopen eigenzinnige, moderne kleding met merken als paperbag, Knowledge cotton, 'l herbe rouge en netl, waarbij de duurzaamheid van materialen en de fair trade productie voorop staan. dit maakt de collectie dubbel zo mooi.

laat 172 a 1811 em alkmaar 072 - 520 69 79www.koninklijkgoed.nl

33

Page 34: Alkmaar Bruist oktober 2012

een winkel vol verrassingen!

de cadeau-en verzamelwinkel

in het centrum van alkmaar zit in de Vrouwenstraat, zijstraatje van het ritsevoort, een heerlijke winkel, de cadeau & Verzamelwinkel. een mix van ouderwetse gezelligheid met een enorme verzameling schaalmodellen van auto’s voor de ware liefhebber.

gerard, de eigenaar die al meer dan 40 jaar deze winkel bestiert, geeft u een oprecht en eerlijk advies en weet werkelijk van alles te vertellen over zijn auto’s, speelgoed, poppenhuisminiaturen en nog veel meer.

dit snuffelparadijs voor jong en oud is open op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 11.00 uur, maar ook op afspraak.

ook is gerard geregeld op evenementen en beurzen te vinden. vrouwenstraat 12 1811 Ga alkmaar 072-5113568www.cadeau-verzamelwinkel.nl

34

Page 35: Alkmaar Bruist oktober 2012

daisy’s lingerie

daisy’s lingerie

eerlijk en vakkundig advies is het motto van daisy’s lingerie. Wij verkopen de topmerken in cupmaten a T/M h cup. nieuw bij daisy’s het merk Ulla. ook voor een uitgebreide outlet collectie en de mooiste merken bent u hier aan het juiste adres.

ritsevoort 27 1811 dm alkmaar 072-520 5410 [email protected] www.daisyslingerie.nl

35

Page 36: Alkmaar Bruist oktober 2012

Bastiaan de vos voert het eerlijke merk jana natural

Bastiaan de Vos

opvallende details hierbij zijn: aangenaaide schachten en het gebruik van milieuvriendelijke materialen. Jana natural staat voor milieubewuste schoenen. er wordt alleen gebruik gemaakt van vegetarisch leder en in het looiproces worden geen chemicaliën gebruikt die het milieu vervuilen of aantasten. de enkellaarzen en lange laarzen in de Jana natural collectie worden met pesticidevrije katoen gevoerd en getest in laboratoria. de vos schoenen van ostadelaan 270 1816 jh alkmaar [email protected] devos-schoenen.nl

36

Page 37: Alkmaar Bruist oktober 2012

Lundia-specialist

handelsonderneming danny Bing

handelsonderneming danny Bing aan de Berenkoog te alkmaar is de onbetwiste lundia Specialist. al meer dan 20 jaar passie voor eerlijk hout! aan de Berenkoog in alkmaar heeft danny Bing alles op het gebied van stellingen, staanders, schappen, planken, legborden, ladeblokken, tafels, complete kasten, deuren, hoogslapers, en alle bijkomende onderdelen en accessoires. alles is uit voorraad leverbaar. in zijn werkplaats conditioneert hij schappen en recycled ze op een eerlijke wijze zodat deze weer als nieuw te gebruiken zijn. neem eens een kijkje in de showroom en bekijk de hoge kwaliteit van tweedehands lundia! of kijk eens rond op deze website met voorbeelden van de lundia producten. op de pagina ‘assortiment’ vindt u foto’s van de tweedehands lundia producten.

Berenkoog 44h 1822 Bw alkmaar 072-5618753 [email protected] www.lundia-specialist.nl

37

Page 38: Alkmaar Bruist oktober 2012

Het feelgood festival doet goed! Voor de 13e keer op rij organiseren we dit Alkmaarse muziek voor muziek festival. De opbrengst van het festival wordt door de stichting FeelGood gebruikt voor de aanschaf van muziekinstrumenten en -apparatuur voor regionale zorginstellingen en scholen.

De eerste bands zijn inmiddels bekend en we kunnen rekenen op optredens van o.a. Spoetnik Orchestar, Mikky Zomerdijk en de Dress Up Dolls. Als uitsmijter hebben we een grote verrassing die we nog even geheim houden.

en speciaal voor de kids... Kinderen kunnen dit jaar een krokodillen opbergdoosje maken, schminken, cupcakes versieren en nog veel meer. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om op zondag 18 november je kinderpartijtje bij FeelGood te vieren!

Kijk voor meer info en updates over de verschillende activiteiten en optredens op onze website. Scan de code!

www.feelgoodfestival.nl

11 uur live muziek & kinder-

programma!

feelgood festival #13 - koekenbier - kennemerstraatweg 16, alkmaar - 13 tot 24 uur

Page 39: Alkmaar Bruist oktober 2012

Bedrijf belicht:

Bedrijf: Modevakschool ‘Apart Stappen’Eigenaresse: Anke van der StappenJ. van Horstoklaan 14, 1816 nW Alkmaar072-5116294

Wat zijn je plannen de komende tijd?“Ik wil heel graag naar een andere locatie waar ik ‘beneden’

kan werken. Ook zou ik wat meer ruimte willen hebben

en een mooie locatie willen huren zodat ik mij beter in de

markt kan profileren.”

Wat is jouw bedrijf in een aantal woorden?“Goed maatwerk, stof-en kledingadvies, individueel kleur-

en stylingadvies, professionaliteit.”

Is er een bepaalde investering nodig om te starten?“Nee hoor, je neemt je eigen stof mee

en verder staat alle expertise, ervaring

en technische ondersteuning tot ieders

beschikking.”

Welke ontwikkelingen heb je doorgemaakt?“Ik begon heel klein. Ik wist niet zeker of er in deze branche

genoeg werk voorhanden zou zijn. Ik werkte toen nog in

een stoffenzaak en bleef dat nog een tijdje doen. Ik ben

tijdens die baan begonnen met het lesgeven aan groepjes

van 4 mensen. Tevens stond ik vaak op allerlei beurzen

en merkte ik dat de belangstelling groeide voor de lessen.

Uiteindelijk heb ik de sprong gewaagd tot hetgeen ik nu

heb en het gaat enorm goed.”

Wat kun jij mensen bieden die bij jou lessen gaan volgen?“Je kunt alle facetten doorlopen van het maken van

kleding en dit afsluiten met een certificaat. Dit gaat van

patroontekenen tot de zelfmaakmode en zelfs het vroegere

handwerken kun je je vaardig maken. Dit wordt nergens

anders meer gedaan.”

Anke, je zit al 18 jaar in dit vak. Hoe is dat zo gekomen?“Ik heb altijd met mijn handen gewerkt. Ik was voorheen

bloemiste en deed dat met veel plezier. Doordat ik echter

veelvuldig in aanraking kwam met water reageerde mijn

huid daar niet goed op en kreeg ik allerlei fysieke klachten.

Omdat ik toch graag creatief met mijn handen wilde werken

en geïnteresseerd was in stoffen en mode ben ik gestart met

allerlei opleidingen op dit gebied. Na meerdere diploma’s te

hebben behaald ben ik nu hoofdlerares en werk ik vanuit huis

en begeleid ik meerdere mensen tot het maken van een mooi,

handgemaakt en op maat gemaakt kledingstuk.”

39

Page 40: Alkmaar Bruist oktober 2012

Puur, EErlijk & Duurzaam

Binnenkort opent Merijn een nieuw eMBee eXclusives atelier in

alkMaar! Hier kan Men live en in een ongedwongen sfeer zien

Hoe Moderne sieraden Met de Hand geMaakt worden.

Houd de weBsite in de gaten oM te kijken vanaf wanneer u zelf

kunt zien Hoe Merijn een eigenwijze draai aan een eeuwenoud

aMBacHt geeft!

HandgeMaakte sieraden door Merijn Bruinooge

[email protected]

www.facEbook.com/EmbEEExclusivEs

Page 41: Alkmaar Bruist oktober 2012

Heiloo

Brui

st!Heiloo,

heerlijk dorp in het groen!

heiloo, het groene en prachtige dorp twee kilometer van alkmaar, herbergt meerdere ondernemers en innovatieve bedrijven die hun uiterste best doen om het u naar de zin te maken. deze maand extra aandacht voor ‘Bakkerij Kees Zoon’ en ‘Brasserie Veldt’. Beide zijn gevestigd in het winkelcentrum ‘t loo.

heiloo, bekend om zijn punthuisjes, het witte kerkje en natuurlijk het theater de Beun dat u elk jaargetijde uitnodigt om de sfeer te proeven.

het is herfst dus loop voor een kop koffie eens binnen bij ‘Veldt’ of haal een (h)eerlijk gerecht bij ‘Bakkerij Kees Zoon’.

Winkelhof ’t loo 11851 ht heilootel. 072 - 5331713 WWW.braSSerieveldt.nl

bij veldt iS het Weer Stamppottentijd! Voor een heerlijke stamppot van Brasserie Veldt

is het nooit te vroeg.

Kom bij Mark en zijn medewerkers genieten van die ‘goede oude smaak’ van vroeger.

Elke dag met liefde en de juiste ingredienten bereid.

Page 42: Alkmaar Bruist oktober 2012

‘t Loo 27 - 1851 HT Heiloo - Telefoon: 072-5331776 - [email protected] - www.burgerheiloo.keurslager.nl

KEES BURGERKeurslaGer

Bij Keurslagerij Burger is de r weer in de maand.de hele winter kunnen klanten bij ons terecht voor heerlijke winterkost.

Vooral de goud met ster bekroonde erwtensoep die op de internationale slagerskampioenschappen de hoogst haalbare score heeft behaald is een echte aanrader. Kom langs en proef de authentieke smaak van onze erwtensoep.

Verder hebben we in ons assortiment nog tal van authentieke winterkostproducten zoals ouderwetse kaantjes, vet gerookt spek, magere rookspek, bakbloedworst, dikke krabben, hamschijf, en nog veel meer.

geen zin om zelf te koken? proef dan onze ambachtelijke kant-en-klaar maaltijden zoals zuurkoolstamppot, hutspot, hachee, goulash en grootmoeders sudderlappen.

tot ziens in onze KeurslaGerij!

Page 43: Alkmaar Bruist oktober 2012

‘t Loo 25 - 1851 HT Heiloo - Telefoon: 072-5330032 - [email protected] - www.broodzakelijk.nl

Bakkerij Zoon onderscheidt zich door een breed aanbod in speciale broodsoorten, zoals speltbrood, gemaakt van speciaal gemalen graansoorten en daardoor vol vitale voedingsstoffen, bio-desembrood, gistvrij en bereid uit biologische ingrediënten, of koolhydraatarm brood, dat bijvoorbeeld zeer verantwoord is bij het volgen van het Dr. Frank-dieet.

De constante focus op vernieuwing is niet alleen in de moderne uitstraling van de winkel en de nieuwste baktechnieken, zoals computergestuurde ovens, terug te vinden. In de belegde broodjescorner kun je heerlijke ovenverse en ter plekke belegde broodjes kopen. Meteen opeten aan een tafeltje, of meenemen als lunch. Ook de mogelijkheden van internet worden volop benut bij Bakkerij Zoon. Met de online bestelservice broodzakelijk.nl kan men in een straal van Alkmaar tot en met Castricum knapperige, vers belegde broodjes, kant-en-klaar lunchschalen, drankjes, gebak en dergelijke bestellen met keuze uit veel variëteiten. De vleeswaren en dagverse salades komen uit de naastgelegen Keurslagerij Kees Burger. Voor 11.00 uur besteld, dan wordt de bestelling voor 12.30 uur thuis of op de zaak bezorgd. Vers, lekker en bovenal gemakkelijk! De winkel is elke dag om 8.00 uur open.Ook kun je op www.broodzakelijk.nl (of in de winkel) tegenwoordig een luxe of champagne ontbijt bestellen.

Hele maand oktober XXL-weken met de eerste 2 weken elk 3e brood gratis, daarna de rest van de aanbiedingen

KEES BURGER

Page 44: Alkmaar Bruist oktober 2012

COUSCOUS

Ingrediënten

185 gram instant couscous200 ml olijfolie1 ui, gehalveerd en in plakjes gesneden1 aubergine3 theelepels gemalen komijn11/2 theelepels knoflookzout1/4 theelepel kaneelpoeder1 theelepel paprikapoeder1/4 theelepel gemalen kruidnagel50 gram boter21/2 handvol peterselie, fijngehaktgeraspte schil van 1 citroen2 eetlepels kappertjes

Bereiding

Doe de couscous in een grote kom en giet er 375 ml kokend water bij. Laat de couscous 10 minuten wellen en roer dan los met een vork. Verhit 2 eetlepels van de olie in een grote koekenpan en bak de ui op matig vuur, 8-10 minuten tot die goedbruin is. Haal de ui met een schuimspaan uit de olie. Snijd de aubergine in plakjes van 1 cm dikte en snijd ze vervolgens in vieren. Leg ze in een grote schaal. Meng de komijn, knoflook, kaneel, paprika en kruidnagel samen met 1/2 theelepel zout in een kommetje en strooi het mengsel over de aubergine. Schep de stukjes aubergine met de specerijen goed door elkaar. Verhit de resterende olie in de koekenpan op matig vuur. Doe de aubergine in de pan en bak de plakjes ongeveer 20-25 minuten tot ze mooi bruin zijn. Keer ze 1 keer om. Neem de aubergine uit de pan en laat die afkoelen. Smelt de boter in dezelfde pan en doe er dan de couscous in. Roer voorzichtig door. Doe de ui, aubergine, peterselie, citroenschil en de kappertjes erbij en neem de pan van het vuur. Laat de salade afkoelen tot kamertemperatuur. Garneer eventueel met granaatappel. Dat staat niet alleen mooi, maar smaakt ook nog eens lekker fris!

met aubergine

44

Page 45: Alkmaar Bruist oktober 2012
Page 46: Alkmaar Bruist oktober 2012

Europaboulevard 2 - Alkmaar - www.medimondzorg.nl

OOK VOOR ORTHODONTISCHE ZORG!

Voor informatie kunt u bellen met 072-5615344.

• 24 uur bereikbaar, 7 dagen per week• direct en vriendelijk geholpen, ook zonder afspraak• vervangend vervoer• mobiele dienst• haal- en brengservice• levenslange garantie

autotaalglaslaat je niet barsten0800-0828

autoruitschade?

autotaalglas AlkmaarZeglis 168tel. 072-5470461

t.o. KPN-mast bij de Leeghwaterbrug naast autobedrijf Jeroen Postma

Page 47: Alkmaar Bruist oktober 2012

Waarvoor kunt u bij Huidzorg Heiloo terecht?• Laserontharing• Couperoselaser behandelingen (vaatjes)• Pigmentproblematiek• Acne • Microdermabrasie• Onregelmatigheden van de huid zoals steelwratjes• Littekens • Huidveroudering• Productadvies

BEGIn In noVEMBER MET EEn KUUR MICRoDERMABRASIE En onTVAnG EEn PRoDUCT nAAR KEUZE VAn MEDIToPICS GRATIS BIJ UW EERSTE BEHAnDElInG!

Marlies Geldof is aangesloten bij de Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten en ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici (BIG registratie). Hierdoor komen behandelingen vaak voor vergoeding in aanmerking! Maak snel een afspraak voor een GRATIS en vrijblijvend consult.

Huidzorg Heiloo

Huidzorg HeilooDe Strandwal 321851VM [email protected]

Huidzorg Heiloo is gelegen op het Willibrordusstichting terrein in Heiloo. U kunt hier gemakkelijk gratis parkeren.

In het gezondheidscentrum aan De Strandwal 32 in Heiloo heeft Marlies Geldof onlangs haar nieuwe praktijk ‘Huidzorg Heiloo’ geopend. Huidzorg Heiloo is een praktijk voor huidtherapie en laserontharing. Marlies Geldof vestigt zich als eerste gediplomeerde huidtherapeute in Heiloo. Zij is gespecialiseerd in laserontharing en het behandelen van de problematische huid.

47

Page 48: Alkmaar Bruist oktober 2012

de new Balance 888 zijn de wandelschoenen van de vierdaagse in nijmegen bij uitstek. gemaakt voor de wandelaar die op zoek is naar comfort, stabiliteit en extra goede demping. de new Balance 888 is een lederen wandelschoen met een lederen voering en antislip hiel. de zool van de new Balance wandelschoen is voorzien van een stabilityweb wat zorgt voor betere ondersteuning in de midvoet. op plekken die gevoelig zijn voor blaarvorming ontzien absorptie

schoutenstraat 3 - alKmaar - 072-5203293

segmenten de huid. deze schoen is uitermate geschikt voor lange wandeltochten maar ook voor dagelijks gebruik.

de new Balance 888 is ook verkrijgbaar in een bredere leest (d leest dames en 2e leest heren)

prijs: van € 119,95 voor € 79,95.

tegen inlevering van deze Alkmaar Bruist gids 15% korting op de gehele collectie hardloopschoenen en nieuwe collectie winterkleding.

new BAlAnCe 888 wandelschoen dames en heren

Page 49: Alkmaar Bruist oktober 2012

Ritsevoort

Brui

st!Het Ritsevoort!

oh, heerlijk ritsevoort! Terrassen, lindegrachtconcerten, sieraden van Bglamorous en curly’s Beads, geweldige audio van B&o, interieuradvies van Wim v.d Werff, mooie lingerie van daisy’s, clubsandwiches van abby’s, perfecte kapsels van central park, smullen bij Klaas van de Vestibule, trouwen? Thandora natuurlijk!

Wat je ook zoekt of wilt, het ritsevoort is de perfecte straat voor al uw wensen.

49

Page 50: Alkmaar Bruist oktober 2012

de naam Wim van der Werff is een begrip geworden. eigenlijk kent iedereen deze naam. Wij hebben een grote vaste klantenkring en het mooie is dat je veel mensen ziet waarvan hun vader en moeder ook al bij Van der Werff kwamen voor het inrichten van de woning. Sowieso speelt kwaliteit een belangrijk rol. Wij voeren de betere merken zoals BeWe, desso, interfloor, parade, Bonaparte nouwens en Bogaers, louis de poortere, Matros sisal en natuurcollectie. harde vloermerken Forbo, Meister houten – en laminaatvloeren, Quick step en Balterio zijn ook toonaangevende merken. in deze tijd zoekt men weer de gezelligheid en warmte op in huis, met onze mooie collectie gordijnstoffen en decoratieve zonweringproducten maakt men het weer lekker knus in en om het huis. de sfeervolle en warm gekleurde

woninginrichter wim van der werff bv ruud schutte & roger van Bronkhorst:

‘mensen verwACHten een eerlijk Advies’

stoffen worden weer volop gebruikt voor een smaakvolle aankleding. de merken luxaflex, Bece, Flex colors, Sunway, erpe en Verosol zijn onmisbaar voor een complete collectie raamdecoratie.

wim van der werFFritsevoort 371811 dM alkmaarTelefoon: 072-511 28 14Fax: 072-515 71 21www.wimvanderwerff.nl

het bedrijf bestaat al meer dan 25 jaar en heeft een assortiment bestaande uit tapijt, parket, laminaat, marmoleum en pvc vloeren, gordijnen, zonwering (zowel voor binnen als buiten). veel bedrijven en particulieren hebben de weg naar de winkel al gevonden.

50

Page 51: Alkmaar Bruist oktober 2012

‘mensen verwACHten een eerlijk Advies’

Koorstraat 161811 GP AlkmaarTel: 06-51244074www.curlysbeads.nl

Prachtig, uitgebreid assortiment kralen en onderdelen!

Daarnaast verzorgen we workshops voor groepen tot 8 personen.

Curly’s Beads

Daisy’s Lingerie

Ritsevoort 271811 DM Alkmaar072 520 [email protected]

www.bgLAmorouS.nL

B GlamorousRitsevoort 101811 DN Alkmaar072-5201800

Ritsevoort 12 te Alkmaar - tel. 072 5125379

Voor lingerie van kleine tot grote maten. Van cup A tot K hebben wij een prachtige collectie van verschillende toonaangevende merken.

Ook in de herfst s

feer

vol &

gezellig.

Ook in de herfst s

feer

vol &

gezellig.

14 oktober deelnemer bokbiertocht Koorstraat, Ritsevoort, Kennemerstraatweg

28 oktober deelnemer amusetour Alkmaar

14 oktober deelnemer bokbiertocht Koorstraat, Ritsevoort, Kennemerstraatweg

28 oktober deelnemer amusetour Alkmaar

Page 52: Alkmaar Bruist oktober 2012

“Aandacht voor Lichaam en Geest”

“Je verbinden met wat er is”              • Ademcoach

• Verschillende soorten massage

• 1 dags workshops nek- en schoudermassage

• Weekendcursus ontspanningsmassage

Kijk op de website voor meer info www.massagepraktijkdeverbinding.nl

Margreet van Brugge • Vliegerstraat 1 G ( medisch centrum Beter) • Alkmaar • Tel. 06-23676624

Page 53: Alkmaar Bruist oktober 2012

Hier weer even een bericht van het EetPaleis front. Vanaf 25 september zijn we gestart met onze vernieuwde kaart. Dus de vraag wat we vandaag eten, behoort hiermee tot het verleden.Natuurlijk blijven onze klassiekers zoals de EetPaleis proeverij en de meest  populaire gerechten gewoon op de kaart staan.Nieuw toegevoegd aan de voorgerechten zijn een Tomatenminestronesoep en Spetters uit de zee, waarbij van drie verschillende vissoorten kan worden geproefd. Maar, er staan ook een aantal nieuwe tongstrelende gerechten op onze vernieuwde kaart waarbij zowel aan de vlees-, vegetarisch- en visliefhebber is gedacht.Zo serveren wij dagelijks onze wisselende dagverse vis. Onze bediening vertelt graag welke vissoort er geserveerd wordt op die dag. Ook nieuw op onze kaart, en zeer geschikt voor

Verdonkenoord 102 | 1811 BH Alkmaar 072-5202000 | www.eetpaleis.nl

eetPAlEIS heeft een vernieuwde kaart!de pastaliefhebbers, onze gezonde roerbak noedels met knapperige groenten. Onze vegetarische toppers blijven gewoon op de kaart staan, dus de vegetariër kan blijven smullen van onze vegetarische gerechten.Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk om u te laten verrassen door onze chef-kok met ons zeer betaalbare drie- of viergangen verrassingsmenu (respectievelijk

€ 27,95 en € 31,95), waarbij u de keuze heeft uit vlees, vis of vegetarisch. 

Mogen wij u binnenkort begroeten bij het EetPaleis? Reserveren voorkomt teleurstellingen: 072-5202000 Margreet van Brugge • Vliegerstraat 1 G ( medisch centrum Beter) • Alkmaar • Tel. 06-23676624

53

Page 54: Alkmaar Bruist oktober 2012

www.casualperdue.nl

Casual Per Due gevestigd aan de Laat 195 in Alkmaar heeft een groot aanbod in zowel dames- als herenkleding. U vindt hier voor heren o.a. merken zoals J.C. Rags, Antony Morato, Pure White, Nickelson, Botticelli, Destrezzed, Cold Method en nog veel meer. Voor dames bieden wij merken aan zoals Dept, Aaiko, Josh V, Supertrash, SOS, LTC,

Giacomo, Omnia en nog veel meer.

Casual Per Due is binnenkort ook door middel van haar webshop www.casualperdue.nl te bezoeken.

Page 55: Alkmaar Bruist oktober 2012

HUISWERBEGELEIDING • BIJLES • EXAMENTRAINING • CITOTRAINING

STUDIEMEESTERLAAT 91 • 1811 EC ALKMAAR • T 072 - 511 43 47

[email protected] • WWW.STUDIEMEESTER.NL

OOK ’S AVONDS GEOPEND VOOR HUISWERKBEGELEIDING

(VAN 19.00 TOT 21.30 UUR)

HUISWERBEGELEIDING • BIJLES • EXAMENTRAINING • CITOTRAINING

STUDIEMEESTERLAAT 91 • 1811 EC ALKMAAR • T 072 - 511 43 47

[email protected] • WWW.STUDIEMEESTER.NL

OOK ’S AVONDS GEOPEND VOOR HUISWERKBEGELEIDING

(VAN 19.00 TOT 21.30 UUR)

HUISWERBEGELEIDING • BIJLES • EXAMENTRAINING • CITOTRAINING

STUDIEMEESTERLAAT 91 • 1811 EC ALKMAAR • T 072 - 511 43 47

[email protected] • WWW.STUDIEMEESTER.NL

OOK ’S AVONDS GEOPEND VOOR HUISWERKBEGELEIDING

(VAN 19.00 TOT 21.30 UUR)

Page 56: Alkmaar Bruist oktober 2012

poelier ackermannal 50 jaar is poelier ackermann een begrip in alkmaar en omstreken. in de recent verbouwde zaak, waarbij we van een klassieke winkel naar een strak modern ingerichte zaak zijn gegaan, kunt u terecht voor diversen specialiteiten.Kant & klaar gerechten voor een makkelijke dag of vlug klaar produkten of een breed assortiment voor de bbq. Wij staan alle dagen voor u klaar om u te voorzien van kwaliteit en service. We zien u graag binnenkort in onze nieuwe winkel.mient 18 1811 nc alkmaar 072 - 5115121.

poelier ackermannpoelier ackermann

In een handomdraai kant-en-klaar met de dagverse maaltijden van Slagerij Eeken!

Iedere dag maakt Slagerij Eeken opambachtelijke wijze heerlijke maaltijden volgens beproefd familierecept. Alles is dagvers, vol van smaak en uitstekend te combineren tot een gezonde en voedzame maaltijd. Het wordt helemaal smullen met een pittig stukje vlees, worst of een handgedraaid balletje gehakt van de slager.

U kunt bij ons kiezen uit bijvoorbeeld Hollandse stamppotten, Italiaanse pasta’s en Chinese schotels. Met onze kruidige jus, hachee, rode kool, witlof met ham en kaas en bereidde aardappels zet u snel en gemakkelijk een warme maaltijd op tafel. De thuiskok is met de maaltijden van Slagerij Eeken in een handomdraai kant-en-klaar!

traditie, vakmanschap en kwaliteit

Oudegracht 223 • 1811 CG Alkmaar 072 5113074 • www.slagerij-eeken.nl

Complete huisgemaakte maaltijden voor verrassend lage prijzen.

56

Page 57: Alkmaar Bruist oktober 2012

In een handomdraai kant-en-klaar met de dagverse maaltijden van Slagerij Eeken!

Iedere dag maakt Slagerij Eeken opambachtelijke wijze heerlijke maaltijden volgens beproefd familierecept. Alles is dagvers, vol van smaak en uitstekend te combineren tot een gezonde en voedzame maaltijd. Het wordt helemaal smullen met een pittig stukje vlees, worst of een handgedraaid balletje gehakt van de slager.

U kunt bij ons kiezen uit bijvoorbeeld Hollandse stamppotten, Italiaanse pasta’s en Chinese schotels. Met onze kruidige jus, hachee, rode kool, witlof met ham en kaas en bereidde aardappels zet u snel en gemakkelijk een warme maaltijd op tafel. De thuiskok is met de maaltijden van Slagerij Eeken in een handomdraai kant-en-klaar!

traditie, vakmanschap en kwaliteit

Oudegracht 223 • 1811 CG Alkmaar 072 5113074 • www.slagerij-eeken.nl

Complete huisgemaakte maaltijden voor verrassend lage prijzen.

Page 58: Alkmaar Bruist oktober 2012

www.rollebol.nlCentrale administratie: Kennemerstraatweg 13 1814 GA Alkmaar - t: 072 566 90 28 - e: [email protected]

opvang op maatHKZ / ISO 9001gecertificeerd

BSO in de Huiswaard

BSO KnikkebolBuitenschoolse opvang 4-12 jarigen

Extra groepbij BSO

Knikkebol

BSO Knikkebol biedt:• Buitenschoolse opvang van 4-12 jaar;• Voorschoolse, tussenschoolse en naschoolse

opvang;• Vakantieopvang en opvang op lesrooster -

vrije dagen;• Verlengde, reguliere en flexibele opvang;• Openingstijden van 07.00-19.00 uur;• De optie voor een warme maaltijd.

Opvang 4-12 jarigen• Knikkebol heeft 3 groepen van maximaal

20 kinderen van 4-12 jaar; • Op de groepen staan vaste pedagogisch

medewerkers;• Intensieve samenwerking met de 3 basisscholen.

BSO KnikkebolDrechterwaard 9 - 1824 EX Alkmaart: 072 - 564 43 26e: [email protected] - i : www.knikkebol.nl

Na de zomervakantie start er een nieuwe groep buitenschoolse opvang in Huiswaard. BSO Knikkebol moet wegens succes na 1 jaar al weer uitbreiden!

OpmaakAlkmaarBruist-BSO-Knikkebol_OpmaakAlkmaarBruist-BSO-Knikkebol 29-08-12 11:40 Pagina 1

Page 59: Alkmaar Bruist oktober 2012

Hij komt hij komt...

Vrijdag 23 november Aanvang 16.30 uur

Vanaf heden te reserveren bel: 072-5112377

De Sprookjesvallei, Lombardsteeg 19, 1811 LA Alkmaar [email protected]

Het Magische Sinterklaasfeest

Kinderen: € 15,-

Klein Duimpje menuKindersoep

Tomaat / kippensoep

*Kleinduimpje pannenkoek

Diverse snoepjesSinterklaaseditie

*Klein duimpje ijsje

Kinderen: € 15,-

Gelaarsde kat menuKindersoep

Tomaat / kippensoep

*Patat met

frikandel / kipnuggetsMayonaise appelmoes

*Klein duimpje ijsje

Volwassenen: € 20,-

Magie menuSoep

Tomaat / uiensoep

*Magische pannenkoekSinterklaaspannenkoekof 7 Geitjes of De Reus

*Betoverde appel of

Gepetto (huisgemaakte tiramisu)

Volwassenen: € 25,-

Reuzen/heksen menuSoep

Tomaat / uiensoep

*Spare Ribs met patat en saus of

kipsaté met patat

*Betoverde appel of

Gepetto (huisgemaakte tiramisu)

Alle tafels krijgen standaard een mandje brood met kruidenboter.De menu’s zijn exclusief drankjes.

Keuze uit vier verschillende menu’s

Page 60: Alkmaar Bruist oktober 2012

Tennisbanen

Maak ook eens kennis met onze 4 prachtige tennisbanen. Uitermate geschikt voor diverse competities en (gezelligheids)toernooien.

HoogTekamers

Diabetes, copd, obesitas, astma of trainen met een gericht sportief doel? Maak dan kennis met onze unieke hoogtekamers en verbaas je over de resultaten!

bedrijfsuiTjes

Voor op maat gemaakte teambuildingsdagen ofbedrijfsfeesten komt u naar Victorie Plaza. Informeer naar de vele mogelijkheden.

Vergaderzalen

sport en zaken: een uitstekende combinatieBij Victorie Plaza bent u aan het juiste adres voor vergaderingen, opleidingen, cursussen en workshops.

www.VicTorieplaza.nlmeer informatie vindt u op: